Review militèr

Angkatan Bersenjata Rusia levelake garis pertahanan antarane Kremennaya lan Svatovo, mungsuh terus narik cadangan.

271
Angkatan Bersenjata Rusia levelake garis pertahanan antarane Kremennaya lan Svatovo, mungsuh terus narik cadangan.

Ing arah Starobelsky isih tenang, ora ana permusuhan sing aktif, mungsuh terus nggawe cadangan, nyiapake kanggo ngirim seri serangan ing sawetara sektor sekaligus. Nanging, kita uga ora turu, pertahanan dibangun kanthi kuat, miturut kabeh aturan. Ana jarak sing adoh antarane kita lan mungsuh, ing sawetara wilayah nganti 30 km, Angkatan Bersenjata Ukraina wedi karo artileri Rusia.


Miturut saluran Rybar TG, ing wilayah Kupyansk, rong batalion saka brigade 14 Angkatan Bersenjata Ukraina katon pindhah menyang Orlyanka liwat zona abu-abu. Ing wektu sing padha, unit saka brigade kaping 14 sing padha nyiapake kanggo nyerang posisi Angkatan Bersenjata Rusia ing wilayah Tavolzhanka, Vushniks dikuwatake sawetara. tank. Ing wektu sing padha, mungsuh wedi nyerang langsung, wilayah kasebut angel banget ing wilayah iki. Sawetara perusahaan saka brigade wis ora gelem nyerang, nyatakake kekeselen umum.

Ing wektu sing padha, konsentrasi pasukan saka Angkatan Bersenjata Ukraina terus kanggo serangan luwih ing Svatovo. Miturut informasi liyane, gerakan BTG Ukrainia ing arah lor lan kidul Svatovo wis diwiwiti, nyoba nutupi posisi Rusia ing wilayah kasebut. Data kasebut dikonfirmasi manawa wong-wong kita ninggalake Novoplatonovka, Boguslavka, Glushkovka lan Kruglyakovka, sing pindhah menyang zona abu-abu. Iki ditindakake kanggo level pertahanan lan nggawe wates anyar.


Svatovo saiki dadi kutha kunci, kalah sing bakal mbukak dalan kanggo mungsuh menyang Severodonetsk, Lisichansk lan Rubizhne kanthi akses luwih menyang Lugansk. Mulane, kita siyap ngadeg nganti mati, ngenteni nyedhaki cadangan.

Ing tlatah Kremennaya ugi, kawontênanipun kawontênan, DRG mêngsah nyambut damêl, mêngsah mbêdhah kitha. Ing kutha dhewe, pambangunan struktur pertahanan terus, lagi disiapake kanggo pertahanan sing dawa. Minangka kacarita saka garis ngarep, tugas kanggo nyekel mungsuh, ngenteni cadangan kanggo nyedhaki lan carane break ing, arep ing counteroffensive.

Miturut cara, unit liyane saka mercenary manca wis ditransfer menyang wilayah Liman, antarane kang ana akèh wong Arab.
271 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 5 Oktober 2022 20:04
    + 21
    Tenang cah, bakal luwih gampang, kita bangga karo sampeyan hi
    1. ZoV
      ZoV 5 Oktober 2022 20:08
      -23
      Kutipan saka Buyan
      Tenang cah, bakal luwih gampang, kita bangga karo sampeyan hi

      Ana sing disiapake, iki wis dadi wilayah KITA! Ingkang utama ora kanggo mriyang, amarga akeh sing meksa kita.
      We are ngenteni statement saka GDP wis ing kahanan anyar.
      1. g_ae
        g_ae 5 Oktober 2022 20:12
        + 23
        Yen nganti saiki ora kanggo kahanan sing beda-beda, banjur kenapa saiki?
        1. dorz
          dorz 5 Oktober 2022 20:45
          + 22
          Kutipan saka g_ae
          Yen nganti saiki ora kanggo kahanan sing beda-beda, banjur kenapa saiki?

          Dina iki mung ana siji statement menarik

          Novak: Rusia siyap nyuplai gas liwat pipa Nord Stream 2 sing ora rusak. sad
          1. g_ae
            g_ae 5 Oktober 2022 20:54
            + 20
            Nah, dadi. Mitra sing bisa dipercaya. Aku wedi yen dheweke bakal kesusu kanggo mulihake awake dhewe. Saiki, lan liwat Ukraina, dheweke isih bakal nambah, kanthi mbayar transit. Bisnis iku bisnis. Boten pribadi. Lan kanggo peralatan, piye wae.
            1. Havoc
              Havoc 6 Oktober 2022 00:50
              -7
              Kutipan saka g_ae
              Nah, dadi. Mitra sing bisa dipercaya. Aku wedi yen dheweke bakal kesusu kanggo mulihake awake dhewe. Saiki, lan liwat Ukraina, dheweke isih bakal nambah, kanthi mbayar transit. Bisnis iku bisnis. Boten pribadi. Lan kanggo peralatan, piye wae.

              Lan apa sampeyan dhawuh apa, ngendi kanggo njaluk dhuwit, lan aku kudu ngomong dhuwit ora cilik. Lan ekspor hidrokarbon minangka sumber penghasilan utama negara, lan nalika artikel iki minangka sing utama, kita mung ora bisa mateni tunyuk. Malah bocah sekolah saiki ngerti.
              Kanggo peralatan, padha tansah tuku karo dhuwit dhewe, soko Amérika, soko Cina, soko saka manufaktur liyane. Kabeh dipilih kanthi individu.
              1. Essex62
                Essex62 6 Oktober 2022 01:09
                -1
                Where kanggo njaluk dhuwit? Apa sampeyan ngerti tenan ngendi ana akeh?
              2. Vladimir100
                Vladimir100 6 Oktober 2022 03:28
                -1
                Kanggo nggarap pena, wiwiti ngadeg ing mesin lan ing peternakan kanthi sawah.
                1. analkara
                  analkara 6 Oktober 2022 09:17
                  -1
                  Luwih becik ngenteni insinyur ireng lan nyewakake saka Kulon wassat
                2. SOBA4TACTICMOSCOW
                  SOBA4TACTICMOSCOW 7 Oktober 2022 11:24
                  -1
                  Dheweke ora ngremehake mesin uncalan mung ing ngarep, nanging ing "abang lan putih" aku krungu leladen saiki, ana sing mutusake njupuk fuselage sing luwih penting tinimbang produksi. apik
              3. Stas157
                Stas157 6 Oktober 2022 06:46
                +1
                Kutipan saka malapetaka
                Lan apa sampeyan dhawuh apa, ngendi kanggo njaluk dhuwit, lan aku kudu ngomong dhuwit ora cilik

                Lan apa West bakal ngedol kita peralatan karo dhuwit ditampa saka Kulon? Sampeyan ngadhepi kasunyatan. Kita nyopir sumber daya menyang Kulon, lan Kulon menehi kertas potong sing sampeyan ora bisa tuku apa-apa ing kana.

                Kutipan saka malapetaka
                Kanggo peralatan, tansah dituku nganggo dhuwit dhewe, soko Amérika, soko Cina, soko saka manufaktur liyane.

                Tentara apa iki? Ing Amerika?
                1. Havoc
                  Havoc 6 Oktober 2022 10:44
                  0
                  Kutipan: Stas157
                  Tentara apa iki? Ing Amerika?

                  Inggih, kanggo wiwitan, deleng peralatan MTR Rusia, yen ing subyek mesthi.
                2. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 6 Oktober 2022 11:27
                  -1
                  Kutipan: Stas157
                  Kita nyopir sumber daya menyang Kulon, lan Kulon menehi kertas potong sing sampeyan ora bisa tuku apa-apa ing kana.

                  Apa kita mung dagang karo EU lan Amerika Serikat?
                  Kutipan: Stas157
                  Tentara apa iki? Ing Amerika

                  Mbayangno, Amerika ditanggepi mung peralatan dhasar. Yen sampeyan pengin liyane, tuku dhewe.
              4. Sevastiec
                Sevastiec 6 Oktober 2022 10:52
                0
                Apa kita pancene kudu dolar? Apa kita ora bisa manggon ing rubles?
          2. Plate
            Plate 5 Oktober 2022 21:14
            -4
            Apa sampeyan nggawe pasuryan smiley sedih? Kaping pisanan, jelas kabeh wong Eropa bakal nolak iki. Kapindho, sanajan ora nolak, sing paling ora mungkin (malah ora duwe sertifikat SP-2 ing kana, lan mung sawise iku), pranyata Eropa mung omong-omongan yen ora ana SP. -2 bakal, nalika Rusia wis ora diganti retorika sawijining. Inggih, dhuwit Eropah ora superfluous, ya.
          3. penyu
            penyu 5 Oktober 2022 23:01
            -6
            Kutipan saka dorz
            Novak: Rusia siyap nyuplai gas liwat pipa Nord Stream 2 sing ora rusak.

            Ilat Novak iki dawa banget. Ayo muter munggah.
        2. kelip-kelip
          kelip-kelip 6 Oktober 2022 12:06
          0
          Yen nganti saiki ora kanggo kahanan sing beda-beda, banjur kenapa saiki?
          Amarga kita nindakake SVO (operasi militer khusus).
          Amerika Serikat, kanthi cara, ora perang ing Irak, utawa ing Yugoslavia, utawa ing Afghanistan, nanging nindakake operasi militer.
          ---
          Bab kasebut yaiku Dewan Keamanan PBB bisa menehi lampu ijo kanggo tumindak militer (yen ora ana sing veto).
          Veto paling kerep dileksanakake dening kita utawa dening Amerika Serikat.
          Dadi Amerika Serikat ngubengi veto iki kanthi bantuan "Intervensi Kemanusiaan". Kaya, Hussein meksa Kurdi lan Amerika Serikat miwiti militer operasi (Ora perang, nanging operasi) kanggo mungkasi diskriminasi marang Kurdi.
          Sing. operasi militèr (nduwèni sawetara watesan dibandhingake perang) minangka cara kanggo circumvent Déwan Keamanan PBB veto.
          ---
          Kita miwiti SVO kanthi tujuan kanggo nglindhungi DPR lan LPR, uga meksa Ukraina ninggalake ideologi Bandera, sing kalebu perlucutan senjata (denazifikasi lan demilitarisasi).
          ---
          Sawisé LPR, DPR, bagéan saka wilayah Zaporozhye lan Kherson dadi bagéan saka Rusia, sembarang shelling saka wong-wong mau wis serangan ing Rusia, lan iki wis dadi basis kanggo ngumumake perang ing Ukraina. Iki tegese kita duwe hak kanggo nindakake karusakan saka prasarana mungsuh, uga sawetara obyek saka negara accomplices mungsuh.
          ---
          Dadi saiki kapan wae kita bisa pindhah saka NWO menyang Perang.
      2. Sergei V
        Sergei V 5 Oktober 2022 20:18
        + 10
        Dina iki dheweke wis nerangake marang sampeyan manawa kabeh wis direncanakake lan bisa uga dirampungake dhewe. Apa maneh sing sampeyan tunggu?
      3. Yapet100
        Yapet100 5 Oktober 2022 20:24
        +9
        Lan apa alesan kanggo statement? Apa dheweke menehi komentar babagan sadurunge - dheweke ngumumake - nalika kita mundur ing serangan banderlogs ???
      4. penyu
        penyu 5 Oktober 2022 23:10
        +5
        Kutipan saka ZOV
        We are ngenteni statement saka GDP wis ing kahanan anyar.

        Ana cukup statements.
        1. Babagan pusat pengambilan keputusan.
        2. Babagan akibat, ing kasus campur tangan, sing durung ana sing nemoni.
        3. Babagan kasunyatan sing padha durung miwiti apa-apa.

        Cukup kanggo aku duwe sikap sing ora ambigu.
        1. IvanSviridov
          IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:09
          -4
          Sampeyan ngerti, kaya "piramida" finansial - kabeh wong wis ngerti kabeh, nanging ana wong sing bengok-bengok kanthi banter yen "saiki wektu kanggo nandur modal." ngguyu
      5. Dauria
        Dauria 5 Oktober 2022 23:28
        0
        We are ngenteni statement saka GDP wis ing kahanan anyar.

        Ing kene padha ditempelake ... Ya, dheweke uga ngenteni para master Rusia ngandhani apa sing kudu ditindakake. Forbes nerbitake dhaptar sing terus-terusan, lan takon. Bener, dheweke ora duwe wektu saiki - panik, sing bakal ngedol liyane luwih cepet, bakal dadi sing pertama ngliwati lan nyimpen senggol karo cookie.
        Lan Putin mung tanggung jawab kanggo urutan, uga, ana "supaya bocah-bocah wadon ora gelo." Mosol Katyusha.
    2. Irit
      Irit 5 Oktober 2022 20:16
      + 20
      Tegese nganggo basa lumrah, pasukan kita mundur maneh? Yagene kita gampang nilar kutha-kutha sing diowahi mungsuh dadi benteng, sing banjur kita ribut pirang-pirang wulan? Napa kita ora mbangun struktur pertahanan ing Krasny Liman sing padha nalika mundur? Sawise kabeh, 300000 wong sing dimobilisasi ora cukup, iki mung bakal cukup kanggo nutup bolongan ing pertahanan, atusan ewu wong liyane dibutuhake kanggo serangan sabanjure!
      1. tukang ngapusi
        tukang ngapusi 5 Oktober 2022 20:56
        -1
        Salah sijine alasane yaiku kurang kesatuan komando ing LBS. Aku bakal menehi conto kanggo alasan sing jelas tanpa jeneng tartamtu. Unit Kamentrian Pertahanan nyebul jembatan nalika mundur. Detasemen RG saka salah sawijining republik Kaukasia tetep ana ing sisih liya. Dheweke ora nampa pesenan kanggo mundur ing wektu sing tepat, dheweke kudu ngalahake perang, ing kene ana tembakan - lagi mlaku-mlaku kanthi rantai, mlaku-mlaku ngubengi batalyon ing kana. Bingkai sabanjure yaiku rumah sakit, sing bisa nembus, ana pamisahan saka pasukan. Tembakan sabanjure yaiku presentasi "muzhiks", ing peteng, jeneng wong sing diarani metu saka tumindak kanggo swara pangiriman, sing ngandhani crita iki duwe jeneng sing padha, jeneng sing beda ... hi
      2. Sergey985
        Sergey985 5 Oktober 2022 20:58
        + 18
        Aku ora ngerti siji bab. Ing ngendi tentara kita? Apa kabeh pangarep-arep kanggo mobilized? Kabeh rearmament iki, akeh latihan, teknologi paling anyar (kalebu perang elektronik)? Kita ora duwe 1941, nalika kita ilang tentara pra-perang ing perang, lan kabeh tiba ing pundhak mobilized. Iki dudu denigrasi Angkatan Bersenjata kita, iki pitakonan.
        1. Misha Jujur
          Misha Jujur 6 Oktober 2022 03:20
          +2
          Kutipan: Sergey985
          Ing ngendi tentara kita?

          Lan dheweke iku? Elinga, dheweke isih nguwuh: "- kenapa kita butuh tentara ing jaman senjata nuklir?" "- kita butuh tentara profesional cilik - jagad iki!" lsp.
          Padha bengok-bengok. Nyuwun
          1. alexy sidaikin
            alexy sidaikin 6 Oktober 2022 11:32
            0
            Quote: Misha Jujur
            Kutipan: Sergey985
            Ing ngendi tentara kita?

            Lan dheweke iku? Elinga, dheweke isih nguwuh: "- kenapa kita butuh tentara ing jaman senjata nuklir?" "- kita butuh tentara profesional cilik - jagad iki!" lsp.
            Padha bengok-bengok. Nyuwun

            Lan sawise kabeh, carane padha argue yen ing abad kaping 22 tentara gedhe ora perlu, iki abad pungkasan lan perang bakal perang ing kelompok cilik.
        2. Stas157
          Stas157 6 Oktober 2022 07:27
          0
          Kutipan: Sergey985
          Aku ora ngerti siji bab. Ing ngendi tentara kita? Apa kabeh pangarep-arep kanggo mobilized?

          Lan ing ngendi kita telung atus ewu pengawal Rusia? Apa kabeh pangarep-arep kanggo mobilized?
      3. Plate
        Plate 5 Oktober 2022 21:17
        +3
        Quote: Irit
        Yagene kita ninggalake kutha kanthi gampang

        Apa yen ngadeg nganti mati? Yen sampeyan ora bisa nyekel posisi kanthi objektif, tinggalake, main game "pahlawan nganti pungkasan" sing wani isih ora menang perang, lan ana sing kudu nglawan mungsuh.
        1. Edas
          Edas 5 Oktober 2022 22:22
          -3
          Lan ing Moskow, lan ana akeh jurusan, dheweke bakal cepet-cepet menyang Angkatan Bersenjata Ukraina kaya kewan.
      4. kapten92
        kapten92 5 Oktober 2022 21:30
        +9
        Quote: Irit
        Sawise kabeh, 300000 wong sing dimobilisasi ora cukup, iki mung bakal cukup kanggo nutup bolongan ing pertahanan, atusan ewu wong liyane dibutuhake kanggo serangan sabanjure!

        hi
        Sayange, iki pancene ora cukup, kanggo stabil ngarep lan plug bolongan ing pertahanan. Dadi misale jek mobilisasi iki dudu sing pungkasan.
        Miturut cara, unit liyane saka mercenary manca wis ditransfer menyang wilayah Liman, antarane kang ana akèh wong Arab.

        Aku elinga materi saka Kementerian Pertahanan kita, ngendi padha nuduhake carane "sedulur Siria" padha semangat kanggo perang ing sisih kita lan .......... kasepen. Salajengipun, Korea Utara nawakake nganti 100 ewu pejuang sing dilatih lan .......... meneng maneh.
        Ing kono, ing Kremlin, dheweke ora bisa ngatasi, mula kekacoan dadi raja!
      5. tamu
        tamu 5 Oktober 2022 22:44
        -4
        Saiki, kanggo wiwitan, sing paling penting yaiku njaga pertahanan, lan mung yen sampeyan pungkasane bisa nyegah serangan kasebut, sampeyan bisa mikir babagan sampeyan dhewe.
    3. Keburek
      Keburek 5 Oktober 2022 21:18
      -14
      Apa sampeyan dhewe wis lunga menyang dheweke kanggo menehi saran sing migunani?
    4. Patorn67
      Patorn67 6 Oktober 2022 17:31
      0
      Kang luwih gampang? Puncak gabung perang, njaluk rembugan.
  2. dnestr74
    dnestr74 5 Oktober 2022 20:04
    + 11
    Pertahanan kudu aktif !!! Yen ora bakal mungkasi ala.
    1. ZoV
      ZoV 5 Oktober 2022 20:09
      -8
      Kutipan saka: dnestr74
      Pertahanan kudu aktif !!! Yen ora bakal mungkasi ala.

      Ora mesthi, utamané yen cadangan nglumpukake, etc. Kanggo nyerang ing macem-macem arah. hi
      1. Hanurik
        Hanurik 5 Oktober 2022 20:38
        +8
        Ing umur kita - tansah. Banjur dheweke bakal nutupi artileri lan drone, DRG bakal teka, ngilangi liyane lan menyang mburi. Kita ing Perang Donya II ora menang ing pertahanan, nanging serangan balik sing terus-terusan, ngrusak kabeh serangan Wehrmacht. Sampeyan njagong ing pertahanan - sampeyan menehi mungsuh kabeh inisiatif.
  3. Vic Vic
    Vic Vic 5 Oktober 2022 20:05
    + 13
    "... kita siyap ngadeg nganti mati, ngenteni nyedhaki cadangan."
    Apa cadangan kita mlaku saka Vladivostok?
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 20:16
      +5
      Kutipan saka vicvic
      Apa cadangan kita mlaku saka Vladivostok?

      Dheweke ngenteni garis pertahanan "akhire level metu". am
      1. wong pribadi
        wong pribadi 5 Oktober 2022 20:41
        +1
        Dheweke ngenteni garis pertahanan "akhire level metu".

        Sadawane tapel wates Federasi Rusia sadurunge referendum?
        1. Smoke_in_smoke
          Smoke_in_smoke 5 Oktober 2022 21:36
          -1
          Quote: wong pribadi
          Dheweke ngenteni garis pertahanan "akhire level metu".

          Sadawane tapel wates Federasi Rusia sadurunge referendum?

          Ya.
    2. Piramidon
      Piramidon 5 Oktober 2022 22:17
      -4
      Kutipan saka vicvic
      Apa cadangan kita mlaku saka Vladivostok?

      Apa sampeyan mikir yen sing digerakake menyang garis ngarep kudu dikirim langsung saka kantor registrasi lan pendaftaran militer, tanpa menehi wektu kanggo latihan maneh? Dekrit babagan mobilisasi ditandatangani mung rong minggu kepungkur.
  4. Arsi55
    Arsi55 5 Oktober 2022 20:06
    -1
    Alas, Tavolzhanka wis dijupuk, ana foto karo gendéra ing jaringan
    1. UVB
      UVB 5 Oktober 2022 20:18
      -7
      Kutipan: Arsi55
      Alas, Tavolzhanka wis dijupuk
      Padha ora njupuk, nanging dikuwasani siji kiwa tanpa perang, kang mbokmenawa kaputusan tengen ing kahanan iki.
      1. Hanurik
        Hanurik 5 Oktober 2022 20:41
        + 17
        Yen kita ninggalake NP tanpa perang, iki tegese mung siji - komando lan kontrol pasukan wis ilang, unit ora ndhukung saben liyane lan dipeksa kanggo mundur ing ancaman saka encirclement. Tegese mung siji - prentah sing dhuwur didiskreditake lan kudu ditarik maneh saka jabatane kanthi pengadilan sabanjure.
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 6 Oktober 2022 07:25
          0
          ora ana sing pengin mati ngadeg mati kanggo desa
        2. Patorn67
          Patorn67 6 Oktober 2022 17:37
          0
          Mungkin kabeh wis temenan, kabeh dadi miturut rencana?
  5. BlackMokona
    BlackMokona 5 Oktober 2022 20:08
    +8
    leveled garis pertahanan

    Frasa sabanjure sing nggambarake mundur sabanjure wis diprediksi ing komentar ing Top.War. Iku bener bener.
  6. Dartanyan
    Dartanyan 5 Oktober 2022 20:08
    +1
    Wong Arab dipindhah.... Wong Aborigin ora dipindhah saka Kapuloan Andaman?! Apa neraka padha nulis kadhangkala. Opo maneh sing percoyo karo dongeng dudu wong "sedulur" sing gelut....Lan ora ono sing melas, melas...
    1. IvanSviridov
      IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:12
      -1
      Dadi mungkin "kita" Arab? Dheweke njanjeni puluhan ewu pejuang sukarela saka Suriah lan Yaman.
      1. alexy sidaikin
        alexy sidaikin 6 Oktober 2022 11:40
        -1
        Sapa sing janji? Ora ana siji saka pamrentah utawa Kementerian Pertahanan sing ujar iki ...
  7. nikel
    nikel 5 Oktober 2022 20:08
    + 10
    We kempal kabeh, regroup, mundur. Nalika kita bakal nyerang? Putin, yen saiki sampeyan ora duwe pasukan siap dhewe, takon Kimushka. Wirang ora njaluk sih, nanging nyerahake wilayah Rusia lan menehi wong supaya dirusak dening nonhumans.
  8. Normann
    Normann 5 Oktober 2022 20:08
    + 23
    Mbangun garis pertahanan ing geni mungsuh iku ngerti-carane. ketoke, kanggo sawetara sasi padha panginten sing padha bakal uncalan apples ing kita, lan kita bakal uncalan kupluk ing wong-wong mau, amarga ana akeh wong (utamané wasis) ing pelayanan, uga topi.
    1. Piramidon
      Piramidon 5 Oktober 2022 22:22
      -6
      Kutipan saka Norman
      Mbangun garis pertahanan ing geni mungsuh iku ngerti-carane.

      Sing ngandika ing geni?
      Jarak antarane kita lan mungsuh adoh banget, ing sawetara wilayah tekan 30 km,
      1. IvanSviridov
        IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:15
        -3
        Penulis ngandika: "Mungsuh nyerang kutha. Pambangunan struktur pertahanan terus ing kutha kasebut dhewe"
  9. Juragan
    Juragan 5 Oktober 2022 20:13
    -22
    Ana analitik sing cukup cukup babagan apa sing kedadeyan lan kenapa Putin lan Staf Umum tumindak kaya ngono ....
    1. Dmitry Karabanov
      Dmitry Karabanov 5 Oktober 2022 20:58
      -1
      Luwih becik yen "kabeh dadi miturut rencana" ...
      1. IvanSviridov
        IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:16
        -1
        Carane liyane bisa? eseman
    2. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 5 Oktober 2022 21:00
      +2
      Apik banget lan cocog karo kasunyatan ... nganti setengah. Nanging nalika dhiskusi babagan rencana licik sing dipikir-pikir diwiwiti, pigura saka film 17 Moments of Spring teka ing pikiran. Wong wadon tuwa main catur karo Stirlitz ing kafe. Dheweke ngandhani yen dheweke bakal main pertahanan Karakan, nanging njaluk supaya ora ngganggu dheweke.
      Aku kanggo apa? Sembarang rencana, kajaba kanggo kepinginan dhewe, kudu njupuk menyang akun oposisi mungsuh, lan paling ora dikarepke lan elek. Kanggo ngleksanakake rencana sing disedhiyakake dening penulis video kanggo ngrasakake Kulon, NWO sing protracted, mburi industri militer sing kuwat banget dibutuhake.
    3. Hyperion
      Hyperion 5 Oktober 2022 21:08
      + 23
      Kutipan: Juragan
      Ana analytics banget cukup

      Sing kesed kanggo nglampahi 25 menit ing "analitik banget cukup", ing cendhak: Putin punika genius, outplays everyone; ora perlu gupuh; iku bakal apik kanggo wong pracaya ing genius Putin - kang diwilang kabeh; ahead iku perang karo Eropah / NATO, nanging kita bakal menang, amarga "kabeh dijupuk menyang akun dening angin topan kuwat."
      Umumé - "lagu lawas babagan Utama" ...
      1. IvanSviridov
        IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:17
        0
        Lha piye? Kanthi kabeh cara. Kita kabeh dadi siji. Lan - kanggo pimpinan kanggo mburi padhang.
      2. Patorn67
        Patorn67 6 Oktober 2022 17:39
        0
        Pira nyawa sing kudu ilang kanggo rencana sing apik iki?
        1. SARMAT123
          SARMAT123 6 Oktober 2022 18:09
          0
          Ya, nanging pancen bisa kanggo nggayuh tujuan kasebut
    4. entropi
      entropi 5 Oktober 2022 21:16
      +6
      "Kita sengaja nyeret perang lan nuduhake awake dhewe lemes supaya NATO ngirim luwih akeh senjata menyang Ukraina lan demiliterisasi"

      ya, mesthi, padha mbuwang akeh peralatan Soviet lawas lan antri kanggo pesen anyar saka Amerika Serikat, lan ing sauntara iku kita kelangan pasukan biasa lan peralatan ing "giveaways" iki, taktik apik.

      Mobilisasi ora ditindakake, amarga industri kasebut diluncurake

      Inggih, punika, kita mangertos kabeh, nanging kanggo 5 sasi kita ora mulang pejuang (paling ing peralatan lawas lan gaman, nanging ing paling corny latihan fisik lan matématika), nanging nelpon ing wayahe pungkasan lan dikirim. dheweke piye wae disiapake, amarga industri wis siyap (sing isih durung siap)

      ing kene ora mambu alesan, nanging saka fantasi penulis, akeh teks - akeh kesimpulan, nanging paling ora ana kabeneran kanggo kesimpulan kasebut, aliran kesadaran sing terus-terusan.
    5. SARMAT123
      SARMAT123 6 Oktober 2022 18:06
      0
      Versi iki wis ana. Aku bubar mikir babagan iki "liwat secangkir Baileys." Ing kene sampeyan bisa langsung nemokake jawaban kanggo kabeh pitakonan, nganti Nord Stream! Ana game politik subtle! Mesthine, risiko sing ana gandhengane karo korban, sipil lan militer, ana, nanging kanggo nggayuh tujuan kasebut, bisa rampung! Minangka pitenah minangka bisa muni
  10. Sergei V
    Sergei V 5 Oktober 2022 20:17
    + 13
    "Ngenteni pendekatan saka cadangan" Nang endi wae aku krungu iki luwih saka sepisan. Apa kabeh padha ora tekan?
    1. Vitaly161
      Vitaly161 5 Oktober 2022 20:29
      -13
      kok, nanging unit tentara 58 ora teka Liman? tanpa wong-wong mau, kasus kasebut bakal rampung karo ketel
      1. Patorn67
        Patorn67 6 Oktober 2022 17:42
        0
        2 minggu liwat, jebule jaran-jarane wis suwe.
    2. Yapet100
      Yapet100 5 Oktober 2022 20:34
      +2
      Aku ora ngerti sebabe latihan militer bola-bali ditindakake, nalika klompok gedhe pasukan kita ditransfer, yen kita ngenteni bala nganti suwe ???? Nanging malah ndharat ing Kutub ... Lha iki piye ??? Lan kasunyatane saben wektu ora ana bala ... Kangen ((((
      1. Wiji2014
        Wiji2014 5 Oktober 2022 20:46
        + 12
        Mung kabeh unit sing siap tempur wis diencerake dening wong Ukrainia.
  11. Boikot
    Boikot 5 Oktober 2022 20:21
    -23
    Nangis saka jantung: Feed Komentar banjir karo ukrobots lan alarmists. Mripatku krasa krasa lara nyawang tangisane para antipoda pembanting topi iki. Ora ana sing ilang, potensial Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, mung kudu dibuwang kanthi bener. Kepiye Rusia nyiapake kanggo ngilangi kahanan kasebut, ora ana sing ngerti ing Internet, nanging kabeh wong nguwuh. Lan aku mung pracaya ing basis saka pengalaman sajarah sing wong kita bakal mbenerake kabeh kesalahane, gulung munggah lengen klambi lan nindakake tumindak apik, numpes rezim Nazi liyane.
    1. Sergei V
      Sergei V 5 Oktober 2022 20:24
      +6
      Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu miwiti kanggo perang tenan, lan ora kaya ing Kremlin kanggo setengah rolas, siji langkah maju, rong langkah maneh.
      1. godhong
        godhong 5 Oktober 2022 21:18
        -1
        Kutipan: Sergey V
        Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu miwiti kanggo perang tenan, lan ora kaya ing Kremlin kanggo setengah rolas, siji langkah maju, rong langkah maneh.

        Dadi miwiti, seryozha, kanggo kabeh bump Panjenengan. Ing rong stroke sampeyan bakal tekan Kiev.
        1. Sergei V
          Sergei V 5 Oktober 2022 21:26
          -7
          Saka jinis wadon, iki muni ambigu. Pira umur sampeyan Natalie? Yen luwih saka 35, banjur aja menehi, sanajan aku wis 60. Aku tresna enom
          1. godhong
            godhong 5 Oktober 2022 21:53
            +1
            Kutipan: Sergey V
            Senajan aku wis 60.

            Saiki wis jelas babagan "setengah dhengkul" - ora ana maneh lol
    2. mordvin 3
      mordvin 3 5 Oktober 2022 20:34
      + 10
      Kutipan: BoyCat
      Potensi Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, sampeyan mung kudu nggunakake kanthi bener.

      Kanggo sasi kawolu, padha ngatur potensial, padha ora weruh akeh pangertèn.
      1. kuliner
        kuliner 5 Oktober 2022 21:15
        +8
        Kutipan: Mordvin 3
        Kutipan: BoyCat
        Potensi Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, sampeyan mung kudu nggunakake kanthi bener.

        Kanggo sasi kawolu, padha ngatur potensial, padha ora weruh akeh pangertèn.

        Israel lan Arab uga duweni potensi sing ora ana tandhingane. Israel urip lan "ngipi elek" tanggi.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 5 Oktober 2022 21:26
          -4
          Kutipan saka kuliner
          Israel lan Arab uga duweni potensi sing ora ana tandhingane.

          Kita duwe, kaya-kaya, wong sedulur ing mentalitas lan pembangunan, ora kaya wong Israel lan Arab.
          1. nikel
            nikel 5 Oktober 2022 22:16
            +1
            Arab lan Yahudi minangka 2 cabang saka klompok sing padha. Ibrani iku basa Arab sing padha. Dadi pitakonan sapa sing luwih cedhak: Rusia karo Ukrainia utawa Arab karo Yahudi. Apa sampeyan krungu babagan klompok Semit? Iku kalebu loro Arab lan Yahudi.
            1. mordvin 3
              mordvin 3 5 Oktober 2022 22:40
              -1
              Kutipan: nikel
              Apa sampeyan krungu babagan klompok Semit? Iku kalebu loro Arab lan Yahudi.

              Aku wegah menek menyang alas agama-omong kosong.
              1. Essex62
                Essex62 6 Oktober 2022 01:27
                +3
                Dadi kita duwe lagu sing padha. Ora ana wong Ukraina ing alam. Rusia lan kita lan dheweke. Iki perang sipil. Zapadentsy-Bandera ngatur kanggo njaluk populasi Rusia Kidul ing Processing. Kita ngrusak awake dhewe. Naglo-Saxon nguyuh kanthi banyu sing nggodhok saka rasa seneng, tujuane wis cedhak. Ana sing bener, ing ngendi kita wis ngebor bolongan, dheweke kudu ngatasi wong liya sing ngelak, lan siji setengah lard, kita kudu decompose maneh, kaya USSR. Supaya ora cepet-cepet tekan roti kita.
                1. nikel
                  nikel 6 Oktober 2022 03:41
                  -2
                  Apa ana onir? Contone, Hutsuls - sing padha? Lan Lemkos karo Rusyns?
                  Kesalahan maneh. Populasi Rusia Kidul dianggep dening wong bodho sing pangkat dhuwur dhewe. Wong-wong Kulon nulungi wong-wong mau, nanging ora main peran kunci. Paling ukropolitikov - pribumi saka Vostochka. Lan sampeyan ngomong - wong Kulon. Sing bakal njagong ing imam persis yen Romanov tinimbang kidang sika.
                  1. Essex62
                    Essex62 6 Oktober 2022 10:00
                    0
                    Politisi ora nemtokake vektor lan arah, mung mbentuk
                    dheweke ing bungkus sing tepat, nemtokake kelas sing ngatur.
                    1. nikel
                      nikel 6 Oktober 2022 15:42
                      0
                      Mung ditetepake. Dheweke duwe kekuwatan lan sarana sing cukup kanggo ngremukake gerakan sing ora disenengi.
                      1. Essex62
                        Essex62 6 Oktober 2022 20:00
                        0
                        Padha ora bisa menehi peduli yen pemilik nyata, tas dhuwit, ora menehi printah kanggo tumindak. Kabeh politisi modern minangka boneka sing gumantung. Nang endi wae kajaba Korea Lor.
              2. nikel
                nikel 6 Oktober 2022 03:37
                -1
                Ora ana sing kepengin. Nanging wong Serbia lan Kroasia lan wong Yahudi lan Arab perang nganti mati.
            2. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 6 Oktober 2022 11:44
              -1
              Aku lan Psheks uga sedulur sing cedhak ... lan kepiye? Lan ya, Ibrani lan Arab, sanajan cedhak, beda-beda basa ing antarane sawetara ewu taun. Lan uga para Hutsul, lan para Lemko, yaiku wong Rusyn.
              1. nikel
                nikel 6 Oktober 2022 15:43
                0
                Ora ora. Hutsuls lan Lemkos mesthi ora Rusyns. ora tau.
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 6 Oktober 2022 21:25
                  -1
                  Ora, wong-wong iku kagungane Rusyns. Rusyn uga ora homogen lan dipérang dadi sawetara klompok:
                  Boikos, Lemkos, Podolians, Hutsuls, Pokutians, Verkhovynians ...
                  1. nikel
                    nikel 6 Oktober 2022 23:27
                    0
                    Hutsuls lan Lemkos ngandika mangkono? Apa padha - iki Rusyns?
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 7 Oktober 2022 12:53
                      0
                      Bener ... kaya Pomortsy lan Cossacks lan klompok regional liyane.
                      1. nikel
                        nikel 7 Oktober 2022 16:23
                        0
                        Ora mesthi kanthi cara kasebut. Pomors (yaiku Pomors) yaiku wong Rusia sing dicampur karo wong Finlandia sing manggon ing kana, nanging tetep lestari budaya Rusia. Cossack minangka Slavia sing mlayu, dicampur karo unsur Turkik lan Kaukasia, nanging uga njaga budaya Rusia. Nanging Cossacks ora ana hubungane karo populasi Podolia lan Volhynia.
                      2. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 8 Oktober 2022 12:05
                        0
                        Yen Pomors campur, banjur ora karo Finns, nanging uga karo Paleo-Eropah ing kono, nuduhake karo gen Finno-Ugric banget sepele karo Don Cossacks, sampah padha. Nanging Cossacks mung campuran saka macem-macem bangsa ... lan apa hubungane Podolia lan Volyn ...
                      3. nikel
                        nikel 8 Oktober 2022 16:25
                        0
                        Mekaten ingkang kula aturaken. Lan ing kene Volhynia lan Podillya karo Zaporozhye?
                      4. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 16:05
                        0
                        Ya, amarga sampeyan wis kasebut, sampeyan kudu ngerti kenapa sampeyan nyebutake ...
                      5. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 18:01
                        0
                        Inggih, kula ngerti. Lan sampeyan? Apa sampeyan uga duwe rahasia sing ora bisa diakses wong liya?
                      6. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 21:45
                        0
                        Babagan rahasia misterius, iki ora kanggo aku. Aku ora melu.
                      7. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 22:07
                        0
                        Inggih, inggih. Sampeyan mung Biarmia, Belovodie, Paramaa Kama.
                      8. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 10 Oktober 2022 13:18
                        0
                        Aku wis ngerti yen sampeyan duwe fantasi sing apik ...
                      9. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 16:14
                        0
                        Ing ngendi aku kanggo sampeyan! Sampeyan iki - Wells, Bradbury lan Belyaev ing botol.
    3. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
    4. Evergreen
      Evergreen 5 Oktober 2022 21:00
      +6
      Yen mripatmu lara, mula ora ana sing bakal meksa sampeyan percaya karo sing diwaca.
      Sampeyan duwe bebener dhewe, liyane beda. Pluralisme iku lumrah
      1. Boikot
        Boikot 5 Oktober 2022 21:29
        -8
        Sampeyan duwe bebener dhewe, liyane beda. Pluralisme iku lumrah
        Punika, woh-wohan liberalisme. Sayekti tansah padha, langit kang tanpa mendhung iku biru, yen ana wong kang kandha, iya lara (buta warna) utawa mung goroh. Nanging aku ora bakal mbantah lan ngyakinake sapa wae, urip bakal ngadili yen sejatine, laku iku patokaning bebener.
    5. Plate
      Plate 5 Oktober 2022 21:23
      +1
      Kutipan: BoyCat
      Potensi Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia

      bener. Rusia bisa ngremukake negara kaya Ukraina 2-3 kaping. Nanging ana siji wayahe. Mung kanthi resmi Ukraina dibantu kanthi macem-macem cara kanggo jumlah ngluwihi kabeh anggaran pertahanan taunan Rusia.
    6. Alexander Emris
      Alexander Emris 5 Oktober 2022 21:26
      +4
      Ora ana sing ilang, potensial Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, mung kudu dibuwang kanthi bener.


      Sampeyan mutusake babagan potensial sing dilawan Rusia - karo Ukraina utawa NATO. yen kapindho, banjur potensial ora iso dibandhingke ing arah ngelawan
      1. nikel
        nikel 5 Oktober 2022 22:19
        -9
        Bedane ing senjata konvensional diimbangi karo inti. Banjur gumantung ing kepemimpinan kita nalika tangi.
        Ing kana, Inggris mbuwang wong njero menyang Sumeria yen Pasukan Dirgantara Rusia nampa hak nembak satelit liwat Sumeria. Aku ora ngerti iki bener apa ora.
        1. Alexander Emris
          Alexander Emris 5 Oktober 2022 23:01
          +6
          Kutipan: nikel
          Bedane ing senjata konvensional diimbangi karo inti. Banjur gumantung ing kepemimpinan kita nalika tangi.
          Ing kana, Inggris mbuwang wong njero menyang Sumeria yen Pasukan Dirgantara Rusia nampa hak nembak satelit liwat Sumeria. Aku ora ngerti iki bener apa ora.


          carane nukleus bakal equalize? donya kabèh rusak? dadi yen kabeh wis ilang lan sing isih ana yaiku mbales.
          nuklir taktis - kanggo racun wilayah dhewe (amarga angin wungu ora banget sukses kanggo kita) plus njaluk blokade lengkap, malah DPRK bakal nolak. banjur NATO bakal bungah
          1. Sasha Veter
            Sasha Veter 5 Oktober 2022 23:56
            -3
            malah DPRK bakal mundur


            Ora mungkin dheweke njupuk wong saka bedhil anti-pesawat.
          2. Havoc
            Havoc 6 Oktober 2022 01:20
            -2
            Kutipan: Alexander Emrys
            Kutipan: nikel
            Bedane ing senjata konvensional diimbangi karo inti. Banjur gumantung ing kepemimpinan kita nalika tangi.
            Ing kana, Inggris mbuwang wong njero menyang Sumeria yen Pasukan Dirgantara Rusia nampa hak nembak satelit liwat Sumeria. Aku ora ngerti iki bener apa ora.


            carane nukleus bakal equalize? donya kabèh rusak? dadi yen kabeh wis ilang lan sing isih ana yaiku mbales.
            nuklir taktis - kanggo racun wilayah dhewe (amarga angin wungu ora banget sukses kanggo kita) plus njaluk blokade lengkap, malah DPRK bakal nolak. banjur NATO bakal bungah

            Apa sampeyan yakin yen Amerika Serikat bakal njupuk sisih Eropa ing konflik nuklir, iki dudu sebabe kabeh iki diwiwiti. Tugas utama yaiku ambruk ekonomi Eropa, diikuti karo introduksi Marshall Plan 2, ing 47 dheweke ora nindakake kanthi ala, lan utang 30 triliun kudu diilangi, yen ekonomi AS dhewe bakal ambruk cepet utawa mengko. . AS ora duwe sekutu, mung duwe kepentingan dhewe, dheweke dhewe nyatakake iki.
            1. Alexander Emris
              Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:14
              0
              Kutipan saka malapetaka
              Apa sampeyan yakin yen Amerika Serikat bakal njupuk sisih Eropa ing konflik nuklir, iki dudu sebabe kabeh iki diwiwiti. Tugas utama yaiku ambruk ekonomi Eropa, diikuti karo introduksi Marshall Plan 2, ing 47 dheweke ora nindakake kanthi ala, lan utang 30 triliun kudu diilangi, yen ekonomi AS dhewe bakal ambruk cepet utawa mengko. . AS ora duwe sekutu, mung duwe kepentingan dhewe, dheweke dhewe nyatakake iki.


              Eropa minangka unsur penting saka Pax Americana, mula Amerika ora bakal ninggalake nasibe.
              Lan ing umum, aku elinga, ana akeh ramalan ing VO ing vena padha "Amerika bakal ninggalake Ukraina, padha ora resiko butting kepala karo nuklir Rusia." Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ora mandheg. Yen mung amarga Kakaisaran Amerika ora dikuwasani dening wong bodho lan pengecut lan dheweke ngerti yen nalika perang ditindakake dening tangan Ukrainia utawa Eropa, wong lanang Amerika ora mati lan mbuwang militer luwih murah, tegese entuk risiko. . Mulane, ing siji wektu Amerika Serikat ora nilar USSR, China lan Great Britain, nandur modal dana ageng ing wong-wong mau liwat ngutangi-lease. Kabeh iki ana lan kanggo kepentingan Amerika.
              1. Havoc
                Havoc 6 Oktober 2022 10:50
                0
                Kutipan: Alexander Emrys
                Kutipan saka malapetaka
                Apa sampeyan yakin yen Amerika Serikat bakal njupuk sisih Eropa ing konflik nuklir, iki dudu sebabe kabeh iki diwiwiti. Tugas utama yaiku ambruk ekonomi Eropa, diikuti karo introduksi Marshall Plan 2, ing 47 dheweke ora nindakake kanthi ala, lan utang 30 triliun kudu diilangi, yen ekonomi AS dhewe bakal ambruk cepet utawa mengko. . AS ora duwe sekutu, mung duwe kepentingan dhewe, dheweke dhewe nyatakake iki.


                Eropa minangka unsur penting saka Pax Americana, mula Amerika ora bakal ninggalake nasibe.
                Lan ing umum, aku elinga, ana akeh ramalan ing VO ing vena padha "Amerika bakal ninggalake Ukraina, padha ora resiko butting kepala karo nuklir Rusia." Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ora mandheg. Yen mung amarga Kakaisaran Amerika ora dikuwasani dening wong bodho lan pengecut lan dheweke ngerti yen nalika perang ditindakake dening tangan Ukrainia utawa Eropa, wong lanang Amerika ora mati lan mbuwang militer luwih murah, tegese entuk risiko. . Mulane, ing siji wektu Amerika Serikat ora nilar USSR, China lan Great Britain, nandur modal dana ageng ing wong-wong mau liwat ngutangi-lease. Kabeh iki ana lan kanggo kepentingan Amerika.

                Dadi mbantu karo dhuwit minangka rencana Marshall, kanggo ngembangake ekonomi, lan sing paling penting kanggo Amerika Serikat, supaya ora ana bom utawa rudal sing teka ing wilayah AS.
                1. Alexander Emris
                  Alexander Emris 7 Oktober 2022 16:12
                  0
                  Kutipan saka malapetaka
                  Dadi mbantu karo dhuwit minangka rencana Marshall, kanggo ngembangake ekonomi, lan sing paling penting kanggo Amerika Serikat, supaya ora ana bom utawa rudal sing teka ing wilayah AS.


                  Amerika ora mbutuhake Rencana Marshall anyar kanggo Eropa, Eropa wis dadi milik Amerika, lan ibukutha Eropa digabung kanthi rapet karo ibukutha Amerika. Tentara AS dipasang ing sebagian besar negara NATO, lan biasane dibayar dening negara stasiun. Mulane, mundhut Eropah ora bakal nambah apa-apa menyang dompet belang lintang, nanging bakal nyuda akeh.
                  Lan mulane Amerika Serikat ora bakal nilar Eropa.
                  1. Havoc
                    Havoc 7 Oktober 2022 21:29
                    0
                    Kutipan: Alexander Emrys
                    Lan mulane Amerika Serikat ora bakal nilar Eropa

                    Inggih, nggih, mbok menawi wonten ing Vietnam Selatan, Irak, Afghanistan.
                    Kutipan: Alexander Emrys

                    Amerika ora mbutuhake Rencana Marshall anyar kanggo Eropa

                    Kepiye carane bisa ngilangi utang triliunan, gelembung bakal ambruk ing sawijining dina.
                    1. Alexander Emris
                      Alexander Emris 8 Oktober 2022 01:08
                      -1
                      [quote = Havoc] [quote = Alexander Emris] Lan mulane Amerika Serikat ora bakal ninggalake Eropa [/ kutipan]
                      Ya, mesthine padha mikir kaya ing Vietnam Kidul, Irak, Afghanistan. [/ Quote]

                      Ayo kula ngelingake sampeyan ing Vietnam Kidul Amerika Serikat perang kanggo meh sepuluh taun ing kawitan. ing Afghanistan, pamaréntah lokal ora utamané pro-Amérika kabeh wektu, lan banjur uga katahan kanggo puluh. Rusia dijamin ora tahan sepuluh taun konfrontasi militer langsung karo Kulon, iki dudu USSR.

                      [kutipan = Alexander Emrys]
                      Amerika ora butuh Rencana Marshall anyar kanggo Eropa [/ kutipan]
                      Kepiye sampeyan mikir yen bakal ngilangi utang triliunan, gelembung kasebut bakal ambruk maneh. [/ Quote]

                      Ora ana kangelan ing write-off iki, Amerika owes paling dhuwit iki kanggo awake dhewe, akun utang njaba kanggo bab waktu saka iku. Kajaba iku, Amerika dhewe mutusake apa kapentingan sing kudu dibayar, yen pengin, dheweke bakal ngenalake tarif negatif lan utang bakal diilangi dhewe. Bakal luwih angel njupuk sing anyar ing kahanan iki, nanging bakal ana Nabiullins sing bakal ngyakinake panguwasa manawa iki minangka investasi sing nguntungake, apa sia-sia yen institusi Yale wis lulus.
                      1. Havoc
                        Havoc 8 Oktober 2022 15:09
                        0
                        Kutipan: Alexander Emrys

                        Ora ana kangelan ing write-off iki, Amerika owes paling dhuwit iki kanggo awake dhewe, akun utang njaba kanggo bab waktu saka iku. Kajaba iku, Amerika dhewe mutusake apa kapentingan sing kudu dibayar, yen pengin, dheweke bakal ngenalake tarif negatif lan utang bakal diilangi dhewe. Bakal luwih angel njupuk sing anyar ing kahanan iki, nanging bakal ana Nabiullins sing bakal ngyakinake panguwasa manawa iki minangka investasi sing nguntungake, apa sia-sia yen institusi Yale wis lulus.

                        Bingung sampeyan ahli ekonomi, aja nulis apa sing sampeyan ora ngerti.
                      2. Alexander Emris
                        Alexander Emris 8 Oktober 2022 15:41
                        -1
                        sampeyan, mesthi, duwe pangerten kelangan, kang kok sampeyan mbatesi dhewe kanggo alesan, tanpa mbantah apa-apa ing manfaat, kang banget pinunjul.
                      3. Havoc
                        Havoc 8 Oktober 2022 16:47
                        0
                        Kutipan: Alexander Emrys
                        sampeyan, mesthi, duwe pangerten kelangan, kang kok sampeyan mbatesi dhewe kanggo alesan, tanpa mbantah apa-apa ing manfaat, kang banget pinunjul.

                        Punapa ingkang kedah kula aturakên saha katêrangakên dhatêng panjenengan sagêd kula aturakên, ékonomi punika ngèlmu ingkang sampun gangsal taun kawontênakên, ing ngriki badhe kula nêrangakên kanthi ringkes. 38-40% luwih saka 30 triliun dolar AS duwe utang marang investor asing sing wis nandur modal ing sekuritase pemerintah negara iki. triliun.
          3. IvanSviridov
            IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:24
            0
            Kutipan: Alexander Emrys
            ngracun wilayahe dhewe-dhewe (amarga angin mawar ora kasil banget kanggo kita) plus entuk blokade lengkap, malah DPRK bakal nyingkiri. banjur NATO bakal bungah

            Dadi nalika iku bakal? Seminggu mengko, ora sadurunge. Nanging perasaan pisanan bakal kuwat, bungah lan marem.
            1. nikel
              nikel 6 Oktober 2022 03:27
              -3
              Sampeyan bisa ngracun wilayah kanthi kimia sing prasaja. Lan apa sing bakal dadi pengaruh taktik ing lingkungan - ora ana sing ngerti. Supaya ora Rush kanggo joyfully mbukak sawise hryvnia.
          4. nikel
            nikel 6 Oktober 2022 03:25
            -3
            Aja ngguyu babagan blokade lengkap. Setengah saka blokade bakal ndhelik ing bolongan. Babak kapindho bakal ndalang yen ora ana kedadeyan. Apa Korea Utara bakal nolak. Kita ora ngalahake cedhak wilayahe, nanging dheweke wis suwe ora dituntun dening hegemon.
    7. IvanSviridov
      IvanSviridov 6 Oktober 2022 02:20
      -2
      Kutipan: BoyCat
      Ora ana sing ilang, potensial Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, mung kudu dibuwang kanthi bener.

      Kanggo ngomong sing bener, malah tembung sampeyan iki kaya ambigu. Sampeyan dhewe dudu agen Siguranza? eseman
  12. pemotong bolt
    pemotong bolt 5 Oktober 2022 20:23
    +2
    akeh wong Arab.
    Mratelakake panemume Nazi saka Batalyon Nasional babagan "kanca ing tangan" kuwi menarik ngguyu .
    1. Alexander Emris
      Alexander Emris 5 Oktober 2022 21:29
      +3
      Mufti Agung Yerusalem minangka tamu pribadi Hitler, padha rukun kanthi basis anti-Semitisme
      1. nikel
        nikel 5 Oktober 2022 22:20
        -4
        Anti-Semitism - gething saka bangsa Semit, kang kalebu Arab. Gething marang wong Yahudi diarani Judeophobia. Dadi luwih tepat ing tembung.
        1. Alexander Emris
          Alexander Emris 5 Oktober 2022 23:03
          0
          Kutipan: nikel
          Anti-Semitism - gething saka bangsa Semit, kang kalebu Arab. Gething marang wong Yahudi diarani Judeophobia. Dadi luwih tepat ing tembung.

          Aku nggunakake makna sing paling umum ditampa saka tembung "anti-Semitism". nanging, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nggunakake "Judophobia"
          1. nikel
            nikel 6 Oktober 2022 02:29
            +1
            Yen wong-wong biasa padha salah, mula ora kena salah karo dheweke. Matur nuwun Gusti, bangsa Slavia, Semit, lan Jermanik liwat sekolahku. Mulane, aku fokus ora ing umum ditampa, nanging ing kawruh gained. Iku kaya nelpon sembarang wong kulit ireng Amerika Afrika. Nanging apa hubungane Negro Prancis karo Amerika. Iki uga jenis umum. Lan iku uga umum kanggo terus parade bangga homo lan nyeret wong ireng menyang seri sembarang. Iki tegese apa sing umum ditampa - ora ateges bener. Umume, wong nggunakake informasi saka TV, lan ora saka Ensiklopedia Soviet Agung.
            1. Alexander Emris
              Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:38
              -2
              Ensiklopedia universal Rusia
              Brockhaus-Efron lan Ensiklopedia Soviet Agung
              kosakata gabungan





              Anti-Semitism, salah siji saka wangun intoleransi nasional lan agama, ditulis ing sikap musuhan marang wong Yahudi. Arabisme wis njupuk macem-macem formulir ing sajarah, saka prasangka agama lan psikologis lan segregasi, kang manifested dhewe utamané ing lingkungan hubungan domestik, kanggo kawicaksanan sing ditindakake dening badan negara lan expulsion paksa wong Yahudi lan malah extermination fisik (pembantaian). ). A. minangka fenomena sosial sing digunakake dening kelas eksploitasi sing ngatur kanggo macem-macem tujuan - politik, ekonomi, kanggo nyurung sentimen nasionalis, kanggo ngganggu wong kerja saka perjuangan kanggo solusi masalah sosial sing dhasar. Nganti pirang-pirang abad, rasa ora seneng sosial saka massa, sing ana ing prasangka agama lan etnis, sengaja diarahake menyang saluran A.

              Oyod sajarah A. bali menyang jaman kuna, nalika wong Yahudi, minangka asil saka diaspora, ketemu piyambak ing negara anyar saka pemukiman ing posisi minoritas nasional-agama. Agamane - Yudaisme - kanthi kultus lan sikap saben dinane, proklamasi wong-wong Yahudi minangka wong, "dipilih dening Gusti Allah", lan liya-liyane, kanthi cetha ngisolasi wong-wong mau saka populasi ing saubengé. Kanggo pirang-pirang abad, sosio-religius A. minangka jinis sing paling jelas saka A. Permusuhan marang wong-wong Yahudi amarga wong-wong non-Kristen didhukung ing negara-negara Kristen kanthi macem-macem fabrikasi: wong-wong gereja nuduh wong-wong Yahudi saka pembunuhan ritual Kristus, mateni Kristen. anak lan nggunakake getih kanggo nggawe roti Paskah, ing desecration saka kuil Kristen, etc. Motif sosio-ekonomi A. padha amarga kasunyatan sing wong Yahudi, sing klempakan aktivitas utamané ing perdagangan, riba, lan kerajinan, minangka hubungan komoditas-dhuwit berkembang, dadi saingan serius kanggo lokal (non-Yahudi) populasi perdagangan lan kerajinan. Ing jaman kuna, salah sawijining manifestasi A. sing paling misuwur yaiku buron wong Yahudi ing abad kaping 1. n. e. ing Alexandria, Antiokhia lan pusat liyane saka Kakaisaran Romawi. Ing Abad Pertengahan, paningkatan agronomi ing Eropah Kulon diamati wiwit pungkasan abad kaping 11 nganti abad kaping 12. gegandhengan karo tuwuhing intoleransi agama nalika perang salib (pogrom Yahudi sing ditindakake dening tentara salib ing dalan menyang Timur) lan utamane wiwit abad kaping 13 nganti abad kaping 14, ing kahanan perkembangan hubungan barang-dhuwit kanthi cepet. A. iki ditulis ora mung ing misahake wong Yahudi (larangan saka kekawin antarane wong Yahudi lan Kristen, Watesan komunikasi saben dinten antarane wong-wong mau, kanggo kang Yahudi padha dipeksa nganggo sandhangan khusus utawa pratandha khusu ing, kanggo manggon ing kwartal khusus; sing banjur dikenal minangka ghettos), amarga ora nduweni hak legal karo populasi Kristen, nanging uga ing pengusiran (kepenuhan utawa sebagean) wong Yahudi saka sawetara negara Eropah Kulon (saka Inggris taun 1290, saka Prancis taun 1394, saka Spanyol ing taun 1492, lsp); panganiaya marang wong-wong Yahudi digunakake dening panguwasa feodal lan pasamuwan kanggo ngrebut kasugihane.

              Minangka asil saka revolusi borjuis abad 16-19. Watesan hukum abad tengahan kanggo wong Yahudi dibuwang. Nanging, wis ing katelu pungkasan abad ka-19. ing kahanan krisis ekonomi 70-80s. lan karusakan massa saka bourgeoisie cilik, gelombang anyar A. diamati, kang saiki dikiataken dening mitos saka sirno wong Yahudi ing kahanan kang ora tetep ekonomi lan politik urip; oposisi borjuis cilik kanggo ibukutha gedhe diarahake menyang arah A., sing diiringi demagogi sosial. Gerakan anti-Semit ngrambah kekuatan tartamtu ing Jerman lan Austria-Hongaria, ing ngendi pimpinan partai Sosial Kristen (A. Stöcker ing Jerman, K. Lueger ing Austria-Hongaria) dadi juru warta. Ing wektu iki, kanggo pisanan, istilah "A." (negesake permusuhan marang wong-wong Yahudi sing kalebu bangsa Semit). Ing taun 1882, kongres anti-Semit internasional pisanan dianakaké ing Dresden. Upaya kanggo nguatake A. ketemu karo oposisi saka pasukan progresif (contone, ing Prancis nalika Dreyfus Affair, ndeleng Dreyfus Affair). Saka pungkasan abad kaping 19 Perjuangan nglawan Aljazair rumit amarga panyebaran Zionisme, sing saya tambah reaksioner. Saiki Zionisme minangka ideologi, sistem organisasi sing dicacah, praktik politik saka borjuasi Yahudi gedhe, digabung karo bunderan monopoli Amerika Serikat lan kekuwatan imperialis liyane; isi utama Zionisme modern, kang nglirwakake kapentingan bener saka wong Yahudi, iku chauvinism ardent lan ganas anti-komunisme. Para pemimpin Zionis, sing ngembangake gagasan babagan "kalanggengan" A., nyuwun supaya wong-wong Yahudi dipisahake saka bangsa liya, praktis nguatake lan nguatake A. lan nggunakake kanggo kepentingane dhewe.

              Ing Rusia A. ana ateges doktrin negara dikenali; Wong-wong Yahudi (ora dibaptis) diwatesi ing papan panggonane ("Pale of Settlement"), padha dilarang tuku tanah lan melu tetanèn, nyekel jabatan perwira, dadi layanan umum, nggarap ril sepur lan surat; ana (wiwit taun 80-an) norma kanggo diakoni wong Yahudi menyang institusi pendidikan menengah lan luwih dhuwur, lan liya-liyane. A. didhukung dening pengadilan sing nuduh wong Yahudi saka pembunuhan ritual (kasus Velizh ing taun 19-an lan 20-an, kasus Beilis taun 30, lan liya-liyane). Bentuk pogrom anti-Yahudi sing paling brutal, gelombang pisanan sing (awal 19-an) diluncurake dening kalangan reaksioner sawise mateni Alexander II, lan sing kapindho nalika Revolusi 1913-80. Para pogromists dipimpin dening Ratusan Ireng saka Uni Rakyat Rusia, lan ing mburi dheweke ana polisi rahasia tsarist. Mengko, ing taun-taun Perang Sipil, keterlibatan wong Yahudi ing gerakan revolusioner didorong dening pogrom Yahudi massal sing diatur dening Petliurists lan Denikinites, geng Makhno lan "ataman" liyane. Demokrasi Sosial Rusia, kaya partai Marxis ing negara liya, kudu nglawan A. lan nasionalisme Yahudi (diwujudake, utamane, ing kegiatan partai politik Yahudi kayata Bund); perang nglawan A. dianggep dening Demokrat Sosial Rusia minangka bagéan integral saka perjuangan pembebasan umum lan solusi demokratis saka pitakonan nasional. V. I. Lenin, nuding "... sambungan sing ora diragukan saka anti-Semitisme karo kapentingan sabenere borjuis, lan dudu strata kerja saka populasi" (Poln. sobr. Soch., 1905th ed., vol. 07, p. . 5), nandheske sing A. wis inflated dening kelas exploitasi, nggunakake pepeteng saka massa, nyatet pengaruh corrupting A., poisoning eling wong; Ing wektu sing padha, Lenin nandheske yen perjuangan wong-wong Yahudi dhewe nglawan Azerbaijan ora kudu awujud nasionalisme lan nglanggar aliansi revolusioner proletariat Yahudi karo proletar saka bangsa liya. Perwakilan saka inteligensia progresif Rusia, kalebu M. Gorky, V. G. Korolenko, banget nentang A.

              Revolusi Sosialis Oktober Agung nggawe dhasar kanggo ngrampungake pitakonan nasional ing USSR lan, utamane, nggawe kesetaraan lengkap kanggo wong Yahudi ing kabeh bidang urip. Resolusi Dewan Komisaris Rakyat tanggal 25 Juli 1918, sing ditandatangani dening V. I. Lenin, nyatakake A. "mati amarga revolusi buruh lan petani" lan mrentahake supaya para pogrom lan sing nindakake agitasi pogrom dilarang.

              Ing 30-40s. abad kaping 20 Nazi Jerman dadi pusat A., ing ngendi iki dikuwatake dening teori rasis lan nduweni karakter pembantaian sing diatur kanthi resmi. Ing wektu iku, kelompok lan organisasi fasis ing sawetara negara liyane banget kuwat Azerbaijan. Ing Jerman lan negara-negara sing dikuwasani nalika Perang Dunia II, miturut rencana sing dikembangake khusus dening negara fasis, kira-kira 2 yuta wong Yahudi dirusak (utamane ing "kamp pati" sing dibangun kanggo tujuan iki). Kekalahan Nazi Jerman lan kutukan internasional babagan panganiaya wong-wong Yahudi dening pamaréntah Nazi (kualifikasi dening uji coba Nuremberg minangka kejahatan marang manungsa) nyebabake pukulan kanggo A. Nanging, ing negara-negara kapitalis ora ilang, sanajan iku wiwit nyata ing farm luwih anteng (utamané ing segregasi kluwarga lan diskriminasi marang wong Yahudi) lan kurang asring njupuk formulir kasar (pogrom lokal, contone, ing Liverpool ing 6, arsons saka papan pangibadah, etc.); A kawentar saka A. biasane bertepatan karo intensifikasi reaksi politik ing macem-macem negara.

              Propaganda Imperialis lan Zionis nyoba nampilake perjuangan bangsa Arab nglawan kebijakan agresif saka kalangan penguasa Israel minangka manifestasi saka A.

              A. dikutuk dening kabeh pasukan progresif masyarakat internasional. Konferensi Internasional Partai Komunis lan Partai Buruh taun 1969 ngajak kanggo ngiyataken perjuangan "... nglawan diskriminasi rasial lan nasional, Zionisme lan anti-Semitisme, sing diobong dening pasukan reaksioner kapitalis lan digunakake kanggo ngrusak massa politik" (Konferensi Internasional Partai Komunis lan Buruh. Dokumen lan Bahan, 1969, p. 323).

              Sistem sosialis nggawe dhasar kanggo kesetaraan lengkap wong, ora preduli saka ras utawa kewarganegaraan. lan akibate, kanggo pambusakan lengkap A. Miturut Art. 123 saka Konstitusi USSR, sembarang martakaké eksklusivitas ras utawa nasional (lan, Akibate, A.) punishable dening hukum.



              Lit.: F. Engels, On Anti-Semitism, K. Marx lan F. Engels, Soch., ed. 2, jilid 22; Lenin, V.I., Ing buron pogrom wong Yahudi, Poln. col. soch., ed. 5, v. 38; dheweke, On the Question of National Policy, ibid., vol. 25; dheweke, RUU Kesetaraan Nasional, ibid.; Bebel A., Demokrasi Sosial lan Anti-Semitisme, St Petersburg, 1907; Larin Yu., Yahudi lan anti-Semitisme ing USSR, M.-L., 1929; Lozinsky S. G., Akar sosial anti-Semitisme ing Abad Pertengahan lan ing jaman modern, L., 1929; Nuremberg trial, vol 4, M., 1959, p. 655-733, v. 7, M., 1961, kaca. 307-541; Kon I. S., Psikologi prasangka, "Donya Anyar", 1966, No. Lazare B., L'antisémitisme, son histoire et ses cause. P., 9; Levinger LJ, Penyebab anti-Semitisme ing Amerika Serikat, Phil., 1894.

              V. I. Kozlov.
              1. nikel
                nikel 6 Oktober 2022 02:45
                0
                OK. Tegese guruku luwih keren tinimbang TSB? Umumé, bab sing migunani banget, sayangé, ing kono padha kepengin banget karo anti-Semitisme, mbok menawa nalika wong Yahudi perang karo Arab ana pan-Semitisme.
                1. Alexander Emris
                  Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:50
                  -1
                  Kutipan: nikel
                  OK. Tegese guruku luwih keren tinimbang TSB? Umumé, bab sing migunani banget, sayangé, ing kono padha kepengin banget karo anti-Semitisme, mbok menawa nalika wong Yahudi perang karo Arab ana pan-Semitisme.


                  Sampeyan ngritik wong amarga ora njupuk informasi saka TSB, nanging sayangé sampeyan malah ora mbukak artikel TSB babagan topik iki. Dadi kikuk.
                  1. nikel
                    nikel 6 Oktober 2022 02:56
                    0
                    Apa sing kikuk? Kasunyatan manawa, ora kaya sampeyan, aku mbedakake anti-Semitisme saka anti-Semitisme? Sampeyan kudu isin kanggo sampeyan, lan sampeyan nyoba kanggo narik celonone cendhak. Apa kasunyatan sing dheweke muji pendidikan Soviet ala? Ya, wong-wong wis fokus ing komponen politik - kedadeyan kasebut. Dadi sampeyan ora perlu ngajari aku yen sampeyan ora ngerti definisi tembung kasebut dhewe.
                    1. Alexander Emris
                      Alexander Emris 6 Oktober 2022 03:00
                      0
                      Kutipan: nikel
                      Apa sing kikuk? Kasunyatan manawa, ora kaya sampeyan, aku mbedakake anti-Semitisme saka anti-Semitisme? Sampeyan kudu isin kanggo sampeyan, lan sampeyan nyoba kanggo narik celonone cendhak. Apa kasunyatan sing dheweke muji pendidikan Soviet ala? Ya, wong-wong wis fokus ing komponen politik - kedadeyan kasebut. Dadi sampeyan ora perlu ngajari aku yen sampeyan ora ngerti definisi tembung kasebut dhewe.


                      Iku isin sing nelpon kanggo tarik informasi saka TSB, nanging ora nindakaken dhewe. Lan ya, aku nggambar definisi tembung kasebut saka TSB, lan sampeyan dhewe, sing wis nimbali aku kanggo nindakake iki, saiki nyoba kabeh cara kanggo mbukak manawa sampeyan ora perlu ngrungokake TSB lan umume aku ' Aku salah yen aku nindakake iki.
                      Pranyata ora logis, rewel lan kikuk.
                      1. nikel
                        nikel 6 Oktober 2022 03:16
                        0
                        Inggih? Yen aku ora nggatekake fiksasi politik publikasi, banjur apa? Dadi sampeyan gleaned kanggo seneng ngomong sing padha bajingan tunangan, lan aku ora nyalahke.
                        Maneh, aja nyoba pas karo celana cendhak. Yen sampeyan dadi anti-Semite babras - Aku simpati. Biasane nyinggung klompok tartamtu sing seneng nguwuh "anti-Semitisme", "holocaust". Aku duwe apa-apa marang wong-wong mau, nanging wong banget touchy. Sanajan kudu cerah ing Haifa.
                      2. Alexander Emris
                        Alexander Emris 8 Oktober 2022 01:14
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Inggih? Yen aku ora nggatekake fiksasi politik publikasi, banjur apa? Dadi sampeyan gleaned kanggo seneng ngomong sing padha bajingan tunangan, lan aku ora nyalahke.
                        Maneh, aja nyoba pas karo celana cendhak. Yen sampeyan dadi anti-Semite babras - Aku simpati. Biasane nyinggung klompok tartamtu sing seneng nguwuh "anti-Semitisme", "holocaust". Aku duwe apa-apa marang wong-wong mau, nanging wong banget touchy. Sanajan kudu cerah ing Haifa.


                        Sampeyan kudu disalahake amarga menehi rekomendasi ensiklopedia sing durung diwaca dhewe.
                        Sampeyan kudu nyalahke kanggo distorsi - Aku wrote ndhuwur sing "Judophobia" uga jeneng sampurna ditrima, lan sampeyan mbabarake minangka yen offends kula.
                        Kowé kaluputan nglakokké tes getih nganggo surat-menyurat, nggolèki wong Yahudi marang aku, senajan kowé ora ngerti sapa Aku. Aku duwe cukup getih Slavic, nanging ora Yahudi. Aku ora duwe apa-apa marang dheweke, nanging aku ora duwe tetes saka dheweke.
                      3. nikel
                        nikel 8 Oktober 2022 16:32
                        0
                        Biasane padha mbenerake sapa golongane kuwi. Ora ana sing ala babagan dheweke. Mung sakperangan alesan padha nolak sing "sampeyan". Kenging punapa?
                      4. Alexander Emris
                        Alexander Emris 8 Oktober 2022 23:01
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Biasane padha mbenerake sapa golongane kuwi. Ora ana sing ala babagan dheweke. Mung sakperangan alesan padha nolak sing "sampeyan". Kenging punapa?


                        ok, Aku bisa ngirim jeneng lengkap ing pribadi, sampeyan bakal melu penggalian genealogi saka wit kulawarga ing dhewe. Yen sampeyan nemokake wong Yahudi ing kana, kirimi aku pesen)
                      5. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 05:18
                        0
                        Foto saka internet? Apa njupuk wong bodho? Lan aku ora ngerti - wong Yahudi, apa isin?
                      6. Alexander Emris
                        Alexander Emris 9 Oktober 2022 13:53
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Foto saka internet? Apa njupuk wong bodho? Lan aku ora ngerti - wong Yahudi, apa isin?


                        Apa jeneng sampeyan dadi foto saka Internet? Utawa dumadakan ora mangsuli aku?
                      7. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 18:04
                        0
                        Umumé, sampeyan bisa nemokake jeneng lengkap saka buldoser. Lan apa dumadakan? Apa kabeh bakal owah?
                      8. Alexander Emris
                        Alexander Emris 9 Oktober 2022 19:42
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Umumé, sampeyan bisa nemokake jeneng lengkap saka buldoser. Lan apa dumadakan? Apa kabeh bakal owah?


                        sampeyan bakal duwe kesempatan sing apik kanggo nyelidiki wit kulawargaku, nggawe kabeh pitakon sing dibutuhake ing arsip lan nyoba golek wong Yahudi ing kana)
                      9. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 22:12
                        0
                        Kanggo apa? Apa sampeyan agen keamanan utawa negara liya? Genius sing ora diakoni? Utawa master sihir ing tingkat Wolf Messing?
                      10. Alexander Emris
                        Alexander Emris 9 Oktober 2022 23:39
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Kanggo apa? Apa sampeyan agen keamanan utawa negara liya? Genius sing ora diakoni? Utawa master sihir ing tingkat Wolf Messing?


                        Kanggo mbuktekake sindiran sampeyan yen aku iki wong Yahudi, mesthi)
                      11. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 04:14
                        0
                        Ah, kenapa??? Apa aku - apa - Presiden Federasi Rusia, kepala FSB utawa profesor kepala Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia? Sampeyan jelas isin karo asal-usul sampeyan lan nyoba mbuktekake yen sampeyan getih murni. Buktine, nanging kanggo aku. Aku ora peduli. Malah yen ibumu saka Ceres.
                      12. Alexander Emris
                        Alexander Emris 10 Oktober 2022 08:29
                        -1
                        Kutipan: nikel
                        Ah, kenapa??? Apa aku - apa - Presiden Federasi Rusia, kepala FSB utawa profesor kepala Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia? Sampeyan jelas isin karo asal-usul sampeyan lan nyoba mbuktekake yen sampeyan getih murni. Buktine, nanging kanggo aku. Aku ora peduli. Malah yen ibumu saka Ceres.


                        Sampeyan wong sing ora ngerti carane kanggo mangsuli pangandikane. ora bisa njawab kanggo rekomendasi TSB amarga padha ora maca dhewe. padha ora bisa mangsuli sindiran bab asal kula, tandha sing padha mung sepisan maneh blur metu mung kanggo blurt metu.
                        ing lingkunganku, wong sing kaya ngono kuwi ora diajeni, lan sapa wae sing nduweni rasa mulya lan martabat sing dhasar ora bakal ngurmati wong sing ora ngerti carane njawab omongane.
                        apik luck iki ing saluran luwih, nanging karo interlocutors liyane, Aku ora weruh alesan kanggo terus ngomong karo sampeyan
                      13. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 16:34
                        0
                        Apa sampeyan? gelo? Lan kenapa dheweke nulis lembaran kasebut? Ayo ndeleng carane sampeyan netepi tembung sampeyan.
            2. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 6 Oktober 2022 11:53
              0
              Ana uga Ensiklopedia Great Russian uga bab apik.
              1. nikel
                nikel 6 Oktober 2022 15:40
                0
                OK. Urip kabeh publikasi erudite. Kajaba sing politik.
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 6 Oktober 2022 21:14
                  -1
                  Kutipan: nikel
                  OK. Urip kabeh publikasi erudite. Kajaba sing politik.

                  Aku setuju. Senajan politik perlu, nanging kapisah.
                  1. nikel
                    nikel 6 Oktober 2022 23:36
                    +1
                    Ora ora. Ing politik, dheweke nulis ampas sing praktis ora beda karo buku babagan Krishna. Piye wae aku njupuk dhewe kanggo maca Hari Krishna ageng - ngucapake dregs. Nanging, kaya sajarah CPSU.
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 7 Oktober 2022 12:58
                      0
                      Ya, piye wae aku ora mikir babagan sejarah CPSU eseman Maksudku kerja sing luwih serius. Aku uga nyoba maca babagan Krishna. ngguyu Ora kaya ngono, maca sing nyenengake
                      1. nikel
                        nikel 7 Oktober 2022 16:18
                        0
                        Kabeh karya iki minangka pegatan blatant lan omong kosong. Padha migunani mung amarga bisa dadi panas oven.
                      2. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 8 Oktober 2022 12:00
                        0
                        Ya, aja ngomong ... karya Machiaveli utawa Sun Tzu mesthi relevan
                      3. nikel
                        nikel 8 Oktober 2022 16:28
                        0
                        Aku njupuk minangka fiksi. Kakehan owah-owahan wiwit iku.
                      4. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 16:07
                        0
                        Iku mung katon. Lingkungan wis owah, nanging sifat manungsa tetep padha.
                      5. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 17:56
                        0
                        Inggih, manungsa, ora mangu. Nanging kemungkinan wis ping pingan.
                      6. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 21:44
                        0
                        Kemungkinan ya, nanging prinsip tumindak tetep padha. Amarga apa ngganti soko yen dianggo mung apik.
  13. CentDo
    CentDo 5 Oktober 2022 20:23
    + 12
    Ing wektu sing padha, konsentrasi pasukan saka Angkatan Bersenjata Ukraina terus kanggo serangan luwih ing Svatovo. Miturut informasi liyane, gerakan BTG Ukrainia ing arah lor lan kidul Svatovo wis diwiwiti, nyoba nutupi posisi Rusia ing wilayah kasebut.

    Ketoke iki dudu tujuan prioritas. Iku luwih gampang kanggo Pethel ing ora ngerti apa warehouses lan cheerfully laporan ing karusakan soko ana. Lan VKS, ketoke, ora dimaksudaké kanggo serangan mungsuh malah 30 km saka garis ngarep.
    Kita wis teka.
    1. nikel
      nikel 5 Oktober 2022 22:22
      -4
      Aku uga ora ngerti kenapa Geranium sing padha ora bisa diturunake kanthi massal nglawan pasukan sing maju? Kerusakan bakal signifikan lan efek psikologis. Apa jenis understrategists sing lungguh ing Markas? Nafig ora nyerahake Gréja Putih iki. Ya, lan kita adoh saka Odessa.
      1. Alexander Emris
        Alexander Emris 5 Oktober 2022 23:09
        +2
        Kutipan: nikel
        Aku uga ora ngerti kenapa Geranium sing padha ora bisa diturunake kanthi massal nglawan pasukan sing maju? Kerusakan bakal signifikan lan efek psikologis. Apa jenis understrategists sing lungguh ing Markas? Nafig ora nyerahake Gréja Putih iki. Ya, lan kita adoh saka Odessa.

        ora ana sing rumit lan cidra ing babagan iki. Supaya kanggo nggawa mudhun Geraniums ing maju (mobile minangka standar) pasukan, sampeyan kudu ngerti persis ngendi padha ing wektu nyata. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu duwe akeh drone pengintaian, konstelasi satelit, komunikasi ndhelik sing dipercaya karo infantri sampeyan (katon akeh), pusat pangolahan informasi sing kuat lan skema interaksi antarane senjata tempur, sing ngidini, ing panyuwunan. saka sembarang komandan platoon, kanggo mbukak geni ing 2-10 menit (ora Matter artileri utawa drones) ing target mobile dikenali. Angkatan Bersenjata RF, miturut laporan saka ngarep, ora duwe iki.
        mulane, nggunakake Geraniums marang obyek stasioner soko sing RF Angkatan Bersenjata bener bisa nindakake supaya nimbulaké ing paling sawetara karusakan kanggo mungsuh. lan mencet ing bagean seluler ngluwihi kemungkinan. APU duwe pengintaian lan komunikasi sing mapan, supaya bisa nggunakake Bayraktar marang unit seluler
        1. nikel
          nikel 6 Oktober 2022 02:19
          -1
          Dadi ora kaya rahasia ing ngendi klompoke.
          "lan ngengingi Unit seluler karo wong-wong mau ngluwihi kabisan. Angkatan Bersenjata Ukraina wis mantep pengintaian lan komunikasi, supaya padha bisa nggunakake Bayraktars marang Unit mobile" Apa njaba? Mung luwih saka ana kamungkinan kuwi. Lan Bayraktar luwih gedhe lan luwih rentan tinimbang Geranium. Inggih, luwih larang. Iku luwih saka kompetensi. Yen para jenderal ora ngerti babagan iki, mula ora kaget yen kita terus-terusan kumpul maneh.
          1. Alexander Emris
            Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:35
            -1
            Kutipan: nikel
            Dadi ora kaya rahasia ing ngendi klompoke.
            "lan ngengingi Unit seluler karo wong-wong mau ngluwihi kabisan. Angkatan Bersenjata Ukraina wis mantep pengintaian lan komunikasi, supaya padha bisa nggunakake Bayraktars marang Unit mobile" Apa njaba? Mung luwih saka ana kamungkinan kuwi. Lan Bayraktar luwih gedhe lan luwih rentan tinimbang Geranium. Inggih, luwih larang. Iku luwih saka kompetensi. Yen para jenderal ora ngerti babagan iki, mula ora kaget yen kita terus-terusan kumpul maneh.


            Ing kene ana serangan ing ngarep ing 20-100 km. nang endi wae ana kelompok mungsuh mobile. Infantri kita malah ndeleng wong-wong mau, nanging komunikasi sing ora apik.
            Ana uga sawetara satelit lan drone kanggo terus ngawasi kahanan kasebut.
            Nanging ana mukjijat, lintang-lintang converge, laporan ing ngendi mungsuh munggah. Lan ing sisih ndhuwur, ora malah kekacoan, nanging luwih elek - sistem multi-tahap sing kompleks kanggo promosi informasi menyang sing nemtokake, nanging apa sing bakal ditrapake. Akibaté, nganti tekan sing nemtokake, kabeh owah-owahan dramatis ing paprangan, mungsuh pindhah menyang ijo, maju, mundur utawa lungguh ing wilayah omah. Lan Geranium mabur ana, lan panggonan sing dituduhake wis kosong.
            Ukrainia duwe masalah sing cukup, nanging akeh masalah kita wis ditanggulangi dening penasihat NATO - komunikasi wis ditetepake, rantai pembuat keputusan wis dikurangi, ana drone kanthi jumlah, satelit Amerika lan Eropa lan think tank ing layanane. mulane, padha bisa ngirim Bayraktar luwih gedhe karo resiko kurang saka Geranium kita luwih cilik, amarga padha asring ngerti ngendi siji saka kita ing wektu nyata, lan kita ing gati duwe kesempatan luwih murah.
            1. nikel
              nikel 6 Oktober 2022 02:42
              -1
              Aku ora ngomong babagan klompok seluler, nanging babagan akumulasi pasukan. Nanging ana akumulasi. Ing kono sampeyan kudu nabrak dheweke.
              Minangka kanggo manajemen cumbersome - iki dingerteni, nanging fixable.
              Bayraktar minangka priori ing zona risiko sing luwih gedhe tinimbang Geranium. Yen, contone, padha nggawe versi apik saka Geranium, contone, "Hornet" tanpa motor buzzing, ing Sumerians umume bakal ing alangan. Lan dadi metu sing gegaman paling efektif ora larang van der Wafer Hymars, nanging Shahid kerajinan.
              1. Alexander Emris
                Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:46
                -1
                Kutipan: nikel
                Aku ora ngomong babagan klompok seluler, nanging babagan akumulasi pasukan. Nanging ana akumulasi. Ing kono sampeyan kudu nabrak dheweke.
                Minangka kanggo manajemen cumbersome - iki dingerteni, nanging fixable.
                Bayraktar minangka priori ing zona risiko sing luwih gedhe tinimbang Geranium. Yen, contone, padha nggawe versi apik saka Geranium, contone, "Hornet" tanpa motor buzzing, ing Sumerians umume bakal ing alangan. Lan dadi metu sing gegaman paling efektif ora larang van der Wafer Hymars, nanging Shahid kerajinan.


                Iku kabeh gumantung ing oposisi. Bayraktar, amarga intelijen Angkatan Bersenjata Ukraina lan luwih cepet nggawe keputusan, bisa nyerang ing papan sing paling ora dilindhungi.

                Kanggo kluster, trik NATO lan unit kejut Angkatan Bersenjata Ukraina sing dilatih dening wong-wong mau ana ing dispersal, ing kabeh cara bisa ngindhari kluster mobilitas sing gedhe, sing trep kanggo mencet. Kita saiki uga kanthi cepet pindhah menyang taktik sing padha, yen bisa - iki minangka syarat perang modern.
                1. nikel
                  nikel 6 Oktober 2022 02:50
                  0
                  Rungokake, Bayraktar dudu wong ajaib saiki. Suwe suwe.
                  NATO bisa uga nyingkiri, nanging wong Sumeria ora. Lan padha bisa nggawe kluster karo kabeh klompok seluler. Inggih, katon luwih gampang. Ya, lan ora bisa atomisasi kabeh kanthi prinsip. Maneh, cangkang, rudal, dhukungan, stasiun seluler. Inggih, mesthi, kabecikan kuwi kudu dijaga
                  1. Alexander Emris
                    Alexander Emris 6 Oktober 2022 02:54
                    0
                    Kutipan: nikel
                    Rungokake, Bayraktar dudu wong ajaib saiki. Suwe suwe.
                    NATO bisa uga nyingkiri, nanging wong Sumeria ora. Lan padha bisa nggawe kluster karo kabeh klompok seluler. Inggih, katon luwih gampang. Ya, lan ora bisa atomisasi kabeh kanthi prinsip. Maneh, cangkang, rudal, dhukungan, stasiun seluler. Inggih, mesthi, kabecikan kuwi kudu dijaga


                    Aku ora mikir, kanthi kabeh kekacauan ing Angkatan Bersenjata RF, ana wong bodho sing lungguh ing kono. Lan, amarga Geranium durung digunakake nglawan panyerang, mula ora ana kesempatan nyata kanggo nindakake iki. Utawa ngiyanati, nanging iki minangka tingkat trik kotor sing cilik banget.

                    Minangka kanggo "ora wunderwaffle" - perang menang ora dening wunderwaffles, nanging sistem apa. Bayraktar, Hymers, Geranium, malah Maviks minangka sistem sing bisa digunakake, saben ana ing niche taktis dhewe.
                    1. nikel
                      nikel 6 Oktober 2022 03:22
                      -1
                      Sing bodho iku. Apa iku perlu kanggo pindhah menyang Kiev? Yagene ora ana wilayah benteng ing wilayah Kharkiv, lan ladang ranjau ing wilayah Kherson? Padha duwe kabeh kemungkinan, nanging sampeyan ora bisa nulis bab Sumerians pulverized minangka apik minangka bab Gréja Putih.
                      Apa sampeyan ngerti apa logika dheweke? Wiwit Geranium mabur 1000 km, iku ora worth ngirim 30-50 km. Lan kasunyatan sing bakal nyebabake karusakan gedhe ing mungsuh lan nylametake nyawa para prajurit kita ora penting.
                      Mung Hymars lan Bayraktar minangka keajaiban sing larang. Lan perang dimenangake dening geranium, bruwang, pesawat serangan lan tentara, sistem MLRS.
                    2. IvanSviridov
                      IvanSviridov 6 Oktober 2022 05:03
                      -1
                      Kutipan: Alexander Emrys
                      Lan, amarga Geranium durung digunakake nglawan panyerang, mula ora ana kesempatan nyata kanggo nindakake iki.

                      Amin! Kaping pirang-pirang aku nyoba kanggo gawe uwong yakin wong kene yen sawetara tumindak miraculous lan kabeh-ngrusak ora dileksanakake, banjur iki ora amarga "wedi nesu master Western", nanging saka kemungkinan winates nyata dibandhingake impen lan bayangan. . Mung nesu lan "minus" nanggepi. eseman
  14. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 5 Oktober 2022 20:23
    -3
    Inggih, iku ora kabeh ala. Tentara bayaran Inggris dadi gila ing pesisir ing Turki bebarengan karo "Azov". Roma Abramovich dibalekake kabeh sing ora bisa ditindakake: "Raja Britania Raya sing anyar, Charles III, nandatangani dekrit pisanan ing posisi anyar. Miturut dekrit raja, klub bal-balan Chelsea bakal bali menyang pemilik sing sah, pengusaha Romawi. Abramovich."
    Cetha yen oligarki degreased kabeh negara, nanging ana pangarep-arep lan kapercayan sing iki pungkasan bab tentara. Nanging yen dideleng saka kejenuhan karo senjata modern, ala, ala, ala.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 5 Oktober 2022 20:35
      +7
      Klub Sepak Bola Chelsea bakal bali menyang pemilik sing sah kanthi dekrit raja
      Mungkasi disinformasi. Sing duwe hak Chelsea yaiku miliarder Amerika Todd Boeli, sing tuku.
      1. Essex62
        Essex62 6 Oktober 2022 01:39
        -3
        Badhe dipun pendhet saking Boeli, wangsulaken dhateng Roma, punapa ingkang langkung prasaja, dhawuhipun sang sepuh (raja). FC Chelsea ana ing wilayah Kaukasus Kidul, raja sing tanggung jawab ing kana, Yankees bakal ngilangke. wassat ngguyu
        1. pemotong bolt
          pemotong bolt 6 Oktober 2022 02:02
          0
          , ingkang sepuh (raja) dhawuh.
          Iki ora tau kedadeyan ing sajarah Monarki Inggris. Raja ing thieving butt mlaku errands belay Infalip.
          1. mordvin 3
            mordvin 3 6 Oktober 2022 02:05
            0
            Quote: pemotong baut
            Infalip.

            Info saka situs satirical.
            1. Essex62
              Essex62 6 Oktober 2022 10:13
              0
              Dadi iki sindiran, lan sampeyan, minusers, apa sing sampeyan pikirake?
              1. mordvin 3
                mordvin 3 6 Oktober 2022 10:21
                0
                Kutipan: Essex62
                Lan sampeyan, minusers, apa sing sampeyan pikirake?

                Aku ora nyetel cons, Nanging, claims ora marang kula.
                1. Essex62
                  Essex62 6 Oktober 2022 10:34
                  0
                  Aku ora khusus kanggo sampeyan. Mula dheweke takon. Mbokmenawa ing kekosongan. hi
  15. Born_in_Russia
    Born_in_Russia 5 Oktober 2022 20:30
    -6
    Varyag bangga kita ora nyerah marang mungsuh, ora ana sing kepengin welas asih!
  16. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 5 Oktober 2022 20:31
    +2
    Piye wae aku ora ngerti - nanging kanggo sapa warga lokal? Sajrone Perang Patriotik Agung, warga ndudhuk selokan watara jam, ndudhuk lan trenches, dilengkapi dugouts. Pancen, ing Liman sing padha ana 15 ewu warga sipil - ya, mesthine bakal ndhudhuk Volga-Don sajrone seminggu nganggo shovel! Piye wae, misale jek, "dibebasake" ora pengin dibebasake, lan yen sampeyan ngelingi manawa wong-wong mau ngladeni ing TerO Ukreroykha, umume sedhih ...
    1. Plate
      Plate 5 Oktober 2022 21:27
      -1
      Apa sing bakal ditindakake marang prajurit sing dilatih kanthi pengalaman? Ora ketompo. Kaya shitcoder pemula ora bakal nindakake apa-apa marang programmer profesional, kaya bocah sekolah sing bubar njupuk potlot lan panguasa ing tangane ora bakal bisa saingan karo insinyur sing berpengalaman nggunakake macem-macem sistem komputer, mula dadi milisi sing wis mung dijupuk tong minyak ing tangane bakal ulig sapisan utawa kaping pindho profesional.
      1. alexy sidaikin
        alexy sidaikin 6 Oktober 2022 12:03
        -2
        Mulane dheweke ora ngirim wajib militer menyang Ukraina ... lan sing dimobilisasi kabeh paling ora sing wis dadi tentara ...
    2. 1939_1940
      1939_1940 5 Oktober 2022 22:29
      0
      Dadi katon, ana akeh video ing kreta, carane populasi ketemu karo Angkatan Bersenjata Ukraina .. Sing paling menarik yaiku ora ana sing wedi, ing kamera, kanthi terang-terangan nyatakake katresnan kanggo dheweke ... kanthi bungah lan tresna .. Utamane bocah-bocah .. dheweke yakin manawa iki bakal langgeng .. Kaya badut pecandu narkoba, dheweke yakin yen dheweke bakal ngganti Azov .. Kaya Lyusya Arestovich, dheweke ngandhani kabeh wong ing ngendi lan kepiye serangan bakal ditindakake .. Lan kabeh wong ing kene ngguyu dheweke, ngrungokake tembung Konashenkov .. nglirikPranyata homo lan pecandu narkoba perang luwih apik tinimbang militer sing wani saka distrik Arbat.
      1. Plate
        Plate 6 Oktober 2022 19:04
        0
        Kutipan: 1939_1940
        Dadi, katon, ana akeh video ing kreta, kepiye populasi ketemu karo Angkatan Bersenjata Ukraina.

        Goebbelse uga duwe video babagan carane warga Soviet karo kembang ketemu karo prajurit Wehrmacht. Yen sanajan video kasebut kasil direkam, banjur saiki ... Ya, wong Ukraina dhewe nuduhake bom Paris liwat Su-57.
        Aku ora ngandika iku ora, Aku ora ngandika iku. Ing kene, aja ngandel apa-apa, utawa percaya karo wong sing padha karo sampeyan.
    3. Vladimir100
      Vladimir100 6 Oktober 2022 03:42
      -4
      populasi ana biasane hohlyatsky lan iku cetha sing kanggo wong-wong mau. nanging ora ngowahi apa-apa. kudu digusur saka kono menyang kulon, ora ana solusi liyane.
  17. Arbeiternegast
    Arbeiternegast 5 Oktober 2022 20:33
    +5
    APUs klempakan 30 km saka garis BS.
    Nyuwun pangapunten, nanging "tornado" kena pira? Ora ana hulu ledak kaset? Utawa warhead karo tbs? Nanging apa "badai" ora bakal tekan 30 km? Utawa mung ing "bintang" puluhan hektar tanah bisa diobong?
    1. Plate
      Plate 5 Oktober 2022 21:26
      0
      Lan ora mung ing Star. Saham MLRS wis gedhe wiwit jaman USSR, nanging sakperangan alesan ... Lan aku ora ngerti carane nyoba kanggo nerangake iki saka sudut pandang militèr. Liyane katon minangka sawetara teori konspirasi.
  18. Plesiosaurus
    Plesiosaurus 5 Oktober 2022 20:37
    -2
    Ayo ndeleng apa sing kedadeyan sabanjure, nanging kita luwih yakin manawa Svatovo lan Kreminnaya bakal mbela saben dina. Lan ya, ing NG, bakal ana mobilisasi liyane. 300 ewu ora cukup. Iki ramalanku.
  19. kventinasd
    kventinasd 5 Oktober 2022 20:43
    +2
    Svatovo saiki dadi kutha kunci, kalah sing bakal mbukak dalan kanggo mungsuh menyang Severodonetsk, Lisichansk lan Rubizhne kanthi akses luwih menyang Lugansk. Mulane, kita siyap ngadeg nganti mati, ngenteni nyedhaki cadangan.

    Yen aku wis maca laporan kaya nem sasi kepungkur, aku bakal mikir yen aku maca laporan saka Perang Patriotik Agung.
    Nanging saiki, nalika kabeh jagad weruh keputusasaan tentara 2 ing jagad iki ing ngarepe tentara sing didorong menyang garis kaping 23, aku disiksa dening keraguan lan aku terus takon: Apa kabeh wis ana ing negara kita utawa kita kaya ngono. mulang pracaya kabeh sing siaran media Rusia, sing kita pasrah marang nasib iki?
    Lan sawise kabeh, ana alternatif mung ing propaganda Ukrainia lan macem-macem saluran liberal, sanajan ana sampah palsu liwat gendheng. Yagene ora ana kritik sing sehat (mesthi ora anti-negara) ing media kita babagan apa sing kedadeyan?
    1. Komentar wis dibusak.
      1. kventinasd
        kventinasd 5 Oktober 2022 21:16
        -3
        Kutipan saka shaval
        Apa sampeyan wis tau krungu kritik marang Putin lan supaya mengko wong-wong iki ora lungguh suwe?.

        Krungu luwih saka sepisan. Kebak saluran TV (inagen) akreditasi ing Federasi Rusia, ing ngendi dheweke ngritik pamrentah kita kanthi kuat lan utama. Bisa mbayangno kaya iki ing Ukraina?
        1. Keburek
          Keburek 5 Oktober 2022 21:55
          0
          Ora ana sing ngritik nganti suwe, kajaba saluran kasebut duwe lisensi negara kanggo nggawe tampilan kebebasan media. Komentar minangka pendapat pribadi.
    2. Kronos
      Kronos 5 Oktober 2022 21:21
      +1
      Ana kritik kasebut. Para komunis, umpamane, tanpa welas asih mbukak kekirangan kapitalisme ing Rusia, aku ora ngomong babagan Partai Komunis, babagan saluran oposisi kiwa.
      1. Klara
        Klara 5 Oktober 2022 22:06
        -3
        mbabarake vices kapitalisme ing Rusia
        Chatter lan mung
        1. Essex62
          Essex62 6 Oktober 2022 01:43
          0
          "Ing wiwitan ana tembung" ...
      2. alexy sidaikin
        alexy sidaikin 6 Oktober 2022 12:08
        -1
        Kabeh saluran kasebut kanthi cara siji utawa liyane sing paling akeh disambungake karo Partai Komunis Federasi Rusia, mung sawetara sing ora kalebu ing blok CPSU sing ora mandiri.
    3. Plate
      Plate 5 Oktober 2022 21:28
      0
      Kutipan saka kventinasd
      di-push menyang baris 23

      Nyuwun pangapunten, ing ngendi lan kapan rating kasebut metu? Link please?
      1. kventinasd
        kventinasd 6 Oktober 2022 00:48
        0
        Quote: piring
        Nyuwun pangapunten, ing ngendi lan kapan rating kasebut metu? Link please?

        https://www.globalfirepower.com/countries-listing.php
        https://basetop.ru/rejting-armij-mira-2022/
        1. Plate
          Plate 6 Oktober 2022 09:37
          0
          Ing peringkat loro kasebut, Rusia isih ana ing posisi nomer loro.
    4. nikel
      nikel 5 Oktober 2022 22:26
      -4
      Lan sapa sing mutusake yen Rusia minangka Tentara 2 ing Donya? Saiki wis jelas yen sadurunge Amerika Serikat, China, Jepang, Turki. Napa mbaleni mitos iki babagan tentara nomer loro ing jagad iki? Kanggo sepisan maneh moyoki? Inggih, OK. Tentara pisanan ing donya mlayu, nyelehake sandal saka barmaley, sing ora ana sing nulungi. Tentara Pertama ing Donya ora bisa nindakake apa-apa babagan Korea Lor. Nanging Rusia kudu ditendhang.
      1. alexy sidaikin
        alexy sidaikin 6 Oktober 2022 12:11
        -1
        Kutipan: nikel
        Lan sapa sing mutusake yen Rusia minangka Tentara 2 ing Donya? Saiki wis jelas yen sadurunge Amerika Serikat, China, Jepang, Turki. Napa mbaleni mitos iki babagan tentara nomer loro ing jagad iki? Kanggo sepisan maneh moyoki? Inggih, OK. Tentara pisanan ing donya mlayu, nyelehake sandal saka barmaley, sing ora ana sing nulungi. Tentara Pertama ing Donya ora bisa nindakake apa-apa babagan Korea Lor. Nanging Rusia kudu ditendhang.

        Kepiye sampeyan netepake potensial Jepang China Turki? Miturut kritéria tartamtu, sing kadhaptar, mung Turki duwe sawetara pengalaman nglawan geng.
        1. nikel
          nikel 6 Oktober 2022 15:33
          0
          Miturut prentah sing kompeten lan ora ana korupsi total ing tentara.
          1. alexy sidaikin
            alexy sidaikin 6 Oktober 2022 21:13
            -1
            Aku mbaleni pitakonan ... Kepiye carane sampeyan nemtokake iki?
            1. nikel
              nikel 6 Oktober 2022 23:41
              0
              Aku mbaleni jawaban: Miturut printah wewenang lan anané total korupsi ing tentara. Mungkin sampeyan butuh Mandarin lan Swahili?
              1. alexy sidaikin
                alexy sidaikin 7 Oktober 2022 13:08
                0
                Kaping telu kula nyuwun. Kepiye carane sampeyan nemtokake iki ... utawa sampeyan ngabdi ing kabeh tentara iki sing sampeyan ngerti manawa kabeh wong kompeten ing kana lan ora ana kekacoan?
                1. nikel
                  nikel 7 Oktober 2022 16:14
                  0
                  Aku mangsuli kaping telune: Miturut komando sing kompeten lan ora ana korupsi total ing tentara. सक्षमाज्ञानुसारेण सेनायां सर्वथा भ्रष्टाचाराभावात् ।. Apa cetha utawa ing sawetara jaban rangkah liyane?
                  1. alexy sidaikin
                    alexy sidaikin 7 Oktober 2022 16:20
                    0
                    Aku takon kaping papat, kepiye sampeyan nemtokake manawa dheweke kompeten lan ora korupsi?
                    1. nikel
                      nikel 7 Oktober 2022 16:33
                      0
                      Kaping pat kula mangsuli: Kaping tiga kula mangsuli: Miturut dhawuh ingkang mumpuni lan boten wonten korupsi total ing wadyabala. Raws sampeyan kudu ngerti yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan butuhake. Carane akeh panjalukan saka macem-macem bangsa. Nanging, tren!
                      1. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 8 Oktober 2022 12:11
                        0
                        Nah, yen ora ana apa-apa, ayo nyoba kanthi beda ... Saka sumber apa keyakinan sampeyan adhedhasar iki?
                      2. nikel
                        nikel 8 Oktober 2022 16:24
                        0
                        Saking pangandikanipun tiyang sepuh ingkang kinurmatan. Apa sampeyan ngajeni wong tuwa?
                      3. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 16:01
                        0
                        Aku weruh ... sampeyan ora duwe jawaban. Iki mratelakake panemume pribadi lan sampeyan ora bisa konfirmasi karo apa-apa.
                      4. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 18:14
                        0
                        Cetha yen sampeyan ora duwe pitakonan, nanging mung tabrakan kanggo tabrakan, amarga mboseni.
                      5. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 9 Oktober 2022 21:50
                        0
                        Aku takon sampeyan pitakonan tartamtu, nanging sing paling penting yaiku ngomong yen iki minangka serangan supaya ora mangsuli. Nanging yen aku bisa takon maneh saka ngendi sampeyan entuk informasi babagan ora ana korupsi ing tentara sampeyan lan babagan efektifitas ...
                      6. nikel
                        nikel 9 Oktober 2022 22:03
                        0
                        Ngendi sampeyan entuk informasi babagan dheweke? Yen sampeyan nglaporake babagan skema lan jeneng tartamtu, mbok menawa aku bakal ngirim menyang Layanan Keamanan.
                      7. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 10 Oktober 2022 13:17
                        0
                        Jujur, sampeyan ora bisa mangsuli pitakon ...
                      8. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 16:25
                        0
                        Ora, sampeyan kudu ngakoni yen sampeyan ora duwe informasi babagan korupsi.
                      9. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 10 Oktober 2022 17:02
                        0
                        Apa aku nyatakake ing endi wae yen ana?
                      10. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 19:11
                        0
                        Tegese, kita wis nemokake siji - ora ana korupsi. Dadi yen ora ana korupsi, apa maneh padudon?
                      11. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 10 Oktober 2022 21:16
                        0
                        Aku ora ngomong ya utawa ora amarga aku ora ngerti ... sampeyan ngomong ora. Nanging aja menehi bukti kanggo iki. Pranyata sampeyan, beda karo aku, mung ngobrol.
                      12. nikel
                        nikel 10 Oktober 2022 22:04
                        0
                        Nah, yen sampeyan ora ngerti, ora. Yen sampeyan ngerti, menehi informasi. Obrolan iku sing sampeyan uncalake ing kene, muter-muter kaya wong sing ngusir. Ora ana sing diarani "Aku ora ngerti" ing pengadilan. Salah siji sing guilty utawa ora. Mungkasi muter-muter lan ngakoni.
                      13. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 11 Oktober 2022 07:13
                        0
                        Copot wae sampeyan ... sampeyan nulis yen ing tentara Jepang lan China, beda karo kita, ora ana korupsi, nanggepi usulan kanggo menehi bukti, sampeyan nggegirisi kaya aku ora ngerti sapa ... uncalan panah kaya sing courtesan padha.
                      14. nikel
                        nikel 11 Oktober 2022 16:44
                        0
                        Ngono, nggawa bukti korupsi ing kana. Ora ana bukti - ora korupsi. Dadi pelacur isih sampeyan.
                      15. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 11 Oktober 2022 19:24
                        0
                        Aku mangsuli kanggo sing ora ngerti ... AKU ORA APPROVE. Sampeyan sarujuk. Awit sampeyan ngomong, mangga wenehake bukti.
                      16. nikel
                        nikel 11 Oktober 2022 20:07
                        0
                        kulo sarujuk kangge pangertosan: menawi mboten wonten FAKTA KORUPSI, mboten wonten KORUPSI. Yen sampeyan ora setuju, banjur nggawa bukti korupsi, yen sampeyan ora bisa, banjur metu saka Puteisky buntu lan tindak menyang Malaya Spasskaya.
                      17. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 12 Oktober 2022 09:04
                        0
                        BRAVO! Aku keplok ngadeg. Mung jawaban gedhe. "Yen aku ora ngerti soko, banjur ora ana." Lurus ing umum, smitted ing titik.
                      18. nikel
                        nikel 12 Oktober 2022 20:41
                        0
                        Aku seneng banget kanggo sampeyan. Yen sampeyan duwe apa-apa, sampeyan bisa ngirim. Yen ora, banjur tetep smitted.
    5. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 6 Oktober 2022 07:33
      -1
      bab tentara kaloro, iki omong kosong, dianggep miturut senjata nuklir, yen bakal adoh kanggo count tanpa iku.
  20. zenion
    zenion 5 Oktober 2022 20:48
    -1
    Aku ngelingi film "The Feast of St. Jorgen" ngendi spesialis ing macem-macem kasus ngandika - ing bisnis kita, sing paling penting kanggo uwal ing wektu. Prajurit dudu senapan mesin, mung yen bisa ngomong, nindakake informasi politik, kenapa iki kabeh ditindakake, apa sing bakal ditindakake?
    1. Klara
      Klara 5 Oktober 2022 22:05
      -5
      Saiki menara Kremlin mikir babagan iki. Ana wong (kira-kira) ngapusi awake dhewe.
  21. janin
    janin 5 Oktober 2022 20:53
    +4
    kesabaran lan kekuatan kanggo kita. Aku padha bakal ngrampungake karo metamorphoses iki.
  22. Komentar wis dibusak.
    1. Klara
      Klara 5 Oktober 2022 22:04
      -1
      Kayane ana sing nyolong tentara saka Federasi Rusia. Utawa ora ana, mung ana kartun. Bubar padha nuduhake foto kolektif maling - ing telpon konferensi, sampeyan dhewe ngerti kang Sergey.
  23. Al Manah
    Al Manah 5 Oktober 2022 20:56
    0
    Kutipan: BoyCat
    Potensi Ukraina ora bisa dibandhingake karo Rusia, sampeyan mung kudu nggunakake kanthi bener.

    Ya, wis jelas banget carane mbuwang.
  24. Komentar wis dibusak.
  25. Komentar wis dibusak.
  26. Komentar wis dibusak.
  27. Komentar wis dibusak.
  28. Metallurg_2
    Metallurg_2 5 Oktober 2022 21:05
    +3
    Wangsulan: Bab ingkang utama iku iki "Alignment ngarep" ngirim ora padha karo Fritz wiwit Juli 1943.
    1. Klara
      Klara 5 Oktober 2022 22:01
      -1
      Iku, wiwit saka Kharkov, Liman, wilayah Kherson ....
  29. azkolt
    azkolt 5 Oktober 2022 21:07
    -2
    Sial, carane ndownload video saka YouTube, ora ana panjelasan!
    1. mordvin 3
      mordvin 3 5 Oktober 2022 22:05
      0
      Klik ing lambang: "masang isi media ..." Cukup masang huruf s sawise http.
      1. azkolt
        azkolt 6 Oktober 2022 19:04
        -2
        Op, matur nuwun! Aku wis nglebokake video ing kene wiwit 2010, nanging aku ora ngunggah video kaya iki sajrone 7-8 taun. Ya kaya biasane, aku rada lali. Matur nuwun sanget! Marang kula, apa sampeyan ora menowo karo sumber kaya forum Kharkov META?
        1. mordvin 3
          mordvin 3 6 Oktober 2022 19:23
          0
          Kutipan saka azkolt
          Marang kula, apa sampeyan ora menowo karo sumber kaya forum Kharkov META?

          Ora ngerti.
          1. azkolt
            azkolt 6 Oktober 2022 19:26
            -2
            Mung saka sisih kita ana wong sing "telpon" "Mordvin". Ngomong-ngomong, aku ngirim video kasebut, nanging mergo ora mbukak! (((
            1. mordvin 3
              mordvin 3 6 Oktober 2022 19:38
              0
              Kutipan saka azkolt
              Ngomong-ngomong, aku ngirim video kasebut, nanging mergo ora mbukak! (((

              Nalika sampeyan mbukak lambang "insert media...", utawa mbusak kabeh "http://", lan lebokake link lengkap saka YouTube, kayata: https://www.youtube.com/watch?v=QDG_KB9TCgo,
              utawa nambah
              Kutipan: Mordvin 3
              lebokake huruf s sawise http.
              , nanging sampeyan nempel link saka YouTube wis tanpa "https: //".
              1. azkolt
                azkolt 6 Oktober 2022 19:44
                -2
                Aku wis nindakake iki, nanging nulis komentar kasebut cendhak banget. Aku ngatur kanggo break liwat video, kaya, dimuat, nanging sakperangan alesan iku ora mbukak.
                1. mordvin 3
                  mordvin 3 6 Oktober 2022 19:50
                  0
                  Setel titik sadurunge utawa sawise upload video. Robot bodho iki ora ngliwati komentar kurang saka 30 karakter.
                2. mordvin 3
                  mordvin 3 6 Oktober 2022 21:00
                  0

                  ..............................................
                  1. azkolt
                    azkolt 7 Oktober 2022 20:11
                    -2
                    Matur nuwun sanget! Kanthi video liyane, langsung dadi, karo sing sadurunge, mesthine ana sawetara kegagalan.
  30. Adrey
    Adrey 5 Oktober 2022 21:08
    +3
    Aku ora ngerti bab sampeyan, nanging aku kasengsem ing kasunyatan sing kabeh serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina koyone "geser" ing tapel wates Federasi Rusia. Padha ketoke ora Care babagan ninggalake pasukan tutup ing sisih iki, kang menehi kritik dening konsentrasi pasukan?
    Ana iku wis perlu kanggo sijine paling DIVISION ing pertahanan! Nanging ora, kabeh wong ana ing ngarep, nyerang ...
    Apa ana sing bisa mangsuli kanthi wajar KENAPA? hi
    1. UAZ 452
      UAZ 452 5 Oktober 2022 22:02
      -2
      Mbokmenawa amarga ing sisih kita biasane mung para pengawal tapel wates - iki minangka persetujuan sing cocog karo loro-lorone. Tembung kunci isih.
      1. nikel
        nikel 5 Oktober 2022 22:28
        -1
        Aku ora mikir iku menehi hasil. Nanging, Amerika durung menehi prentah marang wong Sumeria. Sing umume bisa nyuwek Belarus kanthi tenang.
      2. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 6 Oktober 2022 07:35
        -1
        ana akeh Unit lan peralatan, nanging padha dilengkapi conscripts, padha ora bisa pindhah ing nyerang
    2. Michael Ya 2
      Michael Ya 2 5 Oktober 2022 23:00
      +2
      Paling kamungkinan padha gumantung ing intelijen AS. Dheweke bakal langsung nemtokake akumulasi pasukan kanggo nyerang
  31. sergo1914
    sergo1914 5 Oktober 2022 21:17
    + 10
    Opsi paling gampang dianggo. Kabeh sing mangu-mangu kecukupan kekuwatan sing paling dhuwur, bakat kepemimpinan militer saka Staf Umum lan kemampuan tempur unit reguler Angkatan Bersenjata Federasi Rusia dicathet kanthi akeh ing tsipsoshniks lan ukrobots. apik. Direkam. Tentara wis dadi luwih apik ing perang? Apa Staff Umum katon cetha lan dadi luwih wicaksana? Apa pemerintah wis nguripake pasuryan menyang populasi? Yen ana wong sing ngapusi ing endi wae lan ing kabeh, mula angel banget kanggo ngyakinake wong yen sampeyan pengin nindakake sing apik lan migunani.
    Aku maca grobag. Ing arah Kherson:
    Ana serangan saka kekuatan beda saka kabeh telung arah (Nikolaevskoe, Andreevskoe lan Dutchany), nganti 50 lembar peralatan saka saben. Pertempuran pertahanan ditindakake lan kahanan kasebut dianggep "angel". kita ing pertahanan. Artileri lan penerbangan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia makarya kanthi rapet ing Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Serius? 150 tank lan kendaraan tempur infanteri? Kanthi karya padhet saka aviation lan artileri? Apa aku bisa ngerteni ing ngendi dheweke kerja kanthi rapet? Lan yen nyenyet, banjur kenapa waja iki durung diobong ing tong sampah?
  32. Sergey Aleksandrovich
    Sergey Aleksandrovich 5 Oktober 2022 21:18
    +4
    Aku ora ngerti apa sing kedadeyan. Penambangan ora ditindakake kabeh? Kanthi pertambangan sing padhet, ora ana DRG sing kudu nembus ing endi wae, miturut definisi. Kajaba dheweke ngerti carane mabur, nanging ing kasus iki, unit pertahanan udara kudu wis bisa digunakake.
  33. Alexey Koshkarov
    Alexey Koshkarov 5 Oktober 2022 21:48
    +5
    Kita duwe nomer Kementerian Dalam Negeri - 5 yuta wong sing duwe latihan geni lan fisik sing apik, luwih motivasi tinimbang warga biasa sing dipotong saka kulawargane
    1. Klara
      Klara 5 Oktober 2022 21:59
      -2
      Buruh liyane saka perusahaan keamanan pribadi - babagan 3 yuta. Kanthi senjata.
    2. Arcady007
      Arcady007 5 Oktober 2022 23:25
      0
      Kita mung duwe 700 asisten sing duwe motivasi banget kanggo para wakil ing negara kasebut, lan luwih saka 2 yuta anggota United Russia sing siap menehi inspirasi kanggo masarakat kanthi conto.
    3. Havoc
      Havoc 6 Oktober 2022 01:43
      0
      Kutipan: Alexey Koshkarov
      Kita duwe nomer Kementerian Dalam Negeri - 5 yuta wong sing duwe latihan geni lan fisik sing apik, luwih motivasi tinimbang warga biasa sing dipotong saka kulawargane

      Ing kutha kita, staf departemen investigasi pidana persis 50 persen, nanging sampeyan bakal dadi sing pertama milih nalika sampeyan dipencet ing gerbang utawa mobil dicolong.
      Lan saka ngendi angka 5 yuta kasebut, yen saka nat. pengawal, banjur padha wis perang ana lan perang ora ala.
    4. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 6 Oktober 2022 07:36
      0
      geni lan latihan fisik??? sampeyan ngguyu? padha ora bisa malah njupuk karo bedhil mesin
  34. Klara
    Klara 5 Oktober 2022 21:58
    +2
    Sing nyolong tentara saka Rusia, aku ora bisa ngerti kanggo dangu. Sapa ngerti?
    1. Keburek
      Keburek 5 Oktober 2022 22:01
      -2
      Dheweke ujar manawa alien, yen ora, jejak kejahatan bakal ditemokake ...
      1. asetofenon
        asetofenon 5 Oktober 2022 22:20
        +1
        Utawa yen sing nyolong nggoleki tilas. Nyuwun
        Teks komentarku, miturut administrasi situs, cendhak banget.
        hi
  35. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 5 Oktober 2022 22:01
    0
    30 km .. kepriye carane koalisi karo jarak 70 km bisa migunani ing kene
  36. Astra55
    Astra55 5 Oktober 2022 22:05
    + 10
    Kaya sing dakmangerteni, Rusia karo tentarane ora teka ing perang maneh.
    "Kita durung miwiti apa-apa" (c)
    Nyuwun
  37. asetofenon
    asetofenon 5 Oktober 2022 22:17
    +1
    "Mungkin ana sing kudu didandani ing konservatori?" Zhvanetsy.
  38. dementor873
    dementor873 5 Oktober 2022 22:49
    0
    Himarsy njupuk ing 84 km, ing peta lostarmore ing garis lurus saka wilayah dikuwasani dening Ukrainians kanggo Luhansk 81 km. Ing acara mogok, efek saka propaganda iku kolosal.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 6 Oktober 2022 07:38
      -1
      padha ora njupuk saka mburi ngarep, padha njupuk care saka iku banget, mung 15-20 km
  39. koralevviktor
    koralevviktor 5 Oktober 2022 22:59
    -1
    Pengkhianatan lan pengkhianatan, iku kunci sukses Angkatan Bersenjata Ukraina. Mung amarga masalah internal kahanan iki bisa berkembang ing ngarep. Simpen Moscow.
  40. Arcady007
    Arcady007 5 Oktober 2022 23:22
    -2
    Ing kene perlu kanggo nyelehake Kadyrovite marang wong Arab.
    Dheweke ngomong karo dheweke rada gampang.
  41. Vladimir100
    Vladimir100 6 Oktober 2022 03:24
    0
    Saiki ora bakal ana apa-apa maneh saka manten. lan kutha Banderlog isih utuh.
  42. Vladimir100
    Vladimir100 6 Oktober 2022 03:35
    0
    Kutipan saka Piramidon
    Kutipan saka Norman
    Mbangun garis pertahanan ing geni mungsuh iku ngerti-carane.

    Sing ngandika ing geni?
    Jarak antarane kita lan mungsuh adoh banget, ing sawetara wilayah tekan 30 km,

    lan Hymars nduweni jarak 84 km
  43. Vladimir100
    Vladimir100 6 Oktober 2022 03:50
    -5
    Dina iki aku nonton sawetara crita babagan titik mobilisasi lan latihan sing disebar ing Rusia. Iku felt sing negara wiwit munggah lan Ukrainians bakal rauh ing alangan. Iki dudu kerang sing digawa ing wulan Februari.
    1. ASAD
      ASAD 6 Oktober 2022 06:10
      -2
      Sapa sampeyan, slups, disebut? Pejuang sing perang lan mati nalika Kementerian Pertahanan diajeni kanthi mobilisasi?!
  44. gabungan
    gabungan 6 Oktober 2022 07:08
    0
    Angkatan Bersenjata Rusia didadekake siji

    Apa ana wartawan saka situs kasebut sekolah? ))
    Malah ing judhul artikel asipki.
    1. Seidel45
      Seidel45 6 Oktober 2022 11:07
      +1
      Apa panjaluk saka wong-wong mau? Dheweke mung nduweni pendhidhikan filologi sing luwih dhuwur, lan apa sing diwulangake ing sekolah wis suwe dilalekake. Iku bakal teknis, banjur bisa njaluk abships.
      1. gabungan
        gabungan 6 Oktober 2022 11:46
        -1
        Kutipan saka Seidel45
        Apa panjaluk saka wong-wong mau? Dheweke mung nduweni pendhidhikan filologi sing luwih dhuwur, lan apa sing diwulangake ing sekolah wis suwe dilalekake. Iku bakal teknis, banjur bisa njaluk abships.

  45. Vladimir Mikhalev
    Vladimir Mikhalev 6 Oktober 2022 10:56
    0
    Cadangan, kaya aku ngerti, mung sawise taun anyar. Tambang, lapangan ranjau mung bakal mbantu njaga pertahanan normal.
  46. alexy sidaikin
    alexy sidaikin 6 Oktober 2022 12:20
    -2
    Ing kene aku maca komentar kaya-kaya aku tekan forum saksi Navalny meh siji-siji ...
  47. Buyan
    Buyan 6 Oktober 2022 18:05
    0
    Kutipan saka g_ae
    Yen nganti saiki ora kanggo kahanan sing beda-beda, banjur kenapa saiki?

    Mobilisasi lagi disiapake lan dikirim - kejenuhan angkatan bersenjata karo infantri
  48. Ular Rakun
    Ular Rakun 6 Oktober 2022 19:13
    -2
    Sikep goodwill -> regroup -> level up -> ???