Review militèr

Pentagon pengin modifikasi transportasi militer saka pesawat ruang angkasa Dream Chaser

40
Pentagon pengin modifikasi transportasi militer saka pesawat ruang angkasa Dream Chaser
Experienced Dream Chaser ing trials



Perusahaan Amerika Sierra Space terus ngembangake pesawat ruang angkasa Dream Chaser sing bisa digunakake maneh lan sawetara modifikasi kanggo macem-macem tujuan. Bubar dadi dikenal yen Pentagon kasengsem ing proyek iki lan siap mbantu nggawe versi transportasi militer saka pesawat ruang angkasa. Yen proyek kasebut sukses, militer AS bakal nampa sarana logistik sing anyar.

perjanjian anyar


Sierra Space saka Sierra Nevada Corporation (SNC) wiwitane ngembangake proyek Dream Chaser kanthi fokus ing pasar peluncuran komersial. Kanggo iki, direncanakake nggawe modifikasi penumpang lan kargo saka spaceplane. Sing terakhir bisa ditambah karo modul kargo sing dirancang khusus.

Ing November 2021, perusahaan ngumumake rencana anyar kanggo mbangun pesawat ruang angkasa kanggo panggunaan "keamanan nasional". Kacarita proyek iki bakal dikembangake kanthi inisiatif dhewe lan kanthi dhukungan finansial lan organisasi saka sawetara perusahaan liyane. Ing wektu kasebut, bisa nemokake pendanaan kanthi jumlah $ 1,4 milyar. Total, proyek anyar mbutuhake kira-kira. 4,5 milyar nganti 2024 kalebu.

Ing wektu sing padha, rincian proyek kasebut dhewe ora dilaporake ing wektu kasebut. Sierra Space ora ujar manawa ana departemen sing dimaksudake kanggo pesawat ruang angkasa anyar, kepiye bedane karo modifikasi dhasar, lan tugas apa sing bakal ditindakake. Kajaba iku, ora jelas manawa proyek kasebut dibutuhake dening pelanggan, lan manawa ana prospek nyata.


Kahanan wis cetha mung bubar. Tanggal 8 September, Sierra Space ngumumake wiwitan kemitraan karo Komando Transportasi Angkatan Bersenjata AS (USTRANSCOM). Persetujuan ditandatangani babagan riset lan pangembangan bareng babagan topik transportasi kargo lan penumpang ing atmosfer lan angkasa.

Bebarengan, Sierra Space lan USTRANSCOM rencana kanggo njelajah implikasi militer saka sistem Dream Chaser, modul kargo Shooting Star, lan infrastruktur sing ana gandhengane. Yen nuduhake potensial sing dibutuhake, dheweke bakal dirampungake kanggo digunakake kanggo kepentingan angkatan bersenjata.

Pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh bisa dadi sarana anyar kanggo transfer kargo militer lan personel ing jarak sing adoh. Dheweke bakal nglengkapi transportasi udara, darat lan banyu sing ana lan menehi solusi kanggo tantangan logistik tartamtu. Kajaba iku, bakal ana basis ilmiah lan teknologi kanggo pangembangan transportasi kasebut.

Proyek sing ana


Komplek Dream Chaser sing ana diusulake minangka basis kanggo sistem transportasi ruang angkasa militer sing janjeni. Proyek iki wis dikembangake wiwit pertengahan XNUMX-an dening Sierra Space / SNC kanthi partisipasi sawetara organisasi liyane. Nganti saiki, pesawat ruang angkasa anyar ana ing tahap tes penerbangan ing atmosfer lan pangembangan desain. Penerbangan pertama menyang antariksa wis bola-bali ditundha, lan saiki bakal ditindakake taun ngarep.


Proyek Dream Chaser ing wangun saiki nyedhiyakake nggawe sistem adhedhasar jinis kendaraan peluncuran sing cocog lan pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh. Roket kasebut mesthine ngluncurake pesawat ruang angkasa menyang orbit bumi sing sithik, sawise iku bisa nindakake maneuver sing dibutuhake lan ngrampungake tugas sing ditugasake. Pesawat ruang angkasa kudu bali menyang Bumi ing sadawane lintasan balistik kanthi transisi sabanjure menyang penerbangan level. Landing kudu ditindakake "ing pesawat" ing lapangan terbang.

Pesawat ruang angkasa Dream Chaser yaiku pesawat sing dibangun miturut skema "membawa fuselage". Dheweke nampa fuselage streamlined saka kontur khusus karo ngisor flat segi telu, kang tanggung jawab kanggo nggawe angkat lan / utawa braking sak keturunan. Swiwi kanthi sudut V transversal gedhe uga digunakake. Lumahing njaba pesawat udara ditutupi ubin keramik sing nglindhungi panas.

Dawane kapal kasebut yaiku 9 m kanthi swiwi swiwi 7 m. Versi kargo pesawat ruang angkasa bakal duwe swiwi lipat, amarga diametere bakal mudhun nganti 5 m. Bobot peluncuran Dream Chaser ngluwihi 11,3 ton. .

Ing njero spaceplane ana kompartemen penumpang lan kargo kanthi volume total kira-kira. 16 meter kubik Ing versi penumpang, kapal kasebut bakal nggawa saka 3 nganti 7 wong. lan sawetara kargo. Versi kargo bakal bisa mbukak nganti 5,5 ton kargo menyang orbit. Saka jumlah kasebut, 5 ton bakal diselehake ing kompartemen sing disegel. Nalika bali, bakal ana nganti 1,85 ton kargo ing kapal. 3,4 ton liyane bisa dibuwang; kargo iki bakal kobong munggah ing atmosfer.

Wiwit 2019, modul kargo tambahan Shooting Star wis dikembangake. Iki minangka kompartemen hinged volume gedhe 4,6 m kanthi kompartemen sing disegel lan ora bertekanan. Kapasitas muatan modul kasebut bakal dadi 4,5 ton, uga direncanakake kanggo nyelehake panel surya lan sawetara peralatan liyane, piranti docking kanggo nggarap ISS utawa stasiun liyane, lan liya-liyane. Kemungkinan nggunakake otonom Shooting Star minangka kapal kargo uga digarap.


Landing sawise penerbangan atmosfer pisanan, 2017

Pangiriman cepet


Sistem Dream Chaser dikembangake minangka sarana sing prasaja lan murah kanggo nyedhiyakake aktivitas orbital. Nanging, Pentagon wis nemokake panggunaan anyar. Dheweke pengin nggawe spaceplane minangka sarana logistik global, bisa ngeterake wong lan kargo kanthi cepet ing jarak sing adoh.

Kanggo ngatasi masalah kasebut, disaranake nggunakake sing diarani. profil penerbangan sebagian orbital. Ing kasus iki, spaceplane kudu njupuk mati ing cara biasa lan mlebu orbit kurang diwilang. Iku kudu ngliwati panggonan sing dituju; uga bisa diluncurake menyang orbit liyane kanthi akses sabanjure menyang orbit sing dibutuhake. Obah ing orbit, kapal bakal mlebu wilayah tartamtu, ing ngendi bakal mlebu ing atmosfer, mudhun lan ndharat ing lapangan udara sing ditunjuk. Orbit lengkap ngubengi planet ora bakal dibutuhake ing pirang-pirang kasus.

Profil penerbangan iki nduweni kaluwihan sing jelas. Lepas landas lan kebangkrutan ditindakake kanthi cara biasa lan ora nyebabake kesulitan. Obah ing orbit, spaceplane bakal bisa kanggo berkembang kacepetan dhuwur lan ing wektu sing padha ora nganggo bahan bakar. Amarga iki, sampeyan bisa entuk jangkoan global, lan penerbangan menyang ngendi wae ing donya mung butuh sawetara jam.

Nanging, ana uga watesan obyektif. Dadi, ing wangun saiki, Spaceplane Dream Chaser bisa mabur lan bali menyang lemah mung 1,85 ton ing kabin ukuran winates. Kapasitas mbeta kuwi mung cukup kanggo ngeterake wong utawa sawetara muatan cilik. Transfer jinis utama senjata utawa peralatan mung ora kalebu. Modul kargo Shooting Star nduweni fitur sing padha.


Nanging, sanajan ing wangun iki, kapal lan modul kasebut duwe prospek militer. Bisa digunakake kanthi cepet nransfer unit cilik kanthi peralatan menyang papan kinerja tugas. Kapabilitas sistem kasebut kudu dadi kapentingan kanggo Pasukan Operasi Khusus lan sawetara struktur liyane.

Ora bakal bisa ngilangi watesan babagan ukuran lan bobot utawa nyuda ing kerangka proyek saiki. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngembangake spaceplane anyar lan produk sing gegandhengan. Ditilik saka kemajuan lan jangkah proyek Dream Chaser, iki bisa dadi proses sing dawa lan ora sukses. Malah dhukungan saka Pentagon ora njamin yen kabeh asil sing dikarepake bakal dipikolehi ing wektu sing cukup.

Yen diputusake ngembangake sistem ruang angkasa anyar kanthi kinerja sing luwih apik, mula proyek saiki bakal dadi sumber ide lan solusi. Kajaba iku, sajrone tes penerbangan ing mangsa ngarep, pengalaman operasi kudu dipikolehi, sing uga bakal dianggep ing proyek anyar. Iki tegese Dream Chaser, kanggo kabeh masalah lan watesan, isih kapentingan gedhe kanggo militer.

Rencana kanggo masa depan


Mangkono, Pentagon, sing diwakili dening Komando Transportasi, ngrancang nguwasani cara lan cara logistik global sing dhasar. Wektu iki dheweke narik kawigatosan menyang sistem ruang angkasa sing bisa digunakake maneh sing bisa nggawa kargo liwat luar angkasa. Prinsip transportasi kasebut nduweni kaluwihan gedhe lan bisa mangaruhi logistik tentara kanthi cara sing paling serius, paling ora ing arah individu.

Kemajuan ing mangsa ngarep ing wilayah iki langsung gumantung marang kemajuan proyek Dream Chaser saiki. Dheweke kerep nemoni macem-macem kesulitan lan durung menehi kabeh asil sing dikarepake. Mbok menawa dhukungan saka departemen militer bakal duwe pengaruh positif marang kemajuan karya lan nyepetake rampung. Nanging, kasuksesan proyek saiki lan pembangunan ing mangsa ngarep durung dijamin.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
NASA
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. rotkiv04
    rotkiv04 7 Oktober 2022 16:12
    + 10
    sampeyan ndeleng Amerovsky iki lan langsung ngelingi proyek "Spiral" ch. desainer Lozino-Lozinsky. Kita dikubur, lan negara njupuk kauntungan saka kabeh sing didol ing 90s
    1. RVAPatriot
      RVAPatriot 7 Oktober 2022 16:22
      +9
      Para pangembang lunga menyang jagad sing padhang, ide kasebut diajukake, lan saiki Amerika wis ngetrapake. Sayange, mesthi, Spiral minangka trailblazer saka jinise, nanging mungsuh nggunakake ((
      1. DKuznecov
        DKuznecov 7 Oktober 2022 18:19
        +1
        Wong Amerika duwe tembung:
        "Yen kowe pinter kok mlarat?"
        Lan ya, Amerika dudu mungsuh kita,
        kita mesthi wis felt iku langsung, pracaya kula.
        Dheweke (AS) durung nganggep kita serius.
        Kita, Gusti Allah ngalang-alangi, urusan karo Inggris,
        tinimbang karo proxy sing.
        Lan AS... Mung nglakoni bisnis.
        1. rotkiv04
          rotkiv04 7 Oktober 2022 18:30
          +5
          Yagene sampeyan wedi pracaya yen Amerika dudu mungsuh kita, iki saiki wis dicethakaké kanthi lengkap ing kabeh kamulyan, ing wektu apa sampeyan macet, katon watara
          1. DKuznecov
            DKuznecov 7 Oktober 2022 18:35
            +2
            (yawning) bisnis bebarengan karo mungsuh? (Aku ora ngomong babagan ruang)
            Banjur ya, mungsuh mbokmenawa. Perang lan kabeh.
        2. Yura
          Yura 7 Oktober 2022 18:37
          +2
          Kanibal uga mikir kabeh wektu kenapa saben wong sengit marang dheweke lan pengin numpes dheweke, dheweke, kaya wong liya, kudu mangan paling ora kaping telu dina.
        3. 1984
          1984 7 Oktober 2022 19:49
          +2
          paribasan iki diciptakake dening wong bodho sugih, lan ing cara, wong sugih, luwih bodho, minangka aturan, kok? Ya, amarga bandha bisa dadi rong sebab utama, sing pertama entuk pusaka, yen wong tuwa ora ngupayakake nyekolahke anak, mula ora bakal duwe dorongan kanggo ngembangake awake dhewe, wis sugih, kenapa mbuwang wektu. babagan pendhidhikan lan pangembangan diri sing ora ana gunane nalika sampeyan bisa nyemplungake dhewe ing jagad hiburan, sing nomer loro yaiku dheweke entuk kasugihan dhewe, tegese dheweke wis konsentrasi ing tujuan iki, kerja keras kanggo asile, nggawe sambungan, lan liya-liyane. ora ana wektu kanggo melu pangembangan diri, amarga intelijen utamane wawasan sing wiyar, pangerten sing adoh saka saben liyane, pengusaha, mung sayang wektu ....
          1. xGhost
            xGhost 10 Oktober 2022 16:01
            -2
            Nah, sampeyan nganggep sampeyan sugih utawa pinter?
        4. PPD
          PPD 9 Oktober 2022 09:19
          -3
          Wong Amerika duwe tembung:
          "Yen kowe pinter kok mlarat?"

          Pak, sampeyan wong Amerika?
          Lan paling kamungkinan sugih, amarga yen sampeyan takon malah sethitik, sampeyan bakal ngerti sing tembung muni beda.
          Penulis obat bius iki yaiku Warren Buffett lan muni kaya mangkene - "Yen sampeyan kabeh pinter, kenapa aku sugih?"
          Apa sampeyan ngrasakake bedane?
          Apa jenis karakter iki goleki dhewe, mikir ... luwih apik karo sirah. ngguyu
          Yen dumadakan mandheg, njaluk bantuan kanggo ngatasi masalah kanggo Amerika favorit, contone, kanggo Carnegie. Iku bakal mbantu ngatasi masalah urip. Bener, dheweke dhewe gantung diri, nanging ora pati penting. Aja nggatekake.
          Pisanan saka psikolog. wassat
          Amerika dudu mungsuh kita,

          Nglindhungi pandangane dhewe babagan Rusia, utawa butuh bantuan ing kene uga????
          (menguap) sendi....

          Aja nguap - turu luwih becik ...
          1. DKuznecov
            DKuznecov 9 Oktober 2022 10:17
            +3
            Transisi menyang kapribaden ora masuk akal, nanging budaya kaya ngono ...
            Oke, ayo miwiti maneh lan supaya.
            1. Aku krungu tembung babagan kapinteran lan kemiskinan ing interpretasi sing dakpetik,
            Setuju banget karo kutipan kasebut.
            2. Aku bakal mbaleni maneh babagan AS, luwih jelas: dheweke ora butuh mungsuh,
            padha mung njaluk ing cara kanggo nggawe dhuwit. Lan sing kalah ing Amerika Serikat mung di-push
            ing pojok adoh, supaya padha ora nggawe masalah.
            3. Nguap saka bosen, nanging kurang turu.
            Lan babagan kasugihan ... Lha, ayo ngomong
            Aku dudu wong mlarat, ya. Nanging kanggo 20 taun iki
            nggawe bisnis dhewe, konstruksi V / o pisanan, (PGS)
            ora ana gunane jalaran ambruk negara.
            Mulane, aku duwe dana pensiun dhewe, dudu negara,
            Aku ora ngarep-arep lan ora percaya.
        5. usm5
          usm5 6. november 2022 22:09
          0
          Supaya dadi sugih, wong kudu ora dadi luwih pinter ora isin.
      2. bank
        bank 7 Oktober 2022 18:23
        0
        "Spiral" minangka respon kanggo program Amerika. Lan ditutup sawise penutupan program Amerika sing cocog. Lan tampilan piranti kasebut uga dibentuk miturut pengaruh piranti eksperimen Amerika.
        Dadi sapa sing nggunakake pitakonan sing mbukak.
        1. Alex92
          Alex92 7 Oktober 2022 18:42
          +2
          Ing apa? Aku tansah panginten sing ditutup iku, amarga padha mutusaké kanggo nggawe anter jemput kaya sing. Akibaté, ora Buran utawa Buran (
      3. Alex92
        Alex92 7 Oktober 2022 18:37
        +1
        [tengah]Umm... Sekilas! Inggih, Aku ora ana coincidences kuwi ... Thanks kanggo Gorbach lan Yeltsinoid. Profil wing, sanadyan beda, demonstrator wis
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 7 Oktober 2022 20:30
          +4
          Proyek Soviet "Epos" ...
        2. Berg Berg
          Berg Berg 9. november 2022 17:18
          0
          Lan apa babagan profil? Iki mung ide maju sing dicolong saka USSR. Mbandhingake pesawat jet pisanan lan modern, mbandhingake Yak-15 pisanan karo 130 utawa SU-57, mesthine sampeyan ora bakal nemokake prabédan - "swiwine beda lan buntut ora padha")))
          1. Alex92
            Alex92 10. november 2022 00:20
            0
            Profil wing mengaruhi akeh paramèter, kalebu fokus aerodinamis saka airframe, kang melu petungan anyar lan blowdowns ing trowongan angin, lan ora mung nyolong.
      4. filibuster
        filibuster 7 Oktober 2022 22:35
        +2
        Umume, Spiral mung minangka jawaban kanggo program Boeing X-20 Dyna-Soar AS, yaiku, pionir ing kene yaiku wong Amerika.
        1. Penggemar BSD
          Penggemar BSD 8 Oktober 2022 06:43
          0
          Sampeyan kudu paling sethithik ndeleng prabédan antarane jawaban lan salinan ing kamus! Ya Spiral minangka jawaban, nanging ide lan pendekatan teknik pancen beda!
          1. filibuster
            filibuster 8 Oktober 2022 16:44
            +1
            Inggih, amarga sampeyan menehi saran, banjur aku bakal menehi sampeyan maca kanthi ati-ati sadurunge nentang, aku ora nulis salinan tembung ing komentar ing ngendi wae. Dheweke mung nulis yen Amerika minangka pionir ing program interceptor-reconnaissance-bomber orbital / ruang, dheweke dadi sing pertama miwiti program iki lan mbatesi.
            Apa bisa dikandhakake yen Sierra Nevada Corporation nggunakake perkembangan Spiral nalika ngembangake Dream Chaser, aku ora ngerti, bisa uga, bisa uga ora, nanging dingerteni manawa sanajan tanpa Spiral, Amerika wis cukup. kompetensi ing industri antariksa.
            1. Berg Berg
              Berg Berg 9. november 2022 17:46
              0
              Ora dingerteni sapa sing nyolong ide saka sapa dhisik!
    2. Ulan.1812
      Ulan.1812 7 Oktober 2022 16:25
      +1
      Pancen mirip banget. Perkembangan luwih lanjut ing Lozino-Lozinsky yaiku MAKS. Sistem aerospace sing bisa digunakake maneh. Mung ana peluncuran udara.
    3. Viktor Masyuk
      Viktor Masyuk 7 Oktober 2022 19:27
      +3
      Padha njupuk saka ilat ... Iku ora ketepakan sing pimpinan short-sighted saka USSR pungkasan nesu negara, kaya proyek paling janjeni sadurunge. Lan iki mung siji conto !!!
  2. prodi
    prodi 7 Oktober 2022 16:16
    -4
    kita butuh penghapusan satelit ruang angkasa sing paling cepet lan paling gedhe (utamane Amerika Serikat) ing wilayah kita (kanggo sobering)
    1. KVIRTU
      KVIRTU 8 Oktober 2022 02:40
      -2
      Punika wangsulan ingkang leres.
      Sing luwih bener, luwih akeh minus sing bakal diwenehake sampeyan ing kene))))
      Aja nggatekake, aja mbengok, tulis apa sing sampeyan pikirake.
  3. Ulan.1812
    Ulan.1812 7 Oktober 2022 16:28
    0
    Mesthine, pitakonan muncul, kepiye cara ngatasi pangembangan sistem kasebut. Kayane Roscosmos sawetara wektu kepungkur nyatakake yen uga ngembangake sing padha. Wiwit kuwi, meneng.
    1. rotkiv04
      rotkiv04 7 Oktober 2022 16:42
      +2
      Kutipan: Ulan.1812
      Mesthine, pitakonan muncul, kepiye cara ngatasi pangembangan sistem kasebut. Kayane Roscosmos sawetara wektu kepungkur nyatakake yen uga ngembangake sing padha. Wiwit kuwi, meneng.

      nanging kita ora bisa, Rogozin mung ngerti carane Cut dhuwit kanggo proyèk
    2. fa2998
      fa2998 7 Oktober 2022 17:01
      -2
      Kutipan: Ulan.1812
      Mesthine, pitakonan muncul, kepiye cara ngatasi pangembangan sistem kasebut. Kayane Roscosmos sawetara wektu kepungkur nyatakake yen uga ngembangake sing padha. Wiwit kuwi, meneng.

      Ing Rogozin, mung operator roket sing bisa dicet nganggo Gzhel. Nanging proyek kasebut yaiku "kita ora butuh hoki kaya ngono." Pangiriman barang paling dawa. Beban kasebut sawetara persen saka wiwitan. Ora mung karo kita!
      RS Yen pengin luwih cepet, nggawe pesawat transportasi adhedhasar Tu-160. Ya, iku bakal mangan akeh kerosene, nanging wis dites, dites liwat taun, lan beban sawetara ton. hi
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 7 Oktober 2022 19:35
        0
        Kutipan: fa2998
        Kutipan: Ulan.1812
        Mesthine, pitakonan muncul, kepiye cara ngatasi pangembangan sistem kasebut. Kayane Roscosmos sawetara wektu kepungkur nyatakake yen uga ngembangake sing padha. Wiwit kuwi, meneng.

        Ing Rogozin, mung operator roket sing bisa dicet nganggo Gzhel. Nanging proyek kasebut yaiku "kita ora butuh hoki kaya ngono." Pangiriman barang paling dawa. Beban kasebut sawetara persen saka wiwitan. Ora mung karo kita!
        RS Yen pengin luwih cepet, nggawe pesawat transportasi adhedhasar Tu-160. Ya, iku bakal mangan akeh kerosene, nanging wis dites, dites liwat taun, lan beban sawetara ton. hi

        semono uga aku babagan iki. Inggih, alhamdulillah padha dibusak Rogozin.
  4. EFIM LUBIN
    EFIM LUBIN 7 Oktober 2022 18:23
    -7
    Lan apa gunane kabeh perkembangan kasebut? Sakbenere ora ana sing butuh! Sawetara pamer!
    Kapal-kapal Amerika ing program "Space Shuttle" lan "Buran" Soviet sing sepisan mabur ing tong sampah sejarah! Sampeyan takon kenapa, amarga diduga mabur menyang rembulan, Yankees nggawe shuttles kanthi ketinggian penerbangan maksimal ing ndhuwur permukaan bumi 400 mil (udakara 643 km), ora tau munggah ing ndhuwur 400 km ing ndhuwur bumi? Lan kenapa diskusi banter babagan nggawe sistem komunikasi global dening telung satelit geostasioner sing nggantung sekitar 36000 km ing sadhuwure permukaan bumi, sawise penerbangan Amerika menyang rembulan, langsung mandheg? Lan kenapa ISS duwe ketinggian penerbangan maksimal mung 419 km, sing durung nate munggah? Napa roket mabur ing mesin, prinsip operasi sing dikembangake lan ditindakake dening Jerman Wernher von Braun 80 taun kepungkur ing roket V-2! Apa sing wis ditindakake sawise iku? Bahan struktural anyar lan bahan bakar sing luwih intensif energi wis dikembangake! Kabeh! Aku ngerti jawabane, nanging ora ana sing butuh bebener iki - Aku wis bola-bali dilarang dening alamat IP kanggo bebener iki!
    1. Yura
      Yura 7 Oktober 2022 18:42
      0
      biyen, sing masang semblance saka rodha modern kanggo seret, malah ora ngerti tembung "pamer", nanging iki langsung nambah kacepetan lan bobot saka mbukak dipindhah.
    2. Alex92
      Alex92 7 Oktober 2022 18:46
      0
      Lha, ana YARD, kayane sampeyan wis krungu babagan topik iki maneh, utawa sampeyan ngomong apa?
  5. Anadyrean
    Anadyrean 7 Oktober 2022 23:03
    +3
    Amerika alon-alon lan kanthi yakin ngrampungake kabeh masalah karo papan. Ora pompa, langkah cilik. Nanging - terus-terusan. Lan ndadekke asil. We sapisan Buran take off lan ndharat. Amerika kaget. Saiki wis suwalike. Pitakonan utama lan paling penting kanggo dina iki yaiku - Endi satelit militer paling apik sing dibutuhake para prajurit?
    1. filibuster
      filibuster 8 Oktober 2022 16:53
      -1
      Ya, dheweke ora kaget, luwih-luwih, Space Shuttle uga asline kudu ndharat ing pesawat otonom, nanging para pilot meksa nindakake pilot manual, lan umume penerbangan kasebut otomatis.
      Lan crita sing luwih sedhih yaiku program Energia-Buran minangka proyek sing ora ana gunane ideologis wiwit wiwitan, mula ora bakal ditrapake kanthi cekap. Tujuan utama program Space Shuttle yaiku bisa digunakake maneh kanggo nyuda biaya ngluncurake kargo menyang orbit, lan iki persis apa sing digabungake ing desain, saka "rugi" mung ana bug bahan bakar "mirah", kabeh liya. digunakake maneh. Mung Buran dhewe bali menyang Energia-Buran.
    2. xGhost
      xGhost 10 Oktober 2022 16:06
      -1
      Pitakonan utama yaiku ing ngendi para ilmuwan lan insinyur sing paling apik, menyang ngendi?
  6. John Tanpa Nama
    John Tanpa Nama 8 Oktober 2022 00:28
    0
    Catapult elektromagnetik dibutuhake .. sampeyan bisa ngirit bahan bakar kanthi akselerasi yen sampeyan ngatur kanthi cara sing beda.
  7. angsa49
    angsa49 8 Oktober 2022 00:59
    0
    Sadurunge kita ana "pesawat roket orbital tanpa awak BOR-4". Tampilan piranti adhedhasar asil purges ing TsAGI diusulake dening Neiland (TsAGI) lan Samsonov (NPO Molniya). Skema kanggo ngluncurake Dream Chaser nggunakake kendaraan peluncuran padha karo skema peluncuran BOR-4. Ing taun 90-an, ana desas-desus sing terus-terusan ing industri antariksa yen petungan aerodinamis lan asil pembersihan BOR didol menyang Amerika.
  8. m.cemplung
    m.cemplung 8 Oktober 2022 14:38
    0
    Apa iku Ch. desainer Spiral ora Chelomey?
  9. Pushkowed
    Pushkowed 10 Oktober 2022 10:24
    +1
    Saliyane watesan ing kapasitas kargo, kapasitas penumpang lan rega (sing bisa ditanggulangi kanthi skala teknologi), ana masalah liyane:

    1. Bukak telat. Nyiyapake kanggo mabur kendaraan peluncuran mbutuhake wektu sing suwe lan gumantung saka kahanan cuaca. Sajrone wektu iki, sampeyan bisa mabur kanthi pesawat (utawa malah ing darat).

    2. Perlu kanggo koordinasi peluncuran. Yen sampeyan bisa ngatasi masalah sadurunge (utawa nyimpen sawetara piranti ing roket kanthi siaga terus-terusan), mula tiba-tiba bisa disalahake minangka serangan rudal, kanthi kabeh akibat ...

    3. Watesan ing wilayah kebangkrutan. Kita butuh pangkalan udara kanthi karakteristik kinerja sing cocog, sing ana ing kontrol pasukan kita (utawa ramah).

    4. Sampeyan isih kudu piye wae njaluk menyang titik wiwitan. Lan saka situs kebangkrutan menyang titik target - banget. Kanthi cara tradisional.

    Senadyan kaunggulan nemtokake ing kacepetan pesawat liwat mobil, ing jarak cendhak (nganti sawetara atus kilometer), trip dening mobil njupuk wektu kurang saka pesawat udhara. Wiwit ing kasus milih pesawat, akeh wektu ngginakaken ing dalan menyang lan saka bandara, check-in kanggo pesawat, liwat keamanan, etc. tumindak.

    Sanajan sukses, proyek iki bakal nganggep lelungan udhara kanthi cara sing padha karo lelungan udara saiki ana hubungane karo lelungan mobil. Ora mung ing ukuran atusan kilometer, nanging ing ukuran kabeh planet.
  10. Berg Berg
    Berg Berg 9. november 2022 17:07
    0
    Amarga padha maling donya, padha tetep dadi! Dheweke mung bisa nyolong ide wong liya, nat. maling lan rampog lan warmed fasis Jerman.