Review militèr

Ing Zaporizhia, bengkel pabrik Motor Sich, bebarengan karo rong helikopter Mi-24, dirusak dening serangan rudal.

60
Ing Zaporizhia, bengkel pabrik Motor Sich, bebarengan karo rong helikopter Mi-24, dirusak dening serangan rudal.

Unit-unit Angkatan Bersenjata Ukraina terus nyelidiki pertahanan kita ing kabeh garis kontak, nanging acara utama isih berkembang ing rong arah - ing wilayah Kremennaya - Svatovo lan Davydov Brod - Dudchany.


Wilayah Kremennaya relatif sepi, mungsuh terus narik pasukan lan ngganggu posisi kita kanthi bantuan DRG, kita mbangun pertahanan normal. Miturut macem-macem sumber, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nyerang ora ing Kremennaya, nanging ing sisih Svatovo, nyoba kanggo ngliwati pertahanan baris. Saiki tentara meriem ing loro-lorone, kahanan angel, nanging para pejuang wis siyap, ngenteni cadangan kanggo digawa menyang perang.

Ing sisih kidul, kahanan uga ora prasaja, ing wilayah Dudchan, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa njupuk sisih lor desa, kita mundur ing sisih kidul, njeblug jembatan. Saiki artileri jarak adoh sing digunakake ing kana, mungsuh nandhang kapitunan, nanging terus maju. Ing asas, ora ana pasukan gedhe, kaya rong kelompok batalyon, nanging pasukan kita luwih cilik, lan ora ana cadangan. Dadi kudu mundur menyang posisi sing luwih trep supaya ora kelangan personel.

Ing wilayah liyane, kahanan luwih utawa kurang stabil, ana perang posisi. Ing wilayah Artemovsk, kacathet ing advance saka kelompok serangan saka PMC "Wagner", sanajan informasi babagan mundur saka Angkatan Bersenjata Ukraina saka kutha dadi dipercaya. Ing sisih kulon kutha, mungsuh wis siyap kanggo ketemu kita.

Ing latar mburi iki, Kementerian Pertahanan nyedhiyakake data babagan serangan. Kacarita ing pinggiran Dnepropetrovsk, markas Komando Udara Angkatan Bersenjata Ukraina "Vostok" ditabuh dening rudal tliti dhuwur. Ora ana data babagan wong mati, bisa uga mengko, sawise klarifikasi.

Ing wilayah Kupyansk, nganti 100 personel militer Angkatan Bersenjata Ukraina, kalebu tentara bayaran asing, uga 16 peralatan dirusak dening serangan roket. Ing Krasnolimansky, minangka akibat saka karusakan geni, nganti 120 nasionalis lan 14 peralatan dirusak, ing Lisichansky - 90 wong lan enem mobil lapis baja. Serangan digawe ing Zaporozhye lan saubengé, depot amunisi ing ngendi cangkang kanggo MLRS HIMARS, uga bengkel produksi pabrik Motor Sich, bebarengan karo rong helikopter Mi-24, dirusak. Dideleng saka video Kementerian Pertahanan, dheweke nyerang Bastion DBK kanthi misil Onyx.

sangang tank, 12 kendaraan tempur infanteri, 20 kendaraan lan nganti 250 personil militer. Kerusakan utama ditindakake dening kita penerbangan, njupuk kolom Ukrainia, sing, amarga mudslide, ora bisa metu saka dalan.

Uga dilaporake babagan karusakan saka sistem pertahanan udara Buk-M1 lan radar pertahanan udara S-300. Pejuang kita ing pertempuran udara nembak siji pesawat serangan Su-25 ing wilayah Toretsk lan pengebom garis ngarep Su-24 ing wilayah Belaya Krinitsa. Penembake anti-pesawat numpes wolung drone, nembak loro rudal Tochka-U, nyegat 9 cangkang HIMARS lan Alder MLRS.

60 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pemotong bolt
    pemotong bolt 4 Oktober 2022 16:03
    +9
    toko produksi pabrik "Motor Sich"
    Lan pinten karya ndandani lan pemugaran ing pesawat mungsuh wis ditindakake wiwit tanggal 24? Nanging iki isih obyek dibangun ing Uni, malah tata bangunan dikenal.
    1. entropi
      entropi 4 Oktober 2022 16:36
      -1
      iku luwih apik kanggo takon apa jenis jotosan Motor Sich iki wis ing akun lan apa iku terus bisa
  2. Ular Rakun
    Ular Rakun 4 Oktober 2022 16:07
    +8
    Pukulan kasebut dikirim lan dikirim, lan kemajuan Angkatan Bersenjata Ukraina saya tambah sukses .....
    1. dementor873
      dementor873 6 Oktober 2022 01:32
      0
      Tugase padha - kanggo nggawe tampilan pukulan. Efektif, nanging ora efisien.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. tunggal-n
    tunggal-n 4 Oktober 2022 16:09
    +6
    Sing duwe efek nol praktis, amarga fasilitas ndandani utama Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing EU. Bisa uga nulungi ing wulan April nalika persediaan durung disiyapake, lan saiki dadi upaya sing nyenengake kanggo mundur. Kaya serangan ing pembangkit listrik termal ing September. Padha kenek sapisan. Kita padha bungah sing Kharkov wis tanpa listrik kanggo sawetara dina lan kabèh kamenangan .
    1. Drotro
      Drotro 4 Oktober 2022 16:11
      -4
      Ora sawetara dina, nanging sawetara jam, aku ngerti.
  5. Uprun
    Uprun 4 Oktober 2022 16:09
    -4
    Iku diwiwiti kanthi cara sing padha ing cedhak Kharkov ....., dheweke ninggalake tanah kasebut ....., ninggalake Liman (DPR), Kherson, Zaporizhia ana ing jejere ...., rasane kaya ngimpi. ... .., lan sampeyan tangi - Aku ora pengin nindakaken dhewe ....., kita bakal pindhah menyang Crimea, ing baris bali, ngarep kanggo apartemen mangsa .... Dadi akeh wong diudhek munggah ... lan maneh ing Nazi ... ..
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 4 Oktober 2022 16:16
      +1
      Apa sampeyan ora kesel tansah ngeluh ing saben postingan? ana kangelan ora ana sing mbantah
      1. Ular Rakun
        Ular Rakun 4 Oktober 2022 16:21
        -4
        Copot kaca tingal werna mawar. Ana ambruk terus terang kabeh arah. Iki ora masalah, nanging bilai. Lan mikir babagan wong-wong sing, minangka akibat saka "kesulitan", dibuwang menyang Nazi kanggo mbales, babagan tahanan kita, babagan materi sing ilang, sing sumber daya lan digunakake. Kanthi "kesulitan" kasebut, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngrebut kabeh wilayah sing sadurunge "dibebasake" sadurunge wiwitan musim dingin.
        1. Stena
          Stena 4 Oktober 2022 16:37
          +1
          Quote: Rakun
          Copot kaca tingal werna mawar.

          Marang kula, zhevto-red tape, lan yen scribbling Panjenengan ora sabdho, sampeyan bakal mangan dasi?
          1. Uprun
            Uprun 4 Oktober 2022 17:24
            +1
            Ora, iku wis sumpah dhewe ........, dadi ora perlu nulis apa-apa .....
            1. Stena
              Stena 4 Oktober 2022 17:27
              -2
              Kutipan saka uprun
              Ora, iku wis sumpah dhewe ........, dadi ora perlu nulis apa-apa .....

              wong lanang! Inggih, kontrol dhewe!
            2. Nastia Makarova
              Nastia Makarova 4 Oktober 2022 17:36
              -4
              tetep tenang, saran, kanggo sawetara minggu ora kasengsem ing topik iki
        2. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 4 Oktober 2022 17:32
          -2
          Ya, ana kangelan, saiki kok perang ing histeris? ora ana sing bakal owah saka histeria, meneng-meneng mirsani lan iku
      2. Drotro
        Drotro 4 Oktober 2022 16:35
        +3
        sugeng siang. Wong-wong saka desperation nyoba kanggo mbuwang metu emosi.
        Iku mung ora mbantu akeh. Aku nyoba tetep keren. Ing pungkasan, piye wae kahanan iki bakal dirampungake.
        Supaya adoh, kabeh tendensi kanggo kasunyatan sing baris saka Ukraina ora diganti - perang karo Rusia nganti asor saka terakhir. Nanging garis Rusia piye wae ora stabil. Padha ngomong siji bab, banjur liyane. Wigati dhewe - omong kosong ndadékaké kasunyatan manawa ora ana sing nganggep sampeyan serius. Pancen, ing umum. Lan pendapat sampeyan mung ora dianggep maneh. Yen sampeyan ngucapake tembung, nanging ora ndhukung kanthi tumindak, aku njaluk ngapura - apa sikap sing kudu ditindakake marang sampeyan.

        Mung sawetara positif bisa mbantu. Nanging saka ngendi asale ing skenario saiki.
      3. Anton Limonov
        Anton Limonov 5 Oktober 2022 00:28
        +1
        Lan ora jelas sapa sing? Malah miturut kabar positif, mung ana slop, lan ora ana kepinginan kanggo menek menyang kandang babi iki
    2. donavi49
      donavi49 4 Oktober 2022 16:19
      +3
      Zaporizhzhia


      Ora suwalike. Iku ing mburi jero saka Angkatan Bersenjata Ukraina.




      Ing ngarep lagi leveled ing Kherson. Aku mbaleni, masalah utama yaiku, minangka asil, bendungan Kakhovskaya lan nyebrang ing saubengé bakal diobong saka cangkang 155 mm saka howitzer laras dawa. Lan iki nyatane pungkasan saka transportasi serius.
  6. biasa
    biasa 4 Oktober 2022 16:09
    +9
    Apa tegese terus groping? Halo garasi! Dheweke ora ragu-ragu kanggo jancok kaya sadurunge, ing Donetsk lan ing kabeh wilayah liyane. Nelpon spade a spade. Kenging punapa sampeyan kanthi linguistik nyoba ngapusi bangsa sampeyan dhewe? Perlu .. "probe".
  7. Normann
    Normann 4 Oktober 2022 16:12
    +7
    Nalika infrastruktur utama mungsuh bakal diserang? Pranyata ora tau
    1. Ular Rakun
      Ular Rakun 4 Oktober 2022 16:22
      +7
      ora tau. Nggoleki kabeh aib getih iki, sampeyan mulai percaya karo teori konspirasi babagan karusakan gabungan Federasi Rusia dening elit Barat lan "Rusia".
    2. Drotro
      Drotro 4 Oktober 2022 16:28
      +9
      Wis liwat kirim padha nulis bab iku. Lan meh saka awal operasi. Dheweke nembak kaping telu ing pembangkit listrik termal lan cukup.
      Nanging referendum, preian. Lan padha dilindhungi lan diwenehi soko, utawa mung dening statements banter. Mesthine, luwih becik ndhelikake pernyataan saka cangkang. Mung ing kadohan. Lan kanggo wong lanang ing trenches, statements ora bantuan akeh.
      Sawetara téater saka khayal.
    3. Stena
      Stena 4 Oktober 2022 16:41
      -4
      Kutipan saka Norman
      Nalika infrastruktur utama mungsuh bakal diserang? Pranyata ora tau

      Pitakonan: Federasi Rusia perang karo sapa?
      Jawaban: Kanthi NATO.
      Pitakonan: Lan ing ngendi prasarana utama?
      Jawaban: EU lan AS.
      Saran panjenengan?
      1. tunggal-n
        tunggal-n 4 Oktober 2022 17:12
        +5
        1. Kanggo miwiti, gouging infrastruktur transportasi ing Ukraina dhewe. Apa gunane tank ing Polandia. yen perlu kanggo mimpin ing daya dhewe kanggo Dnieper.
        2. Ngganggu pasokan bahan bakar.
        3. Yen sampeyan wis ngebom pembangkit listrik termal, kenapa sampeyan mandheg?
        Sampeyan ora kudu dadi jenius ing kene. Kita butuh kekarepan politik lan tentara sing siap tempur. , lan ora saperangan saka brigade ostentatious lan akeh pejabat keamanan ditarik saka donya dening senar. Saka OMON nganti SOBR karo Cossacks.
        1. Stena
          Stena 4 Oktober 2022 17:45
          -4
          Kutipan saka Single-n
          1. Kanggo miwiti, gouging infrastruktur transportasi ing Ukraina dhewe. Apa gunane tank ing Polandia. yen perlu kanggo mimpin ing daya dhewe kanggo Dnieper.

          Apa tegese infrastruktur transportasi? Trek lan stasiun sepur; depot, lokomotif listrik lan diesel? Dalan karo aspal lan lumahing rereget?
          Lan apa babagan kemampuan transportasi sepur anggota NATO, utamane Baltik sing wis punah, Suomians? Ana akeh kesempatan kanggo nyegerake Latvia lan jalur sepur liyane kanthi tumindak kasebut.
          Mangga menehi saran cara sing efisien kanggo nindakake iki. Mangga, ora ana senjata nuklir.
          2.
          Kutipan saka Single-n
          Ngganggu pasokan bahan bakar.

          lagi ditindakake.
          Pitakonan yaiku - apa babagan produksi bahan bakar ing EU lan AS, sing diwenehake menyang NATO ing Hochland?
          3.
          Kutipan saka Single-n
          Yen dheweke wis ngebom pembangkit listrik termal, kenapa dheweke mandheg?

          Apa efek jangka panjang tumindak iki kanggo pasukan NATO? Lan kepiye dheweke bisa ngganti kahanan saiki ing ngarep?
          4.
          Kutipan saka Single-n
          Sampeyan ora kudu dadi jenius ing kene. Kita butuh kekarepan politik lan tentara sing siap tempur. , lan ora saperangan saka brigade ostentatious lan akeh pejabat keamanan ditarik saka donya dening senar. Saka OMON nganti SOBR karo Cossacks.

          Aku ora setuju babagan genius komando.
          Kita perang karo NATO, sing nduweni potensi militer-industri lan manungsa sing luwih gedhe. Mula, keputusan sing wicaksana dibutuhake ing kene.
          Nganti saiki, mungsuh durung entuk karusakan saka tentara Rusia lan potensial militer-industri. Kajaba iku, miturut K. Sivkov, ora luwih saka 30% saka militer sing kasedhiya melu ing bagean kita. Sayange, aku ora duwe prakiraan sing melu saka NATO.
          Saran panjenengan?
          1. Ritter Runkel
            Ritter Runkel 4 Oktober 2022 22:17
            -1
            Apa Potenzial der NATO bakal nguwasani Ukraina? Ora! Ich sehe hier keine Todesnachrichten in den Zeitungen?
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Stena
              Stena 5 Oktober 2022 12:21
              0
              Kutipan saka Single-n
              Lan saran ...
              mbok menawa mung siji. Mungkasi nindakake telek lan nyoba kanggo njagong ing kabeh kursi. Transfer negara menyang pijakan perang. Dadi sing pertama mogok. Militer lan ekonomi.. Pungkasan, kanthi jelas ngrumusake TUJUAN lan METODE kanggo nggayuh.. Prestasi. Mumpung isih ana, mbok menawa ana wektu. Yen ora, salah siji senjata nuklir lan kirdyk umum, utawa asor lan ambruk negara.

              Aduh!
              Sampeyan pancen prajurit kavaleri!
              "Wis ngiris kabeh apartemen dadi kubis,
              Gorden utawa lampu gantung ora bisa urip.
              Ora suwe ora mandheg
              Nanging Budyonny ngimpi!” UPI Budyonny
              1. tunggal-n
                tunggal-n 5 Oktober 2022 13:28
                +1
                Sampeyan isih bisa melu cuckoldism politik lan militer. Gambar kabeh jinis garis, nyatakake keprihatinan, goleki pusat pengambilan keputusan. Nalika mungsuh nyerang kutha sampeyan, njupuk properti sampeyan, mateni warga lan prajurit sekutu sampeyan.
                Piye wae aku ora bisa ngelingi perang siji ngendi sisih paling amorf lan indecisive menang. Bisa menehi saran?
                1. Stena
                  Stena 5 Oktober 2022 13:41
                  0
                  Kutipan saka Single-n
                  Nalika mungsuh nyerang kutha sampeyan, njupuk properti sampeyan, mateni warga lan prajurit sekutu sampeyan.

                  Ya, sampeyan ndeleng - ternyata iki dudu kutha sampeyan lan dudu populasi sampeyan! Lan operasi militer ditindakake kanggo kita ing pinggiran kekaisaran. Lan kanggo sampeyan - ing jejere ati - yaiku kritis.
                  Lan kabeh kenapa? Ya, amarga ing markas Hitler kabeh wong kelas rendah:
                  1. tunggal-n
                    tunggal-n 5 Oktober 2022 13:49
                    +1
                    Iku misale jek kaya padha dikenali kita? Utawa si kumis ngomong maneh. Maneh "gestures dear will"? Lan yen sampeyan ngugemi tembung "kutha sampeyan" .....
                    Meh, sedih.
                    Miturut cara, yen warga tiwas ing pinggiran kekaisaran, apa ora penting maneh? Yen ora ana ing tengah Kremlin apa bisa? Lan ing ngendi pinggiran iki bakal rampung, apa sing sampeyan lakoni? Cedhak Krasnoyarsk? Utawa bakal kita drape kanggo Khabarovsk?
                    1. Stena
                      Stena 5 Oktober 2022 14:22
                      -1
                      Kutipan saka Single-n
                      Iku misale jek kaya padha dikenali kita?

                      Bolsheviks ngakoni dheweke minangka milikmu sawise runtuh Kekaisaran Rusia.
                      Lan sadurunge iku kutha-kutha Rusia.
                      Kutipan saka Single-n
                      Utawa bakal kita drape kanggo Khabarovsk?

                      Iki yen sampeyan begja cukup kanggo dijupuk. Banjur iku bisa.
                      1. tunggal-n
                        tunggal-n 5 Oktober 2022 14:27
                        +1
                        Wis cetha. Agrmishya tanpa maca. Ing endi aku tau weruh kaya iki sadurunge? Lan, aku ngelingi iki nalika ing Nice, kaya wong aneh, mantan prajurit ATO, dheweke nyingkirake loro pengungsi saka Ukraina lan loro-lorone percaya yen lagi urusan karo Rusia.
                        Lan aku ora pengin dicekel loro-lorone. Aku ora nggandhengake karo rasa seneng. Senajan mungkin sawise patrap liyane saka bakal utawa regrouping, sampeyan bakal kudu pindhah menyang.
                      2. tunggal-n
                        tunggal-n 5 Oktober 2022 14:29
                        -1
                        Oh. ya lali. Kutha-kutha ing Ukraina iku Rusia, dudu Rusia. Helsinki uga Rusia, nanging ora ana sing nganggep Rusia.
          3. tunggal-n
            tunggal-n 5 Oktober 2022 13:34
            +1
            nuwun sewu jawabanku wis dibusak. dikutuk.
            Keset kanggo ngetik.
            Nanging titik kasebut prasaja. Yen ana lapangan liar saka negara-negara Uni Eropa menyang garis ngarep, mula NATO bakal luwih angel perang. Lan iki ora mbutuhake senjata nuklir. Sampeyan mung kudu gouge infrastruktur sepur lan pembangkit listrik termal. Yen, kanggo pangiriman saben projectile kanggo 1000 km, Angkatan Bersenjata Ukraina nglampahi 100 liter bensin, kang uga kudu dikirim, perang bakal mandheg. Inggih, bodho cukup toil, nransfer negara menyang pijakan militèr.
            Lan ora ana pasukan maneh. dongeng babagan 30% kanggo bocah-bocah. Iku mung saka 1 yuta sampeyan ora bakal bisa scrape liyane kanggo gelut liyane.
            1. Stena
              Stena 5 Oktober 2022 14:36
              -1
              Kutipan saka Single-n
              Nanging titik kasebut prasaja. Yen ana lapangan liar saka negara-negara Uni Eropa menyang garis ngarep, mula NATO bakal luwih angel perang.

              Nalika nerangake "menang utawa mati", ing wektu sing cendhak, kabeh cara sing kasedhiya digunakake. Lan kanggo EU, sing minangka bagean penting saka NATO, iku. Lan Amerika Serikat lan Inggris - dheweke wis ana ing blok liyane - AUCUS.
              Lan infrastruktur wesi bakal dibalèkaké, kalebu kanthi mbongkar infrastruktur kasebut ing Lithuania, Latvia, Estonia, lan liya-liyane. Trailer bebarengan ora numpes, ing saran, aspal lan rereget dalan.
              Kutipan saka Single-n
              Inggih, bodho cukup toil, nransfer negara menyang pijakan militèr.

              Inggih sadulur, sampeyan menehi! Inggih, Presiden lan Panglima Tertinggi Federasi Rusia ngandika marang sampeyan: "Kita durung miwiti!"
              Kutipan saka Single-n
              Yen, kanggo pangiriman saben projectile kanggo 1000 km, Angkatan Bersenjata Ukraina nglampahi 100 liter bensin, kang uga kudu dikirim, perang bakal mandheg.

              Nanging babagan kreta favorit sampeyan karo jaran?
              1. tunggal-n
                tunggal-n 5 Oktober 2022 14:46
                0
                1. Inggih, ayo padha ndandani. Sapa sing nglawan. Didandani ing wayah awan, dibom ing wayah wengi. Butuh wektu luwih suwe kanggo ndandani tinimbang rusak.
                2. Ingkang Maha Agung ngandika kathah. Kita uga ora nyamar integritas wilayah Ukraina. Lan dheweke ora bakal ngumumake mobilisasi. Tugase ngomong. Luwih kasengsem ing apa sing kita lakoni. Lan nalika kita mundur, lan wis saka tlatah Federasi Rusia. Lan dheweke wis nyerang wilayah Federasi Rusia sajrone setengah taun. Apa sing kita tunggu? Nalika perang cedhak Voronezh bakal diwiwiti? Utawa nalika Donetsk pungkasanipun gouged? Kene Kherson ajeg shelled, lan kita kabeh gatel. Kita ora miwiti. Utawa ora ana wektu kanggo mbangun, banjur wis 8 sasi perang, lan kita kabeh arep.
                3. Kanggo katranganmu, jaran duwe pakulinan kang ala yaiku mangan lan ngombe kaya jaran. :)
                Yen sampeyan mikir manawa luwih gampang nyedhiyakake 1000 jaran ing musim dingin tinimbang 10 truk, mula sampeyan salah banget :)
                1. Stena
                  Stena 5 Oktober 2022 15:13
                  -1
                  Kutipan saka Single-n
                  Panglima Agung ngandika akeh.

                  Panjenengan, ya. Mung saiki sampeyan ora duwe iman - amarga pimpinan paling dhuwur sampeyan ora tanggung jawab kanggo tembung kasebut, lan malah IPSO lan karakter pro-Khokhlyat-minded uga ana.
                  Iki conto utama kanggo sampeyan:
                  Kutipan saka Single-n
                  Kita uga ora nyamar integritas wilayah Ukraina. Lan dheweke ora bakal ngumumake mobilisasi. Tugase ngomong.

                  Yen sampeyan ora ngaku integritas teritorial Ukraina, kenapa sampeyan nolak bali menyang omah Donbass?
                  Lan sampeyan ngapusi babagan mobilisasi: sampeyan wis nindakake paling ora 4 gelombang mobilisasi kasebut.
                  Lan sampeyan ngapusi babagan karya presiden Ukraina - amarga sampeyan ora ngerti dokumen peraturan.
                  Lan yen iki babagan Presiden Federasi Rusia, iki umume pitenah lan kasus ing yurisdiksi.
                  Isin, bapak. Ay-ay!
                  1. tunggal-n
                    tunggal-n 5 Oktober 2022 15:28
                    0
                    Dear, ngomong, apa sampeyan ngrekam saben wong sing nyerang wol Federasi Rusia ing TsiIPSO? lan ora adoh saka spy mania lan paranoia. lan kasunyatan manawa PDB janji akeh perkara sajrone 22 taun minangka kasunyatan. Mungkin kita bakal ngliwati eksekusi keputusan Mei? utawa prihatin taunan babagan rega bensin? Kepiye babagan mayuta-yuta proyek berteknologi tinggi lan substitusi impor? Kabeh jinis dobel GDP. Nilai kulawarga? Dhukungan kanggo bisnis cilik lan mbangun negara kesejahteraan? Perang nglawan monopoli, kanthi saluran otak, mung ing latar mburi pandemi lan NWO, kabeh iki wis dilalekake. Nanging masalah durung ilang.
                    Lan aku ora tau kasebut Presiden Ukraina. sah diakoni minangka sah ing Federasi Rusia. ora ujar manawa ora ana mobilisasi. Nanging GDP ujar manawa mung kontraktor sing cukup. Dheweke uga nyebutake babagan senjata sing ora ana wong liya. Soko sing ora katon.
      2. Ritter Runkel
        Ritter Runkel 4 Oktober 2022 22:10
        0
        Aber die Wege der Nato zur Front sind sehr sehr lang. Die Ukraine is groß Alles muss Tausende Kilometer transportiert werden.
      3. Normann
        Normann 4 Oktober 2022 23:03
        0
        Kanggo miwiti, numpes railway, kreteg lan macem-macem trowongan, banjur smash sistem daya, banjur numpes sistem pemanas ... Ora mungkin, panguwasa kita ketoke setuju karo wong, mulane ((((
      4. Normann
        Normann 4 Oktober 2022 23:05
        0
        Karusakan infrastruktur utama Ukraina.
  8. Fisher
    Fisher 4 Oktober 2022 16:15
    +7
    Dheweke wiwit nulis yen ora cukup wong ing ngarep. Apa kagete. Aku duwe pitakonan. Nalika mobilisasi lagi disiapake, yen lagi disiapake, ing negara kita ora bisa nemokake prajurit profesional, prajurit kontrak sing bisa nutup bolongan ing ngarep nalika cadangan wis disiapake?
    1. Sergei V
      Sergei V 4 Oktober 2022 16:18
      +1
      Kabeh sing kasedhiya, lan meh setengah ngomong padha langsung nyuwil kontrak. Pranyata kita bisa nindakake iki gampang
    2. bk316
      bk316 4 Oktober 2022 16:19
      +1
      Dheweke ora bisa amarga kabeh ana ing bisnis.
    3. Ular Rakun
      Ular Rakun 4 Oktober 2022 16:23
      +3
      Ketoke kabeh tentara, tentara 900 ewu, ana ing kertas lan laporan menyang paling dhuwur.
      1. tunggal-n
        tunggal-n 4 Oktober 2022 17:16
        +2
        Ana 900 ewu ing urip nyata, mung kabeh tentara, bebarengan karo armada lan angkatan udara. Lan sing bisa dikirim paling 100 ewu. Ing kene crumbs iki diolesake ing ngarep 1000 km menyang benang tipis. Kang ngendi wae sampeyan poke sampeyan bakal break liwat ing ngendi wae.
    4. 4 ikit
      4 ikit 4 Oktober 2022 16:46
      +1
      Fisher: ing negara kita ora bisa nemokake militer biasa, prajurit kontrak sing bisa nutup bolongan .....

      Personil diklumpukake saka kabeh distrik militèr lan armada, nanging iki ora cukup. Kita cepet-cepet bolak-balik, ora duwe wektu kanggo nutup celah kasebut.
      1. Fisher
        Fisher 4 Oktober 2022 17:45
        +5
        Iki tegese ana wong sing ngajeni kahanan kasebut. Pujian lan pakurmatan kanggo analis kasebut
  9. Sergei V
    Sergei V 4 Oktober 2022 16:17
    +2
    Shaw maneh? Lan Kraken ora ana kanthi kasempatan?
  10. Arcady007
    Arcady007 4 Oktober 2022 16:29
    +2
    Suwene "Motor Sich" iki bisa dirusak?
    Kanggo kaping telu utawa kaping papat lan tansah nganggo teknik.
  11. Pavel57
    Pavel57 4 Oktober 2022 16:35
    +1
    "Motor Sich" - supaya ora njaluk sampeyan kanggo sapa.
  12. K._2
    K._2 4 Oktober 2022 16:42
    -1
    Saka Motor Sich kudune ora ana panggonan urip, nanging kepiye, kabeh bengkel lan bengkel, kaya jamur chtoli tuwuh? Miturut Konashenkov ... (
  13. Rusian
    Rusian 4 Oktober 2022 17:02
    +3
    Lan MO ora bakal mangsuli. Apa Motor Sich wis kerja nganti saiki? Lan tetanduran liyane temenan bisa.
    1. tunggal-n
      tunggal-n 4 Oktober 2022 17:18
      +3
      Iku mokal kanggo nimbulaké sumelang kanggo partners Western, utawa patrap goodwill, utawa iki dudu garis abang, lan ora katon kaya pusat kaputusan-nggawe. Pilih alesan standar saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia.
      Oh ya. Kelalen sing utama. Sapa sampeyan, budak, apa sing bakal dilapurake marang sampeyan?
  14. Codett
    Codett 4 Oktober 2022 18:26
    +2
    Wis suwe perlu kanggo ngrusak kabeh sing ana ing lemah, nanging kita duwe supremasi udara, sanajan Motor Sich dibom lan pesawat dirusak, lan ana akeh pesawat gaya Soviet ing Ukraina lan Eropa sing dijupuk bebarengan sadurunge SVO, utamane SU. 25, padha njupuk mudhun soko ana pitakonan saben dina
  15. Oberst_71
    Oberst_71 4 Oktober 2022 18:33
    +1
    Yanushkevich, pangareping Staff Umum, Nanging mbujuk tsar kanggo mobilisasi umum. Paleolog dielingake babagan iki: "Rusia ora bisa mutusake mobilisasi parsial, amarga dalan lan sarana komunikasi kita kaya sing mobilisasi parsial bakal ngganggu rencana jenderal nalika perlu ..." Ing wayah sore, Jenderal Dobrorolsky teka ing Kantor Pos Utama, duwe dekrit saka tsar ing tangane babagan mobilisasi umum. Kabeh warga masyarakat didhawuhi metu saka bangunan kasebut. Operator telegraf meneng lungguh ing bale sepi, nyadari yen ana kedadeyan sing nggegirisi. Dobrorolsky, nglirik jam tangane, mlaku kanthi bungah ing lantai watu kantor pos. Mung sawetara menit, lan kabeh Rusia bakal bristle karo bayonet ...

    V. Pikul
  16. Oleg-Ivanov
    Oleg-Ivanov 4 Oktober 2022 19:59
    +2
    Ana akeh pitakonan sing durung dijawab babagan perang iki.
  17. lelik613
    lelik613 5 Oktober 2022 19:12
    0
    Karyawan saka proyek tartamtu kuwi kudu salah siji karo kita, utawa ngirim ora ing kabeh. Lan iki kudu digatekake marang wong-wong sing ngarep-arep mlebu ing antarane ... siram.
  18. renyah
    renyah 6 Oktober 2022 00:30
    0
    Kutipan: Nastia Makarova
    Apa sampeyan ora kesel tansah ngeluh ing saben postingan? ana kangelan ora ana sing mbantah

    Dheweke dibayar kanthi potongan.
  19. renyah
    renyah 6 Oktober 2022 00:33
    0
    Kutipan: Sergey V
    Kabeh sing kasedhiya, lan meh setengah ngomong padha langsung nyuwil kontrak. Pranyata kita bisa nindakake iki gampang

    Kontrak kasebut rusak. Lan sapa sing ngalangi dheweke MOBILIZING? Penolakan ora dadi paukuman amarga gagal nepaki kontrak, nanging artikel pidana.
  20. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 Oktober 2022 14:13
    -1
    Kutipan: Nastia Makarova
    Ya, ana kangelan, saiki kok perang ing histeris? ora ana sing bakal owah saka histeria, meneng-meneng mirsani lan iku

    Ora perlu masak borscht tinimbang lungguh ing situs ...