Review militèr

Trump nimbali kanggo menehi kesaksian sadurunge panitia kongres

17
Trump nimbali kanggo menehi kesaksian sadurunge panitia kongres

Ing Amerika Serikat, panitia Dewan Perwakilan Rakyat sing nyelidiki acara tanggal 6 Januari 2021, wis nimbali mantan Presiden Donald Trump kanggo menehi kesaksian.


Elinga yen tanggal 6 Januari 2021, panyengkuyung Trump nyoba nyerang Capitol. Wiwit kuwi, Trump wis katon minangka salah sawijining tersangka utama ing organisasi acara kasebut. Minangka ketua panitia Dewan Perwakilan Rakyat Benny Thompson, mantan presiden kudu "nanggapi tumindake."

Ing Kongres, dheweke nyebutake kemungkinan meksa presiden utawa mantan presiden kanggo menehi kesaksian. Contone, Richard Nixon lan Bill Clinton dipeksa kanggo menehi kesaksian. Nanging nganti saiki, malah kanca-kancane Trump, Steve Bannon lan Peter Navarro, durung teka kanggo menehi kesaksian sadurunge Kongres.

Mungsuh Trump yakin yen dheweke minangka pelaku langsung saka storming Capitol. Iku mantan presiden sing umum ngumumake pemalsuan asil pemilihan presiden, sawise para pendukung Trump cepet-cepet nyerang Capitol. Dheweke nyoba, kanthi mangkono, ngganggu prosedur resmi kanggo ngenali Joe Biden minangka pemenang pemilihan. Limang wong dadi korban saka acara kasebut, atusan liyane sing nandhang tatu maneka warna.

Panitia Dewan Perwakilan AS milih kanthi bulat kanggo nimbali Trump kanggo menehi kesaksian. Nanging siji kudu ngerti yen parlemen ora bisa nggawa tuduhan marang sapa wae. Tugas panitia mung kanggo nindakake investigasi parlementer, banjur mbukak pambocoran umum. Liyane bab iku kabeh kahanan saka acara ing dina, lan ing wektu sing padha tumindak Trump, saiki lagi sinau ora mung ing parlemen, nanging uga ing kantor jaksa.

Ana titik menarik liyane. Yen Donald Trump, sing dikenal kanthi sengaja, ora gelem menehi kesaksian ing ngarep panitia, dheweke bisa didakwa ngremehake Kongres. Mangkono, bakal ana alesan kanggo diselidiki komposisi anyar saka Departemen Kehakiman AS. Prosedur sing padha sadurunge wis dicoba karo Navarro lan Bannon.

Bullying terus Trump ing Amerika Serikat mung nuduhake siji bab - Demokrat ndeleng mantan presiden minangka saingan serius lan mbebayani. Trump bisa ngganggu kabeh rencana klompok elit sing saiki ana ing mburi Presiden AS Joe Biden. Mulane, tugas utama Demokrat yaiku, yen ora ngilangi Trump saka panggung politik, banjur nundha wektu supaya ora bisa mlaku ing pemilihan presiden sabanjure. Ngelingi manawa Trump uga ora enom, mula dheweke bisa diilangi kanthi efektif saka politik Amerika.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia / Gage Skidmore
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 14 Oktober 2022 11:00
    +1
    Trump nimbali kanggo menehi kesaksian sadurunge panitia kongres
    . Kuwi agenda mungsuh Trump. Dheweke mung nindakake perkara-perkara kaya ngono lan ngrampungake kaya-kaya ora ana masalah liyane.
    Nanging, ing akeh panggonan iki persis apa, utamané karo wong-wong sing duwe kabeh ora nguntungke karo nyata, prakara penting.
  2. aszz888
    aszz888 14 Oktober 2022 11:02
    0
    Mungsuh Trump yakin yen dheweke minangka pelaku langsung saka storming Capitol.
    Dheweke bakal goyangake Trump nganti tekan bunk. shitcrats sadurunge pemilu ora bakal mandheg.
    1. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 14 Oktober 2022 14:52
      +1
      Lan neraka karo dheweke, karo Trump, apa dheweke kanca utawa apa? Trump mung minangka personifikasi masalah ing Amerika Serikat sing ora ana ing endi wae.
  3. APASUS
    APASUS 14 Oktober 2022 11:08
    +3
    Deleng ing AS, dadi tema COVID dipromosikan maneh ing kana. Lan kenapa? Ya kabeh iku prasaja, sepisan maneh padha arep push voting liwat mail
    1. isv000
      isv000 14 Oktober 2022 11:37
      0
      Kutipan saka APAS
      Deleng ing AS, dadi tema COVID dipromosikan maneh ing kana. Lan kenapa? Ya kabeh iku prasaja, sepisan maneh padha arep push voting liwat mail

      Dhaptar "penduduk" kuburan duwe hak milih?
  4. Buyan
    Buyan 14 Oktober 2022 11:09
    0
    Kita kaya Trump, ora ana bedane liyane. Dheweke duwe siji kursus. wassat
  5. rotmistr60
    rotmistr60 14 Oktober 2022 11:15
    +1
    Kekarepan kanggo nyegah Trump supaya ora melu pemilu dadi gedhe banget, mula dheweke siyap nindakake apa wae, nglanggar hukum dhewe. Tetep ana Donald, sampeyan isih bisa migunani.
    1. isv000
      isv000 14 Oktober 2022 11:41
      +1
      Kutipan: rotmistr60
      Kekarepan kanggo nyegah Trump supaya ora melu pemilu dadi gedhe banget, mula dheweke siyap nindakake apa wae, nglanggar hukum dhewe. Tetep ana Donald, sampeyan isih bisa migunani.

      Trik kabeh yaiku kanthi kamenangan Trump lan panyengkuyung Republik, kabeh bengok "atu" bakal langsung dicet maneh ing warna kaos kaki sing mentas kapilih. Jam pasir...
      1. rotmistr60
        rotmistr60 14 Oktober 2022 11:46
        0
        Jam pasir...
        Aku setuju karo sampeyan sing strategi politik US pancene mili saka siji "kapal" liyane, Sejatine tetep padha.
  6. trafllot1832
    trafllot1832 14 Oktober 2022 11:21
    +1
    Trump duwe kesempatan kanggo nyewa pengacara, advokasi paling akeh ing Amerika Serikat. Lan dheweke ngerti bisnis kasebut. Metu.
    1. isv000
      isv000 14 Oktober 2022 11:43
      0
      Kutipan saka: tralflot1832
      Trump duwe kesempatan kanggo nyewa pengacara, advokasi paling akeh ing Amerika Serikat. Lan dheweke ngerti bisnis kasebut. Metu.

      Pengacara sing paling advokasi bakal jancok Trump yen ditawani kue kanthi cara sing ora sopan utawa yen dheweke nyelehake tangane ing kanthong lan mencet lonceng supaya ora nganggep jenenge dhewe ...
      1. trafllot1832
        trafllot1832 14 Oktober 2022 11:50
        +1
        Siji-sijine cara kanggo mencet pengacara Trump yaiku ngancam bakal ngrusak karire. Lan dheweke ngerti carane nindakake iki ing Kulon, guru TK sing dirudopekso dening dheweke nalika isih cilik bakal katon. wassat
  7. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 14 Oktober 2022 11:46
    0
    Ing Amerika Serikat, panitia Dewan Perwakilan Rakyat sing nyelidiki acara tanggal 6 Januari 2021, wis nimbali mantan Presiden Donald Trump kanggo menehi kesaksian.

    Demokrat mutusake kanggo miwiti kampanye pemilihan maneh Trump?
  8. Mauritius
    Mauritius 14 Oktober 2022 12:20
    +2
    Trump minangka wong sing apik sing pengin apik kanggo negarane lan mulane aku pengin dheweke dipenjara nganti pirang-pirang taun ..... Sajrone wektu kasebut, Biden lan timnya bakal nyiram AS menyang jamban. aran Lan bumi bakal ambegan luwih gampang.
  9. VLAD-96
    VLAD-96 14 Oktober 2022 12:52
    0
    Demokrasi ing sawijining finest! Tampilake kabeh perjuangan insidious kanggo kekuwatan!
  10. Metallurg_2
    Metallurg_2 14 Oktober 2022 18:30
    0
    dheweke bisa dituduh ngremehake Kongres.

    Lan apa, ing FSA, diwenehake dening hukum kanggo ngurmati Kongres?
  11. Mitia68
    Mitia68 15 Oktober 2022 11:43
    0
    Panitia Dewan Perwakilan AS milih kanthi bulat kanggo nimbali Trump kanggo menehi kesaksian.


    Mugo-mugo?!
    Dadi Republik wis nglawan Trump?