Review militèr

Korps Marinir AS bisa uga tanpa kapal pendarat

20
Korps Marinir AS bisa uga tanpa kapal pendarat

Sajrone patang taun kepungkur, Angkatan Laut AS ora bisa ndandani salah sawijining kapal pendarat. Anggaran ndandani wis ngluwihi $ 99 yuta, lan iki minangka angka minimal. Nanging sanajan biaya kasebut, kapal kasebut isih ora bisa dioperasikake.


Akibaté, sawise meh limang taun karya ndandani, komando Angkatan Laut AS ngandika iku luwih gampang kanggo decommission kapal saka kanggo ndandani iku luwih.

Kajaba iku, Angkatan Laut AS bakal mateni 9 kapal serbu amfibi liyane. Kabeh mau, kaya sing dituduhake dening pemeriksaan, mbutuhake dandan sing larang. Sawetara kapal isih duwe layanan luwih saka sepuluh taun. Nanging Angkatan Laut AS ora pengin mbuwang dhuwit kanggo kapal kasebut.

Sing nggumunake, operator utama kapal serbu amfibi dudu Angkatan Laut, nanging Korps Marinir AS. Dheweke nggunakake kapal kanggo nggawa Marinir ing macem-macem misi ing saindenging jagad. Penarikan akeh kapal serbu amfibi saka layanan, mesthi bakal langsung mengaruhi kesiapan tempur Korps Marinir AS.

Miturut Korps Marinir AS, operasi pendaratan penting banget ing konteks ngadhepi mungsuh sing potensial. Pasukan marinir bisa disebar ing endi wae ing saindenging jagad, nduwe pengaruh sing nyenengake ing negara liya lan nyegah konflik sing bisa ditindakake. Nanging, decommissioning kapal serbu amfibi bisa duwe impact murni negatif ing operasi luwih saka Korps Marinir, printah saka ILC pracaya.

Sauntara kuwi, kapal serbu amfibi kelas Whidbey Island bakal dioperasikake suwene 40 taun. LSD iki dibangun ing taun 1980-an lan 1990-an ing galangan kapal Lockheed Martin sing saiki wis ora ana ing Seattle. Mèh patang puluh taun wis kliwat, mula uripe kapal-kapal mau wis entek. Ing taun 2024, Angkatan Laut AS ngrancang mateni papat kapal serbu amfibi liyane. Miturut prentah kasebut, kahanan teknis sing kurang apik lan mbutuhake sumber daya sing akeh kanggo pangopènan luwih lanjut.

Ing sisih liya, Angkatan Laut dhewe sing kudu disalahake amarga kapal-kapal sing ndharat ing kahanan sing ora apik. Nganti pirang-pirang taun wong-wong mau nundha pangopènan kapal, saéngga masalah-masalah sing sifaté teknis akumulasi, kondisi kapal saya tambah parah.

Nanging, armada kasebut ora bisa nyuda jumlah kapal pendarat tanpa idin saka Kongres AS. Diskusi isih ditindakake babagan masa depan pasukan pendaratan Angkatan Laut. Yen Kongres isih ora nyetujoni decommissioning kapal, armada sampeyan kudu nyimpen ing dermaga tanpa kamungkinan kanggo nggunakake kanggo maksud sing dimaksudaké.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia / Foto Angkatan Laut AS dening Kepala Spesialis Komunikasi Massa John Lill.
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergeyj1972
    Sergeyj1972 5 Oktober 2022 09:15
    +1
    Umumé, padha duwe hubungan aneh antarane Angkatan Laut lan ILC. Ing tangan siji, ana sawetara ketegangan lan kritik bebarengan. Ing tangan liyane, sanajan semi-nominal, ILC minangka integral, sanajan otonom, bagean saka Angkatan Laut.
  2. Victor_B
    Victor_B 5 Oktober 2022 09:21
    +3
    Ing sisih liya, Angkatan Laut dhewe sing kudu disalahake amarga kapal-kapal sing ndharat ing kahanan sing ora apik. Nganti pirang-pirang taun wong-wong mau nundha pangopènan kapal, saéngga masalah-masalah sing sifaté teknis akumulasi, kondisi kapal saya tambah parah.
    Inggih, apik!
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 5 Oktober 2022 09:32
      +1
      Kutipan saka: Victor_B
      Sajrone pirang-pirang taun, dheweke wis ngilangi pangopènan kapal

      Dheweke ora duwe wektu - padha perang ing saindenging jagad lan nuduhake gendera!
      1. novel66
        novel66 5 Oktober 2022 10:06
        +4
        sing aneh
        buyar ing ngendi wae ing donya, nggawe impact nyengsemaken

        Aku panginten iku perlu fokus ... Nyuwun
        Volodya hi
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 5 Oktober 2022 13:03
          0
          "Ing panggonan sing bener, ing wektu sing tepat, kumpulake jumlah pasukan sing tepat"! Klasik....
  3. solar
    solar 5 Oktober 2022 09:24
    +1
    Gambare ora padha.
    Kapal amfibi kelas Whidbey Island
  4. roket757
    roket757 5 Oktober 2022 09:30
    0
    Korps Marinir AS bisa uga tanpa kapal pendarat
    . Paus minke duwe luwih saka siji utawa loro instrumen tekanan ing negara liya ... bakal ilang / matesi siji / loro, liyane bakal nguatake.
    Kajaba iku, kanggo nglawan tekanan militer, akeh negara bakal nambah kemampuane ...
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 5 Oktober 2022 09:51
      -1
      Nanging Marinir AS minangka salah sawijining pasukan utama ing Angkatan Darat lan Angkatan Laut AS.
      1. Vitaly161
        Vitaly161 5 Oktober 2022 09:53
        0
        ketoke ora suwe, sing ora bisa nanging bungah
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 5 Oktober 2022 10:07
          -1
          Ya, luwih akeh masalah, luwih apik kanggo kita.
        2. novel66
          novel66 5 Oktober 2022 10:08
          +2
          nglatih maneh ing Angkatan Udara ... Apa Hercules padha?
      2. Doccor18
        Doccor18 5 Oktober 2022 10:17
        +2
        Ing pimpinan Berger, ILC lagi diformat kanthi serius. Dheweke ninggalake tank, nyuda artileri, nanging nambahake peluncur roket, MLRS, drone, lsp. Bakal biaya seri KFOR. Malah bakal ngganti struktur divisi. Ing babagan iki, padha ngirit kabeh sing bisa ditindakake - UDC lawas wis dibusak.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. rotmistr60
    rotmistr60 5 Oktober 2022 10:26
    +1
    sawise meh limang taun ndandani, komando Angkatan Laut AS ujar manawa luwih gampang dheweke ngilangi kapal kasebut tinimbang ndandani maneh.
    Kanthi budget militèr, wis ngginakaken limang taun lan mutusaké kanggo nyimpen dhuwit kanggo ndandani? Aneh.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 5 Oktober 2022 10:59
      -1
      Nah, yen perangko panganan dienalake ing tentarane ... ora heran
  7. Voronezh
    Voronezh 5 Oktober 2022 10:34
    0
    Dheweke ora bakal tetep. Dheweke ora duwe masalah mobilisasi kapal saka armada dagang. Ora ana sing nyoba nggawe swara. Lan ana akeh kapal sing cocok ing armada sipil.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 5 Oktober 2022 11:04
      -1
      Iki padha karo ujar "Aku rumangsa ora bakal ana kopi, amarga sampeyan bisa ngganti karo pengganti gandum kanthi biji ..."
  8. Roso 56
    Roso 56 5 Oktober 2022 10:44
    0
    Ya, sanajan tetep ana ing ngisor sing kosong, sedhih apa iki kanggo kita?
  9. Sadok
    Sadok 5 Oktober 2022 12:13
    -2
    Kita kudu menehi "Kuzya". banjur padha ngerti apa "biaya" karo huruf kapital
  10. kanggo
    kanggo 5 Oktober 2022 16:59
    0
    "Lan saiki ayo ngrungokake laporan saka kepala Dinas Perhubungan"
  11. tuts
    tuts 5 Oktober 2022 17:54
    0
    punika armada rampung kanggo Ukraina, padha uga bakal matur nuwun