Review militèr

Kendaraan peluncuran Soyuz-2.1b kanthi satelit Glonass-K diluncurake saka kosmodrom Plesetsk.

43
Kendaraan peluncuran Soyuz-2.1b kanthi satelit Glonass-K diluncurake saka kosmodrom Plesetsk.

Pasukan Aerospace Rusia ngluncurake satelit navigasi anyar Glonass-K menyang orbit, kendaraan peluncuran kasebut diluncurake saka kosmodrom Plesetsk ing wilayah Arkhangelsk. Iki dilaporake dening layanan pers Kementerian Pertahanan.


Miturut laporan kasebut, roket pembawa Soyuz-2.1b karo pesawat ruang angkasa Glonass-K diluncurake saka kosmodrom Plesetsk ing 05:52 wektu Moskow. wektu tanggal 10 Oktober 2022. Peluncuran roket lan kegiatan pra-peluncuran ditindakake ing mode normal. Peluncuran kasebut dikontrol kanthi nggunakake kompleks kontrol pesawat ruang angkasa otomatis basis lemah saka grup orbit Rusia.

Dina Senin, 10 Oktober, ing 05:52 wektu Moskow, saka kosmodrom uji negara Kementerian Pertahanan (kosmodrom Plesetsk) (...) kru tempur angkatan angkasa Angkatan Udara Rusia kasil ngluncurake Soyuz-2.1b kendaraan peluncuran kelas menengah kanthi pesawat ruang angkasa navigasi "Glonass-K"

- pesen ngandika.

Sawise sawetara wektu, roket karo blok booster "Fregat" dijupuk kanggo ngiringan kanthi cara darat saka Pusat Angkasa Tes Utama sing dijenengi sawise G.S.Titov saka Angkatan Angkasa Angkatan Udara.

Glonass-K minangka satelit Rusia saka sistem navigasi global GLONASS. Iku belongs kanggo generasi katelu saka satelit sistem iki ( "Glonass" - "Glonass-M" - "Glonass-K"). Beda karo sing sadurunge kanthi bobot sing suda, wektu aktif aktif lan perbaikan liyane sing ora diungkapake. Satelit pisanan saka seri iki mlebu ing orbit Bumi sing kurang ing taun 2011.
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mitroha
    mitroha 10 Oktober 2022 09:17
    +3
    Sampeyan perlu kanggo ngirim ton saka bolts liyane. Wangsulan mangkono. We are kanggo papan tentrem
    1. gratis
      gratis 10 Oktober 2022 09:27
      +8
      Bolt apik, mesthi, nanging satelit militèr anyar ing orbit bakal luwih menarik, uga, perang pinter kaya ing abad 21.
    2. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 09:41
      +2
      Bolts, sing gedhe banget. Ing vakum, bal baja ora luwih saka milimeter bisa dianggo kanthi becik. Malah ing sekolah kasebut, kita dilaporake babagan proyek kasebut kanggo nglawan klompok satelit mungsuh minangka "sapu wesi". Nalika satelit diiseni karo nomer ageng bal baja cilik dibukak menyang orbit padha, satelit mungsuh, nanging ing dalan tabrakan. Ing wayahe, aktivasi ana, bal diusir, ngowahi kabeh ing orbit iki menyang scrap metal.
      Kajaba iku, kabeh dirancang supaya sawise sawetara révolusi, kabeh iki, kalebu satelit sing kena pengaruh, wiwit nyuda lan ngobong ing atmosfer.
      1. begemot20091
        begemot20091 10 Oktober 2022 10:15
        +1
        Ndilalah pakdhe ngendika, sing krungu soko ngendi. Fenomena dampak kacepetan dhuwur ora anyar lan wis ditindakake wiwit jaman "mbah kakung". Aku dudu ilmuwan, nanging, hak ngomong, aku nulis diploma babagan "spalling buatan" = interconnected. Ana akeh ing Internet babagan iki (babagan jarum ing orbit - awan sing satelit mabur, lsp., lan liya-liyane. Lan babagan komunikasi ...) Iki paling ora artikel kasebut https://habr.com / ru/perusahaan/ruvds/blog/587584/
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 10:28
          -1
          Sampeyan duwe link menyang proyèk sadurungé ngobong orbit.
          1. begemot20091
            begemot20091 10 Oktober 2022 11:10
            0
            Aku ora ngomong iku anyar. Proyek "jarum" rampung. Mulane, dheweke sacara intensif melu "breakaway buatan". Lan aku dudu sing pertama - aku nulis diploma ing shaggy 1975
            rada kaya iki
            https://www.sibran.ru/upload/iblock/ef8/ef8285867641d393ab20f44be8815c8c.PDF
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 11:29
              -1
              Mangkono uga pitakonan, ing dalan apa jarum, teka, utawa liwat.
              1. begemot20091
                begemot20091 10 Oktober 2022 12:07
                0
                mendhung ngadeg. Satelit bakal njupuk. Ing kacepetan 5 km per detik, rod tembaga 8x8 tenang pierces piring waja (Maksudku piring spall Ponggawa ing sisih mbalikke). lan ing 8 km sec - iki ndadekake werni kaca.
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 10 Oktober 2022 18:07
                  -1
                  Lan ing kacepetan ngelawan, efek malah luwih apik.
    3. Ora_fighter
      Ora_fighter 10 Oktober 2022 09:50
      +4
      Wis ana pitungan ing Internet yen "bolts lan kacang" ing orbit ora efisien. Alesane yaiku satelit ora lelungan nganggo rel. lan nongkrong ing "tabung" orbit. Lan ya, sampeyan bisa njupuk apa wae.
      1. mitroha
        mitroha 10 Oktober 2022 09:56
        -2
        Quote: dudu pejuang
        Wis ana pitungan ing Internet yen "bolts lan kacang" ing orbit ora efisien

        Nah, yen "ing Internet", mesthi ya. Sumber informasi sing ora bisa dibantah ..... Ing Internet sampeyan, dheweke uga nglaporake babagan terapi urin lan bumi sing rata ngguyu
    4. TEX-50
      TEX-50 10 Oktober 2022 14:30
      -2
      Lan padha ora bakal ngirim sawetara ton saka bolt nanggepi, tengen? Utamane nimbang jumlah satelit aktif sing duwe lan kita duwe, apa iki ora bakal mengaruhi kemampuan pertahanan?
      1. mitroha
        mitroha 10 Oktober 2022 15:09
        -3
        Kutipan: TEX-50
        Lan padha ora bakal ngirim sawetara ton saka bolt nanggepi, tengen? Utamane nimbang jumlah satelit aktif sing duwe lan kita duwe, apa iki ora bakal mengaruhi kemampuan pertahanan?

        Diwenehi nomer satelit ing saben sisih, kita menang tho. Kita bakal kelangan 150 satelit (kiasan), yaiku 7000.
        Kita duwe akeh senjata Soviet lan wesi tuang, lan akeh senjata presisi dhuwur, sing ing kasus iki bakal dadi waluh.
        1. TEX-50
          TEX-50 10 Oktober 2022 15:33
          -1
          Omong kosong sing ora rumit lan langka! Autumn, ya, komplikasi? Padha duwe paling sethithik urutan gedhene satelit ing rangking, tk. warriors nggunakake satelit sipil kanggo kebekan. Senjata kanthi tliti dhuwur ora bakal dadi waluh, amarga. ton bolt ora bisa mateni satelit GPS.

          Rampung karo hallucinogens abot lan pindhah ing paling kanggo fly agaric!
          1. mitroha
            mitroha 10 Oktober 2022 15:37
            -4
            Kutipan: TEX-50
            Rampung karo hallucinogens abot lan pindhah ing paling kanggo fly agaric!

            Iki pilihan sampeyan, lan aku, mbok menawa, bakal tetep ing apik, skate lawas. Nanging sampeyan mungkasi karo sing abot, degradasi jelas..
            Kanggo pesenan, saben satelit sing rusak bakal dadi siji, utawa malah pirang-pirang "bolts". Nanging sampeyan duwe fly agarics ....
            Senjata kanthi tliti dhuwur ora bakal dadi waluh, amarga. ton bolt ora bisa mateni satelit GPS.

            Amarga asal-usule? Utawa kutukan apa? wong bodho
            1. TEX-50
              TEX-50 10 Oktober 2022 16:47
              -2
              Ora, iku dudu mantra. Sampeyan ora duwe cara kanggo numpes satelit GPS karo bolts. Iki, kaya dheweke, fisika lan materi dhasar sing sampeyan ora ngerti.

              Aku uga menehi saran supaya dasi nganggo biru.
              1. Komentar wis dibusak.
  2. EvilKomunis
    EvilKomunis 10 Oktober 2022 09:18
    +2
    Mugi satelit iki bakal bantuan Warriors ing baris ngarep kanggo crush babi!
    1. ZIF122
      ZIF122 10 Oktober 2022 09:24
      +5
      Mesthine, akurasi geolokasi bakal nambah! Dheweke bisa nyetel GLONAS kanthi apik, yen ora, dheweke bakal lungguh ing GPS nganti Amerika dipateni!
      1. KCA
        KCA 10 Oktober 2022 09:30
        +7
        Kita uga sarujuk karo China kanggo nginstal GLONASS lan stasiun lemah Beidou karo kita
        1. EvilKomunis
          EvilKomunis 10 Oktober 2022 09:35
          +1
          iki kabar apik matur nuwun
          banjur komentar cekak, nanging sepisan maneh matur nuwun kanggo komentar supaya komentar iki ora cendhak
        2. minger
          minger 10 Oktober 2022 19:47
          0
          video peluncuran pesawat ruang angkasa "Kosmos-2559"

          1. KCA
            KCA 10 Oktober 2022 19:50
            -1
            Mangkono aku weruh jeneng "Cosmos", kabeh jinis anggepan langsung muncul, nanging apa sejatine mabur?
            1. minger
              minger 10 Oktober 2022 20:57
              0
              Kutipan saka KCA
              Mangkono aku weruh jeneng "Cosmos", kabeh jinis anggepan langsung muncul, nanging apa sejatine mabur?


              14F143 K №17
              1. KCA
                KCA 10 Oktober 2022 21:18
                0
                Piye wae lagi pengintaian 14F138, iki Lotus saka Liana, jenenge Cosmos 2455, mung militer duwe kabeh Cosmos, uga, dheweke ujar babagan peluncuran Glonass-K iki, lan, bisa uga, fungsi liyane.
                1. minger
                  minger 10 Oktober 2022 21:36
                  0
                  Kutipan saka KCA
                  Piye wae lagi pengintaian 14F138, iki Lotus saka Liana, jenenge Cosmos 2455, mung militer duwe kabeh Cosmos, uga, dheweke ujar babagan peluncuran Glonass-K iki, lan, bisa uga, fungsi liyane.


                  Kembang kasebut bakal cepet mabur ngguyu, lan wulan ngarep 14F160 K2 No.. 13 dijadwalake, luwih gedhe lan luwih menarik.

                  Kajaba iku, ing wulan iki, antara liya, satelit demonstrasi pertama kanggo Internet broadband uga mabur:

  3. Buyan
    Buyan 10 Oktober 2022 09:21
    +2
    Kabar apik, tambahake jumlah peluncuran lan jumlah satelit aktif ing orbit hi
  4. Askold65
    Askold65 10 Oktober 2022 09:27
    +1
    Informasi menarik saka web ....
    ukrtg
    Saiki ayo ngomong babagan apa sing kedadeyan karo Starlink.
    Kita bakal ngelingake sampeyan langsung - asumsi kita mambu banget saka teori konspirasi,
    nanging siji saka kita wis rama sing pengabdian kabèh urip kanggo sinau ionosphere lan
    fenomena auroral. Dadi ana dhasar.
    Interruptions lan freezes Starlink ing wilayah Kharkiv wiwit ing wengi saka 4 kanggo
    5 Oktober - ing wayahe nalika ing Belgorod lan sawetara Saloreikh liyane--> kutha-kutha Saloreikh
    mirsani sing disebut "cahaya pilar".
    Ayo dadi ringkes - ora mung wong Amerika sing duwe HAARP sing bisa nyenengake
    ionosphere. Moksha duwe proyek Sura, lan liyane, sawetara liwat-the-horizon
    radar bisa meh padha - piranti saka jenis
    badai ing ionosphere - iki fénoména auroral, nanging ing alam padha
    ditemokake ing wilayah ionosfer sing ora stabil, luwih cedhak karo kutub magnet
    Bumi (sing diarani "Cahaya Lor").
    Kita ndeleng demonstrasi kemampuan kasebut - lan ya, amarga ionosfer iki
    badai (sing mboko sithik mudhun) "mudhun" ora mung Starlink,
    Contone, ing wilayah Kharkiv, satelit Amos 3 / 7-4.0 ° W "ambruk" (apa sing kita deleng
    karo mripatku dhewe).
    Yaiku, ing wayah wengi 4-5 Oktober, Moksha nuduhake Musk yen dheweke bisa nyurung
    Starlink ing skala sing migunani.
    Mulane Musk cepet-cepet main peacemaker - lan ora kosok balene.
    Mulane kesimpulan - nalika Moksha nindakake serangan ing mangsa, ora count
    menyang Starlink. Gampang banget, nanging ...
    1. BlackMokona
      BlackMokona 10 Oktober 2022 09:29
      -3
      Mung wong lanang saka SpaceX ora menehi ijin kanggo ngladeni wilayah anyar kanggo satelit Starlink. Ing endi wae Angkatan Bersenjata durung maju, Starlink bisa kerja tanpa gangguan.
      1. Askold65
        Askold65 10 Oktober 2022 09:40
        -2
        Kutipan saka BlackMokona
        Mung wong lanang saka SpaceX ora menehi ijin kanggo ngladeni wilayah anyar kanggo satelit Starlink. Ing endi wae Angkatan Bersenjata durung maju, Starlink bisa kerja tanpa gangguan.

        Yaiku, wong lanang saka SpaceX "medhot" APU saka satelit Starlink utawa apa? sad
        Aneh .... Utawa padha "agen Kremlin"?
        1. BlackMokona
          BlackMokona 10 Oktober 2022 09:43
          +3
          Kutipan: Askold65
          Kutipan saka BlackMokona
          Mung wong lanang saka SpaceX ora menehi ijin kanggo ngladeni wilayah anyar kanggo satelit Starlink. Ing endi wae Angkatan Bersenjata durung maju, Starlink bisa kerja tanpa gangguan.

          Yaiku, wong lanang saka SpaceX "medhot" APU saka satelit Starlink utawa apa? sad
          Aneh .... Utawa padha "agen Kremlin"?

          Padha ora mateni. Satelit duwe akeh balok sing tiba ing bumi ing hexes, lan ora bisa digunakake ing wilayah Rusia. Mulane, ing ngendi pasukan kita dipasang, Starlink ora bisa digunakake, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina kerja. Nalika ngarep obah. SpaceX bisa uga alon kanggo mateni ing hex tartamtu.
          1. BlackMokona
            BlackMokona 10 Oktober 2022 09:43
            +2
            Kene sampeyan bisa ndeleng jangkoan lan hexes, ing Ukraina.
            https://www.starlink.com/map?utm_source=ixbtcom
          2. Askold65
            Askold65 10 Oktober 2022 12:10
            0
            Kutipan saka BlackMokona
            Satelit duwe akeh balok sing tiba ing bumi ing hexes, lan ora bisa digunakake ing wilayah Rusia. Mulane, ing ngendi pasukan kita dipasang, Starlink ora bisa digunakake, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina kerja. Nalika ngarep obah. SpaceX bisa uga alon kanggo mateni ing hex tartamtu.

            Wis cetha. Nanging aku bakal menehi teori konspirasi saka aku:
            Instalasi diuripake ing "mode test". sepisan. Kaya ing urip --- sadurunge mbuwang zat ing kipas karo shovels, padha pisanan mbukak "taji percobaan". eseman
            Lan yen sampeyan pracaya artikel iki, banjur sawetara (supaya adoh short-term) gagal ing operasi Starlink antarane konsumen lokal. Lan wong lanang saka SpaceX ora kejawab, utawa, luwih cenderung, ora menehi komentar babagan kedadeyan iki. Kita bakal weruh....
            1. BlackMokona
              BlackMokona 10 Oktober 2022 13:04
              0
              Kutipan: Askold65
              Kutipan saka BlackMokona
              Satelit duwe akeh balok sing tiba ing bumi ing hexes, lan ora bisa digunakake ing wilayah Rusia. Mulane, ing ngendi pasukan kita dipasang, Starlink ora bisa digunakake, ing ngendi Angkatan Bersenjata Ukraina kerja. Nalika ngarep obah. SpaceX bisa uga alon kanggo mateni ing hex tartamtu.

              Wis cetha. Nanging aku bakal menehi teori konspirasi saka aku:
              Instalasi diuripake ing "mode test". sepisan. Kaya ing urip --- sadurunge mbuwang zat ing kipas karo shovels, padha pisanan mbukak "taji percobaan". eseman
              Lan yen sampeyan pracaya artikel iki, banjur sawetara (supaya adoh short-term) gagal ing operasi Starlink antarane konsumen lokal. Lan wong lanang saka SpaceX ora kejawab, utawa, luwih cenderung, ora menehi komentar babagan kedadeyan iki. Kita bakal weruh....

              Musk komentar. Dheweke ujar manawa kabeh sing kedadeyan ing ngarep minangka rahasia militer. Mulane, umume, ora bakal ana informasi resmi saka SpaceX.
              1. Askold65
                Askold65 10 Oktober 2022 13:48
                0
                Kutipan saka BlackMokona
                Musk komentar. Dheweke ujar manawa kabeh sing kedadeyan ing ngarep minangka rahasia militer. Mulane, umume, ora bakal ana informasi resmi saka SpaceX.

                Nah, sing kondhang "ora komentar ..." nglirik
                Malah back-o-lgo sadurunge kabeh acara kasebut, fisikawan kita nindakake sawetara eksperimen ilmiah. Lan saiki wektune kanggo nyoba prestasi sampeyan ing kahanan nyata sing wis ana ing satelit asing. Lan adhedhasar asil saka impact iki, analisa lan nemtokake apa iku ndadekake pangertèn kanggo nggunakake panginstalan iki luwih. Yen efek kasebut sukses, mula kudu ngembangake cara khusus kanggo nglumpukake karya satelit mungsuh lan supaya ora ngrusak awake dhewe. Contone, kanggo ngetung wektu wayahe paling apik kanggo bisa ing atmosfer ndhuwur utawa sawise Bukak lan pesawat saka senjata adhedhasar GLONASS, lan mung banjur "ngaktifake" instalasi.
    2. solar
      solar 10 Oktober 2022 09:39
      +2
      Kita bakal ngelingake sampeyan langsung - asumsi kita mambu banget saka teori konspirasi

      Aku malah bakal ngomong, kanthi spontanitas proletariat sing biasa, yen mambu teori konspirasi.
      Starlink ora bisa nyedhaki garis kontak, amarga Musk mateni starlink ing wilayah sing dikuwasani dening pasukan Rusia, lan ora tansah duwe wektu kanggo ngalih nalika kahanan diganti. Ing telenging tlatah Angkatan Bersenjata Ukraina, dheweke kerja lan kerja.
      1. KCA
        KCA 10 Oktober 2022 09:45
        +2
        Ya, radar liwat-cakrawala lan komunikasi radio ionosfer mung nyebabake gangguan ora ing kabeh planet, nanging ing wilayah sing diarahake.
        1. solar
          solar 10 Oktober 2022 17:17
          0
          nalika aku dadi, kita wis R-410 stasiun komunikasi tropospheric. Ora ana sing nesu.
          1. KCA
            KCA 10 Oktober 2022 17:30
            0
            Dadi kepiye sampeyan bisa ngerti babagan iki? Komunikasi liwat-the-horizon mung dipikolehi amarga sifat troposfer kanggo nggambarake sinyal radio, saliyane, troposfer 10-12 km, lan ionosfer 50-1000 km, lan frekuensi beda, kanggo troposfer. SW lan LW, kanggo SWD ionosfer
            1. solar
              solar 10 Oktober 2022 18:54
              0
              dhasar. Relay makarya bebarengan karo wong-wong mau. Lan karya R-410 ora ngganggu wong-wong mau ing sembarang cara.
              1. KCA
                KCA 10 Oktober 2022 19:22
                0
                Dadi relay bisa digunakake minangka antena arah ing tiang, dhuwuré 20-30 meter, lan troposfer saka 8 km.
  5. Mauritius
    Mauritius 10 Oktober 2022 09:44
    +1
    Roket pembawa Soyuz-2.1v kanthi satelit Glonass-K diluncurake saka kosmodrom Plesetsk
    "Aku ora setuju! Apa sampeyan ora bisa duwe 10 kue lan siji lilin? "(Carlson, sing ...) uga, paling ora 10 satelit ...
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 10 Oktober 2022 11:43
      -1
      Iku bisa lan siji.
      Nanging ana 10 warheads. sedulur
    2. minger
      minger 10 Oktober 2022 19:39
      0
      Kutipan saka Mauritius
      Ya, paling ora 10 satelit ...




      Iki cukup kanggo jangkoan global. Sawijining pesawat ruang angkasa anyar mundhak ing klompok kita. Bakal teka enggal.