Review militèr

Kerusuhan gedhe lan "Tenang" Tsar Alexei Mikhailovich

38
Kerusuhan gedhe lan "Tenang" Tsar Alexei Mikhailovich
Tsar Alexei Mikhailovich. Miniatur saka Titular


Akeh sing bingung lan bingung karo julukan sing mlebu critane Alexei Mikhailovich - raja kapindho dinasti Romanov. Pancen, pergolakan lan bencana apa sing bisa kedadeyan nalika jamane raja "Paling Sepi"? Nanging, wektu mrentah negara kita pancen elek: ing taun-taun iki, Rusia ngalami ora mung kerusuhan gedhe - roti (ing Pskov, ing ngendi para pemberontak dianakake nganti nem sasi, lan ing Novgorod), uyah lan tembaga, sing nyata. perang sipil - Razinschina, nanging uga tragedi saka pamisah gedhe sing ninggalake tatu getih sing ora waras kanggo dangu ing jantung banget saka wong Rusia. Mangkene paradoks sing katon: raja mesthine paling tenang, lan umure mbrontak.

Nanging, para sejarawan percaya yen "The Quietest" dudu karakteristik raja iki, nanging minangka bagean saka gelar, ujar manawa nalika jamane.

"Ketakwaan diamati kanthi kuat ing kabeh kerajaan, lan kabeh Kristen Ortodoks sumunar kanthi sepi."

Amarga reformasi Patriarch Nikon, diikuti dening Skisma Agung, tembung-tembung kasebut katon kebak ironi. Nanging, Feofan Prokopovich ing "Trilingual Lexicon" nerjemahake tembung "Tenang" dadi "panguwasa" (serenissimus). Lan iki wis menehi makna temen beda.

Dikawruhi yen anak-anak Alexei Mikhailovich uga resmi disebut "Sepi", kalebu Peter I, sing dadi Tsar Rusia "Tenang" pungkasan (malah "Clear Quietest").

Kita wis ngomong babagan Patriarch Nikon lan schism gedhe, uga babagan Stepan Razin lan sawetara kanca-kancane. Artikel iki bakal ngomong babagan kerusuhan Salt lan Tembaga.

kerusuhan uyah


Mikhail Fedorovich, tsar pisanan saka Dinasti Romanov, tilar donya ing 1645, nalika putrane Alexei mung 16 taun. Lumrahe, raja enom kuwi ora bisa mrentah negara. Klan Miloslavsky, saka garwane pisanan Alexei Mikhailovich, Maria Ilyinichna, wis pengaruh gedhe ing kabeh urusan negara. Nanging panggonan khusus ing hirarki dikuwasani dening mantan tutor saka tsar anyar, Boris Ivanovich Morozov, sing nikah karo Anna Ilyinichna Miloslavskaya, adhine Tsaritsa Maria.

Morozov iku salah siji saka pisanan "Westernizers" saka Kratoning Rusia, lan views wis pengaruh gedhe ing worldview saka murid. Akibaté, Alexei Mikhailovich diantisipasi akeh langkah saka Peter I, malih, sawetara saka undertakings padha mengko lantaran kanggo putrane.

Boris Morozov ana fabulously sugih, ana nganti 55 ewu serfs, lan bab 9 ewu kluwarga petani. Kajaba iku, dheweke duwe tambang uyah, melu metalurgi lan distilasi, liwat wong-wong mau ngontrol Pesenan sing paling penting - Perbendaharaan Besar, Aptekarsky, Streletsky New Chet. Lan iki, mesthi, ora nyenengake boyars liyane.

Mungsuh padha cukup. Boyars liyane padha nesu banget dening karyawan Morozov kurang, sing "nyolong metu saka urutan." Salah sijine yaiku Nazar Ivanovich Chistoy - asli saka kulawarga pedagang provinsi, sing Morozov nyedhaki dheweke ing taun 1646, lan banjur dadi juru tulis duma lan dilebokake ing kepala Departemen Ambassadorial.

Liyane favorit Morozov ana bangsawan Leonty Stepanovich Pleshcheev, sing, ing Mikhail Romanov, munggah pangkat gubernur Vologda, nanging ing 1640 dipenjara kanggo embezzlement lan ilmu sihir lan dikirim menyang Siberia. Morozov bali menyang Moskow lan diangkat dadi hakim saka Zemsky. Rauh Pleshcheev bener kepala ibukutha negara Rusia.

Shurin Pleshcheeva - Pyotr Tikhonovich Trakhaniotov dilebokake ing kepala urutan Pushkar, sing uga tanggung jawab kanggo pambangunan benteng. Perlu dikandhakake yen Morozov lan kanca-kancane sing paling cedhak, umume, wong sing efisien, nanging ora jujur: dheweke ora nyepelekake suap, lan padha bingung kanthonge dhewe karo negara.

Sauntara kuwi, kahanan keuangan negara adoh saka sarwa. Miturut standar sajarah, Time of Troubles bubar rampung, wong-wong lan negara padha rusak dening pasulayan lan campur tangan. Kanggo nggoleki dana, pamrentah Tsar Mikhail Romanov bola-bali ngetrapake pajak khusus kanggo populasi, sing diarani "limang dhuwit", meksa mbayar 20% saka penghasilan taunan utawa properti sing bisa dipindhah.

Langkah-langkah ditindakake kanggo luwih nguwasani para petani: "taun-taun pelajaran", ing ngendi tuan tanah utawa biara bisa njaluk bali saka petani buronan, mboko sithik tambah nganti 15 taun. Lan ing 1646, wis ing Alexei Mikhailovich, "musim panas wulangan" rampung dibatalake.

Ing taun 1646, Morozov nyusun reformasi pajak, sing tegesé nolak pajak langsung: kudu diganti karo pajak ora langsung. Penulis ide iki, kaya sing diyakini akeh, yaiku Nazar Pure. Miturut Morozov, iki mestine kanggo ngurangi tension ing masyarakat. Asil kasebut dadi kebalikan saka sing dikarepake lan nyebabake Morozov mundur lan mati Nagogoy, Pleshcheev lan Trakhaniotov.

Dadi, ing taun 1646, dhuwit "streltsy" lan "pit" sing diklumpukake saka populasi dibuwang. Minangka ganti rugi, pajak ora langsung dienalake - tugas perdagangan madu, anggur lan uyah tambah. Utamane sensitif kanggo rakyat yaiku mundhake rega uyah, sing dodolan monopoli negara. Biaya wis tikel kaping telu - saka siji hryvnia saben pood dadi telung.

Mangkono, uyah dadi meh ora bisa diakses kanggo akeh bagean saka populasi Rusia, kang nyebabake nesu umum.

Iku ora mung kepinginan saka petani utawa philistines kanggo uyah sup kubis, sup iwak utawa sawetara godhok liyane. Uyah banjur dadi siji-sijine pengawet sing kasedhiya kanggo akeh panganan sing gampang rusak - daging, sawetara sayuran, lan utamane iwak, sing murah lan sumber utama protein kewan kanggo kelas ngisor.

Biaya uyah umum sing dhuwur nyebabake pangembangan penyelundupan lan munculé pasar gelap, ing ngendi rega luwih murah (nanging uyah isih larang banget kanggo kelompok populasi utama). Akibaté, pendapatan negara ora mung mundhak, nanging malah mudhun. Kajaba iku, akeh produk ngrusak taun, utamané iwak (utamané Volga).

Ing taun 1647, pajak uyah dibuwang, lan katon kabeh kudu rampung ing kono. Nanging, pamrentah mutusake kanggo ngimbangi kerugian anggaran kanthi ngumumake koleksi utang ing mantan, dibatalake pajak, lan langsung rong taun. Cara liya kanggo nyimpen dana anggaran yaiku ngedhunake gaji para juru tulis lan pemanah, yaiku "siloviki" sing kudune nglindhungi pemerintah saka wong sing nesu.

Pemberontakan Muscovites wiwit tanggal 1 Juni 1648, nalika akeh warga kutha ngubengi tsar enom, sing bali saka Biara Trinity-Sergius. Dheweke mung diwenehi petisi kanthi panjaluk kanggo nglumpukake Zemsky Sobor lan ngukum pejabat sing disengiti dening Muscovites, ing wiwitan - Pleshcheev.


K. Lebedev. Petani cedhak Moskow nggawa keluhan babagan penindasan para bangsawan marang Tsar Alexei Mikhailovich nalika bali saka Trinitas

Tsar sing wedi nyetujoni kabeh panjaluk kasebut, sing mesthi ora nyenengake Pleshcheev lan wong-wonge. Beda karo pangandikane sang prabu, dhawuh supaya buyar, wong 16 padha dicekel. Iki nyebabake nesu ing kabeh distrik ibukutha, lan ing dina kapindho Alexei Mikhailovich dhawuh mbebasake wong-wong sing dipenjara.

Nanging, Morozov ora bakal nyerah. Ora pengin kelangan sebagian saka kekuwatane, dheweke mutusake kanggo mulihake tatanan ing Moskow kanthi paksa. Iki minangka pangurangan gaji para pemanah, sing nyatakake yen dheweke ora bakal nglindhungi para boyar saka wong-wong mau, nanging, sebaliknya, bakal mbales dendam marang wong-wong mau amarga "kekerasan lan goroh," nduweni peran fatal. Akeh omah sing sugih dijarah, kobongan ing kutha.


E. Lisner. Rerusuh uyah ing Moskow. 1648

Ing dina katelu, Patriarch Joseph lan boyars, sing ana ing musuh kanggo Morozov, nyoba kanggo rembugan karo pemberontak (iki dipimpin déning Nikita Romanov, seduluré Tsar). Nanging, dadi cetha yen mung bisa kanggo ngorbanake wong-wong sing paling njijiki. Lan amarga wong akeh diwenehi Leonty Pleshcheev, sing dipateni "kaya asu, kanthi clubbing." Banjur teka giliran Nazar Murni. Pyotr Trakhaniotov diutus dadi gubernur menyang Ustyuzhna-Zheleznopolskaya, nanging ing tekanan saka Muscovites mbrontak, dheweke kudu bali kanggo dieksekusi ing Pengadilan Zemsky. Mengko, dheweke resmi diakoni minangka korban sing ora salah.

Nanging tsar bisa nylametake Boris Morozov: sawise 10 dina, dheweke dikirim menyang biara Kirillo-Belozersky, saka ngendi dheweke bali sawise 4 sasi. Wiwit kuwi, dhèwèké ora nduwèni jabatan resmi, nanging nganti pungkasan umuré dhèwèké nduwé pengaruh sing gedhé marang raja. Mung ing taun 1651, nalika kampanye nglawan tanah Lithuania, Morozov nampa posisi kehormatan gubernur pekarangan, yaiku, komandan "resimen berdaulat".

Koleksi tunggakan ditundha, lan ing taun sabanjure, ing 1649, Zemsky Sobor dianakake, sing ngetrapake undang-undang sing dicithak sistematis pisanan saka Rusia (Sobornoe Uzhdenie), miturut Rusia sing diatur nganti 1832.


Kode Katedral 1649

Ing tangan siji, iki mbatesi kesewenang-wenangan pejabat lan gubernur. Nanging, Kode iki sing resmi mbenerake penghapusan "taun konsumtif" lan pungkasane sah disetujoni perbudakan ing wangun klasik.

kerusuhan tembaga


Ing taun 1654, ing Pereyaslav Rada, populasi Ortodoks Hetmanate milih kanggo aneksasi tanah kasebut menyang Rusia. Ing Moskow, inisiatif iki dianggep tanpa antusias, amarga kepuasan panyuwunan delegasi Khmelnitsky ora nggawa negara Rusia entuk manfaat sing sethithik, sebaliknya, janji kasebut njanjeni kerusuhan terus-terusan ing wilayah-wilayah sing mentas dipikolehi lan mesthi nyebabake perang anyar. karo Persemakmuran.

Iki persis apa kedaden, lan wabah perang Rusia-Polandia langgeng nganti 1667. Lan ing podo karo karo ing 1656-1658. Ana uga perang karo Swedia. Argumentasi utama kanggo gabung karo Hetmanate yaiku pertimbangan kamanungsan kanggo nglindhungi sesama pracaya - populasi Ortodoks lokal, sing ana ing kahanan nekat. Lan kahanan finansial Rusia mung rada apik dibandhingake karo 1648. Perang nggawe bolongan gedhe ing anggaran negara lan nuntut dhuwit, sing ora bisa ditindakake.

Kahanan ora nambah lan pajak darurat - "lima" kasebut ing ndhuwur. Ana kekurangan awis, amarga ing Rusia ora ana tambang emas utawa salaka dhewe, lan dhuwit recehan ing Money Yard digawe saka manca, utamane saka Jerman lan Walanda.

Ing kahanan kasebut, Fyodor Rtishchev nasar (miturut versi liyane - Ilya Miloslavsky utawa Afanasy Ordin-Nashchokin) ngusulake supaya sirkulasi dhuwit tembaga, sing bakal ditampa kanthi rega salaka.

Aku kudu ngomong yen Rtishchev nduweni kaluwihan gedhe minangka politisi, pendidik lan filantropis. Dheweke malah menangake papan ing monumen Millennium Rusia sing misuwur ing Novgorod.


Monumen "Millennium Rusia" (fragmen). F. Rtishchev ing latar mburi

Nanging, apa wae reformasi ing sektor finansial ing Rusia ing abad kaping XNUMX rampung kanthi gagal. Lan introduksi dhuwit tembaga menyang sirkulasi ora ana sing istiméwa kanggo aturan sedih iki. Kajaba iku, pajak banjur ditampa mung ing dhuwit recehan perak, lan gaji ditanggepi ing tembaga. Wong tani lan sudagar ora gelem ngedol barang-barang kanggo tembaga, lan yen padha sarujuk, padha nyetel rega dhuwur.

Ora suwe, pasar ireng kanggo dhuwit salaka muncul, lan kanggo 6 rubel salaka padha njaluk 170 tembaga. Ya, lan pemalsu seneng banget: luwih gampang entuk tembaga tinimbang perak.

Rubel perak lan tembaga Alexei Mikhailovich:



Wektu iki kraman diprovokasi dening lembaran anonim, ing ngendi F. Rtishchev, B. Khitrovo (kepala gudang senjata kamar), boyars saka klan Miloslavsky, sudagar sugih Shorin lan sawetara liyane padha dipuntudhuh saka khianat lan hubungan karo Polandia. Nanging sing paling penting, wong Moskow seneng karo panggilan kanggo ngilangi pajak lan dhuwit tembaga sing ana ing leaflet kasebut.

Tanggal 25 Juli (4 Agustus), 1662, sawetara ewu Muscovites sing teka ing Kolomenskoye, ing ngendi istana negara Alexei Mikhailovich, dipeksa tsar kanggo nampa petisi nuntut rega murah, pajak lan paukuman sing tanggung jawab. Padha ngomong yen ing obrolan iki, "interlocutors" nyekel tombol "Jebadi Allah" lan malah, concluding persetujuan, "ngalahake wong ing tangan."

Wong akeh sing kapindho, sing teka sawise pisanan, malah luwih agresif, nanging loro resimen panahan wis bisa nyedhaki Kolomenskoye. Lan saiki tsar ora ngomong maneh karo para pemberontak, nanging tanpa ragu-ragu dhawuh kanggo menehi hasil karo wong-wong mau kanthi cara demonstratif:

"Ngalahake wong-wong mau lan hack nganti mati."

Para demonstran diusir bali menyang kali, ing ngendi, miturut macem-macem sumber, saka 200 nganti 1 wong tiwas, 000 digantung, liyane (nganti 150) dicekel, dicap lan dideportasi saka Moskow. Langkah-langkah sing luar biasa ditindakake kanggo ngenali instigator. Kanggo nemokake penulis surat anonim, conto tulisan tangan dijupuk saka kabeh wong sing melek ing Moskow, nanging ora bisa nemokake wong sing nulis.

Setaun sawise kerusuhan, pencetakan koin tembaga tetep mandheg. Tembaga ditebus saka populasi kanthi tingkat sing paling murah: 1 rubel kanggo 5 kopecks perak. Negara kasebut bisa metu saka kahanan krisis iki. Nanging ing ngarep ana pambrontakan gedhe Stepan Razin (1667-1669), sing nggegirisi dhasar negara, nanging, kaya sing kedadeyan, ora mulang apa-apa marang kelas ndhuwur karajan Rusia.
Pengarang:
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 8 Oktober 2022 05:44
    +5
    Jaman pergolakan!
    Sampeyan kudu eling sing wiwit karo turmoil, lan rampung karo Kawa saka Perang Lor!
  2. FoBoss_VM
    FoBoss_VM 8 Oktober 2022 06:32
    +3
    Miturut cara, upheavals unprecedented ing abad kaping XNUMX uga ora banget migunani kanggo pamaréntah saiki. Kabeh cepet-cepet kaya ing ril kanggo asil satus taun kepungkur, i.e. menyang jurang
    1. qqqq
      qqqq 10 Oktober 2022 15:32
      0
      Kutipan saka: FoBoss_VM
      Miturut cara, upheavals unprecedented ing abad kaping XNUMX uga ora banget migunani kanggo pamaréntah saiki.

      Sejarah mulang manawa ora mulang sapa wae.
  3. Wawan 16
    Wawan 16 8 Oktober 2022 07:29
    +7
    "Nanging saiki ora ana sing pengin urip, amarga ora ana cipratan. Ing kabeh desa padha ngomong babagan perkara sing padha: yen ataman Cossack Stepan Timofeevich muncul ing Volga lan bakal nylametake kabeh wong, lan karo ataman Tsarevich. Alekseevich Alexei Alekseevich, sing dadi juru tulis patriark Nikon, mungsuh para bangsawan, uga ngapusi yen dheweke wis mati. wis bisa ngalahake gubernur lan nggantung para juru tulis, akeh sing mandheg ngombe anggur supaya ora kelangan utusan saka ataman, pangeran lan patriark. mati, supaya ora ndeleng sing paling nggegirisi ing bumi - Masalah anyar. (Saka)

    Nyuwun pangapunten quote sing dawa, aku mung kelingan bukune pas wektu iku..
    Lan artikel, kaya biasane, apik banget.
  4. parusnik
    parusnik 8 Oktober 2022 08:00
    +9
    "Ketakwaan diamati kanthi kuat ing kabeh kerajaan, lan kabeh Kristen Ortodoks sumunar kanthi sepi."
    Ana uga pemberontakan Bashkir saka 1662-1664. Kajaba iku, wong-wong manca ana ing pangayoman khusus, Inggris dedagangan bebas bea ing kutha-kutha Rusia. Lan nalika sudagar Rusia nyoba kanggo dagang ing Inggris, padha ora tuku apa-apa saka wong-wong mau lan nerangake yen padha ora duwe apa-apa ing pulo. Ing taun 1648, Inkuisisi wiwit ing Rusia nglawan musisi lan alat musik. Lagu dolanan, tarian lan malah dolanan catur digolongake minangka setan. Kabeh piranti musik dirampas lan diobong, saéngga ngrusak lapisan budaya Rusia sing ageng. Wiwit saiki, kabeh aktivitase ngluwihi hukum, perlawanan bersenjata para bhikkhu ing Biara Solovetsky wiwit taun 1668 nganti 1676 uga dikenal, minangka akibat saka pirang-pirang atus biksu lan awam sing dipateni. Mabure wong tani saka para tani ing jaman semana akeh banget.
    1. Korsar4
      Korsar4 8 Oktober 2022 09:14
      +4
      Malah ing Katedral Stoglavy, catur digandhengake karo game demonic.
      1. parusnik
        parusnik 8 Oktober 2022 09:56
        +4
        Inggih, kanthi tepat, ing catur Rusia dilarang dening Gréja Ortodoks Rusia ing abad kaping 1262, sing resmi dilebokake ing Buku Pilot 1551 lan dikonfirmasi ing XNUMX dening Katedral Stoglav. sawise Stoglav, Ivan the Terrible main catur.
        1. Korsar4
          Korsar4 8 Oktober 2022 11:25
          +3
          Iki malah ing muter dening A. K. Tolstoy.

          Sa adoh aku ngerti, iki pitakonan saka karep banget.

          Lan sawetara pranata saka Katedral Stoglavy banjur dibatalake.
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 Oktober 2022 12:19
          +6
          Aku pengin Wigati sing ing abad tengahan catur Prancis uga dianiaya dening pasamuwan lan panguwasa sekuler.
          1. Korsar4
            Korsar4 8 Oktober 2022 12:40
            +4
            Lan ing wektu sing padha, imam Spanyol Lucena tetep ing sajarah catur.
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 8 Oktober 2022 13:57
              +4
              Saka buron catur ing Prancis, Lucena dipisahake dening 2-2,5 abad, panggonan panggonan, kahanan sajarah.
              1. Korsar4
                Korsar4 8 Oktober 2022 17:11
                +2
                Apa sampeyan mikir yen ing rong abad kahanan ing Spanyol wis owah akeh babagan iki?
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 8 Oktober 2022 17:26
                  +2
                  Ora ana owah-owahan, wis 800 taun kaya iki.
                  1. Ing 1492, Reconquista rampung, nanging ora pengaruh budaya Arab.
                  2. Katulik Spanyol, kaya saiki, ngadeg, iki luwih jelas nalika jaman "Raja Katolik".
                  1. Korsar4
                    Korsar4 9 Oktober 2022 06:55
                    +1
                    Oalah, aku durung weruh bukune Lucena, nanging aku pengin.

                    Lan dheweke, mesthi, ngalami pengaruh saka Arab.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 9 Oktober 2022 07:05
                      +1
                      Sayange, aku ora nemokake sing disebutake babagan reissue modern.
          2. Nefilim
            Nefilim 8 Oktober 2022 22:41
            +2
            Aku pengin Wigati sing ing abad tengahan catur Prancis uga dianiaya dening pasamuwan lan panguwasa sekuler.

            Catur karo dadu dianiaya - hibrida saka dadu lan catur, ing ngendi pamindhahan saka potongan catur ditemtokake ora mung dening kepinginan pemain, nanging uga nomer sing wis tiba sawise uncalan saka dadu. Padha ana ing podo karo catur conventional ing Eropah saka abad kaping XNUMX kanggo XNUMX. Ora ana divisi ketat ing catur logika lan catur gambling ing wektu iku, lan wiwit gambling dianiaya, pasamuwan, tanpa mlebu subtleties, nyoba nglarang kabeh. Sanajan iki ora mengaruhi popularitas catur.
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 9 Oktober 2022 07:55
              +2
              Aku ngerti kahanan kasebut. Aku mung ora pengin nulis komentar sing dawa, yen ora, sampeyan bisa tekan Taman Katya.)))
      2. lele
        lele 8 Oktober 2022 16:16
        +5
        Larang, iki minangka hiburan favorit para panguwasa ing Rusia, wiwit jaman kuna nganti saiki. Kanggo nglarang, contone, sawetara jenis "pseudo-ilmu" lan dikunjara (paling apik) para penganut - sing luwih gampang, mung banjur dumadakan dadi negara, dibandhingake karo liyane, ana ing bokong jero lan, ing supaya nyekel munggah karo saingan, siji kudu nggawe monstrous efforts , lan ora tansah metu kanggo nyekel munggah.

        Dina sing apik, Sergey! eseman
        1. Korsar4
          Korsar4 8 Oktober 2022 17:12
          +2
          Sugeng sonten, Konstantin!

          Iku mung pitakonan apa jenis ngelmu apik, lan apa jenis hiburan.
          1. lele
            lele 8 Oktober 2022 17:48
            +3
            Apa sampeyan menehi saran supaya ora bingung astronomi karo astrologi? eseman
            Kanggo hiburan, kabeh apik ing moderat. Minangka karo O "Henry ing" Hiburan saka desa modern. nglirik
            1. Korsar4
              Korsar4 8 Oktober 2022 19:29
              +2
              ya wis. Mung sing pisanan ndeleng kaendahane jagad, lan sing nomer loro entuk penghasilan. Mung kadhangkala prakiraan sing ala kena prediktor.
              1. lele
                lele 8 Oktober 2022 20:04
                +2
                Mung kadhangkala prakiraan sing ala kena prediktor.


                Ya, lan carane ngalahake ...

    2. pelaut senior
      pelaut senior 8 Oktober 2022 22:59
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Inggris dagang bebas bea ing kutha-kutha Rusia.

      Nganti 1649.
      Sawise eksekusi Charles Stuart, pamaréntah Alexei Mikhailovich mbatesi aktivitas saka Moscow Company. Lan ora mbalekake hak istimewa sanajan sawise pemugaran monarki.
      Kutipan saka parusnik
      padha ora tuku apa-apa saka wong-wong mau lan nerangake yen padha ora duwe apa-apa ing pulo.

      tumindak pandhu arah.
      Kutipan saka parusnik
      Lagu dolanan, tarian lan malah dolanan catur digolongake minangka setan.

      Inggih, inggih. Sing paling sepi pengin luwih suci tinimbang para rasul.
  5. vet
    vet 8 Oktober 2022 11:01
    + 11
    Ya, kita seneng lan seneng ngolesi para penguasa kita nganggo madu. Ing endi wae katon - kabeh "bapak" lan "ibu".
    Pengecualian yaiku Peter III lan Paul I, sing pengin mulihake tatanan dhasar ing negara kasebut, sing, mesthi, ora diidini, dipateni lan diumumake wong bodho edan.
    Lan Ivan IV lan Stalin, sing luwih utawa kurang sukses ing panggolekan ing urutan, lan padha dadi paling efektif
    panguwasa negara
    ngumumaké monsters lan tyrants.
  6. Tes
    Tes 8 Oktober 2022 14:06
    +5
    "Peter Trakhaniotov dikirim minangka gubernur kanggo Ustyuzhna-Zheleznopolskaya, nanging ing tekanan saka Muscovites mbrontak, dheweke kudu bali kanggo dieksekusi ing Pengadilan Zemsky."
    Panggonan referensi menarik - Ustyuzhna (dina wilayah Vologda).
    "... ing abad kaping 25, meh 1567% saka kabeh wesi smelted ditambang ing kene, ing wilayah saka Ustyuzhna kanggo Cherepovets lan Belozersk. Duwe basis metalurgi kuwi, Ustyuzhna dadi salah siji saka pusat pangolahan penting kanggo blacksmithing. Ing 713, bagean utama kutha kang populasi kapérang saka townspeople tax ireng, sing, sing tundhuk pajak lan tugas ing sih saka negara.Ana kluwarga kuwi 50. Gumantung ing status property, padha dipérang dadi patang kategori: 250 "paling apik", 213 "rata-rata", 200 "enom", 53 "kurus". 198 rumah tangga pengemis warga kutha uga dianggep. Ing kabeh kutha, kalebu Ustyuzhna, isih ana sing duwe pribadi, sing diarani "putih". pemukiman", populasi sing duwe tugas kanggo pihak sing nduweni - biara, gréja, boyars lan bangsawan. Ing wong-wong mau, bebarengan karo yard para ulama - 976 yard. Lan karo pondokan wong miskin, mung 2 yard lan Gubug kalebu ing buku, ing sawetara yard manggon 3-1073 kulawarga, dadi 1567 sing duwe utawa kulawarga dianggep.Biasane nemtokake jumlah penduduk ing wektu iku, cacahe limang wong saben pekarangan. Mangkono, kira-kira 5 ewu wong manggon ing Ustyuzhna ing 6, lan karo pengemis pasamuwan, biksu lan pendatang anyar, sementara manggon wong kerja - paling ora 8 ewu (sawetara sumber menehi angka XNUMX ewu wong).
    Ing wektu iku sawijining kutha gedhe lan asli - kutha pandai besi lan gunsmiths, kabeh populasi kang langsung utawa ora langsung melu ing eksekusi pesenan negara kanggo tentara Rusia. Luwih saka 70 pandai besi lan luwih saka satus palu (palu) nyambut gawe rina wengi ing tempa. Tukang perak, tukang jam tangan, tukang boiler, wajan, lan tukang kunci sing misuwur.
    Iku menarik kanggo Wigati sing ing Tikhvin ing 1583 mung ana 4 pandhemen, lan wiwitan pemukiman Tula gudang senjata wiwit taun 1593, nalika ana sethitik luwih saka 50 pandhe. Peneliti kondhang, sejarawan industri S. V. Bakhrushin nyathet yen ing abad kaping XNUMX Ustyuzhna-Zhelezopolskaya "entuk pentinge pusat industri sing nglayani kabeh negara." K. N. Serbina, penulis monograf babagan industri wesi ing Rusia, gabung ing penilaian Ustyuzhna ing abad kaping XNUMX "minangka pusat kaloro bisnis senjata kabeh-Rusia sawise Tula."
    USTUZHENSKAYA LAWAS
    P. A. Kolesnikov
    doktor ilmu sejarah, profesor,
    Tenaga Kerja Ilmu Pengetahuan Federasi Rusia
    1. faterdom
      faterdom 8 Oktober 2022 19:04
      +1
      Ing Ustyuzhna ana alas pinus sing paling éndah, saéngga, minangka papan pambuwangan, papan sing kaya mengkono bisa ndawakake umur pambuwangan, paling ora saka penyakit paru-paru.
  7. DiViZ
    DiViZ 8 Oktober 2022 16:11
    -5
    Lan kenapa sing Paling Tenang mungkin dheweke ora bisa ngomong. Lan ternyata Peter 1 ora bisa nganggo dialek lokal.
    Lan umume, wong Raman iku wong Jerman.
    Nalika kita nemokake bebener ora dingerteni.
    1. vladcub
      vladcub 8 Oktober 2022 21:19
      0
      Sing bener, nanging Hohenzollern Russian
      1. DiViZ
        DiViZ 8 Oktober 2022 22:01
        0
        Apa maneh ana. timah. Aku kaget dening Scipios. Lan ing kene ana wong Jerman gunung.
  8. Tes
    Tes 8 Oktober 2022 19:29
    +2
    faterdom (Andrey), sayang, aku durung nate menyang Ustyuzhna, lan bojoku ora tau ana, sanajan, nalika aku cekikikan, dheweke lulus saka Universitas Negeri Vologda (dheweke nglumpukake rami ing desa Kelebardovo, wilayah Vologda lan nggawe bata. ing Nikolsk, ing Veliky Ustyug sijine bandage ing endhas sing tatu kondisional).
  9. lisikat2
    lisikat2 8 Oktober 2022 19:50
    +1
    "Ayo petugas lan pemanah, yaiku, pejabat keamanan" Valery, aku ora bakal nyawiji dadi "pejabat keamanan." Sawise kabeh, juru tulis iku juru tulis. Sekretaris analog.
    sugeng sonten sedaya
    1. pelaut senior
      pelaut senior 8 Oktober 2022 23:06
      +3
      Kutipan saka lisikat2
      juru tulis lan pemanah, yaiku pejabat keamanan "Valery, aku ora bakal nggabungake dheweke dadi" pasukan keamanan.

      Ora mesthi ing cara sing. Clerks minangka klompok khusus saka kelas layanan. Nalika iku padha diturunake dadi juru tulis cilik.
      Lan supaya padha ngawula ora luwih ala tinimbang liyane lan liyane. Lan kanthi cara kasebut, pesenan Streltsy, Reitarsky utawa Zemsky duwe juru tulis dhewe.
  10. lisikat2
    lisikat2 8 Oktober 2022 20:32
    +3
    Ngapunten kula mboten topik, nanging wingi aku wedi karo polisi karo Valery.
    Yen elinga, aku kandha yen aku bakal lunga menyang mantan Gestapo, kanggo mèngeti wong sing wis mati. Biasane, aku sijine kembang saben taun, lan wingi aku njupuk lilin kluwarga lan murup, lan mbah putri, lan sawetara wong mabuk, nyekel kula lan polisi: teroris Ukraina.
    Aku nerangake yen, lilin ing memori saka wong-wong sing tilar donya ing Gestapo.
    Siji mbah putri kandha yen dheweke wis manggon ing Ordzhonikidze suwene 31 taun lan ora krungu yen Gestapo ana ing kana.
    kandhaku kandel.
    Apa sampeyan pengin Ryzhov nelpon? Aku ora ngerti apa Ryzhov, panginten polisi, nanging langsung wedi lan saru mbah. Padha nyebar gupuh.
    Mbesuk aku dak pasang lilin ing greja.
    Aku nyoba golek arsip kanggo netepake kabeh wong mati, nanging arsip kanggo 41 ora disimpen.
    1. vladcub
      vladcub 8 Oktober 2022 21:37
      +4
      Katya, aku uga ngliwati inspeksi ing Ordzhonikidze, ing taun nineties, ing Februari, aku weruh mbah putri kembang sepisan utawa kaping pindho.
      Dheweke tansah kembang, clalla menyang jendhela sudhut. Ing tanggal 20 Oktober, aku weruh buket sing apik banget. Dadi sampeyan sijine kembang? Aku ngeweruhi sing sadurungé padha Ponggawa, mirah, lan banjur padhang.
      Saka sepupu aku krungu: ing 50, kembang macet metu ing saben jendhela. Ing wiwitan taun 70-an, wong-wong kutha padha ngerti ngendi Gestapo, banjur padha lali. Saksi urip wis ora ana, nanging wong enom ora ngerti.
      Iku misale jek sing ing 90s, padha ditempelake tandha ana, nanging kita duwe wong sing ora kaya kanggo katon ing tandha.
      Matur nuwun kanggo ngurmati wong sing ora kenal karo sampeyan
  11. faterdom
    faterdom 9 Oktober 2022 00:53
    +1
    Quote: Tes
    faterdom (Andrey), sayang, aku durung nate menyang Ustyuzhna, lan bojoku ora tau ana, sanajan, nalika aku cekikikan, dheweke lulus saka Universitas Negeri Vologda (dheweke nglumpukake rami ing desa Kelebardovo, wilayah Vologda lan nggawe bata. ing Nikolsk, ing Veliky Ustyug sijine bandage ing endhas sing tatu kondisional).

    Piye wae kita dilebokake ing kana kanggo latihan. Panas. Alas iku entheng, garing, sanajan mlaku nganggo sandal. Aku elinga ing antarane telu utawa patang rolas panggonan liyane ing LenVO. Saiki aku menyang St. Petersburg nganggo mobil, ana ing pom bensin - meter - lan ing alas pinus.
    Nanging saka wilayah Vologda, Kushchuba isih eling - nyamuk paling ganas sing dakdeleng, gampang nyepelekake katun. Gryazovets uga kutha menarik, nanging wis separo kanggo Yaroslavl.
  12. Tes
    Tes 9 Oktober 2022 15:42
    0
    Pelaut senior (Ivan Ochenkov), sayang, karo "Moscow Company" isih akeh muddy lan ora bisa dingerteni. Kayane bisa lelayaran menyang Pechora lan Ob, nanging ora jelas manawa kapale tekan kali iki.
    Kajaba iku, Wikipedia gedhe lan nggegirisi nggawe gol lan pedoman palsu. Artikel "Moscow Company" nampilake lukisan sing ditandatangani: "Ekspedisi Richard Kanselir 1553. Nenoksa. Jagry. Artis V. Kosov, 2015" . Vladimir Vladimirovich Kosov njabat ing Anapa, aku ora ngerti yen dheweke ana ing Armada Lor. Kapal Inggris ora bisa nyedhaki Biara Nikolo-Karelsky - kanthi cethek ing Dvina Lor. Sawise Inggris tekan segara lan ngadeg ngelawan Nenoksa (saka Nenoksa, kang ngadeg ing gunung dhuwur, menyang Segara Putih, bab 2,5 km, ngendi saka 50s abad pungkasan, kutha testers saka Ordo Tengah saka Lenin. TPA Naval Sopka kanthi bangunan omah, sekolah, DOF, kantin - ana alas pinus ing pasir putih), digawa menyang Pulau Yagry - meh 30 km langsung ing sisih wétan. Ana ing Pulo Yagry sing dibangun 2 omah lan gudang saka Perusahaan Moskow. Miturut riset para sejarawan lokal kita, ana bangunan Inggris, kira-kira, ing endi wae ing area Butoma Avenue saiki - basis ski resort ski Belomorets ... Ing gambar V. Kosov, segara jembar ing ngarep Gerbang Biara Nikolo-Korelsky, nyatane cethek lan sempit selat antarane pesisir daratan lan Pulo Chayachiy. Lan Gerbang Passage kanthi menara lan bagean tembok, ing 30s abad pungkasan, sawise ekspedisi Grabar, saiki ngadeg ing Museum Kolomenskoye. Nanging menara kasebut dibangun, kaya menara liyane ing sekitar biara lan tembok kayu, ing pungkasan abad kaping 18, lan dheweke ora bisa ndeleng kapal Kanselir ....
  13. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 10 Oktober 2022 08:35
    +2
    karyawan Morozov kurang lair, sing "nyolong metu saka urutan."

    Iki aku seneng, ora kanggo Senka kupluk, kaya bisnis iku kanggo rub owah-owahan ing kanthong ngguyu
    Lan sawise kabeh, padha ora isin, mbok menawa, ngomong.
  14. kuku
    kuku 16. november 2022 21:51
    0
    Paralel:
    Pyatina - PPN,
    karusakan kanggo duwit receh - devaluation saka ruble
    pajak ora langsung - pembatalan lan bali saka transportasi lan nambah ing excises
    pajak uyah ing mobil
    Ukraina
    perbudakan saka estate kena pajak