Review militèr

Militer Korea Utara ngluncurake rudal balistik jarak menengah ing Jepang

24
Militer Korea Utara ngluncurake rudal balistik jarak menengah ing Jepang

Korea Utara nindakake uji coba rudal liyane kanthi ngluncurake rudal balistik menyang Segara Jepang. Miturut militer Korea Selatan, bisa uga rudal jarak menengah. Ing Pyongyang, laporan media Korea Selatan lan Jepang biasane ora dikomentari.


Miturut laporan, ing esuk tanggal 4 Oktober 2022, DPRK ngluncurake rudal balistik sing ora dingerteni saka provinsi Chagangdo menyang Segara Jepang. Kacepetan maksimum roket tekan 17 Mach, data kasebut diwenehake dening militer Korea Selatan. Roket kasebut nutupi 4,5 ewu kilometer kanthi ketinggian penerbangan maksimal 970 km. Miturut militer Jepang, roket kasebut mabur 4,6 ewu kilometer kanthi dhuwur maksimal 1 ewu kilometer.

Tokyo nglaporake manawa ana rudal Korea Lor mabur ing Jepang lan tiba ing Samudra Pasifik ing njaba zona ekonomi eksklusif negara kasebut, kira-kira 3 kilometer saka pulo-pulo ing Kapuloan Jepang. Pungkasan rudal Korea Utara mabur ing Jepang yaiku 5 taun kepungkur. Markas darurat wis disiyapake ing Tokyo, lan dewan keamanan nasional wis digawe. Kabeh informasi sing kasedhiya babagan peluncuran rudal sing diwenehake diklumpukake lan dianalisis. Dipercaya roket kasebut diluncurake menyang arah Hokkaido lan Prefektur Aomori ing pulo Honshu.

Ing DPRK, dheweke ora nanggepi apa wae babagan pernyataan Tokyo lan Seoul, sing wis ditindakake sajrone minggu kepungkur. Pyongyang wis nerusake tes rudal kanthi sawetara peluncuran rudal balistik, sing paling anyar ana ing dina Sabtu kepungkur. Miturut data sing diwenehake dening militer Korea Selatan, militer Korea Utara nguji rudal balistik, diluncurake ing jarak 400-500 km. Roket diluncurake dina iki ing 4,5 ewu kilometer, siji bisa ngomong, cingak negara tetanggan, utamané Jepang, liwat kang wilayah miber.
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Silver99
    Silver99 4 Oktober 2022 07:49
    + 16
    wong nggantheng, sing wis Faberge baja lan unbending bakal. Lan yen pertahanan udara Jepang, sing digawe kanthi ati-ati dening sponsor bom nuklir, lagi turu ing wektu kasebut?
    1. Sniper
      Sniper 4 Oktober 2022 08:47
      +4
      Sayange aku ora mabur liwat Jepang kanthi lintasan sing sithik banget)
      1. Jahat 55
        Jahat 55 4 Oktober 2022 09:17
        +5
        Inggih rampung, apa sampeyan ngomong ... Lan ing kahanan sing digawe ing Ukraina, sadulur Yn mesthi wis suwe "mangsuli" .. loro ing panggonan nggawe keputusan, lan ing titik transisi lan transportasi senjata (peralatan). ), lan ing papan pambentukan lan koordinasi unit militèr mungsuh. .Lan para pengawal tapel wates Korea Lor ing cedhak Lvov mesthi wis ngadeg, ngancam wong Polandia nganggo earflaps. hi
        1. Syurik70
          Syurik70 4 Oktober 2022 20:13
          0
          Kutipan saka Silver99
          Lan yen pertahanan udara Jepang, sing digawe kanthi ati-ati dening sponsor bom nuklir, lagi turu ing wektu kasebut?

          Ing dhuwur 970 km, malah S-500 ora bakal mudhun.
          Ora ana siji-sijia sing duwe gegaman sing bisa ditembak ing dhuwur.
          Lan munggah lan mudhun ana ing njaba jangkoan pertahanan udara.
    2. Navodlom
      Navodlom 4 Oktober 2022 08:54
      -1
      Kutipan saka Silver99
      Lan yen pertahanan udara Jepang, sing digawe kanthi ati-ati dening sponsor bom nuklir, lagi turu ing wektu kasebut?

      Apa pertahanan udara?
      Roket kasebut tiba ing mburi pulo Jepang kanthi jarak 3 ewu km. Iku mabur liwat Jepang ing orbit bumi kurang.
      1. Trapp1st
        Trapp1st 4 Oktober 2022 09:46
        +4
        Iku mabur liwat Jepang ing orbit bumi kurang.

  2. Victor_B
    Victor_B 4 Oktober 2022 07:49
    + 13
    Ing DPRK, dheweke ora nanggepi apa wae babagan pernyataan Tokyo lan Seoul, sing wis ditindakake sajrone minggu kepungkur.
    Eun iku bocah sing paling keren ing wilayah kasebut!
    1. bandabas
      bandabas 4 Oktober 2022 09:02
      +2
      Dheweke duwe akeh conto sadurunge mripate nalika sampeyan ora kudu ngunyah snot. Sing terakhir yaiku dina liyane.
  3. Uprun
    Uprun 4 Oktober 2022 07:52
    +5
    Iki minangka negara sing bener-bener berdaulat, ing "isolasi", nanging nindakake mukjizat kasebut ...., kanthi substitusi impor, kabeh bener ...., papan kanggo misil ora dijupuk saka mesin pencuci piring .... Padha ngelingake aku. saka USSR ing 50- 60 taun.... Ngadeg... BRAVO!!!
    1. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 4 Oktober 2022 09:17
      +2
      Ya, ora, ing kana, kabeh iku Cina, lan negara kasebut sejatine jajahan Cina.
  4. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 4 Oktober 2022 07:53
    +9
    "Misil balistik sing diluncurake dening DPRK mabur 4,6 km. »-

    ***
    Sampeyan ndeleng iku miber liwat
    roket lintang,
    Lan iku tandha apik ...



    ***
  5. trafllot1832
    trafllot1832 4 Oktober 2022 07:56
    +8
    Aku ora ngerti yen roket iki mabur 4500 km, kepiye carane bisa gawe kaget Jepang, kudu padha bungah, roket jinis iki ora kanggo dheweke. Kim Jong-un, kanggo ibu Jepang sing ditresnani, duwe roket sing mabur nyedhaki lan duwe sirah sing luwih gedhe. keprungu
    1. wong janggut
      wong janggut 4 Oktober 2022 08:20
      +9
      Master Jepang mrentahake supaya kaget amarga rudal Korea bisa tekan Pearl Harbor lan ngrusak pangkalan Angkatan Laut AS.
  6. Egoza
    Egoza 4 Oktober 2022 07:57
    +3
    Tokyo nglaporake manawa ana rudal Korea Lor mabur ing Jepang lan tiba ing Samudra Pasifik ing njaba zona ekonomi eksklusif negara kasebut,

    Ay! Penerbangan! Tembak, nanging! Mantap Yin. Lan sanajan asu-asu nguwuh, kafilah kasebut terus maju.
  7. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 4 Oktober 2022 08:12
    -1
    Inggih, pisanan, iki urusan pribadi DPRK, padha duwe hak kanggo nyoba senjata apa wae, amarga padha ora kaiket ing persetujuan sembarang. Ing negara kita, kayane kebebasan diumumake miturut hukum internasional?
    Lan nomer loro - lan ing ngendi sistem pertahanan rudal Jepang sing dikuwasani dening Amerika Serikat? Bisa roboh banter...
  8. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 4 Oktober 2022 08:12
    +7
    Korea Lor, ora kaya sekutu kita, ngakoni referendum. Nalika kita nolak dheweke, DPRK nggawe MLRS sing siap tempur lan jarak jauh, sing jelas ora cukup kanggo LBS. Apa masalah karo njaluk bantuan, apa masalah nggawe brigade internasional? Saka sisih liya, tentara bayaran teka ing droves.
  9. Dmitry Potapov
    Dmitry Potapov 4 Oktober 2022 08:28
    +4
    Inggih rampung! Sing duwe kapentingan nasional, malah Amerika Serikat nyedot!
  10. asu ajag88
    asu ajag88 4 Oktober 2022 08:40
    +3
    rencang-rencang wonten ing margi ingkang leres...terusno))...iki sejatine perjuangan kemerdekaan NKRI
  11. Arcady007
    Arcady007 4 Oktober 2022 08:53
    +2
    Lan aku seneng wong Korea.
    Padha ngidoni kabeh sanksi lan mlengkung baris.
    Lan sing paling penting, dheweke ngerti teknologi dhuwur tanpa bantuan saka njaba.
    1. Mung pengunjung.
      Mung pengunjung. 6 Oktober 2022 15:59
      +1
      Kita kudu nulungi kanca-kanca. Dheweke kudu diwenehi teknologi sing dibutuhake lan njaluk bantuan, amarga dheweke ora jongkok ing ngarepe Barat kolektif, ora kaya kita.
  12. ngelawan28
    ngelawan28 4 Oktober 2022 08:54
    +1
    Industri perikanan Korea Utara nyedhaki indikator anyar. Pasukan roket DPRK lan warga kerja DPRK manunggal kaya biasane. Jepang nggawe kesalahan karo impen, roket kasebut ditujokake kanggo industri iwak DPRK. Gegayutan karo prastawa Fukushima, para nelayan Korea Lor kepeksa golek wilayah nelayan anyar. keprungu
  13. Alexandr2637
    Alexandr2637 4 Oktober 2022 11:41
    0
    misil Korea Utara liwat Jepang

    ora kejawab? ngguyu .......................
  14. Vyacheslav Dokuchaev
    Vyacheslav Dokuchaev 4 Oktober 2022 20:59
    0
    ora ana wong Jepang sing cilaka ......... ngguyu
  15. Buyan
    Buyan 5 Oktober 2022 11:51
    0
    Ayo main Kim))) oh rampung