Review militèr

APD: helm digantung vs helm bantalan

55
APD: helm digantung vs helm bantalan
Helm waja militer seragam 6b47


Senadyan katon cukup modern saka helm 6b47, ngarsane gunung kanggo piranti night vision lan tali kanggo aksesoris, produk iki duwe "zest". Iki diarani piranti sub-jempol utawa, ing wong umum, "penundaan".


Piranti ing pundhak muncul ing taun 1940 ing SSH-40, diikat nganggo 6 rivet lan kasusun saka telung bagean - "kelopak" digawe saka leatherette, kulit buatan utawa kain, sing disambungake ing sisih ndhuwur helm kanthi tali kanggo nyetel (fitting) SSH kanggo ease saka nyandhang. Ing njero saben petal ana bantalan katun sing nyerep kejut.


Ing helm modern, sistem kasebut luwih maju, lan ing ngisor iki instruksi kasebut:


Miturut pandhuane, helm kudu disetel ing dhuwur, miturut ukuran sirah, lan ketegangan sabuk njaba uga kudu diatur. Kabeh diatur kaya ing ngisor iki:


Aku seneng banget paragraf 2.2.1.6, utamane babagan penyesuaian suspensi nalika nganggo topeng gas. Standar No.. 1 kanggo RKhBZ, yaiku, masang topeng gas, padha karo 7 detik kanggo rating sing apik banget. Pranyata yen sampeyan sijine topeng gas lan ora nggawe owah-owahan ing sistem suspensi, helem ora bakal nindakake fungsi sing bener. Luwih tepate, bakal ana helm, dheweke ora peduli yen sirahe ana ing topeng gas utawa ing headphone. Nanging sistem under-the-shoulder, sing kudu nyuda impact saka nggebug helem karo soko, wis dadi ora efektif lan ora bakal nyukupi syarat kasebut.

Iku penasaran yen ing instruksi saka 2017 ora ana data babagan apa energi sing dikirimake awak menyang kepala sing nganggo utawa apa sistem suspensi nyerep, nanging GOST bal baja dituduhake, saka ngendi helm bakal nglindhungi. 100%.

Masalah transfer energi menyang awak akut, contone, ing motorsport, ngendi padha tiba lan perang ajeg, lan iki ora dianggep Laka. Sertifikasi wajib kanggo helm motor ing Eropah wis ana wiwit 1982, lan miturut iku, helem ora mung kudu tahan impact, nanging uga nyerep paling saka energi impact iki. Apa karo motor? Ya, senadyan kasunyatan manawa ing helm manca ana bantal sing melu nyerep energi.

Ana wong ing endi wae ujar manawa syarat kanggo suspensi kita yaiku nalika kena helm, awak ora kena ndemek sirahe sing nganggo, nanging 6b47 minangka proteksi miturut Br1, lan kepiye suspensi kudu nyerep energi ricochet saka kartrij bedhil. cetha kanggo kula. Nanging cetha yen kemungkinan nyekel rebound kasebut ora bisa digatekake.

MICH



Amarga ora ana tugas kanggo mbandhingake sifat protèktif helm, aku ora bakal njlèntrèhaké. MICH dikembangake ing taun 1997 ing AS lan wis digunakake wiwit taun 2001. Iku rada rodok abot tinimbang 6b47, rada luwih waja, nanging prabédan utama dumunung ing sistem penundaan. Helm MICH dilengkapi sistem fiksasi papat titik ing sirah lan 7 bantalan - analog saka CAP ing rompi anti peluru.


Penyesuaian sistem suspensi ditindakake kanthi ngencengi utawa ngeculake tali kanthi sethithik utawa ora perlu mbusak helm saka sirah. Cepet bisa dicopot amarga fastex fastener. Kerugian utama sistem iki yaiku murah saka bahan, sing nyebabake karet gelang dadi ora bisa digunakake, lan garis-garis kasebut kerep bengkong amarga ora kaku.


Bantal ditempelake karo Velcro lan kasedhiya ing rong ukuran, sing, bebarengan karo pilihan saka ukuran helem, ngijini sampeyan kanggo entuk pas banget ing sirah. Kajaba iku, pangguna bisa nyetel lokasi bantal ing helm, kajaba sing tengah. Dilarang nyopot bantal tengah, nanging barang iki asring diabaikan supaya luwih trep nganggo helm kanthi pelek headphone. Salah sawijining cacat kritis bantal yaiku beku ing kadhemen lan dadi angel banget.

Nanging sadurunge, lan saiki sampeyan bisa milih set suspensi lan bantal sing dikarepake karo pengisi apa wae.


Ops-Core tindak luwih lan wiwit gawé kabèh Komplek ACH Occ-Dial Liner Kit.


Saliyane fiksasi apik saka helem ing sirah, ventilasi lan ease saka imbuhan saka garis, bantal tengah dipérang dadi rong bagéan, kanggo penak nggunakake headphone, lan guling ngarep njupuk liwat bagean saka fungsi pangayoman. Kajaba iku, kanthi bantal ngarep kaya mengkono iku luwih trep kanggo nindakake piranti night vision.

Mesthi, iki ora mung pilihan penundaan. Saliyane Ops-Core, Skydex, MSA, Oregon Aero, Team Wendy lan liya-liyane ngeculake pilihane.

temonan


Senadyan review antusias saka laboratorium balistik Geneva saka Pusat Teknis Eropa DuPont babagan 6b47, sing nindakake tes helm, ana akeh pandhuan ing Internet babagan ngganti sabuk asli karo MICH sing padha, lan sawetara tukang malah saw mati pangayoman kuping kanggo bisa nggunakake headphone aktif.

Ora ana pangertèn kanggo menehi karakterisasi kanggo wong-wong sing nindakake iki, amarga ing kabeh gambar iki, siji kasunyatan penting: padha ngowahi helm sing cocog karo tugas. Napa sampeyan kudu nindakake? Amarga ora ana analog sing cocog.

Ya, kaya sing dikembangake dening para pangembang, helm 6b47 minangka helm lengen gabungan lan ora ana operasi khusus, sing wis konyol ing kasunyatan saiki. Nanging, senadyan kasunyatan sing para pejuang dipérang miturut VUS, kabeh padha dilengkapi unitarily, miturut konsep saka seri Ratnik. Perhatian sing sithik, lan kadhangkala ora nggatekake, kanggo kepenak prajurit biasa nyebabake kasunyatan manawa dheweke ora nglirwakake rekomendasi pabrikan utawa tuku dhewe. Iki banjur kudu dijupuk adoh, amarga iku ora mestine, nanging iki wis temen beda sejarah...
Pengarang:
55 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Trunk
    Trunk 4 Oktober 2022 06:12
    +3
    Ing gambar cutaway saka bantalan, loro ngisor katon kaya spons dishwashing. Konversi lan kepraktisan)
    1. dv_generalov
      dv_generalov 4 Oktober 2022 20:53
      +1
      Lan kok padha luwih elek? Rasionalisasi durung dibatalake. Gaskets, ora anatomi insoles saka sneakers - pejuang lay mudhun. Ya, lan kaos kaki, uga, ora bakal urip suwe ing kasunyatan kita. Cetha yen kita ora bakal mlaku nganggo sepatu bast, nanging kepiye negara-negara Eropa uga ngapusi ... Iklim lan mentalitas beda-beda.
    2. gratis
      gratis 4 Oktober 2022 21:11
      +1
      Cara paling gampang, ora nyepetake tali ing dagu, nganggo kaya prajurit ing film Perang Donya II, tentara Soviet lan Amerika mlayu menyang serangan nganggo tali dangling, nylametake saka fraktur vertebrae serviks nalika peluru kena ing ngarep, helem mung mabur saka sirah. Aku uga weruh carane helm mich digunakake dening tightening nyudo ing mburi sirah (kaya ing helm roller), lan tali chin salah siji dibusak utawa dangling. Nanging ing umum, karo bantal, luwih nyaman kanggo njagong ing sirah, iki kasunyatan.
      1. Fireman
        Fireman 5 Oktober 2022 06:31
        0
        Wis nyoba mlaku nganggo helm? Aku ora ngerti babagan sing Amerika, nanging helm Soviet ora gelem tetep ing sirah yen tali ora diikat.
  2. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 4 Oktober 2022 06:33
    -8
    Helm ing suspensi vs helm ing bantal

    ***
    - Bingung!...
    ***
  3. gangsal
    gangsal 4 Oktober 2022 06:54
    +3
    Aku percaya yen ing helm ing bantal, nalika masang topeng gas, sampeyan uga kudu nggawe pangaturan. Aku maca instruksi, tinkered kanggo setengah dina - Aku tak skill imbuhan cepet ing salawas-lawase. Apa masalahe?
    1. michael3
      michael3 4 Oktober 2022 07:03
      0
      Apa sampeyan maca kanthi teliti? Biasane pejuang mlaku tanpa topeng gas. Nanging kadhangkala ana perlu kanggo nyelehake topeng gas kanthi cepet. Standar yaiku 7 detik. Sing, ing 7 detik perlu ora mung duwe wektu kanggo njaluk lan sijine topeng gas, nanging uga kanggo mbangun maneh penundaan. Apa katrampilan sing dipikolehi ngidini sampeyan nyukupi standar iki?)
      1. lucul
        lucul 4 Oktober 2022 07:59
        + 26
        Apa sampeyan maca kanthi teliti? Biasane pejuang mlaku tanpa topeng gas. Nanging kadhangkala ana perlu kanggo nyelehake topeng gas kanthi cepet. Standar yaiku 7 detik. Sing, ing 7 detik perlu ora mung duwe wektu kanggo njaluk lan sijine topeng gas, nanging uga kanggo mbangun maneh penundaan. Apa katrampilan sing dipikolehi ngidini sampeyan nyukupi standar iki?)

        Wangsulan: Bab ingkang utama ing bisnis iki duwe wektu kanggo sijine topeng gas ing 7 detik, lan wis luwih, sampeyan bakal duwe cukup wektu kanggo nyetel helm ing topeng gas.
      2. gangsal
        gangsal 4 Oktober 2022 08:26
        + 13
        Standar kanggo masang topeng gas ing printah "Gas!" - iki wektu kanggo sijine topeng gas. Lan mekaten. Luwih, paling nganti lampu mati, nyetel suspensi helem, yen komandan utawa kahanan ngidini. Ora ana standar kanggo iki.
      3. Panemu 55
        Panemu 55 4 Oktober 2022 09:55
        +1
        Negara sing beda-beda duwe kahanan lan iklim sing beda.
        Sajrone layanan, aku weruh yen helm digawe kanggo musim panas.
        Dheweke ora bisa dilebokake ing topi karo earflaps, utawa sirahe dikompres dadi mung ora trep kanggo nyandhang.
        Nanging dheweke kudu nglindhungi sirahe ing sembarang wektu taun.
        Mungkin ana sing anyar kanggo mangsa?
        1. Panji medeni
          Panji medeni 4 Oktober 2022 11:11
          +6
          ShPS - tutup balaclava khusus. Iki digawe saka jersey lapisan siji utawa kaping pindho. Musim panas saka katun, asetat lan nilon; mangsa - wol, asetat, akrilik.
        2. saygon66
          saygon66 4 Oktober 2022 22:51
          +2
          Dheweke mung ngeculake tali pangaturan piranti underbody ... Padding katun saka tutup kasebut minangka penyerap kejut,
    2. dv_generalov
      dv_generalov 4 Oktober 2022 20:54
      +1
      Yen ora ana praktik saka penulis, mula pitakonan kasebut
  4. michael3
    michael3 4 Oktober 2022 07:01
    +2
    Ora ana kesimpulan sing bisa ditarik ing kene. Kita butuh asil tes skala lengkap, amarga ora dadi masalah kanggo entuk sawetara sensor feroelektrik, lan sistem pangukuran liyane, kanthi output menyang program komputer, bisa dibentuk saka bagean lan program sing wis siap. Iku bakal menarik banget kanggo ndeleng yen kita duwe soko padha ing kabeh.
  5. Rega Vincent
    Rega Vincent 4 Oktober 2022 08:02
    +1
    Napa sampeyan nempel ing standar 7 detik? Sapa sing butuh saiki? Kanthi katresnan kaya kanggo ngatur, njlèntrèhaké, standarisasi kabeh, ing abad 21 kita mbukak karo Kalashmats, standar kanggo analisis ora lengkap padha! Nalika Yankees maju, kita kabeh ngupayakake piagam, standar lan tradhisi)
    1. michael3
      michael3 4 Oktober 2022 08:56
      +8
      Apa sampeyan mikir yen zat beracun wis ora relevan maneh? Lompatan sing apik banget ing masa depan)) Sampeyan pancen apik banget, modern lan kreatif. Kasunyatane yaiku plastik ana ing sekitar sampeyan. Sampeyan ngerti, materi kasebut digunakake ing konstruksi, ing sandhangan, ing pabrik kondom ... uga, ing akeh panggonan. Dadi.
      Nalika diobong, plastik ngetokake kumelun beracun sing bakal metu sawise siji ambegan lengkap, utawa telung utawa patang ambegan ora lengkap, lan sawise ambegan lengkap kaping pindho, sampeyan bakal mati. Ing kahanan pembangunan kutha, kabut sethitik saka kobong umpluk, lan iku. Sanajan sampeyan tetep urip, yaiku, yen sampeyan nghirup asap kasebut ing bagean cilik, kesehatan sampeyan bakal rusak. Kuwi critane, masa depan sing cerah wis teka.
      1. Rega Vincent
        Rega Vincent 4 Oktober 2022 09:35
        +6
        Nalika jenderal kita wedi karo asap hipotetis saka plastik, NATO berjuang nganggo helm sing nyenengake sing nylametake nyawa para pejuang. Sampeyan mung ngonfirmasi tesisku, *** tanpa wates ing charter lan ora ana referensi kanggo kasunyatan sing atos). Crita hackneyed babagan UAV sing ora bisa ditampa amarga syarat sing ora bisa ditindakake ing Wilayah Moskow, ora ngandhani apa-apa?)
        1. michael3
          michael3 4 Oktober 2022 12:39
          +4
          Ing "Winter Cherry" Welasan wong mati saka kumelun hipotetis. Lan padha mati saben dina ing geni liyane. mung ora fanfare. Coba miwiti mikir. Paling ora hipotetis.
          1. Rega Vincent
            Rega Vincent 4 Oktober 2022 13:17
            -1
            Ketoke sampeyan menyang klub lan restoran nganggo topeng gas? Ing mangsa cherry, padha dibakar. Apa hubungane cherry musim dingin karo desain helm sing wis lawas? Coba miwiti mikir.
            1. michael3
              michael3 4 Oktober 2022 18:44
              +1
              Wong enom) Diobong, iki minangka mahakarya)
          2. tukang ngibul
            tukang ngibul 5 Oktober 2022 03:22
            0
            Ing "Winter Cherry" padha mati saka karbon monoksida. Saka sing mung nyimpen topeng gas insulating. Petugas pemadam kebakaran nggunakake. Tuladhane ora kasil.
            Nyaring topeng gas mung saka OV.
            1. kamulyan1974
              kamulyan1974 5 Oktober 2022 09:50
              0
              Ing "Winter Cherry" padha mati saka karbon monoksida.

              padha mati saka phosgene, gas beracun dirilis nalika jinis tartamtu saka plastik diobong. Aku setuju babagan karbon monoksida, topeng gas ora nglindhungi.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 4 Oktober 2022 11:39
        +6
        Kutipan: michael3
        Kasunyatane yaiku plastik ana ing sekitar sampeyan. Sampeyan ngerti, materi kasebut digunakake ing konstruksi, ing sandhangan, ing pabrik kondom ... uga, ing akeh panggonan.

        Lan uga ing finishing, insulasi termal lan sealing. Menapa malih, plastik alon-kobong lan non-combustible mung nganti sawetara watesan. EM Sheffield bakal konfirmasi - ana kumelun saka plastik kobong ndamel tim metu saka interior lan ping pingan kabeh BZZH dening nul amarga lack lengkap visibilitas.
        1. michael3
          michael3 4 Oktober 2022 12:45
          +6
          Miturut standar modern, sistem weker geni kudu mbukak jendhela lan nguripake ventilasi kanthi maksimal supaya bisa ngilangi asap kanthi biaya apa wae. Awit tuwuhe pawon sing murub iku adoh saka mbebayani kaya kumelun saka plastik kobong. Sayange, drive jendhela larang banget, dheweke nyoba nggawe ventilasi geni, nanging asring mung pura-pura. Amarga regane murah banget.
          Ing kahanan militer, ora bakal ana sumber daya kanggo bangunan, weker bakal dipateni) Aku mlebu ing kamar sing kurang luwih, ing ngendi kumelun saka insulasi termal plastik narik munggah - sampeyan ora kudu njupuk maneh. Isih dianggep mati. Masker gas ing wilayah kutha dibutuhake kaya kartrid ...
          1. KVIRTU
            KVIRTU 4 Oktober 2022 13:32
            +2
            Kabeh iki bener.
            Inggih, punika kula ing tataran pisanan saka cadangan, ngrungokake saran sampeyan.
            Ditakoni regane. PMK-4 10 ewu, coba tuku maneh.
            Filter kasebut, kaya hopkalite, saka CO, 2500.
            Cukup kanggo 40 menit.
          2. saygon66
            saygon66 4 Oktober 2022 22:55
            0
            ya wis! Lan kanggo wong pesawat kabèh saka saringan ... Saka kumelun kanggo amonia. Ora ana sing universal ...
          3. kamulyan1974
            kamulyan1974 5 Oktober 2022 09:53
            0
            Miturut standar modern, sistem weker geni kudu mbukak jendhela lan nguripake ventilasi kanthi maksimal supaya bisa ngilangi asap kanthi biaya apa wae.

            Iki pisanan aku krungu bab windows. Iki minangka keputusan sing kontroversial banget kanggo mbukak jendhela yen ana geni. Sistem mbusak asap ana lan malah bisa digunakake ing akeh fasilitas.
      3. IkhlasX
        IkhlasX 4 Oktober 2022 14:51
        +4
        Penulis kanggo nyinaoni materi babagan agen biologi, zat beracun. Lan uga sinau kanthi ati-ati bagean jinis panyaring lan panggunaane marang macem-macem zat.

        PS> topeng gas dudu obat mujarab, kanggo informasi sampeyan, topeng gas ora bakal nglindhungi sampeyan saka perkara sing ora biasa kaya karbon monoksida. Sing. ing geni, sampeyan ora bakal mambu kobong lan kumelun ing topeng gas, nanging sampeyan bakal cepet mati belut, amarga CO ngliwati saringan. Mulane petugas pemadam kebakaran nggunakake sistem sirkulasi udara tertutup, ing wong umum "rebreather".
        1. Storog Dvornik
          Storog Dvornik 4 Oktober 2022 20:35
          +2
          ... Mulane petugas pemadam kebakaran nggunakake sistem sirkulasi udara tertutup ...
          Petugas Pemadam Kebakaran...
          Petugas pemadam kebakaran mateni ...
        2. dv_generalov
          dv_generalov 4 Oktober 2022 20:59
          +2
          Inggih, rebreather dudu wong umum ... Lan petugas pemadam kebakaran biasane sing kobong. Sing mateni lan ngilangi geni - Petugas Pemadam Kebakaran
    2. dv_generalov
      dv_generalov 4 Oktober 2022 20:57
      0
      Vincent ora setuju. Standar dibutuhake kanggo katrampilan lan kawruh. Nanging nalika wis mimpin menyang absurdity, banjur ... Asil sing diterangake
    3. mmaxx
      mmaxx 10 Oktober 2022 16:22
      0
      Umumé, sampeyan bener. Nanging babagan 7 detik muspra.
  6. FoBoss_V
    FoBoss_V 4 Oktober 2022 08:23
    +3
    Ing babagan sandhangan, alas kaki lan peralatan kanggo militer, mesthine, kita ora mung ngetutake tentara utama ing jagad iki, nanging luwih cedhak karo bokong, aku bakal ujar.
    1. gangsal
      gangsal 4 Oktober 2022 08:34
      +7
      Sacara geometris, buntut luwih adoh saka sirah tinimbang bum. Dadi ana ing bokong luwih becik tinimbang ing buntut
      1. FoBoss_V
        FoBoss_V 4 Oktober 2022 08:41
        +1
        Tembung-tembung ora mbantu nyebabake laku cabul ... Iki ora nggampangake wong lanang ing ngarep
    2. SaLaR
      SaLaR 4 Oktober 2022 09:55
      -1
      Kutipan saka: FoBoss_V
      Ing babagan sandhangan, alas kaki lan peralatan kanggo militer, mesthine, kita ora mung ngetutake tentara utama ing jagad iki, nanging luwih cedhak karo bokong, aku bakal ujar.

      Lha kowe ngefitnah kancaku....nanging “Prajurit”? "Centurion"? padha ngomong bakal ana Legionnaire rauh ora ono tandhingane... ... lan sampeyan ngomong omong kosong ing Tentara Donya kaloro, lan bisa uga pisanan.... ngguyu ngguyu ngguyu
    3. Sadok
      Sadok 4 Oktober 2022 12:44
      +1
      wis, ayo. Aku ngerti, kanggo 150 - 200 ewu sampeyan bisa tuku peralatan biasa. saka helm lan waja kanggo kathok cendhak lan kaos kaki. Aku tuku seragam lan sepatu saka dada ing gudang kanthi cepet (akhir abad XaHa)
  7. _Wanderer_
    _Wanderer_ 4 Oktober 2022 11:36
    +1
    Ing basis saka instruksi lan katon kanggo nggawe kesimpulan? Aku nyeret helm baja, Aku bisa ngomong bab minuses manawa. Nanging miturut sing anyar - mung tes skala lengkap. Ulasan pangguna. Padha kanggo Amerika, aplikasi praktis. Dadi aku nggunakake sawetara peralatan Amerika - padha banget nyaman, lan sampeyan ndeleng sawetara lan mikir - kok omelan tombol akordion kanggo wedhus?
    1. ageng
      ageng 4 Oktober 2022 14:07
      + 10
      Suspensi ing helm nransfer impact menyang area lumahing luwih gedhe saka sirah (1.5-2 kaping) saka sembarang bantal, lan kasunyatan sing ventilasi ing helm karo suspension luwih apik tinimbang ing helm karo bantal ora dibantah. Mulane, ora ana kaluwihan sing jelas ing bantal
      1. stankow
        stankow 4 Oktober 2022 19:44
        -3
        Ventilasi apik ing mangsa panas, nanging ing mangsa - meningitis bener!
      2. asetofenon
        asetofenon 4 Oktober 2022 21:11
        0
        Babagan ventilasi. Area kontak bantal kurang saka area kulit kontak.
        Babagan wilayah pengaruh. Sirah minangka barang sing kuwat banget. Ora gumun yen dheweke nabrak bal lan botol pecah. Nanging gulu ora. Bantal busa nyerep energi dampak nalika kerut. Lan penundaan ngirim rampung.
      3. micromajor
        micromajor 4 Oktober 2022 21:18
        0
        Ya wis. Yen sampeyan ora njupuk menyang akun sing helem urip dhewe "urip kapisah" nalika nguripake sirah. Lan sampeyan kudu corak .. Dipriksa.
        1. micromajor
          micromajor 4 Oktober 2022 21:26
          0
          helm ing suspensi, nyuwun pangapunten.
          ,, Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut administrasi situs, ora ngemot informasi sing migunani. ,, hmm .. 1984?
      4. Eug
        Eug 9 Oktober 2022 13:40
        0
        Nanging - kita kudu sistem pangaturan cepet lan kemampuan kanggo nggunakake, minangka fiv wrote bab.
    2. mmaxx
      mmaxx 10 Oktober 2022 16:26
      0
      Ingkang paling menarik yaiku yen wong Amerika ora puas karo peralatan apa wae, dheweke bisa tuku liyane kanggo awake dhewe. Kanggo rasa sampeyan. Kanggo atasan kita, iki minangka bencana disiplin. Aja wani duwe kaos kaki lan kathok cendhak non-militer. Lan ing kadhemen kanggo pry anget saka omah ... iku meh kerusuhan.
  8. akurat
    akurat 4 Oktober 2022 15:15
    -3
    Carane akeh komentar takon carane sampeyan mbantu ngarep.
    purun, comrades, Rusia ngginakaken bagean dibalèkaké saka budget ing angkatan bersenjata, purun, militèr nampa kabeh barang bisa, miwiti saka leren ing umur cukup enom lan pungkasan karo nampa Apartemen.
    lan saiki nalika panguwasa miwiti perang sing kita ora perlu kanggo sawetara alesan, kabeh negara kudu bantuan maneh?
    Kanggo pajak sing dibayar negara Rusia, pesawat kasebut mbokmenawa ora bisa digunakake, nanging bisa uga dibangun sawetara tank.
  9. meandr51
    meandr51 4 Oktober 2022 18:12
    +1
    Yen sampeyan menehi bokong menyang helm kanthi sistem suspensi, banjur bakal ana efek sing menarik: tengkorak bakal dilestarekake, nanging geger otak dijamin. Wiwit kabeh sirah twitches bebarengan, minangka karo jotosan boxing saka sisih kanggo rahang. Bantal luwih apik.
  10. meandr51
    meandr51 4 Oktober 2022 18:16
    +1
    Kutipan saka agond
    Suspensi ing helm nransfer impact menyang area lumahing luwih gedhe saka sirah (1.5-2 kaping) saka sembarang bantal, lan kasunyatan sing ventilasi ing helm karo suspension luwih apik tinimbang ing helm karo bantal ora dibantah. Mulane, ora ana kaluwihan sing jelas ing bantal

    Sampeyan mung ora kena helm karo barang sing abot. Sampeyan luwih kaget tinimbang saka pukulan menyang sirah. Suspensi ora nyerep. Dheweke nyentak kabeh sirahe bebarengan, nyebabake geger otak. Mulane, wong pinter nggunakake bantal sing mung tumindak ing bagean saka sirah lan dampen energi impact.
  11. stankow
    stankow 4 Oktober 2022 19:41
    +4
    Ing mangsa, bantal kudu dicopot lan helm kudu nganggo topi rajutan sing kandel. Lan isih butuh barmitsa. ya wis! Kanggo pangayoman saka splinters, ing mangsa saka angin, ing mangsa panas saka srengenge, ngombé, nyamuk. Saka piso konco ing wayah wengi - banget. Para leluhur nyobi kanggo 2000 taun, nemokake paling optimal. Lan dina iki - uga, skala massa, nyuda biaya, desain ing 3d. Lan ora perlu suspensi. Aventail narik helm mudhun. Lan banjur ana sethitik bungah ing mencet lan mecah rahang. Sampeyan ora bisa njerit, sampeyan ora bisa ambegan. Aku ngomong babagan helm massive. Pasukan khusus, sanajan padha sijine pagoda ing sirahe, etc.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. ada
    ada 7 Oktober 2022 02:59
    0
    ... Iku penasaran yen ing instruksi saka 2017 ora ana data babagan apa energi sing dikirimake awak menyang sirah sing nganggo utawa apa sistem suspensi nyerep, nanging GOST saka bal baja dituduhake, saka ngendi helm bakal nglindhungi 100%. ..

    Chavotaya ora ngerti. Energi kuwi kaya, ephemeral. Aku mbayangno mekanisme proses kasebut kanthi cara sing impuls sing diwenehake menyang sistem - "helm - suspensi (bantal) - sirah, disambungake dening sendi sing bisa dipindhah kanthi winates karo sisa awak fana" dening unsur striking (tumindak). , ditularake kanthi vektor saka titik aplikasi ing helm menyang kabeh sing dituduhake sadurunge lan mung massa perceiving sing signifikan ing sistem iki (helm, sirah kanthi awak sing diikat lan barang-barang liyane sing ana ing mburi, tembok mburi) bisa mateni kanthi nggawe. sawetara gerakan ing papan - karya, lan liya-liyane (luwih murah tinimbang unsur sing ngrusak kain utawa bahan helm sing remuk, suspensi elongated lan bantal sing bisa dirusak) mung nyebarake impuls liwat wektu, ing wilayah lan arah impact, yaiku, tanpa massa pinunjul, padha nindakake mung fungsi shock-absorbing - sethitik karya lan bisa nresep sethitik. Nyatane, helm sing luwih kuwat, luwih kenthel, lapisan, luwih kandel lan luwih abot (luwih masif) lan luwih adoh saka permukaan sirah kanthi pamisahan penyerap kejut, luwih "nyaman" sing nduweni kanggo nolak werni - pecahan rata-rata. Utawa aku kantun?
    Ya, sampeyan ora bisa nguripake sirah karo "kap lampu" wesi.
  14. EULA
    EULA 8 Oktober 2022 12:52
    +2
    Amarga utomo mutilasi, dheweke ora nganggo helm - dheweke ora pas kanggo urgent, "B".
    Nanging helm sepeda minangka barang sing akrab kanggo aku, amarga mlaku kanthi punggung sing lara angel, lan tas ing tangan siji umume elek. Ana ing rong kacilakan, karo helm ing sirahe.
    Kang pisanan iku helm mung nyemprot katelu saka ngengingi sisih mobil, sing skidded, amarga aku duwe spike, lan iku ing mangsa panas, November 2005 .. Ora tatu sirah, bruised sisih, setir rusak, mundhut. saka pangilon lan lampu.
    Kapindho - wiwitan sing cetha saka pembalap saka lengkungan omah, hibrida bisu kanthi traksi listrik, diserang saka sisih tengen. Helm sing bosok ukurane ajiné, ransel suwèk, bangkekan tatu, lengen, nanging balungé utuh. (Aku ora ngelingi taun, musim panas)
    Dadi busa sing nyerep kejut - taksi.
  15. Eug
    Eug 9 Oktober 2022 13:50
    0
    Aku wani menehi saran pilihan kasebut - papat (lima, enem - nomer ora penting), rollers, tightly diiseni karo silikon (insulasi kanggo jaket) utawa soko padha. Roller minangka pinggir kothak ing sangisore "ndhuwur" helm, disambungake nganggo kabel. Kanthi nyetel (saka ndhuwur helm menyang pinggiran) dawa kabel, jarak ing rollers, kita nemokake pas sing dikarepake "ing sirah". Soko kaya iga ing tank utawa helm mangsa udhara.
    1. ageng
      ageng 9 Oktober 2022 15:17
      0
      Kutipan saka meandr51
      Sampeyan mung ora kena helm karo barang sing abot. Sampeyan luwih kaget tinimbang saka pukulan menyang sirah. Suspensi ora nyerep. Dheweke nyentak kabeh sirahe bebarengan, nyebabake geger otak. Mulane, wong pinter nggunakake bantal sing mung tumindak ing bagean saka sirah lan dampen energi impact.

      Ing sembarang helm kanthi suspensi utawa bantal, sampeyan bisa ngalami ciloko serius ing vertebrae serviks lan helm dhewe ora bakal ditusuk, kanggo ngurangi efek goyangake helm lan isine, sampeyan kudu nambah rancangane, kanggo contone, krenjang multi-hinged ditempelake saka mburi menyang ndhuwur cuirass (waja) lan helm (ing area pangkal tengkorak), kang njupuk bobot saka helm ing. proses nyandhang lan ing wektu sing padha ngijini sampeyan kanggo nguripake sirah, nanging sing paling Jahwéh, iku matesi mobilitas ing wayahe pecahan utawa mergo kenek helem. mateni impuls, yaiku, geger otak ditularake ing sadawane krenjang menyang cuirass lan luwih menyang awak pejuang.
  16. Dinar
    Dinar 9 Oktober 2022 19:34
    0
    Umumé, kabeh wis diterangake kanthi bener .. mung Amerika lan Eropa sing wis suwe ora melu perang kaya ing Ukraina, apa dheweke uga duwe perlindungan terpadu, utawa aku salah? Dheweke duwe pengalaman ing perang liyane lan uga ora nganggep akeh nuansa .. mung kanggo pertimbangan objektif, yen ana!
  17. Altman
    Altman 10 Oktober 2022 18:33
    0
    Iki minangka keprihatinan pisanan kanggo kenyamanan lan urip prajurit, kaya aku seneng maca artikel lan diskusi, aku ora bisa melu amarga aku nganggo kaleng Soviet lawas, abot, lan aku isih duwe masalah karo wilayah serviks. balung mburi. Nanging liyane saka iku, iku helm kembang. Kita wis nindakake tes ketahanan. Dheweke gedhe am