Review militèr

Lan maneh babagan peran UAV: ​​pasukan udhara ngalahake kolom kendaraan lapis baja musuh sawise nampa data saka drone

34
Lan maneh babagan peran UAV: ​​pasukan udhara ngalahake kolom kendaraan lapis baja musuh sawise nampa data saka drone

Lan maneh babagan peran drone sajrone operasi militer khusus. Kamentrian Pertahanan dhewe wiwit ngerteni manawa ing pirang-pirang episode, proses pengintaian sing diatur kanthi apik nggunakake drone ngidini ora mung kanggo mungkasi serangan saka mungsuh ing arah siji utawa liyane, nanging uga nyebabake karusakan ing tenaga kerja lan peralatan sekaligus. nalika mungsuh rampung ora nyana.


Conto panggunaan efektif UAV yaiku nggunakake peralatan kasebut dening pasukan payung Rusia ing salah sawijining wilayah NWO.

Kanthi bantuan drone, kolom kendaraan lapis baja diidentifikasi. Nanggapi kanthi cepet data sing ditampa, jeblugan pas wektune ditindakake ing kolom Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan timeliness ing kasus iki minangka titik kunci. Pancen, kahanan kasebut asring dadi kasunyatan, sanajan mungsuh wis ditanggulangi, banjur nganti informasi tekan kru tentara meriem, nganti para komandhan ing lemah nampa go-ahead kanggo serangan saka komando sing luwih dhuwur, ora malah puluhan. menit, lan kadhangkala jam liwati. Akibaté, jotosan asring pindhah menyang "susu" ing pangertèn sing mungsuh bisa pindhah menyang panggonan temen beda ing wektu iki. Sampeyan ndeleng, dheweke ora bakal ngenteni wektu nalika kita duwe persetujuan 9 babak ...

Sampeyan bisa mbayangno reaksi saka personel militer sing nggawe koordinat mungsuh kanthi bantuan pengintaian aerial, lan banjur kudu mirsani carane kru artileri nggarap mungsuh kanthi wektu tundha sing ora bisa ditampa.

Ing kene pitakonan iku kanggo organisasi banget ijol-ijolan data, kanggo pranala "ekstra" saka seri "Informasi ditampa, kita bakal nanggapi rauh - sawise pesenan cocok saka kirim printah." Proses iki, miturut definisi, kudu njupuk wektu minimal. Yen ora...

Wektu iki kabeh, kaya sing dikandhakake, wis tuwuh bebarengan. Jotosan dikirim, kaya sing wis kacathet, ing wektu sing tepat, minangka asil saka mungsuh ilang limang kendaraan lapis baja, loro pertempuran utama. tank, sawetara prajurit mlaku.

Kamentrian Pertahanan nyebutake peserta ing perang:

Pengamat weruh tank karo infantri ing. Paprangan mau nganti watara rong jam. Ing pungkasan perang, mungsuh mlayu kanthi gupuh.

34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ALEXX.
    ALEXX. 7 Oktober 2022 15:38
    + 10
    Ya, sayangé kita duwe akeh banget perjanjian.
    1. gratis
      gratis 7 Oktober 2022 16:05
      0
      Ganteng, tembakan langsung, operator wis rampung lan peralatan katon keren
    2. bandabas
      bandabas 7 Oktober 2022 16:15
      +3
      Iki carane kita manggon. Siji dianggo, limang kontrol. Banjur sepuluh liyane mriksa.
  2. Askold65
    Askold65 7 Oktober 2022 15:40
    + 13
    Pancen, kahanan kasebut asring dadi kasunyatan, sanajan mungsuh wis ditanggulangi, banjur nganti informasi tekan kru tentara meriem, nganti para komandhan ing lemah nampa go-ahead kanggo serangan saka komando sing luwih dhuwur, ora malah puluhan. menit, lan kadhangkala jam liwati.

    Lan kenapa komandan ing lemah kudu ngenteni "kabecikan saka prentah sing luwih dhuwur"? Iki isih dudu kahanan nalika sampeyan kudu nyerang ing "pusat pengambilan keputusan" nang endi wae ing Kyiv.
    Mangkene sampeyan bisa ngenteni keputusan saka "perintah sing luwih dhuwur" kanggo ngalahake tank Ukrainia sing nyerang utawa DRG mungsuh. Omong kosong opo....
    1. Volodin
      Volodin 7 Oktober 2022 15:44
      +5
      Kutipan: Askold65
      Lan kenapa komandan ing lemah kudu ngenteni "kabecikan saka prentah sing luwih dhuwur"?

      Saben uwong takon pitakonan iki, nanging ing akeh kasus, sayangé, iki kasus. Aku pengin ngarep-arep yen dheweke wis "duduk"
    2. AG-76
      AG-76 7 Oktober 2022 15:54
      +7
      "tradisi" - kabeh kudu dikoordinasi karo panguwasa, entuk persetujuan kanggo kabeh.
      We need urgent support saka artileri utawa aviation, supaya kita kudu koordinasi kabeh, njaluk go-ahead. Lan nalika panyuwunan kasebut liwat panguwasa, nganti panjaluk kanggo striking ditampa, lan nganti pesenan dikirim mudhun rantai komando menyang eksekutor langsung, mula ora ana maneh prelu kanggo dhukungan kasebut - mungsuh iku salah siji. wis adoh utawa luwih elek - ora ana sing ndhukung ...
      Kepiye carane penerbangan Rust sing kondhang? Nalika panguwasa nglaporake lan ngenteni keputusan saka ndhuwur, dheweke wis ndharat ing Red Square, ngremehake kabeh kekuwatan pertahanan udara Soviet. Nanging bisa ditembak langsung sawise nglanggar tapel wates negara. Nanging ora ana sing pengin mangsuli lan kelangan tali pundhak, minangka asil, rasa isin, lan tali pundhak malah mabur ...
      Begini cara kita berjuang...
      1. Askold65
        Askold65 7 Oktober 2022 18:23
        +1
        Kutipan: AG-76
        "tradisi" - kabeh kudu dikoordinasi karo panguwasa, entuk persetujuan kanggo kabeh.
        We need urgent support saka artileri utawa aviation, supaya kita kudu koordinasi kabeh, njaluk go-ahead. Lan nalika panyuwunan kasebut liwat panguwasa, nganti panjaluk kanggo striking ditampa, lan nganti pesenan dikirim mudhun rantai komando menyang eksekutor langsung, mula ora ana maneh prelu kanggo dhukungan kasebut - mungsuh iku salah siji. wis adoh utawa luwih elek - ora ana sing ndhukung ...

        Lan manawa pasukan khusus kita ing mburi garis mungsuh uga sadurunge koordinasi karo panguwasa kanggo ngrusak truk bahan bakar utawa mobil lapis baja karo tentara bayaran Polandia dening ATGM? belay
        Utawa kudu penembak anti-pesawat sing wis ndeteksi target ngenteni instruksi saka ndhuwur sadurunge nggunakake rudal? Ana skor dadi kanggo detik .... Bener.
        Lan yen kita ora setuju karo markas ing serangan ing kolom Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur, ketoke, ukrovoyaks bakal "snitch" ing telpon kanggo printah Rusian sing, de, dheweke, Ukrainians padha lelungan. ing kolom waja tentrem kanggo posisi karo "hadiah" ing wusana mengeti Putin kang, lan padha dibom tanpa kawruh. Tumindak marang bawahan?
        Nanging serius, iki salah siji jenis omong kosong saka koresponden bab perlu kanggo persetujuan, utawa, yen mangkono, tentara kuwi, squeezed dening instruksi kuwi, ora duwe kesempatan kanggo menang.
        1. AG-76
          AG-76 10 Oktober 2022 15:45
          0
          Panglima infantri tingkat ngisor lungguh ing trenches karo platoon ora duwe akses langsung menyang pilot. Kanggo nindakake iki, unit kasebut kudu duwe pengontrol pesawat sing duwe komunikasi langsung karo kru ing udara. Lan yen ora ana, sampeyan bisa njaluk dhukungan udara mung kanthi ngirim panyuwunan menyang panguwasa, ilang wektu sing larang. Kajaba iku, aviation, siap kanggo serangan, ing wayahe kudu ing tugas ing udhara ing siyap kanggo nyedhiyani support, lan dudu airfield atusan kilometer adoh.
          1. Askold65
            Askold65 10 Oktober 2022 16:15
            0
            Kita ngrembug artikel sing target dideteksi nggunakake UAV lan banjur kudu langsung numpes dening kabeh cara kasedhiya, lan ora ngenteni ijin saka ndhuwur. Kita ngomong babagan medan perang, lan dudu babagan pemboman (pengeboman) sawetara fasilitas infrastruktur sing adoh, karusakan sing ana ing kerangka NMD mbutuhake keputusan politik.
            Ing conto sampeyan, sampeyan nuduhake masalah interaksi antarane macem-macem cabang saka angkatan bersenjata, lan ora "ngidini / ora ngidini" kanggo murub.
      2. Askold65
        Askold65 7 Oktober 2022 18:30
        0
        Kutipan: AG-76
        Kepiye carane penerbangan Rust sing kondhang? Nalika panguwasa nglaporake lan ngenteni keputusan saka ndhuwur, dheweke wis ndharat ing Red Square, ngremehake kabeh kekuwatan pertahanan udara Soviet. Nanging bisa ditembak langsung sawise nglanggar tapel wates negara. Nanging ora ana sing pengin mangsuli lan kelangan tali pundhak, minangka asil, rasa isin, lan tali pundhak malah mabur ...
        Begini cara kita berjuang...

        Negara kasebut ora ana ing perang sing aktif. Kahanan sing rada beda.
        1. Guran33 Sergey
          Guran33 Sergey 7 Oktober 2022 23:49
          0
          Ora perlu la-la, sakcepete sadurunge iku, Boeing dibanting ing Kamchatka, dalan sing dilintasi dening perwira intelijen Amer (uga Boeing) lan nyimpang 450 km saka dalan kasebut (malah para senator AS ana ing kapal . Iku provokasi langsung labeled marang komando tentara Soviet
          1. Askold65
            Askold65 10 Oktober 2022 11:58
            0
            Iki persis nalika pilot tempur pisanan mimpin intruder lan menehi macem-macem sinyal kanggo ngganti rute. Lan mung sawise iku nampa ijin kanggo nggunakake senjata. Sawise maneh, USSR ora ana ing negara perang. Yen ora (sajrone perang), sing ora nanggapi panjaluk "kanca utawa mungsuh" mung bakal ngluncurake rudal menyang Boeing.
            1. Guran33 Sergey
              Guran33 Sergey 10 Oktober 2022 13:00
              +1
              Rust uga dipimpin, nanging padha ora nampa pesenan kanggo karusakan.
              1. Askold65
                Askold65 10 Oktober 2022 13:06
                0
                Sajrone perang, Rust bakal ditembak kanthi cara sing padha. Nanging banjur ing negara "perestroika", Gorbachev wis mrentah, lan apa sing kedadeyan, apa sing kedadeyan ....
        2. AG-76
          AG-76 10 Oktober 2022 15:38
          0
          Sing. ing wektu tentrem - mabur ing sembarang bajingan, apa kita ora bakal ditembak?
          Lan yen dheweke wis ora ndharat ing Red Square, nanging dropped soko liwat Moscow, lan ora leaflet ing kabeh ...?
          1. Askold65
            Askold65 10 Oktober 2022 16:04
            0
            Ing wektu tentrem, pesawat interceptor kacepetan dhuwur mabur metu kanggo nyegat kanggo ngenali penyusup kanthi visual. Lan, dheweke meksa dheweke ninggalake wilayah udara, utawa meksa dheweke mlebu. Yen penyusup ora netepi prentah saka pilot interceptor, banjur pilot laporan informasi kanggo CP. Lan wis ana dheweke nggawe keputusan, nganti telpon ing ndhuwur.
            Ing mangsa perang, dheweke mung ditembak saka adoh.
            1. AG-76
              AG-76 12 Oktober 2022 13:55
              0
              Kasunyatane yaiku interceptor kanthi kacepetan dhuwur ora ana gunane. Dheweke ora mung bisa nandur dheweke, nanging uga bisa ngerteni kanthi visual
              kacepetan iku incomparable. Tsesna iku pesawat cilik, alon-alon, mabur cedhak karo lemah, liwat sepur, yen ora salah. Ing kahanan iki, radar ora weruh dheweke, pluru lan interceptors ora bisa ngarahake. Amarga ora ditembak langsung sawise ditemokake lan nyabrang tapel wates, mula mung helikopter sing bisa nuntun, ndharat utawa ditembak. Nanging ora ana helikopter ing pertahanan udara, iki penerbangan tentara, komando liyane ...
              1. Askold65
                Askold65 13 Oktober 2022 10:14
                0
                Kutipan: AG-76
                Kasunyatane yaiku interceptor kanthi kacepetan dhuwur ora ana gunane. Dheweke ora mung bisa nandur dheweke, nanging uga bisa ngerteni kanthi visual

                Sampeyan latched ing kasus tartamtu iki. Boeing Reconnaissance, Poseidon lan jet liyane mung bisa nyegat jet interceptor.
                Pesawat Rust ditemokake lan sajrone penerbangan kasebut terus-terusan ambruk ing macem-macem radar, nanging banjur ana kekacauan perestroika wiwit ing SA lan USSR. Ing ngisor iki sawetara paragraf saka artikel babagan "VO" tanggal 21 Oktober 2013: https://topwar.ru/34811-hronologiya-poleta-matiasa-rusta.html

                Ing 14.10, liwat perairan teritorial Uni Soviet, pesawat mesin ringan sing ora dingerteni ditemokake dening perusahaan radar sing aktif (Radar P-15) ing cedhak desa Loksa, Estonia, sing nyedhaki garis pantai. Miturut pandhuane, obyek udhara diwenehi nomer sabanjure lan tandha "pelanggar rezim penerbangan", amarga ing wektu iku ora ana aplikasi kanggo penerbangan ing wilayah pesawat cilik iki. Course saka pesawat praktis bertepatan karo arah rute udhara sibuk Helsinki-Moscow, ngendi ana sawetara pesawat ing eselon ndhuwur wilayah udara.

                Petungan pos komando Divisi Pertahanan Udara 14 wiwit njlentrehake lan nganalisis kahanan udara. Kaputusan digawe: nganti kahanan kasebut dijlentrehake kanthi lengkap, informasi "ndhuwur" ora bakal diwenehake. Ing wilayah Estonia ing wayahe ana paling sethithik 10 pesawat mesin ringan saka macem-macem afiliasi departemen. Ora ana sing dilengkapi sistem identifikasi negara. Pergeseran penguatan diarani pos komando unit lan unit tugas saka divisi 14.


                Ing 14.36, pilot pesawat tempur MiG-23, Letnan Senior Puchnin (lapangan udara Tapa), nemokake pesawat Matthias Rust lan nglaporake: "Ing istirahat awan aku ndeleng pesawat olahraga jinis Yak-12 kanthi peteng. belang ing papan." Kontak visual ora suwe amarga ditutupi awan sing kandhel. Pesawat Matthias ora bisa ditemokake maneh. Sajrone diselidiki, Rust ditakoni: "Apa sampeyan ndeleng pejuang?" Matthias mangsuli: "Ya, aku weruh lan malah menehi salam marang dheweke, nanging dheweke (pejuang) ora menehi sinyal, lan radioku dipateni." Laporan pilot MiG-23 ditampa, nanging ora digatekake. Iki dianggep minangka pesawat sing dideteksi minangka salah sawijining klub mabur lokal, ing ngendi penerbangan sing dijadwalake ditindakake nalika iku.

                Lan sakteruse....
    3. sirah
      sirah 10 Oktober 2022 11:33
      +1
      Amarga komandan ora duwe artileri sing dipasang ing papan kasebut, iku ndhukung, tegese ora perlu nyetel misi geni kanthi mandiri, nanging njaluk dhukungan saka komandan senior.
  3. Normann
    Normann 7 Oktober 2022 15:41
    0
    Saka kabeh sisih ana cukup wong sing pengin urip - mulane padha mlayu.
  4. Oleg . B.
    Oleg . B. 7 Oktober 2022 15:42
    +1
    "Kementrian Pertahanan dhewe wis wiwit ngerteni manawa ing sawetara episode, proses pengintaian sing diatur kanthi apik nggunakake drone ngidini ora mung kanggo mungkasi serangan mungsuh ing arah tartamtu, nanging uga nyebabake karusakan ing tenaga kerja lan peralatan ..." - iki saka penulis(0710.2022). Iku banget ngenyek lan nglarani sing mung saiki MY AWAL PANGELING !!!! Pangenalan iki kudu kedadeyan 5-7 taun kepungkur. Kita ora pengin utawa ora ngerti sinau (jenderal kanca), kita mbayar getih prajurit.
    1. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 7 Oktober 2022 17:35
      +1
      Kutipan: Oleg. B.
      Iku banget ngenyek lan nglarani sing mung saiki MY AWAL PANGELING !!!! Pangenalan iki kudu kedadeyan 5-7 taun kepungkur.

      Iku isih apik yen iku wiwitan! Yen ora, dheweke bisa ngadeg nganti serak: ujare, kabeh miturut rencana, tugas ing tahap iki wis rampung, kita maju, pasukan kerja kaya biasane ...
  5. yuriy55
    yuriy55 7 Oktober 2022 15:43
    0
    Lan maneh babagan peran UAV:

    Apa sampeyan pengin gawe uwong yakin kita, utawa sampeyan nyoba kanggo nggayuh produsen lan perancang UAV Rusia kanthi cara iki?
    Muga-muga pesen lan aspirasi sampeyan bakal duwe pengaruh ing pikiran teknis.
    1. ZoV
      ZoV 7 Oktober 2022 17:59
      +1
      Kutipan saka: yuriy55
      Muga-muga pesen lan aspirasi sampeyan bakal duwe pengaruh ing pikiran teknis.

      Muga-muga.. Akeh perkara sing diungkapake sajrone NWO
  6. RuAbel
    RuAbel 7 Oktober 2022 15:59
    0
    Intine, kaya biasane, ora ana ing birokrasi militèr, nanging ing kemampuan para perwira ing lapangan kanggo tanggung jawab. Banjur, minangka adat (ana) ing kasta militèr - salah siji dhawuh ing dhadha, utawa peluru ing candhi.
  7. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 7 Oktober 2022 16:09
    +2
    Kita uga butuh UAV kejut, utamane jarak jauh
  8. MUD
    MUD 7 Oktober 2022 16:57
    +1
    Ing tangan siji, aku ngerti perjanjian kasebut. Ana konsep kasebut ing pitungan pasukan lan sarana militer.
    Yen baterei kudu mesthekake advance perusahaan kanggo pengintaian ing pasukan ing 11.00, banjur yen kolom mungsuh muncul ing 10.30, iku mesthi geni ora bakal dibukak, amarga iki nglanggar pesenan lan gangguan saka misi pertempuran. Lan yen komandhan unggul lair baobab lan kepala staf minangka dunduk, lan ora bisa cepet nggunakake dana sing diwenehake, mula asile.
  9. hellcos
    hellcos 7 Oktober 2022 18:25
    -1
    Aku kepengin weruh apa jenis UAV sing digunakake - apa iku Iran anyar utawa padha sijine sing normal ing kamera kita? Kualitas apik banget, ora kaya sing dikirim sadurunge. Tanpa ijin kasebut, ora mungkin ndeleng target ing ijo
    1. NAF-NAF
      NAF-NAF 7 Oktober 2022 18:41
      0
      kualitas gambar babagan kamera, ora babagan media. Kamera apik bisa diinstal ing sembarang (meh) UAV.
      1. hellcos
        hellcos 7 Oktober 2022 18:51
        -1
        Ya, aku ngerti, mula aku takon. Ing wektu sing padha, kamera normal lan drone Iran katon. Lan apa sing nyegah sampeyan sijine kamera normal sadurunge? Ora 1, ora 2, nanging 7 sasi wis liwati.
        1. Muradis
          Muradis 7 Oktober 2022 22:43
          0
          Iku mavic normal. Dheweke duwe kamera sing apik banget
        2. NAF-NAF
          NAF-NAF 9 Oktober 2022 10:24
          +1
          Lan apa sing ana ing dalan ...

          - sampeyan bisa jeneng jeneng lan judhul wong sing nyegah nglengkapi tentara sing paling perlu ing perang modern. Nanging, sayangé, saiki ora umum kanggo nyelehake wong jahat ing tembok - kabeh jenderal kolonel, lan sing nomer loro, ing kene sampeyan bisa njaluk larangan kanggo nyebut jeneng ...
  10. gromovanton
    gromovanton 8 Oktober 2022 10:48
    0
    Umume menarik. Saka video sing disedhiyakake, dheweke paling kamungkinan kena karo Kitolov-2 sing wis didandani, amarga salah sijine peralatan langsung kena siji tembakan tanpa kantun, lan Angkatan Udara mung bisa njupuk mortir 120mm utawa 122mm D-30 .. Saka pigura presented 2 Unit. teknisi padha kenek (1 unit manawa - MBT lan bledosan No. 2 katon) ing awal video lan infantri kendaraan onomatopia: 2 ditampilake burned, 2 kiwa dening kru.
    Saka video, kolom liyane dadi luwih ... Paling kamungkinan mung video cendhak ... Iku bakal apik kanggo ndeleng carane perang dikembangaké kanggo 2 jam, nanging perang ora bioskop ...
    Dadi mesthi apik banget lan perlu: UAV + tantangan artileri + kekalahan presisi dhuwur, kajaba manawa resimen kasebut maju.
  11. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 8 Oktober 2022 17:09
    0
    Lan ril sepur bisa dilacak ing cara iki lan ngaco munggah kanggo dangu?