Review militèr

Nyegah arsenal supaya ora rusak

125
Nyegah arsenal supaya ora rusak

Acara sing kedadeyan saiki ing ngarep NWO gawe kaget akeh. Sanajan, jujur, kabeh diwiwiti kanthi negosiasi ing Turki. Dhiskusi pisanan kasebut. Nalika laporan babagan pemukiman sing dibebasake dumadakan mandheg teka. Nalika ana laporan babagan paningkatan pasokan peralatan lan senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan nalika kita simulasi jotosan bisa kanggo infrastruktur Ukraina, ngancurake sawetara obyek sing dibalèkaké ing sawetara jam.


Dhiskusi babagan kedadeyan - ing mangsa ngarep. Cetha yen upaya kanggo ngganti kabeh kesalahan ing militer saiki ora bakal bisa ditindakake. Aku nulis kaping pirang-pirang yen tangan tentara diikat dening akeh larangan. Sampeyan ora bisa ndemek iki, sampeyan ora kudu nindakake operasi nyerang kene, etc.. A NWO aneh, nalika mungsuh kabuka mbewarakke arah sabanjuré saka serangan, nanging kita ora koyone pracaya iku.

Ora perlu bubuk otak, kecerdasan, aku yakin, ngerti kabeh. Lan mungsuh ora maju ing alas sing padhet, nanging ngliwati lapangan sing mbukak. Mung wong budheg sing ora bisa ndeleng iki. Sampeyan maca pesen sawetara komandan unit sekutu lan sampeyan kaget. Ora ndhukung arta, ora ndhukung penerbangan, ora cukup amunisi ... Apa iki? Pengkhianatan utawa sloppiness? Utawa arsenals kita kosong?

Iki persis babagan arsenal sing dakkarepake dina iki. Lan bab kita, lan babagan arsenals mungsuh. Angkatan Bersenjata Ukraina, miturut intercepts radio, uga ngalami "kekurangan panganan". Kanthi cara sing padha, komandhan kanthi terang-terangan bengok-bengok ing udara babagan kekurangan amunisi. Lan iki tegese ora mung cangkang lan rudal ing gudang Ukrainia, nanging uga pemasok "barang" iki wiwit gagal ...

Ayo tembak sing pungkasan ing serangan pungkasan


Aku nulis kaping pirang-pirang yen serangan musim gugur saka Angkatan Bersenjata Ukraina minangka "pungkasan lan nemtokake". Bakal angel kanggo Ukrainia perang ing mangsa, kalebu amarga lack of amunisi. Ora kanggo sebutno masalah pasokan liyane. APU kudu nyerang dina iki utawa ora. Mulane para jenderal Ukraina ora nyisihake prajurite. Mulane, dheweke terus maju, sanajan ana kerugian.

Ing wektu sing padha, peserta langsung ing acara ing loro-lorone wiwit Wigati Kurangé populasi tartamtu ing kegiatan seni Ukrainia. Ya, lan pasokan menyang Ukraina wiwit suda. Ing tangan siji, statements bab anyar diparengake silihan, lan ing tangan liyane, pranyatan sing padha bakal digunakake ora malah kanggo sasi, nanging kanggo taun!

Menarik banget babagan iki yaiku statement saluran Amerika СNBC. Wartawan saluran iki wis ngitung manawa industri AS saiki bisa ngasilake udakara 30 ewu cangkang 155 mm saben taun. Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake pirang-pirang cangkang sajrone rong minggu. Cukup, Amerika kepeksa ngosongake cadangan strategis saiki. Kajaba iku, bakal angel, meh mokal, kanggo mulihake ing taun-taun sing bakal teka (!)

Kutipan saka wawancara karo pakar militer Dave Des Rochas:

“Aku prihatin banget. Yen kita ora duwe produk anyar sing butuh pirang-pirang wulan kanggo mbangun, kita ora bakal bisa nyedhiyakake wong Ukraina.

Katon yen Amerika, ing kepinginan kanggo narik Eropah menyang konflik lan kanthi mangkono ngrusak arsenals Eropah, ndharat ing dhewe "pit ndudhuk kanggo liyane." Ya, saiki anggota Eropa NATO ora mung ngosongake depot amunisi, nanging uga ilang peralatan lan senjata militer, sing ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke, wong Eropa, dadi gumantung banget marang pasokan senjata Amerika ing mangsa ngarep, nanging uga ora bisa dadi sekutu ing perang. Ora ana sing kudu dilawan! ..

Aku ora bakal ngrujuk data saka sumber kita, supaya ora ngunggahake akeh pitakonan kaya "sapa, ing ngendi, kapan", pratelan saka Perwakilan Tinggi EU kanggo Luar Negeri lan Kebijakan Keamanan Josep Borrell cukup:

"Saham militèr ing paling negara anggota padha, Aku ora ngandika kurang, nanging kurang kanggo ombone gedhe, amarga kita nyedhiyani Ukrainians karo kapasitas pinunjul."

Alamiah, pitakonan muncul babagan produksi urgent apa sing dibutuhake ing negara-negara Uni Eropa. Lan ing kene asu kasebut dikubur. Ing negara NATO, kalebu Amerika Serikat, kaya ing negara kita, sayangé, kanggo dangu ora cukup manungsa waé wis mbayar kanggo produksi senjata. Kita kabeh, Rusia lan NATO, saingan nggawe sing super-duper modern lan nggumunke. Kanggo biasa tank lan bedhil mbayar manungsa waé sethitik.

Ya, pabrik kanggo produksi tetep. Nanging akeh industri sing wis dirusak. Ing wektu tentrem, gaman kasebut diprodhuksi ing kelompok cilik amarga model lawas dibuwang. Saiki wis kena kabeh wong. Tanduran bisa dibangun utawa repurposed cukup cepet. Lan ngendi kanggo njaluk Staff kanggo karya? Padha kudu masak!

Kajaba iku, kanggo akeh jinis senjata sing aktif digunakake ing Ukraina saiki, mung ora ana fasilitas produksi! Kulon wis kasil mateni wong-wong mau (kaya kita). Kepriye kedadeyane? Thanks kanggo konsep perang seluler lan lokal modern. Kita ora percaya yen ana kemungkinan perang global ...

Apa sing bakal kelakon nalika pasokan amunisi 155 mm mandheg? Apa ana alternatif kanggo pasokan kasebut? Kaping pisanan, ana bukti yen Polandia, nggunakake sambungan korup ing Angkatan Bersenjata Ukraina lan kontrol sing ora cukup saka pemasok, "nyepeng" bagean amunisi. Amerika ngerti babagan iki lan bakal bisa ngelingake babagan iki ing sawetara titik.

Kapindho, sayangé, sanajan kabeh kekurangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, aku yakin manawa isih ana sawetara jinis amunisi ing arsenals. Kanggo sawetara wektu, iki bakal cukup. Lan ing wektu iki cukup bisa kanggo ngatur tuku amunisi ing negara katelu. Contone, ing Korea Kidul.

Ana cara liyane, rada undesirable kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. NATO duwe akeh senjata sing sacara moral lan fisik ora nyukupi syarat modern. Padha kurang kuat, sawetara diperlokaké kurang, lan kaliber ing kahanan modern ora inspirasi bab - 105 mm. Miturut cara, howitzers kuwi wis muncul ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Inggris L119 lan Amérika M101A1. Bener, Lithuania nyerahke wong-wong mau menyang Ukrainia.

Iki minangka bedhil sing cukup lawas lan wis suwe ora aktif ing tentara AS lan Inggris. Nanging, senadyan iki, cukup akeh cangkang kaliber iki disimpen ing arsenals. Lan howitzer sing dibuwang ora dirusak, nanging disimpen ing gudang.

Kepiye babagan kita?


Aku nulis ing ndhuwur yen sawetara komandan unit sekutu sambat babagan kekurangan amunisi. Sayange, kasunyatan iki ora bisa dibusak. Ora mung kekurangan logistik. Arsenal pancen ora ana watesan. Nganti saiki (aku nandheske - nganti saiki) ora ana kekurangan amunisi ing skala global, nanging SVO terus, sing tegese pangiriman terus-terusan.

Gudang kita ing zona garis ngarep asring dibuwang. Lan iki minangka "biaya" amunisi tambahan. Mungsuh uga kanthi cekap nindakake operasi kanggo mblokir unit kita ing wilayah sing padat. Dalan sing diwenehake unit kita dikontrol dening artileri Angkatan Bersenjata Ukraina.

Ing kahanan iki, kita mung kapekso kanggo ngatur produksi tambahan senjata lan amunisi ing mburi. Tentara ora bisa perang biasane tanpa mburi kuwat! Kajaba iku, mburi sing kuwat minangka basis kamenangan ing kampanye apa wae. Lan apa sing kita deleng saiki? Rampung nglirwakake masalah kasebut saka pimpinan puncak negara.

Saka wektu kanggo wektu aku maca babagan eksploitasi buruh lan insinyur perusahaan militer sing ngasilake peralatan lan senjata militer. "Pekerja pabrik N ndandani (modernisasi, diproduksi) luwih awal saka jadwal. Senjata kasebut dikirim menyang formasi sing nindakake NMD ing Ukraina. Akeh wong sing wis maca iki ...

Aku yakin manawa para pekerja perusahaan sing ngasilake amunisi uga nindakake prestasi kasebut. Nanging apa bener? Apa kita wis ngrebut setengah negara saiki? Numpes setengah saka industri? Apa kita wis kelangan sumber daya? Sajrone Perang Patriotik Agung iku cetha, nanging dina iki?

Apa pancene ora bisa dingerteni kenapa saiki kita kepeksa ngosongake arsenal kanthi intensif? Dipeksa ngrusak arsenal kita lan Eropa? Ora angel nggambar analogi karo Perang Patriotik Agung. Ora angel mbayangno wong sing bakal nyuplai tentara loro-lorone lan kanthi mangkono nggawe kontrol ekonomi loro-lorone.

Dadi ngendi GKO? Endi komando mburi? Yagene sawetara perusahaan saiki wis operasi "ing kahanan perang", dene liyane, ing ngendi produksi bisa ditransfer kanthi cepet menyang papan perang, ana ing ambang penutupan utawa operasi ing mode normal, tentrem? Ing endi markas sing tanggung jawab kanggo kedadeyan ing mburi?

Aku ngerti manawa kanggo nggawe badan sing kaya ngono, utawa luwih, sistem pamrentahan, kudu ngumumake hukum militer. Kanthi transfer sing cocog saka kabeh ekonomi menyang pijakan militer. Iki miturut hukum. Sapa sing ngalangi kita ngganti hukum? Iki hukum kita! Kita bisa nampa, lan ing mburi SVO (utawa apa wae operasi iki bakal disebut saiki) - mbatalake.

Ing kasus apa wae, kita kudu nambah produksi senjata konvensional lan amunisi. Supaya arsenals bisa digunakake ing mode biasa, ora darurat. Ana sing dikirim menyang pasukan miturut panjaluk saka markas, lan sing anyar teka ing panggonan sing dikirim saka pabrik. Ing kertas, katon gampang banget. Nanging kita wong. Kita bakal nggawe akeh masalah lan kita bakal ngatasi kanthi heroik.

Lan bakal tetep nganti ana wong, klompok wong sing bakal mimpin proses iki, duwe wewenang sing cocog lan tanggung jawab pribadi kanggo karyane. Iku bakal kanggo keuntungan negara. Kita bakal duwe pimpinan anyar ing skala nasional, kaya biasane ing Rusia ing wektu kritis.

Perang antarane Rusia lan Kulon wis ditindakake


Aku mangu-mangu yen ana wong ing Rusia sing ora bakal krungu ekspresi iki. Nanging, paradoks: kabeh wong krungu, nanging mayoritas ora krungu. Kita luwih seneng urip kaya ora ana kedadeyan. Urip ing tentrem. perang? Dadi dheweke ana, adoh saka omahku. Lan aku ora pengin urip ing perang. Aku pengen urip kaya biyen...

Ala, nanging iku. Sawetara wong Rusia luwih seneng pura-pura ora ana sing kedadeyan. Kepiye kita nyamar yen ora ana kedadeyan ing Suriah. Kepiye kita nyamar yen ora ana kedadeyan ing Ossetia Kidul. Ya, tentara kita sukses ... Prajurit lan perwira kita wis nuduhake keajaiban pahlawan ... Kita wis mardika (dilindungi) ... Kita bisa ngomong, nulis, martakake slogan. Lan urip tentrem. Kita pengin kaya ngono.

Ora bisa kaya ngono. Mobilisasi parsial kena pengaruh kabeh wong. Lan wong-wong sing ngerti yen ana perang, lan sing luwih seneng urip ing jagad cilik, ing cangkang, ing cangkang. Anak, bojo, sedulure wong sing padha perang. Ana sing weruh pepadhamu, kanca, kanca kerja. Sawetara melu kegiatan sukarela. Lan wong mung mlayu saka negara, nylametake nyawane dhewe.

Aku ora yakin yen pungkasan operasi militer ing Ukraina bakal dadi pungkasan saka permusuhan ing umum. Miturut apa sing ditindakake Amerika Serikat ing Eropa, Amerika mutusake kanggo mbaleni "feat" saka penjahit sing wani - "pitu kanthi siji pukulan"! Numpes saingan Eropa lan nggawe Eropa dadi pasar barang-barang Amerika. Ing kene uga kabeh wis jelas. Mundhut pasar ing sisih wétan nyebabake asil kasebut.

Pramila kita kudu tumindak dina iki kanggo mesthekake yen rencana Washington gagal. Perlu kanggo "modernisasi" paribasan lawas babagan "wêdakakêna garing". Ora mung "njaga bubuk mesiu sing garing", nanging uga "ngganti lan ngisi maneh saham kanthi tepat wektu." Lan kanggo iki, kita kudu nggawe badan kontrol sing padha karo sing digawe nalika perang.

Ora perlu ndeleng apa sing bakal dikandhakake Barat. Dheweke ora peduli karo pendapat kita, mula kita kudu ora peduli karo pendapate.
Pengarang:
125 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 6 Oktober 2022 16:06
    + 28
    Pabrik kita ganti dadi telung shift (produksi bubuk mesiu) prajurit
    1. Silver99
      Silver99 6 Oktober 2022 16:24
      + 10
      ati-ati ing komentar, departemen 1 ora turu)))
      1. Sergey Valov
        Sergey Valov 6 Oktober 2022 16:56
        + 12
        Departemen pisanan ora peduli babagan kabeh cathetan kasebut! Bagean 1, iki perpustakaan rahasia. ngguyu Kothak obrolan, lan ora mung, ditangani dening departemen rezim.
        1. dsk
          dsk 6 Oktober 2022 18:28
          +5
          Siji pabrik tank ing Urals lan siji ing Kurgan (pembawa personel lapis baja), pabrik perbaikan ing Omsk (ibukutha saka situs panyimpenan) kanthi biaya kasebut ...
          1. mbayar
            mbayar 7 Oktober 2022 05:10
            +5
            Kutipan saka dsk
            Siji pabrik tank ing Urals lan siji ing Kurgan (BTR), pabrik perbaikan ing Omsk (ibukutha saka situs panyimpenan)

            Umumé, pabrik ndandani St. Petersburg uga melu ibukutha lan modernisasi T-80 dadi BVM. Lan diputusake kanggo mbangun loro pabrik perbaikan tank liyane ing bagean Eropa.
            Nanging pancene, kanthi biaya kendaraan lapis baja, kemampuan ndandani tank tanduran sing wis ana kudu ditambahi, lan bisa uga katon ing saubengé - mbok menawa situs produksi pabrik perbaikan sing ditinggalake isih cocok kanggo reinkarnasi. Ana akeh tank lan kendaraan lapis baja liyane ing pangkalan panyimpenan, nanging saiki - sajrone mobilisasi, perlu nambah jumlah kendaraan lapis baja ing pasukan kaping pirang-pirang - mung jumlah Angkatan Darat wis ana. nambah Ngartekno, lan Unit anyar lan tatanan kudu peralatan lan senjata.
            1. Barberry25
              Barberry25 7 Oktober 2022 14:23
              -2
              kanggo mobilisasi, luwih gampang nggawe MCI kanthi gaya Ural VV / Chekan lan Kamaz Shot / Bulat, cukup murah lan bisa digawe ing atusan, yen ora ewu saben wulan .. Nanging kasunyatane sampeyan kudu nggedhekake produksi amunisi lan mesiu iku kasunyatan
            2. insafufa
              insafufa 10 Oktober 2022 15:44
              +1
              Ing siji-sijine pabrik ndandani Hurricanes, sasis wis didandani kanthi telung shift. Mantan buruh mlayu bali kanthi wiwitan mobilisasi eseman
              1. mbayar
                mbayar 10 Oktober 2022 16:38
                0
                Kutipan saka insafufa
                Mantan buruh mlayu bali kanthi wiwitan mobilisasi

                Kanthi beban kasebut, dheweke bakal duwe karya sing cukup suwe.
                Nanging kita butuh fasilitas ndandani kanggo BMP-1 \ 2, MTLB, operator personel lapis baja, lan mesthi tank. Saiki kudu bali menyang layanan ewu unit peralatan kasebut saka pangkalan panyimpenan lan ngatur perbaikan sing cepet lan berkualitas. Jumlah SV mundhak kaping pirang-pirang lan peralatan mung bisa dijupuk saka kono - saka pangkalan panyimpenan. Lan mung liwat tanduran repair.
          2. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 7 Oktober 2022 10:06
            +1
            Kutipan saka dsk
            Siji pabrik tank ing Urals lan siji ing Kurgan (pembawa personel lapis baja), pabrik perbaikan ing Omsk (ibukutha saka situs panyimpenan) kanthi biaya kasebut ...

            Loro pabrik tank. Tanduran Omsk, bola-bali dikubur dening kabeh-propagator, dianggo minangka bagéan saka UVZ.
          3. Andrey72
            Andrey72 7 Oktober 2022 10:57
            +1
            Siji tanduran ing Urals? Apa sampeyan ngomong babagan lapisan ing N. Tagil utawa babagan Chelyabinsk?
      2. km-21
        km-21 7 Oktober 2022 06:00
        +6
        Kutipan saka Silver99
        ati-ati ing komentar, departemen 1 ora turu)))

        Sedhih yen kita ngelingake saben liyane ora saka ngiyanati, nanging saka paukuman kanggo ngiyanati. Biyen diwulang ojo ngomong, merga mungsuh ora turu. Lan dina iki kita menehi saran supaya ora ngomong, amarga layanan keamanan kita waspada.
        Apa sampeyan entuk bedane?
      3. Vladimir100
        Vladimir100 7 Oktober 2022 17:24
        +4
        Kabeh rahasia iki mung saka awake dhewe. Anggota NATO ngerti apa sing kedadeyan lan ing ngendi.
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 6 Oktober 2022 16:10
    -9
    Hmm, ing sadawane dalan, para pihak bakal lungguh kanggo negosiasi, amarga amunisi wis rampung.. eseman Perang wis rampung, kartrid lan cangkang wis entek. eseman
    1. angin adhem
      angin adhem 6 Oktober 2022 16:46
      + 11
      Mung manajemen senior kita njaluk rembugan. Zelensky babar pisan nilar rembugan perdamaian. Padha mung kasengsem ing lengkap kamenangan . Kanggo sing padha duwe saben alesan.
      1. stan200000
        stan200000 7 Oktober 2022 12:10
        -1
        Rusia ora njaluk rembugan apa wae. Sampeyan mung kudu ngomong soko lan nuduhake prasetya kanggo soko. Dadi, Sejatine, saka kabeh pihak nggetak, licik lan nelusuri opsi. Napa Rusia butuh jagad ing ngendi Ukraina bakal ana ing sawetara wujud? Misi Rusia yaiku nyepak Kulon saka kabeh wilayah sing narik kawigaten kita. Apa prajanjèn perdamaian bakal nyumbang kanggo iki?
    2. novel66
      novel66 6 Oktober 2022 17:29
      -2
      ora bisa! Apa ana bayonet? terus!
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 7 Oktober 2022 10:11
        +3
        Kutipan: novel66
        ora bisa! Apa ana bayonet? terus!

        Kelet lan watu © Albert Einstein
        1. SUHO
          SUHO 9 Oktober 2022 00:31
          0
          Dheweke ngerti babagan saham ing gudang nalika ngandika iki. ngguyu
  3. kanggo
    kanggo 6 Oktober 2022 16:12
    + 12
    Lan kanggo iki, kita kudu nggawe badan kontrol sing padha karo sing digawe nalika perang.

    Saka sapa, marang aku calon.
    1. yuriy55
      yuriy55 6 Oktober 2022 17:16
      +9
      Kutipan saka: kanggo
      Saka sapa, marang aku calon.

      Ya, sampeyan mbukak mata ... Carane akeh wong anyar teka ing Rusia. Siji-sijine sing jelas, wektu kanggo nindakake audit kanggo nemtokake apa sing ditindakake para pria kanthi lintang gedhe ing tali bahu ing urip, lan apa wong sing ngadeg kanthi sikil siji ing pekarangan gereja kudu dadi kekuwatan ...
      Umur ndhuwur 70 dulls rasa ngreksa dhiri lan ora ngrangsang otak kanggo pembangunan mangsa. Iki sing nggawe periode pungkasan saka orane CPSU lan Politbiro "kondhang".
      Negara mung ora weruh gagasan lan usulan anyar. Apa pembangunan sing miring iki ora mbuktekake yen kita ora ana ing dalan sing bener, nanging ing dalan pembangunan sing ditindakake dening Barat? Apa maneh sing ora jelas? Apa sing dikarepake GDP saka para industrialis, oligarki, pengusaha sing menehi penghargaan? Where iki "kanca Russian" Abramovich? Ing endi miliarder sing ora duwe isin sing ngimpi nyusoni Rusia nganti kesel?
      1. kanggo
        kanggo 6 Oktober 2022 17:54
        -3
        Kutipan saka: yuriy55
        Ya, mbukak mripatmu.

        Sampeyan ora bakal pikiran uga!
        Siji bab sing jelas, wektune kanggo audit,

        Aku takon sapa sing bakal nganakake audit lan sapa sing bakal milih dheweke menyang komisi audit?
        Carane akeh wong anyar teka ing Rusia.

        Saka ngendi iki?
        Carane akeh wong anyar teka ing Rusia.

        Apa sampeyan ora kesel nggoleki sing luput?
        Apa sing nunggu GDP saka industrialis, oligarki, pengusaha

        Iki sing sampeyan takon marang dheweke. Mungkin kita kudu miwiti karo.
        1. yuriy55
          yuriy55 6 Oktober 2022 19:48
          +2
          Kutipan saka: kanggo
          Sampeyan ora bakal pikiran uga!

          Apa sing bakal nyegah aku? Nggawe revisi? Aku ora weruh wong jahat ing bunder cedhak - saben wong entuk roti kanthi kerja keras. Yen ora ana sing nindakake, aku bisa ngliwati kontingen nganti pirang-pirang wulan. Praktis - kanggo panganan ... Sing utama yaiku anané kekuwatan.
          Kutipan saka: kanggo
          Aku takon sapa sing bakal nganakake audit lan sapa sing bakal milih dheweke menyang komisi audit?

          Perwakilan warga ing saben wilayah saka antarane sing kondhang lan kabukten kanthi positif. Ana akun kanthi pitung nol - metu ... Kriteria kasebut ... Kabukten ...
          Kutipan saka: kanggo
          Saka ngendi iki?

          Saka LDNR saiki ...
          Kutipan saka: kanggo
          Apa sampeyan ora kesel nggoleki sing luput?

          Ora perlu nutupi sing salah...
          Kutipan saka: kanggo
          Iki sing sampeyan takon marang dheweke. Mungkin kita kudu miwiti karo.

          Ditakoni...
          ... Wenehana wangsulan. Ora menehi wangsulan. Dering apik diwutahake saka layar TV lan macem-macem acara; dekrit, terobosan lan pesen sing dirusak dening angin suda lan dadi angin; kabeh sing ditambang ing lemah Rusia mabur liwat, lan, looking askance ing Washington, negara Eropah ambruk ing pitenah lan empedu.
          hi
          1. kanggo
            kanggo 6 Oktober 2022 20:29
            -2
            Kutipan saka: yuriy55
            Perwakilan warga ing saben wilayah saka antarane sing kondhang lan kabukten kanthi positif. Ana akun kanthi pitung nol - metu ... Kriteria kasebut ... Diverifikasi ..

            Aku takon maneh sapa dheweke. Mriksa lan ASSIGN bakal dadi.
            Sampeyan, kula, nanging sing bakal ngidini kita.
      2. svoroponov
        svoroponov 8 Oktober 2022 08:38
        -1
        Abramovich ngirim ora kena. Dheweke nindakake akeh, nanging ora ngiklanake. Contone, produksi minyak sing mudhun dening negara-negara OPEC, sing ndadekake Amerika Serikat nesu. Ana uga kaluwihane. Lan ana cukup amunisi ing negara kasebut. Kados ingkang kasebat salah satunggaling pimpinan Staf Umum. Sanajan tanpa produksi amunisi, sahame bakal cukup kanggo kabeh tentara kanggo perang karo blok NATO kanggo sawetara taun. Sing utama yaiku pangiriman (logistik).
    2. novel66
      novel66 6 Oktober 2022 17:32
      +3
      Vannikov, Kaganovich, Mikoyan ... ana akeh, elang Stalin
  4. Antey
    Antey 6 Oktober 2022 16:13
    + 14
    Aku duwe pangerten sing jelas - akeh wong sing duwe pengaruh ing MOD kanthi sengaja nyabotase NWO. Amarga kekalahan bakal ndhelikake kejahatane. Lan ing kahanan saiki relieves tanggung jawab. Ora ana bisnis - ora ana sing bisa dijawab!
    1. Vladimir80
      Vladimir80 6 Oktober 2022 16:21
      + 19
      lan Mungkin ora mung ing m.o. sabotase? Mungkin ana sing ngarep-arep "musim dingin", "keprigelan wong Eropa", "wong siji" lan gagasan palsu liyane ...
    2. kapten92
      kapten92 6 Oktober 2022 23:56
      +6
      Kutipan saka Antey
      Aku duwe pangerten sing jelas - akeh wong sing duwe pengaruh ing Kementerian Pertahanan sengaja nyabotase NWO.

      Lan kenapa sampeyan mung mengaruhi MO?
      Sapa sing ngalangi kita ngganti hukum?

      Pitakonan apik sing ditimbulake dening penulis artikel!
      Apa badan legislatif kita? ngguyu
      Iki "kucing gemuk" ora pengin nindakake apa-apa. Undhang-undhang nasionalisasi durung diadopsi, lan diusulake supaya diadopsi dening panguwasa Krimea ing wulan Maret. Wedi? Bener, kanggo bisnis lan kulit sampeyan.
      Dheweke manggon ing slogan, "Urip KUHP paling liberal saka Federasi Rusia," sing ngidini "kuat" bener-bener nyingkiri tanggung jawab.
      Sampeyan bisa nulis buku babagan liberda ing blok ekonomi pemerintah.
      Aku pracaya marang wong-wong kita sing perang ing pinggiran, nanging aku wedi yen Rusia bakal maneh "gabung" saka njero!!!
    3. papas-57
      papas-57 7 Oktober 2022 05:10
      +6
      Ya, paling kamungkinan iki ora sabotase, nanging incompetence lengkap. Mung wong lungguh ing panggonan sing salah, ditandur ing kursi gampang kanggo pitenah, nepotisme, kanggo nyogok.
    4. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 08:42
      -1
      Sampeyan ora bener. kosok baline. CO langsung nuduhake sing worth apa. Lan yen sampeyan pracaya pers, banjur padha njaluk nyisihaken saka wong-wong sing nuduhake incompetence profesional. Lan sawetara sing ninggalake proyek.
  5. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 6 Oktober 2022 16:14
    + 18
    Kita ora percaya yen ana kemungkinan perang global ...
    Lan ora kosok balene? Sawise ngandelake super, hyper, Sarmatians, lsp, dheweke lali babagan amunisi konvensional.
  6. paul3390
    paul3390 6 Oktober 2022 16:15
    + 24
    Uni Soviet gedhe kiwa konco mung Mont Blancs amunisi lan peralatan .. Kanggo iki serius nyepakaké kanggo perang donya katelu. A pitakonan cukup muncul - uga, heaped dhuwur-tliti, nanging ngendi liyane ?? Wis karo soko - lan karo cangkang kaya mesthine ora ana masalah.. Banjur - kok isih ana? Utawa saham iki ora ana maneh, kanthi alasan sing padha karo ing Ukraina? Apa dudu sing ana ing penjamin pribumi, kanthi alesan yen kita kaya wong siji? Dideleng saka total dhuwit lan nilai finansial saka loro-lorone? Kanggo borjuis - padha nang endi wae. Ilyich bener, oh, bener.
    1. Kronos
      Kronos 6 Oktober 2022 16:22
      +8
      Luwih saka 30 taun wis liwati wiwit Uni Soviet. Saperangan amunisi dibuwang, didol, rusak, sebagian dirusak dening mungsuh, lan iki kekurangane.
      1. paul3390
        paul3390 6 Oktober 2022 16:27
        +3
        Ayo - apa sing bakal kedadeyan karo cangkang artileri, yen, mesthine, disimpen kanthi bener? Nemen - ngisi maneh nek tol bosok.. Teknologi ngerti, ana pabrik..
        1. angin adhem
          angin adhem 6 Oktober 2022 16:43
          +4
          Wis nulis, nanging aku bakal mbaleni.
          1. USSR ora ana 31 taun kepungkur. Sajrone wektu iki, bubuk mesiu rusak, kahanan panyimpenan ora diamati, sawetara gudang njeblug. Ora kabeh gudang menyang Federasi Rusia.
          2. Federasi Rusia melu perang ing bekas republik Soviet, Chechnya 1/2, Suriah, Georgia. Perang ing LDNR wis wiwit taun 2014, suwene 8 taun kita wis nyedhiyakake senjata lan amunisi kanthi lengkap. Kajaba iku, kiriman menyang macem-macem Venezuela, Republik Afrika Tengah lan Libya, mung dodolan. Kanggo setengah taun perang saiki, ana konsumsi gedhe saka cangkang, utamané artileri lan perang, sawise panyedhiya himar, akeh gudang sing rusak.
          3. Negara produksi cangkang ing Federasi Rusia modern ora jelas. Aku ora kelingan yen padha pesen kabeh.

          Dadi keluwen cangkang cukup bisa lan logis. Diwenehi sepira cepet gudang ing Ukraina lan negara Pakta Warsawa kosong. Ora mung amarga Kazakhstan nglarang dodolan senjata sajrone setaun. Uga kedadeyan ing saluran TG kita wiwit nyimpen cangkang.
          Kahanan saiki angel banget.
          1. Sergey Valov
            Sergey Valov 6 Oktober 2022 17:00
            +2
            "Kahanan produksi cangkang ora jelas" - lan apik banget yen ora jelas. Iki tegese layanan bisa digunakake.
          2. Aviator_
            Aviator_ 7 Oktober 2022 20:51
            +3
            USSR ora ana 31 taun kepungkur. Sajrone wektu iki, bubuk mesiu rusak,
            Babagan degradasi bubuk mesiu. Aku uga nulis, lan aku bakal mbaleni dhewe. ing taun 1997, dheweke ngetokake udakara 100 kartrid bedhil 7,62 edisi 1946 ing stand balistik. Kanggo 51 taun, mung 3 wis pratandha saka mesiu tuwa - Tambah ing kacepetan moncong peluru. Dadi 3% ing 50 taun iku sepele.
          3. svoroponov
            svoroponov 8 Oktober 2022 08:46
            -1
            Produksi amunisi minangka rahasia militer. Lan sadurunge ora ditulis ing pers, amarga sawetara wong sing kasengsem ing iki, lan rahasia digawe dhewe felt.
            Sepisan maneh, cukup amunisi. Sing utama yaiku pangiriman menyang unit, utamane artileri.
        2. VictorVR
          VictorVR 7 Oktober 2022 17:14
          +2
          Ora ana kepastian babagan panyimpenan sing tepat. Akeh sing disimpen kanthi bodho ing dalan, kalebu. nembak 152mm. Ing wektu sing padha, nalika kita dimuat menyang truk kanggo daur ulang ing awal 2000s, ora ana kasus kuningan ing kono.

          Akeh sing banjur dibuwang, ing awal 10s ing Chebarkul padha aktif banget dibuwang. Dadi, ing 50 km, jendhela-lawang padha gonjang-ganjing lan langit-langit padha retak.
          Yagene dheweke ora mbukak maneh utawa paling ora mbongkar lan dilebokake kanggo panyimpenan?
    2. hohol95
      hohol95 6 Oktober 2022 17:06
      0
      TASS
      Artikel -
      Kronologi jeblugan ing depot amunisi ing Rusia wiwit 2010.
      Cedhak desa Zheltukhino ing wilayah Ryazan, tanggal 7 Oktober 2020, ana geni ing depot amunisi, sing nyebabake detonasi cangkang sing disimpen ing kono.
      7 Oktober 2020
    3. kasir
      kasir 6 Oktober 2022 17:22
      -2
      Institut panji, sayangé, ora ilang ing tentara, pisanan goyangake, banjur menyang tembok, utawa tanpa alas kaki ing baris pisanan ...
    4. VasyaRules
      VasyaRules 7 Oktober 2022 17:24
      0
      Apa sampeyan ngelingi pirang-pirang kebakaran ing gudang ing taun-taun pungkasan? Apa kebakaran iki ora kedadeyan pas wektune sadurunge pemeriksaan?
    5. Kurva18
      Kurva18 8 Oktober 2022 14:52
      0
      Kerang ora bisa dumunung ing gudang nganti satus taun, utawa luwih, bisa nanging ora. Ing taun 91, ing Luga, padha nggawa kita kothak karo cangkang sing mung tiba ing lemah. Papan kasebut bosok saka panyimpenan. Lan release saka 45-47, adoh saka dosa, mutusaké kanggo drown CD ing tlaga. Akeh sing dibuwang ing taun-taun pungkasan saka aturan Serdyukov. Kabeh mangsa panas ing papan latihan ing Elizavetinka padha nyuwek. Kabeh warga pemukiman elit padha mlayu.
  7. Keburek
    Keburek 6 Oktober 2022 16:16
    +5
    :))) NATO bakal kehabisan amunisi lan cangkang - iki minangka oxymoron sing lucu banget ... Maksimum sing bisa kehabisan yaiku wektu pangiriman bakal luwih suwe tinimbang sing bakal ditembak dening Ukrainia sing dikirim amarga ora melas. kanggo kabecikan saka atine kanthi biaya wong liya ...
    1. yuriy55
      yuriy55 6 Oktober 2022 17:03
      0
      Kutipan saka Cheburek
      NATO bakal kehabisan amunisi lan cangkang - iki oxymoron sing lucu banget ...

      Sampeyan ora bakal ngguyu nalika ngerti kepiye pentinge pasokan energi perusahaan ing perkara iki. Lan logam ing saindhenging Eropah kasebar ing gunung.
      Sialan, Pak Smith...
      1. Negro
        Negro 6 Oktober 2022 20:45
        +2
        Kutipan saka: yuriy55
        Sampeyan ora bakal ngguyu nalika ngerti kepiye pentinge pasokan energi perusahaan ing perkara iki. Lan logam ing saindhenging Eropah kasebar ing gunung.

        Lan apa pikirane? Apa saksi krisis energi ing AS nulis maneh?
    2. VictorVR
      VictorVR 7 Oktober 2022 17:26
      +2
      Ya, aku kejiret mripat ing nomer.
      30000 cangkang setaun sithik banget.
      Iki 3.5 babak saben jam ing produksi terus-terusan.
      Apa padha pour menyang wedhi ana, kaya kernels, lan manual nyaring nganggo file?
      30000 luwih kaya rencana saben wulan kanggo produksi siji pabrik cilik.

      Petungan kasar.
      Pira barel 155mm ing layanan AS?
      1000 mbokmenawa diketik? Yen saben wong njupuk 30 kaping setahun (2-3 kaping sasi), iki mung 30000.
    3. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 08:56
      0
      Dheweke uga duwe masalah karo kapasitas produksi. Lan ora bisa ditanggulangi kanthi cepet. Kasunyatane sampeyan bisa pesen, nanging kudu nggedhekake produksi. Wiwit, asring banget, ora ana sing nyimpen kapasitas cadangan amarga biaya sing ora perlu kanggo peralatan sing larang.
      Lan ing umume kasus khusus kanggo produksi kasebut lan kudu dipesen kanggo produksi. Lan manufaktur peralatan iki wis "nyusut" dhewe, utawa nilar produksi kabeh, amarga iku ora massa-diprodhuksi lan pegawe-intensif. Aku wis nemoni fenomena iki nalika pesen peralatan kanggo kabutuhan perusahaan.
  8. Vladimir80
    Vladimir80 6 Oktober 2022 16:18
    +4
    nang ing senjata Ajaib unparalleled gagal, amarga. sanajan kita duwe senjata kaya ngono, ora ana sing wani nggunakake, lan saben dina kemungkinan panggunaane dadi 0.
  9. Wanderer_GO
    Wanderer_GO 6 Oktober 2022 16:20
    +5
    Gudang ing Transnistria, diekspor saka Jerman ..
  10. roket757
    roket757 6 Oktober 2022 16:22
    +6
    Dhiskusi babagan apa sing kedadeyan - ing mangsa ngarep. Cetha yen upaya kanggo ngganti kabeh kesalahan ing militer saiki ora bakal bisa ditindakake.
    Nanging dheweke bakal nyoba !!! Ora ing sawetara, nanging ing liyane!
    Dhaptar sing paling guilty bisa LONG! Nanging apa sing bakal diganti lan kanggo sapa ???
    Maneh, kontraktor mambu, mambu!
    Sing ketok, hasile, suwe-suwe ora kudu ngenteni.... opo ana sing ragu ???
  11. Buyan
    Buyan 6 Oktober 2022 16:29
    +1
    Kutipan saka Silver99
    ati-ati ing komentar, departemen 1 ora turu)))

    Waduh... kuthane ora jenenge, pabrik ki ngguyu
  12. Yrec
    Yrec 6 Oktober 2022 16:35
    +5
    Bangsa Anglo-Saxon ngrebut setengah jagad amarga ora peduli karo panemune wong pribumi. Ya, lan uripe uga. Lan kita kabeh wedi katon ing mripate wong liya minangka beda. Nyuwun pangapunten, kita nggawe macem-macem langkah "proporsional" ing kana. Pira pirang-pirang wong sing mati ing loro-lorone ing Ukraina duwe setengah langkah kasebut? Mung sawise 7 sasi perang, tentara wektu tentrem kita wiwit disebarake menyang mobilisasi. Lan nalika Staff rama-komandan tentrem bakal diganti? Sapa ngerti. Kita durung ngombe cangkir kekalahan nganti pungkasan. Terus wong lanang ing zona SVO! Sampeyan bakal duwe wektu hard.
    1. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 09:00
      -1
      Ora perlu sumpah. Kita ngalahake tentara Ukraina. Saiki perang karo NATO meh diwiwiti, lan duwe potensial lan kemampuan sing beda. Mula, kita wiwit mbenakake kapabilitas ing tumindak permusuhan.
  13. Gardamir
    Gardamir 6 Oktober 2022 16:44
    +1
    Akeh edros lan liberos ing kene seneng nalika ngelingi Perang Patriotik Agung. Nanging ing kene sing menarik, banjur ana cangkang sing cukup
    1. kirill1971
      kirill1971 6 Oktober 2022 16:57
      +8
      padha cukup mung amarga saben tembakan kaping pindho dening pesawat ruang angkasa digawe karo mesiu Amérika.

      Bahan peledak: ngasilake 558 ewu ton; 295,6 ewu ton dikirim; 53%.
      • Tembaga: 534 ewu ton diprodhuksi; 404 ewu ton; 76%.
      • Aluminium: 283 ewu ton; 301 ewu ton; 106%.
      • Timah: 13 ewu ton; 29 ewu ton; 223%.
      • Bensin penerbangan: 4700 ewu ton; 2586 ewu ton; 55%.
      • Ban mobil: 5953 ewu bêsik; 3659 ewu bêsik; 62%.
      • Mobil sepur: 1086; 11 bêsik; 075%.
      • Rel sepur: 1 ewu ton; 101,1 ewu ton; 622,1%.
      • Gula: 995 ewu ton; 658 ewu ton; 66%.
      • Daging kaleng: 432,5 yuta kaleng; 2077 yuta kaleng; 480%.
      • Lemak kewan: 565 ewu ton; 602 ewu ton; 107%.
      1. mz
        mz 6 Oktober 2022 20:03
        +5
        Aku ora mbantah babagan nomer kasebut, nanging sampeyan mikir aneh: yen 558 ton bahan peledak diprodhuksi, 295.6 ton dikirim, mula persentase kudu diwilang saka jumlah kasebut. Contone, 295.6/(295.6+558) = 34.6% saka jumlah total bahan peledak sing diwenehake, yaiku. saben dijupuk katelu. Kanthi pitungan iki, jumlah total bakal 100%, lan sampeyan bisa nemtokake apa persentasi saka jumlah total diwenehake (ora ana item bakal luwih saka 100%).
        1. solar
          solar 6 Oktober 2022 21:07
          0
          Kanthi pitungan iki, jumlah total bakal dadi 100%, lan sampeyan bisa nemtokake persentase jumlah total sing diwenehake.

          Aku ora mikir iku gampang kanggo ngitung. Bisa uga komponen produksi ing Uni uga saka jaban rangkah. Lend-lease nutup bottlenecks industri Soviet. Aditif kanggo bensin, contone, kanggo nambah nomer octane.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 7 Oktober 2022 10:21
            +1
            Kanthi statistik pengiriman menyang Perang Dunia II ing USSR, kabeh ... angel. Contone, bagean saka oktane dhuwur sing digunakake kanggo bensin campuran bener-bener diitung kaping pindho: pisanan - sing diwenehake saka luar negeri, lan kaping pindho - wis ana ing volume total bensin campuran, minangka produksi domestik. Gambar sing padha karo peralatan mesin: yen wis dianggep nalika pangiriman, minangka impor, lan sing kapindho - sawise perakitan, minangka produk sing diprodhuksi dening perusahaan kita.
            1. solar
              solar 7 Oktober 2022 11:44
              +1
              Ya bener sing dakkandhakake. Panggabungan komponen Lend-Lease ing produksi kita bisa uga gedhe lan relatif cilik, nanging minangka aturan, kita ngomong babagan kahanan sing ora bisa ngasilake produk tanpa komponen kasebut. Lan iki diamati loro ing produksi mesiu utawa amunisi, lan ing teknologi. Lan iki uga kudu ditrapake, lan ora mung nyedhiyakake produk utawa produk sing wis rampung.
            2. Pilat2009
              Pilat2009 7 Oktober 2022 21:39
              0
              Kutipan: Alexey R.A.
              bener diitung kaping pindho:

              Lha yen dietung kaping pindho karo kita, njupuk data Amerika babagan kiriman, sanajan sampeyan ora nggatekake, ora ketompo carane sampeyan nyingkiri, ora preduli sampeyan nolak, bantuan kasebut penting. Marshals kita dhewe ngerti iki
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 8 Oktober 2022 15:26
                +2
                Kutipan saka Pilat2009
                Lha yen dietung kaping pindho karo kita, njupuk data Amerika babagan kiriman, sanajan sampeyan ora nggatekake, ora ketompo carane sampeyan nyingkiri, ora preduli sampeyan nolak, bantuan kasebut penting. Marshals kita dhewe ngerti iki

                Mung ing Uni padha seneng banget ngetung utang-lease kanggo tank lan pesawat. Kanthi wicaksana ngilangi bagean utama bantuan - industri. Dadi kesan yen LL ora penting banget.
                Nanging sing paling enak yaiku ing bagean industri. Punika tembaga + peralatan saka pabrik peralatan, kang pungkasanipun bisa kanggo ngalih menyang kaliber 85-mm diprodhuksi massal. Kene lan aluminium karo octane dhuwur kanggo pesawat. Iki minangka mesin sing bisa ngluncurake pabrik pesawat sajrone sawetara wulan. peralatan Refinery.
                Plus panganan - godhok lan panganan kaleng liyane, bubuk endhog, lsp.
                Kutipan: Alexey R.A.
                Udakara 240 ewu ton rebusan dikirim. Norma saben dina: 150 g daging utawa 112 g godhok. Total, 2 norma saben dina dikirim. Adhedhasar pitungan 142 dina perang, "front kapindho" bisa ngganti daging domestik kanggo 857 personel militer saben dina.

                Ya, mburi militer, mesthi. Truk kabeh-wheel drive, kang ora mung wungu artileri mburi lan divisional, nanging uga bisa kanggo infantri biasa kanggo mbentuk kelompok motorized kaya mod Jerman. 1941 Traktor. Kendaraan khusus karo USSR ala sadurunge perang. Radar lan komunikasi.
                LL apik, pisanan, amarga ngembangake kemacetan kompleks industri militer lan ngilangi beban kaping pindho saka sawetara pabrik. Yen ora, GAZ padha kudu nambah produksi "siji lan setengah" lan GAZ-64, lan nyoba kanggo miwiti GAZ-63 arr. 40. Lan tegese pamit SU-76 lan BA-64. Miturut sawetara prakiraan, pangiriman liwat LL bisa ngeculake udakara 100 buruh trampil, sing kudu ditemokake ing endi wae lan diwenehake karo bengkel, mesin lan alat.

                Lan sing paling penting - pangiriman kabeh iki. Yen ora ana Lend-Lease karo konvoi sisih lor, pasokan kapal kanggo DalVas, penetrasi koridor trans-Iran dening sekutu - banjur, sanajan USSR bakal duwe cukup dhuwit kanggo tuku volume sing padha ing Amerika Serikat (pitakonan apa dheweke bakal ngedol kabeh iki marang dheweke, kita bakal ngilangi), banjur ana masalah gedhe babagan pangiriman.
                Kutipan: Alexey R.A.
                Ing rute sisih lor, pengiring dibutuhake, sing ing urip nyata diwenehake dening USN lan RN. Dewan Federasi kita, kanthi teknis, ora bisa nutupi kapal ngluwihi meridian Bear. Kajaba iku, ana masalah karo tonase - USSR mung ora duwe akeh kapal dhewe.
                Ing rute kidul, perlu nggawe koridor transportasi liwat Iran kanthi praktis saka awal. Ing gesang nyata, malah Inggris ora bisa ngrampungake karo - padha kudu narik kawigaten pisanan "sepupu", lan banjur umume nransfer kabeh karya kanggo wong-wong mau. Lan maneh masalah karo tonase.
                Ing rute Timur Jauh, kabeh katon apik. Nanging ing urip nyata, USSR, wis klempakan pasukan utama armada sudagar ing Timur Jauh, bisa kanggo mundhakaken mung katelu saka lalu lintas karo tonase. Lan rong pertiga liyane tiba ing kapal sing ditampa ing Lend-Lease. Lan barang menyang Timur Jauh ora mungkin - ing dalan menyang Vladivostok, sampeyan kudu ngliwati perairan Jepang, ing ngendi kapal sing mabur bendera Sekutu mung bakal dicemplungake.
                1. solar
                  solar 9 Oktober 2022 11:18
                  +1
                  Dewan Federasi kita, kanthi teknis, ora bisa nutupi kapal ngluwihi meridian Bear.

                  Minangka urip wis ditampilake ing wangun kalah PQ-17, iku ora bisa malah luwih cedhak Bear, sanajan USSR njupuk munggah.
                  1. Alexey R.A.
                    Alexey R.A. 10 Oktober 2022 10:48
                    0
                    Kutipan saka solar
                    Minangka urip wis ditampilake ing wangun kalah PQ-17, iku ora bisa malah luwih cedhak Bear, sanajan USSR njupuk munggah.

                    Mulane aku nulis - teknis.
                    Nyatane ... "sevens" padha bener wis sawetara njelajah setengah saka desain.
                    Nanging kanthi jarak jelajah, kahanan dadi luwih elek. Ing taun 1943, iku 722-770 mil kanthi kacepetan lengkap lan 1670 mil kanthi kacepetan lengkap kanggo Thundering, Loud and Terrible, kanggo Reasonable and Furious - 740 lan 1750 miles, kanggo Vigorous - 730 lan 1300 miles, "Wani" - 625 lan 1350 mil, "Merciless" - 770 lan 1696 mil, "Zeal" - 959 lan 2565 mil. Penurunan sing cetha ing kisaran kasebut (kaping pindho dibandhingake karo proyek kasebut) amarga nyuda pasokan bahan bakar kanthi rata-rata 70-80 ton amarga pambentukan ballast sing padhet, pamindahan tambah (nganti 2350-2400 ton dibandhingake). nganti 1900 ton ing tes) lan mekanisme karat sing abot amarga baja kualitas rendah.
                    © S.L. Balakin. "Thundering" lan liya-liyane. Perusak Proyek 7. MK No. 2, 1996
                    Plus masalah basis tradisional, minangka asil kang setengah saka EM SF mbutuhake ndandani.
                    1. solar
                      solar 10 Oktober 2022 17:02
                      0
                      bener wis sawetara njelajah setengah saka desain

                      crita lawas. "Iku lancar ing kertas, nanging dheweke lali babagan jurang, lan mlaku bareng"
          2. svoroponov
            svoroponov 8 Oktober 2022 09:05
            -1
            Lend-Lease punika, trifle. Amerika nulis babagan pangiriman menyang USSR. Nanging carane akeh wong bener teka, yen sak pangiriman, lan iki utamané kapal dagang minangka bagéan saka convoys, meh setengah, yen ora luwih, kapal padha dicemplungke nalika transisi.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 8 Oktober 2022 15:33
              +1
              Kutipan saka: svoroponov
              Nanging carane akeh wong bener teka, yen sak pangiriman, lan iki utamané kapal dagang minangka bagéan saka convoys, meh setengah, yen ora luwih, kapal padha dicemplungke nalika transisi.

              Konvoi minangka rute sisih lor. Miturut sing kurang saka seprapat saka barang teka.
              Aliran utama ngliwati Timur Jauh - 47%. Ing rute iki, losses ing rute saka tumindak Jepang (lan Amerika - Lockwood lanang pisanan dijupuk, lan banjur melu identifikasi) pasukan padha minimal.
              Rute kapindho yaiku kidul, liwat Iran. Ana uga, kabeh iku apik karo losses.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 7 Oktober 2022 10:15
        +1
        Kutipan saka kirill1971
        padha cukup mung amarga saben tembakan kaping pindho dening pesawat ruang angkasa digawe karo mesiu Amérika.

        Saliyane pasokan mesiu langsung menyang USSR liwat LL, ana uga pasokan komponen kanggo produksi jinis mesiu tartamtu. Lan ana kahanan sing luwih menarik:
  14. patang puluh wolu
    patang puluh wolu 6 Oktober 2022 16:46
    +3
    Yankees ngrusak cadangan strategis, iki jelas. Dheweke bakal mbangun maneh. Banjur kabeh anggaran iki bakal ditender. Dheweke bakal miwiti produksi, mulihake saham. LAN...? Apa sampeyan mikir yen steamroller sing overheated saka kompleks industri militer Amerika bakal bisa mandheg utawa ana sing bisa mungkasi? Ing skenario kasebut, bakal ana sawetara tata letak sing bakal mbuwang kabeh senjata iki.
    1. angin adhem
      angin adhem 6 Oktober 2022 17:24
      +5
      Cangkang 155 mm diprodhuksi meh ing saindenging jagad ing Afrika Kidul, Eropa, Korea Selatan, Jepang, India, lsp. Ora masalah kanggo nyebar pesenan yen perlu. Kapasitas produksi gedhe banget. Sing perlu, mamang gedhe. Umumé, ora ana kekurangan cangkang. Nanging, saham lawas wis lemes, presisi dhuwur anyar bakal dituku, sanajan butuh kurang saka 1 menit kanggo nglengkapi cangkang konvensional kanthi unit kontrol.
      Sampeyan kudu ngerti 1 projectile dipandu ngganteni saka 10 kanggo 100 unguided. Ya, lan ing asas padha duwe artileri luwih akurat.
  15. bioorganisme
    bioorganisme 6 Oktober 2022 16:52
    -8
    Rusia isih bakal duwe surplus ing amunisi. Yen kita mbayangno yen saham lan produksi padha (nyatane, Federasi Rusia bisa ngasilake luwih akeh), banjur Federasi Rusia bisa nglampahi kabeh amunisi ing Ukraina. AS ora bisa nindakake iku. Padha nyimpen sawetara kanggo awake dhewe lan ngedol sawetara kanggo wong liya. Lan mung sawetara bagean sing bakal dikirim menyang Ukraina.
    Dadi ana prospek apik ing kene. Yen mung manajer hama, kaya biasane, ora ngrusak kabeh. Lan padha bisa.
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 6 Oktober 2022 22:23
      +3
      Yen sampeyan mikir babagan kasunyatan manawa cangkang bisa diprodhuksi ora mung dening Amerika Serikat, luwih tepat, sampeyan bisa nyedhiyakake cangkang Ukrov tanpa diprodhuksi ing AS - ambane pikiran sampeyan langsung dadi cethek ..
  16. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 6 Oktober 2022 16:53
    +7
    Lan maneh teka menyang pitakonan - apa kita duwe perang utawa apa? Lan pitakonan iki kanggo wong siji! Nganti Putin pribadi njlentrehake iki, "trampling mubeng" bakal terus ing ngarep lan ing mburi. Iki minangka "daya vertikal". Stalin bisa kanthi cepet mbangun maneh industri kanthi dhasar perang, lan saiki kita bisa. Sing utama yaiku menehi prentah, ora ngganggu lan ngontrol eksekusi!
    1. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 09:10
      -1
      Nalika Stalin mbangun maneh industri, apa dheweke uga ngobrol karo dheweke ing endi wae lan apa? Aku takon marang wong tuwaku, padha kelingan wektu iku.
      Dheweke nerbitake lan ngomong babagan pangembangan mung industri sipil. Babagan militèr no gu-gu.
      Pangembangan militer mung sawise serangan amarga mundhut industri ing wilayah kulon. Ing ngisor iki lan ing Lend-Lease, kita njaluk bagean saka bahan mentah sing dibutuhake amarga ilang kapasitas pertambangan lan fasilitas produksi ing sisih kulon lan sebagian ing tengah negara. Lan ora ana kesempatan lan personel kanggo cepet mulihake.
  17. Alexander_First
    Alexander_First 6 Oktober 2022 16:54
    -2
    "Lan kanggo iki, kita kudu nggawe badan kontrol sing padha karo sing digawe nalika perang."
    Kabeh bener. Nanging ngendi kanggo njaluk marshals Stalinis lan commissars rakyat.
  18. papan serat
    papan serat 6 Oktober 2022 16:54
    -9
    ,, Nganti ana wong, klompok wong sing bakal mimpin proses iki, - apa penulis telpon kanggo owah-owahan ing pamaréntahan sing ana? Utawa apa sampeyan mikir yen PDB lan kanca-kancane sing duwe bakat ora bisa mimpin proses kasebut, duwe wewenang sing cocog lan tanggung jawab? Minangka speaker Duma Negara kita, Pak Volodin, ngandika: "Ana Putin, ana Rusia, yen ora ana Putin, ora bakal ana Rusia." Saben kita kudu ngelingi tembung kasebut kanthi becik.
  19. nordscout
    nordscout 6 Oktober 2022 16:56
    -2
    Lan apa maneh "kusam"? Apa perang Rusia-NATO? SVO minangka "gagasan" sastra lan ideologi saka "boyars Moscow" kanggo "mob" - padha uga invalid saka EGE "lan" anggota diwasa saka masyarakat "konsumen qualified" .... Lan sing, saiki, adoh luwih saka seket, teka ing pikiran karo tembung saka sapisan Anthem saka USSR (1922-1944): ".... "Iki perang pungkasan lan nemtokake kita ..."
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 6 Oktober 2022 22:38
      +1
      yen ana perang
      Kutipan saka nordscout
      Rusia - NATO

      Sampeyan mesthi wis ana ing trench (ora ketompo umur sampeyan) utawa nylametake dhewe saka radiasi nang endi wae .. amarga ing perang kaya mengkono ora ana kamenangan tanpa senjata nuklir .. Nanging, sampeyan ana ing situs web VO .. banjur sampeyan salah..
      1. nordscout
        nordscout 7 Oktober 2022 01:01
        +2
        Ya, iki perang: Rusia - NATO, sayangé ..... Nganti saiki, isih, tataran pisanan (perang), mulane aku ora lungguh ing trench (miturut kritéria mobilisasi), lan aku 'm nyoba kanggo nerangake, ing kaca VO dihormati, inti saka apa mengkono saka sudut pandang layanan saben dinten lan militèr (25 "tanggalan", lan ing syarat-syarat preferensial - 48 taun) pengalaman ... Lan senjata nuklir mbokmenawa bakal digunakake dening pihak kanggo konflik militèr ing acara saka negara kritis pesawat ing téater utawa lengkap "rampung" kemungkinan saka basis bahan mentahan, industri, utamané ing Komplek militèr-industri, tetanèn lan sumber mobilisasi saka belligerent ... Banjur kita kabeh, tanpa umur lan pangecualian liyane, bakal ninggalake bojo kita, sofas, ngomong pungkasan "nuwun" kanggo VO lan pindhah menyang trenches, lan Supreme " bakal nelpon kanggo " petugas" karo "koper nuklir" kanggo mencet "tombol abang" utawa ngaktifake "Tangan Mati" ... Ing kene sampeyan bener - ing "kahanan" kaya ngono ora bakal ana sing menang ... Kaya ngono, Pak " penasehat tingkat II “..... Ora ana sing pribadi, mung analisa apa sing kedadeyan ing omahku e - Rusia lan sakubenge .....
        1. penasehat level 2
          penasehat level 2 7 Oktober 2022 10:53
          +2
          lan apa analisis sampeyan menehi saran yen NATO pancene teka, kanthi kabeh tank, misil lan pesawat? iku uga bakal perang karo NATO, nanging beda? Nanging apa sampeyan mikir, Iran uga perang karo NATO, apa ora menehi UAV?
          Kutipan saka nordscout
          Lan senjata nuklir mbokmenawa bakal digunakake dening pihak kanggo konflik militèr ing acara saka negara kritis pesawat ing téater operasi utawa lengkap "rampung" kemampuan saka basis bahan baku, industri, utamané militèr. -kompleks industri, tetanèn lan sumber mobilisasi saka belligerent ...

          adhedhasar kasunyatan sing kita ora duwe prospek kanggo industri marang NATO, uga kanggo wong, pesawat, etc., kok banjur ngenteni, sampeyan kudu bang saiki, iku carane dadi metu, ing mratelakake panemume?
          1. nordscout
            nordscout 7 Oktober 2022 20:27
            0
            Lan nalika "rushes" menyang kita, NATO, kaya sing sampeyan ucapake ... "karo kabeh tank, pluru lan pesawat? ......", Panglima Tertinggi bakal ngumumake mobilisasi UMUM lan "nggawa" menyang medan perang. , wis, kabeh yuta panglompokan, kang, saiki, "metu saka bisnis", nanging njupuk bagéyan ing kabeh limo "pro-Cina" maneuvers ing Timur, nyepakaké kanggo mangsa "tank - aviation - infanteri biathlon", Parades lan "Forum Tentara-202 ..." Banjur bisa "skenario" saka tataran kapindho perang, kanggo salah siji saka pihak... Ing sawetoro wektu, lagi ngomong ing kutha kamulyane Odessa: "We bakal weruh...." Lan babagan Iran!? Ing wayahe, kanggo Iran - Rusia - iki bisnis apik, nanging karo NATO wis howling kanggo dangu, bab 40 taun .... Bener, banget kasebut kanthi teliti, lan subtly, ing cara oriental ... "kanggo kabeh "donya NATO"? Iran, kanthi apa sing disebut "karep politik" - kabeh ana ing urutan sing sampurna, ora kaya kita, lan, mulane, rasa "bodho sehat" NATO ora ngidini dheweke ngliwati "garis abang Iran" ... Mulane, NATO iku Iran konflik luwih kaya "undercover" siji: banget ngati-ati, arang banget diatur karo unsur saka banal "perjanjian" ... Inggih, sepisanan, Iran meh "daya nuklir", sanajan ora ana siji wis weruh senjata nuklir Iran. , nanging ana liyane lan liyane wong sing pengin "ndeleng" iku kurang lan kurang - ana, langsung, noose sijine ing gulu, lan ora "istilah", sareh, Iran minangka "klondike lenga", katelu - "panguwasa" - kanggo meh kabeh Timur (cedhak lan adoh, Asia lan Afrika) - saka Aljazair menyang pulo Indonesia, lan kanthi "karep politik" sing diukur lan ora bisa ditemtokake, ing ngendi Kulon wis luwih saka sepisan "ngrasakake" lan ajiné wesi ing sarung tangan bocah "... Iran arang ngomong, saka stands, babagan" garis abang "- nanging kanthi tenang lan kanthi akurat "nggambar" karo getih mungsuh militer lan politik ing punggung dhewe. hoarfrost ..... Wigati dimangerteni: malah "bintang-belang" tetep saka Iran ing prayoga "jarak geopolitik", luwih milih "barking" "saka ing iker-iker rasukan" kanggo operasi militèr aktif ... Amarga Iran ora Irak, Afghanistan utawa Libya, lan ora malah Rusia - tembung-tembunge arang beda karo tumindak .... Kaya ngono ....
            1. penasehat level 2
              penasehat level 2 7 Oktober 2022 20:48
              +1
              sampeyan ngerti, sanajan kita ngrampungake, kita bakal luwih sithik. mikir USSR lan ATS wis dadi kuwat? lan NATO wis dadi kuwat - ATS saiki kanggo wong-wong mau. aja perang murni ing nomer wis, ora Perang Donya II .. karo Jerman ing Perang Donya II, Alignment luwih apik, amarga - industri utama ora siji sing ana ing USSR ing 1941 .. lan banjur jumlahe - tegese luwih akeh tinimbang saiki .. mulane aku ngomong - yen perang karo NATO saiki mung senjata nuklir .. ora ana sing bisa ditindakake kanggo nyegah. sampeyan kudu langsung bang ternyata, yen kita, kaya sing sampeyan ucapake, perang karo NATO, apa tegese kabeh keributan? kanthi senjata nuklir bakal luwih cepet lan ora bakal kalah .. sanadyan ora bakal menang ..
              1. nordscout
                nordscout 7 Oktober 2022 23:22
                0
                Bener, ora bakal kalah, nanging uga ora menang. Lan sawise nggunakake senjata nuklir, manggon karo wong-wong mau lan karo kita bakal dadi bilai gedhe lan masalah gedhe. Iku mung ing Chernobyl sing celeng lan elks "mutasi", sanadyan padha ora urip dawa, nanging Gusti ora nyedhiyani kanggo kuwi "mutasi" kanggo wong ... Dadi - kita bakal perang karo senjata conventional, kanggo pungkasan. prajurit ... Kabeh "nuklir" kemampuan lan "Wishlist" - path kanggo Apocalypse, saka kang path, mung, kanggo kalanggengan .... Kaya sing .... Saiki pitakonan utama orane kita lan mangsa. saka anak kita, putu - buyut - iku ngarsane saka kekarepan politik gedhe lan wani ing banget "ndhuwur" - mungkasi "main prajurit", lan miwiti perang karo kabeh kekuatan saka Angkatan Bersenjata kita, nggunakake skills lan pengalaman, seni militèr saka perang modern, panggolekan iku supaya, disiplin, rajin, karo "ajiné wesi", ing kabeh cabang saka pamaréntahan, industri Manajemen, finance, medicine, pendidikan lan ilmu ... Minangka song saka film Soviet apik. "Sarung Tangan Pertama" ujar: "... Yen ora, kita ora bakal bisa ndeleng nasib apik ..."
                1. penasehat level 2
                  penasehat level 2 8 Oktober 2022 00:10
                  +2
                  Ivan, mung ngelingi tembung sampeyan dhewe
                  Kutipan saka nordscout
                  ing kabeh cabang pamaréntahan, manajemen industri, keuangan, kedokteran, pendidikan lan ilmu pengetahuan ...
                  lan ing setahun, deleng yen bakal .. lan gawe kesimpulan dhewe babagan apa lan apa sing diwenehake marang sapa ..
                  1. nordscout
                    nordscout 8 Oktober 2022 12:04
                    0
                    Lan aku bisa nambah kanggo apa iki ditulis, mung, undermined esuk iki, jembatan Crimean ...... Lan iki dadi bisa amarga banal "indifference" saka wong-wong sing kudu mikir, njelasno, nuduhake integritas negara, rajin lan pengabdian. kanggo sabab lan wong Rusia - 24\7\365.... Sampeyan nulis: ".... lan ing taun, ndeleng yen bakal ...." Setaun minangka nilai astronomi sing signifikan ing skala negara. , malah sing gedhe banget kaya Rusia. Rusia wis perang kanggo sasi kawolu wis, asil iki disebut NWO banget, banget andhap asor, kanggo sijine iku mildly .... Lan positif "moments" iki "operasi" wis kedaden lan kedados saiki, Sejatine, kaya ing kabeh sajarah militèr Rusia - "ing éwadéné", lan ora "thanks kanggo" lan adhedhasar heroism saka prajurit Russian, wani, pengabdian kanggo tembung lan banner ... Kasunyatan bilih ing NWO wis biasa-biasa wae disiapake, ing kabeh babagan - acara ing teater perang - kanggo konfirmasi sing ... Mbokmenawa kita "kepemimpinan", kanggo sijine iku mildly, underestimated motivasi saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan mayoritas populasi sipil. saka Ukraina, sing pengalaman pertempuran (bener) saka instruktur NATO mulang lan mimpin Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur "lair maneh" saka Angkatan Bersenjata Ukraina (2014-2022) dadi siji Highly mobile, uga tentara modern dilatih lan diatur. , ukuran lan kapabilitas pengintaian NATO lan sebutan target tegese, organisasi (NATO) sing jelas babagan logistik militer lan latihan personel militer kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina ... Ya! Angkatan Bersenjata Ukraina - dadi mungsuh serius sing kudu dianggep ... Lan apa sing kita lawan ing 24.02.22.? Akustik "garis abang" saka kabeh media lan wesi, kontingen militer cilik "ngasah" kanggo operasi polisi, komentar bravura ing gaya "perang Rusia-Jepang 1905". Nah, saiki kita "disentangling", kita nyoba kanggo "nemokake" Gen. Markas lan Departemen Pertahanan, sanajan ana uga "sapa" lan "apa" kanggo nggarap counterintelligence lan Kantor Kejaksaan Negara ... Lan ora salah para jenderal lan perwira sing ngembangake rencana kanggo SVO iki. .. Carane padha ngrumusake (nyetel) tugas, ing vena iku diwujudake ing "tembaga lan marmer". Aku curiga yen manajemen operasional Gen.Sh. ngajokaken kanggo ngembangake aviation - artileri - infantri - tank "biathlon" karo ditambahi (ing wilayah) fungsi .... Kang "soundly" dikembangaké lan lagi dipun ginakaken kanggo dina iki, sanadyan "mobilisasi sebagean" ing "atraksi" iki. , misale jek, iki ora klebu ... Aku pengin rampung jawaban rinci iki, maneh, dening "referensi" maca menyang episode saka film aksi Hollywood bab kaping lan adat saka "liar West" Episode: saloon, kumelun. karo rakit, cowboys mabuk, tramps, Ladies "karo suda tanggung jawab sosial". Ing pojok, piano "strums" ing tangan pianis lokal, poster digantung ing piano: "Aja nembak pianis! Dheweke main paling apik!" Ayo, saiki, nambani NWO lan panitiane, minangka poster saka film aksi Hollywood nyaranake ... Banjur kita bakal weruh ...
                    1. penasehat level 2
                      penasehat level 2 8 Oktober 2022 12:54
                      0
                      Matur nuwun kanggo jawaban sing rinci .. Aku setuju banget karo sampeyan, Ivan .. siji-sijine sing dakkarepake yaiku aku ora percaya maneh yen kabecikan negara, dudu keuntungan pribadi, luwih dhisik kanggo "sawetara" .. senajan iki bisa uga normal.. saiki kita negara kapitalis.. iki minangka kabecikan umum utama ing sosialisme.. deleng carane negara gedhe perang ing WW2.. kapitalis - kanggo keuntungan lan ing perang uga dadi sugih. minangka asil (lan biasane individu tartamtu) .. lan carane bisa ngremehake prabédan ing pikiran saka pedunung Ukraina / Angkatan Bersenjata Ukraina ing 2014 lan 2022 - iku ora cetha kanggo kula ing kabeh .. iki blatant incompetence . .yen iki salah temtu .. lan dadi .. ya .. kita bakal weruh .. lan mesthi aku uga ora nyalahke tentara , dheweke perang apik .. ing kesempatan lan wates sing diwenehake marang dheweke ..
  20. asetofenon
    asetofenon 6 Oktober 2022 16:56
    0
    Kutipan: Gardamir
    ... Perang Patriotik Agung. Nanging ing kene sing menarik, banjur ana cangkang sing cukup

    Apa sampeyan serius?
  21. Max1995
    Max1995 6 Oktober 2022 16:57
    -3
    Maneh 25. Kabeh dalil padha, kabeh bingung padha, panjelasan padha, West perang lan ora ana siji kajaba penulis lan politikus sok dong mirsani ... lan ora bab arsonists nyata - oligarki ndhukung karo dhuwit dhewe, padha nulis. batalyon nasional lan clinging dhewe.

    "Dheweke meksa kita ngrusak arsenal kita lan Eropa" ... Sapa sing meksa sampeyan, alien? Sapa sing mencet tombol wiwitan? Reptilians?
    Lan ing kana - kabeh amunisi sampah lan lawas diwenehake menyang Eropa saka gudang.
    Logis, padha seneng kanggo njaluk nyisihaken saka ajur, nyoba modern ing kulit wong liya, nulis kabeh cacat ing njaba "mungsuh", miwiti udan emas ing Komplek militèr-industri. Resep sing misuwur wiwit jaman kuna.

    Nanging ing urip nyata, Duma, "elit" sing bubar keplok amer ngadeg, wis aman dhewe saka disusun, terus kanggo "bisnis" lan ngedol mati Enterprises (artikel langsung ing situs).

    "mobilisasi ekonomi"? Wis pirang-pirang artikel kaya ngono. IMHO, nalika iku bakal - ing beyo saka buruh hard, lan ora anggota Duma, padha mesthi ora pindhah menyang mesin. rame. Dheweke nuduhake posisi anyar ing EP ing wilayah anyar ....
    1. nordscout
      nordscout 8 Oktober 2022 17:49
      -1
      "Max1995"! Sampeyan meh mencet "titik" ..... Sapa sing ana ing "crucible" perang iki, ing loro-lorone, "ora bakal metu" ing lampu sorot "... Siji mung bisa guess bab mau, nanging mbuktekaken wong keterlibatan pribadi minangka "nomer kosong" ... Siji mung bisa nganggep, nanging kanthi alasan ora langsung lan kanthi analisis "kandheg" banget babagan kahanan ing teater operasi. Sawetara wong (oligarki ???), dadi -disebut "gagasan" taktik-strategis, "diwujudake" sajrone perang wolung sasi, "serang mripat" lan dadi "omongan ilat" lan irritant kuwat saka pedunung patriotik-minded domestik: negosiasi aneh karo ukrofasis, malah liyane aneh "nyeret saka apik bakal" near Kyiv, ing Sumy lan Chernihiv wilayah, operasi bener saka railway lan transportasi dalan saindhenging Ukraina, wis, kanggo sasi kawolu, listrik, panas, banyu, got, komunikasi lan Internet, prakteke ing saindhenging Ukraina, kajaba DPR lan LPR, operasi cetha kabeh logistik "rantai" kanggo pasokan senjata NATO kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina , amunisi lan l / s NATO, fungsiMarkas NATO, ing wilayah Ukraina, koordinasi lan ngarahake operasi militer Angkatan Bersenjata Ukraina, "aneh" regroupings saka Angkatan Bersenjata kita, ninggalake kutha-kutha Rusia, desa lan wilayah ... ", ing pangertèn saka SVO, wong. perlu lan, sabenere, ing kuwi" rombongan "... Analogies saka sajarah: netral Swedia diwenehake Jerman karo wesi lan nikel bijih saindhenging Perang Donya II, allies, kita, Amerika Serikat, aken industri Jerman saindhenging perang, utamané Komplek industri militer, Swiss netral minangka "sinecure" saka Abwehr lan Direktorat Utama Keamanan Imperial Jerman, Prancis, Cekoslowakia, Belgia, Holland - minangka bagian mburi Wehrmacht sing kuwat, pemasok lan pangkalan ndandani .. Perang iku perang, lan bisnis, iku tanpa wates, bangsa lan karep patriotik ... Soko sing, boten pribadi kanggo NWO iki, mung analisis lan comparison reminiscences sajarah ....
  22. yuriy55
    yuriy55 6 Oktober 2022 16:57
    +7
    Aku duwe pendapat yen kita knead sourdough kanggo pancake lan, saben nambah glepung lan susu karo banyu, kita ora bisa njaluk konsistensi sing dikarepake.
    Ing tingkat deputi Duma Negara lan sumber resmi liyane, dikandhakake manawa sawetara pabrik amunisi wis pindah kerja ing papat lan telung shift.
    Mung ana siji gagasan swara - nyiptakake GKO, sing produksi apa wae ora bisa ditakoni [kaya ternyata, ana produksi senjata lan amunisi pribadi ing negara kasebut. belay (!!!)]. Sembarang sabotase produksi, panjaluk T-bills, gangguan lan wektu tundha pangiriman kudu dikira kanthi pengkhianatan sing dhuwur lan diukum kanthi cara sing paling abot, tanpa diskon kanggo manfaat sing kepungkur.
    Saiki wong-wong (kalebu donya) looking ing Rusia kanggo ngerti apa iku worth ing guise anyar dileksanakake dening liberal. Bisa ekonomi pasar, kang sijine Eropah ing Hitler ing setahun lan setengah, ndarbeni vektor beda ing Rusia.
    *****
    Kanggo kepinginan kanggo kamenangan lan nggawa iku nyedhaki karo tumindak nyata loro beda gedhe. Apa sing bisa ditindakake dening wong sing umur 70 lan luwih lawas? Mekaten wae... Omongan wae, kanthi pangarep-arep keprungu.
    Wilayah-wilayah sing dadi bagéan saka Rusia durung dibebasake (babar pisan), lan sawetara wis kebacut kepinginan kanggo rembugan ing sak panggonan. Apa sampeyan pancen wis ilang pikiran? Sapa sing ngangkat sampeyan ing jabatan pamrentah yen, tanpa menang kamenangan, tanpa ngalahake mungsuh lan tanpa mbuktekake kekuwatan sampeyan, sampeyan miwiti lagu kekalahan iki?
    SURRISE LENGKAP lan UNCONDITIONAL UKRAINE mung alesan kanggo rembugan.
    hi
  23. svp67
    svp67 6 Oktober 2022 16:58
    +5
    Ora perlu ndeleng apa sing bakal dikandhakake Barat. Dheweke ora peduli karo pendapat kita, mula kita kudu ora peduli karo pendapate.
    Kanthi tangan loro FOR
  24. amatir
    amatir 6 Oktober 2022 17:07
    +2
    Kahanan kasebut saya tambah kaya taun 1904-1905. "Top" liyane lan liyane menyang dhewe, kasunyatan alternatif.
  25. YanniKounnar
    YanniKounnar 6 Oktober 2022 17:09
    +2
    Durand la guerre de 14/18 ing France a tiré (et donc produit) environ 200000 obus chaque jours (certes des munitions simples par rapport à celle d'aujourd'hui) mais pour dire qu'un pays tel que la Russie sur "le pieds de guerre" devrait être capable de produire suffisamment d'obus , non ?

    Perang Durand 14/18 Prancis murub (lan mulane ngasilake) kira-kira 200 cangkang saben dina (diakoni mung amunisi dibandhingake saiki), nanging yen negara kaya Rusia ing "sikil perang", kudu bisa ngasilake proyektil sing cukup, bener?
  26. wong pinter
    wong pinter 6 Oktober 2022 17:10
    +4
    Lan ing wektu iki cukup bisa kanggo ngatur tuku amunisi ing negara katelu. Contone, ing Korea Kidul.

    Ing mangsa panas, Kanada rembugan tuku 100 cangkang 000mm saka Korea Selatan, lan ing diskon. Saiki perusahaan Ceko tuku MANPADS lan cangkang $155 milyar saka Korea Selatan. Amerika Serikat mbayar lan banjur Ceko menehi menyang Ukraina. MANPADS, mbokmenawa nglawan UAV Iran, sing nyebabake gupuh ing kalangan Ukrainia. Siji projectile 2,9mm regane kira-kira $155 + $1,5 kanggo biaya pusher https://diana-mihailova.livejournal.com/400.html. Sing. bab $ 6353274 saben dijupuk, nanging sing rega komersial. Yen $ 2000 milyar digunakake kanggo cangkang, banjur 2 yuta dijupuk. Yen ing biaya, bakal metu malah luwih.
    Ing kahanan kasebut, yen perlu, sampeyan bisa tuku meriam saka DPRK, sing siji setengah kaping luwih gedhe tinimbang Korea Selatan ing babagan jumlah meriam lan roket artileri. Uga menarik yaiku kaliber MLRS Korea Utara 240mm, 300mm, 400mm lan 600mm. Sampeyan bisa tuku OTR murah sing kudu ana udakara 1,5 ewu utawa luwih modern - rudal jelajah (jarak 1500 km) lan rudal balistik propelan padhet (jarak 500 km). Rega amunisi ing Korea Lor mbokmenawa luwih murah. Ana wayahe legal kene. PBB nglarang tuku senjata saka DPRK, lan LNR lan DNR, sing bisa nindakake iki, gabung karo Rusia.
    1. Ohsetin
      Ohsetin 6 Oktober 2022 17:38
      +1
      Kutipan saka: wong pinter
      lan LPR lan DPR sing bisa nindakake iki gabung karo Rusia.

      Ossetia Kidul durung gabung.
  27. Sebastian Aristarkhovich Pereira
    Sebastian Aristarkhovich Pereira 6 Oktober 2022 17:18
    0
    Aku ora pengin, nanging aku nulis: Sampeyan wong enom naif! Ora ana wong!!! Ora ana wong, dina iki, amarga tugas saka jantung, bakal ngadeg ing kothak ing mesin bubut kanggo produksi kosong kanggo tambang utawa cangkang! Ora ana sing ngadeg ing kono nganti 12 jam, banjur turu lan tangi maneh..... Awake dhewe wis nyusoni saka konsep Tanah Air, saka konsep PERLU!
    Mung eksekusi cilik lan Stalin sethithik bakal nylametake negara iki lan, manungsa waé !!! Aku wang sing rauh kita bakal weruh carane views ing apa kedados lan wong-wong sing "iki" kedaden bakal toughened!
  28. AB
    AB 6 Oktober 2022 17:45
    +2
    Sapa sing ngalangi kita ngganti hukum? Iki hukum kita!


    Aku seneng banget karo pernyataan kaya iki! Wong bodho ora peduli babagan wektu kaya ngono, dheweke mikir yen iki ora ana gandhengane karo kita. Nanging politik uga ora peduli, lan kene bams! ... CBO! Sing saiki dudu tembung sing pas kanggo nyebut. Iku padha karo hukum. Angger-anggering Toret kudu diadopsi kanthi sengaja, imbang lan ora ing mode sing wis populer kanthi label minangka "printer gila". Kurang undang-undang sing ditindakake, luwih yakin yen ora bakal ditulis maneh kanggo nyenengake sapa wae ing wisel pisanan. Kanggo hukum ora ditulis kanggo wong. Iki dudu hukum kita - Iki hukum kanggo kita!
  29. Sergey Valov
    Sergey Valov 6 Oktober 2022 17:48
    +1
    Penulis, ketoke, tau krungu bab cadangan mobilisasi saka Enterprises industri nimbali, yen akeh wungu topik lack of meriam meriam lan senjata ing konflik ing Ukraina. Iki uga ditrapake kanggo Federasi Rusia lan negara-negara NATO.
    1. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 09:26
      -1
      Umume negara NATO ora duwe cadangan mobilisasi kasebut. Umume perusahaan ing sisih kulon yaiku swasta. Dheweke ora butuh cadangan mobilisasi babagan kapasitas peralatan. Lan negarane, amarga beban ekstra ing anggaran lan ngarep-arep manawa Amerika karo kita, mung ora nggawe, ora perlu.
  30. Victor fm
    Victor fm 6 Oktober 2022 17:54
    +1
    Kita butuh Stalin liyane kanggo ngresiki kabeh sepur.
  31. Antey
    Antey 6 Oktober 2022 18:11
    0
    Kutipan: Sergey Valov
    "Kahanan produksi cangkang ora jelas" - lan apik banget yen ora jelas. Iki tegese layanan bisa digunakake.

    Ya, "layanan rezim" iki nggawe sepi ijol-ijolan wong Azov lan retret kita. Lan dheweke duwe kabeh lan ora butuh apa-apa. Mung wae, Kementerian Pertahanan wis suwe ngowahi rezim kerahasiaan dadi organisasi rahasia kanggo njarah-rayah negara! Iku mung alesan kanggo "rahasia" iki!
    1. svoroponov
      svoroponov 8 Oktober 2022 09:38
      -2
      Sampeyan luwih ngati-ati babagan mundur. Maca apa perang maneuver sementara. Tugase, mesthine, kanggo ngrebut wilayah, nanging pisanan, tugase yaiku nyebabake karusakan maksimal kanggo mungsuh ing tenaga kerja lan peralatan. Iki bisa ditindakake kanthi nyerang lan mundur - ana konsep seni militer.
      Sampeyan mbokmenawa wis weruh carane Ukrainians padha, sawise resistance sethitik, cepet mundur, nyeret kita menyang nyerang, kang mengko mimpin kanggo panyerang menyang tas geni. Inggih, kita cepet mangertos iki. Napa kita ora bisa nindakake sing padha? Minangka salah siji wong militèr ngandika marang aku, bisa njupuk wektu dawa banget kanggo ndudhuk metu saka bètèng-bètèng, iku luwih apik kanggo nggodho wong-wong mau saka ing kono utawa ing cara liyane saka wong-wong mau menyang wilayah sing ana luwih kurang bèntèng lan bagéan durung. Sampeyan bisa nyebabake luwih akeh karusakan kanggo tenaga kerja lan peralatan, sing, nalika perang mimpin angel diisi maneh. Lan entuk kerugian minimal.
  32. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 6 Oktober 2022 18:18
    +3
    IMHO, saiki pimpinan kita padha rugi. Konflik wis mlebu fase sing dawa, lan dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake saiki. Amarga mobilisasi industri apa wae minangka pelanggaran kepentingan oligarki, lan kepentingan kasebut suci kanggo pamrentah kita.
  33. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 6 Oktober 2022 18:22
    + 10
    Kutipan: Sergey Valov
    Penulis, ketoke, tau krungu bab cadangan mobilisasi saka Enterprises industri nimbali, yen akeh wungu topik lack of meriam meriam lan senjata ing konflik ing Ukraina. Iki uga ditrapake kanggo Federasi Rusia lan negara-negara NATO.

    Aku njaluk sampeyan. A bolt gedhe lan kandel wis sijine ing tugas tiyang kathah wis suwe. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing ora ana tugas massa nyegah demolition saka perusahaan industri kanggo pembangunan elit. Tuladha:
    - pabrik traktor ing Volgograd yaiku BMD-4;
    - Pabrik Traktor Altai yaiku PRP-4 lan MTLB.
    A Piece sedhep saka tanah langsung ngreset kabeh tugas tiyang kathah.
  34. Komentar wis dibusak.
  35. Negro
    Negro 7 Oktober 2022 00:55
    +5
    Saben dina aku ndeleng fantasi babagan kekurangan cangkang ing antarane wong Amerika (Gusti Allah!) ing macem-macem papan. Apa sampeyan entuk circular?
    1. AS ora tau serakah kanggo cangkang. Mung bubar, Mosul dibusak saka lumahing bumi. Ing taun-taun pungkasan, saluran CNBC ngandhani, Amerika Serikat wis tuku sawetara cangkang, kira-kira 15 cangkang saben bedhil saben taun. Saka iki, wong normal nyimpulake yen Amerika duwe cangkang akeh - sing anyar dituku mung kanggo latihan. Pira "bulk"? Total sumber senjata 155mm saka tentara Amerika kira-kira 5 yuta babak. A guideline sampurna cukup.
    2. Apa sebabe wartawan Amerika nyebarake sampah iki? Kaping pisanan, wartawan tansah nyebarake sampah. Sareh, siji "kethul" 155mm dijupuk biaya bab 5 ewu dolar (didandani - 15 ewu, Excalibur - ing 100 ewu). Yaiku, gagasan "ayo tuku sejuta tembakan kanggo partisipasi ing demilitarisasi" kanggo wong sing ora duwe dhuwit. Lan ing wektu sing padha, cukup jumlah cilik saka dhuwit dening standar bantuan Amérika kanggo Ukraina.
    3. 155mm punika kaliber banget umum, ana akèh amunisi ing saindhenging donya, kalebu sing karo urip beting pungkasan. Lan diwenehi umur beting kabecikan iki 30-50 taun, saiki perlu kanggo njupuk cangkang pungkasan saka Perang Dingin. Lan nalika Perang Dingin, pancen akeh banget.
    Pangiriman amunisi 155 mm ora bakal mandheg (anggere ana kepinginan kanggo nyedhiyakake).
    4. Penulis nyeret howitzer 105mm ora menyang desa utawa kutha. Iki minangka senjata sing apik banget ing tingkat batalion sing beda. Amarga taktik Angkatan Bersenjata Ukraina saiki, serangan dening kelompok infantri cahya bisa banget migunani - bedhil iki gampang diseret dening Hummer, ora kaya "ultralight" 777.
    1. wigati.33
      wigati.33 7 Oktober 2022 10:28
      +1
      [kutipan] [/ kutipan] Saben dina aku ndeleng fantasi babagan kekurangan cangkang ing antarane Amerika (Gusti!) Ing macem-macem papan. Apa sampeyan nggawa bunder? [quote]
      Sing bener ing titik. Amerika Serikat duwe stok cangkang sing akeh banget wiwit Perang Dingin, lan kahanan panyimpenan bakal luwih apik ing kana. Kajaba iku, (sing bisa uga ora ngerti), mung ing Korea Kidul ana saham raksasa cangkang 155mm, lan produksi sing paling kuat ...
      1. Negro
        Negro 7 Oktober 2022 10:58
        0
        Kapethik saka : vital.33
        mung ing Korea Selatan ana saham raksasa cangkang 155mm, lan produksi paling kuat ...

        Sampeyan ora entuk luwih saka 300 barel 155mm ing APU. Iki minangka tingkat kekuwatan artileri gedhe kaya Finlandia lan Yordania.
        Lan 300 barel iki koalisi 50 negara ora bisa nyedhiyani SM. Siji negara ora bisa nyedhiyakake baterei artileri siji.

        Dimangerteni kanthi cetha.
  36. Aviator_
    Aviator_ 7 Oktober 2022 08:39
    0
    Apa kita wis ngrebut setengah negara saiki?
    Ing taun 1991, borjuasi ngrebut kabeh negara. Mulane, kabeh pitakonan menyang "pemilik efektif."
  37. uga-dokter
    uga-dokter 7 Oktober 2022 09:33
    0
    Konsep perang seluler lan lokal bisa dikonfirmasi kanthi apik ing Ukraina, nanging ...
    Ora ana keputusan politik ing wilayah sing dibebasake. Padha ora dadi benteng kita, nanging swarga kanggo saboteurs.
    Ora ana keputusan politik kanggo ngrusak negara Bandera. Rembugan tanpa guna, mungkasi wadyabala, tumindak tentrem ... kita ngidini wong Bandera ngatur lan nglumpukake, mobilisasi lan nampa senjata saka Kulon.
    Ing latar mburi iki, tangan sing diikat saka pasukan kita pancen sepele.
    .
    Konsep kasebut ora dikonfirmasi, nanging pernyataan Napoleon babagan tentara singa sing dipimpin dening wedhus lanang dikonfirmasi.
    1. Rosemary
      Rosemary 7 Oktober 2022 11:48
      +1
      Quote: uga dhokter
      Konsep perang seluler lan lokal bisa dikonfirmasi kanthi apik ing Ukraina, nanging ...


      Ora ana konsep kasebut - "Konsep perang seluler lan lokal".
      Ana perang seluler (utawa maneuverable) - perang sing ora ana garis ngarep sing stabil, lan operasi militèr sing bisa maneuver ditindakake ing macem-macem wilayah.
      Ana perang lokal - perang antarane loro utawa luwih negara, kang mung negara iki melu, lan ora kanggo wong liya.
      Nanging ora ana konsep sing bakal nggabungake rong jinis perang kasebut dadi sistem siji kanthi strategi dhewe.

      Kajaba, mesthi, siji mangerténi dening "Konsep mobile lan perang lokal" konsep perang cilik menang karo sethitik getihen ing wilayah manca.
  38. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 7 Oktober 2022 15:12
    +2
    Kutipan saka bayard
    iki mutusaké kanggo mbangun loro pabrik repair tank liyane ing bagean Eropah

    Piye wae ora apik saka frasa kaya ngono.
    Mungkin tinimbang rencana golek sawetara pabrik mekanik semi-mati saiki lan miwiti ndandani peralatan militer saiki, mboko sithik ngembangake kemungkinan lan volume. Umume raksasa Soviet wiwit umume karo bengkel mekanik kanthi peralatan saka jaman tsarist.
  39. flurry
    flurry 7 Oktober 2022 16:39
    +2
    Saka pengalamanku dhewe, luwih becik mbangun tanduran anyar tinimbang nguri-uri tanduran sing lawas. Produksi lawas diasah kanggo produktivitas tenaga kerja sing beda, teknologi, bahan mentah sing beda, biaya sing beda. Asring pigura uga.
    1. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 12 Oktober 2022 07:11
      0
      Akal sehat, nek pabrik anyar + personil anyar ya karna Allah, tapi iki wayahe. Lan pabrik repair mechanical lawas biasane siap langsung.
  40. Stepan S
    Stepan S 8 Oktober 2022 00:03
    0
    Artikel slogan. Penulis ora ngerti sapa lan apa lan ing ngendi lan pinten ngasilake, nanging isih ngetokake slogan - "kita bakal menehi batu bara negara, cilik, nanging akeh." , amarga kabeh alesan umum.
  41. Ivan2022
    Ivan2022 8 Oktober 2022 09:02
    -3
    Sing gedhe katon saka kadohan.

    Mbokmenawa mung siji-sijine kasus ing sajarah manungsa, nalika ing wektu tentrem padha njarah-rayah negarane, iki kita 1991. Lan, kaya sing dikarepake, kanthi mukjizat meh Alkitab. Ing wiwitan taun 1992, "Gaidar nylametake negara" lan kabeh sing "ora ana ing USSR" dumadakan muncul lan "pasar wis jenuh." Ing jejere IKI, kabeh sing dikenal nganti saiki sirna.

    Mulane, aku pracaya yen kabeh bisa karo kita! Ing wektu sing padha, mlarat lan kasugihan lan keluwen lan keluwihan apa wae ...

    Kayane wong Rusia wis kesel karo prestasi sing luar biasa, sing "ora ana analog ing sejarah manungsa."

    Nalika arkeolog mangsa ndhudhuk awu, padha isih bakal nggawe akeh panemuan apik tenan.
  42. Ilanatol
    Ilanatol 8 Oktober 2022 13:27
    -1
    Kutipan saka angin adhem
    Cangkang 155 mm diprodhuksi meh ing saindenging jagad ing Afrika Kidul, Eropa, Korea Selatan, Jepang, India, lsp. Ora masalah kanggo nyebar pesenan yen perlu. Kapasitas produksi gedhe banget.


    Kanggo kabutuhan internal, produksi lokal kanggo ekspor ora diasah. Kepiye Pakdhe Sam bakal ngidini mitra junior saingan karo kompleks industri militer dhewe, kanggo entuk bathi. Dadi ora mungkin kemungkinan kasebut nyata. Kasunyatan bilih Yankees wiwit nransfer howitzer kaliber cilik menyang Ukraina minangka bukti ora langsung babagan iki.
  43. ZuekRek
    ZuekRek 13 Oktober 2022 20:12
    0
    perang? Dadi dheweke ana, adoh saka omahku. Lan aku ora pengin urip ing perang. Aku pengen urip kaya biyen...

    Dadi sawise kabeh, iki minangka instalasi kepemimpinan politik kita. Apa sampeyan mikir yen dheweke nundha mobilisasi nganti pungkasan, amarga ora jelas menyang ngendi kabeh? Aku ora mikir (yen ora ana klinik) - ing sirahe, akibat sosial saka langkah kasebut luwih elek tinimbang persetujuan sing bisa ditindakake, sing isih ana ing pendapate. Negara kita saiki ana ing posisi zugzwang - kabeh strategi luwih mimpin menyang posisi sing luwih elek. Lan apa sing sampeyan mutusake? Kita mutusake "sacoro apik" - ora nindakake apa-apa. Kita ora duwe perang, lan ora ana negosiasi. Aneh VO, ing umum. Kuwi kucing Schrodinger.
  44. ZuekRek
    ZuekRek 13 Oktober 2022 20:14
    0
    Numpes saingan Eropa lan nggawe Eropa dadi pasar barang-barang Amerika

    Barang apa, aku bisa takon? Penulis, ketoke ing roso kesengsem saka buku teks Soviet ing watered. tabungan. Amerika Serikat wis suwe ora ngasilake apa-apa kajaba "dolar" - barang apa sing arep didol?
    1. Aviator
      Aviator 18 Oktober 2022 15:23
      -1
      Sumber daya lan bahan mentah sing larang, industri EU wis mlebu ing AS. Eropa bakal tetep dadi konsumen, lan AS bakal kerja.
  45. Aviator
    Aviator 18 Oktober 2022 15:21
    +1
    Mundhut Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I, iki uga alasan ekonomi. Amunisi entek, industri ora duwe wektu kanggo nyukupi kabutuhan militer, mula, senjata aktif dituku ing luar negeri saka sekutu Entente - Inggris, Prancis, uga ing Amerika Serikat lan Jepang (contone, Jepang nyingkirake lungse. bedhil Arisaka). kahanan kang ora tetep politik ing negara teka wis minangka asil saka masalah ekonomi insoluble, industri ora tahan. Kita ngerti asil saka crita iki, Rusia minangka tatanan nasional slamet, nanging kanthi biaya kudeta, perang sipil lan reformasi, negara sing mlebu perang minangka Kakaisaran Rusia ora ana. Aku ora pengin paralel sajarah karo Rusia ing waktu pisanan abad kaping XNUMX bisa ditrapake kanggo Rusia ing satus taun, nanging padha wis suggest piyambak, kabeh maneh dumunung ing ekonomi. Artikel sing dianyari, matur nuwun.
  46. ZuekRek
    ZuekRek 18 Oktober 2022 15:48
    0
    Kutipan saka Aviator
    Sumber daya lan bahan mentah sing larang, industri EU wis mlebu ing AS. Eropa bakal tetep dadi konsumen, lan AS bakal kerja.

    Apa sampeyan mbayangno struktur "industri EU"? Iki minangka teknik abot, manufaktur pesawat (Airbus uga ana ing negara, luwih cedhak karo Boing?), Industri kimia. Kabeh iki ora bisa dipindhah ing 5 utawa 10 taun. Ing sawetoro wektu, dheweke bakal dipindhah - kabeh pasar bakal direbut dening China lan liya-liyane. Ora ana produksi - ora ana dhuwit sing mlebu, ora ana sing bakal dikonsumsi ing Eropa. Mulane, "rencana" sampeyan ora bisa ditindakake kanthi prinsip, lan ana akeh wong sing pengin golek dhuwit ing AS.
    1. Aviator
      Aviator 18 Oktober 2022 17:24
      0
      Aku dudu ahli ekonomi kanggo nggawe ramalan. Ing topik iki, aku mung fokus ing warta Rusia, nanging malah minus retorika propaganda kita bab mangsa sedih EU, kahanan diterangake katon cukup nyata. Contone, ing kene ana artikel: https://ria.ru/20220923/evropa-1818805740.html Miturut pendapatku, alasan lan kesimpulan katon logis.

      Iku tega kanggo Airbus, padha piye wae luwih atraktif kanggo kula karo produk sing. Cetha yen Boeing ora bakal ngidinke dheweke ing cedhak :)
  47. ZuekRek
    ZuekRek 18 Oktober 2022 15:56
    0
    Kutipan saka Aviator
    Mundhut Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I, iki uga alasan ekonomi. Amunisi entek, industri ora duwe wektu kanggo nyukupi kabutuhan militer, mula, senjata aktif dituku ing luar negeri saka sekutu Entente - Inggris, Prancis, uga ing Amerika Serikat lan Jepang (contone, Jepang nyingkirake lungse. bedhil Arisaka). kahanan kang ora tetep politik ing negara teka wis minangka asil saka masalah ekonomi insoluble, industri ora tahan. Kita ngerti asil saka crita iki, Rusia minangka tatanan nasional slamet, nanging kanthi biaya kudeta, perang sipil lan reformasi, negara sing mlebu perang minangka Kakaisaran Rusia ora ana. Aku ora pengin paralel sajarah karo Rusia ing waktu pisanan abad kaping XNUMX bisa ditrapake kanggo Rusia ing satus taun, nanging padha wis suggest piyambak, kabeh maneh dumunung ing ekonomi. Artikel sing dianyari, matur nuwun.

    Saperangan pitakonan - nalika sistem kertu dikenalaké ing Petrograd? Apa jumlah unit mburi sing ora melu perang ing ngarep? Nah, apa ana pesen mobilisasi kanggo industri, lan sing endi? Perang Donya I meh padha karo konflik saiki - padha ngetung sawetara sasi, lan nalika kabeh nyeret, format NWO ora dibatalake lan ekonomi ora ditransfer menyang papan perang. Lan ya, paralel katon kanthi jelas
  48. ZuekRek
    ZuekRek 18 Oktober 2022 18:01
    0
    Kutipan saka Aviator
    Aku dudu ahli ekonomi kanggo nggawe ramalan. Ing topik iki, aku mung fokus ing warta Rusia, nanging malah minus retorika propaganda kita bab mangsa sedih EU, kahanan diterangake katon cukup nyata. Contone, ing kene ana artikel: https://ria.ru/20220923/evropa-1818805740.html Miturut pendapatku, alasan lan kesimpulan katon logis.

    Iku tega kanggo Airbus, padha piye wae luwih atraktif kanggo kula karo produk sing. Cetha yen Boeing ora bakal ngidinke dheweke ing cedhak :)

    Ya, artikel kasebut menarik - nanging siji-sijine titik asli (WSJ) yaiku kegiatan investasi wis mandheg lan proyek anyar ana ing ancaman, lan ora, kaya sing ditulis RIA Novosti, transfer produksi kimia lan peleburan baja menyang AS : ).
    Kepiye carane bakal dadi ora jelas. Yen sampeyan ngelingi, serikat kasebut akeh ngomong babagan "mburi" Kulon, nalika negara-negara Teluk Persia ngetrapake embargo minyak, lan utamane ing Amerika Serikat, ana "bokong" lengkap. Lan carane kabeh rampung?
  49. Dormidontych
    Dormidontych 26 Oktober 2022 15:27
    0
    Thanks kanggo pamrentah Soviet kanggo akumulasi cadangan - yen ora kanggo wong-wong mau, mesthine ora ana sing bisa dilawan nganti suwe ...