Review militèr

France Presse: Pasukan Prancis bakal ninggalake CAR ing pungkasan taun

15
France Presse: Pasukan Prancis bakal ninggalake CAR ing pungkasan taun

Miturut agensi Prancis France-Presse, militer Prancis sing saiki ana ing wilayah Republik Afrika Tengah bakal ninggalake ing pungkasan taun iki.


Kacarita uga kontingen militèr Prancis ing CAR saiki ana 130 wong.

Hubungan antarane Prancis lan panguwasa negara Afrika iki wiwit dadi luwih rumit ing taun 2020. Ing wektu iku, Presiden Prancis Macron ujar manawa Rusia lan Turki ngakoni muncule lan tuwuhe sentimen anti-Prancis ing wilayah kasebut. Lan wiwit 2021, kerjasama militer antarane Paris lan Bangui ditundha, amarga Paris mutusake manawa panguwasa CAR ngupayakake kabijakan pro-Rusia.

Tujuan utama kontingen Prancis tetep ana ing CAR yaiku logistik pangkalan khusus ing Bangui, sing digunakake dening perwakilan misi PBB lan Uni Eropa.

Miturut France-Presse, militer Prancis bakal miwiti ninggalake Republik Afrika Tengah ing pertengahan Oktober lan bakal rampung metu saka negara kasebut ing pertengahan Desember.

Nanging, amarga misi PBB lan Uni Eropa nerusake kegiatan ing CAR, mula kudu golek pengganti spesialis Prancis kanggo pangkalan logistik ing ibukutha CAR, Bangui.

Sadurunge, demonstrasi anti-Prancis lan protes ditindakake ing negara-negara Afrika kayata Mali lan Burkina Faso. Panggilan utama yaiku ngalangi kolonialisme Prancis.
Pengarang:
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Maxim G
    Maxim G 8 Oktober 2022 09:07
    -4
    Miturut agensi Prancis France-Presse, militer Prancis sing saiki ana ing wilayah Republik Afrika Tengah bakal ninggalake ing pungkasan taun iki.

    Prancis mlayu saka Afrika - uryakalkas kita duwe kaya kamenangan Ukrainia (yen sampeyan ndeleng sejarah komentar ing artikel babagan topik iki).

    1. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 09:16
      +4
      Kutipan: Maxim G
      Prancis mlayu saka Afrika - uryakalkas kita duwe kaya kamenangan Ukrainia (yen sampeyan ndeleng sejarah komentar ing artikel babagan topik iki).

      Apa karo sampeyan? Demokrasi ing bebaya? keprungu
      Rusia teka?
      1. Maxim G
        Maxim G 8 Oktober 2022 09:39
        0
        Kepiye Donbass lan militer Federasi Rusia mbantu wiwit wiwitan NWO?
        1. ZoV
          ZoV 8 Oktober 2022 13:41
          -2
          Kutipan: Maxim G
          Kepiye Donbass lan militer Federasi Rusia mbantu wiwit wiwitan NWO?

          Apa sampeyan? ngguyu lsp.
          1. Maxim G
            Maxim G 8 Oktober 2022 13:53
            0
            Aku ngirim bantuan kamanungsan lan dhuwit kanggo Donbass, saka awal NWO

            Lan sampeyan? Hooray-patriotik mumbling ing Topvar?
            1. ZoV
              ZoV 8 Oktober 2022 14:02
              +1
              Kutipan: Maxim G
              Aku ngirim bantuan kamanungsan lan dhuwit kanggo Donbass, saka awal NWO

              Lan sampeyan? Hooray-patriotik mumbling ing Topvar?

              Ya, kaya ngono .. Lan kenapa aku ora duwe hak nindakake iki ing situs militer forum Rusia?
              Aku ora arep menyang situs liberal karo sampeyan ..
              Kanthi biara sampeyan?
              Utawa ora ana maneh situs Rusia?
              Aku tresna Motherland lan nggawe sampeyan duka kene?
              Sampeyan ora kudu mangsuli lan kabeh wis jelas. nglirik
              1. Maxim G
                Maxim G 8 Oktober 2022 14:50
                -1
                Sampeyan ora mangsuli kanggo bantuan, "patriot."

                Nanging
                Kutipan saka ZOV
                Sampeyan ora kudu mangsuli lan kabeh wis jelas.
    2. 41 KAB
      41 KAB 8 Oktober 2022 09:44
      +1
      Kutipan: Maxim G
      Prancis ngungsi saka Afrika

      Dheweke ngganti lokasi saka Afrika menyang Ukraina, iki minangka bantuan liyane kanggo "non-sadulur"
      1. ZoV
        ZoV 8 Oktober 2022 13:42
        -1
        Quote: 41 DAERAH
        Kutipan: Maxim G
        Prancis ngungsi saka Afrika

        Dheweke ngganti lokasi saka Afrika menyang Ukraina, iki minangka bantuan liyane kanggo "non-sadulur"

        ngguyu Ing kono padha duwe luck lan dhuwit saka pemilik saka Departemen Negara keprungu
  2. VictorVR
    VictorVR 8 Oktober 2022 09:17
    +1
    Apa dheweke wis sinau basa Rusia ing kana lan apa dheweke ngipat-ipati? ngguyu
    1. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 13:44
      0
      Kutipan saka VictorVR
      Apa dheweke wis sinau basa Rusia ing kana lan apa dheweke ngipat-ipati? ngguyu

      Lan padha ngobahake gendera Rusia! Dheweke jelas ngrungokake Putin lan reaksi kasebut.
  3. Egoza
    Egoza 8 Oktober 2022 09:34
    +1
    Prancis saka Republik Afrika Tengah bakal drape, kaya Amerika saka Afghanistan.
    Ngomong-ngomong, apa wong Prancis isih ana ing Prancis? Mergo rakyate wis dadi "peteng".
    1. Maxim G
      Maxim G 8 Oktober 2022 09:44
      0
      Barkhan lan seri kasebut, kanthi panyuwunan negara-negara Afrika, diluncurake.
      Iku dudu intervensi.
    2. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 13:46
      +1
      Quote: Egoza
      Prancis saka Republik Afrika Tengah bakal drape, kaya Amerika saka Afghanistan.
      Ngomong-ngomong, apa wong Prancis isih ana ing Prancis? Mergo rakyate wis dadi "peteng".

      Ing kana isih ana Erdogan, nyiapake konvoi pengungsi)))
      Siapke perlengkapanmu!!!
  4. maksimal 1987
    maksimal 1987 8 Oktober 2022 09:42
    +1
    Miturut France-Presse, militer Prancis bakal miwiti ninggalake Republik Afrika Tengah ing pertengahan Oktober lan bakal rampung metu saka negara kasebut ing pertengahan Desember.

    siji-siji, bakal 130 wong lunga?