Review militèr

Kazakhstan kudu milih dalan kanggo masa depan

81
Kazakhstan kudu milih dalan kanggo masa depan

Kerep banget ing obrolan babagan Ukraina, aku krungu pendapat sing kita nandur modhal sethitik ing negara iki, sing kita ora menehi cukup macem-macem "manis" kanggo pamaréntah Ukraina, sing kita diparengake sawetara panggonan free ing universitas kanggo lanang lan wadon Ukraina. Singkaté, kita kudu nggawe swarga ing sawijining negara supaya bisa ditresnani dening wargane.


Persis panemu sing padha muncul nalika ngrembug hubungan kita karo mantan republik Soviet liyane lan malah negara-negara tilas kamp sosialis. Kita "kudu" nulungi kabeh wong. Lan ora ana sing kasengsem ing negara sing Rusia dhewe ana ing 90s - awal XNUMXs. Kanggo sawetara alasan, kabeh wong lali babagan "Bush legs" lan suneli hop ing toko kita. Babagan jaket mudhun Cina minangka seragam Rusia. Babagan akeh bazaar sing didol wektu tundha.

We "kudu" lan iku. Dheweke kudu - sanajan bangsane dhewe urip saka tangan nganti tutuk. Kita kudu amarga kita pancene butuh sekutu, tanpa dheweke ora ana. Sing paling penting, sekutu uga ngerti babagan iki. Dheweke wiwit nuntut luwih akeh, nalika asring ngidoni pendapat kita, ngiyanati kita ing platform internasional.

Lan nalika kita, modestly Mudhunake mripat kita, nuding metu kanggo wong-wong mau ngiyanati kapentingan Rusia ing sawetara prakara, padha langsung wiwit ngancam bakal ninggalake kita kanggo Amerika. Soko kaya pimple nang endi wae ing lengen utawa sikil. Pimple sing ngancam yen dheweke ora ditresnani, dheweke bakal "nyingkiri bokonge." Banjur kita bakal "ora kepenak lungguh"! ..

Tegese, kita ngrusak sedulur-sedulur kita sing mbiyen, lan saiki kita lagi panen woh katresnan kita marang sesama. Luwih tepat, kita ngilangke muntahake ing fisiognomi kita saka sisih "tanggane" iki. Kadhangkala banget sensitif "muntah", nanging luwih asring cilik, tegese ngidoni ing mburi.

Aku ora bakal nulis babagan geopolitik dina iki. Ayo nyoba ngurutake hubungan kita karo salah sawijining negara sing paling cedhak sejarah - karo Kazakhstan.

Kita ngrusak Kazakhstan


Aku manggon ing wilayah tapel wates. Kaya ing wilayah tapel wates liyane, preduli saka sisih liyane, kita duwe cukup akeh wong Rusia kanthi akar Kazakh. Iki ora mung etnis Kazakhs, nanging uga Rusia, Ukrainians, Belarusians lan wong-wong liya, kang wakil padha dikirim menyang republik iki ing jaman Soviet kanggo bisa.

Kita ora duwe divisi dadi bangsa. We are Siberians saka macem-macem bangsa. Kaya-kaya ora ana divisi agama. Muslim biasane ngrayakake preian Ortodoks karo Rusia lan Kristen liyane. Kristen njupuk bagéyan ing preian Muslim karo kesenengan.

Monumen kanggo putra gedhe saka wong Rusia lan Kazakh sampurna coexist ing kutha. Kayata kapten markas tentara Rusia Chokan Chingisovich Valikhanov (Shokan (Muhammed-Kanafia) Shyngysuly Ualikhanov), geografi lan perwira intelijen Rusia, sing jenenge Arbat kita, ataman Yermak, Laksamana Kolchak, Marsekal Zhukov lan Lenin.

Mulane dina iki aneh kanggo krungu pendapat saka ètnis Kazakhs bab fellow suku saka kidul lan kidul-kulon Kazakhstan. Aturan moral lan hukum media ora ngidini aku ngutip apa sing dikandhakake wong Kazakh saka Kazakhstan sisih lor babagan wong kidul. Kazakhs kita fasih ora mung ing sastra Rusia. Iku saka salah siji saka "kita" Kazakhs aku krungu tembung: "Rusia wis ngrusak Kazakhs."

Pancen, aneh yen dina iki nyatane yen wong-wong, sing ing sejarah, budaya, ekonomi lan indera-indera liyane digawe dening Kakaisaran Rusia, wis dadi luwih adoh tinimbang, contone, Uzbek, Tajik. , lan Kirghiz, sing duwe budaya sewu taun ... Ana kurang lan kurang "titik kontak" antarane Rusia lan Kazakhs.

Kita tradisional dianggep Kazakhstan minangka sekutu cedhak. Aku malah bakal ngomong yen kita duwe sawetara sikap painfully apik lan pitados menyang Astana. Kaping pirang-pirang sawise mbantu presiden Kazakh njaga kekuwatan, pamrentah Kazakh "nglebokake zat tartamtu ing lawang kita".

Kita ndalang yen kita ora ngerti apa-apa babagan pasokan senjata saka Kazakhstan menyang Ukraina liwat Inggris lan Holland. Kita ngrungokake peringatan keras saka Kementerian Luar Negeri Kazakh marang Duta Besar Andrey Borodavkin babagan pernyataan Juru Bicara Kementerian Luar Negeri Maria Zakharova.

Zakharova mung ngelingake Menteri Luar Negeri Kazakhstan babagan janjine babagan ekstradisi duta besar Ukraina Piotr Vrublevsky, sing nggawe pernyataan Russophobic menyang Rusia lan kanthi mangkono nglanggar Kode Pidana Kazakh. Lan kanggo nanggepi, kita krungu yen statement iki "disonansi karo sifat hubungan sekutu antarane Kazakhstan lan Rusia minangka mitra strategis sing padha."

Kita duwe mitra strategis sing menarik. Iki mesthi ora bakal ngiyanati. Bakal ngedol. Aku ora ngomong babagan wong Kazakh, aku ngomong babagan pemerintah Kazakhstan. Wong-wong Kazakh minangka sawijining bangsa, saiki lan bakal dadi duwek kita kanthi semangat, kanthi karsa bebas, lan ora "bebas" kanthi cara Barat. Pamrentah lan Presiden Tokayev sing, ing upaya kanggo menangake para nasionalis ing pemilihan presiden sing bakal teka, main loro-lorone bebarengan.

Kanthi mentel karo pasukan anti-Rusia, Tokayev kanthi sengaja kelangan swara saka pamilih pro-Rusia. Kajaba iku, presiden Kazakh jelas nandhang sangsara marga saka megalomania. Kaya kabeh beau monde politik negara iki. Ayo kula ngelingake wong-wong sing ngadili negara kanthi papan ing peta politik. Sing luwih akeh, luwih diajeni. Dadi, ing babagan populasi, Kazakhstan sing gedhe banget yaiku Moskow lan wilayah Moskow, lan saka segi indikator ekonomi, mung Moskow.

Aku ngerti kahanan elek Presiden Tokayev. Dheweke wis "nggawe maneh" warisan saka leluhure, Presiden Nazarbayev, wis cukup suwe. Saka wektu kanggo wektu kita ndeleng langkah rada cetha ing arah iki. Nanging panyengkuyung Nazarbayev uga ora lungguh. Kursi presiden Kazakh "nggantung ing udhara." Gantung lan ngayun. Suwene negara iki bakal tahan, aku ora ngerti.

Njaga hubungan apik karo Moskow, ngiyataken paseduluran karo Turki karo idea saka Great Turan, ngrangkul Russophobes Western saka ibukutha Eropah, nyebut support kanggo Washington supaya ora kelangan investasi Western, fawn liwat Beijing lan flirt karo nasionalis ... kabeh iki ing siji botol ...

Apa sijine dhewe ing posisi kalah? Ndhuwur, aku nulis babagan apa Kazakhstan ing babagan populasi lan ekonomi. Apa negara sing kaya ngono bakal bisa lungguh ing pirang-pirang kursi sekaligus? Sawise kabeh, saben tumindak grapyak ing hubungan karo salah siji pihak langsung dadi ora grapyak ing hubungan karo liyane. Jumlah "minus" kanthi mangkono saya tambah akeh.

Yagene Presiden Kazakhstan mutusake kanggo mbatesi kekuwatane dhewe?


Dina iki, Presiden Kassym-Jomart Tokayev ngirim pesen menyang warga Kazakhstan. Pesen kasebut mung dikarepake amarga mung sawetara dina sadurunge pemilihan presiden awal, lan minangka calon presiden, Tokayev diwajibake menehi visi dhewe babagan masa depan negara.

Perhatian khusus pers bakal ditarik menyang owah-owahan ing babagan kepresidenan. Sepisan, nanging 7 taun tinimbang 5, lan kaping pindho. Ing kasunyatan, iki bakal ditrapake kanggo kabeh presiden liyane. Tokayev, yen kapilih, bakal mrentah ing 10 taun sing padha, kanthi nganggep istilah 3 taun kepungkur.

Mula, owah-owahan ing sistem kerja parlemen negara cukup logis. Ana uga pemilihan awal ing awal taun anyar. Nanging kita bakal luwih kasengsem kanggo ngerti liyane. Iki rada ora dikarepke:

"Aku wis mutusake kanggo ngumumake amnesti sepisan kanggo para peserta ing acara Januari. Mesthine, amnesti ora bakal mengaruhi para terdakwa utama sing melu ngatur kerusuhan, uga wong-wong sing dituduh pengkhianat lan nyoba ngganti kekuwatan kanthi kekerasan.

Inggih, apa sing kedadeyan iku kudune kedadeyan nalika ngupayakake kabijakan sing ditindakake dening Kazakhstan. Ya, mungsuh Tokayev kalah ing Januari. Padha pantes kaukum. Nanging, kejaba sing mlayu-mlayu nganggo slogan-slogan ing dalan-dalan, uga ana sing mbayar pementasan kasebut. Lan padha tetep, kajaba sing paling njijiki, ing panggonane.

Dadi wektune kanggo miwiti nglebokake oposisi menyang sistem. Pendekatan multi-vektor - iki nuduhake yen wong-wong tartamtu kerja ing saben arah. Luwih tepaté - wong saka views politik tartamtu. Kepiye Moscow bakal nanggepi babagan iki isih durung dingerteni. Nanging, miturut sumber Kazakh, sajrone obrolan telpon Tokayev karo Presiden Putin, Kremlin nanggapi kanthi positif marang reformasi ing Kazakhstan.

Kesimpulan ringkas


Kazakhstan ngadhepi pilihan. Ora bisa muter kabeh instrumen bebarengan. Lan ora malah negara kasebut cukup rapet karo Rusia kanthi ekonomi. Intine yaiku ngganti keselarasan geopolitik ing jagad iki. Saiki geografi teka ing ngarep. Lan hubungan antarane Kazakhstan lan Rusia saiki kuwatir ora mung Moskow, nanging uga Beijing.

Kita pancen ora mbutuhake negara pro-Kulon kanggo muncul ing antarane Rusia lan China. Beijing ora bakal ndalang yen iki ora ana hubungane karo China, kaya sing kedadeyan karo Ukraina. Iku angel kanggo prédhiksi reaksi Cina. Nanging kasunyatan manawa Astana bakal dicekel kanthi ekonomi sing ketat saiki wis jelas.

Dadi, Kazakhstan bakal dipeksa nggawe pilihan. Pungkasane kita kudu milih dalan sing bakal ditindakake negara ing mangsa ngarep ...
Pengarang:
81 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexey Sommer
    Alexey Sommer 12 Oktober 2022 11:06
    -5
    Minangka praktik nuduhake, Kazakhstan dhewe ora bakal milih sing apik, kanggo awake dhewe utawa kanggo kita.
    Kita kudu nulungi para sedulur.
    1. kredo
      kredo 12 Oktober 2022 11:12
      + 12
      Kutipan: Alexey Sommer
      ... Kita kudu nulungi para sedulur.

      Wong-wong ora mutusake apa-apa, lan para elit politik ngedol awake dhewe karo giblets menyang Kulon lan "entuk" ing tanah air sejarah dheweke ngusir.
      Apa iki ora ana gunane kanggo sampeyan?

      Miturut cara, Nazarbayev padha wungu kanggo kuwasa ing slogan-slogan nasionalis lan terus kanggo pungkasan. Dadi kaya iki.
      1. Alexey Sommer
        Alexey Sommer 12 Oktober 2022 11:17
        +1
        Quote: kredo
        Miturut cara, Nazarbayev padha wungu kanggo kuwasa ing slogan-slogan nasionalis lan terus kanggo pungkasan. Dadi kaya iki.

        Nazarbayev minangka pejabat CPSU. Ayo dadi miwiti karo iki.
        Lan sampeyan kudu bisa karo wong.
        Sampeyan karo kesimpulan kanggo "taun kapindho" tetep.
        Maidan ing Ukraina ora ngajari sampeyan. Sampeyan kudu kerja bareng karo rakyat lan pimpinan sejatine, lan dudu karo pejabat.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 11:27
          +8
          Kutipan: Alexey Sommer
          Lan sampeyan kudu bisa karo wong.

          Aku ngomong luwih saka sepisan karo wong sing padha - mungsuh Rusia, penjajah lan kolonialis sing wis nyebar busuk nganti pirang-pirang abad ing Kazakh.
          1. Alexey Sommer
            Alexey Sommer 12 Oktober 2022 11:32
            -3
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            Aku ngomong luwih saka sepisan karo wong sing padha - mungsuh Rusia, penjajah lan kolonialis sing wis nyebar busuk nganti pirang-pirang abad ing Kazakh.

            Iki amarga kita ora mundhakaken pemimpin kita karo wong-wong mau.
            Sampeyan ora komunikasi karo wong, sampeyan komunikasi karo asil karya "pemimpin asing" karo wong Kazakh.
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 11:43
              +8
              Aku lair lan manggon ing kono suwene 40 taun, ing Uni wong teka saka auls karo mentalitas aneh, ora kanggo sebutno "kreatif" intelijen nasional, lan saiki kabeh wong ana kaya sing.
              1. Alexey Sommer
                Alexey Sommer 12 Oktober 2022 11:48
                +2
                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                lan saiki kabeh kaya ngono

                Asil saka karya pemimpin manca.
                Lan kita bali maneh. Kaya kita ora ana hubungane?
                We liwati, lan saiki kita disentangling ing Ukraina.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 11:57
                  +2
                  Kutipan: Alexey Sommer
                  Asil saka karya pemimpin manca.

                  ing 86 pemimpin apa?!!!
                  masalah ora ing pemimpin manca, nanging ing anané kawicaksanan Imperial koheren
                  iki dudu pemimpin manca, nanging KITA dhewe mundhakaken nasionalisme ing pinggiran Kakaisaran, dipakani karo kabeh limo pilihan, iku WE sing artificially dibagi wong dening warga negara, menehi keuntungan kanggo siji mung amarga padha dadi kagungane "titular" bangsa.
                  1. Sipil
                    Sipil 12 Oktober 2022 14:54
                    -1
                    Carane menarik ... pour slop ing Kazakhstan ing artikel, banjur ngenyek ing komentar, lan banjur ngenteni sikap apik ... carane asil?
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 15:18
                      +2
                      Kowe pernah ngentut nang mburi?!!!
                      ora tau ngomong nang raimu MANGO SAKA?!!!
                      sampeyan kasengsem?
                      yen sampeyan krungu urip, mateni Rusia, sampeyan bakal pinter
                    2. sanak
                      sanak 13 Oktober 2022 08:14
                      -3
                      Aku gumun saka ngendi asale goroh babagan wong Kazakh, babagan Kazakhstan. Ana macem-macem wong ing kana, kaya ing papan liya, kanthi panemu beda. Nanging ora ana sing kudu tresna marang negara Rusia. Cetha yen 60 persen ditulis ing kene, iki uryaks lan goyds sing siap kanggo ngobong donya ing geni nuklir, yen mung saben wong mikir cara sing padha lan lumaku ing tatanan. Kazakhstan bakal ngerti carane urip tanpa sampeyan.
                      1. Ryusei
                        Ryusei 13 Oktober 2022 09:04
                        -1
                        Goyds, tembung sing menarik lan sampeyan ngomong babagan liya ... ora, sampeyan ora bakal ngerti, nanging aja sedih, kita bakal nulungi sampeyan kaya Nazi Ukraina ...
                      2. sanak
                        sanak 13 Oktober 2022 09:57
                        -1
                        Kutipan saka ryusey
                        Goyds, tembung sing menarik lan sampeyan ngomong babagan liya ... ora, sampeyan ora bakal ngerti, nanging aja sedih, kita bakal nulungi sampeyan kaya Nazi Ukraina ...

                        Pancen, tembung sing menarik banget, aku bakal ngandhani sampeyan saka sapa sampeyan bisa krungu, saka Okhlobystin.
                        Mbantu dhewe kanthi pribadi, luwih becik karo dhokter.
                      3. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 13 Oktober 2022 20:31
                        -1
                        Kutipan: kin
                        Aku malah bakal pitutur marang kowe saka sapa sampeyan bisa krungu, saka Okhlobystin.

                        lan apa sing sampeyan tindakake ing tangisan para penjaga Ivan the Terrible iki?
                      4. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 13 Oktober 2022 20:29
                        -1
                        Kutipan: kin
                        Aku gumun ing ngendi goroh babagan wong Kazakh, babagan Kazakhstan

                        lan aja gumun
                        apa sejatine ngapusi?
                        Kutipan: kin
                        iku cetha sing 60 persen ditulis kene, iki uryaks lan goyds

                        opo artine "uryak" karo "goyd"?
                        Kutipan: kin
                        Yen mung kabeh padha mikir lan mlaku ing tatanan.

                        Apa sampeyan bisa menehi conto?
                        Kutipan: kin
                        Kazakhstan bakal ngerti carane urip tanpa sampeyan.

                        sakperangan alesan, ing wiwitan padha ngapusi Rusia, sing dadi negara-negara ing Republik Kazakhstan, lan saiki kita bakal ngerti dhewe.
                      5. sanak
                        sanak 14 Oktober 2022 10:55
                        -1
                        sakperangan alesan, ing wiwitan padha ngapusi Rusia, sing dadi negara-negara ing Republik Kazakhstan, lan saiki kita bakal ngerti dhewe.

                        Apa tegese, padha diapusi, utawa bisa uga wong Rusia diapusi ing Kazakhstan, lan ing republik liya saka tilas USSR, dening para pamimpin Rusia saiki, sing digunakake minangka chip tawar-menawar? Slogans Russian donya, Russian ora nglirwaaken dhewe, nggawe kanggo Rusia gambar saka kolom kalima ing luar negeri?
                        Apa jeneng negara iki, ing ngendi Rusia dadi negara pembentuk negara ing Kazakhstan, USSR? Dadi ora ana negara sing kaya ngono.
                      6. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 11:12
                        0
                        Kutipan: kin
                        utawa bisa uga wong Rusia diapusi ing Kazakhstan, lan ing republik liya saka tilas USSR, pimpinan Rusia saiki.

                        ayo bareng-bareng laler lan irisan
                        Kutipan: kin
                        ing ngendi Rusia dadi negara pembentuk negara ing Kazakhstan, USSR? Dadi ora ana negara sing kaya ngono.

                        Nuwun sewu, nanging wong Rusia sing dadi negara (ora titular) ing Kazakhstan modern.
                      7. sanak
                        sanak 14 Oktober 2022 15:19
                        -1
                        Aku ora ngerti kenapa sampeyan duwe panemu kaya ngono? Ana kurang lan luwih sithik penutur basa Rusia, ora ana ing pimpinan negara. Kawicaksanan ingkang dipun lampahi dening pamarentah ingkang sapunika, bilih tanpa rusia, khan badhe rawuh ing republik, botên lumampah, dene nalika sami pisah rumiyin kula botên wêruh karêmbagipun, sarta gêsang suci punika botên wontên. Amerika, Cina, Inggris teka ing Kazakhstan. Luwih saka siji generasi saka Kazakhs wis thukul munggah sing ora ngerti internasionalisme Soviet lan sing wiwit nambani Russian-speaker karo musuhan, padha ora diijini maneh menyang kuwasa, menyang lembaga pamaréntah, kang digawe wong saka kelas katelu. Inggih, ing pundi pamrentah Rusia kanthi prihatin? Dheweke periodik provoked rusak ing hubungan liwat kabeh limo Zhirinovsky, Nilov, sing saka rostrum saka Duma Negara lan ora mung siaran kabeh limo iku ora biso ditompo kanggo Kazakhs.
                      8. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 15:46
                        -1
                        mbokmenawa amarga aku ngerti saka njero
                      9. sanak
                        sanak 14 Oktober 2022 15:56
                        0
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        mbokmenawa amarga aku ngerti saka njero

                        Lan apa aku salah?
                      10. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 16:00
                        -1
                        ya, ing meh kabeh, wis tau menyang Kazakhstan?
                      11. sanak
                        sanak 14 Oktober 2022 19:32
                        0
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        ya, ing meh kabeh, wis tau menyang Kazakhstan?

                        Aku lair ana lan wis urip meh kabeh gesang kawula. Urip lan kerja bareng karo wong Kazakh, Uighur, Uzbek. Aku wis ora mung ing sisih kulon Kazakhstan. Aku duwe akeh kanca ing antarane.
                      12. Komentar wis dibusak.
                      13. Komentar wis dibusak.
                      14. Komentar wis dibusak.
                      15. Komentar wis dibusak.
                      16. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 15 Oktober 2022 07:39
                        -1
                        sampeyan bakal poke cah cilik menyang mergo, nanging kok sampeyan mikir sing aku 40?
                      17. Komentar wis dibusak.
                      18. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 15 Oktober 2022 08:55
                        -1
                        Aku ora duwe pitakonan maneh, kasar kita kabeh
                  2. 30 ing
                    30 ing 12 Oktober 2022 22:38
                    +1
                    Kutipan: Vladimir Vasilenko
                    WE artificially dibagi wong miturut warga negara, menehi keuntungan kanggo siji mung kanggo kasunyatan sing padha dadi kagungane "titular" bangsa

                    Lan ing negara kita, ing nalisir, kita menehi keuntungan kanggo wong non-titular.
                  3. boni592807
                    boni592807 13 Oktober 2022 20:18
                    0
                    Vasilenko Vladimir. Wingi jam 11:57. ANYAR -

                    Kutipan: Alexey Sommer
                    Asil saka karya pemimpin manca.

                    "... ing 86 jenis pemimpin apa?!!! ... masalah ora ana ing pimpinan manca, nanging ora ana kabijakan Imperial sing koheren, iki dudu pimpinan manca, nanging WE OWN nurtured nasionalisme ing pinggiran Kekaisaran, ... "


                    99.99% setuju karo sampeyan. hi .Nanging. "kekaisaran iki bengkong (tyat)" sing ing wiwitan (pr. Separation of Russian (Great Russians. Belarusians. Novorossov and Little Russians) menyang RSFSR. Belarus lan Ukraina(blinding the last of the Pieces" saka sajarah Rusia. Salajengipun, diluncurake kanggo "reformasi" sing digawe dening Austria-Hongaria. didhukung dening Jerman Ukronation belay fishing karo eling saka transisi kanggo Nazisme. Sawise taun 1991, proses kasebut "mlaku" menyang MAKSIMUM ... Kaya liyane sing digawe lan disumbang sacara artifisial .. ndeleng kuotasi GDPR. keprungu . Saiki "total" lan kanggominangka conto "kultivasi" saka "asal-usul" - pahlawan-hawk pan Kravchuk - "... Leonid Makarovich ing wawancara sing tansah padhang, sing tansah sukses kanthi kecemerlangan, bakal ngelingi carane, minangka bocah sekolah, ing perang atos. kaping, dheweke nggawa panganan ing alas menyang Bandera. am "- Rincian: https://regnum.ru/news/polit/3356135.html
                    Ana akeh hadiah kuwi. lan masalah "kanthi kabijakan Imperial sing jelas ..." tetep. conto Russophobia. sing cukup ing Federasi Rusia ... Bener, wis dadi kurang: wassat
                    - "Panggonan kanggo wong Rusia ana ing pakunjaran, lan ora mung ing ngendi wae, nanging ing ember pakunjaran ..." (Valery Novodvorskaya)
                    - "Rusia minangka negara Rusia ora duwe perspektif sejarah." "Ora ana sing salah karo kasunyatan manawa sawetara pensiunan bakal mati, nanging masyarakat bakal dadi luwih mobile" (Yegor Gaidar)
                    - "Yagene sampeyan kuwatir karo wong-wong iki? Ya, telung puluh yuta bakal mati. Dheweke ora cocog karo pasar. Aja mikir babagan - sing anyar bakal tuwuh "(Anatoly Chubais)

                    Saiki wis cetha. sing tanpa cetha lan sistematis "... kawicaksanan Imperial dingerteni .." Federasi Rusia lan NWO ora bakal kawentar apa apik. sad Lan tamu karo "... nurtured nasionalisme ing pinggiran Kakaisaran, .. keprungu . ". wis ganti generasi yakin ing "pendudukan lan rampokan" am lan bagean pinunjul saka THIS "rasa seneng" ing Federasi Rusia kasil seneng kabeh hak "anyar" Rusia. ngguyu kasil "lali" babagan tugas. basa ndeleng laporan saka Kementerian Dalam Negeri lan FSB.
                    R.S. Suwene bakal njupuk Amerika Serikat lan Britain cilik karo lackeys saka Uni Eropa. supaya "kesel" perang ing O.kraina - kanggo "diluncurake" maksimal "proses" pambrontakan perang kanthi bantuan sel saka sing "dilarang ing Federasi Rusia kanggo" sing " teka" miturut jinis pengungsi. am
                    Ing sawetoro wektu, deleng laporan MVL lan FSB lan deleng informasi babagan mobil sing diantemi kanthi huruf V lan Z. belay
                    hi
                    1. boni592807
                      boni592807 16 Oktober 2022 17:57
                      0
                      Вот и " сюрпрайз" wong bodho

                      Российский военный корреспондент Дмитрий Стешин прокомментировал вчерашний теракт на полигоне в Белгородской области, где двое «граждан одной из стран СНГ» совершили теракт — расстреляли добровольцев, которые собирались отправиться в зону СВО. https://rusvesna.su/news/1665904567

                      «Иллюзии о том, что мы до сих пор живем в СССР-лайт уже обошлись нам очень дорого — 11 парней добровольцев из Брянской области были убиты на полигоне ЗВО террористами. keprungu sedulur

                      Конечно же, не все такие keprungu . Конечно. Одни работают, другие в криминальных сводках себя проявляют по линии МВД и линии ФСБ. А теперь и по линии МО проявились. am Опять же Рахмон (президент Таджикистана Эмомали Рахмон, — прим. РВ) так удачно выступил на днях, внес ясность, кто кому должен ясак*, а кто не должен ничего. keprungu sedulur

                      "Мы были свидетелями с вами развала Советского Союза. Как и сейчас, мы были свидетелями того, что не было внимания малым республикам, малым народам. Не учитывались традиции, обычаи. Не оказали поддержку развитию», – заявил Рахмон Путину на саммите в Астане.
                      Во- как! belay

                      Miturut dheweke, Россия не относится на равных к Таджикистану, несмотря на то, что 2 млн таджикских граждан работают, учатся и лечатся в России. belay
                      «России сейчас очень интересно развивать отношения со странами Азии», – сказал после этого Путин. При этом он подчеркнул, что на территории СНГ сохранилось единство belay
                      .Источник: https://kapital-rus.ru/news/390772-my_hotim_chtoby_nas_uvajali_prezident_tadjikistana_raskritikoval_put/
          2. Taimen
            Taimen 12 Oktober 2022 11:59
            + 11
            Sadulur-sadulurku Rusia padha ngomong babagan sing padha nalika diusir saka Kazakhstan sawise perestroika, tembak-menembak lan apartemen dibuwang. Kabeh iki "Sedulur, sedulur, sedulur, bangsa persaudaraan" dudu sedulur, nanging tukang meres. Yen sampeyan ora menehi dhuwit. Aku bakal kekancan karo Amerika Serikat, apa sawise iki sedulur?
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 15 Oktober 2022 17:52
                -2
                uga, padha ora njupuk adoh, nanging padha ora ngidini kanggo didol
              2. Zymran
                Zymran 16 Oktober 2022 11:18
                0
                п..жь это. дураки продали квартиры за бесценок, только они для всех стоили бесценок. стоило подождать до 2002-2003 года и квартиры выросли в цене в 10, а кое-где и в 30 раз.
        2. wong janggut
          wong janggut 12 Oktober 2022 11:32
          0
          Kabijakan urusan kaping pindho ing Kazakhstan saya tambah akeh pratelan wilayah sing muncul. Akeh tanah Rusia disumbang menyang Kazakhstan. Iku Rusia sing nggawe negara iki lan mbentuk Kazakhs minangka wong siji. Conto Ukraina ora mulang apa-apa marang wong Kazakh. Ora ketompo carane perlu kanggo denazify nasionalis Kazakh.
          1. Dokterku
            Dokterku 12 Oktober 2022 16:58
            +3
            Quote: Wong jenggot
            Kawicaksanan vurushny saka Kazakhstan saya tambah akeh pratelan wilayah sing muncul.

            China ngumumake kedaulatan lengkap lan dhukungan lengkap kanggo integritas wilayah Kazakhstan.
            1. Zymran
              Zymran 12 Oktober 2022 21:19
              +5
              Lan Erdogan kanthi ora langsung

              Presiden Turki uga nandheske yen ing periode ketidakstabilan global lan regional, perlu kanggo ngiyataken interaksi negara-negara Turki, mulane, njamin keamanan, stabilitas, integritas wilayah lan ningkatake kesejahteraan ekonomi Kazakhstan, negara sedulur. lan partner strategis Turki, punika wigati tartamtu.
            2. boni592807
              boni592807 13 Oktober 2022 20:44
              0
              Dokterku (Dmitry). wingi jam 16:58. ANYAR - "... China ngumumake kedaulatan lengkap lan dhukungan lengkap kanggo integritas wilayah Kazakhstan ...."

              Ora masalah. Masalah kasebut ana ing rumusan pitakonan lan KEBUTUHAN. aran
              Lan supaya. babagan pernyataan China - Pira taun "bagean" China (Taiwan) wis "dipisahake" saka China dhewe? Nyuwun Kalebu pitakonan counter - "Taiwan. Sapa !?" - Panjenengan? Dadi Ural Kidul iku kita. sedulur
              Nanging pitakonan iku. ing GOAL POLICY lan kabutuhan.. ora . Mungkin luwih apik babagan linuwih wates mikir keprungu . Yen ora, dheweke bakal "rush" saka mantan Bratskys "lan wis ana ing dalan ana sensasi desa kanthi "omongan" lan pasuryan lan laporan saka Kementerian Dalam Negeri lan FSB ... Lan kita ing NWO lan "toleransi" poli .... wong bodho
              hi
          2. 30 ing
            30 ing 12 Oktober 2022 22:39
            0
            Quote: Wong jenggot
            Conto Ukraina ora mulang apa-apa marang wong Kazakh. Ora ketompo carane perlu kanggo denazify nasionalis Kazakh.

            Ora ketompo carane saiki lagi ora nganti .... Lan wektu cendhak.
      2. cr1991
        cr1991 13 Oktober 2022 23:31
        0
        Anggere klan Nazarbayev nyimpen akun ing bank Inggris, Kazakhstan ora bakal ana gunane
    2. Taimen
      Taimen 12 Oktober 2022 11:52
      -1
      Inggih, sampeyan menehi kula kanca.Kita "bro, sedulur, sedulur, sedulur" diutus lan ngadeg karo tangan sing kacung "Wènèhi dhuwit." Lan kita "kudu" nulungi wong-wong mau, lan kapan bakal mbantu? Apa sampeyan ora ngelingi carane wong kita saka Kazakhstan diusir nalika perestroika lan sawise? Nanging kulawargaku kelingan.
      1. ASAD
        ASAD 12 Oktober 2022 11:59
        +4
        Pira wong Rusia sing isih ana ing Chechnya? Ora ana sing ngelingi, sampeyan ora bisa. Lan siji alon-alon bisa lali babagan tekanan ing Kazakhstan. Sajrone kunjungan anyar kasebut, pimpinan China nerangake manawa dheweke ndeleng masa depan Kazakhstan ing wates modern. Ing kahanan kasebut, kita ora bakal nglawan China.
  2. tihonmarine
    tihonmarine 12 Oktober 2022 11:16
    -1
    Kazakhstan ngadhepi pilihan. Ora bisa muter kabeh instrumen bebarengan.

    Kaya ora bisa "nyimpen rong gulungan ing tangan siji", nanging Tokayev nduweni kepinginan kasebut.
    1. skeptik2
      skeptik2 12 Oktober 2022 12:24
      +3
      Nalika wayahe bebener teka, nalika kudu milih antarane China lan Rusia, Tokaev bakal sukses. Kajaba iku, sampeyan kudu nyimpen mung siji gulungan.
      Kajaba iku, pilihan kasebut jelas. Ora mungkin gulungan iki bakal mambu kaya wit birch Rusia.
      1. kula 1970
        kula 1970 13 Oktober 2022 19:20
        0
        Kutipan saka: skeptik2
        Kajaba iku, pilihan kasebut jelas. Ora mungkin gulungan iki bakal mambu kaya wit birch Rusia.

        Ya wis...
        Mung ing kene masalah - transit nang endi wae mung liwat Federasi Rusia utawa China Sisa industri Kazakhstan ing kahanan iki bakal mati ing setahun - China ora perlu saingan, Federasi Rusia bakal ngenalake biaya transit lan bea cukai ngimpor. ...
        Lan Alga....
  3. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 11:16
    +7
    iki prakteke ora ditulis ing ngendi wae, nanging Kazakhstan, kanggo sijine iku mildly, wis mesthi milih ora sisih karo Rusia
    pinten gangguan ing media Rusia babagan kasunyatan manawa wong Ukrainia nate mbatalake siaran saluran TV Rusia, lan kasunyatan manawa Republik Kazakhstan nindakake iki ing awal taun 2000-an ing Federasi Rusia malah ora ngerti, Kepemimpinan Republik Kazakhstan lan saiki lan sadurunge luwih saka sepisan diwutahake lendhut ing Rusia lan iki uga ora digatekake, ing Republik Kazakhstan pamrentah mbiayai sumber daya Internet kanthi pandangan Nazi sing terus terang, lan prilaku pejabat kadhangkala kaya ngono. arep menyang pasuryan
    1. sanak
      sanak 14 Oktober 2022 16:07
      -2
      Inggih, kados pundi kasunyatan bilih saluran TV umum Rusia nyandi siaran saking satelit ing taun 2006, kados pundi mangertosi? Apa iki carane pamarentah ngupayakake kabijakan donya Rusia? Iki carane penutur Rusia di-push adoh saka Rusia.
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 17:57
        -2
        sampeyan mbokmenawa ora ngerti, nanging kabeh saluran federal ora kalebu ing dhaptar saluran mbayar saka operator satelit, ing 8 taun, sanajan aku ora kejawab mbayar RTR, ort lan ntv nuduhake free
        1. sanak
          sanak 14 Oktober 2022 19:05
          -1
          Sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen Yamal 201, 401, etc. satelit siaran TV. diduweni dening JSC Gazprom Space Systems, lan Gazprom, perusahaan luwih saka 50% diduweni dening negara. Ing taun 2006, Rusia dienkode ing bysse, lan ORT ing rosscript.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 21:13
            -1
            sepisan maneh kanggo khususe wasis ing 206, aku nonton kabeh iki ing Republik Kazakhstan liwat satelit, disetel ing tricolor lan saluran federal lunga tanpa enkoding kanggo FREE
            1. sanak
              sanak 15 Oktober 2022 06:33
              -1
              Kutipan: Vladimir Vasilenko
              sepisan maneh kanggo khususe wasis ing 206, aku nonton kabeh iki ing Republik Kazakhstan liwat satelit, disetel ing tricolor lan saluran federal lunga tanpa enkoding kanggo FREE

              http://forum.kris.kz/index.php?topic=157.0
              Aku kudu ketemu karo Mare.
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 15 Oktober 2022 07:23
                -1
                tricolor tau bab saka satelit iki
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
      2. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 14 Oktober 2022 17:58
        -1
        Kutipan: kin
        Iki carane penutur Rusia di-push adoh saka Rusia.

        Ngapunten, sampeyan manggon ing ngendi lan apa sampeyan duwe hubungan karo wong Rusia ing njaba Federasi Rusia?!
  4. Alex Nevs
    Alex Nevs 12 Oktober 2022 11:16
    -2
    Utawa versi Ukrainia, utawa Belarusian. Ora ana liyane! Dheweke pengin ngliwati Belarusian miturut "skenario Tikhanov", mula versi Ukrainia nyusul, sing sedih banget.
  5. DNS-a42
    DNS-a42 12 Oktober 2022 11:26
    +2
    Chokan Chingisovich Valikhanov, ahli geografi lan pejabat intelijen Rusia, sing jenenge Arbat kita, Ataman Ermak, Laksamana Kolchak, Marsekal Zhukov lan Lenin.
    Kolchak cetha banget ing kene.
  6. Visher
    Visher 12 Oktober 2022 11:26
    +1
    Kazakhstan dhewe ora bisa milih dalan sing bener. Ora mung amarga Kazakhstan dianeksasi menyang Kakaisaran Rusia. mlarat lan perdagangan budak. Saiki bakal padha. Piye wae, kolega nyoba nggawe produksi ing Kazakhstan, ing ngendi sawetara wong Eropa manggon. Nomer mati. Ora ana wong Rusia, wong Kazakh dhewe ora pengin kerja.
    1. U-58
      U-58 12 Oktober 2022 11:57
      +2
      Iki nalika Kazakhstan gabung karo Republik Ingushetia?
      Nganti 20s abad pungkasan, nalika Soviet Rusia wis urip, ora ana Kazakhs, apalagi Kazakhstan. Iki kabeh sing paling internasional saka kabeh internasionalis ing donya, comrades commies lan Bolsheviks getih nemokke loro Kazakhs lan Kazakhstan.
      Iki minangka jagung paling akeh saka kabeh petani jagung ing donya Nikita Khrushchev mbanjiri Kazakhstan Lor karo ewu Rusia, Ukrainia, Belarusians, supaya padha nguripake steppes alam bébas ewu taun-lawas menyang farmland, mbangun kutha lan kutha, breathed urip menyang sadurunge. panggonan ora dienggoni, ngembangaken budaya lan pendidikan jigits lokal lan squaws sing , nyeret wong metu saka stinking yurts menyang omah beradab lan mulang wong carane wisuh piyambak. banyu.
      Nah, saiki wektune wong Kazakh kudu mbayar maneh kanggo kabeh sing wis ditindakake.
      Nanging dheweke nindakake sebaliknya ...
      1. Aviator_
        Aviator_ 12 Oktober 2022 23:12
        +1
        Iki nalika Kazakhstan gabung karo Republik Ingushetia?
        Zhuz junior (tanah lor-kulon) - pisanan, ing awal abad kaping XNUMX, banjur, sawise sawetara wektu - zhuzes tengah lan senior. Banjur wong Kazakh diarani Kirghiz-Kaisaks.
      2. sanak
        sanak 14 Oktober 2022 19:38
        -3
        Apa sampeyan kudu nindakake karo wong-wong sing, nalika sampeyan nulis, mulang kabeh iki? Secara pribadi, apa utang wong Kazakh marang sampeyan, sapa sampeyan kanggo wong-wong mau?
  7. kursi
    kursi 12 Oktober 2022 11:33
    +5
    Aku manggon ing Pavlodar suwene rong puluh taun (1973-1993) lan aku elinga yen protes pisanan marang penutur Rusia ora diwiwiti ing Georgia, negara-negara Baltik, lan liya-liyane, nanging ing Alma-Ata, lan padha diwiwiti kanthi tepat. Ngalahake Rusia, sanajan sadurunge badut iki pindhah suket ngisor lan ora ana sing bisa ndeleng ing arah kita. Nalika perestroika kasebut ora diwiwiti ing wayah wengi, Nazarbayev langsung ngerti carane bisa mungkasi kanggo wong Kazakh lan mutusake kanggo mindhah kanthi cepet. ibukutha saka kidul ing sisih lor negara, wedi kanggo kelangan wilayah iki, kang Bolsheviks, metu saka kebecikan saka nyawa, marang 20s pungkasan abad padha isih wedi iki, sanajan akeh Rusia mlayu menyang Rusia ing 90s, nanging isih tetep lan bisa nguripake sajarah ana. Mulane, Tokaev cepet-cepet ing antarane palu lan anvil, nyoba njaga kekuwatane lan ngamanake wilayah kasebut.
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 12 Oktober 2022 11:45
      +4
      Uga, kanggo bebener, ibukutha ditransfer ora kanggo perestroika, nanging kanggo 96
  8. Alex D_2
    Alex D_2 12 Oktober 2022 11:34
    +2
    Rusia lan Ukraina duwe masalah sing padha - penggabungan bisnis, birokrasi lan aparat daya. Yen ora ana ing kene, mula ora bakal ana masalah. Dheweke nyolong lan ndeleng kabeh: pisanan, kanggo ekspor, banjur kanggo impor, banjur ana omah lan layanan komunal, pengadaan umum ing industri pertahanan lan kesehatan. Yen ora kaya ngono, standar urip bakal kaya ing Zap. Eropah. We kudu nasionalisasi dipeksa, oprichnina, monopolization saka ekspor kanggo kontrol sakteruse saka pangentukan ekspor! Kontrol panguwasa investigasi ing saben transaksi finansial utama. Ing entuk kanggo ngimpor tanduran, pabrik, teknologi lan wong - engineers, ilmuwan, etc.
  9. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 12 Oktober 2022 11:45
    0
    Siji komersialisme nang endi wae. Ora perlu ngomong bab kasucian sapa. We have liberalism wis dadi tembung reged. Nanging yen ora amarga ekonomi liberal ing China sing diwiwiti ing abad pungkasan, China ora bakal kaya saiki. Mung yen negara nggunakake konstruksi kapitalis kanthi bener. Dheweke mesthi dadi pemilik rolas bom nuklir. Kita manggon ing donya predator. Dheweke wis ora duwe wilayah dhewe, butuh Afrika lan negara-negara maju liyane, kepiye carane bisa urip kanthi harmoni sing sampurna yen awake dhewe padha.
  10. DiViZ
    DiViZ 12 Oktober 2022 11:45
    -1
    Negara-negara tilas CIS ana ing tingkat pembangunan sing padha. Mulane, vektor pembangunan bakal disetel dening Rusia, China lan, ing kontras kanggo wong-wong mau, Kulon. Mulane, siji mung bisa pengin Kazakhstan dhewe dadi kaya China ing syarat-syarat pembangunan. China duwe kekhasan; padha duwe kawicaksanan Cina. Nanging ing Rusia. Siji mung bisa pracaya ing Rusia.
  11. igorra
    igorra 12 Oktober 2022 11:49
    +2
    Kabeh bangsa iki, saka Balts karo Polandia kanggo Kakhakhs karo Kirghiz, entuk bathi akeh saka ambruk USSR, njupuk akèh sing dudu kagungane. Banjur, ndeleng toothlessness saka Kepemimpinan kita, padha umume nyabrang tapel wates, wiwit squeeze wong Rusia metu saka negara, nganti matèni dissenters. Saiki, ndeleng yen Rusia tangi karo nasionalis, mula kobong. Iku misale jek sing Bismarck ngandika yen Rusia cepet utawa mengko teka kanggo dhewe. Dadi medeni, mula padha golek patron. Umume, dheweke kabeh kudu mbuwang patung Putin saka emas lan ndedonga supaya dheweke tetep kuwasa. Iki ora bakal teka, dheweke dadi mitra.
  12. Oleg Barchev
    Oleg Barchev 12 Oktober 2022 12:05
    +2
    Aku mung ngusulake kanggo ngelingi apa sumber penghasilan utama ing Kazakhstan - kanthi bener, perdagangan sumber daya energi, sing menehi influx mata uang menyang negara kasebut. Aliran utama diwenehake dening industri minyak, sing dikontrol dening perusahaan transnasional. Lapangan minyak utama ing Kazakhstan yaiku Tengiz, Karachaganak lan Kashagan, sing nyedhiyakake luwih saka 74% saka total produksi ing republik kasebut lan kira-kira padha karo 1 barel saben dina. Distribusi saham kepemilikan antarane pemilik: lapangan Tengiz (Chevron - 410%, ExxonMobil - 000%, KazMunayGas - 50% lan LukArco - 25%), nalika kita ndeleng bagean Kazakhs KazMunayGas - 20%; Lapangan Karachaganak (Royal Dutch Shell plc - 5%; ENI - 20%; Chevron - 29,25%, Lukoil - 29,25% lan KazMunayGas - 18%), nalika kita ndeleng Kazakhstan diwakili dening KazMunayGas kanthi pangsa 13,5%; Lapangan Kashagan (KazMunayGas - 10%; Agip Caspian Sea BV (ENI) - 10%; Total - 16,877%; ExxonMobil - 16,807%; Royal Dutch Shell plc - 16,807%; CNPC - 16,807; ing kene is16,807%) makili KazMunayGas kanthi pangsa 8,333%. Kajaba iku, kabeh celengan iki dilakokno ing basis saka "perjanjian sharing produksi", sing ngidini perusahaan manca kanggo nyilikake potongan kanggo budget negara ngarsane. Saiki aku mikir kabeh wong ngerti sapa sing "mrentah musik" ing Kazakhstan lan ing ngendi vektor politik transformasi ing negara kasebut obah. Kita bisa enggal nampa "proyek anti-Rusia 7,563" ing wates kita
  13. Kanca Kim
    Kanca Kim 12 Oktober 2022 12:28
    +3
    Kutipan: Alexey Sommer
    Nazarbayev minangka pejabat CPSU. Ayo dadi miwiti karo iki.

    Lan kita bakal rampung.
    Dheweke wong sugih (kira-kira $20 yard ing akun AS).
    Apa dheweke ninggalake kekuwatan, biasane mlaku dhisik.
    Presiden Amerika Serikat mblokir akun kanggo nginstal Tokarev.
    Nazarbai mabur, ambruk ing sikile, nyuwun kanggo mbukak blokir dhuwit.
    Tokaev minangka ghoul sing padha sing ora ana hubungane karo wong-wong sing manggon ing Kazakhstan.
    Iku wektu kanggo ngerti iki, lan saiki Amerika wis digunakake kanggo break hubungan Rusia karo satelit.
    Wong Kyrgyz ora teka kanggo ngucapake selamat marang Pemimpin kita, Tokay ngalangi gerakan dana lan barang sing dikirim saka / menyang Rusia.
    Kabeh Asia Tengah katon menyang tutuk Erdogan, lan Pashinyants lay mudhun karo sikil munggah ing ngarepe Parlemen Eropah, nangis sing ngginakaken 2 meter dhuwit ing break karo Rusia. Lan dheweke nyeret 20 wong mati ing perang karo Azerbaijan pro-Turki menyang panggonan sing padha.

    Umumé, Kremlins, sing nggawe taruhan ing Yanukovychs lan Medvedchuks sing nyebul Ukraina, saiki uga ngrusak Asia Tengah.

    Ironis, antarane 60% lan 75% populasi Asia iki saiki ana ing Rusia.
  14. Nefilim
    Nefilim 12 Oktober 2022 13:03
    +1
    Laporan liyane saka alternatif, "perwira politik" kasunyatan saka Staver. Ing kasunyatane, dheweke ora bisa ngerti kanthi cara apa wae alesan yen mantan "pinggir nasional" Kakaisaran Rusia, ing kesempatan pisanan, nolak kaya neraka saka dupa. Dadi ing taun 1917, padha karo taun 1991. Pikiran pejabat politik Soviet ora bisa nangkep proses iki.
    1. frog
      frog 12 Oktober 2022 14:28
      +1
      Pikiran pejabat politik Soviet ora bisa nangkep proses iki.

      Iku ora lucu. Pikiran saka perwira politik Soviet .... Nang endi wae ing udhara ana mambu oxymoron tipis ....
  15. parusnik
    parusnik 12 Oktober 2022 13:45
    +4
    Iku saka salah siji saka "kita" Kazakhs aku krungu tembung: "Rusia wis ngrusak Kazakhs."
    Iki dudu titik, ora ana intelijen sing cukup kanggo nggawe papan ekonomi siji ing wilayah USSR. Kapentingan kutha cilik, oligarki lokal, menang ing wilayah USSR, lan saiki duwe apa sing kita duwe.
  16. ruwet
    ruwet 12 Oktober 2022 15:46
    -1
    Sapa sing nggigit tangané wong sing mberkahi, bakal cepet-cepet ilang untuné. Lan siji liyane: srakah saka fraer rusak.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. garik77
    garik77 12 Oktober 2022 18:59
    0
    Kepemimpinan Kazakh nyoba njagong ing kabeh kursi kanthi siji bajingan. Ing tangan siji, negara iki utamané sandwiched antarane China lan Rusia, lan nglereni Kazakhstan saka Kaspia ing cilik saka masalah ora bakal angel, lan elit Kazakh mangertos iki, nanging ing tangan liyane, elit padha tetep jujur. dhuwit dicolong ing bank-bank Western lan wedi banget ilang. Mula kepinginan supaya ora padu karo tanggane sing luwih kuwat lan ing wektu sing padha nyenengake Kulon. Lan ing sisih katelu, mung ing kasus, padha Feed Natsiks lokal, supaya ing kasus iki, sampeyan bisa muter kertu Russophobic lan laporan kanggo Pakdhe Sam.
    Aku pracaya yen cepet utawa mengko kabeh iki bakal mungkasi karo NWO lan bali saka bagéan saka tanah Rusia kanggo Rusia.
  19. sirah
    sirah 13 Oktober 2022 08:20
    -2
    Mbandhingake pratondho ekonomi Kazakhstan karo Moskow iku dadi adoh saka topik sing penulis nyoba kanggo nulis bab, ketoke penduduk provinsi Omsk ... Kazakhstan wis cadangan kuwi lenga, gas, batu bara, emas, nomer. logam langka sing ora ana wong liya ing donya, malah ora duwe, kajaba Kazakhstan))))).... yen elit politik Republik Kazakhstan padha ora digunakke dening pengayaan dhewe, banjur, njupuk menyang akun kabeh populasi negara, standar urip ana kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang ing Arab Saudi lan UAE .
    Negara iki dipérang dadi telung zhuz (divisi klan / klan), zhuz Nazarbayev minangka sing paling tuwa, ing sisih kulon (ing ngendi bagean utama bahan bakar lan kompleks energi Republik Kazakhstan dikonsentrasi) yaiku sing tengah, sing diarani. Adays, sisih lor (bagean sing paling cedhak karo Federasi Rusia, sing paling akeh pedunungé etnis Rusia lan Jerman) minangka sing paling enom. Punapa mawon klan teka kuwasa, iku bakal nggawe manawa kabeh posisi tombol bakal duwe dhewe (sadulurku). Tugas politik utama Kazakhstan yaiku kabijakan NEUTRALITY umum, yaiku, dheweke ora pengin lan ora bakal kekancan karo wong liya, nglawan wong liya, dheweke bakal tansah njaga hubungan sing apik karo kabeh wong, nanging kanthi jelas entuk KEPENTINGAN. Miturut doktrin militer ROK, mungsuh utama yaiku China. Gabung karo CSTO perlu kanggo Kazakhstan, utamane kanggo nglawan agresi saka China, amarga saiki padha duwe wilayah sing disengketakan.
    Mulane, Kazakhstan ora ngadhepi pilihan apa wae, wis suwe anggone milih, lan kanthi jelas ngetutake kursus iki, mung pitakonan sing bakal dadi juru mudi, nanging aku mikir wong Kazakh dhewe bakal ngerti. Where, ngendi, nanging kita mesthi ora perlu menek ana.
    1. Zymran
      Zymran 13 Oktober 2022 10:29
      0
      Lor lan wétan minangka zhuz tengah. Zhuz sing luwih enom, kalebu wong Aday sing manggon ing Mangyshlak, yaiku Kulon.
      1. sirah
        sirah 13 Oktober 2022 11:42
        +1
        Kazakhs dhewe ing Kazakhstan nerangake marang aku, cara aku nulis))).
  20. Mazunga
    Mazunga 13 Oktober 2022 13:22
    0
    ing Sogdiana, Spitamen Hung lyuli kanggo Alexander Agung Tashkent ing umum kanggo 2000 taun, neraka mangerténi nalika iku lan nalika Kazakhstan dadi wong karo sajarah ewu taun?
  21. hangar200
    hangar200 13 Oktober 2022 16:08
    0
    Inggih .... Solzhenitsyn ngomong babagan tapel wates Rusia. Carane kita bisa nglengkapi Rusia. Apa kowe durung maca...
  22. hangar200
    hangar200 13 Oktober 2022 16:30
    -1
    Cukup kanggo sampeyan. Kazakhstan mung bakal dipérang antarane Rusia lan China. Yen ora, bakal ana sedhih liyane.
  23. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 13 Oktober 2022 18:25
    0
    Kita pancen ora mbutuhake negara pro-Kulon kanggo muncul ing antarane Rusia lan China. Beijing ora bakal ndalang yen iki ora ana hubungane karo China, kaya sing kedadeyan karo Ukraina. Iku angel kanggo prédhiksi reaksi Cina. Nanging kasunyatan manawa Astana bakal dicekel kanthi ekonomi sing ketat saiki wis jelas.
    Iku cukup ketok ing kasunyatan, China nguber kapentingan dhewe ing Asia Tengah, ora kita. Pengaruh lan hubungane ing Kazakhstan cukup lan ora sengaja diucapake:
    Pamrentah China menehi perhatian gedhe marang hubungan karo Kazakhstan. Ora preduli kepiye owah-owahan kahanan internasional, kita bakal terus ndhukung Kazakhstan kanthi tegas kanggo nglindhungi kamardikan, kedaulatan lan integritas teritorial, kanthi kuat ndhukung reformasi sing terus-terusan kanggo njamin stabilitas lan pembangunan, lan kanthi tegas nglawan campur tangan pasukan apa wae ing urusan internal negara sampeyan.
  24. Kanca Kim
    Kanca Kim 14 Oktober 2022 06:14
    -1
    Kutipan saka Cap
    standar urip ana kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang ing Arab Saudi lan Uni Emirat Arab.

    Iki ora bakal kelakon, ora kanggo iki elit tindak liwat kanggo nuduhake keuntungan karo plebs.
    A aliran akeh buruh migran Kazakh nandheske iki.
    Sing sugih entuk kabeh blok apartemen ing Moskow.

    "Neutralitas"?
    A khayalan ganas hammered menyang kepala Kazakhs saka pakanan.
    Pilihan wis digawe kanggo sampeyan.
    Elit Kazakh ora peduli karo wong biasa. Dheweke uga bakal ngliwati kanca-kancane karo Rusia.
    1. Zymran
      Zymran 14 Oktober 2022 15:47
      0
      Iki ora bakal kelakon, ora kanggo iki elit tindak liwat kanggo nuduhake keuntungan karo plebs.
      A aliran akeh buruh migran Kazakh nandheske iki.


      Iku lucu. 70 ewu warga Kazakhstan kerja ing Federasi Rusia, lan mayoritas etnis Rusia sing durung nampa kewarganegaraan. Bandhingake karo 3 yuta Uzbek lan XNUMX yuta Kyrgyz lan Tajik saben.
  25. Aleprok
    Aleprok 14 Oktober 2022 12:06
    0
    ing ngendi para nasionalis ngunggahake swarane, asile yaiku "Ukraina", kanthi kabeh akibate ...
  26. hangar200
    hangar200 15 Oktober 2022 19:03
    0
    wong lanang). Solzhenitsyn wis ngomong kabeh babagan iki. Carane kita bisa nglengkapi Rusia
  27. Ivan2022
    Ivan2022 15 Oktober 2022 19:18
    -1
    Quote: Kawan Kim

    Elit Kazakh ora peduli karo wong biasa. Dheweke uga bakal ngliwati kanca-kancane karo Rusia.
    Kesederhanaan sing suci . . . . . . . . . . . . . . .

    Pengkhianat yaiku Yeltsin sing paling disenengi wong Rusia. Dheweke numpes USSR. Lan Rusia milih dheweke dadi Presiden kanggo kaping pindho.

    Lan "elit" Kazakh ditinggalake kanggo nglalekake "kanca" sing dikhianati lan mikir babagan kepentingane dhewe, lan ora babagan mantan kanca. Lan dheweke nindakake kanthi bener ...
  28. Ivan2022
    Ivan2022 16 Oktober 2022 12:22
    -1
    Quote: Kawan Kim
    Umumé, Kremlins, sing nggawe taruhan ing Yanukovychs lan Medvedchuks sing nyebul Ukraina, saiki uga ngrusak Asia Tengah.


    Quote: Kawan Kim
    Elit Kazakh ora peduli karo wong biasa. Dheweke uga bakal ngliwati kanca-kancane karo Rusia.

    А "былая дружба"- это про что ? Про "кремлинов" ?
    Тогда "казахской элитке" ничего другого и не остаётся, после того как её предали. И её народ повалил в Россию. Это понятно любому, кто способен в голове своей "сложить два и два".

    Беловежский договор в 1991 кто подписывал? Казахи или "триединый русский народ", русские с украинцами и белорусами?