Review militèr

Sisa garing sad sawise nem sasi musuhan

194
Sisa garing sad sawise nem sasi musuhan



Mobilisasi


Dadi apa sing dituduhake mobilisasi parsial?

Lan nuduhake ambruk lengkap teori sing wis nandur meh rong puluh taun yen tentara kudu cilik, kompak, dikontrak, nanging dilengkapi banget lan dilatih. Lan apologists saka téori iki pitados bilih ing tawuran saka tentara kontrak, cilik ing nomer, karo tentara sing malah duwe kaunggulan numerik, nanging direkrut utamané dening conscription, tentara kontrak bakal menang confrontation dening siji wicket. Amarga keunggulan kualitatif sing luar biasa ing tingkat latihan personel lan peralatan teknis. Kanthi kiasan, tentara kontrak bakal mbubarake tentara draf nganggo andhuk sing reged.

Nanging aku menehi conto siji iki.

Sing ngerti, battlecruiser "Goeben" nduweni kaunggulan kualitatif akeh banget liwat sembarang pra-dreadnought kapal perang Chernomorsky. armada. Ing perang siji-siji, kapal perang pra-dreadnought Segara Ireng ora duwe kesempatan nglawan Goeben, saka tembung kasebut. Nanging kapal Rusia tansah tindak ing brigade: "John Chrysostom", "Evstafiy" lan "Panteleimon" (mantan "Pangeran Potemkin-Tauride"). Lan sakperangan alesan, triad kuwi rampung ngalahake arrogance saka "Goeben".

Lan peti mati gampang dibukak. Panglima Jerman nggawe kalkulasi lan nyimpulake yen ing perang karo brigade kapal perang Rusia, dheweke bakal bisa nglelebke salah siji saka telung kapal, kapal sing kapindho bakal rusak banget, sing katelu bakal mudhun kanthi karusakan cilik. Nanging "Goeben" dhewe dijamin menyang ngisor. Nanging apa sing bakal dadi karusakan ing pihak ing Segara Ireng minangka kabèh: armada Rusia bakal weakened kanggo sawetara wektu, nanging sawise rusak pra-dreadnought kapal perang bali menyang layanan, kemampuan pertempuran bakal nambah Ngartekno, nanging pati saka Goeben bakal nggawe armada Turki ora bisa perang, saka tembung ing kabeh.

Akibaté, "Goeben" nyoba ing kabeh cara bisa kanggo supaya rapat-rapat karo brigade saka pra-dreadnought Russian, lan ing tawuran pertempuran ing Cape Sarych kiwa paprangan ing kacepetan lengkap.

Lan saiki kita bali menyang "nomer cilik, kompak, nanging banget dilengkapi lan dilatih tentara kontrak." Ing tawuran karo tentara direkrut dening conscription, malah yen Luwih ala teknis dilengkapi, yen sukses nemtokake ora langsung ngrambah, banjur faktor nomer lan kamungkinan replenishing losses wiwit muter peran ageng. Lan "tentara kontrak kompak" kelangan efektifitas pertempuran sanajan kerugian sing luwih cilik luwih cepet tinimbang sing kedadeyan karo tentara rancangan.

Ing Ukraina, kita cetha weruh sing kaunggulan saka mungsuh ing jumlah personel cepet banget leveled metu sawetara kaunggulan kualitatif saka tentara Rusia ing peralatan technical (nanging ora ing kabeh aspèk, utamané, ing prakara kontrol geni artileri, iku ana. Banderists sing nuduhake kaunggulan) lan meksa pasukan kita ditarik menyang penggiling daging posisional ing Perang Dunia I.

Ukrovermacht ing perang maneuver mesthi bakal kalah yen tentara kita padha ukurane, nanging kaunggulan numerik ngidini kanggo apa wae ing arah operasional, duwe klompok sing bakal ngilangi terobosan cepet pertahanan, pangembangan sukses lan mlebu pasukan kita menyang ruang operasional.

Kajaba iku, kaunggulan numerik saka ukrovermacht ngidini dina iki kanggo nindakake serangan ing loro arah operasional bebarengan, lan saiki uga kanggo nyiapake serangan cedhak Ugledar. Pasukan kita kepeksa langsung mlayu ing garis ngarep kanggo nyegah serangan mungsuh. Kaya carane korps mekanis saka Tentara Abang kesusu ing Juni 1941, nalika ngarep bledosan ing lapisan, lan printah kita ora ngerti ngendi kanggo uncalan korps kang.

Miscalculations monstrous uga diputer peran nalika, tinimbang ninggalake milisi DLNR kanggo nyekeli ngarep, lan supaya kelompok serangan saka Crimea lan wilayah Kharkov maju sak wilayah benteng saka ukrovermacht ing Luhansk lan Donetsk directions, supaya nutup ring encirclement, pasukan kita wiwit bodho ram mungsuh wilayah benteng ing bathuk.

Sampeyan perlu kanggo njupuk menyang akun loro faktor mundhut lan kamungkinan replenishment. Kita wis krungu saka Kementerian Pertahanan Rusia setengah taun yen formasi ukrovermacht sing padha ngalami kerugian gedhe. Nanging sambungan kasebut ora pengin "mungkasi" kanthi cara apa wae. Amarga mobilisasi, dheweke secara harfiah lair maneh saka awu. Menapa malih, nalika mobilisasi ngusir serangan frontal dening pasukan kita ing wilayah benteng ukrovermacht, puluhan ewu prajurite ditarik menyang papan latihan NATO, dilatih maneh ing kana, nampa peralatan sing dibutuhake lan bali menyang "independen" kanggo nimbulake a. jotosan paling sensitif ing cedhak Izyum, Balakleya lan Krasny Liman.

Lan kita waca sing malah losses saka puluhan ewu wong ora dadi kritis kanggo kemampuan pertempuran ukrovermacht. Ing wektu sing padha, sawise ilang luwih saka 5 wong sing tiwas (lan, kanthi mangkono, kira-kira 000-15 ewu wong sing tatu), klompok Rusia wiwit ngalami kesulitan serius amarga kekurangan personel, amarga mayoritas kerugian tiba ing wektu sing padha. unit lan subunit saka baris pisanan.

Penerbangan


Sampeyan uga kudu mandheg ing penerbangan.

Ora kaya Suriah, penerbangan kita ing langit ndhuwur "merdika" tumindak luwih saka andhap asor. Njaga kesiapan tempur pertahanan udara ukrovermacht kanthi koordinasi tumindak karo NATO langsung nyelehake penerbangan kita ing posisi sing angel. Saham ing sawetara pesawat cilik, nanging kanthi ciri tempur sing dhuwur, nyebabake kasunyatan manawa ilang sawetara pesawat kasebut bakal dadi pukulan abot kanggo kemampuan tempur penerbangan kita.

Apa, kaya sing diucapake, "digulung" nglawan "barmaley", dadi ora cocog karo tentara kanthi pertahanan udara sing cukup gedhe saka tingkat teknis sing relatif dhuwur.

Plus, nggunakake skillful saka decoys, nalika iku ternyata ing periode wiwitan SVO, iku ora sistem nimbali udhara pertempuran sing tiba ing jotosan, nanging tiron skillful. Sing, paling mungkin, minangka pakaryan spesialis NATO. Lan, yen aviation kita dilakokno saka altitudes dhuwur marang "barmaley" lan ora ngerti masalah, banjur taktik kuwi ora bisa digunakake maneh marang ukrovermacht.

Akibaté, aviation kudu operate ing ngendi ana dijamin ora sistem pertahanan udhara luwih kuat saka MANPADS, utawa bisa ing "hit and run" prinsip. Nalika pesawat nyerang lan pengebom nyedhaki garis ngarep ing dhuwur sing kurang, tanpa nyabrang, dheweke ngluncurake NUR utawa misil sing dipandu, banjur langsung menyang wilayahe. Ora ana pitakonan babagan pengaruh saben jam lan saben menit marang mungsuh. Lan luwih-luwih, kita ora ngomong babagan pengaruh gedhe marang pasukan mungsuh kanthi "gelombang" pesawat serangan sing terus-terusan.

Pranyata bunder ganas: kanggo ngalahake mungsuh, perlu kanggo nggedhekake serangan udhara kanthi signifikan, nanging intensifikasi iki mesthi bakal nyebabake kerugian sing bakal nyebabake nyuda kegiatan dhukungan udara supaya kerugian ora ngluwihi. tingkat kritis, anjog kanggo mundhut saka kemampuan tempur aviation.

Aku elinga carane apologists kanggo "tentara kontrak kompak" arrogantly sneered liwat lambé sing "scoop nistha" iki mbutuhake 600-700 Su-17M lan MiG-27 fighter-bombers, setengah ewu pesawat ngebom Su-24, ing sangisore sewu Su -25 pesawat serangan. Nanging tentara Rusia saka "jinis anyar", "tampilan anyar" bakal cukup kanggo njupuk lima utawa enem rolas Su-34 lan Su-35 saka Kaliningrad kanggo Kamchatka. Lan lima utawa enem rolas pesawat iki, amarga karakteristik sing luar biasa, bakal ngatasi mungsuh apa wae.

Kanggo sawetara alesan, apologists andhap asor "lali" babagan kemampuan pertahanan udara mungsuh. Kanggo luwih tepat, dheweke ora nganggep masalah operasi militer nglawan mungsuh kasebut, a priori percaya yen ing perang lokal sing bakal teka, tentara kita bakal diadhepi karo mungsuh sing jelas luwih lemah, luwih murah tinimbang peralatan teknis kanthi prentah gedhene. Nanging perang gedhe ora dikarepake, ujare, kita duwe tongkat nuklir, mula NATO ora bakal wani. Lan NATO njupuk lan mutusake dening tangan ukroreikh.

BTG


Salajengipun. Pangarep-arep sing ora bisa dingerteni kanggo omnipotence saka klompok taktik batalyon - BTG, sawetara jinis admiration agama kanggo struktur iki.

BTG diumumake minangka mistresses ing medan perang, lan tanpa verifikasi pernyataan kasebut ing perang nyata. Sanajan nyatane iki mung batalyon bedhil bermotor sing dikuatake, yaiku UKM sing ana gandhengane. tank perusahaan, batalyon artileri, batalyon MLRS, sistem pertahanan udara. Lan sakperangan alesan, kanthi optimisme sing ora bisa dimangerteni, dheweke mutusake yen batalyon infantri motorized ing ngarep 5-6-8 km, sanajan karo bala, bisa numpes kabeh wong lan kabeh sing ana ing dalane.

Ayo nggawe pitungan cilik: yen divisi sing dipasang ing batalyon duwe 18 bedhil, banjur ing ngarep 6 km Kapadhetan barel artileri mung 3 bedhil saben kilometer. Kanthi kapadhetan kasebut, masalah kanggo ngusir serangan mungsuh, lan kita diundang kanggo nyerang wilayah sing dikubengi.

Akibaté, nari karo rebana rong minggu ngubengi benteng peleton, lan wilayah pertahanan batalyon dadi masalah kanggo loro utawa telung sasi kanggo "BTG moho kuwoso".

Apa masalah kasebut bisa nyingkiri?


Mbokmenawa sampeyan bisa.

Contone, ide nggawe cadangan tentara tempur khusus - BARS - pancen apik banget. Nanging, kaya biasane, wis diwiwiti kanggo kesehatan ... Sawise bledosan tartamtu saka kegiatan, laporan, laporan, semangat, laporan media - kabeh quietly "mati". Karya rutin ora menehi inspirasi kanggo sapa wae.

Maneh, ide kasebut apik. Kamentrian Pertahanan nggawe cadangan prajurit kontrak sing nampa sawetara tunjangan dhuwit saka Kementerian Pertahanan, sing "ing urip sipil", nanging ing wektu sing padha saben taun teka kanggo latihan militer saka 30 kanggo 45 dina.

Iku bakal katon sing iki idea swara. Temtokake nomer kasebut supaya tanpa ngumumake mobilisasi umum utawa malah sebagian, kanthi nelpon cadangan, sampeyan bisa nyebarake bagean tartamtu saka pasukan menyang negara-negara perang lan nggawe cadangan khusus kanggo mundhut kerugian. Ngomong, saka 800-900 ewu dadi 1,2-1,5 yuta cadangan.

Lan banjur, amarga BARS iki, bisa kanggo mobilisasi pasukan saka distrik militèr Kulon lan Kidul, lan push menyang tapel wates saka "independen" ora hodgepodge saka BTGs saka macem-macem formasi, detasemen saka Garda Nasional lan tatanan liyane, nanging klompok tentara gegaman gabungan disebarake ing negara perang, cacahe setengah yuta utawa malah luwih wong.

Nanging, pogrom Serdyukov saka registrasi militèr lan kantor enlistment ngubur idea saka BARS. Kantor registrasi lan enlistment militèr ora bisa njamin tugas iki. Sanajan bisa kanthi gampang lan ora pati penting karo BARS, amarga ide kasebut lair ing taun 2021.

Ing sisih liya, akeh masalah sing bisa dihindari yen obyek paling penting saka infrastruktur transportasi, fasilitas energi, wis dirusak ing dina-dina pisanan NMD. Ayo elinga carane NATO tumindak ing Yugoslavia lan AS karo vassal ing Irak. Kaping pisanan, arteri transportasi - jembatan nyabrang Danube ing Yugoslavia lan Tigris lan Efrat ing Irak - lan fasilitas energi kena. Kalebu serangan ing fasilitas energi nduweni tugas kanggo nyuda kesempatan pemerintah kanggo ngirim informasi marang wargane.

Karusakan infrastruktur transportasi, sepisanan, bakal nyuda ukrovermacht saka kemampuan kanggo cepet maneuver pasukan lan sarana. Kapindho, ora bakal ana pasokan operasional ukroreich kanthi senjata lan peralatan saka negara NATO. Lan teknologi kasebut kudu pindhah menyang ngarep dhewe, sing bakal nyebabake nyandhang sing signifikan. Katelu, tugas nyedhiyakake amunisi lan bahan bakar lan pelumas bakal dadi rumit banget.

Game saka humanisme


Nanging, tinimbang langkah-langkah sing cukup iki, game humanisme sing ora bisa dimangerteni diwiwiti, mantra "kita ora kaya ngono", nyeluk tangan ing gaya tragedi provinsi, ujare, yen kita miwiti tumindak kaya ngono, mula kita bakal diarani "barbarians". . Senajan ing mata saka "enlightened" West kita padha, lan bakal tetep barbarians. Sawise kabeh, kita ora duwe atribut "peradaban" kayata Inkuisisi, Malam St.

Ayo kula mratelakake panemume sing andhap asor yen inviolability saka infrastruktur railway Ukraina disambungake karo kapentingan kelompok bisnis sing terus drive bahan strategis penting kanggo Kulon liwat Belarus lan luwih: titanium, logam langka bumi, etc. Lan iku kudu nyatet. sing kelompok bisnis iki duwe daya cekap kanggo mblokir kaputusan kanggo numpes ukroreikh infrastruktur transportasi. Menapa malih, yen padha nampa jaminan saka Kulon kanggo pengawetan saka properti lan ibukutha, padha bakal siap kanggo pindhah kanggo karusakan lan dismemberment saka Rusia.

Lan dina iki, sayangé, iku wis umumé kasep kanggo nyoba kanggo miwiti numpes infrastruktur transportasi Ukrainia. Pertahanan udara ukrovermacht wis ana hubungane karo NATO AWACS lan sistem pengintaian ruang angkasa, sing bisa nglacak peluncuran rudal jelajah jarak jauh. Lan obyek infrastruktur transportasi sing paling penting ditutupi dening pasukan pertahanan udara sing gedhe. Nalika padha ngomong, dalan iku sendok kanggo nedha bengi. Wayahe nalika iku bisa kanggo inflict karusakan irreparable kanggo infrastruktur transportasi saka ukrovermacht tanpa mundhut senjata wis irretrievably ilang. Siji-sijine jinis senjata sing ora bisa netralake pertahanan udara Ukronazis yaiku misil hipersonik.

Sayange, umume, akeh wektu sing ilang nalika sampeyan bisa mbenerake kahanan kasebut kanthi cepet. Lan saiki, ing kahanan "serangan balik" Bandera, mobilisasi parsial mung bakal mbantu mbalekake apa sing wis ditindakake sajrone pirang-pirang minggu perang getih.

Iku uga misale jek sing wangkal "kita ora nyerah dhewe" ing hubungan karo tokoh-tokoh sing kabuka misinformed pimpinan ndhuwur negara sadurunge wiwitan operasi ing Ukraina lan gagal serius ing dalan bakal nimbulaké liyane lan liyane gangguan ing masyarakat. . Stalin ing siji wektu ora nyisakke malah kanca setya Mekhlis nalika piyambakipun nyopot kepala departemen politik Tentara Abang saka jabatane lan mudhun pangkat. Ora ana sing nuntut reprisals, nanging expulsion saka kantor saka individu sing wis gagal ing urusane dipasrahake kanggo wong iku arang banget perlu.

Konsep sing salah


Kajaba iku, kegagalan tentara kita umume saka konsep sing wis ditanam sajrone 20 taun kepungkur. Sawise kabeh, "terorisme internasional" sing kondhang diumumake minangka mungsuh utama. Pitakonan bisa confrontation karo tentara, yen ora padha ing nomer, banjur mung rada rodok olo, terus-terusan replenished liwat mobilisasi, dilengkapi teknis, mung rada Samsaya Awon saka tentara Federasi Rusia, ketoke, malah ora dianggep. Lan taktik, seni operasional lan strategi perang karo tentara reguler dikutuk minangka warisan saka "scoop hina".

Lan kasunyatan saka perang karo ukrovermacht plunged printah kabeh tingkat menyang stupor a, iku trivially ora ngerti apa apa. Sawise kabeh, taktik lan strategi perang nglawan "teroris internasional" utawa perang lokal kanthi mungsuh sing luwih lemah ora ateges manawa atusan lan ewu tank lan kendaraan tempur infanteri / operator personel lapis baja, atusan lan atusan potongan artileri abot. , MLRS. Aku ora nyana yen pasukan nyerang kita bakal tiba ing barrage saka puluhan potongan artileri abot. Ora ngira yen artileri kita kudu nindakake perang kontra-baterei. Dheweke ora prédhiksi manawa kudu ngrusak pertahanan kanthi jero, jenuh karo struktur tembak sing dawa lan struktur kanggo personel papan perlindungan, sing duwe garis trench sing dikembangake.

Konfirmasi klasik manawa prentah kasebut ora ngerti manawa permusuhan ing Ukraina beda banget karo operasi nglawan "teroris internasional" sing kondhang, yaiku senapan bermotor lan pasukan payung terjun ing BMP / BTR / MTLB ing wiwitan. Ya, ing wilayah operasi kontragerilya, ing ngendi bebaya utama yaiku ambush karo peluncur granat, gerakan ing waja wis dibenerake.

Nanging ing Ukraina, ing sawetara artileri long-range, kang geni wis didandani dening UAVs nalika meriam 152-mm karo radio sekring teka lan njeblug ing udhara ing dhuwur optimal kanggo mencet shrapnel, laku iki cepet banget ilang "populer" sawijining. sawise sawetara serangan geni efektif dening tentara meriem ukrovermacht. Nalika pasukan landing secara harfiah kesapu adoh saka waja dening longsoran pecahan. Pranyata malah waja saka armored personel carrier / infantri kendaraan tempur isih menehi pangayoman marang pecahan cangkang enem-inch, ora kaya rompi antipeluru.

Alamiah, tentara ora siap kanggo apa-apa kaya iki, iku kudu improvise ing pamindhahan, nalika ngalami kekurangan catastrophic saka firepower. Pancen, miturut premis yen tentara saiki bakal nindakake meh eksklusif perang nglawan "terorisme internasional", yen tentara bakal duwe tampilan anyar sing ora ana hubungane karo "scoop hina", diputusake yen ora ana brigade artileri, akeh. divisi artileri kurang bakal dibutuhake, lan padha kudu outlived minangka kelas. Resimen artileri saka divisi uga anathematized.

Kanggo sawetara alasan, dheweke ngira yen batalyon artileri lan batalyon MLRS saka BTG sing kondhang bakal cukup kanggo mripat kanggo mutusake. kabeh tugas kanggo nyuda lan numpes mungsuh. Lan dheweke mbayar larang nalika ora duwe artileri sing cukup kanggo nyegah pertahanan ukroreich ing ngarep sing amba nganti ambane. Personil ukrovermacht mung ninggalake area pertahanan sing dipecat supaya bisa bali kanthi tenang nalika geni ditransfer menyang target liyane.

Kajaba iku, ulang tahun kaping 20 saka persiapan perang khusus nglawan "barmaley" iki disorienting. kabeh staf komando. Loro-lorone komandan platoon-perusahaan lan komandan BTG sing kondhang saiki mung ora dilatih babagan carane ngatur terobosan ing pertahanan mungsuh kanthi jero kanthi jumlah kendaraan lapis baja lan artileri sing cukup. Loro-lorone ing sekolah lan ing akademi padha diwulang carane ngoyak geng cilik "teroris internasional", carane ngalahake wong-wong mau metu saka pemukiman cilik, carane nindakake "reresik" saka wilayah gunung-ara-ara samun utawa gunung-kayu. .

Kajaba iku, yen ora ana garis ngarep sing terus-terusan lan oposisi geni saka tentara meriem mungsuh. Nanging padha ora mulang carane kanggo advance batalyon ing sangang baris trenches kebak karo benteng long-term, carane kanggo ngatasi barrage saka tentara meriem mungsuh. Iki kudu sinau ing perang nyata nglawan Ukronazis.

Sayange, euforia ing dina pisanan lan minggu operasi militer saya akeh diganti dening pesimisme, senadyan mantra "Staf Umum luwih ngerti", "ahli kursi, aja nyebar gupuh", "kabeh arep miturut a rencana licik, lan enggal".

Iku wis cetha yen kabeh Plans A, B, lan C menyang neraka, lan printah dhuwur kita pindhah saka duwe inisiatif kanggo ilang inisiatif. Sedhih lan isin ngakoni iki.

Lan sing paling awon, prentah sing dhuwur kayane ora ngerti carane ngowahi ombak. Banjur padha ngandelake "grinding" mungsuh, saiki padha ngandelake mobilisasi parsial, ing thaw musim gugur, ing kasunyatan manawa "greenery" bakal ninggalake. Iku mung thaw Autumn lan lack of godhong ing wit ora utamané ngganggu gelut nalika Perang Donya II, malah karo peralatan technical luwih elek. Lan IMHO: slush mung bakal nggawe rumit tumindak tank, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja.

Lan luwih. Gagal kita cedhak Izyum, Balakleya lan Krasny Liman, jeblugan jembatan Krimea pungkasane bisa mungkasi pangarep-arep kanggo ngrusak moral ukrovermacht lan populasi ukroreich. "Wong ngandika - wong iya!" Boten kados ancaman telas babagan garis abang.

Gambar piala lan tawanan sing padhang, ngidak-idak gendera kita luwih efektif tinimbang pidato Jenderal Konashenkov. Lan, estu, propaganda saka ukroreich utamané pedals pinten minggu iku njupuk pasukan kita kanggo Occupy Izyum, Balakleya lan Krasny muara, lan pinten dina ngginakaken ukrovermacht kanggo dislodge pasukan kita saka ing kono. Lan, sayangé, iki ora Goebbels "kawulo amba sing dadi bebener" propaganda dill, nanging bebener pahit.

Sayange, ukrovermacht lan populasi ukroreich padha kebak kapercayan yen tentara Rusia bisa dikalahake. Pisanan ing pertempuran cilik, banjur ing operasi nyerang sing luwih gedhe. Lan luwih adoh, iman iki bakal saya kuwat. Tanpa kekalahan Ukronazism, lan dileksanakake ing wektu sing cendhak, kapercayan kasebut ora bisa goyangake saiki.

Lan sing paling awon, Barat uga percaya manawa pasokan senjata ora muspra. Yen Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke wis njupuk 200-250 pilot angkatan udara Ukroreich menyang negara-negara NATO lan nglatih dheweke kanggo mabur ing pesawat Barat, mula bisa uga, kanthi tekanan saka Amerika Serikat, keputusan bakal ditindakake kanggo nransfer F- 16 pejuang lan pesawat serangan A-10 menyang Ukronazis. Munculé 150-200 pesawat kasebut ing medan perang bisa nambah kahanan.

Apa maneh sing pengin sampeyan ucapake saka pesimis?


Contone, aku pengin njaluk jawaban sing jelas lan ora jelas saka ndhuwur, kenapa dheweke isih ngajeni babagan keamanan komunikasi ukroreich lan obyek utama saka macem-macem infrastruktur, utamane ing sisih tengen lan wilayah Kulon?

Apa pancene metu saka kepinginan kanggo nuduhake wong sing kita "putih lan alus", lan kanggo kita kesejahteraan pedunung ing bank tengen Ukroreich lan negara Kulon luwih penting tinimbang urip wong ing Donbass lan pejuang kita ing ngarep?

Kaya, kanggo entuk simpati saka pedunung ing wilayah kasebut kanthi cara iki, kita ora peduli manawa persenjataan lan amunisi saka negara-negara NATO mili ing jalur sepur lan dalan sing utuh, sing bakal dadi korban atusan wong ing wilayah kasebut. Donbass lan personel militèr. Delengen, kepiye carane ngurmati kesejahteraan sampeyan, kepiye cara ngorbanake wong-wong kita kanggo sampeyan, priksa, rasa simpati kanggo kita.

Senajan ing kasunyatan kabeh iki diwenehi metu dening propaganda saka ukroreich minangka bukti kekirangan kita, sing kita weaklings lan wedi marang respon saka Kulon kanggo titik gumeter ing dhengkul, kang, kaya, atos dielingake ora kanggo wani. Lan nimbulaké mung nistha antarane pedunung ukroreikh. Kaya, katsaps iki mung ilat-diikat, nanging yen kita sijine sawetara meksa ing wong, padha siyap kanggo setuju apa wae, anggere kita ora Cut menyang ROOT.

Ing tampilan kasebut ing ndhuwur, aku ngarep-arep banget yen ing mangsa ngarep kabeh larangan bodho bakal dibuwang lan serangan komunikasi bakal diwiwiti. Ora preduli apa sing diomongake, Komando Tertinggi Soviet lan "Saxon sombong" ora bodho.
Sawise kabeh, markas Komando Tertinggi ora mung fokus partisan ing serangan, utamane ing komunikasi.

Ing ngisor iki conto Kovpak, nalika bebarengan njeblug papat kreteg ing garis lor-kidul lan kulon-wétan saka prapatan railway Sarnensky. Ya, Jerman mbalekake kreteg ing 40-45 dina. Nanging kabeh wektu iki, sepur-sepure kepeksa nggawe dalan gedhe, lan iki tambahan rong utawa telung dina ing dalan. Kajaba iku, jalur sepur ora ana watesan kapasitase. Lan eselon dipeksa kanggo nglumpukake ing stasiun, kang menehi wektu tundha liyane. Lan stasiun kasebut dibom dening ADD Soviet, lan bagean saka kargo dirusak.

Lan "Saxon arrogant" ora mung mencet trowongan lan viaducts sepur ing Prancis karo superbombs "Tellboy" lan "Grand Slam" kanggo alesan. Iku bakal katon yen Jerman mulihake komunikasi ing sasi, apa gaweyan sampah, resiko pilot lan pesawat? Iku mung kanggo sasi iki, sepur sing penting banget bakal teka ing panggonan sing dituju. Pasukan ora bakal nampa amunisi lan bahan bakar ing wektu. Utawa divisi tank bakal telat sedina utawa rong dina menyang medan perang. Akeh sing bisa diganti sajrone sedina utawa rong dina.

Lan goleki lokomotif, sing diatur dening penerbangan "Saxon sombong" ing Februari-Maret 1945? Kayane masalah cilik: uga, dheweke nusuk ketel lokomotif kanthi peluru 12,7 mm utawa cangkang 20 mm, lokomotif liyane nyedhaki, narik sepur menyang stasiun paling cedhak, njupuk lokomotif anyar, lokomotif sing rusak dikirim menyang bengkel, bolongan padha riveted, lokomotif bisa maneh.

Ya, nanging penerbangan saka "Saxon arrogant" numpes lokomotif luwih cepet tinimbang wektu kanggo ndandani, plus - ing sawetara lokomotif, boiler ora mung kebak bolongan, nanging ambruk dening hit saka cangkang meriam udara. .

Lan minangka asil, ing pungkasan Maret 1945, lokomotif uap wiwit trivially mungkasi ing railways saka Reich Katelu, railways umumé lumpuh. Autobahns uga ora nyimpen. Mung amarga kendaraan tanpa bahan bakar, sing uga diurus dening penerbangan "Saxon sombong".

Mula, omongane para apologists kanggo teori "ora ana gunane ngetutake jembatan" mung omongan kosong.

Petungan cilik. Kita njupuk 100 eselon sepur saka 100 gerbong. Iki 10 gerbong mawa 000 ton kargo. Upamane kita arep nggunakake traktor truk 620 ton kanggo ngeterake barang-barang iki amarga kreteg sing rusak. Kanggo 000 ton kargo, 25 traktor kasebut bakal dibutuhake. Kaping pisanan, sawetara traktor kasebut isih kudu dirakit, lan nomer loro, iki bakal dadi kolom sing kuat banget, lan sampeyan ora bisa nyelehake sistem pertahanan udara ing dalan ing endi wae, lan kolom kasebut bisa dicepit kanthi serius dening pesawat, sanajan nganggo pesawat. banget isinan nggunakake iku.

opo maneh? Kanggo transfer barang liwat Dnieper, iku bakal perlu kanggo drive akeh kapal menyang bandar ing bank-bank sawijining. Lan kapal-kapal lan gudang ing pesisir kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas, ngenteni ngisi maneh menyang tongkang lan kapal, bakal dadi target sing enak banget kanggo Iskanders lan Calibers. Sanajan pelabuhan kasebut ditutupi sistem pertahanan udara, kanthi nggunakake rudal sing akeh, terobosan menyang target ora bisa dihindari.

Saiki bayangake yen roket kita nyerang tongkang kanthi amunisi 1 ton, ngadeg ing tembok dermaga, detonasi sing nggumunake. Lan carane akeh fasilitas pelabuhan lan kapal liyane bakal kabongkar dening gelombang jeblugan. Waca apa akibat saka bledosan ing Halifax Kanada lan ing Bombay nalika Perang Donya Kapisan lan Kapindho. Aku sing saka mercon kuwi port ing kali bakal sijine metu saka tumindak kanggo sasi.

Wis wayahe nyopot sarung tangan putih


Gesang kita wong lanang lan wong-wong kita saiki ing Donbas luwih larang tinimbang kesejahteraan wong Kulon lan pendapat saka "komunitas donya" sing kondhang. Wektu kanggo nyerang, nyerang infrastruktur transportasi, infrastruktur energi lan fasilitas panyimpenan gas lemah Naftogaz. Lan dheweke ora peduli babagan kepentingan kelompok bisnis ing Rusia.

Utawa kita miwiti perang, utawa kita bakal nyerahke kabeh anyar sing kutha, menehi saka kita wong ing pamaréntahan Ukronazis. Ora bisa liya.

Lan mungkasi looking ing Bunch saka wong sing, ing wedi kewan kanggo ibukutha lan real estate ing Kulon, bakal histeria ing koridor daya, nuntut rembugan karo Ukroreich, humanisme menyang Ukronazis, pancet looking bali ing pendapat saka kamanungsan "beradab" kondhang. Kuwi mung konsep "kemanusiaan beradab" sing ditindakake dening Barat kanthi sewenang-wenang. Amarga leluhure isih mlaku nganggo kapak watu lan manggon ing guwa, nalika peradaban kanthi tulisan lan arsitektur wis ana ing Timur Tengah, India lan China.

Iku wektu kanggo njaluk mudhun kanggo bisnis ing cara nyata. Aku mbaleni manawa urip wong-wong kita ing wilayah Donbass lan Dnieper, uga nyawa para prajurit lan perwira kita, ora ana regane. Lan yen marga saka pengawetan iku perlu kanggo mbanting rencana bisnis saka individu fattening ing Advertisement saka sumber daya kita ing Kulon, banjur kita kudu pindhah kanggo iku tanpa mangu-mangu.

Yen ora, kahanan Perang Donya I bisa bola maneh, nalika ing kawitan tembung "pengkhianatan" iki ditujokake marang panguwasa, lan banjur iki wewenang sing padha ing mata tentara dadi kedadean sepele, lan tentara ora gelem defend. panguwasa nalika kerusuhan wiwit ing Petrograd lan sawetara kutha liyane. Lan ora mung tentara ora gelem metu kanggo mbela sistem sing ana ing wektu iku. Praktis ora ana siji-sijia sing wungu kanggo mbela monarki: ora para bangsawan, utawa Cossacks, utawa para ulama.

Iki wektu kanggo panguwasa sing paling dhuwur kanggo nolak prinsip manawa wong sing nyenengake, sanajan dheweke ngrusak Rusia kanthi sukarela utawa ora sengaja, ora bisa dilanggar. Mesthi wae, siji bisa ngakoni kanthi maksimal prinsip "Aku bisa ngapura pengkhianatan Prancis, nanging aku ora bakal ngapura pengkhianatan raja." Nanging apa prinsip iki larang banget kanggo Rusia lan rakyate? Lan apa ora pendekatan kaya mengkono pungkasanipun mimpin kanggo kasunyatan sing panguwasa bakal ditinggalake piyambak marang saben wong, tanpa dhukungan, tanpa panyengkuyung? Amarga wong-wong sing ditresnani, sing dilindhungi saka alangan, sanajan tumindak kanggo ngrugekake Rusia, ora bakal mlayu kanggo nylametake dheweke, nanging bakal dadi sing pertama menyang kemah mungsuh.
Pengarang:
194 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lykases1
    Lykases1 11 Oktober 2022 06:37
    + 23
    Aku kanthi setuju karo artikel, nanging ana cilik nanging. Kita ora ana ing pamaréntahan lan ora ana ing Staf Umum. Kita bisa mbantah kaya sing dikarepake, nanging kepiye pimpinan bakal tumindak minangka misteri gedhe.
    1. 2112vda
      2112vda 11 Oktober 2022 07:31
      + 58
      Ora ana rahasia. Negara iki dikelola dening sawetara oligarki, Putin minangka tokoh. Para oligarki, yaiku kleptokrasi, umume ora peduli karo rakyat. Kabeh kapentingan kleptokrat ing Kulon. Putin bucked munggah karo awal NWO ing Ukraina, kang mutusaké kanggo nuduhake kamardikan. Kleptokrat nyekel elit pamrentah kita banget kanggo Faberge. Kahanan ing negara kasebut mung bisa didandani kanthi cara siji, kanggo miwiti gerakan pembebasan nasional nglawan kleptokrasi. Ayo ndeleng apa Putin mutusake babagan iki. Aku luwih yakin manawa wong sing beda-beda bisa nindakake iki, sing bakal ngganti elit sing diarani saiki. Iki kudu kelakon, Aku ora bisa nemtokake interval wektu, iku wis kedaden ing PLAN paling dhuwur. Kayane ana owah-owahan pamrentahan ing negara kasebut.
      1. veloboss
        veloboss 11 Oktober 2022 07:57
        +7
        Negara apa sing beda? Donya kabeh minangka pengaruh perusahaan, lan wates negara sing ditampa umum minangka formalitas.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Timofei Charuta
          Timofei Charuta 14 Oktober 2022 08:34
          +5
          Lan beda ing China abang kuwat.
          Kapitalisme sing dikontrol komunis (ekonomi pasar, yen ana sing seneng kaya ngono).
          Para pejabat sugih lan pemerintah sing disuap dening dheweke ditembak ing stadion. Ibukutha kasil nglayani kekaisaran komunis sing kuwat.
          Ing wektu sing padha, ora kaya USSR, dheweke ora melu ekspor ide komedi sing larang menyang negara liya. Padha luwih seneng sepi, tanpa fanfare, sumber daya metu saka wong-wong mau ing pangayoman saka PMCs sing.
          Lan ing Rusia, nyoba ndemek oligarki kanthi investasi ing negara NATO lan negara musuh liyane. Pencerobohan pondasi pondasi...
      2. Lykases1
        Lykases1 11 Oktober 2022 08:08
        + 35
        Ing babagan owah-owahan kekuwatan, aku ragu banget. Sistem wis thukul lan njupuk ROOT. Putin bisa nindakake akeh karo awal NWO - nasionalisasi, bisa remet oligarki, remet monopoli, ngresiki pamaréntahan, dheweke bisa .. Dheweke bisa nindakake akeh perkara. Nanging dheweke ora. Salah siji, ing mratelakake panemume, lan kabeh iku ora ala, utawa isih ora bisa. Ganti daya - lan kanggo sapa? Bakal padha ngganti pasuryan utawa rampung ngganti sistem? Yen pasuryan - apa gunane? Yen sistem - kamungkinan saka perang sipil. Secara pribadi, aku ora nglawan bali menyang USSR. Kanggo kabeh kekurangane. Nanging aku wong biasa sing kerja keras, ora ana sing bakal ngganti. Kerja lan kerja. Nanging, contone, kepala perusahaan ngendi aku kerja, iki categorically ora wareg. Lan uga ora bakal bisa digunakake kanggo mayuta-yuta wong. Dadi aku ora ngerti apa sing bakal kelakon, kepriye lan kepriye bakal rampung. Aku yakin siji bab - sistem ora bisa diganti ing cara legal. Iku mung utopia. Lan ora sah - sampeyan bisa ngrusak negara. panemuku.
        1. victor50
          victor50 11 Oktober 2022 13:14
          +2
          Kutipan saka Lykases1
          Yen pasuryan - apa gunane?

          Iki prangko. Ana sing bakal owah, bisa uga owah. Ora bisa dibantah manawa ora ana sing owah wiwit Yeltsin diganti dening Putin. Iki mung conto, dudu pilihan politik. nglirik Inggih, sajarah dawa saka donya kapitalis wis akeh conto iki.
          1. Ampere
            Ampere 13 Oktober 2022 09:56
            +4
            Putin wis suwe dadi pimpinan amarga dheweke cocog karo para oligarki, dheweke minangka bagean saka sistem kanggo nambahi, nyuda dissent. Istana, aku ora ngerti sapa, sing dadi saksi. Mung, kaya sing wis kasebut ing kene, revolusi pembebasan nasional bisa ngganti kahanan sing ana. Nanging iki fantasi, amarga ora ana siji, lan ora ana siji kanggo sapa. ora...
            r / s Nalika perang "dipimpin" dening "bisnis", iku naif kanggo pirembagan bab kamenangan .
      3. HefeDMB69
        HefeDMB69 11 Oktober 2022 09:51
        + 11
        Iki Manilovisme, Pak. JSC Rusia kalebu oligarki meh kabeh. Kesimpulan? Reparasi kanthi biaya JSC Rusia bakal dibayar, rejeki pribadi para oligarki bakal tetep ora bisa dilanggar. Amin.
        1. Ampere
          Ampere 13 Oktober 2022 09:59
          +3
          Lan sawisé iku, ambruk negara bakal ngetutake jinis Yugoslavia sing sabar. nangis
      4. solar
        solar 11 Oktober 2022 12:17
        +1
        Putin minangka wong nominal.

        ya wis. Wong nominal ganti siji utawa loro, ora ana sing gumantung.
      5. Darurat
        Darurat 11 Oktober 2022 17:54
        -9
        Apa kanca-kancamu ora ngangkat hohlov kanggo "melawan oligarki"? Cukup karo slogan-slogan revolusi warna sing wis bosok ing kene! Kabeh "revolusioner" saiki roaming gunung Georgia lan steppes saka Kazakhstan ing celonone ngamuk! Lan ing Baltik padha nyoba kanggo yap piyambak.
      6. DwellerNet
        DwellerNet 12 Oktober 2022 12:00
        + 12
        Maneh raja iku apik lan boyars ala. Lan ing mratelakake panemume, kabeh oligarki saiki minangka kanca pribadi Putin, ditunjuk dening dheweke menyang papan gandum lan dikontrol dening dheweke kanthi bantuan korupsi lan bukti kompromi.
        1. Ampere
          Ampere 13 Oktober 2022 10:15
          +1
          Sampeyan, aku, deify Vovan, iku anak didik saka oligarki, mung. ya Alam ora menehi dheweke bakat kanggo ngontrol donya, mung licik. sedulur
      7. topol717
        topol717 12 Oktober 2022 19:47
        -1
        Sampeyan duwe salah karo rasa apa sing kedadeyan. Kabeh oligarki wis mlayu saka negara. A negara ing kontrol manual, kang bolongan financial kepasang ing beyo saka oligarki, First JSC Sistema, banjur NorNickel kanggo 2 meter, banjur Metallurgists, saiki MTS. sapa sing sabanjure? Lan kabeh iki owah-owahan pancet saka hukum lan peraturan. Pajak ganti meh saben dina. Kita ora duwe oligarki maneh, sing ora bisa dadi mlarat, lan sing tetep ora ana.
      8. lopvlad
        lopvlad 13 Oktober 2022 13:56
        -6
        Kutipan: 2112vda
        Ora ana rahasia. Negara iki dikelola dening sekelompok oligarki


        manual saka TsiIPSO utawa langsung saka Departemen Negara?
      9. t200404
        t200404 13 Oktober 2022 16:24
        +1
        Ing perang, owah-owahan kekuwatan asring perang sipil lan ilang wilayah, ta?
      10. Prosha
        Prosha 15 Oktober 2022 12:38
        0
        .
        Kahanan ing negara kasebut mung bisa didandani kanthi cara siji, kanggo miwiti gerakan pembebasan nasional nglawan kleptokrasi. Ayo ndeleng apa Putin mutusake babagan iki.

        Inggih, bebarengan karo SVO, miwiti revolusi, banjur ing kutha ing gunung lan ing bank sampeyan bakal diwenehi telung medali bebarengan! Apa sejarah awal abad 20 ora mulang apa-apa?
    2. Plate
      Plate 11 Oktober 2022 12:54
      -5
      Nanging aku ora setuju karo penulis.
      Tentara kita jelas dibangun ing model saka Amerika. Ayo kula ngelingake sampeyan isih duwe tentara paling kuat ing planet iki. Ya, kanthi biaya dhuwit sing akeh banget, nanging iki kudu nggawe sampeyan mikir sadurunge nolak konsep kasebut, sing aku rumangsa bener.
      Tentara ora dimaksudake kanggo tumindak ing ngarep? Bener, iku. Lan Amerika duwe perkara sing padha, utamane karo operasi ekspedisi sing terus-terusan. Nanging dheweke menehi ganti rugi kanthi nyegah mungsuh supaya ora nggawe ngarep. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia uga duwe sarana kanggo iki. Ana atusan, yen ora ewu, rudal jelajah lan balistik, atusan pesawat tempur, MLRS kanthi jarak kurang saka 100 kilometer (Tornados kanggo 100 kaya). Nanging kita ora nggunakake iki kanggo nyegah Angkatan Bersenjata Ukraina saka mbentuk ngarep. Akibaté, ngarepe ngrusak unit sing dilatih lan dilengkapi karo massa. Iku nyata kene, ora ketompo carane dilatih lan dilengkapi, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa.
      Aku mikir yen perlu kanggo miwiti serangan ing infrastruktur militer lan transportasi, langsung ngrusak kemungkinan transfer pasukan lan sarana. Sampah kabeh nganggo rudal, kaya sing ditindakake Amerika. Kajaba iku, pertahanan udara kudu kakehan karo pluru sing padha lan ngrusak bagean utama, lan banjur ngrampungake sisa-sisa nganti ora bisa mabur tanpa alangan. Ya, pluru ora bisa ngrusak kabeh: ana sistem pertahanan udara siji sing kudu diprovokasi, kanggo mbukak awake dhewe. Nanging aku yakin manawa pesawat 4 Su-34 karo sawetara Buk siji (maksudku saiki siji peluncur) bakal ngatasi tanpa mundhut. Lan saiki, ayo ngomong, ing dina kapitu utawa kaping sepuluh, nalika pertahanan udara Ukrainia bakal dirusak kabeh, infrastruktur bakal ora cocog kanggo maneuvering kanthi pasukan lan sarana, lan kabeh upaya kanggo maneuver bakal dirusak kanthi bebas dening penerbangan (kita kalah. pertahanan udara), sampeyan wis bisa mlebu karo tentara seluler kontrak sampeyan. Njupuk kauntungan saka kauntungan ing udhara, dheweke bakal nemtokke perang ing mungsuh ngendi dheweke perlu. Kajaba iku, amarga latihan lan peralatan kasebut, sajrone nyerang, dheweke ora butuh keuntungan angka (dheweke pancen ora butuh, sing wis ditampilake ing praktik). Iku cukup kanggo mesthekake pasukan witjaksono lan kamenangan ing perang kanggo siji utawa titik liyane dijamin.
      Amerika, misale jek aku, nggunakake angkatan bersenjata kanthi tepat ing skenario iki: kanggo nyingkirake mungsuh saka kesempatan kanggo ngumpulake pasukane dadi siji aji lan nyedhiyakake dhukungan udhara sing terus-terusan, banjur numpes mungsuh sajrone operasi darat. , njupuk kauntungan saka kauntungan ing teknologi lan latihan, nyegah mungsuh saka éling kauntungan ing nomer. Ing negara kita, senadyan kasedhiyan kabeh cara kanggo iki, kita supaya mungsuh éling kauntungan utama.
      Tentara kita dibangun kanthi apik, miturut pendapatku. Ora tanpa masalah, mesthi (siji crita karo walkie-talkie worth soko), nanging ing umum, aku kabeh dadi apik banget. Nanging kita digawe miturut model Amérika, lan wiwit nggunakake miturut sawetara liyane. Aku malah ora bisa guess apa.
      Kajaba iku, aku ora bisa mbayangno kenapa.
      1. Lykases1
        Lykases1 11 Oktober 2022 14:04
        +8
        Mbok sing siji, nanging, ing mratelakake panemume, téater operasi isih penting banget. Semono uga, kanthi ruang terbuka kita luwih becik duwe tentara sing luwih gedhe. Miturut model Amerika, bisa uga luwih nguntungake, nanging, miturut pendapatku, kurang dipercaya.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 11 Oktober 2022 14:49
        + 10
        Nanging aku ora setuju karo penulis.
        Tentara kita jelas dibangun ing model saka Amerika.

        Ora. Kita, kaya biasane, lunga kanthi cara dhewe.
        Cara Amerika yaiku tentara rong bagean. Inti yaiku formasi kontrak personel sing duwe set lengkap sanajan ing wektu tentrem. Dheweke didhukung dening bantal "tentara akhir minggu" - Pengawal Nasional Amerika Serikat.
        Yen ana konflik cilik utawa medium, tentara kasebut bisa ngrampungake divisi sing terkoordinasi kanthi apik - tanpa mobilisasi. Lan kanggo ndhukung wong-wong mau yen ana konflik gedhe karo baris kapindho lan mburi ing pasuryan saka Garda Nasional. Inggih, ing teori ... ing laku, ing Irak padha, NGs padha shoved ngendi wae - preduli saka garis keturunan secondary. eseman
        Kita ora duwe formasi kontrak lengkap ing tentara masa damai. Mesthine bakal digawe sajrone reformasi Serdyukov, nanging amarga pangoptimal anggaran, dheweke ora tau muncul. Lan maneh nampa formasi semi-kontrak-semi-draf, lan malah karo unit sing dipotong.

        Empu dadi isin akeh BTG. Yagene, ujare, apa kita ora gelut karo perpecahan sing ana? Ya, amarga ora ana perang. Lan tanpa perang resmi, paling divisi mung bisa ngirim unit kontrak menyang perang, kang mung cukup kanggo BTGs kuwi.
        1. Plate
          Plate 11 Oktober 2022 18:32
          -2
          Maksudku konsep umum aplikasi. Tentara kita ora dimaksudake kanggo bentrokan garis ngarep, nanging tujuane kanggo mesthekake yen mungsuh ora bisa nglumpukake ngarepe kanthi kabeh kekarepane, sing duwe pasukan udara sing apik lan akeh misil. Aku mikir yen kita wis ora ngidini Ukraina kanggo maneuver pasukan sawijining dening bombing lan kanthi mangkono éling kauntungan ing nomer, tentara kontrak bakal matèni siji unit Ukraina sawise liyane malah tanpa mobilisasi. Nanging mbok menawa ora akeh rudal, aku ora ngerti.
          Kutipan: Alexey R.A.
          Kita ora duwe formasi kontrak lengkap ing tentara masa damai. Mesthine bakal digawe sajrone reformasi Serdyukov, nanging amarga pangoptimal anggaran, dheweke ora tau muncul. Lan maneh nampa formasi semi-kontrak-semi-draf, lan malah karo unit sing dipotong.

          Inggih, minangka tansah. Ide iki apik, kabeh wis dipikirake, nanging nalika kita miwiti nindakake, kita bisa ngethok bolt, lan kabeh ambruk.
      3. solois2424
        solois2424 11 Oktober 2022 15:33
        -7
        Lan mungsuh serius apa sing diadhepi tentara Amerika sajrone 40 taun kepungkur?
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 12 Oktober 2022 09:59
          +4
          Kutipan saka solist2424
          Lan mungsuh serius apa sing diadhepi tentara Amerika sajrone 40 taun kepungkur?

          Irak. Tentara uga dilengkapi kanggo negara kuwi, lan malah karo pengalaman pertempuran pirang-pirang taun perang karo pepadhamu.
          1. solois2424
            solois2424 13 Oktober 2022 14:29
            0
            Aku ngerti tembung kunci: kanggo negara kasebut?
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 13 Oktober 2022 16:23
              +1
              Kutipan saka solist2424
              Aku ngerti tembung kunci: kanggo negara kasebut?

              Nah, tembung kunci yaiku Irak. Negara sing padha saka eselon kapindho, kaya Ukraina, luwih-luwih, bubar metu saka perang getih jangka panjang lengkap karo pepadhamu.
      4. Pilat2009
        Pilat2009 12 Oktober 2022 10:25
        +1
        Quote: piring
        Nanging aku ora setuju karo penulis.
        Tentara kita jelas dibangun ing model saka Amerika. Ayo kula ngelingake sampeyan isih duwe tentara paling kuat ing planet iki. Ya, kanthi biaya dhuwit sing akeh banget, nanging iki kudu nggawe sampeyan mikir sadurunge nolak konsep kasebut, sing aku rumangsa bener.
        Tentara ora dimaksudake kanggo tumindak ing ngarep? Bener, iku. Lan Amerika duwe perkara sing padha, utamane karo operasi ekspedisi sing terus-terusan. Nanging dheweke menehi ganti rugi kanthi nyegah mungsuh supaya ora nggawe ngarep. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia uga duwe sarana kanggo iki. Ana atusan, yen ora ewu, rudal jelajah lan balistik, atusan pesawat tempur, MLRS kanthi jarak kurang saka 100 kilometer (Tornados kanggo 100 kaya). Nanging kita ora nggunakake iki kanggo nyegah Angkatan Bersenjata Ukraina saka mbentuk ngarep. Akibaté, ngarepe ngrusak unit sing dilatih lan dilengkapi karo massa. Iku nyata kene, ora ketompo carane dilatih lan dilengkapi, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa.
        Aku mikir yen perlu kanggo miwiti serangan ing infrastruktur militer lan transportasi, langsung ngrusak kemungkinan transfer pasukan lan sarana. Sampah kabeh nganggo rudal, kaya sing ditindakake Amerika. Kajaba iku, pertahanan udara kudu kakehan karo pluru sing padha lan ngrusak bagean utama, lan banjur ngrampungake sisa-sisa nganti ora bisa mabur tanpa alangan. Ya, pluru ora bisa ngrusak kabeh: ana sistem pertahanan udara siji sing kudu diprovokasi, kanggo mbukak awake dhewe. Nanging aku yakin manawa pesawat 4 Su-34 karo sawetara Buk siji (maksudku saiki siji peluncur) bakal ngatasi tanpa mundhut. Lan saiki, ayo ngomong, ing dina kapitu utawa kaping sepuluh, nalika pertahanan udara Ukrainia bakal dirusak kabeh, infrastruktur bakal ora cocog kanggo maneuvering kanthi pasukan lan sarana, lan kabeh upaya kanggo maneuver bakal dirusak kanthi bebas dening penerbangan (kita kalah. pertahanan udara), sampeyan wis bisa mlebu karo tentara seluler kontrak sampeyan. Njupuk kauntungan saka kauntungan ing udhara, dheweke bakal nemtokke perang ing mungsuh ngendi dheweke perlu. Kajaba iku, amarga latihan lan peralatan kasebut, sajrone nyerang, dheweke ora butuh keuntungan angka (dheweke pancen ora butuh, sing wis ditampilake ing praktik). Iku cukup kanggo mesthekake pasukan witjaksono lan kamenangan ing perang kanggo siji utawa titik liyane dijamin.
        Amerika, misale jek aku, nggunakake angkatan bersenjata kanthi tepat ing skenario iki: kanggo nyingkirake mungsuh saka kesempatan kanggo ngumpulake pasukane dadi siji aji lan nyedhiyakake dhukungan udhara sing terus-terusan, banjur numpes mungsuh sajrone operasi darat. , njupuk kauntungan saka kauntungan ing teknologi lan latihan, nyegah mungsuh saka éling kauntungan ing nomer. Ing negara kita, senadyan kasedhiyan kabeh cara kanggo iki, kita supaya mungsuh éling kauntungan utama.
        Tentara kita dibangun kanthi apik, miturut pendapatku. Ora tanpa masalah, mesthi (siji crita karo walkie-talkie worth soko), nanging ing umum, aku kabeh dadi apik banget. Nanging kita digawe miturut model Amérika, lan wiwit nggunakake miturut sawetara liyane. Aku malah ora bisa guess apa.
        Kajaba iku, aku ora bisa mbayangno kenapa.

        Tentara bisa uga digawe miturut model Amerika, nanging ora ngurus bagian teknis. Ya, lan taktik kasebut pincang.
        1. Plate
          Plate 12 Oktober 2022 13:28
          +2
          Kanthi bagean teknis utama, kabeh apik. Ana pluru ing jumlah prayoga, bom lan pesawat kanggo ngirim uga. Lan iki taktik. Keuntungan iki mung ora digunakake.
      5. Eroma
        Eroma 12 Oktober 2022 13:38
        +6
        Penulis bener babagan taruhan ing pesawat sing larang! Kanthi produksi in-line, 35 Su35 dibangun saben taun ing Komsomolsk-on-Amur, rega saben luwih saka 2 milyar rubel! Sampeyan njlèntrèhaké strategi AS kanthi bener ing perang, pisanan nggawe dominasi mungsuh ing langit! Angkatan Udhara utamane melu tugas iki, nanging mesthi ngalami kerugian saka pertahanan udara. Jumlah cilik, sanajan dilengkapi pesawat Angkatan Udara sing canggih, rentan banget kanggo kerugian, amarga cepet ilang efektifitas pertempuran! Kanggo pesawat canggih, sampeyan kudu senjata canggih, lan kita duwe Su34s karo FAB500 mabur, kanggo amunisi kuwi malah Mig27 cukup! We overloading nimbali udhara ing Kyiv karo Air-to-Air pluru minangka decoys, lan ing Amerika Serikat tatanan tempur saka aviation diiringi grombolan saka Harms arep ing mode siyaga, mung nguripake radar, Harm mbalang mati parasut rem. lan cepet-cepet menyang sistem pertahanan udara! Bentenipun ing pendekatan lan kabisan ageng! SU34 nduweni beban tempur sing gedhe lan durasi penerbangan, sampeyan bisa nyumerepi kabeh arsenal ing kono kanggo kabeh kesempatan, nanging sampeyan ora bisa ngerti arsenal minangka sing saiki, amarga padha mabur nganggo bom ing ngarepe MANPADS lan wedi marang dhuwur!
        1. Plate
          Plate 12 Oktober 2022 13:49
          +2
          Rudal anti radar kayane wis suwe diciptakake, apa masalahe digantung ing pesawat? Kanggo pesawat murah, aku setuju. Aku elinga yen ana artikel ing situs kanggo dangu babagan perlu kanggo siji-mesin lan mulane luwih prasaja lan luwih murah pesawat tempur. Lan luwih apik kanggo kakehan pertahanan udara kanthi rudal jelajah, miturut pendapatku, lan nyerang jotosan pisanan karo dheweke. Ing wektu sing padha lan balistik. Serius, link Su-34 ora duwe sarana kanggo ngatasi sistem pertahanan udara tunggal (kaya sing dakkira)?
          1. Eroma
            Eroma 12 Oktober 2022 17:20
            +3
            Quote: piring
            Serius, link Su-34 ora duwe sarana kanggo ngatasi sistem pertahanan udara tunggal (kaya sing dakkira)?

            Aku padha cukup saged numpes sistem pertahanan udhara, nanging sistem pertahanan udhara uga saged numpes paling siji Su34! Ora kasunyatan, mesthi, nanging kabeh padha, sistem nimbali udhara duwe hak kanggo dijupuk pisanan, lan Su34 kudu urip pisanan, lan banjur numpes, iki risiko ilang pesawat! Nganti watesan tartamtu saka losses, resiko tolerable, lan banjur kamenangan Pir liwat nimbali udhara wiwit loom. Su34 sing larang lan canggih ing langit mungsuh kudu tumindak kaya kapal induk, kanthi retinue! UAV nggolek target, diiringi peniru ing wilayah sing mbebayani kanggo provokasi sistem pertahanan udara ing target palsu, AWACS lan pesawat perang elektronik ing mburine, banjur ya, Su34 lan Su30 bisa dadi invulnerable, tundhuk arsenal sing tepat ing papan! Lan minangka dina iki, karo fab500 ing keluwihan, trickery iku sampah dhuwit!
            1. Plate
              Plate 12 Oktober 2022 21:04
              -1
              Yen kita duwe siji peluncur, mula, aku mikir, link sing wis diluncurake bakal bisa mateni kanthi gangguan utawa nembak. Dene punggawane, ya luwih linuwih. Nanging kenapa pesawat AWACS?
              1. Eroma
                Eroma 12 Oktober 2022 22:30
                +2
                Quote: piring
                Aku mikir yen link sing wis diluncurake bakal bisa mateni kanthi gangguan utawa nembak.

                Ora mesthi, kita wis ilang luwih saka siji Su34 lan Su30 liwat Ukraina, supaya kita ora utamané fly konco garis ngarep!
                AWACS kanggo ngontrol udhara, saka pejuang, target mabur murah, kolom peralatan lan masalah tsu kanthi pas wektune! EW SAM pesawat lan komunikasi penet lan ing wektu sing padha menehi informasi ing ngendi iku mbebayani. We kudu Komplek, lan kita mung duwe pesawat kasedhiya, lan malah tanpa arsenal normal kanggo kuwi apparatus larang! Paling ora ngrancang bom, misil kanthi jarak 200 km +, peralatan ing papan cukup bisa ngontrol amunisi kasebut! Sampeyan perlu kanggo numpes nyebrang, Su34 bisa nyeret rudal abot lan miwiti saka 200+ km, nanging ora ana pluru kuwi, kene padha mabur ing MANPADS lan FOR karo FAB500!
            2. Arcady007
              Arcady007 12 Oktober 2022 23:12
              +1
              Dadi, kita nyimpulake manawa pesawat mewah ora dibutuhake ing perang modern.
              Luwih becik duwe grombolan UAV sing murah kanthi jarak sing dawa.
              1. Plate
                Plate 12 Oktober 2022 23:22
                -4
                Lan sing dikarepake manawa grombolan iki duwe otak dhewe lan bisa milih target kanthi mandiri. Lan uga nggawe desainer UAV sing bakal ngumpulake drone anyar kanggo grombolan iki saka pemotong rumput lan gergaji, nyolong bensin saka stasiun bensin musuh lan nyambungake kanca-kancane menyang soket mungsuh. Lan supaya drone iki bisa nggawa kartrid. Aku menehi kabeh tong minyak kanggo cartridges mungsuh, plug kanggo soket mungsuh - lan iku, sawise sawetara minggu grombolan kuwi matèni kabeh wong ing kono.
                wassat
              2. Eroma
                Eroma 13 Oktober 2022 07:40
                +1
                Saiki, UAV durung bisa ngganti penerbangan! Dheweke duwe ceruk dhewe sing migunani banget: pengintaian khusus, minangka pesawat serangan nglawan pasukan tanpa pertahanan udara sing serius, minangka pengganti CR nglawan target cilik. Ana akeh kegunaan kanggo wong-wong mau, nanging UAV ngrugekke kanggo perang elektronik, iku mung target kanggo medium lan long-macem sistem nimbali udhara lan mbukak pertempuran cilik, padha ora bisa numpes benteng utawa akumulasi massive saka pasukan ing roto. Pesawat canggih lan larang regane dhuwit lan efektif banget nalika digunakake minangka bagean saka pasukan terpadu, kanthi gaman sing cocog. Ing Komplek iki pasukan lan UAV kudu, interaksi umum menehi kesempatan gedhe ing biaya minimal lan resiko minimal! Lan yen ora ana kompleks, lan saliyane bom lan NURS, uga ora ana apa-apa ing arsenal, mula Su34 dadi keluwih! We kudu pesawat inexpensive, gampang kanggo Pabrik lan ing jumlah gedhe!
                1. Arcady007
                  Arcady007 13 Oktober 2022 09:01
                  +2
                  Minangka laku nuduhake, malah UAV plywood gawe piala gedhe.
                  1. Padha bisa kanggo mateni radar, kang biaya luwih saka iki Piece saka plywood.
                  2. Padha ngatasi sistem pertahanan udara lan MANPADS, cukup aneh, kanthi efisiensi sing luwih gedhe tinimbang pesawat lan helikopter.
                  3. Yen sampeyan nggawe dheweke luwih tenang, ing wayah wengi umume ora katon.
                  4. Yen sampeyan miwiti 10 drones kamikaze kanggo 10 tank, rasio kualitas rega mung incommensurable.
                  5. Produksi drone bisa diatur ing perusahaan gedhe ing ngendi wae.
                  6. UAV ora mbutuhake latihan pilot larang (barang potongan sing mbutuhake investasi konstan). Lan pilot uga duwe karep lara, dadi tuwa lan rusak.
      6. tamu
        tamu 12 Oktober 2022 14:09
        -4
        Quote: piring
        Tentara kita jelas dibangun ing model saka Amerika. Ayo kula ngelingake sampeyan isih duwe tentara paling kuat ing planet iki.

        Lan kepiye tentara "paling kuat" saka Afghanistan iki lali? Aja lali yen Amerika duwe NATO lan dheweke mesthi nggunakake alat iki paling ora sebagian.
        1. Plate
          Plate 12 Oktober 2022 15:18
          0
          Ing NATO, Amerika Serikat ora nggawe kurang saka 70% kekuwatan militer.
          Kutipan saka tamu
          Lan kepiye tentara "paling kuat" saka Afghanistan iki lali?

          Mesthi wae aku ora lali. Nanging iki dudu alesan kanggo mangu-mangu kekuwatan Angkatan Bersenjata AS. Ing kana, politik, luwih-luwih, akeh sing bisa dicampur.
      7. Prosha
        Prosha 15 Oktober 2022 12:41
        +2
        Siji ora bisa njupuk minangka conto pambangunan tentara cedhak negara sing ora dawa wates tanah. Teater operasi sing beda banget ing negara kita lan ing Amerika Serikat. Kapal ora ngliwati steppes lan alas.
  2. Al Manah
    Al Manah 11 Oktober 2022 06:37
    + 10
    Ing tampilan kasebut ing ndhuwur, aku ngarep-arep banget yen ing mangsa ngarep kabeh larangan bodho bakal dibuwang lan serangan komunikasi bakal diwiwiti.

    "Tinggal pangarep-arep, sampeyan sing mlebu ing kene" (c)
  3. Dimy4
    Dimy4 11 Oktober 2022 06:37
    + 11
    Kita duwe mitra ing saubengé, nglawan sapa sing kudu dilawan? Mitra iki nyuda tentara kita liwat dhewe.
    1. Sing nyetir pesawat
      Sing nyetir pesawat 11 Oktober 2022 07:35
      + 13
      Inggih, kados makaten punika, para elit piyambak, ingkang sampun thukul ing rampog negari, dados mitra sadangunipun taun-taun punika, mratelakaken lampah tumuju globalisasi Barat. Dheweke pengin nyusup menyang elit borjuis donya, nganti "mitra" iki dicelupake ing telek kanthi seneng, nuduhake panggonan ing sangisore shkonka. Iki ngendi ballet Marlezon sing kita nonton diwiwiti. Lan wong-wong Saxon sing ora sopan karo Geyropians, tetep kaya ngono, kenapa nyalahake wong-wong sing mlarat iki yen sawetara raine kita bengkok.
  4. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 11 Oktober 2022 06:38
    +2
    Ngelingi yen jumlah wong sing bisa dadi mobilisasi, tambah akeh mobilisasi kasebut nuwuhake pitakonan.Sajrone Perang Donya II, industri tentrem uga makarya, lan gula-gula, lan rokok, lan omben-omben. wong IT, utawa trompet liyane. Aku setuju yen wanita nyambut gawe nalika perang, nanging apa wanita kita setuju kanggo "kerja kotor"? Mergo aku ora weruh gerakan apa-apa malah menyang perawat.A P Chekhov ngguyu ati-ati karo omongane gusti ing crita "Ing Tanah Asing." Waca ing wektu luang.
    1. Kronos
      Kronos 11 Oktober 2022 11:07
      +4
      Wanita duwe kulawarga dhewe sing kudu diwenehake nalika bojone ditimbali dadi perawat ing endi wae.
    2. Pilat2009
      Pilat2009 12 Oktober 2022 10:27
      -2
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Ngelingi yen jumlah wong sing bisa dadi mobilisasi, tambah akeh mobilisasi kasebut nuwuhake pitakonan.Sajrone Perang Donya II, industri tentrem uga makarya, lan gula-gula, lan rokok, lan omben-omben. wong IT, utawa trompet liyane. Aku setuju yen wanita nyambut gawe nalika perang, nanging apa wanita kita setuju kanggo "kerja kotor"? Mergo aku ora weruh gerakan apa-apa malah menyang perawat.A P Chekhov ngguyu ati-ati karo omongane gusti ing crita "Ing Tanah Asing." Waca ing wektu luang.

      Ing Perang Dunia I, siswa wadon sing durung kawin lunga menyang perawat, utawa wanita sugih ngatur sepur
  5. paul3390
    paul3390 11 Oktober 2022 06:45
    + 54
    ambruk lengkap teori sing wis implanted kanggo meh rong puluh taun sing tentara kudu cilik, kompak, dikontrak, nanging dilengkapi banget lan dilatih.


    Ora - pitakonan kudu katon ing luwih wiyar .. Iki ambruk lengkap saka teori orane RF kapitalis non-saiki ing umum. Kanggo diumumake yen, sawise ngalahake scoop sing dikutuk, Rusia bakal gabung karo kulawarga sing ramah kaya negara-negara Barat sing demokratis, ing ngendi dheweke ngenteni kita kanthi tangan terbuka .. Iki tegese kita ora butuh tentara massa ing FIG, amarga konflik karo Kulon lan NATO ora nyata maneh. Kita bakal dadi borjuis sing padha, perang apa sing ana? Kanggo nyopir wong Papua - tentara profesional kompak sing padha bakal nindakake kanthi apik - ora butuh luwih akeh.

    Iki minangka penjamin asli kita marang kita sajrone dasawarsa pisanan pemerintahane - elinga, kaya Europa saka Lisbon nganti Vladivostok? Apa sampeyan kelingan kabeh mitra asing sing dikasihi iki? Carane kita nyerah kabeh posisi kanggo please West, carane kita ndamel iku sumber ing ijol-ijolan kanggo pambungkus Candy, carane kita numpes industri lan sosial bal, carane servilely ditampa kabeh instruksi saka bourgeoisie Western? Lan sateruse..

    Nanging - dumadakan ternyata ing West rahayu, yen lagi nunggu kita, banjur mung minangka sajian utama kanggo nedha bengi .. Lan kabeh wong ala kita, sing nyerahke tanah kelairan kiwa lan tengen, ora dianggep minangka wong ing. kabeh. Lan luwih-luwih - dheweke ora bakal nganggep kapentingane. Malah krungu bab wong-wong mau. Kaping pirang-pirang penjamin kita dikirim kanthi terus terang lan moyoki nalika nyoba nyebarake manawa dheweke kepengin ana ing kana? Lan dumadakan, jinis elit kita duwe epiphany - sampeyan butuh, ternyata sampeyan kudu dianggep kanthi kekuwatan nyata ing mburi sampeyan .. Yen ora, sampeyan nol lan ora ana wong liya. tentara kuat lan industri kuat! Persis apa sing wis nyoba kanggo nyimpen kanggo 30 taun minangka ora ana gunane .. Apa wahyu ..

    Lan saiki - kita bener duwe palung rusak saka 30 taun aktivitas vigorous .. Kabeh sing kita numpes Uni Soviet gedhe dadi omong kosong lengkap lan shnyaga .. Lan kita kudu nggawe kabeh anyar .. Saka ekonomi lan ekonomi tentara marang wong-wong, sing wis pirang-pirang taun wis metu saka otak liberalisme sampeyan. Wis pirang-pirang taun sampeyan ngandhani - yen sampeyan butuh apa-apa - mbayar. Ora ana cara liya. Cara mung. Ing merek iki - sampeyan wis nyuda kabeh keuntungan sosialisme. Nah, saiki sampeyan wis ngaco, lan dumadakan sampeyan butuh bantuan saka wong sing padha. Apa ora arep mbayar, miturut pranatan dhewe? Banjur piye wae ora bisa ditindakake kanthi becik - sampeyan ngganggu kita, lan kita mbantu sampeyan kanthi gratis?

    Lan sing paling penting - Sapa sing bakal ngowahi negara kasebut menyang dalan sing bener? Iki sing nyuwek menyang kulit lan bener ngrusak? Yah? Apa padha ngerti carane nindakake apa-apa kajaba nyolong lan ngrusak? Yen dheweke ora nindakake perkara sing apik sajrone 30 taun, kenapa sesuk bakal metu? Saktemene, wong-wong iku sing bakal narik kita metu saka telek sing diusir dhewe? Mungkin - kita isih kudu mikir kanthi teliti babagan topik iki?
    1. Taimen
      Taimen 11 Oktober 2022 10:23
      + 14
      Ora ana sing nambah.
    2. Plate
      Plate 11 Oktober 2022 12:58
      -10
      Maneh, sampeyan mung duwe sosialisme sing bener. Ya apa iku Nyuwun
      Nanging babagan posisi hubungan karo Kulon, aku setuju karo sampeyan. Yen perlu ana, mung minangka koloni. Yen kita pengin dadi bagean sing padha karo Kulon, mula sadurunge kudu diantemi.
      1. paul3390
        paul3390 11 Oktober 2022 13:01
        + 16
        Apa sampeyan duwe pilihan alternatif kanggo sosialisme ?? Lan iki sawise 30 taun kapitalisme visual? Apa sampeyan bisa ngelingi - yen ana ing pamrentahan Soviet yen Rusia dadi negara adidaya? Lan kabeh jinis prestasi anyar iki ora luwih saka sisa-sisa masa lalu Soviet sing ora dicolong? Saka jet tempur lan atom kanggo lenga lan gas?

        Minangka kanggo Kulon, kita ora bakal dadi bagean sing padha. Amarga dheweke ora butuh sing padha, nanging mung koloni. Donya wis suwe dipérang, lan dalan menyang jinis milyar emas ditutup. Dadi mung gelut. Lan ing kono, sosialisme sing nuduhake awake dhewe paling efektif .. Aku meneng babagan aspek liyane ..
        1. Plate
          Plate 11 Oktober 2022 13:18
          -16
          Logis yen ing pamrentahan Soviet, Rusia ana ing puncak kekuwatane, amarga ing ngisor iki kita pungkasane mulai serius nyoba nyuda jurang teknis karo Kulon, utawa malah maju. Nanging bisa uga nyoba nyepetake jurang kasebut sanajan ing kapitalisme (wong Jepang nindakake kanthi sukses). Bab liyane yaiku sawise ambruk, kita mbatalake topik iki.
          Kutipan saka paul3390
          Apa sampeyan duwe alternatif kanggo pilihan sosialisme?

          Ya, aku mikir yen kursus sing paling bener yaiku transfer otak menyang komputer menyang siji gelar utawa liyane. Yen ilmu lan filsafat ngidini, banjur karo panggantos neuron karo microcircuits, supaya dadi entitas lunak saka lan menyang. Yen ora, banjur apa ana, dadi "otak ing jar", kanggo kang tinimbang awak robot, jaringan lan ing disambungake. Pikiran mesin sing lengkap lan sadar diri kudu dikembangake. Inggih, mbok menawa ora éling kanggo owah-owahan. Iki bakal nggawa kita menyang tingkat anyar, ing ngendi kita bisa nyetel gol kanggo awake dhewe sing ora bisa dipikirake saiki. Kabeh peradaban bakal dhasar beda.
          Nanging aku ora nggedhekake tampilan kasebut ing ngendi wae.
          1. paul3390
            paul3390 11 Oktober 2022 13:25
            + 11
            nyoba kanggo nutup longkangan bisa malah ing kapitalisme

            Saget. Yen kita nampa infusions kolosal dhuwit lan teknologi saka Kulon, ya, plus - yen kita diijini menyang pasar lokal .. Sawise kabeh, kabeh conto - Jepang, Jerman, Korea, China - wungu miturut skenario iki. Ing dhewe - ora ana sing nggawe jerks.

            Sepira nyatane skenario iki ana hubungane karo Rusia?
            1. Plate
              Plate 11 Oktober 2022 13:33
              -12
              Oke, padha mbujuk, kanggo luwih utawa kurang kabeh Rusia, kang kaleksanane ing dhewe ing paling sawetara kesempatan kanggo waras lan maneh wiwit makili pasukan formidable, iki unrealistic.
              Nanging, aku nyatakake alternatif kanggo sosialisme. Otomasi lan komputerisasi kabeh lan kabeh (ing basis iki bakal bisa nggawe ekonomi sing direncanakake nyata, lan ora kaya sing ana ing Uni Soviet, lan robot ing pabrik bakal luwih produktif tinimbang wong), mbusak larangan saka ilmu pengetahuan. (paling ora ngidini kloning manungsa lan miwiti pembangunan gedhe-gedhe ing editing praktis saka kode genetis sawijining: ayo kang miwiti karo iki), minangka asil, nransfer pikiran wong gelem menyang komputer, saéngga ngatasi watesan biologi.
              Ing mratelakake panemume, transisi menyang kursus kasebut meh padha karo transisi menyang sosialisme.
              1. paul3390
                paul3390 11 Oktober 2022 13:39
                +5
                Otomasi lan komputerisasi kabeh lan kabeh (ing basis iki bakal bisa kanggo nindakake ekonomi ngrancang nyata, lan ora apa ana ing Uni

                Apa sampeyan tau krungu babagan sistem OGAS? Iki sing sampeyan usulake, adhedhasar basis unsur 70s .. Banjur ora dadi apik banget - amarga alasan sing jelas. Mbayangno apa sing bakal katon ing Komite Perencana Negara USSR kanthi kemampuan komputer lan komunikasi modern?
                1. Plate
                  Plate 11 Oktober 2022 13:50
                  -2
                  Kutipan saka paul3390
                  Apa sampeyan tau krungu babagan sistem OGAS?

                  Mesthi aku kudu. Aku nulis babagan dheweke.
                  Aku makili, mula aku ndhukung gagasan iki. Aku maca tembung Glushkov sing kanggo perencanaan lengkap perlu ... Aku ora ngelingi carane akeh milyar wong.
                  Nanging aku pribadi ndeleng manawa iki kudu dadi unsur dudu negara sosialis, nanging negara transhumanis.
                2. frog
                  frog 11 Oktober 2022 17:18
                  -1
                  Mbayangno apa Komite Perencanaan Negara USSR bakal katon karo kemampuan modern komputer lan komunikasi?

                  Ya, padha. Masalah iku wong, pisanan kabeh. Yen kita mbayar luwih akeh kanggo KAMAZ tinimbang sing direncanakake Gosplan, apa sing bakal diganti OGAS? Luwih tepate, karo wong-wong mau ora ana OGAS, apa wae sing diomongake dening Glushkov sing paling pinter ing kana. Carane apik padha dicet "libermanization saka kabèh negara" lan ora tanpa alesan .... Saka mung kabeh tindak cara ngirim wis musna. Akibate, cilaka kasebut ora kurang saka manfaate. Mung keuntungan cepet liwati, nanging cilaka tetep. Nanging akeh dhuwit sing dibutuhake kanggo OGAS iki. Ngelingi apa kekacoan lan, nuwun sewu, promiscuity banjur ana ing antarane kantor-kantor cerdas iki (yaiku babagan seri artikel ing kene), siji bisa langsung menehi perhatian babagan proyek sing apik banget iki. Cybersyn malah kerja kanggo Allende - apa mbantu dheweke?
                  1. Plate
                    Plate 11 Oktober 2022 18:38
                    -1
                    Kanggo Allende, KGB bersyarat ora bisa nglindhungi Cybersyn. Ngomong-ngomong, aku maca nalika pidato Pinochet, Cybersyn bisa ngatur pasokan ibukutha sing sukses kanthi sawetara truk sing ora nyenengake. Ana sawetara atus kabeh.
                    Kutipan saka kodhok
                    ana prakara apa sing paling pinter Glushkov ngandika.

                    Ya, dheweke dhewe ujar manawa bakal mbutuhake paling ora 15 taun lan dana luwih akeh tinimbang sing dialokasikan kanggo gabungan angkasa lan proyek nuklir. Ing sawetoro wektu, reformasi Lieberman mesthine mung biaya kertas sing bakal dicet.
                    Kanggo pimpinan praktis, pilihan kasebut jelas. Reformasi murah sing bisa dingerteni sing nggunakake mekanisme sing wis ana ing negara liya, lan sawetara proyek sci-fi sing larang sing ora ana sing nate ditindakake, mula ora bisa ngadili asil. Sing mung USSR dhewe asline meh proyek fiksi ilmiah, miturut perasaanku. Malah Wells ngunjungi Lenin.
                    Nanging aku Glushkov lair banget awal. Yen ide kasebut diterusake dina iki, mesthine bakal cocog karo kemampuan komputasi saiki.
                    1. frog
                      frog 11 Oktober 2022 19:06
                      +2
                      Mbayangno apa Komite Perencanaan Negara USSR bakal katon karo kemampuan modern komputer lan komunikasi?

                      Miwiti kanthi kasunyatan manawa dheweke ora duwe "KGB bersyarat" lan pungkasane karo kanca-kanca Chili njaluk senjata marang USSR, nanging dheweke ora menehi ....
                      Ngomong-ngomong, aku maca nalika pidato Pinochet, Cybersyn bisa ngatur pasokan ibukutha sing sukses kanthi sawetara truk sing ora nyenengake. Ana sawetara atus kabeh.

                      Sajrone "kinerja Pinochet" ora sadurunge, padha. Nanging ing proses sabotase, sanajan sadurunge putsch, ya, sistem kasebut digunakake kanthi efektif, sanajan adoh saka asil sing dikarepake. Nanging ana kangelan ...
                      Kanggo pimpinan praktis, pilihan kasebut jelas. Reformasi murah sing bisa dingerteni sing nggunakake mekanisme sing wis ana ing negara liya, lan sawetara proyek sci-fi sing larang sing durung nate ditindakake sapa wae, mula ora bisa ngadili asile.

                      Ya, iki carane ngomong ... A reformasi rampung dingerteni sing ngijini sampeyan kanggo terus sukses, nuwun, "nandhang omong kosong" ... Sawise sawetara ... adaptasi. kang wis kasil nuduhake. Apa sing diomongake wong-wong sing masuk akal, nanging ahli teori iku pinter. Lan bakal padha karo OGAS, mung amarga saos bakal beda.
                      Sing mung USSR dhewe asline meh proyek fiksi ilmiah, miturut perasaanku. Malah Wells ngunjungi Lenin.

                      Lan kaya fantasi, sing ditulis dening ..... mung dening penulis, dheweke ora tahan tabrakan karo urip nyata sing surem.
                      Malah Wells ngunjungi Lenin.

                      Dheweke uga ngunjungi Stalin. Ing wektu sing padha, barang-barang aneh digabungake kanthi cara sing apik banget. Lan Fabianisme lan .... ekstremisme. Nalika Sir Arthur, Conan Doyle kita ngomong babagan dheweke, dheweke jelas ngerti apa sing diomongake .... Sanajan iki dudu swarane Gusti))
                      Nanging aku Glushkov lair banget awal. Yen ide kasebut diterusake dina iki, mesthine bakal cocog karo kemampuan komputasi saiki.

                      Aku kang ora ana lan ora banjur ing kabeh .... Kanggo iku nggodho kanggo nyuda kabeh kanggo tokoh Bare, nanging iku arang banget fraught. Kanggo tahap wiwitan, kesempatan kasebut cukup. Kanggo masalah utama ora mung nggawe keputusan sing salah. Luwih tepate, nggawe keputusan adhedhasar kurva informasi. Lan sistem apa sing bisa ana ing Rusia, sing ora ana informasi sing bengkok ??))
                      1. Plate
                        Plate 11 Oktober 2022 19:23
                        -1
                        Kutipan saka kodhok
                        Lan sistem apa sing bisa ana ing Rusia, sing ora ana informasi sing bengkok ??))

                        Sistem sing ora ana informasi bengkok diarani ora mung ing Rusia, nanging ing umum ing endi wae mung - totalitarianisme. Kajaba iku, kabeh totalitarianisme sadurunge (loro Hitler lan Barat modern) bakal katon, kaya sing diomongake wong gedhe, "putih lan alus" ing latar mburi. Yen ora ana informasi bengkong ing masyarakat, iki tegese ngerti kabeh babagan kabeh wong. Mudhun kanggo apa sampeyan mangan bengi iki.
                      2. frog
                        frog 11 Oktober 2022 19:49
                        +3
                        Sampeyan duwe konsep statistik aneh lol
            2. tamu
              tamu 12 Oktober 2022 14:17
              0
              Kutipan saka paul3390
              Sepira nyatane skenario iki ana hubungane karo Rusia?

              Naskah saka bagean fiksi non-ilmu.
          2. Deon59
            Deon59 12 Oktober 2022 16:40
            0
            Ing Amerika Serikat, kapitalisme, ing sawetara negara Uni Eropa, sosialisme utawa kapitalisme. Ing kasus apa wae, ing negara kasebut, wong biasa kerja lan entuk dhuwit normal. Lan kita duwe paling ora sosialisme, paling ora kapitalisme, minangka asil, wong biasa urip luwih elek tinimbang ing ngendi wae, mung kanggo pejabat utawa oligarki. Sistem kudu diowahi, undang-undang kudu diadopsi kanggo nglindhungi saka kesewenang-wenangan pejabat lan majikan, sing pisanan kudu dadi buruh.
            1. Plate
              Plate 12 Oktober 2022 21:00
              +1
              Kutipan saka Deon59
              ing sawetara negara EU sosialisme

              Inggih, nuduhake paling ora siji negara ing EU karo sosialisme. Ayo padha nindakake iki: paling ora bakal ana pamilik pribadi gedhe kanggo alat produksi, oke?
        2. filibuster
          filibuster 11 Oktober 2022 17:27
          +1
          Apa sampeyan duwe pilihan alternatif kanggo sosialisme ?? Lan iki sawise 30 taun kapitalisme visual?


          Alternatif kasebut yaiku kapitalisme (sanajan bisa uga sosialisme), nanging sing utama yaiku demokrasi (mbok menawa ora universal, nanging parlementer), ing endi rebutan kekuwatan dening sekelompok wong sing sempit ora kalebu ing tingkat sistem, nyatane, iki kekuatan Amerika Serikat, iki kekuatan China, saiki Comrade Xi bisa, mesthi, "drive" China, kang di-push liwat reformasi sing ngidini wong kanggo njagong ing kantor kanggo "urip".


          Donya wis suwe dipérang, lan dalan menyang jinis milyar emas ditutup.


          Donya terus-terusan, nalika Inggris dadi nyonya segara, Holland ora adoh, lan saiki Facebook seneng entuk luwih akeh tinimbang sawetara perusahaan babagan ekspor sumber daya.
      2. Mantan prajurit
        Mantan prajurit 11 Oktober 2022 22:02
        -1
        Maneh, sosialisme minangka siji-sijine dalan sing cocog kanggo sampeyan

        Ora sosialisme, nanging kaadilan lan kapentingan negara ndhuwur kabeh.
        1. tamu
          tamu 12 Oktober 2022 14:19
          0
          Quote: Mantan prajurit
          kapentingan negara ndhuwur kabeh liyane.

          Iki sing paling penting.
      3. Ulan.1812
        Ulan.1812 12 Oktober 2022 15:00
        +4
        Ya... sosialisme iku mung dalan sing bener. Lan kanggo kabeh manungsa.
        Kapitalisme adhedhasar perampasan sumber daya bumi sing predator lan terus-terusan, sing ora ana telas.
        Lan kanggo nyekel pasar anyar.
        Iki tegese perang tanpa wates kanggo sumber daya lan pasar. Kabeh sejarah kapitalisme kalebu iki, lan iki kedadeyan saiki.
        Sampeyan kudu ngremehake lan ngumpulake pesaing lan njupuk kabeh sing diduweni. Wong sing ringkih mesthi bakal dadi panganan utawa nyerah.
        Yen manungsa kepengin urip, mula ora ana cara liya kajaba sosialisme.
        Nanging kasunyatan sing kudu padha ing USSR ora kasunyatan.
        Kita minangka sing pertama mbangun sosialisme lan sentuhan, kanthi kesalahan lan distorsi sing ora bisa dihindari. Ora ana sing menehi saran carane supaya kesalahane. Ora wonder Stalin ngandika, tanpa teori kita mati. Ora ana teoretis ing CPSU sawise dheweke. Ora Khrushchev utawa Brezhnev. Kene, tanpa pangembangan teori sosialisme bangunan, kita nampa pati saka USSR.
        Dadi sampeyan kudu bali menyang sosialisme kanthi mbenerake kabeh kesalahane. Miturut cara, sosialisme ora ngilangi kompetisi lan perusahaan pribadi.
        Cukup kanggo elinga yen ing Stalin, meh kabeh barang konsumen diprodhuksi dening perusahaan swasta lan carane perusahaan Yakovlev, Tupolev, Myasishchev, Ilyushin, lan Sukhoi bersaing.
        Ora bisa bali menyang USSR, ora ana sing bisa bali maneh, sing tegese njupuk kabeh kesalahan lan mbangun sing anyar.
        1. Plate
          Plate 12 Oktober 2022 15:23
          -2
          Kutipan: Ulan.1812
          Ya... sosialisme iku mung dalan sing bener. Lan kanggo kabeh manungsa.

          Ya, aku wis nyatakake ing kene yen aku mikir sing paling bener yaiku gerakan menyang transformasi saka makhluk biologis dadi mesin sing cerdas. Sosialisme ora nyengkuyung apa-apa kaya ngono, mula aku nganggep ora luwih saka salah sawijining alat (nanging ora wajib) kanggo mbangun masyarakat trans (post?) Humanistik.
          Ya, banjur. Ayo mbayangno yen sosialis kita nguwasani planet iki. Ana sumber daya sing cukup kanggo saben wong, amarga disebarake kanthi rasional. Pitakonan. Kebutuhan ekonomi apa sing bakal nyurung manungsa kasebut menyang ruang angkasa? Lan tanpa kabutuhan ekonomi, kegiatan apa wae bakal gagal. Ing kahanan kapitalisme, sumber daya tansah langka, amarga dheweke kepengin nguntal kabeh sing ana ing sakubenge, mula wajar yen dheweke golek sumber kasugihan anyar. Lan sosialisme bakal duwe kasugihan sing cukup ing Bumi.
      4. dimbasic
        dimbasic 12 Oktober 2022 17:16
        0
        ing negara kita ora ana alternatif kanggo sosialisme, nanging sayangé, ora ana wong saka tingkat Lenin-Stalin uga.
        1. Mantan prajurit
          Mantan prajurit 12 Oktober 2022 19:41
          +3
          ing negara kita ora ana alternatif kanggo sosialisme, nanging sayangé, ora ana wong saka tingkat Lenin-Stalin uga.

          Stabilitas sistem ngirim ora gumantung ing individu. Negara minangka sistem kudu stabil, sanajan saka wektu kanggo wektu terus-terusan manajer sing ora kuwat entuk pimpinan. Contone, emergence sengaja Gorbachev ora mestine kanggo numpes negara.
          1. dimbasic
            dimbasic 12 Oktober 2022 20:51
            -1
            Aku setuju, nanging ing tahap iki, pimpinan sing duwe kabisan sing luar biasa lan wong sing ora duwe bayaran kudu dadi tanggung jawab
            1. Plate
              Plate 12 Oktober 2022 21:02
              0
              Inggih, utawa komputer kudu mimpin.
    3. filibuster
      filibuster 11 Oktober 2022 17:16
      +6
      Kabeh katon apik, nanging kabeh persis miturut "boyars sing ala" pungkasan. Ing Kulon, ora ana sing diarep-arep, padha squabble / saingan karo saben liyane kabeh wektu, kasunyatan sing kedadeyan saiki Rusia ora duwe sekutu babar pisan minangka asil saka aktivitas Guarantor kita kanthi vertikal "super- wong sing setia”. Donya umume minangka lingkungan sing agresif dhewe lan "lemah" dipangan, nanging ing Kulon, ora wong bodho sing lungguh, dheweke ndeleng kanthi becik yen saiki kita duwe pengulangan jaman Brezhnev pungkasan, elit kasebut. lawas, lack of inisiatif, ing panggonan bosok, akeh banget kebak korupsi, ketegangan iku sethitik lan anyar "ambruk USSR" bisa dadi metu.
  6. Gardamir
    Gardamir 11 Oktober 2022 06:59
    +9
    Kabeh wis ngandika rightly, mung ing ndhuwur game sing. Kasunyatan manawa kita percaya marang demilitarisasi ora ateges manawa padha mikir kaya sing diomongake.
    1. antivirus
      antivirus 11 Oktober 2022 09:57
      -1
      Ora ana ing sarung tangan putih, nanging ing akuntansi, bantalan siku biru.
      Dadi, kanthi potlot, akuntan gol nuduhake militer.
      Ing negara Wii, ana euro lan Amish sing nduweni lan mung investor sing bakal nesu marang Federasi Rusia amarga mundhut tugrik.
      Lan 30 taun, tentara digawe "kanggo ruble" lan jumlahe ing anggaran. Ora ana ing perlindungan saka mitra sing bisa.
      Ing 89? Shevardnadze ngandika iki: kok padha nyepakaké kanggo perang nglawan donya kabèh?
      lan wis nggawe potongan ing USSR
      Kabeh urutan. Ora Putin lan Yeltsin miwiti. Nanging padha nerusake.
  7. Andrey VOV
    Andrey VOV 11 Oktober 2022 07:02
    -18
    Lan penulis diwutahake banyu, spilled segara
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 11 Oktober 2022 10:19
      -9
      Umumé, ana akeh desas-desus, spekulasi lan papan sing ora bener ing artikel kasebut. Kanggo menehi komentar, sampeyan kudu nulis artikel anyar. Sanajan, mesthine, aku setuju karo sawetara pamikiran babagan indecision lan prentah bodho.
      1. dimbasic
        dimbasic 12 Oktober 2022 17:18
        0
        lan printah bodho, Aku setuju
        ---------------
        printah dhuwur utawa apa?
  8. michael3
    michael3 11 Oktober 2022 07:09
    + 13
    Pranyata bunder ganas: kanggo ngalahake mungsuh, perlu kanggo nggedhekake serangan udhara kanthi signifikan, nanging intensifikasi iki mesthi bakal nyebabake kerugian sing bakal nyebabake nyuda kegiatan dhukungan udara supaya kerugian ora ngluwihi. tingkat kritis, anjog kanggo mundhut saka kemampuan tempur aviation.

    ya. Penerbangan modern dirancang kanggo apa wae kajaba perang. Setel dolanan sing larang regane iki ora cocog kanggo operasi tempur nyata, nggumunake! Ora ana sing ngarepake kaya iki! Ugh...
    1. Hantu Teran
      Hantu Teran 11 Oktober 2022 13:46
      -1
      Penerbangan modern dirancang kanggo apa wae kajaba perang. Set dolanan sing larang regane iki ora cocog kanggo operasi pertempuran nyata.

      Saka apa sampeyan nggawe kesimpulan kaya ngono?
      1. michael3
        michael3 11 Oktober 2022 14:30
        +2
        Saka apa sing kedadeyan) Menembak saka lokasi sampeyan, meh ora mlumpat ing landasan pacu, iki ora ndhukung pasukan sampeyan, iki ngrusak awake dhewe, liwat mbuwang penerbangan sing ora ana gunane, sing bisa diganti karo peluncur sen.
        Lan penerbangan tempur modern ora bisa nindakake apa-apa. Sampeyan nyedhaki garis ngarep, lan sampeyan bakal langsung ditembak mudhun. Iku kabeh critane...
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 11 Oktober 2022 14:53
          +6
          Kutipan: michael3
          Lan penerbangan tempur modern ora bisa nindakake apa-apa. Sampeyan nyedhaki garis ngarep, lan sampeyan bakal langsung ditembak mudhun. Iku kabeh critane...

          Hmmm .... penerbangan AS mlaku kanthi apik, Israel uga. Lan mung kita tansah duwe masalah. Mungkin iku ora technique padha? nglirik
          1. michael3
            michael3 11 Oktober 2022 17:06
            +1
            Savages mimpin biasane. Njupuk kanggo perang? Wah...
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 12 Oktober 2022 09:57
              0
              Kutipan: michael3
              Savages mimpin biasane.

              Sawetara duwe Irak lan Yugoslavia. Liyane duwe Siria sadurunge perang.
              Negara-negara "eselon kapindho" kanthi pertahanan udara sing apik. Ora kasunyatan sing Ukraina padha.
              1. michael3
                michael3 12 Oktober 2022 13:09
                0
                Iku. Mung saiki kanggo dangu. Lan apa saiki ...
  9. Dimy4
    Dimy4 11 Oktober 2022 07:10
    + 14
    Nalika kita ngguyu ing pepadhamu, ngandika yen kita bakal uncalan topi, dheweke serius nyiapake perang kanthi bantuan instruktur NATO, lan senjata uga dipompa. Supaya kita bisa ngguyu luwih suwe, badut khusus diselehake ing panggonan presiden, sing nindakake tugas sing apik banget.
  10. ARIONkrsk
    ARIONkrsk 11 Oktober 2022 07:12
    +5
    Kakangku duwe wong ing pabrik. kabeh taun dheweke lunga menyang kamp latihan, ora bisa, nanging sajrone mobilisasi ora diarani, iku paradoks utawa sawetara skema sing gegandhengan, nanging saiki kabeh wong ngremehake dheweke lan ngimpi nampar sup kubis, mesthi kekacoan. ing wilayah Moscow.
  11. parusnik
    parusnik 11 Oktober 2022 07:20
    +1
    Penulis, kanggo sawetara alasan, ora nyebutake yen "Saxon sing ora sopan" ora ngebom perusahaan industri ing Jerman, sing kalebu "Saxon sing ora sopan". Opel lan liya-liyane. Ing Ukraina, ana sawetara perusahaan militèr sing diduweni dening oligarki Rusia. Maneh, gas liwat Ukraina. Apa babagan bahan bakar? Saka ngendi iki? Apa dheweke nglumpukake nganti 100 taun sabanjure?
    1. solar
      solar 11 Oktober 2022 12:12
      +3
      nyatane "Saxon sing ora sopan" ora ngebom perusahaan industri ing Jerman, sing dadi "Saxon sing ora sopan". Opel lan liya-liyane.

      Sorry, nanging carane padha bombing
  12. PiterJar
    PiterJar 11 Oktober 2022 07:29
    -1
    Humanisme iku aku, kaya aku ngerti, ora ngetokake serangan rudal ing populasi sipil?, Liberator, ing kabeh kamulyan.
  13. Hagen
    Hagen 11 Oktober 2022 08:11
    -8
    senadyan mantra "Staf Umum luwih ngerti"

    Nyatane, Staf Umum pancen luwih ngerti. Kanggo dheweke nampa Informasi, lan sampeyan nggunakake squeezes media ing interpretasi wong sing ora cukup literate ing prakara iki. Akibaté, sampeyan ora njupuk menyang akun massa istilah penting banget, kang, miturut tumindake (meh wektu militèr), kajaba Staff Umum lan wong melu ing "proses", ora ana kang ngerti. Kanggo mbangun analisis saka kahanan ing kasus iki salah siji arrogant unjustified conceit (kanggo sijine iku mildly), utawa sengaja misinformation. Aku uga ora seneng karo sawetara "kabar saka lapangan." Nanging ing kene iku perlu kanggo "lembab mudhun" emosi Luwih lan mung ngerti sing mbangun panemu, lan malah liyane supaya mundhakaken kritik (yaiku, Assessment negatif cetha, nanging ora kebak substantiated acara), paling ora produktif. Iku luwih seng di pengeni kanggo ngerti watesan obyektif siji ing pangerten inti saka fénoména karo kekurangan akut informasi obyektif bab mau.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 11 Oktober 2022 08:16
      + 14
      Kutipan saka Hagen
      Nyatane, Staf Umum pancen luwih ngerti.

      Nalika Nebenzya ing PBB ujar manawa Angkatan Bersenjata Ukraina ora duwe terobosan, dheweke uga nulis ing kene yen jerapah gedhe, dheweke luwih ngerti.
  14. Konnick
    Konnick 11 Oktober 2022 08:37
    +1
    Dadi apa sing dituduhake mobilisasi parsial?

    Lan nuduhake ambruk lengkap teori sing wis nandur meh rong puluh taun yen tentara kudu cilik, kompak, dikontrak, nanging dilengkapi banget lan dilatih.


    Mobilisasi parsial nuduhake kekacauan sing padha karo tentara. Lan ora ana ambruk teori tentara cilik. Iku mung sing tentara dadi ora banget uga dilengkapi karo peralatan anyar lan cukup uga dilatih ing cara modern saka operasi militèr. Kekurangan UAV, penerbangan lan kendaraan lapis baja paling anyar ing mobilisasi sing dibutuhake. Kita malah ora bisa menang ing perang counter-baterei cedhak Donetsk, lan amarga iki kita ora bisa mindhah garis ngarep saka kutha Donetsk kanggo sepuluh kilometer. Yen masalah iki wis ditanggulangi dening jumlah, banjur padha wis digawe Kapadhetan perlu saka pasukan dawa ago lan bakal njupuk Avdeevka lan Maryinka.
  15. horor
    horor 11 Oktober 2022 08:45
    +5
    Kasangsaran Kakaisaran nalika wilayah ilang, wong ora pengin mbela negarane, pamrentahan ngremehake, lan liya-liyane.
    1. Taimen
      Taimen 11 Oktober 2022 10:40
      +9
      Kasangsaran kekaisaran asalé saka panguwasa snickering sing ngubengi piyambak karo sycophants, sanak keluarga, careerists, bodho, nanging pribadi setya, panguwasa sing ora nanggepi embezzlement, karya agen njaba ing negara, menehi hak kanggo sing cedhak karo. awak kanggo nindakake apa sing dikarepake, sing utama yaiku para panguwasa duwe kabeh kanthi apik. Banjur, ing wektu sing angel, para panguwasa iki bakal dikhianati lan didol, dipangan dening wong-wong mau. Ana conto pepeteng (Gorbachev, Nicholas II, Romawi). Kekaisaran abad 2 Masehi) .. Lan nalika para panguwasa tumindak kasar marang mungsuh, kalebu internal, dheweke nglindhungi lan ngembangake kekaisaran lan bangsa-bangsa ing kono, duwe kekuwatan militer, nggawe kabeh wong ing sakubenge wedi, nalika iku kekaisaran urip lan berkembang. Stalin, Grozny, Genghis Khan.
      1. frog
        frog 11 Oktober 2022 17:03
        0
        Kasangsaran kekaisaran asalé saka panguwasa snickering sing ngubengi piyambak karo sycophants, sederek, careerists, bodho, nanging pribadi setya, panguwasa sing ora nanggepi embezzlement, karya agen njaba ing negara, menehi hak kanggo sing cedhak karo. awak kanggo nindakake apa padha arep, ing bab utama iku panguwasa kabeh OK.

        Tembung-tembung sing apik banget ... Apa sampeyan bisa ngomong nalika kabeh diwiwiti? Saka mung ora perlu kanggo mèngeti Wedhus Marked nglirik Aku piye wae ngerti babagan kahanan sanajan ing "Leonid Ilyich sing dikasihi" lol
        1. Taimen
          Taimen 11 Oktober 2022 20:41
          +5
          Kabeh ing USSR wiwit karo Khrushchev, padha mbusak tanggung jawab saka panggedhe, marang pamaréntah ing tangan saka CPSU, meh sijine Dhéwan metu saka kontrol, slandering Stalin ing 20th Congress. Dheweke nindakake akeh perkara karo dheweke, malah ngethok pesawat ing pabrik kita. Zhukov mundur, penyitaan Crimea saka RSFSR. Lan ngadeg kanggo panganan ing 61-62 taun, lan eksekusi buruh ing Novocherkassk. .Synulya ora menek. metu saka TV Saka dheweke tiba saka USSR menyang telenging wiwit.
          1. frog
            frog 11 Oktober 2022 20:55
            0
            Lha.... Nikitos ya.... Senajan ana pitakonan ning kene, tapi... ayo...
            Dadi, Nikitos wiwit numpes kabeh. Banjur dheweke ... dikritik lan ... kabeh dibalekake?
            Ora. Tegese wis 30 tahun negara iki ajeg ambruk lan "paling maju ing donya", "mimpin lan nuntun" anteng nyawang.... Tegese kabeh karaharjane lan prestasine negara. Soviet iku Koba? Panjenenganipun overpaid kaping telu, nanging, Nanging, ninggalake soko ... Lan liyane? Lan apa jenis neraka komunisme lan sosialisme kita ngomong bab, yen kabeh macet ing siji mrico, sanajan iku harn?
  16. Konnick
    Konnick 11 Oktober 2022 09:02
    + 14
    Gambar piala lan tawanan sing padhang, ngidak-idak gendera kita luwih efektif tinimbang pidato Jenderal Konashenkov. Lan, ngremenaken, propaganda saka ukroreich utamané pedals carane akeh minggu njupuk pasukan kita kanggo Occupy Izyum, Balakleya lan Krasny muara, lan carane akeh dina ukrovermacht ngginakaken kanggo drive pasukan kita metu saka kono. Lan, sayangé, iki ora Goebbels "kawulo amba sing dadi bebener" propaganda dill, nanging bebener pahit.


    Dadi Angkatan Bersenjata Ukraina perang miturut kanon liyane. Asring ana laporan saka pejuang anonim sing nyebarake "koresponden militer" manawa "militan" Angkatan Bersenjata Ukraina wedi gabung karo kita ing perang tembak. Lan kenapa ing abad kaping 21 kudu melu pertempuran senjata cilik, dheweke isih bakal ngomong ing pertempuran tangan-tangan-tangan. Kerugian utama pasukan kita yaiku saka artileri, yaiku urutan gedhene sing luwih dilengkapi karo SLA paling anyar. Lan sepisan maneh aku nulis yen basis pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku artileri. Apa padha sinau luwih apik ing sajarah Perang Donya II, nalika dadi-disebut "balkon Belarusia" kasil nglawan serangan saka pasukan kita.

    Kolonel Illarion Avksentevich Tolkonyuk, Kepala Departemen Operasi Markas Besar Angkatan Darat kaping 33. Tentara aktif tanggal 30 Maret 1944.
    Kanggo Panglima Tertinggi Marsekal Uni Soviet, Kamerad Stalin.


    Umume kasus, mung batalyon maju sing bener-bener melu perang, lan sisa-sisa divisi kasebut, kanthi jero, dibubarake dening tembakan meriem mungsuh sanajan sadurunge nyedhaki garis ngarep pertahanane, nandhang kapitunan gedhe, ilang kabeh. kemampuan tempur.


    Pakaryan artileri diatur kanthi cara sing artileri kita, ing sektor ngarep kita, ora bisa nahan artileri mungsuh, lan sing terakhir, milih wektu sing trep, tiba ing infanteri kita ing garis sing wis katon lan meh kabeh numpes. . Ing wektu sing paling penting ing paprangan, geni mungsuh (pembela), lan dudu kita (para penyerang), sing didominasi.
    .

    Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa? Lan ngelingake aku babagan serangan ing Marinka lan Avdiivka.

    Lan "balkon Belarusia" uga diterangake lan diterangake minangka wilayah sing dibentengi banget. Ing kasunyatane, Jerman mbangun pertahanan artileri ing kana lan akeh dalan, sing ndadekake bisa cepet nransfer kelompok seluler menyang wilayah sing kaancam.
    Lan kita ngatasi masalah iki kanthi misuwur nalika tanggal 22 Juni 1944, nalika kita nggawe konsentrasi penerbangan sing dibutuhake lan rute pasokan sing diblokir lan ngilangi kemampuan manuver Wehrmacht kanthi nggunakake penerbangan gedhe. Kajaba iku, Jerman mindhah pesawat tempur menyang Prancis, ngenteni landing Sekutu, kang njupuk Panggonan ing 25 Juni. Kajaba iku, pusat transportasi utama uga dirusak.
    1. Vladimir Michaelovich
      Vladimir Michaelovich 11 Oktober 2022 09:25
      +8
      Komentar sing prayoga.
      Umumé, ora jelas kepiye Angkatan Bersenjata RF, sing dipimpin dening petugas pemadam kebakaran, bakal ngilangi backlog teknis ing bidang komunikasi, pengintaian, sebutan target lan perang elektronik. Ora ana informasi sing bisa dingerteni saka MO babagan iki, sawetara mantra lan bravado kosong.
      Ya, kahanan karo Kaliber ora jelas, menyang ngendi dheweke lunga. Apa mesin turbin gas Ukraina ngadeg ing kana, kaya ing bioskop helikopter?
      1. AdAstra
        AdAstra 11 Oktober 2022 12:44
        +3
        Dadi backlog iki ora kudu katon, sawise kabeh, petugas pemadam kebakaran ditunjuk kanggo iki utawa ora? Lan pranyata kita wis diapusi kanthi sistematis lan brazenly wiwit paling ora 2008, lan malah murni manungsa, ora ana sing ngakoni goroh, ora kanggo sebutno apologize.
    2. Konnick
      Konnick 11 Oktober 2022 10:31
      +1
      Lan kita ngatasi masalah iki kanthi misuwur nalika tanggal 22 Juni 1944, nalika kita nggawe konsentrasi penerbangan sing dibutuhake lan rute pasokan sing diblokir lan ngilangi kemampuan manuver Wehrmacht kanthi nggunakake penerbangan gedhe.


      Aku bakal nerusake.

      7) Nalika ngrancang lan nganakake dhukungan artileri kanggo operasi kasebut, mula kudu dipikirake kemungkinan penindasan lengkap kanggo wektu sing dibutuhake lan sebagean. karusakan saka tentara meriem mungsuh lan batre mortir minangka pejuang utama infantri kita. Kanthi dominasi tembakan mortir artileri mungsuh ing medan perang, serangan infanteri lan tank dilarang.



      Kanthi hormat,
      Kolonel Ill. Tolkonyuk.


      Aku bakal nerusake. Artileri ing "balkon Belarusia" ditangani amarga owah-owahan ing taktik nggunakake pesawat serangan. Tinimbang nyerang karo losses abot trenches saka Jerman, kebak bedhil anti-pesawat otomatis kaliber cilik, padha wiwit nggunakake Il-2 ing pertempuran counter-baterei nglawan posisi mburi tentara meriem lan mortir lan, mesthi. , kanggo komunikasi.
      Lan mratelakake panemume seditious iku sukses operasi "Bagration" iku kita wiwit nggunakake aviation wisely, lan ora ing panah digambar ing peta.
  17. Pecinta Hiu
    Pecinta Hiu 11 Oktober 2022 09:09
    + 19
    Konsep kabeh tentara cilik sing dilatih lan dilengkapi adhedhasar siji. Dhuwit sing lunga kanggo njaga Tentara lengkap menyang construction saka yachts, kraton lan omong kosong konsumen liyane, kanggo pangopènan mistresses, penyayang. Iku medeni kanggo ndeleng kamp militèr numpes karo infrastruktur lengkap sapisan. Iki, asring, minangka formasi kutha ing pemukiman cilik, urip ana ing saubengé. Saiki urip ana ing ayunan lengkap antarane Grefs, Shuvalovsky, Avens lan jeneng Russian-speaking liyane. Lan bocah-bocah ing trenches mbayar kanggo Brahmaputra Gref. nesu.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 11 Oktober 2022 15:01
      +7
      Quote: Kekasih Hiu
      Konsep kabeh tentara cilik sing dilatih lan dilengkapi adhedhasar siji. Dhuwit sing lunga kanggo njaga Tentara lengkap menyang construction saka yachts, kraton lan omong kosong konsumen liyane, kanggo pangopènan mistresses, penyayang.

      Ora. Yen kita mbangun tentara cilik sing dilatih lan dilengkapi, mula ora bakal cukup dhuwit kanggo kraton. Amarga unit siap tempur kontrak saka staf lengkap minangka kesenengan sing larang banget.
      Kasunyatane yaiku, wiwit mbangun tentara cilik sing dilatih lan dilengkapi tinimbang Angkatan Darat perang gedhe, MoD ninggalake bisnis iki separo - lan mung mbaleni kahanan 2008 kanthi skala sing luwih cilik. Lan saiki ora ana tentara profesional anyar, ora ana tentara gedhe sing lawas. Mung ana tentara cilik, dibangun miturut standar gedhe, kanggo perang gedhe karo mobilisasi - tanpa kang mung bisa ngrampungake karo Georgia maneh.
  18. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 11 Oktober 2022 09:18
    +6
    Kutipan saka Lykases1
    Nanging, contone, kepala perusahaan ngendi aku kerja, iki categorically ora wareg.

    95% perusahaan melu perdagangan utawa layanan. Yen impor dikurangi, kabeh pengusaha "efisien" iki bakal ngubengi jagad iki. Lan mesthi ora bakal perang. Lan nasionalisasi perusahaan gedhe, umpamane, ing metalurgi. raksasa, bakal langsung nggawa mudhun prices kanggo produk logam, kang positif mengaruhi kabeh industri Manufaktur.
    1. solar
      solar 11 Oktober 2022 12:03
      -3
      Lan nasionalisasi perusahaan gedhe, contone, ing raksasa metalurgi, bakal langsung nyuda rega produk logam.

      Rega diturunake kanthi kompetisi nyata, dudu monopoli penjual.
      1. Boris1812
        Boris1812 12 Oktober 2022 17:09
        0
        Napa nasionalisasi bakal nyuda rega? Conto sing apik yaiku Gazprom lan Rosneft milik negara. Lan kenapa dheweke luwih apik tinimbang Dukoil pribadi?
    2. AdAstra
      AdAstra 11 Oktober 2022 12:49
      +5
      Mung saiki ora ana nasionalisasi, yen ora kabeh Matvienkos ora bakal ngomong babagan negosiasi.
  19. roket757
    roket757 11 Oktober 2022 09:25
    +6
    Sisa garing sad sawise nem sasi musuhan
    . Apa sing bisa dakkandhakake ... ana / profesional militer sing tanggung jawab sing WARNED babagan kemungkinan pangembangan acara miturut skenario saiki !!!
    Isho ... nanging ora ana apa-apa, sawetara wong sing ngrungokake lan nyurung dheweke menyang latar mburi!
    Malah saiki meh ora bisa dirungokake, amarga ora ana sing seneng ngakoni ... kesalahane, lan luwih-luwih ngrungokake, ndeleng, wong-wong sing ngelingake dheweke lan saiki ana cacad amarga kurang wawasan, ora kompeten, BODO!
  20. Max1995
    Max1995 11 Oktober 2022 09:59
    + 13
    Panjelasan liyane kenapa kedadeyan salah. 100-500 ing akun.

    Luwih menarik, nanging kapan kabeh dadi apik? Apa janjine ditepati? Apa wong sing tanggung jawab kanggo kegagalan kasebut?
    IMHO, sawise ngatasi krisis non-pembayaran, ora ana sing kudu dieling-eling saka janji sing pantes. Pembunuh iPhone, 2000 armats, strategi 2000, Bulan ing 2015, kita ora bakal nyerang - West kabeh ngapusi, SP2, substitusi impor, Endogan minangka accomplice teroris lan pembunuh, kita ora mobilize, free Wi- Fi ing transportasi umum lan favorit: tandha mung ing huruf Rusia! !!

    Umumé, kabeh wong sing padha gagal sadurunge lan ngempet kanthonge saiki dadi ahli strategi malaikat? Apa sampeyan pracaya?
    1. AdAstra
      AdAstra 11 Oktober 2022 12:50
      0
      "Ora"""""
  21. kamulyan1974
    kamulyan1974 11 Oktober 2022 10:15
    +5
    Kajaba iku, ulang tahun kaping 20 iki persiapan perang khusus nglawan "barmaley" ngganggu kabeh staf komando. Loro-lorone komandan platoon-perusahaan lan komandan BTG sing kondhang saiki mung ora dilatih babagan carane ngatur terobosan ing pertahanan mungsuh kanthi jero kanthi jumlah kendaraan lapis baja lan artileri sing cukup. Loro-lorone ing sekolah lan ing akademi padha diwulang carane ngoyak geng cilik "teroris internasional"

    Saka ngendi penulis entuk informasi iki? Nganti saiki, mung pertempuran senjata gabungan sing disinaoni ing akademi lan universitas militer, lan piagam kita isih ora ngemot artikel babagan operasi kontragerilya. Legenda latihan, tumindak nglawan "teroris internasional", iki mung legenda kanggo pers. Ing dokumen babagan latihan, negara-negara sing cukup spesifik katon, kanthi kondisional, kayata Latia, Lithia, Estia, Ukria, lsp. salah siji Kulon utawa Wétan.
    Penulis uga duwe informasi sing salah babagan BARS. Serdyukov ora ana hubungane. Serdyukov ngrusak sistem mobilisasi sing isih ana saka jaman USSR. Sistem kasebut wiwit makarya ing 2018 utawa 2019. Ana akeh wektu kanggo nyampurnakake, nanging dhuwit diwenehi simbolis. Anggota BARS dibayar 2-2,5 ewu saben wulan. Kanggo nyebut iki gaji saka cadangan sing siap kanggo perang ing singsot mung bisa syarat.
    1. AdAstra
      AdAstra 11 Oktober 2022 12:53
      +1
      Iki malah ora langsung dibuktekake dening latihan ing taun-taun pungkasan, ing ngendi teroris tansah dadi mungsuh. Lan aku tansah kepingin weruh, kenapa kita ora bakal nglawan tentara konvensional?
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 11 Oktober 2022 14:28
        +3
        Iki malah ora langsung dibuktekake dening latihan ing taun-taun pungkasan, ing ngendi teroris tansah dadi mungsuh.

        Waca kanthi ati-ati.Kanggo pers, siji perkara sing nyata, miturut legenda latihan, pancen beda.
        1. AdAstra
          AdAstra 12 Oktober 2022 09:11
          0
          Ya, lan saiki kita ndeleng iki "liyane".
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 11 Oktober 2022 15:23
        +4
        Kutipan saka AdAstra
        Iki malah ora langsung dibuktekake dening latihan ing taun-taun pungkasan, ing ngendi teroris tansah dadi mungsuh.

        Apa sampeyan njupuk newspeak kanthi harfiah?
        Ya, latihan final strategis kita ing 2020 - Kaukasus 2020 - kanthi keterlibatan 80 ewu wong l / s, uga macet label "counter terorisme".
        Klompok koalisi sing digawe wis nuduhake asil sing apik kanggo nindakake tugas kanggo ngrampungake konflik bersenjata sing ana gandhengane karo nglawan terorisme.
        © Shoigu
        Terorisme internasional ing legenda latihan liyane kapas, geni lan banjir. Kabeneran politik ing taun-taun kepungkur, nalika dheweke durung mutusake kanggo langsung menehi jeneng mungsuh, mula dheweke diganti karo "teroris" fiktif. Kita, EMNIP, malah duwe latihan Pasukan Rudal Strategis kanthi legenda kasebut.
        1. AdAstra
          AdAstra 12 Oktober 2022 09:13
          -1
          Waca ndhuwur, lan mesthi newspeak, kang aku njupuk secara harfiah.
  22. Adrey
    Adrey 11 Oktober 2022 10:28
    + 10
    "Kuda dicampur dadi siji, wong ..."
    Penulis nyetel babagan njlentrehake lan nyuarakake alasan kanggo kahanan saiki, kanthi prinsip kanthi bener nuduhake aspek utama.
    Nanging sakperangan alesan, ing awal banget, kang langsung ditunjuk "switchman". Pranyata dadi tentara cilik, profesional.
    Nanging iki arang banget mamang ing mratelakake panemume. Kanthi akeh masalah, tentara rancangan tumindak kanthi sukses sing padha, yen ora entuk asil sing padha luwih cepet. Mobilisasi minangka conto.
    Lan ya, para profesional kudu disalahake.
    Nanging ora ana sing ngarani profesional, fungsi tetep padha (ngecet suket lan ngisi makalah babagan studi "dilaksanakake")? Dheweke mung wiwit mbayar gaji.
    Nanging ora ana sing diarani profesional, dheweke ora menehi alat profesional? Apa dheweke uga ninggalake kabeh "amatir, kanggo panggunaan massal"? Kabeh "profesional" ing salinan siji nitih pameran.
    Inggih, ing pungkasan artikel tindak kesimpulan politik. Ketoke, tentara profesional uga disalahake kanggo nambah ketegangan internal. Saiki, yen panguburan kanggo wajib militer wiwit teka sacara massal, kepiye ketegangan iki wiwit dina wiwitan konflik? Nyuwun
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 11 Oktober 2022 15:28
      +4
      Quote: Adrey
      "Kuda dicampur dadi siji, wong ..."
      Penulis nyetel babagan njlentrehake lan nyuarakake alasan kanggo kahanan saiki, kanthi prinsip kanthi bener nuduhake aspek utama.
      Nanging sakperangan alesan, ing awal banget, kang langsung ditunjuk "switchman". Pranyata dadi tentara cilik, profesional.

      Menapa malih, penulis, minangka switchman, njupuk apa kita tau duwe. Konstruksi kabeh tentara profesional cilik rampung nalika formasi kontrak wiwit diencerake karo wajib militer lan nyuda staf. Lan minangka asil, kita teka maneh ing ngendi kita miwiti - tentara mobilisasi perang gedhe. Kang, karo pasukan saka tentrem, mung bisa ngrampungake karo Georgia.
  23. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 11 Oktober 2022 10:37
    -1
    Kutipan: michael3
    Pranyata bunder ganas: kanggo ngalahake mungsuh, perlu kanggo nggedhekake serangan udhara kanthi signifikan, nanging intensifikasi iki mesthi bakal nyebabake kerugian sing bakal nyebabake nyuda kegiatan dhukungan udara supaya kerugian ora ngluwihi. tingkat kritis, anjog kanggo mundhut saka kemampuan tempur aviation.

    ya. Penerbangan modern dirancang kanggo apa wae kajaba perang. Setel dolanan sing larang regane iki ora cocog kanggo operasi tempur nyata, nggumunake! Ora ana sing ngarepake kaya iki! Ugh...

    Lha, kok, kanggo nyopir tramps nganggo sandal karo AKM lan RPG, pesawat kasebut cocog banget.
  24. Hantu Teran
    Hantu Teran 11 Oktober 2022 10:44
    +6
    ing tawuran antarane tentara kontrak, jumlah cilik, lan tentara sing malah duwe kaunggulan numerik, nanging direkrut utamané dening conscription, tentara kontrak bakal menang confrontation dening siji wicket.

    Inggih, ing umum, ya - ing tawuran militèr hipotetis antarane tentara Highly profesional dilengkapi miturut standar modern saka peralatan militer lan tentara dilengkapi miturut standar saka 1970-1980-an, iku pisanan sing bakal menang.
    Bener, iki sebabe PLA (Angkatan Bersenjata China) lan Angkatan Bersenjata AS direkrut kanthi kontrak. Mung amarga teknologi modern mbutuhake pangguna profesional.
    Nang ing nomer cilik saka pesawat, nanging karo kinerja pertempuran dhuwur

    apologists kanggo "tentara kontrak kompak"

    Hmm ... Prinsip profesional njaga tentara ora bener-bener mbantah jumlah pesawat tempur modern. Kajaba iku - pilot militer tansah profesional. Lan ora liya.
    Lan kanggo jumlah pesawat sampeyan kudu .. kemungkinan ekonomi, teknologi lan industri modern trite. Lan ora liya.
    China wis duwe 150+ pejuang J-20 "Weilong" ("Naga Perkasa") generasi kaping lima lan pejuang J-XX generasi kalima sing ora dingerteni. Amerika Serikat duwe 170-180 F-22 "Raptor" ("Burung Pemangsa") lan pejuang EMNIP babagan jumlah sing padha karo F-35 "Lightning-2" ("Lightning-2"). Sanadyan ana utawa ora ana prinsip kontrak kanggo njaga tentara ora ngganggu iki. Kanggo sawetara alasan.
    Ayo elinga carane NATO tumindak ing Yugoslavia

    Kanggo sawetara alasan, kampanye militer ing kene, ing Rusia, dianugerahi dening sawetara individu kanthi sifat-sifat sing meh ana kedadeyan apokaliptik.
    Sing adoh saka bener, mesthi. Jumlah korban sipil nalika kampanye militer NATO ing Yugoslavia berkisar saka 489 (perkiraan NATO) nganti 1700 (perkiraan pemerintah Yugoslavia). Ing wektu sing padha, jumlah korban ing antarane warga sipil Kosovo saka tumindak pasukan Yugoslavia lan formasi paramiliter, miturut macem-macem perkiraan, tekan 6000-7000 wong.
    Ing wektu sing padha, kampanye militer NATO duwe tujuan sing langsung dikenal lan rada winates - kanggo meksa pamaréntahan Yugoslavia kanggo mungkasi tumindak pasukan Yugoslavia lan formasi paramiliter ing Kosovo lan setuju kanggo nyebarake kontingen perdamaian ana ing sangisore naungan. saka PBB.
    Apa sing digayuh lan minangka akibat saka perang sipil ing Yugoslavia ENDED. Sawisé iku, ora ana musuhan lan korban jiwa.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 12 Oktober 2022 09:42
      0
      Ing wektu sing padha, kampanye militer NATO duwe tujuan sing langsung dikenal lan rada winates - kanggo meksa pamaréntahan Yugoslavia kanggo mungkasi tumindak pasukan Yugoslavia lan formasi paramiliter ing Kosovo lan setuju kanggo nyebarake kontingen perdamaian ana ing sangisore naungan. saka PBB.
      Apa sing digayuh lan minangka akibat saka perang sipil ing Yugoslavia ENDED. Sawisé iku, ora ana musuhan lan korban jiwa.

      Kabeh iku apik, mung sawetara jenis peacekeepers. Nanging ing wektu sing padha, bagéan saka wilayah Kosovo dibuwang saka Serbia lan proklamasi sawijining negara mardika.
      1. Hantu Teran
        Hantu Teran 17 Oktober 2022 15:53
        0
        Nanging ing wektu sing padha, bagean saka wilayah Kosovo dibuwang saka Serbia lan nyatakake negara mardika.

        LAN? Ayo miwiti saka adoh. Wis ing taun 1948, 68 persen etnis Albania manggon ing Kosovo lan mung 27 persen wong Serbia. Lan luwih akeh, bagean saka populasi Albania dadi luwih akeh. 1971 - 74 persen Albania lan 21 persen Serbia. 1981 - 77 persen wong Albania lan 15 persen wong Serbia. 1991 - 82 persen wong Albania lan mung 11 persen wong Serbia.
        Bener, Marsekal Tito, pencipta Republik Federal Sosialis Yugoslavia, ngerti banget babagan iki. Lan iki minangka bagean saka strategi kanggo nyegah nasionalisme ing negara "iris" saka macem-macem kelompok etnis. Komunitas Serb ing Kroasia lan Bosnia-Herzegovina, miturut rencana Tito, mesthine ngemot nasionalisme Kroasia lan Bosnia, lan wilayah otonomi Kosovo (kanthi mayoritas Albania) lan Vojvodina ing Serbia mesthine kanggo nyegah nasionalisme Serbia.
        Banjur Marsekal Tito seda. Kanggo sepuluh taun liyane, sistem kasebut didhukung dening inersia ideologi Titoisme ("sosialisme kanthi spesifik Yugoslavia") lan kahanan ekonomi sing nyenengake. Lan banjur conjuncture sarujuk rampung. Lan sadurunge iku, manifestation laten nasionalisme flared munggah karo pasukan unprecedented.
        S. Milosevic minangka nasionalis Serbia radikal. Kang, dening cara, kang sacoro prakteke ora ndhelikake. Dheweke sing mencet detonator konflik militer ing Kosovo, miwiti curtailment otonomi wilayah sing sadurunge dijamin lan nyerang hak-hak mayoritas Albania ing Kosovo.
        Bentrokan kasebut mlebu tahap konflik militer langsung ing taun 1998. Dadi intervensi NATO ing taun 1999 ora bener-bener miwiti konflik militer ing Kosovo, nanging mungkasi.
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 18 Oktober 2022 09:57
          +1
          kabeh sing sampeyan tulis ora mbatalake kasunyatan sing ditulis dening aku.
          Inggih, yen ing wiwitan ngandika, banjur kabeh Yugoslavia ambruk, lan sawise Kosovo proses ora mandheg, ing wektu sing padha, kabeh wong ing Eropah nyawiji. Lan kenapa dheweke nyuwek negara supaya bisa nyawiji ing gendéra sing beda? Pitakonan retorika kanggo sing ngerti.
  25. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 11 Oktober 2022 10:47
    +2
    Kutipan saka Konnick
    Gambar piala lan tawanan sing padhang, ngidak-idak gendera kita luwih efektif tinimbang pidato Jenderal Konashenkov. Lan, ngremenaken, propaganda saka ukroreich utamané pedals carane akeh minggu njupuk pasukan kita kanggo Occupy Izyum, Balakleya lan Krasny muara, lan carane akeh dina ukrovermacht ngginakaken kanggo drive pasukan kita metu saka kono. Lan, sayangé, iki ora Goebbels "kawulo amba sing dadi bebener" propaganda dill, nanging bebener pahit.


    Dadi Angkatan Bersenjata Ukraina perang miturut kanon liyane. Asring ana laporan saka pejuang anonim sing nyebarake "koresponden militer" manawa "militan" Angkatan Bersenjata Ukraina wedi gabung karo kita ing perang tembak. Lan kenapa ing abad kaping 21 kudu melu pertempuran senjata cilik, dheweke isih bakal ngomong ing pertempuran tangan-tangan-tangan. Kerugian utama pasukan kita yaiku saka artileri, yaiku urutan gedhene sing luwih dilengkapi karo SLA paling anyar. Lan sepisan maneh aku nulis yen basis pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku artileri. Apa padha sinau luwih apik ing sajarah Perang Donya II, nalika dadi-disebut "balkon Belarusia" kasil nglawan serangan saka pasukan kita.

    Kolonel Illarion Avksentevich Tolkonyuk, Kepala Departemen Operasi Markas Besar Angkatan Darat kaping 33. Tentara aktif tanggal 30 Maret 1944.
    Kanggo Panglima Tertinggi Marsekal Uni Soviet, Kamerad Stalin.


    Umume kasus, mung batalyon maju sing bener-bener melu perang, lan sisa-sisa divisi kasebut, kanthi jero, dibubarake dening tembakan meriem mungsuh sanajan sadurunge nyedhaki garis ngarep pertahanane, nandhang kapitunan gedhe, ilang kabeh. kemampuan tempur.


    Pakaryan artileri diatur kanthi cara sing artileri kita, ing sektor ngarep kita, ora bisa nahan artileri mungsuh, lan sing terakhir, milih wektu sing trep, tiba ing infanteri kita ing garis sing wis katon lan meh kabeh numpes. . Ing wektu sing paling penting ing paprangan, geni mungsuh (pembela), lan dudu kita (para penyerang), sing didominasi.
    .

    Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa? Lan ngelingake aku babagan serangan ing Marinka lan Avdiivka.

    Lan "balkon Belarusia" uga diterangake lan diterangake minangka wilayah sing dibentengi banget. Ing kasunyatane, Jerman mbangun pertahanan artileri ing kana lan akeh dalan, sing ndadekake bisa cepet nransfer kelompok seluler menyang wilayah sing kaancam.
    Lan kita ngatasi masalah iki kanthi misuwur nalika tanggal 22 Juni 1944, nalika kita nggawe konsentrasi penerbangan sing dibutuhake lan rute pasokan sing diblokir lan ngilangi kemampuan manuver Wehrmacht kanthi nggunakake penerbangan gedhe. Kajaba iku, Jerman mindhah pesawat tempur menyang Prancis, ngenteni landing Sekutu, kang njupuk Panggonan ing 25 Juni. Kajaba iku, pusat transportasi utama uga dirusak.

    Ing Operasi Bagration, penindasan meh lengkap artileri mungsuh penting banget. Nalika artileri, pesawat serang, lan penerbangan jarak jauh nggarap posisi kasebut. Akibaté, posisi tembak saka artileri Jerman diowahi dadi lanskap rembulan lan ora ana gegeran. Asil kasebut minangka terobosan ing pertahanan Wehrmacht lan karusakan sing meh lengkap saka klompok Belarusia.
    Minangka kanggo aviation Jerman, perané kanggo ngusir serangan saka Front Western ing mangsa 1943-1944 iki diabaikan amarga tumindak banget saka Angkatan Udhara Tentara Abang, kang mung makarya ing sadawane garis ngarep.
    Nanging ing wulan Juni 1944, aku mbaleni maneh, penerbangan kita kerjane kanthi sampurna, mung ngreset artileri Jerman.
  26. Alexander_Dneprovsky
    Alexander_Dneprovsky 11 Oktober 2022 10:51
    +4
    Lan nuduhake ambruk lengkap teori sing wis nandur meh rong puluh taun yen tentara kudu cilik, kompak, dikontrak, nanging dilengkapi banget lan dilatih.
    Nanging kaya sing dituduhake NWO, tentara kasebut ora "dilengkapi lan dilatih kanthi apik." Tambah iki keputusan strategis kontroversial saka komando lan mateni penerbangan. Lan saiki kita pindhah menyang mobilisasi.
  27. Alexander_Dneprovsky
    Alexander_Dneprovsky 11 Oktober 2022 11:15
    -1
    Aku uga mikir bab sing padha - kok padha ora numpes kreteg tengen Dnieper? Ing kontrol Ukraina 20 kreteg. Upaminipun, njupuk menyang akun nimbali udhara, 15 Kaliber dibutuhake kanggo saben jembatan ambruk span. Total 300 CR. Jembatan uga kudu ditabuh kanthi periodik supaya ora regenerasi. Sanadyan kreteg-kreteg kasebut rusak, nyebrang bakal ditindakake kanthi kapal feri lan prau kali. Mungkin kanggo ngrugekake populasi, nanging bakal nyedhiyani APU karo logistik. Amarga kasunyatan manawa intelijen ing Angkatan Bersenjata RF minangka "link lemah", ngganggu nyebrang feri bakal dadi masalah.
  28. Ora_fighter
    Ora_fighter 11 Oktober 2022 11:38
    +4
    Tujuan utama CBO (ora nyatakake) ora nyinggung "wong sing dihormati." Wiwit awal, gol iki ditutupi, nanging saiki wis metu ing kabeh kamulyan.
  29. solar
    solar 11 Oktober 2022 11:56
    -1
    Mula, omongane para apologists kanggo teori "ora ana gunane ngetutake jembatan" mung omongan kosong.

    Adhedhasar kedadean ing separo pisanan abad pungkasan, apa penulis nggawe kesimpulan kasebut? Pira traktor utama sing diduweni Jerman?
    Petungan cilik. Kita njupuk 100 eselon sepur saka 100 gerbong.

    Apa penulis ndeleng akeh eselon 100 gerbong? Lan sajrone perang, iku minangka hadiah sing gampang kanggo penerbangan mungsuh yen sampeyan nemokake eselon militer ing dalan. Maneh, kanggo ngirim sepur kasebut, sampeyan kudu nglumpukake luwih dhisik ing sak panggonan cedhak kargo stasiun sepur kanggo 100 gerbong - kira-kira 70 ewu ton kargo. Kanggo mungsuh, iku mung bakal sawetara jenis liburan. Kaliber kabeh donya, nyawiji, lagi ngomong, ana goal.
    Menapa malih, siji mobil diganti dening saperangan truk, kang bisa dimuat tanpa narik kawigaten manungsa waé ing macem-macem panggonan. Yen kita njupuk jumlah truk ing Ukraina minangka 65 (5 persen saka kabeh armada truk Ukraina), banjur nyedhiyakake sepersepuluh kanggo transportasi militer luwih realistis. Lan ora perlu ngumpulake, saben bakal pindhah ing rute dhewe, gabung karo aliran kargo sipil. Iku bakal dadi lalu lintas gedhe. (ngandika, a
    Iki 10 gerbong mawa 000 ton kargo.

    apa penulis rencana kanggo ngumpulake bebarengan?)
    iku bakal perlu kanggo drive akeh prau menyang bandar ing gisik sawijining. Lan kapal-kapal lan gudang kasebut ing pesisir kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas ngenteni diisi maneh menyang tongkang lan kapal.

    Apa penulis ora nganggep transshipment langsung saka truk menyang tongkang ing situs sing rada disiapake ing njaba pelabuhan? Utawa miturut panemune, mungsuh bakal tumindak kanthi cara sing paling ala kanggo awake dhewe? Sawise kabeh, kita ngomong babagan jarak meh sewu kilometer, apa jenis intelijen sing dibutuhake kanggo nyegat nyebrang?
    bayangake yen roket kita nyerang tongkang kanthi 1 ton amunisi, ngadeg ing tembok dermaga

    kita ora bisa mbayangno kok dheweke bakal ngadeg ana, lan malah karo akeh amunisi. 4 - 8 truk - iki 100 - 200 ton kargo, padha dimuat maneh lan langsung diseret dening tug menyang sisih liyane. Utawa, sadurunge, dheweke dimuat saka truk menyang truk sing luwih cilik lan digawa menyang tongkang lan diangkut menyang sisih liya sajrone sawetara menit, luwih akeh wektu ora dibutuhake. Aku weruh sing nyebrang teluk segara ing Montenegro, kerjane kaya conveyor.
  30. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 11 Oktober 2022 12:10
    -1
    Kutipan saka solar
    Rega diturunake kanthi kompetisi nyata, dudu monopoli penjual.

    Ya, crita-crita saka taun 90-an iki wis suwe ana ing tong sampah. Munggah rega ing pasar Rusia pancen disebabake kompetisi karo penerbit mata uang donya (AS, Uni Eropa, China, lan sapiturute) kanggo sumber daya. metu saka Federasi Rusia kaya vacuum cleaner, lan kosok balene, tiba ing prices ing pasar Rusia digandhengake karo nyuda ing ekspor njaba Federasi Rusia sawise 24 Februari.
    1. solar
      solar 11 Oktober 2022 12:49
      0
      tiba ing prices ing pasar Russian digandhengake karo nyuda ing ekspor njaba Federasi Rusia sawise 24 Februari.

      Persis. A gedhe, Highly duwe bathi, duwe bathi kanggo manufaktur, pasar dodolan wis ilang - kompetisi langsung muncul ing pasar domestik winates, kang dumadakan dadi utama, amarga produk kudu didol. Prices langsung mudhun.
      1. Vladimir Michaelovich
        Vladimir Michaelovich 11 Oktober 2022 13:50
        -1
        Sampeyan koyone duwe sawetara masalah pangerten. Pembeli manca wis nutup pasar - kompetisi kanggo sumber daya iki wis suda.
        1. solar
          solar 11 Oktober 2022 16:56
          0
          Nyuwun pangapunten, sampeyan duwe masalah karo pangerten.
          kompetisi kanggo sumber daya jenenge
          diarani panjaluk.
          Persaingan manufaktur ing pasar domestik saya tambah, amarga kanthi jumlah manufaktur sing padha, jumlah panuku wis suda, lan permintaan produk wis mudhun.
  31. Alexey Lantuk
    Alexey Lantuk 11 Oktober 2022 13:46
    +1
    Inggih, umume, sampeyan kudu mutusake konsep perang. Kepemimpinan kita wedi nyebabake serangan gedhe ing Ukraina, amarga ngarepake tanggapan ing Moskow. Sampeyan uga bisa main game karo oligarki kanggo ekspor. Elingi: Urengoy-Pomary-Uzhgorod lan pipa minyak Druzhba isih bisa digunakake kanthi sampurna. Ana uga ekspor-impor liyane. Sing. kita duwe perang winates, kang ndadékaké kanggo alangan ing ngarep. Lan sampeyan kudu nindakake perang skala lengkap, yen sampeyan entuk apa-apa. Mesthine, kutha-kutha kita ora katon cilik, nanging apa sing bisa ditindakake. Kanggo Kyiv lan Lvov padha, ing kasus iki kanggo inflict serangan massive, supaya padha ngungsi menyang kulon massal. Ayo West feed wong. Mungkasi ekspor menyang Kulon, kalebu minyak lan gas, lan liya-liyane. Dheweke wedi karo respon kanggo serangan nuklir ing Ukraina. Pancen sing diwedeni, amarga wedi yen ana bledosan nuklir ing ibukutha. Jeblugan nuklir demonstratif kudu ditindakake ing Kyiv lan ing Ukraina kulon. Lan langsung njaluk bali saka cadangan sing ditahan.
  32. lokasi
    lokasi 11 Oktober 2022 13:48
    +6
    Artikel sing apik banget yen ditulis ing masyarakat demokratis. lan ora ing semi-feodal karo hukum demokratis formal.
    Penalaran saka massa sing wiyar, ditujokake marang master ing topik: "master kanggo mrentah miturut pikirane. nanging tanpa pikiran, ora kanggo ambegan" - kabeh iki wis dikenal ing Rusia wiwit jaman Kaisar reformis. Alexander 2nd ........ yen sampeyan milih pemilihan anyar ing tingkat apa wae kanggo sesuk - aku yakin yen sesuk kabeh wong sing padha karo petisi populer lan ...... "kasepen luwih" bakal dipilih.... Masyarakat kita ora bakal beda. Lan dheweke ora duwe wektu kanggo iku. Kita babagan ...... ora mung USSR, kita kira-kira 200 taun babagan .... kabeh wektu sing diwenehake dening Sejarah, sing luwih larang!
  33. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 11 Oktober 2022 15:46
    +3
    Kutipan saka solar
    Mula, omongane para apologists kanggo teori "ora ana gunane ngetutake jembatan" mung omongan kosong.

    Adhedhasar kedadean ing separo pisanan abad pungkasan, apa penulis nggawe kesimpulan kasebut? Pira traktor utama sing diduweni Jerman?
    Petungan cilik. Kita njupuk 100 eselon sepur saka 100 gerbong.

    Apa penulis ndeleng akeh eselon 100 gerbong? Lan sajrone perang, iku minangka hadiah sing gampang kanggo penerbangan mungsuh yen sampeyan nemokake eselon militer ing dalan. Maneh, kanggo ngirim sepur kasebut, sampeyan kudu nglumpukake luwih dhisik ing sak panggonan cedhak kargo stasiun sepur kanggo 100 gerbong - kira-kira 70 ewu ton kargo. Kanggo mungsuh, iku mung bakal sawetara jenis liburan. Kaliber kabeh donya, nyawiji, lagi ngomong, ana goal.
    Menapa malih, siji mobil diganti dening saperangan truk, kang bisa dimuat tanpa narik kawigaten manungsa waé ing macem-macem panggonan. Yen kita njupuk jumlah truk ing Ukraina minangka 65 (5 persen saka kabeh armada truk Ukraina), banjur nyedhiyakake sepersepuluh kanggo transportasi militer luwih realistis. Lan ora perlu ngumpulake, saben bakal pindhah ing rute dhewe, gabung karo aliran kargo sipil. Iku bakal dadi lalu lintas gedhe. (ngandika, a
    Iki 10 gerbong mawa 000 ton kargo.

    apa penulis rencana kanggo ngumpulake bebarengan?)
    iku bakal perlu kanggo drive akeh prau menyang bandar ing gisik sawijining. Lan kapal-kapal lan gudang kasebut ing pesisir kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas ngenteni diisi maneh menyang tongkang lan kapal.

    Apa penulis ora nganggep transshipment langsung saka truk menyang tongkang ing situs sing rada disiapake ing njaba pelabuhan? Utawa miturut panemune, mungsuh bakal tumindak kanthi cara sing paling ala kanggo awake dhewe? Sawise kabeh, kita ngomong babagan jarak meh sewu kilometer, apa jenis intelijen sing dibutuhake kanggo nyegat nyebrang?
    bayangake yen roket kita nyerang tongkang kanthi 1 ton amunisi, ngadeg ing tembok dermaga

    kita ora bisa mbayangno kok dheweke bakal ngadeg ana, lan malah karo akeh amunisi. 4 - 8 truk - iki 100 - 200 ton kargo, padha dimuat maneh lan langsung diseret dening tug menyang sisih liyane. Utawa, sadurunge, dheweke dimuat saka truk menyang truk sing luwih cilik lan digawa menyang tongkang lan diangkut menyang sisih liya sajrone sawetara menit, luwih akeh wektu ora dibutuhake. Aku weruh sing nyebrang teluk segara ing Montenegro, kerjane kaya conveyor.

    Apa sampeyan mikir yen bisa mindhah 1000 ton amunisi saben jam saka mobil sepur menyang prau kali? Langsung cetha yen dheweke ora tau nemoni bongkar muat eselon amunisi sajrone uripe.
    Sanajan barang kasebut teka ing wadhah, supaya bisa mindhah eselon sepur kontainer 1000 ton - kira-kira 20 platform - menyang kapal kali, iki bakal njupuk sawetara jam, ora 15 menit.
    Dadi, kanggo trailer mobil, siji gerbong sepur paling sethithik 3 traktor truk tugas berat. Malah kanggo sepur 50 gerbong saka traktor truk kasebut kanthi trailer, siji lan setengah atus potongan dibutuhake. Lan yen sampeyan mikir yen sampeyan bisa entuk kanthi tumit saka eselon kanggo setengah yuta tentara, banjur aku bakal nguciwani sampeyan ing ngelawan. Sewulan perang regane atusan eselon sepur. Lan pindhah, golek paling ora 12-15 ewu traktor truk kanggo ngumpulake paling sethithik 10-12 titik loading, ngatur loading, baris ing kolom lan nuntun wong-wong mau ing dalan menyang panggonan sing dituju. Sampeyan disiksa dening rute kanggo break liwat lan angger-angger kanggo mbangun.
    Langsung jelas, malah batalyon ora digawa menyang papan latihan.
    Lan, ya, aku weruh sepur kanggo satus gerbong nalika, sawise disebarake, divisi bedhil bermotor sing dipotong digawa menyang papan latihan.
    Dadi kanggo sepur modern, sepur kuwi wis lumrah.
    1. solar
      solar 11 Oktober 2022 17:53
      0
      Elinga yen sampeyan bisa nransfer 1000 ton amunisi saben jam

      Aku kelingan yen aku ora nulis iki.
      kita ora bisa mbayangno kok dheweke bakal ngadeg ana, lan malah karo akeh amunisi. 4 - 8 truk - iki 100 - 200 ton kargo, padha dimuat maneh lan langsung diseret dening tug menyang sisih liyane. Utawa sadurunge diunggahake saka truk menyang truk sing luwih cilik lan digawa menyang tongkang lan diangkut menyang sisih liyane sajrone sawetara menit.

      babagan trailer mobil, siji gerbong sepur paling sethithik 3 traktor truk abot.

      apa sampeyan maca apa aku nulis?
      siji mobil diganti dening saperangan truk sing bisa dimuat tanpa narik kawigaten manungsa waé ing macem-macem panggonan

      Malah kanggo sepur 50 gerbong saka traktor truk kasebut kanthi trailer, siji lan setengah atus potongan dibutuhake.

      Lan eselon nyata 25 gerbong yaiku 75 gerbong, sing ora perlu diklumpukake ing sak panggonan kanggo dimuat, lan saben gerbong bakal lunga ing rute dhewe, ora kaya 25 gerbong sing disambungake, lan gerbong loading tanpa narik perhatian luwih cepet tinimbang gerbong.
      Sewulan perang regane atusan eselon sepur.

      Marang kula carane sampeyan mikir.
      Lan pindhah, golek paling ora 12-15 ewu traktor truk kanggo ngumpulake paling sethithik 10-12 titik loading, ngatur loading, baris ing kolom lan nuntun wong-wong mau ing dalan menyang panggonan sing dituju.

      Sampeyan ora perlu nindakake apa-apa sing padha - aja nglumpukake, utamane 12 ewu sing tiba-tiba nemokke, utawa baris ing kolom.
      Lan, ya, aku weruh sepur kanggo satus gerbong nalika, sawise disebarake, divisi bedhil bermotor sing dipotong digawa menyang papan latihan.

      Iku wis suwe banget, pirang-pirang dekade kepungkur.
  34. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 11 Oktober 2022 16:02
    0
    Kutipan saka solar
    Mula, omongane para apologists kanggo teori "ora ana gunane ngetutake jembatan" mung omongan kosong.

    Adhedhasar kedadean ing separo pisanan abad pungkasan, apa penulis nggawe kesimpulan kasebut? Pira traktor utama sing diduweni Jerman?
    Petungan cilik. Kita njupuk 100 eselon sepur saka 100 gerbong.

    Apa penulis ndeleng akeh eselon 100 gerbong? Lan sajrone perang, iku minangka hadiah sing gampang kanggo penerbangan mungsuh yen sampeyan nemokake eselon militer ing dalan. Maneh, kanggo ngirim sepur kasebut, sampeyan kudu nglumpukake luwih dhisik ing sak panggonan cedhak kargo stasiun sepur kanggo 100 gerbong - kira-kira 70 ewu ton kargo. Kanggo mungsuh, iku mung bakal sawetara jenis liburan. Kaliber kabeh donya, nyawiji, lagi ngomong, ana goal.
    Menapa malih, siji mobil diganti dening saperangan truk, kang bisa dimuat tanpa narik kawigaten manungsa waé ing macem-macem panggonan. Yen kita njupuk jumlah truk ing Ukraina minangka 65 (5 persen saka kabeh armada truk Ukraina), banjur nyedhiyakake sepersepuluh kanggo transportasi militer luwih realistis. Lan ora perlu ngumpulake, saben bakal pindhah ing rute dhewe, gabung karo aliran kargo sipil. Iku bakal dadi lalu lintas gedhe. (ngandika, a
    Iki 10 gerbong mawa 000 ton kargo.

    apa penulis rencana kanggo ngumpulake bebarengan?)
    iku bakal perlu kanggo drive akeh prau menyang bandar ing gisik sawijining. Lan kapal-kapal lan gudang kasebut ing pesisir kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas ngenteni diisi maneh menyang tongkang lan kapal.

    Apa penulis ora nganggep transshipment langsung saka truk menyang tongkang ing situs sing rada disiapake ing njaba pelabuhan? Utawa miturut panemune, mungsuh bakal tumindak kanthi cara sing paling ala kanggo awake dhewe? Sawise kabeh, kita ngomong babagan jarak meh sewu kilometer, apa jenis intelijen sing dibutuhake kanggo nyegat nyebrang?
    bayangake yen roket kita nyerang tongkang kanthi 1 ton amunisi, ngadeg ing tembok dermaga

    kita ora bisa mbayangno kok dheweke bakal ngadeg ana, lan malah karo akeh amunisi. 4 - 8 truk - iki 100 - 200 ton kargo, padha dimuat maneh lan langsung diseret dening tug menyang sisih liyane. Utawa, sadurunge, dheweke dimuat saka truk menyang truk sing luwih cilik lan digawa menyang tongkang lan diangkut menyang sisih liya sajrone sawetara menit, luwih akeh wektu ora dibutuhake. Aku weruh sing nyebrang teluk segara ing Montenegro, kerjane kaya conveyor.

    Kanggo ngeterake puluhan ewu ton ing sawetara jam? Carane akeh truk ing Montenegro 15000 utawa 150? Apa sampeyan ngrasakake bedane?
    Aku mbaleni maneh, sampeyan ora ngirim paling ora siji eselon amunisi kanggo unloading. Lan tongkang karo amunisi ora tau dibongkar saka banyu menyang panyimpenan lapangan. Yen ora, padha ora bakal sculpted omong kosong kuwi.
    1. solar
      solar 11 Oktober 2022 18:01
      +1
      Kanggo ngeterake puluhan ewu ton ing sawetara jam?

      Aku ora nulis sing kaya ngono, iki minangka fantasi sampeyan.
      Carane akeh truk ing Montenegro 15000 utawa 150?

      15000 - sampeyan dhewe diitung saka lantern.
  35. Alexander Tkachenko
    Alexander Tkachenko 11 Oktober 2022 16:53
    +5
    Sanadyan "boyars ala, nanging tsar apik," titik kasebut isih ana ing tsar!
    Singa sing mrentah tentara wedhus gembel bakal ngalahake pasukan singa sing dipimpin dening wedhus lanang.
  36. gromit
    gromit 11 Oktober 2022 17:35
    +4
    "Amarga keunggulan kualitatif sing luar biasa ing tingkat latihan personel lan peralatan teknis." Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ora ana lan ora ana kaunggulan luar biasa ing latihan lan peralatan.
    Metafora apik kanggo "urutan". Lan supaya "ing urutan" ing 10 kaping.
    Ing conto kasebut karo Goeben, ing kahanan kaya mengkono, dheweke bakal nglelebke kabeh armada Armada Segara Ireng tanpa mlebu zona serangan balas dendam.

    Miturut cara, babagan Kovpak lan apologists, "ora ana gunane kanggo ngrusak komunikasi."
    Dadi ora ana gunane. Kovpak koordinasi perang ril karo tumindak Tentara Abang, yen ora bakal ngrusak trek.
    Nganti saiki, akal mung nyerang ing ngarep lan mburi sing paling cedhak, ngganggu serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Nanging ora, iku penting kanggo nuduhake carane upset penjamin karo hadiah mengeti.

    Lan kabeh roket sing ditembakake kanggo ndhukung gambar kasebut isih dibutuhake nalika pasukan mobilisasi kita nyerang. Banjur bakal perlu kanggo numpes mburi jero lan garis komunikasi.

    Ayo kula ngelingake sampeyan yen penerbangan Soviet ngebom Jerman ing 41 kanggo njaga citra lan ora nangani sampah kasebut nganti pungkasan perang.
  37. Eug
    Eug 11 Oktober 2022 17:57
    +3
    Kepiye carane para panguwasa "bakal mbanting kepentingan oligarki bisnis sing gemuk" ... sawise kabeh, iki pamrentahane - lan bakal mbanting? Inggih, pangarep-arep ora bisa dimengerteni, indecision, pancasan setengah-ati .. plus perang narik wong metu saka urip biasanipun lan relatif nyaman (ayo dadi jujur ​​- mayoritas wis dicocogake kanggo kasunyatan) lan ngiyanati ing bali iku ora cetha apa lan - paling Jahwéh - iku ora cetha kanggo apa ... carane akeh% saka populasi tenan pracaya cathetan propaganda ..am, ora ana sing kasengsem? Mulane kurang motivasi.
  38. Vyacheslav Krylov
    Vyacheslav Krylov 11 Oktober 2022 18:05
    0
    Mangkono iku bisa dimangerteni, mulane, kaya ngono ing presentasi bagean materi.
    Nanging, ing bagean politik ana kesalahan dhasar adhedhasar preparation umum miskin saka penulis artikel. Aku bakal ngutip ing ngisor iki.
    "Iki wektu kanggo mudhun menyang bisnis kanthi cara sing nyata. Aku mbaleni manawa urip wong-wong kita ing Donbass lan ing wilayah Dnieper, uga nyawa para prajurit lan perwira kita, ora duwe rega. iku tanpa mangu-mangu."
    Gesang prajurit lan perwira kita duwe rega, njaga uripe ana syarat.
    Penjualan sumber daya tartamtu menyang Kulon duwe rega, proses iki saratipun.
    Pemilihan ing 2024 duwe rega, nyekel lan sukses iku saratipun.
    Contender utama kanggo kepresidenan Rusia kudu narik kawigaten populasi lan ora nyinggung individu (oligarki), minangka sumber dana pemilihan.
    Ayo nambah persetujuan sing wis ana karo wakil Amerika Serikat lan struktur liyane.

    Lan artikel kasebut menarik, presentasi kasebut bisa dingerteni.
  39. olgherd
    olgherd 11 Oktober 2022 18:28
    +4
    1. Aja nyampur. Anane tentara profesional sing kompak ora mbatalake lembaga mobilisasi yen perlu. Beda - tugas - beda sarana. Lan cadangan uga dibutuhake, kanthi biaya lan luwih becik nganggo senjata dhewe.
    2. Supados wonten montor mabur kedah dipundamel, saderengipun dipundamel. Swara 15 taun kepungkur, aku ora ngelingi kabar babagan pangembangan IS mesin tunggal cahya. Alesané prasaja - ora ana dhuwit, ora ana spesialis. Warisan Soviet dimodernisasi kanthi creak. Supaya tentara kompak njupuk metu mungsuh ing siji gapura, iku kudu dilengkapi, lan maneh, ora ana dhuwit kanggo iki. Mungkin, sadurunge bullying karo liyane donya, sampeyan kudu ngatasi ekonomi ing negara dhewe?
    3. Ngendi wae katon, degradasi manajemen katon ing tingkat apa wae. Keputusan sing digawe tanpa rencana, cepet-cepet, amarga iki, kesalahan nglumpukake, meksa wong-wong mau kanggo frantically plug bolongan, luwih, luwih. Mulane BTG lan kolom lan regroupings, lan, nyatane, kaputusan kanggo miwiti NWO.
    4. Ojo dumeh mandeng wong akeh... Lha wong-wong iki kabeh sing nggawe keputusan ing negara, ora bisa mandheg maneh.
    5. Lan ya, Kovpak dikenang ing kene. Lan ing endi, nyatane, karusakan infrastruktur dening kabeh jinis saboteurs lan pasukan khusus? Iki ora Jerman, ora ana masalah karo dissimilarity. Pancen wiwit umur 14 wis ora ana perkenalan lan latihan? Senajan kok kaget, lan kene degradasi kanggo tingkat spiers lan Petrov lan Bashirov.
  40. valera75
    valera75 11 Oktober 2022 18:46
    +2
    Stalin ing siji wektu ora nyisakke malah kanca setya Mekhlis nalika piyambakipun nyopot kepala departemen politik Tentara Abang saka jabatane lan mudhun pangkat. Ora ana sing nuntut reprisals, nanging expulsion saka kantor saka individu sing wis gagal ing urusane dipasrahake kanggo wong iku arang banget perlu.
    Pisanan, padha dibusak pangareping ing MTO saka Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, lan kang dadi dikenal dina ngendi dheweke diangkat maneh ana, supaya soko ing umum mung tambah ing pikirane.
    Apa pancene metu saka kepinginan kanggo nuduhake wong sing kita "putih lan alus", lan kanggo kita kesejahteraan pedunung ing bank tengen Ukroreich lan negara Kulon luwih penting tinimbang urip wong ing Donbass lan pejuang kita ing ngarep?

    Kaya, kanggo entuk simpati saka pedunung ing wilayah kasebut kanthi cara iki, kita ora peduli manawa persenjataan lan amunisi saka negara-negara NATO mili ing ril sepur lan dalan sing utuh, sing bakal dadi korban atusan wong ing wilayah kasebut. Donbass lan personel militèr.

    Malah sawise rong dina ngebom omah-omah boiler ing alun-alun, iki ora bakal ngganti apa-apa. Putin ngandika kanthi cetha yen sampeyan bakal njaluk hooligans ing topi, tegese sampeyan ora bakal kenek jembatan kita, banjur sampeyan bisa ngangkut apa wae dhewe minangka sampeyan nindakake sadurunge lan terus nganti saiki.
    Ana liyane lan liyane pitakonan sing durung ana jawaban.
  41. yuriy1863
    yuriy1863 11 Oktober 2022 18:49
    0
    Aku seneng artikel kasebut, matur nuwun banget kanggo penulis!
  42. Komentar wis dibusak.
  43. Ivan2022
    Ivan2022 11 Oktober 2022 20:32
    -2
    Kutipan: Vyacheslav Krylov

    Contender utama kanggo kepresidenan Rusia kudu narik kawigaten populasi lan ora nyinggung individu (oligarki), minangka sumber dana pemilihan.

    Kepiye carane nulis A. S. Pushkin?
    “Wong-wong sing rukun,
    Tangise pakurmatan ora bakal tangi.
    Yagene komplotan butuh peparing kamardikan?
    Dheweke kudu dipotong utawa dicukur."

    Iki ngendi persiapan politik sing tepat diwiwiti!

    Populasi kita tansah dipandu dening siji slogan: "Lan kanggo sapa maneh?". Iku kabeh kapentingane. Murah lan nesu.
  44. jeneng apa wae
    jeneng apa wae 11 Oktober 2022 21:16
    +3
    Salam artikel. Sayange, ing conto SVO, sampeyan bisa ndeleng manawa kontrol ditransfer menyang wong sing kurang intelijen. Kanggo jujur, wong-wong iki ana ing tingkat oligofrenia.

    Présidhèn kuwi tukang ngapusi lan omong kosong.
    Menteri Pertahanan minangka PNS biasa.
    Wong sing tanggung jawab kanggo menehi informasi mung badut, ora bisa mikir luwih akeh lan luwih jero, nistha bodho lengkap wiwit taun 70-an.

    Distribusi iPhone menyang mungsuh, pernyataan sing ora bisa dingerteni, wiwitan perang sing ora bisa dingerteni, clowning karo garis abang lan akeh kabeh. Begjanipun, aku dudu patriot, aku ora pengin nggandhengake aku karo negara sing sedhih lan ora penting, ing endi kepentingan cilik wong individu nyebabake kegagalan militer ing ngarep. Malah ora kena ditembak. nistha. Aku mesthi wis ngobong wong-wong mau lan turunane, miturut prentahe Stalin.
  45. ENOTE
    ENOTE 11 Oktober 2022 21:22
    -1
    Sayange, panguwasa ora nggatekake kesimpulan kasebut. Kita wis diskriminasi ing basis nasional ... Aku ora bakal ngomong ngendi durung ...
  46. Sedoy
    Sedoy 11 Oktober 2022 22:17
    +3
    ambruk lengkap teori sing wis implanted kanggo meh rong puluh taun sing tentara kudu cilik, kompak, dikontrak, nanging dilengkapi banget lan dilatih.

    lah kok...
    mangan, nanging ora "kompak" kaya saiki, ing ngendi ana 400 prajurit kontrak sput lan saka pasukan darat 280 sput ...
    lan iki kanggo kabeh Rusia, kanthi wates lan wilayah ...
    pro, kudu ana ing sangisore lemon, paling ora ...
    kang pasukan darat 500-600 tyr ...
    minimal..., ora kalebu cadangan...
    masalahe malah apa sing kita duwe ora dilengkapi lan dilatih ...
    Contone, umume pilot ing Federasi Rusia mabur 100-120 jam saben taun, ing AS - rata-rata 200 jam saben taun ...
    ora kanggo sebutno kasunyatan sing Amerika Serikat duwe tentara paling perang ing donya - luwih saka cukup latihan ...
    saiki kanthi biaya tentara "draf" ...
    saiki dudu jamane gelut karo nyamuk...
    dadi prajurit profesional, lan dudu daging, sampeyan kudu nguwasani teknologi modern, lan pejuang apa wae kudu ngerti taktik gelut saka regu menyang platun ...
    lan ora mung ngerti - nanging duwe ...
    butuh taun latihan/latihan...
    kanggo draf taun, iki ora bisa dikuasai a priori ...
    sing. Butuh 3-4 taun, paling ora ...
    Ngomong-ngomong, ing DPRK, wajib militer ing 4 taun, lan ing sawetara spesialisasi nganti 7 taun ...
    ora ana wong ing Rusia sing bakal nelpon kaya ngono ...
    ya ora perlu...
    ora ana sing bisa ngrusak alis sajrone 3-4 taun - ora ana gunane yen dheweke ora pengin ...
    sukarelawan dibutuhake - i.e. kontraktor...
    kudu mbayar opo ora...
    nanging banjur kita bakal remuk ...
    kita nuduhake Kulon apa sing kita tuju lan saiki ora ana sing nahan dheweke kajaba atom sing ora tentrem ...
    ing kabeh babagan liyane, dheweke duwe kaunggulan lengkap ...
    mulane, perlu kanggo ngrampungake ukronechist lan mbangun tentara anyar kanthi cepet ...
    masalahe yaiku sing ndhuwur ora butuh ...
    padha duwe tata letak dagang dhewe ...
    ---
    kanggo referensi:
    Tentara AS - 1 yuta 390 sput ... rampung saka pro ...
    pasukan darat 485 tyr ... + 182 tyr marinir (bagéan saka Angkatan Laut AS)
    cadangan 442 sput. wong ajeg ngalami latihan lan melu permusuhan ....
    ---
  47. Sedoy
    Sedoy 11 Oktober 2022 22:53
    0
    Kanggo sawetara alesan, padha panginten sing batalyon tentara meriem lan MLRS batalyon saka BTG kondhang bakal cukup kanggo mripat kanggo ngatasi kabeh tugas suppressing lan numpes mungsuh. Lan padha mbayar dearly nalika padha mung ora duwe bagean tentara meriem cukup kanggo nyuda nimbali saka ukroreich ing ngarep sudhut kanggo kabeh ambane.


    Ayo miwiti karo statute:
    Piagam Pertempuran Angkatan Darat. Part II: batalyon - perusahaan (1982).
    Ngarep nyerang (p. 61):
    Batalyon - nganti 2 km; tanpa nggunakake senjata nuklir nganti 1 km; (miturut sing anyar, kaya 2 km tanpa yao)
    Rota - nganti 1 km; tanpa nggunakake senjata nuklir nganti 500 m;
    Platoon - nganti 300 m.
    Area pertahanan (p. 173, 175):
    Batalyon - nganti 5x3 km;
    Rota - nganti 1500x1000 m;
    Platoon - nganti 400x300 m.
    ---
    yen kita nerusake saka kasunyatan sing BTG minangka batalion sing dikuatake, mula angka ing ndhuwur bisa ditambah siji setengah kaping ...
    ing umume, BTG soko saka doktrin Gerasimov kanggo ndeleng ...
    sing. Dheweke nulis ing kertas, nanging ora mriksa langsung ...
    padha didilat kabeh saka Mirikans ...
    mung padha nglawan wong Papua kanthi cara iki lan penerbangan kasebut tiba ing tangisan sersan apa wae ...
    opo maneh seni...
    dadi apa saiki "ngarep amba menyang ambane lengkap." ing jenderal modern kita kanggo BTG, aku ora ngerti ...
  48. Georgy Sedov_2
    Georgy Sedov_2 12 Oktober 2022 07:19
    -1
    Автор статьи довольно много и кое где правильно написал даже в 19 век залез, но всё гораздо проще, с 24 февраля проходит военная операция по демилитаризации и денацификации Украины, вопрос почему военные действия начали именно 24 февраля? Ответ, наше командование знало о готовящему крупной наступательной операции укров на Донецком направлении и чтоб избежать катастрофы неожиданно сами нанесли по украм превентивный удар по всему фронту ошеломив его украинцы отступили но Запад быстро подогнал боле менее современное вооружение, а так же информацию космического наблюдение о передвижение наших войск, украинцы объявили тотальную мобилизацию и результат не стал долго ждать мы вынуждены были отступить резерв не был готов. Но не забывайте этот временный успех украм достался большими потерями. Ну а сейчас вы уже знаете мы готовим мощную группировку да и в генштабе произошли перестановки, так что хохлам мало не покажется.
  49. stels_07
    stels_07 12 Oktober 2022 11:19
    -2
    Dheweke slamet .. minangka conto sing ora bisa dirusak, dheweke nindakake tumindak pilot Inggris taun 1945 lan Kovpak ..
    1. Nikolai 310
      Nikolai 310 13 Oktober 2022 09:28
      0
      Kovpak - kaping pindho Pahlawan Uni Soviet. kok ora digunakake minangka conto? malih, Pahlawan iku kanggo tumindak nyata, lan ora mung connoisseur saka trinkets, kaya lapins saiki.
      1. stels_07
        stels_07 13 Oktober 2022 11:01
        -2
        Aku ora mangu-mangu ing Kovpak, nanging warga ing tanggul Frunzenskaya ora bisa mbaleni?
  50. Kostadinov
    Kostadinov 12 Oktober 2022 11:35
    +1
    Kaya sing dingerteni, kapal perang Goeben duwe kaunggulan kualitatif sing luar biasa tinimbang kapal perang Armada Segara Ireng sing wis dreadnought.

    Conto klasik lan nggambarake aturan sing kanggo ngimbangi kaunggulan numerik, sampeyan butuh kaunggulan kualitatif saben kothak. Yen sampeyan duwe telung kapal kanthi kemungkinan nabrak kapal mungsuh 0,1 lan mungsuh mung duwe siji kapal, banjur total kemungkinan tekan kapal kasebut yaiku 0,3. Kanggo equalize rintangan, kapal mungsuh kudu kemungkinan kanggo mencet kapal 0,9, lan wiwit ana telu mau, iku bakal 0,3 saben kapal.