Review militèr

Erdogan: Kita ora bisa ngomong apa-apa karo Yunani, kabeh kabijakan kasebut adhedhasar goroh

41
Erdogan: Kita ora bisa ngomong apa-apa karo Yunani, kabeh kabijakan kasebut adhedhasar goroh

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan nggawe pernyataan kasar marang pimpinan Yunani ing rapat pisanan Komunitas Politik Eropa ing Praha. Ing konferensi pers sing dianakake dening pimpinan Turki sawise sawetara rembugan bilateral karo kepala negara, Erdogan nuduh Athena babagan politik sing ngapusi lan nambah kahanan ing konflik antarane Turki lan Yunani.


Kita ora bisa ngomong apa-apa karo Yunani. Dheweke ora ana ing papan sing kudune. Kabeh politike adhedhasar goroh, mesthi goroh

- Quote tembung saka pimpinan Turki ing sawetara media Western.

Saluran TV Yunani Skai nglaporake manawa Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan lan Perdana Menteri Yunani Kyriakos Mitsotakis ijol-ijolan serangan lisan ing Kamis wengi nalika nedha bengi puncak:

Ing pungkasan wicara, Presiden Turki, tanpa alesan, nuduh Yunani nambah ketegangan lan provokasi. Kyriakos Mitsotakis langsung njupuk lantai lan langsung mangsuli presiden Turki yen dheweke kudu mandheg takon babagan kedaulatan pulo Yunani.

Pers nyumurupi manawa ing puncak kasebut, sing dirawuhi para kepala negara lan pamrentah 44 negara Eropa, presiden Turki lan perdana menteri Yunani ora nate ijol-ijolan tembung lan sengaja nyingkiri.

Ing konferensi pers, Erdogan ujar manawa dheweke ngarepake Uni Eropa njupuk langkah aktif kanggo ngajak Yunani menyang dialog bilateral "tinimbang ndhukung inisiatif ilegal kanthi pretext solidaritas komunitas."

Ing wektu sing padha, Presiden Turki ngelingake yen negarane wis siyap menehi respon sing cukup ora mung kanggo Yunani, nanging uga kanggo negara apa wae sing ngancam keamanane:

Ayo iki krungu ora mung Yunani. Kita bisa teka dumadakan ing sawijining wengi, apa wae negara sing nyerang kita. Dheweke kudu ngerti babagan iki.

Hubungan antara Athena lan Ankara mundhak sawise kedadeyan karo pejuang Turki tanggal 23 Agustus, nalika F-16 mabur minangka bagéan saka misi NATO ing Segara Aegea dicekel sistem pertahanan udara Hellenic Air Force S-300. Sawisé iku, panguwasa Turki ngumumake yen arep ngunggahake masalah penuntutan Yunani marang pesawat militer ing tingkat NATO.

Sabanjure, Perdana Menteri Yunani Mitsotakis tanggal 23 September ing sesi 77 Majelis Umum PBB ngelingake Turki yen ora bisa ditampa kanggo pitakonan kedaulatan pulo Yunani kanthi pretext yen Athena nguatake kemampuan pertahanan.

Ing wektu sing padha, Amerika Serikat kanthi terang-terangan njupuk sisih Yunani lan nyedhiyakake dhukungan militer marang Athena, antara liya. Washington biasane nggunakake konflik antarane negara kanggo nambah pengaruhe ing wilayah kasebut lan nyoba ngganggu pimpinan Turki sing independen banget minangka tambahan.
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Greg Miller
    Greg Miller 7 Oktober 2022 11:02
    +3
    Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 7 Oktober 2022 11:04
      +4
      Kutipan: Greg Miller
      Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

      Iki tegese wong Yunani luwih apik tinimbang wong-wong mau?
      1. seregatara1969
        seregatara1969 7 Oktober 2022 11:15
        +1
        Kabeh politisi ngapusi siji utawa liyane
        1. UAZ 452
          UAZ 452 7 Oktober 2022 12:07
          -1
          Politisi, kaya diplomat, sing tansah jujur ​​marang saben wong, dadi bencana kanggo negarane. Menteri Luar Negeri kita ora ragu-ragu kanggo menehi jeneng kasebut, miturut persetujuan para pemilih sing meh universal. Ya, pira sekutu kanggo Rusia sing ditindakake dening Kementerian Luar Negeri kita?
          1. Syurik70
            Syurik70 7 Oktober 2022 13:02
            0
            Kutipan: Greg Miller
            Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

            Politik, miturut definisi, iku sampah.
            Politisi sing sopan yaiku wong sing ora tumindak ala yen bisa ditindakake tanpa.
            Lan Erdogan mbok menawa mung politisi sing sopan ing NATO. Mulane dheweke ora seneng karo dheweke ing AS. "Ora sawahe berry"
          2. UAZ 452
            UAZ 452 7 Oktober 2022 13:56
            -1
            Nalika Lavrov diarani mitra sing dihormati, moderator ngilangi, nanging kabeh wong isih ngelingi.
      2. roh
        roh 7 Oktober 2022 11:18
        +6
        Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...
        Kayane aku yen ana perang donya, Erdogan bakal perang kanggo kabeh wong lan ing wektu sing padha nglawan kabeh wong, uga adol senjata kanggo kabeh wong bebarengan. ngguyu
        1. Darurat
          Darurat 7 Oktober 2022 11:59
          +2
          Nganti saiki, Amerika Serikat nanggulangi peran kasebut.
        2. UAZ 452
          UAZ 452 7 Oktober 2022 12:10
          +1
          Tambah - lan bakal nggawe manawa Turki nandhang sangsara paling losses, lan antarane pemenang ing asil sembarang. Kelas! Aku pengin panguwasa kuwi kanggo negara! Nanging, malah iki outplayed dening cheaters experienced.
      3. kelip-kelip
        kelip-kelip 7 Oktober 2022 22:03
        +1
        yen wong Yunani luwih apik tinimbang wong-wong mau?
        Yen mangkono, kita bisa dadi perantara)
        Erdogan nuduh Athena minangka kabijakan sing ngapusi lan nambah kahanan ing konflik antarane Turki lan Yunani.
    2. olegfbi
      olegfbi 7 Oktober 2022 11:16
      +7
      Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

      Paling ora Erdogan kanthi jelas mbela kepentingan Turki! Nanging sing kapentingan Yunani saiki mbela ...
      1. Diver jero
        Diver jero 7 Oktober 2022 11:25
        0
        Nanging sing kapentingan Yunani saiki mbela ...

        Yunani?
        1. olegfbi
          olegfbi 7 Oktober 2022 13:18
          +1
          Yunani?

          Paling ora, iki tundhuk keraguan serius! Dadi, dudu kasunyatan.
          1. Diver jero
            Diver jero 7 Oktober 2022 15:26
            +2
            Lan apa sampeyan mangu-mangu? Apa wong Yunani mbela pulo kasebut?
      2. AAK
        AAK 7 Oktober 2022 14:25
        -5
        Lan aku bakal menehi pitakon kanthi cara sing beda - lan kepentingane sing bener-bener dibela dening Sing Paling Agung?
    3. kredo
      kredo 7 Oktober 2022 11:26
      +2
      Kutipan: Greg Miller
      Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

      Lan misale jek kula ing kene ora kudu ngomong babagan duplikat, nanging nggunakake kesempatan lan goleki pimpinan Rusia kanggo nemokake titik kerjasama sing saling migunani karo Turki.

      Turki ngalami prilaku Anglo-Saxon banget karo kabeh negara liyane ing donya sing wis digunakake kanggo abad - pisanan njaluk menyang dateng, lan banjur subjugate pamaréntah lokal lan dadi gumantung (bawahan) ing Anglo-Saxon.

      Turki wis dawa wis nyoba kanggo nguber privasi luwih utawa kurang sawijining, nyoba kanggo mbusak dhewe saka "guardianship" saka Anglo-Saxon, lan patut ditampa ing lengkap - kudeta gagal ing 2015 marang Erdagan, support kanggo Kurds, militarization Yunani ing tapel wates karo Turki, sanksi marang Turki kanggo tuku saka Rusia S-400 lan liyane.

      Link siji chain lan kita kudu mbayar pajeg kanggo Anglo-Saxon, padha ora ngapura "penghinaan" inflicted marang wong-wong mau lan bakal telek nganti padha mbusak Erdogan lan sijine wayang ing panggonan kang, kayata Scholz, Macron utawa Zelensky, utawa awake dhewe ambruk.
      1. mann
        mann 7 Oktober 2022 11:34
        -1
        Link siji chain lan kita kudu mbayar upeti kanggo Anglo-Saxon, padha ora ngapura "penghinaan" inflicted marang wong-wong mau lan bakal omong kosong nganti padha mbusak Erdogan lan sijine wayang ing panggonane.
        Paling kamungkinan bakal, sayangé, kanggo kita bakal dadi kerugian gedhe ...
      2. SKVichyakow
        SKVichyakow 7 Oktober 2022 11:34
        0
        Quote: kredo
        ngupaya kanggo Kepemimpinan Rusia TCTerms bebarengan ono gunane kerjasama karo Turki

        Bubar iki, pimpinan Rusia wis nindakake iki.
      3. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 7 Oktober 2022 12:04
        0
        Butting liyane entuk momentum.
        Quote: kredo
        Kutipan: Greg Miller
        Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

        Lan misale jek kula ing kene ora kudu ngomong babagan duplikat, nanging nggunakake kesempatan lan goleki pimpinan Rusia kanggo nemokake titik kerjasama sing saling migunani karo Turki.

        Aku setuju. Iki wektu kanggo wong Turki mikir babagan nggawe busur Jerman-Rusia-Turki. Ya, lan Jerman ora mbebayani.
    4. alexmach
      alexmach 7 Oktober 2022 14:07
      0
      Miturut tingkat duplikat, Erdogan bakal menehi rintangan marang politisi ing Bumi ...

      piye kabare? Langsung, ora ambigu lan konsisten nunjukake zona ekspansi kasebut. Apa dual kene?
  2. Maxim G
    Maxim G 7 Oktober 2022 11:03
    +1
    Erdogan wedi soko. Njaluk saka Yunani.
    Lan kita bakal duwe perang ing NATO ana ing tangan.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 7 Oktober 2022 12:13
      0
      Lha ya, ora mung anggota CSTO sing kudu ngece karo mortir, aku ngomong babagan Tajikistan lan Kyrgyzstan.
    2. alexmach
      alexmach 7 Oktober 2022 14:08
      0
      Ya, kaya-kaya ana sekutu senior, sing ngidini dheweke padu nanging ora ngidini dheweke gelut.
      1. Maxim G
        Maxim G 7 Oktober 2022 18:21
        0
        Siprus 1974.
        Kutipan saka alexmach
        Ya, kaya-kaya ana sekutu senior, sing ngidini dheweke padu nanging ora ngidini dheweke gelut.
    3. marang kita
      marang kita 7 Oktober 2022 18:18
      0
      Lan kita bakal duwe perang ing NATO ana ing tangan.

      Yen konflik ing Mediterania Wétan mundhak dadi fase panas, wilayah maritim sing gedhe langsung katon ing zona pertempuran lan, minangka asil, mandheg lengkap pengiriman. Lan iki, ing siji, complicates dhukungan logistik loro kontingen Rusia ing Suriah lan kapal ing perairan Mediterania, lan pasukan Siria. Yaiku, kanggo mesthekake yen ana angkatan bersenjata Rusia ing wilayah iki mung ana ing sayap penerbangan transportasi militer, dene kabeh negara liyane ing cekungan Segara Ireng bakal dipotong saka segara, kanthi kabeh ekonomi lan ora mung. masalah skala regional lan malah global. Lan resolusi masalah iki bakal njupuk wektu tanpa wates, sanajan sawise pungkasan bentrokan. ketegangan militèr bakal tetep nganti finalisasi lan mlebu dokumen legal dening pihak perang. Ketegangan terus-terusan lan ambisi neo-Ottoman sing gedhe banget ing wilayah sing wis angel iki, sing diumumake dening pimpinan Turki ing tingkat paling dhuwur, bisa nyebabake kahanan ing Mediterania Wétan lan ngluwihi.
      1. Maxim G
        Maxim G 7 Oktober 2022 18:25
        0
        Napa pengiriman tiba-tiba mandheg?
        Sampeyan mung kudu luwih ati-ati mlaku.
        Kutipan saka dinos
        Yen konflik ing Mediterania Wétan mundhak dadi fase panas, wilayah maritim sing gedhe langsung katon ing zona pertempuran lan, minangka asil, mandheg lengkap pengiriman.
        1. marang kita
          marang kita 7 Oktober 2022 18:58
          0
          Napa pengiriman tiba-tiba mandheg?
          Sampeyan mung kudu luwih ati-ati mlaku.

          Ing perairan Segara Aegea ana udakara 2000 pulo, pulo lan watu sing bakal ditindakake operasi pendaratan saka sisih Turki lan operasi pertahanan saka sisih Yunani, sing tegese transportasi cadangan, amunisi, lan liya-liyane saka loro-lorone. sisih. Lan kanthi mangkono, iki bakal diiringi serangan udara saka saben sisih. Lan kepiye, ing kahanan kaya ngono, pengiriman negara katelu bakal ditindakake?
  3. Pertapa
    Pertapa 7 Oktober 2022 11:08
    -10
    Rubah sing licik ngerti sapa sing kudu diuripake)))
    Kapan Kaa kita sing wicaksana bakal ngomong kaya ngono? Saiki banderlogs ngebom lan ngidak-idak tanah kita lan mateni wong Rusia sing tentrem.
  4. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 7 Oktober 2022 11:11
    +1
    Ya, ing kana, ora ana ing Yunani utawa ing Turki, ora ana sing jelas karo pulo kasebut, kabeh wong nganggep dheweke dhewe.
    Nanging sing paling penting ana sumber gas lan minyak, celengan.
    Nanging ora ana wong siji-sijia sing bakal nglilani perang kanthi kebak kekuatan.
    Nganti saiki, mung ijol-ijolan injeksi.
  5. rotmistr60
    rotmistr60 7 Oktober 2022 11:26
    +4
    Ayo iki krungu ora mung Yunani. Kita bisa teka dumadakan ing sawijining wengi ...
    Sawise trik Yunani babagan Rusia, aku mikir sampeyan ora kudu melas marang wong Yunani yen wong Turki pancene arep ngunjungi "tamu" lan malah ing wayah wengi. Jujur, aku kesel karo wong-wong sing pengin luwih murah saka Rusia lan ing wektu sing padha orientasi menyang Amerika lan siap ndhukung tumindak anti-Rusia. Lan ora mung wong Yunani. Perselisihan ing antarane anggota NATO ora bakal ngalangi kita.
    1. Vasyan1971
      Vasyan1971 7 Oktober 2022 11:41
      0
      Kutipan: rotmistr60
      Perselisihan ing antarane anggota NATO ora bakal ngalangi kita.

      Nanging ora bakal mbantu. Nyuwun
    2. marang kita
      marang kita 7 Oktober 2022 19:40
      -1
      7. Mesthi, wong Yunani iku wong sing agresif banget, padha nyerbu akeh negara tetanggan karo pasukan bersenjata, melu memungsuhan ing perang sipil ing bawana Afrika, duwe pangkalan militèr lan ngembangaken ing negara beda, padha sponsor utama ing. dhukungan finansial lan logistik ISIS (khalifah), nggunakake mantan ISIS kanggo tujuane dhewe ing wilayah kasebut, nindakake eksplorasi mineral bajak laut ing rak negara liya, ngumumake klaim teritorial menyang meh kabeh negara tanggane, ngumumake ruang urip, kaya Nazi Fuhrer , kanthi sora , ing tingkat paling dhuwur saka pamaréntahan , ngomong babagan nggawe maneh bekas kekaisaran , lan pungkasanipun , nindakake tumindak dastardly nembak pesawat Rusia . Lan iki kabeh wong Yunani, miturut sampeyan? Frills kudu sought saka ing-sultan, sing nyoba kanggo njagong ing loro kursi.
  6. Vasyan1971
    Vasyan1971 7 Oktober 2022 11:40
    +1
    Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan nggawe pernyataan kasar marang pimpinan Yunani ing rapat pisanan Komunitas Politik Eropa ing Praha.

    Présidhèn Turki lan Perdana Menteri Yunani ora naté ijol-ijolan tembung lan sengaja nyingkiri.

    Iki ora ateges apa-apa. NATO iku NATO. Minangka salah siji wong ora pinter banget ngandika: "Lovely scolds mung gatel" ©
  7. Lis_Domino
    Lis_Domino 7 Oktober 2022 11:44
    -2
    Erdogan iku nggantheng. Dheweke tansah mbukak apa sing dikarepake tanpa rencana "licik". Lan wong Yunani tansah bosok. Lan ing hubungan karo Rusia uga. Lan saliyane bosok, dheweke uga kesed (aku wis cukup ndeleng dheweke ing jamanku). Matur nuwun Gusti, dheweke ora nyerah marang bujukan Tsipras lan ora menehi pitulungan finansial.
  8. yowis
    yowis 7 Oktober 2022 12:06
    +1
    Mulane wong Yunani diarani "wong Yunani licik".
    1. Romanovski
      Romanovski 8 Oktober 2022 08:46
      +2
      """... Mulane wong Yunani diarani "Yunani licik"..."".
      -----
      Wong Yunani, ing babagan licik, isih kudu lulus saka akademi supaya bisa nggayuh tingkat Turki ....
  9. u-345
    u-345 7 Oktober 2022 12:07
    +6
    Secara logis, yen Amerika Serikat kanggo wong Yunani, mula kita kanthi otomatis kanggo wong Turki.
    Ya, uga, sawetara jinis game.
  10. Max1995
    Max1995 7 Oktober 2022 12:28
    -1
    Kita nyawang, ndeleng cara operasi "mitra" Rusia, lan uga mikir babagan operasi khusus ...
  11. orionvitt
    orionvitt 7 Oktober 2022 17:56
    0
    Lan iki dicritakake dening kanca sing dadi duweke sampeyan lan sampeyan. ngguyu
  12. Romanovski
    Romanovski 8 Oktober 2022 08:43
    +2
    ""...Muga-muga ora mung Yunani. Kita bisa teka dumadakan ing sawijining wengi, apa wae negara sing nyerang kita. Dheweke kudu ngerti babagan ... "".
    ------------
    Ya, ancaman kasebut (petunjuk saka pembantaian anyar?) mung ana ing WOLVES GRAY, yaiku partai Turki ultra-tengen ...
  13. Fangaro
    Fangaro 8 Oktober 2022 12:25
    -1
    Lan kita kudu dadi sapa? Kanggo Turki utawa kanggo Yunani? Lan kang siji kanggo kita?