Review militèr

Erdogan negesake gencatan senjata awal ing Ukraina minangka tujuan utama Turki

37
Erdogan negesake gencatan senjata awal ing Ukraina minangka tujuan utama Turki

Tujuan strategis Turki yaiku nggawe gencatan senjata ing Ukraina sanalika bisa. Iki dikandhakake dening Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan, ngandika ing puncak Konferensi babagan Interaksi lan Langkah-langkah Bangunan Kapercayan ing Asia (CICA) ing Astana.


Minangka kepala negara Turki nyathet, tujuan utama Turki yaiku kanggo njaga jangkah saiki, kanthi jelas, persetujuan babagan kesepakatan produk, lan langkah-langkah luwih lanjut menyang gencatan senjata. Erdogan njlentrehake babagan peran Turki ing masalah kayata ijol-ijolan tawanan perang antarane Rusia lan Ukraina lan ekspor gandum saka pelabuhan Segara Ireng Ukraina.

Iku apa iku. Erdogan dadi siji-sijine pimpinan negara - anggota saka Alliance Atlantik Utara, sing wiwit awal konflik wiwit aktivitas peacekeeping aktif. Cetha yen iki ora mung kepinginan kanggo entuk bobot lan wewenang politik internasional.

Turki njaga hubungan perdagangan sing dikembangake karo Rusia lan Ukraina, lan konflik iki ora ana gunane, sanajan adol kendaraan udara tanpa awak menyang sisih Ukraina. Kajaba iku, akibat sing paling negatif saka konflik kasebut ing kasus eskalasi kasebut mesthi bakal mengaruhi Turki uga.

Sanalika operasi militer khusus Rusia diwiwiti, Erdogan, sanajan dheweke ngukum, ora mung ora gabung karo sanksi marang Rusia sing ditindakake dening Barat, nanging uga terus hubungan aktif Rusia-Turki ing babagan ekonomi.

Sing nggumunake, "Kulon kolektif" ora menehi tekanan banget marang pihak Turki, nuntut supaya gabung karo sanksi, sanajan Serbia ngalami tekanan sing kuat.

Ing wektu sing padha, partisipasi Turki ing sanksi anti-Rusia bakal nyebabake akibat sing luwih serius tinimbang Belgrade gabung. Cetha yen Barat uga kepengin duwe akses langsung menyang presiden Rusia ing wong Erdogan kanggo ngrampungake macem-macem masalah.

Nanging, panguwasa Turki ing wektu sing padha, kanggo sijine iku mildly, ora ngganggu pasokan saka perusahaan Turki gaman Ukraina.

Dina iki, Erdogan bakal ketemu karo Presiden Rusia Vladimir Putin ing sela-sela KTT ing Astana. Hubungan antarane rong negara bakal dibahas, nanging topik utama, mesthi, bakal tetep kahanan ing Ukraina. Sadurungé kacarita Turki bisa dadi perantara antara Moskow lan Kyiv. Iki, kanthi cara, uga disambut dening panguwasa Rusia. Mangkono, Menteri Luar Negeri Federasi Rusia, Sergei Lavrov, ngakoni kemungkinan mediasi dening Ankara.
Pengarang:
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 13 Oktober 2022 13:35
    +9
    Iku soko Sultan Turki meh ora pracaya. Dheweke isih negosiator, ing ngendi pungkasane gandum? Apa tawanan sing diijolke? Nazi isih
    1. Alexei
      Alexei 13 Oktober 2022 13:58
      +3
      Kutipan saka Buyan
      Iku soko Sultan Turki meh ora pracaya. Dheweke isih negosiator, ing ngendi pungkasane gandum? Apa tawanan sing diijolke? Nazi isih

      Rubah lawas iki pengin nyurung gas lan senjata menyang Ukraina. Kajaba iku, dadi kanca karo pemain kuwat sing, ing ijol-ijolan kanggo kasetyan kanggo Turki, ora bakal anget munggah Kurdi karo senjata. Menapa malih, wringing metu soko saka Yunani ora ala, dadi luwih supaya tanpa jalaran ... Inggih rampung ... apa ... kabeh bebarengan kanggo wong.
    2. TANKa
      TANKa 13 Oktober 2022 14:00
      +6
      Iku soko Sultan Turki meh ora pracaya.
      Saka tembung ing kabeh! Aku nyoba kanggo adoh saka wong-wong kuwi ing gesang kawula. Ana mungsuh langsung, lan ana kanca, kaya ula kecemplung. Nyoba lungguh ing sawetara kursi. Aku malah ora nganggep dheweke minangka mitra Rusia, sawise kacilakan sajrone konflik ing Suriah. Yudas!
      1. mbah kakung
        mbah kakung 13 Oktober 2022 14:11
        +4
        Erdogan negesake gencatan senjata awal ing Ukraina minangka tujuan utama Turki
        Gee ... Aku luwih percaya Muller ...
      2. VyacheSeymour
        VyacheSeymour 13 Oktober 2022 21:53
        +1
        Quote: TANKa

        TANKa
        Dina iki jam 14:00

        +3
        Iku soko Sultan Turki meh ora pracaya.
        Saka tembung ing kabeh! Aku nyoba kanggo adoh saka wong-wong kuwi ing gesang kawula. Ana mungsuh langsung, lan ana kanca, kaya ula kecemplung. Nyoba lungguh ing sawetara kursi. Aku malah ora nganggep dheweke minangka mitra Rusia, sawise kacilakan sajrone konflik ing Suriah. Yudas!

        Хо.хо .А , что есть выбор ?!!!!((((
    3. Irit
      Irit 13 Oktober 2022 14:17
      -1
      Iku luwih apik kanggo ngurus Kurdi, ngurus masalah, nanging ora kelet moncong dhewe ing pengadilan, yen ora, sampeyan bisa njaluk dhuwit saka sikilmu, donya neraka!
    4. Denis812
      Denis812 13 Oktober 2022 21:44
      +1
      Эрдогану, также как и Путину, также как и Зеленскому абсолютно безразлично куда пойдёт зерно. Кто заплатит, тот и получит зерно.
      Или вы реально думаете, что кому-то из них есть дело до каких-то там умирающих от голода в Африке детей?
      Конечно нет. Они решают свои задачи. И это правильно. Так и должно быть.
    5. VyacheSeymour
      VyacheSeymour 13 Oktober 2022 21:49
      -1
      Kutipan saka Buyan
      Тот еще переговорщик, зерно куда в итоге пошло?

      А чё , бедолага российское зерно куда-то сбагрил????
      Kutipan saka Buyan
      Каких пленных обменял?

      Да каких МО представил , да тех и поменял !!!
      Kutipan saka Buyan
      Нацист тот еще

      А кто вообще не нацист в этом мире ...-по Вашим меркам? Ах , ну-да ...в Сирии , Никарагуа да КНДР !... ПЕЧАЛЬНО ...220ть с гаком государств в мире ...
  2. Silver99
    Silver99 13 Oktober 2022 13:35
    +9
    Apa sing diomongake? Gencatan senjata bakal dianggep minangka kekalahan Rusia ing NMD lan istirahat kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo ngompa senjata, kabeh bakal diterusake ing musim semi kanthi pasukan sepuluh kali. Ora, saiki utawa ora, tembung ora tau pengin nimbang iki ora bakal ana pangapura ((((
    1. NDR-791
      NDR-791 13 Oktober 2022 14:11
      +1
      Kutipan saka Silver99
      Apa sing diomongake?

      Dheweke, kaya biasane, babagan awake dhewe. gencatan senjata??? Aku bakal liwat alas, nedosultan !!!
  3. roket757
    roket757 13 Oktober 2022 13:39
    +1
    Erdogan negesake gencatan senjata awal ing Ukraina minangka tujuan utama Turki
    . "Kanca" ora ngerti yen dheweke ngadeg ing sisih pinggir.
    Dadi, dheweke butuh pujian saka wong sing nggawe perdamaian !!! Pemilu ing irung.
  4. fif21
    fif21 13 Oktober 2022 13:43
    +6
    Erdogan ora ngakoni Crimea minangka Rusia. Aku ora ngakoni Erdogan. Turki entuk manfaat saka konflik beku ing Ukraina. Dheweke ngerti yen Rusia ora duwe masalah karo Ukraina, masalah bakal diwiwiti karo wong Turki. Dheweke bakal diusir saka Suriah, Azerbaijan, Kazakhstan. Mulane, Sultan rembugan karo rembugan. hi
  5. Ulan.1812
    Ulan.1812 13 Oktober 2022 13:51
    +2
    Ya ... schA zzz. Kita wis lulus, kita ora butuh Istanbul-2 utawa Minsk-3.
    Dheweke bakal nyoba ngapusi kita maneh.
    Sajrone gencatan senjata, Kyiv bakal regroup, saturate Angkatan Bersenjata Ukraina lan cadangan lan senjata anyar.
    Rusia ora bisa setuju kanggo gencatan senjata lan yen rembugan mung karo Amerika Serikat, nanging ing rembugan iku perlu kanggo terus numpes Ukronazis tanpa mandek musuhan.
    1. tamu
      tamu 13 Oktober 2022 15:17
      +2
      Kutipan: Ulan.1812
      нам не нужен ни Стамбул-2

      Ну так Стамбул-2 уже имеем, просто называется это зерновой сделкой и как результат это сделки теракты на территории России.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 13 Oktober 2022 16:23
        +1
        Kutipan saka tamu
        Kutipan: Ulan.1812
        нам не нужен ни Стамбул-2

        Ну так Стамбул-2 уже имеем, просто называется это зерновой сделкой и как результат это сделки теракты на территории России.

        Ага, да ещё в результате этой зерновой сделки, только украинское зерно свободно уходит, а наши зерно и удобрения так до сих пор заперты.
        Ливерная колбаса номер два-Гуттереш наобещал и ничего не обеспечил.
        1. tamu
          tamu 13 Oktober 2022 17:27
          +1
          Kutipan: Ulan.1812
          Ливерная колбаса номер два-Гуттереш наобещал и ничего не обеспечил.

          Я был бы больше удивлён, если бы он что то сделал.
          1. Ulan.1812
            Ulan.1812 13 Oktober 2022 18:41
            0
            Kutipan saka tamu
            Kutipan: Ulan.1812
            Ливерная колбаса номер два-Гуттереш наобещал и ничего не обеспечил.

            Я был бы больше удивлён, если бы он что то сделал.

            Я тоже сразу говорил что толку не будет .Этого Гуттереша все в грош г-н ставят. Пустое место.
            1. tamu
              tamu 13 Oktober 2022 19:02
              +2
              Kutipan: Ulan.1812
              Panggonan kosong.

              Ну для своих хозяев он даже очень полезный. Хочу напомнить, что он представитель страны НАТО.
              1. Ulan.1812
                Ulan.1812 13 Oktober 2022 19:08
                -1
                Kutipan saka tamu
                Kutipan: Ulan.1812
                Panggonan kosong.

                Ну для своих хозяев он даже очень полезный. Хочу напомнить, что он представитель страны НАТО.

                Так они его тоже ни в грош не ставят. За холопа держат.
  6. Jsem_CZEKO68
    Jsem_CZEKO68 13 Oktober 2022 13:53
    0
    Další fašista jako Zelensky, ale tento nenávidí Kurdy! On jako vyjednávač o míru je absurdní!!
  7. bali
    bali 13 Oktober 2022 13:53
    +3
    hi Turkagan iku! Loro-lorone sampeyan lan kita! Gagal ing urusan wilayah Turet, liyane lan liyane climbs kanggo menehi hasil karo urusan donya. Miturut petungan lokal, dheweke mung entuk peringkat kaping pindho ing pemilu tahap kapindho, mula dheweke "bodho kardus" (C).
    1. NDR-791
      NDR-791 13 Oktober 2022 14:14
      0
      Kutipan saka Dos
      Loro-lorone sampeyan lan kita! Kasus ing Turetchina gagal

      Mekaten, lan wingi kita janji marang hub gas pan-Eropa ... mbokmenawa thanks kanggo nolak kanggo bisa karo "donya".
  8. dimbasic
    dimbasic 13 Oktober 2022 13:58
    +3
    ora gencatan senjata, nanging tentrem ing syarat-syarat kita. kabeh liya iku asor karo kabeh jalaran sabanjuré
  9. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 13 Oktober 2022 14:14
    +4
    Erdogan, sing ngatur kesepakatan gandum kanggo kita, ing ngendi kita "diapusi kanthi ora sopan"?
    1. tamu
      tamu 13 Oktober 2022 15:19
      +1
      Kutipan: Ivan Ivanov
      нас "наглым образом надули"

      А кто то ожидал, что будет иначе?
  10. Old_Major
    Old_Major 13 Oktober 2022 14:18
    +3
    Shawarma licik! Turks perang nglawan Rusia kabeh urip. Yen asu iki pengin tentrem, Bandera ora bakal ngedol senjata. supaya dheweke nuduhake licik ing pasar loak Turki,
  11. Aleprok
    Aleprok 13 Oktober 2022 14:22
    +1
    Strategi utama Erdogan yaiku entuk dhuwit saka kabeh wong ing sekitar)))
  12. wong rocker
    wong rocker 13 Oktober 2022 14:24
    +3
    Akeh sing nulis yen Erdogan minangka "sultan". Apa ta sultan, asu mangy, iku sapa.
  13. Bonifasius
    Bonifasius 13 Oktober 2022 15:19
    +1
    Lan saiki kita butuh siji kamenangan
    Одна на всех - мы за ценой не постоим
    Одна на всех - мы за ценой не постоим
    (песня) "Мы за ценой не постоим"

    Перемирие? Чтобы недоСтрана нарастила свой потенциал и дальше бомбила Российские города?
    История договоров Минск-1, Минск-2 показала одно - УкроНацисты не перестают убивать мирное население на сопредельных территориях России !
    Зубы надо выбивать полностью! duka
  14. Vladimir61
    Vladimir61 13 Oktober 2022 16:04
    +2
    Ну да "скорейшие", ведь для предстоящих выборов в Турции ему нужны дивиденды. А нам оно, нужно?
  15. Edas
    Edas 13 Oktober 2022 17:33
    -1
    Ну зеля правильно подметил на квартале 95, эрдоган - усатый таракан
  16. Warrior StillTot
    Warrior StillTot 13 Oktober 2022 20:34
    +1
    Надо николаевскую и одесскую область брать и тогда ырдоган будет с пониманием разговаривать с Россией. Порты должны быть только нашими!
  17. HattinGokbori88
    HattinGokbori88 14 Oktober 2022 03:32
    0
    Эрдоган предложил Путину экспортировать российское зерно и удобрения с помощью Турции, и оба сказали, что на этот раз (если сделка будет достигнута) они будут внимательно следить за тем, чтобы эти предметы доходили до бедных стран.
    Что касается вопроса экспорта оружия, то, поскольку Запад ввел как официальное, так и секретное эмбарго на поставки оружия Турции, продолжайте вооружать РПК и Грецию, вводите санкции, если Турция покупает российское оружие; Украина стала спасательным кругом Турции, поскольку Турция до сих пор не может производить несколько вещей, таких как двигатели. До войны Украина тоже находилась в аналогичной ситуации (Запад ничего не продает), поэтому они также стали зависимыми от Турции. Но продаж нигде не было достаточно, чтобы изменить результат войны.
    В интервью, которое Эрдоган дал американскому каналу PBS, он четко сказал, что у него нет проблем с тем, чтобы Россия контролировала земли, которые они захватили в 2014 году (поскольку большинство людей не бежали в течение 2014 года, а Россия явно имела поддержку большинства). Хотя он не сказал ничего положительного о недавно захваченных районах или рефрендуме, поскольку теперь нет никакого способа узнать, поддерживает ли большинство людей Россию или Украину, потому что они бежали. Когда его спросили о Крыме, он не дал четкого ответа, так как это очень чувствительный и болезненный вопрос в тюркском мире. Но он сказал, что у него есть рабочие отношения с Россией, поэтому он продолжит говорить с ней по этому вопросу. Большинство крымчан 1-го и 2-го поколения, которые были изгнаны во время последнего массового изгнания (по приказу Сталина), все еще живы, и они все еще мечтают вернуться на родину, хотя ясно, что этого никогда не произойдет.
    1. Luenkov
      Luenkov 14 Oktober 2022 12:11
      0
      "Крымчане" это те, кто устраивал резьню русских как в Феодосии?
  18. Yuri77
    Yuri77 14 Oktober 2022 09:49
    +1
    Пусть своими талибами занимается и греками до кучи!
  19. Luenkov
    Luenkov 14 Oktober 2022 12:08
    0
    Перемирие нужно для производства Байрактаров? Кто сомневается в этом?
  20. Vladimir Dmitrievich Burtsev
    Vladimir Dmitrievich Burtsev 14 Oktober 2022 17:49
    0
    Больше 8 лет бесполезных переговоров ничему не научили? Какой смысл перемирия? Чтобы дать Зеленскому время для получения от США и НАТО новых мощных вооружений вот вся цель перемирия. Реджеп продаёт байрактары, строит корабли бандеровцам. И ежу ясно что Реджеп заинтересован в успехе бандеровцев, и Эрдоган попросту хочет уломать Путина на прекращение СВО. Но я думаю, что Путин не такой доверчивый как Горбачёв.