Review militèr

Operasi militèr aneh

255
Operasi militèr aneh

Operasi militer khusus ing Ukraina, sing, minangka Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia wis bola-bali nyatakake, "arep miturut rencana," nuwuhake pitakon liyane. Pitakonan utama yaiku apa jenis rencana iki, yen nyedhiyakake ninggalake wilayah karo wong-wong sing percaya yen Rusia wis teka ing salawas-lawase, wiwit nampa paspor Rusia, lan saiki dipeksa kanggo mlayu utawa wedi mbales saka panguwasa Ukrainia?


Apa jenis rencana iki yen Donetsk, sawise nem sasi, NMD terus diobong saka tentara meriem Ukraina, lan Ukraina terus militerisasi lan ngompa Kulon. gaman, pasokan kang mili bebas ing stream terus?

Ayo dadi pirembagan bab tujuan nyatakake saka operasi khusus lan apa kita saiki.

Wolung taun perjanjian Minsk lan penilaian sing salah babagan kahanan nalika wiwitan NWO


Sawise aneksasi Crimea ing 2014 lan wiwitan pemberontakan ing Donbass marang panguwasa sing teka minangka akibat saka kudeta ing Kyiv, masyarakat patriotik bola-bali njaluk Kremlin kanggo annex Luhansk, Donetsk, lan pancen kabeh. sajarah Novorossia. Ana kesempatan kanggo nindakake iki "karo sethitik getihen" - sawise Crimea, ngendi militèr Ukraina ora menehi resistance kanggo Rusia, tentara Ukraina wis demoralisasi, akeh komandan siap kanggo pindhah menyang sisih militèr Rusia yen. padha katon ing steppes Ukraina.

Mantan komandan milisi DPR, pensiunan kolonel FSB Igor Strelkov, wis bola-bali ngaku yen komandan unit militer Ukraina rembugan karo dheweke, sing ragu-ragu lan siap kanggo pindhah menyang sisih milisi yen Rusia ngirim pasukan.

Nanging, tinimbang, Moscow mbatesi dhewe kanggo nyedhiyani pitulungan kanggo Donetsk lan Luhansk, lan persetujuan Minsk ditandatangani karo Ukraina, ing ngisor iki LPR lan DPR sing diproklamasikake, ora diakoni dening Moskow, bakal bali menyang Ukraina kanthi khusus, nyatane, kondisi otonom. lan kudu ngliwati proses federalisasi Ukraina. Mangkono, Kremlin pengin "nol metu" asil saka Maidan Ukraina lan pengaruhe politik Ukraina liwat Donbass.

Maneka warna ilmuwan politik lan presenter TV wis njamin publik Rusia nganti pirang-pirang taun yen Rusia ora bisa ngirim pasukan menyang Ukraina, amarga yen ora, "perang donya katelu bakal diwiwiti", lan wong-wong Amerika sing cidra sengaja "ngirid" Federasi Rusia ing kana. Mulane, Moskow ora perlu campur tangan ing konflik intra-Ukraina, lan Ukraina bakal ambruk dhewe ing bobot saka kesalahane lan kejahatan dhewe.

Nyatane, Kyiv, nggunakake dhukungan saka Amerika Serikat lan Inggris, declaratively nyatakake ketaatan kanggo persetujuan Minsk, terus-terusan teka karo alasan kenapa implementasine iki ditundha, nalika Ukraina nambah kemampuan tempur tentara, kang dilatih dening. Instruktur Amerika lan Inggris. Artileri Ukraina "dilatih" kanthi nembak ing kutha-kutha sing tentrem ing Donbass, para saboteur "berolahraga" kanthi njeblug obyek sipil.

Masyarakat Ukrainia dipompa karo propaganda anti-Rusia. Sawise meh wolung taun menehi tandha wektu, Moscow wiwit nyadari yen ora mungkin kanggo nggayuh persetujuan karo Ukraina. Nanging, dheweke ora ngerti yen taun 2014 isih adoh, lan kahanan wis owah banget sajrone wolung taun.

Mbalik tanggal 3 Januari, setengah sasi sadurunge wiwitan operasi militer khusus, Igor Strelkov nggawe ramalan ing saluran Telegram, ing ngendi dheweke cukup njlèntrèhaké apa sing bakal dadi:

Ukraina nyiapake perang kanthi kabeh cara sing kasedhiya. Para dalangipun ugi. Lan ing Federasi Rusia, ora ana persiapan kanggo perang serius sing nyata "saka tembung ing kabeh." Kabeh langkah militèr sing dijupuk covertly (ora saka mungsuh, nanging saka wong awam) cocok kanggo nyiapake kanggo sawetara kampanye singkat "cilik-menang" sabanjuré marang milisi karo Kalash lan carts.

Wiwitan saka SVO nuduhake yen ramalan kolonel wis bener.

Wong-wong sing ngrancang operasi militer ing Ukraina ora nganggep manawa Ukraina ing 2014 lan Ukraina ing 2022 minangka negara sing beda. Swasana rakyat uga wis owah, lan, sing penting, mentalitas para prajurit Ukrainia. Yen ing 2014, umume wong Rusia sing siap kumpul karo Rusia, mula ing 2022 umume dadi pejuang ideologi kanggo kamardikan Ukraina, dipompa kanthi propaganda lan dilatih dening instruktur saka AS lan Inggris.

Babagan tujuan SVO lan prestasine


Kaping pisanan, sawetara gol diumumake kanggo operasi militèr khusus ing Ukraina, nanging umume (kajaba, nyatane, pertahanan Donbass) dirumusake kanthi abstrak, saengga angel kanggo nemtokake apa tegese. Kita ngomong utamane babagan tembung "demilitarisasi" lan "denazifikasi". Apa kewan iki lan apa sing dipangan? Apa sejatine makna konsep-konsep kasebut? Ing skor iki, analis lan ahli menehi interpretasi beda, nalika panguwasa resmi tetep bisu.

Ing salah sawijining artikel sadurunge,Makna NWO wis pindah menyang bidang agama politik"- Aku nyathet yen pitakonan babagan tujuan operasi militer wis pindhah menyang bidang agama politik: masyarakat dijaluk percaya yen operasi militer bakal ditindakake miturut rencana kanggo tujuan tartamtu.

Kanggo operasi militer jangka pendek, tujuane yaiku kanggo nggulingake Zelensky lan nggawe pamrentahan pro-Rusia ing Ukraina, iki bisa uga cukup, utamane yen masyarakat Rusia wiwitane ora ngerti babagan topik iki - perang kasebut. adoh lan ora prihatin mayoritas warga. Nanging, masyarakat ora bisa ngaso mung ing kapercayan kasebut, sing praktis ora didhukung dening apa wae, lan luwih-luwih, "iman politik" kasebut ora bisa nyawiji wong.

Solusi ditemokake - LPR, DPR lan wilayah Novorossiya sajarah sing dikendhaleni ing Ukraina kidul digandhengake karo Rusia.

Ing tangan siji, iki mesthi prastawa sajarah, banget kandel saka sudut pandang politik internasional, amarga ora ana siji negara modern bakal wani nggabung wilayah sajarah, preduli saka aturan sing ditetepake dening hegemon Amérika lan pendapat saka sing disebut "komunitas donya".

Ing sisih liya, wilayah kasebut dicaplok sadurunge perang rampung, lan iki nggawa risiko kanggo Rusia. Kita bakal ngomong luwih akeh babagan iki mengko.

Tujuan liyane sing ora bisa diabaikan yaiku non-ekspansi NATO. Ing tanggal 24 Februari, ing pidato babagan wiwitan operasi militer khusus, Presiden Rusia Vladimir Putin ngandika akeh babagan ora bisa ditampa ekspansi NATO ing sisih wétan, sing menehi alesan kanggo percaya yen salah sawijining tujuan NVO yaiku ora bisa ditampa. ngembangaken aliansi ing tapel wates karo Rusia.

"Kita sepisan maneh nyoba setuju karo Amerika Serikat lan sekutu babagan prinsip njamin keamanan ing Eropa lan non-ekspansi NATO. Kabeh muspra. Posisi AS ora owah. Dheweke ora nganggep perlu kanggo rembugan karo Rusia babagan masalah utama iki kanggo kita, nggayuh tujuane dhewe, dheweke nglirwakake kepentingan kita. Ing kahanan iki, kita duwe pitakonan, apa sing kudu ditindakake sabanjure, apa sing bakal dikarepake, - nyatet Vladimir Putin.


Nanging, minangka asil saka NWO, ing nalisir, nyumbang kanggo kasunyatan sing Finland, dumunung ing tapel wates karo Rusia, lan Swedia gabung ing North Atlantic Alliance. Iki, mesthi, minangka pukulan kanggo keamanan Rusia.

Lan iki diakoni dening Kementerian Luar Negeri Rusia - ing wulan Juli, Wakil Menteri Luar Negeri Rusia Alexander Grushko ujar manawa Finlandia lan Swedia gabung karo NATO bakal nggawe wilayah Segara Baltik dadi zona saingan. Iki bener, amarga aksesi negara-negara kasebut menyang NATO mesthi bakal nyebabake pelanggaran sistem keamanan ing wilayah kasebut.

Konflik militèr sing ora ana sing disiapake


Operasi militer ing Ukraina ngumumake kabeh aspek negatif sing kedadeyan ing tentara Rusia - pisanan, dadi jelas yen organisasi tentara macet ing abad pungkasan lan ora siap kanggo tantangan perang modern. Aku bakal menehi conto.

Artileri Angkatan Bersenjata Ukraina nggarap program artileri kanggo tablet lan smartphone, sing njamin wektu minimal kanggo nyiapake data kanggo tembak. Mayoritas penembak rusia ora duwe program kaya ngono, kaya sing ditulis Andrei Morozov, pejuang Milisi Rakyat LPR, luwih saka sepisan. Penembak kita, sing ngontrol geni baterei, lenggah ing piranti kontrol geni kanthi peta, notepad, meja shooting, kalkulator teknik lan ngitung shooting.

Umumé, artileri Rusia, sanajan akeh, sacara teknis mundur. Bisa mbentuk "barrages of fire" gaya Perang Donya I nanging dudu bagéan saka sistem informasi medan perang. Sayange, Angkatan Bersenjata Federasi Rusia mung ora duwe sistem tliti dhuwur seluler kaya HIMARS MLRS ing jumlah gedhe. Lan kekurangan akut drone, peralatan pengawasan lan pengintaian luwih rumit. Saka artileri "buta" sing ora ana gunane.

Masalah liyane yaiku kekurangan komunikasi normal ing tingkat taktis. Wartawan militer nulis babagan iki luwih saka sapisan, contone, Yuri Kotenok sing padha. Aku bakal ngutip:

"Ing level taktis, ora ana komunikasi normal. Lan aku ngomong babagan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, nanging aku umume meneng babagan resimen bedhil saka cadangan mob DPR. Iku mung isin. Kanthi iki, kita mlebu perang, nuwun, ing NWO.
Carane katon ora ing acara TV, nanging ing kasunyatan? Ing tingkat taktis (perusahaan), kontrol ora mungkin - ora ana komunikasi. Komandan perusahaan sing padha, nalika nggawe keputusan, nemokake dheweke ing vakum. "Baofengs" ukry ngrungokake lan macet.
Aku mbaleni, ora ana komunikasi tertutup ing tautan taktis. Mobilisasi, "mobiks", kaya sing diarani, paling apik duwe sawetara R-159 saka sèket taun kepungkur tanpa "Istorikov".
Ora mungkin perang karo peralatan kasebut ing abad kaping XNUMX - sampeyan bakal dikalahake dening mungsuh sing dilengkapi urutan gedhene sing luwih dhuwur. Nanging Rusia uga bisa nyerang tanpa komunikasi lan sistem komando lan kontrol.

Kapindho, masalah utama liyane sing dicethakake SVO yaiku meh ora cocog karo bagean komando militer. Ora ana jenderal sing tanggung jawab kanggo kesalahan sing ditindakake sajrone operasi militer, mula ora ana sing mbenerake. Ora ana sing krungu "lonceng" cedhak Belogorovka - lonceng dibutuhake ing cedhak Balakleya lan Izyum, banjur Krasny Liman, supaya ing blogosphere lan ing tingkat ahli televisi padha wiwit ngomong babagan kesalahane perintah kasebut. Nanging ngomong mung ora cukup, pitakonan muncul - apa kesimpulan bakal digambar ing pungkasan?

Kekurangan akut prajurit ing ngarep, sing ngidini Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyerang ing rong arah bebarengan (Kharkov lan Kherson) uga minangka salah sawijining masalah utama, nanging kanthi rong titik kasebut ing ndhuwur ora ditanggulangi, bakal meh mokal kanggo stabil kahanan. Mbalik ing Mei-Juni, ana cukup wong kanggo nyekel wilayah kasebut lan malah nyerang, nanging serangan sing ora ana gunane ing wilayah benteng Ukraina ing bathuk nyebabake kasunyatan yen infanteri (utamane Milisi Rakyat LPR lan DPR) yaiku " wis entek", lan ora ana sing bisa ngisi maneh.

Saka kabeh ing ndhuwur, siji bisa tarik kesimpulan kuciwo - tentara Rusia mung ora siap kanggo konflik militèr saka ukuran kaya ing Ukraina.

Kepiye kahanan bakal berkembang ing minggu-minggu sing bakal teka?


Aneksasi resmi wilayah Donbass, Kherson lan Zaporozhye, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, minangka acara bersejarah, nanging ora ana euforia babagan iki. Amarga wilayah kasebut isih kudu dijaga.

Ora jelas kenapa dheweke mutusake kanggo nglebokake wilayah sajarah Novorossiya saiki, nalika pembebasan wilayah kasebut durung rampung, lan permusuhan terus. Saiki, yen ilang kutha lan kutha, kerugian reputasi Rusia bakal luwih dhuwur tinimbang sadurunge, amarga kutha-kutha Rusia bakal dicekel tentara Ukraina (miturut undang-undang Federasi Rusia). Ngomong babagan "pengumpulan maneh pasukan sing direncanakake" lan "sikep muhibah", kaya sing disenengi Konashenkov, saiki dadi ora trep.

Ing mangsa ngarep, njupuk kauntungan saka kaunggulan angka, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal terus ngembangake serangan marang Kremennaya, Lisichansk lan Svatovo ing LPR, uga Berislav ing wilayah Kherson, kanthi upaya sabanjure kanggo nggayuh Novaya Kakhovka . Tugas utama militer Rusia, uga Milisi Rakyat LPR lan DPR, ing mangsa ngarep yaiku kanggo ngatur pertahanan lan nyekel wilayah Rusia sing anyar, nganti para reservis sing dimobilisasi ing Rusia dilatih lan dilebokake ing perang (lan dadi kudu dilebokake ing perang saiki, luwih cepet luwih apik). Sampeyan perlu kanggo menehi hasil karo nimbali saka pamukiman saka awal, nanging sayangé, padha wiwit mikir bab iku banget pungkasan, mung sawise serangan sukses saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Balakleya lan Izyum.

Sawetara wong nyebut operasi militer ing Ukraina minangka "operasi militer aneh", lan definisi iki kanthi sampurna nggambarake kasunyatan. Ora ana jawaban kanggo pitakonan - kenapa infrastruktur Ukraina Kulon ora diserang, umpamane, pembangkit listrik termal Dobrotvorskaya, sing asring nyuplai listrik menyang Polandia, nanging ing wektu sing padha, pembangkit listrik termal ing Kharkiv kena. ? Yagene jembatan ing Dnieper ora diserang? Yagene drone kita nyerang sawetara obyek sing ora bisa dingerteni ing Odessa lan Nikolaev, nalika perang abot ditindakake ing Liman, sing pungkasane mundur saka pasukan kita?

Inggih, pitakonan utama sing muncul - apa sabanjure? Upaminipun pasukan kita bisa tahan nganti pendekatan cadangan mobilisasi, lan kahanan dadi stabil. Ayo nganggep manawa bisa ngalahake Angkatan Bersenjata Ukraina lan tekan wates wilayah Zaporozhye lan Donetsk. Apa sabanjure? Konflik militer ora bakal rampung ing kono.

Salah sawijining solusi bisa uga kanggo beku konflik, kanthi upaya kanggo rembugan karo Amerika Serikat lan Inggris (ora ana gunane ngomong karo boneka Ukraina), nanging konfigurasi perjanjian sing bisa ditindakake isih durung jelas, amarga ora ana landasan kanggo kompromi. .

Nanging, saiki ora pantes nggawe ramalan jangka menengah lan jangka panjang. Aku mbaleni, tugas utama saiki yaiku kanggo nglindhungi wilayah Rusia sing anyar lan ngupayakake kesalahan kanthi paukuman sing tanggung jawab ing komando militer Rusia.
Pengarang:
255 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. AlexVas44
    AlexVas44 6 Oktober 2022 11:08
    -15
    Sawetara wong nyebut operasi militer ing Ukraina minangka "operasi militer aneh", lan definisi iki kanthi sampurna nggambarake kasunyatan.

    — Putra…
    - Bapak!
    - Inggih, punika, ibu, ibu ...
    (m/f "Asu ajag lan pedhet")
    1. Silver99
      Silver99 6 Oktober 2022 11:21
      + 68
      Iki mung unprofessionalisme sing padhet, lan ora apa pidato capricious saka Supreme ing rapat umum patriotik bakal nutupi mediocrity saka Staff Umum lan pribadi, aku pribadi nandheske Kamentrian Pertahanan. Ora ketompo carane kita ngguyu, Angkatan Bersenjata Ukraina nindakake tugas sing apik banget kanggo mobilisasi lan latihan, dheweke dipimpin ing perang dening perwira NATO, lan ora dimobilisasi petugas cadangan. Kabeh gumantung marang kepahlawanan wong lanang umur 40-50 taun sing prasaja, nyatane wong sipil. Iki ora nangis maneh, nanging gething bodho kabeh sing kedaden, nutup pembicara saka TV ngomong bab topik, kene kita bisa miwiti, nanging durung Frost kanggo miwiti smashing wong (((kabeh iki sengsara, purun, jendral-jendral, sawayah-wayah ana konsep kehormatan perwira, sampeyan ora bisa mrentah, menyang pojok sing adoh saka parit lan tembak dhewe, nanging aja nggawe pasuryan pitanthrope tanpa pikiran lan aja. ngrusak prajurit biasa-biasa wae ((((
      1. kredo
        kredo 6 Oktober 2022 11:44
        + 37
        Dangu-dangu kula botên paring pambiji tumrap lampahing SVO, amargi sakêdhikipun, kula sanès-sanèsipun kecalan sêpur pikiripun Staf Jendral nasional tuwin markas Panglima Agung.

        Iki mbokmenawa ala lan ora cocog karo semangat patriotisme sing diumumake Presiden minangka ideologi negara.

        Lan kadhangkala ngelingi tembung Presiden yen kita nandur modal 30 milyar kertas ijo ing Ukraina sajrone 200 taun, pikirane teka, utawa bisa uga ora perlu nandur modal minangka pimpinan kita ing Ukraina, lan 200 milyar iki kudu digunakake kanggo nyogok. kanggo wong sing bener ing Ukraina, supaya ora ngrusak Nazisme Ukrainia.
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 6 Oktober 2022 12:40
          + 34
          Quote: kredo
          nandur modhal ing Ukraina kanggo 200 milyar.

          Lan saiki oligarki kita ora pengin pisah karo properti, mula dheweke ora ngrusak rel, listrik / stasiun, gardu lan infrastruktur liyane - ngebom dhewe! Ya, ora kanggo apa-apa! Mulane, logistik Ukrainia isih utuh! am
          1. Greg Miller
            Greg Miller 6 Oktober 2022 14:58
            -4
            Iku ora mung lan ora akeh babagan oligarki ...
          2. KVIRTU
            KVIRTU 6 Oktober 2022 16:07
            +1
            Oligarki iki bubar njupuk 900 perusahaan ing Ukraina.
            Deleng, saiki, setengah taun, kabeh bakal ...
        2. Drotro
          Drotro 6 Oktober 2022 12:43
          + 14
          Malah luwih elek. Ing mratelakake panemume, akèh-akèhé wong weruh sing tumindak pamaréntah Rusia mung kontribusi kanggo wutah saka Nazisme lan pangenalan ing saindhenging donya, minangka perjuangan Ukraina kanggo kamardikan saka "agresi Rusia."
          Wis nulis ing kene babagan iki.
          Rusia kanthi kabijakan sing apik kanggo nglindhungi Rusia iku ala kanggo kabeh jagad, lan Ukraina kanthi ideologi Nazi apik.
          1. Alt22
            Alt22 9 Oktober 2022 10:39
            +1
            Mbokmenawa, iki amarga, ing kasunyatan, Federasi Rusia ora pengin ngidoni wong Rusia, lan Federasi Rusia ora mbantu Rusia, ora ana cara. Ya, sanajan ing Federasi Rusia dhewe, nyatakake yen "perlu kanggo nulungi Rusia" - tuduhan "Nazisme" bakal langsung tiba, ujare, "Rusia minangka negara multinasional, ora mungkin kanggo milih siji warga negara! "
        3. solar
          solar 6 Oktober 2022 13:40
          +9
          lan markas Panglima Agung.

          Apa jenis taruhan iki? Sampeyan ora bingung karo Perang Patriotik Agung?
        4. Sipil
          Sipil 6 Oktober 2022 13:45
          +8
          Nanging kasunyatan sing?
          1. Ora ana siji bakal dibusak, maksimum "sambungan karo transisi menyang liyane" proyek.
          2. Ayo gawe rame lan ayem.
          3. Lan ya, aku ora menehi saran supaya buzz sajrone database. Siloviki tansah siyap kanggo mungkasi "antics agen asing liberal."
          1. Deso
            Deso 8 Oktober 2022 06:18
            +3
            . Lan ya, aku ora menehi saran supaya buzz sajrone database. Siloviki tansah siyap kanggo mungkasi "antics agen asing liberal."
            Apa sampeyan nyatakake yen amarga alasan iki warga sipil perang, nalika pasukan keamanan lungguh ing mburi? Ana kurang busoter, luwih akeh pengawal.
            1. cukup
              cukup 8 Oktober 2022 14:37
              -4
              dheweke ngakoni ing teks biasa, nanging dheweke ora ngerti dhewe
              1. Deso
                Deso 8 Oktober 2022 19:22
                +2
                Elinga yen aku ora ngomong ... lol
                Senajan aku bisa ngomong sing printah rampung homoseksual. Aku ora menehi jancok, aku wis dihukum - aku duwe leladen. Kantor pendaftaran militer ngandhani yen kita ora butuh penjahat.
                Ketoke padha wedi yen aku bakal nembak komandan bodho.
                Wong kaya aku mung duwe kesempatan siji, "disebut" kanggo musisi. Nalika aku mikir. Ana panjaluk sing beda. Ana ora bakal metu ing bumps lantai, kaya panglima kita ing pangareping.
                1. cukup
                  cukup 8 Oktober 2022 22:55
                  -5
                  musisi duwe kerugian liar, yen ora, dheweke ora bakal ngliwati zona sing disalahake amarga mateni lan ora mung ngrekrut.
        5. levfuks
          levfuks 6 Oktober 2022 23:55
          +7
          Quote: kredo
          patriotisme minangka ideologi negara

          Ideologi negara? Menarik sampeyan nyampur.
          Lan ideologi negara yaiku korupsi.

          Quote: kredo
          nglampahi ing bribes kanggo wong tengen ing Ukraina

          Ya, iku normal kanggo ndeleng wong kabeh ing dalan. Kaya bocah lanang.
          Ing kene mung sawetara wong sing ditawakake sing ora bisa ditolak. Lan "bangsa persaudaraan", hubungan ekonomi, lan liya-liyane - kabeh iki ora penting.
          Masalah kasebut kudu dirampungake luwih awal lan kanthi cara liyane, nanging bocah-bocah padha sibuk karo perkara liyane.
      2. Ilya spb
        Ilya spb 6 Oktober 2022 12:32
        -4
        Manungsa minangka makhluk emosional.
        Liwat emosi, sampeyan bisa ngapusi wong.
        Ana manipulasi ing kulawarga, ing masyarakat, lan, mesthi, digunakake ing perang.

        Sing liyane aku nonton gambar ing media, sing liyane aku nggawe percoyo sing padha nyoba, nuwun, kanggo ngedol kita soko. Kaya ing toko TV utawa ing scam.

        Media resmi nyurung "Gurudug kamenangan, resound", laporan sing menang. Lan padha meneng babagan masalah. Mung bubar swara wiwit katon babagan kesalahan, lan babagan langkah-langkah kanggo ngatasi.

        Mungsuh... Mungsuh trampil nyebar gupuh. Sawetara jinis helplessness, swasana ati kekalahan. Gambar sing ditarik kanthi trampil, juggling utawa manipulasi fakta - lan .... Ya, kita kalah! Iki minangka tangisan sing ditrapake ing sirahe wong awam.

        Apa sing kudu ditindakake? Wong tani sing mlarat kudu menyang ngendi?

        Sampeyan kudu nindakake pakaryan sampeyan. Profesional lan jujur. Sampeyan kudu nggawe kamenangan, wiwit saka papan kerja, saka kulawarga. Turun panik! Ora ana gosip! Kita butuh persatuan lan masyarakat populer.

        Korupsi lan kolom kaping lima kudu diberantas kanthi tangan wesi. Sampeyan kudu tenang, nanging kuwat - ngomong babagan kesalahan, aja wedi ngganggu panguwasa.

        Nanging kita lagi perang. We kudu censorship. Sawise kabeh, malah foto resik dijupuk nang endi wae ing Belgorod utawa Kursk, foto karo peralatan utawa prajurit kita mbantu mungsuh.

        Mungsuh bakal dikalahake! Kamenangan bakal dadi milik kita!

        Rusia anyar bakal munggah saka geni lan awu!
        1. Sipil
          Sipil 6 Oktober 2022 13:55
          -2
          Kita butuh persatuan lan masyarakat populer.

          Apa iki? Telpon kanggo owah-owahan ing tatanan konstitusional?
        2. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 6 Oktober 2022 16:06
          + 16
          Kutipan: Ilya-spb
          Korupsi lan kolom kaping lima kudu diberantas kanthi tangan wesi.

          Lho... Tawon Mlawan MADU !!!!
          Sapa - thread kena kanggo iki?
          Mekaten! am
          1. UAZ 452
            UAZ 452 7 Oktober 2022 10:41
            +2
            Sing mesthi. Akeh wong sing njaluk dibangkitake SMERSH, pondasi pengadilan revolusioner, komite nglawan korupsi, ora ngerti yen ing kahanan saiki, struktur kasebut dijamin bakal teka ing struktur kasebut sing bakal ndeleng distribusi properti ing kanthong. tugas utama. Ya, dheweke mesthi duwe rencana penahanan lan eksekusi, kaya biasane karo kita, mula bakal ditindakake. Amarga switchmen cilik lan pisanan sing teka tangan, kanggo jumlahe.
            PS Ora suwe, sawijining struktur muncul ing Federasi Rusia kanggo ngatasi penggelapan dana umum - iki persis apa sing dipikirake Komite Investigasi. Kaping pisanan, ana sawetara ndharat dhuwur-profil gubernur, walikota, jenderal. Banjur padha pindhah menyang oposisi, promosi diri, repot ing kothak wedhi. Saben pesen babagan acara resonansi dipungkasi kanthi tembung Bastrykin njupuk perkara kasebut ing kontrol pribadine. Lan banjur - kasepen ... Bakal persis padha karo SMERSH saiki lan struktur sing padha - bakal gampang nepaki rencana kerja kanthi ngpenjara sawetara blogger sing wani nyebutake mamang babagan genius Departemen Pertahanan lan Staf Umum ( Aku bakal tetep meneng babagan kapribaden liyane ...), uga dipenjara kabeh wong sing nyatakake persetujuan karo penulis ing komentar, lan ing wektu sing padha saben wong sing seneng karo artikel lan komentar kasebut. Banjur, sawise implementasine rencana, dheweke bakal nindakake perkara sing luwih menarik - kanggo nglindhungi bisnis, yen bisa - kanggo remet.
        3. solois2424
          solois2424 7 Oktober 2022 12:48
          0
          Sing bener, nanging menehi kritik saka carane penulis wis downvoted, provokator ing Military Review mantep.
          1. Usher
            Usher 8 Oktober 2022 09:31
            +1
            Sampeyan salah siji saka wong-wong mau.
            Kutipan saka solist2424
            Sing bener, nanging menehi kritik saka carane penulis wis downvoted, provokator ing Military Review mantep.
        4. Deso
          Deso 8 Oktober 2022 06:22
          +1
          Sampeyan kudu tenang, nanging kuwat - ngomong babagan kesalahan, aja wedi ngganggu panguwasa.
          Butuh opo bos? Iku talkers kuwi cepet ing artikel lan ing rega putri.
      3. Yngvar
        Yngvar 6 Oktober 2022 12:41
        + 19
        Komandan batalionku ing wektu sing adoh, isih Soviet ngandika "ngapusi, tryndesh (luwih kuwat, mesthi) lan provokasi jahat!" babagan propaganda Barat.
        Saiki iki ditrapake kanggo media kita! "Ayo jancok, nanging ... durung wayahe!" "Kita durung nyabrang garis abang!" Wong ora duwe iman khusus ing media! Sanajan dasawarsa kapindho "seksi Institut Ujian Negara Bersatu" wis ditindakake, wong-wong durung rampung disapih saka mikir lan nganalisa!
        Iku angel kanggo ngadili profesionalisme jenderal (sanajan, mesthi, ana akeh "parket" ana) amarga lack of TUJUAN cetha ditetepake saka NWO, lack saka sambungan stabil (artikel nuduhake ". taktis", kanggo sijine iku mung ing sembarang tingkat Manajemen), Manajemen tumata lan organisasi saka interaksi, lan ora mung antarane cabang lan jinis pasukan lan liya melu, nanging malah Unit tetanggan.
        Lan mbok menawa sing paling penting - sing diarani "karep politik pimpinan"! Endi dheweke?! Apa mung ora ana, utawa sabotase!? Mulane "gol", lan perencanaan, lan kepemimpinan NWO, lan logistik!
        Kita waca karsa politik saka "Pedoman" - Abramovich, sing menehi iPhones kanggo manca ghouls dibebaske saka paukuman pati, Medynsky, ing "angel" negosiator, sing siap kanggo mlebu tumindak capitulation saka Rusia, lan, ing umum, oligarki "kulawarga", mung ngadeg kanggo njaga "tenaga kerja sing akeh banget" milyaran ...
        Wektu, mesthi, ora bisa digunakake kanggo kita saiki, nanging Mungkin iku perlu kanggo nindakake analog saka SVO pisanan ing mburi?
        1. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 6 Oktober 2022 16:14
          + 11
          Kutipan saka Yngvar
          sing utama yaiku "kehendak politik pimpinan"! Endi dheweke?! Apa mung ora ana, utawa sabotase!?

          Iki dudu sabotase! Iki tiron! Ora ana Stalin ing dheweke !!!
          Kutipan saka Yngvar
          analog saka SVO bisa pisanan kudu ing mburi?
          "Ngimpi, mripat siji!" (karo)
          - Ora, konco! Manuk gagak ora bakal ngetokke mripat gagak!
          Ora ana Smersh lan NKVD - mulane aku maling bebas ... Around matchmaker lan godfathers ... Sederek, ibune ing ayunan!
        2. levfuks
          levfuks 6 Oktober 2022 23:29
          +8
          Kutipan saka Yngvar
          Mungkin sampeyan kudu nindakake analog saka SVO pisanan ing mburi?

          Kowe elinga Rokhlin? Banjur padha ora, nanging saiki ora bisa. Lan malah saiki sampeyan ora bakal nemokake wong sing kaya mengkono ing wayah awan karo geni.
          1. rus71
            rus71 7 Oktober 2022 12:08
            +2
            Kvachkov.. Ing tanggal 19 Februari 2019, kanthi keputusan pengadilan, dheweke dibebasake kanthi tembung "Kolonel Kvachkov siyap kanggo kampanye lan perang!"
        3. levfuks
          levfuks 7 Oktober 2022 00:46
          +4
          Kutipan saka Yngvar
          kurang sambungan sing stabil (artikel kasebut nuduhake "taktis"

          Aku kelingan crita anyar nalika batalyon khusus sing tanggung jawab kanggo gerakan pejabat ndhuwur nggunakake Whatsapp.
          Anane ora nggumunake. Aneh, saiki wis wiwit tekan.
          1. telobezumnoe
            telobezumnoe 8 Oktober 2022 10:28
            0
            sing paling menarik yaiku ana sarana komunikasi, duet sing padha dikirim kanthi jumlah gedhe ing PRF lan masking, lan gampang disetel tanpa kawruh, sing sakperangan alesan ora digunakake, nanging nggunakake baofengs sing ngrungokake. yen perlu, lan yen perlu - jamming. koyo sing kabeh iki waé, lan topeng ora mung mutusaké kanggo ngintervensi
            1. nick7
              nick7 8 Oktober 2022 11:56
              0
              sing paling menarik yaiku ana sarana komunikasi

              Aku ketemu video ngendi pejabat tartamtu menehi review kanggo walkie-talkie biasa saka MO, luwih saka 3 kaping baofeng, sawetara 300 meter, cepet discharges, ing umum, kabeh wong nyoba kanggo bali walkie-talkie iki maneh. menyang MO lan njaluk baofeng.
              1. telobezumnoe
                telobezumnoe 9 Oktober 2022 22:23
                0
                ing stasiun radio kita, paling asring, basis unsur borjuis, ana sawetara saka microcircuits paling apik kaya piranti analog, sensibilitas ing tingkat conto komersial modern, mung bab sing nerangake atine mung ora panyimpenan bener saka baterei lithium. , kang ora kaya daya lengkap sak panyimpenan, uga discharge jero, ana video ing YouTube contone parsing "kasenengan" Aku piye wae kudu nggunakake duet, sawetara padha karo saingan, awit ora siji wis mbatalake hukum fisika. daya cukup kanggo rong dina, Boten kados sipil, lan plus buns ing wangun masking, prch, lan sinkronisasi gampang antarane stasiun liwat port IR. dimensi padha, mung amarga saka kasus logam iku luwih angel paling asring masalah iku padha ora ngerti carane nggunakake radeks .. sanajan iki ora bab duet, kabeh iku prasaja lan intuisi ana. katon ing reviews profesional saka harris padha, utawa passion. dadi kabeh iki dongeng saka mbah kupriyanikha sing baofengs luwih apik, kabeh luwih nalika padha bisa mung ing diijini kisaran frekuensi banget sempit.
      4. levfuks
        levfuks 6 Oktober 2022 23:09
        +6
        Kutipan saka Silver99
        yen sampeyan ora bisa printah, pindhah menyang pojok adoh saka trench lan njupuk dhewe

        Sayange direktur ora bakal nindakake. Kepiye babagan kabeh studio film?
        Lan tembung HONOR ora ana ing mode saiki. Paling ora ngerti apa tegese.
      5. anclevalico
        anclevalico 7 Oktober 2022 07:24
        +4
        Kawula ugi badhe nambahi kapribaden Ingkang Maha Agung, lenggah ing dhampar kanthi kabodhoan ingkang rahayu. Sampeyan ora bisa mbayangake manawa ora gelem ngerti kahanan kasebut lan mbenerake apa wae. Total impotensi.
        1. Usher
          Usher 8 Oktober 2022 09:30
          0
          Kutipan saka Anclevalico
          Kawula ugi badhe nambahi kapribaden Ingkang Maha Agung, lenggah ing dhampar kanthi kabodhoan ingkang rahayu. Sampeyan ora bisa mbayangake manawa ora gelem ngerti kahanan kasebut lan mbenerake apa wae. Total impotensi.

          Oke, apa bener? Apa sampeyan ngerti lan ndeleng kabeh?
        2. nick7
          nick7 8 Oktober 2022 12:04
          0
          luhur, lenggah ing dhampar

          В настоящей монархии царствуют но не правят, в обстановке не радбираются. Но зато организуют процесс отбора и отсев качественных лидеров и управленцев, которые и берут на себя работу. Президент 20 лет у власти это не совсем президент но и царём не стал, кадры подобрать не может и сам не выгребает на галере, отсюда галера плывёт не туда. Надо или официально короноваться либо уходить на пенсию
      6. Usher
        Usher 8 Oktober 2022 09:29
        0
        Kutipan saka Silver99
        Iki mung unprofessionalisme sing padhet, lan ora apa pidato capricious saka Supreme ing rapat umum patriotik bakal nutupi mediocrity saka Staff Umum lan pribadi, aku pribadi nandheske Kamentrian Pertahanan. Ora ketompo carane kita ngguyu, Angkatan Bersenjata Ukraina nindakake tugas sing apik banget kanggo mobilisasi lan latihan, dheweke dipimpin ing perang dening perwira NATO, lan ora dimobilisasi petugas cadangan. Kabeh gumantung marang kepahlawanan wong lanang umur 40-50 taun sing prasaja, nyatane wong sipil. Iki ora nangis maneh, nanging gething bodho kabeh sing kedaden, nutup pembicara saka TV ngomong bab topik, kene kita bisa miwiti, nanging durung Frost kanggo miwiti smashing wong (((kabeh iki sengsara, purun, jendral-jendral, sawayah-wayah ana konsep kehormatan perwira, sampeyan ora bisa mrentah, menyang pojok sing adoh saka parit lan tembak dhewe, nanging aja nggawe pasuryan pitanthrope tanpa pikiran lan aja. ngrusak prajurit biasa-biasa wae ((((

        Pasang tugu kanggo wong-wong mau.
      7. tohoto
        tohoto 19 Oktober 2022 13:09
        0
        Lan sampeyan kerja dadi komandan super nganti ibumu weruh, ta?
    2. Jaket quilted Rusia
      Jaket quilted Rusia 7 Oktober 2022 11:26
      +1
      Sadurunge, kabeh menang ing 7 November. Saiki kanggo ulang tahun Putin. Mung saiki iku ora kamenangan, nanging jenis aksesi, kang isih kudu katahan.
    3. mamang
      mamang 7 Oktober 2022 11:42
      +3
      Kutipan saka: AlexVas44
      - Inggih, punika, ibu, ibu ...

      Kesimpulan sing nguciwani muncul. Iku katon kaya "shift", Yeltsin disetujoni dening CIA minangka "agen turu". Dheweke ngidini Hitler entuk "panguwasa internasional", nganti wektu tartamtu, kaya ing jamane. Nanging padha njupuk menyang akun sing kamardikan industri Jerman digawe masalah gedhe banget. Nalika mromosiaken gambar "Aggressive Russia", iki dijupuk menyang akun, lan mulane, kabeh sektor tombol ekonomi dipateni nganti titik katergantungan nemen ing Kulon. Kaya wadya-bala bersenjata, kanthi kabeh propaganda, dheweke ora duwe sarana pendukung utama, perang modern. Kabeh tumindak Rusia ditindakake kanthi cara sing paling migunani kanggo Amerika Serikat, sanajan ditampilake minangka prestasi. Makna kabeh "inovasi senjata" rampung karo hype iklan lan panggunaan potongan (asil sing kita waca ing sumber Rusia, nanging ora ngerti indikator nyata). Umumé, kabeh tumindak ing NWO luwih cenderung kompromi Rusia lan angkatan bersenjata, kayata "Colossus on jerami kaki ". Ngapunten, nanging kabeh "latihan", painfully, ngelingake yen Rusia lagi disiapake kanggo asor, karo karusakan luwih, miturut plans "miturut Brzezinski." "Miturut konsentrasi pasukan NATO lan kabeh. Ing donya Anglo-Saxon, 300 ewu mobilized (utamané tightness karo kang padha diklumpukake), nasib 300 Spartans diutus lan bakal menehi wektu kanggo replenishment luwih? Kabeh iki wiwit ndadékaké anggepan, nanging padha tenan sukses, utawa apa. pasukan nuklir strategis kita bakal bisa kanggo piye wae "twitch" karo kepemimpinan kuwi.
      Aku dhewe, populasi Rusia, ing umur pitung puluhan, aku ora ana gunane ing garis ngarep. Kabeh beban pengkhianatan saka puncak bakal mengaruhi kulawargaku. Aku pancene pengin pracaya yen aku slamet saka pikiran lan phantasmagoria ndhuwur-digambarake mung woh saka pikiranku, TAPI ... Mungkin, kabeh padha, "iku luwih apik kanggo mati ngadeg saka manggon ing dhengkul"?
    4. lelik613
      lelik613 8 Oktober 2022 07:04
      0
      Definisi bolongan sing mambu aneh luwih bener
  2. Cottondraton
    Cottondraton 6 Oktober 2022 11:12
    -22
    Nyatane, Finland lan Swedia wis suwe digabung menyang NATO.
    Iku ora kasunyatan sing bakal luwih gampang ing 2014, yen ana sanksi padha lan Penyetor senjata padha.
    Iku kabeh cukup debatable.
    1. Pulkovo 1942
      Pulkovo 1942 6 Oktober 2022 11:17
      + 39
      Ora kasunyatan sing ing 2014 bakal luwih gampang

      Ing 2014, mesthi ana skenario Krimea lan dhukungan total kanggo kabeh Wétan Ukraina.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 6 Oktober 2022 11:58
        + 19
        Ing 2014 bakal ana skenario Crimean
        Malah troll sing paling ditolak saka sensor ngakoni yen ing 2014 Angkatan Bersenjata RF bakal disambut kembang ing endi wae kajaba Lvov.
      2. Vlad-mir
        Vlad-mir 6 Oktober 2022 16:02
        +1
        Nanging apa sing bakal ditindakake Nazarbayev ing 2014, dheweke ora mikir. A - Crimea, B - Donbass, luwih abjad Kazakhstan Utara. tanah Rusia. Nalika iku ana kemungkinan serangan atom ing sisih kidul Rusia, banjur Nazarbayev dibusak lan SVO cepet nyedhaki.
        Ya, aku ora bakal menehi komentar babagan tumindak CBO. Anggere struktur energi utuh ing Ukraina, ora bakal ana pangertèn. Mungkin nalika South Streams nyebul, dheweke bakal mikir babagan iki. ora ngerti.
        1. levfuks
          levfuks 7 Oktober 2022 00:00
          0
          Kutipan: Vlad-mir
          Nalika iku Nazarbayev dibuwang kanthi kemungkinan serangan atom ing sisih kidul Rusia

          Apa iki pikiranmu utawa aku ilang?
          Ngendi sampeyan entuk informasi?
          1. Vlad-mir
            Vlad-mir 7 Oktober 2022 21:16
            0
            1 Ukraina wis ngumumake kepinginan kanggo gabung karo klub nuklir. Tanpa guna, dheweke ujar manawa menehi senjata nuklir. Sadurunge ngumumake kepinginan, karya ditindakake - apa kepinginan kasebut bisa diwujudake utawa ora. Karya kasebut ditindakake lan sukses banget.
            2 Ing wiwitan, rong pembangkit listrik tenaga nuklir dikontrol. Batalyon pasukan terjun payung ora nyisakke Chernobol. Ing Zaporizhzhya ana informasi sing ditemokake jumlah plutonium lan uranium kelas senjata sing diperkaya.
            3 Fasilitas produksi tartamtu sing bisa ngasilake muatan atom dibuwang. Ing wektu tartamtu. Iki Ukrainians piyambak supaya ngilangke trek sing.
            4 Ora ana kadurjanan sing ora bakal ditindakake wong pengkhianat kanggo males wong sing dikhianati.
            5 Kita njupuk 1 lan 2 lan nggambar garis lurus lan entuk bom atom ing sisih kidul Rusia ing 22 paling akeh 23. Ya, lan saka stands rodo dhuwur, telpon lan ancaman saka bombing atom muni. Nang endi wae kaya ngono.
            1. levfuks
              levfuks 8 Oktober 2022 00:39
              -1
              Kutipan: Vlad-mir
              kita entuk bom atom ing Rusia kidul ing 22, maksimal 23.

              Ora, ora kudu dhewe. Iki rumah sakit.
              Salah siji propagandists bisa metu.
              Skenario sing ora nyata. Aku ora ngomong bab sisih technical.
              1. Deso
                Deso 8 Oktober 2022 06:30
                0
                Ora, ora kudu dhewe. Iki rumah sakit.
                Salah siji propagandists bisa metu.
                Skenario sing ora nyata. Aku ora ngomong bab sisih technical.
                Lan fuhrer tamba drugged-up nelpon NATO kanggo miwiti serangan nuklir ing Rusia ora rumah sakit? Nanging, kabeh Ukraina wis rumah sakit padhet mbutuhake trepanation darurat.
                1. levfuks
                  levfuks 8 Oktober 2022 12:05
                  0
                  Kutipan saka Rustic
                  mbutuhake trepanasi darurat.

                  Ya, aku sing pertama kanggo trepanasi, amputasi lan pembuangan.
                  Ing kasus lanskap Ukrainia, trimming dudu dosa.
                  Nanging ayo padha katon soberly ing loro tanggi edan lan megastrategists kita.
                  1. Deso
                    Deso 8 Oktober 2022 12:28
                    0
                    Soberly katon, iku gumantung ing dhewe lan ora ngarep-arep wong kanggo nindakake proyek. Ing kene ciscos seneng ngomong, kok sampeyan durung ana ing parit? Lan yen mung ana sing bakal ngomong, kenapa sampeyan durung ana ing panel kontrol Yars?
              2. Vlad-mir
                Vlad-mir 9 Oktober 2022 20:01
                0
                Titik 4 diwaca maneh. Utawa padha duwe "Tresna" kanggo kita gedhe.
                1. levfuks
                  levfuks 10 Oktober 2022 09:59
                  -1
                  Dideleng saka kahanan sing berkembang, apa wae bisa diidini tanpa 4 poin. Inisiatif kasebut dudu sisihane. Vova diselehake ing posisi sing ora kepenak.
                  Minangka "argumentasi" liyane, skenario radioaktif kanthi tuduhan Rusia bisa uga.
                  Masalahe yaiku pemain catur sing apik banget malah main catur. Nggambar garis.
                  Lan saben wong sing kasengsem nonton.
    2. kredo
      kredo 6 Oktober 2022 11:48
      0
      Kutipan saka Cottodraton
      Nyatane, Finland lan Swedia wis suwe digabung menyang NATO.

      Aku bakal pitutur marang kowe liyane, sanadyan Finland utawa Swedia, malah ing USSR, padha ora dianggep minangka negara loropaken lan garnisun ing tapel wates lor-kulon USSR padha diasah kanggo counter ancaman saka invasi mungsuh saka wilayah iki, uga saka Norwegia.
      1. icant007
        icant007 6 Oktober 2022 12:18
        +7
        Quote: kredo
        Aku bakal pitutur marang kowe liyane, sanadyan Finland utawa Swedia, malah ing USSR, padha ora dianggep minangka negara loropaken lan garnisun ing tapel wates lor-kulon USSR padha diasah kanggo counter ancaman saka invasi mungsuh saka wilayah iki, uga saka Norwegia.


        Mung padha, Finlandia dianggep grapyak.
        Kita malah duwe prajanjen sekutu, sing nemtokake panyedhiya bantuan militer menyang Finlandia yen ana pihak katelu sing mlebu ing kana.
        "Pasal 1

        Yen Finland utawa Uni Sovyèt, liwat tlatah Finlandia, dadi obyek agresi militer ing Jerman utawa negara apa wae sing sekutu karo, Finland, sing bener karo tugas minangka negara merdika, bakal perang kanggo ngusir negara kasebut. agresi. Kanthi mengkono, Finland bakal nyawisake kabeh pasukan sing bisa digunakake kanggo mbela wilayahe sing ora bisa dilanggar ing dharatan, ing segara lan ing udhara, tumindak ing watese sesuai karo kewajibane miturut perjanjian iki, kanthi bantuan, yen perlu. , saka Uni Soviet utawa bebarengan karo dheweke.

        Ing kasus-kasus ing ndhuwur, Uni Soviet bakal menehi pitulungan sing dibutuhake kanggo Finlandia, ing ngendi para pihak bakal setuju.


        https://dzen.ru/media/id/5ebd9303a23e1560113ee2b6/626799c880e0203390b9da91
        1. kredo
          kredo 6 Oktober 2022 12:35
          +4
          Kutipan saka icant007
          Mung padha, Finlandia dianggep grapyak.
          Kita malah duwe prajanjen sekutu, sing nemtokake panyedhiya bantuan militer menyang Finlandia yen ana pihak katelu sing mlebu ing kana.

          Mbok menawa iki minangka kasus langka nalika persetujuan sing ditandatangani ora nggambarake visi nyata saka kahanan kasebut dening pimpinan militer USSR, amarga, ora kaya politisi, dheweke ora percaya kekancan karo Finlandia lan menehi perwira, sersan lan prajurit. pangerten sing bener babagan kahanan.

          Iki carane iku, lan ora liya.
          1. ada
            ada 6 Oktober 2022 23:51
            0
            Quote: kredo
            ... pimpinan militèr USSR, amarga, ora kaya politisi, padha ora pracaya ing paseduluran karo Finns lan menehi perwira, sersan lan prajurit pangerten bener saka kahanan. ...

            Aku konfirmasi ya
          2. icant007
            icant007 7 Oktober 2022 13:17
            0
            Quote: kredo
            Iki carane iku, lan ora liya.


            Nanging, ana kerjasama militer-teknis.
            Luwih becik yen kita ora percaya maneh ing Polandia.
            Banjur padha ninggalake wong-wong mau lan supaya padha gawé kendaraan lapis baja kita.

            sersan lan prajurit diwenehi pangerten sing bener babagan kahanan kasebut.

            sawise kabeh, Poland ora menehi pangerten kuwi.
        2. UAZ 452
          UAZ 452 7 Oktober 2022 10:50
          0
          Kita malah duwe prajanjen sekutu, sing nemtokake panyedhiya bantuan militer menyang Finlandia yen ana pihak katelu sing mlebu ing kana.

          Bisa uga kasebut minangka perjanjian cinta tanpa pamrih, nanging nyatane yen pasukan lan infrastruktur militer negara katelu (utamane NATO) disebarake ing Finlandia, USSR bakal langsung ngrebut wilayah Finlandia, mesthine kanggo nyedhiyakake sekutu. pitulungan.
    3. Sergey028
      Sergey028 6 Oktober 2022 12:35
      +1
      Ana paribasan sing apik: sendok iku larang kanggo nedha bengi.
    4. Jaket quilted Rusia
      Jaket quilted Rusia 7 Oktober 2022 11:28
      0
      Bisa debat. Lan ana. Nanging .., Sejarah ora ngerti subjunctive. Pitakonan asil. Lan nalika dheweke, asil ora apik banget.
    5. nick7
      nick7 8 Oktober 2022 12:15
      0
      Iku ora kasunyatan sing ing 2014 bakal luwih gampang, yen ana sanksi padha

      Mesthi ana sanksi, nanging Ukraina bakal tiba ing sikile kaya woh sing mateng, tanpa tembakan kaliber siji, banjur kabeh sing paling siap tempur tiba ing boiler, titushki bakal gampang disebarake, lan ana akeh pro - Russian antarane populasi.
      Nanging sayangé, yacht lan estates saka oligarki luwih penting kanggo penjamin saka Federasi Rusia.
  3. Zaurbek
    Zaurbek 6 Oktober 2022 11:12
    + 10
    Yen ora ana tujuan sing jelas, tugas, tenggat wektu ....., mula rasukan pasukan lan sarana kanggo operasi kasebut ora jelas.
    Setengah taun wis kliwat..... Apa tujuane wis jelas? Yen sampeyan mandheg ing wates apa wae lan ngaso, banjur 100 km sabanjure kudu diowahi dadi zona abu-abu sing jenuh karo DRG ..... Lan dikontrol dening penerbangan. Saiki kita ora bisa nindakake ...
    1. paul3390
      paul3390 6 Oktober 2022 11:27
      + 23
      Ora bisa mandheg maneh .. Kulon ora bakal setuju karo perdamaian donya, ora kanggo iki kabeh iki diwiwiti. Mung kapitulasi Rusia .. Kanthi kabeh akibat kanggo kita .. Wektu iki, dheweke ora bakal nglilani kita urip, mbaleni kesalahane 1991 ..

      Kanggo njupuk mung bagean saka Ukraina tegese nundha perang kanggo sawetara taun. Kanggo nganyari maneh iku mung kudu ono. Kita wis nindakake iki ing 2014 - lan apa asile? Kita ora bisa nglilani mungsuh pulih lan entuk kekuwatan - sajrone 8 taun liyane, keselarasan kanggo kita bakal luwih sedhih. Kulon bakal ngompa Tsegabonia supaya kita ora bisa ngatasi. Dadi, saiki kita ora duwe pilihan. Mung kamenangan. Sembarang paliatif bakal dadi pengkhianatan..

      Nanging kenapa kabeh dadi kaya ngono lan sapa sing kudu tanggung jawab kanggo nguras musim semi Rusia banjur dadi obrolan sing kapisah ..
      1. Zaurbek
        Zaurbek 6 Oktober 2022 11:45
        0
        Iki tegese rasukan pasukan lan sarana kudu diitung kanggo perang kasebut ..... Lan kanggo ngembangake metode standar ...... Lan narik kawigaten populasi saka wilayah sing dibebasake.
        1. zenion
          zenion 6 Oktober 2022 11:57
          +1
          Kelingan sing lawas - Ora lemu! Kita kudu tetep dina, nanging ngadeg ing wayah wengi!
          1. Zaurbek
            Zaurbek 6 Oktober 2022 15:39
            +1
            Menapa malih, kita tansah mimpin piyambak ing kahanan kaya mengkono ....
          2. Boa constrictor KAA
            Boa constrictor KAA 6 Oktober 2022 16:29
            0
            Kutipan saka zenion
            Kelingan sing lawas - Ora lemu!

            Ide apik! Lan sing dadi pikiranku ... Asosiasi, sejarah, tenun ... ya
            1. SVO saiki (perang aneh) padha karo perang Soviet-Finlandia taun 1938. Keanehan sing padha lan ngumbah getih sing padha karo mundhut peralatan lan pasuryan ... Nanging banjur ana individu sing bisa nggawe kesimpulan sing bener. saka kabeh sing ana. Apa ana saiki - pitakonan ...
            2. Kulon ora bakal ngaso iki. Mesthi bakal ana provokasi karo senjata nuklir taktis, sing bakal nyebabake jagad iki ing WW3 ... Kuping John Bull wis katon. Pakdhe Sam uga kasengsem ing iki.
            3. Ora perlu ngenteni tanggal 22 Juni, kudu langsung macet lan kabeh daya sing kasedhiya!
            Anglo-Saxon ora bakal ngidini kita urip kanthi roti gratis. Saka tembung LENGKAP. Dheweke wis nggawe kesimpulan kanggo awake dhewe saka sejarah 1991 ...
            Mulane - sampeyan kudu ngalahake dhisik lan mati.
            Banjur sejarah bakal ngadili: sapa sing bener lan sapa sing ora!
            IMHO.
            1. Zaurbek
              Zaurbek 7 Oktober 2022 10:07
              +1
              Bener...Tanggane padha nyawang awake dhewe lan para prajurite.....
            2. sygsky
              sygsky 7 Oktober 2022 21:58
              0
              1. Ing taun 80-an, Gorbachev kerja ing Kulon.
              2. Ing 90s, Yeltsin ana ing kontrol cetha saka Kulon.
              3. Tinimbang Yeltsin, sing discredited piyambak, padha ngangkat munggah Putin (iki utawa dina iki, iku ora Matter).
              Dadi sapa sing bakal macet lan nyerang prajurit Kulon? Apa Putin minangka agen Fed? Mbokmenawa ora. Banjur sampeyan utawa ora ana siji.
              Lan sajarah sing digawe dening Fed ora bakal ngomong apa-apa, sanajan kedadeyan kasebut. Mergo perlu kene, nanging aku ora bakal ngomong apa.
        2. Alf
          Alf 6 Oktober 2022 20:30
          +2
          Kutipan saka Zaurbek
          Iki tegese rasukan pasukan lan sarana kudu diitung kanggo perang kasebut .....

          Lan ing ngendi entuk rasukan pasukan iki? Yen ora ana celana ing gudang ...
          1. Zaurbek
            Zaurbek 7 Oktober 2022 10:02
            -1
            1. Russ kanggo njupuk persediaan.
            2. Bentuke dijahit kanthi cepet. Iki dudu cruiser. Perusahaan jahit..
            3. Latihan satriya kudu ditindakake luwih dhisik .... Jembar panggilan lan nglatih maneh sing kudu seri.
            4. Mbusak pambangun militèr saka BAM ..... Prentah sapa sing kudu mbangun
            5. Bisa uga mikir lan mungkasi budhal sing kudu .....
            6. Telpon kanggo latihan maneh pilot Aeroflot sing lagi nganggur ...
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Alf
              Alf 7 Oktober 2022 19:58
              0
              Kutipan saka Zaurbek
              1. Russ kanggo njupuk persediaan.
              2. Bentuke dijahit kanthi cepet. Iki dudu cruiser. Perusahaan jahit..
              3. Latihan satriya kudu ditindakake luwih dhisik .... Jembar panggilan lan nglatih maneh sing kudu seri.
              4. Mbusak pambangun militèr saka BAM ..... Prentah sapa sing kudu mbangun
              5. Bisa uga mikir lan mungkasi budhal sing kudu .....
              6. Telpon kanggo latihan maneh pilot Aeroflot sing lagi nganggur ...

              1. Aku setuju, nanging kita kudu miwiti karo kepala layanan sumber.
              2. Sewing batang, ya, nanging ana saperangan saka nuansa - Padha pribadi, lan, mulane, MO ora manut. Nanging, materi kasebut diimpor, kanthi kabeh akibate, ora ana sing duwe ..
              3. Aku pancen setuju, aku bakal nambah, umur layanan kudu ditambah karo standar lawas 2 taun.
              4. Nerangake.
              5. Apa sampeyan ngusulake nglanggar konstitusi, sing njamin kebebasan gerakan? Sanajan wis "dibenerake" kaping pirang-pirang ...
              6. Apa sing kudu dilatih maneh? Saka Boeing lan Watermelon menyang SU-25? Ora lucu...
              1. Zaurbek
                Zaurbek 7 Oktober 2022 22:22
                0
                Pedagang swasta bakal njahit kanthi apik ... mbayar dhuwit. MO dudu klien sing paling dikarepake kanggo pedagang pribadi, akeh perusahaan sing kelangan bisnis amarga ora mbayar dening MO …… lan nuntut dheweke ora ana gunane lan mbebayani kanggo kebebasan. Dene budhal utawa ora budhal kontingen. Apa, banjur, telpon lan coercion sawetara, yen sampeyan bisa stupidly evade lan bagean pinunjul saka media lan ngomong kepala mung bakal ndhukung lan sarujuk iki? Pranyata metu sing kita duwe batang saka wong lanang nganti 35 ... .. padha ninggalake lan kita banjur nelpon ing wong kanggo 45?
                1. Alf
                  Alf 8 Oktober 2022 17:38
                  0
                  Kutipan saka Zaurbek
                  Pedagang swasta bakal njahit kanthi apik ... mbayar dhuwit. MO dudu klien sing paling dikarepake kanggo pedagang pribadi, akeh perusahaan sing kelangan bisnis amarga ora mbayar dening MO …… lan nuntut dheweke ora ana gunane lan mbebayani kanggo kebebasan. Dene budhal utawa ora budhal kontingen. Apa, banjur, telpon lan coercion sawetara, yen sampeyan bisa stupidly evade lan bagean pinunjul saka media lan ngomong kepala mung bakal ndhukung lan sarujuk iki? Pranyata metu sing kita duwe batang saka wong lanang nganti 35 ... .. padha ninggalake lan kita banjur nelpon ing wong kanggo 45?

                  Lan babagan poin 1,3,6?
              2. Podvodnik
                Podvodnik 9 Oktober 2022 15:33
                +1
                . Apa sing kudu dilatih maneh? Saka Boeing lan Watermelon menyang SU-25? Ora lucu...


                Pilot? Dideleng saka kacilakan Superjet kanthi tiwas puluhan penumpang, meh ora ana pilot sing isih ana. Dheweke ora ngerti carane pilot. Iki knobs kanggo corak, ya. Padha mung operator komputer. Mesthi, ana pangecualian ing "kulawarga" iki, nanging mung nyoba golek sawetara.
      2. Perse.
        Perse. 6 Oktober 2022 11:54
        + 15
        Kutipan saka paul3390
        Nanging kenapa kabeh dadi kaya ngono lan sapa sing kudu tanggung jawab kanggo nguras musim semi Rusia banjur dadi obrolan sing kapisah ..

        Carane, figuratively ngandika, gadhah mung kertu trump ing tangan, iku perlu kanggo ngatur kanggo ilang supaya biasa-biasa wae, tenan, iku banget angel kanggo ngerti.

        Mobilisasi parsial lan telat, bisa uga topik ing kene ora langsung nggawe tinju kejut, nanging ilang wong ing bagean ...

        "Kabeh iku miturut rencana", yen rencana iki digawa menyang gagang lan ultimatum ngremehake saka Kulon ditampa, banjur iki mbokmenawa rencana. Kanggo langsung nyerah, minangka kekuwatan nuklir, siji-sijine ing donya sing bisa ngrusak Amerika Serikat kanthi jaminan, ora mungkin rakyat lan tentara bisa ngerti iki, sanajan kita duwe kapitalisme lan oligarki.
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 6 Oktober 2022 12:42
          +7
          Kutipan saka Perse.
          yen rencana iki digawa menyang gagang lan ultimatum ngremehake saka Kulon ditampa
          Kayane iki "rencana sarwa"!
      3. filibuster
        filibuster 6 Oktober 2022 12:33
        +1
        Kulon isih arep lunga, nanging Rusia kudu nanggung biaya latihan, kerugian finansial, nanging Kulon butuh sumber daya.
        Punika klasik "teori game" apa kemungkinan nyoba kanggo remet Ukraina kanggo mburi lan ora njaluk ambruk saka negara dhewe amarga kasunyatan sing kudu mobilize 2-3 yuta wong lan perang kanggo 2-3 taun. utawa goleki Khasavyurt anyar ing paling, paling awon "kongres Paris", nanging nyimpen negara.
        Supaya adoh, kanggo 8 sasi, wis cetha yen kabeh NWO minangka gamble sing ancaman kanggo Rusia banget exaggerated, yen Kremlin pancen kuwatir babagan warga Rusia ing Donbass, banjur strategi paling optimal sawise ngenali LPR. lan DPR arep nggawa angkatan bersenjata menyang wilayahe, mula jumlahe menurutku cukup yen kabeh wong bakal tenang babagan iki, amarga de facto LNR lan DNR wis "merdika" saka Ukraina suwene wolung taun.
        1. ada
          ada 7 Oktober 2022 00:05
          0
          Kutipan saka: filibuster
          ... NWO ana Gamble kang Ancaman Rusia banget exaggerated...

          Naif saka populasi ora ana watese, lan kabeh upaya jangka panjang saka Kulon dianggep minangka hobi sing ora mbebayani utawa minangka hiburan nasional. wassat
          1. filibuster
            filibuster 7 Oktober 2022 11:10
            0
            Sing mesthi wae, iman marang raja sing apik sing kudu sampeyan rally saka ancaman eksternal kuwat banget.
      4. VLAD-96
        VLAD-96 7 Oktober 2022 09:27
        -1
        Oh, kepiye saiki ora ana pimpinan sing angel lan spesifik, kayata Stalin! Bubar kabeh kolom kalima menyang situs logging (utawa batalyon penal) lan sing paling mbebayani kanggo ditembak.
        Banjur kita lisps karo wong-wong mau kanggo dangu, apa kang ngarep-arep kanggo? Utawa dheweke karo wong-wong mau ing kreta sing padha lan ing dalan? Ra cetho. Pandangane isih surem.
    2. icant007
      icant007 6 Oktober 2022 12:25
      0
      Utawa kesimpulan paradoks nyaranake dhewe - lungguh ing pertahanan luwih mbebayani kanggo kita tinimbang nyerang.
      Dadi, saka panggonan karo lagu, counterattack ing semangat 24 Juni 1941.
      Miturut cara, ing taun 1941 kita uga ora bisa mbela awake dhewe. Amarga padha nyiapake pertahanan, ora nyerang.
      Topik pertahanan direncanakake kanthi rencana latihan tempur kanggo paruh kapindho taun 1941. Sejarah wis nuduhake yen dheweke kerja kanthi maksimal.
      1. Sergey028
        Sergey028 6 Oktober 2022 12:43
        +1
        Apa sing dituduhake sejarah? Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?
        1. icant007
          icant007 6 Oktober 2022 17:43
          0
          Kutipan: Sergey028
          Apa sing dituduhake sejarah? Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?


          Aku ngerti. Mungkin aku salah frase.
          Aku bakal ngomong mangkono. Topik pertahanan wis digarap ing praktik perang, nanging persis kaya sing direncanakake ing separo kaping 41.
          Fershtein? )
      2. Zaurbek
        Zaurbek 6 Oktober 2022 16:03
        0
        Kajaba iku, lungguh ing pertahanan diprediksi .... Iki ora kaget.
    3. levfuks
      levfuks 7 Oktober 2022 00:15
      -2
      Kutipan saka Zaurbek
      Yen ora ana tujuan sing jelas, tujuan, tenggat wektu

      Ana konsep tartamtu, koridor, lan ing kerangka iki ahli strategi gedhe nyoba maneuver.
      Malah mayoritas ternak wiwit éling sing ora mung nem sasi pungkasan, nanging kabeh cara, padha wis liwat kuping.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 7 Oktober 2022 22:25
        0
        Nanging sampeyan kudu ngakoni yen sampeyan kudu duwe pasukan lan sarana ing siyap, adhedhasar skenario paling awon ... ... lan ora saka kasunyatan sing saben wong bakal langsung nyerah.
        1. levfuks
          levfuks 8 Oktober 2022 00:34
          0
          Ya, aku setuju, sampeyan bener.
          Nanging aku ora ngomong babagan iki. Konsep kasebut ora Vovochkin. Acara kasebut dudu dheweke.
          Ketoke, dheweke ora bisa lan mung nyoba nggambarake.
  4. Pavel73
    Pavel73 6 Oktober 2022 11:15
    -9
    Kontradiksi aneh. Iki tegese ing 2014 tentara Ukraina utamané dumadi saka prajurit lan perwira Rusia, sing bakal nyerah sanalika padha weruh tentara Rusia ing steppes Ukraina. Lan ing wolung taun, CIA lan MI6 ngowahi dheweke dadi pengikut Bandera sing non-Rusia kanthi propaganda anti-Rusia? Kepiye carane bisa nggawe wong Rusia non-Rusia mung wolung taun? Lan sapa sing butuh wong "Rusia" yen ora peduli?
    1. ViktorBiryukov
      6 Oktober 2022 11:26
      + 29
      Ora ana kontradiksi. Kaping pisanan, akeh sing pro-Rusia saka tentara Ukrainia "diresiki" ing wektu iki. Sareh, swasana ati ing tentara dhewe wis ganti - ana propaganda, lan kanca-kanca mati / sederek, etc. Wolung taun iku wektu sing dawa.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 6 Oktober 2022 12:01
        +5
        ganti swasana ing tentara dhewe
        Regime bebas visa main peran - wong Ukrainia percaya yen dheweke bakal mbukak pakan panganan Eropa.
      2. icant007
        icant007 6 Oktober 2022 12:31
        +8
        Ora akeh Rusia sing disengiti ing kana, nanging khusus Putin.
        Adhedhasar logika iki, banjur Putin misuwur ing Ukraina, cukup aneh. Nanging saktemene wacana iki sing wis dibenerake media lokal sajrone 8 taun kepungkur. Lan wis sajian iki wis akeh pengalamane karo kabeh limo bubuk Orc-Horde lan sauce Nazi-pagan.
        1. solar
          solar 6 Oktober 2022 13:48
          +1
          Adhedhasar logika iki, banjur Putin misuwur ing Ukraina, cukup aneh.

          Dadi, iku banget populer.
          Lan 8 taun kahanan ora owah akeh - iki bisa dideleng ing hubungane karo NATO. Iku pecah persis ing 24.02.
    2. IC
      IC 6 Oktober 2022 12:33
      +3
      Ora ana CIA lan MI6 kanggo sampeyan. Dheweke ora bisa nindakake iki. Iki minangka asil saka propaganda anti-Ukraina bodho lan kabijakan buta huruf Moskow.
      Thanks kanggo iki, tingkat dhukungan umum kanggo gabung karo NATO wis tambah saka 40% dadi 83%.
    3. nick7
      nick7 8 Oktober 2022 13:00
      0
      Kontradiksi aneh. Iki tegese ing 2014 tentara Ukraina utamané kapérang saka prajurit lan perwira Rusia.

      Padha ora langsung Rusia, padha duwe underfunding saka tentara lan morally banget, ing syarat-syarat peralatan lan latihan, uga kudeta Maidan, secara harfiah nyuwil administrasi negara Ukraina, ing 14 padha bisa dijupuk karo tangan kosong. . Sajrone 8 taun, Angkatan Bersenjata Ukraina dilengkapi, dilatih, kalebu ing papan latihan NATO, ngunggahake semangate, ngrepresi pasukan politik pro-Rusia, lan nyiapake populasi kanggo perang kanthi ngrusak Federasi Rusia. Ing taun 22, Angkatan Bersenjata Ukraina minangka pasukan motivasi sing kuat.

      MI6 nggawe Bandera sing ora yakin karo Rusia

      Iku ora MI6 sing nindakake, iku digawe USA karo kabeh kekuatan, liwat
      jaringan LSM, liwat push nasionalis menyang kuwasa.
      Kekuwatan pengaruh kognitif apik tenan, ngomong lan mikir ing basa Rusia sengit karo basa Rusia iki.
  5. Max1995
    Max1995 6 Oktober 2022 11:16
    + 18
    Artikel Olya - panjelasan. Dina iki aku wis maca 2 iki ing kene, lan sing durung diwaca isih mbukak ...
    Nanging apa, dheweke ora ngerti, dheweke ora ngelingi sadurunge 24 Februari babagan pilihan negatif, klamben jendhela, janji sing ora bisa ditindakake, sing ora ana analog ing jagad iki, ora ana ing endi wae, babagan kebetulan aneh lan "musim semi Rusia" sing remuk. ? Pranyata metu memori cendhak.

    Dadi? - pitakonan saka artikel. Wong nyopir kabeh padha. Sing bubar lobbied Boeing lan ndhelikake putrane ing Omerik, lan saiki mulang saben wong kanggo manggon lan nulis meme, minangka "sengit". Wong-wong sing mentas ngadeg keplok-keplok kanggo para senator Amer kanthi dipercaya nglindhungi awake dhewe saka operasi lan wajib militer, lan ngarepake bakal terus mimpin ...
    Kabeh iki "Kenapa, kenapa, kenapa ..." minangka sekunder, lan disambungake kanthi tepat karo kepemimpinan lan kesempatan ekonomi / militer / politik, sing diklasifikasikake ...
    1. levfuks
      levfuks 7 Oktober 2022 00:28
      0
      Kutipan: Max1995
      semoga terus memimpin...

      Siji klarifikasi: dheweke ora ngitung, nanging bakal ditindakake.
      Iki elit ing kontrol utawa ndhukung (minangka cocog karo sampeyan) srengenge-ngadhepi bakal nemtokake carane negara bakal manggon.
      Apa wong bisa ngomong ora?
  6. Ular Rakun
    Ular Rakun 6 Oktober 2022 11:17
    -1
    Babagan "kabeh miturut rencana" Peskov terus-terusan bola-bali, lan ora mung ing Wilayah Moskow.
  7. Boris Sergeev
    Boris Sergeev 6 Oktober 2022 11:18
    +7
    Kita terus-terusan ngandhani babagan keunggulan angka Angkatan Bersenjata Ukraina sing digawe nalika musim panas. Nanging, apa sing ditindakake pimpinan Rusia ing wektu kasebut, informasi sing, mesthi, ditampa? Gampang ditemokake sanajan ing saluran telegram. Pranyata ana game giveaway.
    1. nick7
      nick7 8 Oktober 2022 13:25
      0
      Nanging, apa sing ditindakake manajemen ing wektu kasebut?

      Padha ngatur perayaan.
      Iku katon kaya padha bakal njupuk Moscow, lan Kepemimpinan bakal mbukak 2 unparalleled tsar Ferris wheel , malah luwih saka 1 wheel paling gedhe ing EU.
  8. Sergei Nikiforov
    Sergei Nikiforov 6 Oktober 2022 11:21
    + 20
    Tanpa motivasi, tentara apa wae bakal gagal Nanging kanthi motivasi kita ora duwe cara Lan ora ana prospek 90% saka mobilisasi saiki pancen ora duwe kepinginan kanggo mbebayani nyawane tanpa alesan Lan iki kasunyatan.
    1. amunisi
      amunisi 6 Oktober 2022 12:07
      +8
      Kutipan: Sergey Nikiforov
      ora ana kepinginan kanggo mbabarake (perang) ora jelas kenapa Lan iki kasunyatan

      Inti banget.
    2. nordscout
      nordscout 6 Oktober 2022 16:42
      +8
      Dear Sergey Nikiforov! Kenapa "ora jelas kenapa"? Kanggo kapitalisme "kanthi pasuryan manungsa", sing dibangun lan dibangun ing Rusia "kanthi pasukan elek", kanggo Abromiovich lan Gref, Sobchak lan Galkin, Mordashov lan Potanin, Alikperov lan Durov, Fridman karo Urgant kanggo boot ... Kanggo Ujian Negara Bersatu lan reformasi pensiun anyar, kanggo obat-obatan sing dibayar, desa-desa sing rusak lan kutha-kutha cilik (kanthi pengecualian langka), kanggo masyarakat "konsumen sing mumpuni" (miturut Gref), kanggo "manajer qualified" ing kabeh tingkat. saka pamaréntahan, kanggo "acuh" ing ukuran negara, kanggo korupsi, nguripake menyang " olahraga nasional " ... Terus? Aku setuju yen ana mung sawetara sing bener ideologis, ing pangertèn Kristen utawa sosialis motivasi ... Tentara (perang) kanggo klompok tartamtu saka populasi Negara iku cara metu saka mlarat, insecurity, pengangguran, kesempatan. kanggo kulawarga lan awake dhewe metu saka "pit" finansial saka urip rumah tangga modern ... Mesthi, yen sampeyan beruntung ing garis ngarep ... Pangarep-arep, kaya sing diucapake, "mati pungkasan ..."
      1. Sergei Nikiforov
        Sergei Nikiforov 6 Oktober 2022 17:56
        0
        Piye wae aku ora ngerti bagian pertama teks sampeyan. Mungkin pengaruhe TV kita. Aku setuju karo tesis kapindho, ana sawetara fatalists, nanging ora akeh maneh, utamane sawise ngunjungi. kuburan lokal wong alam bébas, Slav kanggo Slavs kanggo Lan iki ing negara ngendi setengah saka kulawargané duwe werna Rusia-Ukraina
      2. nick7
        nick7 8 Oktober 2022 13:37
        0
        desa sing rusak
        masyarakat de-ideologis "konsumen qualified


        Lan sampeyan duwe pamikiran filsuf, kategori rumit, makna urip dadi utawa ora, kanggo ngrungokake sampeyan, banjur sembarang negara kapitalis karo wong sugih lan oligarki pinasthi gagal. Nanging ibukutha negara Kulon karo wong sugih lan oligarki ing jaman biyen lan saiki duwe tentara siap tempur sing cukup kuat. Amarga tentara minangka struktur hirarki, ora ana filosofi, ana tatanan sing kudu ditindakake.
    3. levfuks
      levfuks 7 Oktober 2022 00:32
      0
      Kutipan: Sergey Nikiforov
      kita ora duwe motivasi

      Ing negara iki, siji motivasi yaiku dhuwit.
    4. nick7
      nick7 8 Oktober 2022 13:31
      0
      Tanpa motivasi, tentara apa wae bakal gagal.

      Sampeyan ora dadi tentara, sampeyan ora ngerti apa iku, supaya sampeyan nulis omong kosong. Ing tentara, dheweke tumindak miturut prentah, kaya kapal selam, yen sampeyan tekan kono, sampeyan ora bisa lunga.
      1. Sergei Nikiforov
        Sergei Nikiforov 8 Oktober 2022 15:24
        -1
        32 tanggalan, karo preferensial 37 liyane.? Urutan.? pejabat senior
  9. Keburek
    Keburek 6 Oktober 2022 11:24
    +2
    Mbukak pidato Pemilu saka "padhang-padhang" karo plans - lan apa mengkono ora surprise sampeyan ... Komentar iku pendapat pribadi.
  10. RATU atmosfir
    RATU atmosfir 6 Oktober 2022 11:24
    +3
    Nanging dheweke uga disiapake kanggo biathlon tank.
  11. roket757
    roket757 6 Oktober 2022 11:25
    -6
    Ayo dadi pirembagan bab tujuan nyatakake saka operasi khusus lan apa kita saiki.
    . Pitakonan yaiku ... lan nalar kita, yaiku APA? Iki kanggo apa?
    Apa sing bakal owah yen kita terus nggiling banyu ing lesung???
    Ana sing bisa nerangake iki?
    Sepisan maneh nyebul uap ing singsot??? Kanggo apa?
    1. ViktorBiryukov
      6 Oktober 2022 11:29
      + 12
      Aja seneng - aja maca. Pitakonan apa? Lan aku nuding metu - tanpa ngukum guilty, ngganti pendekatan kanggo perang (NVO), iku bakal ilang.
      1. roket757
        roket757 6 Oktober 2022 12:14
        -8
        Ek entuk? Lan apa bener?
        Ing inti saka artikel, ora ana sing anyar, ana ing kene, lan ing pirang-pirang panggonan, dibahas lan disetujoni ... wong ngerti yen kita duwe akeh kesalahan!
        Nanging apa kesimpulan, saran? Cukup padha karo sing liyane.
        Apa sampeyan yakin yen kanthi cara iki bisa ngganti dhasar utawa dadi konten sing sithik, yaiku. ngatasi masalah nalika padha teka?
        Nanging piye wae kabeh sejarah ing jagad iki nuduhake yen tanpa ngrampungake perkara utama, bakal ana masalah ... ora kurang, paling ora, utawa malah nambah.
        Langsung schaz s golek sing paling guilty lan ngukum wong !!!
        Apa sampeyan yakin bakal dadi, dadi bisa???
        Elinga film Soviet apik "Volga, Volga" .... minangka anti-pahlawan utama ngandika ana ... "Mary Ivanna, njupuk marriage lawas saka klien lan menehi wong anyar !!!"
        Apa mimpin kanggo pikirane?
        Iki sing aku jenenge nyemburake uap ing peluit....
      2. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 6 Oktober 2022 14:36
        -5
        Nah, tembak jenderal iki, kepiye carane mbantu ngarep? senjata bakal katon langsung, wong?
        1. stelltok
          stelltok 6 Oktober 2022 17:18
          +2
          senjata bakal katon langsung, wong?

          Ya))) Langsung katon pabrik kanggo produksi elektronik kanggo UAV.
  12. Foundling
    Foundling 6 Oktober 2022 11:25
    +3
    Ana rasa ora ana sing ngontrol apa-apa. NWO mung bilai. Mobilisasi maneh bards. lunak padha.
  13. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 6 Oktober 2022 11:26
    + 22
    Aku malah ora pengin ngrembug CBO, iku mung sawetara jenis khayal.

    Iku misale jek sing ing Staff Umum lan Intelligence, kang karo wong, mediocrity lengkap digunakake.

    Yagene kampanye nglawan Kyiv perlu, nalika bakal luwih logis kanggo ngubengi klompok ing Donbass?! Lan meksa wong-wong mau nyerah, utawa paling ora nyingkirake persediaan kanggo wiwitan, lan banjur mbanting.

    Yagene mobilisasi ing Ukraina, sing kabeh wong ngerti wiwit dina pisanan NMD, kaget karo komando tentara kita lan nyebabake uwal saka arah Kharkov, ninggalake akeh peralatan?

    Apa Staf Umum ora ngerti lan ngerti yen kekuwatane Tentara Ukraina saya tambah akeh, mobilisasi ing negara sing penduduke 30 bakal menehi prajurit atusan ewu ing ngarep. Lan dina iki Staff Umum mumbling soko sing nomer mungsuh wis kaping pirang-pirang pasukan kita ana?! Ing situs kapisah 000 kanggo 000!!! Lan yen dheweke ngerti, mula kenapa dheweke ora nindakake apa-apa kanggo nglawan?!

    Wirang lan isin.

    Wong-wong padha mbagi dhuwit sing digayuh, sawise mbayar pajeg, karo tentara, tuku kabeh saka sandhangan lan panganan nganti komunikasi, peralatan pengawasan lan rompi anti peluru.

    Lan apa babagan komandan kita saka Staf Umum, FSB lan struktur "keren" liyane, sing didhukung rakyat babagan pajak?

    Ing endi persediaan lan tumbas kanggo tentara kita kabeh barang sing penting? Napa Angkatan Bersenjata Ukraina luwih dilengkapi tinimbang Angkatan Bersenjata Federasi Rusia?

    Napa ing Avito adol waja lan helm anyar, pipa pengintaian kanggo pengamatan, nanging iki ora ana ing tentara ?! Kepiye carane iki bisa?!

    Kayane Staf Umum Rusia wis adol menyang CIA lan nindakake kabeh kanggo mesthekake yen Rusia kalah perang iki.
    1. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 6 Oktober 2022 11:44
      -7
      Kampanye nglawan Kyiv minangka langkah sing apik. Kayane kendaraan lapis baja kita malah ngalih ing dalan. Nanging operasi kasebut katon ora apik, utamane babagan jumlah pasukan. Semono uga karo Kharkov.
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 6 Oktober 2022 12:49
        +7
        Quote: Mantan prajurit
        kapisan ing babagan cacahing wadyabala.

        Sembarang letnan ngerti rasio pasukan nalika nyerang: 3 kanggo 1! Lan kita duwe 1 kanggo 3 lan iki diwenehi minangka strategi genius! Akeh dope, wegah daftar kabeh....
    2. Sergey028
      Sergey028 6 Oktober 2022 12:56
      +4
      Hmm ... Nanging iki isih panguburan kanggo wong mati mobilized ora lunga. Nalika dheweke lunga, rasa ora puas sing populer bakal tekan puncake. Apa spiral sejarah nyeret kita nganti 1917?
      1. Boa constrictor KAA
        Boa constrictor KAA 6 Oktober 2022 16:52
        -1
        Kutipan: Sergey028
        Hmm ... Nanging iki isih panguburan kanggo wong mati mobilized ora lunga. Nalika dheweke lunga, rasa ora puas sing populer bakal tekan puncake. Apa spiral sejarah nyeret kita nganti 1917?

        Ya, negara-negara ngandelake kerusuhan internal ...
        Lan kabeh bakal disesuaikan kanggo 2024, kanggo pemilihan presiden. Kabeh rasa ora seneng wong, kabeh palsu ing media lan provokasi liberda lan kolom kaping lima bakal pas karo iki! Ing kene kasetyan lan kasetyan bakal diuji! Lan yen sing kuwasa ora ngganti dalane ing hubungane karo "ora kena pengaruh" lan "ora ngadili" - kita ana ing wektu sing angel banget!
        Ora ana sing luwih nggegirisi tinimbang perang sipil ... Ing kene kudu ora diidini ing kasus apa wae! Lan kanggo iki, pamrentah kudu kuwat lan populer!
        AHA.
        1. ada
          ada 7 Oktober 2022 00:38
          +1
          Quote: Boa constrictor KAA
          Ya, negara-negara ngandelake kerusuhan internal ...
          Lan kabeh bakal disesuaikan kanggo 2024, kanggo pemilihan presiden. ...

          Miturut sawetara pratandha eksternal, perencanaan militer AS lan AS-NATO ing teater operasi Eropa (negara tengah) kudu dikuasai dening periode 2023 - 2025, utamane rencana jinis "Defender". Ing mratelakake panemume, owah-owahan kardinal ing jangkah lan arah latihan pasukan koalisi NATO njupuk Panggonan kira-kira. ing 2020, Amerika Serikat wiwit intensif nyiapake kahanan sing beda ing teater operasi, miturut kawicaksananku - supaya bisa mundur dhewe lan sawetara satelit saka kemungkinan serangan, nanging nalika njaga tujuan militer utama kanggo gabungan blok kasebut. pasukan militèr utawa angkatan bersenjata nasional saka negara anggota blok melu inisiatif independen. CBO ngganti kahanan lan nolak tenggat wektu. Kesimpulan sampeyan jelas sanajan kanggo wong sing ora ngerti babagan perencanaan militer Barat. Aku ndhukung.
  14. Charik
    Charik 6 Oktober 2022 11:28
    +3
    Oh, lan wong licik iku macem-macem, imbecile (minangka Korzhakov disebut wong, ing mratelakake panemume) umume ora ngerti apa, nalika licik utama takon apa sing arep kita tindakake, mbah putri, carane dheweke utama ing dewan wong licik regional, apa padha nindakake kanggo nggawe wong ing wilayah iki aman, NO JANCOK (taman sayur-sayuran), carane padha lungguh ing kantor, aula, lan padha njagong, sing padha panginten sing Dhéwan, kanggo ngilangi setengah saka 100% crooks, maling, sing Vasya saka balai Dhéwan lagi wae ditarik metu dening FSB.
    1. Albert Brecht
      Albert Brecht 6 Oktober 2022 12:05
      0
      Iki horseradish (sayur ala) - horseradish sampeyan nggawa metu, isih bakal germinate lan Bloom ing werna gembur. Iku katon utamané mewah dening blumbang, sampeyan bisa njlèntrèhaké dhewe karo bungahaken, malah tanpa cocktail, paling Jahwéh, ora ing blumbang.
  15. kig
    kig 6 Oktober 2022 11:32
    -1
    tugas utama ing wayahe iku pangayoman saka wilayah Russian anyar
    Presiden kita bola-bali lan tegas ngandika: kabeh tugas bakal rampung. kapan? Iki pitakonan liyane. Saiki, yen ana garis lurus liyane, sampeyan bisa takon marang dheweke.
    1. Silver99
      Silver99 6 Oktober 2022 11:54
      +4
      Aja takon (((sampeyan utawa aku ora bakal diijini karo pitakonan kita (((ya, aku duwe kesan yen Agung dhewe ora duwe jawaban kenapa dheweke miwiti SVO sing ora siyap), artikel kasebut nggawe pitakonan sing ditakoni saben wong). saka awal banget, uga, ayo mbebasake kita South-East, lan banjur apa? Padha ora ngenteni kita ngluwihi Dnieper ing kabeh lan bodho kanggo pangarep-arep kanggo panipisan saka sumber daya saka Angkatan Bersenjata Ukraina. padha masak kaya kue panas ing pangkalan NATO, ditambah tentara bayaran, ora kaya perang musketeer kita kanthi tujuan burem sing ora bisa dingerteni. arep misi pembebasan, para pejuang duwe tujuan lan motivasi sing beda.
      1. kig
        kig 6 Oktober 2022 15:05
        +1
        Kutipan saka Silver99
        kok miwiti SVO unprepared

        Apa ora siyap? Apa acara kaya ngono ora disiapake? Mbalik ing November taun kepungkur, media donya wiwit nerbitake gambar satelit saka kemah karo pasukan ing tapel wates karo Ukraina, loro saka Rusia lan Crimea. Kita terus njamin - iki minangka maneuver, wilayah kita, kita nindakake apa sing dikarepake. Banjur meh ultimatum kanggo NATO, padha ora digatèkaké. Panglima Tertinggi, Lavrov, lan Shoigu mesem enigmatically, lan wiwit. Tugas kanggo militer diatur dening politisi, apa wae sing sampeyan ucapake. Pranyata, Pangulu Militèr ditimbali menyang Kabinet Utama, ing kono dikandhakake: kudu demiliterisasi lan denazify, lan dilakoni ing saminggu, kanthi karusakan minimal lan tanpa korban. Inggih, iku njupuk mati. Dumadakan iku ora bisa metu ing minggu. Tiba-tiba katon yen Angkatan Bersenjata Ukraina tumindak kanthi cara sing beda banget tinimbang ing Crimea ing taun 14. Ujug-ujug dadi ... Cekakipun, ora ana tembung, mung interjeksi.
  16. Garris199
    Garris199 6 Oktober 2022 11:34
    +4
    Kabeh masalah iki sing kadhaptar ing artikel ora bisa ditanggulangi bebarengan. Kepemimpinan militer-politik duwe 8 taun kanggo nyiapake perang, nanging pungkasane ora ana sing ditindakake. Ora bisa dingerteni carane menang tanpa komunikasi, tanpa intelijen, tanpa prentah sing cukup, tanpa supremasi udara, tanpa artileri jarak jauh modern, lsp.
    Kita butuh wektu lan langkah-langkah sing penting lan angel kanggo reformasi Angkatan Bersenjata, nanging ora ana wektu, lan ora ana kepinginan kanggo ngganti kanthi radikal "ing ndhuwur". Lan ya, kita kudu nyiapake pertahanan Crimea kanthi cepet.
  17. Charik
    Charik 6 Oktober 2022 11:35
    -10
    Rusia ora bisa ngirim pasukan menyang Ukraina, amarga yen ora, "perang donya katelu bakal diwiwiti", lan Federasi Rusia khusus "terpikat" ing kono dening wong Amerika sing insidious.
    1. entropi
      entropi 6 Oktober 2022 13:01
      +3
      uga, rong puluh lima maneh, kita ora weruh masalah, kita ora perlu kanggo ngatasi, Amerika disalahake kanggo kabeh.
  18. Mbah Mozai
    Mbah Mozai 6 Oktober 2022 11:36
    +1
    "Operasi Militer Aneh" yaiku sing ana ing saben wong, Kementerian Pertahanan Rusia pancen aneh banget.
    "Ora ana jawaban kanggo pitakonan - kenapa infrastruktur Ukraina Kulon ora diserang, umpamane, pembangkit listrik termal Dobrotvorskaya, sing asring nyedhiyakake listrik menyang Polandia, nanging ing wektu sing padha, pembangkit listrik termal ing Kharkov lagi ditindakake. diserang? Yagene kreteg ing Dnieper ora diserang? Yagene drone kita nyerang sawetara obyek sing ora jelas ing Odessa lan Nikolaev, nalika pertempuran abot ditindakake ing Liman, lan pungkasane mundur saka pasukan kita?"
  19. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 6 Oktober 2022 11:37
    +6
    Sadurunge wiwitan perang apa wae - kadhemen, panas, ekonomi, utawa sawetara liyane - perlu kanthi jelas ngrumusake rong postulat: 1. GOAL-SETTING - apa sing kudu ditindakake minangka akibat saka tumindak tentara, layanan khusus, populasi. , etc., 2. CLEARLY DESIGNATE lan banget cetha ngrumusake KRITERION OF VICTORY - apa persis bakal dianggep kamenangan , lan mbewarakke sadurunge wiwitan musuhan. Nah, supaya ora kelakon kaya nalika Perang Donya II - kita kaya wis diiseni pasuryan kita, nanging sakperangan alesan padha urip luwih apik tinimbang kita - yen pasuryan diantemi dianggep minangka kritéria kanggo kamenangan, banjur menang, nanging yen standar urip sawise perang - jawaban ketok. Muga-muga aku bisa ngyakinake sampeyan, kanca-kanca, yen rong poin kasebut ora mung kudu digarap kanthi ati-ati sadurunge wiwitan permusuhan, nanging uga dikomunikasikake menyang populasi kanthi jelas supaya ana minimal statistik pelari lan refuseniks, lan dudu eksodus massal. Dadi, ing mratelakake panemume, wis miwiti NWO, pimpinan kita ora duwe idea slightest babagan goal-setting lan kritéria kanggo kamenangan. Kabeh jambs liyane tuwuh saka salah dhasar iki.
  20. Michael Ya 2
    Michael Ya 2 6 Oktober 2022 11:38
    -1
    Mbalik ing Mei-Juni, ana cukup wong kanggo nyekel wilayah kasebut lan malah nyerang, nanging serangan sing ora ana gunane ing wilayah benteng Ukraina ing bathuk nyebabake kasunyatan yen infanteri (utamane Milisi Rakyat LPR lan DPR) yaiku " wis entek", lan ora ana sing bisa ngisi maneh.

    ora bisa! Shoigu ujar manawa kerugian kurang saka 6000
    1. svp67
      svp67 6 Oktober 2022 12:21
      +1
      Kutipan: Mikhail Ya2
      ora bisa! Shoigu ujar manawa kerugian kurang saka 6000

      Siji ora mbantah liyane. Shoigu nglaporake babagan kerugian Kementerian Pertahanan Rusia, nanging uga ana Pengawal Nasional, Kementerian Situasi Darurat, tentara LDNR.
    2. AG-76
      AG-76 6 Oktober 2022 12:29
      +1
      Lha, dheweke ora ngomong sapa sing rugi.
      6000 mung MO, ketoke
      Lan uga Pengawal Nasional, korps LNR / DNR, sing kerugian ora dianggep ing Wilayah Moskow ...
    3. icant007
      icant007 6 Oktober 2022 13:09
      +1
      Kutipan: Mikhail Ya2
      Wilayah benteng Ukraina ing bathuk


      Ya, ora ana benteng. Iki minangka mitos sing digawe. Ukrov trenches ora tansah ing wutah lengkap.
      Ora ana benteng - nanging ana sawetara wong.
      Lan iki ora cukup - ketoke wiwit wiwitan.
      Paling kamungkinan, bagean saka unit baris kapenuhan conscripts.
      Ing spesialisasi prasaja - kayata panah. Padha disebut bali.
      Ing wiwitan, ana unit siap tempur, nanging ana ing arah Kiev lan Chernihiv. Padha nandhang kapitunan, ana kekurangan.
      Kekacoan, kekacauan, banjur XNUMX-an muncul. Lan kita kabeh semaput.
      Apa sing ditinggal wiwit dikumpulake ing arah Kherson lan ing DPR lan LPR.
  21. tihonmarine
    tihonmarine 6 Oktober 2022 11:40
    +7
    Artileri Angkatan Bersenjata Ukraina nggarap program artileri kanggo tablet lan smartphone, sing njamin wektu minimal kanggo nyiapake data kanggo tembak.


    Rahasia kelestarian yaiku pertahanan udara sing gampang. 
    Kemampuan kanggo mikir nganggo sirah + jaringan komunikasi sing apik (Starlink + serat) 
    1. A Bunch saka beda-ukuran radars dijupuk. Saka radar pertahanan udara sing apik saka desain Ukrainia nganti Furuna tuku ing toko yacht. 
    2. Antarmuka siji kanggo ijol-ijolan data sebutan target lagi ditulis. 
    Tegese, kothak cilik lan murah kanthi pengontrol pesawat siji sing murah dipasang ing saben Furun. Dheweke nerjemahake format gol, saka standar Furunov menyang standar manunggal tartamtu. 
    3. Zoo radar kabeh iki disambungake nggunakake Starlink lan serat menyang jaringan desentralisasi siji. Sing ing wektu nyata ngontrol sarana karusakan kabeh jinis. 
    Kerjane kaya iki:
    - Furuna terus muter ing atap gedung bertingkat. Dheweke ora nuwun. Crash - kanthi otomatis nguripake Furuna padha ing gendheng tetanggan. 
    - yen dheweke weruh soko karo doppler resembling turntable utawa pesawat, dheweke ngirim SMS sebutan target kanggo jaringan: azimuth, kacepetan, parameter, etc. 
    - ing tengah, INFA dibandhingake karo data saka sumber liyane (AWACS, VNOS kiriman, etc.
    - Yen ambang kemungkinan ngluwihi, radar tembak KUB, BUK, Osa, S-300 kanthi otomatis diuripake. 
    - Akuisisi target, diluncurake. Sanalika sawise diluncurake, peluncur lan locator tembak ambruk lan pindhah menyang posisi liyane. 
    Ngene wae... 
    PS Ana uga sing apik:
    Radar pasif nggunakake sinyal televisi digital saka pusat televisi lokal. 
    Dills apik. Ing kana, radar ora ngetokake apa-apa. Jancok ketemu. 

    Komunikasi lan pengintaian antarane dill iku kulon. Outperform kita ing kualitas. 
    Intelijen: Satelit Intelijen Radar Amerika. 
    Dheweke nggawe gambar radar saka situs apa wae kanthi wektu kira-kira 1 wektu saben jam. 
    Ing cuaca apa wae, awan lan wengi, tank dibedakake saka kendaraan tempur infanteri, pengangkut personel lapis baja saka minibus, minibus saka mobil penumpang. 
    Massa pancen ora ana gunane. 
    Komunikasi nganti tingkat perusahaan, kalebu, disebarake ing pangkalan Starlink. 
    Terminal panampa Starlink minangka kothak flat ukuran kothak pizza. 
    Nyedhiyakake Internet militer sing padhet, ora bisa dirusak lan ora bisa diganggu kanggo saben perusahaan. 
    Kanthi kabeh sabanjure ... 

    Stasiun radar lemah KBB (perang kontra-baterei) ndeteksi cangkang lan tambang mabur kita. Langsung, ing sadawane lintasan, koordinat titik tembakan diitung. 
    30-50 detik sawise tembakan pisanan kita, respon mabur ing artileri kita. 
    Cangkang 155 mm Kulon sing dikoreksi duwe jarak kira-kira 35 km lan panyimpangan ora luwih saka 3 m. Iki digunakake kanthi massal, kaya Khaymars (rudal MLRS sing dikoreksi) 


    Nanging, iku ora kabeh sing elek. Ora roket sing gelut, nanging wong. Kita wis sinau kanggo nolak kabeh cara mungsuh iki lan menehi respon sing prayoga. Kita terus mikir lan sinau. 
    Biasane ana perang abot....
     https://aftershock.news/
    1. svp67
      svp67 6 Oktober 2022 12:22
      +6
      Kutipan saka tihonmarine
      Rahasia kelestarian yaiku pertahanan udara sing gampang. 

      Nanging pitakonane, apa sistem pertahanan udara isih ana utawa wis dadi fokus kanggo dangu?
      Lan ing crita sampeyan sing profesional lan menarik, wayahe bantuan saka negara-negara NATO ora kejawab. Satelit sing padha ndeteksi wayahe lepas landas saka pesawat jet utawa peluncuran rudal lan laporan iki menyang pusat komando NATO, lan saka ing kono langsung menyang pusat kontrol tempur pertahanan udara ing Ukraina.
      Napa wong Ukrainia duwe masalah karo Geranium, dheweke ora bisa nglacak peluncuran kasebut, mula, sanajan alon lan banter, kanthi tenang tekan target
      1. tihonmarine
        tihonmarine 6 Oktober 2022 12:50
        +1
        Kutipan saka: svp67
        Lan ing crita sampeyan sing profesional lan menarik, wayahe bantuan saka negara-negara NATO ora kejawab.

        Iki dudu opusku, aku menehi link.
        Lan kabeh sing ditulis kabeh diwenehake dening negara lan Inggris, lan kurang dening Eropah.
        Artikel kasebut menarik lan ditulis dening spesialis. Link lengkap nalar, analisis lan fakta:
        https://aftershock.news/?q=node/1162075
      2. ada
        ada 7 Oktober 2022 00:54
        +1
        Kutipan saka: svp67
        ... wayahe ora kejawab pitulungan saka negara NATO. ...

        Ganti tembung sing disorot nganggo tembung militer: "interaksi karo Pasukan Sekutu".
    2. IRA1777
      IRA1777 6 Oktober 2022 13:14
      -1
      Lan kepiye sistem perang elektronik kaya "Murmansk-BN" lan liya-liyane. Apa dheweke ora ditugasake kanggo ngatasi satelit?
  22. wong sing ora katon
    wong sing ora katon 6 Oktober 2022 11:41
    + 12
    Oh, materi apa! Lan sawetara sasi kepungkur, kanggo statements kuwi padha disebut TsIPSOshnik lan mbalek munggah larangan.
  23. svp67
    svp67 6 Oktober 2022 11:46
    +5
    nggarap kesalahane kanthi paukuman sing tanggung jawab ing komando militer Rusia.
    Nggarap kewan omo bisa dingerteni, nanging titik pungkasan ora apik banget. Piye wae, kabeh wong nyoba nyederhanakake kahanan lan nyalahake mung militer kanggo kabeh, lan SVR ana ing pinggir, dudu tugas suci kanggo menehi laporan babagan kahanan politik internal ing Ukraina, nanging kepiye nerangake manawa prajurit kita, ngetik wilayah sawijining, kembang samesthine, karo roti lan uyah? Sing sijine informasi iki lan dikirim menyang pimpinan politik. Kajaba iku, pimpinan militer diwatesi hak-hak kanggo nggunakake siji utawa jinis senjata liyane, utamane ing mburi jero, kanggo iki, ing operasi iki, yaiku, NVO, kudu ana indikasi sing jelas babagan kepemimpinan POLITIK, nanging Aku ngerti, ora ana. Nanging ana uga ijol-ijolan "kabut", sing saben wong ora kesed, malah pengusaha, terus operasi perdagangan karo Ukraina, etc., etc.. mungkasi kabeh iki.
    1. Liam
      Liam 6 Oktober 2022 11:53
      +2
      Kutipan saka: svp67
      Kepiye carane nerangake manawa prajurit kita, mlebu ing wilayahe, ngarepake kembang, roti lan uyah?

      Lan apa jenis perencanaan militer iki adhedhasar pangarepan kasebut? Berarti perencana iku ora kompeten, GUR kuwi intelijen militer ta?
      Kutipan saka: svp67
      Kepemimpinan militer diwatesi ing hak nggunakake siji utawa jinis gegaman liyane

      Apa iki khusus?
      1. svp67
        svp67 6 Oktober 2022 12:00
        +6
        Kutipan saka Liam
        GUR iku intelijen militer, ora?

        Intelijen militer nggarap tugas militer, nyoba ora mlebu politik, amarga ana Layanan Intelijen Asing.
        Kutipan saka Liam
        Pranyata wong-wong mau dhewe sing nganggep, percaya, lan nglaporake marang para prajurit.

        Ora. Perencanaan operasi kasebut nampa pesenan khusus saka pimpinan politik, kanthi analisis lengkap babagan kahanan lan instruksi babagan apa sing bisa lan ora bisa ditindakake.
        Kutipan saka Liam
        Apa iki khusus?

        Contone, kabeh wong kaget yen Pusat Kontrol durung kenek, aku luwih yakin manawa ana instruksi khusus saka pimpinan politik, yen iki ora kedadeyan, mula dheweke bakal kena ing dina pisanan operasi, kanggo nimbulaké kebingungan ing komando pasukan.
        maneh. Operasi iki ora dipimpin dening militer, nanging dening politisi. Dheweke sing nggawe keputusan. Dadi, mesthine, nggawe kambing hitam saka militer iku sing paling gampang, nanging dudu keputusan sing bener.
        1. Liam
          Liam 6 Oktober 2022 12:14
          +2
          )))

          Nalika pejabat (kalebu pejabat militer) kepeksa nindakake apa-apa sing bertentangan karo apa sing diprentahake dening nurani, tugas resmi, undang-undang lan keberanian sipil, dheweke nindakake perkara sing gampang banget - mundur, yen ora, dheweke nganggep yen kabeh iku bener. bener lan tanggung jawab kanggo tumindak.. Kabeh liyane minangka alesan ing mburi
          Apa sampeyan duwe idea yen ana wong sing nindakake?
          1. svp67
            svp67 6 Oktober 2022 12:18
            +1
            Kutipan saka Liam
            Apa sampeyan duwe idea yen ana wong sing nindakake?

            Nuwun sewu, ananging ugi wonten ingkang sanèsipun, inggih punika panganggep bilih sampun sawatawis taun anggènipun manggèn ing beyo negara, ingkang nyukani lan nyawisaken panjenengan, lan ing jaman ingkang awrat, panjenengan wonten ing grumbul, kados pundi punika boten leres. Apa sampeyan ora mikir?
            1. Liam
              Liam 6 Oktober 2022 12:26
              +1
              )) Kontradiksi sing logis, kaya-kaya. Jaman angel wis teka amarga kabeh wong iki ora nindakake tugas kanthi bener, kalebu kanthi ora bisa nglakokake prentah sing jelas bodho. kaping angel
        2. Charik
          Charik 6 Oktober 2022 12:27
          +8
          kanggo iki ana Layanan Intelligence Asing - "Dheweke", minangka Kommersant ketemu metu, Kolonel Shcherbakov, sing kanggo dangu njabat ing Foreign Intelligence Service minangka kepala Departemen Amérika saka Direktorat "C", ing pangisian daya saka apa. karo imigran ilegal. Ing "alas" - minangka markas SVR ing Yasenevo disebut ing slang - padha ilang ngarsane saka kasunyatan sing putri Shcherbakov wis dawa manggon ing Amerika Serikat. "Aneh kok ora ana sing bingung yen wong sing duwe posisi kaya ngono duwe sedulur ing luar negeri. Iki mung salah siji saka akeh pitakonan ing kasus iki sing diselidiki - iki babagan kegagalan Anka Chapman.
        3. icant007
          icant007 6 Oktober 2022 13:26
          +3
          Kutipan saka: svp67
          Intelijen militer nggarap tugas militer, nyoba ora mlebu politik,


          Analisis lan penilaian kahanan politik ing negara musuh potensial minangka bagean integral saka karya perwira intelijen militer.
          Kajaba iku, GRU duwe direktorat perang informasi. Ana layanan sing cocog ing kabupaten. Saliyane kantor garis langsung GRU kanggo negara, layanan PSO nindakake intelijen dhewe (ngumpulake informasi saka sumber terbuka ing kabeh negara sing ana ing teater operasi regional.
          Contone, Distrik Militer Kidul kudu ngawasi kahanan politik, swasana ati masyarakat ing Turki, Iran, lan liya-liyane.
          Bibi bisa lungguh ing kono, mbukak majalah (iki nalika ora ana Internet) lan nyiapake kabeh buletin ing negara tartamtu kanthi frekuensi tartamtu.
          Lan, kanthi mangkono, intelijen militer (GRU) kudu aktif nganakake perang informasi kanthi kabeh cara. Iki keuskupan dheweke.
      2. ada
        ada 7 Oktober 2022 00:58
        0
        Kutipan saka Liam
        ... GUR iku intelijen militer, ora? ...
        Iki mungsuh, uga, utawa apa wae. wassat
    2. Olga
      Olga 6 Oktober 2022 11:57
      -1
      Aku meh setuju karo sampeyan - kajaba mung siji:
      Iku wektu kanggo ngerti, kita salah siji ing perang utawa banjur iku wektu kanggo mungkasi kabeh.

      ora bakal bisa mandheg. Padha karo Aja miwiti. Kita menarik kanggo Kulon kanggo sumber daya, sumber daya murah. Pitakonan mung ing wektu - nalika miwiti karo losses paling.

      Sing paling ala kanggo aku yaiku yen perang bakal nempuh anak lan putu, nalika awake dhewe bakal lara ...
      1. filibuster
        filibuster 6 Oktober 2022 13:10
        -1
        Kita menarik kanggo Kulon kanggo sumber daya, sumber daya murah.


        Kulon iku beda banget lan ora seragam, apa sing diomongake Barat? Lan kanggo sumber daya, saben taun kita nambah ekspor, malah mbangun pipa anyar.

        Pitakonan mung ing wektu - nalika miwiti karo losses paling.

        Ora ana pitakonan kaya ngono, nganti paling ora ana sing mbuktekake. Napa "Kulon" kudu perang karo Rusia amarga kita mandheg ngedol sumber daya marang wong-wong mau utawa dumadakan nggawe lompatan teknologi lan dipeksa metu saka kabeh pasar?
        1. Olga
          Olga 6 Oktober 2022 13:54
          -4
          Pitakonan yaiku apa rega sing diekspor (aku ngomong babagan Eropa, mesthi) lan pinten biaya kanggo ngimpor Eropa saka AS. Kita sebagian diganti volume saka Norwegia padha, lan apa bab biaya manufaktur Eropah? Makarya kanthi kapasitas penuh?
          Apa rega kanggo produksi lan pangiriman sumber daya energi AS kanggo Eropa bisa dibandhingake karo kita? Sapa sing butuh pasar? Apa biaya kiriman kita cocog karo kabeh wong? Apa sampeyan ndeleng konflik kepentingan?

          Kutipan saka: filibuster
          apa kita.... dumadakan nggawe lompatan teknologi

          Apa padha ora nindakake? Hypersound, Poseidon - dheweke ora ngandhani apa-apa?

          Lan program sing diluncurake kanggo substitusi impor, pangembangan anyar, pelatihan teknisi, pangembangan ruang angkasa, aplikasi kanggo restrukturisasi sistem pendidikan, nerusake pendhidhikan patriotisme, lan liya-liyane ... ora ana sing ngaku yen kabeh wis lancar, nanging apa sampeyan mikir West ora weruh ancaman ing iki?

          Apa sampeyan wis krungu babagan kabijakan konten sing ditindakake dening Kulon? Sing kabijakan iki gagal ing hubungane karo Federasi Rusia - esssssssstvenno, miturut sampeyan, ora bener ...

          Aku bakal langsung ngandhani yen ARGUMEN sabanjure padha
          nganti paling ora ana sing mbuktekake
          - sampeyan bisa nimbang jawaban kanggo sampeyan padha (ora ana siji wis mbuktekaken ngelawan karo regards kanggo apa aku wis nyatakake).
          1. filibuster
            filibuster 6 Oktober 2022 14:41
            0
            Pitakonan apa rega kanggo ekspor


            Miturut pasar, kabeh wektu iki rega cocog Gazprom, Rosneft, apa wis diganti?

            Apa padha ora nindakake? Hypersound, Poseidon - dheweke ora ngandhani apa-apa?


            Dheweke ora ngomong akeh, saben negara utama (AS, Jepang, China, Jerman, lan sapiturute) duwe piranti sing padha sing ora ana analog, nanging kita komunikasi karo sampeyan ing kene nggunakake teknologi eksklusif Barat saka hardware menyang piranti lunak, persis kaya smartphone sampeyan , peralatan rumah tangga, mobil, dibangun ing teknologi Western.

            Apa sampeyan wis krungu babagan kabijakan konten sing ditindakake dening Kulon?

            Ya, kanggo kabijakan iki, kita duwe senjata nuklir, Poseidon kanthi hypersound.
            1. Olga
              Olga 6 Oktober 2022 15:02
              -1
              Kutipan saka: filibuster

              Dheweke ora ngomong akeh, saben negara utama (AS, Jepang, China, Jerman, lan sapiturute) duwe piranti sing padha sing ora ana analog, nanging kita komunikasi karo sampeyan ing kene nggunakake teknologi eksklusif Barat saka hardware menyang piranti lunak, persis kaya smartphone sampeyan , peralatan rumah tangga, mobil, dibangun ing teknologi Western.

              nalika tsunami teka sampeyan, sampeyan bakal mbukak kanggo smartphone?
              sing. sampeyan ora weruh prabédan. Wis cetha.

              Kutipan saka: filibuster
              Ya, kanggo kabijakan iki, kita duwe senjata nuklir, Poseidon kanthi hypersound.

              piye wae dadi dialog sing primitif ... aku ora ngomong babagan kabijakan penahanan militer ... nanging, babagan kebijakan penahanan ekonomi ...
              Oalah.
              Kutipan saka: filibuster
              Pitakonan apa rega kanggo ekspor


              Miturut pasar, kabeh wektu iki rega cocog Gazprom, Rosneft, apa wis diganti?

              Wareg (babagan kontrak rampung). Nganti upaya kanggo "mbengkongaken" ing bagean "mitra" lan hangers-on diwiwiti.

              Apa sampeyan bisa ngomong babagan pasar AS? Dheweke ora butuh pasar kita ing Eropa? Lan sampeyan durung mangsuli apa-apa babagan daya saing pangiriman operator energi AS.
              1. filibuster
                filibuster 6 Oktober 2022 15:12
                0
                nalika tsunami teka sampeyan, sampeyan bakal mbukak kanggo smartphone?
                sing. sampeyan ora weruh prabédan. Wis cetha.



                Tsunami apa? Yen kedadeyan tsunami, kita butuh akeh peralatan konstruksi, generator diesel, sandhangan anget lan ndeleng kepiye produksi.


                Wareg (babagan kontrak rampung). Nganti upaya kanggo "mbengkongaken" ing bagean "mitra" lan hangers-on diwiwiti.

                Apa bend, laporan keuangan Gazprom lan Rosneft ana ing domain umum, ana sing ora padha karo bend, Gazprom, kanthi cara, malah bakal mbayar dividen ing taun iki.

                Apa sampeyan bisa ngomong babagan pasar AS? Dheweke ora butuh pasar kita ing Eropa? Lan sampeyan durung mangsuli apa-apa babagan daya saing pangiriman operator energi AS.


                Aku umume ilang utas diskusi, aku ora ngerti apa sing sampeyan pengin mbuktekake, nganti Februari taun iki, Rusia adol minyak lan gas kanthi sampurna, lan ing 21 Rusia ora ngasilake kiriman rekaman menyang Amerika Serikat. Ya, kasunyatan manawa perusahaan komoditas AS njupuk kauntungan saka kahanan kasebut ora bakal kaget nalika perang lan sanksi isih ditindakake.
                1. Olga
                  Olga 6 Oktober 2022 15:45
                  0
                  Kutipan saka: filibuster
                  Tsunami apa?

                  Wis cetha. Padha nolak statement figurative lan mung kalebu makna langsung. Posisi sing trep.
                  Kutipan saka: filibuster
                  Aku ilang banget thread diskusi

                  sampeyan ora nate mangsuli pitakon langsung babagan pasar AS. Dheweke ora butuh pasar kita ing Eropa?
                  Lan babagan daya saing pangiriman sumber energi AS (ing endi wae ing donya).
                2. Olga
                  Olga 6 Oktober 2022 16:29
                  0
                  Kutipan saka: filibuster
                  Apa bend, laporan keuangan Gazprom lan Rosneft ana ing domain umum, ana sing ora padha karo bend, Gazprom, kanthi cara, malah bakal mbayar dividen ing taun iki.

                  Apa gunane nglaporake? Apa sampeyan mikir yen ana bathi, ora perlu nggedhekake?
                  Lan apa babagan kepinginan Eropa kanggo rega gratis, nyoba menehi tekanan marang OPEC, upaya Naftogaz liwat tuntutan hukum ing pengadilan internasional, lan liya-liyane? (Aku ngomong babagan tikungan)

                  Sampeyan ngerti, iku ngelingake aku siji obrolan (2011) karo wong sing nganggep awake Ukrainia. Dheweke nesu amarga kita (Rusia) ora ngidini dheweke (Ukrainia) urip kanthi apik. Nalika pacelathon dadi kasunyatan manawa kita nyedhiyakake gas sing murah, dheweke nesu amarga kita "... duwe gas akeh.
                  Apa sampeyan, kanthi kasempatan, ora padha Ukrainia?
                  1. filibuster
                    filibuster 6 Oktober 2022 17:45
                    0
                    Apa gunane nglaporake? Apa sampeyan mikir yen ana bathi, ora perlu nggedhekake?
                    Lan apa babagan kepinginan Eropa kanggo rega gratis, nyoba menehi tekanan marang OPEC, upaya Naftogaz liwat tuntutan hukum ing pengadilan internasional, lan liya-liyane? (Aku ngomong babagan tikungan)


                    Mesthine, perlu kanggo nggedhekake bathi, lan laporan nuduhake yen iki wis rampung kanthi apik, kabeh liya minangka pasar biasa lan ora banget cara kanggo nindakake bisnis, ing endi wae Gazprom nyoba "push liwat", nang endi wae Gazprom cukup sukses. .
                    1. Olga
                      Olga 6 Oktober 2022 18:08
                      -1
                      Sorry, nanging iki verbiage.
                      Yen sampeyan duwe kepinginan mung nganakake rapat, sampeyan bakal langsung nulis.
        2. Olga
          Olga 6 Oktober 2022 14:23
          0
          Ltd! apa menarik (sampeyan) kesimpulan aku maca ing padha chatting
          filibuster (Sl)
          Dina iki jam 12:33

          Kulon isih bakal lunga, nanging Rusia kudu nindakake gladhenbiaya ion, kerugian finansial, nanging Barat butuh sumber daya.

          Sampeyan bingung ing paseksi (C)
          1. filibuster
            filibuster 6 Oktober 2022 14:43
            0
            Apa kebingungan? Mesthi, yen Rusia saiki njaluk rembugan, banjur tuntutan finansial bakal digawe saka Kulon, lan ing wektu sing padha, Kulon butuh sumber energi kita, lan ing kene bakal ana tawar-menawar.
            1. Olga
              Olga 6 Oktober 2022 15:36
              -1
              Kutipan saka: filibuster
              Mesthi, yen Rusia saiki njaluk rembugan, banjur tuntutan finansial bakal digawe saka Kulon, lan ing wektu sing padha, Kulon mbutuhake sumber energi kita, lan ing kene bakal ana tawar-menawar.

              Ya, apa Barat butuh sumber daya murah saka Federasi Rusia utawa ora?
              Utawa sampeyan bakal mundur?
              1. filibuster
                filibuster 6 Oktober 2022 17:43
                0
                Mesthine, Kulon butuh sumber daya sing murah, kita kudu ngedol luwih larang, padha kumpul ing pasar ing endi wae ing tengah.
                1. Olga
                  Olga 6 Oktober 2022 18:06
                  0
                  uga, bali menyang awal Correspondence, kanggo komentar pisanan lan jawaban kanggo. Iki supaya sampeyan ora mlebu ing alas maneh lan ora nulis mengko
                  Aku ilang banget thread diskusi
                  1. ada
                    ada 7 Oktober 2022 01:13
                    0
                    Bravo! Aku ndhukung. Iki dudu diskusi, iki - perjuangan apik
    3. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 6 Oktober 2022 13:02
      +2
      Kutipan saka: svp67
      malah pengusaha, terus operasi perdagangan karo Ukraina

      Minangka gas tindak liwat pipa, terus lan kita mbayar dhuwit kanggo transit! Lan apa sisih Abramovich ing negosiasi ing Istanbul lan nalika ijol-ijolan tawanan?
      1. bulgaria_
        bulgaria_ 6 Oktober 2022 14:48
        -2
        Cukup. Yen sampeyan kabeh duwe pitakonan ing kene - uga - Red Square. Yen sampeyan seneng karo Putin, muga-muga dheweke nyebul kabeh wong, iki EQUALIZATION BODO.
      2. stelltok
        stelltok 6 Oktober 2022 17:25
        -1
        lan dhuwit kanggo transit kita mbayar!

        Apa sampeyan bisa mbuktekake?
        Hongaria lan Slovakia mbayar transit gas liwat Ukraina. Pangiriman bakal diterusake "ing dina sing bakal teka"
        https://rtvi.com/news/vengriya-i-slovakiya-oplatili-tranzit-gaza-cherez-ukrainu-postavki-vozobnovyatsya-v-blizhajshie-dni/
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 7 Oktober 2022 01:18
          0
          https://ria.ru/20220803/tranzit-1806921624.html
          Rusia netepi kewajiban kanggo mbayar dana kanggo transit gas menyang Kyiv, Dmitry Peskov, sekretaris pers Presiden Federasi Rusia, marang wartawan, nyatakake yen "agresor minangka aggressor, nanging dhuwit ditampa."
      3. stelltok
        stelltok 6 Oktober 2022 17:37
        -5
        Gas minangka tindak liwat pipo, lan dadi

        Kanggo Gas Federasi Rusia, rumah sakit, ibukutha mat, gaji kanggo karyawan negara, lan liya-liyane.
  24. bulgaria_
    bulgaria_ 6 Oktober 2022 11:47
    +3
    Guys, iki pitakonan kanggo sampeyan: Kanthi carane akeh wong lan peralatan miwiti NWO, lan apa ana saiki. Apa iki pas karo mundhut Shoigu ngomong bab? Paukuman kanggo kabeh.
    1. entropi
      entropi 6 Oktober 2022 13:05
      -1
      Apa iki pas karo mundhut Shoigu ngomong bab?


      Pitakonan kasebut rada rhetorical. Tanpa anané komunikasi normal ing tingkat taktik lan pengintaian, nalika tetep ing serangan kanggo 7 sasi, kanggo ngandhani yen mungsuh wis 10 kaping losses ...
      1. bulgaria_
        bulgaria_ 6 Oktober 2022 14:50
        0
        Apa sampeyan dadi tentara? Napa intelijen kanggo ngerteni apa kerugian sampeyan? Kabeh komandan ngerti ngendi.
        1. entropi
          entropi 6 Oktober 2022 15:20
          -2
          Apa intelijen kanggo ngerteni apa kerugian sampeyan

          intelijen ora kanggo ngitung kerugian, intelijen lan komunikasi - supaya kerugian kasebut ora kedadeyan

          sing dakkarepake yaiku sisih nyerang, sing ana masalah karo komunikasi lan intelijen, ora bisa duwe rasio kerugian 1 nganti 10 karo para pemain pertahanan.
  25. Seamaster
    Seamaster 6 Oktober 2022 11:49
    + 11
    Nganti ana tanggung jawab PERSONAL (nganti ruang bawah tanah eksekusi NKVD) kanggo militer (wiwit saka pangkat paling dhuwur) tanggung jawab kanggo mobilisasi, logistik, produksi militer, ora bakal ana gunane.
    Kita kudu ngganti hukum. Contone, babagan wajib militer. Yen padha ngalahake 300 ewu "wong tuwa" iki - sapa sing bakal diarani sabanjure? Lan saiki saben dina mung nggedhekake dhaptar RESMI draf dodgers.
    Miturut cara, iki 300 ewu mobilized. Nyatane, wong-wong sing wis mbayar utange menyang Tanah Air ditimbali kanggo SECOND wektu sing penting (lan ing sawetara taun, yen bisa urip, bakal ditelpon kaping telune?), Lan sing "miring mudhun. " Saka tentara ing siji wektu, ing "Porsche" menyang klub wengi, ngguyu ing suckers.
    1. svp67
      svp67 6 Oktober 2022 12:04
      +1
      Kutipan saka seamaster
      Nganti ana tanggung jawab PERSONAL (nganti ruang bawah tanah eksekusi NKVD) kanggo militer (wiwit saka pangkat paling dhuwur) tanggung jawab kanggo mobilisasi, logistik, produksi militer, ora bakal ana gunane.

      Lan apa Rostec, UVZ lan keprihatinan negara liyane karo Wilayah Moskow? Ing kana, yen ing pimpinane mung ana wong militer utawa pengusaha?
      Ora perlu ngumpulake kabeh, ana lupute pimpinan militer, nanging akeh kesalahane wong liya, sing saiki nyoba tetep ing bayang-bayang lan jabatan.
    2. bulgaria_
      bulgaria_ 6 Oktober 2022 14:47
      +2
      Aku bakal pitutur marang kowe iki (kanggo njlentrehake, aku ora manggon ing Rusia lan aku ora Russian, mung penggemar) - apa regane pinten? Yen perlu, sampeyan kudu nyiyapake 10 yuta. Ngerti??? Sampeyan wis duwe Rusia ing bebaya gedhe. Kaya iki.
  26. zenion
    zenion 6 Oktober 2022 11:49
    +7
    Iki dudu operasi militer, nanging polisi. Ing kono padha arep ngukum wong sing recalcitrant, nanging ora bisa.
  27. Askold65
    Askold65 6 Oktober 2022 11:50
    0
    Yagene jembatan ing Dnieper ora diserang?

    Pasukan bersenjata kita ora bisa nyebrang ponton liwat kali, apamaneh struktur beton Soviet ibukutha ngliwati Dnieper.
    Yagene drone kita nyerang sawetara obyek sing ora bisa dingerteni ing Odessa lan Nikolaev, nalika perang abot ditindakake ing Liman, sing pungkasane mundur saka pasukan kita?

    Aku uga kepingin weruh babagan iki. Tinimbang ngrusak persimpangan ponton karo Geranium, Angkatan Bersenjata Ukraina nyerang sawetara "pangkalan prau torpedo" ing Odessa. Apa sing kedadeyan ing kabeh! Nyuwun
  28. AndreyKa54076
    AndreyKa54076 6 Oktober 2022 11:51
    +8
    Sawise 2-3 boiler lan mundhut wilayah, tatu lan lumpuh, kita bakal teka ing tembok Kremlin lan takon marang panglima, staf umum lan staf parket liyane riff-raff! Yagene kita butuh tentara yuta sing kuwat lan "senjata sing ora ana analog ing jagad iki"?
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 6 Oktober 2022 14:33
      0
      takon apa gunane yen bagean saka wilayah Rusia ilang, kerusuhan bakal diwiwiti lan bakal dadi luwih elek.
  29. alexey_444
    alexey_444 6 Oktober 2022 12:00
    +2
    Aneh, yen sampeyan ora ngerti Rusia. Demilitarisasi malah ndadekake Eropa Timur kaget. Senjata Soviet kualitas gratis kanthi upgrade cilik bakal nggawa wong Ukrainia menyang Moskow ing telung utawa patang taun, lan senjata Barat sing larang lan ana sawetara, mung kanggo nyopir popuases, Nazi uga dikurung. Lan kita gelut ... Dadi wong kita ana, yen dokter ora nambani, guru ora mulang, kabeh wong kepengin saka prajurit, nanging mayoritas kanggo dhuwit, bagean cilik dening panggilan, lan ngendi kanggo njaluk. wong liyane, saiki padha push kabeh marang jenderal, lan ing wilayah Kursk, jenderal mlayu sawise DRG kanggo rong minggu, polisi padha kita nang endi wae ing laporan, kang ngetung nang endi wae, lan asil. Mung wong sadurungé beda, tanggung jawab lan regane urip kurang, supaya padha menang, njupuk warehouses, contone, nganti padha wiwit bisa ing lemah kanggo buyar, topeng, etc. kabeh efektifitas saka himars vaunted wis rampung, kita malah wis Ilya Muromets kanggo 33 taun ing kompor.
  30. Komentar wis dibusak.
    1. Gardamir
      Gardamir 6 Oktober 2022 12:41
      +3
      Saka awal, ora saka ngeruk, nanging tentara kontrak, mitos liberal liyane.
  31. Old_Major
    Old_Major 6 Oktober 2022 12:05
    +8
    Lagi wae wis biasa ngalahake plywood ing TPA. Nanging jebule mungsuh uga ngerti perang. Nanging sing dadi pitakonan ora kanggo prajurit lan perwira nganti tingkat batalion, dheweke pancen gelut. Dene ingkang dados pitakenan punika tumrap para "komandhan" ingkang pangkatipun jendral, tumraping taiga ingkang agêng, dhatêng juru mudi agung.
  32. Alex 2019
    Alex 2019 6 Oktober 2022 12:06
    + 10
    Lan sing bakal njawab pitakonan utama, sing nggawa menyang kabeh. Kita duwe Panglima Tertinggi lan Kementerian Pertahanan karo Staf Umum. Ana sawetara pilihan kanggo ngerti sapa sing tanggung jawab kanggo kekacauan iki, saiki masyarakat takon lan ora ngerti kenapa operasi kasebut ditindakake kanthi aneh. Iku misale jek sing kabeh iki diwiwiti ing kapentingan bisnis amba lan Abramovichi lan ilk aturan werni, lan wong-wong sing chip nyang-nyangan ing perang iki. Iki dudu perang pembebasan rakyat, nanging perang oligarki, sawetara imperialis mateni wong liya, kabeh iki denazifikasi .....
    1. Gardamir
      Gardamir 6 Oktober 2022 12:39
      +9
      Inggih ngandika. Lan saiki ayo dipikirake apa kita duwe hak ngukum wong-wong sing mlayu saka mobilisasi sing diarani.
      Kita bakal ngerti jumlah sing mati mung sawise budhal Putin lan Shoigu.
  33. vvn_vl
    vvn_vl 6 Oktober 2022 12:13
    0
    nanging kita duwe kuil, desa partisan lan benteng ...
    1. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 6 Oktober 2022 17:53
      +1
      Kutipan saka: vvn_vl
      nanging kita duwe kuil, desa partisan lan benteng ...

      lan kabeh iki anakku lenggah ... lan ora entuk manfaat cilik ... Nanging kepiye carane bisa? Ing sumur, nanging aja mabuk!? lol
  34. Kronos
    Kronos 6 Oktober 2022 12:14
    0
    Inggris lan Prancis nglawan Jerman ana perang aneh ing 1939-1940, lan iku rampung ala kanggo wong-wong mau.
  35. lintang-62
    lintang-62 6 Oktober 2022 12:16
    0
    Kaya mangkono iku. Kanggo dangu, kabeh Ukraina bakal digulung metu yen ora kanggo bantuan saka Kulon. Kulon langsung perang karo kita, lan kita ndalang yen iki ora kedadeyan. Kita kudu nggawe pikiran lan nyerang ing basis latihan, pasokan, lan produksi senjata. Bisa uga karo Iskanders, dheweke bakal nesu, dheweke bakal nambah senjata nuklir. Wong-wong wis siyap lan ndhukung.
  36. filibuster
    filibuster 6 Oktober 2022 12:17
    +4
    Ing mratelakake panemume, Putin wanted kanggo gawé efek "Wow", iku kabeh diwiwiti nalika ana panjaluk kanggo NATO kanggo muter bali menyang tapel wates 91, NATO digatèkaké panjaluk, lan banjur ing Kremlin, adhedhasar evaluasi salah sawijining. kemampuan, negara ekonomi lan tentara, uga ing analisis salah saka internasional Reaksi mutusaké ing ngulandara frank, ngulandara murni, ing mratelakake panemume, amarga saka nomer angkatan bersenjata melu operasi.
    Saiki ana upaya frantic kanggo nyimpen pasuryan, lan mulane referendum padha cepet-cepet diatur sak musuhan lan aneksasi wilayah kanggo ngamanake paling sawetara sukses.
    1. solar
      solar 6 Oktober 2022 14:02
      0
      Saiki ana upaya panik kanggo nylametake pasuryan

      Sing mung nggawe kahanan luwih elek.
  37. Simbah amatir
    Simbah amatir 6 Oktober 2022 12:20
    +1
    1. Ora ana gunane kanggo nggawe ramalan saiki.
    2. Akeh pitakonan wis akumulasi, lan, mesthi, ora ana siji saka manajemen ndhuwur bakal menehi jawaban. Nanging pitakonan utama kanggo aku pribadi yaiku nggawe bisu babagan janji janji sing digawe ing wulan April, yaiku, babagan serangan ing pusat pengambilan keputusan. Yaiku, ing Brussels, London lan Washington (ora perlu babagan Kyiv, keputusan ora digawe ing kana, lan kabeh wong ngerti babagan iki). Aku ora percaya karo wong sing ora netepi janji.
    Kanthi kabeh iki, aku sesuk menyang kantor pendaftaran lan pendaftaran militer. Ora kanggo ndhaftar minangka sukarelawan, nanging pisanan kanggo mangerteni yen aku ora bisa mung pindhah menyang ngendi prentah kudu pindhah, nanging ngendi aku bisa migunani. Yen ana pangerten bebarengan, banjur aku bakal nyoba kanggo mlebu. Ora - ora, aku bakal terus perang ing kursi, amarga aku wis dibusak saka registrasi militer miturut umur.
    1. Deso
      Deso 8 Oktober 2022 08:11
      0
      Apa aku ora mung pindhah menyang ngendi prentah, nanging ing ngendi aku bisa migunani.
      Aku wedi sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan, sadurunge sampeyan pindhah menyang ngendi iku bakal migunani, pisanan, wis gegaman dhewe, katon ing warehouses saka MTO, kanggo takon ngendi kabeh sing mestine saka Wilayah Moscow. Lan ana sedulur lungguh, matchmaker, Jeng wong, sing, sawise riko, dumadakan bisa lim flippers karo bolongan antarane mripate. Dadi MO kaya sampeyan ora dibutuhake. Dheweke pengin wong sing ora takon.
      1. Simbah amatir
        Simbah amatir 8 Oktober 2022 09:51
        0
        Aku ora butuh MO kanggo alasan liyane. Ing kantor registrasi lan pendaftaran militer, dheweke mung mbungkus aku, ujar manawa dheweke malah njupuk sukarelawan mung nganti 35 taun ... sad
        1. Deso
          Deso 8 Oktober 2022 11:13
          0
          Saka pengalaman pribadi. Iku padha kanggo apa wong nganti 35, iku piye wae ora umum kanggo takon, nanging 500r menyang ngendi? Apa aku kudu ora nindakake pakaryanku? Nanging sawise 45, saben minimal detik wis ana pitakonan kanggo panguwasa. Iki mung pengamatan saka urip. Napa prepensioners ora nyaman kanggo majikan? Miturut kasunyatan sing, ora kaya wong enom, anjir nae .. gulung liwat. Lan goal Staff Umum saiki iku kanggo plug bolongan karo mobs lan nutupi bokong. Lan ing kene sampeyan karo pitakonan sing ora nyenengake. Sampeyan ora perlu ana, lan ora amarga sampeyan ora bakal perang ing tingkat, nanging ing cara temen beda. Lan aku ora dibutuhake ing kana. Amarga aku bisa napuk komandan sing menehi prentah bodho. Kula saged. Kanggo nglarang, umume, ora ana wong. Lan aku duwe varian dadi ing ngarep mung liwat musisi. Senajan aku tiba ing mobilisasi ing pinggir nyata. Nanging sing mobilizes kula supaya gemorno? Senajan drg karo partisipasi lan Mungkin Kepemimpinan bakal efektif.
          Nanging saiki, kita duwe.
          Markas perang tanpa kita.
  38. AG-76
    AG-76 6 Oktober 2022 12:21
    +1
    Analogi karo 1941 nuduhake awake dhewe ...
    Banjur ana uga konsep perang menang cepet: Tentara Abang iku paling kuat kabeh, kita bakal ngalahake mungsuh karo sethitik getih ing wilayah dhewe, etc. Lan wabah Perang Donya II kanthi cepet nyorot kabeh miscalculations lan shortcomings ing tentara. Lan banjur teka taun perang getih ...

    Lan saiki, "SVO" uga nyorot kabeh: unsuitability saka bagean tartamtu saka pimpinan militèr, lack of senjata modern, komunikasi modern, etc. karo kabeh jalaran.
    Kayane ora ana rencana lan ora ana.
    Dheweke mung nglaporake laporan sing menang saka Konashenkov, lan ing ngarep kahanan kasebut saya tambah parah sajrone pirang-pirang wulan, saiki dadi wilayah Rusia bakal ditinggal, lan dudu wilayah Ukraina sing dijupuk ...
    Kita ora ngomong maneh babagan "denazifikasi lan demilitarisasi" Ukraina. Lan kayane dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing ndhuwur ...
  39. Timur_kz
    Timur_kz 6 Oktober 2022 12:23
    +5
    Iki, mesthine, kegagalan pribadi Putin. Kepiye tentara ora siyap kanggo petualangan kaya ngono?! Skala kasebut kudu dingerteni. Ya, ing setahun utawa rong taun bisa tuku akeh UAV Iran, nglengkapi unit lapis baja KAZ kanthi arena, ngembangake lan latihan taktik kanggo nglawan sistem pertahanan udara seluler ... karo ana visor kanggo tank! Bebener iku padha ora nyiapake kanggo NWO, paling kamungkinan amarga Putin kang kondhang "pindhah ksatria" ... ing tembung liyane, sanadyan tentara utawa lingkungan langsung ora ngerti bab kaputusan kanggo miwiti NWO. Kaping pirang-pirang Putin bisa ngalahake kabeh wong, ngujo ora bisa diramalake. Iki sing backfired.
    1. Luenkov
      Luenkov 7 Oktober 2022 19:59
      0
      Apa intelijen saka Kepala gagal? Utawa gagal?
  40. Artur homoastricus
    Artur homoastricus 6 Oktober 2022 12:24
    0
    Aku setuju banget karo penulis artikel kasebut, kanthi emosional lan nyatane, ing intine. Sajrone 6 wulan pungkasan CBO, ora ana asil. Siji-sijine sing bisa ditindakake yaiku entuk pijakan ing KhO, ZO, LPR lan DPR sing direbut maneh ing wulan Februari-Maret, lan ora kabeh wilayah dilestarekake. Ana sing rumangsa yen Staf Umum pancen rame, nanging ing wektu sing padha, kiriman ora mabur lan ora ana sing kudu disalahake ....
  41. t200404
    t200404 6 Oktober 2022 12:27
    +3
    Sawise mundur saka Kyiv, mayoritas ora ngerti apa-apa - jelas yen Putin kepengin setuju, nanging ora ana sing menyang rapat kasebut. Ora jelas apa mobilisasi lan kabeh jinis slogan kasebut.
  42. CJIOBO
    CJIOBO 6 Oktober 2022 12:28
    +5
    Sampeyan bisa ngomong minangka akeh sing kaya apa padha duwe lan carane. Nanging kabeh iki mandheg dening karya normal ing mburi mungsuh. Lan ing kene pitakonan muncul atusan kaping, seniman sing isih lelungan ing kana. Ana rong jawaban. Ora ana cara karusakan, sabotase kapindho NMD ing tingkat tartamtu, bocor informasi menyang mungsuh, lan ing wektu sing padha rem informasi sing dibutuhake kanggo kita. Perlu ngresiki staf lan nutup anggota parlemen. Nepangaken beladiri, damel markas GK.
  43. Gardamir
    Gardamir 6 Oktober 2022 12:30
    +1
    Mesthi, iku menarik bab Ukraina diganti. Nanging sing ngganti Azovites? Sapa sing nglarang njupuk ing srengenge.
  44. GRIGORIY76
    GRIGORIY76 6 Oktober 2022 12:31
    +5
    Tentara tanpa motivasi ora bisa perang. Apa motivasi kita?
    Donya Rusia, kawilujengan sabangsa? Lha kok banjur ditinggal taun 2014, kok ora nyengkuyung republik rakyat liya, kok ora nggatekake referendum ing LPR lan DPR? Napa, sawise Debaltseve lan Ilovaysk, DPR ora diidini njupuk kutha-kutha kosong? Banjur padha ngiyanati lan ditinggal, lan saiki padha ngelingi Nazisme lan kabeh babagan donya Rusia?
    Kita wis tuwuh generasi wong sing umure 30-35 taun sing Kherson, Zaporozhye dudu tanah kelairane!!!
    1. Luenkov
      Luenkov 7 Oktober 2022 19:56
      0
      Lan jago goreng sing pecked ora mlayu liwat?
  45. Terrano
    Terrano 6 Oktober 2022 12:35
    +3
    Kanggo sing ora bisa nggabungake teka-teki. Kepemimpinan Rusia saiki ngrampungake rencana amers lan cukur. Endi kabeh ibukutha oligarki Rusia, elit politik lan pejabat? ing Amerika lan Inggris. Ana uga anak-anake. Rencanane prasaja - sijine akeh wong Rusia ing piso, mayuta-yuta bakal ninggalake dhewe, Eropa bakal ambruk. Wong Rusia sing isih ana bakal nglayani sumur, tambang, tambang kanthi regane. Para birokrat wis ngiyanati lan ngedol kita kabeh.
  46. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 6 Oktober 2022 12:40
    0
    Lan aku kasengsem ing ngendi 300+ lards evergreens rakyat. Napa kita ora bisa mbangun drone lan kothak otomatis apes, amarga ora ana industri elektronik modern. Lan aset rampung ing luar negeri ... Kanggo jumlah paling modern otomatis + industri microelectronics? Paling ora industri bangunan yacht wis dikembangake! Lan padha tuku yacht ing luar negeri ...
    1. Luenkov
      Luenkov 7 Oktober 2022 19:54
      0
      Drone minangka produk interdisipliner minangka perkara sing rumit. Iku ateges bayangan saka ekonomi.
  47. Lykases1
    Lykases1 6 Oktober 2022 12:48
    +6
    Inggih, aku setuju banget karo artikel kasebut. Nanging pitakonan muncul, apa sing kudu ditindakake? Manajemen ora pengin njupuk alih. Revolusi? ora gelem. Urip banjur mung mabur ora ana sing ngerti ngendi. Yen isih mabur. Kanthi wiwitan, miturut pendapatku, Putin duwe kesempatan kanggo ngganti urip kanthi radikal ing negara kasebut - kanggo ngremehake oligarki, monopoli, ngresiki pemerintah saka wong sing ora ana gunane. Dheweke mesthi entuk dhukungan gedhe saka masarakat. Nanging, ing sadawane dalan, kabeh cocog karo dheweke. Dadi, artikel kasebut apik, bener, nanging ora jelas ing ngendi sled bakal dijupuk.
    1. Luenkov
      Luenkov 7 Oktober 2022 19:52
      -1
      Apa mokal kanggo nyamar dadi Crane Siberia, nunggang jaran lan nyekel iwak karo wong suci? Apa dilarang nglumpukake bocah lan nyritakake dongeng marang dheweke?
  48. odometer
    odometer 6 Oktober 2022 12:49
    +1
    Napa Novorossia dicaplok saiki cukup dingerteni ... Nalika Kepala ngomong babagan pertahanan Tanah Air, LDNR ora ana ing kene lan ora ana, ora bisa dingerteni, nanging saiki, penasihat sing alon-alon pungkasane sadar, Tanah Air. bebaya... Lha sing dimobilisasi ora = reservis, aku ngerti yen cadangan yaiku sing ajeg latihan ulang.
  49. Victor Grishchenko
    Victor Grishchenko 6 Oktober 2022 12:52
    +2
    Iku misale jek sing SVO iki ngrancang ora ing Staff Umum, nanging ing Kedutaan Besar AS ing Rusia utawa madhouse, utawa sawise booze apik karo daging babi Ukraina, sampeyan mung bakal appreciate apa wis kedados ing penipuan telas masyarakat Rusia. Sapa sing entuk manfaat saka jinis CBO iki. Menteri Pertahanan kok isih ana ing panggonane. Banjur padha gumun kok ana sawetara patriot ing negara. Ing endi satelit? Jawaban iki prasaja - iki kekacauan ing manajemen, ora ana respon sing jelas babagan kahanan kasebut. Detik keputusan yaiku menit, dudu jam utawa dina. Nggawe pasukan reaksi cepet sing bakal tetep tugas ing subordinasi prajurit ing ngarep,
  50. Komentar wis dibusak.