Review militèr

Ing jejere Nazi: Leningrad - Kislovodsk

2
Ing jejere Nazi: Leningrad - Kislovodsk

Saka 6 nganti 9 September 1942, mung ing area pabrik kaca cedhak Mineralnye Vody, Nazi numpes luwih saka 7 warga Soviet sing digawa metu saka kutha-kutha ing Caucasus Mineral Waters. Sawetara atus warga sipil ditembak dening Nazi ing cedhak Gunung Koltso ing pinggiran Kislovodsk. Antarane korban saka Kadurjanan getih iki padha karyawan lan mahasiswa saka universitas medical Leningrad, anggota kulawargané, sing, dening karsane nasib, ketemu piyambak ing tlatah ing Caucasian Mineral Waters dikuwasani dening mungsuh.


Padha wanted kanggo manggon, bisa, nyoba kanggo ngatur aktivitas saka universitas - cabang saka 1st Leningrad Medical Institute. Dheweke kepengin migunani kanggo tanah air lan kerja ing rumah sakit evakuasi. Nanging nasib wis nemtokake liya ...

Ajaib minggat ing musim semi 1942 saka Leningrad sing dikepung ing sadawane Dalan Urip, wong-wong sing saya ringkih banget ing sawetara sasi ketemu karo mungsuh ing Kislovodsk sing dikuwasani.

Ana wong sing tilar donya, lan ana sing terus urip, nylametake nyawa atusan prajurit lan komandhan Tentara Merah ing sing disebut "rumah sakit Palang Merah", nglindhungi anak-anak saka kanca-kanca Yahudi, ngrungokake radio sanajan larangan Jerman. , sing uga mbayar nyawane.

Kita ngomong babagan kabeh iki ing dokumenter. Penembakan kasebut ditindakake ing St. Petersburg lan Stavropol - ing distrik Mineralovodsky, Kislovodsk, Stavropol. Film kita babagan carane, sawise ngliwati pirang-pirang pacoban, supaya tetep dadi manungsa.



Pengarang:
2 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. DKuznecov
    DKuznecov 11 Oktober 2022 21:30
    +1
    Lan pirang-pirang taun aku teka lan lunga - mlaku liwat Gunung Koltso,
    liwat Benteng sanatorium lan ora ngerti apa-apa - aku ora ngerti.
    Matur nuwun penulis.
    1. Andrey lan Igor Kartashev
      12 Oktober 2022 07:51
      0
      Sebagéyan gedhé wong dirusak ing wilayah pabrik kaca cedhak Mineralnye Vody. Dheweke digawa ing kene saka macem-macem kutha CMS. Nanging sanajan ing wilayah Gunung Koltso, sawise pembebasan Kislovodsk, mayat 322 korban ditemokake. Antarane wong mati ing Kaukasus Lor ana akeh pengunjung