Review militèr

Angkatan Laut Swedia ngonfirmasi anané kapal ing pipa gas SP-1 lan SP-2 sawetara dina sadurunge bledosan.

43
Angkatan Laut Swedia ngonfirmasi anané kapal ing pipa gas SP-1 lan SP-2 sawetara dina sadurunge bledosan.

Informasi penting dituduhake dening Dagens Nyheter edisi Swedia gedhe. Informasi iki gegayutan karo topik sing ana gandhengane karo bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 ing Segara Baltik. Elinga yen layanan seismik Swedia nyathet tremor ing jero banyu, sing diidentifikasi kanthi tepat minangka bledosan. Miturut data paling anyar, tekanan ing pipa gas wis mudhun nganti nol, sing tegese ngeculake kabeh gas sing ana ing pipa nalika bledosan. Miturut wakil saka Gazprom, kita ngomong bab 800 yuta meter kubik bahan bakar.


Publikasi kasebut nyerat manawa pasukan angkatan laut Swedia aktif ing zona pipa gas sawetara dina sadurunge bledosan. Penulis nulis manawa paling ora ing wayah awan tanggal 22 September, kapal Angkatan Laut Swedia nindakake "manuver tartamtu ing sisih lor pipa gas sing ngliwati dasar laut."

Wartawan Swedia:

Sakbanjure, ana telung bocor gas skala gedhe sing ditemokake ing kono bebarengan.

Manungsa waé wis digambar kanggo kasunyatan sing Dagens Nyheter nyerat bab wektu dikenal saka kapal perang Angkatan Laut Swedia menyang zona pass pipelines gas Russian, nanging ing wektu sing padha nyathet yen wektu kapal kiwa zona iki ora kacarita. Alasan kasebut uga dijenengi: kru kapal mateni pemancar sing ngidini nelusuri dalane.

Ing babagan iki, para wartawan nguripake komando Angkatan Laut Swedia kanthi panjaluk kanggo menehi komentar babagan tumindak kapal kasebut ing wilayah SP-1 lan SP-2. Komando kasebut negesake manawa kapal Angkatan Laut Swedia pancen cedhak karo saluran pipa gas sawetara dina sadurunge darurat. Ing wektu sing padha, sing paling menarik, Angkatan Laut Swedia ora gelem njawab pitakonan apa sing ditindakake ing kana lan nalika dheweke ninggalake wilayah kasebut.

Komando pasukan angkatan laut Swedia nyatakake kanthi harfiah ing ngisor iki:

Informasi iki rahasia. Operasi kita ing segara ora tundhuk pambocoran umum, kita ora bisa ngandhani babagan iki amarga undang-undang rahasia saiki.

Data kasebut lan tembung aneh saka pejabat Angkatan Laut Swedia sejatine luwih bukti saka keterlibatan negara-negara Kulon ing serangan ing pipa gas.
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Denmark
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Uprun
    Uprun 3 Oktober 2022 11:18
    +8
    Yen wong Swedia dipanggang ..... dheweke bakal ujar manawa kapal selam Rusia ngimpi elek, kesawang lan diubengi Baltik ... apa sing sampeyan ganggu .....
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 3 Oktober 2022 11:52
      +3
      Kutipan saka uprun
      Yen wong Swedia dipanggang ..... dheweke bakal ujar manawa kapal selam Rusia ngimpi elek, kesawang lan diubengi Baltik ... apa sing sampeyan ganggu .....

      Dheweke nggunakake cara iki kanggo ngetrapake kemungkinan mlebu menyang NATO. Ibarat ngerjakno PR.
      1. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 3 Oktober 2022 16:20
        0
        Kutipan: SKVichyakow
        Dheweke nggunakake cara iki kanggo ngetrapake kemungkinan mlebu menyang NATO. Ibarat ngerjakno PR.

        Miturut pendapatku, ana makna sing luwih jero ing kene.
        Pisanan, ngalihake curiga saka Amerika Serikat.
        Kapindho, dudu anggota NATO.
        Ing tembung liya, ing sisih Amerika Serikat, posisi kasebut kaya ing ngisor iki: "Ora kita lan NATO kudu nindakake. Jawaban sampeyan, Rusia?"
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 3 Oktober 2022 18:56
          +1
          Quote: Zakirov Damir
          Ing tembung liya, ing bagean Amerika Serikat, posisi kasebut kaya ing ngisor iki: "Sampeyan dudu kita lan NATO ora ana hubungane.

          Amarga transponder dipateni kanggo luwih akeh peserta saka macem-macem negara, versi sampeyan duwe papan sing cocog.
    2. mitroha
      mitroha 3 Oktober 2022 11:56
      0
      Kutipan saka uprun
      Yen wong Swedia dipanggang ..... dheweke bakal ujar manawa kapal selam Rusia ngimpi elek, kesawang lan diubengi Baltik ... apa sing sampeyan ganggu .....

      Paling kamungkinan, iki goal. Aku mangu-mangu ing media "demokratis", ing kasus iki. Totoan gedhe painfully
    3. M panganggo
      M panganggo 3 Oktober 2022 12:34
      0
      Ngartekno seething. Aku elinga ana wektu nalika Rusia ora pengin ngrampungake pambangunan pipa gas. Presiden ngandika mangkono. Ketoke, ana sing ora setuju karo dheweke. Sayange kabeh wong lali babagan.
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 3 Oktober 2022 11:18
    +1
    Data kasebut lan tembung aneh saka pejabat Angkatan Laut Swedia sejatine luwih bukti saka keterlibatan negara-negara Kulon ing serangan ing pipa gas.
    Dadi ora ana keraguan, kapal Rusia ora katon ing kana. Kabeh wong ngakoni iki, nanging padha ngomong kaya: ora ana wong Rusia ing kana, nanging Rusia ngrusak pipa gas ..
    1. Mythos
      Mythos 3 Oktober 2022 11:51
      0
      Mesthine, mung Rusia sing eksklusif, malah luwih dhuwur! Kabeh wis rampung ing wektune supaya para budak ora bisa nggunakake. Dadi kanggo wong-wong mau, iku worth considering sing kapentingan bisa gampang numpes pipelines utawa kabel gas, lan iku ora Matter yen sampeyan sekutu utawa ora, iku mung ono gunane kanggo wong-wong mau. Kanggo Rusia, luwih gampang ora ana apa-apa kanggo ngancam saiki, yen lepen lor pengin, ayo padha nindakake ndandani kanthi biaya dhewe.
  3. asetofenon
    asetofenon 3 Oktober 2022 11:20
    +2
    Sampeyan ora duwe cara nglawan Kostya Saprykin.
  4. Alexei
    Alexei 3 Oktober 2022 11:20
    0
    Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, ing USSR, dheweke ngeling-eling babagan orane: ana kapal selam nuklir bakal muncul ing kono, utawa bakal katon ing papan liya ...
    1. Perokok
      Perokok 3 Oktober 2022 11:35
      -2
      Jeblugan pipa gas Siberia 1982 minangka jeblugan sing, miturut Thomas Reid, mantan direktur Badan Intelijen Angkasa Nasional AS, lan ilmuwan politik-penulis Amerika Peter Schweitzer (Inggris) Rusia, diduga kedadeyan ing pipa gas Urengoy-Surgut-Chelyabinsk, nalika musim panas taun 1982. Miturut wong-wong mau, sabotase kasebut minangka asil saka operasi CIA kanggo nransfer liwat "pihak katelu" menyang peralatan komputer sing wis kena infeksi ing sisih Soviet kanggo saluran pipa. Perencanaan lan eksekusi operasi kasebut bisa ditindakake amarga informasi babagan program spionase teknis Soviet sing diwenehake dening perwira KGB Soviet Vladimir Vetrov.
  5. yowis
    yowis 3 Oktober 2022 11:24
    +1
    Dadi apa? Oalah, Amerika Serikat lan Inggris pancen wis ngakoni. Nggunakake kemungkinan Swedia, Denmark, Jerman lan Polandia ora dikecualekake. Pitakonan: apa "iki" tanpa panjaluk Washington lan London bisa nindakake sabotase kasebut? Wangsulan: NATE-YA (utawa ORA-EVER).
    Dadi saben wong mung ngenteni: apa sing bakal ditampa dening Moskow utawa apa sing bakal dadi respon (yen ora setuju). Yen ora ana respon, banjur pasrah.
    1. maksbazhin
      maksbazhin 3 Oktober 2022 11:39
      +1
      Kowe ngenteni jawabane sapa? Rusia, amarga iki minangka tambahan kanggo dheweke, kita ora bakal nepaki kontrak Deshman karo Jerman. Iki minangka masalah ing Jerman, lan dheweke wis meneng wae. Ing bab mung, paling kamungkinan, kudu nambah pumping liwat pinggiran, kang ala, nanging ora bilai.
      1. paul3390
        paul3390 3 Oktober 2022 11:50
        +8
        kudu nambah pumping liwat pinggiran

        Kanggo apa? Kanggo nylametake ekonomi Eropa kanthi biaya dhewe? Ing nalisir - iku perlu kanggo langsung pungkasanipun mbanting ukroGTS. Yen sampeyan pengin gas, nerusake lan mulihake Aliran ing biaya dhewe. Sadurungé jeneng pelaku lan tumindak marang wong-wong mau.
        1. mitroha
          mitroha 3 Oktober 2022 12:03
          0
          Kutipan saka paul3390
          Ing nalisir - iku perlu kanggo langsung pungkasanipun mbanting ukroGTS. Yen sampeyan pengin gas, nerusake lan mulihake Aliran ing biaya dhewe.

          Banjur pentinge Aliran Kidul bakal mundhak akeh banget, tegese Sultan, sing uga superfluous
          1. paul3390
            paul3390 3 Oktober 2022 12:06
            +1
            Aku sing South Stream kanggo Eropah uga bakal mbanting ing mangsa cedhak. Contone, ing bagean saka Bulgaria. Lan sejatine mung kanggo Turki - Sultan bakal nglindhungi luwih elek tinimbang harem ..
    2. Navodlom
      Navodlom 3 Oktober 2022 11:47
      +7
      Kutipan saka iouris
      Panganggone kemungkinan Swedia, Denmark, Jerman lan Polandia ora dikecualian

      Menapa malih, iku banget kamungkinan.
      Tanggung jawab bebarengan ing ngendi ora ana wong sing pengin ngresiki tangane dhewe.
      Nggawe kabeh wong reged lan nyingkiri tanggung jawab individu.
      Amarga, ing kasunyatan, precedent blatant kanggo wektu kita terorisme negara wis kedaden minangka cara kanggo ngatasi masalah ing politik lan ekonomi.

      Bebaya saka preseden iki uga dingerteni ing Kulon.
      Mula kuwatir langsung babagan proteksi saluran pipa lan komunikasi kabel lepas pantai,
      lan retorika babagan kemungkinan ancaman kanggo rasi lintang satelit.

      Amarga kerentanan saka komunikasi sing ora kaetung iku kolosal.
      Lan iso dibandhingke mung karo katergantungan saka donya modern ing wong.
      Kulon nggunakake teknik sing dilarang ing game kasebut.
      Lan dheweke ngerti yen saiki dheweke bisa dadi korbane.
    3. paul3390
      paul3390 3 Oktober 2022 11:48
      +7
      Sing nyerah? Sawise kabeh, kita wis ora nyedhiyani apa-apa liwat Streams, nanging padha ora dadi kagungane setengah kanggo kita .. Kaya utawa ora, nanging undermining iku serangan ing Jerman, ora ing Federasi Rusia. Kanggo Lepen padha mung kasempatan kanggo Jerman kanggo njaga industri sing .. Saiki - iku ical. Dadi - lan menehi jawaban kanggo Jerman, dudu Rusia. Utawa - capitulate.
      1. Navodlom
        Navodlom 3 Oktober 2022 12:01
        +3
        Kutipan saka paul3390
        Kaya utawa ora - nanging ngrusak minangka serangan ing Jerman, lan dudu ing Federasi Rusia. Kanggo Streams mung kasempatan kanggo Jerman kanggo njaga industri

        Pancen bener.
        Manawi sadèrèngipun Berlin jumênêng wontên ing ngajênging Washington kanthi andhap asor tumungkul, mila sabotase ing usaha patungan punika njalari Jerman tumungkul.
        1. paul3390
          paul3390 3 Oktober 2022 12:11
          +4
          Ya, iki dudu upaya. Mekaten - Jerman wis ngadeg ing pose saka kidang ngombé, lan kemungkinan kanggo ngreksa industri iku minimal .. Lan yen sampeyan nimbang sing mbiayai EU kabeh taun - kirdyk lan kabeh Eropah Wétan .. Saben uwong ana Republik Ceko -Rumania..

          Plus - ing taun-taun pungkasan, mayuta-yuta migran wis digawa menyang Eropa, lungguh khusus ing keuntungan. Kanggo iku Sejatine mokal kanggo ngganti menyang soko migunani. Saiki - ana temenan ora bakal entuk manfaat, amarga lack banal saka keuangan .. Aku bisa mbayangno reaksi kanggo ipat-ipat kuwi kabeh sedulur sing mentas teka iki .. Yen padha ora dipakani, padha ironically bakal njupuk dhewe. Karo kabeh sakteruse..
          1. Navodlom
            Navodlom 3 Oktober 2022 12:14
            +1
            Kutipan saka paul3390
            Mangkono - Jerman wis ngadeg ing pose kidang ngombe, lan kemungkinan kanggo njaga industri kasebut sithik.

            Umumé, aku setuju karo sampeyan.
            Nanging kanthi caveat: Jerman ora pisanan ing sajarah ngadeg "ing pose saka kidang ngombe", nanging wis pengalaman sajarah tangi saka dhengkul.
            Aja nyuda kekhasan mentalitas Jerman.
            1. paul3390
              paul3390 3 Oktober 2022 12:37
              +2
              Sampeyan ndeleng, mentalitas sing sampeyan omongake kanthi temenan lan kanthi ati-ati dibuwang saka Jerman suwene 70 taun .. Jerman modern ora ana hubungane karo grenadier Friedrich, prajurit WWI, lan malah karo jaman Aloizevich .. Dadi aku Aja mikir sing saiki bisa super- efforts .. Wong-wong Jerman gedhe, dadi elek militer kanggo abad, wis rampung ..

              Miturut cara - persis padha nyoba lan nyoba kanggo nindakake karo kita .. Carane sukses - mangsa cedhak bakal nuduhake ..
              1. Navodlom
                Navodlom 3 Oktober 2022 12:39
                +1
                Kutipan saka paul3390
                Sampeyan ndeleng - mentalitas sing sampeyan ucapake, 70 taun nemchura kanthi tekun lan kanthi ati-ati

                Lan ana.
                Mentalitas kaya karpet bledug.
                Ora ketompo carane sampeyan ngalahake, sampeyan isih ora bakal ngalahake kabeh.
          2. Ilnur
            Ilnur 3 Oktober 2022 19:05
            0
            lungguh istimewa ing keuntungan. Amarga ora bisa adaptasi karo apa wae sing migunani ...

            Nanging padha tuwuh kaya terwelu ...
            Aku dudu rasis, nanging yen sawijining bangsa ora bisa mangan awake dhewe lan ora ana sarana kanggo urip, nanging urip lan ngasilake kanthi eksklusif kanthi bantuan saka njaba, mula bangsa kasebut ora bisa urip ...
            Iki ditrapake ora mung kanggo donya katelu, amarga padha disebut "exceptionals", nanging uga kanggo "exceptionals" piyambak ...
  6. rotmistr60
    rotmistr60 3 Oktober 2022 11:28
    +2
    Sakbanjure, ana telung bocor gas skala gedhe sing ditemokake ing kono bebarengan.
    Sampeyan perlu kanggo ngenali anané kapal Angkatan Laut Swedia ana, amarga. mlebu menyang distrik iki dikonfirmasi. Aku wonder kok padha ora ngumumake iki "ora sengaja" kanggo nutupi titik kaping lima? Ing tembung, kapal Swedia, Amerika (sadurunge iku) nglayang liwat pipa gas, helikopter mabur, lan Rusia nyebul pipa gas kanthi mundhut lan kanthi anjir ing kanthong kanggo Eropa. Apik banget. Ing babagan iki, "penyelidikan" marang awake dhewe bakal ditindakake (ora kedadeyan).
    1. Pavel73
      Pavel73 3 Oktober 2022 11:39
      -2
      Inggih, gambar punika mbentuk. Amerika ngatur kabeh, Swedia mbantu karo peralatan (jinis ujian mlebu NATO), lan padha nindakake kabeh - Ukrainians.

      Lan helikopter lan kapal digantung ing kono kanggo ngontrol kahanan kasebut. Dadi, Gusti Allah ora bakal ninggalake urip.
  7. svp67
    svp67 3 Oktober 2022 11:31
    -1
    Angkatan Laut Swedia ngonfirmasi anané kapal ing pipa gas SP-1 lan SP-2 sawetara dina sadurunge bledosan.
    Wong Swedia mbutuhake iki luwih sithik. Umumé, aku ngenteni kabeh wong nyatakake yen nalika iku padha ngetutake Petrov lan Bashirov ...
  8. Visher
    Visher 3 Oktober 2022 11:35
    0
    Mumpung kosong kabeh. Penyelidikan saka TA kasebut kalebu pemeriksaan saka MP lan luwih nggoleki lan konfirmasi informasi babagan keterlibatan. Informasi cenderung bocor. Sifat TA nyakup dhukungan lan keterlibatan sawetara wong kanthi akeh kontak sekunder, sing kabeh bocor, dadi masalah wektu, amarga luwih akeh melu, kemungkinan bocor lan jumlah informasi sing luwih dhuwur.
    Tugas ing proses ORM lan investigasi yaiku lokalisasi sumber lan mriksa salib keasliane, banjur sengaja bareng karo Jerman, lan Jerman dhewe bakal narik sikile metu saka bokonge, kanthi bantuan kita.
  9. Alex Nevs
    Alex Nevs 3 Oktober 2022 11:42
    -1
    Ora ana gunane kanggo flounder. Ora bakal ana asil. Padha bakal pour banyu ing mortir lan iku. Utawa ana preseden, aku ora ngelingi.
  10. Fizik13
    Fizik13 3 Oktober 2022 11:51
    0
    Mergo wong Kutub kuwi meneng wae, kaya-kaya lagi njupuk banyu ing cangkeme. Apa dheweke wedi yen pipa gas sing seger bakal ditutupi bolongan?
  11. tihonmarine
    tihonmarine 3 Oktober 2022 11:52
    +3
    Ing wektu sing padha, sing paling menarik, Angkatan Laut Swedia ora gelem njawab pitakonan apa sing ditindakake ing kana lan nalika dheweke ninggalake wilayah kasebut.

    Lan pitakonan iku"Kenapa dheweke mateni AIS (` Sistem Identifikasi Otomatis)"lan iku ing wilayah ngendi pipelines lay, lan pitakonan kapindho -" Apa kabel daya Swedish liwat jejere pipeline pedhot sadurunge bledosan.
    Salah siji wong Swedia mutusake "mlengkung" sadurunge gabung karo NATO, utawa dheweke duwe "moncong ing fluff", nanging ing kasus apa wae, dheweke ngerti babagan sabotase sing bakal teka.
    1. Oleg812spb
      Oleg812spb 4 Oktober 2022 12:01
      0
      Dheweke bisa uga ngerti manawa ana sing kedadeyan miturut jaringan hidrofon ing jero banyu kanggo ndeteksi kapal selam Rusia.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 4 Oktober 2022 13:22
        0
        Kutipan: Oleg812spb
        Dheweke bisa uga ngerti manawa ana sing kedadeyan miturut jaringan hidrofon ing jero banyu kanggo ndeteksi kapal selam Rusia.

        Kang (data) ditransfer kanggo wong-wong mau saka Departemen Luar Negeri AS utawa saka Pentagon.
  12. Alexandr2637
    Alexandr2637 3 Oktober 2022 11:55
    -1
    Data kasebut lan tembung aneh saka pejabat Angkatan Laut Swedia sejatine luwih bukti saka keterlibatan negara-negara Kulon ing serangan ing pipa gas.

    Nanging apa ana wong kajaba Amerika Serikat sing ragu babagan iki? (ora terang-terangan)
  13. Komentar wis dibusak.
  14. 933454818
    933454818 3 Oktober 2022 12:05
    0
    Sing ora bisa dingerteni yaiku yen Anglo-Saxon nambang pipa saka kapal selam, lan wong Swedia ana ing nix.
  15. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 3 Oktober 2022 12:17
    0
    Angkatan Laut Swedia ngonfirmasi anané kapal ing pipa gas SP-1 lan SP-2 sawetara dina sadurunge bledosan.
    Dadi apa? Apa sabanjure? Aku maca lan weruh wong lemu sing ditendhang dening punk remaja. Wong lemu iku, tinimbang mbalik lan mbuyarake gubuk, mung bengok-bengok supaya ora dihina kanthi saru. Wong gendut mau mendem. Lembek. Otak abuh karo lemak, atrophied lan ora bisa soberly netepke kahanan. Isih naif percaya yen mung bobot sing penting, lan rampokan aturan kabeh. Miturut cara, iki kesalahan gedhe. Daya ngatur kabeh. Lan mung nalika pasukan ngaso, mung banjur loot muter. Nanging dina iki wektu kuwasa. Lan alangan teka kanggo wong lemu. Silenka isih katon ana, nanging otak abuh karo lemak.
    1. Oleg812spb
      Oleg812spb 4 Oktober 2022 12:12
      0
      Sing, sampeyan kanggo nemtokake kuat ngukur? Tipe: Kabeh nglanggar - ing bledug! -?
  16. ruwet
    ruwet 3 Oktober 2022 12:34
    0
    Jerman wuta ora bakal ngerti yen dheweke dibuwang ing pawon bebarengan karo geyropa wétan.
  17. Bonifasius
    Bonifasius 3 Oktober 2022 12:50
    0
    Informasi iki rahasia. Operasi kita ing segara ora tundhuk pambocoran umum, kita ora bisa ngandhani babagan iki amarga undang-undang rahasia saiki.


    Yen Peter I isih urip, dheweke mesthi ngguyu nganti suwe ing statement Admiralty Swedia lan armada Swedia sing nyenengake - sing mbah buyut Tsar Rusia klelep tanpa ampun, "kaya anak kucing" ing Cape Gangut ing 1714!

  18. Denis812
    Denis812 3 Oktober 2022 12:56
    +1
    Aku wonder yen Pipa Baltik uga bakal njeblug dhewe?
  19. dalang
    dalang 3 Oktober 2022 13:28
    -1
    Kapal karo sawetara tamu saka Walanda lan Inggris... Pesta gedhe
    Nanging sapa sing peduli!
    Saben uwong ahli ing situs web iki, saben wong minangka kapten ing darat utawa komando kanthi anonim ing telpon utawa komputer. Sadar utawa ora sadar wektu bakal ngomong Mungkin dheweke wis duwe master liyane
  20. Angelus
    Angelus 3 Oktober 2022 18:33
    +1
    Kabeh crita iki ngelingi apa sing kedadeyan ing taun 80-an karo crita kapal selam soviet ing perairan Swedia sing nyebabake histeria soviet qnti sing digembar-gemborake dening para pembohong umum, nyatane katon yen kapal selam saka AS lan Inggris.
    1. Oleg812spb
      Oleg812spb 4 Oktober 2022 11:56
      0
      Miturut data paling anyar saka ilmuwan, swara saka kapal selam iki dadi shoals herring kentut. Iki minangka fitur biologis. Sampeyan bisa mriksa informasi iki ing Internet.