Review militèr

Komandan Batalyon Khodakovsky: Peralatan pengintaian teknis modern wiwit teka ing ngarep, sing wis suwe disimpen.

135
Komandan Batalyon Khodakovsky: Peralatan pengintaian teknis modern wiwit teka ing ngarep, sing wis suwe disimpen.

Radar "Sobolyatnik"



Komandan batalyon Vostok, Alexander Khodakovsky, sing, mbok menawa, luwih kenal karo kahanan nyata ing zona operasi khusus, nuduhake apik. warta. Ing saluran Telegram, Khodakovsky ujar manawa dheweke bubar ketemu karo anggota brigade Marinir, sing njaluk supaya piranti lunak saka helikopter sing rada larang lan efisien. Nalika ditakoni ngendi dheweke entuk, Marine mangsuli:

Ya, dheweke njupuk saka kita ing siji layanan. Dheweke nampa, nanging ora menehi metu: iku macet ing wong-wong mau, lan apa yen kita ilang, carane kita bisa nulis mati banjur?

Utamane, kita ngomong babagan sarana teknis pengintaian lan penyesuaian tembakan artileri, sing dikenal minangka kompleks Sobolyatnik lan Aistenok. Kaget, sistem sing efektif banget lan dibutuhake ing ngarep iki dikembangake dening tukang senjata kita sawetara taun kepungkur. Nanging sakperangan alesan, pejuang wiwit mlebu garis ngarep mung saiki. Kaya sing ditulis Khodakovsky, mung saiki "Sobolyatnik" lan "Stork", sing jenenge durung krungu sadurunge, "dibuwang saka pengawal khusus lan dimobilisasi menyang ngarep."

Sistem radar portabel 1L271 "Aistenok" kanggo pengintaian lan kontrol geni dirancang kanggo nglengkapi unit tingkat "battalion perusahaan" lan bisa nindakake tugas sing ana gandhengane karo deteksi macem-macem obyek ing lemah lan ing udara. Kanggo pisanan, kompleks sing dikembangake dening NPO Strela (bagean saka keprihatinan Almaz-Antey) ditampilake nalika pameran MVSM-2008 ing Agustus 2008. Tugas utama radar Aistenok yaiku ngawasi karya artileri dhewe lan mungsuh, ndeteksi target mungsuh, kalebu sing obah, lan nyetel geni ing sembarang wektu, preduli saka kahanan cuaca.


Radar "Aistenok"


Stasiun pengintaian jarak cendhak Fara modern lan stasiun radar Sobolyatnik pisanan mlebu layanan karo pasukan khusus Distrik Militer Kidul ing Januari taun iki, sanajan produksi massal kasebut diluncurake dening NPO Strela sing padha ing awal 2021. Tugas utama radar portabel Sobolyatnik yaiku kanggo ngawasi tumindak pasukan sing ramah lan mungsuh kanthi deteksi geni saka macem-macem sistem artileri, loro laras lan jet.

Ternyata akeh desas-desus manawa industri pertahanan kita ora bisa nyedhiyakake tentara kanthi cara teknis modern ora cocog karo kasunyatan? Lan carane akeh liyane sistem perlu lan majeng dumunung ing warehouses mung amarga siji saka mburi wedi kanggo njupuk tanggung jawab lan ngirim larang, nanging peralatan banget perlu kanggo baris ngarep?

Ing kene ana wong sing diidini, - lan para Sobalists mbebasake ...

- karo sawetara ironi pait ngringkes komandan batalyon saka "Timur".

Bisa uga owah-owahan iki ing pasokan ing tentara disambungake karo owah-owahan personel anyar ing Angkatan Bersenjata RF. Aku seneng banget warta saka baris ngarep dadi ora acara acak, nanging gaya ajeg.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://ru.wikipedia.org
135 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 13 Oktober 2022 11:38
    +6
    Lha yo ngono ae, awas yo, awakmu dewe yo ngerti, tapi ora ngono.... Nyuwun
    1. Invoice
      Invoice 13 Oktober 2022 11:49
      + 55
      Kabeh iki disambungake karo janjian saka komandan anyar NWO. Kaya sing dikandhakake, dheweke minangka wong sing kasar ... luwih-luwih dheweke komunikasi karo PDB. Gagal netepi prentah utawa panjaluke bisa diumpamakake sabotase utawa pengkhianatan sing dhuwur ... Lan sapa sing pengin mlebu ing es ??? Aku kudu ngeculake naga sadurunge..
      1. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 13 Oktober 2022 13:03
        + 12
        Kutipan saka Invoice
        Aku kudu ngeculake naga sadurunge..

        Nanging dheweke sadurunge. Sawise kabeh, Surovikin wis dadi salah siji saka loro komandan klompok NVO wiwit musim semi. Ketoke, ora ana subordinasi langsung marang Putin, kabeh diputusake liwat sawetara jinis laying ... mungkin liwat Menteri Pertahanan, aku ora ngerti.
        Muga-muga sawise nampa kabeh kekuwatan militer ing kerangka NMD, komandan anyar ora bakal kelangan inisiatif lan serangan.
        1. Lan K-ov
          Lan K-ov 14 Oktober 2022 09:16
          +1
          Aku ora bakal kaget yen gasket duwe surname Abramovich.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 15 Oktober 2022 08:34
            0
            Pilihan mung kanggo pranala transmisi antarane komandan NWO (uga, utawa salah siji saka loro komandan, kang sadurunge) lan Panglima Supreme yaiku Menteri Pertahanan lan / utawa kepala Staf Umum. About Abramovich lan liyane - Fantasi. Sanadyan mangkono, para pejabat sing kasebut ing ndhuwur isih kudu tanggung jawab amarga ilang kontrol.
    2. Barberry25
      Barberry25 13 Oktober 2022 11:53
      + 36
      ya, bubar ana crita yen batalyon.san.instruktor ditimbali lan njaluk njupuk turnstile sing diterbitake saka gudang saka pejuang. "padha larang lan supaya padha ngapusi", sing dikirim kanthi alami ... Kita mung duwe sawetara kapribaden sing isih urip ing jagad unicorn.
      1. lis-ik
        lis-ik 13 Oktober 2022 13:17
        +5
        Kutipan: Barberry25
        Kita mung duwe sawetara kapribaden sing isih urip ing jagad unicorn

        Aku bakal mbenerake sethithik "ing jagad edinorosov", supaya luwih bener.
        1. Barberry25
          Barberry25 13 Oktober 2022 13:38
          +6
          nah sakdurunge iku komunis, dadi "political cover" ora penting.. opo maneh personil militer sing aktif ora bisa aktif melu kegiatan politik.
        2. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 15 Oktober 2022 07:12
          -1
          iya ta? Mesthine Nikitin nyanyi babagan EP "Nglebokake teken lan visa sampeyan padha karo mlaku ing pinggir" 50 taun kepungkur ... Aku dadi tentara ing pertengahan 90-an suwene 2 taun, ora kaya kit pertolongan pertama. ... Aku ora ndeleng pemeriksaan medis.
      2. mann
        mann 13 Oktober 2022 14:54
        + 13
        Kita mung duwe sawetara kapribaden sing isih urip ing jagad unicorn
        ing donya kickbacks padha manggon
      3. Lan Kita Host
        Lan Kita Host 13 Oktober 2022 15:49
        + 23
        Kutipan: Barberry25
        nuntut kanggo njupuk turnstiles saka pejuang

        Aku bakal sijine munggah marang tembok kanggo iki. am
        Aku, pensiunan IDF, mikir yen nylametake nyawa para pejuang minangka prioritas nomer loro sing paling penting, sawise ngrampungake misi tempur. Lan nalika aku krungu bab kuwi episode, aku mung godhok. am
      4. Mazunga
        Mazunga 14 Oktober 2022 18:36
        +1
        kanggo quartermasters ing kasus iki, sampeyan kudu nginstal anal probing Komplek (cockerel) kanggo bab telung taun, supaya katon kaya padha bakal pindho karo barak, iku bakal langsung tuwuh wicaksana))) carane ora kanggo menehi wong turnstiles?
      5. griffin ireng
        griffin ireng 14 Oktober 2022 19:51
        +3
        Kutipan: Barberry25
        Kita mung duwe sawetara kapribaden sing isih urip ing jagad unicorn

        Aku ora pengin main peran pengacara, nanging aku maca crita sing padha mung karo torpedo ing salah sawijining artikel babagan Rusia-Turki ing pungkasan abad ka-19. Dheweke uga maca postingan babagan turnstiles.
    3. gratis
      gratis 13 Oktober 2022 11:54
      + 39
      Kadhangkala misale jek layanan mburi nganggep gudang kasebut minangka propertie, kanggo ngilangi 1.5 yuta seragam standar, nanging ora ana cara kanggo menehi amarga risiko hipotetis kerugian. Aku ngerti iku rahasia, nanging ora ana urusane, nanging wong sing njupuk iku njawab. Marine ayu, ketoke ketemu strings sing kudu dipencet
      1. Pereira
        Pereira 13 Oktober 2022 11:59
        + 31
        Aku iki ngiyanati. Ora manager warehouse, nanging sing luwih dhuwur, sing menehi pesenan (lan, paling kamungkinan, hinted) - ora kanggo menehi metu.
        1. monster_lemak
          monster_lemak 13 Oktober 2022 12:46
          + 23
          Kelangan. Pasukan butuh, nanging ora menehi kaya, iku barang sing larang ... lan dumadakan bakal rusak utawa ilang.. Aku malah ora ngerti apa sing diarani ... Senajan, iki wis wis liwati, elinga tembung, misale jek, kaya Apraksin: "Mbayar kanggo jaran ing emas , lan wanita isih nglairake wong "... Ora ana owah-owahan ing negara iki ... Alas ...
          1. ruha
            ruha 13 Oktober 2022 13:08
            +7
            Ana sisih liyane saka duwit receh, asring kedaden sing Managers warehouse ora averse kanggo tawar-menawar. Punika tambah kontrol liwat piranti. Menehi padha expanse kuwi, piranti sing padha bakal karo mungsuh.
          2. olezenka1
            olezenka1 13 Oktober 2022 13:25
            + 10
            Ing departemen IT ing universitas federal, wong sing tanggung jawab babagan finansial masalah (kanggo ngganti peralatan sing gagal) pisanan bahan bakar lan suku cadang sing paling murah, lan pungkasane, merek sing larang lan berkualitas tinggi. Kaya ngono, dheweke pancen irit lan tanggung jawab. Ing pasukan, ternyata topik sing padha?
            1. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 15 Oktober 2022 07:17
              -1
              Kutipan saka: olezenka1
              Ing departemen IT ing universitas federal, wong sing tanggung jawab babagan finansial masalah (kanggo ngganti peralatan sing gagal) pisanan bahan bakar lan suku cadang sing paling murah, lan pungkasane, merek sing larang lan berkualitas tinggi. Kaya ngono, dheweke pancen irit lan tanggung jawab. Ing pasukan, ternyata topik sing padha?

              Wong ing endi wae padha ...
        2. Barberry25
          Barberry25 13 Oktober 2022 12:51
          +5
          ing paling kasus, stupidity manungsa biasa
        3. zloybond
          zloybond 13 Oktober 2022 12:55
          + 10
          SVO mandheg ora mung amarga militer. Agen pengaruh ing Rusia digunakake kanggo ndhukung Ukraina. Pejabat kita banget digali menyang bisnis Ukrainia. Kita ora ngerti ahli waris utama ing perusahaan ing Rusia nanging! Udakara 14 ewu perusahaan kadhaptar ing Ukraina, pamilik utama utawa pamilik yaiku entitas hukum lan individu Rusia. Sepira akeh wong sing duwe akses menyang struktur kekuwatan Rusia lan kanthi tumindak ngganggu, sabotase, mbantu Ukraina! Aku mikir layanan khusus Rusia kudu kerja kanthi apik ing arah iki. Sabotase lan pengkhianatan ing kabeh tingkat kudu diilangi lan ora diidini lelungan kanthi tenang ing luar negeri kaya Chubas.
          Elinga carane gelombang budhal perusahaan manca saka Rusia wiwit lan carane akeh squealing ing ndhuwur iku marang nasionalisasi ???!!! Apa amarga akeh wong sing mangan karya perusahaan kasebut???? lan nyambut gawe kanggo sing golek nafkah???
          1. Reptiloid
            Reptiloid 14 Oktober 2022 09:18
            +1
            Kutipan saka zloybond
            ..... Pejabat kita banget digali menyang bisnis Ukrainia. Kita ora ngerti ahli waris utama ing perusahaan ing Rusia nanging! Udakara 14 ewu perusahaan kadhaptar ing Ukraina, pamilik utama utawa pamilik sing dadi entitas hukum Rusia.

            Lan sampeyan bisa uga mikir ing 2014 ---- apa sing bakal kelakon sabanjure? WIS wektune kanggo ngganti. Utawa kosok balene, sampeyan mikir kabeh bakal gampang?
            SVO macet....

            AS 2014, lan saiki aku sing ana wedi passionarity Donbass, lan Rusia. Sawise kabeh, banjur ing Donbass padha wanted kanggo bali menyang USSR --- gendera abang ing foto ing artikel. Zakharchenko ing latar mburi gendera abang ....
            Uga saiki. Kayane SVO perlu lan aku ora pengin ndeleng Perang Rakyat lan Nesu Rakyat. Dadi apa sing kedadeyan
            1. zloybond
              zloybond 14 Oktober 2022 10:44
              +2
              Aku mung pengin ujar manawa pejabat kita kudu duwe sistem paukuman sing ketat kanggo pengkhianat. Iki utamané diwujudake ing lobi kapentingan Ukraina, nutupi inisiatif. Aku percaya yen ana wong (agen pengaruh) sing, kanthi gaji utawa saham, duwe kepentingan egois dhewe, nglebokake kabeh masalah sing bisa ditindakake, sabotase, ora milih, ora ndhukung, lsp. Lan wong-wong iki kudu dibukak lan diukum abot miturut hukum!
              1. Reptiloid
                Reptiloid 14 Oktober 2022 11:14
                +2
                pejabat kita...

                Aku sing iki masalah long-ngadeg sing durung ditanggulangi, kaya masalah Ukrainians, Nazi ing umum ..... Ilmuwan Pyzhikov wrote lan ngandika bab iki, saiki mati kanggo sawetara taun. Lan ora bisa ditundha maneh, aku setuju karo sampeyan. Nanging saliyane iki, ana masalah liyane sing uga didhelikake. Keputusane ora nguntungake kanggo wong hi
            2. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 15 Oktober 2022 07:20
              -1
              Apa perang rakyat ... malah ing spanduk abang. Apa sampeyan ngerti akeh unit sing gelut ing Donbass kanthi jeneng sosialis utawa komunis?
              1. Reptiloid
                Reptiloid 15 Oktober 2022 08:46
                0
                Deleng artikel Elena Gromova saka wektu iku ing kene. Lan foto acara ing republik
                Quote: Alexey Sidaikin
                Apa perang rakyat ... malah ing spanduk abang. Apa sampeyan ngerti akeh unit sing gelut ing Donbass kanthi jeneng sosialis utawa komunis?
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 15 Oktober 2022 10:06
                  -1
                  Apa sampeyan ngomong babagan "Banner of Victory"? Ora ana hubungane karo gagasan kiwa. Iki minangka simbol perang nglawan fasisme. Simbol umum kanggo kiwa lan tengen lan ing tengah ...
                  1. Reptiloid
                    Reptiloid 15 Oktober 2022 10:19
                    0
                    Banner of Victory ---- taun iki 2022. Lan sampeyan ora kasengsem ing artikel Elena Gromova wektu iku
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 15 Oktober 2022 16:07
                      -2
                      Ya, aku nyawang ... Aku ngomong babagan detasemen sing diatur dening sisih kiwa (Bolshevik Nasional ora kalebu), aku ngerti mung siji unit ing brigade "Dusk". Apa sing ditulis Gromova rada beda. Miturut cara, matur nuwun kanggo saran. Aku ngerti yen Ankhar saka Ukraina nglirik
        4. ettore
          ettore 14 Oktober 2022 18:09
          0
          Quote: Pereira
          Aku iki ngiyanati. Ora manager warehouse, nanging sing luwih dhuwur, sing menehi pesenan (lan, paling kamungkinan, hinted) - ora kanggo menehi metu.

          Ing struktur apa wae, lan utamane ing negara, pesenan sing ora diucapake mesthi duwe prioritas paling dhuwur tinimbang pesenan lan hukum resmi. Mangkono uga, mangkono, lan bakal tansah.
        5. Komentar wis dibusak.
        6. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 15 Oktober 2022 07:14
          -2
          Quote: Pereira
          Aku iki ngiyanati. Ora manager warehouse, nanging sing luwih dhuwur, sing menehi pesenan (lan, paling kamungkinan, hinted) - ora kanggo menehi metu.

          Langsung ketok yen dheweke ora kenal karo manajer gudang ...
      2. paul3390
        paul3390 13 Oktober 2022 12:20
        + 31
        Ing sawijining wektu, kaisar Maximinus Thracian mrentahake kanggo nyusupake perak cair menyang cangkeme pejabat sing nyolong saka militer. Motivasi dening kasunyatan sing aku isih bisa ngapura maling biasa, nanging ora tau karo legionnaires. Amarga iki nyebabake akibat sing sedhih banget kanggo negara.

        Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh bangsawan sengit marang dheweke, ngremehake dheweke minangka tiran sing jahat .. Inggih, kaya Grozny utawa Comrade Stalin. Lha piye - bajingan nglarang nyolong !! Ya, dheweke uga dieksekusi kanthi sengit kanggo iki .. Apa wae wektu sing diberkahi ..

        Lan apa sing menarik - biasane kanggo jinis tiran getih sing misuwur, wong biasa perang nganti pungkasan, ora nyisihake awake dhewe. Ketoke, wong ngerti apa sing kedadeyan..
        1. Mikhail Drabkin
          Mikhail Drabkin 14 Oktober 2022 04:10
          +2
          paul3390:
          biasane kanggo jinis terkenal tyrants getih, wong biasa perang kanggo pungkasan, ora sparing piyambak. Ketoke, wong ngerti apa sing kedadeyan..

          —- Ing krisis, pancasan lan pesenan sing bisa dingerteni yaiku kualitas wong sing ora wedi karo tanggung jawab wong-wong sing ngadeg kanggo tujuane! Wong biasa ngerti, amarga dheweke bakal nindakake dhewe ...

          —-Komentar apik Paul !! +++
        2. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 15 Oktober 2022 07:25
          0
          Kutipan saka paul3390
          ing siji wektu, kaisar Maximinus Thracian dhawuh kanggo pour menyang tutuk pejabat

          Kutipan saka paul3390
          apa sing menarik - biasane kanggo jinis tiran getih sing misuwur, wong biasa perang nganti pungkasan, ora nylametake awake dhewe

          Ya, lan mulane entot Maximinus mati ditikam dening legionnaire dhewe ... amarga tresna banget kanggo ndeleng.
      3. mann
        mann 13 Oktober 2022 14:59
        +7
        Kadhangkala misale jek layanan mburi nganggep gudang kasebut minangka propertie, kanggo ngilangi 1.5 yuta seragam standar, nanging ora ana cara kanggo menehi amarga risiko hipotetis kerugian.
        Dadi perlu kanggo nindakake audit ing gudang, lan ngirim prajurit garis ngarep, lan sing bersenjata, minangka auditor!
        1. UAZ 452
          UAZ 452 15 Oktober 2022 08:48
          +1
          Akuntansi gudang modern minangka ilmu sing angel banget, yen ing tingkat ndhuwur perusahaan, mula prajurit garis ngarep sing paling heroik, tanpa latihan sing cocog, ora bakal ngerti, lan bakal diapusi dening penjaga toko sing licik, utawa bakal nemokake. Pelanggaran ngendi ora ana, lan bakal tamparan ing emosi quartermaster normal (relatif normal, mesthi, nanging ora ana quartermasters kristal-jelas jujur)
      4. Oleg . B.
        Oleg . B. 13 Oktober 2022 18:58
        +2
        MESTI GUROKE TIKUS IKI. KOTAK SING SING SING BARENG. Tamu sing ngrawat kuwi menyang DINDING. Amarga mungsuh luwih awon.
    4. uga-dokter
      uga-dokter 13 Oktober 2022 12:03
      +2
      Apa menehi metu gratis, yen sampeyan bisa ngedol mobilized kanggo dhuwit? Prajurit iki uga nampa, aku ora mung kaya ngono.
    5. Irit
      Irit 13 Oktober 2022 12:29
      + 10
      Aku tenanan getun sing kita ora duwe paukuman pati, digunakake bakal wektu kanggo rolas iki "reinsurers" kanggo kang tentara ora duwe peralatan perlu, lan iku ing gudhang kanggo dijupuk publicly!
      1. UAZ 452
        UAZ 452 15 Oktober 2022 08:57
        -1
        Ing sawetara film pseudo-historis babagan jaman Kievan Rus, ana episode nalika Rusia nggawa upeti marang khan, lan nyebar sawetara dhuwit recehan ing dalan, nggawa tas bocor kosong, khan ngirim tentara kanggo ngumpulake dhuwit recehan ing dalan. , padha kanthong apa sing ditemokake, nanging duta pangeran sadurunge karo mripate khan, dheweke goyangake dhuwit emas saka kaftan bawahane, khan dhawuh marang utusan supaya menehi kabeh babagan lara pati, minangka akibate, dheweke malah. diwutahake dhuwit ing ngarepe.
        Ing kene, skema kasebut padha: ora ana lan ora cukup jumlah properti sing dibutuhake kanggo perang (sanajan dhuwit diparengake, nanging kabeh wis jelas), nanging ana sing bisa ditampilake ing pameran. Saiki penembake wis ditransfer menyang storekeepers, sing, kaya, duwe kabeh sing perlu, nanging ora menehi. Nanging saiki kepiye carane bisa metu nalika, kanthi syarat, duwe 100 turnstiles, lan njaluk 10 ewu saka wong-wong mau?
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 15 Oktober 2022 10:11
          0
          Film pseudo-historis iki diarani "Ilya Muromets" lan adhedhasar epik. Miturut cara, ing salah sawijining epik "kasunyatan" iki kasedhiya.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 15 Oktober 2022 10:24
            -1
            Matur nuwun! Mesthi wae, kabeh pancen kaya mangkene ing sejarah nyata (dadi, para duta mung bakal nyalahake salah sawijining pengikut khan ngrampok konvoi, luwih apik tinimbang sing wis ana "ing potlot"), nanging minangka padha ngomong - dongeng iku goroh, ya menehi pitunjuk ...
    6. Sergey Kazarin
      Sergey Kazarin 14 Oktober 2022 13:15
      0
      Ide iki kanggo nyimpen apa sing ora. Shoigu ora tuku apa-apa modern, butuh 7 sasi kanggo nggawe produksi
      1. UAZ 452
        UAZ 452 15 Oktober 2022 09:05
        0
        Dadi ora ana sing diprodhuksi modern - komplek industri militer kita wis suwe ngilangi chip manawa produksi skala gedhe ora entuk bathi kaya R&D sing ora ana watese, mula ana ing pangembangan dhuwit digawe, tekan produksi maksimal prototipe, kadhangkala - menyang kumpulan pilot. Sawisé iku, militèr masang label rega jaran kanggo produksi gedhe-gedhe, sing ora cocog karo wong-wong mau. Perusahaan kompleks industri militer ora kuwatir, langsung miwiti R&D babagan topik anyar, nampa tranche liyane kanggo dheweke.
        1. Sergey Kazarin
          Sergey Kazarin 16 Oktober 2022 23:15
          0
          Все современное вооружения стоит денег. Но недалеким военным нужен Мерседес по цене лады, а такого не бывает
      2. alexy sidaikin
        alexy sidaikin 15 Oktober 2022 10:13
        -2
        Apa sampeyan dhewe wis nglacak tumbas sing ora larang iki?
  2. svp67
    svp67 13 Oktober 2022 11:39
    + 21
    Oh, pirang-pirang panemuan sing apik banget, nyiapake depot lan arsenal tentara ...
    1. nikon7717
      nikon7717 14 Oktober 2022 18:37
      -2
      Wigati, kaya biasane, kabeh wis dirancang. Digawe. Nanging sakperangan alesan, ora ing tentara ... Nanging amarga tumbas liwat gunung, karo rollback, iki wektu. Lan yen ing tentara kita kabeh wis kasedhiya lan nguwasani, iki kaluwihan saka mungsuh, lan agen didhelikake pengaruh mung sijine ing rak, padha sijine kabeh ing kain. Punika masalah utama kita lawas. Luwih elek tinimbang dalan lan wong bodho.
  3. Maz
    Maz 13 Oktober 2022 11:40
    + 34
    iku ora malah sabotage, iku sabotase ora sijine peralatan technical perlu ing ngarep!
    1. Prasaja
      Prasaja 13 Oktober 2022 11:51
      0
      Panggunaan 1L271 ing Donbass misale jek wis surem ing mangsa 2014-15.
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 13 Oktober 2022 12:02
      +7
      Kutipan: Maz
      iki sabotase

      Lan ing sawetara panggonan, ngiyanati!
      1. tamu
        tamu 13 Oktober 2022 19:11
        0
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Lan ing sawetara panggonan, ngiyanati!

        Inggih, dhasaripun sami.
  4. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 13 Oktober 2022 11:40
    + 11
    Sirah "irit" iki kudu dicekel utawa paling ora digawe umum.
    1. wus 3x
      wus 3x 13 Oktober 2022 11:50
      + 19
      Lan luwih apik kanggo ngirim menyang ngarep, supaya piranti larang kuwi ing panggonan, awit aku wis miwiti nindakaken.
    2. Alexandr2637
      Alexandr2637 13 Oktober 2022 11:50
      + 11
      Sirah "irit" iki kudu dicekel utawa paling ora digawe umum.

      Sirah "irit" iki kudu dikirim menyang ngarep ing ngarep!
    3. Irit
      Irit 13 Oktober 2022 12:33
      +3
      IaanIvanov minangka entitas sing jahat lan bosok sing ora ana hubungane karo frugality nyata, nanging bodho wedi tanggung jawab kanggo properti sing dipasrahake! am
      1. mann
        mann 13 Oktober 2022 15:09
        0
        iki entitas vile lan bosok sing wis boten apa karo frugality nyata, nanging bodho wedi tanggung jawab kanggo property kapasrahake!
        Sampeyan iki muspra, iku worth janji padha suap, padha dadi daredevils
    4. Sergey Kazarin
      Sergey Kazarin 14 Oktober 2022 13:16
      -2
      Shoigu diarani, nanging ora ana gunane, amarga ora ana birokrat militèr sing gagal malah dipecat.
  5. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 13 Oktober 2022 11:42
    +2
    servicemen mburi wedi kanggo njupuk tanggung jawab lan ngirim larang, nanging peralatan banget perlu kanggo baris ngarep

    Lan kenapa instruksi saka ndhuwur ora diturunake?
    1. Barberry25
      Barberry25 13 Oktober 2022 11:54
      +5
      ketoke padha sudo, menehi metu kabeh sing mestine ... iki nyoba kanggo nyimpen ing Penny masalah long-ngadeg tentara kita.
      1. UAZ 452
        UAZ 452 15 Oktober 2022 09:12
        0
        Kabeh sing kudune - ora bakal bisa, amarga ora akeh. Nanging ing paling apa worth menehi metu, lan ora tetep nganti luwih (rada elek) kaping.
        PS Saiki kabeh wong padha murka marang para panguwasa sing "irit", nanging ana sing irit ing antarane komunitas VO. Aku elinga artikel panas nalika padha rembugan nggunakake T-62 ing Ukraina. Cukup akeh sing setuju yen tank luwih modern disimpen ing gudang kanggo perang karo Nata, lan unit aktif ditanggepi kaping 62. Argumentasi yen kanthi kampanye kaya ngono, tanker kita bakal rampung sadurunge perang karo NATO ora nggumunake. Mbokmenawa, komentator saka quartermasters iki, utawa sedulur-sedulure.
        1. Barberry25
          Barberry25 15 Oktober 2022 13:05
          +1
          iku jenenge Prof. deformasi .. siji ahli kene mbuktekaken kanggo kula rong dina iku pilot helikopter, kang tegese iku luwih apik kanggo kita tuku 10 helikopter saka 2 UAV.
  6. Pulkovo 1942
    Pulkovo 1942 13 Oktober 2022 11:44
    + 29
    Maca warta sing kaya ngono, sampeyan ngerti babagan kekacoan sing mrentah lan mrentah.
    1. mann
      mann 13 Oktober 2022 15:12
      +2
      Maca warta sing kaya ngono, sampeyan ngerti babagan kekacoan sing mrentah lan mrentah.
      Aku wedi yen kita ora bisa mbayangno kabeh gelar, ora bakal cukup imajinasi
  7. Deso
    Deso 13 Oktober 2022 11:45
    +1
    Lan carane akeh liyane sistem perlu lan majeng dumunung ing warehouses mung amarga siji mburi wedi kanggo njupuk tanggung jawab lan ngirim larang, nanging peralatan banget perlu kanggo baris ngarep?
    Dadi sampeyan mung kudu pindhah menyang mburi karo senjata. Kanggo nyelehake tong minyak menyang sirah kethul, lan yen ora dadi tanggung jawab. Kaya reptil pengecut lan ora ana guna - kanggo njupuk ing titik.
    1. saigon
      saigon 13 Oktober 2022 11:57
      +7
      Ya, iki Petugas Waran Kirdykin-Zatupnov, sing mutusake bubuk endi sing bakal diterbitake saka gudang. Bakal ana invoice, dheweke bakal menehi sampeyan kabeh, nanging tanpa invoice, nelpon warga ora diidini.
      (Tembung iki meh slang kanggo tentara - ora diijini lan ora ana pitakonan). Ing tembung, birokrasi iku bodho nanging ora passable.
      1. Deso
        Deso 13 Oktober 2022 12:27
        0
        Nanging kanggo sabotase, peluru dilebokake ing antarane mripat. Lan tanpa overhead. Banjur dheweke wis biasa ndhelikake sabotase ing mburi kertas.
        1. saigon
          saigon 13 Oktober 2022 13:06
          +7
          Yaiku, sampeyan langsung ngusulake teka ing gudang nganggo bedhil lan mateni panji penjaga toko lan, ing Dagon, nindakake kejahatan militer liyane kanggo ngrampok gudang kasebut. Lan iku gerakan sing normal.
          Lan yen, metu saka passion, sampeyan njupuk saperangan saka telung norma saben dina saka BC menyang langit ing rangsang saka nyawa lan ing amunisi, sampeyan bakal cukup takon ngendi cartridges ditransfer peluru menyang bathuk? Dadi, kita duwe tentara lan dudu geng, nanging ana norma lan omong kosong liyane.
          1. Podvodnik
            Podvodnik 16 Oktober 2022 19:13
            0
            . и таки есть нормы и прочая хрень.


            Норма есть, но все равно на выходе "хрень". Если боец в бою штаны порвал, ботинки износил/порвал, то ему по нормам "не положено". И что делать? Сюжет видел как-то из зоны бд(давненько, в чеченскую ещё). Так бойцы пообносившиеся, пооборванные и прочая. А новое не дают. Не положено. Ну это не "хрень" разве? Может за свой счёт ботинки новые покупать?
            По моему мнению у бойцов должно быть все и вовремя. А если это не так-с тылами вопрос необходимо решать. Да только наверняка воз и ныне там. А виновата стандартная фраза, слышал не раз: "Тебе что, больше всех надо?"
            И это приказами не изменить. Это воспитание с детского сада.
            Да только оглянешься вокруг, и воспитания как не бывало.
      2. Barberry25
        Barberry25 13 Oktober 2022 12:57
        +1
        kene iku sabenere pusat kontrol sing dibutuhake saka ndhuwur, sing kita duwe, kaya, SVO, lan iku mestine bakal ditanggepi lan kargo nrima wis tanggung jawab kanggo safety lan ora ana maneh claims kanggo gudhang.. kuwi wae...nanging iki pancen kudu digawa saka ndhuwur
  8. roket757
    roket757 13 Oktober 2022 11:46
    +5
    Komandan Batalyon Khodakovsky: Peralatan pengintaian teknis modern wiwit teka ing ngarep, sing wis suwe disimpen.
    . "Kabar saka sawah" sing apik lan positif yaiku sing kita butuhake saiki.
    Yen kabeh dadi miturut pikiran sampeyan, bakal ana rasa, mesthi!
  9. bk316
    bk316 13 Oktober 2022 11:51
    + 10

    Ternyata akeh desas-desus manawa industri pertahanan kita ora bisa nyedhiyakake tentara kanthi cara teknis modern ora cocog karo kasunyatan?

    Lha, kowe isih cilik. Wis mesthi ngono. Inggih, paling nalika aku ngawula mesthi.
    Gudang rusak, sandhangan lan pranata wis dibusak, nanging sampeyan ora bisa ndemek - NO NO.
    Kanthi seni. gudang padha. Lan iki ndadekake pangertèn miturut jeneng NZ. Nanging karo kita kabeh digawa menyang titik absurdity.
    Khodakovsky bener amarga wong sing ora ana gunane lungguh ing panggonane, sing mung sinau kanggo nutupi punggung nganggo kertas. Lan ing endi wae lan ora mung ing Tentara. Pramila, mugi-mugi sasampunipun kamenangan, tiyang-tiyang saking ngajeng badhe wangsul lan saged ngeruk sedaya sekam menika.
    1. Podvodnik
      Podvodnik 16 Oktober 2022 19:18
      0
      . которые научились только зад бумажками прикрывать.


      Что с них требуют, то они и делают. Или Вы думаете, что кучу бумажек сами на свою голову придумали? Это же показатель эффективности и оправдание наличия высокой должности! Есть куча бумажек-экипаж готов к выполнению поставленных задач. А результат никого не волнует. Потому что за бумажки спрашивают, а за дело-нет.
  10. akurat
    akurat 13 Oktober 2022 11:52
    +8
    Ing mratelakake panemume, kita dealing with nyata ngiyanati.
  11. 16112014nk
    16112014nk 13 Oktober 2022 11:53
    +7
    Jeneng lengkap saboteurs lan mungsuh wong - ing studio! Supaya Komite Investigasi lan FSB pungkasane mudhun menyang bisnis.
    1. gajah
      gajah 13 Oktober 2022 12:55
      0
      Supaya FSB lan Komite Investigasi bisa mudhun menyang bisnis, struktur kasebut kudu diformat maneh lan diwenehi kekuwatan sing cocog!
      1. penasehat level 2
        penasehat level 2 13 Oktober 2022 13:15
        0
        Apa kekuwatan liyane sing dibutuhake sing ora diduweni?
    2. kanggo
      kanggo 14 Oktober 2022 02:14
      0
      Kutipan: 16112014nk
      Jeneng lengkap saboteurs lan mungsuh wong - ing studio!

      Yen sampeyan ngarani, banjur badan-badan iki bakal ngurus sing jenenge.
    3. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 10:04
      0
      Jeneng lengkap saboteurs lan mungsuh wong - ing studio! Supaya Komite Investigasi lan FSB pungkasane mudhun menyang bisnis.

      Dheweke bakal mudhun menyang bisnis - dheweke bakal ngalahake sampeyan.
  12. uga-dokter
    uga-dokter 13 Oktober 2022 11:53
    -2
    Aku ora nyediakake, amarga aku ngenteni wong-wong sing dimobilisasi wiwit tuku senjata kasebut dhewe.
  13. Maxim G
    Maxim G 13 Oktober 2022 11:54
    +6
    Lan pirang-pirang radar kasebut ana ing gudang?
    Lan pira sing mlebu pasukan?
    Welasan utawa loro total?
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 10:01
      0
      Lan pirang-pirang radar kasebut ana ing gudang?
      Lan pira sing mlebu pasukan?
      Welasan utawa loro total?

      Aku ora mikir sing akeh. Kanggo pameran lan pameran, siji utawa loro cukup, uga, ana uga cadangan mung ing kasus - breakdowns, contone,. Lan liyane, kaya sing diyakini nganti saiki, dheweke ora dibutuhake, mula ora ana.
  14. Ulan.1812
    Ulan.1812 13 Oktober 2022 11:54
    +6
    Aku malah ora ngerti carane menehi komentar babagan iki. Punapa tegesipun kados pundi para panyedhiya badhe nglapuraken manawi kapitunan, punika paprangan, satemene, birokrasi bakal nguntal Rusia.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:58
      +1
      Birokrasi bakal ngrusak Rusia.

      Wis mangan. Lan kanggo dangu.
  15. Bonifasius
    Bonifasius 13 Oktober 2022 11:55
    +5
    Lan carane akeh liyane sistem perlu lan majeng dumunung ing warehouses mung amarga siji mburi wedi kanggo njupuk tanggung jawab lan ngirim larang, nanging peralatan banget perlu kanggo baris ngarep?


    Lan apa karo "mburi"? Alami, ora ana sing bakal nulis invoice kanggo nampa properti tanpa prentah saka badan konten (badan pendukung materi (tentara, distrik), tanpa nuduhake komando lan kontrol militer!
    Sing jelas...
    Kene, padha menehi go-ahead "saka ndhuwur" - padha wiwit menehi metu!

    Lan apik yen dheweke ngidini ekstradisi menyang pasukan!

    Miturut cara, ana nembak para pejuang kita nggunakake "Aistenok" sajrone serangan ing Mariupol lan "Azov-steel"
  16. antipesawat
    antipesawat 13 Oktober 2022 11:57
    +6
    Ing kene ana wong sing diidini, - lan para Sobalists mbebasake ...

    Ya, dheweke ora nglilani, mung ana wong ing papan skor sing nampa lan menehi apa sing dibutuhake.
  17. lawas
    lawas 13 Oktober 2022 12:02
    +3
    Ngimpi elek, carane iku bisa! Setengah taun wis berjuang... belay Ayo maju kanthi cepet, saiki sampeyan isih kudu sinau babagan nggunakake nganti setengah taun.
  18. asetofenon
    asetofenon 13 Oktober 2022 12:05
    +2
    Gagal netepi prentah utawa panjaluke bisa diumpamakake sabotase utawa pengkhianatan sing dhuwur ... Lan sapa sing pengin mlebu ing es ???
    Kutipan saka Invoice
    Gagal netepi prentah utawa panjaluke bisa diumpamakake sabotase utawa pengkhianatan sing dhuwur ... Lan sapa sing pengin mlebu ing es ???

    Minangka kanggo rink skating - iki guyon gedhe! Iki nang endi wae ing kasunyatan liyane. Ing impen. Aku ora ngerti ngendi ... Lan ing negara kita, paukuman sing paling abot kanggo "kita" pindhah menyang kantor liyane. Ya, repot, ya, ora biasa. Dadi ... atos, mesthine, paukuman. Praktis shooting. Mung tanpa ijo.
  19. karton
    karton 13 Oktober 2022 12:12
    +6
    Cukup jelas yen sistem tanggung jawab ing tentara ora apik kanggo neraka
    Ora mung pengawal mburi wedi kanggo menehi metu piranti larang, nanging perwira pertempuran uga isin adoh saka wong-wong mau, padha entuk sawetara jenis kesasar lan ndhelikake iku adoh, digunakake sampeyan bakal tanggung jawab kanggo mundhut mengko.
    Kahanan karo perang Chechen dikenal.
  20. DGDenis
    DGDenis 13 Oktober 2022 12:12
    +3
    Koyok biasane . Prajurit mati, lan mburi ana setan sing ana ing gudang. Kadhangkala dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Lan iku medeni kanggo menehi metu, nanging saka kang dikarepake. . Saka wong-wong mau. Saka mburi. Mula dheweke ora seneng
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:56
      0
      Lan iku medeni kanggo menehi metu, nanging saka kang dikarepake. . Saka wong-wong mau. Saka mburi. Mula dheweke ora seneng

      Lan dheweke dhewe kudu tresna marang sing diwenehi harta, terus tanggung jawab kanggo jambs wong liya? Ing kene ora perlu nyebar rot ing mburi, nanging goleki sing nggawe sistem skizofrenia sing luwih gampang bosok tinimbang nggunakake. Lan iki dudu kapten saka gudang.
  21. Konnick
    Konnick 13 Oktober 2022 12:15
    0
    Bab-bab iki luwih penting tinimbang "wunderwaffles" apa wae, kayata senapan hyped Lobaev.
  22. wewatesan
    wewatesan 13 Oktober 2022 12:23
    +6
    SBR-3 ("Lampu utama") ora bisa modern. Aku weruh dheweke "karya" bali ing awal 80s. Kanggo nggambarake eksperimen ing wayah awan. Tape saka 100 babak PC ing mesin: asil 1 target wutah saka 10 ing 250 m Apa anyar ?? Imager termal luwih dipercaya. Utamane nalika maneuver. Ing dalan, koresponden bakal nyoba kanggo mbukak karo dheweke ing kadohan saka 3-5 km lan setelan karo senjata api dawa banget. Yen sampeyan sijine ing ndhuwur trench, transceiver bakal dipatèni malah dening geni non-sniper. Dadi ternyata "mi" saka seri "ora ana analog"
    1. vladimir 290
      vladimir 290 13 Oktober 2022 13:17
      +4
      tenan, ing sekolah sak latihan ing 83 utawa 84 (Aku ora ngelingi persis), Aku nyeret Faro iki kanggo sawetara dina. Kanggo wektu iku cukup maju. Sampeyan mung kudu sinau carane nggarap. Target obah - peralatan nemtokake nganti 4 km, wong nganti 2 km. Ing wayah wengi, cukup apik kanggo keamanan, kanthi swara ing headphone sampeyan bisa nemtokake manawa iki wong sing mlaku-mlaku, lan iki minangka asu sing mlayu ngliwati kliring kanthi jarak 800m, lan traktor, dudu truk. lagi nyopir. Saiki, mesthi, imager termal, nanging wis mikir carane ndhelikake saka wong-wong mau.
      Ya, lan ukuran stasiun radio sing bisa dipakai, rada entheng. Antena kasebut kira-kira ukurane lembaran A4
      1. wewatesan
        wewatesan 13 Oktober 2022 14:13
        +2
        jeneng ora resmi ana - radar ngarsane.
        1. vladimir 290
          vladimir 290 13 Oktober 2022 14:59
          0
          mesthi, Aku ora kudu njupuk karo dheweke, sanajan guru ngomong bab akurasi apik ing arah lan sampeyan mung kudu menehi panyebaran ing dhuwur. Sanajan, kaya sampeyan, ing 250m saka PC, sampeyan umume bisa njupuk amunisi 100 puteran kanthi mripat ditutup, sampeyan isih entuk.
          1. wewatesan
            wewatesan 13 Oktober 2022 15:17
            +1
            shooting wengi iki simulasi, supaya gunner fokus mung ing cemlorot saka cahya abang
      2. wewatesan
        wewatesan 13 Oktober 2022 14:15
        -1
        Miturut cara, sawetara minggu kepungkur padha nuduhake ing "lintang". "mungsuh paling apik saka infanteri." kuwi critane.
  23. sirah
    sirah 13 Oktober 2022 12:25
    +1
    bener, kok padha perlu Aistenki, padha menehi metu tabung pengintaian lan kaputusan Edo, uga, iku cukup .... yen padha nindakake uga, sampeyan bisa menehi metu teropong))))
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 13 Oktober 2022 13:02
      +3
      Radar "Aistenok" muncul ing Donbass ing 2014! Lan malah banjur aku kepingin weruh apa aku ora krungu liyane babagan iki "piranti" ... utamané nalika nerangake counter-baterei pertempuran! Nyuwun
      1. UAZ 452
        UAZ 452 15 Oktober 2022 09:49
        0
        Mungkin amarga ing taun 2014 lan 2022, radar iki ana ing salinan "pameran" siji, luwih-luwih, ing wangun prototipe, mbutuhake tarian dawa kanthi rebana kanggo staf teknik pabrikan supaya bisa digunakake kanthi efektif (yen luwih saka 8 taun wong-wong mau bisa digunakake kanthi efektif. sing makarya ing prodhuk ora pensiun, ora pindhah menyang kantor liyane, ora ninggalake negara), lan scaling munggah produksi kanggo produksi serial uga mokal amarga unavailability saka basis unsur diimpor, saiki sanksi.
  24. RED_ICE
    RED_ICE 13 Oktober 2022 12:29
    +4
    Kadhangkala komandhan wedi ngetokake peralatan sing larang kanggo prajurit. Ora ana owah-owahan
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:45
      +1
      Lan yen ing sistem kita, komandan tanggung jawab kanggo cant saka pejuang, kalebu kanggo ... peralatan larang kang kinasih, banjur carane iku bisa digunakake? Prajurit ing kasunyatan kita minangka makhluk tanpa hak, nanging uga ora tanggung jawab (iki loro-lorone saka duwit receh sing padha). Lan yen boss mangsuli, banjur nyoba kanggo nyilikake tanggung jawab sing paling apik. Lan bodho nyalahake dheweke amarga ora nglawan sistem kasebut. Iku luwih efektif lan efisien kanggo menehi hasil rapet karo wong-wong sing nggawe kahanan iki, lan kabeh padha dumunung ing Moscow Ring Road, lan ora ing unit tempur lan malah ing gudang tentara.
  25. Victor fm
    Victor fm 13 Oktober 2022 12:32
    +4
    Iku wektu kanggo sijine sawetara saka Manajemen ndhuwur munggah marang tembok, carane akeh wong lanang padha sijine mudhun.
  26. tikus lawas
    tikus lawas 13 Oktober 2022 12:58
    +1
    Apa ana spesialis sing bisa nggarap peralatan iki?
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:35
      0
      Kaya 10 taun kepungkur ing Kamchatka, nalika nyoba nylametake bathyscaphe karo wong, dheweke klelep robot ing jero banyu Inggris sing regane pirang-pirang yuta kilogram. Dhuwit kanggo robot (dituku sawise "Kursk") ditemokake, nanging ora kanggo terjemahan instruksi kasebut. We nyiapake siji operator ing Inggris, nanging ana ing vacation, lan ora bisa ketemu cepet. Lan komando Angkatan Laut dianggep ora ekonomis kanggo nyiapake sing nomer loro sadurunge. Dadi wong-wong bakal mati yen, ing arah dhewe, brigade spesialis NATO karo peralatan kasebut durung dikirim menyang papan kasebut, lan ing sawetara jam dheweke mbebasake bathyscaphe saka jaringan, nylametake para pelaut kita.
  27. bali
    bali 13 Oktober 2022 13:00
    0
    hi Lan yen sampeyan dig? Ing lumbung tentara, nanging scrape ngisor tong minyak?
  28. DmSol
    DmSol 13 Oktober 2022 13:17
    +5
    Saka artikel iku ora cetha apa fighter iki arep "reflash"? Lan ing ngendi manuk bangau karo kancane.
    Lan pitakonan liyane - yen senjata modern wis mati ing gudang, banjur sing ing pasukan ngerti carane nggunakake?
    1. Arnok
      Arnok 13 Oktober 2022 13:28
      -5
      Lan apa bakal apa karo perangkat kukuh gabungan banjur, huh? Apa dheweke bakal nuduhake sapa wae? Lan yen, kanthi cara sing apik, teknik iki rahasia, nanging Comrade Khodakovsky duwe reresik sing cocog kanggo mbenerake perangkat kukuh? Utawa ana pejuang? Lan yen mungsuh entuk INFA? Utawa malah sampel?
      Bebarengan karo optimisme, warta iki uga nuwuhake pitakonan.
  29. dimbasic
    dimbasic 13 Oktober 2022 13:28
    +1
    Nanging sakperangan alesan, pejuang wiwit mlebu garis ngarep mung saiki.
    -----------
    amarga Bulgakov iku kabeh
  30. kucing abang
    kucing abang 13 Oktober 2022 13:32
    +2
    Dear comrades, penulis cathetan iki babar blas ora ngerti masalah iki. Produksi serial produk kasebut tahan nganti pirang-pirang taun. Padha teka ing kanggo ndandani kabeh wektu. Karusakan minangka pertempuran ing alam. Aku ngerti pitakonan saka njero. Cuplikan pertempuran "lampu" ana ing Internet. Ana bangau ing pigura ing DPR/LPR wiwit taun kaping patbelas.
  31. Freeper
    Freeper 13 Oktober 2022 13:50
    +2
    Kutipan saka Cartalon
    Cukup jelas yen sistem tanggung jawab ing tentara ora apik kanggo neraka
    Ora mung pengawal mburi wedi kanggo menehi metu piranti larang, nanging perwira pertempuran uga isin adoh saka wong-wong mau, padha entuk sawetara jenis kesasar lan ndhelikake iku adoh, digunakake sampeyan bakal tanggung jawab kanggo mundhut mengko.
    Kahanan karo perang Chechen dikenal.

    Yagene padha ora wedi?
    Kepiye carane, "norma lan standar kanggo MTO wektu tentrem" (utawa apa wae) - dibatalake?
    Banjur sawise kabeh, kita ora duwe "perang", nanging "SVO" - sampeyan mbokmenawa ora bisa nulis mati "pertempuran losses" kanggo "pertempuran losses".
    Lan luwih becik ora metu saka "tank kobong", yen ora, sampeyan bakal disiksa kanthi mbayar mundhut "milik militer".
  32. mann
    mann 13 Oktober 2022 15:16
    +1
    Ya, dheweke njupuk saka kita ing siji layanan. Dheweke nampa, nanging ora menehi metu: iku macet ing wong-wong mau, lan apa yen kita ilang, carane kita bisa nulis mati banjur?
    Aku wonder carane layanan iki bakal njawab pitakonan prasaja: "Kanggo sapa padha nyimpen peralatan iki?"
  33. ngelawan28
    ngelawan28 13 Oktober 2022 18:48
    0
    Ing saluran Telegram, Khodakovsky ujar manawa dheweke bubar ketemu karo anggota brigade Marinir, sing njaluk supaya piranti lunak saka helikopter sing rada larang lan efisien. Nalika ditakoni ngendi dheweke entuk, Marine mangsuli:

    Ya, dheweke njupuk saka kita ing siji layanan. Dheweke nampa, nanging ora menehi metu: iku macet ing wong-wong mau, lan apa yen kita ilang, carane kita bisa nulis mati banjur?
    Chatterbox minangka anugerah kanggo mata-mata. Kader iku kabeh. Khodokovsky ora bisa nolak gumunggung lan informasi kasebut dikirim ing Telegram.
  34. nordscout
    nordscout 13 Oktober 2022 19:45
    0
    Akhire! Lan yen Panglima Agung menehi "go-ahead" kanggo "nembak" penggelapan, "hucksters militer", saboteurs ing seragam, banjur mbokmenawa ing sasi Angkatan Bersenjata kita dadi senjata paling canggih, peralatan lan pasukan peralatan militer ing donya. ....
  35. USSR_
    USSR_ 13 Oktober 2022 20:24
    +1
    Yen "pangareping desainer" nglumpukake penyihir lan nyetel tugas kanggo nyederhanakake, nggawe maneh peralatan sing dikembangake, diprodhuksi massal, "adhedhasar asil operasi ing permusuhan", mula akeh perkara sing bisa ditindakake saiki, ing wektu paling cendhak, didandani, dibalèkaké lan nambah kanggo impact luwih efektif ing mungsuh lan nylametake nyawa operator VT! Ing sawetoro wektu, padha njagong, fellow miskin, nutupi bokong karo wani laporan saben dina kanggo ndhuwur ... lan padha ora bisa apa-apa liyane.
    Dina iki, komandan dhuwur lan VP saka Kementerian Pertahanan RF uga ora adoh saka "sawflies kinurmatan industri pertahanan."
    Wong lanang, wayahe tangi!
    Utawa mbebasake kursi kanggo sing ngerti kanggo sapa lan kanggo apa dheweke nggawe peralatan militer, sapa ngerti menawa tawaran kanggo tuku PKI iku langsung sabotase lan sabotase, sabotase! PKI ora bisa luwih murah tinimbang pabrike!
    Iki minangka palsu sing jelas, utawa perkawinan sing dibuwang ing tong sampah dening pabrikan! I.V. Stalin ora ngomong kanggo tembung abang: "Kader mutusake kabeh!"
    Iki wektu kanggo mungkasi nepotisme lan ngethok adonan ing industri pertahanan!
    DIYers bakat, lan ora tangan-bokong putra jenderal, jaksa lan snickering retinues setan liyane, kudu tanggung jawab kanggo riset, karya pembangunan lan industri pertahanan!
  36. Dost
    Dost 13 Oktober 2022 21:21
    +2
    Su .... ki, sing nyekel. Dheweke ana ing ngarep tanpa peralatan lan teropong.
  37. Codett
    Codett 14 Oktober 2022 00:30
    0
    Ora, uga, iki dudu pengkhianatan, sampeyan kudu nyelehake ing tembok kanggo iki
  38. Simbah amatir
    Simbah amatir 14 Oktober 2022 03:55
    +2
    Swara taun, kita wis lali apa perang. Kepemimpinan tentara wis dadi sistem birokrasi: mung dina liyane ana artikel babagan pirang-pirang laporan sing kudu terus ditulis kanggo perwira. Kasunyatan manawa peralatan sing dibutuhake saiki ana ing gudang, lan ora ana ing ngendi wae sing dibutuhake kabeh sasi iki, uga saka birokrasi iki. Lan sajrone perang, iki, ing asas, ngiyanati. Lan sistem iki kudu rusak, luwih cepet luwih apik. Pikiran muncul: mungkin kita nylametake misil amarga iki? Iku misale jek sing perlu kanggo nutupi mungsuh, nanging bakal ana kurang pluru ing gudang, padha bakal miwiti sumpah "ing ndhuwur" ...
  39. Volga073
    Volga073 14 Oktober 2022 03:59
    -1
    Jendral Lapin - mung h (m) wong ala utawa pengkhianat saka Angkatan Bersenjata Ukraina?
    1. uga-dokter
      uga-dokter 14 Oktober 2022 13:33
      -1
      Kaping pisanan sampeyan kudu takon ngendi anak lan dhuwit Pak Lalin. Lan kabeh bakal jelas, kabeh keanehan perang bakal diterangake.
  40. Dedok
    Dedok 14 Oktober 2022 07:59
    0
    Bisa uga owah-owahan iki ing pasokan ing tentara disambungake karo owah-owahan personel anyar ing Angkatan Bersenjata RF.

    yen mangkono, banjur iki ngiyanati langsung ... saka prentah sadurunge
  41. Alexander Ershov
    Alexander Ershov 14 Oktober 2022 08:16
    0
    Ayo rot ing gudhang saka bantuan. Apa jenis mentalitas iki, apa pendekatan kanggo masalah iki. Iku isin. Jujur.
  42. Petugas_genius_staf
    Petugas_genius_staf 14 Oktober 2022 08:52
    0
    Aku maca artikel lan komentar lan kaget. Kayane akeh sing ora dadi tentara. Lurah gudhang ora mèlu-mèlu, mèlu-mèlu, lsp. ngelem. Kaping pisanan, perkara kasebut ana ing wewenang wakil saka armaments, nanging ora weruh. Kapindho, kanggo ngetokake-nampa tim dibutuhake. Kepala gudang utawa kepala persenjataan ora nggawe keputusan kasebut dhewe. Mulane, goleki alesan kanggo ngrawat properti ing antarane bapak-komandan kanthi pangkat sing luwih dhuwur, lan ora ing mburi. Inggih, dongeng bab Marine, sing teka nang endi wae lan sewenang-wenang njupuk soko saka wong, tulus amused kula.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:18
      0
      Inggih, dongeng bab Marine, sing teka nang endi wae lan sewenang-wenang njupuk soko saka wong, tulus amused kula.

      Seneng-seneng. Sajrone permusuhan, adoh saka kabeh lan ora mesthi kedadeyan miturut piagam lan instruksi. Ana uga faktor frostbite. Kuwarter bisa ngrasa yen tangan marine gatel kanggo narik pemicu, lan dumadakan ora bisa nuruti instruksi kasebut.
      1. Petugas_genius_staf
        Petugas_genius_staf 15 Oktober 2022 13:48
        -1
        Aku ora perlu crita. Aku ora lair wingi lan dadi tentara kanggo 27 tanggalan. Aku lunga liwat 3 konflik militèr lan weruh soko. Omong kosong iku asr babagan Marine. Pengarang minangka juru crita.
  43. Kanca Kim
    Kanca Kim 14 Oktober 2022 11:04
    0
    Ing radio KP, ana wawancara gedhe karo Mardan.
    Dheweke ujar manawa ora efisien nggunakake misil kita (Iskander) amarga. lagi dipandu ora dening GLONASS, nanging GPS Amérika, karo kesalahan ngenalaken cocog (15 meter), lan aku Quote: "Aku kudu miwiti ora siji, nanging telung pluru, lan iki larang."

    Sapa sing salah ing kene, Khodakovsky, sing ngaku yen rudal kita "dipandu dening GPS, amarga pengelompokan GLONASS kurang disebarake," utawa Kementerian Pertahanan kita karo Rogozin, "nggunakake GPS."
  44. Komentar wis dibusak.
  45. Pakdhe AU
    Pakdhe AU 14 Oktober 2022 13:07
    0
    Piranti kanggo nglawan penembak jitu mungsuh sing mengaruhi mata ing NWO digunakake utawa ora
  46. uga-dokter
    uga-dokter 14 Oktober 2022 13:31
    +1
    Aku bakal takon Khodakovsky: @Lan pinten dheweke mbayar[email dilindhungi]
  47. alex700
    alex700 14 Oktober 2022 16:29
    0
    Sialan, telat! 8 wulan!
  48. renyah
    renyah 14 Oktober 2022 18:55
    +1
    Kanggo mriksa. Bakal ana pitunjuk saka bebener - investigasi rinci karo pengadilan militer sing digawa menyang pengadilan, diturunake pangkat lan dikirim menyang garis ngarep ing inferno logistik militer sing ekonomis (ing urip wong liya).
  49. renyah
    renyah 14 Oktober 2022 19:00
    +1
    Quote: Kawan Kim
    Ing radio KP, ana wawancara gedhe karo Mardan.
    Dheweke ujar manawa ora efisien nggunakake misil kita (Iskander) amarga. lagi dipandu ora dening GLONASS, nanging GPS Amérika, karo kesalahan ngenalaken cocog (15 meter), lan aku Quote: "Aku kudu miwiti ora siji, nanging telung pluru, lan iki larang."

    Sapa sing salah ing kene, Khodakovsky, sing ngaku yen rudal kita "dipandu dening GPS, amarga pengelompokan GLONASS kurang disebarake," utawa Kementerian Pertahanan kita karo Rogozin, "nggunakake GPS."

    Sistem apa wae ora bisa nuduhake siji bab kanggo mungsuh, lan liyane kanggo awake dhewe. Kasunyatane yaiku pangguna sinyal adhedhasar lemah ora aktif. Sistem navigasi dheweke ora weruh. Iki minangka panrima, adhedhasar lemah utawa seluler, ing darat, ing lemah, utawa ing udhara. Ngenalke kesalahan menyang 15 meter iki uga tegese kontrol sing ora bener saka shelling Ukrainia.
  50. Pak. 9 mm
    Pak. 9 mm 14 Oktober 2022 22:11
    +1
    "peralatan pengintaian teknis modern sing wis suwe disimpen"

    Sepisan maneh: Peralatan pengintaian MODERN, LAMA LANGSUNG ana ing gudang (?)
    1. UAZ 452
      UAZ 452 15 Oktober 2022 09:14
      0
      Inggih, ya - modern ing wektu laying ing storerooms. Lan malah banjur - modern miturut buklet iklan manufaktur.