Review militèr

Serangan anyar ditindakake ing target mungsuh ing Kharkov

54
Serangan anyar ditindakake ing target mungsuh ing Kharkov

Ing wayah wengi, serangan digawe ing sawetara target mungsuh ing Kharkov. Minangka asil saka salah siji hit, geni gedhe pecah. Miturut sawetara laporan, tekane ditindakake ing fasilitas infrastruktur sing ana gandhengane karo energi. Akibat serangan iki, kabeh upaya sadurunge mungsuh kanggo mulihake operasi kluster tenaga listrik ing wilayah tartamtu ing kutha, kalebu babagan njamin lalu lintas kanthi ril liwat Kharkov, dibatalake.


Kru repair nemokake dhewe ing kahanan kang dadi mokal kanggo mulihake sumber daya ing sawetara fasilitas industri lan infrastruktur. Ing latar mburi iki, liyane lan liyane residents Kharkiv nyoba kanggo ninggalake kutha sadurunge serangn saka kadhemen mangsa, lan akeh nyoba kanggo pindhah menyang tlatah Rusia, kang aktif ditentang dening pasukan pertahanan wilayah lokal, shelling dalan bebarengan kang. metu kuwi bisa digawe.

Sadurungé, anak didik saka rezim Kyiv ujar manawa bakal ora bisa mulihake panas, gas lan listrik ing kutha Izyum, sing dijupuk dening pasukan Ukraina sawetara minggu kepungkur. Nganti saiki, warga kutha durung wiwit mbayar gaji, pensiun, tunjangan.

Tinimbang ing paling nyoba kanggo nambah urip saben dina, rezim Kyiv tabet sing warga salah siji ninggalake Izyum lan "pindhah menyang kutha-kutha liyane ing wilayah Kharkiv utawa Poltava," utawa pindhah menyang bangunan institusi kotamadya kanggo periode mangsa, kang bakal nyoba. kanggo nyedhiyakake listrik lan gas.

Serangan ing fasilitas energi mimpin kanggo sisah serius ing gerakan pasukan Ukraina lan aset kanggo baris saka kontak dening alur, kanggo mesthekake operasi Enterprises sing rezim Kyiv digunakake kanggo ndandani lan mulihake peralatan militèr.
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 4 Oktober 2022 06:43
    0
    Ing latar mburi iki, liyane lan liyane residents Kharkiv nyoba kanggo ninggalake kutha sadurunge serangn saka kadhemen mangsa, lan akeh nyoba kanggo pindhah menyang tlatah Rusia, kang aktif ditentang dening pasukan pertahanan wilayah lokal, shelling dalan bebarengan kang. metu kuwi bisa digawe.
    Yen kita badai Kharkov, iku bisa dingerteni. Apa pitakonan wis worth iku?
    1. Saboteur_Navy
      Saboteur_Navy 4 Oktober 2022 06:50
      + 18
      Pisanan sampeyan kudu ngilangi rute pasokan, lan iki bakal luwih apik kanggo nglumpukake kekuatan kanggo serangan saka Brest menyang Lutsk, lan sadurunge, mudhunake Beskydy Tonel, nggawa mudhun kabeh jembatan ing Dnieper, kenek energi. prasarana...
      Yen ora, kiriman senjata mung bakal nambah ...
      1. Olezhek
        Olezhek 4 Oktober 2022 07:23
        +1
        Pisanan sampeyan kudu ngilangi rute pasokan, lan kanggo iki luwih apik kanggo nglumpukake pasukan kanggo serangan saka Brest menyang Lutsk, lan sadurunge, mudhunake Beskydy Tonel,


        Nalika APU teka
        1. YanniKounnar
          YanniKounnar 4 Oktober 2022 10:42
          +1
          La "Grande Armée" de Napoleon aussi a avancé et puis...
          [media=https://www.histoire-pour-tous.fr/histoire-de-france/4078-napoleon-et-la-campagne-de-russie.html]
          "Tentara Agung" Napoleon uga maju ...
        2. Tukang Pasang65
          Tukang Pasang65 4 Oktober 2022 12:07
          +1
          Kutipan: Olezhek
          Nalika APU teka

          Tembung kunci kasebut yaiku BYE!
      2. sirah
        sirah 4 Oktober 2022 08:20
        +1
        Serangan massal ing infrastruktur kudu diluncurake ora suwe sadurunge wiwitan serangan, amarga akibat saka serangan apa wae bakal diilangi liwat wektu, skema logistik anyar dikembangake. Mulane, efek saka serangan iki kudu ing tataran awal saka operasi nyerang, ing wayahe break liwat garis pertahanan lan awal pangembangan sukses operasional, supaya, mung ing wayahe, kanggo nggawe minangka angel. sabisa kanggo maneuver pasukan, sumber daya lan pendekatan cadangan.
        1. gsev
          gsev 4 Oktober 2022 13:33
          +1
          Kutipan saka Cap
          Serangan gedhe-gedhe ing infrastruktur kudu diluncurake ora suwe sadurunge wiwitan serangan, amarga akibat saka serangan apa wae bakal diilangi liwat wektu,

          Pabrik gagal tanpa listrik. Aku mikir yen perusahaan ndandani tank Kharkov bisa ndandani luwih saka satus tank saben dina. Dadi mbuwang telung geranium bisa nyuda Ukraina saka atusan tank. Lan yen tambang kebanjiran lan tungku jeblugan metu, banjur produksi mesin Ukrainia menyang U-titik lan beiraktar bakal ngadhepi masalah. Lan kanggo Amerika Serikat ora ana masalah kanggo ngedol tanduran kanggo produksi drone menyang Ukraina.
          1. sirah
            sirah 5 Oktober 2022 11:36
            0
            Kita ngomong babagan macem-macem. Aku nulis babagan serangan ing infrastruktur, utamane logistik (jembatan, terowongan, persimpangan sepur, lapangan udara / bandara ....), lan sampeyan nulis babagan apa sing duwe infrastruktur militer, yaiku, apa sing kudu dirusak preduli saka apa wae, minangka padha dikenali.
      3. ViktorX
        ViktorX 4 Oktober 2022 09:32
        0
        ninggalake! Kita nyimpen iki kanggo Taun Anyar :-)
      4. nikel
        nikel 4 Oktober 2022 20:40
        +1
        Kanggo ngilangi jalur pasokan, cukup kanggo nyerang Sumy ing sadawane Poltava, Kremenchug, lan Dnieper. Ana komunikasi sing paling penting. Nanging iki perlu tentara karo kabeh gaman, lan ora setengah-platoon Mayor Pugacheva.
        Nganti saiki, aku ora bisa ngerti apa sing diidak-idak ing Kyiv, nalika kanthi pukulan liwat Sumy, Poltava, Kremenchug, dheweke mung bisa ngethok jalur pasokan klompok Kharkov lan Donetsk.
    2. jay_tk
      jay_tk 4 Oktober 2022 11:09
      +4
      Ayo mangsa rampung bolongan lan retak ing utama panas, Kharkov ora bakal pindhah menyang ngendi wae. Nanging karo Nikolaev, Odessa lan akses menyang Transnistria, iku luwih apik kanggo cepet-cepet. Nalika lagi ana ing mburi kita, Ukraina bakal langsung dadi koper tanpa gagang, beban tambahan kanggo kabeh predator.
  2. Komentar wis dibusak.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 4 Oktober 2022 06:53
      + 28
      Stop nguber babagan "populasi sipil" Lali, ana mungsuh. Iki padha karo pendapat musim panas 41 babagan "proletariat Jerman". Ana MUSUH.
      1. Egoza
        Egoza 4 Oktober 2022 07:07
        + 13
        Kutipan saka: dmi.pris
        Stop nguber babagan "populasi sipil" Lali, ana mungsuh. Iki padha karo pendapat musim panas 41 babagan "proletariat Jerman". Ana MUSUH.

        Ora mesthi ing cara sing. Ana wong sing ora bisa lunga, nanging wong-wong sing ngenteni tentara Rusia minangka liberator bakal setuju kanggo nandhang susah, yen mung kita teka.
        1. Arcady007
          Arcady007 4 Oktober 2022 08:59
          +5
          Hard kanggo pracaya.
          Endi unit partisan, endi unit sabotase, endi unit Pengawal Muda?
          1. buntelan
            buntelan 4 Oktober 2022 10:29
            +6
            Quote: Egoza
            Ora mesthi ing cara sing. Ana wong sing ora bisa lunga, nanging wong-wong sing ngenteni tentara Rusia minangka liberator bakal setuju kanggo nandhang susah, yen mung kita teka.


            - ya, kanggo ora nyaman tentrem.
            Lan kanggo kita - pati.
            Mulane, sampeyan ora kudu milih.
          2. Ludmila Myshkina
            Ludmila Myshkina 4 Oktober 2022 16:46
            +3
            regu apa? nalika ora mung wedi tumindak, malah wedi ing ngarep ing pawon kanggo ngomong bab sing ora bener.8 taun intimidasi lan represi kanggo sing ora setuju. lan pira sing ilang
          3. Vladimir100
            Vladimir100 4 Oktober 2022 20:16
            +2
            Unit partisan dibentuk mung ing kasus sing arang banget. Kanggo 99%, iki minangka karya layanan khusus, kaya nalika Perang Dunia II.
      2. Ludmila Myshkina
        Ludmila Myshkina 4 Oktober 2022 07:10
        -4
        Apa wis ana mungsuh ing Izyum uga? lan ing Lyman wis. lan yen Kherson utawa Lysychansk ninggalake sesuk
        1. dmi.pris
          dmi.pris 4 Oktober 2022 09:11
          +1
          Yen iki kedadeyan ing Kherson lan Lugansk, populasi kita bakal lunga menyang Rusia. Dheweke bakal tetep, sampeyan ngerti sapa. Muga-muga iki ora bakal kedadeyan. Aku ora bisa ngomong apa-apa babagan Izyum.
          1. Olezhek
            Olezhek 4 Oktober 2022 09:25
            -5
            Yen iki kedadeyan ing Kherson lan Lugansk, populasi kita bakal lunga menyang Rusia saka kana. Dheweke bakal tetep, sampeyan ngerti sapa. Muga-muga iki ora kedadeyan.


            Nanging sampeyan ora bisa njamin apa-apa?
            Apa mung Sberbank sing diwakili dening Gref bisa menehi jaminan lengkap?
          2. Olezhek
            Olezhek 4 Oktober 2022 12:47
            +1
            Populasi kita wis ninggalake Liman, kabeh, sampeyan bisa ngilangi sing isih ana


            Miturut cara, Zelya uga udur - sing tetep ing Rusia - ora wong.
            Sampeyan duwe akeh sing padha.
          3. Ludmila Myshkina
            Ludmila Myshkina 4 Oktober 2022 16:30
            0
            Aku krungu saka Lyman padha ora duwe wektu. yen sampeyan nonton saluran Politik Rusia, dheweke duwe stream dina sadurunge wingi karo militer. Aku ora ngelingi jeneng mburi. mangkono pangandikane. wong-wong padha ana ing kono. amarga wadyabalane padha kesusu ing wayah bengi lan perang. Lumrahe, nalika padha ngumumake yen ora bakal ninggalake kutha. saka populasi pracaya lan wong tetep
          4. Tchaikovsky
            Tchaikovsky 4 Oktober 2022 20:40
            0
            Dheweke nulis manawa dheweke ngrusak dalan-dalan sing dituju wong-wong menyang Rusia, mula ana wong sing ora bisa lunga lan iki dipeksa, lan ora saka kekarepane dhewe. Aku malah ora bisa mbayangno carane wong-wong iki kudu, kajaba ngarep-arep kanggo Ajaib.
        2. uyeri
          uyeri 4 Oktober 2022 12:00
          -1
          ora ana sing ngelingi "persatuan republik bebas sing ora bisa dirusak diklumpukake ing salawas-lawase dening Rusia gedhe." Nah, ing ngendi lan sapa ??? KOVPAK, KOROLEV-Gorbachev, Yeltsin.
      3. Olezhek
        Olezhek 4 Oktober 2022 09:24
        -4
        Stop nguber babagan "populasi sipil" Lali, ana mungsuh. Iki padha karo pendapat musim panas 41 babagan "proletariat Jerman". Ana MUSUH.


        Humor sampeyan menarik
        Apa sampeyan bisa njlentrehake "mungsuh ing Kharkov"?
        Utawa prinsip "anggur ijo" - kita ora bisa njupuk kutha - kabeh ukrofascists ana?
        Apa sampeyan ora bisa njaga Izyum lan populasi kanthi otomatis dadi fasis?
        Manual ora pencet?
        1. ViktorX
          ViktorX 4 Oktober 2022 13:53
          +3
          1) Saiki Kharkov minangka bagéan saka Ukraina lan nglawan kita.
          2) Kita ora duwe kemampuan kanggo ngurutake warga lokal dadi "kita" lan "dudu kita" nalika nyerang
          3) yen uprising pro-Rusia wis wungu ing Kharkov, Aku kita bakal ndhukung iku. Nanging ora ana sing kaya ngono. Dheweke uga ora nyerah lan ora menehi kunci menyang kutha.
          Empu kesimpulan - sampeyan bisa ngalahake tanpa looking.
          1. Olezhek
            Olezhek 5 Oktober 2022 09:53
            -1
            yen uprising pro-Rusia wis wungu ing Kharkov, Aku kita bakal ndhukung iku. Nanging ora ana sing kaya ngono.


            Lho, kok ... iku ing 2014
            Dheweke ora ndhukung.
            1. ViktorX
              ViktorX 6 Oktober 2022 10:15
              0
              Mungkin ukurane ora pas...
              Utawa ora duwe kekuatan kanggo ndhukung banjur
        2. Vladimir100
          Vladimir100 4 Oktober 2022 20:08
          +2
          Kharkov minangka pusat utama nasionalisme Ukrainia ing sisih kiwa wiwit abad kaping 19. Yen ing kutha dhewe, thanks kanggo Rusia, kahanan iki luwih utawa kurang ngejarke, banjur ing wilayah (meh tanpa istiméwa, deso lan Ukrainia-speaking, pedunungé keturunan imigran saka bank tengen), ana pepeteng lengkap. Padha bisa ngandika bab jumlah ngendi ana malah luwih fasis.
          Dheweke kudu diusir saka wilayah kasebut lan diisi karo wong sing setya karo Rusia.
      4. uyeri
        uyeri 5 Oktober 2022 08:03
        -1

        "dmi.pris (dmitry)
        Wingi, 06:53 "- sampeyan dhewe mungsuh-" Uni saka republik free indestructible iki rallied FOREVER dening gedhe Rusia "- lan ngendi lan sapa ???
    2. nikel
      nikel 4 Oktober 2022 20:42
      0
      Tukang kebon jagung mbuwang landak ing celonone Yankees. Ora ana wong liya ing sajarah donya sing bisa nindakake iki.
  3. Aleksey Aleksandrovich
    Aleksey Aleksandrovich 4 Oktober 2022 06:49
    + 20
    Omongan bayi. Warga Ukraina duwe listrik, internet, banyu mlaku, saluran pembuangan. Kreteg ngliwati Dnieper isih utuh. Mesthine ora, nanging ana alesan.
  4. rotmistr60
    rotmistr60 4 Oktober 2022 06:49
    +8
    dadi mokal kanggo mulihake pasokan listrik ing sawetara fasilitas industri lan infrastruktur
    Iki mesthi apik, nanging Kharkiv ora mung siji kutha ing Ukraina. Ing Kyiv, Lvov lan kutha-kutha liyane padha urip tentrem, padha nunggu kamenangan saka Rusia, padha gloat, padha ngancam, padha nampa lan nyimpen peralatan diimpor lan peralatan bekas, padha manawa mangsa bakal liwati aman ing saben dinten gesang. Dadi mbokmenawa perlu kanggo prakteke nuduhake yen ora kabeh iku apik minangka misale jek kanggo wong-wong mau.
    1. uyeri
      uyeri 5 Oktober 2022 08:06
      -1
      kowe gelut karo sapa?
  5. g_ae
    g_ae 4 Oktober 2022 06:55
    + 14
    Cetha! Lan kulon Kharkov - tabu. Lan ing sisih kulon Dnieper - Staff Umum lan peta ora duwe kuwi, sampeyan kudu ngerti. Kegilaan terus. Ngoyak Kraken.
    1. Evgenius
      Evgenius 4 Oktober 2022 07:15
      +2
      Rogozin, mung Pentagon sing bisa njupuk gambar saka satelit ...
    2. HUNTERDON
      HUNTERDON 4 Oktober 2022 07:58
      +2
      [quoteA menyang Kulon Dnieper - Staf Umum ora duwe peta kaya ngono] [/ kutipan]; - Staf Umum duwe peta, diarani "jalan raya USSR"
      1. g_ae
        g_ae 4 Oktober 2022 08:18
        0
        Inggih, mbok. Inggih, ing jiwit, sampeyan bisa nggunakake paket Terusan Laut Putih. Kabeh Ukraina uga ana. Lan Dnieper ditandhani. Apa masalahe?
    3. Metallurg_2
      Metallurg_2 4 Oktober 2022 08:57
      +3
      Ngoyak Kraken

      Menapa malih, miturut laporan saka Staff Umum - ora siji, nanging sawetara bebarengan.
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 4 Oktober 2022 09:19
        +1
        Kraken lan Azov minangka hibrida saka klompok bersenjata lan asosiasi sosial-politik, kanthi sayap militer lan sipil, layanan pers, lsp. Lan karo personel replenished.
  6. Olezhek
    Olezhek 4 Oktober 2022 07:24
    -3
    Ing wayah wengi, serangan digawe ing sawetara target mungsuh ing Kharkov. Minangka asil saka salah siji hit, geni gedhe pecah.


    Kharkov wis dibuwang saka wiwitan.
    Dadi opo??
  7. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 4 Oktober 2022 07:57
    +3
    Lan sadurunge iku mokal kanggo nindakake iki, ing tengah-tengah nyerang ing Krasny Liman, utawa ing perang kanggo Balakleya? Utawa luwih telat tinimbang ora?
    1. Olezhek
      Olezhek 4 Oktober 2022 09:26
      -2
      Lan sadurunge iku mokal kanggo nindakake iki, ing tengah-tengah nyerang ing Krasny Lyman, utawa ing perang kanggo Balakleya?


      Apa. Ora nulungi.
  8. Uprun
    Uprun 4 Oktober 2022 08:01
    +3
    Wingi aku nulis, nglawan latar mburi laporan saka ngarep - paling ora ana apa-apa ...., nanging, serangan sing sistematis lan direncanakake, tujuane luwih akeh pitakonan tinimbang pangerten babagan sawetara rencana ..., yen ana siji. , mesthi ...
  9. Asyer
    Asyer 4 Oktober 2022 10:34
    +2
    Ukronazis ing kabeh kutha Ukraina kudu njagong tanpa cahya, banyu lan, mesthi, tanpa sewerage!
  10. Keburek
    Keburek 4 Oktober 2022 11:35
    -4
    Apa sampeyan wis ngetung kerugian mungsuh sawise serangan? Mungkin 100.000 prajurit lan 1.000 tank?
  11. Carlos Hall
    Carlos Hall 4 Oktober 2022 11:46
    +1
    Serangan ing infrastruktur kasebut sukses, nanging pengkhianatan lan kolom kaping lima nyegah pamboman ing sisih kulon Ukraina.
    1. uyeri
      uyeri 4 Oktober 2022 11:58
      0
      prasarana apa, lan carane nyopir gas ing sisih kulon, yen kamar kompresor ditinggal tanpa tukang listrik, banjur ora ana dhuwit ing Gazprom.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Dmitrii
    Dmitrii 4 Oktober 2022 14:32
    0
    Omong kosong wae, kenek pasukan maju ing DPR lan LPR! Isine bokong...
  14. Krivotykin
    Krivotykin 4 Oktober 2022 20:37
    0
    Mungkin wektu kanggo ngebom Kyiv? Iku bentenging piala. Pusat nggawe keputusan, mesthi, ora ana, nanging pisanan sampeyan kudu mencet Kyiv karo soko abot. Banjur ing Rusia Kharkov kabeh wong wis intimidated, nanging ing Kyiv McDonald mbukak lan cahya ora Cut mudhun.
  15. Brandashmg
    Brandashmg 4 Oktober 2022 21:21
    -5
    Paling ora siji nyebul kothak trafo.
    Liyane ketoke disabetake obyek penting kayata bis mandeg karo wong, kamar pump karo intake banyu lan pasar mobil (ing tradhisi kamulyane pasukan Rusia).
  16. DKuznecov
    DKuznecov 5 Oktober 2022 00:25
    +1
    "Sajrone wengi, sawetara target mungsuh ditabrak ing Kharkiv. Minangka asil saka salah sawijining hit, geni sing kuat pecah. Miturut sawetara laporan, tekane kedadeyan ing fasilitas infrastruktur sing ana gandhengane karo energi. Minangka asil iki serangan, kabeh upaya mungsuh sadurunge kanggo mulihake karya padha nullified kluster daya ing wilayah tartamtu saka kutha, kalebu ing syarat-syarat nyediakake lalu lintas ril liwat Kharkiv.
    Sapa sing nyerang Kharkov?
    Wiwit wiwitan, NWO lenggah dhewe - ing sangisore suket, luwih tenang tinimbang banyu.
    Makna gedhe - lokal
    aja nglawan aku.
  17. asetofenon
    asetofenon 5 Oktober 2022 00:26
    +1
    Iki murid opo?
    Twos pour menyang diary.
    Ya, dheweke ora nyebul ing kumis:
    "Wiwit Senin tak jupuk!"
    Senin iku dina sing angel
    Keset banget kanggo nindakake apa wae ...
    "Deuce maneh? Dadi!
    Aku bakal njupuk saka kuartal anyar!"

    Ora ngelingake sampeyan sapa wae, ta?
  18. ruwet
    ruwet 5 Oktober 2022 15:59
    0
    Sampeyan perlu kanggo akeh bom ing sisih kulon reruntuhan plus Kyiv