Review militèr

Kompleks pengintaian penerbangan Tu-214R

37
Kompleks pengintaian penerbangan Tu-214R
Pesawat pengintaian pisanan Tu-214R. Foto "Rostec"



Ora suwe kepungkur, pers Rusia nglaporake manawa pesawat pengintai optik lan elektronik Tu-214R melu Operasi Khusus kanggo Pertahanan Donbass. Dheweke mriksa wilayah sing diwenehake ing wilayah mungsuh lan nemtokake fasilitas militer. Sa adoh kita ngerti, iki dudu pisanan jinis pesawat iki digunakake ing operasi nyata lan sepisan maneh nuduhake kabeh kabisan.

Pramuka janji


Miturut data sing dikenal, kompleks penerbangan Tu-214R saka intelijen optik lan elektronik digawe ing taun 214-an dening sawetara perusahaan. Mangkono, perusahaan Tupolev lan Kazan Aviation Plant nyedhiyakake platform ing wangun pesawat serial Tu-XNUMX, lan uga njamin integrasi peralatan target. Komplek pengintaian digawe dening Vega Radio Engineering Concern lan perusahaan liyane.

Sesuai karo pesenan saka Kamentrian Pertahanan, industri iki kanggo mbangun siji prototipe lan loro pesawat pengintaian. Pesawat pisanan saka jinis anyar iki dibangun ing 2009 lan njupuk menyang udhara kanggo pisanan ing pungkasan taun. Sawetara taun sabanjure ditindakake kanggo tes desain pesawat. Ing taun 2012, tes rampung, lan miturut asile, timbal Tu-214R ditampa ing operasi nyoba. Ing mangsa ngarep, pesawat liwati tahap iki lan miwiti layanan lengkap.

Ing awal taun sepuluh, pesawat pengintaian dhawuh kapindho rampung. Sajrone sawetara taun sabanjure, dheweke lulus tes sing dibutuhake, lan banjur diluncurake. Ing wulan Juni 2016, Kamentrian Pertahanan mrentahake pambangunan Tu-214R katelu. Informasi babagan implementasine kontrak iki durung kasedhiya. Mbok menawa ing mangsa ngarep bakal ana warta bab pesawat pisanan pesawat iki, testing lan commissioning.

Mangkono, nganti saiki, Kamentrian Pertahanan wis nampa loro pesawat pengintaian Tu-214R, lan katelu wis samesthine ing mangsa. Jumlah teknologi sing cilik iki amarga kemampuan khusus lan peran khusus ing strategi sing wis ana. Konstruksi massa pesawat kasebut, ketoke, ora ana gunane babagan masalah aplikasi, lan uga ora bisa ditindakake kanthi ekonomi.

Pesawat ing layanan


Wiwit 2009, i.e. Wiwit wiwitan tes, pesawat Tu-214R wis mabur kanthi rutin, lan ditemokake ing wilayah tartamtu. Kanggo alasan sing jelas, tujuan saka urutan tartamtu mesthi ora dingerteni. Nanging, cetha yen ing taun-taun awal, penerbangan ing negara kasebut ditindakake kanggo mriksa lan nyetel peralatan pengintaian. Mengko teka nggunakake lengkap penerbangan Kompleks kanggo tujuan pengintaian. Penerbangan jenis iki ditindakake ing cedhak wates darat utawa liwat perairan netral.


Pesawat kapindho ing uji coba. Foto Telegram / "Pertahanan"

Laporan pisanan penerbangan kasebut muncul ing pungkasan taun 2012. Banjur dikenal manawa Tu-214R nindakake tugas tartamtu ing Segara Jepang. Mengko, pesawat iki katon kaping pirang-pirang ing cedhak wates kulon negara, kalebu. cedhak republik Donbass lan Ukraina.

Ing Februari 2016, Tu-214R pisanan melu ing operasi militer nyata. Salah sawijining pesawat saka jinis iki dikirim menyang pangkalan udara Khmeimim Siria. Sajrone sawetara minggu sabanjure, dheweke mabur lan nganakake pengintaian. Data sing diklumpukake babagan mungsuh, posisi, lsp. digunakake kanggo ngrancang operasi militer lan ngatur serangan. Perjalanan kasebut sabanjure ditindakake ing Juli-Agustus taun sing padha. Sabanjure, penerbangan anyar ing Suriah dilaporake.

Tanggal 24 September 2022, dadi dikenal babagan partisipasi pesawat pengintai ing operasi khusus ing Ukraina. Iki dilaporake dening RIA Novosti kanthi referensi sumber ing struktur sing ora dijenengi. Miturut dheweke, salah sawijining pesawat, sing bubar didandani, pindhah menyang zona operasi kanggo pengintaian fasilitas militer Ukrainia.

Apa jenis target sing digoleki lan ditemokake dening pesawat, lan carane intelijen iki digunakake, ora dilaporake. Ing wektu sing padha, sumber kasebut ngelingake yen Tu-214R bisa ndeteksi lan ngenali macem-macem obyek lemah, kayata pos komando, stasiun radar, kolom peralatan, lan liya-liyane, uga kanthi cepet ngirim data menyang lemah.

Fitur khusus


Komplek penerbangan Tu-214R kanggo pengintaian radio-teknis lan optik digawe kanthi basis pesawat penumpang Tu-214. Amarga iki, kinerja penerbangan dhuwur bisa digayuh. Kajaba iku, pesawat dhasar nduweni volume lan kapasitas sing cukup kanggo nampung kabeh peralatan target, proyek operator, lsp.

Pesawat pengintai sacara lahiriah beda karo pesawat serial ing lokasi jendhela ing sisih pinggir lan ana sawetara fairings anyar. Piranti sing padha saka macem-macem wujud lan ukuran dumunung ing ndhuwur fuselage, ing ngisor irung lan buntut. Ana uga sepasang fairings ing pinggir busur. Various piranti antena lan piranti optik didhelikake ing fairings.


Pramuka teka kanggo kebangkrutan. Foto dening Wikimedia Commons

Pesawat kasebut dilengkapi kompleks radio-teknis multi-frekuensi MRK-411. Miturut data sing dikenal, kalebu piranti kanggo intelijen elektronik pasif lan intersepsi saluran radio, uga radar pindai sisih. Sawetara sumber nyatakake yen sistem RTR ngidini ndeteksi sumber radiasi ing jarak nganti 400 km. Radar pesawat dhewe nyedhiyakake pengamatan kahanan lemah ing radius 200-250 km.

Stasiun optoelektronik "Faksi" diselehake ing irung saka fuselage. Iku kalebu dina lan kamera infra merah, mbokmenawa ing gimbal remot kontrol stabil. Karakteristik teknis ECO ora dingerteni. Mbokmenawa, ing kahanan sing apik, ngidini pengamatan ing jarak puluhan kilometer.

Uga ing papan Tu-214R kudu ana sistem kanggo ngolah lan ngetokake data sing mlebu. Komposisi lan fungsi sing tepat ora dingerteni. Mbokmenawa, pamrosesan informasi awal saka sistem on-board lan penerbitan data siap-siap menyang markas sing luwih dhuwur diwenehake. Ora bisa ditolak manawa pesawat pengintai bisa ngirim informasi lan sebutan target menyang sistem kontrol militer utawa langsung nyerang senjata.

Pramuka ora duwe gaman. Ing kasus iki, pesawat nduweni kemampuan kanggo nglindhungi dhewe. Miturut sawetara laporan, duwe sistem pertahanan udara sing bisa ndeteksi ancaman lan nanggapi. Gumantung ing sifate, campur tangan siji utawa liyane digunakake.

Sanajan kabeh kemampuan lan karakteristik peralatan target Tu-214R ora dingerteni, sawetara asumsi bisa digawe. Cetha yen ana stasiun RTR, radar lan OES menehi pesawat kesempatan akeh kanggo pengintaian, deteksi lan identifikasi macem-macem obyek lemah. Alat pengintaian nglengkapi saben liyane lan nyedhiyakake keluwesan sing dhuwur kanggo nindakake misi. Kajaba iku, efisiensi kerja ditambah karo pangolahan data kanthi kinerja dhuwur lan kemampuan kanggo mindhah informasi kanthi cepet menyang konsumen.

Aset intelijen


Keperluan kanggo macem-macem alat pengintaian aerial jelas, lan langkah-langkah sing dibutuhake ditindakake ing arah kasebut. Ana macem-macem cara, saka wadhah sing digantung kanthi fungsi winates kanggo pesawat garis ngarep nganti sistem pesawat pengintaian ukuran lengkap adhedhasar liner penumpang.

Salah sawijining conto sing cocog karo jinis iki yaiku pesawat Tu-214R. Kamentrian Pertahanan kita saiki duwe rong kompleks kasebut, lan sing katelu wis samesthine. Senadyan jumlah cilik, pesawat kuwi melu ing operasi militer lan èfèktif ngrampungake karo tugas. Rincian aplikasi kasebut ora kasedhiya, nanging asile wis dingerteni. Sawise pengintaian Tu-214R katon ing teater, mungsuh kudu ngetung kerugian.
Pengarang:
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Maxim G
    Maxim G 6 Oktober 2022 16:13
    + 10
    Rincian aplikasi kasebut ora kasedhiya, nanging asile wis dingerteni. Sawise pengintaian Tu-214R katon ing teater, mungsuh kudu ngetung kerugian.


    Lan apa asile? Apa mundhut
  2. roket757
    roket757 6 Oktober 2022 16:25
    0
    Kompleks pengintaian penerbangan Tu-214R
    . Lan siji utawa luwih ...
    Yen siji, pitakonan logis, KENAPA???
    Oh sho, regane luwih akeh tinimbang sing ditindakake / nyolong saka kita ... kabeh macem-macem?
    1. svp67
      svp67 6 Oktober 2022 16:59
      +3
      Kutipan saka roket757
      . Lan siji utawa luwih ...

      Liyane... Ana loro, wiwit Maret 2022 (RF-64511, RF-64514) lan siji liyane lagi dibangun...
      Ing tanggal 30 Juni 2016, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nandatangani kontrak kanggo pambangunan Tu-214R katelu.
      1. roket757
        roket757 6 Oktober 2022 17:13
        +2
        Lho, loro iku luwih saka siji ... kaping pindho ???
        1. Fizik13
          Fizik13 12 Oktober 2022 19:46
          +1
          Kutipan saka roket757
          Lho, loro iku luwih saka siji ... kaping pindho ???

          Iki dudu pesawat penumpang, sing mbutuhake atusan, iki minangka pesawat pengintaian kanthi spesifik dhewe, lan fokus sing sempit. padha mbutuhake unit, lan ing macem-macem lapangan kegiatan. Nanging A-50 lan A-100 anyar - iku njupuk bab rolas, loro.
          1. roket757
            roket757 12 Oktober 2022 20:46
            0
            Aku ora mbantah, dudu topikku ...
            Iku mung pendapat umum yen kita ora duwe peralatan pengintaian udara sing cukup ... lan apa jenis peralatan pengintaian sing dibutuhake, luwih apik kanggo spesialis ngerti.
    2. bk0010
      bk0010 6 Oktober 2022 20:50
      +4
      Kutipan saka roket757
      Lan siji utawa luwih ...
      Yen siji, pitakonan logis, KENAPA???
      Ana loro. Amarga customer ora perlu maneh. Lan tentara utawa Angkatan Udara ora nekani pesenan kasebut. Ya, lan mbokmenawa ora perlu iki: dheweke kudu njamin penerbitan sebutan target langsung saka papan, lan ngirim informasi kanthi cara sing beda, ing wektu nyata.
      1. roket757
        roket757 6 Oktober 2022 21:11
        +2
        Ngomong kahanan ... mbebayani iku understatement.
        Pitakonan yaiku ... apa sing disiapake para komandan, komandan, apa iki PITAKONAN ???
        1. Igor K
          Igor K 7 Oktober 2022 02:18
          0
          Ing siji wektu, misale jek Churchill ngandika: jenderal tansah nyiapake kanggo perang wingi.
          1. roket757
            roket757 7 Oktober 2022 07:42
            +1
            Malah iki ora bisa ditindakake ... kabeh perang kepungkur wis nuduhake pentinge INTELLIGENCE, HUBUNGAN TUKANG ING LAPANGAN PERANG ... lan pangembangan sarana lan cara pengintaian, komunikasi, otomatisasi proses pertempuran minangka proses alami. lan ora kudu gumantung saka kekarepan, kekarepane wong sing khusus saka pangkat sing dhuwur ... mesthi yen pangkat kasebut kompeten lan nindakake tugas ing panggonane !!!
      2. svp67
        svp67 6 Oktober 2022 21:59
        +1
        Kutipan saka: bk0010
        Amarga customer ora perlu maneh.

        Katelu ing construction
        1. mbayar
          mbayar 7 Oktober 2022 08:22
          +2
          Kecerobohan lan nglirwakake intelijen kualitas lan sebutan target. Sikap marang sarana pengintaian kasebut minangka karakteristik paling padhang saka Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ... ahli strategi ...
          Pesawat kasebut kudu pesen paling ora rong rolas kanggo njamin rezim pengintaian sing terus-terusan ing teater operasi apa wae.
          Uga, adhedhasar pesawat iki, pesawat pengintaian laut / PLO sing apik bakal katon. Iku kudu rada retrofitted (karo sistem drop buoy, rada dicocogake kanggo sawetara frekuensi saka radar sisih-looking lan bisa magnetometer).
          Nanging wiwit Region Moscow nduduhake peacefulness sange ngédap, pacifism, non-resistance kanggo ala dening pasukan kanggo nemen pungkasan, gamblang kasukman (sing Samsaya Awon saka nyolong), gullibility menyang mungsuh lan sociability limitless karo partners ... kita pesawat kuwi. Nyuwun kita ora duwe.
          Nanging Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia kanggo iki (lack of) wis matur nuwun saka partners langsung lan potensial.
          1. svp67
            svp67 7 Oktober 2022 08:36
            +3
            Kutipan saka bayard
            Pesawat kasebut kudu pesen paling ora rong rolas kanggo njamin rezim pengintaian sing terus-terusan ing teater operasi apa wae.

            Ana akeh sing, yen kita nimbang sing padha, nanging luwih lawas IL-20
            1. mbayar
              mbayar 7 Oktober 2022 10:23
              +2
              Maksudku wong-wong mau (ngarsane). Aku ngerti manawa IL-20 wis dimodernisasi ing taun-taun pungkasan, paling ora sawetara. Saiki mesin kasebut (Il-20 lan Tu-214R) kudu digantung ing udhara paling sethithik 3 potong ing ngarep Ukrainia (Kidul, Timur, Lor) lan siji liyane ing Belarus. ing shift. Nanging ana akeh pituduh liyane.
              1. svp67
                svp67 7 Oktober 2022 13:44
                +1
                Kutipan saka bayard
                Nanging ana akeh pituduh liyane.

                Lan kudu "garing", luwih apik tinimbang Su-30, kanthi wadhah RER lan RBPLA, saka macem-macem kelas lan
                pas wektune nyedhiyani informasi nganti perusahaan lan platoon, lan kabeh ing lapangan informasi siji
                1. mbayar
                  mbayar 7 Oktober 2022 16:56
                  +1
                  Wadah gantung ing pesawat tempur utawa UAV ora bakal ngganti kabeh kompleks lan sawetara informasi sing ditampa saka pesawat pengintai khusus. Nanging dheweke bisa ngisi ceruk tartamtu ing teater operasi tartamtu. Nanging bandwidth saluran komunikasi sing aman bakal ngidini transmisi informasi wektu nyata kanthi wadhah kasebut?
                  Nanging Tu-214R ora mung bisa nindakake pengintaian terpadu, nanging uga minangka pos komando udara, ngetokake sebutan target kanggo senjata, nganakake pengintaian ing kasepen radio, nggawe keputusan langsung ing pesawat lan mbukak udhara mung kanggo sebutan target. saka target ditemokke. Pesawat kasebut utamané terkenal ing wektu tentrem, wektu sadurunge perang lan ing mangsa kaancam, kanggo nindakake pengintaian sistematis, nglumpukake lan ngringkes informasi.
                  1. svp67
                    svp67 7 Oktober 2022 21:28
                    +1
                    Kutipan saka bayard
                    Wadah gantung ing pesawat tempur utawa UAV ora bakal ngganti kabeh kompleks lan sawetara informasi sing ditampa saka pesawat pengintai khusus.

                    Ora ana sing ngusulake ngganti, kabeh kudu kerja ing kompleks lan sesambungan. Tu-214R ora bakal bisa nyetel geni bedhil tartamtu ing target tartamtu ing ngarep ing wektu tartamtu, lan RBPLA bisa.
  3. gangsal
    gangsal 6 Oktober 2022 16:57
    +1
    Ketoke, ana masalah karo sebutan target langsung senjata. Yen mungsuh ngoyak-oyak ing klompok seluler, pramuka urip kaya ngono kudu nindakake keajaiban bebarengan karo tentara. Nanging, ora ana mukjijat.
    1. svp67
      svp67 6 Oktober 2022 17:02
      +3
      Kutipan saka fiv
      Ketoke, ana masalah karo sebutan target langsung senjata

      Masalah kuwi ana. Nanging siji utawa saperangan pramuka kuwi ora bisa ngatasi masalah. Kita butuh unit penerbangan khusus sing bakal terus-terusan nganakake pengintaian ing wilayah kasebut, kanggo kepentingan komando.
  4. tkoh
    tkoh 6 Oktober 2022 17:00
    +3
    Prihatin babagan teknik radio "Vega"


    Oh, perusahaan gedhe ing bidang elektronik radio. Sayange, ora akeh sing isih ana ...
  5. amatir
    amatir 6 Oktober 2022 17:04
    +1
    Sawise pengintaian Tu-214R katon ing teater, mungsuh kudu ngetung kerugian.

    Siaran langsung saka Gen. Konashenkov? Nanging sanajan tanpa pesawat iki, dheweke nganggep kerugian wong liya luwih apik tinimbang mesin nambah Felix.
  6. stels_07
    stels_07 6 Oktober 2022 17:04
    -4
    Lan kepiye teknologi kita bisa dikenalake ing parade!
  7. Galleon
    Galleon 6 Oktober 2022 17:10
    +7
    Konstruksi massa pesawat kasebut, ketoke, ora ana gunane babagan masalah aplikasi, lan uga ora bisa ditindakake kanthi ekonomi.

    Mbuwang dhuwit kanggo tentara ora bisa ditindakake kanthi ekonomi. Kita wis teka. Penulis lulus saka Moscow School of Economics, apa sings ing swara? Ryabov, pesawat iki ndadekake pasukan katon lan ngilangake "kabut perang". Panjenenganipun piyambak saged. Satelit ora bisa menehi gambar terus-terusan ing wektu nyata.
    Lan yen pesawat kuwi ditembak mudhun? Lan ana sing ngandhani yen dheweke mabur tanpa diiringi. Lan yen téater operasi ora bakal 3-4 wilayah, nanging saka segara kanggo segara, minangka biasanipun karo Eropah. Bakal cukup loro? Ora pantes? Tangan mudhun saka mumbling lan kabeneran sing ala.
  8. merkava-2bet
    merkava-2bet 6 Oktober 2022 17:20
    +1
    Mobil-mobil kasebut apik, dibutuhake kaya udhara, kaya roti kanggo Angkatan Udara Rusia, lan paling ora 30-40 potongan, uga tanker adhedhasar, banjur kita bisa ngomong babagan pengintaian aerial minangka pasukan nyata lan ora desahan. .
  9. asu ajag88
    asu ajag88 6 Oktober 2022 18:20
    +3
    kompleks intelijen dibutuhake ... jaringan-sentris ... digabungake dening kontrol tunggal lan sistem pangolahan data saka sistem intelijen saka macem-macem kelas
    1. Dauria
      Dauria 6 Oktober 2022 20:33
      +4
      kita butuh kompleks pengintaian ... jaringan-sentris ...

      Carane bosen iki newfangled "jaringan-sentris".
      Satus Taun ing Nedha awan. Utawa tenan ing USSR padha digawe galoshes. ? Punika majalah kanggo 1980.
      REVIEW MILITER ASING 5/80
      AMERIKA PLSS
      COLONEL-ENGINEER V. ATHINOV.
      Coba deleng. Ana iku wis disambungake menyang jaringan, disambungake menyang peta, mung ora liwat GPS, nanging adhedhasar telung TR-1 pesawat (adhedhasar U-2). Lan koordinat ditularaké ora mung kanggo pesawat serangan, nanging uga kanggo bom Mk84 luwes. KVO kurang saka 22.5m.
      Apa sampeyan mikir yen wong-wong kita ora mikir babagan iki? Ya, kabeh "gagal" kita ing NWO iki ora minangka asil saka lag teknis (liwat sapa? Ora ana "super duper" sing ora bisa dikalahake ing Ukraina ana), nanging mung ngencengi lan ngempet buntut sing disengaja.
      1. asu ajag88
        asu ajag88 7 Oktober 2022 07:54
        0
        uga, ora perlu pinter banget ... ya, ya, kita ngerti ... lan apa iku RUK (adhedhasar panggunaan kolektif / jaringan-sentris saka intelijen lan penindasan) kita uga ngerti ... topik abad pungkasan ... WELL mung kuwi dictionaries lan kita nganggo manuk
      2. Tavrik
        Tavrik 8 Oktober 2022 20:00
        +1
        Ya, kabeh konsep jaringan centricity lan kesadaran situasional iki lair ing taun 80-an. Ing tingkat dhasar. Banjur Amerika Serikat terus-terusan "sawed" sistem C2I, C3I, C4I lan liya-liyane. Ya, dheweke "rampung" menyang negara saiki ... Apa sing rumit, larang, potongan-potongan ing taun 80-an, kanthi pangembangan teknologi mikroprosesor, pangolahan sinyal digital, rute nirkabel, basa pemrograman, sistem klien-server. , ing taun XNUMX-an dadi massive.
  10. Kumis Kok
    Kumis Kok 6 Oktober 2022 20:37
    +3
    Sapa sing ora bakal ngomong apa-apa bab carane pesawat kuwi perlu, lan ora ketompo carane padha nuduhake piyambak ing NWO. Ora ana sing bakal ngasilake. Paling apik, dheweke bakal nindakake seri pasinaon kanggo nemtokake paramèter sing dibutuhake kanggo pesawat EW lan RER sing janjeni adhedhasar pengalaman SVO kepungkur. Lan iku, iku ora bakal luwih.

    Yen kita menang, pipi kita bakal nyebul kanthi kacepetan sing ora perlu barang kasebut. Kita nanggulangi tanpa nah, kanthi semangat Rusia, lan ngalahake kabeh wong. Kita ora bakal mbuwang dhuwit kanggo iki, nanging kanggo barang sing migunani (mung ora ana sen sing bakal migunani)

    Yen kita kalah, dheweke bakal ngomong kanthi pipi sing luwih gedhe yen dheweke kalah amarga alarmis, pengkhianat lan amarga patriotisme sing ora cukup, lan ora amarga organisasi, pasokan, intelijen lan latihan sing ora apik ing kabeh tingkat.

    Apa sampeyan ngerteni apa sing dituduhake CBO? Dheweke ora nuduhake prematuritas teknis pasukan kita. Dheweke ora nuduhake masalah komando. Dheweke ora nuduhake anané kabeh relung technical ing tentara. Ora! Wangsulan utama sing dituduhake SVO yaiku prioritas sing, sajrone 20 taun kepungkur, komando ing tentara lan negara dipilih. SVO wis nuduhake yen ing dekade kepungkur, personel dipilih kanggo kualitas sing ora ana hubungane langsung karo minat kanggo nguatake negara. Kasetyan kanggo kepemimpinan, kemampuan kanggo nutupi penipuan dihargai, kemampuan kanggo ndhelikake masalah kanthi apik dihargai. Nanging kepinginan lan kepinginan kanggo nguatake negara ora diapresiasi. Kepinginan yen dhuwit saka anggaran bakal mung kanggo bisnis, lan ora menyang kanthong, uga ora dihargai.

    Kabeh masalah liyane sing diidentifikasi dening SVO (kit sepindah, kendaraan lapis baja, komunikasi, logistik, intelijen, lan sapiturute) mung minangka akibat saka masalah sing kasebut ing ndhuwur.
    1. Hagen
      Hagen 7 Oktober 2022 06:44
      -2
      Quote: Mustachioed Kok
      CBO nuduhake yen dekade pungkasan

      SVO, pisanan kabeh, nuduhake yen "paling maca" wong ngremehake ing pembangunan mental lan nganggep yen saben janitor bisa kanggo generate strategi pembangunan kanggo kabeh negara luwih apik saka spesialis dilatih kanggo iki karo akeh taun pengalaman. Apa sampeyan mikir yen saben pikirane pimpinan militer saiki kudu disetujoni dening komunitas "blogger sing durung rampung"? Waca studi sejarah babagan carane jenderal kondhang ngirim kabeh divisi nganti mati kanggo ngrampungake tugas strategis ing front. Bakal dadi cetha yen mung ing rahasia jero, kalebu saka warga sing dihormati, lair lan dileksanakake "trik militer" kamenangan. Alhamdulilah, jaman biyen durung ana internet, lan panguwasa ora "vegetarian" kaya saiki. Konyol maca "kritik sing jero" adhedhasar fantasi sing durung dewasa ....
  11. DKuznecov
    DKuznecov 6 Oktober 2022 21:22
    0
    Aku kita kudu nyelehake Tu-214R saka tumit
    menyang arah Donetsk, tumit - kanggo Kherson.
    Inggih, ing arah Kharkov, paling ora limang bakal dibutuhake.
    Inggih, ing arah Kharkov - saperangan.
    1. Aviation_Couch_Analyst
      Aviation_Couch_Analyst 7 Oktober 2022 21:14
      0
      idea gedhe considering ana mung 2 mau
  12. Sedoy
    Sedoy 6 Oktober 2022 21:45
    +1
    Tu-214R pesawat pengintai optik lan elektronik melu

    dheweke kudu kerja ing kana 24/7, amarga buta ruang angkasa ...
    ora melu... :)

    pesawat melu ing operasi militèr lan èfèktif ngrampungake karo tugas. Rincian aplikasi kasebut ora kasedhiya, nanging asile wis dingerteni.


    kaya biasane, ora ana sing ngerti, nanging "nanggulangi kanthi efektif" ...
    endi conto asile kondhang... :)
  13. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 6 Oktober 2022 22:47
    +1
    Siji-sijine sing jelas: Kurang pesawat pengintai khusus, perang elektronik, AWACS, mengaruhi asil.
  14. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 7 Oktober 2022 07:52
    +2
    Minangka akeh minangka TWO pesawat AWACS lan katelu, misale jek, lagi dibangun - pisanan - iki kurang saka apa-apa, amarga iku unrealistic kanggo nyebar loro pesawat iki liwat kabeh wilayah pengintaian, lan bakal ana akèh fuss lan kebingungan karo. transfer lan fighter ngiringan. Nanging sareh ... Ayo mbandhingake carane data mili menyang antarane borjuis lan kita. Kanggo bourgeoisie, kabeh iku prasaja lan cetha - data dikirim menyang tablet taktis disambungake menyang lokasi topografi lan sistem panuntun dhumateng kanggo sing LANGSUNG FIRE. Kita duwe data sing teka ing markas. Lan ora ketompo carane cepet certificate saka obyek ditemokaké disiapake, iku bakal njupuk wektu kanggo pass certificate lan MAKE A KEPUTUSAN - iki tataran paling nggegirisi, minangka ing ngendi wae, pangareping Staff bakal takon karo wong gedhe mung ing kasus. Lan kabeh iki wektu, wektu, wektu ... Lan banjur, minangka paman gedhe ngurutake lan graciously menehi go-ahead, pesenan bakal fly ing printah - markas divisi, resimen, batalyon, perusahaan, platoon ... lan pungkasanipun, pitungan, komandhan kang katon ing peta lan convulsively pokes ing tombol saka kalkulator balistik ... lan wektu mlaku, mlaku ... Lan pungkasanipun dijupuk, lan mungsuh wis dawa ical. Mungkin wektu kanggo ngganti soko ing conservatory sadurunge mungsuh bodho mati saka tuwa?
  15. asu ajag
    asu ajag 14. november 2022 09:10
    0
    Isih limang tumit pesawat AWACS adhedhasar Tu-214M kudu rampung! prajurit
  16. AVESSALOM
    AVESSALOM 28. november 2022 07:45
    0
    Толку от этого всего?Очередной договорнячок,и откатимся до Курска.Смысл в этой разведке?