Review militèr

Presiden Federasi Rusia ing Minggu Energi Rusia ngumumake krisis ekonomi global lan menehi jeneng panyebab utama

17
Presiden Federasi Rusia ing Minggu Energi Rusia ngumumake krisis ekonomi global lan menehi jeneng panyebab utama

Kepala negara Rusia, Vladimir Putin, nggawe tesis sing menarik ing sela-sela Minggu Energi Rusia. Présidhèn ngandika, saiki ekonomi donya lagi ngalami krisis akut.


Alesan utama kanggo krisis ekonomi global, kang mengaruhi utamané sektor energi, Putin nganggep kahanan kang ora tetep saka prices energi lan boten seimbang kalebet ing pasar. Iki amarga tumindak peserta individu ing pasar energi, sing bener-bener melu kegiatan subversif. Lan titik kene ora mung lan ora dadi luwih ing sanksi.

Minangka presiden nyathet, iki "peserta individu" (tegese Kulon) arep ngrusak infrastruktur pesaing liwat sabotase. Contone, bledosan ing cedhak pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 ora liya minangka tumindak terorisme internasional. Ing mburine ana pasukan sing padha sing "dicekel tangan" luwih saka sepisan ing sabotase kasebut.

Tujuan utama sabotase marang Nord Streams, Putin disebut pecah hubungan energi antarane Eropah lan Rusia. Lumrahe, celah iki nduweni para ahli waris. Iku sing konco sabotase, amarga padha ngarep-arep kanggo ngganggu pasokan Eropah karo operator energi Russian karo bantuan.

Eropa, banjur nyalahake Rusia amarga ora bisa dipercaya minangka pemasok energi. Nanging sawise kabeh, Rusia tansah nepaki kabeh kewajiban sawijining, nindakake kabeh volume pangiriman ing wektu. Mulane, ora ana klaim babagan masalah iki marang dheweke. Kajaba iku, Putin negesake manawa Rusia luwih siap nyedhiyakake operator energi menyang Eropa, kalebu ing musim gugur 2022 lan ing musim dingin 2022-2023.

Minangka kanggo ndandani garis Nord Stream, iku ndadekake pangertèn kanggo nindakake iki mung yen presiden pracaya, padha bakal terus dilakokno lan safety bakal mesthekake.

Ing masalah rega energi, Putin nyathet yen Kulon dhewe sing kudu disalahake amarga tuwuh. Biaya sumber daya energi ora ana hubungane karo operasi militer khusus sing ditindakake dening tentara Rusia ing Ukraina. Nanging mekanisme rega titik bisa nyebabake kerugian gedhe ing Eropa. Kita ngomong babagan 300 milyar euro, Putin negesake.

Alesan kanggo inflasi ing Eropah, sing wis tekan 10%, sabenere kekurangan sumber daya. Wektu iki Rusia wis siyap mbantu Eropah ngatasi akibat saka krisis, wis siyap dagang karo Eropah, ngedol barang-barange lan tuku barang-barang Eropa. Nanging negara-negara Eropa dhewe ora gelem dagang karo Rusia, ujare Presiden.

Watesan apa wae, kalebu sing diarani "langit-langit rega" kanggo sumber energi, bakal nyebabake kasunyatan manawa rega mesthi bakal mundhak. Kanthi tumindak kasebut, politisi Eropa pancen ngrusak ekonomi pasar global. Ing kahanan saiki, Rusia bakal terus ngetutake dalan transfer perdagangan menyang mata uang nasional, ora ana cara liya.

Mangkono, Presiden Rusia nyatakake kesiapan kanggo energi lan, ing umum, kerjasama ekonomi karo Eropa. Liyane bab iku ing kahanan politik saiki, ing latar mburi acara ing Ukraina, iku nggawe pangertèn kanggo mikir bab keamanan ekonomi lan energi saka negara sing wis de facto dadi peserta ing konflik saka sisih nentang Rusia?

Kepala negara uga ngumumake pambangunan bagean sing diarani Mongolian saka Power of Siberia-2 pipa gas lan ngusulake kanggo mbangun hub gas Segara Ireng, sing basis bisa ngompa gas liwat Aliran Turki.
Pengarang:
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. marchcat
    marchcat 12 Oktober 2022 16:30
    +3
    Ora ana gunane yen Barat nerangake apa sing kudu disalahake lan sapa sing kudu disalahake kanggo krisis energi. Wong biyasa bisa ngerti apa-apa, wah, para penguasa bisa ndeleng kanthi "drum".
    1. kanggo
      kanggo 12 Oktober 2022 16:52
      -12
      Kutipan saka marchcat
      Ora ana gunane yen Barat nerangake apa sing kudu disalahake lan sapa sing kudu disalahake kanggo krisis energi

      Lan kenapa dheweke kudu nerangake, apa sing kita peduli. Ora, kabeh wong prihatin banget yen dheweke duwe sawetara sumber energi, dheweke kuwatir, Putin bisa uga prihatin babagan kabecikan mitra utawa kanthonge.
      Putin, ngandika ing forum Minggu Energi Rusia, ujar manawa Rusia bisa mindhah volume transit gas sing ilang liwat Nord Streams menyang wilayah Segara Ireng, mbentuk hub. kanggo pasokan bahan bakar biru kanggo mitra Eropa liwat Aliran Turki.
      1. marchcat
        marchcat 12 Oktober 2022 17:00
        +2
        Putin mbokmenawa utamane peduli babagan kesejahteraan mitra utawa kanthong
        Meri iku salah siji saka 10 dosa elek. Dadi tenang ing statement. Jerman ngisi panyimpenan gas tanpa kita.
        1. wong janggut
          wong janggut 12 Oktober 2022 17:06
          +1
          Kutipan saka marchcat
          Putin mbokmenawa utamane peduli babagan kesejahteraan mitra utawa kanthong
          Meri iku salah siji saka 10 dosa elek. Dadi tenang ing statement. Jerman ngisi panyimpenan gas tanpa kita.

          Mangsa Rawuh. Yen Nord Streams lan pipa minyak Druzhba dirusak, banjur sapa sing bakal nyegah karusakan saka fasilitas panyimpenan gas Jerman?
          End mbenerake sarana.
          Kanggo njamin keamanan pasokan energi Eropa, perlu kanggo nyelehake pangkalan militer Rusia ing pulo Bornholm lan menehi Segara Baltik ing kontrol penuh Angkatan Laut Rusia.
          1. mitroha
            mitroha 12 Oktober 2022 17:38
            +1
            bisa nyebabake kerugian gedhe kanggo Eropa. Kita ngomong babagan 300 milyar euro, Putin negesake.

            Hmmmm. 300 milyar ...... Tokoh sing akrab nglirik
  2. Komentar wis dibusak.
  3. igorra
    igorra 12 Oktober 2022 16:42
    -8
    Dheweke ora bisa nggayuh penjamin kita kanthi cara apa wae - ana wektu kanggo perdagangan, lan ana wektu kanggo mencet tinsel. Kaya sing diucapake kanthi tembung sing apik lan klub ...
  4. Charik
    Charik 12 Oktober 2022 16:43
    -12
    guyon suwe-suwe kita bakal percaya shukta iki - sampeyan ngerti manawa pembangkit listrik tenaga nuklir Kursk wis dibuwang - suwene ngenteni ngapusi
  5. Andrea
    Andrea 12 Oktober 2022 16:50
    +2
    Ana tansah makna! Ora ana sing mikir babagan keamanan Eropa, ekonomi, energi ... ing kene kita ngomong luwih akeh babagan kepentingan kita, uga ing saindenging jagad.
    Kulon dudu jagad kabeh, Gusti Allah ngalang-alangi bagean katelu, nanging diare mambu ing kabeh planet
  6. ZIF122
    ZIF122 12 Oktober 2022 16:51
    -4
    Ya, kita dhewe nyatakake yen Kulon wis bener-bener dadi partai konflik, wis ngenalake kabeh sanksi sing bisa ditindakake marang Rusia, kanthi terang-terangan nyopir senjata, bahan bakar menyang Ukraina, lan kita dadi pemasok tanggung jawab sing setya karo perjanjian karo "mitra" kasebut lan siap kanggo terus nyuplai bensin lan lenga, supaya sampeyan, Gusti Allah, ora beku ing mangsa lan supaya pabrik-pabrik sampeyan ora munggah ing ngendi sampeyan nggawe senjata iki! Ora ana pribadi, bisnis!
    1. Deso
      Deso 12 Oktober 2022 17:05
      -1
      Ora ana pribadi - bisnis!
      Ya, kita "bisnis" iku sawetara jenis tangan-bokong. mbledhosake joint venture? Dadi njeblug Baltik lan tambang terminal LNG. Mikir iki minangka jenis kompetisi dina iki. Eropah ora kena ditulungi, nanging digawe supaya padha nyusup ing dhengkul.
  7. dalang
    dalang 12 Oktober 2022 16:57
    +1
    Duh gusti, nyuplai operator energi kanggo 2022 - 2023 apa dheweke ana ing misi bunuh diri? Strategi paling apik yaiku nyetop sumber energi! Sing paling apik (senjata)!
    Sampeyan ora bisa dipercaya Amerika, Eropah.. Sejatine sampeyan ora bisa dipercaya China.. Kabeh padha duwe masalah internal gedhe. Sampeyan butuh bal kanggo nggawe dission kasebut. Masalahe oligarki butuh dhuwit lan sampeyan butuh wektu.
    Good luck
  8. Ohsetin
    Ohsetin 12 Oktober 2022 17:13
    -3
    Kremlin ngidini "diskusi sing migunani" karo Erdogan babagan gagasan perdamaian ing Ukraina
    Ushakov: Rusia nganggep diskusi migunani karo Erdogan babagan gagasan perdamaian ing Ukraina

    Wiwit wiwitan konflik ing Ukraina, Turki wis bola-bali nggawe inisiatif perdamaian lan mediasi. Miturut Ushakov, Erdogan ing puncak ing Astana bisa nampilake rencana perdamaian konkrit, sing Rusia siap kanggo ngrembug.

    Lha, piye, mulai maneh?
  9. Pavel57
    Pavel57 12 Oktober 2022 17:20
    0
    Eropah ngisi panyimpenan gas tanpa kita.
    Voroos. Carane akeh padha nelpon
    1. Nyrobsky
      Nyrobsky 12 Oktober 2022 22:41
      +2
      Kutipan saka Pavel57
      Eropah ngisi panyimpenan gas tanpa kita.
      Voroos. Carane akeh padha nelpon

      Sadurunge, gas saka fasilitas panyimpenan disedhiyakake menyang sistem kasebut sajrone wektu puncak cuaca dingin kanggo ngimbangi kekurangan pipa kanggo nyukupi kabutuhan industri lan sektor sosial. Amarga kasunyatan manawa gas pipa saiki diwenehake kanthi jumlah minimal, mundur saka lemah bakal luwih cepet sanajan sadurunge suhu paling sithik. Nanging, saiki, amarga kasunyatane yen gas larang regane, industri ing endi wae nyuda produksi, lan ing endi wae mandheg, amarga konsumsi gas dening sektor industri bakal dikurangi, mula bakal cukup kanggo program sosial. lan mangsa iki populasi ora bakal beku nanging bakal mbayar kathah. Nanging apa sing bakal ditindakake taun ngarep? - pitakonan. Sektor industri bakal ambruk, pemotongan tenaga kerja grosir lan pengangguran bakal diwiwiti, solvabilitas populasi bakal mudhun, konsumsi bakal mudhun, lsp. lsp. Gas ora bakal dadi luwih murah kanggo wong-wong mau, lan kemampuan pedunung kanggo mbayar bakal dikurangi banget. Ing cendhak, fun padha durung teka.
  10. mouse
    mouse 12 Oktober 2022 17:34
    +3
    bledosan ing pipa gas Nord Stream lan Nord Stream 2 ora luwih saka tumindak terorisme internasional.

    Golek wong sing entuk manfaat...
  11. Yuri VO
    Yuri VO 12 Oktober 2022 17:49
    +2
    Pengarang:
    Ilya Polonsky
    Ing Minggu Energi Rusia, Presiden Federasi Rusia ngomong babagan krisis ekonomi global lan menehi jeneng panyebab utama.
    Yen ana referensi kanggo statement Presiden Federasi Rusia, iku perlu kanggo nunjukaké lan nandheske sing iki krisis ekonomi WORLD.
  12. yowis
    yowis 13 Oktober 2022 10:31
    -1
    Muga-muga padha ora tuku lenga lan gas nganti sampeyan ngalahake dheweke ing medan perang.