Review militèr

cart modern lan countermeasures

194
cart modern lan countermeasures

Dina iki, pertempuran ing Ukraina wis nuduhake carane efektif kendaraan lapis baja entheng. Angkatan Bersenjata Ukraina mung nduduhake kepemilikan lan panggunaan kendaraan lapis baja lan bersenjata sing entheng, kanthi bantuan klompok-klompok penyerang nggawe ketegangan lan kanthi praktis menehi tandha dalan kanggo peralatan abot.


Ing sawijining wektu, kita ngguyu carane wong Ukrainia nyoba nyeret meh kabeh gaman sing kasedhiya ing pasukan darat menyang pangkalan kendaraan roda.

Aku 200% yakin yen sekutu Barat ora nindakake tanpa sawetara pangaturan, lan taktik nggunakake kendaraan lapis baja ringan ing Angkatan Bersenjata Ukraina saiki apik banget.


Lan kasunyatan sing wiwit 2014 Ukrainians wis nggawe macem-macem saka sudhut "jihad-mobiles" ing lokakarya, lagi ngomong, digawe iku bisa kanggo ngisi tangan lan ing wektu saiki padha cukup bisa kanggo njaluk soko migunani.

Untunge, platform saka kabeh Eropa (lan ora mung Eropa) diwenehi luwih saka cukup. Wigati dicathet yen ya, Humvee sing padha sing diwenehake kabeh sekutu, dudu kendaraan militer nganti sampeyan numpuk senjata. Mulane, padha menehi karo mripat kanggo kasunyatan sing Ukrainians bakal menehi pikiran kanggo teknologi.


Lan padha menehi. Dina iki, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe jumlah prayoga saka kendaraan waja cahya, dilengkapi ora mung meriam otomatis lan bedhil mesin, nanging uga karo ATGMs, sistem nimbali udhara lan mortir. Kanggo apa wae, kaya sing dikandhakake, rasa. Produksi pabrik lan kerajinan. Ana cukup Samodelkins ing Ukraina ing kabeh wektu.


Panggunaan kendaraan lapis baja ringan (LBT) dibenerake. Ing kahanan jarak sing gedhe, kendharaan sing luwih cepet lan bisa maneuver ngatasi jarak antarane titik luwih cepet tinimbang kendaraan sing dilacak lan, ing sawetara kasus, malah luwih bisa dilewati amarga tekanan spesifik sing luwih murah ing permukaan. Ing kahanan spasi lapangan sing wiyar ing Ukraina, migunani banget.

Ing asas, sawijining platoon infantri nandur ing kreta kuwi wis digambar. 6 kendaraan kanggo 5 wong, siji karo awak MANPADS, siji karo ATGM, liyane karo peluncur granat, bedhil mesin, bedhil otomatis. Sampeyan bisa nyepetake "Cornflower", uga bakal efektif banget. Lan minangka asil, kita duwe unit seluler sing bisa nindakake macem-macem tugas sing cukup akeh. Lan amarga luwih angel mlebu mobil sing lincah tinimbang sing luwih alon tank lan kendaraan tempur infanteri, uga luwih aman tinimbang mung maju ing lapangan terbuka. Kajaba iku, saliyane kanggo kacepetan lan maneuverability, mobil uga nduweni otonomi bahan bakar luwih akeh.

Sakabèhé dadi sampurna. gaman kanggo serangan jero, jangkoan, serangan saka mburi, pengintaian lan liya-liyane.

Tank ing medan perang isih apik. Bener, ana luwih akeh cara nglawan linggis iki. Lan operasi tank ing kahanan Ukraina Luwih angel kanggo nindakake, utamané amarga saka garis gedhe saka kontak, kang ora gampang kanggo loro-lorone kanggo saturate tank.

Ora ana sing ngomong yen Ukraina ora duwe masalah karo tank. Dheweke isih duwe dhewe, wis nyumbang dening wong Eropa lan tentara Rusia. Nanging sanajan loman "Russian Lend-Lease", Angkatan Bersenjata Ukraina terus terang lack kuwi. Mulane, "crutches" diciptakake ing wangun kreta modern, lan mung mengko ternyata LBT nduweni niche dhewe, ing ngendi bisa digunakake kanthi efektif.

Menapa malih, iku worth kang lagi nyimak sing "cart" adoh saka tansah gawean lan poto-digawe. Kajaba iku, kerajinan ora wani nelpon modul pertempuran sing dipasang ing Humvee kanthi senjata otomatis, lan malah ing kahanan pabrik. Ana isih cukup pabrik ing Ukraina kanggo operasi kuwi, kene rodo matesi kabeh modul sing industri Ukraina bisa gawé.

Amarga Amerika Serikat lan sekutu Eropa wis nyumbang luwih saka 2015 Humvee menyang Ukraina wiwit XNUMX, ana sing kudu ditindakake. Lan kasunyatan manawa sawise owah-owahan kasebut, transportasi Humvee sing katon ora bisa nyebabake bisa gampang dadi kendaraan tempur.


Lan minangka asil, regu mabur ing SUV karo DRG wis dadi kedadean banget karu ing medan perang, malah "self-digawe" kreto duwe nilai, kita umume bisu babagan sing digawe ing pabrik. Teater Ukrainia operasi, lan iki utamané wilayah steppe, alas cilik lan sabuk alas, paling cocok kanggo kacepetan dhuwur lan kurang rentan kanggo meriem wojo jeeps. Iki minangka instalasi seluler karo ZSU-23-2 ing awak, sing diterusake ing rute pengebom Rusia, nembak loro Su-34 sing nyoba nembus target ing papan sing kurang.

Ing babagan panggunaan lemah, gerobak digunakake kanthi cara sing padha karo "jihad-mobiles": ing ngisor tutup peteng, dheweke maju menyang sabuk alas, banjur taktik sing padha - dheweke mlumpat metu, njupuk maneh, lan bali. .

Kréta aktif banget digunakake minangka umpan ing karya counter-baterei. Sepasang mobil kasebut wiwit "ngipi elek" metu saka alas, nganti wong ing sisih ngelawan ora bisa nahan saraf lan ora nyebabake geni artileri ing alas iki. Pakaryan wis rampung, paling ora para gunner kudu ngganti posisi, sing ninggalake infanteri kanggo sawetara wektu tanpa tutup geni.

Nanging tugas utama kreta yaiku nyerang. Angkatan Bersenjata Ukraina saiki mung duwe rong jinis taktik nyerang.

Kapisan yaiku konsentrasi pasukan klasik kanthi peralatan abot ing bagean sing sempit ing ngarep lan nyebabake serangan frontal sing abot. Pancen, klasik saka Perang Donya II.

Kapindho mung nggunakake kreta amarga ora ana alat abot. LBT digunakake minangka alat terobosan lan circumvention. Serangan kasebut ora ana ing bathuk, nanging ing sisih pinggir. Kréta ing posisi bypass kacepetan lan TCTerms dikubengi, nggawe ancaman saka encirclement, utawa ing paling katon saka ancaman kuwi. LBT uga cocog banget kanggo ngirim infantri menyang posisi anyar ing mburi garis mungsuh. Utawa ndandani celah ing pertahanan, ing ngendi infantri Ukrainia lan malah peralatan banjur mlebu. Realisasi banyu murni saka kauntungan numerik.

Dadi, ing sisih lor Balakleya, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina njupuk kauntungan saka "bolongan" ing garis ngarep, mbuwang akeh infantri lan kreta ing kana. Lan kabeh padha kasil.

Aku ora bakal wani nyebataken klompok taktik platoon lengkap, nanging carane Ukrainians nggunakake LBT mbokmenawa gumantung banget carane kepala komandan tartamtu lan ing armada kendaraan sing wis ing pembuangan. Yaiku, sing pinter lan duwe rolas kendaraan lapis baja bakal nindakake samubarang, nanging perusahaan tank ora bakal nylametake wong bodho.

Nanging wong Ukrainia kanthi cepet dadi luwih pinter, kuwi masalahe. Dheweke duwe guru sing apik banget. Lan, ora bisa nyedhiyakake Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi jumlah tank sing tepat (utawa ora pengin pisah karo Abrams lan Leopards), spesialis Amerika lan Inggris ngajari Ukrainia kanthi efektif nggunakake apa sing ana ing tangan. Amarga, saliyane Humvees sing disumbang, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe kendaraan lapis baja sing cukup saka jinis Raptor, Kozak, Novator, lan Varta. Mesthine, Humvee wis dadi klasik LBT, nanging mobil Ukrainia uga dijupuk kanthi apik, yen ora kualitas, banjur ing jumlah.


Nanging yen kita pirembagan bab kualitas, banjur, mbok menawa, Humvee, buktiaken liwat taun lan perang, iku cukup mobil pantes. Kita uga duwe conto dhewe, saka "Patriot" karo "Kord" kaliber gedhe lan ASG-30 kanggo "Tiger", ing ngendi sampeyan bisa ngisi akeh barang.


Macan, mesthi, rada beda karo Humvee, amarga bobote saka 5 nganti 7,5 ton tinimbang 4,5 kanggo Amerika. Iku ora banget bener kanggo mbandhingaké mobil iki, padha saka kelas beda. "Shot" malah luwih abot, nganti 12 ton, iku ing kelas padha "Kazak-2" (15 ton) lan "Warta" (15,5 ton), nanging saka kendaraan wojo korek, Ukrainians mung entuk. "Innovator", kang uga akèh kanggo nindakake - 8,8 ton.

Dadi Humvee lawas pancen raja kelas kreta ing kene. Kabeh liya luwih abot lan ukurane luwih gedhe, sanajan KAMAZ Rusia "Shot" karo modul BM-30-D "Spoke" minangka solusi cerdas ing 12-15 ton.


Nanging iki ora dadi cart maneh, amarga wis ana saluran panuntun dhumateng, imager termal, lan laser rangefinder ing paket. Iki dudu gerobak maneh.

Ya, kita umume ora duwe barang kayata kendaraan lapis baja utawa gerobak. Iki uga ora ditulis ing piagam Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging digunakake kanthi sukses. Sing utama yaiku efisien. Senajan "musisi" kita gampang nggunakake LBT uga Ukrainians, nanging sing sistem luwih fleksibel, ora kaya tentara.

Lan ing kene ana pitakonan sing logis: apa tentara bisa nglawan kreta karo DRG? Kang bisa cara sing padha ing zona NWO?

Bener - ora dadi luwih.

Cara utama counteraction bisa dadi patroli terus-terusan ing papan-papan ing ngendi kelompok kasebut bisa ngliwati LBT, kanthi bantuan drone. Alas, cetha yen iki ora mungkin amarga kurang utawa ora ing ngendi wae, nanging mung ing ngendi wae.

Yen ora bisa dikontrol saka udhara, patroli / rahasia bisa disetel kanthi akses langsung menyang penembak kanthi radio. Sing, sawise ngeweruhi mungsuh, klompok kuwi mung lan uncomplicatedly nelpon meriem geni ing wilayah tartamtu saka konsentrasi geni. Alamiah, wilayah ing sadawane bisa trep kanggo mungsuh kanggo break liwat ing mburi kudu ditutupi karo artileri.

Ing kene, kaya sing diterangno dening wong-wong pinter sing nggunakake taktik kasebut nalika perang Chechnya, angel nyirnakake mungsuh, nanging bisa meksa supaya ninggalake rencana kasebut ing tembakan artileri. Lan wis ing dalan bali, ing acara wiwitan mundur total, DRG bisa ketemu tightly lan ora grapyak.

Pilihan liyane disaranake dening peserta ing pertempuran ing Afghanistan. Ambush karo peluncur granat. Sampeyan uga bisa karo RPG, nanging luwih apik kanggo nginstal siji (lan luwih loro) SPG-9 ing sawetara gunung, uga disguised. Amarga peluncur granat uga dilengkapi PGN-9, pemandangan inframerah wengi, penyergapan kasebut cukup sregep ing peteng. "Tombak" bisa nutupi wilayah karo radius siji kilometer, iku cukup prayoga.

Mesthi, saenipun bakal ana interaksi karo tentara penerbangan, amarga mobil sing mlaku kanthi kacepetan 70-80 km / jam ora dadi target artileri lan mortir. Sampeyan mung bisa tekan kono kanthi ora sengaja. Nanging kasunyatan ing jaman saiki ujar manawa ngimpi ora mbebayani.
Umumé, gerobak modern lan kendaraan lapis baja sing ngetutake cukup modern, amarga nambah variasi panggunaan infanteri.

Ya, ing tentara Rusia ora ana sing kaya "infanteri cahya", ora ana unit khusus sing bisa nindakake tugas, muter saka nggunakake LBT, nanging macem-macem rencana taktik sing bisa menehi kauntungan mbutuhake. sing padha tetep katon.

Sanajan tentara kita ora duwe akeh barang lan ora bakal katon rauh (kayata tatanan), panggunaan LBT dening bagean saka Angkatan Bersenjata Ukraina nuduhake yen panggunaan kendaraan lapis baja sing dibangun kanthi apik lan diimplementasikake bisa mbantu sukses. ing ngendi ora ana tank lan peralatan abot liyane.

Iku masalah wektu lan pangerten babagan kabutuhan. Kita duwe teknik ing teori, tetep kanggo nyimpulake metode aplikasi sing bener.
Pengarang:
194 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 10 Oktober 2022 04:35
    + 23
    Penulis rampung nglirwakake senjata kayata bedhil mesin abot. NSV Utes ing mesin iku gegaman banget efektif marang waja cahya, plus iku cukup cocok kanggo diperlokaké ing Doel kacepetan cukup dhuwur, uga, iku nyamar dhewe, dianggo karo nightlights lan malah ngarahake radars. Ya, lan ora larang lan rumit kaya ATGM, tegese cocog kanggo latihan massa.
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 10 Oktober 2022 04:54
      + 20
      Kutipan: Vladimir_2U
      Penulis rampung nglirwakake senjata kayata bedhil mesin abot. NSV Cliff ing mesin minangka senjata sing efektif banget nglawan waja sing entheng,

      Iku misale jek sing muspra padha kesusu kanggo "nolak" saka 14,5-mm Vladimirov machine gun!
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 10 Oktober 2022 04:57
        +2
        Kutipan: Nikolaevich I
        Iku misale jek sing muspra padha kesusu kanggo "nolak" saka 14,5-mm Vladimirov machine gun

        Minangka prajurit infantri, dheweke abot banget.
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 10 Oktober 2022 05:20
          +7
          cart modern lan countermeasures
          Old Man Makhno nggawe dhasar - lan isih relevan!
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 10 Oktober 2022 05:37
            +4
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Old Man Makhno nggawe dhasar - lan isih relevan!

            Little ing umum, kajaba mbok menawa jeneng.
            1. Konnick
              Konnick 10 Oktober 2022 05:52
              +2
              Little ing umum, kajaba mbok menawa jeneng.

              Makhno nggunakake gerobak kanthi bedhil mesin kanthi massive, lan ora siji-siji.
            2. Pakdhe Lee
              Pakdhe Lee 10 Oktober 2022 06:10
              +5
              Kutipan: Vladimir_2U
              Sithik ing umum

              Yah! Kasunyatan banget nginstal bedhil mesin ing "roda" lan panggunaan massa!
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 10 Oktober 2022 06:52
                0
                Kutipan saka Pakdhe Lee
                Yah! Kasunyatan banget nginstal bedhil mesin ing "roda" lan panggunaan massa!
                Inggih, wit Natal, senapan mesin ing gembong wiwit wiwitan. Aku ngomong babagan taktik. Kendaraan sing nganggo waja entheng ngliwati oporniki tanpa wedi karo geni mesin, jumlah kasebut ora bakal liwat karo kreta Makhno, lan uga digunakake kanggo ngalahake infanteri lan kavaleri wuda.
                1. bk0010
                  bk0010 10 Oktober 2022 12:20
                  +4
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Inggih, wit Natal, senapan mesin ing gembong wiwit wiwitan.
                  Saka wiwitan, senapan mesin dianggep minangka gegaman artileri, nduweni kreta serius lan sinau kanggo murub saka posisi tertutup. Kasunyatan manawa iki minangka senjata infanteri ora langsung diwujudake.
                  1. Andriuha077
                    Andriuha077 10 Oktober 2022 15:13
                    +2
                    Senapan mesin lan gerobak kartrij wis dirancang, dites lan ditemokake supaya dikembangake supaya bisa miwiti pesenan akeh kanggo dheweke ...
                    - Saka Laporan Paling Tunduk ing Departemen Perang babagan Kegiatan lan Kahanan Kabeh Cabang Komando Militer ing taun 1909.
                    1. bk0010
                      bk0010 10 Oktober 2022 17:30
                      +2
                      Kutipan: Andriuha077
                      Saka Laporan Paling Submissive babagan Kamentrian Perang babagan aktivitas lan negara kabeh cabang administrasi militer kanggo 1909
                      Senapan mesin Maxim digawe ing taun 1883.
                      1. Andriuha077
                        Andriuha077 10 Oktober 2022 20:37
                        0
                        Akeh perkara sing menarik sing dikembangake lan dimangerteni luwih suwe tinimbang sing digawe.
                        Biyen nganggo biplan, saiki nganggo drone


          2. lele
            lele 10 Oktober 2022 07:00
            + 13
            Hi Vladimir! eseman

            Sampeyan salah, kanggo pisanan senapan mesin "Maxim" dipasang ing kreta sing ditarik dening "sukarelawan" Cecil Rhodes (5 utawa 6 "gerobak") ing taun wolung puluhan abad kaping XNUMX lan ing perang karo Ndebel. , para Lobengula ngrusak meh kabeh balane.
            Ing negara kita, taktik nggunakake "gerobak senapan mesin" dikembangake dening Jenderal Brusilov sanajan sadurunge kabeh bapak kasebut katon.
            Jerman ing Perang Donya I kasil nggunakake versi dhewe saka "cart", uga "dawa sadurunge lan preduli saka." eseman
            1. Pakdhe Lee
              Pakdhe Lee 10 Oktober 2022 08:23
              +3
              Kutipan: Kucing Laut
              malah sadurunge katon kabeh bapak iki.

              Hello Konstantin hi Dadi aku ora mbantah hak lair saka "gerobak"! Ing Tentara Abang uga ana kreta, minangka cabang layanan. Aku ngomong babagan kesinambungan panggunaan gerobak ing Ukraina, saka Makhno nganti Zeleboba! Dheweke seneng balapan karo angin lan njupuk ireng!
              1. lele
                lele 10 Oktober 2022 08:46
                +5
                Aku mikir Old Man Makhno bakal gelo kanggo manggonke ing tingkat padha Bandera. nglirik
                1. Pakdhe Lee
                  Pakdhe Lee 10 Oktober 2022 11:50
                  +6
                  Kutipan: Kucing Laut
                  Rama Makhno bakal gelo

                  Makhno minangka nugget petani, lan Zeliboba minangka wayang ing senar!
                  1. michael lawas
                    michael lawas 10 Oktober 2022 13:04
                    +8
                    wayang ing senar

                    Ora, ora ing strings.
                    Dheweke minangka salah sawijining boneka sing ditarik kaya sarung tangan, kanthi titik ing driji tengah. ngguyu
                    hi
                    1. Pakdhe Lee
                      Pakdhe Lee 10 Oktober 2022 14:16
                      +1
                      Kutipan saka Old Michael
                      nuding ing driji tengah

                      Lan aja mlumpat! lol
                  2. Sergey Aleksandrovich
                    Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 17:28
                    +1
                    Miturut sumber modern, padha ora beda. Pisanan dikontrol dening Anglo-Saxon ing urip sipil, lan sing kapindho dikontrol dening wong-wong mau ing wektu iki.
            2. Maxim G
              Maxim G 10 Oktober 2022 18:10
              +1
              Kepiye cara gerobak digunakake ing kasus ing ndhuwur? Apa geni murub saka gerbong obah, gerbong mandheg, utawa bedhil mesin digawa menyang posisi lan dibongkar ing kono?
              Iki prabédan amba.
              1. lele
                lele 10 Oktober 2022 19:09
                0
                Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Jerman, Aku ora ngerti, Aku ora weruh instruksi, Aku ora maca gambaran.
                "Sukarelawan" Rhodes nggunakake bedhil mesin ing macem-macem cara. Ing Maret, padha murub ing Ndebels nyerang ing pamindhahan, sak perang utama, bedhil mesin ing gerbong dibuwang menyang wilayah paling ngancam, geni murub saka lemah lan saka gerbong.
                1. Maxim G
                  Maxim G 11 Oktober 2022 17:01
                  +1
                  Lan kreta ing Tentara Abang digunakake kanggo detours flank, bebarengan karo kavaleri, murub ing pamindhahan, lan ora mung saka cart mandegake, ana nggunakake grup.
                  Lan gerobak khusus diadaptasi kanggo iki.
                  prabédan amba
                  1. lele
                    lele 11 Oktober 2022 17:17
                    0
                    geni diobong ........... lan saka gerbong.


                    Sing, langsung saka bat, mbok menawa flanks ditutupi. Ora ana akeh informasi, lan umume iki minangka panggunaan massal senapan mesin pisanan ing perang nyata, ora ana kawruh, ora ana taktik panggunaan, kabeh dadi eksperimen, lan mulane, miturut pendapatku, ora bener. kanggo mbandhingaké "pionir" karo sing teka siap. Kajaba iku, ana sawetara prabédan antarane Unit biasa lan "sukarelawan" Rhodes, lan mungsuh padha beda.
                    1. Maxim G
                      Maxim G 11 Oktober 2022 17:25
                      0
                      Lan sampeyan ora nimbang pilihan sing padha katon independen saka saben liyane.
                      Mung wektu wis teka lan idea dhewe takon.

                      Kajaba iku, macem-macem tali wis digunakake ing perang wiwit jaman kuna.
                      1. lele
                        lele 11 Oktober 2022 17:42
                        0
                        Lan sampeyan ora nimbang pilihan sing padha katon independen saka saben liyane.

                        Lucu, nanging kepiye sampeyan mbayangake?

                        Ing wulan November 1893, Inggris Raya nyerang negara Ndebele kanthi bantuan saka British South Africa Company, nyatakake ancaman saka tentara Lobengula minangka alesan kanggo perang. Sukarelawan Inggris aktif nggunakake bedhil mesin Maxim, sing nyebabake kerugian gedhe ing antarane prajurit Ndebele.

                        Ing taun 1901, senapan mesin Maxim 7,62 mm ing gerbong roda gaya Inggris diadopsi dening pasukan darat, ing taun iki 40 senapan mesin Maxim pisanan mlebu ing tentara Rusia.

                        Kaya sing diucapake: "Endi kali, lan endi estate" (c))))))
                      2. Maxim G
                        Maxim G 11 Oktober 2022 17:53
                        0
                        Lan ing ngendi hubungane karo kreta saka jaman Perang Sipil ing Rusia - apa Tentara Abang ngerti babagan panggunaan kreta ing Afrika, apa ana alasan serius kanggo nggunakake pengalaman iki?
                      3. lele
                        lele 11 Oktober 2022 18:09
                        0
                        ing Tentara Abang ngerti babagan panggunaan kreto ing Afrika, apa ana alasan serius kanggo nggunakake pengalaman iki?

                        Aku ora ngerti, lan ora ana sing takon. Nyuwun Nanging umume, aku ngomong babagan sapa sing pisanan mikir babagan nggunakake wagon minangka titik tembak kanthi senapan mesin. Ana wong sing pisanan, banjur wong liya.
                      4. Maxim G
                        Maxim G 12 Oktober 2022 13:57
                        0
                        Apa sing kudu dipikirake?
                        Artileri limber, pira abad ing wektu iku ...
                      5. lele
                        lele 12 Oktober 2022 14:04
                        0
                        Apa sing kudu dipikirake?


                        Nanging tonggak sejarah ora bisa ditindakake, mula kita ngomong.
          3. Aviator_
            Aviator_ 10 Oktober 2022 08:38
            +5
            Old Man Makhno nggawe dhasar - lan isih relevan!
            Mung yen ora ana garis ngarep sing padhet. Nganti saiki ing Sumeria saiki.
            1. kucing Rusia
              kucing Rusia 11 Oktober 2022 20:06
              +2
              Kutipan: Aviator_
              Mung yen ora ana garis ngarep sing padhet. Nganti saiki ing Sumeria saiki.
              Kanthi ora ana garis padhet ngarep-
              Pisanan - "wilayah kosong" kudu ditambang - mungsuh ora bakal bisa mbusak tambang kanthi cepet lan ora katon.
              Kapindho - kabeh "wilayah kosong" kudu "ing gunpoint" MLRS - Grad, Hurricane, Tornado - release cepet и много cangkang lan tutup wilayah gedhe - "Carts" ora bakal duwe wektu kanggo ninggalake.
              hi
          4. Eroma
            Eroma 10 Oktober 2022 09:12
            +6
            ing tank lan divisi mekanik saka Wehrmacht nalika Perang Donya II, ana batalyon motor. Tugase kalebu pengintaian dalan lan nggoleki kelemahane ing pertahanan mungsuh, ing ngendi akeh peralatan Jerman kesusu. Sing. siasat pasukan cahya ing sisih kulon wis digarap wiwit taun 1941, dina iki mung didandani kanthi pangembangan senjata. Pengalaman Perang Donya II ujar manawa ana ngarep sing disemen dening infanteri lan artileri, tanpa titik lemah, utawa pasukan seluler liyane bisa ngatasi pasukan seluler, ing kontrol sing kompeten! Para pendukung DRG sing ngliwati kreta, ing mburi, kudu dicekel dening counter-drg, sing kudu nyusul, diikat ing perang lan bisa numpes dhewe, utawa kanthi bantuan, contone, helikopter. utawa UAVs, utawa cadangan bedhil motorized ing rodha wojo operator personel, kang uga bisa cepet teka ing ngarep titik dikarepake. prajurit
            1. griffin ireng
              griffin ireng 10 Oktober 2022 19:58
              0
              Kutipan saka Eroma
              ing tank lan divisi mekanik saka Wehrmacht nalika Perang Donya II, ana batalyon motor. Tugase kalebu pengintaian dalan lan nggoleki kelemahane ing pertahanan mungsuh, ing ngendi akeh peralatan Jerman kesusu. Sing. siasat pasukan cahya ing sisih kulon wis digarap wiwit taun 1941, dina iki mung didandani kanthi pangembangan senjata. Pengalaman Perang Donya II ujar manawa ana ngarep sing disemen dening infanteri lan artileri, tanpa titik lemah, utawa pasukan seluler liyane bisa ngatasi pasukan seluler, ing kontrol sing kompeten! Para pendukung DRG sing ngliwati kreta, ing mburi, kudu dicekel dening counter-drg, sing kudu nyusul, diikat ing perang lan bisa numpes dhewe, utawa kanthi bantuan, contone, helikopter. utawa UAVs, utawa cadangan bedhil motorized ing rodha wojo operator personel, kang uga bisa cepet teka ing ngarep titik dikarepake.

              Kita uga duwe resimen motor. Lan wiwit umur 43 taun, motorcyclists dikiataken karo BA-64 lan operator personel wojo aktif digunakake ing ngarep. Kita mung sijine kabeh ing ngisor meja.
              1. Eroma
                Eroma 10 Oktober 2022 21:26
                0
                Nyatane, efektifitas pasukan kasebut gumantung banget marang daya tahan para pembela! Yen opornik nyekel pertahanan kanthi kenceng, ngetung artileri lan penerbangan, lan bakal ana cadangan waja ing mburi, mula aku rumangsa ora ana gunane. Inggih, padha ngubengi opornik, lan ing mburi ana arena skating tank, apa sing kudu dilakoni? Mung obah maneh! lol Iki mbokmenawa sebabe ing USSR pasukan kasebut ora dianggep serius, amarga pendekatan Soviet kanggo perang beda banget karo saiki. prajurit
                1. griffin ireng
                  griffin ireng 11 Oktober 2022 17:15
                  +2
                  Dadi kreta mung pucuk gunung es - iki mung sarana transportasi lan pembawa senjata. Lan sing paling penting, iku infanteri sing dilatih lan akeh, kucing. lan gerakane ing iki banget "kréta". Bener, kabeh efektifitas gerobak kasebut adhedhasar kasunyatan manawa pasukan pendaratan bisa cepet entuk pijakan ing mburi garis mungsuh, lan gerobak kasebut ora liya saka kendaraan murah / operator senjata sing bisa dikonsumsi. Ing wektu sing padha, sing luwih dhuwur ing tingkat pembangunan negara, sing luwih apik carts iki - padha duwe waja cahya, senjata liyane utawa kurang serius. Nanging, aku mbaleni, mung ing jumlah unsur kasebut (cart + infanteri + mobilitas) nyedhiyakake unit sing paling efektif lan seluler.

                  Referensi kanggo kasunyatan sing "USSR ora dianggep serius" ora bener:
                  Kaping pisanan, kita nimbang - ndeleng apa sing ditunggangi batalyon udhara (petunjuk, ora saben wong duwe waja miturut negara).

                  Kapindho. Iki isih scam liyane. Contone, ing USSR, sadurunge Afghanistan, pesawat serangan subsonik ora dianggep serius lan analog kita infantri cahya, unit bedhil gunung, dibubaraké. Sing terakhir kudu digawe sawise Chechnya. Lan kuwi "ora nganggep" - cart lan cart cilik. Kanggo nang endi wae padha ora bisa, nang endi wae padha ora pengin, nanging nang endi wae padha nggawe kesalahan. Lan konsep temen beda.

                  Ketelu
                  Kutipan saka Eroma
                  Rear tank skating rink, apa sing kudu dilakoni

                  ora bisa kaya ngono sanajan nalika Perang Dunia II, sanajan akeh sing ngira - yen Jerman, kita ngrasakake amarga 1) infanteri wis ana ing kene - digali ing mburi lan ngrusak logistik, 2) pasukan lawan dikepung. lan kalah dening tentara meriem lan kabeh infantri padha, 3) rink tank uga ora teka kanggo ngluwari - Air Force / seni / infantri entrenched lan malah rink dhewe.
                  1. Eroma
                    Eroma 11 Oktober 2022 18:00
                    0
                    Capacious! apik Gampang banget hi Katrangan sampeyan cocog karo tumindak unit serangan udara, nanging tinimbang helikopter, gerobak! belay
                    1. griffin ireng
                      griffin ireng 11 Oktober 2022 18:12
                      0
                      ya wis. Dadi padha ing akeh cara. Bentenipun umume ing transportasi (sanajan ora kasunyatan, kang menehi kritik dening Yankees lan Rhodesians, minangka salah siji saka trendsetter ing LP) lan nomer. Bener, sing tanpa cart, sing karo infantri cahya biasa iki. Iku ora bisa ngganti bedhil motorized karo kendaraan tempur infanteri, nanging bisa bantuan Ngartekno.
                      1. Eroma
                        Eroma 11 Oktober 2022 19:31
                        0
                        Kanggo nglawan, ternyata kita butuh cadangan senapan bermotor ing operator personel lapis baja kanthi mortir supaya LP cepet udan! Kendaraan sing dilacak alon banget nglawan LP lan tank katon keluwih
                      2. griffin ireng
                        griffin ireng 12 Oktober 2022 16:25
                        0
                        Kutipan saka Eroma
                        Kanggo nglawan, ternyata kita butuh cadangan senapan bermotor ing operator personel lapis baja kanthi mortir supaya LP cepet udan! Kendaraan sing dilacak alon banget nglawan LP lan tank katon keluwih

                        Ya, utawa infantri cahya dhewe, utawa spotters artileri sing apik, utawa angkatan udara sing kuwat (nyatane, supremasi udara sing nggawa kamenangan menyang kreta Chad liwat senapan motor lan unit tank tentara Libya).
                        Ana sawetara poin liyane babagan kucing. Sampeyan kudu ngomong:
                        1. LP ing gerobak ing negara maju luwih disiapake tinimbang bedhil bermotor konvensional.
                        2. Perusahaan LP ing gerobak luwih akeh tinimbang bedhil motor + bedhil motor sing ora bisa dipisahake karo waja lan kerugian kasebut ilang stabilitas lan daya tembak regu.
                        Iki bisa sebagian diobati kanthi nambahake kendaraan kaping 4 lan nambah batalyon-perusahaan peleton.
                        3. LPs nindakake kanthi apik ora mung ing perang seluler, nanging uga ing alas / kutha (loro amarga nomer lan latihan, lan amarga kemampuan kanggo tumindak kanthi bebas saka waja) - iki langsung nandheske pengalaman Soviet-Finlandia (kita lan pemain ski Finlandia), WWII lan WWII, Yankees lan, miturut sawetara laporan ora langsung, detasemen Wagner lan Akhmat - saiki.
                        4. Operator personel lapis baja ora kudu klasik - seri BA Spartak lan Akhmat anyar sing padha bisa nindakake pendaratan sing rada "lemak".
          5. paul3390
            paul3390 10 Oktober 2022 09:12
            +7
            Old Man Makhno nggawe dhasar - lan isih relevan!

            Iki kabeh efektif kanthi garis pertahanan fokus, lan sing paling penting - ing musim panas! Ayo ndeleng kepiye kabeh kebon binatang iki bakal ditindakake ing musim gugur lan musim dingin liwat lendhut lan salju.

            Kajaba iku, komponen utama sukses taktik kasebut yaiku tumindak ing sadawane dalan negara, sing sakperangan alesan tentara kita ora nganggep perlu kanggo tambang .. Ayo, tambang - paling ora mung digali nganggo excavator ..
            1. Sergey Aleksandrovich
              Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 17:22
              +1
              Uga cara. Iki diarani selokan anti-tank. Ing rapat umum Paris-Dakar, pribumi ndudhuk bolongan, panutup saka ndhuwur, padha mbokmenawa pracaya sing memangsan bakal dadi kagungane. Nanging kita butuh sambungan sing stabil karo artileri, supaya ora ngeculake selokan kanthi tenang.
          6. Deadushka
            Deadushka 10 Oktober 2022 10:19
            +6
            Malah sadurunge "bapak", luwih saka telung ewu taun, padha wiwit nggunakake kreta karo pemanah hi
          7. Dmitry Zadorozhniy
            Dmitry Zadorozhniy 9. november 2022 17:47
            0
            Ya, dudu Makhno. Gig machine-gun, standar donya pisanan. Pitungan senapan mesin, 5 wong plus sopir.
        2. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 10 Oktober 2022 05:40
          +2
          Kutipan: Vladimir_2U
          Minangka prajurit infantri, dheweke abot banget.

          Duc, ing "gerobak" sing! Kréta kita nglawan krétané! nglirik
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 10 Oktober 2022 05:54
            0
            Kutipan: Nikolaevich I
            Duc, ing "gerobak" sing! Kréta kita nglawan krétané!

            Inggih, masalah tengen ana ora sing kendaraan lapis baja ora duwe firepower cukup, nanging ora ana apa-apa kanggo nglawan waja cahya kanggo oporniks kita!
            1. KELAS
              KELAS 10 Oktober 2022 08:03
              +5
              Lha, kepiye carane ora ana sing bisa ditentang? Sawise kabeh
              KAMAZ Rusia "Shot" karo modul BM-30-D "Spoke" minangka solusi cerdas ing 12-15 ton.
              Dheweke ana ing tentara - kaya rereget! Iku mung ora cukup driver kanggo kabeh!
              (Yen cho iku sarkasme pahit ...)
            2. Adrey
              Adrey 10 Oktober 2022 19:38
              0
              Kutipan: Vladimir_2U
              Inggih, masalah tengen ana ora sing kendaraan lapis baja ora duwe firepower cukup, nanging ora ana apa-apa kanggo nglawan waja cahya kanggo oporniks kita!

              Wah aku ora ngerti! Ing teori, sembarang operator armored personel pertempuran-siap (70-80-82) karo KPVT utawa luwih gedhe iku mungsuh banget formidable kanggo "cart". Waja iku pancen kaya-kaya, nanging ing babagan sarana karusakan, paritas lengkap, yen ora dadi prioritas. hi
              Pitakonan kaya biasane ... digunakake Nyuwun
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 11 Oktober 2022 07:28
                0
                Quote: Adrey
                Wah aku ora ngerti! Ing teori, sembarang pembawa personel lapis baja siap tempur (70-80-82) kanthi KPVT utawa luwih gedhe minangka mungsuh sing kuat banget kanggo "gerobak"

                Mung kabeh alangan yaiku ing umume opornik ora ana operator personel lapis baja!
            3. Eroma
              Eroma 10 Oktober 2022 21:32
              0
              Sawise kabeh, oporniki ora badai kreta, ana cukup soko kanggo nglawan wong-wong mau! Gerobak mburi nggawe ngimpi elek, ngilangi ops, yen ora ana cadangan, iki mati kanggo ops! Lan ing wektu sing padha, kreta kasebut mbukak dalan kanggo pasukan utama, ngliwati para pendukung!
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 11 Oktober 2022 07:30
                0
                Kutipan saka Eroma
                Sawise kabeh, oporniki ora badai kreta, ana cukup soko kanggo nglawan wong-wong mau!

                Nanging ora ana apa-apa, RPGs ora bakal njupuk target cepet, PC padha ora elek kanggo kendaraan wojo, nanging padha ulig kabeh karo bedhil mesin lan mbuwang metu pasukan, utawa ya, padha ngliwati resistance.
                1. Eroma
                  Eroma 11 Oktober 2022 09:09
                  +1
                  Nalika aku ngerti, taktik iki dadi kejutan lengkap kanggo komando lan komandan kita! sing nggumunake, diwenehi pengalaman Siria wong bodho
                  Nglirwakake lengkap kanggo peralatan teknik posisi kasebut. Aku bakal Cut mudhun kabeh wit watara lan buyar wong sak posisi, iki ora masalah kanggo kendaraan dilacak, nanging kendaraan rodha bakal paling ilang kacepetan! Mangkene kasempatan sampeyan kanggo ngluncurake granat! Nyuwun
                  Lan gagasan banget babagan oporniks karo garnisun ing regu infanteri iku salah kriminal! negatif contone,, nalika Perang Donya II, Jerman nemtokake dhewe sing tank kudu digunakake ing perang, ora kurang saka perusahaan! Wiwit nomer sing luwih cilik nyebabake kerugian sing ora ana gunane, lan perusahaan kasebut, sanajan ngalami kerugian sing padha, bisa ngrampungake tugas kasebut! Iku padha karo bek, iku gampang banget kanggo nggawe kaunggulan total ing kekuatan liwat regu infanteri lan nyuda karo geni! Dheweke diserang dening platoon ing sawetara kendaraan lapis baja, apa sing bisa ditindakake? belay Lan yen opornik mbela peleton ing kendaraan tempur infanteri, pinten kreta sing kudu ditindakake supaya bisa mateni geni? Sampeyan wis perlu kanggo nyebarake serangan lengkap karo perusahaan, lan perusahaan wis ora dadi mobile, banjur Arta bakal duwe wektu kanggo ngarahake! prajurit
                  1. Vladimir_2U
                    Vladimir_2U 11 Oktober 2022 09:17
                    -2
                    Kejutan, kejahatan, pelatihan teknik...
                    Kabeh iki bakal adil yen ora kanggo kasunyatan konkrit sing dikuatake - Angkatan Bersenjata Ukraina ing wektu iku duwe kauntungan nomer MULTIPLE.
                    1. Eroma
                      Eroma 11 Oktober 2022 09:30
                      +1
                      Kutipan: Vladimir_2U
                      APU ing wektu iku duwe kauntungan numerik MULTIPLE.

                      Isih ana lan iki minangka pitakonan kanggo para perencana NWO, apa sing dipikirake? Lan komando lokal kudu mbangun pertahanan adhedhasar kasunyatan saka sawetara kaunggulan angka saka mungsuh, lan ora buyar pasukan liwat oporniks bodho! Lan maneh, ing kahanan kaya mengkono, tambang iku kabeh, lan kita rampung ngetung iki, opornik diselehake kanggo mblokir minefield! Lan mungsuh ngliwati posisi kita tanpa kuwatir, dheweke ngoyak peta Google, kita ora nggawe alangan! Iki sloppiness, faktor paling penting anjog kanggo losses!
        3. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 10 Oktober 2022 21:27
          0
          Kutipan: Vladimir_2U
          Minangka prajurit infantri, dheweke abot banget.

          Inggih, ing tripod, KPVT bobote, nang endi wae, 88 kg, lan "tebing" -41 kg ... Ya, iku kaping pindho luwih abot ... nanging DShKM ing rodha "mlaku" tanpa tameng bobot. malah luwih akeh tinimbang KPVT! Lan ora ana apa-apa! Duwe lan bungaha! Miturut cara, DShKM ing tripod bobote meh padha karo KPVT ing tripod! Lan sampeyan ... "abot banget"! ora
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 11 Oktober 2022 07:36
            0
            Kutipan: Nikolaevich I
            Lan sampeyan ... "abot banget"! ora

            Sing ora cocog banget! Tebing kanggo wong loro sing nggawa 20 kg saben irung lan KPV 88 wis kanggo papat! Nah, aku lali karo Kord.
    2. saigon
      saigon 13 Oktober 2022 18:27
      +1
      Penulis kelangan siji liyane cilik, prasaja kaya linggis. Kabeh kaendahan iki bisa digunakake ing kahanan nalika ora ana kapadhetan pasukan normal. Saka iki, siji kudu nerusake nalika nganalisa kasuksesan gerobak. Kanthi kapadhetan pasukan normal, nanging kanthi jero, bakal menarik kanggo ndeleng terobosan sing apik.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 14 Oktober 2022 05:02
        0
        Victor hi , sampeyan ora ngerti Max Shvedov kuwi, saka U-U?
        1. saigon
          saigon 14 Oktober 2022 05:25
          +1
          Ora, iku ora menowo, Nanging, iku mung sing BUS elinga minangka nimbali dibangun karo jembaré normal saka ngarep lan karo lengkap, lan ana pertambangan wilayah lan apa ora ana.
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 14 Oktober 2022 05:36
            0
            Quote: saigon
            Ora, ora kenal

            OK.
            Quote: saigon
            iku mung sing BUS eling minangka nimbali lagi dibangun karo jembaré normal saka ngarep lan karo lengkap, lan banjur ana pertambangan wilayah lan apa ora ana.

            Ya, padha ngaco kabeh iki sanajan setengah taun perang, supaya Balakleya kelakon lan ngluwihi.
            1. saigon
              saigon 14 Oktober 2022 11:11
              +1
              Ya, yakin padhang sing BTG alat kanggo kamenangan mung matèni kula.
              Sampeyan bisa goyangake karo tembung malah swarga, malah rocks, nanging nganti padha maneh wiwiti operate karo divisi, Mui Ne kuwi bakal.
              Apa rampung lali carane mbangun pertahanan karo bagean digawe dowo?
              Iku angel dimangerteni manawa kabeh patroli, sanajan ing armor personel operator, malah ing LBT, lan malah ing pungkasan, ing brooms, pindhah bebarengan ROADS (distrik wilayah Kharkov), ing tembung, aku mung tetep. sepi.
              Tambang Panggonan, operator personel wojo kanggo njupuk kesenjangan antarane neraka karo panyengkuyung platoon, pengawal lapangan diterangake ing charter.
    3. Jager
      Jager 16 Oktober 2022 16:08
      +1
      Nanging babagan BRDM-2? Loro bedhil mesin, waja, kacepetan, kemampuan lintas negara, kemampuan kanggo nglangi! A sethitik luwih abot tinimbang Humvee, nanging regane incomparably luwih.
  2. Maxim G
    Maxim G 10 Oktober 2022 05:13
    -3
    Numpes nyebrang, jembatan, pangkalan ndandani, depot bahan bakar.

    Umumé, lucu maca: senjata super liyane saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sawise jagung Turki, sing ateges ersatz teknologi normal.
  3. svp67
    svp67 10 Oktober 2022 05:15
    + 11
    Dina iki, pertempuran ing Ukraina wis nuduhake carane efektif kendaraan lapis baja entheng.
    Wis pirang-pirang dekade kepungkur, ing paprangan ing Afrika, taktik "perang Toyet" lagi ditindakake lan ora bisa digatekake maneh, nanging ora, kanggo sapa wae, iki isih dadi DISCOVERY. Kaya-kaya ora ana operasi khusus ing Suriah, ing ngendi kita kudu nglawan taktik kasebut.
    Cara utama counteraction bisa dadi patroli terus-terusan ing papan sing bisa ngliwati LBT kanthi bantuan drone.
    Iku luwih efisien kanggo nggunakake, bebarengan karo UAV, pengintaian lan peralatan signaling 1K18 "Realiya-U", 1K124 "Tabun", 1K119 "Realiya-1/10, kang iku wektu kanggo njaluk saka gudang, jotosan bledug lan nglamar
  4. lele
    lele 10 Oktober 2022 05:18
    +4
    A digression cilik menyang sajarah "carts".

    Asline gerobak.


    Jeep saka Perang Donya II


    Kita uga wis nyoba kanggo nindakake soko padha, nanging, ketoke, padha ora nampa pembangunan. Kabeh-wheel drive GAZ-64 karo machine gun Ds-39


    Vietnam


    "Jihadmobile" modern kanthi checkpoint


    Malah ana monster sing padha
  5. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 10 Oktober 2022 05:37
    +3
    Ana uga laporan babagan "gerobak" Rusia sadurunge NWO! Iki yaiku: 1. buggy lapis baja "Skuadron"


    2. Buggy militèr saka Chechnya "Chaborz" M3/M6...


    3. Mobil lapis baja ringan "Punisher" (Falcatus)

    Mung saiki ana wong Rusia sing ala ...: Dheweke bisa nindakake, "gagak" lan ... lali!
    1. lele
      lele 10 Oktober 2022 07:07
      +7
      Mung saiki ana wong Rusia sing ala ...: Dheweke bisa nindakake, "gagak" lan ... lali!

      Sayange sampeyan bener. Ing crita padha karo kendaraan wojo serius, padha dirilis sawetara bêsik kanggo parade, lan saiki lagi nyopir kanggo perang "setengah limang" kang aku dadi bali ing suwidakan pungkasan.
      Pranyata metu kaya ing lelucon Soviet lawas: "Kabeh uap dadi mati singsot." Nyuwun

      Sugeng enjing Volodya! eseman
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 10 Oktober 2022 09:42
        +1
        Kutipan: Kucing Laut
        Kabeh uap ilang"

        Hello, Kostya! Alas, uga kedadeyan ... sayangé luwih kerep tinimbang "disenengi"!
    2. marswell
      marswell 10 Oktober 2022 17:18
      0
      ... Mung saiki ana masalah Rusia ...: Dheweke bisa nindakake, "gagak" lan ... lali!...
      Dadi ketoke broiler, dudu jago - padha kluruk, ora ngidak-idak))))
    3. griffin ireng
      griffin ireng 10 Oktober 2022 20:08
      0
      Lan luwih:

      Peruvian lobo.


      Dampak ALSV


      Sarmat-2.


      Lan Scorpio pungkasan.

      Fitur "gerobak" yaiku mobilitas dhuwur saka senjata api lan pasukan. Ing wektu sing padha, kebangkrutan iki ora diikat banget karo kendaraan. Lan, miturut, bisa operate ing isolasi saka kendaraan utawa karo support, yen padha bisa kanggo pindhah liwat terrain angel, kaya buggies padha lan mobil waja cahya. Lan ing kene ora ketompo apa jenis kendaraan: Toyota biasa, buggy, mobil lapis baja ringan utawa medium - mung minangka sarana transportasi lan pembawa senjata - lan infanteri main biola utama.
  6. Prokop_Babi
    Prokop_Babi 10 Oktober 2022 05:37
    +7
    Panggunaan gerobak sing sukses minangka akibat saka mundur lan kekacauan ing Angkatan Bersenjata RF, ranjau lan alangan dilalekake. Lan, dheweke bakal nyoba nglawan para amer utawa wong Israel kanthi cara iki: ya, dheweke bakal diolesake ing sawah dening drone lan helikopter.
    1. bulat
      bulat 10 Oktober 2022 20:51
      +1
      Sing nyusun kepegawaian BTG cetha ora ngira yen bisa mbentang nganti 10 km kanggo pertahanan. Lan kanggo 10 km iki! regu sapper - 4 sersan 8 prajurit. Sanajan diarani platoon teknik. Secara fisik, mokal kanggo nambang kabeh bolongan kanthi regu. Negara dijupuk saka kene https://rostislavddd.livejournal.com/501408.html
  7. Konnick
    Konnick 10 Oktober 2022 05:51
    -6
    Artikel disedot saka driji. Sawetara komisaris militer ngluncurake "kabar" liyane babagan "taktik anyar para teroris Angkatan Bersenjata Ukraina." Sawetara ngangkat munggah lan dikembangaké palsu iki ora mung DRGs, nanging uga Unit mungsuh biasa penetrating ing jeeps.
    Sawetara babble pathetic babagan penetrasi klompok seluler ing kendaraan roda 4 menyang mburi kita, sing bisa mandheg kanthi bledosan otomatis ing roda nalika nyerang pos pemeriksaan.
    Apa lan sapa gerobak karo bom bunuh diri sing nyerang? Nelpon geni ing awake dhewe ing perang kontra-baterei? Wis lucu...
    Kabeh warta iki babagan "bocor" ing kelompok cilik minangka tren liyane saka koresponden militer sing nandhang gagging kreatif.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 10 Oktober 2022 05:56
      +3
      Kutipan saka Konnick
      Sawetara babble pathetic babagan penetrasi klompok seluler ing kendaraan roda 4 menyang mburi kita, sing bisa mandheg kanthi bledosan otomatis ing roda nalika nyerang pos pemeriksaan.

      Kayane wong kaya sampeyan ing Staf Umum Angkatan Bersenjata RF lungguh ing Balakleya lan liya-liyane ...
      1. Konnick
        Konnick 10 Oktober 2022 06:05
        -1
        Kayane wong kaya sampeyan ing Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lungguh ing Balakleya lan liya-liyane ..

        Ya, Staf Umum bingung karo taktik kasebut lan kita kudu mundur, malah tank ditinggalake ing tekanan gerobak ... wassat
        1. Vladimir_2U
          Vladimir_2U 10 Oktober 2022 06:54
          +1
          Apa sampeyan ora ngerti babagan jangkoan benteng lan terobosan tanpa resistensi menyang pangkalan mburi?
          1. Konnick
            Konnick 10 Oktober 2022 07:44
            +1
            Apa sampeyan ora ngerti babagan jangkoan benteng lan terobosan tanpa resistensi menyang pangkalan mburi?

            Ora ngerti. Apa sampeyan bisa ngomong babagan terobosan menyang pangkalan sing ora dijaga. Aku uga pengin ngerti babagan jangkoan titik kuwat "gerobak".
            1. Vladimir_2U
              Vladimir_2U 10 Oktober 2022 09:04
              +2
              Kutipan saka Konnick
              Ora ngerti. Apa sampeyan bisa ngomong babagan terobosan menyang pangkalan sing ora dijaga. Aku uga pengin ngerti babagan jangkoan titik kuwat "gerobak".

              Lan carane sampeyan mikir padha nangkep tank lan desa? Padha mbalek munggah ing kacepetan, murub, lan yen perlu, padha dropped kebangkrutan, nanging yen perlu, padha mubeng luwih! Amarga opnik karo 10-15 wong ing desa duwe maksimal PC lan peluncur granat! Lan rembaza ora luwih apik. Kebak nembak kuwi ing cart!
              1. Konnick
                Konnick 10 Oktober 2022 09:29
                -4
                Lan carane sampeyan mikir padha nangkep tank lan desa? Padha mbalek munggah ing kacepetan, murub, lan yen perlu, padha dropped kebangkrutan, nanging yen perlu, padha mubeng luwih! Amarga opnik karo 10-15 wong ing desa duwe maksimal PC lan peluncur granat! Lan rembaza ora luwih apik. Kebak nembak kuwi ing cart!

                Yagene ora dicekel?
                Nek kowe kabeh lagi dituntun marang omong kosong kuwi.
                1. Vladimir_2U
                  Vladimir_2U 10 Oktober 2022 09:43
                  +1
                  Kutipan saka Konnick
                  Yagene ora dicekel?
                  Nek kowe kabeh lagi dituntun marang omong kosong kuwi.

                  Dadi aku maca komentar sampeyan lan wiwit ngerti artine tembung "rampung".
                  Kaunggulan nomer akeh ukrotroops ing teater operasi uga omong kosong sing diciptakake dening komandan militer?!
                  1. svp67
                    svp67 10 Oktober 2022 14:17
                    +3
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    Kaunggulan nomer akeh ukrotroops ing teater operasi uga omong kosong sing diciptakake dening komandan militer?!

                    Ya, apa sampeyan ngomong .... Yaiku, 450 kurang saka 000, iki tembung anyar ing matematika. Ya, sampeyan meh Lobochevsky
                    1. Vladimir_2U
                      Vladimir_2U 10 Oktober 2022 14:30
                      0
                      Kutipan saka: svp67
                      Tegese, 450 kurang saka 000, iki tembung anyar ing matematika. Ya, sampeyan meh Lobochevsky

                      Lan sisih endi sing nomer? Lan, dudu Lobachevsky?
                      1. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 14:33
                        0
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Lan sisih endi sing nomer

                        Saka 750 Angkatan Bersenjata Ukraina lan NSU, 000 saiki ana ing garis ngarep, liyane lagi ngalami latihan tambahan lan ing cadangan, 450 minangka pasukan kita, nanging iki minangka tokoh sadurunge tekane mobilisasi, lan saiki wis lunga menyang ngarep ing jumlah gedhe.
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Lan, dudu Lobachevsky?
                        Yaiku, sampeyan ora pengin dadi Lobochevsky, mula, sampeyan LobAchevsky-Second, dudu sing pertama.
                      2. Vladimir_2U
                        Vladimir_2U 10 Oktober 2022 14:49
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Saka 750 Angkatan Bersenjata Ukraina lan NGU, saiki 000 ana ing garis ngarep, liyane lagi ngalami latihan tambahan lan ing cadangan, 450 minangka pasukan kita, nanging iki minangka tokoh sadurunge tekan mobilisasi.


                        Kucing Ezhkin, dadi apa sing dakkandhakake?! apa sing ora jelas ing kene?
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Kaunggulan nomer akeh ukrovoysk ing TVD

                        Apa sampeyan ngethok? Aku malah rada cemburu... nglirik
                      3. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 14:54
                        +2
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Apa sampeyan ngethok?

                        Ora, nanging kanthi warta kaya ngono, aku ora ngilangi pilihan kasebut ... sayangé
                      4. Vladimir_2U
                        Vladimir_2U 10 Oktober 2022 14:57
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Ora, nanging kanthi warta kaya ngono, aku ora ngilangi pilihan kasebut ... sayangé

                        Luwih becik ora, kita bakal luwih sehat.
                        Mugi pitakonan wis ilang menyang nomer?
                      5. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 15:01
                        +1
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Luwih becik ora, kita bakal luwih sehat.

                        Aku pengin banget
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Mugi pitakonan wis ilang menyang nomer?

                        Lan iku ora kelakon kanggo kula.
                2. svp67
                  svp67 10 Oktober 2022 14:19
                  +2
                  Kutipan saka Konnick
                  Yagene ora dicekel?

                  Lan iki pitakonan kanggo printah kok pasukan kita pindhah menyang serangan frontal ing pamukiman, lan ora ngubengi wong-wong mau, sanajan ing ngendi iku bisa kanggo nindakake iki, mungsuh ora akeh nemu nasib perang ing lingkungan, mundur.
                  1. Konnick
                    Konnick 10 Oktober 2022 14:26
                    0
                    Lan iki pitakonan kanggo printah kok pasukan kita pindhah menyang serangan frontal ing pamukiman, lan ora ngubengi wong-wong mau, sanajan ing ngendi iku bisa kanggo nindakake iki, mungsuh ora akeh nemu nasib perang ing lingkungan, mundur.

                    Lan pemukiman utama sing dadi bagean saka garis pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina angel dilewati. Dheweke duwe pertahanan artileri, ing ngendi zona karusakan kalebu sawetara puluhan kilometer, sing bisa diatasi mung sawise perang kontra-baterei sing sukses.
                    1. svp67
                      svp67 10 Oktober 2022 14:29
                      0
                      Kutipan saka Konnick
                      Dheweke duwe pertahanan artileri ing kana, sing mung bisa diatasi sawise perang kontra-baterei sing sukses.

                      Nanging luwih gampang kanggo pindhah ing bathuk, tentara meriem saka Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa ing kana?
                      1. Konnick
                        Konnick 10 Oktober 2022 14:44
                        0
                        Nanging luwih gampang kanggo pindhah ing bathuk, tentara meriem saka Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa ing kana?

                        Bokong sing padha lan 7 sasi ing Maryinka lan Avdiivka nuduhake.
                      2. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 14:50
                        0
                        Kutipan saka Konnick
                        Bokong sing padha lan 7 sasi ing Maryinka lan Avdiivka nuduhake.

                        Ing kana, ing wolung taun, garis pertahanan sing terus-terusan wis digawe, sing malah garis Mannerheim adoh, mula ora ana kejutan khusus, lan ana kemungkinan nindakake operasi kanggo ngubengi pemukiman. Kados ingkang kula mangrêtos, dhawuhipun kula dèrèng sagêd nyêkapi wadyabala, awit ing salêbêting ngubengi wau kathah sangêt wadyabala ingkang kawajiban ngaturakên lêbêt-lêbêt ing salêbêting lêbêting jawi. Muga-muga saiki kesempatan kasebut bakal katon
                      3. Konnick
                        Konnick 10 Oktober 2022 15:16
                        0
                        Ing kana, ing wolung taun, garis pertahanan sing padhet digawe, sing malah garis Mannerheim adoh

                        Ora ana garis pertahanan sing terus-terusan ing kana, mung jalur komunikasi kanggo pengamat artileri lan spotters.
                        Sepira adohe mitos sing digawe Basurin kanggo mbenerake kenapa Donetsk isih dibuwang. Tampilake kula saka Marinka udhara utawa Avdeevka kanthi garis pertahanan sing luwih kuat tinimbang garis Manerheim. Lan paling ora siji kothak pil beton sing dikuatake, ora preduli senapan mesin utawa artileri. Tampilake ing foto. Foto ing studio.
                      4. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 15:33
                        0
                        Kutipan saka Konnick
                        Ora ana garis pertahanan sing terus-terusan ing kana, mung jalur komunikasi kanggo pengamat artileri lan spotters.

                        ana. Lan iki jelas katon ing gambar saka papan.
                        Obahe pesen diarani mangkono amarga ngubungake macem-macem unsur posisi.
                        Kutipan saka Konnick
                        Lan paling ora siji kothak pil beton sing dikuatake, ora preduli senapan mesin utawa artileri. Tampilake ing foto.

                        Apa sampeyan aneh, yaiku, sampeyan ora ngerti kepiye omah dadi titik tembak jangka panjang? Banjur sampeyan bisa ngomong babagan apa
                        Ing Maryinka, artileri Federasi Rusia nggarap salah sawijining SD kasebut, katon jelas yen posisi kasebut ndominasi wilayah iki, uga jaringan parit lan komunikasi.

                        Punika video saka pitung taun kepungkur, Ukrainia
                      5. Konnick
                        Konnick 10 Oktober 2022 15:34
                        -4
                        Sampeyan ora ngerti kepiye omah dadi titik tembak jangka panjang? Banjur sampeyan bisa ngomong babagan apa

                        Saiki aku wis ngerti ora ana gunane kanggo ngomong ngguyu
                        Omah-omah sing digawe saka manure lan teken ngowahi ... dadi garis Manerheim wassat
                      6. svp67
                        svp67 10 Oktober 2022 15:50
                        +5
                        Kutipan saka Konnick
                        Omah-omah sing digawe saka manure lan teken ngowahi ... dadi garis Manerheim

                        Aku ndeleng sampeyan ing umum ... Bener, omah sing digawe saka beton, bata lan baja. Lan ya, dheweke dadi benteng sing kuwat banget. Lan yen sampeyan ora ngerti apa-apa ing teknik, banjur temokake Manual babagan Latihan Teknik ing Internet lan maca ing wektu luang, sampeyan bakal nemokake akeh perkara sing menarik kanggo sampeyan.
                        Aku nawarake sampeyan nonton loro video, apa sampeyan mbayar manungsa waé kanggo apa kothak pil multi-tingkat gedhe padha dibangun maneh ing lantai resik, ing 02.33? Dadi, bunker kuwi mung "pucuk gunung es", ing saubengé kudu ana bunker lan bunker sing luwih cilik, kabeh miturut klasik.
    2. asetofenon
      asetofenon 10 Oktober 2022 06:09
      -1
      Jeblugan otomatis bisa mungkasi akeh perkara lan sapa. Lan, misale jek, ana senapan mesin sing cukup ... Ya, sampeyan kudu mlaku dhewe, meh ora mandheg? Mesin saka sistem sing salah? Utawa Ukrainians perang salah?
      1. Konnick
        Konnick 10 Oktober 2022 06:17
        0
        Utawa Ukrainians perang salah?

        Dadi maca artikel kasebut, miturut modern, lan ora miturut piagam, iku ora jujur

        LBT uga cocog banget kanggo ngirim infantri menyang posisi anyar ing mburi garis mungsuh. Utawa ndandani celah ing pertahanan, ing ngendi infantri Ukrainia lan malah peralatan banjur mlebu. Realisasi banyu murni saka kauntungan numerik.

        Ya, lan singkatan cocok kanggo LBT, lan kita kabeh melu LGBT, i.e. kita nguatake waja kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja. Priksa kita karo LBT iki. Tentara kita durung siap kanggo "taktik" kaya ngono. belay
    3. svp67
      svp67 10 Oktober 2022 06:21
      +3
      Kutipan saka Konnick
      Sawetara komisaris militer ngluncurake "kabar" liyane babagan "taktik anyar para teroris Angkatan Bersenjata Ukraina." Sawetara ngangkat munggah lan dikembangaké palsu iki ora mung DRGs, nanging uga Unit mungsuh biasa penetrating ing jeeps.

      Koresponden militèr ora ana apa-apa, iku pancene kedaden sing DRGs Ukrainia bisa massively nembus menyang mburi kita, lan sabenere nggunakake "carts". Aku mbaleni maneh, iki adoh saka taktik anyar, wis rampung rampung ing Libya lan Suriah sing padha. DRG kasil ngilangi rute pasokan lan nyebabake kebingungan gedhe ing unit mburi, sing ora ana tentara liyane sing tahan banting. Gupuh diwiwiti, sing sebagian ditularake menyang unit maju, lan nalika ana sumber sing rusak ing kabeh unit, amarga wong mburi mlayu ing sisih wétan, ngarep ambruk.
      1. Konnick
        Konnick 10 Oktober 2022 06:26
        0
        Wartawan militèr ora ana hubungane, pancen kedadeyan DRG Ukrainia bisa nembus kanthi gedhe ing mburi kita lan nggunakake "gerobak"

        Menehi conto. Kapan kapan. Kaya wawancara karo wong. Ora artikel dening "koresponden militer", paling Khodakovsky, sing paling ora melu ing database.
        1. svp67
          svp67 10 Oktober 2022 06:31
          +4
          Kutipan saka Konnick
          Menehi conto. Kapan kapan. Ora artikel "koresponden militer".

          Ing dina iku, cukup kanggo nonton video sing dikirim dening Ukrainians, lan padha antusias dipun damel film ing porches saka administrasi desa, supaya ngerti carane jero. Ora ana komandhan militèr sing mbantu. Lan padha bisa nggawe serangan kuwi mung thanks kanggo "cart" sing. Lan tank lan infantri bermotor ngetutake lakune.
          1. Konnick
            Konnick 10 Oktober 2022 06:41
            +1
            padha bisa nggawe raid kuwi mung thanks kanggo "cart" sing. Lan ing tangi ana tank lan infantri motorized

            Bisa uga cukup? Lan ora kosok balene? Yen ora, ternyata kaya ing game "Zarnitsa", dheweke mlayu, nyekel bendera lan menang.
            Lan ing kene kita nyopir menyang Kupyansk, njupuk gambar ing prasasti, lan banjur tank munggah ...
            1. svp67
              svp67 10 Oktober 2022 07:20
              +2
              Kutipan saka Konnick
              Bisa uga cukup? Lan ora kosok balene?

              Ora, ora kosok balene ... Yaiku, "gerobak" utawa RDGs maju, lan mung banjur, tank lan infantri.
              Yen sampeyan ngetutake kanthi rapet perkembangan acara ing wektu kasebut, sampeyan bisa uga ngerteni manawa ana akeh wektu nalika wong Ukrainia ngirim foto utawa video ing sawetara pemukiman, lan banjur para pejuang kita syuting ing kana, kanthi crita yen ora ana wong ing kene. titik, sing, RDG mlebu desa kosong, cukup dipun damel film lan dipindhah ing. Kanthi cara sing padha, dheweke bubar mbintangi latar mburi tandha Energodar, nanging prau serbu semi-kaku main ing kono.
              1. Konnick
                Konnick 10 Oktober 2022 08:08
                -1
                Kanthi cara sing padha, dheweke bubar mbintangi latar mburi tandha Energodar, nanging prau serbu semi-kaku main ing kono.

                Apa sampeyan ora maca babagan tongkang? Ana kebangkrutan ing tongkang, lan pilot helikopter kita karo rudal dipandu saka 10 km tekan busur lan buritan. Apa sing padha nulis iku? Aku ora pengin percaya para perwira militer sawise pesen kasebut. Padat "ujare mbah siji." Dheweke malah nggawe wawancara karo pilot helikopter. Sayange tongkang sing digerakake dhewe dadi ponton teknologi sing ditinggalake kanggo pambangunan jembatan.
                1. solar
                  solar 10 Oktober 2022 10:20
                  0
                  Malah ana video sing rinci. Kanthi jotosan menyang landmark lokal - sisa-sisa bagean konkrit jembatan wiwit taun 1943.
                2. svp67
                  svp67 10 Oktober 2022 10:41
                  0
                  Kutipan saka Konnick
                  Apa sampeyan ora maca babagan tongkang?

                  Aku pitutur marang kowe bab Foma, lan sampeyan marang kula bab Yerema ... Landing lan tongkang iku siji bab, nanging sing "motret" temen beda. Iki kedadeyan ing wektu sing beda.

                  Miturut cara, isih ana rong rolas tongkang sing padha digunakake ing pendaratan ing creeks cedhak Nikopol. Lan sajujure, aku ora ngerti kenapa dheweke durung dirusak, sanajan ana kabeh kemungkinan.
                  1. Hitriy Zhuk
                    Hitriy Zhuk 10 Oktober 2022 15:20
                    0
                    Kutipan saka: svp67
                    Lan sajujure, aku ora ngerti kenapa dheweke durung dirusak, sanajan ana kabeh kemungkinan.

                    Kenging punapa?
                    Amarga kurang tongkang - ngenteni, nyiyapake roket ...
                    1. svp67
                      svp67 10 Oktober 2022 16:01
                      +1
                      Kutipan: Hitriy Zhuk
                      Kenging punapa?

                      Lan mbayangno urutan kapal kasebut, ing papat kolom limang tongkang. Saka 20 tongkang, sepuluh kanthi pasukan pendaratan utama ing njero, lan sisa 10, saben lima, pindhah ing sisih pinggir lan njupuk kabeh serangan rudal saka helikopter kita. mati, nanging nyimpen pasukan utama. Lan iki bakal dadi pasukan gedhe banget sing ora bisa diatasi kanthi gampang.
          2. Sergey Aleksandrovich
            Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 16:12
            +3
            Banjur ana pengintaian, nalika Perang Patriotik Agung padha nindakake ing motor rodha telu.
        2. angin adhem
          angin adhem 10 Oktober 2022 09:00
          +2
          Kutipan saka Konnick

          Menehi conto. Kapan kapan.

          A terobosan ing wilayah Kharkiv ing September. Kanggo 3 dina, terobosan 40-50 km, ambruk lengkap ngarep kita, nilar kutha-kutha gedhe, kalebu Izyum, minangka asil, mundhut Liman lan mlebune mungsuh menyang LPR. Carane iku:

          Terobosan ing sisih lor ing wilayah Kherson ing 1-2 dina kanggo 20-30 km ing September. Mundhut sabuk keamanan kanggo nyebrang, nggawe ancaman kanggo lingkungan operasional kabeh klompok Kherson.

          Ing loro operasi kasebut, taktik nembus pertahanan kita nganggo kendaraan lapis baja mungsuh, mbuwang peralatan mobile banget menyang terobosan. Apa njamin asor mburi kita lan ancaman saka encirclement. Taktik blitzkrieg klasik.
          1. Konnick
            Konnick 10 Oktober 2022 09:09
            +1
            Ing loro operasi kasebut, taktik nembus pertahanan kita nganggo kendaraan lapis baja mungsuh, mbuwang peralatan mobile banget menyang terobosan. Apa njamin asor mburi kita lan ancaman saka encirclement. Taktik blitzkrieg klasik.


            Aku ndeleng video iki. Dheweke nyelehake pirang-pirang pejuang lan lunga, sadurunge nembak ing grumbulan, iki bisa uga supaya kabeh wong bisa krungu ing ngendi dheweke. Lan sing paling penting, aku ora weruh asil "serangan" ing video kasebut, mungkin sampeyan ngerti babagan iki?
            Lan taktik klasik blitzkrieg kalebu interaksi sing cedhak karo penerbangan karo formasi tank, sing ora ngidini ngatur pertahanan, ngrusak markas lan pusat komunikasi, nyekel jembatan lan pusat transportasi.
    4. KCA
      KCA 10 Oktober 2022 08:02
      +3
      Padha nyoba kanggo break liwat wingi, padha kesawang saka mbengung ing wektu lan minangka asil -6 nawakke lan -10 LBT, kreto kanggo sawetara alesan, padha ora malah ngatur kanggo uwal, padha nuduhake 2 Hurricanes lan salvo lengkap, sampeyan kudu ninggalake cepet banget, 2 salvos rampung nutupi lapangan bal-balan, lan uga QUO saka RSs gedhe lan buyar saka pecahan, lan padha ngalahake kanggo 30 km, 2/3 saka bahan bakar mesthi tetep.
      1. Barberry25
        Barberry25 10 Oktober 2022 11:55
        +2
        kabeh iku prasaja - gerobak efektif nalika mlaku dhewe, nalika ora ana ranjau lan pasukan kurang kapadhetan - LBS mlebu lan menyang desa kosong kanggo ngipi elek ing mburi.
  8. Voronezh
    Voronezh 10 Oktober 2022 06:08
    +1
    Kanggo sawetara alasan, wong Chechen duwe kabeh iki ... Wingi aku mirsani carane Kadyrov nindakake review kang .... Kanggo sawetara alesan, ana tentara temen beda ....
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 10 Oktober 2022 15:23
      0
      A pinunjul, yen ora luwih gedhe, bagéan saka peserta ing review iki ora Chechens, nanging sukarelawan saka wilayah beda sing dilatih ing pusat ing Gudermes.
      1. Voronezh
        Voronezh 10 Oktober 2022 23:31
        0
        Ora ketompo sapa, katon ing rasukan
  9. ramzay21
    ramzay21 10 Oktober 2022 06:40
    +7
    Serangan kasebut kedadeyan nalika ana kekurangan wong lan kekacoan ing bagean. Yen tambang lan alangan teknik dipasang ing zona pertahanan, mula tumindak detasemen kasebut dadi masalah.
    Yen pasukan ing pertahanan uga duwe sistem komando lan kontrol modern, UAV pengintaian lan drones kemikaze massively, banjur sing lungguh ing LBT dhewe dadi game. Serangan UAV kanthi jumlah sing cukup uga minangka cara sing apik kanggo ngatasi terobosan kasebut.
    1. Deadushka
      Deadushka 10 Oktober 2022 10:29
      -3
      Kita butuh detasemen penghalang mobile banget.
      1 mesin gunner, sawetara peluncur granat, 3-4 footmen. Sampeyan bisa nambah sniper.
      1. Barberry25
        Barberry25 10 Oktober 2022 11:59
        0
        lan apa sing bakal ditindakake skuad sampeyan nalika sampeyan kudu nggatekake mungsuh, banjur transfer menyang op, banjur ngirim data menyang regu mabur sampeyan lan goleki mungsuh ... marang wong-wong mau
        1. Deadushka
          Deadushka 10 Oktober 2022 12:04
          0
          1. dheweke dudu mine (detasemen), metodologi lan prinsip operasi detasemen kasebut wis suwe ana lan wis digarap.
          2. "opornikov" - garis Maginot minangka conto sing jelas babagan apa sing kedadeyan.
          1. Barberry25
            Barberry25 10 Oktober 2022 12:34
            0
            Masalah Maginot iku bisa dilewati, lan nalika kita duwe siji platoon ing ngarep kanggo 10 km, iku ora ngageti sing padha ora ana ing tatanan parade.
            1. Deadushka
              Deadushka 10 Oktober 2022 15:06
              0
              Apa sampeyan arep sijine saben atus meter?
              1. Barberry25
                Barberry25 10 Oktober 2022 16:22
                0
                kanggo iki ana benteng platoon, kanthi jarak antarane 2-2,5 km lan ana jumlah senjata abot sing cukup, dheweke bakal bisa ngendhegake kreta lan nyetel geni .. Kréta efektif ora amarga padha prodigy, nanging amarga padha probe lbs-golek panggonan ngendi Kapadhetan pasukan luwih murah lan nyoba kanggo slip liwat-slip liwat-kita duwe video ing cart babagan administrasi dijupuk-yen padha mbukak menyang, banjur kita duwe video ing gerobak karo sawetara carcasses smoky .. proposal sampeyan karo regu mabur mung bakal ora efektif, amarga yen mungsuh liwat, sampeyan ora bakal duwe wektu kanggo nyekel lan nggebug dheweke, lan yen ketemu, banjur padha bakal numpes wong tho. lan aku isih "nyederhanakake" iki, nyatane perusahaan kudu tetep 2 km saka ngarep, yen wis rampung diblokir miturut charter, banjur bab 1 000 hp dibutuhake kanggo 50 km. ing LBS, lan liyane 000 ewu ing undakan kapindho karo gain + Rotasi .. i.e. kanggo nutupi dijamin saka LBS, kita kudu nyedhiakke bab 30 personel K, nalika iku bakal bisa kanggo lali bab sembarang nyerang dening Angkatan Bersenjata Ukraina Inggih, liyane 200-200 ewu kanggo operasi nyerang, i.e. kanggo fungsi normal, saliyane 250-100 ewu sing katon ing LBS lan 150 K mobilisasi, mesthine cukup ing tahap saiki ..
  10. demiurge
    demiurge 10 Oktober 2022 07:22
    +9
    Tachanka apik anggere ora ana garis ngarep sing padhet. Banjur kreta dadi kuburan massal. Kajaba iku, spesifikasi gerobak pabrik, sisih ngisor anti-tambang sing dikuatake nyuda bobot waja sisih. Lan padha 14.5 / 30mm godhong ora kasempatan kanggo kru.
    1. prodi
      prodi 10 Oktober 2022 10:43
      +1
      uga, katon ing "Skuadron" ... ana leladen (kira-kira 3 ton ing bobot), ana pangayoman marang tambang amarga kapsul sempit lan wiyar spasi wheel; bener minus sing siji lan misale jek underloaded bokong
  11. KCA
    KCA 10 Oktober 2022 08:12
    +4
    Piye wae aku mangu-mangu yen ZSU23-2 sampeyan bisa nggebug pesawat, sanajan ing dhuwur sing kurang, nanging dheweke mabur paling ora 500 km / jam, lan ora menyang target ing garis lurus, dheweke kudu maneuver, sampeyan kudu. bisa njupuk banget uga ing target cepet, oke saka "Shilka", "Tunguska" utawa "Shell" padha duwe paling radar lan ngarahake otomatis, nanging ing atine tokoh metu timbal ... Iku ora tansah bisa metu karo bebek saka bedhil, iku, mesthi, luwih cilik tinimbang pesawat, nanging uga nyedhaki lan mabur kurang saka 500 km / h.
  12. 1984
    1984 10 Oktober 2022 08:41
    +2
    Umume, kreta karo bedhil mesin, kaya sing dakngerteni, muncul ing antarane Inggris ing Perang Anglo-Boer dawa sadurunge Makhno, Inggris nyisir sabana nganggo rantai, lan nalika detasemen kavaleri Boer nyoba nembus a chain langka, padha teka ing crossfire saka bedhil mesin saka kreta lelungan ing eselon kapindho konco rentengan, nanging ing umum aku dhuwur-kacepetan buggies karo pangayoman waja ing perang modern luwih migunani saka kendaraan tempur infanteri lan kendaraan tempur infanteri, lan kacepetan. luwih dhuwur lan tampilan luwih apik lan luwih gampang ninggalake mobil ...
    1. angin adhem
      angin adhem 10 Oktober 2022 09:09
      0
      Kutipan: 1984
      nanging ing umum, aku ngira buggies kacepetan dhuwur kanthi proteksi waja ing perang modern luwih migunani tinimbang kendaraan tempur infanteri lan kendaraan tempur infanteri, lan kacepetan luwih dhuwur lan tampilan luwih apik lan luwih gampang ninggalake mobil ...

      Ora luwih apik lan ora luwih elek. Kanggo macem-macem jinis operasi lan operasi teater beda, peralatan beda dibutuhake.

      Contone, AS duwe 3 jinis pasukan ing tentara:

      11 tank brigade ing Tentara lan 5 ing Pengawal Nasional (Abrams, BMP / BTR Bradley);
      7 striker / bedhil motorized brigade ing Tentara lan 2 ing Pengawal Nasional (BTR / BMP Stryker);
      13 paru-paru (5 infanteri, 5 udara, 3 serangan udara) brigade ing Angkatan Darat lan 20 ing Pengawal Nasional (buggies, mobil, mobil lapis baja, MRAP, helikopter, pesawat).

      Dadi, gumantung saka tugas lan kahanan, siji utawa sambungan liyane digunakake. Infantri entheng minangka jinis sing paling serbaguna. Stryker lan brigade cahya dikuatake kanthi tank "cahya".
  13. vovochkarzhevsky
    vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 09:12
    +1
    Ide iki adoh saka anyar. Sampeyan bisa ngomong iku saka museum.

    1. Maxim G
      Maxim G 10 Oktober 2022 09:56
      +1
      Taktik iki digunakake ing Perang Toyota, fase pungkasan konflik Chadian-Libya.
      Ketoke dikembangake miturut kemampuan Chad ing sumber daya dening Prancis.

      "Klompok Libya ing wektu iku utamane duwe senjata Soviet, kalebu tank T-55, BMP-1, helikopter Mi-24, pejuang MiG-23, sistem pertahanan udara.

      Kekuwatan utama saka CHNVS yaiku udakara 400 kendaraan off-road - biasane Toyota Land Cruiser 40 lan truk pikap seri 70 sing bersenjata AC Milan lan senapan recoilless.

      Nggunakake taktik gerilya kanthi detours jero lan serangan flank (begjanipun, terrain ara-ara samun menehi kesempatan banget kanggo iki), maneuverability paling dhuwur lan kacepetan kendaraan tempur improvised sing, kawruh apik saka terrain, Chadians sakabehe ngalahaken klompok Libyan ing rong perang. .

      Kerugian wong Libya kira-kira rong ewu wong, udakara 200 tank lan kendaraan tempur infanteri sing padha, rong baterei anti-pesawat, 11 pesawat L-39. Bagéyan saka gaman, utamané sistem anti-pesawat lan pesawat, dijupuk dening Chad sawise stampede saka prajurit Libya.


      Ing 2013, pasukan Prancis dhewe mbantu ngalahake militer Malian Tuareg ing perang kanggo Kona.
      Nggunakake 4 pesawat Mirage 2000 lan 2 helikopter Gazelle.


      Bebaya utama, yen sampeyan nggunakake taktik counteracting aviation kanggo grup seluler kuwi ing Ukraina, ketoke ing MANPADS.
      1. vovochkarzhevsky
        vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 10:14
        -1
        Ayo mbedakake desain industri saka ersatz.
        1. Maxim G
          Maxim G 10 Oktober 2022 10:30
          +2
          Aku ngomong babagan taktik.

          Ing sisih kulon, ana kendaraan lapis baja pabrik sing luwih cilik lan luwih entheng, lan luwih akeh mobile

          Napa kita ora dadi pitakonan.
          Ora perlu utawa maneh miscalculation.
          1. vovochkarzhevsky
            vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 10:46
            -1
            Ya, pitakonan ana ing taktik, ing ngendi lan carane nggunakake mesin kasebut kanthi proteksi sing ringkih?
            1. Maxim G
              Maxim G 10 Oktober 2022 11:05
              0
              Kaya pengintaian.
              Saliyane kendaraan sing luwih abot.
              Kaya tank rodha.
              1. vovochkarzhevsky
                vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 11:30
                -1
                Dadi BRDM digawe kanggo iki. kok ganti? Nyuwun
                1. Maxim G
                  Maxim G 10 Oktober 2022 14:42
                  0
                  Minangka kendaraan Staff, kanggo patroli, etc kaya UAZ, nanging wojo. Ngluwihi intelijen.
                  i.e. Mobil lapis baja ringan kuwi ngganti Jeep kaya Willis.
    2. lele
      lele 10 Oktober 2022 10:16
      +2
      BRDM-2. Apik, omonge, mobil wis pas wektune.

      Ana uga versi nganyari saka mesin iki.


      1. vovochkarzhevsky
        vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 10:29
        -1
        Dadi ide dhewe apik. Lan KPVT malah luwih apik tinimbang Kord.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 10:52
          +2
          Ya, iku mung pawujudan ing logam, ngontrol tuntunan saka senapan mesin 14,5 mm, liwat rotasi flywheels, iki kaputusan ing paruh kapindho abad kaping 19.
          1. vovochkarzhevsky
            vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 11:27
            -1
            Dadi ora ana agama sing nglarang nginstal drive listrik.
            1. Sergey Aleksandrovich
              Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 11:36
              +2
              Sawetara jenis gangguan, amarga padha durung diinstal wiwit 60s abad pungkasan. Senajan ana solusi karo drive ing website Muromteplovoz, kanggo alesan sing ora dingerteni iku ora dikarepake.
              1. vovochkarzhevsky
                vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 11:53
                -1
                Mbokmenawa alesane wis umum, manajemen awake dhewe melas dhuwit. Iki dudu katerangan Taun Anyar, ing ngendi ana luwih akeh ruangan kanggo nyolong.
  14. Arcady007
    Arcady007 10 Oktober 2022 09:23
    0
    Lan apa masalah kanggo nggawe cart saka "Roti"?
    1. lele
      lele 10 Oktober 2022 10:10
      +4
      Malah tanpa modul machine-gun ing gendheng, dheweke capsizes, dheweke wis cukup weruh ing tentara carane kita "perawat" tumbled.
      1. Arcady007
        Arcady007 10 Oktober 2022 17:42
        0
        Ing ngisor iki sasis, dudu wangun awak. Sembarang mobil bisa tumbling.
  15. Radikal
    Radikal 10 Oktober 2022 10:54
    0
    Aku 200% yakin yen sekutu Barat ora nindakake tanpa sawetara pangaturan, lan taktik nggunakake kendaraan lapis baja ringan ing Angkatan Bersenjata Ukraina saiki apik banget.
    Taktik standar ISIS ing Suriah. sad
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 11:38
      +2
      Ana uga informasi saka ing kono yen kanthi bantuan drone, siji mortir 120 mm, kira-kira 90 kendaraan mungsuh dirusak.
  16. Alexander_Dneprovsky
    Alexander_Dneprovsky 10 Oktober 2022 10:57
    +3
    Taktik iki nggunakake kendaraan lapis baja entheng mung efektif karo pertahanan sing lemah. Sing, iki oporniki ing kadohan gedhe saka saben liyane karo infantri cahya cilik tanpa nomer PTGCs dibutuhake. Ing wektu sing padha, ora ana pengintaian sing tepat kanggo mbukak mungsuh, utawa koordinasi karo artileri, utawa "brigade geni".
  17. Barberry25
    Barberry25 10 Oktober 2022 11:52
    +1
    Kanggo ngatasi masalah gerobak, sampeyan mung kudu kompak baris opornik supaya jarak ing antarane ora ngluwihi 2-2,5 km, uga kudu dilengkapi senjata abot: 2 rudal anti-tank, 2 AGS. , 2 DShK saben opornik ... Lan yen mortir 82 mm uga ana, mula waja sing entheng uga ora seneng.
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 10 Oktober 2022 17:31
      0
      Lan Loro Gajah Tuwa Putih... Kanggo ngusir bocah-bocah enom liwat kabeh plaza lan rovelin sampeyan ... Yen ora, dheweke bakal oversleep serangan mungsuh ... Siji pitakonan - ngendi aku bisa njaluk gajah akeh?
      kanthi hormat
      1. Barberry25
        Barberry25 10 Oktober 2022 17:48
        0
        Saiki, ana 50 nganti 100 ewu gajah ing NMD. Miturut Khodakovsky, mob pisanan wis dadi replenishment kanggo pertempuran unit lan iki minangka pilihan sing paling apik kanggo dina iki.
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 10 Oktober 2022 17:58
          0
          Gajah sing padha lan kanca-kancane - dada tanggal 26 Februari nulis laporan. Dheweke lunga menyang divisi infanteri - kanggo ngrusak watu paving ing parade ...
          kanthi hormat
          1. Barberry25
            Barberry25 10 Oktober 2022 18:27
            0
            Nah, banjur kita duwe hantu saiki gelut ing NWO)
  18. bk0010
    bk0010 10 Oktober 2022 12:17
    +1
    Lan ing kene ana pitakonan sing logis: apa tentara bisa nglawan kreta karo DRG?
    Tambang, blockages, ndudhuk munggah strips ing sawah.
  19. pemotong bolt
    pemotong bolt 10 Oktober 2022 12:41
    +2
    patroli panggonan ngendi kelompok LBT kuwi bisa liwat karo bantuan saka drones
    Buyar piranti sinyal otonom karo geophones?
  20. berlaga2005
    berlaga2005 10 Oktober 2022 12:49
    0
    Aku bakal banget efektif nggunakake hedgehogs utawa papak. Regane kurang. Instalasi gampang. Kasebar luwih kenthel ing dalan lan sawah ing antarane titik sing kuwat.
  21. APASUS
    APASUS 10 Oktober 2022 12:57
    +2
    Sapa sing ngalangi kita mbangun kreta? Utawa maneh, dheweke ora nuduhake apa-apa ing tonggak sejarah ..............
    Saka pengalaman uripku: penembake sing dilatih kanthi apik saka RPG 7, kanthi gampang ngetungake tampilan grobag. Aku tau weruh master sing saka RPG tiba ing pojok lawang komandan ing T-64
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 16:19
      +2
      Pinggir lawang, ketoke, ngadeg ora obah, lan kendaraan waja obah, kadhangkala cepet. Senjata sing paling efektif sing kasedhiya yaiku bedhil mesin abot lan bedhil otomatis, lan ATGM uga ora ala. Tank karo SDA modern luwih apik, utamane yen ana ing cedhak.
      1. APASUS
        APASUS 11 Oktober 2022 08:19
        0
        Kutipan: Sergey Alexandrovich
        Pinggir lawang, ketoke ngadeg ora obah,

        Aku ana ing kamp latihan udakara 5 taun kepungkur. Dadi, saka kabeh peluncur granat, mung loro sing mlebu tank. Aku ora ngetung jumlah peluncur granat sing sejatine.
    2. griffin ireng
      griffin ireng 10 Oktober 2022 20:17
      0
      Kutipan saka APAS
      Sapa sing ngalangi kita mbangun kreta

      Amarga tanpa infantri entheng sing dilatih, dheweke ora efektif utawa ngalami kerugian gedhe. Lan ora bisa ditrapake ing senjata nuklir (nanging iki minangka masalah sing kapisah) + chauvinisme kita (padha duwe "perang polisi" lan "nyopir Papua" ing kana - lan kita duwe cara dhewe) + kekhasan mbangun angkatan bersenjata.

      Menehi infantri - kita entuk analog saka resimen motor / kavaleri Soviet ing Perang Dunia II utawa formasi motor Jerman (resimen / batalyon) saka WWII. Utawa, yen katon nyedhaki saiki, pasukan khusus kita ing Afghanistan, infantri cahya Rhodesian, etc.

      Kanggo adil, dheweke duwe kreta dhewe - ana batalyon kabeh ing truk pickup lan truk pickup UAZ - ing bedhil bermotor lan pasukan udara. UAZ bersinar ing NWO - mesthine digunakake karo sistem anti-tank.
  22. Kanca Kim
    Kanca Kim 10 Oktober 2022 13:07
    0
    Kutipan: Kucing Laut
    kanggo pisanan, "Maxim" bedhil mesin dipasang ing kreta ditarik dening "sukarelawan" saka Cecil Rhodes (5 utawa 6 "gerobak") ing wolung puluhan abad XIX, lan ing perang karo Ndebels, ing Lobengulas ngethok meh kabeh balane.

    Many thanks kanggo panjelasan. Fakta Menarik.
  23. Kumis Kok
    Kumis Kok 10 Oktober 2022 14:19
    +2
    Ing asas, iku worth serius considering topik iki. Mesthi, sampeyan bisa ngomong nganti suwe yen "taktik kasebut mung bisa nglawan mungsuh sing sengaja lemah" utawa "ing ngendi kita bakal nggunakake taktik iki? Kita duwe alas lan rawa-rawa." Nanging kaya sing kita deleng ing Ukraina, taktik kasebut, sanajan ora becik, ora ana gunane.

    Sampeyan kudu bisa perang ora "kaya samesthine" nanging karo kabeh taktik dikenal. Sawise kabeh, ora ana wong, ing perang, bakal ngidini mungsuh tumindak kaya biasane. Mulane, sampeyan kudu bisa tumindak kanthi cara sing beda-beda lan ing kahanan sing beda-beda.

    Dadi ing kene, konsep kendaraan lapis baja ringan, seluler lan bersenjata apik kanggo macem-macem tujuan. Kanthi organisasi sing tepat ing antarane unit, dheweke bisa "njupuk" pertahanan mungsuh lan nemokake titik sing ringkih. Padha uga migunani nalika nglanggar pertahanan. Tumindak bebarengan karo unit tank, dheweke ora mung bakal ngalihake bagean saka geni mungsuh, nanging uga, bebarengan karo tank, numpes mburi. Mung tank sing ngrusak mburi pasukan mungsuh, ngubengi dheweke lan ngrusak dheweke. Banjur kendaraan lapis baja sing entheng kasebut lunga menyang mburi sing rada jero lan ngenggoni / ngrusak infrastruktur (trek sepur lan interchanges paling cedhak, mblokir dalan gedhe, ngrusak utawa nyekel gudang, lsp). Kendaraan lapis baja ringan duweni kekurangan, nanging bisa ditanggulangi kanthi ngrancang kerja bareng karo kendaraan utawa pesawat lapis baja abot.

    Dadi "gerobak" modern iki mesthine ora kena diskon. Ing terrain tengen (lan sembarang terrain warata cocog karo), lan karo organisasi tengen lan peralatan, padha bisa nindakake akèh masalah.
  24. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 10 Oktober 2022 15:09
    +1
    "Shot" karo modul BM-30-D "Spoke"

    Ing kene kita duwe sawetara ewu.
    Ana bahan bakar ing Federasi Rusia, iku bakal bisa kanggo nyedhiyani minangka tentara biasa "bibika".
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 16:23
      +2
      "Typhoon-VDV" kanthi modul BM-30-D "Spoke" luwih apik, mesin luwih kuat ing kana, uga bisa digunakake minangka traktor artileri. Nanging, yen ora ana pembantu, .. sampeyan kudu seneng-seneng karo petugas kebersihan.
  25. ora ana wong75
    ora ana wong75 10 Oktober 2022 16:27
    0
    Ukrainians nggunakake kreta ora minangka "senjata Ajaib". Lan sukses infantri entheng difasilitasi dening interaksi cedhak saka unit sak perang. Sukses infantri entheng utamane amarga intelijen NATO teknologi tinggi - daging Terbatov, sing dibuwang ing formasi pertahanan kanggo mbukak titik tembak lan pola geni. Salajengipun, mercenaries ing pickup menyang prapatan lan ngipi elek artileri ing mburi. Masalahe, miturut piagam "wicaksana" kita, operator BMP-2 dilatih kanggo njupuk ing landmark sing ditandhani ing diagram taktis lan ora bisa "ngarahake" truk pickup sing obah kanthi cepet. Regu bedhil motorized modern ora duwe apa-apa kanggo dipasang shooting ing rutin. Aku nganggep perlu kanggo saben regu bedhil motor kanggo ngiyataken AGS.
    kanthi hormat
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 16:55
      +1
      Sampeyan ora perlu kuwatir babagan BMP-2. Gunners-operator dilatih ana kanggo njupuk ing target obah. Lan ing unit bedhil motorized modern ana BMP-3, SDA kang, miturut data saka penet mbukak, iku bisa kanggo nindakake geni dipasang saka bedhil 100-mm.
      1. ora ana wong75
        ora ana wong75 10 Oktober 2022 17:17
        0
        Aku lan sampeyan maca macem-macem buku pelajaran babagan taktik. Nalika aku ngelingi masa kanak-kanak saiki: "Tengara kudu ditandhani ing skema taktik, luwih becik yen landmark sing ditandhani sajrone perang ora bisa dirusak dening tembakan artileri. Saben landmark kudu ditembak. Sajrone perang, pimpinan regu menehi printah kanggo mindhah geni saka siji landmark kanggo liyane ". Minangka kanggo BMP - 3 ... Mangga ngomong apa jenis alat sebutan target pimpinan regu ngirim ngirim data nyata-wektu menyang modul pertempuran BMP? Teropong?
        kanthi hormat
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 17:39
          +1
          Fire ing target obah temen beda. Miturut risiko ing ngarsane lan ukuran target, jarak lan kacepetan kira-kira ditemtokake. Lan ing ngajengipun, antrian antri, miturut tracer, lan yen katon, banjur manut break, geni dibenerake yen kantun. Nanging aku ora bakal ngomong bab BMP-3, Aku ora duwe informasi rinci ing SDA, Aku konco kaping. Nanging kasunyatan sing kamungkinan kanggo nindakake geni dipasang lan digabung ing SDA, Aku maca. Lan saliyane teropong, ana uga spotters artileri, uga UAV.
          1. ora ana wong75
            ora ana wong75 10 Oktober 2022 18:03
            0
            Fire ing target obah temen beda. Miturut risiko ing ngarsane lan ukuran target, jarak lan kacepetan kira-kira ditemtokake.
            Sampeyan uga bisa nggunakake pertandhingan utawa jempol ... Apa sampeyan mikir yen operator BMP bakal duwe kesadaran situasional sing tepat kanggo distribusi independen lan pilihan target ing perang pertahanan?
            Apa sing ditempelake SLA iki. Kita butuh telung huruf sihir liyane - ASU !!!
            kanthi hormat
            1. Sergey Aleksandrovich
              Sergey Aleksandrovich 10 Oktober 2022 19:29
              +1
              Kita kudu ngerti, ora mikir. Nalika aku ngerti, iki uga ora akeh kanggo sampeyan. Dadi kenapa ngremuk banyu ing mortir?
              Lan aja njupuk perancang BMP-3 kanggo wong bodho, wong ngerti apa-apa.
              1. ora ana wong75
                ora ana wong75 11 Oktober 2022 09:24
                0
                Apa hubungane karo desainer BMP !!!??? ACS Taktis ora dadi perhatiane !!! Nanging, aku duwe keraguan gedhe babagan apa sing sampeyan "ngerti" ... Sapa sing nyegah Kharkov digulung dadi reruntuhan? Sapa sing duwe tembung "Kharkov minangka kutha Rusia"? Sapa sing nyanyi assana kanthi ROP sing ora bisa ditembus? Kepiye carane dheweke nuduhake awake dhewe ing sangisore Liman? Sapa sing ngomong yen "nglawan BMP - 2 gerobak ora duwe kesempatan"? Artikel iki bab apa banjur? Siji bab sing nyenengake - kesimpulan sampeyan biaya Belisarius karir ...
                kanthi hormat
                1. Sergey Aleksandrovich
                  Sergey Aleksandrovich 11 Oktober 2022 09:30
                  +1
                  Mungkasi mbuwang tembung gedhe. Konco ACS singkatan kudu soko konkrit, kajaba kanggo impen kanak-kanak. Ora ngerti kabisan BMP-3 bedhil poto-propelled, kanggo ngomong sing ana apa-apa aneh. Nyoba kanggo ngatur skirmish ing isi istilah tanpa duwe pitakonan ora kanggo kula.
                  1. ora ana wong75
                    ora ana wong75 11 Oktober 2022 09:35
                    0
                    Mungkasi mbuwang tembung gedhe. Konco ACS singkatan kudu soko konkrit, kajaba kanggo impen kanak-kanak.

                    Apa sampeyan wis krungu babagan ESU TK? Ngomong-ngomong, "anak-anak" sing cukup spektakuler saka "Rasi lintang" dikembangake ...
                    kanthi hormat
                  2. ora ana wong75
                    ora ana wong75 11 Oktober 2022 09:38
                    0
                    Babagan istilah ... Ing panggonan apa "Kharkov - kutha Rusia" saiki? Yagene "infantry" nyoba nyekel Kharkov, tumindak ing kolom parade? Sapa sing ngyakinake pimpinan militer kita yen dheweke bakal disambut kembang ing kana?
                    kanthi hormat
                    1. Sergey Aleksandrovich
                      Sergey Aleksandrovich 11 Oktober 2022 09:48
                      +1
                      Apa ana akeh banget pitakonan kanggo kula? Sampeyan pancene, dadi apikan kanggo alamat.
                      1. ora ana wong75
                        ora ana wong75 11 Oktober 2022 09:51
                        0
                        Nyuwun pangapunten, apa sampeyan tau nulis ing VO yen "Kharkov minangka kutha Rusia"? Bener?
                        kanthi hormat
                      2. Sergey Aleksandrovich
                        Sergey Aleksandrovich 11 Oktober 2022 11:13
                        +2
                        Dadi apa? Aku ora ngerti upaya kanggo nggawe aku tanggung jawab kanggo kekalahan. Apa pesisir wis ilang?
                      3. ora ana wong75
                        ora ana wong75 11 Oktober 2022 11:33
                        -1
                        Melasi! Saka ngendi sampeyan bisa njupuk "tanggung jawab"? Sampeyan manggon uga tanpa iku ... Minangka salah siji filsuf ngandika: "Donya diatur dening gagasan." Lan ide sampeyan ngrebut massa ing celonone kanthi garis-garis ... Lan Leo Tolstoy ujar manawa tumindak ala diwiwiti kanthi pikirane ala ...
                        kanthi hormat
                      4. Sergey Aleksandrovich
                        Sergey Aleksandrovich 11 Oktober 2022 11:40
                        +2
                        Apa gagasanku sing ngrebut massa, sampeyan bisa njlentrehake? Aku raking ing kumpulan ing forum minus, statements paling sukses lan pas wektune ulig en masse.
                      5. ora ana wong75
                        ora ana wong75 11 Oktober 2022 11:52
                        -1
                        Mangga!
                        1 "Kharkov minangka kutha Rusia" - mulane, ora perlu dibongkar dadi reruntuhan
                        2 "A cart ora duwe kesempatan nglawan BMP 2" - supaya infantri entheng ora dibutuhake.
                        3 "Perusahaan opornik ora bisa dikalahake" - mula bisa nggawe "tirai Melian" saka wong-wong mau ing sisih lor.
                        kanthi hormat
                      6. Sergey Aleksandrovich
                        Sergey Aleksandrovich 11 Oktober 2022 13:40
                        +1
                        Kréta ora mung marang BMP-2 ora duwe kesempatan. Loro-lorone BMP-30 lan BTR-3A dilengkapi meriam otomatis 82-mm, lan saiki Angkatan Udara Shot lan Typhoon uga dilengkapi modul Spitz.
                        Lan maneh ngusulake supaya maju infanteri tanpa waja ing tentara meriem Ukrainia kanthi komunikasi sing sampurna lan dilengkapi drone pengintaian lan serangan. Iki soko!
                        Lan oporniks, kanthi organisasi sing tepat lan dhukungan artileri, pancen katon ora bisa dikalahake, dideleng saka carane maju kita cedhak Donetsk.
                      7. ora ana wong75
                        ora ana wong75 11 Oktober 2022 15:55
                        0
                        Kréta ora mung marang BMP-2 ora duwe kesempatan.

                        Lan apa kedaden ing Balakleya?
                        BMP-30 lan BTR-3A dilengkapi meriam otomatis 82-mm, lan saiki nganggo modul "Spoke", "Shot" lan "Typhoon Airborne Forces" uga dilengkapi.

                        Lan apa babagan panggunaan ing pertahanan ditulis ing piagam, sing ditliti dening mobilisasi, sanajan "penjaga" ora bisa ngatasi?
                        Ing ngendi wong Ukraina entuk "sambungan becik"???
                        kanthi hormat
  26. Dmitry22
    Dmitry22 10 Oktober 2022 16:33
    0
    Remot pertambangan ing dalan sing bisa maju, kanthi kelopak sing padha. Karet, aku kira bakal sobek...
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 10 Oktober 2022 17:11
      -1
      Penambangan anti-personil lan anti-tank ditindakake miturut piagam kasebut. Nanging Terbatovites diidini ing tambang ...
      kanthi hormat
  27. av58
    av58 10 Oktober 2022 17:12
    0
    Umumé, iku banget padha karo tank T-60, kang Jerman Highly ngormati, nelpon iku "indestructible locust."
  28. unggas
    unggas 10 Oktober 2022 17:41
    0
    Aku ora ngerti, menyang ngendi buggies Chechen, sing kayane wis atusan? utawa uga tindak parade ??
  29. kuku
    kuku 10 Oktober 2022 18:12
    +2
    Kutipan saka Konnick
    Lan carane sampeyan mikir padha nangkep tank lan desa? Padha mbalek munggah ing kacepetan, murub, lan yen perlu, padha dropped kebangkrutan, nanging yen perlu, padha mubeng luwih! Amarga opnik karo 10-15 wong ing desa duwe maksimal PC lan peluncur granat! Lan rembaza ora luwih apik. Kebak nembak kuwi ing cart!

    Yagene ora dicekel?
    Nek kowe kabeh lagi dituntun marang omong kosong kuwi.

    Amarga saka sisih Angkatan Bersenjata Ukraina, paling ora ana perusahaan infanteri utawa batalyon pasukan kanthi baterei mortir lungguh ing pertahanan desa. Sampeyan ora bakal ilang ing kono ...
  30. CTABEP
    CTABEP 10 Oktober 2022 20:06
    0
    Lan saenipun, UAV serangan utawa UAV kamikaze kudu patroli. Kanggo gerbong apa wae, 10 kg bom sing bisa diatur utawa hulu ledak kamikaze bakal cukup kanggo kuping.
  31. werna abu-abu
    werna abu-abu 10 Oktober 2022 20:09
    0
    Hello. Babagan efektifitas ing tembung saka penulis artikel: "Dina iki gelut ing Ukraina nuduhake carane efektif kendaraan waja cahya bisa. heavy equipment. "Dheweke dhewe mangsuli ngapa: "Dadi, dening cara, iku lor saka Balakleya, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina njupuk kauntungan saka "bolongan" ing garis ngarep, mbuwang massa infantri lan kreta ing kana. Lan padha sukses. "Kabeh luwih prosaic, kurang komposisi pribadi lan drone.
  32. Altman
    Altman 10 Oktober 2022 20:12
    0
    Wis ing 1941/42, padha bisa khusus. Tentara Inggris lan unit SAS nggunakake tentara biasa "JEP". Padha nginstal bedhil mesin Bren gabungan lan bisa numpes bandara lan depot bahan bakar. Padha teka, mlumpat metu, numpes lan lunga. Jerman mbayar akeh kanggo unit kasebut. Nanging piye wae kabeh lali, nanging wektu lan kabutuhan tentara ngelingake. Ayo jajal! am
    1. ageng
      ageng 11 Oktober 2022 17:51
      0
      Sembarang kendaraan roda bisa nyopir kanthi cepet (70 lan luwih kilometer saben jam) mung ing dalan, yaiku, rute sing bisa ditindakake kanthi cepet diwatesi kanthi anane dalan, tegese dalan kudu ditambang lan, umume, perlu mine luwih kerep lan luwih kenthel. ,
  33. Saboteur
    Saboteur 12 Oktober 2022 21:01
    0
    Minangka pilihan, sampeyan bisa nggunakake excavator - penggali parit kanthi senapan mesin KPVT nglawan LBT.
    Ayo kula nerangake. Excavator kanthi kacepetan dhuwur kanthi cepet ndhudhuk parit ing panggonan sing bener. A kiriman karo senapan mesin, komunikasi, lan bisa uga tambang diatur ing sadawane trench iki.
  34. Trunk
    Trunk 9. november 2022 17:25
    0
    Penulis ora nyedhiyakake cara sing paling gampang lan paling efektif kanggo nglawan "Ukrainians sing luwih wicaksana" ing kreta. Kekurangan stok bahan bakar lan pelumas. nul. Kita ora ngerti ngendi depot lan kilang minyak? Kita ngerti. Tanpa bahan bakar, kabeh jihad-mobiles iki bakal pindhah ing traksi asli Ukrainia. Ing asu ajag.
  35. futurohunter
    futurohunter 15. november 2022 20:25
    0
    Глупая статья. Любые тачанки гасятся:
    1. Современными ПТУР с ГСН
    2. Скорострельными пулемётами и малокалиберными зенитками - Тунгуска, Шилка, хоть ЗУ-23. Да и тридцатки с БМП/БМД/БТР вполне их покрошат. А какая это лакомая цель для вертушек и штурмовиков! Как в тире!
    Да и минных полей можно для них накидать.
    Эти тачанки годятся только для разведки и диверсий, и не более
  36. Shaman
    Shaman 23. november 2022 08:01
    0
    . ,,Именно так мобильные установки с ЗСУ-23-2 в кузовах, выдвинутые на маршруте российских бомбардировщиков сбили два Су-34, которые пытались прорваться к целям на малой высоте.,, А можно ссылочку на эти события, плиз.