Review militèr

Rudal dipandu modular interspesifik Kh-MD-E

17
Rudal dipandu modular interspesifik Kh-MD-E
UAV "Thunder" lan senjata. Paling tengen - roket "Produk 85"



Kanggo macem-macem operator, kalebu pesawat ngarep penerbangan lan kendaraan aerial tanpa awak, rudal dipandu jarak cendhak kelas X-MD (-E) sing janjeni lagi dikembangake. Produk iki wis dituduhake menyang umum lan saiki lagi ngalami tes sing dibutuhake kanggo konfirmasi karakteristik sing diwilang. Karya pembangunan kudu rampung sanalika bisa.

Pameran pameran


Rong taun kepungkur, ing forum Angkatan Darat-2020, perusahaan Rusia Kronstadt pisanan nuduhake mock-up saka kendaraan udara tanpa awak abot Grom. Bebarengan karo dheweke, sawetara senjata penerbangan sing diwenehake dening Tactical Missiles Corporation (KTRV) dituduhake ing pameran kasebut.

Ing tartamtu, kanggo pisanan ing pameran mbukak padha nuduhake model rudal dipandu ing sebutan "Produk 85". Produk iki diterangake minangka "senjata pemusnah penerbangan modular ukuran cilik interspesifik." Plat informasi nyedhiyakake sawetara karakteristik roket.

Taun candhake, ing Tentara-2021, KTRV maneh nuduhake perkembangan sing janjeni. Salah sijine yaiku produk Kh-MD-E - "rudal homing jarak pendek multi-tujuan interspesifik." Ing njaba, roket iki praktis ora beda karo "Produk 85" sing wis kondhang. Iki ngidini kita nganggep manawa kita ngomong babagan proyek sing padha ing macem-macem tahap pangembangan lan / utawa ing macem-macem modifikasi.

Taun iki, roket Kh-MD-E kanthi desain mock-up maneh nyerang forum Angkatan Darat. Ing wengi pameran kasebut, KTRV ngumumake sawetara fitur pangembangan iki. Dadi, maneh dikonfirmasi manawa roket kasebut interspesifik lan ditrapake kanggo operator sing beda. Bisa digunakake dening pesawat lan UAV saka kelas sing cocog. Uga nyedhiyakake panggunaan saka platform lepas pantai. Ana sawetara varian roket kanthi cara panuntun sing beda.

Perlu dicathet yen ing 2020-22. kabeh diwatesi mung kanggo nuduhake mock-up lan ngumumake fitur utama lan karakteristik roket anyar. KTRV ora ngomong babagan kemajuan pembangunan, pengujian, lsp. Informasi saka jinis iki wis katon mung bubar.


Model rudal Kh-MD-E ing Army-2021

Warta paling anyar


Tanggal 22 September, TASS nerbitake wawancara dawa karo CEO KTRV Boris Obnosov. Topik obrolan sing sepisanan yaiku janji senjata ukuran cilik kanggo UAV, sing kalebu rudal Kh-MD-E anyar.

Direktur umum KTRV ujar manawa pangembangan rudal X-MD-E terus lan ana ing tahap proyek teknis. Dianggep proyek pembangunan bakal rampung ing mangsa ngarep. Nanging, tanggal sing tepat ora dingerteni.

Tes lagi ditindakake. Sajrone karya pangembangan, sawetara rudal eksperimen digawe lan diluncurake. Utamane, rudal kasebut sukses diuji nggunakake drone operator. Jinis UAV kasebut ora ditemtokake.

B. Obnosov ngungkapake fitur penasaran saka roket anyar. Kaya sawetara pangembangan modern liyane, Kh-MD-E dibangun miturut skema modular lan kasusun saka sawetara unit sing beda. Nalika nggunakake kabeh modul, produk iki minangka rudal sing dipandu kanggo ngrusak target lemah. Ing wektu sing padha, modul propulsi bisa diganti karo unit warhead kapindho, lan rudal bakal dadi bom sing dipandu.

rudal jarak cendhak


Eksternal lan saka sudut pandang fitur desain utama, rudal Kh-MD-E sing janjeni ora beda karo liyane. gaman kelas udara-kanggo-lumahing. Iki digawe ing awak silinder kanthi diameter 200 mm lan dawane 2,4 m Bobot wiwitan produk yaiku 120 kg. Ana fairing sirah nengsemake; bagean buntut wis tapered. Ana gargrot dawa ing ngisor awak.

Ing sisih pinggir, kanthi owah-owahan menyang buntut, ana papat swiwi kanthi elongasi minimal kanthi pinggiran sing rusak. Ing mburine ana papat kemudi. Rentang maksimum pesawat yaiku 400 mm.

Ing 2020, model roket 85 dituduhake kanthi fairing irung transparan sing dibutuhake kanggo operasi kepala homing optik. Tata letak X-MD-E 2021 nampa fairing tertutup sing digawe saka, mbokmenawa, materi radio-transparan. Ing wektu sing padha, fairing protruding karo jendhela kanggo piranti optik liyane katon ing sangisore bagean sirah, ing ngarep fairing.


Beda kasebut digandhengake karo panggunaan GOS sing beda. Saiki wis dikenal, telung varian sirah ing desain modular ditawakake kanggo roket anyar bebarengan. Pencari semi-aktif bisa diinstal, rudal kasebut ditetepake minangka Kh-MD-E1. Ana uga para pencari radar aktif lan pasif, modifikasi kasebut ditandhani kanthi huruf "E2" lan "E3".

Ing mburi sirah diselehake warhead. Pangisian daya fragmentasi dhuwur-mbledhos kanthi awak hardened digunakake, amarga kemampuan penetrating tambah. Massa saka warhead kuwi 30 kg. Kaya sing kacathet ing organisasi pangembangan, roket kasebut bisa diowahi dadi bom. amunisi kuwi kaleksanane loro modul warhead karo massa total 60 kg.

Ing kabeh modifikasi, roket nampa mesin sing dipasang ing buntut propelan padhet. Kacepetan penerbangan kasebut ora dijenengi. Range - nganti 40 km. Mbokmenawa, sawetara peluncuran gumantung ing platform operator, paramèter penerbangan lan faktor liyane.

Rudal X-MD-E iku interspesifik. Kaping pisanan, iki dianggep minangka senjata udara-kanggo-lumahing kanggo penerbangan tempur. Macem-macem pesawat lan helikopter garis ngarep lan penerbangan tentara bisa dadi operator rudal. Ukuran cilik lan bobot ngidini kanggo nyumerepi amunisi ing sembarang jinis peralatan aviation saiki, lan sawetara ing wektu.

Produk kasebut kompatibel karo UAV serangan. Jinis operator kasebut ora ditemtokake, nanging siji bisa mbayangno manawa drone domestik sing ukurane cukup lan kapasitas mbeta. Ing mangsa ngarep, rudal Kh-MD-E, sing duwe sawetara modifikasi, bisa dadi salah sawijining amunisi utama kanggo UAV. Iki ora ngilangi panggunaan bom gabungan kanthi rong hulu ledak.

X-MD-E uga bisa dadi gegaman kanggo armada lan digunakake ing platform lumahing. Ketoke, ing kasus iki, peluncur khusus sing cocok kanggo instalasi ing kapal lan prau bakal digawe. Produk iki durung ditampilake. Kepiye rudal kanggo armada bakal beda karo penerbangan uga ora dingerteni.

Prospek lan pangarepan


Miturut data sing kasedhiya, rudal udara-kanggo-permukaan utawa permukaan-kanggo-permukaan Kh-MD-E sing janjeni banget. Proyek iki nggunakake sawetara solusi teknis sing menarik sing njamin prestasi kinerja dhuwur lan nggedhekake kemampuan operasional rudal kasebut dhewe lan operator kasebut.


Dimodifikasi roket warhead arr. 2021

Ide utama proyek X-MD-E yaiku arsitektur modular. Kanthi bantuan dheweke wis bisa nggawe telung versi roket kanthi kemampuan tempur sing beda. Kajaba iku, paling ora ing tingkat teoretis, bom pangeboman gabungan sing digawe saka komponen siap diusulake. Bisa uga ana cara liya kanggo nggunakake arsitektur modular.

Rudal digawe kanggo digunakake ing macem-macem operator, lan wektu iki ora mung babagan platform udara. X-MD-E bakal bisa numpak kapal lan prau, nyedhiyakake utawa ningkatake kemampuan serangan ing zona cedhak. Ora bisa dipungkiri manawa sistem rudal berbasis darat bakal digawe ing mangsa ngarep. Rudal kanthi jarak nganti 30-40 km bakal dadi tambahan apik kanggo sistem anti-tank sing ana, meriam meriam utawa MLRS.

Generasi anyar


Produk janji "85" utawa X-MD-E minangka conto sing apik babagan carane senjata rudal modern bisa berkembang. Sajrone proyek iki, kanthi bantuan teknologi, bahan lan solusi anyar, model anyar roket multi-tujuan digawe. Ing wektu sing padha, ora mung nambah karakteristik kinerja, nanging uga kasedhiya kemungkinan anyar saka macem-macem jinis.

Kacarita, nggarap roket generasi anyar X-MD-E bakal rampung ing mangsa ngarep. Iki tegese amunisi anyar wis kasil dites lan ngonfirmasi paramèter sing diwilang, lan uga nduduhake bener saka solusi teknis sing diadopsi. Ing mangsa ngarep, rudal bisa mlebu layanan karo Angkatan Udara lan Angkatan Laut lan nambah kemampuan tempur. Lan gagasan utama proyek iki bisa digunakake kanggo nggawe jinis senjata rudal ing ngisor iki.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Grup "Kronstadt", Bmpd.livejournal.com
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Barberry25
    Barberry25 4 Oktober 2022 16:02
    0
    ing framework saka NWO, bab iki bakal kanggo helikopter
  2. rotkiv04
    rotkiv04 4 Oktober 2022 16:19
    -3
    iki saka seri #ora duwe analog #, nanging maneh ing salinan siji, kebecikan kaya generalissimo saka Kremlin wis menehi gerbong lan gerobak cilik, mung ana ing kono.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 4 Oktober 2022 22:31
      0
      Inggih, 305, riveted ..... kaget
  3. N3 ing Miami
    N3 ing Miami 4 Oktober 2022 16:20
    +3
    Sempurno.
    Titik saiki cilik - kanggo mbatalake "Thunder" saka tataran tata letak, kanggo netepake produksi ing jumlah nyata lan produksi Kh-MD-E iki.
    1. Floke
      Floke 28 Oktober 2022 11:17
      0
      1-2 misil kasebut wis bisa digawa dening serial "Pacer"
      4 misil kasebut bisa digawa dening "Sirius" (UAV ing tahap tes penerbangan)

      Lan tanpa "Thunder" sampeyan bisa nggunakake
  4. Pavel57
    Pavel57 4 Oktober 2022 16:26
    0
    Kutipan saka N3onMiami
    Titik cilik - kanggo mbatalake "Thunder" saka tataran tata letak, kanggo netepake produksi ing jumlah nyata lan produksi X-MD-E iki.

    Ing kahanan NWO, sing bisa gampang berkembang dadi perang, nglebokake produk anyar menyang produksi massal bisa uga ora bisa ditrapake.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 5 Oktober 2022 03:28
      +1
      Kutipan saka Pavel57
      Ing kahanan NWO, sing bisa gampang berkembang dadi perang, nglebokake produk anyar menyang produksi massal bisa uga ora bisa ditrapake.

      Malah produksi senjata efektif skala cilik dibenerake, lan sanajan ana jalur produksi, pancen perlu.
      Miturut cara, fairing luwih cedhak karo setengah bunderan tinimbang wangun ogif.
  5. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 4 Oktober 2022 18:28
    +8
    Inggih, amarga roket iku modular, apa ora ditambahake TV.GOS lan IK.GOS? Yen aku nemoni Shoigu, aku bakal nyekel dheweke nganggo ... tombol utawa medali supaya dheweke ora mlayu, lan aku bakal nyoba kanggo nalar! ya
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 5 Oktober 2022 03:32
      +1
      Kutipan: Nikolaevich I
      Lha kok roket iku modular kok tambah TV.GOS lan IK.GOS

      Dadi wis, ing foto taun 21.
    2. novel66
      novel66 5 Oktober 2022 10:24
      +3
      kok ora nambah TV.GSN lan IK.GSN

      lan pengeras suara kanggo medeni
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 5 Oktober 2022 10:51
        +1
        Kutipan: novel66
        lan pengeras suara kanggo medeni

        Mungkin mikropon sing luwih apik? opo Dheweke ujar manawa Amerika nyoba ... ya Loudspeaker kok Nyuwun Miturut gosip, "Geraniums" gemuruh luwih banter tinimbang speker! sedulur
  6. asetofenon
    asetofenon 4 Oktober 2022 20:56
    +2
    Ya, ya ... Terusake karya sing apik. Ora cukup conto iki, dadi iki liyane! Ing pasukan, iku mbokmenawa menarik kanggo ndeleng apa jenis roket ayu lan pinter(Kanthi). Bakal. Banjur. Kirim link liyane menyang ukram, oh, padha wedi!
  7. Mitia68
    Mitia68 5 Oktober 2022 09:42
    0
    Dianggep proyek pembangunan bakal rampung ing mangsa ngarep. Nanging, tanggal sing tepat ora dingerteni.
  8. Dedok
    Dedok 5 Oktober 2022 10:46
    +1
    Rudal Kh-MD-E yaiku interspesifik. Kaping pisanan, iki dianggep minangka senjata udara-kanggo-lumahing kanggo penerbangan tempur.


    Apa penulis duwe pendidikan biologi? - "interspesies" - sampeyan ora bisa ngomong liya ...
    utawa kaya sing diomongake kanca siji, sanajan wong tuwa kasebut duwe kosa kata sing winates
  9. CouchExpert
    CouchExpert 5 Oktober 2022 14:03
    0
    Quote: Artikel
    Ing mburi sirah diselehake warhead. Pangisian daya fragmentasi dhuwur-mbledhos kanthi awak hardened digunakake, amarga kemampuan penetrating tambah. Massa saka warhead kuwi 30 kg. Kaya sing kacathet ing organisasi pangembangan, roket kasebut bisa diowahi dadi bom. amunisi kuwi kaleksanane loro modul warhead karo massa total 60 kg.

    Kelangan. Ing ndonya, ing nalisir, padha nyoba kanggo meneng kontrol lan tuntunan kanggo bom kanggo nggawa wong-wong mau nyedhaki rudal, lan kita, mesthi, kudu pindhah dalan "khusus" dhewe. Tuku roket sing larang - dadi bom sing murah ... Nanging kenapa? opo? TAPI! Kanggo bom!
  10. uga-dokter
    uga-dokter 5 Oktober 2022 23:18
    0
    Kita main ing jaringan-centricity lan sawetara. Lan kita kudu sambungan langsung antarane letnan-spotter karo baterei artileri lan dipandu gaman ing paprangan. Dene jendral-jendral gatel-gatel, telat meriam njedhul. Lan ing ngarep perlu patang puluh ewu quadrocopters karo granat saka saperangan Iskanders heaped, kang, malih, luwih larang.
  11. SkyMaXX
    SkyMaXX 6 Oktober 2022 22:14
    0
    Aku seneng karo roket anyar, aku paling seneng karo sawetara. Kita durung duwe apa-apa kaya iki. Respon langsung kanggo Brimstone II. Miturut cara, format roket padha, nanging luwih gedhe.
    Nanging aku ndeleng rudal iki luwih kanggo arming pesawat Su-34, Su-25SM3, Su-27SM2, Su-30SM, Su-35, MiG-35, Su-57 lan Su-75. Kanggo drone lan helikopter, misil iki rada abot. Mesthi padha bisa njupuk ing Papan, nanging pinten padha njupuk? Helikopter paling 8 bêsik, drones 2-4. Ora akeh. Aku minangka panyengkuyung kasunyatan manawa senjata bisa dijupuk lan, kanthi mangkono, ing siji sortie.
    ana jumlah paling gedhe saka target khas - kendaraan lapis baja.
    Kanggo helikopter lan drone, rudal sing bobote nganti 70 kg dikarepake. Supaya paling ora ana 10 rudal sing dipandu, lan kanthi paralel, helikopter kasebut isih bisa njupuk misil PTB lan udara-ke-udara.