Review militèr

Proyek RTO kaping sepuluh 21631 "Buyan-M" wis diwiwiti ing Baltik

55
Proyek RTO kaping sepuluh 21631 "Buyan-M" wis diwiwiti ing Baltik

RTO "Grad" ing cara kanggo Kronstadt



Kapal roket cilik "Grad" proyek 21631 "Buyan-M" wiwit ngliwati uji coba segara pabrik ing lapangan latihan Baltik armada. Testing diwenehake dening kapal lan penerbangan Armada Baltik.

RTO "Grad" dibangun ing Zelenodolsk Shipyard, iku RTO sepuluh saka project 21631 "Buyan-M" ing seri rolas kapal. Ing 10 Agustus 2022, Grad ninggalake Zelenodolsk lan ditarik menyang Kronstadt, ing ngendi pangkalan pangiriman Armada Baltik. Ing kene bakal ngliwati uji coba segara pabrik lan tes negara, sawise iku bakal dadi bagian saka Brigade RTO kaping 36, sing kalebu Batalyon Kapal Rudal Pengawal 1 lan Batalyon Kapal Rudal Cilik 106. Upacara ngunggahake gendera Andreevsky kudu ditindakake sadurunge pungkasan taun.

Nganti saiki, kapal kasebut ana ing tahap uji coba laut pabrik, kru lan tim komisioner tanduran kasebut ana ing kapal. Nalika tes kudu rampung, durung ana informasi.

Kaya sing wis kasebut, Grad RTO minangka kapal kaping sepuluh ing seri kasebut, loro RTO liyane wis rampung ing Zelenodolsk. Kita ngomong babagan "Naro-Fominsk" lan "Stavropol", kapal nomer sewelas lan kaping rolas saka seri kasebut. Armada kasebut bakal nampa Naro-Fominsk ing 2022, Stavropol ing 2023. Iki bakal ngrampungake seri kapal rudal cilik proyek iki.

Kapal Project 21631 Buyan-M minangka modernisasi Project 21630 Buyan lan kalebu kapal serbaguna kelas kali-segara. Dirancang kanggo nglindhungi zona ekonomi negara. Persenjataan utama yaiku sistem rudal jarak jauh universal Kalibr-NK kanggo wolung poros vertikal. Pamindahan 949 ton. Dawane 74,1 meter, ambane 11,0 meter, dhuwure 6,57 meter, konsep 2,6 meter. Kacepetan maksimal yaiku 25 knot. Range pelayaran - 2500 mil, otonomi - 10 dina. Awak - 52 wong. A jet banyu wis diinstal.
55 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bali
    bali 10 Oktober 2022 07:41
    +1
    hi Dolanan sing apik lan apik! Pengalaman ing tumindak!
  2. Galleon
    Galleon 10 Oktober 2022 07:45
    +3
    Otonomi iku 10 dina ... Iku apik kanggo badai sapisan sak siklon, lan mangan wis rampung, pranata kosong, ora ana banyu. Sapa sing nandhatangani TK iki? Sapa sing ngangkat tangan? Ana paribasan - sampeyan menyang segara sedina - njupuk pangan kanggo minggu. Lan ana 52 jiwa.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 10 Oktober 2022 07:54
      +6
      tugase ora mindhah luwih saka 100 km saka pesisir))))))
    2. Dhiskusi
      Dhiskusi 10 Oktober 2022 07:56
      +5
      Pamindahan 949 ton. Kepiye carane dheweke badai?
      1. Galleon
        Galleon 10 Oktober 2022 08:33
        +7
        Quote: Dhiskusi
        Pamindahan 949 ton. Kepiye carane dheweke badai?

        Yen kita duwe spesifikasi teknis lan pesenan pertempuran sing ditandatangani dening wong sing padha, kita bisa tenang. Nanging ora. Lan ora umum kanggo ndeleng conto panjaluk kanggo pesenan sing ora mungkin utawa edan.
        Bubar aku ora sengaja ndeleng video dill karo SU-25 kita. Dheweke nyerang siji posisi, makarya karo perawat. Stinger pisanan mabur, tindak menyang jebakan infra merah. Stinger kapindho - tindak menyang jebakan. Katelu - Su dadi penembake, Stinger dening. Papat, dodged amarga maneuver ... Dheweke ditembak mudhun ing enem utawa kapitu. Iku kanggo ngalahake - lan ing ngendi pandherekipun? Yagene padha mabur piyambak?
        Ana pesenan kaya ngono kanggo prau, kaya wong bodho duwe shag.
        Conto - dheweke bakal nglindhungi wilayah banyu - tugas banal kanggo RTO: dheweke muntah seminggu lan lunga menyang pangkalan.
    3. ZIF122
      ZIF122 10 Oktober 2022 08:05
      +4
      Iku apik sing dibangun RTOs modern, nanging kasunyatan sing otonomi cilik ora BOD lan EM. Miturut cara, ing RTO Soviet saka jinis "Gadfly", sing isih ana ing layanan, ana uga otonomi kanggo 10 dina!
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 10 Oktober 2022 08:47
        0
        Dadi manawa, kita duwe akeh gadflies ing Armada Segara Ireng, lan ora kabeh mau wis modern. Dadi RTO anyar apik, utamane amarga kekuwatane saya tambah.
    4. KCA
      KCA 10 Oktober 2022 08:18
      +5
      Cukup cukup kanggo Baltik, Kaspia lan Ireng, utamane amarga RTO ing antarane dheweke gampang nggawe transisi, lan malah menyang Putih.
    5. Sergey39
      Sergey39 10 Oktober 2022 09:21
      +4
      Kowe kok fitnah?
      Buyans RTOs, kapal saka zona cedhak segara, njupuk menyang akun struktur, dimaksudaké kanggo nggunakake ing cethek banyu lan ing kali.
      Kapal kelas iki historis duwe otonomi cilik! Padha ora dirancang kanggo lelungan dawa segara.
      Lan, nggunakake ing Segara Mediterania saka hopelessness karo lack of kapal gedhe ing Armada Segara Ireng. Ana eksperimen transisi Buyan saka Mediterania menyang Segara Baltik!)))
      1. Galleon
        Galleon 10 Oktober 2022 10:19
        0
        Dadi sampeyan dhewe ujar manawa RTO iki digunakake ing Mediterania, lan sampeyan dhewe ngerti yen dheweke mung urip nganti wektu "H". Kanthi deklarasi perang, kapal kasebut tanpa pertahanan udara bakal langsung dirusak. Dheweke wis dibuwang kanggo nindakake tugas "amarga ora duwe pangarep-arep." Sergey, apa aku menehi pesenan kanggo ngirim kapal sing ora duwe daya marang armada NATO? Apa aku fitnah? Iki dudu fitnah. Wong kudu pirembagan bab incorrectness saka program gawe kapal, kang nderek prinsip "sampeyan njupuk ora apa sing perlu, nanging apa sing arep lan kita bisa nindakake iku, lan sampeyan ora bisa njaluk ngendi wae, sampeyan kudu Master budget."
        1. Sergey39
          Sergey39 10 Oktober 2022 13:41
          -2
          Sampeyan mung ndeleng sisih negatif saka masalah!
          Ing Armada Baltik lan Armada Segara Ireng, plus wilayah banyu pesisir kita, plus kamungkinan kanggo nransfer liwat saluran banyu dharatan menyang téater operasi tanpa akses menyang segara mbukak, iki zona sing! Lan padha digunakake ana! Kapal-kapal kasebut ora ana ing Armada Lor, utawa ing Armada Pasifik! Unsur kasebut yaiku banyu pesisir! Utawa apa sampeyan, minangka kritikus utawa ahli strategi gedhe, ngusulake nggunakake kapal kelas frigate-cruiser ing perairan pesisir kita?
          Conto dina iki nggunakake kapal operator Armada Segara Ireng saka Kaliber KR, nyerang infrastruktur Ukrainia, nuduhake yen kapal kasebut dibutuhake!
          Mesthi, ora ana program gawe kapal sing cocog!
          Njupuk menyang akun kemungkinan lan kabisan kita!
          Paling gampang kanggo ngritik, nanging kanggo nggawe lan ing wektu sing padha mulihake pambangunan kapal, sawise ambruk USSR, iku prakara sing beda banget!
          1. Galleon
            Galleon 10 Oktober 2022 14:57
            +2
            Ora perlu nyalahake USSR amarga kasunyatane ambruk - USSR ora kudu disalahake amarga ilang pikiran para desainer. Banjur padha ngerti yen mungsuh ngluwihi kita kaping sepuluh ing penerbangan. Kapal kasebut bisa uga ora duwe senjata anti-kapal, nanging duwe radar wedhus lan sistem pertahanan udara. Sampeyan ora kudu lunga adoh - MPK Albatross persis pamindahan sing padha. Lan saiki eyewash wis kepunjulen kabeh watesan kepikiran, kalebu. program re-equipment armada.
            Sampeyan begja banget yen sampeyan ora bisa metu menyang segara ing prau iki lan ora dadi target. Sanadyan pipis ing mripat, dheweke ora weruh kasunyatan. Nanging delengen, kepiye carane sampeyan kudu keselak embun iki.
            Lan ing papan kerja, aku ngritik, lan rake, lan mulihake, amarga aku ndeleng telek ing manifestasi.
            Lan unsur banyu pesisir kalebu layanan penerbangan lan penyelamat sing cerdas.
    6. Barberry25
      Barberry25 11 Oktober 2022 12:23
      0
      MRK Gadfly lan Kilat? padha 10 dina, nanging sakperangan alesan padha dianggep kapal normal)
  3. FoBoss_VM
    FoBoss_VM 10 Oktober 2022 08:08
    +4
    Bagheera + Duet minangka pasangan sing apik banget. Luwih apik tinimbang Cougars mesthi
    1. ZIF122
      ZIF122 10 Oktober 2022 08:48
      +2
      "Bagirs" saiki dipasang ing endi wae ing AK-630M lan ing AK-190 lan malah ing AK-725 lawas (ZIF-72).
      1. Sergey39
        Sergey39 10 Oktober 2022 09:26
        +2
        Bagheera minangka sistem kontrol geni, lan Duet ana ing Buyans - iki minangka spark AK 630.
        1. FoBoss_VM
          FoBoss_VM 10 Oktober 2022 09:56
          +2
          Apa Bagheera aku ngerti ngguyu kita ngeculake wong-wong mau. Spark, maksudku sekelompok radar lan seni
  4. Banyu 672
    Banyu 672 10 Oktober 2022 08:08
    +5
    Tugas utama RTO biyen yaiku njaga wilayah banyu. Lan iki ora pisanan RTO "Grad" ing Armada Baltik.
    106 DMRC digawe ing Agustus 5, 1974 minangka bagéan saka RTOs "Grad", "Lightning", "Shkval", dadi bagéan saka 76 BEM karo penyebaran ing Winter Harbour saka Liepaja Naval Base. "Divisi Cuaca Bad".
    Ing taun 1975, kalebu RTO "Storm" (Juli) lan RTOs "Rainbow" (Desember)
    November 1975 2 kapal saka divisi kasebut melu nyegat nyebrang sing ora sah ing Watchtower TFR (kasus Sablin).
  5. Buyan
    Buyan 10 Oktober 2022 08:23
    +3
    7 kaki miturut jeneng keel))) layanan tanpa kacilakan prajurit
  6. ramzay21
    ramzay21 10 Oktober 2022 09:18
    +3
    Kita ora kudu RTO bodho, nanging MPK, lan luwih apik, seri korvet sing murah kanthi kemungkinan pertahanan anti-pesawat lan paling ora sawetara jinis pertahanan udara.
    Lan apa sing bisa ditindakake MRK Buyan-M? Rapat karo kapal selam apa wae bisa nyebabake dheweke, kaya rapat karo helikopter kanthi rudal anti-kapal.
    1. Sergey39
      Sergey39 10 Oktober 2022 09:48
      +1
      Ayo kula ora setuju karo sampeyan!
      Kita kudu, nalika sampeyan nulis kapal kanthi pertahanan udara lan pertahanan anti-pesawat, paling ora ana Duet ing Buyans. Nanging, ing IPC lan RTO sing ana, pertahanan udara sing padha. Iki minangka kapal pamindhahan cilik khusus sing beroperasi ing zona pesisir, ing sangisore tutup sistem pertahanan udara lan anti-pesawat liyane. Apa sampeyan nerangake!
      Kita uga mbangun kapal sing luwih gedhe lan ana rencana sing apik. Nanging, alon-alon!
      Mung siji pitakonan yaiku kahanan ekonomi kabeh lan khususe United Shipbuilding Corporation lan subkontraktor!
      Kanthi ambruk USSR, gaweyan kapal lan kerjasama penerbangan dirusak! Lan, minangka nuduhake wektu, iku gampang kanggo break, nanging angel kanggo mbangun! Sayange yen wilayah kasebut dipulihake kanthi alon!)))
      1. Deadushka
        Deadushka 10 Oktober 2022 10:06
        0
        Kanggo kapal kasebut, wektune kanggo ngeculake versi sing luwih entheng saka "Chestnut" utawa "Shell" - siji blok barel (ora loro) lan paket 2-4 misil (kanthi kamungkinan panggantos otomatis cepet).
        1. Sergey39
          Sergey39 10 Oktober 2022 13:47
          0
          Omonganmu wis thukul ing kupinge para tukang kapal! Ing RTOs Karakurt, dheweke wis nginstal Shells sing diowahi! Saliyane rudal, loro bedhil AK 630 dipasang ing dheweke!
      2. ramzay21
        ramzay21 10 Oktober 2022 10:24
        +1
        Ora setuju karo sampeyan.
        Kita duwe masalah gedhe babagan mundur saka pangkalan lan perlindungan wilayah patroli SSBN, lan iki minangka prioritas utama armada.
        Kita butuh korvet PLO sing masif lan murah kanthi kemampuan pertahanan udara lan UKKS. Kita duwe kabeh sing dibutuhake kanggo iki, mung para penggelap sing tetep ngganggu anggaran.
        Yen kita duwe paling sethithik 6 korvet ing Armada Segara Ireng, dheweke bisa kanthi yakin lan tanpa ketegangan kanggo ngalangi pesisir wilayah Odessa, kalebu Pulau Snake, tanpa kebangkrutan. Lan luwih-luwih, brigade kasebut bakal ngganti RTO ing babagan kemampuan mogok.

        Lan wektu RTO sing resik wis suwe lan ora ana maneh nilai pertempuran.
        1. Sergey39
          Sergey39 10 Oktober 2022 14:04
          -3
          Dina iki, RTO sing resik, nyerang Kaliber ing Ukraina!
          Padha mbangun Karakurt, karo Shells, tinimbang AK 630.
          Lan, kanggo mesthekake metu saka SSBNs lan kapal selam nuklir liyane, corvettes 20380 digunakake ing Armada Pasifik, Kamchatka wis Samudra Donya.
          Ya, miturut logika sampeyan, korvet kasebut utamane dibutuhake kanggo nyedhiyakake SSBN, nanging Armada Segara Ireng ora duwe! Kanggo Armada Laut Ireng, korvet 20380 (Mercury) wis ditampa, muga-muga dudu sing pungkasan.
          Ya, lan sejarah 30 taun karo Armada Laut Ireng, ora bisa nganyari armada kasebut kena pengaruh! Armada dudu tank, sampeyan bisa mbangun kaping pindho!)))
          1. ramzay21
            ramzay21 10 Oktober 2022 19:37
            +2
            Dina iki, RTO sing resik, nyerang Kaliber ing Ukraina!

            Iki bisa ditindakake amarga Ukraina ora duwe kapal selam lan RTO ora adoh saka pesisir.
            Lan nalika miwiti nggunakake drone ing jero banyu sing ditampa saka Inggris, sampeyan bakal weruh inferiority konsep RTOs.
            Padha mbangun Karakurt, karo Shells, tinimbang AK 630.

            Yen Karakurt rada diowahi, pasang sistem pertahanan udara Tor, GAS, uga Packet-NK, kita bakal entuk korvet sing murah sing bakal bisa nyerang Kaliber lan ngusir serangan rudal anti-kapal utawa pesawat. lan ndeteksi lan numpes kapal selam. Mulane, siji brigade 6 korvet kasebut bakal nutup masalah gedhe ing Armada Segara Ireng kanthi pertahanan anti-pesawat, pertahanan udara lan kapal serangan. Lan mbangun lan njaga rong jinis RTO kanggo ngrampungake misi serangan, uga mbangun lan njaga kapal kanggo pertahanan anti-pesawat plus kapal pertahanan udara luwih larang tinimbang mbangun siji korvet sing gedhe kanggo kabeh armada, nanging bisa nindakake kabeh.
            Lan, kanggo mesthekake metu saka SSBNs lan kapal selam nuklir liyane, corvettes 20380 digunakake ing Armada Pasifik, Kamchatka wis Samudra Donya.

            Kanggo nyukupi akses menyang segara lan nutupi wilayah patroli, mung perlu kanggo Armada Pasifik paling sethithik telung brigade 6 kapal sing bisa nindakake ASW ing tingkat modern. Sawetara corvettes ora bakal ngatasi masalah iki.
            Ya, miturut logika sampeyan, korvet kasebut utamane dibutuhake kanggo nyedhiyakake SSBN, nanging Armada Segara Ireng ora duwe!

            Korvet kasebut dibutuhake ing ngendi wae pangkalan, komunikasi lan pesisir kita. Lan ing Armada Segara Ireng padha kudu padha. Bab liyane yaiku pentinge ing Armada Pasifik lan Armada Lor.
            Ya, lan sejarah 30 taun karo Armada Laut Ireng, ora bisa nganyari armada kasebut kena pengaruh! Armada dudu tank, sampeyan bisa mbangun kaping pindho!)))

            Lan apa sing nyegah 30 taun nganyari armada liyane? Khusus Armada Pasifik sing rusak?
        2. Barberry25
          Barberry25 11 Oktober 2022 12:27
          +2
          masalah diwiwiti karo desain, amarga nalika kita nyoba kanggo berkembang soko mirah lan massive, kita miwiti nyoba kanggo shove unimpressible - elinga Klimov padha - ing pungkasan kang tansah nyoba kanggo miwiti mbangun kaya sing ... Senajan pilihan paling gampang. punika ndawakake Karakurt, sijine daya siji saka Patrolmen, mriem 76 mm, 8 meriem Kaliber + Paket, pertahanan anti-pesawat lan komplèks pertahanan udhara ing wangun Shell lan artileri cilik kaliber dipasangake karo Pine direndhem kanggo rampung mati. rudal ing jarak sing cedhak + platform kanggo UAV .. nyatane, analog saka corvette Cina 056 kudu diwiwiti.
          1. ramzay21
            ramzay21 11 Oktober 2022 18:44
            0
            Masalah kabeh yaiku wong sing dihormati sing tetep nganggo anggaran lan nyurung telek sing larang lan ora kompeten kaya RTO Buyan-M, patroli, kapal selam nuklir sing kikuk karo Poseidon, lan liya-liyane. Nanging ing pungkasan, ora ana kapal ing Armada Segara Ireng sing bisa nindakake pertahanan anti-pesawat lan mung sawetara sing bisa nindakake pertahanan udara, mula dheweke ngaco tanah Tor dadi patroli sing ora ana gunane, sing mung duwe. mriem saka senjata.
            Loro-lorone Klimov lan Timokhin padha bener, lan kabeh acara sakteruse nuduhake iku bener, lan wong pungkasanipun sinau rega lack saka kapal karo pertahanan udara modern. Yen ora ana sing ditindakake maneh, mula kita bisa ngerteni rega ora ana kapal kanthi kapal pertahanan anti-pesawat lan kapal anti-tambang.

            Klimov tau nulis artikel sing apik banget ing kene babagan korvet sing adhedhasar Karakurt, kanthi katrangan rinci babagan senjata sing wis siap, lan aku setuju banget karo dheweke, lan luwih becik milih Klimov ing jabatan Wakil Panglima. Armaments, iki mesthi bakal ngiyataken armada kita. Klimov ngajokaken tinimbang Shell kanggo sijine Thor direndhem plus macem-macem jinis GAS, plus Packet-NK, plus UKKS. Tanpa platform kanggo helikopter, nanging karo kamungkinan saka refueling saka corvette ing mode hover. Ternyata corvette sing bisa dibangun kanthi cepet, kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang 20380, lan luwih siap tempur tinimbang 20380 lan malah korvet Cina 056. Lan iki pancene kudu saiki.
            1. Barberry25
              Barberry25 11 Oktober 2022 19:02
              0
              Lha kahanane kaya ngono, yen durung gawe RTO, nanging kaya korvet biyen, mula ora ana operator meh Kaliber, kanggo patroli, kahanan kaya ngono, digawe kanggo nglawan perompak supaya ora nyopir kapal penjelajah. , lan kanggo wong-wong mau nggawe wadhah gaman mesthi diwenehake, sing isih durung bisa dielingake. Babagan "Klimov lan Timokhin pancen bener", aku ngelingake yen Klimov mlaku-mlaku kanthi proyek super tartamtu. saka korvet BMZ, sing ora ana sing nate weruh kajaba dheweke, lan Timokhin ndhukung dheweke saka kekancan, banjur ing artikel kasebut babagan korvet sing adhedhasar Karakurt, dheweke ngusulake nggergaji setengah saka Torah, lan malah kanthi tawaran daya kanggo miwiti. shamanism, lan aktif argue sing Karakurt pisanan dibangun kanthi cepet, ngetung kasunyatan sing dibangun cepet ing tampilan saka kasunyatan sing padha njupuk mung solusi buktiaken. Dadi asumsi-asumsi kasebut mung minangka asumsi tanpa petungan sing nyata. Ya, gagasan "ngangkat dheweke dadi wakil" mesthi nyenengake, amarga dheweke ora ngerti carane nggarap wong lan mbuwang dheweke dadi histeris kanggo apa wae. Bantahan Iki yen sampeyan ngelingi ora liar babagan "armada ilang, saiki mung bakal mbangun 20386", lan nalika dheweke langsung dikandhani yen dheweke bakal pesen 20380/20385, dheweke terus histeris lan wiwit ngipat-ipati kabeh wong, ora lali. kanggo ndalang ora ana kedadeyan, nalika sawetara dina dheweke ngumumake tuku sing udakara 20386 ora ana tembung.
            2. Barberry25
              Barberry25 11 Oktober 2022 19:06
              0
              Aku mbaleni maneh, sampeyan kudu njupuk solusi sing wis kabukten sing bisa digunakake lan mbangun kapal kanthi dhasar, lan ora menyang ekstrem sing wis ditawakake Klimov.
              1. ramzay21
                ramzay21 12 Oktober 2022 04:37
                0
                Dadi, umume, Klimov ngomong babagan nggunakake solusi sing wis kabukten, mula dheweke ngusulake kanggo nginstal ing lambung Karakurt sing ana karo UKKS sing wis dipasang ing 8 misil lan radar Pozitiv-M, kanggo nginstal Paket-NK sing ana, GAS ing ngisor sayap Platinum-M sing ana, GAS Minotaur sing ditarik, GAS sing wis diturunake saka jinis Vesta utawa Sterlet, uga sistem pertahanan udara versi Tor-M sing dilapisi, modul darat sing ngusir hawa. serangan ing patroli, kang kudu ditambah karo siji ana AK-630-M01.
                Bisa uga kanggo mbangun korvet kasebut, kabeh ana lan kabeh bisa digunakake kanthi becik, kanthi biaya bakal kaya menara radar Zaslon saka korvet 20380, lan babagan efektifitas pertempuran luwih dhuwur tinimbang loro korvet 20380 lan korvet Cina. Aku seneng gagasan iki.

                Babagan pembatalan pambangunan sawmill 20386 kanthi rega fregat 22350, Klimov nulis manawa iki minangka keputusan sing apik, lan aku uga setuju karo dheweke.
                1. Barberry25
                  Barberry25 12 Oktober 2022 12:22
                  0
                  ya, dheweke nulis babagan Karakurt, bedane yaiku dheweke ngusulake miwiti ngganti kekuwatane, banjur ngganti sistem pertahanan udara babagan "lan ora nggawe kompleks universal sing bisa murub misil Thor lan sistem liyane." Sing. kita wis ngomong babagan peningkatan sing signifikan babagan pembangunan .. Lan dheweke wiwit nulis babagan 20386 sawise ngenteni wektu, nanging sadurunge dheweke ngipat-ipati kabeh swiwi sing ujar manawa bakal pesen 20380/20385 lan ora ana sing bakal pesen 20386 liyane. ... dheweke mung lan nyanyi babagan kasunyatan manawa kabeh iku ala, mung 20386 sing bakal didhawuhi ... iki minangka topik kecukupan.
                  1. ramzay21
                    ramzay21 12 Oktober 2022 20:45
                    0
                    Babagan panyulingan sistem pertahanan udara Tor-MF lan kombinasi rudal Reduta kanthi bobot lan ukuran sing padha, nanging kanthi dhuwur interception 20 km, ora kaya 12 km, Thor nduweni gagasan sing apik ing prinsip, bisa uga. sing bisa ditanggulangi cukup cepet nalika Jeksa Agung bisa ngetokake bener nuduhke menyang biro desain, lan aku sing Klimov makarya lan rembugan karo wong-wong sing menehi hasil karo. Lan yen pancene ana kesempatan, sistem pertahanan udhara kuwi bakal nggawe pertahanan udara saka corvette inexpensive ing tingkat dhuwur banget.

                    Lan topik corvettes kanggo sawing saka wong-wong sing duwe pengaruh kecanthol dikenal kabeh wong sing paling sethithik babagan subyek kasebut lan nyatane dheweke ninggalake tetenger 20380/20385 nganti pirang-pirang taun kanggo milih potongan gergaji 20386 kanthi rega fregat 22350 kasunyatan padha lan Klimov trompeted ngendi wae bisa kanggo nyegah construction saka misunderstanding lan sabotase saka armada amarga construction sawijining, lan dheweke lan Timokhin padha bungah sing pikiran sehat menang liwat rakus wong pengaruh, paling saka 20386.
                    Lan Klimov bener nyerat babagan menara Barrier sawn lan incapacitated ing rega corvette adhedhasar Karakurt, aku setuju karo wong.
                    1. Barberry25
                      Barberry25 12 Oktober 2022 21:52
                      0
                      1) mbok menawa pikirane iku wicaksana, mung "mbok menawa wis ditanggulangi kanthi cepet", utawa bisa uga ora, lan bisa uga sawetara taun nyoba kanggo masangake rong sistem kasebut. Babagan "Klimov makarya" - Aku ora yakin babagan iki, sawetara TCTerms kang adhedhasar kasunyatan sing takon siji pitakonan kanggo desainer ing pameran lan langsung dibangun kabeh sistem. Aku mbaleni, yen kita pengin njaluk akeh kapal, banjur kita kudu njupuk ONLY solusi buktiaken lan digunakake .. Aku wis nulis - dheweke bisa nulis kanthi bener, nanging ora tau ngakoni kesalahane. Mulane, ing kasus iki, bisa uga metu. dadi luwih mbebayani tinimbang sawetara "wong sing duwe pengaruh", amarga dheweke duwe "rong pendapat - mine lan salah" .. Babagan sing wis daktulis ing ndhuwur.
                      1. ramzay21
                        ramzay21 12 Oktober 2022 23:47
                        0
                        Korvet saka Karakurt kudu diwiwiti saiki lan biaya karo sistem pertahanan udara Tor-M sing kesel. Nggawe sistem pertahanan udhara sing diomongake Klimov, pancen apik kanggo miwiti nggunakake sanalika ana kesempatan. Ora, tegese mbangun karo Thor.
                        Klimov minangka idealis lan dheweke bakal bisa mbangun armada sing siap tempur, lan entitas sing ana durung nggawe apa-apa sing siap tempur sajrone 20 taun. Kajaba iku, aku ora ngusulake Klimov minangka Panglima Angkatan Laut, sanajan panglima saiki durung ditarik menyang posisi iki sajrone 30 taun kepungkur.
                      2. Barberry25
                        Barberry25 13 Oktober 2022 01:02
                        0
                        1) Apa kita ngerti jangka wektu kanggo alangan Toret? Ora, mung asumsi..
                        2) apa kita ngerti tenggat wektu kanggo transfer rudal kompleks liyane ing Tor? Ora, mung asumsi.
                        3) Klimov minangka idealis ing pangertèn ala, kaya sing wis dakcritakake - dheweke ora ngerteni kritik lan nganggep kabeh wong ing saubengé dadi bodho, mula yen ana masalah ing proyek kasebut, dheweke ora bakal ngrampungake, nanging bakal ngomong apa kabeh wong bodho. Ora kanggo sebutno sing Sejatine ora ngerti carane bisa karo tim. Mulane, tinimbang pembangunan epik saka Klimov, kita ndeleng uncalan langgeng saka siji topik menyang topik liyane.Miturut Karakurt, mugi kula ngelingake sampeyan bilih piyambakipun ngandika: Karakurt pisanan dibukak ing setengah taun, kang tegese kita bakal mbangun luwih gedhe, versi luwih Komplek ing wektu sing padha ..Iku, iki tingkat expertise sing perlu kanggo entuk supaya dadi "bapak anyar armada"?
            3. Maxim G
              Maxim G 12 Oktober 2022 04:17
              0
              Kutipan saka: ramzay21
              Tanpa platform kanggo helikopter, nanging karo kamungkinan saka refueling saka corvette ing mode hover.

              Nanging ora ana helikopter sing lengkap karo korvet?
              1. Barberry25
                Barberry25 12 Oktober 2022 12:23
                +1
                amarga pamindahan kapal bakal ana ing wilayah 1-500 ton, bakal angel kanggo njamin panggunaan kabeh cuaca, saengga luwih gampang nggawe situs ngisi bahan bakar, kalebu nglayang lan hangar cilik kanggo UAV jinis helikopter.
                1. Maxim G
                  Maxim G 12 Oktober 2022 12:56
                  0
                  Mulane, luwih gampang kanggo mbangun frigate. Kanthi pamindahan normal, helikopter lan UAV, kaya wong liya.
                  Lan ora melu imamat (ana admiral kuwi).
                  1. Barberry25
                    Barberry25 12 Oktober 2022 13:15
                    +2
                    punika kritéria penting ngendi kanggo mbangun - kita bakal nelpon padha SuperKarakut-PLO kaya iki, sampeyan bisa mbangun ing sawetara galangan kapal ngendi RTOs lan patrolmen saiki lagi dibangun, lan iki paling 10 staples, nanging ora saben. galangan kapal bakal bisa nyelehake korvet / frigat sing padha - ora ana ing endi wae, mula ora ana gunane tinimbang RTO lan patroli kanggo nggawe proyek kanggo kapal PLO lan rivet kanthi massal, yen sampeyan njupuk daya saka Kolomna, mula bakal ana. dadi ora masalah karo daya
                    1. ramzay21
                      ramzay21 12 Oktober 2022 21:17
                      0
                      Iki minangka kritéria penting kanggo mbangun - kita bakal nyebut SuperKarakut-PLO sing padha kaya iki, sampeyan bisa mbangun ing sawetara galangan kapal sing saiki dibangun RTO lan patroli, lan iki paling sethithik 10 staples,

                      Pancen setuju karo sampeyan.

                      PS Cons ora mine, yen ana.
                      1. Barberry25
                        Barberry25 12 Oktober 2022 21:53
                        0
                        ya iki saka topik sing beda .. saperangan ahli sing gelo lan komunis menehi aku kontra saka tresna seni)
                      2. Maxim G
                        Maxim G 13 Oktober 2022 05:02
                        0
                        Aku ora downvote.
                        Cukup Lisovoi Vladimir Nikolaevich nerangake sampeyan babagan helikopter ngguyu .
                    2. ramzay21
                      ramzay21 12 Oktober 2022 21:23
                      0
                      yen sampeyan njupuk daya saka Kolomna, banjur ora bakal ana masalah karo daya

                      Nanging karo masalah iki. Mesin diesel Kolomna modern sing ana ing fregat lan korvet kita ora sakabehe domestik, ana komponen kritis kaya turbin lan kontrol sing diimpor, lan yen kita ngalih menyang mesin lawas, banjur korvet kita bakal luwih alon tinimbang kapal kargo garing. Kanggo nindakake iki, kita kudu mulihake kabeh industri, nanging saiki ora ana sing bakal ngedol peralatan kasebut.
                      Dadi Star tetep kaya ing Karakurt.
                      1. Barberry25
                        Barberry25 12 Oktober 2022 21:56
                        0
                        Inggih, Aku sing iku luwih gampang kanggo miwiti prodhuksi kelenjar saka kanggo lay seri kabèh kapal ing engine ing wangun meriam banyu, kang "ing teori kudu nuduhake piyambak uga." Lintang kasebut mung nuduhake yen ora bisa lair kanthi jumlah mesin sing tepat, nanging Kolomenets sing padha nuduhake manawa bisa ngasilake jumlah sing tepat, ora kanggo sebutno kasunyatan manawa mesin diesel kacepetan medium, nanging iki kanggo masa depan .. Pilihan sing paling gampang lan paling larang: yen ora bisa nambah produksi Stars utawa njaga jangkah Kolomenets, banjur nggawe rong jinis kapal: siji karo Stars, liyane karo Kolomenets ...
                      2. ramzay21
                        ramzay21 12 Oktober 2022 23:51
                        0
                        Kanggo ngasilake elektronik lan turbin modern kanggo warga Kolomna, sampeyan kudu nandur modal dhuwit ora ing pernak-pernik lan arena, nanging ing pabrik. Saiki kita ora duwe pilihan iki maneh, lan saiki dheweke pengin ora mbangun pabrik, nanging ngganti siji impor lan katergantungan karo impor lan katergantungan liyane. Pamrentah kita ora ngerti apa sing kudu ditindakake.
                        Dadi mung Lintang sing tetep nyata.
                      3. Barberry25
                        Barberry25 13 Oktober 2022 01:03
                        0
                        1) Mesin diesel Kolomna saiki kanthi tenang ing kapal lan pernyataan babagan "ana isi impor, kabeh wis ilang" Aku krungu saka Klimov, sing "sethithik" ora tansah kompeten lan tansah ora ngakoni pendapat liyane saka dhewe.

                        2) kanggo ngindhari masalah, kudu dirampungake, lan yen sampeyan ngetung iki, Star ora bakal metu.
                      4. ramzay21
                        ramzay21 13 Oktober 2022 01:26
                        0
                        1. Ana Simpenan komponen ing Kolomna, supaya kasunyatan sing nalika lagi ing dalan ora indikator, ayo kang ndeleng apa mengkono sabanjuré.
                        2 Masalah karo komponen ora bakal muncul yen ing negara kita dhuwit digunakake kanggo solusi, pambangunan pabrik lan nggawe teknologi anyar. Nanging iki ora kedadeyan, tegese ora ana kemajuan lan ora bakal ana, paling ora ana ing pemerintahan saiki.
                        Kita butuh puluhan milyar dolar kanggo tuku peralatan lan teknologi, lan kita ora duwe dhuwit utawa sapa wae kanggo tuku, mula tugas iki ora nyata.
                        Nanging masalah ing Zvezda murni organisasi lan bisa ditanggulangi kanthi nyata lan ing wektu sing cendhak.
                      5. Barberry25
                        Barberry25 13 Oktober 2022 11:03
                        0
                        yen ya, yen mung .. sampeyan ngerti, sampeyan kudu nonton apa sing ditindakake .. artikel babagan "nanging kabeh wis diimpor" ana ing 2017 banjur ing sawetara majalah khusus, banjur ana pernyataan babagan lokalisasi ... Dhaptar iki durung cetha komponen mbutuhake panggantos, iku hard kanggo ngomong apa lan carane .. digunakake bakal kaya Gazprom, kang dilarang saka nyediakke pumps tartamtu ing account sanksi lan kabeh wong nangis sing padha ora bisa diprodhuksi. lan banjur dadi metu sing cukup bisa lan diluncurake produksi ing setahun Babagan Zvezda, sepisan padha nulis yen dheweke ora bisa ngasilake luwih akeh lan ora kudu ngatasi masalah organisasi, nanging produksi ..
                  2. ramzay21
                    ramzay21 12 Oktober 2022 21:15
                    0
                    Frigate 22350, mesthi, luwih kuwat tinimbang korvet adhedhasar Karakurt, nanging kanggo ASW lengkap pangkalan kita, kanggo mesthekake yen SSBN kita mlebu BS lan kanggo nglindhungi wilayah patroli, Welasan kapal ASW dibutuhake ing saben armada. . Saiki IPC kuna piye wae nindakake iki, lan ora ana sing bisa ngganti. Mulane, korvet adhedhasar Karakurt kanthi pertahanan anti-pesawat lan pertahanan anti-pesawat mung minangka solusi kanggo masalah iki, lan sampeyan bisa mbangun ing ngendi RTO bodho saiki dibangun, sing bisa dicelupake kapal selam utawa helikopter kanthi rudal anti-kapal. menyang ngisor.
                    Nanging korvet kanthi pertahanan anti-pesawat lan pertahanan udara wis dadi pasukan sing bisa nindakake misi serangan tinimbang RTO lan nindakake pertahanan anti-pesawat tinimbang IPC lan pertahanan udara tinimbang TFR utawa frigate.
              2. ramzay21
                ramzay21 12 Oktober 2022 21:00
                0
                Nanging ora ana helikopter sing lengkap karo korvet?

                Kaping pisanan, ora ana helikopter PLO anyar, nanging sing lawas ora cukup,
                sareh, ora ana helikopter ing IPC salah siji, nanging padha basis saka PLO kita ing zona cedhak, lan iku kanggo ngganti wong-wong mau kudu PLO corvette anyar, kang ing kahanan modern uga kudu nimbali udhara apik.
                Lan kamungkinan kanggo ngisi bahan bakar saka corvettes kuwi Ngartekno ngembangaken kemampuan saka loro helikopter basis kapal lan bisa saka pesisir, contone, yen sampeyan revive banget helikopter Mi-14 PLO, radius lan wektu patroli kang, thanks kanggo kamungkinan. saka refueling, Ngartekno tambah.
                1. Maxim G
                  Maxim G 13 Oktober 2022 05:04
                  -1
                  Lan manawa ana wong ing jagad iki nggawe kapal cilik, tanpa helikopter, kanggo PLO?
                  Apa fungsi iki diturunake menyang pengadilan sing luwih gedhe.

                  Mesthi, bebarengan karo aviation anti-kapal selam.
                  1. ramzay21
                    ramzay21 13 Oktober 2022 10:24
                    0
                    Negara kita mbangun IPC 1124 Albatros tanpa helikopter. Kapal sing apik banget kanggo jamane, yen wis dimodernisasi ing wektu, mesthine isih bisa digunakake. Nanging dheweke isih ana ing layanan, lan ana sing penting banget ing cedhak PLO.

                    China mbangun korvet gedhe tanpa hangar nanging nganggo helipad.

                    Umumé, saben negara mbangun armada kanthi tujuan lan tujuane dhewe. Masalah paling gedhe saka armada kita yaiku PLO kanggo SSBN kita, lan cara paling gampang lan paling cepet kanggo ngatasi yaiku korvet PLO massive kanthi kemampuan pertahanan udara, kita ora duwe cara nyata liyane, kaya pesawat PLO sing padha karo Poseidon Amerika.
                    Ora ana gunane kanggo nyelehake helipad kanggo helikopter kaya wong Tionghoa ing kapal cilik kasebut, ing Segara Barents lan Samudra Pasifik cedhak Kamchatka, cuaca bakal ora bisa ngoperasikake helikopter saka dek paling akeh, nanging ora ana gunane. ana kurang Watesan ing refueling saka nglayang, kang tegese perlu kanggo helipad ing kapal karo papan winates ora.
                    Ya, lan helikopter PLO ora diprodhuksi ing negara kita, lan luwih becik ditinggalake menyang fregat sing adoh saka pesisir lan duwe tugas sing beda karo korvet.
  7. Sergey39
    Sergey39 10 Oktober 2022 09:30
    +1
    Kita ngenteni Admiral Golovko metu kanggo nyoba sawise Ufa, Grad!
    Apa dheweke janji bakal nyelehake dheweke menyang segara ing wulan Oktober?
  8. ratfly
    ratfly 10 Oktober 2022 12:28
    +1
    Inggih, kaya biasane, Moremans wiwit nyopir ing proyek iki. Prau cilik ditarik menyang ndonya. Kanggo kepinginan sampeyan, dihormati liyane "steamboats" kudu dibangun. Lan apik banget kanggo ndeleng pesisir Zelenodolsk asli ing foto kasebut.