Review militèr

Minsk nuduh Kyiv nyiapake serangan ing wilayah Belarus

62
Minsk nuduh Kyiv nyiapake serangan ing wilayah Belarus

Ukraina ngrancang nyerang ing wilayah Belarus, rencana sing cocog wis suwe dikembangake ing Kyiv. Minsk nanggepi iki kanthi cathetan protes sing dikirim menyang Kementerian Luar Negeri Ukraina.


Dina Sabtu sore, Kementerian Luar Negeri Belarus nimbali Duta Besar Ukraina kanggo Republik, Igor Kizim, sing diwenehi cathetan diplomatik. Ing Minsk, Kyiv dituduh nyiapake serangan marang Belarus. Ing Ukraina, dheweke ujar manawa dheweke ora duwe rencana, informasi kasebut ora bener, lan umume kabeh iki minangka "provokasi Rusia" sing tujuane ngremehake panguwasa Ukraina.

Ing wayah sore 8 Oktober, Duta Besar Ukraina ing Minsk, Igor Kizim, diundang menyang Kementerian Luar Negeri Belarusia, sing diwenehi cathetan diplomatik. Ing cathetan kasebut, pihak Belarusia ngaku yen Ukraina diduga ngrancang nyerang ing wilayah Belarus

- ngandika ing Kamentrian Luar Negeri Ukrainia.

Ing siji, Kyiv ngandika sing Belarus wis nyepakaké kanggo nyerbu wilayah Ukraina, Rusia wis dinuga meksa nindakake perkara iki, lan banget aktif. Perwakilan Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina Skibitsky nggawe pernyataan sing cocog. Miturut dheweke, intelijen militer wis netepake yen tentara Belarus wis konsentrasi 6 batalyon kanthi kendaraan lapis baja ing cedhak tapel wates Ukraina.

Dina iki, miturut intelijen militer Ukraina, 6 batalyon dikonsentrasi ing cedhak tapel wates kita. Iki minangka batalyon mekanis, iki minangka batalyon pasukan udhara sing diarani komando pasukan operasi khusus.

Skibitsky ngandika.

Ing wektu sing padha, Kyiv ora mbantah manawa Rusia bisa uga nggunakake wilayah Belarus kaping pindho kanggo nyerang saka sisih lor.
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexey Krasnov
    Alexey Krasnov 9 Oktober 2022 08:37
    0
    Saiki aku bakal nuduhake sampeyan saka ngendi dheweke pengin nyerang Belarus
  2. kula 1970
    kula 1970 9 Oktober 2022 08:41
    +5
    Yen padha uga pancing Belarus, kene, njagong lan guess, apa ana rencana kuwi utawa ora?
    1. ZoV
      ZoV 9 Oktober 2022 08:52
      -2
      Kutipan: my 1970
      Yen padha uga pancing Belarus, kene, njagong lan guess, apa ana rencana kuwi utawa ora?

      Temenan bakal kecanthol .. Ekspansi konflik kasebut migunani banget kanggo Kulon!
      Rencana kaya ngono wis ana ing dalan.
      1. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 9 Oktober 2022 12:17
        0
        Kutipan saka ZOV
        Perluasan konflik kasebut migunani banget kanggo Kulon!

        West ing tangan, nyolong, - ora bakal overstrain.
        1. ZoV
          ZoV 9 Oktober 2022 17:41
          0
          Kutipan: Smoky_in_smoke
          Kutipan saka ZOV
          Perluasan konflik kasebut migunani banget kanggo Kulon!

          West ing tangan, nyolong, - ora bakal overstrain.

          Inggih, Zelensky ora peduli karo Ukrainia, lsp.
          Dheweke nggawe geshefts lan nari kanggo Anglo-Saxon lan Israel.
        2. mbayar
          mbayar 9 Oktober 2022 18:22
          0
          Yen Belarus melu konflik, Polandia bisa metu ing sisih Ukraina. Lan Polandia mung ngumpulake pasukan ing tapel wates Belarusia, terus-terusan provokasi, mbukak geni biasa saka bedhil (sanajan adoh ing udhara) - cetha provoking.
          Polandia, kaya Ukraina, wis mobilized, nambah ukuran tentara dening 4 kaping, lan Unit anyar wis liwati latihan lan koordinasi pertempuran.
          Lan lagi cepet-cepet - nganti reservists mobilized ing Federasi Rusia leveled kekuatan saka pihak. Lan ora kanggo apa-apa Lukashenko ngendika yen dheweke duwe 500 ewu cadangan sing dilatih ... Iku wektu kanggo Old Man kanggo nggawa cadangan - mungsuh wis mobilized.
          1. Zakirov Damir
            Zakirov Damir 9 Oktober 2022 21:05
            0
            Kutipan saka bayard
            Yen Belarus melu konflik, Polandia bisa metu ing sisih Ukraina. Lan Polandia mung ngumpulake pasukan ing tapel wates Belarusia, terus-terusan provokasi, mbukak geni biasa saka bedhil (sanajan adoh ing udhara) - cetha provoking.

            Polandia lan Lithuania ora bisa ngenteni nganti Belarus melu.

            Kutipan saka bayard
            Polandia, kaya Ukraina, wis mobilized, nambah ukuran tentara dening 4 kaping, lan Unit anyar wis liwati latihan lan koordinasi pertempuran.

            Belarus, saliyane 90 ewu, bisa mbukak nganti 300 ewu cadangan. Dadi Polyakov lan Lithuania bakal bisa "meremet".

            Pitakonan mung pasokan lan, aku percaya, Federasi Rusia bakal mbantu iki.
            1. Smoke_in_smoke
              Smoke_in_smoke 10 Oktober 2022 05:04
              +1
              Sadurunge, iki diarani promosi flywheel perang.
              perang gedhe.
            2. mbayar
              mbayar 10 Oktober 2022 12:52
              0
              Quote: Zakirov Damir
              Belarus, saliyane 90 ewu, bisa mbukak nganti 300 ewu cadangan. Dadi Polyakov lan Lithuania bakal bisa "meremet".

              Kasunyatane mung Polandia sing wis nggawa ukuran tentarane nganti 400 ewu, sanajan ora ana woro-woro mobilisasi. Lan tambahan 300 ewu iki wis dilatih, dilengkapi, bersenjata lan nindakake koordinasi tempur. Dheweke nggunakake 8 wulan iki kanthi maksimal. Lan tanpa mobilisasi resmi.
              Lan Belarus diubengi ing telung sisih - antarane Polandia, negara Baltik lan Ukraina kulon. Dadi dhuwit 90 ewu sing diduweni Pak Tua mesthi ora bakal cukup. Dheweke ujar manawa dheweke duwe cadangan sing dilatih 500 ewu wong. Aku sing ing kahanan saiki, nalika lagi njupuk ing tapel wates Polandia (dadi adoh ing udhara, nanging asring lan ajeg), Old Man perlu kanggo RENCANA, nganti ngumumake mobilisasi, kanggo nambah nomer pasukan bersenjata kanggo ing paling 300 ewu wong. lan melu nyiapake pasukan lan sarana pertahanan teritorial (lan ing Republik Belarus dheweke wis ngatasi masalah iki).
    2. Sniper
      Sniper 9 Oktober 2022 08:57
      +5
      Kabeh iku prasaja ing kene. Sampeyan ora bisa dadi setengah sekutu.
      1. AAK
        AAK 9 Oktober 2022 09:07
        + 15
        Kanggo Belarus, cukup mung ora dadi mungsuh, saliyane, luwih penting kanggo mesthekake flank nglawan Psheks lan Tribalts, Belarusians mung ora bakal bisa perang karo dill, wong-wong iki ora duwe bitterness militèr perlu, 30 taun saka negara tanpa konflik militèr (partisipasi nemen saka pedunung Belarus ing perang - Afghanistan).
        1. gerome
          gerome 9 Oktober 2022 09:41
          -5
          Aku setuju, nanging ing sisih liya, Republik Belarus, minangka sekutu, bisa ngirim paling sethithik batalyon prajurit sing dilatih kanggo NVO. Kanggo apa? Supaya ora dadi setengah sekutu.
        2. Uni Soviet
          Uni Soviet 9 Oktober 2022 10:17
          +1
          Ing 10. Aku katon watara lan gumun.. akeh mung ora ngerti.. Kenapa. Dheweke bakal tahan sing terakhir sanajan ing eksekusi.
        3. gratis
          gratis 9 Oktober 2022 12:15
          +3
          Sampeyan ora bisa ngremehake wong-wong mau, nalika Perang Donya II, partisan Belarusian aktif banget lan ora ana Bandera ing antarane, sanajan sadurunge perang uga ora duwe pengalaman, lan menehi lampu Fritz. Mesthi, wong bakal ngomong yen partisans dipimpin dening sel komunis utawa perwira biasa, nanging Belarusians perang ing detasemen lan diwenehake (didhelikake, informed) populasi Belarusian lokal, kang desa punishers burned kanggo lemah.
          1. Dmitrii
            Dmitrii 9 Oktober 2022 12:32
            +2
            Simbahku iku Belarusia, dheweke wiwit perang saka 39 ing Polandia, lan rampung ing Korea. Dadi ora perlu mikir yen Rusia luwih apik tinimbang Belarusians, yen ora, dheweke uga ngremehake Ukrainia ...
          2. VSO-396
            VSO-396 9 Oktober 2022 16:14
            0
            Quote: gratis
            Sampeyan ora bisa ngremehake wong-wong mau, nalika Perang Donya II, partisan Belarusian aktif banget lan ora ana Bandera ing antarane, sanajan sadurunge perang uga ora duwe pengalaman, lan menehi lampu Fritz. Mesthi, wong bakal ngomong yen partisans dipimpin dening sel komunis utawa perwira biasa, nanging Belarusians perang ing detasemen lan diwenehake (didhelikake, informed) populasi Belarusian lokal, kang desa punishers burned kanggo lemah.

            Lan sampeyan maca ing wiki: Kabeh ana ing Belarus Kulon, lan Tentara Craiova, lan "kucing ireng" (nasionalis lokal)
            1. nikel
              nikel 9 Oktober 2022 21:57
              0
              Brest uga Belarus Kulon. Lan Baranovichi karo Lida. Miturut cara, kanggo advance liwat Polissya, ngendi rawa ora duwe bathi. Utamane yen ana benteng normal.
    3. Elf
      Elf 9 Oktober 2022 14:23
      -1
      Ing kene ana wong sing mbayar setengah meter ...
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Charik
        Charik 9 Oktober 2022 17:03
        -2
        teka-teki apa, kanggo sapa kanggo apa?
  3. Mythos
    Mythos 9 Oktober 2022 08:42
    +5
    Ing Ukraina, dheweke ujar manawa dheweke ora duwe rencana, informasi kasebut ora bener, lan umume kabeh iki minangka "provokasi Rusia" sing tujuane ngremehake panguwasa Ukraina.

    Wong-wong mau bakal murub lan ngomong yen wong Belarusia nembak awake dhewe lan umume wong Rusia sing disalahake.
    1. Taimen
      Taimen 9 Oktober 2022 08:57
      +7
      We nggawa cathetan, ngenteni, saiki aku bakal mbukak piano, aku bakal muter. Ya, kita diplomatis.
  4. Normann
    Normann 9 Oktober 2022 08:44
    +1
    Apa tegese
    sing diarani Komando Pasukan Operasi Khusus
    Sing diarani.
  5. 9 PA
    9 PA 9 Oktober 2022 08:44
    + 11
    Old Man miturut klasik, nanging kanggo apa ???

    Miturut cara, garis abang anyar diumumake, nyedhiyakake sistem jarak jauh, ing. Lan kasunyatane yen jembatan ambruk iku kabeh omong kosong

    Iku wis misale jek sing iki ora NWO, nanging operasi kanggo mbuwang populasi
    1. pelaut2
      pelaut2 9 Oktober 2022 08:53
      +7
      iki perang aneh. malah Kadyrov paling setya bingung.
      1. Drotro
        Drotro 9 Oktober 2022 09:47
        +3
        Absurdity rampung. Aku mbaleni - iki bisa dingerteni yen wong ora mati ing wektu sing padha.
        Ana pratandha liyane lan liyane sing tujuan kabeh iki sabenere pati saka Slavs. Medeni yen dipikir.
  6. mordvin 3
    mordvin 3 9 Oktober 2022 08:45
    -14
    Wong tuwa maneh nutupi bokonge sing licik.
  7. Ural_engineer
    Ural_engineer 9 Oktober 2022 08:46
    + 15
    Miturut dheweke, intelijen militer wis netepake yen tentara Belarus wis konsentrasi 6 batalyon kanthi kendaraan lapis baja ing cedhak tapel wates Ukraina.

    Inggih, punika alam. Nalika pepadhamu wis metu saka ril, dheweke ngatur kudeta, fasisme rehabilitasi, mesthi, tapel wates kudu dikuatake.
    Miturut cara, Polandia lan Romania liyane uga ditarik munggah pasukan menyang tapel wates Ukraina. Utawa iku beda?
    1. Yuri Pravoslavny
      Yuri Pravoslavny 9 Oktober 2022 08:53
      0
      Bener, ing wektu saiki sampeyan ora kudu percaya karo omongane pepadhamu. Sampeyan kudu njaga mripat metu kanggo wong.
    2. stelltok
      stelltok 9 Oktober 2022 09:02
      +5
      Miturut cara, Polandia lan Romania liyane uga ditarik munggah pasukan menyang tapel wates Ukraina. Utawa iku beda?

      Iki beda. Perlu dimangerteni.
    3. Mythos
      Mythos 9 Oktober 2022 09:05
      +3
      Lan padha kanggo Belarus. Ing pangerten, iki liya, ketoke dheweke uga mikir kanggo muter skenario Belarusia. We tindak rampung sirah liwat tumit.
  8. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 9 Oktober 2022 08:49
    -4
    Umumé, mesthine aneh banget kanggo nyeret Belarus menyang perang lan ora nggunakake springboard sing apik banget. Sanajan, kanthi Staff Umum lan komando dhuwur, ora nggumunake ...
    1. gerome
      gerome 9 Oktober 2022 09:44
      +3
      opo? Kita nyerang Kyiv saka wilayah Belarus, lan penerbangan strategis kita saka kana nyerang Ukraina.
  9. Ular Rakun
    Ular Rakun 9 Oktober 2022 08:53
    -9
    Old Man wis ana ing kejut kanggo 8 sasi, ndeleng apa jenis "sekutu" kang.
  10. FASTWOLF
    FASTWOLF 9 Oktober 2022 08:55
    -1
    pass cathetan kaya ing SMA tenan kita arep mrana.
  11. yuriy55
    yuriy55 9 Oktober 2022 08:55
    +3
    Minsk nuduh Kyiv nyiapake serangan ing wilayah Belarus

    Ya ... Ing kene kita wis ngomong babagan "dheweke utawa kita" ...
    Mungkin ing peran Liga Supreme bakal luwih apik lan wani? recourse
    1. Normann
      Normann 9 Oktober 2022 09:00
      +1
      Nanging kuwi dudu kasunyatan. Siji mantan) perwira intelijen, lan pimpinan kapindho ..... negara sing rada cilik, lan jelas kanggo kabeh wong sing ora ngerti akeh.
      1. yuriy55
        yuriy55 9 Oktober 2022 09:29
        +3
        Kutipan saka Norman
        Siji mantan) pramuka, lan pimpinan kapindho

        Opo sing iso tak unekke? Kita wis sinau katrampilan pramuka (utawa direktur DOSA?) ... Kita wis ndeleng katrampilan pertanian liyane ...
        Lan Vasily Ivanovich minangka tukang kayu sadurunge layanan lan mbuktekake awake dhewe ... Mungkin tujuane dana kasebut digunakake?
        Lan Dmitry Mikhailovich Karbyshev njabat Republik Ingushetia lan martir kanggo cita-cita VOsr ing Mauthausen:
        Tanggal 21 Februari 1945, aku teka ing kamp konsentrasi Mauthausen karo 12 perwira sing ditawan. Sawise tekan ing kamp, ​​aku ngerti yen tanggal 17 Februari, sekelompok wong 400 dipisahake saka total massa tawanan, ing ngendi Letnan Jenderal Karbyshev uga rampung. Wong 400 iki diudani lan ditinggal ngadeg ing dalan; sing ing kesehatan miskin mati, lan padha langsung dikirim menyang firebox saka krematorium camp, nalika liyane padha mimpin karo klub menyang padusan kadhemen. Nganti jam 12 esuk, eksekusi iki diulang kaping pirang-pirang. Ing jam 12 esuk, sajrone eksekusi liyane, Comrade Karbyshev nyimpang saka tekanan banyu adhem lan tiwas kanthi baton ing sirah. Jasad Karbyshev diobong ing krematorium kamp.

        mantan tawanan perang Letnan Kolonel Sorokin.
        Versi resmi netepi posisi sing tanggal 18 Februari 1945, ing Mauthausen, sekelompok tahanan, bebarengan karo Karbyshev, disiram banyu adhem ing frost 12 derajat, sawise jenderal 64 taun ora urip. .
      2. Charik
        Charik 9 Oktober 2022 17:07
        -3
        Sapa pejabat intelijen? Lukashenka utawa apa? mula dheweke dadi presiden sajrone 30 taun, sadurunge dheweke kaya direktur peternakan negara (utawa kaya ngono)
        1. Normann
          Normann 9 Oktober 2022 18:40
          0
          Kayane kabeh wong wis jelas lan bisa dingerteni sapa mantan pejabat intelijen)
          1. Charik
            Charik 9 Oktober 2022 20:00
            -2
            Ya, iku bisa dingerteni, nanging aku ora nate dadi pramuka kanthi militer utawa babagan lembaga intelijen.
  12. Engineer
    Engineer 9 Oktober 2022 09:03
    +2
    "Aku bakal nuduhake sampeyan ing ngendi serangan kasebut disiapake ing Belarus." Mangsa 2
  13. Nychego
    Nychego 9 Oktober 2022 09:05
    -15
    Apa garudha kentang nguripake pundhak?
  14. Ludmila Myshkina
    Ludmila Myshkina 9 Oktober 2022 09:07
    -2
    ya, kabeh marathon zombie tryndyat sing lagi miwiti Geraniums saka wilayah Belarus. Belarus wektu iki, ora kaya 8 taun, ora bakal bisa mandheg. luwih-luwih, zeukropia pancen kudu ditarik menyang konfrontasi sing dawa lan mbukak antarane NATO lan Federasi Rusia.
  15. Panguwasa
    Panguwasa 9 Oktober 2022 09:26
    +3
    Kutipan saka sniper
    Kabeh iku prasaja ing kene. Sampeyan ora bisa dadi setengah sekutu.

    Lan iki ditrapake kanggo loro-lorone serikat pekerja.
    1. d.zacharith
      d.zacharith 9 Oktober 2022 10:04
      -3
      Kanthi sekutu kaya Federasi Rusia, ora perlu mungsuh
      1. Charik
        Charik 9 Oktober 2022 17:10
        -3
        lagi ngapa neng kene - kowe mlayu menyang peternakan kupu-kupu kanggo nyekel kupu-kupu, omong kosong
      2. Normann
        Normann 9 Oktober 2022 18:44
        0
        Lan kok ngono?................................
  16. stels_07
    stels_07 9 Oktober 2022 09:30
    -1
    Saka pirang-pirang arah sing disiapake?
  17. Sketsa53
    Sketsa53 9 Oktober 2022 09:31
    +5
    Ya ... ora gampang saiki kanggo Old Man, saka loro-lorone (Kulon lan Lor-Kulon) NATO, saka katelu ... "edan" saka wilayah 404. 60 bayonet kanggo 000, plus kita mbuwang meh 100 ana. . Ayo Wong Tua njaga Pshekov ing kadohan .... cukup
  18. gerome
    gerome 9 Oktober 2022 10:01
    +7
    Lan carane Lukashenka setya marang Ukraina, lan Ukraina jahat, kanggo nanggepi dheweke, ndhukung gerakan BKB, lan pisanan nemtokke sanksi marang Belarus, malah sadurunge EU. Apa jenis politik Ukrainians-scum! Pengkhianat saka kabeh, mung kanggo cling kanggo urip apik!
  19. Mauritius
    Mauritius 9 Oktober 2022 10:15
    +3
    miturut intelijen militer Ukrainia, cedhak tapel wates kita klempakan 6 batalyon.
    belay Ai-yay-yay .... 6 batalyon ngancam Tentara Pertama Eropa! wong bodho isin....
  20. Max1995
    Max1995 9 Oktober 2022 10:20
    -1
    Dadi Rusia wis diantemi saka Republik Belarus, lan wong tuwa wis dituduh padha.
    Dibaleni.
    Bisa dideleng yen dheweke pengin mbaleni Z wis
  21. g_ae
    g_ae 9 Oktober 2022 10:33
    0
    Ukrainia ora bakal sbreshet - ora bakal urip dina. Dheweke durung mangsuli kita kanggo Khatyn.
  22. Zulugami
    Zulugami 9 Oktober 2022 10:56
    -1
    Ana uga video babagan carane Belarusians disiapake kanggo nglawan dhewe, mung ana wanita
  23. Ruswolf
    Ruswolf 9 Oktober 2022 11:21
    +2
    Ukraina, kaya udan ing kahanan garing lan kurang banyu, perlu kanggo tarik Belarus. Saiki iki disassembly - yaiku, Disassembly - antarane Rusia lan Ukraina. Yen Belarus ditarik ing, Ukraina duwe kesempatan kanggo narik Polandia lan Baltik dadi musuhan. Lan iki minangka Perang skala lengkap kanthi kabeh akibat
    1. Normann
      Normann 9 Oktober 2022 18:46
      0
      Lan saiki dheweke ora kaya ngono.(((......................
  24. Arcady007
    Arcady007 9 Oktober 2022 11:26
    +1
    Belarus bakal kena serangan amarga nggunakake wilayahe dening kita.
    Ing babagan iki, ora ana garis abang kanggo Ukrainia, utamane saiki, nalika padha ngrasakake euforia saka kamenangan.
    1. nikel
      nikel 9 Oktober 2022 21:59
      0
      Belarus wiwitane ditargetake amarga Lukas, lan ora amarga partisipasi saka wilayahe. Peralatan uga teka saka Polandia.
  25. Penetes
    Penetes 9 Oktober 2022 11:51
    -5
    Bapak lemes ing sirah. Tunggul kasebut cetha - kabeh CSTO "snap" ing sisih kulon bebarengan. Lungguh luwih..
  26. Cap.Nemo58rus
    Cap.Nemo58rus 9 Oktober 2022 13:45
    0
    Ing wektu sing padha, Kyiv ora mbantah manawa Rusia bisa uga nggunakake wilayah Belarus kaping pindho kanggo nyerang saka sisih lor.

    Iki kudune wis rampung setengah taun kepungkur. Tata letak bakal beda banget. Bapak "sedikit"
    pipis
    1. Cap.Nemo58rus
      Cap.Nemo58rus 9 Oktober 2022 13:48
      -1
      Lan oligarki kita, pemilik, ibune, dheweke ora menehi ...
      1. nikel
        nikel 9 Oktober 2022 22:00
        0
        Aja ngece sandalku. Oligarki kita mung duwe real estate ing Rusia.