Review militèr

Komisaris militer Rusia: Minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong Rusia sing ndeleng perang kanthi beda bakal teka ing Ukraina

242
Komisaris militer Rusia: Minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong Rusia sing ndeleng perang kanthi beda bakal teka ing Ukraina

Selasa, 4 Oktober, dudu dina sing cerah banget kanggo tentara Rusia, kita mundur, menehi 17 pamukiman mungsuh ing wilayah Kherson. Alesan kanggo iki yaiku kekurangan personel, nanging sampeyan ora kudu sprinkle awu ing sirah, kabeh bakal diganti rauh. Panglima militer Alexander Sladkov ngandhani babagan iki ing program "Perang ing Wengi".


Pasukan Rusia kudu mundur ing sisih kiwa Dnieper, menehi mungsuh wilayah sing cukup gedhe, kalebu 17 pamukiman. Alesan kanggo iki yaiku 600 prajurit Rusia ing ngarep 15 km. Komando mutusake kanggo mundur, njupuk posisi sing luwih trep kanggo pertahanan. Wilayah kasebut bisa direbut maneh, nanging prajurit sing wis mati ora bisa dibalekake.

Ing wektu sing padha, ora kabeh ala kaya sawetara ahli sing saiki, kajaba mundur, kita maju, iki luwih jelas ing Donbass, ing ngendi mungsuh nyoba ngemot unit maju ing limang arah.

Miturut Sladkov, kabeh bakal diganti rauh, minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong bakal teka ing ngarep sing bakal weruh perang ora ing cara militer, padha ora blinkered dening Kementerian Pertahanan lan ora dilatih ing pengeboran. .

Iki tegese kita bisa nyana inisiatif saka wong-wong iki, ngupayakake pendekatan non-standar: ing swasembada, lan malah ing perang (...) Aku, mesthi, ora ngomong babagan nglirwakake hukum perang, Piagam Pertempuran . Ora, iki babagan inisiatif lan pendekatan sing nyenengake. Petani Rusia duwe, lan kabeh wong kita wis siyap.

Sladkov ngandika.

242 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 5 Oktober 2022 10:56
    + 28
    Minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong Rusia sing ndeleng perang beda bakal teka ing Ukraina
    Nyatane, dheweke bakal perang ing wilayah Rusia, sementara dikuwasani Ukraina.
    1. Mikhail Sidorov
      Mikhail Sidorov 5 Oktober 2022 11:03
      + 13
      Nyatane, dheweke bakal perang ing wilayah Rusia, sementara dikuwasani Ukraina.

      Iki kanggo saiki. Dadi sampeyan kudu nerusake.
      1. Victor_B
        Victor_B 5 Oktober 2022 11:13
        + 13
        Kutipan: Mikhail Sidorov
        Iki kanggo saiki. Dadi sampeyan kudu nerusake.
        Lan wilayah kasebut bakal dadi Rusia maneh.
        Dadi ora apa-apa!
        1. neworange88
          neworange88 5 Oktober 2022 11:22
          +1
          Esuk iki, Putin ngrampungake proses nampa wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye menyang Rusia.

          . Presiden Vladimir Putin mungkasi proses nampa wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye menyang Rusia.
          Pimpinan Rusia wis mlebu undang-undang kanthi sah kanggo ngrampungake proses iki.
          Sumber: https://rusvesna.su/news/1664952593




          . Saiki populasi Rusia wis tambah 8,8 yuta
          Putin nyetujoni ratifikasi perjanjian babagan diakoni papat wilayah anyar menyang Rusia kanthi menehi tandha undang-undang konstitusi sing relevan.
          Proses aksesi subyek anyar Rusia wis rampung. Iku tetep kanggo mbenake Konstitusi Federasi Rusia.

          https://t.me/RVvoenkor/28049

          Davydov Brod nyerah?
          .Tentara Ukraina nguwasani Davydov Brod ing wilayah Kherson kanthi kerugian kolosal.
          Sawetara jam kepungkur, militer Ukrainia bisa mlebu ing wilayah pemukiman Davydov Brod ing wilayah Kherson. Iki dibuktekake kanthi rekaman video sing relevan sing diterbitake dening prajurit lan tentara bayaran Ukrainia. Upaya dening tentara Ukrainia kanggo break menyang Davydov Brod wiwit ing Agustus, nanging mung saiki ana konfirmasi dipercaya saka panggonan sing pasukan Ukraina dumunung ing pemukiman iki.

          https://avia.pro/news/ukrainskaya-armiya-voshla-v-davydov-brod-nesmotrya-na-znachitelnye-poteri
          1. Syurik70
            Syurik70 5 Oktober 2022 19:51
            0
            minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong bakal teka ing ngarep sing bakal weruh perang ora ing cara militer, padha ora blinkered dening Kementerian Pertahanan lan ora dilatih ing pengeboran.
            Iki tegese kita bisa nyana inisiatif saka wong iki, kepinginan kanggo pendekatan non-standar.

            Dheweke dhewe ngerti omong kosong apa sing diomongake: "Atusan ewu wong sing ora dilatih bakal teka, lan iku apik."
            Babagan nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina - ora muspra yen Spartans mulang anak-anake supaya ora kerep perang karo sing padha. Sinau, contagion.
            Pancen, kita kudu ngrampungake operasi iki kanthi cepet.
            1. EMMM
              EMMM 5 Oktober 2022 21:05
              +3
              Aku ora ngerti babagan Spartan! Prajurit Spartan digedhekake wiwit umur patang taun. Lan ungkapan "aja kerep gelut karo sing padha" ndadekake aku stupor. Apa sampeyan nganggo basa Rusia, utawa Google Terjemahan minangka bebener sing paling penting kanggo sampeyan?
              1. Syurik70
                Syurik70 6 Oktober 2022 18:51
                -1
                Quote: EMMM
                Aku ora ngerti babagan Spartan!

                Hukum Lycurgus: aja nganti suwe perang karo mungsuh sing padha, supaya ora mulang perang.
        2. Akuzenka
          Akuzenka 6 Oktober 2022 10:27
          -2
          Lan wilayah kasebut bakal dadi Rusia maneh.
          Dadi kanggo iki, padha ditampa menyang Rusia. Sampeyan kudu tansah berjuang kanggo wilayah sampeyan.
    2. Truthmaker
      Truthmaker 5 Oktober 2022 11:40
      0
      Iki minangka tlatah Rusia, sementara dikuwasani Ukraina
      1. Tukang Pasang65
        Tukang Pasang65 5 Oktober 2022 12:14
        +2
        Kutipan: Pravdodel
        Iki minangka tlatah Rusia, sementara dikuwasani Ukraina

        Mangkene carane kita ndeleng wilayah sing dikuwasani sementara ing Rusia
        kabeh pink iku WE, abu-abu dudu duweke. Nanging kabeh liya ... Belarus mung ora disinari kanthi bener. ngguyu
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 5 Oktober 2022 14:01
          +2
          Dear.
          Kabeh sing abu-abu, kajaba Hokkaido, dudu duweke kita.
          (lan bisa uga Alaska)
          Dadi luwih.
          1. Tukang Pasang65
            Tukang Pasang65 5 Oktober 2022 14:20
            +2
            Kutipan: Hitriy Zhuk
            Dear.
            Kabeh sing abu-abu, kajaba Hokkaido, dudu duweke kita.
            (lan bisa uga Alaska)
            Dadi luwih.

            Dear, ora ana Alaska ing peta ndhuwur. Nanging ana Shchecin, sing aku ngunjungi nalika dadi anggota SGV. Inggih, nastalzhi .. Elingi kita ing 1760 njupuk Berlin sapisan. Banjur ing taun 1813, ing sasi Maret, ing dalan menyang Paris, banjur ing 2 Mei 1945, lan padha ora duwe kabeh. Lan kenapa? dadi sawise kabeh padha ngerti Rusia bakal teka lan miwiti kanggo Feed free, kanggo mulihake omah lan pabrik. Kabeh sing dirusak dening Anglo-Amerika. Wong bakal dianggep minangka wong, ora minangka transgender ... Dheweke pancen ngenteni kita maneh. Kene muncul ing 1814 ing Prancis cafe-Bistro. Lan sing paling menarik saka 1945 nganti 1991 ana ing GSVG lan ora ana bistro sing katon. Siji-sijine sing isih ana ing SGV (Polandia) ing bekas Pomerania Jerman yaiku gastets. Sing diarani wong-wong mau. Sampeyan nelpon taksi, sampeyan ngomong kaya gasht - bebarengan karo benj. ngguyu apik DAAAUZH
            1. Dinggo
              Dinggo 6 Oktober 2022 12:36
              0
              [quoteHere muncul ing taun 1814 ing kafe-Bistro Prancis. Lan sing paling menarik saka taun 1945 nganti 1991 yaiku ing GSVG lan ora ana bistro sing katon [/ kutipan]
              Alexander, ing asas, ora bisa katon. Iki minangka tembung Rusia sing diowahi kanggo "cepet". Lan mung ing Prancis - ora ana ing papan liya. Cossacks Rusia nindakake sing paling apik. Padha mlumpat menyang tavern - lan ndesek sing nduweni - "Cepat, cepet, ayo, pindhah!" ... Ya, padha ora dilatih ing "sopan" - padha bisa menehi kick ... kanggo nyepetake. Lan padha menehi ... Moral beda - "pemenang ora diadili." Aku elinga, iku mlebu leksikon ... (minangka tembung saiki "satelit"). Wiwit kuwi, dheweke nyebat tavern layanan "cepet" "bistro" ... Dheweke bakal ngukir ing wektu kasebut ing Jerman ...
              Lan ing 45 iku ora bakal bisa. Bapakku veteran (saiki wis tilar donya). Aku ngerti apa sing dakkandhakake.
          2. Nuka
            Nuka 7 Oktober 2022 17:55
            0
            Kutipan: Hitriy Zhuk
            Dear.
            Kabeh sing abu-abu, kajaba Hokkaido, dudu duweke kita.
            (lan bisa uga Alaska)
            Dadi luwih.


            Sampeyan isih deigned kanggo lali California.
            1. Hitriy Zhuk
              Hitriy Zhuk 7 Oktober 2022 19:13
              +1
              Quote: Nuka
              Sampeyan isih deigned kanggo lali California.

              Bilai aku!
              Nuwun sewu, kula kesupen.
        2. EMMM
          EMMM 5 Oktober 2022 21:42
          +1
          Lan kenapa sampeyan nglukis Crimea kanthi warna dill?
          1. SS2410
            SS2410 6 Oktober 2022 02:32
            +1
            Peta saka USSR lan nggambarake kahanan nyata ing wektu kasebut. Adhedhasar peta iki, Federasi Rusia wis mbangun hubungan internasional nganti pirang-pirang taun, nandatangani perjanjian persahabatan lan kerjasama lan kabeh memorandum liyane.
    3. astepanov
      astepanov 5 Oktober 2022 11:41
      + 58
      Kutipan saka: Victor_B
      atusan ewu wong Rusia sing ndeleng perang beda

      Ya, padha weruh. Nanging kedadean elek ing Alabino - nalika ana nyoba massive kanggo ngrampok mentas disebut-up prajurit kontrak, ngiring dening perang, cowardice vile prajurit kontrak lan nyapu acara iki ing karpet dening panguwasa militèr ... Acara kudu duwe. wis diselidiki, gopnik saka Wilayah Moskow kudu diukum abot. Kanggo ngrampog wong sing arep perang - apa tegese? Lan kepiye carane ngrusak tentara kasebut ora dihukum? Lan kenapa bullying sing ala (lan massive) isih ora ana umure?
      1. lawas
        lawas 5 Oktober 2022 11:58
        + 20
        Iki misfortune tenan elek, lan ing ROOT saka kabeh iku impunity kanggo nyolong lan rampokan, iki bajingan saka Alabino lan kaya kudu njagong mudhun limang taun, yen ora bakal tansah kaya iki, lawlessness ing lemah. Nanging misale jek kanggo kula sing paukuman nunggu wong-wong mau cukup beda, yen ing kabeh.
        1. Hanurik
          Hanurik 5 Oktober 2022 12:41
          + 10
          Perlu kanggo nguripake batalyon penal.
          1. Seryoga Valentinovich
            Seryoga Valentinovich 5 Oktober 2022 13:24
            +7
            Pitakonan sing wis suwe, aku kepengin weruh kapan?
        2. TIR
          TIR 6 Oktober 2022 18:01
          +4
          20 taun minangka pekerja keras lan sawise nyoba langsung ing PMC Wagner ing pesawat serangan. Uncalan karo bedhil mesin ing trenches. Scum kuwi kudu langsung remuk kaya bedbugs. Supaya makhluk turunan iki ora bisa lunga
      2. Alex92
        Alex92 5 Oktober 2022 12:01
        + 10
        Ha, nanging aku ora kaget, aku ngarep-arep (aku ora ngenteni, nanging, kaya ...) kaya ngono, yen ora, kit pertolongan pertama, drone, tablet, rompi anti peluru ana ing endi wae ... Ya, Ing kana, tikus bakal nyoba nyeret kabeh ing dina sing sepisanan, ing ngendi dheweke menehi saran meh tas saka macem-macem barang sing kudu digawa, ora ana gunane
      3. gabungan
        gabungan 5 Oktober 2022 12:17
        +7
        Kutipan saka astepanov
        Lan kenapa bullying sing ala (lan massive) isih ora ana umure?

        Apa sampeyan durung maca iki?
        Bandit dileksanakake upeti marang perwira unit militèr rahasia
        25 Juni 2011 https://topwar.ru/5311-bandity-oblozhili-danyu-officerov-sekretnoy-voennoy-chasti.html
        Wong-wong sing njabat ing Suriah iku paling tidbits: maling nglawan tentara Rusia
        30 Desember 2021 https://topwar.ru/190684-otsluzhivshie-v-sirii-samye-lakomye-kusochki-blatnye-protiv-rossijskoj-armii.html
        Petugas Fokine dadi korban kejahatan sing ora ana pertahanan tanggal 16 November 2012 https://topwar.ru/21110-v-primore-vozle-voinskoy-chasti-nayden-obezglavlennyy-trup-voennosluzhaschego.html
        1. astepanov
          astepanov 5 Oktober 2022 14:34
          +6
          Quote: komposit
          sampeyan durung maca iki sadurunge?

          Ora, aku ora. Mung saiki ... Iki njlentrehake akeh - lan ora akeh babagan tentara, nanging babagan negara.
          1. gabungan
            gabungan 5 Oktober 2022 14:48
            -1
            babagan tentara - artikel saka 2018 dening salah sawijining penulis lokal utama - Skomorokhov - https://topwar.ru/146729-vooruzhennye-sily-rossii.html
      4. AleksT
        AleksT 5 Oktober 2022 13:49
        +5
        Kutipan saka astepanov
        Nanging kedadeyan sing nggegirisi ing Alabino - nalika ana upaya gedhe kanggo ngrampog prajurit kontrak sing mentas disebut, banjur perang,

        Lan aku ora ngandel ing media Ukraina sadurunge prajurit Rusia njarah ing wilayah Ukraina. Saiki aku mikir .... Yen padha ngrampog dhewe, banjur apa ngomong bab wong liyo
        1. AC 130 Gunship
          AC 130 Gunship 7 Oktober 2022 00:46
          0
          Deleng ing YouTube kanggo wawancara karo walikota Rubtsovsk, Wilayah Altai, babagan tingkat kejahatan ing kutha kasebut. Kabeh pitakonan langsung ilang.
      5. sirah
        sirah 5 Oktober 2022 14:05
        +8
        Apa hazing sing bisa ditindakake dening kontraktor babagan mobilisasi? Umur rata-rata mobilisasi luwih dhuwur tinimbang prajurit kontrak rata-rata, dheweke wis dadi tentara lan duwe pengalaman urip sing sugih.
        1. Sangguinius
          Sangguinius 5 Oktober 2022 15:12
          +7
          Ya, ora, mung banal, bass dobel panginten sing bakal padha karo mobilized karo conscripts, nanging ora ana, iku wis perlu kanggo karya beda karo mobilized. Ing endi karo wajib militer kabeh statute digulung, ing kene kanthi mobilisasi dadi sebaliknya.
      6. Barberry25
        Barberry25 5 Oktober 2022 15:04
        +1
        Inggih, ayo miwiti kanthi kasunyatan sing ora jelas apa sing kedadeyan ing kana. kabeh informasi 1 kirim ing cart, Mungkin ana nyoba kanggo njupuk adoh, utawa Mungkin padha wanted kanggo ngumpulake lan sijine ing sak panggonan, awit iku ora mestine kanggo nyimpen kabeh ing pembuangan ing kasur ... lan mob padha gelut ing gelar ...
      7. fif21
        fif21 5 Oktober 2022 17:19
        +8
        Kutipan saka astepanov
        nalika ana upaya rampog

        Mobiks pecah dadi double bass! wassat Sapa sing dicekel bocah TK? Kanggo wong lanang? Lan supaya perwira mencet bokonge, wong tani ora bakal nglairake wong-wong mau, dheweke bisa mlebu kanthi ajiné proletar kanthi subordinasi. hi
      8. Mazunga
        Mazunga 6 Oktober 2022 15:44
        +3
        Aku krungu))) perampok-kontraktor nalika ngerti yen ora apik kanggo ngethok wong akeh, dheweke ngunci awake dhewe lan wiwit tahan)) dheweke mung nuthuk polisi, lan iki pancen zashkvar.
    4. Shelest2000
      Shelest2000 5 Oktober 2022 12:00
      + 18
      Mobilisasi kudu diumumake wiwit wiwitan NWO. Banjur sampeyan ora kudu ninggalake wilayah Kiev. Ya, lan dheweke mesthi wis dibebasake ...
      Nanging Kremlin kita saiki "Pasha Grachevs" mutusake kanggo muter blitzkrieg lan mbuwang topi, kaya sing ditindakake ing Grozny ... Sampeyan bisa nyekel / mbebasake wilayah gedhe kasebut kanthi klompok 150-170 ewu wong, nanging ora ditahan. Apa sing kita deleng ...
      1. RED_ICE
        RED_ICE 5 Oktober 2022 12:31
        +1
        Aku ora ana sing bakal nangkep kabeh ueraina. Paling kamungkinan, pitungan ana ing surprise, ing kasunyatan sing Ukrainians bakal kaget lan langsung mlebu tumindak nyerah.
        1. Shelest2000
          Shelest2000 5 Oktober 2022 12:53
          + 11
          Aku ora ana sing bakal nangkep kabeh ueraina. Paling kamungkinan, pitungan ana ing surprise, ing kasunyatan sing Ukrainians bakal kaget lan langsung mlebu tumindak nyerah.

          Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu cukup bodho! Ngerti babagan dhukungan militer-politik sing paling kuat ing negara 404 dening Kulon, lan malah ora menehi saran yen dheweke bakal pas karo konflik iki - mesthine, nyuwun pangapunten, salah sawijining wong bodho sing mutlak utawa wong bodho! Kajaba iku, nyiapake SVO (kanggo "persiapan" lan perencanaan kasebut, kadet taun 1 bakal ditinggalake kanggo njupuk maneh ujian kanthi taktik amarga liburan!) atus milyar lan pangarep-arep sing ora bakal kelakon kanggo wong-wong mau, apa iku - kesalahan, angkara utawa idiocy?!
          1. minyak bahan bakar
            minyak bahan bakar 5 Oktober 2022 13:31
            + 14
            Kejahatan, pengkhianatan ... nyebataken apa sing dikarepake. Kita ngasilake asil getih saka kabeh negara sing wiyar. Kaya biasane ing sajarah Rusia, kabeh ana ing pundhak (balung lan urat) saka petani prasaja saka kabeh bangsa lan bangsa.
            1. EFIM LUBIN
              EFIM LUBIN 6 Oktober 2022 15:54
              +7
              Pengkhianatan lan venality ing eselon paling dhuwur saka kekuwatan! * sasi perang - ora ana serangan ing infrastruktur mungsuh lan rute pasokan senjata, nanging ana adol bahan mentah sing penting kanthi strategis kanggo produksi senjata lan sumber energi menyang negara NATO sing berjuang kanggo Ukraina nglawan Rusia! Apa iku lan apa sing diarani? Kapan pejabat Kremlin bakal mungkasi obrolan babagan "mitra" Kulon? Rusia ora duwe lan ora tau duwe mitra ing Kulon - mung mungsuh ...
          2. Corona tanpa virus
            Corona tanpa virus 5 Oktober 2022 13:36
            -2
            Kutipan saka Shelest2000
            Selasa, 4 Oktober, dudu dina sing cerah banget kanggo tentara Rusia, kita mundur, menehi 17 pamukiman mungsuh ing wilayah Kherson.

            Iki gosip kaya iki ... Ayo ngenteni laporan saka Wilayah Moskow ... Contone, miturut laporan wingi, dina sadurunge wingi kita meh mateni kabeh mungsuh ing endi wae lan ora menehi siji-sijine pemukiman kita. daya saka Ukronazis ... Lan sampeyan
            Ngerti babagan dhukungan militer-politik paling kuat ing negara kasebut dening Kulon 404
            ... hi
            1. tamu
              tamu 5 Oktober 2022 15:33
              0
              Quote: Corona tanpa virus
              Ayo ngenteni laporan saka MO

              Lan apa sing bakal dikarepake bakal dicritakake babagan regrouping sukses sabanjure.
          3. TIR
            TIR 6 Oktober 2022 18:10
            +4
            Dadi ora ana rencana cadangan, yen ana perang total. Inggih, ing wiwitan, kanthi wani lan ing tahap nyerang, dheweke bisa ngatur maneh, nanging jelas yen Angkatan Bersenjata Ukraina mbangun kekuwatane! Kepiye carane bisa ninggalake jalur pasokan nganti saiki??? Oke, sampeyan bisa ngerti manawa pertahanan udara Ukraina ora bakal ngidini kolom-kolom kasebut dibom nganggo bom udara konvensional, nanging bisa nggawe alat abot ora bisa ngliwati jembatan kanthi serangan rudal! Sampeyan bakal bisa njupuk Sepur metu saka tumindak karo serangan ing gardu induk lan generasi e-energi! Aku wis nonton kabeh iki kanggo dangu lan aku weruh sing nyatane pimpinan kita ora mikir bab kamenangan utawa bab wong ing ngarep. Padha mikir ana carane alon-alon nggawa kita, warga biasa, kanggo kasunyatan sing kita kalah ana lan iku perlu kanggo mlebu prajanjèn perdamaian ing syarat-syarat West. Dheweke mung nggawa kita menyang titik iki. Kajaba iku, dheweke nyoba kanthi sekuat tenaga, supaya Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ora wedi lan ngilangi tekanan saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
      2. Sergey Kuzmin
        Sergey Kuzmin 5 Oktober 2022 12:51
        +3
        Mobilisasi kudu diumumake wiwit wiwitan NWO. Banjur sampeyan ora kudu ninggalake wilayah Kiev. Ya, dheweke mesthi dibebasake.
        iya... aku setuju karo sing nulis artikel bab tampilan seger saka wong mobilized ... ing kene ana pangarep-arep mung kanggo kapinterane rakyat ... mergo mentri jenderal meh ora pracaya maneh . ..
      3. lis-ik
        lis-ik 5 Oktober 2022 13:00
        +4
        Kutipan saka Shelest2000
        Mobilisasi kudu diumumake wiwit wiwitan NWO. Banjur sampeyan ora kudu ninggalake wilayah Kiev. Ya, lan dheweke mesthi wis dibebasake ...

        Iku bakal perlu. Nanging ora mung babagan mobilisasi. Marang kula carane iku bakal bantuan Ngartekno yen pemerintah terus kanggo nglindhungi infrastruktur Ukraina? Utawa ana tenan apa-apa kanggo serangan karo, lan kabeh bab kang ngandika sirah padha ruffling, mung ing kertas lan ing conto siji? Dadi akeh barang sing isih Soviet kudu tetep, utawa iki uga wis didol.
      4. Deon59
        Deon59 5 Oktober 2022 13:31
        +8
        Kita duwe akeh departemen daya, aku ora bakal dhaptar. Dheweke kudu dimobilisasi dhisik. Dina iki aku ana ing pengadilan, 5 bailiffs ndudhuk. Wong sing ditangkep diiringi loro letnan saka Departemen Dalam Negeri. Pira resimen Pengawal Rusia sing melu ing SVO, lan jumlahe kira-kira 420 ewu.
        1. lawas
          lawas 5 Oktober 2022 14:27
          +2
          Petugas satpam sak repes, dalanku mangkat kerja 22 km, neng dalan iki aku TANTI ketemu cek polisi lalu lintas utawa paling ora 1 kru. Ing metu saka kutha ditutup, Krasnoznamensk wektu Moscow. wilayah ngadeg terus, tengen njaba gapura, keno ampas, asring 4 karyawan karo pipi ono krime lan gondho cetha. Negara rame, negara dijaga saka njero ... nglirik
          1. fif21
            fif21 5 Oktober 2022 17:27
            +1
            Kutipan saka Oldi
            Siloviki repes a rolas

            Mung ing kene ana kekurangan kanggo sawetara alasan! hi
            1. Shelest2000
              Shelest2000 5 Oktober 2022 22:04
              +8

              Mung ing kene ana kekurangan kanggo sawetara alasan!
              Mung wae Kremlin nyiapake perang sing salah.
              Cacahé TNI udakara 1,1 yuta jiwa.
              Jumlah struktur kekuwatan liyane (Kementrian Dalam Negeri, FSB, Layanan Penjara Federal, Kamentrian Situasi Darurat, sing diarani Pengawal Rusia, lan liya-liyane) yaiku 3,5-4 yuta wong.
              Perang apa lan karo sapa sing disiapake kanthi jelas?
          2. alexey alekseev_2
            alexey alekseev_2 6 Oktober 2022 05:51
            0
            Ana ngendi rame? Wis telung taun iki Gaits ora mandheg, malah sok ngina. Ora ana perhatian. Aku wis nyekseni kacilakan suwene. Karo wong mati. Dheweke ngenteni Gaitsov nganti 6 jam. Siji kru kanggo kabeh wilayah, minangka padha nerangake
            1. Evergreen
              Evergreen 7 Oktober 2022 15:29
              -1
              Sampeyan manggon nang endi wae ing pinggiran, ana akeh polisi lalu lintas ing Moskow lan Wilayah Moskow.
      5. Barberry25
        Barberry25 5 Oktober 2022 15:06
        +2
        ngumumake mobilisasi ing Februari lan kabeh Topvar Beluga mesthi bakal bengok-bengok nglawan mobilisasi babagan "endi tentara ?!"
        1. Evergreen
          Evergreen 7 Oktober 2022 15:30
          -1
          Sampeyan bener. Kabeh kuwat ing mburi!
          Saka seri, yen aku ngerti ngendi aku tiba, aku bakal lay jerami
          1. Barberry25
            Barberry25 7 Oktober 2022 16:56
            0
            utawa dheweke bakal duwe omah ing Sochi, mung siji-sijine sing bisa disalahake MO yaiku kekurangan persiapan kanggo mobilisasi.
    5. Maz
      Maz 5 Oktober 2022 12:23
      +3
      Ya, kampanye militer wis mbukak akeh masalah ing sisih Rusia, luwih-luwih ing kabeh tingkat lan ora mung ing profil pertahanan. Nanging ing sisih liya, ora kabeh rencana bisa ditindakake. Ekonomi Rusia ora ambruk, ora ana isolasi, negara diwenehake sumber daya energi lan panganan, ora ana sing nyuda suhu ing papan kasebut, lan lampu lalu lintas ing dalan ora dipateni kanggo ekonomi. Prakiraan "dolar kanggo rong atus rubel" ora kelakon, sepuluh (utawa wis ana) ewu sanksi sing kudune ngrusak stasiun bensin nyebabake efek sing ngelawan: saiki para pamimpin Eropa ngeluh yen stasiun bensin kasebut. rusak ekonomine.

      Iku angel kanggo kabeh wong. Ora mung sampeyan, nalika sampeyan nonton video sing ora nyenengake ing Internet.

      Mula, sepisan maneh: yen sampeyan pengin kentekan ati, kendel. Tembak jenderal ing telegram, kemudi perang informasi, golek ideologi universal, spekulasi apa sing bakal kedadeyan yen dheweke nindakake iki, desahan apa sing sampeyan ucapake.

      Nanging banjur dadi manawa bali menyang donya nyata lan terus menyang paling apik saka kemampuan kanggo bantuan ngarep lan ekonomi.

      Saiki iki wektu kanggo nduduhake kekarepan moral, kanca-kanca sing ditresnani.
      1. akropin
        akropin 5 Oktober 2022 12:42
        +4
        kampanye militer dicethakaké akeh masalah

        Aku mratobat, nanging kadhangkala aku mikir iku apik yen kita padha pisanan njupuk langkah iki. Yen kita diserang, banjur, kaya biasane, kita bakal mundur menyang Moskow kanthi jumlah masalah sing kita alami.
      2. Deon59
        Deon59 5 Oktober 2022 13:36
        -1
        Duwe kabeh, kita urip ala, matur nuwun kanggo ora mateni listrik, banyu lan gas. A sujud kurang kanggo Putin, aku ora tumungkul amarga aku bisa buyar saka dhengkul. Bab pisanan sing diumumake babagan wilayah anyar yaiku mbukak Layanan Pajak Federal.
    6. wofka
      wofka 5 Oktober 2022 21:16
      -4
      Kok ngechat? Nanging ora ing ngarep? Lawas utawa lara?
  2. Roso 56
    Roso 56 5 Oktober 2022 10:57
    + 15
    Muga-muga Gusti Allah paring kekuwatan, keberanian lan keberanian marang para prajurit. Ayo padha ndedonga kanggo wong-wong mau.
    1. tamu
      tamu 5 Oktober 2022 15:39
      +1
      Kutipan: Ros 56
      Muga-muga Gusti Allah paring kekuwatan, keberanian lan keberanian marang para prajurit.

      Ana mung ora masalah karo iki, iku bakal luwih apik yen wong menehi paling sethithik otak sethitik kanggo ndhuwur, amarga ana masalah nyata karo iki.
      1. Roso 56
        Roso 56 6 Oktober 2022 12:31
        0
        Aku ora ngerti carane bener iku, nanging padha dikirim kula sing akeh "bentenaken" jenderal padha dibusak saka printah.
    2. gabungan
      gabungan 5 Oktober 2022 15:45
      +1
      Kutipan: Ros 56
      Muga-muga Gusti Allah paring kekuwatan, keberanian lan keberanian marang para prajurit. Ayo padha ndedonga kanggo wong-wong mau.

      - apa sing dibutuhake prajurit saiki: mung Kuil mung dibangun kanggo 6 milyar (!) Lan miturut perkiraan liyane, 9 milyar (!!) rubel,
      nanging elinga: lawang mlebu dibayar - 400 rubel saka irung.
      ana lan Patriot Park cedhak - kabeh sing perlu kanggo menang.
  3. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 5 Oktober 2022 10:57
    + 26
    Apa sing digawa Sladkov??? Ora wuta dening Kementerian Pertahanan ... ora dilatih ing pengeboran ... Posisi aneh. Apa dheweke, lapangan mlaku lan nolak tatanan militer? Mungkin uga kanggo kamardikan saka charter, subordination lan kanggo nggawe pancasan operasional dening voting umum saka unit, kaya ing 1916 ing Jerman (sawise ngarep stupidly crumbled)?
    1. wong sing ora katon
      wong sing ora katon 5 Oktober 2022 11:07
      +1
      Mung ora ing 1916, nanging wis ing 1917. Lan ngarep crumbled ing wektu sing padha. Nicholas II, sing umume nyumerepi kabeh asu, ing wektu iku wis suwe nolak.
      1. Sergey Drozdov
        Sergey Drozdov 5 Oktober 2022 12:10
        +3
        Lan sadurunge 1916, ngarep iki sumunar? Ya, lan apa gunane Kolya 2, kaya ing "sipil" dheweke mlaku ing sacedhake markas ngarep lan nembak gagak ... Cukup aja nulis yen ing taun 1941-1945 dheweke dadi "komandan spiritual. ing pimpinan" Tentara Merah buruh 'lan petani'.
        1. wong sing ora katon
          wong sing ora katon 5 Oktober 2022 12:20
          -1
          Lan sapa, nyatane, mencorong ing perang iki, lan apa? Ing taun 1916 ana terobosan Brusilovsky, contone. Miturut cara, "Kolya 2" (kaya sing sampeyan ucapake) menehi saran apik marang Brusilov supaya ora nyebarake pasukane, nanging dheweke ora ngrungokake lan pungkasane macet. Sampeyan wrote soko aneh bab 1941-45, Aku ora bisa njawab.
          1. tamu
            tamu 5 Oktober 2022 15:43
            0
            Ayo, ora preduli carane miwiti ing 1916, iku ora malah diwiwiti ing 1914, nanging ing 1905, nalika perang kalah karo Jepang nanging ora ana kesimpulan.
          2. Petr_Koldunov
            Petr_Koldunov 5 Oktober 2022 17:40
            0
            Kutipan saka invisible_man
            Lan sapa, nyatane, mencorong ing perang iki, lan apa?

            Inggih, carane ... Kolchak, jujur, mbuktekaken dadi taktik bakat. Dheweke nutupi Baltik saka Jerman, umume :)
            Lan, ing siji, banjur Smashed pahlawan liyane saka Perang Donya I - Tukhachevsky. Pahlawan nyata (telung Annas lan Vladimir karo Stanislav ing perang kurang saka setahun!) Sing, maneh, entuk pengalaman ing perang kasebut - sing ngidini dheweke dadi komandan tentara sing sukses lan nyerang tentara Kolchak ... tak bantu :))
            1. wong sing ora katon
              wong sing ora katon 6 Oktober 2022 00:10
              +1
              Apa ora Tukhachevsky sing jenius sing kudu disalahake amarga gagal kampanye Polandia?
              1. alexey alekseev_2
                alexey alekseev_2 6 Oktober 2022 06:02
                0
                Jujur, liyane, ora kalah pinter, nyempit artikel ing koran supaya ora nyekel perusahaan iki.
      2. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 5 Oktober 2022 17:19
        0
        Kutipan saka invisible_man
        Mung ora ing 1916, nanging wis ing 1917.

        Ing tanggal 17, mesthi ing tanggal 17. Sawise Revolusi Februari Iku mung typo :)
    2. seregatara1969
      seregatara1969 5 Oktober 2022 11:14
      +9
      Dheweke pinter! Kanggo pikiran lincah, solusi non-standar kanggo masalah!
      1. Uprun
        Uprun 5 Oktober 2022 11:44
        +4
        A atus prajurit mobilized cerdas bakal ngatasi masalah serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina?
        1. tamu
          tamu 5 Oktober 2022 16:00
          +1
          Lha, yen prajurit tanpa prentah malah ora bisa nyerang mungsuh ing ngarep irunge, mula ora ana masalah sing bisa dirampungake.
      2. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 12:04
        +5
        Kutipan saka seregatara1969
        Dheweke pinter! Kanggo pikiran lincah, solusi non-standar kanggo masalah!

        Payoff kanggo kapinteran ing anané saka pengalaman pertempuran, misale jek kula, bakal losses tambahan. Aku kaya pracaya sing ora.
    3. pelaut
      pelaut 5 Oktober 2022 11:17
      + 11
      Kabeh sing diomongake pancen bener. Iki ora bab urutan lan vertikal printah, nanging bab pengeboran tanpa katrampilan nggawe keputusan, tanggung jawab kanggo wong-wong mau, inisiatif cukup. Ing Course saka saben perang, kita teka iki supaya menang. Nanging kita maneh nglampahi ngaso tentrem ing langkah prangko, laporan bravura karo lack saka informasi bab kahanan nyata lan kahanan. Wis meh 40 taun wiwit layananku, sayangé, ora ana owah-owahan.
      1. Uprun
        Uprun 5 Oktober 2022 11:49
        +4
        Lan jenderal sing duwe katrampilan nggawe keputusan dimobilisasi ing Staf Umum Federasi Rusia? Tanggung jawab lan inisiatif ing trenches kanggo mungkasi tank ... Padha mobilized prajurit, ora jenderal ....., prajurit bakal nindakake inisiatif tanggung jawab lan cukup saka jenderal saiki saka Staff Umum RF Kamentrian Pertahanan. Asil saka keputusane katon saiki ....
      2. Wiji2014
        Wiji2014 5 Oktober 2022 12:01
        + 14
        Sladkov-Poddubny ora bisa dipercaya maneh. Elinga rapat telegram karo Presiden lan Menteri Pertahanan lan komentar sing wani manawa kabeh wong ngerti kabeh lan kahanan ing ngarep bakal cepet ganti, lan rapat kasebut bakal dadi biasa. We ndeleng carane iku wis diganti. Izyum, Kupyansk, Liman, saiki ing sisih kidul ... Rusia ora ninggalake dhewe. Melas wong lanang. Lan kita ngguyu ing Ukrainians. Padha disebut meriam fodder ... SAD!
        1. Mikhail Sidorov
          Mikhail Sidorov 5 Oktober 2022 12:12
          -14
          Lan kita ngguyu ing Ukrainians. Padha disebut meriam fodder ... SAD!

          Lan kita isih ngguyu wong sengsara. Lan kita nelpon meriam fodder. Kanggo hohlov - ora, ora sedih.
    4. YanniKounnar
      YanniKounnar 5 Oktober 2022 11:22
      +3
      Ou bien veut il dire des decisions lans le style Wagnérien ?

      Utawa tegese solusi ing gaya "Wagnerian"?
    5. Dinggo
      Dinggo 5 Oktober 2022 12:16
      +1
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Ora wuta dening Kementerian Pertahanan ...

      Ya, dheweke ora bakal nangkep Nazi lan tentara bayaran maneh. Supaya ora ngganti mau mengko kanggo "kumovv". Apa sampeyan maca Ramzan Akhmatovich? Dheweke ngomong langsung, nanging kanthi tembung liya ...
    6. Zamira
      Zamira 5 Oktober 2022 12:34
      + 10
      Kutipan: Peter_Koldunov
      Apa sing digawa Sladkov??? Ora wuta dening Kementerian Pertahanan ... ora dilatih ing pengeboran ... Posisi aneh. Apa dheweke, lapangan mlaku lan nolak tatanan militer?

      Iki uga kuwatir aku. Utamane babagan "kemandirian"
      kita bisa nyana inisiatif saka wong iki, ngupaya kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada,

      Kepiye carane iki bisa dingerteni? Apa tentara kudu nyedhiyakake awake dhewe? Lan apa? Lan Piye?
      Lan negara maneh ora duwe utang marang sapa wae?
      1. Alexei
        Alexei 5 Oktober 2022 13:00
        +3
        Quote: Zamira
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Apa sing digawa Sladkov??? Ora wuta dening Kementerian Pertahanan ... ora dilatih ing pengeboran ... Posisi aneh. Apa dheweke, lapangan mlaku lan nolak tatanan militer?

        Iki uga kuwatir aku. Utamane babagan "kemandirian"

        "Mandiri" uga saya kaget banget. Sa adoh aku ngerti, Sladkov pitunjuk banget subtly sing ing nomer banget owahan saka unit saka prajurit kontrak, latihan padha dianakaké mung ing kertas, lan "pendekatan bisnis" ing unit ngalahaken prajurit lan perwira motivasi metu saka wong-wong mau. Ing cendhak, tentara minangka bayangan masyarakat, nepotisme, nglereni lan gagal sistematis kanggo nepaki tugas langsung, birokrasi impenetrable, ostentation. Lan prajurit sing disebut mobilisasi sajrone latihan bisa diurutake miturut kemampuan lan kemampuane. Saora-orane aku pengin mikir yen iki kedadeyan.
      2. Adrey
        Adrey 5 Oktober 2022 13:19
        0
        Quote: Zamira
        Apa tentara kudu nyedhiyakake dhewe? Lan apa? Lan Piye?

        Sampeyan salah paham. Ora tentara, nanging saben pejuang individu, uga, utawa kru kendaraan tempur.
        Pranyata iki kalebu peralatan, amunisi, peralatan, kit pertolongan pertama, lan panganan dhewe. Endi sing digawa, dituku, dijaluk saka mungsuh, saka tangga-tangga padha sp ... t (nggih, sampeyan ngerti), masalahe. ngguyu hi
        1. Zamira
          Zamira 5 Oktober 2022 13:33
          +8
          Quote: Adrey
          Ora tentara, nanging saben fighter individu

          Aku ngerti ... Yaiku, dana sing diwenehake negara kanggo tentara ora dimaksudake kanggo "saben prajurit individu", nanging kanggo saben jenderal, kanthi individu utawa massal (umum, sapa sing ngrebut). Lan supaya saben pejuang bisa urip kaya sing dikarepake. Lan yen dheweke "ora duwe milyar", banjur ayo lunga ... menyang ngendi "non-miliarder" mesthine. Dadi?
          1. Adrey
            Adrey 5 Oktober 2022 13:39
            0
            Aku ora bakal komentar, nanging + sijine hi
      3. tamu
        tamu 5 Oktober 2022 16:03
        +2
        Quote: Zamira
        Lan negara maneh ora duwe utang marang sapa wae?

        Negara mung duwe utang "mitra".
    7. akropin
      akropin 5 Oktober 2022 12:45
      +4
      tatanan militèr

      Apa sampeyan ngomong babagan ZVO sing teladan? Sing luwih cedhak karo Moskow, pengeboran sing luwih moronik lan curbs sing luwih putih?
  4. Kutipan Lavrov
    Kutipan Lavrov 5 Oktober 2022 10:58
    + 33
    1. Mungkasi ngurangi kabeh kanggo jumlahe. Sing luwih penting yaiku masalah peralatan, latihan lan aplikasi sing tepat. Lan ora - ayo ngirim luwih akeh wong menyang trenches
    2. 300 ewu kanggo kabeh dawa garis kontak - tepak ing segara. Ngelingi kabutuhan rotasi, mbangun pasukan ing wilayah sing nyerang, nggawe cadangan, lsp. Pranyata kita mung nggawe pertahanan, paling akeh, kanthi nggawe kemungkinan serangan taktis ing wilayah tartamtu.
    3. Apa 600 wong kanggo sektor ngarep? Luwih saka siji minggu wis liwati counteroffensive saka Angkatan Bersenjata Ukraina, lan kita duwe kabeh 600 wong! Ya, bala bantuan wis bisa ditindakake kanthi mlaku saka Sakhalin. Mungkin mung kabeh anak elit lan oligarki kudu diklumpukake ing klub malam ing Moskow lan dibuwang kanggo bala?
    Lan ora nitih wani lan stamina para pejuang. Ora perlu nggawe alesan kanthi jumlah cilik, nanging ngukum wong sing nggawa iki lan ora mbenerake sajrone pirang-pirang minggu.
    1. bk316
      bk316 5 Oktober 2022 11:03
      +7
      Mungkin mung kabeh anak elit lan oligarki kudu diklumpukake ing klub malam ing Moskow lan dibuwang kanggo bala?

      Ugh....

      Pranyata kita mung mbangun pertahanan,

      Dadi aku langsung nulis babagan iki. 300000 - pertahanan kuwat. 300000+600000 rilis cepet wilayah kita. 300000 + 1000000 ngalahake ukroreikh ing sawetara sasi.
      Yen ora, uga, millionaires ing atusan utawa liyane ewu ora dijupuk. Aku nulis iki bali ing Maret ing tangi saka gropyokan watara Kyiv.
      1. Ivan Ivanov
        Ivan Ivanov 5 Oktober 2022 11:19
        +6
        Dadi aku langsung nulis babagan iki. 300000 - pertahanan kuwat. 300000+600000 rilis cepet wilayah kita. 300000 + 1000000 ngalahake ukroreikh ing sawetara sasi.

        Aku setuju, lan iku perlu kanggo miwiti nggawe cadangan saiki, yen sampeyan wis ora panginten iku sadurunge. Cetha manawa ing sistem apa wae, kalebu tentara, wates keamanan dibutuhake teknis, kuantitatif, lsp.
        Pelanggan Prilepin nulis - mbukak pusat pelatihan sukarelawan ing saben wilayah. Ora bakal cukup - nglampahi biaya kanggo cadangan.
        1. bk316
          bk316 5 Oktober 2022 11:37
          + 15
          Aku setuju, lan iku perlu kanggo miwiti nggawe cadangan saiki, yen sampeyan wis ora panginten iku sadurunge.

          Bener, saiki wis rada telat, kudune kira-kira rong sasi kepungkur. Ing kraynyak ing wektu woro-woro mobilisasi parsial.
          Prilepin ngandika bener, nanging iki mung setengah perang, iku perlu LANGSUNG (Mugi sing padha wis nindakake iki) kanggo mbenakake saham tiyang kathah saka Kalash kanggo gandum, saka bahan bakar lan lubricants kanggo waja, lan yen perlu SAIKI, lan ora. nalika padha miwiti nelpon kanggo gelombang sabanjuré, nerbitake pesenan negara.

          Lan saiki gelombang iki bakal rampung, komisaris militèr bakal duwe istirahat, lan ing kene perlu kanggo ngatur debriefing karo partisipasi Inggris, kanthi mundur lan, yen perlu, dipenjara.
          Lan tanpa referensi, nanging mung nenek-nenek sing kerja kanggo kita - rekrut mbah kakung sing pancene ngladeni. Yen iki ora rampung, kita ora bakal mobilize yuta utawa malah Samsaya Awon matèni wong.
          1. Torvlobnor IV
            Torvlobnor IV 5 Oktober 2022 11:59
            0
            "Rong sasi kepungkur" apa ora Korps Tentara Katelu wiwit dibentuk? Lan ing ngendi dheweke saiki? Basa-basa Barat sing ala kandha nèk dhèwèké ”wis ora ana”.
            1. bk316
              bk316 5 Oktober 2022 12:23
              0
              "Rong sasi kepungkur" apa ora Korps Tentara Katelu wiwit dibentuk?

              Iki apa hubungane karo? Aku ngomong babagan gudang lan latihan yen ora jelas.
              Korps tentara katelu dudu korps, korps saka siji divisi lan batalyon sing nyebar? Iku luwih cilik tinimbang divisi getih lengkap. Lan ing ngendi dheweke? Iku gelut, nanging kanthi populasi 15000 ora katon.

              Babagan kerugian, kabeh analis kabeh negara sing paling ora ana hubungane karo kasunyatan, percaya yen kerugian 5-7 dadi siji karo kauntungan kita, dadi yen sampeyan percaya "basa-basa ala", mula ing Ukraina mesthine ora ana pertempuran- populasi siap ninggalake.
        2. Vitaly161
          Vitaly161 5 Oktober 2022 11:42
          +1
          supaya padha nggawe, TPA mung bakal dikosongake, lan gelombang panggilan anyar bakal diwiwiti, kabeh wong sing aku kenal wis ngumpulake tas lan kit pertolongan pertama sadurunge, lan ngenteni pesenan.
          1. bk316
            bk316 5 Oktober 2022 12:26
            0
            kaya sing bakal digawe, TPA mung bakal dibebasake, lan gelombang agenda anyar bakal diwiwiti,

            Dadi aku nulis babagan iki, saiki mung gelombang pertama. Nanging sampeyan kudu siyap kanggo mburi kaloro lan luwih cepet menyang katelu.
      2. Iku ndemek
        Iku ndemek 5 Oktober 2022 12:13
        +2
        300000 - pertahanan kuwat. 300000+600000 rilis cepet wilayah kita. 300000 + 1000000 ngalahake ukroreikh ing sawetara sasi.

        1. 300000 - Ora pertahanan kuwat, nanging luwih utawa kurang ditrima;
        2. 900000 minangka kesimpulan kontroversial. Yen 700000 Angkatan Bersenjata Ukraina manggoni pertahanan, sampeyan bakal tormented kanggo mbebasake. Ing kene sampeyan uga kudu ngerti manawa kahanan kasebut ora statis. Nalika ora ana serangan saka sisih kita, sisih ngelawan mbangun wilayah benteng ing wilayah direklamasi;
        3. 1300000 - kesimpulan kontroversial, ndeleng paragraf 2. Kahanan ora statis, Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal ngenteni idly, bakal terus mobilize lan nampa peralatan Western
        1. bk316
          bk316 5 Oktober 2022 12:40
          -2
          1. Aja lali kanggo plus sing saiki wis ing ngarep, iku bakal nguripake metu ora 300k ing pertahanan, nanging 500k lan ora 900k ing nyerang, nanging 1100k.
          2. Padha ora mobilize Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo sapa wae ing ukuran gedhe - potensial wis kesel. Dipercaya yen ing wiwitan NWO ana (miturut perkiraan Khokhls dhewe) 25 lyam ing wilayah negara sing mlayu 5 ing sisih kulon 2 wilayah kanthi 8 lyams teka menyang kita, total 10 lyams. saka populasi, uga, ayo ngomong 12. Yen sampeyan nelpon kabeh wong ing kabeh, kalebu unfit, bakal ana 2,5, 2 yuta. Ananging mboten kesupen polisi SBU Kementrian Darurat, gunggungipun kirang saking 1 lyam, ingkang XNUMX lyam sampun dipuntimbali. IKI KAWASAN IDEAL. Ketoke sing nyata kaping pirang-pirang luwih elek kanggo dheweke.
        2. Evergreen
          Evergreen 7 Oktober 2022 15:38
          -2
          300 ora gampang, luwih saka 000 wis lunga.
          Kepiye carane ngumpulake 700 liyane?
          Sawetara yuta liyane bakal lunga
    2. Mikhail Sidorov
      Mikhail Sidorov 5 Oktober 2022 11:12
      +7
      Mungkin mung kabeh anak elit lan oligarki kudu diklumpukake ing klub malam ing Moskow lan dibuwang kanggo bala?

      Lan apa gunane. Apa gunane ing baris ngarep. recourse
      Nanging luwih becik yen bisnis gedhe kudu nandur modal ing mobilisasi miturut hukum.
      1. Kutipan Lavrov
        Kutipan Lavrov 5 Oktober 2022 11:23
        + 15
        Ya sampeyan??? Yaiku, dheweke bisa ngatur perusahaan lan bank-bank negara sing paling gedhe, nanging kaya ing trench - Ivan sing prasaja kanthi pendidikan menengah sing ora lengkap! Posisi apik!
        1. bk316
          bk316 5 Oktober 2022 12:28
          0
          dheweke bisa ngatur perusahaan lan bank negara sing paling gedhe

          Apa sampeyan mikir kepala perusahaan gedhe bisa nongkrong ing klub wengi?
          Sampeyan ora tau ngatur apa-apa utawa sampeyan ora tau nginep ing klub. ngguyu
          1. Kutipan Lavrov
            Kutipan Lavrov 5 Oktober 2022 12:45
            0
            Nanging aku ngerti banget kepiye putra lan putri kasebut kadhaptar ing perusahaan kasebut. Ketoke, sampeyan bisa mbayangno kepiye dheweke teka jam 8 esuk lan kerja keras nganti srengenge))))
            Dadi ojo diomongi sepira abote kerjane
            1. bk316
              bk316 5 Oktober 2022 12:53
              -1
              Nanging aku ngerti banget kepiye putra lan putri kasebut kadhaptar ing perusahaan kasebut.

              Inggih, ayo padha ngerti dhaptar.
              Dadi aku ngenteni dhaptar pimpinan perusahaan Rusia paling gedhe sing dadi anak saka oligarki (uga, kita ora duwe oligarki, sanajan dheweke dadi miliarder dolar) lan ing wektu sing padha durung tekan 30 taun. umur. Pracayaa, nongkrong ing 40 ora sehat.
          2. Mikhail Sidorov
            Mikhail Sidorov 5 Oktober 2022 12:57
            +2
            Apa sampeyan mikir kepala perusahaan gedhe bisa nongkrong ing klub wengi?
            Sampeyan ora tau ngatur apa-apa utawa sampeyan ora tau nginep ing klub

            Bener. Pisanan, klub wengi, lan ing wayah esuk kanggo negosiasi, ing ngendi kontrak multibillion-dollar rampung. ngguyu
      2. Ivan Ivanov
        Ivan Ivanov 5 Oktober 2022 11:24
        +6
        Bisnis gedhe, mesthine kudu dikenani pajak, bagean sing signifikan saka masalah materi bakal ditanggulangi. Lan saiki, kaya sing dikandhakake, sawetara buronan kaya Fridman lan Co nyumbang dhuwit kanggo mbantu Saloreihu kanthi pangarep-arep pangapura.
        1. tamu
          tamu 5 Oktober 2022 16:15
          +1
          Kutipan: Ivan Ivanov
          Lan saiki, kaya sing dikandhakake, sawetara buronan kaya Fridman lan Co nyumbang dhuwit kanggo mbantu Saloreihu kanthi pangarep-arep pangapura.

          Lan nalika buronan kasebut bali menyang Rusia, apa dheweke bisa nerusake kabeh kaya saiki? Dheweke dadi "patriot sing wedi".
      3. FoBoss_V
        FoBoss_V 5 Oktober 2022 11:44
        +7
        Intine bapake bakal langsung meksa Kremlin supaya perang bisa ditindakake kanthi bener, miturut ilmu pengetahuan. Kanthi infrastruktur nol, logistik, sepur, jembatan lan terowongan. Lan uga kanthi pukulan kanggo pimpinan ndhuwur Reich Ukrainia, SBU, APU lan shushara liyane
      4. gromit
        gromit 5 Oktober 2022 12:04
        -2
        Lan bisnis gedhe bakal menehi ganti rugi kanggo "investasi ing mobilisasi" kanthi ngirit gaji karyawan lan nambah rega jual.
        Populasi bakal mbayar pesta iki, lan pamrentah ora ana hubungane.
        Nyaman banget.
      5. RED_ICE
        RED_ICE 5 Oktober 2022 12:38
        +3
        Lan ing ngendi anak-anak oligarki, pejabat, menteri ing antarane sing dimobilisasi? Endi aktor, sutradara, musisi, penyanyi, kabeh jinis rapper, atlet, lsp, lsp.???? Ing endi kabeh bisnis pertunjukan? Bulldog karo chestnut? ngendi?
      6. Zamira
        Zamira 5 Oktober 2022 12:46
        +2
        Kutipan: Mikhail Sidorov
        Nanging luwih becik yen bisnis gedhe kudu nandur modal ing mobilisasi miturut hukum.

        Ora mung "ora ala", nanging bakal adil. Amarga nuduhake bisnis "gedhe" sing ora bakal dicolong saka wong. Iku wektu kanggo mbayar maneh, Aku mikir.
    3. Navodlom
      Navodlom 5 Oktober 2022 11:16
      +3
      Kutipan: Kutipan Lavrov
      Ora perlu nggawe alesan kanthi jumlah cilik, nanging ngukum wong sing nggawa iki lan ora mbenerake sajrone pirang-pirang minggu.

      Iki minangka masalah sistemik.
      Carane padha manggon ing titik sing SV ora ngluwihi ngarep 1000 km?
      Cetha yen permusuhan kanthi intensitas sing dhuwur banget ing garis kontak sing dawa banget ora dikarepake.
      Apa sing kudu ditindakake saiki karo salah ngitung iki?
      Tambah nomer SW?
      dening sapa?
      Nggawa bagean saka prajurit kontrak ing tentara kanggo 100%?
      Bali menyang rong taun wajib militer lan latihan militer?
      Sampeyan kudu goyangake lan mbenakake kabeh sistem sing ana.
      Pitakonan kompetensi minangka baris sing kapisah.
    4. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 5 Oktober 2022 11:43
      +1
      Ing sisih liya, 100 bisa dadi kekuwatan sing apik banget.
      Contone, kita mobilisasi pensiunan pilot, teknisi, insinyur, uga pesawat dual-tujuan, kayata Mi-8.
      Kita ngirim mobilisasi lawas menyang pabrik pesawat, perusahaan ndandani pesawat, supaya bisa nambah produksi Mi-8 sing padha ing versi Terminator, ing tangan siji, amunisi kanggo wong-wong mau, ing tangan liyane, kanggo nganyarke menyang versi kasebut. sing teka saka sipil, dibusak saka panyimpenan.
      Lan sanajan ing mangsa ngarep bakal bisa nyedhiyakake tambahan 500 kendaraan karo kru (total 1500 wong), nanging iki, kanthi organisasi permusuhan sing kompeten, luwih saka cukup kanggo nul kabeh kendaraan lapis baja mungsuh. melu ing serangan. Menapa malih, karo resiko minimal, yen ATGMs sing bisa.
      Nanging masalahe, iki kabeh luwih larang tinimbang narik 300 pekerja keras metu saka cadangan, nyelehake menyang bedhil mesin lan menyang trenches. Lan ibukutha oligarki kanggo kepemimpinan kita luwih larang tinimbang nyawa prajurit.
      1. Maxim G
        Maxim G 5 Oktober 2022 12:06
        +2
        Ora mung Mi-8, ana helikopter Western entheng sing bisa digunakake minangka anti-tank, kaya sing digunakake sadurunge dening negara-negara Kulon.

        Personil mesthi bisa disewa ing negara CIS, DPRK (ing Suriah ana kru MLRS saka Korea Utara).
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 5 Oktober 2022 13:11
          0
          Ing asas, bisa, nanging kendaraan entheng, ATGM helikopter, kalebu peralatan panuntun, ora bakal narik. Sampeyan kudu sculpt ersatz ing basis saka Kornet ATGM, utawa malah Fagot. Ya, lan amunisi bakal diwatesi kanggo stok 2 - 4 ATGM. Minangka liya kanggo ngilangi terobosan, dheweke bakal lunga, nanging Mi-8 luwih disenengi. Mesin luwih serbaguna, lan sing paling penting, ana kru penerbangan lan teknisi sing cukup.
          1. Maxim G
            Maxim G 5 Oktober 2022 17:11
            -1
            Aku kudu ngirim kendaraan kasebut menyang NWO sing durung melu, lan lampu kasebut bisa ngganti sementara ing wilayah Federasi Rusia.
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 5 Oktober 2022 20:19
              0
              Produksi peralatan kudu ditambah, lan ora melu verbiage ing TV.
              1. Maxim G
                Maxim G 6 Oktober 2022 07:30
                -1
                Produksi peralatan kudu ditambah, lan ora melu verbiage ing TV.


                Apa sampeyan mikir wis kasep?
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 6 Oktober 2022 09:29
                  0
                  Durung, nanging wektu wis entek cepet.
    5. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 12:13
      0
      Kutipan: Kutipan Lavrov
      Mungkin mung kabeh anak elit lan oligarki kudu diklumpukake ing klub malam ing Moskow lan dibuwang kanggo bala?

      Iku cukup kanggo ngumpulake lan manggonake ing kutha-kutha shelled lan kakiyatan saka shelling bakal suda. hi
    6. sirah
      sirah 5 Oktober 2022 14:12
      +1
      Kaping pisanan, apa ora jelas yen 300 minangka tokoh tartamtu sing wis diumumake, sing ora kudu nyebabake gupuh, kanthi paralel, nganti titik tartamtu, mblusukake ...
      Kapindho, rancangan musim gugur, sanajan cilik, bakal liwati, saka musim semi, sanajan ora akeh, nanging sing bakal tetep ing kontrak, sing ora bakal tetep, nanging bakal dikarepake miturut VUS - bakal dimobilisasi, sukarelawan ora mungkasi recruiting, lan padha ora mlayu saka zona database .
      kaping telune, ngerti babagan serangan sing direncanakake saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing 2-3 minggu, komandan grup bisa nindakake apa sing bisa, ngatur dhukungan geni tambahan kanthi maksimal, nggawe sawetara jinis cadangan seluler, dheweke ora nglairake wong. lan resimen karo brigade ora bakal cap.
    7. monster_lemak
      monster_lemak 7 Oktober 2022 04:44
      +3
      peralatan militèr manca akurasi dhuwur lan daya lan peralatan modern saka tentara Ukrainia sing meets syarat wektu bakal ngidini kanggo nggiling mungsuh untrained, karo peralatan ora cukup kanggo pertempuran modern, luwih èfèktif, kang rampung ngilangake beda potensial mobilisasi. Ora sengaja, ing jaman saiki ing pers kita, hubungan karo mobilisasi wis nandheske kanthi tepat bedane potensial mobilisasi. Iki nuduhake yen wiwit lagi ngomong babagan iki, kayane bakal perang nganti pungkasan ...
  5. tunggal-n
    tunggal-n 5 Oktober 2022 10:59
    + 10
    Lan pemukiman apa sing direbut maneh ing 5 arah kasebut? Paling ora ana sing padha karo Lyman. utawa puluhan desa cilik?
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 5 Oktober 2022 11:30
      -4
      Aku Artyomovsk, aka Bakhmut, bakal dijupuk ing mangsa cedhak. Iki minangka kutha kanthi populasi kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang ing Krasny Liman.
      1. Sergei V
        Sergei V 5 Oktober 2022 11:35
        +7
        Iku ora bakal dijupuk ing mangsa cedhak, kanggo sasi katelu padha trampling ing pinggiran, iki kaya Avdiivka, kang kabeh wong lali maneh.
      2. Lyuba1965_01
        Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 11:49
        +1
        Kaya biasane.
        We njupuk siji luwih utawa kurang gedhe kanggo minggu lan sasi, lan kita nyerahke ing sawetara dina, yen ora ing kabeh dina.
        A panjalukan kanggo militèr supaya ora gelo, nanging aku wis meh rampung ilang pakurmatan kanggo tentara kita.
        Aku, kaya wong biasa, ora peduli babagan alasan kenapa kita mundur.
        Aku weruh kasunyatan sing nuduhake loro kelemahane tentara kita lan lack lengkap profesionalisme kita (lan apa kita pitakonan amba) jenderal.
        Ingkang prayogi anggènipun mirsani jendral-jendral: sadaya wau wakilipun, pinunjul, mêdal tuwin dhawuh, wicantên sae, swaranipun sae.
        Punika dipikir aku seneng.
        Liyane iku metu saka pitakonan.
        Kabeh iku budheg, bodho lan koyo ngiyanati lengkap utawa indifference kanggo karya.
  6. lubesky
    lubesky 5 Oktober 2022 10:59
    + 14
    Dadi iki sing dipercaya Staf Umum kanggo ngatur operasi - sersan lan perwira junior sing disebut bakal njupuk inisiatif lan kabeh bakal rampung dhewe ...

    Vyacheslav Bykov marang pemain Hockey ing Vancouver - pindhah lan nyuwek Canadian!
    Lan pemain hoki kita bingung sawise kalah - Nanging dheweke ora ujar kepiye carane nyuwek ...
    Bykov mbokmenawa diitung ing inisiatif saka pemain lan sing mata ing Hockey padha ora burem
  7. ASAD
    ASAD 5 Oktober 2022 10:59
    +8
    Aku weruh kanca, aku ora bakal ngomong yen wong ing titik kumpul padha kobong karo semangat. Kekarepan kanggo slamet, tegese ngalahake mungsuh, aku sing utama. Nanging, ana akeh anggota forum sing dihormati ing situs kasebut sing wis ngalami kabeh iki lan bakal menehi pitutur marang kita carane dadi ing ngarep kanggo pisanan.
  8. Mauritius
    Mauritius 5 Oktober 2022 10:59
    -1
    Ya, kita bakal bali span lan crumbs ..... mung nganti kita mbusak pengkhianat ing pamaréntahan lan nggawe GKO (wis atusan perusahaan cilik kompleks industri militer rusak, tanpa dana lan dilelang. , dipotong dadi logam, lan ora ana sing bakal mangsuli kabeh miturut ukum Nyuwun ), ora bakal kelakon. Lan bakal ana ayunan, kita menyang kana, kita pindhah menyang kene.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 5 Oktober 2022 11:34
      -1
      Umume perusahaan swasta bangkrut ing kompleks industri militer ora mandheg kerjane, nanging ditransfer menyang perusahaan negara Rostec. Contone, pabrik mesin ing Kurgan.
      1. Mauritius
        Mauritius 5 Oktober 2022 13:19
        0
        Kutipan: Sergeyj1972
        Umume perusahaan swasta bangkrut ing kompleks industri militer ora mandheg kerjane, nanging ditransfer menyang perusahaan negara Rostec. Contone, pabrik mesin ing Kurgan.

        wong bodho Pernyataan banget saka pitakonan ora diidini, sajrone database!
  9. rotmistr60
    rotmistr60 5 Oktober 2022 11:01
    + 17
    4 Oktober, ora dina sing padhang banget kanggo tentara Rusia, kita mundur, menehi 17 pemukiman mungsuh ing wilayah Kherson.
    Sorry, godhok munggah. Ing wektu nalika para pejuang kita kanthi jujur ​​​​menehi tugas kanggo nylametake nyawa, para jenderal sing lulus saka rong akademi lan sawetara Pahlawan Rusia ora bisa ngrancang operasi militer kanggo "tingkat ngarep." Ketoke, jenderal sing melu operasi kasebut ora nyiapake perang, nanging kanggo mlaku-mlaku lan nampa kembang saka "wong persaudaraan" sing ngucapke matur nuwun. Ngomong-ngomong, mbok menawa wis wektune kanggo mbusak definisi iki saka leksikon pejabat lan wakil, sing isih salut ing macem-macem talk show? Sepisan maneh - "iku Gamelan ing kertas, nanging padha lali bab jurang ..." Sing winged - "Kita durung miwiti perang" tekan sistem gemeter saka wong ngrawat kuwat saka MLRS. Lan nalika kita bakal miwiti? Saka Senin, ing mangsa, ing musim semi ... Iku sedih lan angel kanggo ndeleng kabeh iki.
    1. YanniKounnar
      YanniKounnar 5 Oktober 2022 11:29
      +2
      Depuis hier après midi ces nouveaux territoires font officiellement parti de la Russie (la dernière "signature" a été apposée ...Donc , peut être allez vous commencer à partir de cette nuit ?

      Wiwit wingi sore, wilayah anyar iki resmi dadi bagéan saka Rusia ("tanda tangan" pungkasan dilebokake ... Dadi, mungkin sampeyan bakal miwiti saka wengi iki?
  10. skeptik2
    skeptik2 5 Oktober 2022 11:02
    +8
    opo???
    Wis ing wilayah Kherson, jebule ana kekurangan personel? Lan aku, wong bodho, ana ing kapercayan blissful sing paling kabeh ana ing urutan. Apa kaya ngono sing diwenehake marang kita? Yen kekalahan cedhak Kharkov minangka asil saka kasunyatan manawa bagean saka l / s ditarik saka kono lan ditransfer menyang Kherson?
    Saiki maneh ana kekurangan personel ... Wis ing arah Kherson ... Utawa Mungkin ora cukup l / s, nanging mergo? Lan iki skillfully digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina?
    Kepiye carane bisa ngilangi wilayah sing gedhe banget ing wektu sing cendhak? Mungsuh, sing wis siyap kanggo pertahanan kanggo sasi?
    Lan saiki apa? Ing bab mung sing tetep - kanggo gumantung ing mobikov? Lan yen nang iki ora muter?
  11. Keburek
    Keburek 5 Oktober 2022 11:03
    +8
    Kanggo nyerang, sampeyan butuh akeh tank, ing Federasi Rusia kira-kira 100 T-90M dipecat saka KAZ, sawetara sing wis ilang, liyane ora tank maneh, nanging kothak korek api sing, ing serangan massive dening javelins. steppes, mung bisa drive saka undergrowth paling cedhak utawa bukit sawetara atus meter kanggo mercon sing. "Miturut Sladkov, kabeh bakal diganti rauh" - rauh mung jumlah kerugian lan boiler Rusia bakal diganti, amarga. personil militèr nyata ngerti carane competently mundur, maneuvering tanpa njaluk menyang encirclement, ora kaya sing mobilized ... Komentar iku pendapat pribadi.
    1. angin adhem
      angin adhem 5 Oktober 2022 11:07
      +1
      Kutipan saka Cheburek
      udakara 100 potongan T-90M diprodhuksi ing Federasi Rusia kanthi KAZ,

      Ora ana KAZ ing T-90M. Mung rencana.
  12. Liam
    Liam 5 Oktober 2022 11:03
    + 18
    ngupaya kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada



    ya wis....
    1. Nefilim
      Nefilim 5 Oktober 2022 12:03
      +8
      Propagandists, wong miskin, sanalika padha ora splurge. Endi sing sapi saka "Peculiarities of the National Hunt". Pena akrobat...
  13. Uprun
    Uprun 5 Oktober 2022 11:05
    + 10
    Sawetara wektu mesem ... "Kepinginan kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada, lan malah ing perang ..." Pangarep-arep optimistis kanggo tukang kunci wingi, tukang pipa, manajer kanggo nggawe owah-owahan dhasar, ing ngendi ana tentara profesional. saka prajurit kontrak ..... Babagan swasembada - ya ...., unit mburi Kementerian Pertahanan RF ora bakal ngidini sampeyan ngapusi ...., dhewe, kabeh dhewe ... " Atusan ewu wong bakal teka sing bakal ndeleng perang ora ing cara militer, padha ora blinkered dening Kementerian Pertahanan lan ora dilatih ing pengeboran "- iku smacks saka Makhnovism, lan looking ing perang ing cara non-militer. iku dalan langsung kanggo akeh losses .... Iku misale jek dadi reassuring sing kabeh bakal bisa metu ... nanging dadi malah luwih kuatir ing nyawa .... carane Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia bakal mbuwang saka sumber daya mobilisasi ......
    1. Hyperion
      Hyperion 5 Oktober 2022 12:18
      +1
      Kutipan saka uprun
      lan ndeleng perang ora kanthi cara militer minangka dalan langsung kanggo akeh kerugian ...

      Apa kabeh "regroupings" iki ora nyukupi persediaan lan ngrancang "pandangan militer"? Sawise kabeh, ditemtokake dening "katon militer" sadurunge wiwitan NWO sing "kabeh wis cukup." Nanging wong-wong mau, kanthi "tampilan sipil", wiwit tuku drone, kit pertolongan pertama, waja lan pencitra termal liyane kanggo para prajurit. "Katon militèr" ternyata diarahake menyang jaman kepungkur. Lan malah ing 7 sasi, "militer dipikir" ora bakal nguripake kanggo saiki.
    2. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 12:20
      -2
      Kutipan saka uprun
      Tersenyum seketika....

      Ora kanggo eseman.
      Nanging kabeh liyane bener.
    3. Dikson
      Dikson 5 Oktober 2022 14:00
      0
      Uncalan ing gilingan meat. Kepiye carane para pejuang dibuwang? Dheweke bakal ngirim perang ... kanggo kuwi, dheweke ngumumake mobilisasi ..
  14. Tim
    Tim 5 Oktober 2022 11:06
    + 11
    Sampeyan mbenerake aku, kita duwe kontingen militer sing disebar ing kali. Tajikistan, r. Armenia, Suriah. Apa bisa njupuk kontraktor sing wis dilatih saka wilayah kasebut lan dikirim menyang NVO, nalika ngganti karo sing dimobilisasi?
  15. 16112014nk
    16112014nk 5 Oktober 2022 11:06
    +6
    600 prajurit Rusia kanggo 15 km saka ngarep.

    Aku ora ngerti apa-apa - nanging ing ngendi tentara? Kontraktor mlayu? Nyuwun
    1. Keburek
      Keburek 5 Oktober 2022 11:13
      -4
      Iki minangka tentara profesional, ngerti carane perang lan gelut, ora peduli karo pesenan saka ndhuwur - yen padha nyebabake kekalahan lengkap. Padha maneuver sabisa sing bisa kanggo paling sebagean pin mudhun pasukan mungsuh lan ngurangi tingkat saka advance. Mulane, kabeh durung rampung ambruk. Komentar minangka pendapat pribadi.
    2. Armen Sargsyan
      Armen Sargsyan 5 Oktober 2022 11:19
      -6
      Rusia ora ngirim luwih saka 130 ewu prajurit menyang Ukraina, iki minangka minimal lan ngetung pira kanggo 1500 km ing ngarep ..
      1. 16112014nk
        16112014nk 5 Oktober 2022 13:00
        0
        Quote: Armen Sargsyan
        Etung pira dadine 1500 km ngarep..

        Aku njupuk kanggo karya - Aku dietung. 11,5 meter.
        Lan 600 prajurit ing 15 km iku 25 meter. Yen wong rusak - wis saka 50 meter.
        Iki ora maneh baris ngarep, nanging sieve. Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngliwati garis ngarep kaya banyu liwat saringan sing padha.
    3. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 5 Oktober 2022 11:19
      +1
      Ya padha mlayu, saiki angel mbujuk supaya mlebu maneh
      1. Armen Sargsyan
        Armen Sargsyan 5 Oktober 2022 11:21
        -4
        Apa sampeyan wis kesel karo omong kosong sampeyan dhewe?
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 5 Oktober 2022 11:35
          -1
          saking kesel mu ...............
          1. Armen Sargsyan
            Armen Sargsyan 5 Oktober 2022 11:59
            -2
            Apa aku njaga sampeyan ing kene? Yen sampeyan ora seneng omong kosongku pindhah menyang thread liyane..
        2. RED_ICE
          RED_ICE 5 Oktober 2022 11:47
          +6
          Saka omong kosong apa? Ing wiwitan lan sajrone proses kasebut, akeh kontraktor mandheg. Iki wis ditulis lan diomongake kaping pirang-pirang.
          1. Lyuba1965_01
            Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 11:56
            0
            Banjur kenapa dheweke mlebu layanan kontrak?
            Apa bodho entuk gaji sing lara lan kenek dalan ing wektu sing angel kanggo negara?
            1. RED_ICE
              RED_ICE 6 Oktober 2022 12:37
              +2
              Ing kasunyatan saka prakara. Kanggo cuka gratis lan manis
    4. amunisi
      amunisi 5 Oktober 2022 11:23
      0
      Kutipan: 16112014nk
      tentara ngendi?

      Napoleon takon pitakonan sing padha. Miturut legenda.
    5. Komentar wis dibusak.
    6. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 12:31
      0
      Kutipan: 16112014nk
      Aku ora ngerti apa-apa - nanging ing ngendi tentara? Kontraktor mlayu?

      ilang.
      Kaya ing kene: https://www.youtube.com/watch?v=XMWiN1mnw7c
  16. Armen Sargsyan
    Armen Sargsyan 5 Oktober 2022 11:08
    0
    300 ewu kanggo 1500 km ngarep uga ora bakal ngrampungake apa-apa, paling 2 yuta dibutuhake ing kono.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 5 Oktober 2022 11:19
      +1
      mobilisasi ora bakal rampung ing 300 ...........
      1. FoBoss_V
        FoBoss_V 5 Oktober 2022 11:53
        +2
        Aku manawa .. Kanthi 300, iku wis mung diwiwiti, lan padha bakal njupuk luwih saka kaping pindho. Iki minangka matematika militer biasa. Telung atus ewu ora bakal ngeculake apa-apa ing kana, utamane ngelingi oposisi sing akeh kanggo Angkatan Bersenjata, pasokan senjata sing akeh kanggo NATO, lsp. Baris KABEH. Inggih, miturut prakiraan kula 300 ewu, perlu klompok supaya bisa nindakake operasi alam sing sukses kanthi mbebasake wilayah. Lan iki ing syarat sing padha mandheg prentah piderasty lan miwiti gelut ing cara serius, kanggo asil
    2. NKT
      NKT 5 Oktober 2022 11:38
      0
      Lha piye carane ngetung 2juta iku cukup, itung-itunganmu.
      Miturut piagam kasebut, batalyon mbela ngarep nganti 5 km lan ambane nganti 3 km (loro perusahaan ing eselon pisanan, siji ing kaloro).
      Kanggo 1500 km sampeyan kudu njaga 300 batalyon ing pertahanan, utawa udakara 150-180 ewu wong. + duwe cadangan tambahan kanggo pindhah menyang arah serangan utama.
    3. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 12:36
      -2
      Quote: Armen Sargsyan
      300 ewu kanggo 1500 km ngarep uga ora bakal ngrampungake apa-apa, paling 2 yuta dibutuhake ing kono.

      Kejenuhan bakal tambah banget yen ngarep dikurangi menyang wates wilayah Lviv.
  17. Dmitry X
    Dmitry X 5 Oktober 2022 11:09
    +5
    600 prajurit ing ngarep 15 km! Lan sing paling nyerang babagan iki dikenal langsung nalika nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina. Ya, lan nyerang dhewe kaya salju ing sirah. Iku tetep kanggo ngelingi tembung saka pahlawan Vysotsky: Sapa sing bakal mikir?!
  18. IvanR
    IvanR 5 Oktober 2022 11:15
    +7
    Pranyata menarik, Gurulev nuduh massa LDNR sing padha mlayu saka Balakleya lan ngrusak pertahanan, nanging ing ngendi jaminan yen mobik sing ditelpon saka Vologda kondisional bakal mati ing steppes Kherson? Motivasi penting banget ing ngarep...
  19. FoBoss_V
    FoBoss_V 5 Oktober 2022 11:20
    +2
    300 ewu ora cukup. We kudu paling sethithik 750 yen kita pengin ora mung mbebasake wilayah anyar, nanging uga kanggo pindhah Kharkov, Sumy, Nikolaev lan Odesaa. Lan pendapatku sing paling jero: komandan militer kudu JANCOK ngirim politisi lan perang miturut pangerten lan pengalamane dhewe. HASIL!! Lan ora ping pong prostituting iki ... Sampeyan perlu kanggo wesi karpet karo strategists - pesenan, iku perlu kanggo nutupi kluster karo tornado - pesenan. Lan aja ndeleng sapa wae. Badai salju kaya mung wong Rusia sing bisa!
  20. Pembaca 47
    Pembaca 47 5 Oktober 2022 11:24
    -2
    Saiki ana total 170 lan ana 600 wong saben 15 km ing bagean iki. Ayo ditambahake 300 ewu mobilisasi lan kanthi proporsi bakal ana 1880 wong kanggo 15 km iki. Bakal dhasar ngganti kahanan? Apa gampang kanggo nahan serangan tank saka 35 tank lan akeh kendaraan lapis baja lan operator personel lapis baja? Kayane ora kaya ngono. Pejuang kita sing paling apik, artileri lan pertahanan udara mung nindakake tugas sing apik. Nanging karya OPERASIONAL gagal. Iku dheweke sing ngatur kanggo netepake Amerika ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Intelligence plus nggawe keputusan cepet plus mobilitas dhuwur
  21. EFIM LUBIN
    EFIM LUBIN 5 Oktober 2022 11:25
    +4
    Lan jenderal parade-parket sing didenda ora mundur, nanging ing trenches, supaya ing laku padha sinau carane ngalahake mungsuh ing paprangan, lan ora ing laporan "menang palsu"!
    1. Yapet100
      Yapet100 5 Oktober 2022 11:37
      +3
      Dadi, jendral dhewe, sedulure, kenalan ... Piye kabare wong-wong ing parit?!? Nizzy! Ayo wong liya mati.
  22. rus71
    rus71 5 Oktober 2022 11:27
    -2
    Endi tentara kita sing jutaan??? Napa dheweke lungguh ing mburi Ural ???
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 5 Oktober 2022 11:38
      +3
      ora ana tentara ing kono ...
    2. DenVB
      DenVB 5 Oktober 2022 12:00
      +7
      Kutipan: russ71
      Endi tentara kita sing jutaan??? Napa dheweke lungguh ing mburi Ural ???

      Sampeyan mung ora ngerti sepira angel kanggo njaluk prajurit profesional menyang perang yen dheweke ora pengin. Padha ngerti kabeh sistem liwat lan liwat. Kanggo mow, kanggo njupuk mati, kanggo wêdakakêna otak, kanggo peteng lan ngapusi - iki apa padha wis makarya metu kanggo akèh taun saka pengalaman.
  23. Diesel 200
    Diesel 200 5 Oktober 2022 11:28
    +4
    Lan aku kepengin weruh sapa sing bakal tanggung jawab babagan kedadeyan kasebut wiwit wiwitan NWO? Utawa bakal menehi prentah
  24. yowis
    yowis 5 Oktober 2022 11:31
    +6
    Tentara minangka pemain saka masyarakat. Kanggo ngganti tentara, sampeyan kudu ngganti masyarakat.
    Ing mburi pasukan NATO maju, gabungan kekuatan militer lan ekonomi saka Amerika Serikat, EU lan NATO.
    Intine ora kepiye carane ndeleng, nanging kepiye lan apa sing diwenehake pasukan sing kerja ing garis ngarep, lan apa sing dibutuhake, nanging ora diwenehake kanthi kategoris.
    Organisasi, sistem repressive lan propaganda sing kuat wis dibangun ing BU, sing adhedhasar teknologi manipulasi lan penindasan paling anyar. Lan sistem apa sing ana ing mburi?
    Asil karya ideologi Amerika Serikat kanthi populasi BU lan Federasi Rusia uga kudu dianggep. Isih ana ing pikiran bingung lan bingung. Dadi pratelan "dheweke bakal ndeleng beda" nduweni makna sing ambigu banget.
    1. Arnok
      Arnok 5 Oktober 2022 11:59
      +3
      Isih ana ing pikiran bingung lan bingung. Dadi pratelan "dheweke bakal ndeleng beda" nduweni makna sing ambigu banget.

      Aku setuju banget. Lan aku bakal ujar manawa pancen ora jelas. Lan Sladkov (lan kita ing kene uga) ora bakal seneng karo makna iki, aku mikir.
      Amarga "motivasi semangat" saiki apik ing TV lan ing parade. Lan kanggo wong mobilized, ing geni, matur pamit kanggo kulawargané lan anak, iku temen beda. Lan dheweke ora.
      Kostya Kinchev nduwe lagu lawas. "Sesuk bisa uga wis telat"
      Aku wis mikir babagan dheweke akhir-akhir iki.
  25. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 5 Oktober 2022 11:32
    +7
    Strelkov nyerat:
    Carane, mbokmenawa, iku tega kanggo sawetara sing ora ana Strelkov ing ngarep cedhak Kherson saiki ..
    Mangkono, ora perlu nggawe alesan kanggo "regrouping sukses" saka Balakleya (pasrah karo perang ing dina), Izyum (pasrah tanpa perang), Kupyansk (pasrah karo perang ing 1 dina), Volchansk (pasrah). tanpa perang), Cossack Lopan (nyerah tanpa perang), Liman (nyerah sawise gelut abot wangkal supaya encirclement) Vysokopolye, Davydov Brod, etc., etc.
    Lan saiki, tinimbang Girkin (Girkind, Dyrkin, lan sapiturute), jenderal sing dihormati kanthi akeh bintang ing tali bahu lan dada sing kuat kudu njupuk rap.
    Mungkin durung kasep kanggo ngajak "kambing hitam" sing wis diuji? Banjur, nalika dheweke bisa nyetabilake ngarep, bakal bisa nuduh maneh yen dheweke salah kabeh lan kabeh.

    (P.S. Nanging aku kudu ngelingake sampeyan - ing antarane cara sing paling penting kanggo mulihake ngarep, aku mesthi bakal nyedhiyakake eksekusi para panyebab ambruk sing paling penting, uga kabeh wong sing bisa migunani yen gagal nindakake tugas penting. kanggo ngarep. Dadi yen sampeyan mutusake - aja ngadili aku
  26. solar
    solar 5 Oktober 2022 11:32
    +7
    atusan ewu wong bakal teka sing bakal weruh perang ora ing cara militèr

    Sladkov kobong. Mulane, para sukarelawan padha kedhip, lan wong-wong sing digerakake kanthi paksa bakal nuduhake inisiatif kasebut.
    1. patang puluh wolu
      patang puluh wolu 5 Oktober 2022 11:57
      +3
      Dadi, kita duwe skema sing diuji lan diluncurake: ngasingake diri, mobilisasi. Saiki organisasi dhewe, perang lan kamenangan dhewe bakal teka.
    2. Arnok
      Arnok 5 Oktober 2022 12:03
      +1
      Aha! "Asu Perang", sialan! Segel!
  27. Kanca I
    Kanca I 5 Oktober 2022 11:37
    +8
    Iki minangka agitasi propaganda, dadi agitasi ...
    Ing pangertèn swasembada, apa iku?! Maksude bor? Wong lanang lan wong lanang dikirim ing kana, sing mung duwe istilah. Kepiye dheweke mbayangake awake dhewe minangka prajurit ing perang modern tanpa latihan sing tepat? Apa dheweke dhewe kudu sinau, ing YouTube? We ngirim conscripts de facto ana. Malah sing bisa nglalekake kabeh sing dingerteni.
  28. Sergei Nikiforov
    Sergei Nikiforov 5 Oktober 2022 11:37
    + 11
    Kanggo akeh sing dimobilisasi, SVO iki ora mlebu ing sak panggonan, aku ngobrol ing kene karo sawetara sing dimobilisasi. Ora ana motivasi, nanging tanpa iku ora ana rasa.
  29. Komentar wis dibusak.
  30. xeotyrj81
    xeotyrj81 5 Oktober 2022 11:41
    + 13
    Sladkov. Apa sampeyan mikir yen warga sipil sing ditarik metu saka kulawargane luwih profesional lan motivasi tinimbang personel militer? Tentara mbutuhake peralatan militer sing cocog lan komunikasi sing aman kanthi jumlah sing tepat, sing ora bisa diwenehake negara kasebut kanthi lengkap. Lan tanpa kabeh iki, mob lan prajurit minangka pakan meriam. Ekonomi kudu diganti. Plus jenderal gelut sing apik. Pancen bener yen wedhus lanang sing dipimpin singa iku singa, lan sapi lanang sing dipimpin dening wedhus lanang iku wedhus lanang!
  31. Sergei V
    Sergei V 5 Oktober 2022 11:41
    +7
    Sladkov minangka pembicara, muter ing sela-sela mo. Drugan Konashenkov. Sampeyan bisa ngomong resmi
  32. RED_ICE
    RED_ICE 5 Oktober 2022 11:41
    + 11
    Apa wong-wong iki pengin perang? Aku ora ngetung sukarelawan.
  33. Buyan
    Buyan 5 Oktober 2022 11:42
    0
    Kutipan saka: Victor_B
    Minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong Rusia sing ndeleng perang beda bakal teka ing Ukraina
    Nyatane, dheweke bakal perang ing wilayah Rusia, sementara dikuwasani Ukraina.

    Inggih, kita ngarep-arep sing sak wentoro, lan banjur mung maju
  34. Seamaster
    Seamaster 5 Oktober 2022 11:42
    +4
    [kutipan] [/ kutipan kita bisa nyana inisiatif saka wong-wong iki, kepinginan kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada, lan malah ing perang]
    Apa dheweke ngomong babagan "... uterus, pemicu, testis ..."?
  35. Magellan
    Magellan 5 Oktober 2022 11:44
    +3
    rauh kabeh bakal owah, minangka bagéan saka mobilisasi, atusan ewu wong bakal teka ing ngarep sing bakal weruh perang ora ing cara militer, padha ora blinkered dening Kementerian Pertahanan lan ora dilatih ing pengeboran.

    Nanging apa-apa sing layanan militèr melu manut pesenan lan kesatuan komando?!
  36. kamakama
    kamakama 5 Oktober 2022 11:47
    +9
    sawise padha diselehake wong ing lapangan lan ngandika teka "rame, jaran lan bersenjata" pendapat bakal tenan beda. Kepiye pitakonan gedhe
    Lan ya, aku duwe pitakon pribadi - apa saiki dadi norma kanggo nyelehake wong ing tenda ing papan latihan? ora kanggo dina utawa loro - kanggo sasi paling. Mungkin menehi saben regu kapak, shovel lan ngidini kanggo Cut mudhun alas tetanggan. A dugout bakal siap ing sawijining dina, lan luwih nyaman, ora ana sing ngerti carane akeh lying lan 100% tarub holey ing musim gugur nang endi wae ing Urals.
  37. Konnick
    Konnick 5 Oktober 2022 11:47
    +7
    Alesan kanggo iki yaiku 600 prajurit Rusia ing ngarep 15 km.


    Ya, paling ora 6000 saben kilometer, asil saka perang ora gumantung ing jumlah prajurit, kaya ing dina lawas karo senjata edged, nanging ing ngarsane lan jumlahe senjata modern, kualitas, fungsi lan kontrol sing tepat. Amarga sing manis, modernisasi "parsial" sing apik ditindakake.
  38. Komentar wis dibusak.
  39. Serg Serg
    Serg Serg 5 Oktober 2022 11:53
    +8
    Koresponden saiki nulis akeh perkara. Lan aku menehi saran kanggo ndeleng samubarang kanthi wicaksana. Utamane sing kerja karo personel ing posisi komando bakal ngerti lan ndhukung aku. Saiki dheweke wis ngrekrut nomer akeh (aku mikir yen bakal ana luwih saka 300 ewu) wong. Ayo jujur ​​​​karo sampeyan, umume wong-wong mau dudu programer kanthi driji sing resik lan dudu insinyur lan guru. Iki minangka wong saka bajak, saka traktor utawa saka piranti mesin. Bravura crita babagan ndeleng mati ing "Pamit saka Slav" bisa lan padhang munggah gambar pamirso saka departure menyang ngarep kanggo mobilisasi. Lan saiki wong lanang umur 30-35-45 taun teka sekolah. Saben uwong wis duwe urip, pandangane, lan liya-liyane. Akeh sing ngerti kanthi jelas manawa dheweke bisa teka ing salah sawijining pungkasan. Paling ora peduli. Iki dudu pejuang taun pisanan sing ngrungokake lan sinau. Lan saka massa iki, asring kanthi asap sing terus-terusan, kita kudu nyoba nggawe unit siap tempur. Lan ing wektu paling cendhak. Sampeyan ora kudu ngarep-arep yen bakal ana siji utawa rong sasi kanggo koordinasi pertempuran. Minangka aturan, sawetara dina utawa minggu lan kita tindak ahead. Sanajan proses iki mbutuhake sawetara wulan sinau lan persiapan sing intensif. Lan dudu peraga sing dituduhake ing TV.
    Ing kasunyatan, ana sing bisa diganti mung ing taun anyar. Iki nimbang, kaya sing wis dakcritakake, latihan intensif lan berkualitas tinggi, nyetel tujuan lan tujuan sing jelas, njamin pasokan peralatan, properti, panganan lan amunisi tanpa gangguan.
    Kanthi cara sing aneh, crita babagan penerbangan Kaliber kita mandheg. Entek? Utawa wis padha numpes kabeh "fasilitas militer" wis?
    1. DenVB
      DenVB 5 Oktober 2022 12:11
      +8
      Kutipan: Serg Serg
      Ing kasunyatan, ana sing bisa diganti mung ing taun anyar.

      ya wis. Ing Taun Anyar, bagean penting saka seluler saiki wis dadi "rong atus" lan "telung atus". Nelpon aku alarmist, nanging nganti saiki kabeh prediksi pesimis babagan perang iki kelakon.
    2. Lyuba1965_01
      Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 11:59
      0
      Kanthi jangkah kaya ngono, Angkatan Bersenjata Ukraina menyang NG bisa uga ana ing dalan Smolensk.
      Lan aku ora weruh sing anyar ing tentara kita Kutuzov.
  40. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 5 Oktober 2022 11:58
    +6
    Dadi, kita bisa nyana inisiatif saka wong iki, kepinginan kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada

    Punika, sorotan program! Komisaris militèr bungah banget yen wong-wong bakal katon ing kene uga, sing bakal nganggo sandhangan lan nyopot lan mimpin menyang perang. Apa neraka padha pajak kanggo? Sawise kabeh, pirang-pirang taun dheweke ngucapake manawa kabeh ing negara kita pancen kuat, kuat, ora ana sing luwih modern lan "meh padha karo AS" - kaya sing dicritakake ing kana? "We are the Superpower!" . Lan kene iku. Bungah saka celonone kanggo kasunyatan sing pungkasanipun kita wong bakal nyeret soko dhewe menyang tentara, wis tuku, Pak. Inggih, ya, bakal nggawa sing anyar saka lapangan urip saben dina menyang "doktrin militer kaloro planet."
    Kelangan, apa maneh sing bisa dakkandhakake.
    Ora, aku pengin pracaya yen "nalika-iku kabeh-liwat" bakal ana debriefing gedhe - uga, iku tekan titik sing ... << banjur sulih >> . Nanging ngerti sejarah, aku percaya yen ora bakal ana debriefing kaya ngono - ora ana "patamushta". "Kenapa ngunggahake lendhut saka ngisor yen sampeyan bisa ngrayakake?" - Iki pitakonan tradisional kita ing asil.
  41. Diver jero
    Diver jero 5 Oktober 2022 12:00
    +5
    Iki tegese kita bisa nyana inisiatif saka wong iki, kepinginan kanggo pendekatan non-standar.

    Apa dheweke yakin manawa wong-wong sing dimobilisasi iki pengin lan bakal perang? Apa dheweke ora bakal nyerah ing kesempatan pisanan?
    1. Lyuba1965_01
      Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 12:00
      +1
      Sing bakal nyerah ora mungkin.
      Kita wis weruh carane Angkatan Bersenjata Ukraina nambani tawanan.
      Paling kamungkinan padha mung bakal mlayu.
      1. Diver jero
        Diver jero 6 Oktober 2022 12:22
        +2
        Lan ing ngendi padha mlayu? Kajaba iku, kanggo artikel iki lan 10+ istilah. Lan karo tawanan Angkatan Bersenjata Ukraina, mesthine ora luwih elek tinimbang Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, paling ora ana sing ngethok endhog ing kamera ing kana.
  42. NGGO
    NGGO 5 Oktober 2022 12:02
    +7
    Iki tegese kita bisa nyana inisiatif saka wong iki, kepinginan kanggo pendekatan non-standar: ing swasembada ...

    Kita maca sejarah perang. Lan ing kono kita weruh yen "kemandirian" prajurit ing babagan pangan, sandhangan lan transportasi tansah dadi rampokan warga sipil ing saubengé.
    Lan yen "pranata" kita tegese sumber senjata lan amunisi, banjur "self-sufficiency" saka wong-wong mau ing kahanan District Military Northern, ngendi artileri main peran anjog, iku mokal ing volume dibutuhake. Tegese, tentara tanpa amunisi kudu mundur (sing wis katon akhir-akhir iki), utawa dadi "rong atus".
  43. Alexandr2637
    Alexandr2637 5 Oktober 2022 12:08
    +6
    Kangge....."Gazprom" nerusake pasokan gas liwat Austria.
    Nah, kepiye sampeyan bisa menehi panganan MUSUH ing wektu kaya ngono?
    Apa kita yakin ora ana pengkhianat ing pamaréntahan?
    Lan pimpinan ukrovermacht mesthi ora lungguh ing Kremlin?
  44. valera75
    valera75 5 Oktober 2022 12:17
    +6
    Kutipan saka astepanov
    Ya, padha weruh. Nanging kedadean elek ing Alabino - nalika ana nyoba massive kanggo ngrampok mentas disebut-up prajurit kontrak, ngiring dening perang, cowardice vile prajurit kontrak lan nyapu acara iki ing karpet dening panguwasa militèr ... Acara kudu duwe. wis diselidiki, gopnik saka Wilayah Moskow kudu diukum abot. Kanggo ngrampog wong sing arep perang - apa tegese? Lan kepiye carane ngrusak tentara kasebut ora dihukum? Lan kenapa bullying sing ala (lan massive) isih ora ana umure?

    Kanggo luwih saka 20 taun, Kamentrian Pertahanan iki, dipompa munggah karo dhuwit kanggo nambah iku, ora bisa sugih 300000 mobilized. Matur nuwun: kanggo gubernur, pengusaha lan wong lanang dhewe sing dilengkapi, thanks kanggo sukarelawan sing ora mung bantuan LDNR. nanging perhatian Pasukan Khusus - sing kurang copter, imager termal, piranti night vision lan liya-liyane. Jancok Kementerian Pertahanan lan jenderal, apa sing nyenengake? Lan yen pesenan 2-3 yuta teka kanggo mobilisasi, apa dheweke bakal nganggo shale Cina lan nganggo celana pendek?
  45. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 5 Oktober 2022 12:18
    0
    Mesthi, aku ora ngomong babagan nglirwakake hukum perang, Peraturan Pertempuran. Ora, iki babagan inisiatif lan pendekatan sing nyenengake. Petani Rusia duwe, lan kabeh wong kita wis siyap.
    Fox! Sing paling awon sing bisa kedadeyan ing tentara yaiku munculé "pendekatan inisiatif lan lincah." Wiwit jaman biyen, kekuwatan tentara wis katon ing alam sistemik lan ora ana "inisiatif". Inisiatif kasebut bisa dihukum. Mung siji wong sing duwe hak kanggo njupuk inisiatif - ahli strategi. Kabeh wong liya kudu nuruti prentah tanpa syarat. Dina iki kita sembrono ing perang karo sistem. Kita malah ora bisa ngalahake dheweke. Dipercaya manawa kita duwe massa anyar sing ora ana analog ing jagad iki, lan massa kasebut dadi umpluk Rogozin, sing wis ana pirang-pirang milyar. Aku wis nyathet fakta ing VO ing komentarku, nalika sawetara potongan isih bisa dicegah. Adhuh!
    Ing kesimpulan, aku bakal ngutip saka ramalan lawas, nanging isih relevan:
    A sistem dumadi saka unsur relatif prasaja, nanging digawe njupuk menyang akun syarat sistem iki, kadhangkala luwih efektif lan ulet saka akumulasi unsystematic saka model paling majeng saka peralatan militèr sing nentang iku.
    Sing dibutuhake yaiku sistem, dudu inisiatif. Ninggalake inisiatif menyang profesi kreatif. Ing tentara, kudu ana disiplin pisanan kabeh.
    1. haron
      haron 5 Oktober 2022 21:01
      0
      Kutipan: Vladimir Postnikov
      Ing kesimpulan, aku bakal ngutip saka ramalan lawas, nanging isih relevan

      Kesimpulan sampeyan "alami". Ora perlu diprediksi utawa dibuktekake, iku kasunyatan, aksioma, kasunyatan, rutinitas, banalitas.
      Mung ing "prakiraan" derajat kebebasan "elemen prasaja" ora dituduhake (luwih tepat, sampeyan ora nganggep anane tingkat kebebasan tartamtu - lan iki uga aksioma).
      Contone - kepiye ahli strategi bakal ngatur tumindak komandan lan komandan kanthi sistematis? Utawa bakal padha mung duwe kawruh cukup saka angger-angger militèr lan pesenan saka strategi kanggo njupuk Kyiv? Lan ndeleng ing wektu nyata.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 6 Oktober 2022 10:24
        0
        Kutipan saka haron
        Kesimpulan sampeyan "alami". Ora perlu diprediksi utawa dibuktekake

        Kanthi logika kuwi lan kaya lan julukan gaib ing siji botol. Hmm! dhadha. Ramalan yaiku ramalan. Banality punika banality. Kanggo nelpon ramalan tanpa maca ramalan kasebut dhewe - para dewa ora tumindak kaya ngono. Apa quoteku banal? Ya, iku banal. Nanging banality iki kasunyatan kita saiki. Iki masalah kita, sing
        Kutipan saka haron
        Ora perlu diprediksi utawa dibuktekake, iku kasunyatan, aksioma, kasunyatan, rutinitas, banalitas.
        Nanging wong maneh lan maneh plunge menyang platitudes iki, senadyan commonness sing. Lan amarga wong. Sing kudu ngerti banality iki Charon, mung Charon nyata.
        1. haron
          haron 6 Oktober 2022 12:38
          0
          Kutipan: Vladimir Postnikov
          . Sapa sing kudu ngerti babagan banal iki,

          Lan aku Charon nyata. Mung wae istilah-istilah sing sampeyan suwarakake beda karo aku. Konsistensi - sifat sing diwarisake - gen. Inisiatif - properti sing dipikolehi - pendidikan, pelatihan lan pengalaman. Saben wong, ing wektu tartamtu, duwe pengaruh dhewe ing solusi saka kahanan.
          Iki uga banal ... yen ana.
    2. Lyuba1965_01
      Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 12:06
      0
      Mbok sampeyan bisa ngomong apa sing kudu ditindakake marang para prajurit, yen prentahe ora bisa apa-apa?
      Ing perang, sampeyan mesthi pengin ora mung menang, nanging uga nyoba kanggo ndeleng kamenangan.
      Dadi dheweke bakal njupuk inisiatif.
      Liyane bab iku ora tansah cukup (padha ora pro ing urusan militer), nanging padha paling kamungkinan bakal nuduhake.
      Inggih, apa sing kudu ditindakake yen para komandhan, bisa uga duwe kawruh, nanging ora duwe kemampuan kanggo perang?
      Lan iku tansah ing paling prentah tingkat tengah jejere pejuang, iku tansah weruh apa mengkono - iki pitakonan sing tenan kapentingan kula.
      Dadi dheweke bakal njupuk inisiatif menyang tangane dhewe.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 6 Oktober 2022 14:22
        0
        Kutipan: Lyuba1965_01
        Mbok sampeyan bisa ngomong apa sing kudu ditindakake marang para prajurit, yen prentahe ora bisa apa-apa?

        Tresna, masalah kasunyatan sing sampeyan sebutake kaya banal. Kasunyatane manawa sistem kerja apa wae ngidini kalebu "kothak ireng", nanging tundhuk kontrol input lan output sing ketat. Iki tegese pangolahan ing njero kothak ireng iki ora digatekake. Banyu keruh mung diijini ing kothak ireng. Mesthine ora ana ing sistem. Nanging banjur fishing bakal diwatesi mung dening kothak ireng iki. Yen kabeh sistem minangka kothak ireng, mula ora dadi sistem maneh.
        Titik penting nomer loro: sistem ora digawe langsung. Conto sing apik yaiku babagan 9 wanita ngandhut.
        Apa sing kudu ditindakake saiki? Melu manajer krisis lan miwiti mbangun sistem langsung. Iki kudu ditindakake dening pimpinan negara. Sembarang inisiatif saka ngisor ing wayahe krisis mbebayani banget.
        1. Lyuba1965_01
          Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 16:23
          0
          Yen negara ora nindakake iki - lan, ketoke, nindakake apa-apa kajaba masalah sing penting lan penting iki - mula paling ora ana inisiatif ing lapangan, yen ora ana pilihan sing luwih apik saiki lan ora mungkin. diramalake.
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 6 Oktober 2022 17:08
            0
            Kutipan: Lyuba1965_01
            banjur supaya paling ora ana inisiatif ing lemah

            Banjur bakal ana
            kraman - tanpa rasa lan tanpa karep
            kanthi akibat sing ora bisa ditebak.
            Kutipan: Lyuba1965_01
            yen ora ana pilihan sing luwih apik saiki lan ora bisa diramalake.
            Ya ana, mesthi. Nanging para "elit" saiki kudu ngerti bebaya jaman saiki. Lan sampeyan kudu miwiti karo personel sing mutusake kabeh.
            Masalahe, yen tukang sepatu miwiti pai,
            Lan sepatu bot kanggo nggawe pieman:
            Lan kahanan ora bakal apik
            Ya, lan dicathet kaping satus,
            Yen wong seneng njupuk pakaryane wong liya,
            Dheweke tansah luwih wangkal lan khayal tinimbang liyane;
            Dheweke luwih apik ngrusak kabeh
            1. Lyuba1965_01
              Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 18:53
              +1
              Umumé, aku ngerti manawa kerusuhan kudu diarepake ing kasus apa wae.
              Inisiatif ing lemah kanthi ora ana tumindak utawa ora cukup saka Staf Umum bakal mungkasi kerusuhan.
              Ora tumindak utawa ora cukup saka Staf Umum kanthi subordinasi lengkap militer kanggo keputusan sing ora cukup - uga bakal ana kerusuhan, amarga wong ora ngerti lan, luwih-luwih, ora bakal ngapura kerugian.
              Minangka wacana saka dongeng sing sampeyan sebutake ... nyatane wong sing kudu bisa nenun sepatu bot malah kurang trampil tinimbang sawetara amatir.
              Ana tembung kaya ing Internet: Elinga, prau dibangun dening amatir, profesional mbangun Titanic. ...
              1. Vladimir Postnikov
                Vladimir Postnikov 6 Oktober 2022 19:20
                0
                Kutipan: Lyuba1965_01
                Umumé, aku ngerti manawa kerusuhan kudu diarepake ing kasus apa wae.
                Iku mesthi wae. Pitakonan mung wektu. Pambrontakan, perang sipil, utawa perang liyane minangka atribut saka peradaban apa wae. Aku nyaranake kabeh wong sinau sejarah sewu taun Roma Kuno. Sajarah anyar durung nuduhake apa-apa anyar.
                Kutipan: Lyuba1965_01
                wong sing kudu ngerti carane nggawe boots iku malah kurang trampil saka amatir sembarang.
                Yen ana wong sing ngarani dheweke tukang sepatu, iki ora ateges dheweke dadi tukang sepatu. Sampeyan ora bakal pindhah menyang panggonan iki kanggo pesen sepatu, ta? Iku padha ing tentara. Jendral - padha uga beda. Siji sinau seni perang, lan liyane seni dilat .... Lan ora ana agen filolog, utawa dealer furnitur, utawa mandor, sing bisa dadi ahli strategi sing apik. Tugas utama ahli strategi nyata yaiku milih personel. Jendral-jendral apa sing dadi tukang sepatu sing bisa njupuk tentarane yen ora ngerti apa-apa kajaba sepatu bot lan gergaji. Tugas utama kapindho ahli strategi yaiku fungsi arbiter, nalika jenderal bawahan nawakake macem-macem pilihan kanggo perang. Wah, wasit kuwi tukang sepatu apa?
                1. Lyuba1965_01
                  Lyuba1965_01 6 Oktober 2022 21:35
                  0
                  Bener, sapisan ing sajarah Rusia ana seminarian setengah-educated tartamtu sing sampurna coped karo fungsi saka arbitrator ing urusan militer, nalika ora ana hubungane karo ilmu lan urusan militer.
                  1. Vladimir Postnikov
                    Vladimir Postnikov 6 Oktober 2022 22:00
                    +1
                    Kutipan: Lyuba1965_01
                    Bener, sapisan ing sajarah Rusia ana seminarian setengah-educated tartamtu sing sampurna coped karo fungsi saka arbitrator ing urusan militer, nalika ora ana hubungane karo ilmu lan urusan militer.
                    Kowe guyonan?
                    Sajrone Perang Sipil, Stalin dadi ketua Dewan Militer Distrik Militer Kaukasia Utara (Juni-September 1918), anggota Dewan Militer Revolusioner Front Kidul (September-Oktober 1918), anggota Militer Revolusioner. Dewan Republik lan wakil saka Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia ing Dewan Pertahanan Buruh lan Tani (Oktober 1918). - Juli 1919, Mei 1920 - April 1922), anggota Dewan Militer Revolusioner saka Front Kulon lan wakil sah mirunggan saka Dewan Buruh lan Pertahanan Tani (Juli-September 1919), anggota Dewan Militer Revolusioner Front Kidul (Oktober 1919 - Januari 1920), anggota Dewan Militer Revolusioner Front Kulon Kidul (Januari-Agustus 1920)
                    Lan iki ora kanggo sebutno pengalaman mbangun Angkatan Bersenjata USSR ing periode interwar. Sinau sejarah. Sanajan pengalaman sing sugih, dheweke uga nggawe akeh kesalahan ing jaman pra-perang lan ing wiwitan perang, lan uga karo personel. Nanging, umpamane, dheweke milih lulusan Voenmekh D. Ustinov dadi Komisaris Rakyat kanggo Persenjataan, mula dheweke kerja ing kana sajrone Perang Dunia II. Pendhudhuke B. Vannikov (lulusan saka Sekolah Teknik Tinggi Moskow) disalahké, nanging bali menyang layanan dening komisaris amunisi rakyat. Stalin malah ora bisa mikir milih wartawan utawa wong militer minangka kepala industri pertahanan. Aja mbandhingake sing ora bisa ditandhingake, aja nyepetake sing ora bisa ditandhingake.
                    1. Lyuba1965_01
                      Lyuba1965_01 7 Oktober 2022 03:01
                      0
                      Спасибо.
                      Aku ora ngerti kasunyatan kuwi saka uripe.
  46. buslaif
    buslaif 5 Oktober 2022 12:20
    +3
    Kutipan: Peter_Koldunov
    Apa sing digawa Sladkov??? Ora wuta dening Kementerian Pertahanan ... ora dilatih ing pengeboran ... Posisi aneh.

    Aja ngadili dheweke kanthi tegas Dheweke mbantah saka dhuwur Seni. Letnan, lulusan Angkatan Udara Kugan VVAPU, sing, miturut biografi, mungkasi layanan ing Angkatan Bersenjata RF sawise likuidasi lembaga politik ing tentara ing taun 1992. Nanging, dheweke ngandika: "Mesthi wae, aku ora ngomong babagan nglirwakake hukum perang, Piagam Pertempuran. Ora, iki babagan inisiatif lan pendekatan sing rame ...". Dheweke ora nolak peran peraturan pertempuran, perintah komandan lan kepala. Umumé, kaya ing Artikel 45 saka UVS saka Angkatan Bersenjata Federasi Rusia: "... A serviceman, supaya kasil ngrampungake tugas diutus kanggo wong, kudu nuduhake inisiatif cukup." Ayo njupuk menyang akun manfaat Sladkov ing pangarep-arep sing bakal terus dadi wartawan militèr kanggo obyektif nutupi kahanan ing téater operasi.
  47. gajah
    gajah 5 Oktober 2022 12:25
    +3
    Wong sing dimobilisasi kudu diwenehi senjata modern lan dilatih kanthi cocog. Lan ora kaya ing Transbaikalia, dheweke nindakake teknik "bay-koli" kanthi Kalash tanpa bayonet utawa melu latihan pengeboran kanggo ngrusak pertempuran.
    1. Anadyrean
      Anadyrean 6 Oktober 2022 22:22
      0
      Ing kana, komisaris militer mbokmenawa isih lungguh karo wong sipil.
  48. asd qwe
    asd qwe 5 Oktober 2022 12:33
    -1
    ngenteni, ngenteni, ngenteni! preian mengko
  49. cniza
    cniza 5 Oktober 2022 12:47
    +3
    Pasukan Rusia kudu mundur ing sisih kiwa Dnieper, menehi mungsuh wilayah sing cukup gedhe, kalebu 17 pamukiman.


    Iki perang lan kita uga sinau ...
  50. Sergey Kuzmin
    Sergey Kuzmin 5 Oktober 2022 12:47
    +3
    ya ... ing kene mung ana pangarep-arep kanggo kapinteran rakyat ... mergo mentri jenderal meh ora percaya maneh ...