Review militèr

Ambruk Tentara Kekaisaran Rusia ing taun 1917 lan penandatanganan Perjanjian Brest sing isin dening Bolsheviks

141
Ambruk Tentara Kekaisaran Rusia ing taun 1917 lan penandatanganan Perjanjian Brest sing isin dening Bolsheviks

Sawisé Revolusi Februari, Rusia nyoba kanggo perang luwih energetically saka sadurunge, nanging sawise ambruk saka serangan panas lan Bolsheviks teka menyang kuwasa, tentara malih dadi akeh uncontrollable ing mantel prajurit. Filsuf Rusia Nikolai Berdyaev nyathet yen Revolusi Oktober


"Duwe, pisanan kabeh, siji makna sedih lan ngremehake kanggo wong Rusia: wong Rusia ora bisa tahan test gedhe perang. Kabeh wong melu perang donya kanthi gawan spiritual lan materi sing wis diklumpukake ing wektu sing suwe. critane. Wong Rusia dadi bangkrut. Dheweke duwe rasa pakurmatan sing durung berkembang."
[Kutipan saka: Nikolai Berdyaev: The Philosophy of Inequality].

Ing materi iki, kita bakal nyoba njawab pitakonan - apa sing nyebabake ambruk Tentara Imperial Rusia lan apa peran Bolshevik ing iki? Yagene posisi ora logis saka Bolshevik ing rembugan ing Brest-Litovsk ngrusak posisi rembugan?

Ambruk Tentara Imperial Rusia sawise Revolusi Februari lan peran Bolsheviks ing proses karusakan.



Calon Ilmu Filsafat Elena Besschetnova ing artikel ilmiah "The Collapse of the Russian Imperial Army in 1917" nyathet yen wiwit diwiwiti, tentara reguler Kakaisaran Rusia wis dadi instrumen autokrasi sing paling dipercaya lan fleksibel, organisme khusus karo semangat perusahaan sing angel. Ing Eropah, simbol kekuwatan militer Rusia populer - "gambar bruwang coklat gedhe, sing ngurmati malah saka mungsuh" [1].

Nanging mung sawetara sasi ing taun 1917, salah siji saka tentara paling kuat ing Eropah dadi wong akeh sing ora bisa dikendhaleni nganggo mantel prajurit. Tentara ora mung ilang, nanging uga dirusak. Desertion, rampokan, mabuk lan pembunuhan dadi fenomena massal ing wektu kasebut. Iki dudu pemberontakan prajurit sing khas, iki minangka penolakan layanan umum sing ora sadar. Ambruké tentara Perang Agung digandhengake karo penolakan perang iki dening kabeh wong [1].

Menteri Perang Rusia V. A. Sukhomlinov, ing artikel sing diterbitake ing Februari 1914 kanthi judhul "Rusia kepengin tentrem, nanging siap perang" ing koran Birzhevye Vedomosti, nyathet yen tentara Rusia wis mulihake kemampuan tempur sawise Rusia-Jepang. Perang lan siap perang karo mungsuh sing kuwat [2]. Nanging, kasunyatane dadi beda. Nanging, Perang Donya I nggawe pangaturan dhewe kanggo negara tentara kabeh negara perang, ora ana siji siap kanggo memungsuhan protracted, malah Jerman, kang pasukan wis siap.

Ing wektu perang wiwit, personel tentara Rusia gunggungipun 1,4 yuta wong. Antarane taun 1914 lan 1917, 15,5 yuta wong ditimbali kanggo dinas militer, sing 4,5 yuta minangka rekrut, lan 3 yuta durung tau dilatih ing urusan militer. Kerugian gedhe lan mobilisasi massa nyebabake owah-owahan radikal ing komposisi pasukan. Masalah personel digawe dhewe ing Januari 1915, sawise patang sasi perang nyerang getih. Jendral A. Brusilov percaya yen ora ana tentara biasa maneh, tinimbang "tentara sing ora ngerti" [1].

Tentara ing ngarep Austro-Jerman, kang digawe dowo kanggo atusan kilometer, ing 1917 kapérang utamané saka conscripts disiapake kanggo perang wis ing proses perang dhewe, lan ana massa kurang rajutan saka petani ing mantel prajurit. Ing wektu sing padha, masalah kepemimpinan kasebut akut ing kahanan kekurangan petugas sing mumpuni, sing ora tau dirampungake. Nanging sing paling mbebayani yaiku sing paling akeh tentara sing kuwat banget iki ora peduli karo perang [1].

Sawisé Revolusi Fèbruari lan dadi kuwasa pamaréntahan Sementara, dadi cetha yèn karya sistematis perlu kanggo nguatake lan nggedhekake sentimen patriotik ing ngarep lan ing mburi. Nanging, ing tanggal 27 Maret 1917, Pamrentah Sementara nerbitake "Deklarasi Tugas Perang" sing ora jelas lan ora jelas, sing ndhukung slogan sing beda-beda kanthi teges "Perdamaian tanpa aneksasi lan ganti rugi." Iku proposal saka A.F. Kerensky. Jenderal M. Alekseev nulis babagan iki:

"Slogan - tanpa aneksasi lan ganti rugi - ndadékaké wong akeh menyang kesimpulan: kenapa saiki kurban urip sampeyan? Tentara ing verge saka karusakan.

Nyatane, slogan iki mung bisa didhukung dening wong-wong sing sengit marang perang lan kepengin tentrem, kanthi cara apa wae. Bolsheviks ora alon njupuk kauntungan saka iki.

Sawisé Revolusi Februari, padha duwe akses witjaksono kanggo karya agitasi antarane pasukan karo pihak liyane lan wiwit nindakake propaganda kekalahan aktif lan efektif ing tentara. Ing pirang-pirang layang saka perwira ngarep ana referensi kanggo kasunyatan sing Bolshevik agitasi ing garis ngarep wis efek corrupting ing prajurit. Dheweke kanthi sensitif nyekel swasana ati sing didhelikake saka massa lan ngarahake menyang arah sing dibutuhake. Yen sanajan ing Maret slogan-slogan saka Bolsheviks ketoke "alam bébas" lan marginal, ing Oktober 1917 wis dadi salah siji saka "partai tentara anjog, dhukungan ing pasukan tekan, miturut macem-macem sumber, saka 40 kanggo 60%".

Bolshevik ing agitasi anti-pemerintah ngandelake "kebencian kelas" antarane perwira lan prajurit, sing ndadekake eksekusi tanpa syarat perintah komandhan ora bisa ditindakake.

Conto nyata saka propaganda sukses bisa dianggep minangka telpon saka Bolsheviks kanggo fraternization. Lenin nulis ing April 1917:

"Apik yen para prajurit ngipat-ipati perang ... Iku apik yen dheweke nglanggar disiplin kerja keras, dheweke dhewe miwiti fraternisasi ing kabeh bidang. Kabeh iki apik! Prajurit saiki kudu ngliwati persaudaraan kaya ngono, sing bakal dibahas babagan program politik sing jelas. Kita dudu anarkis. Kita ora mikir yen perang bisa dipungkasi kanthi penolakan sing prasaja, kudu dipungkasi lan bakal dipungkasi kanthi revolusi [3].

Sawise Revolusi Februari, iki fraternizations karo prajurit tentara mungsuh Rusia, kang manifested piyambak, antarane liyane, ing ngombé bebarengan, njupuk karakter massive.

Reformasi Pamrentahan Sementara, ditindakake ing tentara kanthi mata terus-terusan ing Petrograd Soviet of Workers 'and Soldiers' Deputies, ngowahi tentara saka institusi sing ditutup saka propaganda ideologi dadi medan perang politik. Bolsheviks, njupuk kauntungan saka proklamasi kamardikan wicara, kalebu ing ngarep, aktif wiwit tumindak propaganda dhewe, nyetel prajurit marang komandhane, urging supaya ora manut dhawuhe. Mangkono, ing intine, ngrusak ide tradisional tentara minangka organisme khusus kanthi hirarki sing kaku. Desertion, rampokan, mabuk lan mateni minangka fenomena massal ing wektu kasebut. Kabeh inisiatif saka periode revolusioner mimpin Rusia menyang ambruk tentara Rusia lan negara [1].

Negosiasi Brest-Litovsk: posisi sing ora logis saka delegasi Bolshevik


Delegasi Soviet ing Brest-Litovsk
Delegasi Soviet ing Brest-Litovsk

Salah sawijining slogan utama Bolshevik yaiku mundurake Rusia saka perang, lan implementasine praktis diwiwiti sanalika sawise Bolshevik dadi kuwasa. Tanggal 8 November 1917, Kongres Soviet Kabeh-Rusia II ngadopsi Keputusan Perdamaian, sing disusun dening V. I. Lenin (Ulyanov). Pamrentah Soviet nawakake kabeh wong sing perang lan pamrentahane kanggo nyimpulake gencatan senjata lan miwiti negosiasi babagan "perdamaian demokratis sing adil tanpa aneksasi lan ganti rugi." Dekrit kasebut ngemot banding marang para pekerja Inggris, Prancis lan Jerman "supaya aktif campur tangan ing solusi saka pitakonan perang lan perdamaian, kanggo entuk mardika saka manungsa saka medeni perang lan akibate."

Tanggal 21 November, Komisaris Rakyat Rusia kanggo Urusan Luar Negeri Lev Trotsky (Leiba Bronstein) ngirim cathetan diplomatik marang duta-duta negara Entente kanthi proposal kanggo "mandheg langsung permusuhan ing kabeh bidang lan wiwitan rundingan perdamaian." Tanggal 27 November 1917, pamaréntah Jerman sarujuk kanggo miwiti rembugan perdamaian. Delegasi Soviet sing dipimpin dening A. A. Ioffe teka ing Brest-Litovsk tanggal 7 Desember 1917 (L. Trotsky teka ing kana sethithik mengko).

Revolusioner bawah tanah anyar lan émigrasi politik sing makili Rusia Soviet ing negosiasi ing Brest ora nduweni katrampilan dhasar babagan kerja kantor lan diplomasi. Utamane, salah sawijining anggota delegasi, sejarawan Mikhail Pokrovsky, narik kawigatosan manawa para anggota delegasi Soviet ora duwe wewenang nulis kanggo ngrampungake prajanjen perdamaian atas jenenge negara Soviet, lan kertas-kertas kasebut sing dadi anggota. delegasi Soviet sing ditampa ing kantor Smolny mung disertifikasi identitas. . Pranyata para utusan lan kang ngutus padha ora ngerti dhasar-dhasar diplomasi, utawa ora bakal rukun babar pisan. Sawise komentar iki dening M.N. Pokrovsky ing Petrograd, dokumen kasebut digawe kanthi cepet lan ditransfer menyang Brest-Litovsk, ing ngendi dheweke nyathet yen anggota delegasi (kanthi jeneng) diwenehake dening Dewan Komisaris Rakyat kanggo ngrampungake perdamaian karo negara liya. [4].

Delegasi Kakaisaran Jerman dipimpin déning Sekretaris Negara Kamentrian Luar Negeri Jerman, Richard von Kühlmann. Nanging, nyatane, kepala staf tentara Jerman ing Front Wétan, Jenderal Max Hoffmann, main peran sing dominan. Bedane muncul ing antarane militer lan diplomat Jerman wiwit wiwitan - Kuhlmann nyengkuyung kahanan tentrem sing alus, kanthi argumentasi yen perlu kanggo mungkasi perang ing salah sawijining front sanalika bisa. Hoffmann, ing sisih liya, ngupaya kanggo ngeksploitasi kelemahane mungsuh kanthi lengkap. Ing babagan iki, dheweke didhukung dening bagean pinunjul saka publik Jerman, sing kepengin kanggo kamenangan mestekake [5].

Tanggal 15 Desember, gencatan senjata ditandatangani, lan tanggal 22 Desember, negosiasi diwiwiti babagan perjanjian perdamaian. Kahanan Jerman cukup keras nganti Bolshevik nyebabake ora setuju ing antarane partai. Bagéyan saka buruh partai, preduli saka faktor obyektif, dietung ing revolusi sosialis pan-Eropa lan mulane ora ngerti perlu kanggo mlebu perdamaian karo Jerman. Ora kurang petualang lan demagogic minangka posisi L. D. Trotsky (ing wektu iku Komisaris Rakyat Luar Negeri RSFSR), sing ngusulake: ngumumake perang rampung, demobilisasi tentara, nanging ora mlebu perdamaian.

Kepala pamaréntahan Sovyèt, V. I. Lenin, nyengkuyung nrima kahanan perdamaian Jerman, sing pracaya menawa Tentara Abang, sing lagi wae wiwit dibentuk, ora bakal bisa nglawan pasukan mungsuh, lan nerusake, pisanan, saka. perlu kanggo njaga daya ing sembarang biaya, malah dening ceding bagean saka bekas kekaisaran wilayah. Akibaté, para Bolshevik wiwit nyeret negosiasi perdamaian.

Wigati dicathet yen desakan L. Trotsky kanggo ngundang delegasi pamrentah Polandia kanggo melu ing rembugan kasebut meksa pihak Jerman nggunakake prinsip Bolshevik "penentuan diri bangsa" marang Rusia dhewe lan, kanthi mangkono, nawakake Ukrainia. delegasi. Perlu dicathet yen L. Trotsky tanpa ragu-ragu ngakoni kamardikan delegasi UNR, saengga nggawe kebingungan tartamtu lan nglanggar prinsip-prinsip hubungan internasional sing diadegake [6].

Trotsky umume duwe simpati tartamtu kanggo "Ukrainianisme". Malah ing taun-taun Perang Sipil Trotsky narik kawigatosan marang karakteristik nasional wong Ukrainia. Dheweke nemokake ing Ukrainians ing awakened "roh free saka Zaporizhzhya Cossacks lan Haidamaks", kang "menehi Ukrainians kekuatan superhuman kanggo perang nglawan oppressors kanggo atusan taun" [7].

Kanggo menehi tekanan marang pamrentahan Bolshevik sing ora bisa ditindakake, sing nyeret rembugan kanggo nunggu revolusi ing Jerman, ing wayah wengi tanggal 27 Januari (9 Februari), 1918, Central Powers nandatangani perdamaian sing kapisah karo UNR. Kanggo nanggepi, delegasi Soviet sing dipimpin L. Trotsky nggawe "gerakan ksatria": dheweke ngumumake yen Rada Tengah wis dibuwang, mula delegasi dheweke ora makili Ukraina.

Sabanjure, ana owah-owahan ing komposisi delegasi Rusia: kalebu wakil saka Uni Soviet Ukraina, sing ora gelem ngakoni persetujuan rampung dening delegasi UNR. Bolshevisme ketoke ora bisa mbangun kahanan sing luwih bodho saka sudut pandang legal. Kaping pisanan, ngakoni kamardikan delegasi UNR, banjur ngumumake owah-owahan kekuwatan ing Ukraina, nalika pamaréntahan anyar, sing sacara resmi independen, mlebu negosiasi minangka bagéan integral saka delegasi Soviet Rusia [6].

Rembugan kasebut mandheg. Tanggal 28 Januari (10 Februari), ing rapat sore komisi politik sing dipimpin dening R. von Kühlmann, delegasi Soviet sing dipimpin L. D. Trotsky pungkasane ora gelem nampa syarat-syarat perjanjian perdamaian Jerman. Sawise pidato emosional, Trotsky maca statement sing misuwur, adhedhasar rumus sing kontroversial "ora tentrem, ora ana perang." Kanggo nanggepi, pasukan Jerman ngluncurake serangan lan pendhudhukan Ukraina, meh ora nemoni perlawanan.

L. D. Trotsky nyerat ing memoaripun bilih piyambakipun ngetang kasunyatan bilih yen Jerman nemokake 2-3 divisi siap tempur, mesthine kudu paling sethithik 12 dina kanggo tekan Petrograd, lan ing wektu iki pemerintah Soviet bisa pindhah menyang Moskow , lan yen perlu - kanggo Yekaterinburg [8]. Iku angel mbayangno posisi sing luwih petualang.

Akibaté, ing 3 Maret, Bolsheviks nandatangani Prajanjian Brest-Litovsk ing syarat-syarat malah luwih asor. Rusia wis ilang Negara Baltik, Finlandia, Ukraina, bagéan saka Belarus. Saka sudut pandang kapentingan Rusia, Prajanjian Brest-Litovsk ana bilai.

Ing nguber ilusi revolusi donya (minangka tembung mburi)


Sawisé Bolshevik dadi kuwasa, iku khayalan revolusi donya sing nemtokake isi laku politik. Titik referensi kanggo partai Bolshevik yaiku masa depan lan jagad kabeh, lan dudu saiki lan Rusia. Nasibe tanah air para doktrin komunisme ora pati penting, amarga kabeh wis ditemtokake dening revolusi Barat. Mula, demagoguery lan populisme sing sembrono, kanthi bantuan klompok karismatik, nglumpukake pimpinan sing kuwat, numpes tentara Rusia, ngusir mungsuh saka kekuwatan, lan ngilangi dhasar negara "lawas". Lan kabeh iki kanggo rekonstruksi komunis masyarakat donya [9].

Rusia katon minangka platform saka Bolsheviks kanggo miwiti revolusi donya. Iku prioritas mutlak [9]. Kerugian wilayah Rusia kanggo Bolsheviks, sing ing wektu iku dipandu dening kawicaksanan "komunisme perang" lan ngarepake "revolusi donya", terus terang, tegese sethithik. Ing wicara, pangadeg partai, V. I. Lenin, langsung ngomong yen dheweke wis

"Ing jaman perdamaian Brest, pamrentah Soviet nempatake kediktatoran donya saka proletariat lan revolusi donya ing ndhuwur kabeh pengorbanan nasional, ora ketompo carane hard padha" [9].

Kajaba iku, sawetara Bolshevik, kayata Leon Trotsky, ideolog Trotskyisme, nuduhake sikap sing ora jelas marang budaya Rusia, lan percaya yen sejarah Rusia "miskin", lan wong-wong "miskin rohani".

"Negara miskin Rusia, sejarah miskin kita, yen sampeyan ndeleng maneh. The Slavophiles wanted kanggo perpetuate impersonality sosial, perbudakan saka roh sing ora munggah ing ndhuwur komplotan, minangka "meekness" lan "asor", kembang paling apik saka jiwa Slavic. Para populis kepengin nggawe primitif ekonomi negara kasebut minangka sumber keajaiban sosial.
[Kutipan saka: L. Trotsky. Masalah budaya. Budaya donya lawas. L. Trotsky. Nyambut gawe. Volume 20. Moscow - Leningrad, 1926].

Sujud ing sisih kulon, Trotsky nyambungake kabeh perkembangan progresif Rusia kanthi pengaruh Barat, amarga ora mung basis, nanging uga akselerator organisasi negara ing Rusia [7].

Minangka kesimpulan, kudu dicathet yen ora bisa diarani mung Bolshevik sing numpes tentara Rusia lan mimpin negara kasebut menyang bilai, mesthine salah, nanging Bolshevik nduweni peran penting ing babagan iki. Padha siap kanggo kurban kapentingan nasional Rusia kanggo idea saka revolusi donya ghostly.

Referensi:
[1] Beschetnova E. V. Ambruké Tentara Kakaisaran Rusia ing taun 1917. Tinjauan sosiologis. 2018. V. 17. No.. 2. S. 299-316.
[2] Pirogov D.V. Assessment saka kesiapan Kakaisaran Rusia kanggo perang Eropah liwat mata saka publicists militèr (1905-1914) // Bulletin saka Universitas Moscow. Seri 8. Sajarah. M., 2017. Nomer 1. S. 90–97.
[3] V. I. Lenin (1969). Makna persaudaraan // Lenin V. I. Karya Lengkap. T. 31. M.: Politizdat. kaca 459–461.
[4] Brest peace: prolog, kesimpulan, asil: Koleksi dokumen / otv. komp. A. V. Repnikov; komp. A. V. Borisov, kanthi partisipasi B. S. Kotov lan L. V. Lannik. – M.: Ensiklopedia Politik, 2022.
[5] Nikolay Vlasov. Dalan kanggo bilai. Kabijakan luar negeri Kakaisaran Jerman. 1871–1918 - M.: Eurasia, 2021.
[6] Bondarenko D. Ya. Ing pitakonan saka legitimasi partisipasi Ukraina ing rembugan Brest-Litovsk / D. Ya. Bondarenko. Universitas Pedagogi Negara Moscow // Buletin Ilmiah BelSU. Ser. crita. Ilmu politik. ekonomi. Informatika. - 2010. - No. 1 (72), nomer 13. – P. 45–48.
[7] Shepelev M. A. Trotskyism lan pitakonan Ukrainia // Uchenye zapiski Universitas Federal Crimean dijenengi sawise V. I. Vernadsky. Filsafat. Ilmu politik. Kulturologi. 2016. Jilid 2 (68).
[8] Negosiasi perdamaian ing Brest-Litovsk wiwit tanggal 22 Desember (9 Desember 1917 nganti 3 Maret (18 Februari), 1918, Jilid 1: Sidang Pleno; Rapat komisi politik / Transkrip lengkap, ed. lan karo cathetan. A. A. Ioffe (V. Krymsky), kanthi pambuka. L. D. Trotsky. – M. : Nggih. com. manca urusane, 1920.
[9] Davydov, A. Yu. Perang komunisme: wong lan kekuwatan ing revolusioner Rusia, pungkasan 1917 - awal 1921 / A. Yu. Davydov. - St. Petersburg: Eurasia, 2020.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://picryl.com/
141 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sahar Medovich
    Sahar Medovich 15 Oktober 2022 05:12
    +7
    Bolsheviks nampa dhukungan owahan ing antarane wong lan tentara, kalebu muter ing kasunyatan sing "sauntara" bisa nyerah Petrograd kanggo Jerman ...
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 15 Oktober 2022 10:31
      + 30
      nggih. Aku malah ora maca artikel sawise ukara pisanan. Iku buruh sauntara sing ngrusak ngarep, senajan ora bisa rampung tanpa Bolsheviks.
      PS Penulis liyane pseudo-sajarawan "debunker mitos Soviet."
      1. novel66
        novel66 15 Oktober 2022 10:57
        +5
        Dianochka! tresna suwe ora ketemu...
        Apa sampeyan ora ngerti yen Bolshevik nggulingake tsar?
        1. nov_tech.vrn
          nov_tech.vrn 15 Oktober 2022 12:05
          + 21
          Roma, aku ora ngerti yen sampeyan ora ngerti utawa mung ora pengin ngerti, wong liberal nggulingake tsar, banjur ngiyanati sanak-sedulur sing dinobatake, lan mbedil Sosialis-Revolusioner, nanging kaya biasane, Bolshevik sing disalahake. kanggo kabeh.
          1. novel66
            novel66 15 Oktober 2022 12:16
            +6
            ya pancen kuwi sing diomongake. Nyuwun
            Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
            1. Diana Ilyina
              Diana Ilyina 15 Oktober 2022 13:29
              + 12
              Roma tresna Hey! Ing ngerti, mesthi. Lenin teka langsung saka stasiun ing mobil wojo lan nggulingaké passion-bearer, lan banjur, minangka Zheleznyak kesel kanggo njaga, kang dijupuk ... ngguyu
              1. Aviator_
                Aviator_ 15 Oktober 2022 15:50
                +4
                Dadi, ing tanggal 2, dheweke pindhah, lan ing tanggal 4 dheweke wis ngumumake tesis April saka mobil lapis baja. Nyatane, Ilyich pindhah ing pungkasan Maret, lan nganti 2 April, omah ing Zurich dibayar. Nanging kanggo pemilik apartemen iku angel banget - yen mbayar, banjur urip.
              2. novel66
                novel66 15 Oktober 2022 17:37
                +2
                nanging ora bayonet?
                Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut administrasi situs, ora migunani
                1. Diana Ilyina
                  Diana Ilyina 15 Oktober 2022 18:40
                  +1
                  Rum, aku dhewe ora ana, kaya sing sampeyan ngerteni, mula aku ora ngerti subtleties ... Nyuwun
        2. Aviator_
          Aviator_ 15 Oktober 2022 15:41
          +5
          Apa sampeyan ora ngerti yen Bolshevik nggulingake tsar?

          Lan kapel, abad XIII uga.
          1. novel66
            novel66 15 Oktober 2022 17:36
            +5
            Nah, karo gereja lan kapel ing kana, ya, padha bungah ...
            1. Aviator_
              Aviator_ 15 Oktober 2022 18:28
              + 10
              Nah, karo gereja lan kapel ing kana, ya, padha bungah ...
              Ora, kabeh apik. Wong-wong mau dicopot saka anggaran negara, nggawa bali patriark (sing wis dibuwang dening Petrus 1) lan dilebokake ing pambiayaan dhewe, kanthi pembiayaan mandiri. Mula kabeh wiwit ambruk, amarga ora ana wong siji-sijia saka wong-wong sing nyumbang kanthi sukarela menyang candhi.
              1. Evgenius
                Evgenius 17 Oktober 2022 12:16
                -9
                ... amarga ora ana wong saka wong-wong mau kanthi sukarela nyumbang kanggo candhi.

                Apa sampeyan wis tau menyang gereja dhewe? Spesialis "agama" ditemokake. Dheweke ora bisa mbedakake imam saka biksu, nanging nulis komentar babagan pasamuan. Iki carane "tukang masak" mrentah Rusia sawise revolusi 1917, nggawe "wong Soviet".
              2. ABC-schutze
                ABC-schutze 19 Oktober 2022 14:26
                +2
                Bener...

                Cukup kanggo kasebut kanthi teliti maca dekrit Bolshevik ing kamardikan kalbu, kang Gréja kapisah saka negara, lan sekolah saka pasamuwan ...

                Kebebasan beragama DIJAMIN. Uga kebebasan ora ngaku iman apa wae. Nanging agama iku urusan pribadi warga negara ...

                Lan Gréja (lan pengakuan liyane) entuk status organisasi umum de facto sing kudu ana kanthi biaya anggotane. Kalebu lan njaga properti sampeyan ...
            2. ABC-schutze
              ABC-schutze 19 Oktober 2022 14:32
              +3
              Inggih, banjur iku LEGAL "respon" saka Bolsheviks kanggo AKTIF, kalebu. Oposisi bersenjata saka KEPEMIMPINAN Gréja (ing kabeh manifestasi pengakuan sing ana ing Rusia) marang kabijakan kekuwatan Soviet. Lan kanggo kerjasama AKTIF (lan ora mung "spiritual") Gréja kanthi kontra-revolusi ARMED ...

              Mung ing kasus, satus seket taun sadurunge iku, sak kang disebut. "Great French" (ora diatur dening "Bolsheviks" ing kabeh) karo lokal "gereja" saka abbots kanggo biarawan, biarawati, etc., kang disebut. "warga bebas" minangka borjuis, dheweke dianggep "luwih angel" ...
              1. Ulan.1812
                Ulan.1812 21 Oktober 2022 18:36
                0
                Kutipan saka: ABC-schütze
                Inggih, banjur iku LEGAL "respon" saka Bolsheviks kanggo AKTIF, kalebu. Oposisi bersenjata saka KEPEMIMPINAN Gréja (ing kabeh manifestasi pengakuan sing ana ing Rusia) marang kabijakan kekuwatan Soviet. Lan kanggo kerjasama AKTIF (lan ora mung "spiritual") Gréja kanthi kontra-revolusi ARMED ...

                Mung ing kasus, satus seket taun sadurunge iku, sak kang disebut. "Great French" (ora diatur dening "Bolsheviks" ing kabeh) karo lokal "gereja" saka abbots kanggo biarawan, biarawati, etc., kang disebut. "warga bebas" minangka borjuis, dheweke dianggep "luwih angel" ...

                Titik liyane sing akeh wong lali. Gereja kasebut minangka salah sawijining sing duwe tanah paling gedhe.
                Iku bagean banget pinunjul saka income sing.
                Lan Bolsheviks sangsoro pasamuwan iki income dening nasionalisasi pasamuwan lan tanah tuan tanah.
                Apa sing njalari gething para elit pasamuwan lan perlawanan para panguwasa.
                Lan kekuwatan apa sing bakal ditindakake
              2. Alexey Samarsky
                Alexey Samarsky 5. november 2022 11:20
                0
                Prancis .... Bolsheviks .... roh iku siji - godless, mulane, tumindak padha .... mung ing Prancis padha cepet ngganti pikirane, lan partai (guyonan) maneh ngandika yen Gusti Allah ana . ... nanging kene prakara iki nyeret ing kanggo liyane
      2. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 09:22
        +4
        Quote: Diana Ilyina
        nggih. Aku malah ora maca artikel sawise ukara pisanan. Iku buruh sauntara sing ngrusak ngarep, senajan ora bisa rampung tanpa Bolsheviks.
        PS Penulis liyane pseudo-sajarawan "debunker mitos Soviet."

        Menapa malih, iki pseudo-sajarawan nyebut "Brest tentrem" isin, nanging yen katon ing pikiran mbukak? "Brest Peace" ditandatangani atas jenenge pamrentah Soviet tanggal 3 Maret, lan wis tanggal 13 November dibatalake dening pemerintah sing padha. Ora ana artikel siji-sijia saka "donya" iki sing wis rampung. Dadi apa isin kanggo negara yen dheweke lunga kanggo kabecikan negara? Cukup karo omong kosong wis. Omong kosong sing padha karo "Pakta Molotov-Ribbentrop"
      3. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 17 Oktober 2022 11:02
        +4
        Quote: Diana Ilyina
        PS Penulis liyane pseudo-sajarawan "debunker mitos Soviet."

        Luwih elek. Penulis, ing cahya, nganggep kasunyatan saka mitos sajarah Bolshevik pimpinan partai ing kabeh acara Februari-Oktober 1917 eseman
        Nalika Winston ana sekolah-ing pungkasan taun 50-an-partai mung ngaku panemuan saka helikopter; sepuluh taun salajengipun, nalika Julia tindak sekolah, pesawat wis dadi penemuan saka partai; generasi liyane lan dheweke bakal nemokake mesin uap.

        Wadyabala tuwin nagari kedah sae, ingkang katumpes dening tiyang 20, ingkang sapratelonipun ing pambuwangan.
        1. ABC-schutze
          ABC-schutze 19 Oktober 2022 14:21
          0
          Bener, ora mung ing "kabeh" ...

          Yaiku, ing Nlumpuhake Dhukungan mayoritas DECISIVE ing "ibukota". Lan ora ngakoni kemungkinan perebutan kekuwatan lengkap ing negara kanthi kudeta "sementara" ...

          Kalebu lan AKTIF, trampil organisasi lan propaganda karya karo massa kerja, ing "tengen" panggonan lan ing "tengen" wektu ...

          Sing. Pentinge nemtokake Bolsheviks ing transisi saka kahanan politik kanggo negara kang disebut. "daya ganda"...
      4. ABC-schutze
        ABC-schutze 19 Oktober 2022 12:54
        0
        "... Nanging, sawise ambruk saka serangan mangsa panas lan teka menyang kuwasane Bolsheviks, tentara dadi wong akeh sing ora bisa dikendhaleni ing mantel prajurit."
        ********************************************** **************************
        Aku ngerti kanthi lengkap motif sing penulis luwih seneng ora mikir babagan alasan objektif, sing disebutake dening dheweke, "ambruk serangan musim panas" tentara Rusia, kanthi obediently lan cepet-cepet diatur dening kudeta "sementara". Aku bakal njlentrehake, diatur "ijol-ijolan" kanggo utangan Amerika ...

        Yankees muncul ing Eropah mung ing April 1917. Lan padha banget kasengsem ing ngreksa jumlah maksimum prajurit sing. Prinsip kasebut - kita menehi dhuwit (sementara), sampeyan - kanggo kita, "nyerang sampeyan" ...

        Miturut cara, penulis ora sok dong mirsani kasunyatan sedih sing Bolsheviks "nyerah" ing Brest, apa wis tenan "diserahke" dening kudeta sauntara, sabenere sak ambruk saka serangan panas? ..

        Ngomong-ngomong, cathetan kanggo penulis ...

        Posisi Bolshevik ing negosiasi ing Brest (kaya sadurunge diwiwiti ...) BENAR-BENAR LOGIS. Lan kahanan kasebut cukup ditrima bebarengan. Loro kanggo Jerman lan kanggo Soviet ...

        Lan mung "improvisasi" Trotsky kanthi pribadi ing negosiasi kasebut ora logis. Nlanggar instruksi sing diwenehake marang dheweke lan tumindak nglawan posisi LOGIS saka Bolsheviks ...

        Sing mimpin, (uga logis) menyang TIGHTERING EXTREME (meh miturut urutan gedhene ...) kahanan lan posisi Jerman ing Rusia, umume ...
        1. Ulan.1812
          Ulan.1812 21 Oktober 2022 18:45
          -1
          Kutipan saka: ABC-schütze
          "... Nanging, sawise ambruk saka serangan mangsa panas lan teka menyang kuwasane Bolsheviks, tentara dadi wong akeh sing ora bisa dikendhaleni ing mantel prajurit."
          ********************************************** **************************
          Aku ngerti kanthi lengkap motif sing penulis luwih seneng ora mikir babagan alasan objektif, sing disebutake dening dheweke, "ambruk serangan musim panas" tentara Rusia, kanthi obediently lan cepet-cepet diatur dening kudeta "sementara". Aku bakal njlentrehake, diatur "ijol-ijolan" kanggo utangan Amerika ...

          Yankees muncul ing Eropah mung ing April 1917. Lan padha banget kasengsem ing ngreksa jumlah maksimum prajurit sing. Prinsip kasebut - kita menehi dhuwit (sementara), sampeyan - kanggo kita, "nyerang sampeyan" ...

          Miturut cara, penulis ora sok dong mirsani kasunyatan sedih sing Bolsheviks "nyerah" ing Brest, apa wis tenan "diserahke" dening kudeta sauntara, sabenere sak ambruk saka serangan panas? ..

          Ngomong-ngomong, cathetan kanggo penulis ...

          Posisi Bolshevik ing negosiasi ing Brest (kaya sadurunge diwiwiti ...) BENAR-BENAR LOGIS. Lan kahanan kasebut cukup ditrima bebarengan. Loro kanggo Jerman lan kanggo Soviet ...

          Lan mung "improvisasi" Trotsky kanthi pribadi ing negosiasi kasebut ora logis. Nlanggar instruksi sing diwenehake marang dheweke lan tumindak nglawan posisi LOGIS saka Bolsheviks ...

          Sing mimpin, (uga logis) menyang TIGHTERING EXTREME (meh miturut urutan gedhene ...) kahanan lan posisi Jerman ing Rusia, umume ...

          Ana wayahe liyane. Ambruk ora diwiwiti ing tanggal 27, nanging wis ana ing tanggal 16.
          Brusilov ngomong babagan iki
          Sawise terobosan sarwa mandheg sawise Jerman mindhah sawetara korps, lan liyane saka ngarep Brusilov ora didhukung, ngarep stabil.
          Lan ing pungkasan tanggal 16, fraternisasi lan desersi massa diwiwiti.
          Ya, kaya sing Brusilov lan Kornilov dipeksa ngenalake detasemen ing pasukane.
          Bolshevik banjur lan tentara ora mambu.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. zenion
        zenion 15 Oktober 2022 15:02
        +2
        Maxim, sampeyan lali liyane pabrik lan pabrik - buruh.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. zenion
            zenion 16 Oktober 2022 10:43
            +5
            Aneh yen bapakku ora ngerti yen dheweke dipasang ing tembok. Mbokmenawa lali marang.
          2. Krasnoyarsk
            Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 18:16
            +2
            [Kutipan = Pridnestrovian1 Lan nalika para buruh wiwit nuntut Soviet tanpa Bolshevik, dheweke cepet-cepet nyepetake tembok kasebut. [/ Quote]
            Apa dheweke pancen nuntut? Dakkandhani ing ngendi, kapan, sapa, apa sebabe? Lan padha, kanggo jam, ora nuntut Soviet tanpa Mensheviks, Kadet, Sosialis-Revolusioner? ora? Kenging punapa?
      2. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 12:27
        +2
        Kutipan: Pridnestrovian1
        Carane banjur mbuwang petani, kabeh wong ngerti.

        Mekaten. Saben uwong ngerti carane "mbuwang", kajaba sampeyan mesthi. Sadurunge nggawe pernyataan kasebut, luwih becik sinau babagan masalah kasebut.
  2. paul3390
    paul3390 15 Oktober 2022 05:51
    + 58
    Maneh, distorsi ing kabeh babagan .. Urutan misuwur nomer 1 saka Petrosoviet main peran utama ing dekomposisi tentara. Nransfer komando wadyabala nyatane menyang tangane panitia prajurit. Alamiah - kabeh langsung ambruk, amarga ing wektu iku perang wis lungguh ing tenggorokan kabeh .. Nanging nyuwun pangapunten - apa hubungane karo Bolsheviks ?? Dheweke duwe hubungan ora langsung karo Petrosoviet. Sing duwe komposisi praktis Sosialis-Revolusioner-Menshevik.

    Disintegrasi tentara duwe alasan sing jelas. Saliyane lemes saka iku ora cetha kok perang aktif - akeh saka pangkat lan file, mesthi, petani. Dadi - ing musim gugur taun 1916, desa kasebut wiwit mbagi tanah tuan tanah kanthi massively lan spontan. Lan pamarentah tsarist ora bisa nindakake apa-apa, amarga pitakonan tanah wis mateng 100 taun kepungkur. Lan ing kahanan kaya mengkono, nalika omah-omah nuduhake kasugihan sing paling penting ing negara, ora bisa njaga petani ing ngarep. Ayo - ing endi neraka dheweke lungguh ing parit, lan ing desa asale dheweke operasi tanpa dheweke ?? Banjur bakal teka saka ngarep - lan padha Cut Piece saka rawa kanggo wong? Lan kepiye carane urip? Neng kene kabeh ambruk..

    Kanggo perdamaian karo Jerman, saiki kita ngerti apa sing bakal kelakon. Nanging ing umum - ing awal 1918 revolusi ing Eropah ketoke cukup nyata. Kanggo blazing meh nang endi wae. Lan kanthi cara - ing Jerman sing padha, dheweke bisa menang. Kita ngomong ing Hongaria .. Sapa sing bisa mbadek sing bakal remuk? Ing kahanan kasebut, perdamaian sing ditandatangani pancen kaya solusi sajrone sawetara wulan. Lan ing kana - revolusi bakal menang lan kabeh iki bakal dadi ora penting .. Dadi ..

    Lan sing paling penting - ya, Bolshevik banjur nggawe kesalahan ing ramalane. Nanging - apa dudu sing bisa menang ing Perang Sipil? Apa ora iku sing nggawe industrialisasi lan banjur menang perang donya? Sajrone kita bali kabeh, lan malah njupuk setengah saka Eropah ing kontrol kita? Lan banjur - dadi salah siji saka loro superpowers ing planet? Miturut cara, Bolsheviks bali meh kabeh ilang ing Prajanjian Damai Brest sadurunge wiwitan Perang Patriotik .. Mung 20 taun mengko ..
    1. dmi.pris
      dmi.pris 15 Oktober 2022 06:47
      + 31
      Ya .. Otokrasi entuk wong-wong sing ora sopan, yen dideleng saka tembung Berdyaev, lan wong-wong sing ora ngerti apa wae sing wis kesel tentara kader mung nem sasi, dadi "tentara sing ora ngerti"?
      1. Kaukasus Lor
        Kaukasus Lor 15 Oktober 2022 08:00
        + 25
        Inggih, wong kaya Berdyaev tansah nyalahke wong. Ndhuwur nindakake kabeh kanthi bener, nanging wong-wong padha ngaco! Malah revolusi Februari lan Oktober beda. Luwih sepi babagan Februari. lan babagan Oktober, segara telek! Iku mung pitakonan. Yen pimpinane pinter, rakyate kok bodho? Napa Witte lan Stolypin pinter? Yagene dheweke pinter lan dudu Stalin? Perdamaian Brest-Litovsk diarani isin sanajan dening Lenin. Lan delegasi dikirim kanggo narik karet. Kepiye babagan Kesepakatan Belavezha? Lan sapa sing nandhatangani? Uga Bolsheviks?
        Akibaté, ing 3 Maret, Bolsheviks nandatangani Prajanjian Brest-Litovsk ing syarat-syarat malah luwih asor. Rusia wis ilang Negara Baltik, Finlandia, Ukraina, bagéan saka Belarus. Saka sudut pandang kapentingan Rusia, Prajanjian Brest-Litovsk ana bilai.
        Lan kaya apa mundur saka kontingen winates pasukan Soviet saka Afghanistan ing cahya iki? Apa perjanjian Belovezhskaya katon kaya? Apa Bolshevik uga bubar?
        Sawise Bolshevik dadi kuwasa, iku khayalan revolusi donya sing nemtokake isi praktik politik. Titik referensi kanggo Partai Bolshevik yaiku masa depan lan jagad kabeh, lan dudu saiki lan Rusia.
        Sawisé para liberal dadi kuwasa ing taun 90-an, apa sing kedadeyan? Globalisasi - kabeh donya!
        Saka sudut pandang kapentingan Rusia, Prajanjian Brest-Litovsk ana bilai.
        Apa babagan perjanjian Minsk? Rusia wis mlebu persetujuan ing shelling saka Luhansk lan Donetsk?
        Sawisé Bolshevik dadi kuwasa, iku khayalan revolusi donya sing nemtokake isi laku politik. Titik referensi kanggo partai Bolshevik yaiku masa depan lan jagad kabeh, lan dudu saiki lan Rusia. Nasib tanah kelairan saka doktrin komunisme ana sethitik kapentingan, amarga iku tanggung ditemtokake dening revolusi Western.
        Dina-dina kita! Gagasan globalisme lan integrasi menyang ekonomi donya! Ukraina tse Eropah! Sapa sing ndhukung pinggiran saiki lan panguwasa Rusia wiwit Gorbachev? EBN agen sapa? Pira dhuwit sing diwenehake marang dheweke?
        Akibaté, ing 3 Maret, Bolsheviks nandatangani Prajanjian Brest-Litovsk ing syarat-syarat malah luwih asor. Rusia wis ilang Negara Baltik, Finlandia, Ukraina, bagéan saka Belarus. Saka sudut pandang kapentingan Rusia, Prajanjian Brest-Litovsk ana bilai.
        Lan apa USSR ilang ing Gorbachev?
        Padha siap kanggo kurban kapentingan nasional Rusia kanggo idea saka revolusi donya ghostly.
        Dadi, apa sing dikorbanake kanggo gagasan integrasi donya wiwit Gorbachev lan nganti saiki?
        1. Perse.
          Perse. 15 Oktober 2022 10:02
          + 31
          Quote: Kaukasus Utara
          Inggih, wong kaya Berdyaev
          Artikel kanthi wangi. Apa Bolsheviks kanggo nyalahke kanggo kasunyatan sing tsar turun tahta, turun tahta ing wayahe paling wigati? Sapa sing malah nggawa Rusia menyang krisis, pisanan entuk kawirangan Tsushima lan kalah ing Perang Rusia-Jepang, disusul revolusi 1905?

          Sapa, sawisé Anglo-Saxon ngrusak Rusia kanthi cara apa wae, nyengkuyung lan nyurung Jepang, munggah menyang aliansi, menyang Entente, nyatane, kanggo perang kanggo kepentingan Inggris lan Amerika Serikat ing Perang Donya I? Sapa sing duwe negara semi-melek, gumantung banget ing teknologi lan produksi teknologi dhuwur saka Kulon?

          Katentreman Brest sing isin ... Ya, angel golek sing luwih isin lan bodho tinimbang sing ditindakake sadurunge Bolshevik. Yen "perang menyang mburi menang", nepaki kewajiban kanggo "mitra" Anglo-Saxon, tembung kunci bakal "mburi". Pungkasane kamardikan Rusia, pungkasane kaluhuran lan integritase.

          Bolshevik ora mung nylametake negara, nanging uga ngunggahake saka kemiskinan lan keterbelakangan. Ing wektu cendhak, wis dileksanakake industrialisasi, mbangun negara Soviet kuwat.
          Wong kaya Pak Biryukov, ketoke, ora ngerti yen Barat ora bakal ngidini Rusia dadi merdika, apamaneh negara adidaya. Tanpa Bolsheviks, tanpa sosialisme, Yeltsins, Gaidars lan Chubais bakal dadi kuwasa ora ing 1991, nanging wis ing 1917, lan ora ing wates keamanan Soviet, papan lan superpower nuklir, nanging ing negara sing kesel perang, kabeh ing utang saka utang Kulon.

          Kepiye ora ngerti yen ing Perang Donya I diputusake sapa sing bakal dadi pimpinan kapitalisme donya, lan Anglo-Saxon ora butuh Rusia sing kuwat, kaya kekaisaran saingan gedhe liyane ing Eropa, sing wis ilang. , ora dibutuhake - Austria-Hongaria, kekaisaran Jerman lan Ottoman. Iku tetep mung kanggo mrentah Inggris. Nanging, Rusia ora ambruk, luwih-luwih, dadi kutub kekuwatan anyar sing bebas saka Kulon minangka USSR.
          The Anglo-Saxon, sing duwe bakat kanggo rake ing panas karo tangan salah lan muter mati bangsa, kudu nggawe anti-USSR saka Jerman dikalahaké.

          Kanthi dhuwit Inggris lan Amerika, Hitler Anglophile digawa menyang kuwasa, sing kanthi ajaib menangake pemilihan karo partai Nazi. Salajengipun, padha nguripake mripat wuta kanggo kabeh nglanggar Watesan Versailles. Luwih, Hitler nyerep Austria, dheweke bener diwenehi Cekoslowakia, kabeh supaya Reich Katelu bisa entuk potensial perang karo USSR. Pungkasan, "perang aneh", ing ngendi Jerman nguntal meh kabeh Eropa, lan wong Inggris, sing diwenehi Hitler telung dina, njupuk sikil saka Dunkirk, ninggalake piala sing sugih kanggo mitrane, sing migunani banget kanggo Jerman. ngiyataken Wehrmacht. Amerika nindakake sing padha durung suwe ing Afghanistan kanggo Taliban.

          Kabeh pitulungan menyang USSR sawise, iki miturut pangandikane Truman sing misuwur, supaya Rusia lan Jerman padha matèni sabisa-bisa. Ing wektu sing padha, bathi apik banget. Ora bisa numpes USSR, lan uga ana kutub kekuwatan anyar, blok sosialisme. Ora ana wonder yen Perang Donya II langsung dadi Perang Dingin, lan "sekutu" rampung, ngarep-arep bisa numpes Uni Soviet nganggo meriam Jerman.

          Apa kesimpulan babagan "mitra" sawise mati Uni Soviet? Kita ora kalah ing taun 1991, kita diapusi lan dikhianati. Apa sing ora ditindakake dening Junkers, ditindakake dening Snickers ... Nanging, Barat nuduhake topeng serigala, saiki oligarki pro-Kulon kita nuduhake esensi sejatine.

          Cukup babagan "perdamaian Brest sing isin", tsarisme ing wektu 1917 rampung bosok, lan liberal lan demokrat pro-Kulon bakal ngrusak Rusia. Kanggo kita, kanthi historis, ora ana cara liya kajaba kekuwatan rakyat lan ekonomi sing direncanakake, iki penting sanajan saiki, iki diputusake saiki ing perang ing Ukraina. Salah siji kita bakal menang, utawa oligarki korup bakal nyerahake Rusia menyang Kulon, kanggo kepentingan egois.
          1. Luminman
            Luminman 15 Oktober 2022 10:42
            + 10
            Artikel kanthi wangi

            Sampeyan nulis apa sing muter ing ilatku ... Respect!
        2. Aviator_
          Aviator_ 15 Oktober 2022 15:55
          +9
          Lan kaya apa mundur saka kontingen winates pasukan Soviet saka Afghanistan ing cahya iki?
          Katon normal. Padha ketemu pimpinane, Najibullah, lan mundur pasukan. Suwe digoleki, nanging ketemu. Sing liyane yaiku EBN sing mabuk obkom banjur nyerahake dheweke.
        3. Krasnoyarsk
          Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 18:24
          +1
          Quote: Kaukasus Utara
          Perdamaian Brest-Litovsk diarani isin sanajan dening Lenin.

          Punika ngandika Lenin babagan "Brest peace" -
          = Mangkono lan mung mangkono critane. Sejarah ngandhani yen perdamaian minangka istirahat kanggo perang, perang minangka cara kanggo entuk tentrem sing luwih apik. Ing Brest, imbangan kekuwatan cocog karo jagad sing dikalahake, nanging ora ngremehake. =
    2. Sovetskiy
      Sovetskiy 15 Oktober 2022 07:45
      + 16
      Kutipan saka paul3390
      Maneh, distorsi ing kabeh babagan..

      Nah, apa sing dikarepake? Sampeyan kudu selaras karo tren. nglirik
      "Kita" saiki duwe Ivan Ilyin, mercusuar fasisme Rusia, ing ngarep.
    3. parusnik
      parusnik 15 Oktober 2022 08:07
      +6
      Miturut cara, Petrosoviet sing padha nggawe Pemerintah Sementara dhewe, ngarep-arep supaya bisa dikontrol dening pemerintah.
    4. Doccor18
      Doccor18 15 Oktober 2022 09:31
      + 13
      Kutipan saka paul3390
      Nanging nyuwun pangapunten - apa hubungane karo Bolsheviks ??

      Dekomunisasi / desovietisasi saiki dadi mode maneh ...
    5. shikin
      shikin 16 Oktober 2022 00:05
      +3
      Ya, artikel kasebut terus terang palsu, kenapa dhaptar referensi kasebut ora bisa dingerteni. Ing artikel kasebut, Bolshevik ora duwe dhukungan ing antarane massa ing Maret 1917, utawa padha kudu nyalahke kabeh ing wektu iki. Ing kasunyatan, Bolsheviks, malah ing awal 1918, wis sethitik pengaruh ing Soviet saka Wakil Rakyat. Pengaruh utama yaiku Revolusioner Sosial lan anarkis, sing dibayangke (negatif) ing tahap awal perang sipil. Lan Partai Bolshevik dhewe ing mangsa panas 1917 diisi maneh karo sapa wae.
      Lan miturut Brest Peace, ora ana sing perang kaya ngono. Prajurit kasebut pancen ora ana. Lan Tentara Merah anyar, kanthi cara, digawe utamane dening perwira tentara kekaisaran.
    6. Alexander Kuksin
      Alexander Kuksin 16 Oktober 2022 08:23
      +1
      Lan sapa sing ngomong yen dheweke menang ing Perang Sipil? Sampeyan ora bisa ngomong kanthi maca komentar. Iku isih ing pikirane wong kita. Lan kepiye para ahli babagan macem-macem program politik dipotong ... Banjur, adhedhasar komentar sampeyan, yen Kornilov ora bisa ngremukake pambrontakan ing Petrograd? Bisa kanthi gampang! Tekad ora cukup, kaya saiki Putin liberal snot ora ngidini kanggo menehi hasil karo bajingan iki sing crap konco mburi. Lan wektune bakal teka nalika para sejarawan kursi kaya ngono bakal ngadili Putin minangka panguasa sing ringkih lan lemah, kaya Nicholas II. Perang Sipil ing Rusia durung rampung!
      1. paul3390
        paul3390 16 Oktober 2022 08:32
        +3
        Perang Sipil ing Rusia durung rampung!

        Lan ing asas, mung bisa mungkasi karo kamenangan pungkasan saka sosialisme ing saindhenging globe.. Kanggo tanpa perang, borjuis bakal menehi bali shish dicolong. Kaya wong-wong sing kerja, dheweke ora bakal nahan eksploitasi kanggo nggedhekake jinis elit.

        Lan kita duwe soko, nalika pengeling-eling saka USSR gedhe isih urip, lan sadurunge mripat kita kasunyatan kapitalis ing kabeh kamulyan ..
        1. Alexander Kuksin
          Alexander Kuksin 16 Oktober 2022 09:11
          -6
          Sosialisme minangka khayalan, utopia ... Kaya ing bab liyane, kabeh ... isme. Loro wong bodho Jerman, ing instruksi saka bankir Anglo-Perancis, ngembangaken teori, wong bodho Rusia nguripake teori iki lan entuk sosialisme, kang kneaded ing getih wong dhewe. Saiki kita isih mangan kabeh iki. Lan aja ngomong babagan USSR gedhe. Dheweke beda. Aku lair ing taun 1946, lan aku ndeleng lan manggon ing kono ing macem-macem guises. Lan nalika dheweke gedhe lan nalika dheweke ora pati penting. Yen dheweke pancen Agung, dheweke ora bakal ambruk nganti ora ana sing ngadeg nglindhungi dheweke. Lan kita menang Perang Patriotik, amarga ing wong kita ana sing ora ana ing wong liya. Kita rapat umum ing ngarep ancaman eksternal, lali wektu iki babagan perselisihan lan kontradiksi. Mulane kita ora bisa dikalahake.
          1. Krasnoyarsk
            Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 18:41
            +4
            Quote: Alexander Kuksin
            Sosialisme minangka khayalan, utopia ... Kaya ing bab liyane, kabeh ... isme.

            Apa kapitalisme uga utopia? ngguyu
            Quote: Alexander Kuksin

            Loro wong bodho Jerman, ing pandhuan saka bankir Anglo-Prancis, ngembangake teori,

            Almarhum Zadornov mesthi ngece banget babagan "pikiran" sampeyan. wassat
            Quote: Alexander Kuksin
            ... wong bodho Rusia nguripake teori iki lan entuk sosialisme, sing diklumpukake ing getih bangsane dhewe.

            V. Vysotsky bakal ngomong - sampeyan maca buku sing salah minangka bocah.
            Sampeyan bisa uga duwe potret Svanidze, Pozner, Volkogonov lan riffraff liyane sing digantung ing tembok sampeyan.
      2. zenion
        zenion 24 Oktober 2022 18:23
        0
        Alexander Kuksin. Stalin, sawise kamenangan Nazisme, ngandika - saiki perjuangan kelas bakal miwiti ing negara. Ora ana sing ngerti apa sing diomongake. Lan Lenin ngendika - para revolusioner kita mutusake kanggo ngganti wong-wong sing diusir lan dadi bangsawan saka orde anyar, supaya negara kasebut bisa digunakake kanggo dheweke. Aku kelingan nalika padha ngumumake ing radio yen Stalin wis seda. Bapak ngendika marang ibu – kaput bakal negara. Ibu ngomong apa sampeyan ngomong kaya ngono, ana komunis kaya ngono lan sampeyan ora ngerti. Bapak mangsuli - amarga aku kandha yen aku ngerti banget.
        1. Alexander Kuksin
          Alexander Kuksin 25 Oktober 2022 08:42
          0
          Bapakku uga ngandika sawise Kongres 22nd - talkers bakal ngrusak negara ... Lan kedaden ... Lan dina iki sampeyan ngrungokake wakil kita, ahli, apa bisa sijine ing siji ukara .. padha chatting, chatting, nanging ora ana bisnis.
    7. Oleg812spb
      Oleg812spb 16 Oktober 2022 10:11
      0
      Yen tentara ora demoralisasi lan disintegrated ing advance, iku bisa nyandhet kudeta, supaya kene kabeh liberal, demokrat lan revolusioner nyoba.
      1. paul3390
        paul3390 16 Oktober 2022 10:28
        +5
        Ora mungkin ngrusak tentara sing nindakake perang sing adil kanthi sistem negara sing adil kanggo perkara sing jelas kanggo saben prajurit.
        1. Oleg812spb
          Oleg812spb 24 Oktober 2022 01:00
          0
          Iki luwih kaya slogan utawa agitasi, sing bener kudu diyakinake.
    8. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 17 Oktober 2022 11:10
      +1
      Kutipan saka paul3390
      Peran utama ing disintegrasi tentara dimainake dening Ordo No. 1 saka Soviet Petrograd sing misuwur. Nransfer komando wadyabala nyatane menyang tangane panitia prajurit. Alamiah - kabeh langsung ambruk, amarga ing wektu iku perang wis lungguh ing tenggorokan kabeh .. Nanging nyuwun pangapunten - apa Bolsheviks apa karo iku ?? Dheweke duwe hubungan ora langsung karo Petrosoviet. Sing duwe komposisi praktis Sosialis-Revolusioner-Menshevik.

      Kajaba iku, panyengkuyung paling aktif saka pesenan iki yaiku kanca saka ketua panitia eksekutif Petrograd Soviet - pengacara revolusioner, putra direktur gimnasium lanang Simbirsk. nglirik
      Wong sing, sawetara sasi mengko, njaluk mulihake disiplin ing tentara kanthi cara apa wae, nganti eksekusi.
  3. yuriy55
    yuriy55 15 Oktober 2022 05:57
    + 12
    Sejarah seneng mbaleni maneh kanggo wong sing durung sinau.
    Siji mung bisa ngarep-arep yen wong Rusia lan tentara Rusia bakal ngindhari nasibe mlebu sawetara
    N-Kyiv donya ...
    1. Boris55
      Boris55 15 Oktober 2022 07:50
      -1
      Kutipan saka: yuriy55
      Sejarah seneng mbaleni dhewe

      "Sejarah mbaleni dhewe kaping pindho: pisanan minangka tragedi, kaloro minangka farce" - Hegel.

      Pamrentahan sementara Kerensky (wayang wanita Inggris) bener-bener ngrusak Rusia. Kanggo nylametake Rusia, para Bolshevik butuh istirahat (Trotsky nglawan lan ing Brest dheweke ngganggu penandatanganan perdamaian sabisa-bisa). Sajarah wis nuduhake yen Lenin bener - Rusia ora ambruk lan ora dilalekake.

      Kutipan saka: yuriy55
      ngliwati nasib mlebu sawetara perdamaian N-Kyiv ...

      Ora bakal ana Khasavyurt 2.0 - Rusia saiki ora kaya saiki, lan kita ora duwe Medvedev (wayang Amerika Serikat) sing kuwasa, siap adol kabeh lan kabeh kanggo iPhone liyane ...

      Perang apa wae rampung kanthi tentrem. Kahanan kita: owah-owahan kekuwatan, nganakake referendum ing saindenging Ukraina - wilayah sing pengin dadi karo sapa. Liyane saka Ukraina kudu dadi bagéan saka negara serikat - Rusia, Belarus, Ukraina. Wong telu iku kudu urip bebarengan.

      ps
      Tribalts siap. Saben tumindak duwe akibat. Ukraina ngethok banyu menyang Crimea - kita mbukak. The Tribalts wis diblokir akses menyang Kaliningrad - kita bakal mbukak.
      1. Lex_is
        Lex_is 15 Oktober 2022 09:49
        +2
        Ora bakal ana Khasavyurt 2.0 - Rusia saiki ora kaya saiki lan Medvedev ora kuwasa


        Khasavyurt, yen sampeyan ora ngerti, ditandatangani dening Jenderal Tentara Soviet Lebed lan Kolonel Tentara Soviet Kharlamov, lan banjur Yeltsin dadi Presiden Rusia.
        1. Boris55
          Boris55 15 Oktober 2022 11:47
          +2
          Kutipan saka Lex_is
          Khasavyurt yen sampeyan ora ngerti

          Aku ngerti sapa sing mlebu!

          Setaun sawisé penandatanganan, Chechnya, miturut persetujuan, nduweni hak kanggo pisah saka Rusia, sing nyebabake ambruk Rusia. Ing Tataria lan Bashkiria, geng nasional wis dibentuk ...

          Perang Chechen kaping pindho mandhegake ambruk Rusia ... Swan, sing mbayangake awake dhewe minangka panguwasa Siberia: "Ora ana tanah kanggo kita ngluwihi Urals", mabur ing helikopter, kena kusut ing kabel voltase dhuwur ...
          "Gusti Allah dudu Timoshka, dheweke ndeleng sethithik." Sayange kanggo pilot, dheweke ora.
        2. victor50
          victor50 15 Oktober 2022 15:19
          +4
          Kutipan saka Lex_is
          Khasavyurt, yen sampeyan ora ngerti, ditandatangani dening Jenderal Tentara Soviet Lebed lan Kolonel Tentara Soviet Kharlamov, lan banjur Yeltsin dadi Presiden Rusia.

          Ora. Iki minangka pangkat tentara Rusia. Ora usah ngapusi.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 17 Oktober 2022 11:17
            +1
            Kutipan saka victor50
            Ora. Iki minangka pangkat tentara Rusia. Ora usah ngapusi.

            wangun Russian. Lan pangkat iku Soviet. Jendral Lebed ditampa maneh ing USSR, ing ngendi dheweke dadi komandan Divisi Airborne 106th lan wakil. Panglima Angkatan Udara kanggo latihan tempur.
            1. victor50
              victor50 17 Oktober 2022 16:47
              +2
              Kutipan: Alexey R.A.
              wangun Russian. Lan pangkat iku Soviet. Jendral Lebed ditampa maneh ing USSR, ing ngendi dheweke dadi komandan Divisi Airborne 106th lan wakil. Panglima Angkatan Udara kanggo latihan tempur.

              Saiki Angkatan Bersenjata duwe akeh senjata saka jaman USSR. Bakal tentara uga dianggep Soviet?
        3. zenion
          zenion 24 Oktober 2022 18:28
          0
          Wit apel mung bisa nglairake apel, lan kodhok bisa nglairake kodhok.
  4. RussianPatriot
    RussianPatriot 15 Oktober 2022 06:06
    +7
    Apa artikel sing cocog. Sejarah mbaleni maneh.
    Kebangkitan patriotik, nyerang kanthi cepet, banjur mundur, ngadeg ing ngarep, pati kapal penggedhe Armada Laut Ireng, pamrentahan sing ora jelas ...
    1. Kaukasus Lor
      Kaukasus Lor 15 Oktober 2022 08:02
      +8
      Keuntungan saka bisnis pribadi ing perang! Analog lengkap!
      1. RussianPatriot
        RussianPatriot 15 Oktober 2022 15:53
        +2
        Persis!
        Aku uga kelingan kekurangan senjata modern, komunikasi lan peralatan lan tuku ing luar negeri
    2. Stirbjorn
      Stirbjorn 15 Oktober 2022 09:05
      +5
      Kutipan: RussianPatriot
      Apa artikel sing cocog. Sejarah mbaleni maneh.
      Kebangkitan patriotik, nyerang kanthi cepet, banjur mundur, ngadeg ing ngarep, pati kapal penggedhe Armada Laut Ireng, pamrentahan sing ora jelas ...
      kabeh luwih cepet
  5. Komentar wis dibusak.
    1. nov_tech.vrn
      nov_tech.vrn 15 Oktober 2022 12:10
      +5
      Max lemak dicolong, go rehash iku. Sampeyan ora bisa ndhelikake kuping sing metu.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. zenion
          zenion 15 Oktober 2022 15:15
          +5
          Maksim. Yen ora kanggo rezim Soviet, sampeyan ora bakal sinau nulis.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. zenion
              zenion 16 Oktober 2022 10:45
              -1
              Sampeyan ngelingake siji wong sing ngukur kabeh ing milyar, nanging terus-terusan takon sing bakal menehi kula ngombe.
              1. Komentar wis dibusak.
    2. Krasnoyarsk
      Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 22:50
      +1
      Kutipan: Pridnestrovian1
      A Bolshevik, pisanan kabeh, Russophobe. Lan kabeh "kreativitas" Trotsky jelas nduduhake iki.

      Trotsky - Bolshevik? wong bodho Banjur sapa sing dadi Trotskyist?
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 17 Oktober 2022 11:20
        +1
        Kutipan: Krasnoyarsk
        Trotsky - Bolshevik?

        146%. Referensi.
        Kutipan: Krasnoyarsk
        Banjur sapa sing dadi Trotskyist?

        Wakil kiwa, yen ora kiwa, sayap Bolshevisme. Ing swiwi tengen ana Staliniss. Lan kabeh iku Bolsheviks. eseman
  6. bingo
    bingo 15 Oktober 2022 06:27
    + 15
    Intine ora ana asil liyane sing bisa ditindakake. Jerman ora bakal ninggalake tanpa potongan - iki masalah kaslametan - iku corny kanggo EAT soko. Lan ora ana siji kanggo nyegah dheweke, tentara wis dijamin dawa sadurunge Bolsheviks, lan ora Bolsheviks nggulingaké tsar. Dheweke sniffed ing Rusia-Jepang - lan maneh galloped bebarengan rake padha - ora cangkang, ora cartridges, ora topeng gas, lan sing paling Jahwéh - kok omelan - malah ora ana sing bisa ngomong apa-apa. Apa sih korps Rusia ing Prancis sing nyusoni kutu nalika wong Jerman ana ing Polandia? - Lan nada! - Inggih, sampeyan nada, sampeyan mlumpat!
    Dadi donya sing luwih utawa kurang isin iku mung cara metu
    1. Kaukasus Lor
      Kaukasus Lor 15 Oktober 2022 08:06
      + 13
      Aku bakal nambah. Banjur Rusia bali menyang wilayah Republik Ingushetia! Nanging persetujuan Belovezhskaya sing isin lan nyerahake penaklukan Rusia-USSR-RI dening Gorbachev ora ngasilake apa-apa, nanging pamisah negara kasebut!
      1. zenion
        zenion 24 Oktober 2022 18:32
        0
        Gorbachev, dheweke mung menehi tandha. Lan Lenin nyiyapake tambang, utawa bom ing Rusia. Nanging sekring, sing bakal njeblug, diobong dening Yeltsin. Ayo saben wong njupuk sabisa, USSR ora perlu. Lan negara dadi dibagi dadi pangeran lan bangsawan maling.
  7. tatra
    tatra 15 Oktober 2022 06:52
    +9
    Yen Nicholas II ora nyemplungake Rusia lan wong Rusia menyang Perang Donya I amarga mbantu Prancis lan Serbia, yen dheweke ora nyerahake wilayah sing didunungi dening luwih saka 20 yuta rakyate marang Jerman, mula ora ana perdamaian Brest. wis dibutuhake.
    Lan mungsuh Bolsheviks piyambak, sing pracaya padha kapekso kanggo terus partisipasi rasah saka Rusia lan wong ing Perang Donya I, sawise padha nyekel USSR ing Perestroika, mundur pasukan Soviet saka Afghanistan, nyerah USSR kanggo sawijining. mungsuh Perang Dingin Kulon.
    1. zenion
      zenion 24 Oktober 2022 18:35
      +1
      Ora ana kekosongan, lan Amerika mlebu Afghanistan. Iku ngageti carane wong bodho ngatur kanggo ngrebut panguwasa, kanggo puncak banget lan ngrusak kabeh.
  8. igorra
    igorra 15 Oktober 2022 06:56
    +7
    Lan Cossack dikirim. Iku perlu kanggo perang karo prajurit Rusia pungkasan? Lan kepiye carane kita bakal nemoni intervensi karo wong kulit putih sing adol negara kasebut? Maneh, minangka tansah, Bolsheviks kanggo nyalahke kanggo kabeh, lan tentara ing wektu iku monolith ngalangi, kasil crushing mungsuh ing dalan kanggo Berlin. Bolsheviks nggawe revolusi donya, lan ora nyimpen Rusia. Mengko, nalika persentase wong Yahudi lan wong manca liyane ing kuwasa dadi luwih murah, imperialisme Rusia, kaya merkuri, wiwit ngumpulake negara.
  9. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 15 Oktober 2022 06:59
    + 24
    Maneh, nyoba kanggo mangerteni "salah paham". Maneh hurdy-gurdy lawas babagan "kenegaraan Rusia sing langgeng" lan "kepentingan nasional" sing "dirusak" dening Bolsheviks.
    Maneh, ngapura kula penulis, nyoba kanggo ngerti apa paling ora ngerti: ing Manajemen lan rembugan: Aku tau mimpin wong, nanging aku ngerti persis apa kesalahane Bolsheviks digawe ing Brest-Litovsky.
    ing Rusia ing 1917. ora ana kanegaraan sing langgeng, Institut Manajemen periode feodal mung ambruk. Institusi kasebut lungse, monarki. Kepiye dheweke tiba ing Austria-Hongaria, Bulgaria utawa Turki. Sing kabeh "negara langgeng".
    Rusia ora duwe "kepentingan nasional" kanggo ngrebut Selat utawa melu ing perjuangan kanggo pembagian koloni antarane rong blok negara kapitalis utama, iku bisa ing ndhuwur.
    Dheweke mung diikat dening ibukutha Prancis kanggo melu ing crita iki, sanajan ing njaba katon kaya Nikolai dhewe mutusake kanggo "mbuwang pamer".
    Kabeh iki omong kosong borjuis lan pendapat wong sing kena infeksi nasionalisme.
    Kapentingan nasional Rusia ing wektu iku kalebu ing divisi saka nggunakake tanah lan transfer tanah kanggo petani.
    Ing taun 1905-1906, Cossack disebat sacara massal. padha diwènèhi sanjata, banjur dibuwang nganggo carané dhéwé-dhéwé: padha mbalèkaké tanah kang padha direbut nalika dadi batur tukon. Bolsheviks saddle proses iki, sawise kacilakan militèr padha nindakake kabeh bisa kanthi nandatangani tentrem "saru".
    Mesthine padha maju Barat. Padha ora kudu nyembah shamanism, yoga, "kaya iku."
    Dheweke, minangka Toynbee nyathet, nindakake modernisasi kaping pindho lan sukses ing negara kita kanthi teknologi Barat.
    Yen wong kulit putih wis menang, dheweke bakal nyoba nindakake transformasi kapitalis Barat sing padha, mung setengah ati, nanging mung saka persuasi fasis, sing bakal nyebabake kekalahan ing Perang Donya II lan disintegrasi pungkasan Rusia dadi 2 "sadulur. ” ing taun 15, kaya sing kedadeyan nalika Kontra-Revolusi 1944 G.
    Apa sing diklumpukake dening Bolshevik ing taun 1920 lan 1945, pimpinan borjuis utawa proto-borjuis "putih anyar" ing taun 1991 bubar dadi 15 negara.
    Sejarah ora nyedhiyakake alternatif liyane, lan, kanthi cara, ora nyedhiyakake ing tahap pangembangan iki.
    1. parusnik
      parusnik 15 Oktober 2022 08:12
      + 16
      Apa sing diklumpukake dening Bolshevik ing taun 1920 lan 1945
      Lan sawetara wong nganggep iki. Padha ora malah njupuk menyang akun kasunyatan sing Kolchak, wis ing kontrol wilayah sing wiyar, kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang wilayah Republik Soviet ing wektu iku, ora bisa nggawe apa-apa sing migunani ing iku. asil saka tumindak Tentara Abang, lan minangka asil saka uprisings saka petani ing deso lan buruh ing kutha.
      1. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 15 Oktober 2022 08:56
        +7
        Ya, lan Lenin nyiptakake Ukraina, yen ora kanggo dheweke, banjur counter-revolusi borjuis-nasionalis ing taun 1991 bakal lungguh kanthi tenang, tangan dilipat lan ora nyuwek negara kasebut ing wates sajarah lan geografis alam.
        1. Sergey Drozdov
          Sergey Drozdov 15 Oktober 2022 20:39
          -1
          Tov. Vashchenko, - saka sapa sampeyan entuk omong kosong iki?
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 16 Oktober 2022 11:18
            +3
            sampeyan entuk omong kosong iki saka sapa?

            Sadurunge takon pitakonan, njupuk alangan kanggo ngrumusake kanthi bener: pitakonan iku bab apa?
            Yen sampeyan ora ngerti apa sarkasme, deleng Kamus Penjelasan Basa Rusia.
  10. Pribadi89
    Pribadi89 15 Oktober 2022 07:11
    +8
    Ing taun 1917, mayoritas wong ing Republik Ingushetia, iki minangka petani lan buruh, jelas yen perang ora ditindakake kanggo kepentingane, lan tujuan sing nyatakake kanggo ngontrol Bosphorus lan Dardanelles pancen predator lan terus terang. mung dibutuhake dening borjuis supaya luwih gampang ngekspor roti saka negara kasebut, lan para petani ngerti langsung apa keluwen. Yen ana sing ngira yen RI bisa nguwasani selat, uripe wong biasa bakal luwih apik, bisa diumpamakake karo aliran lor utawa aliran Turki, sing ditampa dening wong biasa saka lelungan ing sangisore tuan-tuan saiki.
    Miturut kesimpulan saka Treaty of Brest-Litovsk, kanggo mangerteni logika Lenin, iku worth nonton film "Roll Call Voting" ing kene minangka kutipan saka iku.
    1. Sergey Drozdov
      Sergey Drozdov 15 Oktober 2022 20:38
      +1
      Salah siji saka telung film Soviet pungkasan babagan Lenin ...
      1. Pribadi89
        Pribadi89 16 Oktober 2022 08:17
        0
        Jujur, nganti para pemain ora katon, aku ora kenal Mikhail Ulyanov ing peran Lenin.
  11. AlexTires
    AlexTires 15 Oktober 2022 07:15
    +7
    Ora ana sing nindakake liyane kanggo ngrusak lan ngrusak tentara tinimbang panguwasa sadurunge Februari, sing teka ing wulan Februari.
    Rusia wis ilang Negara Baltik, Finlandia, Ukraina, bagéan saka Belarus. Saka sudut pandang kapentingan Rusia, Prajanjian Brest-Litovsk ana bilai.

    Uga, peran saka Entente lan gerakan Putih ing kabeh kerugian iki durung dibeberke ... Lan mesthi, Februari dhewe wis lunga nang endi wae.
    1. ViktorBiryukov
      15 Oktober 2022 08:55
      -13
      Artikel kasebut fokus khusus ing telung perkara: ambruk tentara lan peran Bolshevik ing ambruk tentara, rembugan ing Brest-Litovsk (ndeleng judhul). Peranan Entente lan gerakan Putih minangka topik kanggo bahan liyane. Katrangan babagan acara Februari uga ora kalebu ing rencana materi iki.
      1. zenion
        zenion 15 Oktober 2022 15:51
        0
        Apa akibat saka kabeh iki? Rusia ambruk amarga kasunyatan sing feodalisme ilang? Dadi ora perlu kuwatir, amarga feodalisme wis dibalèkaké, lan ing wektu sing padha wis ilang banget, kajaba mung pamaréntah Sovyèt ninggalake payung termonuklir kanggo feodalisme, tanpa feodalisme ora bakal ana. Nanging ing wektu sing padha, feodalisme tiba saka tangan, sikil lan sirahe. Kabèh kaya raja. Nalika ora ana kegilaan liyane. Apa iku, Mikhail Zadornov diterangno uga. 14 republik sing isih ana campur tangan karo feodalisme Rusia. Nanging ana manuk garudha kepala loro lan gendera.
      2. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 16 Oktober 2022 18:59
        0
        Kutipan: Viktor Biryukov
        Artikel kasebut fokus khusus ing telung perkara: ambruk tentara lan peran Bolshevik ing ambruk tentara, rembugan ing Brest-Litovsk (ndeleng judhul). Peranan Entente lan gerakan Putih minangka topik kanggo bahan liyane. Katrangan babagan acara Februari uga ora kalebu ing rencana materi iki.

        Apa aku kudu ngandhani yen kabeh sing ana ing jagad iki ana hubungane? Ora mungkin kanggo nimbang peran Bolshevik kanthi kapisah, ing masalah apa wae, tanpa sesambungan karo kabeh peserta ing acara kasebut.
  12. VlR
    VlR 15 Oktober 2022 07:19
    + 24
    Ing tanggal 29 Juli 1917, Denikin ngandhani Kerensky ing rapat ing Markas: "Wong-wong sing nyalahake ambruk tentara ing Bolshevik iku ngapusi! Kaping pisanan, wong-wong sing nggedhekake revolusi kudu disalahake. Sampeyan, Pak Kerensky! Bolshevik mung cacing sing njedhul ing tatu sing ditindakake dening tentara liyane.
    Wakil intelijen Staf Umum Prancis, Kapten de Maleisi, ngandika (lan durung ana sing mbantah tembung kasebut):
    "Revolusi Februari dumadi amarga konspirasi saka Inggris lan bourgeoisie liberal. Inspirator yaiku Duta Besar (Inggris) Buchanan, pelaksana teknis yaiku Guchkov.
    The "Februaryists" - liberal lan Western, wis meh coped karo tugas numpes Rusia minangka negara siji. Iku Bolsheviks sing campur, sing reassembled kekaisaran.
    Miturut cara, Lenin guessed tengen karo Prajanjian Brest-Litovsk, amarga rauh Reich Kapindho mandhek kanggo ana, lan syarat-syarat prajanjian padha annulled. Lan banjur Bolsheviks uga diatur lan ndhukung revolusi ing Jerman.
  13. parusnik
    parusnik 15 Oktober 2022 07:56
    + 10
    Penulis kelalen, contone, sing wicara Milyukov, dikirim dening dheweke ing sesi Autumn 1916 ing Duma, malah sadurunge Revolusi Februari, Bodho utawa treason, disebarake ing ngarep, ing mayuta-yuta salinan. dheweke ora nyorot masalah, nanging nyebabake rasa ora puas karo mode saiki. Lan dheweke nindakake kanthi apik. Rekonsiliasi antarane tsar lan Duma, sawise iku, wis ora mungkin ing prinsip, lan banjur acara Februari sing kondhang. Kanggo penulis, minangka penjamin, Bolsheviks kudu disalahake kanggo kabeh.
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 15 Oktober 2022 08:08
      +5
      V. M. Purishkevich, ngandika saka rostrum Duma Negara ing November 1916 padha P. Milyukov, ngandika:
      "Sampeyan kudu wiwit saiki rekomendasi Rasputin ora cukup kanggo milih wong sing paling jahat menyang jabatan sing paling dhuwur. Rasputin saiki luwih mbebayani tinimbang Dmitry Palsu biyen... Para menteri! Yen sampeyan patriot sejati, pindhah menyang Markas Tsar, uncalan dhewe ing sikile tsar lan njaluk nyingkirake Rusia saka Rasputin lan Rasputinists, gedhe lan cilik.
      1. parusnik
        parusnik 15 Oktober 2022 08:14
        +8
        Kene, kene, sampeyan bisa mikir sing Milyukov lan Guchkov padha Bolsheviks. ngguyu
      2. Vladimir Michaelovich
        Vladimir Michaelovich 15 Oktober 2022 09:49
        +5
        Ya, bener, Rasputin kudu disalahake amarga kekurangan artileri abot ing tentara kekaisaran.
        1. nov_tech.vrn
          nov_tech.vrn 15 Oktober 2022 12:19
          +1
          Miturut informasi babagan carane Rasputin lobbied kanggo promosi suap-takers, aku ora ngilangi kaluputan ing lack saka senjata lan amunisi ing ngarep, sanajan ratunipun piyambak bisa ngrampungake karo iki.
  14. tihonmarine
    tihonmarine 15 Oktober 2022 08:07
    +3
    Sujud ing Kulon, Trotsky nyambungake kabeh perkembangan progresif Rusia kanthi pengaruh Barat, amarga ora mung basis, nanging uga akselerator organisasi negara ing Rusia.

    Agen Anglo-Saxon lan Zionis, mungsuh Rusia, nindakake kabeh kanggo ambruk Kakaisaran lan Rusia Soviet sing mentas lair.
  15. tatra
    tatra 15 Oktober 2022 08:10
    + 12
    Lan yen kanggo penulis artikel Berdyaev nduweni wewenang kanggo njlèntrèhaké acara sajarah, iku siji liyane kanggo wong:
    ING. Berdyaev "Asal-usul lan Makna Komunisme Rusia"
    "Kanggo kesadaran rakyat, Bolshevisme minangka revolusi rakyat Rusia, tumpahan unsur kekerasan, populer ... Massa rakyat disiplin lan diatur ing unsur ... revolusi liwat gagasan komunis, simbolisme. Iki minangka merit komunisme sing ora bisa dibantah sadurunge negara Rusia. Rusia diancam anarki lengkap, disintegrasi anarkis, dihentikan dening diktator komunis, sing nemokake slogan-slogan sing disepakati rakyat. Bosok kekaisaran Rusia wiwit biyen. Nalika jaman revolusi, rezim lawas wis bubar, kesel, kesel dhewe. Perang ngrampungake proses disintegrasi ... Bolshevisme, sing disiapake dening Lenin, dadi siji-sijine pasukan sing, ing tangan siji, bisa ngrampungake disintegrasi sing lawas lan, ing tangan liyane, ngatur sing anyar. Mung Bolshevism bisa nguwasani kahanan, mung cocog karo naluri massa lan korélasi nyata.
  16. Bashi-Bazouk1
    Bashi-Bazouk1 15 Oktober 2022 08:33
    +3
    Afftor - ngumumake dhaptar komposisi delegasi ing negosiasi ing Brest miturut afiliasi partai (RSDLP (B lan M), Sosialis-Revolusioner (tengen lan kiwa), Bund Yahudi, Anarkis (tengen lan kiwa), supaya bisa wis jelas: sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake ... ...
  17. Cetarb Kilork
    Cetarb Kilork 15 Oktober 2022 08:54
    +4
    Wong Rusia ora butuh perang. Sanajan menang, dheweke ora bakal entuk keuntungan apa-apa. Dheweke nampa saka mung pati, tatu lan penyakit. Bolshevik nindakake kabeh kanthi bener.
  18. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 15 Oktober 2022 09:46
    +6
    Maneh, ana bau roti daging busuk anti-Soviet.
    Ora ana owah-owahan. Berdyaev lan Ilyin, kasil ngganti Kholmogorovs lan Okhlobystins. Lan maneh, wong Bolshevik sing kudu disalahake kanggo kabeh, sing menarik, ora ana siji-sijia sing kesusu ing ngarep, lan uga ora kesusu, nawakake wong liya supaya mati.
    1. zenion
      zenion 15 Oktober 2022 15:55
      -1
      Lenin nandur bom ing kekaisaran Rusia, lan Yeltsin nyebul.
  19. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 15 Oktober 2022 09:58
    -1
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    Dheweke mung diikat dening ibukutha Prancis kanggo melu ing crita iki, sanajan ing njaba katon kaya Nikolai dhewe mutusake kanggo "mbuwang pamer".

    Iki ora sakabehe bener. Ana rencana nyata Jerman kanggo ngrebut ruang urip ing Timur. Perjuangan kanggo sumber daya nyurung Jerman menyang tawuran karo tsarisme. Bener, iki jelas kanggo kabeh mungsuh mangsa ing perang. Mulane, tsarisme mung ora duwe. pilihan liyane nanging tindakake ing baris karo diplomasi Inggris.Ing London sing moderator proses lungguh.
    1. zenion
      zenion 15 Oktober 2022 15:57
      +1
      Menapa malih, nglawan Rusia, Inggris nyetel ora mung Jerman. Kabeh perang nglawan Rusia diatur dening Inggris lan Nicholas nomer loro ndhukung.
  20. Komentar wis dibusak.
    1. parusnik
      parusnik 15 Oktober 2022 18:39
      0
      [b]
      UNR nggawe perdamaian karo Jerman sasi sadurunge RSFSR. Wong-wong kuwi sing nglilani wong Jerman mlebu![
      / b] Apa sampeyan ngeweruhi sing bulkokhrusts, kasunyatan iki, ora sok dong mirsani lan ora pengin sok dong mirsani. About Trotsky, kang nerak instruksi Lenin, sing nuntut, anggere bisa, kanggo nyeret metu rembugan, panjaluk, tentrem, ora preduli, kuwi ora ana pitakonan, iki mengko, ora ana ngendi-endi, padha lunga kanggo nyimpulake tentrem.
  21. Ora_fighter
    Ora_fighter 15 Oktober 2022 10:13
    -2
    Ngomong babagan ambruk tentara, penulis ora nyebutake alesan utama: korps perwira.
    Nang endi wae aku weruh tokoh sing ing taun 1917, 80% saka perwira saka rakyat jelata, yaiku, dudu perwira profesional, korps perwira dudu kasta.
    Saka sing dakwaca, sumber utama petugas yaiku sukarelawan. Siswa, pejabat cilik, amarga patriotisme, banjur perang ing ngarep. 3-6 sasi ing ngarep, isih urip - iki pangkat perwira pisanan, letnan kapindho, misale jek.
    1. DenVB
      DenVB 15 Oktober 2022 11:30
      + 12
      Quote: dudu pejuang
      Nang endi wae aku weruh tokoh sing ing taun 1917, 80% saka perwira saka rakyat jelata, yaiku, dudu perwira profesional, korps perwira dudu kasta.

      Kasta asale saka ngendi ing taun 1917, yen ora ana sadurunge? Maca "Duel" Kuprin, maca "Perang Jepang" Vereseev. Korps perwira Kakaisaran Rusia ditampilake kanthi apik.

      Quote: dudu pejuang
      Ngomong babagan ambruk tentara, penulis ora nyebutake alesan utama: korps perwira.

      Alesan utama kanggo ambruk tentara lan asor ing perang iku senselessness saka perang kanggo Rusia. Rusia perang kanggo kapentingan Inggris. Maneh - kita maca memorandum Durnovo sing misuwur. Kabeh ditata ing rak, kabeh diterangake supaya wong bodho bisa ngerti. Nanging wong bodho mau isih ora ngerti apa-apa. Kaya sing saiki, dheweke ora pengin ngerti apa-apa.
      1. parusnik
        parusnik 15 Oktober 2022 18:43
        +4
        Rusia perang kanggo kapentingan Inggris.
        Miturut cara, nalika Nicholas II ngumumake yen masalah kamardikan Polandia bakal diputusake sawise perang, Witte nyathet yen kita saiki berjuang kanggo kebebasan Polandia? eseman
    2. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 15 Oktober 2022 11:54
      +6
      80% perwira kasebut saka wong biasa, tegese dudu perwira profesional, korps perwira dudu kasta.

      Lan yen ana "profesional kasta", tentara bakal luwih cepet bosok. Kaya ing taun 1991, "kasta-profesional", kanthi sumpah USSR, cepet nyabrang garis lan ora wince.
      1. lele
        lele 15 Oktober 2022 15:04
        +7
        cepet perepryagnuli lan ora wince.


        Lha, kok, padha mrengut, ngulu "Royal" tanpa cemilan. hi
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 15 Oktober 2022 18:11
          +2
          Sugeng Konstantin,
          Ya, miturut "Royal", iki ora ana ing "McCormick".
          Ana wektu ...
          1. lele
            lele 15 Oktober 2022 18:23
            +2
            Sugeng sonten Edward!

            "Royal", mesthi, migunakaken, nanging "McCormick" piye wae slipped kepungkur. Nyuwun



            Ana wektu ...


            Ya, ana ... Kabeh liwat lan saiki bakal liwat, yen aku bisa urip ... ombenan
    3. nov_tech.vrn
      nov_tech.vrn 15 Oktober 2022 12:31
      +2
      Romawi, likuidasi kesatuan komando lan komandan kapilih, iki dikenalaké déning pamaréntah interim, perwira junior saka raznochintsy, ora mrentah tentara lan fronts, sawise terobosan misuwur, Jendral Brusilov dicegah saka ngembangaken sukses, ora raznochintsy, nanging rampung kasta. jenderal lan markas, nanging asor saka pasukan Rusia ing Prusia Wétan ing awal perang, uga umum ing ngendi-endi?
  22. Yumico
    Yumico 15 Oktober 2022 10:57
    +1
    Pancen kaya artikel sing mambu ... Apa salah penulis?
  23. Eug
    Eug 15 Oktober 2022 11:14
    +1
    Alesan utama ambruk MASYARAKAT (amarga tentara minangka cetakan utawa potongan masyarakat) yaiku ora percaya karo kekuwatan kekaisaran. Lan rasa ora percaya iki muncul saka sawetara tumindak sing ora nyukupi (lan ora tumindak) saka wakil lan struktur kekuwatane, utamane kanggo kepentingan pribadi, incompetence lan cidra, ora bisa kanthi efektif nolak pengaruh eksternal sing katon "mitra" .. lan banjur - wong siap kanggo ndhukung kekuwatan apa wae sing bisa mbuwang pamrentahan sing disengiti lan BOSAN, utamane yen pasukan iki tumindak miturut slogan-slogan sing adil sing menarik kanggo mayoritas ...
    ora ana analogi.
  24. vovochkarzhevsky
    vovochkarzhevsky 15 Oktober 2022 11:45
    +5
    Ora ana agitasi Bolshevik sing bisa dibandhingake karo impact ing pikiran sing digawe dening mburi fattening, profiting saka persediaan militèr.
    Lan ora ana jumlah agitasi sing bener yen komandan peleton lan kompi wis ana.
    Lan apa sing dikarepake saka letnan sing padha teka saka ngarep nalika ngunjungi Petrograd, lan dheweke ora ngidini dheweke menyang tavern sing apik.
    Lan matur nuwun kanggo Bolsheviks kanggo bisa ngrebut kontrol negara saka liberal.
  25. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 15 Oktober 2022 13:52
    +6
    Kutipan saka: nov_tech.vrn
    Miturut informasi babagan carane Rasputin lobbied kanggo promosi suap-takers

    Nganti 1917, battlecruisers saka jinis Izmail dibangun ing Republik Ingushetia, asline dimaksudaké kanggo layanan ing Segara Mediterania, adhedhasar Bizerte (dibangun ing silihan Prancis karo technical support Inggris.
    Sumber daya iki bisa dialihake menyang ngarep darat. Iki persis apa sing ditindakake dening Bolshevik - nggawe akeh instalasi sepur nggunakake bedhil angkatan laut sawise kamenangan revolusi. Senjata sing padha digunakake ing ngarep Leningrad. Mangkono, masalah ora Rasputin, nanging status kolonial saka Tsarist Rusia - nalika kapentingan ibukutha Western padha diselehake ing ndhuwur kapentingan warga Russian Kita ndeleng bab sing padha saiki, nalika Ukraina diwenehake karo bahan bakar saka Rosfed liwat Polandia, lan bahan mentahan ekspor kanggo Amerika Serikat mung tuwuh.
  26. deddem
    deddem 15 Oktober 2022 14:08
    +1
    Kutipan: Pridnestrovian1
    Sampeyan lan wong kaya sampeyan nganti sikut ing getih Rusia. Wong Rusia ora bakal ngapura pembantaian totalitarian iki kanggo komunisme.


    Kang siji persis? Nalika, ing taun 1937, wong pribumi lan liya-liyane dipasang ing tembok?
  27. deddem
    deddem 15 Oktober 2022 14:21
    0
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    80% perwira kasebut saka wong biasa, tegese dudu perwira profesional, korps perwira dudu kasta.

    Lan yen ana "profesional kasta", tentara bakal luwih cepet bosok. Kaya ing taun 1991, "kasta-profesional", kanthi sumpah USSR, cepet nyabrang garis lan ora wince.


    Ya, apa jenis "kasta", sanajan ing statistik resmi banal ing jaman Republik Ingushetia, jelas yen kabeh wong ing sangisore jenderal lungguh karo bokonge (yen ora duwe bisnis dhewe).
    Iki yen sampeyan nutup mata karo telapak tangan menyang memoar saka contemporaries (Wrangel Sr., Denikin, Trubetskoy), ngendi kabeh banget cembung.
  28. zenion
    zenion 15 Oktober 2022 15:00
    +2
    Dadi sawise kabeh, saiki sing ngganti Bolsheviks lan disebut komunis, ngrusak tentara Rusia, njarah kabeh. Nanging wong Bolshevik kudu disalahake kanggo iki. Bolsheviks banjur bali menyang piyambak kabeh wilayah karo plus, lan saiki ora bakal bali.
  29. Ivan2022
    Ivan2022 15 Oktober 2022 15:41
    +4
    Kutipan saka zenion
    Dadi sawise kabeh, saiki sing ngganti Bolsheviks lan disebut komunis, ngrusak tentara Rusia, njarah kabeh. Nanging wong Bolshevik kudu disalahake kanggo iki. Bolsheviks banjur bali menyang piyambak kabeh wilayah karo plus, lan saiki ora bakal bali.

    Uh-huh... Uh-huh.. Masalahe ora saka maling lan pengkhianat, kaya ing kabeh negara normal, nanging saka Karl Marx.... ..

    Sampeyan unik - kancaku, kanthi cara. Sanadyan ing Rusia sing mlarat lan dawa, ana repes sing kaya ngono .... Mbok menawa dheweke wis nandhang sangsara. Lan ora saka Bolsheviks.

    Ya .. karo .... saiki umume didhelikake schizos, minangka ngandika, paling 30% saka populasi ....... Wong wis dadi edan liwat 30 taun kepungkur. Nganti saiki, dheweke perang karo Trotsky, banjur karo alien, banjur karo Bolshevik .......
  30. Andrey A
    Andrey A 15 Oktober 2022 16:35
    +1
    Lha, Lenin pancen bener yen nrima tuntutan Jerman: serangan tentara Jerman kanthi yakin nuduhake yen ora ana apa-apa kanggo nglawan Rusia ing wektu iku ... Yen kahanan Jerman wis ditampa ing wiwitan, kaya sing dikarepake V.I. Lenin, banjur kahanan tentrem bakal luwih kurang "saru" .... Lenin, saka awal banget, disebut kanggo nitahaken saka Tentara Abang, kang "komunis kiwa" lan Trotsky aktif diblokir ... Minangka kanggo ambruk saka Rusia. tentara, banjur, mesthi, padha disalahake kanggo iki, sabenere, liberal: padha nggulingaké Nicholas II, padha nampa panjaluk saka Petrograd Soviet lan ditanggepi Order No. 1, kang numpes disiplin ing tentara ... nyerang. , nanging liberal ora bisa pindhah kanggo iku, amarga padha banget disambungake karo ibukutha Franco-Inggris, sing kasengsem ing meriam meriam Russian, lan ing Kajaba iku, padha mangertos sing sanalika sawise tentrem bakal ana pitakonan bab tanah lan sapa. duwe pabriklan pabrik, etc ... Lan mulane, sabenere posisi bangsawan lan borjuis ana cidra, sing, ing jeneng kapentingan egois, ndamel wong-wong mau kanggo rojo pati ... Lan iku meh ora bisa kanggo nyalahke Rusian. wong kanggo ambruk tentara Rusia, iku luwih saka sapisan mbuktekaken sing bisa nggawe kurban ageng ing jeneng Motherland, yaiku, bourgeoisie miwiti crita kabèh iki karo aman saka Nicholas saka daya ... Kabeh purun iki craved. daya (kang bakal menehi wong, pisanan kabeh, akses menyang treasury), Mentri Luar Negeri padha Nicholas II, S. Sazonov, langsung nyerat sing awal perang iki digunakake dening liberal kanggo push liwat pamaréntah "tanggung jawab kanggo Duma", kanggo, ing kasunyatan, kanggo ngrebut daya ... Iku kanggo purun iki wong-wong Rusia ora pengin perang, uga, lan nindakake bab tengen ... Lan Bolsheviks, nem sasi sawise kesimpulan saka tentrem, kicked metu pasukan Jerman saka wilayah padha dikuwasani, karo sacoro prakteke ora losses ... Iki nuduhake wawasan sarwa Lenin, sing nggunakake kontradiksi antarane kakuwasan Western lan, mbok menawa, sa perang berdarah ing Perang Dunia I ditindakake tanpa partisipasi tentara Rusia ....
    1. Tarasios
      Tarasios 16 Oktober 2022 11:33
      0
      Aku katon, kene ing kabeh komentar ngendi pangertèn umum saiki - iku worth "-1". Penulis ngamuk...)))
  31. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 15 Oktober 2022 16:41
    +1
    Kutipan saka zenion
    Kabeh perang nglawan Rusia diatur dening Inggris

    Inggris ora tau ngatur perang nglawan sapa-sapa, padha ngatur perang kanggo kepentingane dhewe lan ora liya.
    1. Ilanatol
      Ilanatol 16 Oktober 2022 09:28
      0
      Lan kapentingane kerep banget bertentangan karo kapentingan wong liya, sing khas. Dadi kita kudu ngatur perang nglawan wong liya.
      Bolivar, mbok menawa, bakal njupuk loro, nanging isih luwih trep kanggo njagong ing saddle piyambak.
  32. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 15 Oktober 2022 20:33
    +4
    Mungkasi multiplying omong kosong - iki ora bakal mimpin kanggo apa-apa apik ... Bubar, Mrs Simonyan maca kabeh khutbah kanggo sampeyan - "Stop lying!" Ana 14 ewu Bolshevik ing saindhenging negara, kanggo comparison - Sosialis-Revolusioner sing kanggo perang - 1,5 yuta. Apa agitation ing ngarep! Isin kalah wong Jepang. Industri wis rampung ambruk. Ora ana helm, sanajan 25 persen wong sing tiwas saka tatu sirah - Kolya 2 ora pengin, dheweke mikir yen para prajurit ing parade ing helm katon bodho. Brusilov sengsara "terobosan" ing ngarep karo Austria, ing ngarep karo Jerman kanggo kabeh wektu padha ora malah njupuk gubug forester ... Bener Lenin disebut - "Brest Peace saru", nanging regime monarki nggawa. Rusia kanggo obscenity iki ... "Brest Peace" lan "Pact" (persetujuan) saka Ribbentrop-Molotov - loro pinunjul kamenangan diplomasi Soviet, loro gerakan sarwa dialektika Lenin lan Stalin ... Lan sampeyan, penulis, duwe. Dialektika hegelian? Ora?! - lan banget muspra, kancaku, bab sing apik banget ...
    1. Bayun
      Bayun 16 Oktober 2022 12:13
      +1
      Kesalahan revolusi amarga para intelektual sing pinter, properti palsu bajingan (anak bangsawan saka hubungan karo abdi). Wong liyo kanggo kabeh wong, kanthi pendhidhikan sing apik, nanging jiwa sing ala. Intelligent ilmiah lan filosofis pinter nistha ngrusak pikiran saka wong lan panguwasa, mbukak - kaya "trojan" - nyawa Russian kanggo "Demons" virus, kang Klassik banget akurat ngeweruhi.

      PS: wis suwe ana "trialectics": logika Trinitas karo jawaban jujur ​​"UNKNOWN" saliyane "bener-salah". Ing logika ternary iki, padha ngomong, malah soko militèr fungsi sampurna.
  33. dimasan
    dimasan 15 Oktober 2022 21:46
    +1
    nanging iki omong kosong ing wengi tanpa rembulan. Aku ngerti. yen iki versi Rusia kanggo edisi impor. nanging kok kene - kanggo hype? Priksa pranala sadurunge sampeyan mbantah.
  34. Babi Bad (Ham)
    Babi Bad (Ham) 16 Oktober 2022 08:40
    +1
    bakal rampung tentrem Brest-Litovsk utawa ora bakal rampung - asil mesthi padha! amarga tentara kekaisaran pancen ora ana
    ing mratelakake panemume, tentrem Brest nggawa liyane gawe piala kanggo Jerman - amarga. menyang pasukan pendhudhuk ing wilayah tilas ri, padha kena infeksi "infeksi abang"
  35. Ilanatol
    Ilanatol 16 Oktober 2022 09:26
    +3
    Quote: Alexander Kuksin
    . Banjur, adhedhasar komentar sampeyan, yen Kornilov ora bisa ngremukake pambrontakan ing Petrograd? Bisa kanthi gampang!


    Ora, dheweke ora bisa. Kekuwatan ora bakal cukup. Bolshevik banjur bener-bener nyawiji karo resimen sing setya marang Pamrentahan Sementara lan kaunggulan ing pasukan ora ana ing sisih Kornilov. Kornilov ngerti iki kanthi becik, mula dheweke ora kedutan. Dadi "Duce" domestik kita ora ana bisnis.
  36. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 16 Oktober 2022 11:27
    0
    Meh ora maca. Ambruk ngarep minangka asil saka kabeh pamaréntahan tsarist lan buruh sauntara sakteruse. Peran Bolsheviks banget exaggerated. Menapa malih, punika exaggerated sawise revolusi.
  37. Tarasios
    Tarasios 16 Oktober 2022 11:31
    0
    Fu, apa nistha ambegan saka materi iki. Lan iki senadyan kasunyatan sing aku ora tau dadi "Bolshevik lawas", utawa ana "kanggo Leninis".
    Interpretasi banget siji-sisi lan bias, gampang ngganti sabab lan akibat. Kabeh materi dikurangi dadi nyedhot topik (kutipan luwih lanjut):
    "Kabeh inisiatif saka periode revolusioner mimpin Rusia menyang ambruk tentara Rusia lan negara"
    Aku ora bakal kaget yen kantor penulis mbayar a la Radio Liberty;)
  38. Bayun
    Bayun 16 Oktober 2022 11:47
    +1
    Wangsulan pitakon "Berdyay" babagan "kehilangan rasa pakurmatan." "Kehormatan urip" saka tentara Rusia yaiku Tsar. Dheweke ngilangi Tsar - kehormatan, tugas lan makna layanan ilang. Kadonyan - tanpa pinter ngelmu-filsafat - tegesé satriya iku ing layanan WHO (lan ora apa) - Paduka. Yen ora, ing pangertèn urip lan pribadi, mayoritas bakal ngawula DIRI - "layanan kanggo layanan" utawa "Aku perang amarga aku perang" - kang kita waca dina iki, utamané ing antarane wong-wong ing nyudo Pundhak Big.

    Revolusi = ERROR! Ayo didandani. Kita bali marang Gusti Allah menyang Rusia, kita bakal bali menyang Panguwasa. Kanthi wangsulipun sang nata, makna pangabdian bakal diuripake maneh ing antarane golongan Panguwasa lan Prajurit. Dheweke bakal takon, kepiye Perang Donya II? Lan kabeh ana ing urutan: "Kanggo Stalin!" - iku kaya "Kanggo Tsar!"

    Aku bakal mbaleni posisiku. Saka 3 jinis kekuwatan: monarki-republik-demokrasi - ora ana "paling apik". Ing kekuwatan multi-confessional lan multinasional sing gedhe, ALL THREE terus-terusan dibutuhake ing wektu sing padha. Tsar - sanajan kanthi fungsi budaya-tradisional - luwih bener kanggo eksistensi urip sing berdaulat tinimbang "Presiden seumur hidup" kanthi fungsi minangka akting tsar.

    PS: FOR THE KING! Panjelasan kanggo atheis lan anti-monarkis. Aku ora kalebu fanatik, "mummer", lsp. Aku pracaya yen struktur kelas masyarakat wong apik iku bener, ngendi Tsar minangka kepala alam saka kelas Panguwasa. Dheweke minangka FUNGSIONAL sing penting, tanpa administrasi umum luwih elek tinimbang karo dheweke.
    Kekuwatan Tsarist = "vertikal" (sing padha), lan manajemen buruh ing jaman saiki kudu disebarake-jaringan. Nggabungke 2 ing siji iku fraught karo bilai - beda QUALITIES.
    1. ahli ekologi
      ahli ekologi 16 Oktober 2022 18:54
      +1
      Nah, kelas pancake apa?!? (wajah tangan). Ing Abad Pertengahan kanthi ekonomi sing durung berkembang, perlu menehi tanah karo petani kanggo ksatria, supaya bisa njamin kesiapan tempur karo tenaga kerja. Amarga ora ana cara sing luwih apik.
      Apa sampeyan pribadi siap dadi benteng?
      Lan banjur estates iki alamiah degenerated lan kesapu dening revolusi borjuis. Iku mung kasep kanggo kita.
      ojo dumeh, ayo bali ... wah, juru tulis
      1. Bayun
        Bayun 17 Oktober 2022 02:52
        0
        Ing kene, mesthine, mayoritas dadi abdi sing jujur. Lan apa, Estate - ala? Simbah-mbah kakung-bapak-putra - saben wong duwe profesi "kanggo mbela Tanah Air." Ing mratelakake panemume - becik lan tengen!

        Pedagang uga kasunyatan. Master bisnis - kasedhiya. Wis 3 "estate" sing nyata - lan ora ana "abad pertengahan".

        Nanging ing dina iki para abdi dalêm, para sudagar ngladèni, para nata dagang. Kene, lan kabeh wektu cendhak saka Great Russian kekacoan;) Wong pinter, jujur, tanggung jawab, nanging ... akeh IN LAIN (!) Panggonan ing urip.

        Kesetaraan estates sadurunge hukum uga kesalahan! Contone, moratorium paukuman pati kanggo warga sipil bisa didebat bolak-balik. Kanggo militèr lan PNS (estate saka panguwasa) - paukuman pati kanggo khianat, nyolong, sabotase kudu tanpa alesan. Inti saka hukum Rusia: sing luwih akeh diwenehi (iki wis ketimpangan) - saka sing dikarepake luwih ketat. Kaadilan diarani. Aku ora weruh apa-apa salah karo Officer Courts of Honor kanggo wong Service lan Merchant Courts kanggo showdowns internal pengusaha.

        PS: Aku bakal saka "Magi", dadi "abdi" - Aku ora wedi, amarga malah master ala bakal paling kamungkinan ngirim "abdi" kuwi langsung menyang Iblis;)
  39. Ilanatol
    Ilanatol 16 Oktober 2022 13:51
    +3
    Quote: Bayun
    Revolusi = ERROR! Ayo didandani. Kita bali marang Gusti Allah menyang Rusia, kita bakal bali menyang Panguwasa. Kanthi wangsulipun sang nata, makna pangabdian bakal diuripake maneh ing antarane golongan Panguwasa lan Prajurit. Dheweke bakal takon, kepiye Perang Donya II? Lan kabeh ana ing urutan: "Kanggo Stalin!" - iku kaya "Kanggo Tsar!"


    Dewa endi sing diwangsuli? Gusti Allah? Kristus?
    "Gusti Allah iku siji, nanging agama - pepeteng!"
    Bangsa kita umume sekuler. Mbok menawa akeh sing nganggep awake dhewe "Ortodoks". Nanging kanggo nganggep awake dhewe lan sejatine ora padha.
    Apa akeh "Ortodoks" menyang gereja kanthi rutin, ngakoni, nindakake kabeh ritus (paling ora netepi Pasa Agung), ngerti paling ora Doa Gusti?
    Malah miturut prakiraan Gréja Ortodoks Rusia dhewe, iki kurang saka 15%.

    Lha, bab ngabdi marang raja ... wah, beda raja. Iku luwih gampang kanggo para leluhur - dheweke pancene ora dadi raja, nanging gagasan ideal "bapak raja". Nanging ing jaman kita kasedhiyan informasi, nggawe gambar idealized saka panguasa, lan malah liyane supaya njaga ing eling massa, iku tugas meh unrealistic.
    Ora ana "kultus kapribaden" sing meh ora mungkin - mung tiruan lan simulasi.
    Minangka kanggo Stalin. Ya, dheweke pancen populer banget. Nanging dheweke, ora kaya mantan raja-kaisar, ora entuk hak lair (meh kabeh monarki minangka turun temurun), nanging kanthi tumindak lan kaluwihane.
    Nalika prajurit Soviet tindak ing serangan karo "Kanggo Stalin!" - padha ora pindhah menyang Georgian pockmarked ing Kremlin, nanging kanggo apa personified - cara anyar gesang kang putra pangon Armenian bisa dadi desainer pesawat misuwur ing donya, nitahake pejuang MiG.

    Lan pungkasanipun, ninggalake ideologi. Sembarang sistem politik kanthi sentralisasi kekuwatan sing berlebihan banget rentan marang pengaruh eksternal sing negatif, kanggo nggunakake sing diarani. "sistem senjata". Monarki kanthi tepat ditondoi kanthi sentralisasi sing berlebihan. Tekan tengah, sistem ambruk.
    Wektu kanggo sinau saka pengalaman sedhih saka Kakaisaran Rusia lan USSR.
    Masa depan kalebu organisasi jaringan-sentris administrasi negara.
    Nanging, iki uga ditrapake kanggo organisasi Angkatan Bersenjata.
  40. Mitia68
    Mitia68 16 Oktober 2022 15:07
    0
    Ayo dadi perang imperialis dadi perang sipil ...
    Gething marang pamrentahan lan borjuis yaiku perasaan kabeh buruh sing sadar kelas sing, ing tangan siji, ngerti yen perang minangka "lanjutan saka kabijakan" imperialisme, lan nanggapi kanthi "lanjutan" gething. kanggo mungsuh kelas, lan ing tangan liyane, ngerti sing "perang nglawan perang" iku tembung vulgar tanpa revolusi marang pamaréntah dhewe. Siji ora bisa nuwuhake rasa sengit marang pamrentahane dhewe lan marang borjuasi dhewe tanpa pengin kalah ...

    V.I. Lenin "Ing kekalahan pamrentahane ing perang imperialis", "Sosial-Demokrat" No. 43, 26 Juli 1915
  41. ahli ekologi
    ahli ekologi 16 Oktober 2022 18:46
    -1
    omong kosong tukang roti. Bolshevik ora duwe akses menyang pasukan. Bolsheviks paling akeh 50000 ewu ing saindenging negara. Para pemimpine wis suwe ana ing pambuwangan. Nanging partai Duma duwe kabeh sumber daya. Lunga menyang ngarep, kampanye, nerangake agenda patriotik. Nanging sakperangan alesan padha ora bisa.
    Nanging Revolusi Februari (isih revolusi, sawise kabeh, ana owah-owahan ing tatanan) diudhek dening gentlemen Guchkov-Milyukov karo dhukungan saka militèr lan (ya Allah) sederek saka tsar isih bisa ...
    Nanging piye wae dheweke lali babagan wong-wong mau, lan wong-wong kasebut duwe cita-cita dhewe, beda banget karo perang sing ora bisa dingerteni "nganti pungkasan" xs kanggo apa.
  42. Ilanatol
    Ilanatol 17 Oktober 2022 08:27
    0
    Quote: Bayun
    Ing kene, mesthine, mayoritas dadi abdi sing jujur. Lan apa, Estate - ala? Simbah-mbah kakung-bapak-putra - saben wong duwe profesi "kanggo mbela Tanah Air." Ing mratelakake panemume - becik lan tengen!


    Lan ing mratelakake panemume - ora. Saben uwong kudu duwe kesempatan kanggo melu bisnis sing luwih disenengi lan duwe kabisan luwih akeh.
    Anake pejabat sing apik durung mesthi bisa lan gelem dadi pejabat sing apik. Lan apa sing kudu ditindakake ing masyarakat kelas? Narik tali sing ora ditresnani, bisa uga ngubur bakat sampeyan ing wilayah liya?
    Apa sampeyan ngusulake supaya mblokir akses menyang elevator sosial? Watesan kebebasan kanggo milih dalan urip? Ora malah totalitarianisme, malah luwih elek.
    Masyarakat kelas ing kahanan modern mesthi bakal ketinggalan ing pembangunan, kanthi ora rasional nggunakake potensi sumber daya manungsa. Bakal kalah ing kompetisi lan ambruk dening tanggi sing luwih maju lan kuwat.
    Sawise maneh - kita kudu sinau saka kesalahane kepungkur, lan ora ngatur serangan gedhe liyane ing rake lawas.
  43. Ilanatol
    Ilanatol 17 Oktober 2022 08:32
    +1
    Kutipan saka: ecolog
    omong kosong tukang roti. Bolshevik ora duwe akses menyang pasukan.


    Iku ora pisanan. Ana dekrit khusus sing nglarang rekrutmen "elemen subversif" menyang dinas militer. Nanging wis sak perang, pamaréntah tsarist dipeksa kanggo mbatalake larangan iki: educated, personel technical savvy ing tentara padha catastrophically kurang, lan "hay-straw" nglawan Jerman dikembangaké wis mengkono lingkungan.
    Propaganda paling efektif ing tentara Rusia ditindakake dening para anarkis ... nanging "liberal-Febralist", kaya biasane, adoh banget saka wong lan ora bisa nemokake basa umum ing prinsip.
  44. Kostadinov
    Kostadinov 17 Oktober 2022 11:47
    +3
    Minangka kesimpulan, kudu dicathet yen ora bisa diarani mung Bolsheviks numpes tentara Rusia lan mimpin negara kanggo bilai, iku bakal salah, nanging Bolsheviks diputer peran wigati ing iki.

    1. Dheweke urip kanggo ndeleng kebangkitan teori Nazi lan Hitler babagan "nyuduk tentara Jerman komunis Yahudi ing mburi" ing Perang Donya I, nanging ing versi kekaisaran Rusia.
    Pinten téyori Hitler ingkang dipunmangertosi déning Jerman nalika Perang Donya II, nalika piyambakipun pitados dhateng piyambakipun lan piyambakipun ndadosaken Reich Jerman, ing sapunika, nyerahaken tanpa syarat - ingkang boten wonten ing donya.
    Wong Rusia begja amarga padha pracaya marang Bolshevik lan nylametake saka nasibe wong Jerman.
    Yen Jerman banjur nggawe pilihan sing tepat, mula jagad iki bisa nyingkiri Perang Donya II lan mungkasi kapitalisme ing abad kepungkur.
    2. Yen pirang-pirang ewu Bolshevik - sing ana ing luar negeri utawa ing ssilki - bisa numpes tentara Rusia, sing paling apik ing donya, sing ngalahake Napoleon, banjur kudu duwe kemampuan gaib lan bantuan Gusti Allah, utawa tentara Rusia ambruk sadurunge Bolshevik njupuk kuwasa. Ing tembung liya, dudu Bolshevik sing nyirnakake tentara Rusia lan mimpin Rusia menyang bilai, nanging karusakane tentara Rusia lan bilai Rusia ing perang ndadekake Bolshevik dadi panguwasa. Nalika Bolshevik njupuk daya, ambruk tentara lan bilai negara wis kedaden.
    Iki langsung ngelawan kanggo taun 1991 lan karusakan saka USSR saka ndhuwur, nalika catastrophe minangka asil saka teka saka anti-komunis kanggo daya.
  45. AB
    AB 17 Oktober 2022 12:44
    0
    Artikel kasebut ngemot perlindungan monarki ...
  46. Alexander_TOZ
    Alexander_TOZ 17 Oktober 2022 13:55
    0
    Iku penting sing V.I. Lenin nyebat dokumen iki "perdamaian saru Brest-Litovsk". Lan, mesthine, ora bisa dianggep ora dipisahake saka perspektif sejarah. Lan prospek iku prasaja - USSR. Siji bisa ngritik langkah penengah saka Bolsheviks, kesalahane. Nanging asile ora bisa dipungkiri. Saka wayahe nalika tsarist Rusia dirusak dening "manajer efektif", Bolsheviks mbangun superpower.
  47. deddem
    deddem 17 Oktober 2022 15:45
    0
    Kutipan saka AB
    Artikel kasebut ngemot perlindungan monarki ...


    Dheweke reeks saka stupidity.

    Cukup ngerti yen -
    Miturut penyebaran mobilisasi ing taun 1914, tentara duwe 55 perwira, dokter lan pejabat. Nalika taun 668-1914. dheweke nandhang kerugian ing komposisi iki 1915 wong. Ing Februari 45, ana 115 perwira, dokter lan pejabat ing tentara.

    - ora ana pitakonan bodho maneh.
  48. Gedal
    Gedal 20 Oktober 2022 09:37
    +2
    Tukang roti kristal, wangsulana aku, apa buruh lan petani, Rusia lan Jerman, butuh perang iki?
    1. zombierusrev
      zombierusrev 21 Oktober 2022 15:43
      0
      Padha mati ing perang iki, lan ibukutha nggawe dhuwit .. Bolsheviks lan Reich 2 numpes 3rd Padha kabongkar ... lan tukang roti perang kanggo 3rd ..
  49. zombierusrev
    zombierusrev 21 Oktober 2022 15:39
    -1
    Siji liyane nyoba nyebar perselisihan antarane wong kulit putih lan abang katon bisa digunakake kanggo ukroreich .. ya, kita duwe akeh urapatriots kanthi pikiran sing diowahi ..
  50. Komentar wis dibusak.