Review militèr

Klompok serangan PMC "Wagner" dikuwasani wilayah salah sawijining pabrik ing Artyomovsk

42
Klompok serangan PMC "Wagner" dikuwasani wilayah salah sawijining pabrik ing Artyomovsk

Unit pasukan sekutu cedhak Artemovsk (Bakhmut) nambah ngarsane, kelompok serangan wis tetep ing pinggiran kidul kutha. Iki dilaporake dina sadurunge.


Miturut informasi sing kasedhiya, unit wingi saka PMC "Wagner" ngrebut maneh wilayah pabrik pemilahan sampah ing zona industri kutha saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sadurunge, baterei mortir makarya ing wilayah kita saka tanduran, kita ngatur kanggo nangkep depot amunisi lan Polandia bisu LMP mortir.

Ing wektu sing padha, "musisi" dhewe nyatakake yen mungsuh ora mundur ing ngendi wae saka kutha, nanging nguatake posisine, kalebu ing pinggiran kidul cedhak stasiun pompa bensin. Ing jero kutha kebak peralatan abot, Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake kanggo nglawan pasukan sekutu. Pasukan kita wis mapan ing wilayah bekas pabrik kaca lan tambang uyah, nganakake pengintaian kanthi pasukan, ngresiki perkebunan alas saka Teroboronists. Dheweke ujar manawa kabeh wong urip lan sehat, swasana ati apik banget.

Wigati dicathet yen ora mung Wagner PMC sing gelut ing arah iki, nanging uga pasukan khusus Akhmat lan unit Korps 2nd NM LPR, mung "musisi" sing terus-terusan ngrungokake, sing liyane ing wewayangan.

Miturut data ora resmi, unit brigade mekanis 53 saka Angkatan Bersenjata Ukraina mundur ing jero kutha, amarga ilang luwih saka setengah personel sajrone sasi kepungkur. Uga ing kutha, unit 93rd Kholodny Yar brigade disebarake, dikiataken dening sistem pertahanan. Brigade mekanis 54 lan 92 saka Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi howitzer M777 ditransfer menyang pinggiran kutha, artileri kita digunakake, dadi angel kanggo narik cadangan.

Kacarita unit-unit Angkatan Bersenjata Ukraina sing mbela kutha kasebut wis duwe rencana mundur yen Artemovsk dikuwasani dening tentara Rusia.
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. NSV
    NSV 4 Oktober 2022 18:07
    +2
    Presentasi sing menarik .. Tambang uyah ... ora tau ana tambang uyah ing Artemovsk, alabaster ya.. Mantan tambang kaca, meh dadi pusat kutha, secara harfiah 4 mandheg saka alun-alun tengah.
    1. isv000
      isv000 4 Oktober 2022 18:48
      +4
      Kutipan: NSV
      Presentasi sing menarik .. Tambang uyah ... ora tau ana tambang uyah ing Artemovsk, alabaster ya.. Mantan tambang kaca, meh dadi pusat kutha, secara harfiah 4 mandheg saka alun-alun tengah.

      Simpenan Artemovskoye ing pinggiran Bakhmut (Artemovsk) - yaiku, tambang uyah.
      1. NSV
        NSV 4 Oktober 2022 20:04
        0
        Iki minangka jeneng umum, lan tambang asosiasi Artemsol dhewe dumunung ing Soledar, rong puluh kilometer saka Artemovsk. Sanajan sampeyan bener, ing abad kaping 19 ing Stupki, iki minangka pinggiran Artemovsk, Walanda mbangun tambang uyah. , nanging wis suwe ora ana sing ditinggal. Mung Foto...
  2. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 4 Oktober 2022 18:11
    + 15
    Musisi Wagner iku wong lanang sing bisa banget ... nanging aku isih mikir yen kudu digunakake kanthi luwih produktif tinimbang mung pesawat serangan ... contone, ing mburi garis mungsuh minangka saboteurs.
    Kualifikasi wong lanang iki ngidini kita ngandelake tugas sing menarik lan ambisi.
    1. ASAD
      ASAD 4 Oktober 2022 18:16
      0
      Mesthi, musisi duwe divisi spesialis. Nanging komposisi utama pesawat serangan, lan losses sing luwih dhuwur tinimbang ing Angkatan Bersenjata.
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 4 Oktober 2022 18:22
        +7
        Wagnerians kaya scalpel bedhah lan ora kapak ... dadi aku wonder kok printah mutusaké kanggo nggunakake alat perang ing kapasitas beda.
        1. angin adhem
          angin adhem 4 Oktober 2022 18:26
          +1
          Quote: Lech saka Android.
          Wagnerians kaya scalpel bedhah lan ora kapak ... dadi aku wonder kok printah mutusaké kanggo nggunakake alat perang ing kapasitas beda.

          Serangan iki ora ana gunane, nanging mbebayani. Ana pasukan gedhe konsentrasi sing dibutuhake ing wilayah liyane, utamane artileri.
          Dheweke kudu ditransfer menyang latihan sing diarani. Ana kaping pirang-pirang keuntungan lan karya miturut profil.
          1. nikel
            nikel 4 Oktober 2022 18:36
            +3
            Inggih, iku mung padha fetter pasukan mungsuh tambahan, iku ala sing ora ana analog Wagner ing arah liyane. Bisa guyon ing mburi mungsuh maju.
          2. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 5 Oktober 2022 12:37
            0
            Kanggo latihan kaya "orkes" saka mobilizers?
            Iku apik kanggo.
            Nanging.
            Dheweke katon kerja keras ing kana.
            Apa sampeyan bisa mbayangno apa lolongan sing bakal ditindakake?
        2. tukang ngapusi
          tukang ngapusi 4 Oktober 2022 18:33
          +5
          Wagnerians kaya pisau bedah lan dudu kapak ...

          Ana loro scalpels lan pemotong babi ora kurang cetha, nanging paling kamungkinan ora duwe sarung tangan putih. Apa sampeyan kerep krungu musisi sing nandhang khinzirs? Ya, yen sawetara jurusan lan FSE ... ora ana pesen maneh ...
          1. Lech saka Android.
            Lech saka Android. 4 Oktober 2022 18:42
            +3
            Wagnerian bisa nyritakake akeh perkara sing menarik ... eseman wektu iku durung teka.
            1. tukang ngapusi
              tukang ngapusi 4 Oktober 2022 18:46
              +1
              wektune durung teka

              Ora bakal teka. Ing lapangane, akeh-akehe master, nanging ora ana tukang crito, sampeyan ora bakal nemokake critane, kalebu amarga wis suwe ora ana, yaiku ... nanging kepiye carane.
            2. Dart2027
              Dart2027 4 Oktober 2022 19:01
              0
              Quote: Lech saka Android.
              Wagnerian bisa nyritakake akeh perkara sing menarik

              Buku dening Marat Gabidullin "Ing kali sing padha kaping pindho".
              https://www.litres.ru/marat-fayzrahmanovic/v-odnu-reku-dvazhdy-siriyskaya-voyna-glazami-russkogo/
        3. lele
          lele 4 Oktober 2022 18:57
          -4
          mulane, Aku kaget kok printah mutusaké kanggo nggunakake instrument iki perang ing kapasitas beda.

          Dadi ora ana dalan metu. Kabeh ora kaya sing dikarepake lan ora kosok balene.
          Klompok serangan PMC "Wagner" dikuwasani wilayah salah sawijining pabrik

          Ora let suwe dheweke bakal miwiti nglaporake babagan perang "gedhe" kanggo "Hut Forester", kaya ing guyonan kasebut. hi
        4. cukup
          cukup 5 Oktober 2022 23:40
          -7
          iku dudu scalpel utawa malah kapak, iku paving watu, yen ora, padha ora bakal Recruit narapidana menyang Wagner ing basis sukarela-wajib.
      2. Maks Winter
        Maks Winter 6 Oktober 2022 14:01
        0
        Kutipan saka ASAD
        Mesthi, musisi duwe divisi spesialis. Nanging komposisi utama pesawat serangan, lan losses sing luwih dhuwur tinimbang ing Angkatan Bersenjata.

        ora nindakake omong kosong, yen ora ing subyek, lan yen sampeyan dadi manawa ing tembung, pranala menyang sing ,, losses ,,?
    2. nikel
      nikel 4 Oktober 2022 18:35
      0
      Dheweke dhewe ujar manawa ing kahanan kutha luwih trep kanggo gelut.
    3. Maks Winter
      Maks Winter 6 Oktober 2022 13:59
      0
      mesthi, nanging mbokmenawa artikel iki ora mbukak tujuan bener nggunakake grup Wagner
  3. tihon4uk
    tihon4uk 4 Oktober 2022 18:11
    -11
    Kita ngalahake siji dalan sajrone seminggu, puluhan desa sajrone sedina. Dadi kita bakal cepet kalah perang. Sanajan katon yen dheweke wis ilang.
    1. ASAD
      ASAD 4 Oktober 2022 18:18
      +3
      Iku banget awal kanggo tiba menyang ora kentekan niat, apa aku pesimis, banjur aku manawa kabeh bakal bisa.
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 4 Oktober 2022 18:19
      +3
      Dadi kita bakal cepet kalah perang. Sanajan katon yen dheweke wis ilang.


      Apa sampeyan mikir kaya ngono?
      Mbenerake luwih rinci ... contone, aku ora mikir. Nyuwun
      1. ASAD
        ASAD 4 Oktober 2022 18:26
        0
        Aku bakal ndhukung, yen pimpinan ora nggabung, banjur ing spring kita bakal drive mungsuh
      2. tihon4uk
        tihon4uk 4 Oktober 2022 18:29
        -7
        Kenging punapa? Apa sampeyan wis tau kepingin weruh ing ngendi pertahanan udara kita, ngendi perang elektronik legendaris kita sing macet kabeh lan kabeh, ngendi penerbangan kita? Saben dina saya katon saya tambah akeh kerugian tentara kita sing swarane mungsuh (45 ewu tiwas) ora adoh saka bebener. Wadyabala kita wis rusak, mula aku duwe pikiran kaya ngono.
      3. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 5 Oktober 2022 12:40
        -1
        Ketoke ngandika ing manual. Nyuwun
        Wis wektune kanggo paling ora ngetik gendera kanthi IP (lan mblokir server proxy).
  4. Irit
    Irit 4 Oktober 2022 18:16
    +4
    Lan ing kene ana kekurangan penerbangan! Akumulasi peralatan, serangan udara kanthi bom abot perlu! Ngendi penerbangan militer kita? ??
    1. novel66
      novel66 4 Oktober 2022 19:11
      +3
      Kanthi BUK lan S-300 sing ora ditutup, ora ana gunane kanggo ngirim mateni, lan penerbangan bakal rampung
      1. Sebostyuan
        Sebostyuan 4 Oktober 2022 19:43
        0
        Yen sampeyan wis kasedhiya saka alat: FABs lan NURSs, banjur ya. Lan yen sampeyan nyoba nggunakake helikopter LMUR luwih asring, lan amunisi Gliding saka pesawat, pertahanan udara ora bakal tekan. Sampeyan kudu digawa menyang pojok utama, sing ndadekake rentan kanggo MLRS jarak jauh. Pitakonan ana ing sistem lan cara aplikasi.
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 5 Oktober 2022 12:42
        -1
        Lan pluru sing mabur menyang radar kaya moth kanggo murub ora bakal mbantu pertahanan udara?
        1. novel66
          novel66 5 Oktober 2022 12:47
          +2
          radar Amerika langsung saka AWACS lan liya-liyane saka wilayah negara liya. kita durung nembak dheweke (lan ora mungkin)
          1. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 5 Oktober 2022 12:50
            -1
            Ana solusi.
            Kita katon ing cuaca (ing ngendi iku ngunekke), carane ngunekke ing ngendi perlu - roket kuwi mabur adoh ditempelake ing airship / balon.
            Banjur sawise jam H diwiwiti.

            Lan supaya padha mbuktekaken mengko.
  5. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 4 Oktober 2022 18:48
    +2
    Kutipan saka tihon4uk
    Wadyabala kita wis rusak, mula aku duwe pikiran kaya ngono.

    rusak?
    Nggawa bukti ... tembung lan pikirane mung ora cukup kanggo mikir. eseman
    Apa mungkin tentara ke 20 kita ambruk lan dicekel ... apa pancen Wagnerite wis ora ana maneh ... menyang ngendi 300 ewu mobil kita ... ahhh ... kabeh wis ilang ... sesuk Zelensky bakal numpak Abrams watara Moscow.
    Aku maca komentar saka alarmists ing VO lan ngguyu ... uga, sampeyan pancene ora bisa nangis kaya bocah.
    1. tihon4uk
      tihon4uk 4 Oktober 2022 19:14
      -6
      Aku dudu alarmis, nanging kasunyatan manawa tentara kita wis mundur sajrone sewulan saiki nggawe pikiran sedih. Aku bakal bungah yen aku salah.
    2. skeptik2
      skeptik2 4 Oktober 2022 19:17
      -2
      Sampeyan ora bisa kaya manuk unta, sing ora bisa. Yen sampeyan nempelake sirah ing pasir tanpa wates, sampeyan bisa ilang. Sampeyan ora bisa pracaya saben tembung Konashenkov ngandika. Sampeyan ora bisa ngalahake whitewash saka langit-langit kanthi topi tanpa alesan.
      Apa sing diijini?
      Sampeyan bisa paling sethithik sapisan ing urip sampeyan ndeleng bebener ing mripat lan nyoba paling ora sapisan kanggo mikir dhewe, tanpa bantuan TV.
      Coba ngerti ngendi, ing tataran apa kita diantemi langsung, kaya lanang.
      Kanggo mangerteni yen motivasi Angkatan Bersenjata Ukraina minangka pesenan sing luwih dhuwur tinimbang mob kita. Amarga yen kita mbuwang politik lan kabeh obrolan ideologis, mung siji inti sing isih ana - Angkatan Bersenjata Ukraina mung dipeksa kanggo mbela omah, kulawarga lan tanahe. Lan apa motivasi wong lanang kita? Musisi ora ngetung, padha perang kanggo dhuwit lan mung kanggo dhuwit, ora ketompo sing ngomong apa. Kepiye babagan mobs? Sing diseret metu dening scruff kulawargané lan dibuwang kanggo ora ana sing ngerti ngendi? Apa sing padha duwe? Denazifikasi? Ya, denazifikasi iki, ora ana sing bisa ngucapake, apa maneh nerangake.
      Mulane ora ana gunane ngenteni "Tentara Wenck". 300 ewu iki ora bakal ngrampungake apa-apa. Lan 300 ewu sabanjure ora bakal ngrampungake apa-apa.
      Amarga ora ana gagasan. Ora ana gunane. Ing taun 1941-1945, nalika wong Soviet mbela tanahe. Apa dina iki?
      Aku ora ngerti ... Aku ora weruh celah ing kabeh ... Sampeyan bisa uncalan minuses ing kula utawa ban kula. Nanging apa sing bakal diganti? Aku mung mbandhingake peta permusuhan saiki ing wilayah Kherson karo patang dina kepungkur. Sawise kabeh, iki bencana ... Apa sabanjure?..
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 5 Oktober 2022 01:34
        +1
        Kutipan saka: skeptik2
        Aku mung mbandhingake peta permusuhan saiki ing wilayah Kherson karo patang dina kepungkur. Sawise kabeh, iki bencana ... Apa sabanjure?..

        Aku wis ndeleng dinamika permusuhan wiwit tanggal 24 Februari ... lan aku ujar manawa perang karo Ukronazis bakal suwe ... kanthi sukses sing beda-beda ... mula sampeyan ora ngandhani apa-apa sing anyar.
  6. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 4 Oktober 2022 18:48
    0
    Aku dudu profesional militer - nanging sing ngalangi kita tumindak kaya Amerika Serikat, yaiku. mung nguripake wilayah benteng iki, bebarengan karo akeh peralatan lan fasis, dadi reruntuhan udud? Kayane kita wis nyimpen FAB kanggo telung perang wiwit jaman Soviet? Ing kasus bom karpet, akurasi ora dibutuhake, sampeyan bisa kerja saka papan sing dhuwur lan nylametake pesawat lan "musisi kita? Apa sing ngalangi sampeyan?
    1. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 4 Oktober 2022 21:30
      +1
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      apa ngalangi kita saka tumindak kaya Amerika Serikat, i.e. mung nguripake wilayah benteng iki, bebarengan karo akeh peralatan lan fasis, dadi reruntuhan udud? Kayane kita wis nyimpen FAB kanggo telung perang wiwit jaman Soviet?

      Ora ana pangerten kenapa iki ora ditindakake - akeh sing ora, kaya sampeyan. Kajaba iku, malah Solovyov, sing tansah nyanyi bebarengan karo "kabijakan partai" - wis ilang swara, takon apa sing paling dhasar kanggo operasi militèr ora rampung.
    2. nedgen
      nedgen 5 Oktober 2022 00:38
      +1
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Aku dudu profesional militer - nanging sing ngalangi kita tumindak kaya Amerika Serikat, yaiku. mung nguripake wilayah benteng iki, bebarengan karo akeh peralatan lan fasis, dadi reruntuhan udud? Kayane kita wis nyimpen FAB kanggo telung perang wiwit jaman Soviet? Ing kasus bom karpet, akurasi ora dibutuhake, sampeyan bisa kerja saka papan sing dhuwur lan nylametake pesawat lan "musisi kita? Apa sing ngalangi sampeyan?


      Kabeh iku prasaja banget. Pertahanan udara krajina sing ora rusak lan dhukungan informasi saka Usovites. Kabeh padha, S-300 lan Buk VERY serius. Masalahe ora ana sing sengaja nyoba ngrusak pertahanan udara iki. NO pesawat REB ing kabeh saka tembung NO. Ing sawijining wektu, MiG-25RBM diasah kanggo target iki, nanging dibuwang. Lan analog Rusia saka Usovsky E-8 Tu-214R MO dituku TANPA sistem transmisi data langsung ing lemah, amarga sampeyan ndeleng, sistem dadi luwih larang tinimbang sing dituduhake ing kontrak. Saiki, nyatane, Tu-214R dikebiri. Ora bisa kanthi cepet ngarahake artileri lan pesawat menyang target sing dideteksi. Padha bisa, mesthi, nanging kanthi swara. Lan urutan gedhene luwih alon. Bener, akhire kita kudu MULAI PERJUANGAN kaya sing dikarepake. sing. Bakal ngrusak kreteg ing ALL RIVERS ing mburi Angkatan Bersenjata Ukraina, kalebu Dnieper. Numpes ALL TES utawa paling ora kabeh gardu. Tanpa dheweke, TES, kaya HES lan AES, ora perlu. Lan tanpa listrik, sepur listrik bakal mandheg. Lan kanggo 5% lokomotif diesel sing bakal tetep, sampeyan ora bakal bisa ngeterake akeh. Kita isih kudu ngisi trowongan Beskydy. Loro-lorone lawas lan anyar. Lan iki ora dadi masalah sanajan pertahanan udara. Kok perlu "keris" yen ora kanggo tujuan strategis. lsp. lsp.
  7. ZoV
    ZoV 4 Oktober 2022 19:03
    +2
    Inggih Wagnerians! Ora kanggo apa-apa yen lolongan kaya mangkene ngadeg ing sisih kulon.. Wong lanang pancen agresif lan motivasi. Pilihane katon serius banget. hi
  8. Alex Nevs
    Alex Nevs 4 Oktober 2022 19:18
    +1
    Aku ngerti, ing kene tsipsoshniks ngoyak-oyak. Tsipsoshnik ya kanggo 30 potongan perak. Kanggo sing bali Crimea, LPR, DPR, Kherson, Zaporozhye wilayah, aku bisa ngirim 30 Sreb. ngguyu wong Malates.
  9. Retvizan 8
    Retvizan 8 4 Oktober 2022 19:40
    +2
    Kayane Artyomovsk bakal cepet dijupuk.
    Mugi sawise iku bakal luwih gampang kanggo ambegan ing Donetsk.
  10. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 4 Oktober 2022 21:27
    -2
    Mulane ing pemukiman sing dianakake Nazi - biasane "kebak peralatan abot" lan kanggo nguatake, sawetara cadangan "brigade mesin" biasane ditarik kanthi cepet?
    Lan kenapa ora ana wong siji-sijia sing teka menyang wong lanang sajrone rong minggu, minangka asil, sawise rong minggu perlawanan sengit, kita kepeksa mundur tanpa ngenteni pitulungan nyata?
    Apa iki, rencana licik?
  11. Bonifasius
    Bonifasius 4 Oktober 2022 23:22
    +1
    Kayane saliyane "Wagner" lan "Akhmat" ora ana sing nindakake apa-apa ing ngarep! (Ngapunten, dudu ideku) Nyuwun