Review militèr

Washington ngetrapake sanksi gedhe-gedhe marang China ing babagan teknologi semikonduktor

76
Washington ngetrapake sanksi gedhe-gedhe marang China ing babagan teknologi semikonduktor

Beijing ora bakal bisa tuku chip sing ana gandhengane karo intelijen buatan, peralatan kanggo produksi mandiri, lan produk teknologi tinggi liyane saka luar negeri. Iki kedadeyan amarga Washington ngetrapake sanksi gedhe marang China ing bidang teknologi semikonduktor.


Pesen iki digawe dening perusahaan media Inggris BBC, ngrujuk marang Departemen Perdagangan AS.

Ing wektu sing padha, watesan dileksanakake ora mung ing produk sing digawe ing Amerika Serikat, nanging uga ing produk sing diprodhuksi nggunakake teknologi utawa peralatan Amerika ing ngendi wae ing donya.

Pejabat saka Amerika Serikat mbayar manungsa waé paling kanggo kertu grafis, kang digunakake kanggo nambah kacepetan program intelijen buatan ing superkomputer, uga ing sawetara wilayah dhuwur-tech liyane.

Aturan anyar mbutuhake perusahaan sing pengin ngirim produk sing disetujoni menyang China kudu ditrapake kanggo agensi pemerintah AS kanggo lisensi. Umume kasus, aplikasi kasebut bakal ditolak, nanging ora mesthi.

Watesan iki ditrapake kanggo 28 perusahaan Cina.

Miturut pengamatan para ahli, Washington durung nindakake langkah-langkah mbatesi skala gedhe marang China wiwit taun 90-an ing abad kepungkur. Dianggep bakal alon-alon pangembangan sawetara sektor ekonomi China lan nyuda kekuwatan pertahanan.
Foto sing digunakake:
pixabay
76 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nexcom
    Nexcom 8 Oktober 2022 09:24
    + 22
    Naga mau tiba ... Wong Tionghoa kanthi serius mikir yen dheweke bakal bisa lolos. Ora kasil... Saiki sampeyan ora bakal bisa ngoyak maneh - sampeyan kudu nggawe keputusan sing nyata. Utawa terus nguntal ...
    1. zloybond
      zloybond 8 Oktober 2022 09:31
      + 22
      Ya, kita isih aktif dagang ing AS. Barang dadi milyaran. Kita ora nemtokke sanksi. Kita ora nuduhake inisiatif apa wae ing arah iki. Sing utama yaiku babosy.
      1. mitroha
        mitroha 8 Oktober 2022 10:12
        -3
        Beijing ora bakal bisa tuku chip sing ana gandhengane karo intelijen buatan, peralatan kanggo produksi mandiri, lan produk teknologi tinggi liyane saka luar negeri. Iki kedadeyan amarga Washington

        Kaping pisanan, pungkasan, China sinau kanggo nyalin lan nggawe.
        Kapindho, ora ana gunane, njupuk Taiwan bali menyang omah, China bakal entuk kabeh.
        Nanging suwene Amerika Serikat bakal kerja tanpa Taiwan, pitakonan kasebut
        Kutipan saka zloybond
        Kita ora nemtokke sanksi

        Apa sampeyan bakal mbayar SVO? Lan sing paling penting, pemugaran wilayah sing wis dibebasake
        1. kanggo
          kanggo 8 Oktober 2022 10:22
          +3
          Kutipan saka Mitroha
          Kapindho, ora ana gunane, njupuk Taiwan bali menyang omah, China bakal entuk kabeh

          Dheweke bakal entuk shish. Nampa mung wilayah lan populasi discontented.
          1. Syurik70
            Syurik70 8 Oktober 2022 11:56
            0
            Hong Kong ditampa, kanthi kabeh infrastruktur lan investasi.
            Cukup janji ora ndemek akun kasebut. Milyuner paling gedhe ing Asia isih manggon ing Hong Kong.
            Dadi Taiwan bakal entuk. Ora karo pamaréntah AS-tuku saiki. Kanthi sabanjure, utawa sawise.
        2. Sally mekar
          Sally mekar 8 Oktober 2022 10:23
          -7
          dheweke ora bakal entuk apa-apa, kabeh bakal mabur menyang udhara. Aku bisa nang ing kothak cognac.
          1. mitroha
            mitroha 8 Oktober 2022 10:29
            -4
            Kutipan: Ivan_chai
            dheweke ora bakal entuk apa-apa, kabeh bakal mabur menyang udhara. Aku bisa nang ing kothak cognac.

            Lan kepiye sampeyan bakal nyukupi kothak skate kanggo aku saka Ho. Hlyandii?
            Banjur, Crimean, lan aku duwe ngguyu
            Senajan, kanggo kula, Moldova lan Armenian luwih apik
        3. Sally mekar
          Sally mekar 8 Oktober 2022 10:25
          0
          lan diwenehi teknologi sing dudu pabrik 2-taun-lawas karo Kripik, nanging apa ing kertas lan kang dibangun saiki wingi ing Taiwan. Lan nimbang sepira akeh sing diwutahake menyang Irlandia lan Jerman lan ing bawana Amerika Serikat menyang industri iki, jelas yen dheweke nyuda Taiwan. kabeh bakal ana ing wilayah NATO lan ing omah.
          1. mitroha
            mitroha 8 Oktober 2022 10:32
            +1
            Kutipan: Ivan_chai
            Lan considering carane akeh padha pour menyang Irlandia lan Jerman
            .
            Ya, sawise sabotase ing joint venture, produksi ing Irlandia lan Jerman ....... Konyol
            1. Sally mekar
              Sally mekar 13 Oktober 2022 15:32
              -1
              bisa uga lucu kanggo sampeyan, nanging pabrik wis dibangun, dhuwit diparengake pungkasan lan taun iki. sinau pitakonan yen sampeyan ora ngerti.
              1. mitroha
                mitroha 13 Oktober 2022 17:22
                -1
                Sinau pitakonan. Produksi digawa metu saka Jerman. Ing Irlandia ... Malah lucu ... Utamané karo pigura. Yen subkontraktor ing jaban rangkah. Cukup
                1. Sally mekar
                  Sally mekar 15 Oktober 2022 08:50
                  0
                  cuplikan apa sing sampeyan gawa? ana 3 insinyur sing kerja ing pabrik.
                  Ing Irlandia, Intel tikel pabrik. A anyar lagi dibangun ing Jerman. Aku krungu kasunyatan saka sampeyan. Cukup.
        4. ettore
          ettore 8 Oktober 2022 14:07
          -1
          Kutipan saka Mitroha
          Apa sampeyan bakal mbayar SVO? Lan sing paling penting, pemugaran wilayah sing wis dibebasake

          Apa sampeyan mbayar nganggo mata uang CBO? Banjur kancaku, NWO iki bakal mudhun baris wadon minangka asil.
          1. mitroha
            mitroha 8 Oktober 2022 14:56
            -3
            Kutipan saka ettore
            Apa sampeyan mbayar nganggo mata uang CBO? Banjur kancaku, NWO iki bakal mudhun baris wadon minangka asil.

            Paling ora sekolah
      2. ettore
        ettore 8 Oktober 2022 14:05
        +2
        Kutipan saka zloybond
        Ya, kita isih aktif dagang ing AS. Barang dadi milyaran. Kita ora nemtokke sanksi. Kita ora nuduhake inisiatif apa wae ing arah iki. Babosy utama.

        Lan tesis utama wong-wong sing ndhukung iki, "Negara perlu mata uang!", Lan kanggo apa - supaya banjur maneh mbatalake saka Rusia.
    2. roket757
      roket757 8 Oktober 2022 09:33
      +3
      Pitakonan iku ... sing bisa ngomong apa padha "wiggled" ana?
      Ing mburi juling licik saka Kamerad Xi, pinten sampeyan bisa ndeleng ???
      Ayo ndeleng asil ...
      1. Nexcom
        Nexcom 8 Oktober 2022 09:37
        + 10
        Carane iku saka? Presiden Xi banjur kanthi banter nyatakake yen China siyap nulungi Rusia, nanging ora nglanggar sanksi sing ditindakake marang Rusia. Nyatane, iki minangka persetujuan karo sanksi marang kita. Mung ora mbantu China - saiki wis teka. Aku ora bakal ngelingake sampeyan babagan mbah Pelosi - dheweke uga njanjeni China akeh perkara kanthi cara sing ala. Lan nganti saiki, Amerika netepi janjine, beda karo naga lan kita.
        1. Doccor18
          Doccor18 8 Oktober 2022 11:46
          +2
          Kutipan saka Nexcom
          China siyap nulungi Rusia, nanging ora nglanggar sanksi sing ditindakake marang Rusia. Nyatane, iki minangka persetujuan karo sanksi marang kita.

          Apa sing nggumunake? Kapitalisme...
          Pangsa AS ing ekspor Cina ing 2021 yaiku 17%, Uni Eropa 16% (ditambah 10% Hong Kong sing aneh), lan Federasi Rusia mung 2%. Ora komentar...
    3. Irit
      Irit 8 Oktober 2022 09:46
      -4
      Ing kene skema pengadaan abu-abu ora bakal gagal. China kudu nandur modal sawetara atus milyar dolar kanggo nggawe kabeh sing ora bakal ditampa saiki amarga sanksi!
      1. Nexcom
        Nexcom 8 Oktober 2022 09:49
        -1
        copy-paste kabeh - padha bakal terus samubarang kang angel tanpa mangu-mangu
        1. Lara Croft
          Lara Croft 8 Oktober 2022 10:06
          +3
          Kutipan saka Nexcom
          copy-paste kabeh - padha bakal terus samubarang kang angel tanpa mangu-mangu

          Sampeyan bisa nindakake iki ora tanpa wates, nanging persis anggere teknologi, teknik lan kapasitas produksi sampeyan ngidini ....
          1. Nexcom
            Nexcom 8 Oktober 2022 10:09
            +3
            Ya, dheweke bakal bisa "njagong" sawetara wektu. Salin-tempel kreatif pancen pancen ana watesan. Kanthi mesin WS-15, padha mlayu menyang tembok, lan nganti saiki ora ana sing bisa ditindakake. Dheweke ngirim akeh spesialis menyang institusi kita - kanggo ngrampungake pasinaon ing ilmu material. Ora mung padha. Utamane kanggo bahan tahan suhu dhuwur.
          2. mitroha
            mitroha 8 Oktober 2022 10:20
            -1
            Kutipan: Lara Croft
            Sampeyan bisa nindakake iki ora tanpa wates, nanging persis anggere teknologi, teknik lan kapasitas produksi sampeyan ngidini ....

            Saka iki, USSR wiwit lan tuwuh dadi superpower ing 40 taun, ngalahake Uni Eropa ing dalan .....
            Nanging, ing wektu sing padha, INVESTASI ing pendidikan lan ilmu pengetahuan
      2. Johnson Smithson
        Johnson Smithson 8 Oktober 2022 10:08
        +5
        Quote: Irit
        China kudu nandur modal sawetara atus milyar dolar kanggo nggawe kabeh sing ora bakal ditampa saiki amarga sanksi!

        Dheweke wis nandur modal 1,4 triliun dolar) lan ora saiki, nanging sawetara taun kepungkur.
        China nandur modal $ 1,4 triliun lan ngrebut insinyur TSMC utama ing upaya nyusul AS ing manufaktur chip
      3. Doccor18
        Doccor18 8 Oktober 2022 11:49
        +2
        Quote: Irit
        China kudu nandur modal rong atus milyar dolar kanggo nggawe kabeh saka awal

        Sawetara taun kepungkur, wong Tionghoa ngumumake alokasi 1 triliun kanggo iki. dolar. Kerjaan wis rame...
    4. wong pinter
      wong pinter 8 Oktober 2022 10:25
      +2
      Dheweke wis nyiapake, salah sawijining perusahaan China wis miwiti produksi adaptor grafis kanthi kinerja dhuwur. Taiwan bakal nyuplai nganti Maret 2023. AS wis nyerah. Wis janji bakal nepaki pesenan sadurunge jadwal. Ing sistem AI lan komputer kuantum, China kalebu ing antarane pimpinan donya.
    5. Rusian
      Rusian 8 Oktober 2022 11:39
      +1
      Dheweke ketoke njupuk conto saka kita, kita wis ngulu kanggo sasi kaping pindho berturut-turut tanpa mandheg)
      Nanging kita kanthi bangga ngumumake yen Rusia durung miwiti apa-apa! Ketoke, nalika tekan Moskow, mula kita bakal miwiti
      1. ettore
        ettore 8 Oktober 2022 14:11
        +2
        Kutipan: r_y_s_s_k_i_y
        Nanging kita kanthi bangga ngumumake yen Rusia durung miwiti apa-apa! Ketoke, nalika tekan Moskow, mula kita bakal miwiti

        Iku wektu kanggo Moscow kanggo mungkasi dzyubing lan njaluk mudhun kanggo bisnis.
  2. roket757
    roket757 8 Oktober 2022 09:30
    +3
    Washington ngetrapake sanksi gedhe-gedhe marang China ing babagan teknologi semikonduktor
    . Pitakonan yaiku ... lan kanca-kanca Cina padha nyiapake, SIAP ??? Kanggo acara iki?
    Utawa padha kaya kita ... "kabeh apik, marquise ayu!
    Kabeh apik kaya biasane !!!"
    1. Vitaly161
      Vitaly161 8 Oktober 2022 09:35
      +4
      umume aku, dheweke menehi carte blanche menyang China kanggo njupuk Taiwan kanthi paksa, dheweke mung meksa, negara kasebut ora owah.
    2. stelltok
      stelltok 8 Oktober 2022 09:40
      +4
      Pitakonan yaiku ... lan kanca-kanca Cina padha nyiapake, SIAP ??? Kanggo acara iki?

      Ora Ana
      Yen maca apa sing dimaksud
      Pejabat saka Amerika Serikat menehi perhatian sing paling akeh kertu grafis, sing digunakake kanggo nambah kacepetan program intelijen buatan ing superkomputer, uga ing sawetara wilayah teknologi dhuwur liyane.

      China nduweni elektronik sing ringkih babagan kertu grafis, lan peralatan teknologi dhuwur liyane.
      Wong Cina lungguh, ngenteni lan ngenteni.
      1. roket757
        roket757 8 Oktober 2022 09:59
        +2
        Kita bakal weruh...
        Ana pilihan, beda ... dadi banjur, sing tau lay metu kabeh kertu trump bebarengan, kajaba iku dadi kabeh-in, mesthi.
        game Komplek bisa diputer dening akeh, saka sudhut sing beda.
        1. Burma6
          Burma6 8 Oktober 2022 13:03
          +4
          SMIC adoh saka NVIDIA, nanging BR100 wis dadi alternatif sing pantes. Ora efisien lan larang, ya, nanging uga domestik. Yen bisa nambah produksi lan kabeh China ngalih menyang SMIC, bisa adoh. Dadi ya, ayo padha ndeleng.
      2. vadimtt
        vadimtt 8 Oktober 2022 13:07
        +3
        Sampeyan wis ketinggalan jaman lan ora maca warta Cina. Wong Tionghoa ngluncurake chip GPGPU anyar (sing dipanggang ing omah, ora ing TSMC), sing kaping pirang-pirang luwih unggul tinimbang Nevidevsky H100, sing wis diwiwiti dikirim menyang pusat data. ngguyu
        1. roket757
          roket757 8 Oktober 2022 13:31
          +2
          Wong Tionghoa miwiti program kanggo pangembangan basis ilmiah, pendidikan, teknologi lan industri, ora wingi !!!
          Iki minangka program pangembangan negara, lan kepiye carane wong Tionghoa nindakake, kabeh wong ngerti.
          Kanthi pendekatan iki, bakal ana sukses, SIGNIFICANT.
          Uga ... misale jek kula utawa apa topik teka sing China kelingan / ngumpulake ilmuwan, spesialis, saka kabeh ndonya?
        2. stelltok
          stelltok 8 Oktober 2022 13:49
          -1
          nggulung chip GPGPU anyar (sing dipanggang ing omah, ora ing TSMC)

          Apa sing padha panggangan? Padha panggang ing lithograph impor. Nalika iku wong Tionghoa bakal duwe lithograph dhewe lan chip video dhewe, banjur oke. Lan ora ana paukuman.
          1. vadimtt
            vadimtt 8 Oktober 2022 14:47
            0
            Dheweke duwe 28nm dhewe (iku angel dikonfirmasi, amarga rahasia banget), iki mung minimal kanggo komputasi saiki lan teknologi dhasar kanggo nanometer sing luwih cilik. Dheweke ngancam bakal tekan EUV ing cakrawala 5 taun.
            Kanthi kimia, padha duwe norma relatif padha. Dheweke duwe spesialis sing cukup ing kabeh wilayah, dheweke tuku kepala ing pucuk sanajan ing negara-negara (padha menehi gaji kaping pindho), aku meneng babagan Jepang, Taiwan lan Korea Selatan. Iku uga apik karo ilmu akademik lan terapan, bisa uga wis ana ing posisi pertama ing karya ilmiah ing donya.
            1. stelltok
              stelltok 8 Oktober 2022 15:45
              -1
              Dheweke duwe 28nm dhewe (angel konfirmasi, amarga rahasia banget)

              Ya, ora ana rahasia ngguyu
              Lithograph 28 nm sing diimpor. Perusahaan misale jek AMD.
              Dheweke ngancam bakal tekan EUV ing cakrawala 5 taun.

              Ora mungkin.
              Kanthi kimia, padha duwe norma relatif padha.

              Dadi ora perlu kimia. Kanggo lithograph, sampeyan kudu bisa nggunakake laser, optik, lan piranti lunak.
              1. vadimtt
                vadimtt 8 Oktober 2022 16:34
                0
                Ayo ndeleng. Kita ora entuk preian urip iki ngguyu
                Lan tanpa kimia ora bakal Kripik, malah yen dumadakan bisa nggunakake optik alus lan laser ngguyu
              2. bk0010
                bk0010 8 Oktober 2022 17:22
                -1
                Kutipan saka stelltok
                Dadi ora perlu kimia. Kanggo lithograph, sampeyan kudu bisa nggunakake laser, optik, lan piranti lunak.
                Kimia uga dibutuhake kanggo microcircuits. Racun, contone, apa sing bakal sampeyan lakoni? Utawa photoresist ...
                1. stelltok
                  stelltok 8 Oktober 2022 17:36
                  -1
                  Kimia uga dibutuhake kanggo microcircuits. Racun, contone, apa sing bakal sampeyan lakoni? Utawa photoresist ...

                  Kimia minangka dhaptar paling gampang. Optik utawa laser luwih angel, aku umume meneng babagan piranti lunak. Optik kanggo 5 nm wis mung 1 perusahaan ing donya bisa. Carl Zeiss.
  3. Vitaly161
    Vitaly161 8 Oktober 2022 09:32
    -1
    Nous, China wis ngilangi rute uwal, dipeksa njupuk Taiwan, nanging FSA ora owah kanggo provokasi Jepang ing abad pungkasan, FSA napuk wong-wong mau kanthi embargo ing lenga lan bahan bakar, sejarah banget cyclical .. ..
  4. maksimal 1987
    maksimal 1987 8 Oktober 2022 09:38
    +5
    Kasur ngandika marang Republik Rakyat China: "Go lan njaluk iku" (Taiwan). Padha provoke perang supaya mengko padha mbanting, kaya kita, dhuwit lan mbusak utang
    1. Deso
      Deso 8 Oktober 2022 09:50
      0
      Padha provoke perang supaya mengko padha mbanting, kaya kita, dhuwit lan mbusak utang
      Nanging babagan iki, penggerak iki meh padha. Lan yen ing wektu sing padha padha ngaco Taiwan karo kabeh wong, banjur iki ora pribadi, sejatine sifate bisnis pirate ing getih wong liya.
    2. Vitaly161
      Vitaly161 8 Oktober 2022 09:56
      -1
      jalaran saka dijupuk saka Taiwan bakal felt dening donya kabèh, utamané yen produksi semikonduktor kecanthol, nanging carane ora kanggo pancing mau ing perang?
    3. Tusv
      Tusv 8 Oktober 2022 12:09
      -1
      Kutipan: maxim 1987
      Kasur ngandika marang Republik Rakyat China: "Go lan njaluk iku" (Taiwan).

      Kok njupuk. Amarga Taiwan iku wong Tionghoa, China sah nyakup kontrol bea cukai lan komunikasi karo donya njaba sacara eksklusif liwat metropolis. Ya iki blokade, dadi apa
  5. Ham
    Ham 8 Oktober 2022 09:49
    +2
    Koyone Amerika mung ngerti yen dheweke bisa lolos kabeh ..... apa karo Rusia, apa karo China --- mung bakal ana timbal balik bla bla bla .... sampeyan bisa njeblug pipa gas, sampeyan bisa. jiwit buntut "naga", lan nanggepi "prihatin" ......
    1. stelltok
      stelltok 8 Oktober 2022 09:56
      0
      Kebocoran Pipa Gas Subsea Sabah-Sarawak Malaysia
      https://aftershock.news/?q=node/1162926
  6. ZoV
    ZoV 8 Oktober 2022 09:53
    -9
    Dianggep bakal alon-alon pangembangan sawetara sektor ekonomi China lan nyuda kekuwatan pertahanan.

    Matur nuwun! Rusia lan China wis suwe ngenteni iki ..

    Miturut cara, Rusia bisa ngetrapake sanksi kasebut marang Amerika Serikat, lsp. sing industri semikonduktor sing umume bakal ngadeg munggah .. Media Western ora nulis bab iki lan biasane meneng.
    1. Lara Croft
      Lara Croft 8 Oktober 2022 10:08
      +3
      Kutipan saka ZOV
      Matur nuwun! Rusia lan China wis suwe ngenteni iki ...

      Apa matur nuwun lan apa ngenteni?
      1. ZoV
        ZoV 8 Oktober 2022 10:27
        -7
        Kutipan: Lara Croft
        Kutipan saka ZOV
        Matur nuwun! Rusia lan China wis suwe ngenteni iki ...

        Apa matur nuwun lan apa ngenteni?

        Kanggo sanksi, mesthi, nanging apa sing sampeyan pikirake?
      2. penasehat level 2
        penasehat level 2 8 Oktober 2022 10:33
        +3
        sakperangan alesan misale jek sampeyan sesambungan karo reinkarnasi Meehan liyane ..
  7. A. h.52
    A. h.52 8 Oktober 2022 09:53
    -5
    Iki minangka akibat saka panggunaan drone Iran ing Ukraina
    1. tihonmarine
      tihonmarine 8 Oktober 2022 09:59
      +1
      Kutipan: A. h.52
      Iki minangka akibat saka panggunaan drone Iran ing Ukraina

      Kocak maca "baby talk".
      1. A. h.52
        A. h.52 8 Oktober 2022 10:10
        -1
        Ora, ora babbling. Salah sawijining drone Geranium sing diturunake diteliti dening perusahaan Ukrainia sing uga nggawe drone. Kesimpulane yaiku kabeh elektronik sing disolder ing China. Drone yaiku Iran lan otak ing njerone yaiku Cina (sanajan papan kasebut dhewe yaiku Amerika :).
        1. tihonmarine
          tihonmarine 8 Oktober 2022 10:57
          +1
          Kutipan: A. h.52
          Kesimpulane yaiku kabeh elektronik sing disolder ing China. Drone yaiku Iran lan otak ing njerone yaiku Cina (sanajan papan kasebut dhewe yaiku Amerika :).

          Inggih, nyuwun pangapunten.
      2. ZoV
        ZoV 8 Oktober 2022 10:28
        -2
        Kutipan saka tihonmarine
        Kutipan: A. h.52
        Iki minangka akibat saka panggunaan drone Iran ing Ukraina

        Kocak maca "baby talk".

        Mungkin Vlad ora omong-omongan.. hi
        Kutipan: A. h.52
        Ora, ora babbling. Salah sawijining drone Geranium sing diturunake diteliti dening perusahaan Ukrainia sing uga nggawe drone. Kesimpulane yaiku kabeh elektronik sing disolder ing China. Drone yaiku Iran lan otak ing njerone yaiku Cina (sanajan papan kasebut dhewe yaiku Amerika :).

        Logika wong nulis..
        1. wigati.33
          wigati.33 8 Oktober 2022 12:24
          +2
          Ing kana, dheweke nulis, ora mung "perusahaan Ukraina", nanging uga "wong sing nganggo basa Inggris" lan "wong Timur Tengah" sing ora adoh saka Iran ...
          1. ZoV
            ZoV 8 Oktober 2022 13:00
            -2
            Kapethik saka : vital.33
            Ing kana, dheweke nulis, ora mung "perusahaan Ukraina", nanging uga "wong sing nganggo basa Inggris" lan "wong Timur Tengah" sing ora adoh saka Iran ...

            Dadi ya.. nglirik Wes ngerti kabeh.. hi
  8. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 8 Oktober 2022 09:55
    +2
    Aku sing Comrade Xi mangerténi sing sawise Rusia iku sabanjuré. (Bener, kaya awal Yankers "nulis kita menyang kethokan." Sanajan, kayane sukses Ukroreich lan Bidon dadi kepala.)
    1. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 13:03
      -2
      Kutipan: Dmitry Karabanov
      Aku sing Comrade Xi mangerténi sing sawise Rusia iku sabanjuré. (Bener, kaya awal Yankers "nulis kita menyang kethokan." Sanajan, kayane sukses Ukroreich lan Bidon dadi kepala.)

      Dheweke ngerti, nanging dheweke kepengin lungguh ing pinggir kali lan ngenteni mayit mungsuhe nglangi ngguyu
      Ora Xi ora bakal bisa njagong metu keprungu
  9. Alexander X
    Alexander X 8 Oktober 2022 09:58
    +4
    Amerika nyurung wong Tionghoa kanggo perang karo Taiwan kanthi sikil ing mburi. Lan kabeh kanggo nyatakake China minangka aggressor lan beku utang triliun dolar menyang China. Iki carane Amerika njaluk nyisihaken saka utang njaba sethitik dening dicokot ...
  10. svp67
    svp67 8 Oktober 2022 10:08
    +1
    Lan Taiwan cedhak, ing ngendi nganti saiki ana akeh perkara sing menarik lan perlu ora mung kanggo China, nanging uga kanggo Amerika Serikat ...
    1. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 10:42
      0
      Kutipan saka: svp67
      Lan Taiwan cedhak, ing ngendi nganti saiki ana akeh perkara sing menarik lan perlu ora mung kanggo China, nanging uga kanggo Amerika Serikat ...

      Taiwan iku outpost saka USA .. Pitakonan banget tegang, aku mikir China ngenteni Rusia kanggo ngrampungake masalah karo Ukraina lan banjur dadi giliran Taiwan .. Iki wilayah hukum sing!
  11. Lara Croft
    Lara Croft 8 Oktober 2022 10:11
    -2
    Saiki RRC bakal cepet nyingkirake obligasi pemerintah AS, lan sing paling penting, wektu kanggo Taiwan bali menyang pelabuhan "pribumi" bakal suda .... sing bakal mengaruhi kabeh industri lan bagean ekonomi ...
    1. ZoV
      ZoV 8 Oktober 2022 10:32
      -7
      Kutipan: Lara Croft
      Saiki RRC bakal cepet nyingkirake obligasi pemerintah AS, lan sing paling penting, wektu kanggo Taiwan bali menyang pelabuhan "pribumi" bakal suda .... sing bakal mengaruhi kabeh industri lan bagean ekonomi ...

      Saiki China mesthi bakal karo Rusia!
      Perang saraf terus lan Biden nggawe kesalahan sawise kesalahan ing politik donya
  12. ZeeD
    ZeeD 8 Oktober 2022 10:33
    0
    Inggih, Ketua Xi, apa sampeyan mikir yen sampeyan ora ndhukung kita karo elektronik, sampeyan ora bakal kena? Ala, kasunyatan anyar, aturan anyar ...
  13. ratoborets
    ratoborets 8 Oktober 2022 10:45
    -1
    Aku kepengin weruh kepemimpinan sapa sing luwih ompong: Rusia utawa Cina?
    China duwe 10 kaping ekonomi, 10 kaping populasi. Ketoke Cina.
  14. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 8 Oktober 2022 11:24
    +3
    Teknologi Amerika saya tambah beracun amarga serangan kasebut. Negara liyane ing donya kena pengaruh ing salah siji cara utawa liyane dening spesifik kasebut ing bagean Amerika Serikat, bakal kurang dikarepake kanggo Amerika nang endi wae ngendi elit netepke risiko, lan luwih seneng padha bakal digandhengake karo soko. alternatif. Sampeyan uga kudu dingerteni manawa kita ngenteni "rantai pasokan abu-abu" sing durung rampung sadurunge lan pelanggaran hak cipta lan paten sing ana gandhengane karo iki. Sing liyane global lan ditambahi proses iki dadi, liyane angel iku bakal kanggo AS kanggo "menehi bali", liyane rencana korupsi bakal corrode AS dhewe.
  15. evgen1221
    evgen1221 8 Oktober 2022 12:02
    +2
    Kanggo nanggepi, sawetara wong bakal kelangan bumi langka lan operator energi sing dadi lincah wong Tionghoa kanggo entuk bathi.
  16. amr
    amr 8 Oktober 2022 13:32
    +1
    Kutipan saka Mitroha
    Kaping pisanan, pungkasan, China sinau kanggo nyalin lan nggawe.
    Kapindho, ora ana gunane, njupuk Taiwan bali menyang omah, China bakal entuk kabeh.
    Nanging suwene Amerika Serikat bakal kerja tanpa Taiwan, pitakonan kasebut

    Sayange, dheweke durung sinau carane nggawe, lan kanthi nyalin lan ngasilake dheweke gumantung marang perkara-perkara kunci para kapitalis.
  17. DienBienPhu
    DienBienPhu 8 Oktober 2022 17:03
    -1
    Padha wiwit wedi pembangunan cepet saka China ing wilayah iki.
  18. DKuznecov
    DKuznecov 8 Oktober 2022 20:30
    0
    Iki minangka dorongan langsung kanggo China kanggo njupuk alih Taiwan,
    produksi Kripik saka generasi paling anyar - ana.
    Ketoke, Amerika wis siyap kanggo Pearl Harbor kapindho,
    mental lan fisik.
    1. Andriuha077
      Andriuha077 9 Oktober 2022 13:34
      0
      Sanalika wong sing siap kerja ing mangsa ngarep lan defuse tambang sajrone operasi kasebut bisa dipercaya. Kajaba iku, pitakonan menarik babagan properti Taiwanese njaba, sing ana uga pilihan kanggo kepemilikan.
  19. Andriuha077
    Andriuha077 9 Oktober 2022 03:08
    0
    Lan saiki, apa sing bakal ditindakake Kongres kaping 20 babagan perkara iki?
    Departemen Perdagangan AS 7 Oktober taun iki Watesan sing ditindakake, kedadeyan seminggu sadurunge Partai Komunis China nganakake Kongres kaping 20.
    Kacarita sadurunge:
    Ahli strategi China Sun Tzu negesake: "Perang minangka cara ngapusi"
    Yen rencana China kalebu operasi nyerang Taiwan ing mangsa ngarep, pesen kudu diterbitake (PLA kanggo nyiapake ngontrol Taiwan ing taun 2027), sing CIA mesthi bakal kasengsem lan nganggep manawa China bakal ngenteni 5 taun sadurunge. akting. Deadline bisa pirang-pirang ...
    ya
  20. diracik
    diracik 9 Oktober 2022 14:47
    0
    Fashington mutusake kanggo perang ing rong arah ...