Review militèr

Geografi sanksi - yen sampeyan dumadakan dadi ora kanca

30
Geografi sanksi - yen sampeyan dumadakan dadi ora kanca



Sawise sampeyan mudhun menyang bisnis ...


Ing latar mburi ngencengi sanksi anti-Rusia saka langkah-langkah respon Barat lan Rusia, ana paradoks liyane ing geografi sanksi. Akeh wilayah negara sing ora ramah ora kalebu ing dhaptar "ora grapyak", sing ditunjuk lan enggal ditambahi dening dekrit presiden lan keputusan pemerintah Federasi Rusia (Mei - Juli 2022).

Kanthi wilayah cilik, biasane ing lepas pantai, macem-macem kedadeyan meh terus-terusan. Ana wong sing mlebu dhaptar sanksi saka Kulon utawa ninggalake dhaptar kontra-sanksi saka Rusia, lan kadhangkala kedadeyan kasebut sebaliknya.

Ing babagan iki, kesimpulan kasebut nuduhake manawa jinis jendela kanggo hubungan finansial lan perdagangan antarane Federasi Rusia lan Kulon isih durung ditutup. Lan ora ditutup dening loro-lorone - bisnis, utamane ilegal lan semi-legal, kaya biasane, luwih kuwat tinimbang politik lan malah perang.

Iki minangka ciri yen jendhela iki, sanajan miniatur sacara geografis, meh kabeh ana ing lepas pantai lan pusat ekspor maneh. Dadi, saiki, dhaptar sing ora ramah kalebu, contone, Inggris Raya, kalebu Gibraltar Inggris, pulo Antilla, Maine, Kepulauan Virgin (wetan), Guernsey lan Jersey, sing ana ing njaba metropolis.

Nanging, kabeh iki, nyatane, kepemilikan langsung saka Inggris Raya, ora kaya Kanada lan Australia. Nanging ing wektu sing padha, ing dhaptar sanksi sing padha, ora ana wilayah ekspor maneh lepas pantai Inggris sing padha karo sing kasebut.

Kanggo sing utamané kasengsem, kita dhaptar - iki pulo Bermuda, Karibia Montserrat, Turks lan Caicos, uga Kapuloan Cayman. Nanging, saka dhaptar sing padha, ora jelas manawa kalebu Kapuloan Falkland (Maldives), sing dadi milik Argentina patang puluh taun kepungkur, direbut maneh dening Inggris ing taun 1982.

Ing wektu sing padha, sanajan kabeh, administrasi Cayman sing padha ing April kasil "beku" aset Rusia kanggo 7,3 milyar dolar (saka telung atus sing padha utawa ora - sapa ngerti). Nanging portal internasional khusus InternationalWeath.info, kaya sadurunge, alon-alon "nyaranake" Kapuloan Cayman kanggo para pengusaha Rusia.

Kahanan ora ndhikte?


Iklan intrusif kanthi aktif lan akeh nampilake minangka "pilihan sing apik kanggo diversifikasi aset lan ndhaptar perusahaan lepas pantai." Pulo Inggris Pitcairn, St.


Ketoke, kabeh wong kudu diilhami kanthi kasunyatan manawa bisnis ing kabeh "pulau kebebasan bisnis" ditindakake kanthi volume sing luwih cilik dibandhingake karo wilayah Inggris sing kasebut. Iku tetep mung kanggo reiterate sing kabeh wilayah iki wis resmi dileksanakake sanksi marang Federasi Rusia, nanging mung parsial.

Registri musuhan Rusia kalebu, mesthi, Amerika Serikat. Nanging ora ditemtokake manawa protektorat Amerika - pulo Puerto Rico, Kepulauan Virgin (kulon), Samoa Wétan - kalebu ing daftar. Daftar sing padha kalebu Negara Federasi Mikronesia Pasifik (FSM), sing ana ing sistem finansial lan ekonomi sing umum karo Amerika Serikat.

Nanging sakperangan alesan, Republik Palau lan Republik Kapuloan Marshall, tetanggan karo FSM, ora klebu ing dhaftar, lan nyatane - pendaptaran banget kontroversial saka sudut pandang legal. Miturut cara, kabeh wilayah kasebut minangka koloni AS wiwit taun 1947 nganti pungkasan taun 80-an - pertengahan 90-an. Lan uga "duwe" bisnis ekspor maneh lepas pantai, nanging kepiye carane?

Status "non-offshore" Kapuloan Faroe lan Greenland, sing otonom saka Denmark, uga ora kasebut ing daftar iki. Ketoke, amarga ora nyambung menyang sanksi Kulon, nalika njaga hubungan ekonomi langsung karo Rusia.

Penting banget yen pimpinan Uni Eropa lan pamrentah Inggris, kanthi dhukungan media aktif, utamane saluran TV Euronews, ing wulan Juni taun iki ngritik banget Greenland karo Kapuloan Faroe kanggo hubungan ekonomi karo Federasi Rusia. Nanging, ora ana reaksi resmi babagan iki saka Denmark.

Aja ngethok jendhela, mbukak jendhela


Conto Walanda uga banget ciri. Ya, ing Rusia, dheweke ora nduweni kualifikasi minangka "ora ramah". Nanging ora ana ngendi wae uga ditetepake manawa pulo Karibia Kidul Aruba, Curaçao, St. Maarten kidul lan Federasi Bonaire (pulo Bonaire, Saba, St. Eustatius), sing otonom saka Amsterdam, kalebu ing kategori iki.


Kita kelingan manawa dheweke dadi pusat ekspor lan ekspor sing misuwur ing saindenging jagad. Lan dheweke uga ngenalake sanksi parsial marang Federasi Rusia. Lan uga, kanthi kabeh indikasi, dheweke ngenalake kanthi resmi.

Miturut sawetara data, wilayah kasebut uga tetep ana ing njaba sanksi kontra Rusia. Kanggo, sepisanan, ing pertengahan Juni, pemerintah Federasi Rusia ngidini impor - yaiku, nyatane, ekspor maneh saka Aruba saka sawetara kategori barang, kalebu, contone, suku cadang kanggo sipil. penerbangan.

Lan ahli Rusia khusus saiki nyaranake supaya bisnis domestik nyelehake dana kepercayaan lan perusahaan, kaya sadurunge, ing pulo Curacao sing nominal Walanda. Kajaba iku, operasi kasebut ing hubungane karo Curacao isih diiringi perusahaan konsultasi Rusia lan manca.

Kita uga nyathet yen kabeh wilayah kasebut, amarga ora ramah, ora ana ing peta tematik Uni Eropa, PBB, utawa malah ... ing Wikipedia operasional sing ora sopan. Apa worth iku sawise sing mbuktekaken sing ngandika jendhela ekstra-sanksi sengaja katahan dening loro-lorone.

Kabeh iki ditindakake kanggo mesthekake yen hubungan finansial lan ekonomi bayangan antarane Rusia lan Barat kolektif dilestarekake, lan ora mung ing bidang pasokan gas lan minyak Rusia. Ciri khas ing babagan iki yaiku kabeh ventilasi sing padha ditandhani maneh ing periode introduksi sanksi anti-Rusia dening Barat sing ana hubungane karo Crimea lan kontra-sanksi Federasi Rusia (2014).
Pengarang:
Foto sing digunakake:
img3.freepng.ru, politicnetwork.ru
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kor1vet1974
    kor1vet1974 4 Oktober 2022 16:13
    +2
    Apa worth iku sawise sing mbuktekaken sing ngandika jendhela ekstra-sanksi sengaja katahan dening loro-lorone.
    Ing bisnis, kaya ora ana sing bakal mateni saben liyane, kaya nalika taun-taun Perang Dunia I lan Perang Dunia II.
  2. kanggo
    kanggo 4 Oktober 2022 16:14
    +6
    Apa Turki isih negara loropaken. Pasokan senjata, pambangunan kapal, papan perlindungan kanggo para penjahat (Azov), lan liya-liyane, mung ana ing permukaan.
    1. Galleon
      Galleon 4 Oktober 2022 16:40
      +5
      Amarga bapak miwiti bisnis karo wong-wong mau lan liwat wong-wong mau, lan Kent kang Turki loro kene lan ana Vasya Vasya. Nuwun sewu, sedaya bajingan menika, kula lan sanesipun, njijiki wangsulanipun maling.
    2. filibuster
      filibuster 4 Oktober 2022 16:45
      +5
      Amarga padu karo Erdogan tegese entuk akeh masalah, paling ora ing Suriah, Armenia.
      1. kanggo
        kanggo 4 Oktober 2022 17:19
        -6
        Kutipan saka: filibuster
        padu karo Erdogan

        Kita ora wedi karo AS lan EU, nanging iki minangka pusar bumi. Sakit banget dheweke mbayangake awake dhewe.
        1. filibuster
          filibuster 4 Oktober 2022 17:22
          +5
          Puser dudu puser, nanging kasunyatan ing pasuryan, Rusia ora pengin padu karo Erdogan.
    3. evgen1221
      evgen1221 4 Oktober 2022 18:05
      +2
      Lan mulane, Selat lan Suriah, Nanging, lan iki banget interferes karo chopping saka Pundhak.
    4. mann
      mann 4 Oktober 2022 22:03
      +1
      Apa Turki isih negara loropaken.
      Turkey bener ing dhaftar mungsuh, sampeyan wis ora dianggep.
    5. Maxim Kosarev
      Maxim Kosarev 5 Oktober 2022 14:38
      0
      Dheweke ramah karo kita saka wektu kanggo wektu. Erdogan iku duweke kita lan sampeyan, lan ing wektu saiki - jelas dudu duweke kita. Malah ing trifles - kertu Mir ora ditampa maneh. Inggih, misale jek ...
  3. solar
    solar 4 Oktober 2022 16:16
    +9
    Kapuloan Falkland (Maldives), sing dadi milik Argentina patang puluh taun kepungkur, direbut maneh dening Inggris ing taun 1982.

    Penulis koyone duwe sawetara kasunyatan alternatif dhewe.
    Kapuloan Falkland wis dadi basa Inggris wiwit awal abad kaping 19. Ing musim semi taun 1982, Argentina nguwasani wong-wong mau kanggo wektu sing cendhak rong sasi, sawise iku Inggris entuk kontrol maneh.
  4. Dedok
    Dedok 4 Oktober 2022 16:19
    + 10
    Kita uga nyathet yen kabeh wilayah kasebut, amarga ora ramah, ora ana ing peta tematik EU, PBB, utawa malah ... ing Wikipedia operasional sing ora sopan. Apa worth iku sawise iku kanggo mbuktekaken sing vents ekstra-sanksi kasebut sengaja disimpen dening loro-lorone.

    Bank Sentral kita - maneh ngidini penarikan ibukutha ing luar negeri ... sawise 24.02. ditutup, nanging ketoke "pleasers" - wong lanang serius - lan ngidini maneh ...
    lan kita lagi ngumpulake dana kanggo perawatan anak lara
  5. yuriy55
    yuriy55 4 Oktober 2022 16:35
    0
    Apa kabar karo "kanca Mongol" lan "kanca Cina"?
    Apa Gusinoozyorskaya GRES nyedhiyakake kW / jam kanggo "kanca" ing Mongolia? Piye kabare G.K. Museum Zhukovin?
    1. Pablo Blade
      Pablo Blade 14 Oktober 2022 14:05
      0
      A ngomong B
      Apa karo museum? Kebetulan, aku saiki ora ana ing Mongolia lan aku ora ngerti
  6. Corona tanpa virus
    Corona tanpa virus 4 Oktober 2022 16:35
    +1
    "Severity of punishment is mitigated by non-execution" nglirik Sampeyan ora ngerti sapa sing wis ngetrapake sanksi marang kita, ora perlu adoh - yen AS lan Uni Eropa mung bakal ngetrapake sanksi dhewe - siji bisa lali babagan "impor paralel" minangka impen manis. basa ngguyu Dadi ... "Perang iku perang, nanging bisnis ana ing jadwal" ... kaya ngono ... keprungu
  7. amatir
    amatir 4 Oktober 2022 16:55
    +1
    Bodho liyane saka Podymov lan Dadi. Secara pribadi, aku, "kelas menengah" klasik, ora tau duwe dhuwit cukup, utawa kepinginan kanggo nyelehake dana ing pesisir ing Pulo Man utawa Kapuloan Cayman, lsp. Wong-wong sing nampa dana kasebut kanthi ilegal wis nyelehake dana ing kana, manggonake lan bisa uga bakal nyelehake dana. Wis ngapusi negara, mbuwang tanggane, lsp. Dadi, "yen sawetara saka kita kadang ora pengin urip kanthi jujur" lan "modal sing dicolong amarga kerja keras" beku utawa dibuwang kabeh, iki masalahe. "Rampasan rampokan."
    ps Yen wong mikir sing bank-bank offshore "suci rahasia celengan", banjur padha "akhire" salah. Offshores iki wis suwe diowahi dadi "jebakan madu" dening lembaga intelijen Barat.
    "Ora ana pribadi, mung bisnis" ing wangun blackmail.
    1. gsev
      gsev 4 Oktober 2022 17:16
      -5
      Quote: Amatir
      Bodho liyane saka Podymov lan So. Secara pribadi, aku, "kelas menengah" klasik, ora tau cukup

      Sampeyan mung katon ora kalebu kelas menengah. Kelas menengah minangka klompok wong sing duwe dana gratis kanggo nyelehake ing bisnis wong liya lan entuk bathi. Ing Rusia, Bunch saka kapitunan saka terus ngiringan kanggo buruh salon kaendahan lan mekanika otomatis kanggo bloggers, wartawan lan sekretaris nganggep piyambak krim masyarakat lan padha karo Putin lan Khodorkovsky. Ing hirarki tsarist Rusia, contone, pengusaha cilik dianggep luwih murah tinimbang petani. Nanging umume aku setuju karo sampeyan 99,99%
      1. penasehat level 2
        penasehat level 2 4 Oktober 2022 20:49
        +1
        Kutipan saka gsev
        Ing hierarki tsarist Rusia, contone, pengusaha cilik dianggep luwih murah tinimbang petani.

        Aja ngomong ngendi kanggo ndeleng hirarki iki?
        1. gsev
          gsev 5 Oktober 2022 03:00
          0
          Quote: penasehat level 2
          Aja ngomong ngendi kanggo ndeleng hirarki iki?

          Ana angger-angger kuwi bab anak cook. Luwih elek, nanging kanthi jelas nuduhake sikap panguwasa marang rakyate.
      2. monster_lemak
        monster_lemak 6 Oktober 2022 06:25
        0
        Wong sing paling mungkin ora duwe dhuwit "nyata". Sing, sing miwiti paling 500 ewu dolar. Lan ana ing mata uang. Kenapa ing mata uang? Iku menehi kebebasan kanggo pindhah ing saindhenging donya. Nempatake mata uang manca ing bank-bank Rusia, kaya sing diaktifake, minangka dhuwure kabodhoan. Kabeh mau beku lan sampeyan bisa entuk mung ing rubel ing tingkat Bank Sentral, sing ora cocog karo daya beli nyata mata uang iki. Wong sugih tenan nyimpen dana ing dana, nransfer dhuwit menyang dana lan nggunakake dana kaya-kaya kanggo "utang". Lan dana kasebut wis lapor menyang panguwasa fiskal yen ana pitakonan. Nyaman. Secara resmi, sampeyan ora duwe apa-apa - sampeyan "wong keluwen", kabeh dhuwit dadi dana. ngguyu
    2. kanggo
      kanggo 4 Oktober 2022 17:22
      +1
      Quote: Amatir
      nyelehake dana ing lepas pantai utawa ing Pulo Man,

      Ora ana sing bakal njupuk 17 ewu kanggo panggonan!
    3. evgen1221
      evgen1221 4 Oktober 2022 18:10
      0
      Kasunyatane yaiku (kelas menengah ing negara kita lan ing sisih kulon), iki pancen beda. Lan lepas pantai umume nyenengake kanggo perusahaan, agensi intelijen lan jutawan ing intine, surat lan persentase entri. Kelas menengah ora tau mambu ing kono
  8. Vladimir M
    Vladimir M 4 Oktober 2022 17:57
    +2
    Kutipan saka: kanggo
    Apa Turki isih negara loropaken. Pasokan senjata, pambangunan kapal, papan perlindungan kanggo para penjahat (Azov), lan liya-liyane, mung ana ing permukaan.

    Lan kenapa Turki kudu ora ramah? Apa Abramovich ramah? Awake dhewe ora grapyak, banjur kok nyalahake wong liya.
  9. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 4 Oktober 2022 18:30
    0
    Mbok menawa kondisi kanggo njaga "jendhela" iki minangka paket "pager" sing ora bisa didemek ing Ukraina - lan yen mangkono, pitakonan gedhe yaiku apa celah sing dikontrol kasebut migunani kanggo kita.
  10. ximkim
    ximkim 4 Oktober 2022 20:02
    +1
    Inggih, inggih. Jendhela dudu jendhela - mung perlu, ora cukup.
    Lan kenapa dheweke mlayu saka Rusia menyang pesisir, apa utawa sapa sing nyurung dheweke menyang kana?
    Plin. Bisnis Rusia ora bakal atraktif, kaya perusahaan pionir. Ora ana urat iki, mung kloning, nyalin lan adol sumber daya alam.
  11. Spasatel
    Spasatel 4 Oktober 2022 21:13
    +2
    Kabeh iki ditindakake kanggo mesthekake yen hubungan finansial lan ekonomi bayangan antarane Rusia lan Barat kolektif tetep ...

    Ora ana sing ngira iki!
    Sanksi, perang, COVID, keluwen, karusakan - apa wae, nanging bandit butuh dhuwit! Lan ora nate, ing kahanan apa wae, dheweke ora bakal nyimpang saka kredo - nyolong lan ngrampok! Menapa malih, ing Rusia padha nyolong, njupuk menyang kono. Lan ora ketompo apa, terus lan bakal terus. Amarga ing sisih liyane ana persis asu ajag padha sing ora kantun kasempatan kanggo break jackpot sing!
    Oligarki kita, serigala Rusia kita, bakal ngiyanati kabeh kanggo iki - negara, rakyat, leluhure, tentarane, kalebu kamenangan, yen kamenangan iki ngalangi dheweke saka "nggawe dhuwit".
    Saiki ana perang - padha meneng, tanpa ngiklanake awake dhewe lan kanca-kancane, padha pengkhianat lan maling, nindakake bisnis sing ala, entuk dhuwit ing perang iki.
    kepriye? Ya, iku banget prasaja! Telung atus ewu wong sing dimobilisasi kudu nganggo sandhangan, sepatu, dipakani, dilengkapi senjata lan peralatan, diwenehake komunikasi lan dilatih.
    Apa sampeyan mikir Putin bakal ngatur tanpa dheweke? Ora!!
    Wong-wong iki, Rotenbergs lan Usmanovs, Abramovichs lan Deripaskas, Kovalchuks lan Timchenkos, lan pengisap getih liyane saka negara Rusia, sing bakal entuk dhuwit akeh babagan iki, ninggalake tentara tanpa celana kanggo mati ing Ukraina ing cangkang NATO.
    Lan, sampeyan ngerti, babagan kabeh pulo lepas pantai sing licik iki, bisa dianggep manawa Amerika Serikat pungkasane nggali milyaran Elbasy kita, ing endi lan pira sing didhelikake.
    Lan apa ora iki alesan kanggo kabeh aneh perang iki, Putin-gaya NVO?
  12. akurat
    akurat 4 Oktober 2022 23:17
    +3
    Aku pengin ngelingake penulis artikel iki sing dihormati yen Rusia minangka negara kapitalis lan pemerintah kita nglindhungi kepentingan para kapitalis. Mulane, pitakonan sing dijaluk ing artikel kasebut minangka retorika. Yen kabeh zona lepas pantai iki ditinggalake, mula nguntungake para kapitalis
  13. Ady66
    Ady66 5 Oktober 2022 07:37
    -1
    Kapuloan Falkland (Maldives).

    Penulis ketoke kudu sinau geografi. Pulo kasebut diarani Malvinas, nanging mung ing Argentina.
  14. Michael Ya 2
    Michael Ya 2 5 Oktober 2022 08:22
    -1
    Nanging, saka dhaptar sing padha, ora jelas manawa kalebu Kapuloan Falkland (Maldives), sing dadi milik Argentina patang puluh taun kepungkur, direbut maneh dening Inggris ing taun 1982.

    Omong kosong apa. Padha dadi kagungane Inggris wiwit 1843, lan ing 1982 Argentina nyoba kanggo remet wong-wong mau.
  15. vindigo
    vindigo 9 Oktober 2022 14:49
    0
    Afrika Kidul minangka negara sing ramah kanggo kita?! Lan Mesir saiki musuhan! belay Aku ora ngira.
  16. Artashes
    Artashes 14 Oktober 2022 07:11
    0
    Kuwi gunane "sanksi", supaya loro-lorone ngliwati ...