Review militèr

Prajurit Angkatan Udara ngalahake kolom kendaraan lapis baja Angkatan Bersenjata Ukraina ing arah Kherson

27
Prajurit Angkatan Udara ngalahake kolom kendaraan lapis baja Angkatan Bersenjata Ukraina ing arah Kherson

Pasukan payung Rusia mandheg tank terobosan mungsuh ing salah sawijining arah serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kendaraan lapis baja Ukrainia dirusak. Iki dilaporake dening Kementerian Pertahanan.


A platoon pasukan payung Rusia dumunung ing salah sawijining sektor ing arah Kharkov, ing ngendi komando Angkatan Bersenjata Ukraina wis nyoba ngrusak pertahanan kita ing jaman saiki lan mlebu ruang operasional kanthi nyekel kutha-kutha Rusia. Mungsuh nyoba nyerang ing persimpangan unit pertahanan Angkatan Bersenjata Rusia, mbuwang pasukan penting ing serangan kasebut.

Kolom kendaraan lapis baja Ukrainia, sing kalebu tank lan kendaraan lapis baja buatan Turki, ditemokake dening pasukan udhara ing dalan kanthi bantuan drone pengintaian. Kanggo numpes mungsuh, serangan artileri ditindakake, paratroopers nyerang bagean saka kendaraan lapis baja kanthi bantuan sistem anti-tank Kornet. Mungsuh dikalahake lan, sawise ilang akeh tank lan mobil lapis baja, mundur, ndhelik ing perkebunan alas.

Ana terobosan tank. Aku njupuk posisi lan saka instalasi anti-tank "Kornet" kenek tank mungsuh

- ngandika salah siji saka pasukan payung Rusia jenenge Yevgeny, nambah sing mungsuh wis mandegake lan bakal terus.

Secara total, miturut Kementerian Pertahanan, ing wilayah iki, pasukan udhara numpes 6 tank lan luwih saka 10 unit kendaraan lapis baja lan kendaraan khusus, kalebu sing digawe manca. Ora ana sing ngetung kerugian saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing personel.

27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. angin adhem
    angin adhem 10 Oktober 2022 12:03
    + 22
    Iki maneh pentinge UAV lan sistem proteksi marang dheweke. Dheweke kudu ana ing tingkat platun, uga drone dhewe, uga sarana kanggo ndeteksi lan ngrusak.
    1. Askold65
      Askold65 10 Oktober 2022 12:15
      +6
      Peter the Great Military Academy of the Strategic Missile Forces wis paten kendharaan udara tanpa awak tanpa awak sing njupuk vertikal kanggo nglawan kerumunan drone nggunakake awan busa lengket sing nutupi lading lan optik.

      Drone kasebut dilengkapi karo papat sensor ultrasonik multi-arah lan papat set nozzle sing digunakake, spring udara tekanan dhuwur lan wadhah kanggo komponen busa: banyu suling, poliol lan isosianat.

      Nalika kendharaan aerial tanpa awak sing ora dikarepake mlebu ing area jangkoan sensor utawa kanthi prentah saka operator, awak drone kanthi otomatis wiwit ngendhokke, lan cairan dibuwang saka muncung ing tekanan. Iki ndadékaké kanggo boten seimbang kalebet lading, awak lan jamming saka daya lan aktuator, uga rampung utawa sebagian disables optik UAV intruder.
      1. asetofenon
        asetofenon 10 Oktober 2022 16:23
        0
        Aku wis suwe ora maca omong kosong kaya ngono ... Mendhung umpluk ... Para ahli waris Chubais. Apa sampeyan wis nyoba nyelehake uyah ing buntut?
        1. Askold65
          Askold65 10 Oktober 2022 16:35
          +2
          Kutipan saka acetophenone
          Aku wis suwe ora maca omong kosong kaya ngono ... Mendhung umpluk ... Para ahli waris Chubais. Apa sampeyan wis nyoba nyelehake uyah ing buntut?

          Piranti iki bisa nglawan segerombolan UAV mikro lan mini, ora kabeh bebarengan.
          "Nalika mikro- utawa mini-UAV lumebu ing wilayah sing kena pengaruh saka lapangan interferensi, iku ditutupi karo umpluk cepet-setting lengket, kang ndadékaké kanggo imbalance saka glathi, awak lan jamming saka daya lan aktuator, lan uga. rampung utawa sebagian mateni optik saka UAV intruder; sawise nggunakake kabeh umpluk, piranti macet kanggo precipitate irungnya saka umpluk, sawise kang ndharat kanggo ngisi daya sakteruse lan diluncurake," nderek saka teks paten.

          Pangembang piranti kasebut nyathet yen panggunaane ora mbutuhake akurasi sing dhuwur kanggo ngarahake senjata drone lan terus-terusan ngubengi posisi kasebut, sing ora nggunakake sumber daya lan nyuda kemungkinan drone bakal dideteksi dening mungsuh. Ing wektu sing padha, ditekanake yen panggunaan piranti kasebut dening klompok paling efektif.
          https://tass.ru/armiya-i-opk/15991953?utm_source=yandex.ru&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.ru&utm_referrer=yandex.ru
    2. uralex
      uralex 10 Oktober 2022 13:20
      0
      Ya, kanthi nggunakake drone, perang modern kaya game komputer ... mung unit ing "game" iki minangka wong nyata lan nasibe ...
    3. Bayun
      Bayun 10 Oktober 2022 21:14
      +3
      pengintaian lan taktik pertempuran cedhak wis akeh owah-owahan. Kasunyatan. Parit - umume dadi ora ana gunane! Pitakonan mung apa bakal nglampahi tambang utawa cangkang ing pejuang siji utawa ora.

      Mungsuh njupuk saka ndhuwur perang shooting kanggo trenches bebarengan. Akibaté, sawetara tentara meriem bakal nabrak wong sing lunga, lan liyane bakal nabrak wong sing ana ing mburi.

      Iku tetep kanggo "nempelake" meriam robot utawa mortir robot kanggo drone, lan kanggo ngeculake drone machine-gunner kaya robot mine-clearing ing paprangan ... Iku luwih apik kanggo wong ora kanggo perang kuwi.

      Aku malah ora ngerti apa sing apik utawa ala. Robot wis ngalahake grandmaster ing catur. Aku percaya manawa komando super bakal ora kuwasa ing ngarepe "geng wesi" bakal teka ...
      1. angin adhem
        angin adhem 10 Oktober 2022 21:42
        0
        Quote: Bayun

        Iku tetep kanggo "nempelake" meriam robot utawa mortir robot kanggo drone, lan kanggo ngeculake drone machine-gunner kaya robot mine-clearing ing paprangan ... Iku luwih apik kanggo wong ora kanggo perang kuwi.

        Dadi wis. Kita lan Ukrainia ngeculake tambang lan granat sing kurang ngasilake saka drone.
        Vaughn Turks nggawe UAV kanthi senapan mesin, peluncur granat lan tambang ing tingkat industri.
        1. Bayun
          Bayun 10 Oktober 2022 22:09
          0
          iku larang lan ora efisien! drone kudu "drone", lan dibom - stupidly "bom", ngendi dituduhake.

          Drone karo kit awak abot menehi "cahya" gedhe ing radar lan "buzzes ing kuping loro." Lan drone lampu mburi cilik bisa ditempelake langsung menyang TARGET, kanggo njamin tekane operator bom sing digawe saka "plywood".

          Kita ngomong babagan PAIR: perancang target pengintaian helikopter sing kurang bising lan ora jelas lan drone-gunner adhedhasar lemah, penambang utawa mortir utawa "pengebom" udara.

          Ing taun 2014, aku dadi salah sawijining sing pertama nawakake drone rumah tangga - mula ora kabeh wong nyekel tangane - kanggo digunakake ing pertempuran. Saiki iki wis jelas. A mobil pengamat radio-kontrol anak (!) ing ngarepe tank nyata malah wis ditampilake ing iklan.

          PS: ide kasebut diilhami dening para pemburu. Klompok 1 nggawa mudhun game lan cepet ninggalake. Kaping 2 TANPA SENJATA (!) mlebu "target". Chain break - ngalahake template. Napa ora nglamar ing urusan militer? Kanthi mbagi tugas ngrusak obyek dadi 2 target sebutan-kalah, kita nyuda biaya solusi kasebut.
  2. tihonmarine
    tihonmarine 10 Oktober 2022 12:05
    + 13
    Quote:
    Aku nglaporake babagan Kherson: Mungsuh, kanthi bantuan RTGR (Tactical Group), kanthi dhukungan saka tank, nyoba mlebu ing persimpangan unit kita ing arah Borozenskoe, ditolak lan mundur menyang posisi asline, ilang telung tank lan limang kendaraan tempur infanteri. Loro perwira SBU ditawan ing arah Andreevsky. (ARCHANGEL SWAT Z)
  3. ZIF122
    ZIF122 10 Oktober 2022 12:06
    + 15
    Paratroopers apik! Iki carane kamenangan palsu! Sugeng tanggap warsa!
  4. Mauritius
    Mauritius 10 Oktober 2022 12:08
    +7
    Kaya iki. Platoon karo Cornets lan grup waja. Kita njupuk, uga rampung.
  5. Konnick
    Konnick 10 Oktober 2022 12:09
    +2
    mungsuh ngatur kanggo mungkasi lan supaya bakal terus

    Aku kaya kanggo pindhah luwih, kanggo Dnepropetrovsk, Nikolaev lan Odessa.
    1. svp67
      svp67 10 Oktober 2022 14:14
      +4
      Kutipan saka Konnick
      Aku kaya kanggo pindhah luwih, kanggo Dnepropetrovsk, Nikolaev lan Odessa.

      , Nanging iku perlu kanggo miwiti sabenere saka Nikolaev lan Odessa, iku perlu kanggo nyabut Ukraina saka 2/3 saka kesempatan ekspor saiki lan pungkasanipun tekan tapel wates karo Transnistria
  6. Komentar wis dibusak.
  7. Uprun
    Uprun 10 Oktober 2022 12:27
    +2
    Lan padha diwulang iki .........
  8. rotmistr60
    rotmistr60 10 Oktober 2022 12:32
    +3
    Pasukan udhara numpes 6 tank lan luwih saka 10 kendaraan lapis baja lan kendaraan khusus
    Desantura minangka tansah ing ndhuwur. Inggih cah lanang!
  9. midivan
    midivan 10 Oktober 2022 12:36
    +3
    Wong, nanging matur kula please, aku ngimpi utawa iku utawa tenan? Bom kluster, pesawat kasebut dibuwang, ana ing parasut, lan ana cangkang anti-tank lan uga ing parasut, saben ditujokake ing tank utawa kendaraan lapis baja lan Alga. Gambar "nyumerepi" kaya iki ing sirahku, nanging aku ora bisa ngelingi ngendi aku weruh utawa krungu, Aku nyoba kanggo google, nanging ketoke aku ora duwe otak cukup kanggo njaluk bener. Apa ana sing kaya ngono lan kenapa ora digunakake?
    1. sgapich
      sgapich 10 Oktober 2022 13:44
      +2
      Telusuri: "RBC (kaset bom siji-wektu)."
      Ana seri artikel babagan VO, RBC iki nyebutake:
      https://topwar.ru/127032-aviaciya-protiv-tankov-chast-4.html
      1. midivan
        midivan 10 Oktober 2022 21:18
        0
        Matur nuwun sanget, inggih. hi
    2. Konnick
      Konnick 10 Oktober 2022 14:39
      +1
      Apa ana sing kaya ngono lan kenapa ora digunakake?

      Ana sing kaya ngono, nanging dheweke lali yen mungsuh duwe pertahanan udara. Zilch dadi metu, dhuwit mudhun saluran.
      Pilih-
      https://topwar.ru/135971-samopricelivayuschiesya-boevye-elementy-spbe-spbe-d-i-spbe-k.html
      https://www.techinsider.ru/weapon/468542-drel-dlya-bombardirovshchika-superoruzhie-rossii/
      1. midivan
        midivan 10 Oktober 2022 21:22
        0
        [/ kutipan] Ana sing kaya ngono, nanging dheweke lali yen mungsuh duwe pertahanan udara. Zilch dadi metu, dhuwit mudhun saluran.
        [Kutipan]
        Pranyata ora cukup - Platform liyane kanggo unsur pertempuran pungkasane dadi roket 9M55K1, dirancang kanggo sistem roket peluncuran kaping 9K58 Smerch. Warhead cluster saka projectile kuwi duwe limang sel kanggo unsur pertempuran. Miturut sawetara laporan, nggunakake produk SPBE-D nganyari sing ora mbutuhake unsur printah kapisah. Antarane liyane, iki ngidini sampeyan nambah jumlah unsur pertempuran lan nambah kemungkinan target target - nanging ing kene kanggo pertahanan udara bakal dadi tugas sing luwih angel. Utawa padha ora ngandika utawa ora nggunakake, iku ora cetha kok. Matur nuwun kanggo pranala hi
      2. Bayun
        Bayun 10 Oktober 2022 21:34
        +2
        We kudu PISTON cilik (!) Mesin pesawat lan "mobilisasi" modeller pesawat. Geranium wis kabukten efektif.

        Mode radio (U-2, IL-2, T-34, lsp.) Perang Donya II kanthi elektronik modern minangka drone.

        Kabeh gambar kasedhiya! Ora usah repot-repot karo awak. Kita nginstal electronics, lengen karo daya modern ... Aku "Abram" lan "Leo" bakal banget upset nalika model T-34 drive ing wong lan heroically ngrusak tank nyata. Robot vacuum cleaner - ya. Aku ora weruh masalah masang gembong utawa trek kanggo tambang anti-tank.

        Yen bom "penny" kanthi swiwi bisa ngobong tank, banjur apa gunane mbuwang dhuwit kanggo sistem anti-tank sing luwih larang?

        PS: yen model dicap, kaya ing Perang Donya II, peralatan nyata, sampeyan mung bisa PLUMBER mungsuh karo bom lawas "kurang tliti" tanpa mbebayani aviation modern.
  10. Carlos Hall
    Carlos Hall 10 Oktober 2022 12:38
    +3
    Pertahanan Kherson sarwa wiwit wiwitan.
  11. Lis_Domino
    Lis_Domino 10 Oktober 2022 12:40
    -8
    sawetara jenis pejuang sing kurang pangan lan ringkih - supaya dheweke bisa mabur nganggo drone?
    1. Vitaly161
      Vitaly161 10 Oktober 2022 14:15
      0
      eka sampeyan nliti militan jaban rangkah, Nanging, massa otot gedhe ora apik ing perang, amarga otot ngonsumsi oksigen kaya ora ana ing awake dhewe, lan volume paru-paru + - kira-kira padha karo wong.
    2. midivan
      midivan 10 Oktober 2022 21:47
      0
      Kutipan saka: Lis_Domino
      sawetara jenis pejuang sing kurang pangan lan ringkih - supaya dheweke bisa mabur nganggo drone?

      Ana paribasan gedhe - ora babagan "piranti" gedhe, sampeyan kudu nggunakake kanthi trampil.
  12. NAF-NAF
    NAF-NAF 10 Oktober 2022 12:46
    +1
    ing judhul - arah Kherson, ing teks - Kharkov ... Dadi ing ngendi kedadeyan sing diterangake?
  13. roket757
    roket757 10 Oktober 2022 13:01
    +3
    Ana terobosan tank. Aku njupuk posisi lan saka instalasi anti-tank "Kornet" kenek tank mungsuh
    . Nyatane ... tumindak pasif, upaya kanggo njagong ing pertahanan, kekurangan cadangan, lan liya-liyane, minangka komponen kasunyatan manawa mungsuh wis ngrebut inisiatif lan nyoba nyerang !!!
    Apa maneh sing kudu ditambahake ... lan kabeh wong bisa ndeleng asile.
    Pitakonan ... lan ana akeh pitakonan, kita ngenteni jawaban.