Review militèr

Apache Modern: Opsi Nganyarke Helikopter AH-64E Anyar

23
Apache Modern: Opsi Nganyarke Helikopter AH-64E Anyar
Helikopter serangan AH-64 versi Apache Modernisasi



Boeing wis ngumumake rencana kanggo ngembangake helikopter serang AH-64 Apache. Bebarengan karo proyek modernisasi saiki, versi upgrade anyar dikembangake. Minangka bagéan saka proyek kasebut, nganti saiki diarani Apache Modernisasi, diusulake kanggo ngrancang ulang helikopter lan ngganti sawetara unit, uga ngenalake komponen lan sistem anyar. Kabeh iki bakal nambah ciri dhasar taktik, teknis, pertempuran lan operasional.

Liyane modernisasi


Helikopter serangan AH-64 mlebu layanan karo Angkatan Darat AS ing pertengahan 64-an lan wis bola-bali ditingkatake. Dadi, ing wayahe, versi saiki saka mesin iki AH-4E. Ing tengah dekade pungkasan, proyek upgrade cilik, Kapabilitas Versi 2018, dileksanakake. Wiwit 6, Boeing wis nggarap nganyari anyar, Ver. 2026., lan ing XNUMX kabeh armada helikopter bakal ngalami revisi sing padha.

Tanggal 10 Oktober, layanan pers Boeing ngumumake peluncuran proyek modernisasi anyar sing diarani Apache Modernisasi. Tujuane yaiku nganyari desain, nambah karakteristik teknis lan entuk fitur anyar. Ing wektu sing padha, proyek kasebut bakal nimbang rencana Pentagon kanggo nganyarke armada helikopter.

"Ekosistem" anyar saiki lagi digawe kanggo Angkatan Darat AS penerbangan Teknik Angkat Vertikal Masa Depan. Sistem FVL bakal kalebu sawetara helikopter canggih lan convertiplanes kanthi kemampuan sing beda lan kinerja sing luwih apik. Kanggo alasan sing jelas, tentara ora bakal langsung nampa jumlah peralatan kasebut. Mulane, kanggo sawetara wektu pesawat iki bakal dilakokno bebarengan karo AH-64E ana.


Pengeboran AH-64 nggunakake senjata

Ing babagan iki, Boeing ngusulake kanggo nindakake upgrade liyane saka Apache. Bakal ngluwihi umur layanan helikopter kasebut, uga njamin operasi simultan lan gabungan peralatan lawas lan anyar. Amarga iki, kemampuan operasional lan pertempuran armada helikopter sajrone transisi menyang FVL bakal dijaga ing tingkat sing dibutuhake lan sawetara masalah khas bakal dihindari.

Perusahaan pangembang durung ngumumake manawa proyek Apache Modernisasi wis entuk dhukungan saka departemen militer. Kajaba iku, dheweke ora siap menehi jeneng sanajan kira-kira wektu implementasine. Ketoke, project nganyari anyar bakal disambung ing wektu kanggo Ver.6 saiki, lan asil pisanan bakal katon ora sadurungé saka 2025-26.

Metode Update


Ing siaran pers resmi, perusahaan pangembang ngumumake gagasan utama lan usulan proyek Apache Modernisasi. Kajaba iku, munculé helikopter sing dianyari wis diterbitake - nganti saiki ing wangun gambar saka artis. Sawetara rincian gambar kasebut nglengkapi informasi liyane babagan proyek kasebut.

Minangka bagéan saka project anyar, diusulake kanggo nganyari desain airframe. Sampeyan kudu luwih gampang lan luwih murah kanggo operate lan ndandani. Ing wektu sing padha, perlu kanggo ngreksa sawetara ciri lan nambah liyane. Helikopter kasebut bakal nampa transmisi sing ditingkatake, sing bakal ngidini panggunaan mesin turboshaft Improved Turbine Engine (ITE) sing janjeni. Sepira suwene implementasine ITE durung ditemtokake.


Peralatan radar udhara bakal dibangun maneh miturut prinsip "sistem terbuka modular" Pendekatan Sistem Terbuka Modular (MOSA). Arsitektur iki bakal luwih nyederhanakake lan nyepetake integrasi sistem lan piranti anyar. Direncanakake kanggo modernisasi sistem pencahayaan kahanan, kalebu. njupuk menyang akun karya ing kahanan beda. Modernisasi peralatan sing digunakake kanggo ngrampungake misi tempur bakal terus. Kapabilitas jaringan-sentris bakal nambah lan beban kerja ing kru bakal suda.

Direncanakake kanggo nggedhekake sawetara amunisi sing digunakake. Rudal sing ana bakal dilengkapi karo kendharaan udara tanpa awak saka kulawarga Air Launched Effects (ALE). Ing mangsa ngarep, integrasi sing diarani. sistem energi diarahake kayata laser pertempuran.

Ilustrasi kanggo siaran pers njlentrehake sawetara data, lan uga menehi informasi anyar. Helikopter sing dicet umume padha karo AH-64E saiki, nanging duwe sawetara beda karakteristik sing bisa mengaruhi kinerja lan kemampuan.

Modernisasi pembangkit listrik ora mung mengaruhi transmisi. Owah-owahan ing desain unit exhaust mesin katon. Dheweke bakal didesain ulang kanggo nyuda visibilitas termal. Mbok menawa iki amarga rencana ngenalake mesin ITE.

Helikopter kasebut isih dilengkapi radar kanthi antena over-hub. Ing wektu sing padha, radome antena beda karo unit saiki. Bisa uga Boeing ngrancang ngganti lokasi AN / APG-78 Longbow kanthi analog sing janjeni.


Swiwi reguler kanthi rong titik hard

Mesin lan transmisi anyar bakal nambah kapasitas mbeta - beban tempur lan beban amunisi. Ing babagan iki, Apache sing luwih apik entuk sayap sing luwih gedhe lan hardpoint tambahan ing saben pesawat. Ing swiwi helikopter sing digambar, tank bahan bakar eksternal, peluncur kanthi pirang-pirang rudal AGM-114 Hellfire, transportasi lan wadhah peluncuran Common Launch Tube (CLT) sing digabungake, lan, bisa uga, laser pertempuran kontainer.

Tampilan anyar


Iku gampang kanggo ndeleng carane Modernized Apache bakal beda saka saiki AH-64E v.6. Ing wektu sing padha, perhatian kudu dibayar kanggo sawetara fitur utama proyek kasebut, sing bakal menehi kontribusi gedhe kanggo pangembangan karakteristik lan entuk kesempatan anyar.

Kaping pisanan, iki minangka langkah-langkah kanggo nambah kesadaran situasional kru. Radar direncanakake bakal diganti, instrumen optik anyar bisa digunakake. Kajaba iku, helikopter bakal bisa ngluncurake UAV pengintaian ALE lan nampa data saka dheweke. Kabeh iki bakal nambah sawetara katerangan kahanan lan deteksi target lemah utawa udara. Ing wektu sing padha, anane drone bakal ngidini pengawasan terus-terusan kanthi risiko minimal kanggo helikopter lan pilot.

Uga diusulake kanggo nambah sarana komunikasi lan manajemen kanggo nggedhekake kapabilitas jaringan-sentris. Iki tegese kru helikopter bakal nampa gambaran sing luwih rinci babagan medan perang, ditambah karo informasi saka sumber pihak katelu. Kajaba iku, saben Apache Modernisasi uga bakal nulung unit tempur liyane.


Ing konteks kompleks senjata, introduksi sistem tanpa awak ALE minangka kapentingan paling gedhe. Iki kalebu UAV kompak kanggo macem-macem tujuan, sing bisa nindakake pengintaian utawa nyerang target. Drone kasebut bisa dadi tambahan sing sukses lan migunani kanggo misil sing dipandu standar, lan ing sawetara kahanan, bisa diganti kanthi sukses.

Iku ngajokaken kanggo introduce gaman adhedhasar prinsip fisik anyar, nanging iki, ketoke, iku prakara saka mangsa adoh. Tujuan laser pertempuran ora jelas. Mbokmenawa, direncanakake digunakake minangka sarana pangayoman marang misil utawa kanggo pengaruh instrumen optik mungsuh. Laser ing wadhah, kanthi alasan sing jelas, ora bisa ngganti misil udara-kanggo-lumahing.

Rencana kanggo masa depan


Mangkono, Boeing nerusake pangembangan helikopter serangan AH-64. Ing jaman kepungkur, proyek modernisasi Versi 6 liyane dikembangake, lan peralatan kasebut wis dianyari miturut kasebut. Tanpa ngenteni rampung karya iki, perusahaan pangembangan miwiti nggawe proyek Apache Modernisasi sabanjure.

Apa pangembangan iki bakal nemokake papan ing rencana Pentagon durung dingerteni. Boeing optimistis lan ngarep-arep nampa pesenan lengkap, lan ana alesan kanggo positif. Kanthi kabeh kaluwihan, kulawarga FVL durung siyap kanggo produksi, lan transisi menyang iku mung bakal rampung ing mangsa tanpa wates. Patut, "Apache" bakal tetep ing tentara kanggo dangu - lan kudu dianyari ing proses pas wektune.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Boeing Co., Departemen Pertahanan AS
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 13 Oktober 2022 16:13
    + 12
    Amerika bisa nggawe helikopter sing cukup sukses
    1. Sipil
      Sipil 13 Oktober 2022 18:01
      +4
      1. Integrasi karo akeh UAV.
      2. Titik kontrol ing paprangan.
      3. Apa perlu ing kahanan anyar diawaki helikopter?
      1. angin adhem
        angin adhem 13 Oktober 2022 18:50
        +4
        Quote: Sipil
        3. Apa perlu ing kahanan anyar diawaki helikopter?

        Helikopter karo pilot isih dibutuhake. Nganti saiki, ora ana sing nyedhiyakake plastisitas lan versatility aplikasi kasebut.
        Pitakonan iku kudu apa? Radius pertempuran ing sangisore 700-1000 km, kendaraan tanpa awak opsional, integrasi lengkap menyang sistem jaringan-sentris, pusat kontrol kanggo UAV lan helikopter tanpa awak, misil 30+ km, senjata pertahanan diri.
        Kabeh ditindakake kanthi individu, tetep rampung lan diluncurake ing seri.
        Iku luwih angel karo platform, Apache wis ing watesan, nanging isih bisa narik metu. Opsi panggantos uga digarap.
        1. garri lin
          garri lin 13 Oktober 2022 20:16
          0
          Yen kabeh sing wis kadhaptar kudu dirakit ing siji platform, banjur ora kudu drummer .. Buruh transportasi cekap uga. Kanthi kabeh lonceng lan singsot iki, mungsuh ora perlu nuduhake awake dhewe ing mripat. Kesempatan ngidini.
      2. Havoc
        Havoc 13 Oktober 2022 19:29
        -4
        Quote: Sipil
        1. Integrasi karo akeh UAV.
        2. Titik kontrol ing paprangan.
        3. Apa perlu ing kahanan anyar diawaki helikopter?

        Tanpa pilot aviation, iku mung apik nalika konflik diwatesi lan mungsuh ora duwe kemampuan kanggo numpes saben liyane rasi lintang satelit. Yen ana perang gedhe, kabeh sing dituju kanggo nggunakake GPS bakal ilang relevansi. HIMARS bakal dadi "Hurricanes" biasa, ora ana sing bisa mbenerake.
        1. angin adhem
          angin adhem 13 Oktober 2022 19:38
          0
          Kutipan saka malapetaka
          mungsuh ora ana kamungkinan kanggo numpes saben liyane rasi lintang satelit.

          Sejatine, ora ana sing duwe kesempatan kaya ngono. China lan Amerika Serikat bisa uga katon ing dasawarsa sabanjuré, ing teori kita ing 30-40 taun, kita kudu nyekel munggah karo negara anjog ing donya kanggo tingkat saiki.
          Kutipan saka malapetaka
          Yen ana perang gedhe, kabeh sing dituju kanggo nggunakake GPS bakal ilang relevansi. HIMARS bakal dadi "Hurricanes" biasa, ora ana sing bisa mbenerake.

          Ing kene ana perang gedhe, kabeh sumber daya kita ana. Dadi apa? Kabeh padha kerjane apik.
          Sayange, ana hukum fisika lan ora kena propaganda.
          1. Havoc
            Havoc 13 Oktober 2022 21:36
            -4
            Kutipan saka angin adhem
            Sejatine, ora ana sing duwe kesempatan kaya ngono. China lan Amerika Serikat bisa uga ana ing dasawarsa sabanjure, ing teori kita ing 30-40 taun, kita kudu nyekel negara-negara terkemuka ing donya nganti tingkat saiki.

            Malah Khrushchev duwe kesempatan kasebut, lan Nudol wis diuji, dadi udakara 30-40 taun iki omong kosong.
            Kutipan saka angin adhem
            Ing kene ana perang gedhe, kabeh sumber daya kita ana. Dadi apa? Kabeh padha kerjane apik.
            Sayange, ana hukum fisika lan ora kena propaganda.

            Maneh, nulis omong kosong, ora ana sing ndemek satelit pelacak, Internet sing diprentahake pasukan, lan AWACS terus-terusan ing udhara, ing perang nyata kabeh bakal kesasar ing wiwitan.
            Aku kepengin weruh apa hukum FISIKA sing sampeyan gunakake ing kene.
            1. angin adhem
              angin adhem 13 Oktober 2022 21:52
              +3
              Kutipan saka malapetaka
              Aku kepengin weruh apa hukum FISIKA sing sampeyan gunakake ing kene.

              Ya, babagan sing biasa sing ana ing sekitar kita. Kang ora ngidini Nudol karo massa wiwitan 9,6 ton mbuwang kargo luwih dhuwur 800 km
              Kanggo referensi, USA-243, satelit komunikasi militer seri WGS (Wireband Global SATCOM), ngakses GSO ing dhuwur. 35 786 km. Satelit saka sistem NAVSTAR, sing ndhukung sistem GPS, sirkulasi ing orbit bunder ing dhuwur. 20 180 km. Supaya muatan bisa mabur menyang GSO, roket dibutuhake sing bisa dibandhingake karo roket H-II Jepang, kanthi bobot peluncuran. 289 ton. Contone, Proton 9 duwe massa iki 695 ton, lan Falcon nganti 550 ton.

              Dadi sayang lan ah, kasunyatan lan impen iku rong perkara sing beda. Kita duwe fisika ing kene, sampeyan ngerti.
              1. Havoc
                Havoc 14 Oktober 2022 00:23
                -2
                Kutipan saka angin adhem
                Kutipan saka malapetaka
                Aku kepengin weruh apa hukum FISIKA sing sampeyan gunakake ing kene.

                Ya, babagan sing biasa sing ana ing sekitar kita. Kang ora ngidini Nudol karo massa wiwitan 9,6 ton mbuwang kargo luwih dhuwur 800 km
                Kanggo referensi, USA-243, satelit komunikasi militer seri WGS (Wireband Global SATCOM), ngakses GSO ing dhuwur. 35 786 km. Satelit saka sistem NAVSTAR, sing ndhukung sistem GPS, sirkulasi ing orbit bunder ing dhuwur. 20 180 km. Supaya muatan bisa mabur menyang GSO, roket dibutuhake sing bisa dibandhingake karo roket H-II Jepang, kanthi bobot peluncuran. 289 ton. Contone, Proton 9 duwe massa iki 695 ton, lan Falcon nganti 550 ton.

                Dadi sayang lan ah, kasunyatan lan impen iku rong perkara sing beda. Kita duwe fisika ing kene, sampeyan ngerti.

                Napa ngirim artikel ing kene karo VO kanggo 2019, utawa sampeyan duwe akses menyang rahasia negara lan sampeyan ngerti kabeh karakteristik kinerja Nodul, yen Amerika nemtokake 9,6 ton lan km 800. Iki minangka analytics, ora becik kanggo ngomong. apa ora ana data normal. Ya, lan ora perlu numpes satelit saka lemah, iki bisa ditindakake ing papan "ember bolt" Khrushchev durung dibatalake dening sapa wae, mula ora ana sing kudu ditindakake.
                1. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 14 Oktober 2022 11:20
                  +1
                  Kutipan saka malapetaka
                  Napa ngirim artikel ing kene karo VO kanggo 2019, utawa sampeyan duwe akses menyang rahasia negara lan sampeyan ngerti kabeh karakteristik kinerja Nodul, yen Amerika nemtokake 9,6 ton lan km 800. Iki minangka analytics, ora becik kanggo ngomong. apa ora ana data normal.

                  Ana data. Lan padha disebut "hukum fisika".
                  Ing kasunyatan kita, kanthi hukum fisika, supaya bisa kerja saka Bumi ing GSO, kanggo wektu iki, sampeyan kudu duwe roket sing bobote watara 300 ton.
                  1. Havoc
                    Havoc 14 Oktober 2022 14:20
                    -1
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Kutipan saka malapetaka
                    Napa ngirim artikel ing kene karo VO kanggo 2019, utawa sampeyan duwe akses menyang rahasia negara lan sampeyan ngerti kabeh karakteristik kinerja Nodul, yen Amerika nemtokake 9,6 ton lan km 800. Iki minangka analytics, ora becik kanggo ngomong. apa ora ana data normal.

                    Ana data. Lan padha disebut "hukum fisika".
                    Ing kasunyatan kita, kanthi hukum fisika, supaya bisa kerja saka Bumi ing GSO, kanggo wektu iki, sampeyan kudu duwe roket sing bobote watara 300 ton.

                    Ya, kenapa nulis omong kosong, yaiku, Falcon 9, sing nampilake satelit GPS, mungkin, nanging Proto-M kita ora?
                    1. Alexey R.A.
                      Alexey R.A. 14 Oktober 2022 15:53
                      +1
                      Kutipan saka malapetaka
                      Ya, kenapa nulis omong kosong, yaiku, Falcon 9, sing nampilake satelit GPS, mungkin, nanging Proto-M kita ora?

                      Lan apa bab "Proton"? Iku babagan kemampuan sistem anti-satelit seluler, kayata "Nudoli".
                      Kutipan saka malapetaka
                      Malah Khrushchev duwe kesempatan kasebut, lan Nudol wis diuji, dadi udakara 30-40 taun iki omong kosong.

                      Kutipan saka malapetaka
                      Napa ngirim artikel ing kene karo VO kanggo 2019, utawa sampeyan duwe akses menyang rahasia negara lan sampeyan ngerti kabeh karakteristik kinerja Nodul, yen Amerika nemtokake 9,6 ton lan km 800. Iki minangka analytics, ora becik kanggo ngomong. apa ora ana data normal.

                      Lan aku nulis kanthi tepat babagan kasunyatan manawa, adhedhasar hukum fisika, sistem pertahanan rudal seluler saiki ora bakal tekan GSO. Kanggo iki mbutuhake roket kanthi massa paling sethithik 300 ton.
                      Lan luwih - amarga "Falcon 9" ing kabeh varian (saka 318 kanggo 549 ton) ora tekan GSO. Dheweke butuh Falcon Heavy.
                      1. Havoc
                        Havoc 14 Oktober 2022 23:12
                        0
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan aku nulis kanthi tepat babagan kasunyatan manawa, adhedhasar hukum fisika, sistem pertahanan rudal seluler saiki ora bakal tekan GSO. Kanggo iki mbutuhake roket kanthi massa paling sethithik 300 ton.

                        Opanki lan carane akeh julukan sampeyan duwe ing VO, iku banget trep kanggo miwiti sawetara julukan lan plus dhewe. Lan sampeyan, kancaku, iku sharpie, supaya sampeyan entuk lintang gedhe. Diwiwiti minangka GoldWind lan rampung minangka Alexey RA.
                      2. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 15 Oktober 2022 13:08
                        +1
                        Kutipan saka malapetaka
                        Opanki lan carane akeh julukan sampeyan duwe ing VO, iku banget trep kanggo miwiti sawetara julukan lan plus dhewe. Lan sampeyan, kancaku, iku sharpie, supaya sampeyan entuk lintang gedhe.

                        Nalika aku ngerti, bantahan rampung sadurunge diwiwiti - lan transisi menyang kapribaden diwiwiti? Inggih, saluran punika diitung.
                        Ngomong-ngomong, sapa sing njerit paling banter?mungkasi maling!"? nglirik
                        Kutipan saka malapetaka
                        Diwiwiti minangka GoldWind lan rampung minangka Alexey RA.

                        Yaiku, ide manawa sawetara wong sing duwe posisi sing padha bisa nglawan sampeyan ora kedadeyan? Susah.
                        Utawa apa sampeyan mikir yen ing diskusi mbukak mung siji wong sing bisa mangsuli sampeyan, lan liyane minangka turunan? Malah luwih sedhih.

                        Umumé, amarga sampeyan wis ngumumake "luwih cetha" - banjur nulis complaint menyang Administrasi babagan nglanggar paragraf d) Aturan situs.
                        Situs kasebut dilarang banget:
                        (...)
                        d) Nduwe sawetara akun kanggo siji pengunjung;

                        Lan keputusane bakal dadi bukti sing ora bisa dibantah manawa kita klone karo GoldWind utawa ora.
                        Yen ora, saben wong sing pracaya 2x2 = 4 uga bisa dianggep wong siji ing julukan beda. nglirik
                      3. Havoc
                        Havoc 15 Oktober 2022 15:50
                        0
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan aku nulis kanthi tepat babagan kasunyatan kasebut, adhedhasar hukum fisika

                        "Aku nulis" sampeyan akurat nunjukake sapa sing nulis, sampeyan lagi bingung karo julukan sampeyan, saiki kok muter-muter.
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan aku nulis kanthi tepat babagan kasunyatan manawa, adhedhasar hukum fisika, sistem pertahanan rudal seluler saiki ora bakal tekan GSO. Kanggo iki mbutuhake roket kanthi massa paling sethithik 300 ton.
                        Lan luwih - amarga "Falcon 9" ing kabeh varian (saka 318 kanggo 549 ton) ora tekan GSO. Dheweke butuh "Falcon Heavy"
                        Falcon 9 Launch Vehicle Kasil Ngluncurake Satelit GPS III SV03 menyang Orbit!⁠
                        Peluncuran ditindakake tanggal 30 Juni ing 23:10 wektu Moskow saka pad SLC-40 ing Cape Canaveral, Florida. SpaceX wis ngluncurake satelit sistem posisi global GPS lll SV03 "Columbus" kanthi massa ~ 4 ton menyang orbit Bumi medium. Peluncuran kasebut ditindakake kanggo kepentingan Angkatan Angkasa AS (USSF), peluncuran kasebut digawe dening roket Falcon-9 https://pikabu.ru/story/paketanositel_falcon_9_uspeshno_vyivela_na_orbitu_sputnik_gps_iii_sv03_7556906
                        Bener, pitakonan asli yaiku apa Federasi Rusia bisa njupuk satelit GPS
                      4. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 17 Oktober 2022 16:37
                        0
                        Kutipan saka malapetaka
                        "Aku nulis" sampeyan akurat nunjukake sapa sing nulis, sampeyan lagi bingung karo julukan sampeyan, saiki kok muter-muter.

                        Lan mundurake siji pesen ing ndhuwur ora dadi nasib? nglirik
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Ana data. Lan padha disebut "hukum fisika".
                        Ing kasunyatan kita, kanthi hukum fisika, supaya bisa kerja saka Bumi ing GSO, kanggo wektu iki, sampeyan kudu duwe roket sing bobote watara 300 ton.

                        Kutipan saka malapetaka
                        Bener, pitakonan asli yaiku apa Federasi Rusia bisa njupuk satelit GPS

                        Lan sampeyan nyebut "Nudol" minangka conto. Sawisé iku, obrolan nguripake kasunyatan sing mung Falcon kaping sanga bakal tekan orbit Navstars, lan mung Falcon Heavy bakal tekan GEO.
                        Lan sistem PKO seluler mung target orbit sing kurang.
                      5. Havoc
                        Havoc 18 Oktober 2022 00:27
                        0
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan sampeyan nyebut "Nudol" minangka conto. Sawisé iku, obrolan nguripake kasunyatan sing mung Falcon kaping sanga bakal tekan orbit Navstars, lan mung Falcon Heavy bakal tekan GEO.
                        Lan sistem PKO seluler mung target orbit sing kurang.

                        Kanthi 550 karo roket Nodul, isih bisa digunakake ing orbit kurang (sanajan ora ana sing ngerti apa-apa), nanging kabeh sing disebut satelit Spy, kabeh mung dianggo ing sawetara iki. Lan Amerika wis dadi akeh sing informasi dadi ing wektu nyata, numpes sawetara satelit, sampeyan bisa wuta mungsuh, i.e. ora bakal ana sing ngirim koordinat target. Kanggo satelit GPS, ana satelit tempur sing diuji ing taun 1980; Proton-M mbuwang patang ton nganti dhuwur iki. GLONAS mabur rada ngisor, lan iku amarga orbit sibuk.
                        Lan sanajan C 500 digawe, diumumake manawa sistem kasebut bisa digunakake kanggo nglawan meteorit, lan ora ana gunane kanggo njupuk meteorit ing orbit sing kurang.
      3. Maxim G
        Maxim G 15 Oktober 2022 10:02
        +1
        Dibutuhake.
        Nganti saiki, helikopter drone Eropa mung bisa digunakake karo helikopter berbasis kapal, yaiku. liwat segara, ngendi kahanan pesawat temen beda.
        Lan padha ora dimaksudaké kanggo pertempuran nyata.

        Tugase: pengintaian, sebutan target, perang nglawan kapal selam lan kapal permukaan.




        VSR700 adhedhasar sipil CABRI G2.

  2. Konnick
    Konnick 13 Oktober 2022 16:29
    +5
    Helikopter kasebut wis bisa ngluncurake rudal sing dipandu saka UAV tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh saka MANPADS lan ing dhuwur ora katon dening radar.
    1. angin adhem
      angin adhem 13 Oktober 2022 18:38
      +3
      Peluncuran lan kontrol UAV iki saka helikopter uga wis digarap. Jangkoan senjata saya tambah akeh, kita kudu njaga daya tembak, mula butuh suspensi luwih akeh.
  3. roh
    roh 13 Oktober 2022 16:58
    +5
    Amerika cepet sinau saka kesalahane lan kesalahane wong liya.
    Arah utama yaiku nyuda biaya operasi, lan integrasi kabeh peralatan menyang lapangan informasi siji
  4. barbiturat
    barbiturat 14 Oktober 2022 04:33
    +3
    Amerika mbangun helikopter sing cocog karo kemampuane, dheweke ngawasi mungsuh saka angkasa lan UAV sak jam lan kanthi resolusi sing ora nate diimpi, mula dheweke bakal cepet ngalahake kabeh pertahanan udara mungsuh lan helikopter kasebut ora bakal banget. ala.
    Ing kasus kita, perlu kanggo ngembangake UAV serangan, dudu helikopter, perang ing Ukraina kanthi jelas nuduhake iki nalika helikopter nandhang kerugian gedhe saka pertahanan udara lan paling asring dheweke mung kerja minangka perawat "nang endi wae ana" saka pitch-up, rampung. aimlessly saka kisaran maksimum. Iku padha karo pesawat berawak.
  5. koralevviktor
    koralevviktor 14 Oktober 2022 17:07
    0
    Apache ngasilake jumlah sing cukup akeh. Diragukan manawa Pentagon, ngerti rencana modernisasi, bakal nindakake iki. Mungkin ana rahasia ing mburi kabeh.