Review militèr

Slovakia ngirim liyane 155-mm bedhil poto-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina

86
Slovakia ngirim liyane 155-mm bedhil poto-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina

Ukraina nampa batch liyane saka Slovak Zuzana 2 self-propelled artileri gunung, bedhil poto-propelled wis ing wilayah Ukraina. Iki diumumake dening Menteri Pertahanan Slovakia Yaroslav Nagy.


Bratislava terus ngirim batch prajanji saka 155-mm bedhil poto-propelled Zuzana 2, wis ditransfer loro panginstalan liyane kanggo papat wis dikirim ing Agustus. Mangkono, nganti saiki, Kyiv wis nampa enem bedhil self-propelled saka wolung janji. Kanggo loro liyane, durung ana informasi. Miturut menteri pertahanan Slovak, dheweke nemtokake wektu transfer bedhil sing digerakake dhewe kanggo pas karo ulang tahun Presiden Rusia Vladimir Putin, diarani "hadiah."

(...) Loro liyane Zuzana 2 anyar wis ana ing Ukraina. Lan akeh liyane

- ngandika Yaroslav Nagy, nolak kanggo nerangake apa sing didhelikake ing tembung "lan akeh liyane."

Kangge, taun sabanjuré Kyiv bakal nampa kumpulan liyane saka produksi anyar Zuzana 2 bedhil self-propelled, kang bakal nglumpuk ing pabrik Slovak Konštrukta Defense karo dhuwit saka Jerman, Norwegia lan Denmark. Persetujuan sing cocog wis ditandatangani. Secara total, Kyiv bakal nampa 16 (nembelas) artileri 155-mm Zuzana 2 anyar. Tanggal pangiriman sing tepat durung diumumake, nanging kabeh batch kudu mlebu layanan karo Angkatan Bersenjata Ukraina sadurunge pungkasan taun 2023.

Senjata mandhiri kanthi roda Zuzana 2 diprodhuksi dening Konštrukta-Defence. Howitzer 155-mm adhedhasar sasis Tatra T 815-7 anyar, turret nduweni tingkat proteksi kaping 3 miturut standar STANAG 4569 (tahan proyektil 155-mm ing jarak 60 m), jarak tembak yaiku 30 km, maksimum 41 km (aktif - projectile roket). Iku ing layanan karo Angkatan Bersenjata Slovak.
86 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ulan.1812
    Ulan.1812 9 Oktober 2022 13:38
    + 23
    Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan. Suwene?
    1. kredo
      kredo 9 Oktober 2022 13:50
      +3
      Kutipan: Ulan.1812
      Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan. Suwene?

      Aku maca pitakonan sing padha ditakoni dening mantan wartawan Tolstoy, lan saiki dadi wakil Duma Negara, lan sadurunge dheweke pitakonan sing padha dijaluk atusan kaping dening wong liya, kalebu mantan pimpinan militer, ora kanggo sebutno yuta warga. saka Rusia lan ora mung sing dijaluk saben dina ing macem-macem situs Internet, ing karya lan ing ngarep.

      Lan nanggepi, kasepen lan nol reaksi.

      Mungkin kita ngenteni wiwitan implementasine sawetara rencana sing apik, sanalika jam "X" teka?
      1. Ivan Ivanov
        Ivan Ivanov 9 Oktober 2022 13:53
        +3
        Iku wektu kanggo takon pitakonan iki bebarengan ing tembok saka Kremlin, yen padha ora pengin ngomong karo wakil individu, sampeyan bisa muter game lan gabungke kabeh. Aku uga pengin pracaya ing jam X, kita padha nunggu wong miturut persetujuan Minsk, carane everyone ngelingi mburi - Khokhlyatina disiapake, ndudhuk ing, sepisan maneh ngatur kanggo inflate panguwasa karo sawetara jenis "aset pro-Rusia. ".
        Kita, stroking ancang-ancang sing, ora perlu kanggo njupuk ing lapangan ing biathlons lan latihan liyane, nanging kanggo sinau pengalaman LDNR, ngirim wong ana kanggo internship, badai model Avdiivka kanggo 5 taun, nindakake kamp latihan ing tentara kanggo eselon katelu kaloro, supaya njaluk nomer tengen wong, ngatasi ing siji.
        1. Tatiana
          Tatiana 9 Oktober 2022 14:09
          -4
          Slovakia ngirim liyane 155-mm bedhil poto-propelled Zuzana 2 kanggo Ukraina

          Luwih elek kahanan ekonomi ing negara sing dijajah Washington (ing Slowakia sing padha):
          1) luwih akeh nganggur ing negara iki, ngisi angkatan bersenjata agresor donya minangka "pakan meriam" asli lan
          2) bisnis liyane berkembang ing negara iki kanggo Advertisement saka senjata dhewe lan babagan RESALE senjata asing kanggo pangembangan kompleks industri militer saka agresor utama, yaiku kanggo pangembangan kompleks industri militer AS lan kabijakan nasional kekaisaran trans-Atlantik sing agresif - yaiku kanggo para pemodal globalis saka Washington lan London.
        2. 4 ikit
          4 ikit 9 Oktober 2022 15:19
          +1
          Ivan Ivanov
          Kita, stroking ancang-ancang, kudu njupuk ora ing lapangan ........

          Iku kabeh diwiwiti akeh sadurungé. Aku ketemu Nazi iki bali ing Abkhazia ing 1992, banjur ing S. Kaukasus lan ing ukuran lengkap ing Ossetia Kidul ing 2008. Sayange akeh sing bisa oncat nalika iku. Nanging ora ana apa-apa, ayo padha ngelingake kabeh.
      2. Ivan Ivanov
        Ivan Ivanov 9 Oktober 2022 14:15
        +2
        Miturut cara, aku wonder kok Tolstoy takon pitakonan iki mung sapisan, kok ora terus kanggo mindhah umum? Apa dheweke diwenehi jawaban sing pasti?
        1. NAF-NAF
          NAF-NAF 9 Oktober 2022 15:32
          0
          Apa dheweke diwenehi jawaban sing pasti?

          .... utawa menehi pitunjuk lengkap
      3. Leonidich
        Leonidich 9 Oktober 2022 15:02
        -1
        Kita ngenteni dheweke ngliwati garis abang sing ora ana sing ngerti bakal digambar. Lan bisa uga yen kabeh wis rapi lan kabeh wong ing manajemen ndhuwur bakal yakin manawa iki ora bakal cilaka mat. negara banjur bisa lan bakal tekan kreteg, stasiun sepur lan infrastruktur liyane.
      4. Ulan.1812
        Ulan.1812 9 Oktober 2022 20:40
        0
        Quote: kredo
        Kutipan: Ulan.1812
        Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan. Suwene?

        Aku maca pitakonan sing padha ditakoni dening mantan wartawan Tolstoy, lan saiki dadi wakil Duma Negara, lan sadurunge dheweke pitakonan sing padha dijaluk atusan kaping dening wong liya, kalebu mantan pimpinan militer, ora kanggo sebutno yuta warga. saka Rusia lan ora mung sing dijaluk saben dina ing macem-macem situs Internet, ing karya lan ing ngarep.

        Lan nanggepi, kasepen lan nol reaksi.

        Mungkin kita ngenteni wiwitan implementasine sawetara rencana sing apik, sanalika jam "X" teka?

        Wah ... kita wis ngenteni gerakan sarwa, nanging saiki, prajurit lan sipil kita tiwas saka senjata iki.
        Mung siji kesimpulan nyaranake dhewe - oligarki Rusia wis dibagi properti Ukrainia lan njaluk supaya ora numpes.
    2. Heisenberg
      Heisenberg 9 Oktober 2022 14:00
      +7
      Suwene?
      Kene Abramovich bakal ngidini kanggo perang kanggo nyata, banjur kita bakal miwiti, i.e. ora tau.
    3. 1984
      1984 9 Oktober 2022 14:23
      +2
      sepisanan, bedhil poto-propelled sing rodha supaya padha bisa drive aman ing dalan umum ing dhewe, ora bakal ana masalah karo ngisi bahan bakar, lan liya, carane propose kanggo numpes railway? jotosan menyang kanvas karo iskander utawa kaliber ora mimpin kanggo apa-apa, tim repair bakal pour puing menyang corong ing sawetara jam, ngganti sleepers lan ril, mung kreteg bisa numpes, nanging pisanan, murub Haymars ing Jembatan Antonovsky nuduhake yen iki angel banget, lan kaping pindho, kanggo Ukraina cukup pertahanan anti-pesawat wis diwenehake, sing, aku ora mangu-mangu, njaga jembatan kasebut ing wiwitan, kajaba sampeyan pengin numpak truk kanthi pirang-pirang ton. bahan peledak lan nyopir dhewe ing salah sawijining ...
      1. mbah kakung
        mbah kakung 9 Oktober 2022 14:24
        -7
        apik Slavs ... sayangé adik ora rampung sampeyan mati.
      2. Voronezh
        Voronezh 9 Oktober 2022 14:39
        +4
        Ana kreteg ing saben dalan nang endi wae. Lan ora piyambak. Jembatan kasebut, yen sampeyan nggarap kanthi kualitas dhuwur, ora bisa dibalekake sajrone sawetara jam. Lan ing proses pemulihan, sampeyan bisa olahraga maneh. Nanging iki yen gelut lan ora niru....
      3. NKT
        NKT 9 Oktober 2022 14:54
        +2
        Kanggo sabotase ing mburi garis mungsuh, ana brigade GRU
      4. Ulan.1812
        Ulan.1812 9 Oktober 2022 20:57
        +1
        Kutipan: 1984
        sepisanan, bedhil poto-propelled sing rodha supaya padha bisa drive aman ing dalan umum ing dhewe, ora bakal ana masalah karo ngisi bahan bakar, lan liya, carane propose kanggo numpes railway? jotosan menyang kanvas karo iskander utawa kaliber ora mimpin kanggo apa-apa, tim repair bakal pour puing menyang corong ing sawetara jam, ngganti sleepers lan ril, mung kreteg bisa numpes, nanging pisanan, murub Haymars ing Jembatan Antonovsky nuduhake yen iki angel banget, lan kaping pindho, kanggo Ukraina cukup pertahanan anti-pesawat wis diwenehake, sing, aku ora mangu-mangu, njaga jembatan kasebut ing wiwitan, kajaba sampeyan pengin numpak truk kanthi pirang-pirang ton. bahan peledak lan nyopir dhewe ing salah sawijining ...

        Minangka mantan pejabat VOSO ing spesialisasi militer kapindho lan lulusan MIIT, aku bakal mangsuli.
        Mesthine, ora ana gunane kanggo nutul jalur sepur. Cepet pulih.
        Kita ngisi corong, mbuwang kisi rel-sleeper lan terus. Dadi ngrusak ril ing trek minangka latihan kosong.
        Sampeyan kudu numpes simpul sepur. Iki minangka switch "lurung". Ngalih simpul, gudang lan rel lan switch, kren sepur, lapisan rel lan liya-liyane. Depot lokomotif, titik peralatan lokomotif, ruang kontrol, gardu traksi, lsp.
        Kabeh iki angel lan angel lan dawa kanggo mulihake.
        Lan mesthi, limang checkpoints railway ing tapel wates kulon Ukraina. Ing kana dheweke ngganti kreta roda saka ukuran Eropa menyang kita.
        Lan iki ora proses cepet. Saben gerbong kudu diangkat ing lift, sawetara kreta kudu digulung supaya pas karo wong liya.
        Dadi yen sampeyan numpes kabeh iki, sampeyan bisa ngganggu pesen sepur kanggo dangu.
        Roda uga nyimpen sumber daya. Dheweke ora pindhah ing dalan negara, nanging ing dalan gedhe, lan iki minangka tujuan kanggo VKS.
        Dadi kabeh bisa ditindakake, sing dibutuhake mung pesen saka tentara saka pimpinan politik.
    4. rotkiv04
      rotkiv04 9 Oktober 2022 14:34
      +2
      Kutipan: Ulan.1812
      Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan. Suwene?

      sawise reaksi generalisimo Kremlin kanggo ngrusak jembatan, siji bisa nyana yen sanajan Ukronazis mbuwang bom nuklir sing reged, ora ana sing bakal owah, sayangé panguwasa duwe rags sing saben wong ngusap sikilé.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 9 Oktober 2022 21:00
        +2
        Ya ... ora ana crita sing luwih sedhih ing jagad iki tinimbang crita kekuwatan Kremlin.
    5. gafovec
      gafovec 9 Oktober 2022 15:18
      +2
      Nganti ngisi bensin. Sawise kabeh, kita minangka pemasok sing dipercaya ...
      1. 4 ikit
        4 ikit 9 Oktober 2022 15:40
        +2
        gafovec..... Sawise kabeh, kita dadi supplier sing bisa dipercaya...

        Dheweke kudu terus adol gas lan bahan bakar, mung regane kudu exorbitant kanggo wong-wong mau, ora ana kontrak jangka panjang, diskon lan volume gedhe. Ekonomi, standar urip, ayo padha lungguh ing bokong.
    6. mbayar
      mbayar 9 Oktober 2022 15:21
      0
      Kutipan: Ulan.1812
      Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan.

      Ing mantan Ukraina, diumumake yen serangan UAV "Geran-2" dikirim menyang Belarus. Ketoke mung kanggo nggayuh infrastruktur sepur - gardu traksi, eselon kanthi senjata lan amunisi, papan konsentrasi peralatan sing diwenehake, fasilitas panyimpenan minyak, lsp.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 9 Oktober 2022 21:03
        0
        Ayo ndeleng. Lha yen ngono. Mung Geranium rada ringkih. Ing kene, kaliber, keris lan iskander dibutuhake lan bom udara kanthi daya dhuwur.
        1. mbayar
          mbayar 10 Oktober 2022 12:38
          +1
          Cukup kanggo mateni gardu traksi Geranium, uga ngrusak tangki panyimpenan minyak.
          Lan yen pusat kontrol kasedhiya saka UAV liyane, asor saka obah Sepur karo senjata, amunisi, etc., uga ora dadi masalah.
          Lan serangan karo Kaliber, X-101, X-65, X-22, lan sapiturute wis dikirim sedina muput. Dina iki. Ana wangsulan.
          1. Ulan.1812
            Ulan.1812 10 Oktober 2022 14:39
            +1
            Kutipan saka bayard
            Cukup kanggo mateni gardu traksi Geranium, uga ngrusak tangki panyimpenan minyak.
            Lan yen pusat kontrol kasedhiya saka UAV liyane, asor saka obah Sepur karo senjata, amunisi, etc., uga ora dadi masalah.
            Lan serangan karo Kaliber, X-101, X-65, X-22, lan sapiturute wis dikirim sedina muput. Dina iki. Ana wangsulan.

            Ya, dhuwurku mesthi ketinggalan jaman sawise kedadeyan saiki. Sugeng dina. Angger dudu acara sepisan.
            1. Ulan.1812
              Ulan.1812 10 Oktober 2022 14:46
              +1
              Panyerat sing disiksa, ngganti tembung miturut kawicaksanane. Mesthi kirimanku, ora dhuwur.
              Kutipan: Ulan.1812
              Kutipan saka bayard
              Cukup kanggo mateni gardu traksi Geranium, uga ngrusak tangki panyimpenan minyak.
              Lan yen pusat kontrol kasedhiya saka UAV liyane, asor saka obah Sepur karo senjata, amunisi, etc., uga ora dadi masalah.
              Lan serangan karo Kaliber, X-101, X-65, X-22, lan sapiturute wis dikirim sedina muput. Dina iki. Ana wangsulan.

              Ya, dhuwurku mesthi ketinggalan jaman sawise kedadeyan saiki. Sugeng dina. Angger dudu acara sepisan.

              Panyerat tormented, ngganti tembung ing discretion kang. Mesthi "postinganku", ora wutah.
    7. solar
      solar 9 Oktober 2022 15:24
      0
      Apa ngenteni? Dheweke ing trailer.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 9 Oktober 2022 21:05
        0
        Kutipan saka solar
        Apa ngenteni? Dheweke ing trailer.

        Dheweke nyoba nggawa peralatan apa wae kanthi rel kanthi cedhak karo wilayah pertempuran kanggo nylametake sumber daya.
        1. solar
          solar 9 Oktober 2022 23:40
          0
          lan yen sampeyan menehi kulo ing Trailer, kaya ing foto, iku sumber daya ngginakaken? Sampeyan bisa nyedhaki kanthi trailer tinimbang kanthi sepur
          1. Vazovskiy Max
            Vazovskiy Max 10 Oktober 2022 04:19
            0
            Napa dheweke butuh trailer, iki dudu kendaraan stasioner? nglirik
            1. solar
              solar 10 Oktober 2022 08:54
              0
              kanggo transportasi, mesthi.
              Ana sing ngirim ing ndhuwur
              Lan kanthi tenang bakal teka ing garis ngarep kanthi sepur, sing bisa digunakake tanpa alangan. Suwene?

              Railway ora perlu kanggo iki, karo sukses padha sampeyan bisa nggawa trailer-platform, malah luwih trep. Ing foto ing screensaver, dheweke mung ana ing platform kasebut. Lan sumber daya ora digunakake kanggo gerakan jangka panjang dhewe, lan transportasi luwih cepet lan luwih gampang.
          2. Ulan.1812
            Ulan.1812 10 Oktober 2022 14:43
            0
            Kutipan saka solar
            lan yen sampeyan menehi kulo ing Trailer, kaya ing foto, iku sumber daya ngginakaken? Sampeyan bisa nyedhaki kanthi trailer tinimbang kanthi sepur

            Ya wis dikonsumsi. Etung pira kilometer saka tapel wates karo Polandia nganti garis ngarep. Lan ora ana sing ujar manawa kudu nggawa langsung menyang trenches ing platform sepur. Kanggo stasiun unloading paling cedhak kanggo 100-200 km. Liyane iku dhewe.
            1. solar
              solar 10 Oktober 2022 16:59
              0
              lan carane ngginakaken yen digawa ing platform? lan sampeyan bisa numpak menyang area aplikasi luwih cedhak - ora disambungake menyang stasiun sepur, sampeyan bisa mbongkar ing ngendi wae, sanajan mung ing dalan.
              1. Ulan.1812
                Ulan.1812 10 Oktober 2022 18:10
                0
                Kutipan saka solar
                lan carane ngginakaken yen digawa ing platform? lan sampeyan bisa numpak menyang area aplikasi luwih cedhak - ora disambungake menyang stasiun sepur, sampeyan bisa mbongkar ing ngendi wae, sanajan mung ing dalan.

                Inggih ... mbujuk, supaya padha nindakake.
    8. Vazovskiy Max
      Vazovskiy Max 10 Oktober 2022 04:06
      +1
      Ya, yen sampeyan pinter banget lan ketoke ngerti babagan perang, mula sampeyan ora bakal angel pindhah menyang peta Yandex lan ndeleng cabang sistem transportasi ing Ukraina. Lan aku ora ngerti, mungkin sampeyan bakal nggawe kesimpulan yen ide iki ora ana gunane. Iku padha karo murub sparrows saka MLRS.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 10 Oktober 2022 14:50
        0
        Kutipan: Vazovskiy Max
        Ya, yen sampeyan pinter banget lan ketoke ngerti babagan perang, mula sampeyan ora bakal angel pindhah menyang peta Yandex lan ndeleng cabang sistem transportasi ing Ukraina. Lan aku ora ngerti, mungkin sampeyan bakal nggawe kesimpulan yen ide iki ora ana gunane. Iku padha karo murub sparrows saka MLRS.

        Kowe ngomong karo aku? Apa sampeyan pengin ujar manawa nalika Perang Dunia II, militer bodho nindakake iki? Lan kenapa sampeyan mutusake yen sampeyan kudu nyekel haul.? Iku idea bodho ora melu ing karusakan saka logistik mungsuh. Nanging, regejegan ora ana apa-apa, acara saiki wis nuduhake kabeh.
        1. solar
          solar 10 Oktober 2022 18:51
          0
          nalika perang ora ana kendaraan abot sing bisa dibandhingake karo transportasi sepur, lan jaringan dalan gedhe. Lan saiki ana.
          1. Ulan.1812
            Ulan.1812 10 Oktober 2022 20:20
            0
            Apa sampeyan spesialis transportasi militer? Utawa mung ngomong? Apa sampeyan ngerti carane akeh traktor sing dibutuhake kanggo transportasi kasebut? Nyopir ewonan kilometer lan pira sepur sing bakal diangkut sepur sekaligus. Ora eling.
            1. solar
              solar 10 Oktober 2022 21:15
              -1
              Apa sampeyan ngerti carane akeh traktor sing dibutuhake kanggo transportasi kasebut?

              kaya SAU. 8 bedhil self-propelled - 8 truk. 16 bedhil self-propelled - 16 truk. Kanggo amunisi, 1 gerbong yaiku 2-3 truk.
              Apa sampeyan duwe akun liyane? 1 bedhil self-propelled kanggo 2 truk? Teknik sing menarik ...
              Akeh iku? ing Ukraina ana udakara 1300 truk, sing kira-kira 5 persen minangka traktor truk, yaiku 65 unit. Apa cukup kanggo ngeterake peralatan lan amunisi? Dheweke uga bisa nggawa sawetara Polandia, yen perlu.
              Drive wong ewu mil

              Lviv - Krivoy Rog liwat Vinnitsa - 823 km miturut peta Google. Lviv - Kramatorsk - 1200 km, ora luwih. ora "ewu" kilometer. Kanggo truk, jarak trifling.
              Lan ora kaya sepur sepur, dheweke ora ana ing ngarep kabeh wong, dheweke ilang ing puluhan ewu jet kasebut kanthi pigura sing ditarik lan sampeyan ora bakal ngira apa sing digawa ing kana.
    9. Vazovskiy Max
      Vazovskiy Max 10 Oktober 2022 04:13
      0
      Lan yen kita mbayar manungsa waé menyang foto ... Mungkin aku salah, nanging bedhil poto-propelled iki wis gembong lan kabin! Mesthi wae, aku ora ngandel karo mripatku lan kanggo konfirmasi informasi iki aku entuk Google favoritku lan pancen, kalymaga iki ora pindhah ing ril, nanging kanthi tenang ngembangake kecepatan 80 km saben jam ing dalan gedhe. lan lintas negara 40km. ing jam. Keajaiban teknologi modern, Rusia adoh saka iki, peralatan kita mung obah kanthi potongan wesi.
  2. Farm kolektif punika sukarela.
    Farm kolektif punika sukarela. 9 Oktober 2022 13:38
    +6
    Sawetara bedhil poto-propelled, mesthi, ora nyenengake, nanging menehi kritik dening shelling telas saka kaliber NATO, amunisi kanggo wong-wong mau dadi tengen ing wagons.
    1. kredo
      kredo 9 Oktober 2022 13:58
      0
      Kutipan: Peternakan kolektif minangka bisnis sukarela.
      Sawetara bedhil poto-propelled, mesthi, ora nyenengake, nanging menehi kritik dening shelling telas saka kaliber NATO, amunisi kanggo wong-wong mau dadi tengen ing wagons.

      Proposalku bisa uga ora asli, nanging minangka pilihan - supaya urip ing negara-negara Eropa Kulon lan Timur ora katon kaya gula - mundhakake rega kabeh barang sing isih ana ing kana.

      Kenapa persis? Ya, amarga urip lan sejarah wis nuduhake yen kabeh pribumi lokal, kalebu buruh lan petani, bakal manut kerja keras kanggo kompleks industri militer lokal lan master Anglo-Saxon, ngeculake senjata sing mateni kanggo Ukraina, kanthi ijol-ijolan panganan sing apik. lan urip ora abot. Sejarah Perang Donya II dadi saksi nyata babagan iki.
      1. Negro
        Negro 9 Oktober 2022 18:01
        0
        Quote: kredo
        tikelake rega kabeh barang sing isih ana.

        Sampeyan ora ngirim apa-apa.
    2. Ivan Ivanov
      Ivan Ivanov 9 Oktober 2022 14:04
      +3
      Aku sing padha drive akeh luwih saka nyatakake. Ing kasunyatan, Reich ora mirsani keluwen ing seni. Ing sisih liya, ing ngendi koalisi kita? 7 taun wis liwati wiwit presentasi.
      1. mbah kakung
        mbah kakung 9 Oktober 2022 14:26
        +1
        Kutipan: Ivan Ivanov
        Ing sisih liya, ing ngendi koalisi kita?

        dadi .uh ... ing titik ... ing "Uraltransmash" ..
    3. donavi49
      donavi49 9 Oktober 2022 14:11
      + 10
      A sawetara, iki saka Slovakia, iku hard kanggo ndeleng ing peta yen ana lan mung saiki.

      Miturut Suzanne 4 + 2 + 2 kanggo rencana taun iki. Iku kontrak, dudu hadiah utawa apa wae. Taun ngarep 16. Iki 24 howitzer kaliber 52 modern, sing, miturut ciri booklet, luwih adhem tinimbang Caesar. Contone, jinis loading kanthi otomatis ditindakake. SLA ndhukung nembak Eropah lan NATO + arsitektur mbukak, sampeyan bisa ngunggah data babagan projectile anyar. mobilitas dhuwur + account anyar Tatra apik, ora kanggo apa-apa, akeh tentara saiki milih (ora Suzanne, nanging sasis). Waja sing apik + kabeh kru ana ing mburi waja, yaiku, ngalami kesenjangan sing cedhak ing perang / tutup baterei.


      Nganti pungkasan taun bakal ana paling 6 liyane Caesars ing Tatras.


      Temenan bakal ana batch liyane PZ2000. Lan mesthi bakal ana partai Crabs (maneh, pinunjul 10+, nganti divisi wis kontrak).
    4. solar
      solar 9 Oktober 2022 15:29
      0
      utawa gerbong. Siji mobil ana loro utawa telung truk. Malah luwih trep - ora perlu reloading ekstra, bakal dikirim langsung menyang gudang.
  3. Vovanych007
    Vovanych007 9 Oktober 2022 13:39
    +5
    Sawise wong-wong Slovakia ngesahake perkawinan sing padha karo jinis, pungkasane dheweke ngonfirmasi, ing tingkat resmi, yen dheweke dadi penggerak roda mburi. Loro ing kasunyatan lan ing inti.
    1. ALARI
      ALARI 9 Oktober 2022 13:49
      + 12
      Lan iku ora ngalangi wong-wong mau saka ngidoni ing pasuryan kita. Lan kita heroically njupuk mudhun lan ngomong carane apik kabeh iku. Dadi sapa sing sapa?
    2. cukup
      cukup 10 Oktober 2022 15:57
      -3
      sadurunge sampeyan padha sumelang ing bab Slovaks karo padha-jinis kekawin, iku luwih apik kanggo nutup paling siji bar gay ing Moscow utawa St.
  4. Govorun
    Govorun 9 Oktober 2022 13:41
    + 19
    Aku nulis ing artikel pungkasan, aku bakal nulis iki uga ... Sapa sing DEMILITARIZES ing perang iki, Rusia - Ukraina utawa Ukraina - Rusia ???...
    1. Farm kolektif punika sukarela.
      Farm kolektif punika sukarela. 9 Oktober 2022 13:46
      -1
      Aku ora ngerti sebabe sampeyan ditolak, ngalahake peralatan militer Rusia ing Ukraina paling ora nggawe sampeyan rumangsa aman ing Polandia. Kanggo "kauntungan" dheweke njaluk papan nomer loro ing denazifikasi
    2. kredo
      kredo 9 Oktober 2022 14:17
      +2
      Kutipan saka Govorun
      ... utawa Ukraina - Rusia ???...

      Iku bakal luwih bener "... utawa NATO - Rusia ???
  5. opuonmed
    opuonmed 9 Oktober 2022 13:43
    +3
    Paling ora, dheweke bakal metu lan nerangake kenapa dheweke ora ngrusak lan kenapa tentara diganti ing artileri NATO!
    1. mbah kakung
      mbah kakung 9 Oktober 2022 14:29
      +1
      sawise sukses LAST saka Ukraina, kabeh wong mung nandhang lara, padha mutusaké kanggo nyerang singa, (bear) awit iku dadi cokotan. urgently kudu soko "sobering".
  6. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 9 Oktober 2022 13:45
    -1
    Iki tegese wektu wis teka kanggo degasifikasi Slovakia lan sumber daya liyane.
    Ora ana port LNG ing Slovakia, ora ana segara.
    Lan pipa gas liwat Ukraina 404 bisa uga ora suwe.
    Ora ana sumber daya sing murah, lan ora ana industri.
    Bener, wong-wong ora mungkin menyang dalan, kaya ing Republik Ceko
    1. ukum70
      ukum70 9 Oktober 2022 14:06
      0
      Ora ana sumber daya sing murah, lan ora ana industri.

      Padha bakal ngirim bedhil poto-propelled pungkasan menyang Ukraina, lan banjur padha miwiti ngemis kanggo tank anyar saka Jerman, gas saka Polandia, lan dhuwit saka Brussels.
      Bener, wong-wong ora mungkin menyang dalan, kaya ing Republik Ceko

      Wong-wong bakal disaranake ngedhunake suhu, klelep karo sampah, rapat umum nglawan Putin lan meneng kanthi tenang ing omah.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 9 Oktober 2022 13:46
    -1
    Aku rumangsa salah, aku pancene mriksa tingkat 3 meter 60. Apike, kita bisa ngolah seni sing diwenehake dening Kulon. Ing laporan, aku wis ndeleng kaliber Soviet, kajaba Badai?
  8. ovod84
    ovod84 9 Oktober 2022 13:48
    +1
    ngrusak trowongan lan kreteg ing Ukraina kulon.Ana Iskanders ing Kherson
    1. ZoV
      ZoV 9 Oktober 2022 14:21
      -5
      Kutipan saka: ovod84
      ngrusak trowongan lan kreteg ing Ukraina kulon.Ana Iskanders ing Kherson

      Nganti kita ngresiki wates karo Polandia, kabeh bakal terus kaya iki .. Umumé, wektu Belarus kanggo miwiti ngipi elek Psheks, etc. Apa sing dikarepake Rama?
      1. mbah kakung
        mbah kakung 9 Oktober 2022 14:30
        +3
        Kutipan saka ZOV
        Apa sing dikarepake Rama?
        Apa sampeyan duwe Presiden Luca? gee ... loshara sampeyan "mihan".
  9. Komentar wis dibusak.
    1. Leshak
      Leshak 9 Oktober 2022 13:59
      +1
      Kutipan saka: ngelawan28
      Iku bakal dadi piala apik. Yen dheweke bisa nyedhaki ngarep.

      Sayange, dheweke bakal teka ing wektune, kaya akeh trofi potensial liyane sing teka. Lan akeh nyawa bakal dijupuk.
  10. rotmistr60
    rotmistr60 9 Oktober 2022 14:08
    +3
    Senjata self-propelled wis ana ing wilayah Ukrainia.
    Lan iki omission gedhe kita. Senjata abot, b / n meh unhindered njaluk menyang Ukraina, asil ing pati saka prajurit kita. Lan "wong sedulur" padha bungah-bungah.
  11. bandabas
    bandabas 9 Oktober 2022 14:18
    +4
    Apa ana wong liya sing mamang babagan "sedulur"? Dheweke bakal cocog karo sapa wae.
  12. ZoV
    ZoV 9 Oktober 2022 14:18
    -4
    Pinten kabungahan ing kene kanggo akeh saiki keprungu
    PS Kene iku menarik kanggo kula -1700 Kanggo saperangan jam .. Apa wis ora cukup wong kene? Ay liberal lan tspushniki .. Soko banget
    Inggih rampung, carane padha bisa harmoniously .. Aku ora apa-apa, nanging sayang kanggo wong anyar kene. Kabeh padha, situs militèr Rusia! prajurit
    1. mbah kakung
      mbah kakung 9 Oktober 2022 14:33
      +2
      Kutipan saka ZOV
      Pinten kabungahan ing kene kanggo akeh saiki
      PS Kene iku menarik kanggo kula -1700 Kanggo saperangan jam .. Apa wis ora cukup wong kene? Ay liberal lan tspushniki .. Soko banget
      Inggih rampung, carane padha bisa harmoniously .. Aku ora apa-apa, nanging sayang kanggo wong anyar kene. Kabeh padha, situs militèr Rusia!

      Ya mung sampeyan, sing ngerti neraka sapa. sawetara jinis "nomenklatura" saka jaman biyen.kaya goresan ing rapat-rapat!
  13. diracik
    diracik 9 Oktober 2022 14:20
    0
    Kangge, taun ngarep Kyiv bakal nampa batch liyane saka produksi anyar Zuzana 2 bedhil self-propelled, kang bakal nglumpuk ing perusahaan Slovak Konštrukta Defense karo dhuwit saka Jerman, Norwegia lan Denmark.

    Iki tegese wong Eropa Gay duwe dhuwit ... Lan Rusia duwe minyak, gas, lan panganan ing kana ... Kita kabeh "kuwatir" yen dheweke bakal rumangsa ala. Mungkin mandheg ngomong kanthi sopan yen dheweke nganggep minangka kelemahane ...
  14. Sketsa53
    Sketsa53 9 Oktober 2022 14:43
    +6
    Aku nonton video kanggo Susanna 2 Slovak iki ... wah, mung kaendahan ... Bondarchuk gugup ngrokok ing pinggir ... iki dudu Slovakia sing padha, sing 80% gumantung saka pasokan gas lan lenga kita ..... oh ya, Rusia sing diwakili Gazprom, pemasok sumber energi sing dipercaya ... ya, ya, ya . .. gambar ora apa-apa, ngelak kanggo adonan, iku kabeh.. .
  15. sersan lawas
    sersan lawas 9 Oktober 2022 14:49
    0
    Brezhnev lan Ustinov muter-muter ing kuburan ngerti apa sing ditindakake dening mantan kanca ing Pakta Warsawa.
  16. Altman
    Altman 9 Oktober 2022 14:52
    0
    Sedhih banget, luwih elek krungu ing televisi Ceko lan Slovakia tembung: Kita perang karo Rusia. Kita bakal perang. Slowakia duwe tapel wates langsung karo Ukraina lan ana sepur langsung menyang Kyiv. Kadhangkala sampeyan bisa pungkasanipun nggunakake pluru tliti-dipandu iki, contone, ing Sepur iki? am
    1. Heisenberg
      Heisenberg 9 Oktober 2022 15:16
      0
      Ahoj, Ladislav. Apa sampeyan bisa nindakake iki?
      1. donavi49
        donavi49 9 Oktober 2022 15:59
        0
        Miturut cara, Menteri Yana Chernokhova ngirim hadiah ora mung ing wangun T-shirt. Nanging wong-wong mau ora ngandhani batch gedhe saka senjata.

        Republik Ceko kanggo nyuplai senjata abot menyang Ukraina - Kementerian Pertahanan

        Tanggal 5 Oktober, pamrentah Ceko nyetujoni pasokan senjata liyane menyang Ukraina. Iki diumumake ing konferensi pers dening Menteri Pertahanan Ceko Yana Chernokhova.

        Miturut Chernokhova, paket bantuan anyar kalebu peralatan abot, nanging luwih rinci Dheweke ora ngomong amarga alasan keamanan..

        Menteri Pertahanan ujar manawa ekspor senjata saka Republik Ceko menyang Ukraina ing 2022 tekan 47 milyar CZK (cedhak $ 1,9 milyar ing tingkat saka Bank Sentral Republik Ceko).
  17. VOENOBOZ
    VOENOBOZ 9 Oktober 2022 14:56
    0
    Kanthi setan iki, ana sing kudu ditindakake, amfibi iki bakal ngombe kabeh getih kita. Perlu ing tingkat legislatif kanggo ngakoni negara kasebut minangka mungsuh ing salawas-lawase. Sing timbalan nyekel lalat, sampeyan kudu kerja.
    1. A. h.52
      A. h.52 9 Oktober 2022 15:03
      +1
      Inggih, Duma ngakoni minangka mungsuh ing salawas-lawase - apa sabanjuré? Meriam mandheg menyang Ukraina?
  18. Dimy4
    Dimy4 9 Oktober 2022 15:19
    0
    Sampeyan kudu ngenteni sethithik kanggo mogok ing sepur, mobil, lan rute transportasi liyane. Lan uga ora ndemek stasiun, mbukak terminal, sampeyan kudu ngurus peralatan lan prajurit mungsuh. Lan nyatane yen dheweke bakal ngudhunake prajurit kita lan nembak ing wilayah kita yaiku ... (ing kene tembung kasebut tegese defecation gedhe-gedhe, yen ora dilewati) Mangkono uga.
  19. ODERVIT
    ODERVIT 9 Oktober 2022 15:26
    +1
    Ora ana garis abang lan garis liyane ing statement pimpinan kita. Kabeh saka kang ala.
  20. g_ae
    g_ae 9 Oktober 2022 15:29
    +1
    Nanggepi, Rusia bakal nyuplai gas menyang Slowakia liwat Ukraina? Ora ana pribadi mung bisnis.
  21. Al Manah
    Al Manah 9 Oktober 2022 15:52
    0
    Ya, kita ora ngilangi hubungan diplomatik karo dheweke, lan omzet perdagangan ing Januari taun iki mung udakara 765 yuta dolar, mula kabeh apik (mbokmenawa?).
  22. Dddd
    Dddd 9 Oktober 2022 15:56
    0
    Lan apa ora kita mateni gas kanggo nanggepi Slovakia? Apa sing ngalangi sampeyan?
  23. Mauritius
    Mauritius 9 Oktober 2022 17:03
    0
    (tahan detonasi proyektil 155-mm ing jarak 60 m),
    Ora, yen 60 m, banjur kelangan. aran
    1. Negro
      Negro 9 Oktober 2022 17:55
      0
      Kutipan saka Mauritius
      Ora, yen 60 m, banjur kelangan.

      Ya, ora ala - pecahan 155mm gedhe lan abot. Sampeyan ora bakal entuk apa-apa karo volley Gradov yen ora ana hit langsung ing mobil.
      1. Mauritius
        Mauritius 9 Oktober 2022 18:36
        0
        Quote: Negro
        Ya, ora ala - pecahan 155mm gedhe lan abot. Sampeyan ora bakal entuk apa-apa karo volley Gradov yen ora ana hit langsung ing mobil.

        Lan sampeyan ora bingung apa-apa? Apa Grad duwe pecahan cahya? aran
        1. Negro
          Negro 9 Oktober 2022 19:55
          0
          Dibandhingake karo 155 mm? Ya, katon luwih lemah.
          1. Mauritius
            Mauritius 9 Oktober 2022 21:18
            0
            Quote: Negro
            Dibandhingake karo 155 mm? Ya, katon luwih lemah.

            Sugeng.
            Grat, hulu ledak-18, 4 kg. M795 minangka proyektil dhuwur-mbledhos standar kanggo howitzer 155 mm. Bobot hulu ledak yaiku 10,8 kg.
            1. Negro
              Negro 9 Oktober 2022 21:33
              0
              Kutipan saka Mauritius
              Warhead-18, 4 kg. M795 minangka proyektil dhuwur-mbledhos standar kanggo howitzer 155 mm. Bobot hulu ledak yaiku 10,8 kg.

              Ana badut sing, kanthi tampilan sing cerdas, mbandhingake bobot 122mm RS warhead lan jumlah TNT ing 155mm OFS lan, adhedhasar asil perbandingan kasebut, nggawe kesimpulan babagan kekuwatan pecahan kasebut.
            2. solar
              solar 9 Oktober 2022 23:51
              0
              kabeh M795 punika warhead, 47 kg.

              Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
  24. Vazovskiy Max
    Vazovskiy Max 10 Oktober 2022 04:27
    0
    Punika komentator eksentrik! Manungsa, ngrusak infrastruktur nalika ing pertahanan ora nggawe raos praktis, kajaba kanggo tuku wektu. Kerusakan infrastruktur iku rasional saka sudut pandang tumindak nyerang kanggo "metutake getih" mungsuh.
  25. boriz
    boriz 10 Oktober 2022 12:08
    0
    Kacathet banget pas wektune. Lan saiki kita mbanting TPP Burshtyn, sing wis dirancang wiwit jaman USSR kanggo ekspor listrik. Kabeh wilayah Ivano-Frankivsk disinkronake karo Eropa. Insinyur listrik nyebat "Pulo Burshtyn". Ceko lan Slovakia bakal ditinggal tanpa listrik Ukraina.