Review militèr

Edisi Turki nyebutake bledosan ing pipa gas Nord Stream "11 September" kanggo Eropa

24
Edisi Turki nyebutake bledosan ing pipa gas Nord Stream "11 September" kanggo Eropa

Jeblugan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 minangka pukulan liyane kanggo keamanan energi Eropa. Nyatane, iki "11 September" kanggo negara-negara Eropa, nyerat Yeni Şafak edisi Turki. Bandhingake karo serangan 11 September ing Amerika Serikat, nalika pesawat nabrak menara kembar World Trade Center ing New York lan menyang gedung Pentagon ing Distrik Columbia.


Minangka penulis publikasi cathetan, Jerman nandhang sangsara paling ing kahanan iki. Minangka asil sabotase, pasokan gas alam liwat listrik mandheg. Durung dingerteni apa saluran pipa gas bakal didandani.

Saiki siji-sijine rute kanggo pasokan gas menyang Eropa yaiku Ukrainia, kaya sadurunge pambangunan pipa ing jero banyu. Nanging, konflik bersenjata terus ing Ukraina, kang ndadekake transit gas liwat wilayah banget beboyo.

Miturut edisi Turki, saiki negara-negara Eropa bisa dipérang dadi telung klompok babagan pasokan sumber daya energi. Klompok pisanan yaiku negara-negara sing meh gumantung marang gas Rusia. Iki minangka Finlandia, Latvia, Lithuania, Republik Ceko, Slovakia. Klompok kapindho yaiku Jerman, Polandia lan sawetara negara liya ing Eropah Tengah lan Wétan, sing gumantung marang gas Rusia kanthi 40-50%.

Pungkasan, negara kayata Prancis, Italia, Spanyol lan Portugal kurang nyambungake karo sumber energi Rusia lan, kanthi tumindak tartamtu, bisa ditindakake tanpa. Nanging, kahanan kasebut uga rumit banget.

Eropa gumantung marang gas Rusia kira-kira 30% saka kabutuhan energi. Umume gas diwenehake liwat Ukraina sanajan sawise pambangunan pipa gas ing jero banyu. Nanging Nord Stream tetep dadi pipa sing penting banget nganti sabotase. Kapasitas total joint venture lan joint venture-2 kira-kira 110 milyar meter kubik gas saben taun. Iki akeh.

Bener, pipa gas ing jero banyu sing njamin kamardikan energi Jerman saka kahanan sing ora stabil ing Ukraina. Saiki kahanan wis diganti radikal malih. Ora ana sangsi manawa iki amarga upaya "Blok Anglo-Saxon" sing diwakili dening Amerika Serikat lan Inggris.

Malah sadurunge wiwitan operasi Rusia ing Ukraina, administrasi Amerika ngritik panguwasa Jerman kanggo pambangunan SP lan SP-2. Sawise kabeh, Jerman minangka konsumen utama gas Rusia. Nanging negara iki uga dadi unggulan ekonomi Eropa. Kasunyatane, yen Jerman ora bisa ngonsumsi gas Rusia, ekonomine bakal ana ing krisis, sing bakal dadi masalah banget kanggo metu.

Kita ndeleng carane kegiatan protes populasi saya akeh ing negara-negara Eropa. Nanging rega mundhak mung "kembang", lan "woh wohan beri" bakal dadi penutupan perusahaan industri ing Jerman. Miturut cara, dheweke wis wiwit nutup utawa pindhah menyang jaban rangkah.
Pengarang:
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. AAK
    AAK 5 Oktober 2022 14:00
    +2
    Dadi apa, kabeh wong ngerti kabeh, nanging ora ana sing bakal nindakake apa-apa tanpa idin saka kasur, wong Amerika nggantheng, iki kudu nambani vassal supaya sanajan mati, takon - apa bakal nggawa tali. , utawa bakal padha menehi metu ing panggonan eksekusi ?. .. Lan kene padha ora bisa sijine sawetara Kyrgyz-Kaisaks ing panggonan sing, lan saka sapi Nazi dill, Moscow Bad Pengawal nggero kaya cockroaches nalika lampu urip. ..
    1. Tatiana
      Tatiana 5 Oktober 2022 14:18
      +6
      Wong Jerman ing Jerman isih ora ngerti iki:
      1) apa karo wong-wong mau nganti saiki - wiwit WWI - Kakaisaran Inggris bakal perang karo tangan Amerika Serikat, dipimpin déning Washington!
      2) Lan apa Jerman saiki dipimpin dening anak didik lan antek sing pro-Amerika minangka TRAITORS kanggo keamanan nasional Jerman lan wong Jerman. Namung:
      - "sosis ati" Kanselir Jerman Olaf Scholz,
      - bodho "ijo" lan trampolin jumper pro-Amerika Annalena Burbock (kepala Departemen Luar Negeri Jerman),
      - wong tuwa "nganggur" lan wong bodho sipil ing urusan militer Christina Lambrecht (Menteri Pertahanan Jerman),
      - Ursula Gertrude von der Leyen, dijuluki "Jerman ngamuk" (wiwit 1 Desember 2019 - Presiden Komisi Eropa, wanita pisanan ing sejarah ing posisi iki, sing ora dipilih ing kana, nanging mung diangkat)
      - lan lsp.
      1. Navodlom
        Navodlom 5 Oktober 2022 16:33
        0
        Kutipan: Tatyana
        trampolin "ijo" lan pro-Amerika bodho Annalena Burbock (Menteri Luar Negeri Jerman)




        ing Jerman padha nambani dheweke karo anget
        Iki ditties Jerman singing babagan Anyulena
        1. Tatiana
          Tatiana 5 Oktober 2022 19:49
          0
          Kutipan: Navodlom
          ing Jerman padha nambani dheweke karo anget

          Ukrainia uga nganggep Zelensky kanthi anget, lan ing kepresidenan Ukraina, dheweke dadi pengkhianat pro-Amerika lan "Jester Kravavy" kanggo wong Ukrainia!

          Dadi "ijo" trampolin jumper Annalena Burbock kanggo Jerman, nyatane, undereducated, nanging karo crusts, SELLING pro-Amérika "Bloody Jerman Trampoline Jumper" ing politik!

          Sampeyan bisa yakin manawa Jerman bakal ngerti babagan iki!

          Siji-sijine pitakonan yaiku kepiye Jerman dhewe, sing wis kesasar ing pilihane ing Jerman dhewe, bakal ngilangi pilihan politik sing bodho iki - Annalen dadi kuwasa!
          1. Navodlom
            Navodlom 5 Oktober 2022 19:57
            0
            Kutipan: Tatyana
            Ukrainia uga nganggep Zelensky kanthi apik

            Soko humor sandi gagal kula dina.
            Aku ora connoisseur Jerman, nanging ing mratelakake panemume video ndadekake fun dheweke.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 5 Oktober 2022 14:22
      0
      Kutipan: AAK
      Dadi apa, kabeh wong ngerti kabeh, nanging ora ana sing bakal nindakake apa-apa tanpa ijin saka kasur, wong Amerika nggantheng, iki carane sampeyan kudu nambani vassal.

      Wiwit taun 1914, dheweke nyoba nelukake Eropa, lan luwih saka 100 taun gaweyan wis sukses. Kolonial Eropa ternyata.
    3. Perse.
      Perse. 5 Oktober 2022 14:49
      +3
      Kutipan: AAK
      wong amerika ganteng
      Anglo-Saxon kudu diwenehi hak, padha ora padha ing meanness lan lamis, uga ing kemampuan kanggo rake ing panas karo tangan salah, muter mati bangsa liya.
      Nanging, dheweke nindakake apa sing kudu ditindakake para panguwasa kanggo negara sing ora ramah. Yen padha bakal Cut mati gas, kanggo Lithuania padha, minangka sanksi, utawa ing umum kanggo Eropah kabèh, ora, oligarki kita partner dipercaya, padha ora bakal mandheg adol bahan mentah kanggo Hitler uga. Lan apa sejatine bedane? Ing Ukraina, rezim Nazi, sing kudu tundhuk "demilitarisasi" lan "denazifikasi", wis liwat NVO, lan ing negara kita mbayar Ukraina kanggo transit gas lan amonia!
      Thanks kanggo Amerika, lan Biden kudu diwenehi bintang pahlawan minangka "agen", tanpa dheweke mitra kita ora bakal mutusake NVO, dheweke ora bakal melu substitusi impor, lan liya-liyane, dheweke bakal duwe. tetep henpecked saka Kulon, sawise kabeh, kita ing kapitalisme, lan Anglo-Saxon saka iku sarwa dumadi.

      Saiki ora ana dalan maneh, mung ekonomi sing direncanakake lan kekuwatan rakyat sing bisa nylametake Rusia. Mung karusakan lan rampasan pungkasan Rusia sing bisa nylametake Anglo-Saxon saka krisis kapitalisme donya. Salah siji kita utawa kita. Yankees mbledhosake gedung pencakar langit tanggal 11 September, saiki padha njeblug pipa gas, nanging ora duweke dhewe. Ing kene, kaya ing Goethe's Faust.
      Faust

      Nanging, atribut khusus
      Sampeyan biasane njaluk saka julukan:
      Raja terbang, penipu, musuh, pelanggar,
      Delengen carane saben sampeyan diarani:
      Sapa kowe?

      Mephistopheles

      Bagéyan saka kekuwatan sing tanpa wilangan
      Dheweke nindakake kabecikan, pengin ala kanggo kabeh.


      Anglo-Saxon wis ngrampungake misi parasit donya, saiki jagad kudu owah, utamane Rusia lan Jerman.
  2. Obi-Wan Kenobi
    Obi-Wan Kenobi 5 Oktober 2022 14:01
    0
    Apa - apa?
    Sing paling sedhih kanggo ekonomi Eropa lan utamane Jerman.
  3. wandlitz
    wandlitz 5 Oktober 2022 14:01
    +1
    Dheweke uga pengin nyingkirake gas Rusia .... Inggih, saiki dheweke nyingkirake, amarga Amerika Serikat Lor.
  4. Pavel73
    Pavel73 5 Oktober 2022 14:06
    0
    Ora, iki tanggal 17 Juli kaping pindho. Sing pisanan ana ing 2014.
  5. Nefilim
    Nefilim 5 Oktober 2022 14:12
    -4
    Amerika pancen bosen nonton pornografi Eropa iki kaya "kita bakal nyerahake gas Rusia, nanging kita ora ngerti persis ing taun apa" lan Amerika mutusake kanggo nggawe proses iki. "Streams" banged, pipo Turki lan Ukrainia tetep. Ngatasi masalah karo dheweke luwih gampang - sampeyan ora perlu nyilem. Kamlaniya babagan "kegiatan protes saka populasi" lan "penutupan massal perusahaan" - iku kabeh kanggo wong miskin. Populasi bakal dilebokake ing kios, para kapitalis bakal reorientasi perusahaan menyang sumber liyane, nggulungake lambene kanthi nyuda bathi. Masalah gas Rusia ing Eropa ditutup.
    1. Dedok
      Dedok 5 Oktober 2022 14:23
      0
      Kutipan saka Nephilim
      rolling munggah lambé sethitik ing akun teka.

      amarga daya saing, iku bakal klelep - nanging apa iku "break ngisor" utawa ora - kita bakal weruh
      lan MediaWiki punika astronomi - iku mung karo kita - ngendi wae katon
      1. Nefilim
        Nefilim 5 Oktober 2022 14:35
        +1
        Ora bakal ana "penetrasi ngisor" ing Eropa. Supaya bisa ngomong babagan Eropa, siji kudu langsung ana. Krupuk propagandis ing babagan iki ora ana hubungane karo kasunyatan. Iki kabeh produk kanggo konsumsi domestik, kanggo mihan lokal.
  6. yuta
    yuta 5 Oktober 2022 14:16
    0
    Pranyata Amerika Serikat kanthi ora langsung isih perang karo Eropa, entuk kabeh keuntungan gedhe.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 5 Oktober 2022 14:19
    -1
    Eropa mikir yen ora ana mangsa ing AS? lol Ing USA, gas akeh banget lan ora butuh gas ing UGS, nanging ora butuh, amarga dhuwit sing dadi taruhan, ngisi UGS meh ora digatekake. wassat
  8. rotmistr60
    rotmistr60 5 Oktober 2022 14:26
    -2
    11 September kanggo Eropah
    Banjur, miturut logika acara, Eropa mung kudu miwiti perang karo pelaku sing ditunjuk. Amerika Serikat ditunjuk sawise 11.09 Afghanistan, sanajan para teroris ora ana ing kana. Sapa sing bakal ditunjuk Eropa? Rusia tenan?
  9. trafllot1832
    trafllot1832 5 Oktober 2022 14:31
    0
    Gazprom nglapurake yen pancen garis "B" SP2 mbokmenawa ora rusak, gas wis dipompa metu. Jawaban sing tepat bakal sawise pemeriksaan. Kok bisa? Jeblugan sing aneh banget, yen dikonfirmasi yen garis B SP2 iku utuh.
  10. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 5 Oktober 2022 14:33
    -2
    Bandhingake karo serangan 11 September ing Amerika Serikat
    Dadi, bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 minangka endhog pitik siji, cendhak, saka siji bolongan transgender .. ngguyu ngguyu ngguyu
  11. tihonmarine
    tihonmarine 5 Oktober 2022 14:50
    +2
    Jeblugan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 minangka pukulan liyane kanggo keamanan energi Eropa. Nyatane, iki "11 September" kanggo negara-negara Eropa, nyerat Yeni Şafak edisi Turki.


    Pipa Baltik ("Pipa Baltik"), sing ngompa gas saka Norwegia menyang pelabuhan Polandia Szczecin, nanging "Pipa Baltik" ora ngompa lenga saka lapangan Norwegia, nanging njupuk bagian saka gas saka Europipe II ("Pipa Eropa II. ”) pipa gas sing nyambungake Norwegia karo Jerman . Loro-lorone pipa disambungake ing banyu Segara Lor. Inggris lan Amerika Serikat wis melu sabotase marang kabel kapal selam lan pipa gas sajrone setengah abad. Dadi, tanggal 15 Februari 1898, kapal perang Amerika Maine njeblug ing dalan Havana. Amerika Serikat nyalahake wong Spanyol amarga nyerang Maine lan ngumumake perang marang Spanyol. Insiden pemotongan kabel sing paling misuwur kedadeyan ing taun 1914, sawetara jam sawise Inggris ngumumake perang marang Jerman. Sakcepete sawise kadaluwarsa ultimatum Inggris menyang Jerman, ing 5 Agustus, kapal kabel-laying Inggris CS Alert lelayaran saka Dover menyang Segara Lor. Ing wayah esuk, dheweke wis mancing lan ngethok limang kabel telegraf ing jero banyu sing nyambungake Jerman menyang jagad njaba.
    Kapal selam cebol Inggris XE4 ing Juli 1945 ngethok kabel Jepang sing nyambungake Saigon karo Hong Kong.
    Tanggal 11 Oktober 1989, para saboteur Amerika mbledhosake fasilitas panyimpenan lenga ing pelabuhan Nicaragua ing Corinto, lan telung dina sabanjure Yankees nyebul pipa minyak ing jero banyu ing pelabuhan Puerto Sandino. Dadi wong Amerika duwe tradhisi sing sugih lan suwe kanggo ngrusak barang sing ora pantes ing dhasar segara. Napa ora njeblug pipa gas Europipe II sadurunge cabang karo Pipa Baltik?
    Utawa mungkin sawetara "wong sopan" bakal bisa mateni pipa lemah sing penting kanggo ekonomi AS?
    Umume kabel kasebut minangka diameter selang kebon lan mung ana ing dhasar segara. Gagal sawetara rolas kabel serat optik bakal nyebabake krisis ekonomi Kulon.

    Lan apa ora, amarga hukum internasional wis ora ana maneh, saiki donya dikuwasani maneh dening Jolly Roger (Jolly Roger)
  12. yowis
    yowis 5 Oktober 2022 15:12
    0
    Ora malah cedhak. Siji-sijine sing nyawiji yaiku penyelenggara, Amerika Serikat.
    Pembongkaran gedung pencakar langit perlu kanggo nyingkirake hak privasi warga Amerika Serikat (lan liyane ing saindenging jagad) kanthi sah. Liyane (kalebu lawang menyang Afghanistan) minangka efek samping. Ora ana serangan ing AS.
    Karusakan infrastruktur ing perairan netral minangka wiwitan karusakan ekonomi Jerman lan Uni Eropa, uga mitra dagang Jerman lan Uni Eropa: Federasi Rusia lan China, i.e. iki perang nyata. Siji-sijine sing bisa nylametake FRG yaiku "perang menang" nglawan Federasi Rusia. Alternatif kasebut yaiku istirahat karo Amerika Serikat lan transisi ing sangisore payung nuklir Federasi Rusia. Ora ana sing katelu.
    Apa yen Aliran Turki uga diunekake? Inggih, boten. Ekonomi Turki ora sekuat Jerman lan meh ora ana cadangan gas ekspor.
  13. MVG
    MVG 5 Oktober 2022 15:49
    0
    Lan wong Turki apik banget, kanthi "11 September" iki, dheweke menehi tandha manawa bledosan menara kembar lan bledosan pipa gas duwe siji kontraktor pelanggan.
  14. Vasyan1971
    Vasyan1971 5 Oktober 2022 17:28
    -2
    Kita ndeleng carane kegiatan protes populasi saya akeh ing negara-negara Eropa.

    Ya, aku ora ngerti, aku ora ngerti ... Aku elinga ing awal 40-an abad pungkasan ana uga pendapat yen proletariat Jerman ora bakal ngidini negarane ditarik menyang perang nglawan USSR. Kasunyatan nuduhake gambar sing rada beda ... Nyuwun
  15. Fizik13
    Fizik13 5 Oktober 2022 18:03
    -1
    ... Nyatane, iki "11 September" kanggo negara-negara Eropa, nyerat Yeni Şafak edisi Turki. Bandhingake karo serangan 11 September ing Amerika Serikat ...

    YA, kayane, nanging sawise serangan teroris iki, Amerika Serikat nyerang Afghanistan, lan 2 taun sabanjure, Irak. Lan geyropa, supaya ngomong, diare lan dheweke wedi kanggo watuk, i.e. kasepen lengkap, njerit saka kabeh jinis mongrels lan ora communiqué resmi!
  16. nordscout
    nordscout 6 Oktober 2022 02:02
    0
    Aku bakal njupuk kasempatan! Ing "Nord Stream - 2", konstruksi lan kabeh sing kedadeyan ing saubengé, kalebu acara saiki, "katon", sethithik, saka "sudut" sing beda ... Kaya sing dikandhakake, ora ana sing pribadi, mung analisa, analisis lan, sepisan maneh, analisis .... "SP-2" iku uga-dipikir-metu, kanggo rinci cilik, "operasi ekonomi - a scam saka abad XNUMX" dening negara-negara saka United West dipimpin dening Amerika Serikat, ngarahke ing discrediting ekonomi Rusia, undermining kesejahteraan finansial, ngrusak kepemimpinan politik negara, nguatake rasa ora percaya saka populasi Rusia menyang Presiden Negara lan kebijakan sing ditindakake dening dheweke, manca lan domestik ... Sapa ing "scam - operasi" iki dadi "penerima" utama - Amerika Serikat. Wong-wong sing wis ora ilang apa-apa (ing dhuwit, kesempatan, prospek), nanging rodo gained (kasetyan, kesempatan, kontrak anyar, njamin) - peserta project (Walanda-Inggris "Royal Dutch Shel", Austria "OMV", Perancis "Engie" , Jerman "Uniper" lan "Wintershall")... Perusahaan-perusahaan kasebut ngasilake dhuwit (diinvestasi ing proyek kasebut) lan malah entuk dhuwit, sanajan ora akeh, nampa pembayaran asuransi sing layak lan, mesthi, akses menyang kontrak internasional sing padhet ... Mesthine, kabeh media Barat meneng babagan iki (kompensasi, kontrak, lan liya-liyane). "selendang" apik dibuwang liwat "rotok" ing wangun censorship ketat "muzzle" Negara. Depa USA + Foreign - UK office... Media Rusia "muter bebarengan", nyebar informasi babagan kerugian milyaran dolar, sing disebut "mitra" ing proyek iki, utamane sawise "konservasi" pipa lan, miturut omongane uwong, bangkrut saka sawetara peserta ing proyek "SP-2". Saiki sawetara tembung babagan Gazprom. Iku misale jek sing mung "dikembangke kaya nyedhot", "lulled" dening vigilance ekonomi lan strategis lan "rasa kabodhoan manungsa sehat", dening "pratandha" saka peserta internasional misuwur ing project, meh dening "motherly". " keprihatinan kanggo "kemakmuran" proyek Frau Merkel lan, meh nguntungake proyek kasebut, retorika ekonomi Eropa, prospek pambuka kanggo nggawe dhuwit ing umum lan, mesthi, "ora lali wong sing dikasihi" ... Dadi - wiwit operasi ana multi-tingkat, banjur ing tataran pisanan, minangka iki envisaged dening rencana operasi - "kabeh ana ing coklat" - ing Swiss Allseas "cheerfully" glethakaken pipe "lashes" ing ngisor Baltik, "Gazprom" luwih akeh sacara organisasi lan finansial "ditarik menyang" proyek kasebut, bebarengan nglawan Balts lan Polandia liyane ... Banjur teka ing tataran kapindho: - iku perlu kanggo nggawe Rusia gemeter, njaluk menyang periode forfeits lan expenses tambahan, kang wis rampung dening "ajrih" peserta saka scam - operasi - Allseas Swiss, kang "dikumpulake dhuwit recehan" lan mangkat menyang pelabuhan pendaptaran (wis nampa mesthi, mundur) ... "Gazprom" "cepet-cepet", nemokake pipelayer tartamtu, ing sisih liya saka planet, "ngudhek" soko karo reconstruction sawijining (mesthi kanggo dhuwit "pantes") lan ndamel menyang Baltik. Banjur karya wiwit godhok, lan saiki "SP-2" siap .... "Mbukak film" sethitik - sethitik bali. Kasunyatan manawa ana sing salah karo proyek SP - 2, misale jek, wiwit dicurigai ora mung ing Gazprom, nanging uga ing struktur liyane sing diarani kanggo nganalisa kabeh lan kabeh wong. Nanging kedadeyan kasebut ing tradhisi Rusia, kanthi historis, yen "boyar bangsal" ora nggawa kabar ala menyang kamar tahta (luwih larang kanggo awake dhewe), lan sapa sing bisa ngidini iki (marang bebener ing pasuryan) - wong bodho suci - dadi "institute" dheweke "dibubarake", sanajan ing taun 1917 ... Dadi wiwit iku, ing "kuping" saka panggedhe - mung apik utawa apik banget ... Dadi kita nyanyi ing ngendi solo, lan ing ngendi, sanajan, ing paduan suara: "Kabeh apik, marquise sing ayu ...." Lan aspek liyane saka "slowing mudhun" proses kesadaran saka apa wis kedados watara "SP-2" duma lan pendhapa "boyars" dumadi, misale jek kula, ing kepinginan banal kanggo entuk dhuwit ekstra kanggo awake dhewe. Mekanisme proyek kasebut diluncurake, kabeh muter lan muter, lan sing paling "pinter lan energik", misale jek ora kantun ... Banjur inconsistencies ekonomi wiwit ing EU: Rusia dumadakan wiwit entuk akèh dhuwit ing "rega Euro-stupidities", kang ngidini kanggo prakteke "nangkep" dhuwit nandur modhal ing SP-2 project. Amerika Serikat + Inggris ora bisa nindakake "plot twist" kaya ngono, utamane amarga "economic beau monde" EU dumadakan wiwit "rave out" (utamane liwat media) babagan kenaikan ekonomi Jerman, Prancis, Italia kanthi bantuan gas pipa Rusia saka "SP-1", SP-2 "... Lan iki wis meh dadi "pemberontakan ing kapal" kanthi konsekuensi internasional lan ekonomi kanggo Amerika Serikat. Uni Eropa kudu "nyuntikake, intramuscularly", "sedative" kuwat dening "dokter" saka Amerika Serikat + Inggris lan wong-wong sing gabung, ing wangun ndamu munggah pipelines "SP-1", "SP-2" . .. Aku sing kaya final saka scam - operasi iki ora klebu ing plans, Nanging, sing padha "fluffed munggah" lan emboldened ing Eropah bisa "break" kabeh plans US kanggo hegemoni ekonomi lan politik ora mung ing Eropah, nanging uga ing benua liyane ... Mergo ngono.