Review militèr

Presiden Turki: Pimpinan Barat ora ngira-ngira kahanan kanthi permusuhan ing Ukraina

22
Presiden Turki: Pimpinan Barat ora ngira-ngira kahanan kanthi permusuhan ing Ukraina

Presiden Turki wis banget ngritik mitra Kulon. Miturut Recep Tayyip Erdogan, para pamimpin negara-negara Kulon ora netepake kahanan kasebut kanthi pas wektune karo pertempuran ing wilayah Ukraina.


Presiden Turki:

Dheweke dhewe ora bisa menehi penilaian sing nyukupi babagan apa sing kedadeyan, lan saiki lagi mikir apa jenis mangsa bakal - kadhemen utawa relatif anget supaya bisa urip.

Miturut Presiden Turki, jaman anyar bakal teka, sing bisa dadi jaman konflik, nanging dudu abad pembangunan lan kamakmuran.

Erdogan nyathet yen ing latar mburi iki, wong sugih saya tambah sugih, lan wong miskin saya tambah mlarat, sing nyebabake ketimpangan sosial.

Erdogan:

Iki katon kaya gambar sing surem. Cukup ndeleng inflasi. Ora ana indikator kasebut sajrone 60 taun. Malah ing negara-negara Kulon, sing tansah ngadeg ing puncak sukses ekonomi.

Ing wektu sing padha, présidhèn Turki ora nemtokake manawa iku mung kanthi nggedhekake ketimpangan, ngetokake perang lan ngganggu urusan internal negara liya sing bisa ditindakake dening Kulon ing puncak iki. Nalika kakuwasan Kulon ngupayakake kabijakan kolonial, sing sejatine predator, wong-wong ing puluhan negara ing saindenging jagad meh ora bisa urip. Mulane, tembung babagan jaman kamakmuran saka Erdogan rada licik. Milyar wong ing planet - ing Irak, Afghanistan, Suriah, Libya, negara-negara Afrika tengah lan kidul, Asia tengah, Amerika Kidul - duwe masalah karo kesejahteraan ekonomi kanggo dangu. Nalika padha siram dhuwit unsecured, liyane padha, lan, sayangé, isih dipeksa kanggo nggoleki soko kanggo Feed piyambak lan anak. Mula, istilah "jaman pembangunan lan kemakmuran" minangka tembung sinis kanggo wong-wong mau. Kanggo dekade kepungkur, dheweke urip ing konflik tanpa wates, sing paling akeh diprovokasi dening Barat sing makmur.
22 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wend
    Wend 10 Oktober 2022 15:55
    + 11
    Ya, Barat kolektif ora bakal menehi penilaian sing cukup. Padha nguber gol
    1. Alexander Uni Soviet
      Alexander Uni Soviet 10 Oktober 2022 16:29
      +1
      Lan suwene suwene kita ndeleng cahya ing Rusia lan wiwit menehi penilaian sing cukup? Ora dadi akeh wektu wis liwati wiwit kita ora menehi peduli bab wong Afrika lan Asia miskin lan mlarat, carane kita nyanyi bebarengan karo West kolektif padha, ndhukung sanksi marang DPRK, kang, senadyan iki, dina iki raos loropaken kanggo kita. lan nawakake bantuan. Lan nalika West brazenly, karo nistha, ora ngidoni pasuryan kita, kita luwih seneng nimbang partner. Padha mangertos, mesthi, sing iki adoh saka dadi, nanging padha wedi kanggo ngakoni dhewe.
      1. Wend
        Wend 10 Oktober 2022 18:27
        0
        Kutipan: Alexander Uni Soviet
        Lan suwene suwene kita ndeleng cahya ing Rusia lan wiwit menehi penilaian sing cukup? Ora dadi akeh wektu wis liwati wiwit kita ora menehi peduli bab wong Afrika lan Asia miskin lan mlarat, carane kita nyanyi bebarengan karo West kolektif padha, ndhukung sanksi marang DPRK, kang, senadyan iki, dina iki raos loropaken kanggo kita. lan nawakake bantuan. Lan nalika West brazenly, karo nistha, ora ngidoni pasuryan kita, kita luwih seneng nimbang partner. Padha mangertos, mesthi, sing iki adoh saka dadi, nanging padha wedi kanggo ngakoni dhewe.

        Kita ndeleng cahya kanggo wektu sing suwe, nanging kanggo menehi penilaian sing cukup, kita kudu ngadeg kanthi mantep. Nanging iki kedadeyan durung suwe.
        1. Syurik70
          Syurik70 10 Oktober 2022 21:39
          0
          Kutipan: Alexander Uni Soviet
          Ora suwe wis suwe amarga kita ora peduli karo wong-wong Afrika lan Asia sing mlarat lan mlarat.

          Wong sing arang banget ora peduli babagan kedadeyan ing papan sing adoh, lan ora bakal kena pengaruh.
          Ing tembung, ya, padha bisa simpati. Nanging sanalika padha dijaluk kanggo nglampahi wektu utawa dhuwit kanggo entuk manfaat saka wong ora pati ngerti ana, kanggo apa-apa - paling bakal nuduhake kasunyatan.

          Ana sawetara wong sing ora peduli karo tumindak Rusia ing saindenging jagad amarga inflasi lan kekurangan bakal mengaruhi kabeh.
          Lan ing Rusia, uga, wong urip, lan ora unmercenaries suci. Siji-sijine yaiku wiwit jaman USSR luwih akeh wong sing siap ngorbanake awake dhewe kanggo kepentingan wong liyo. Dadi ing USSR padha nyoba kanggo ngajari wong.
          Nanging mayoritas malah saiki ora peduli carane wong manggon ing Ethiopia. Lan yen sampeyan ujar manawa ana jumlah wong sing meh padha karo ing Rusia, lan luwih saka 10% ing ngisor garis kemiskinan, sampeyan mung bakal nyepelekake pundhakmu.
          Sanajan, yen wakil miwiti kampanye kanggo nransfer gandum kanggo nylametake Ethiopia saka keluwen, mayoritas wong bakal ndhukung wakil kasebut, nanging mung yen dheweke duwe roti ing toko.
      2. Cottondraton
        Cottondraton 11 Oktober 2022 06:24
        0
        Sampeyan kudu mikir dhewe dhisik. Lan banjur kanthi tangan entheng "komunis" negara diturunake nganti tingkat donya kaping 3. Ora ana wektu kanggo dipakani negara-negara Afrika. Sampeyan kudu mangan dhewe dhisik.
  2. Uprun
    Uprun 10 Oktober 2022 15:56
    + 10
    Lan iki ujare "kanca gedhe Rusia", sing nyedhiyakake UAV, kendaraan lapis baja ing pinggiran, nggawe kapal perang ...
    1. KCA
      KCA 10 Oktober 2022 16:29
      0
      Dheweke ora duwe pilihan, inflasi, misale jek, luwih saka 30%, lan ing kene ana kesempatan kanggo mbantu mantune karo denyushka, lan negara kanthi sakabehe, tukang kebon biasa.
      1. pelaut2
        pelaut2 10 Oktober 2022 20:50
        0
        Dheweke ngerti perdagangan. kita nggawa batu bara. dheweke adol maneh kabeh. conto - sasi kepungkur, sawetara kapal Rusia nggawa batu bara menyang Trabzon. banjur teka operator akeh Turki. kathah sing didol tansaya. ember lan njupuk wong .. bangga Bulgaria! Kanthi iki, kita ngangkut batu bara menyang Varna ing wulan Mei, tanpa mediasi Turki. Lan saiki - sampeyan kudu mbayar ambisi. mbayar Turki padha.
    2. dmi.pris
      dmi.pris 10 Oktober 2022 16:34
      +1
      Bangsa Turki tansah dadi mungsuh kita, sanajan ora ana perang ing antarane kita. Hubungan antarane negara mung dagang lan "persahabatan" ora mambu ing kene.
      1. KCA
        KCA 10 Oktober 2022 21:12
        0
        Apa ana mungsuh malah ing Ataturk? Yen ora ana Rusia Soviet, Turki, minangka negara, mesthi ora ana, mesthi ana koloni Inggris.
        1. dmi.pris
          dmi.pris 10 Oktober 2022 22:06
          0
          Kawicaksanan politik. Kanggo mbantah Entente, pamrentah Soviet nyoba nggawe hubungan karo negara-negara sing kalah ing Perang Dunia I, yaiku Jerman lan Turki.
  3. tukang ngapusi
    tukang ngapusi 10 Oktober 2022 15:59
    +5
    Erdogan nyathet yen ing latar mburi iki, wong sugih saya tambah sugih, lan wong miskin saya tambah mlarat, sing nyebabake ketimpangan sosial.

    Ditilik dening gupuh ing antarane para pedagang mobil, para pamilik stasiun bensin ora isin ngisi bahan bakar lan njaluk Rusia mbaleni maneh kanggo encore ing wayah sore.
  4. Rup - ruwet
    Rup - ruwet 10 Oktober 2022 16:03
    +3
    Ya, ora, aku ora ngandel marang Erdogan
    Malah ngidoni ing pasuryan, sanajan mripat
    Chamomile ora bisa tuwuh ing sawah
    Yen oyod kabeh suket wulu padhet

    Dheweke dadi pepadhamu, lan kanthi cara tetanggan
    Kita kudu mimpin "politisi" sing ati-ati
    Sawise kabeh, Crimea kita miring, ing jantung Erdogan
    Bantheng dheweke mlayu menyang dheweke karo sungu

    Lan kabeh politik wetan
    Ngapresiasi kekuwatan, kekuwatan emas lan timah
    Lan ing buntut nggawa kula murai
    Ing Crimea macet ana karo lambe Botox!
  5. Buyan
    Buyan 10 Oktober 2022 16:06
    +1
    Seater liyane ing 2 kursi. Aku malah ora matur nuwun kanggo nylametake aku. Bajingan wassat
  6. trafllot1832
    trafllot1832 10 Oktober 2022 16:08
    +3
    Erdogan isih pengin dadi perantara antarane kita lan Kulon, akeh gandum saka Ukraina ngliwati Erdogan, mula aplikasi iki kanggo masa depan ..
    1. Chronos
      Chronos 10 Oktober 2022 16:11
      +5
      Kutipan saka: tralflot1832
      Erdogan isih pengin dadi perantara antarane kita lan Kulon, akeh gandum saka Ukraina ngliwati Erdogan, mula aplikasi iki kanggo masa depan ..

      Apa wae Erdogan, Turki minangka jendela kita ing perdagangan internasional. Erdogan minangka mitra nyata - sampeyan bisa nindakake bisnis karo dheweke nalika ana keuntungan bebarengan, nanging luwih becik ora nolak.
  7. Pilot Nyata
    Pilot Nyata 10 Oktober 2022 16:10
    +1
    Quote: Wend
    Ya, Barat kolektif ora bakal menehi penilaian sing cukup. Padha nguber gol

    Temenan! Aku setuju karo sampeyan, Obama uga ngandika bab "American exceptionalism." Lan pancen luar biasa, malah kamakmuran Eropa, sing diomongake Erdogan, siap dilebokake ing misbyah.

    Dadi Amerika uga duwe telung sekutu: ide "demokrasi", tentara lan dolar. Lan kasunyatan iki dadi saya jelas. Dadi G7, yaiku, Amerika lan "enem", tegese kurang lan kurang ing donya iki. Sing ora nyenengake yaiku monyet belang sing nganggo granat nuklir saya tambah nesu lan mbebayani!
  8. Bonifasius
    Bonifasius 10 Oktober 2022 16:20
    +1
    Kabeh dadi titik sing perlu nginep kabeh negara - ing framework paling ora PBB lan nganggo sawetara jenis Resolusi. Bisa nimbang maneh peran PBB, Donya mbutuhake restrukturisasi! Mungkasi kabeh perang! Batal kabeh Sanksi kanggo ALL negara!
    Lan miwiti mbangun WORLD anyar! ombenan
    Nganti ora kasep!
  9. samarin1969
    samarin1969 10 Oktober 2022 16:45
    -2
    Nalika kakuwasan Kulon ngupayakake kabijakan kolonial, sing sejatine predator, wong-wong ing puluhan negara ing saindenging jagad meh ora bisa urip.


    Iku lucu kanggo krungu saka turunan saka Ottoman, kang perdagangan budak lan rampokan kanggo setengah ewu taun padha basis saka ekonomi. wassat
    Erdogan "sosialis" ing negara "kulon" duwe bedane penghasilan antarane kutha lan pedalaman. Lan dheweke ora nyimpen ambisi militer.
  10. Visher
    Visher 10 Oktober 2022 17:09
    0
    Taipych uga ngremehake Rusia, nalika para pejuange ngisi pangatusan ing Suriah, dibully ing wiwitan, banjur ngirim ganti rugi lan njaluk ngapura.
    Dheweke ngerti apa sing diomongake, dheweke wis digebugi, nanging siji digebugi loro ora ditabuh, nanging kadhangkala telu.
  11. Fizik13
    Fizik13 10 Oktober 2022 19:28
    0
    INI SING PALUR POLITIK, Kaya sing diomongake mbah Lenin! Lan kowe lan aku, wetan iku Petruha licik!
    1. chetvertak
      chetvertak 11 Oktober 2022 20:24
      -1
      Lenin ora ngomong ing hubungan karo mungsuh
      Bener Fr. Mehring lan Rosa Luxemburg nelpon Kautsky kanggo iki ..................................
      ora menehi siji iota kanggo konferensi Iskra anyar Bundist iki. Pancen tanpa protokol bakal ?? Apa bisa konferensi karo wong-wong iki tanpa protokol?
      Film dening Mikhail Romm "Lenin ing Oktober"
      "Deleng, kanca Vasily, kepiye wong-wong mursid iki, politik ...... ngiyanati kita. Dheweke ngkhianati partai, ngkhianati rencana Komite Pusat!
      nyoba mateni Lenin ing Petrograd, dikandhakake: "Banker, pemilik pabrik, pemilik pabrik nyewa hooligan, mantan detektif, SR tengen, perwira kontra intelijen, kabeh politik ................. ..