Review militèr

Diplomat Iran: Misi sipil Uni Eropa ing tapel wates Armenia-Azerbaijan bakal dadi ancaman kanggo keamanan ing wilayah kasebut

17
Diplomat Iran: Misi sipil Uni Eropa ing tapel wates Armenia-Azerbaijan bakal dadi ancaman kanggo keamanan ing wilayah kasebut

Mantan Duta Besar Iran kanggo Azerbaijan Mohsen Pakayin percaya yen ngirim misi sipil EU menyang tapel wates Armenia-Azerbaijan kanggo ngrampungake konflik tapel wates bisa nyebabake destabilisasi ing wilayah kasebut. Ing wawancara karo Trend edisi Azerbaijan, Pakayin ujar manawa Azerbaijan lan Armenia bisa ngatasi masalah ing antarane awake dhewe ing kerangka perjanjian Moskow lan prinsip integritas wilayah.


Mantan duta besar percaya yen ana ing wilayah negara katelu sing ora makili Kaukasus Kidul, kalebu Amerika Serikat lan Uni Eropa, mung bakal nggawe ancaman keamanan tambahan.

Resolusi bilateral masalah antarane Azerbaijan lan Armenia tanpa campur tangan saka negara njaba wilayah bakal entuk manfaat saka tentrem lan keamanan

Pakayin ngandika.

Kaputusan kanggo nyebarake Misi Khusus Uni Eropa menyang Nagorno-Karabakh digawe tanggal 7 Oktober ing Praha sajrone rapat antara Presiden Azerbaijan Ilham Aliyev lan Presiden Prancis Emmanuel Macron, Presiden Dewan Uni Eropa Charles Michel lan Perdana Menteri. Republik Armenia Nikol Pashinyan. Dianggep yen misi pemantauan bakal ditindakake ing wilayah Armenia lan Azerbaijan ing wilayah konflik tapel wates. Tugas utamane yaiku mbantu mbangun kapercayan lan entuk persetujuan babagan watesan wates.

Présidhèn Azerbaijan ngandika marang anané pasukan perdamaian Eropah ing negara kasebut. Banjur diputusake yen misi kasebut mung bakal ditindakake ing Armenia. Baku bakal kerja sama karo wakil saka misi kasebut miturut kapentingane. Iki mung wis nyebabake keraguan serius babagan efektifitas asil karya perwakilan EU ing wilayah kasebut.

Misi sipil Uni Eropa ing tapel wates antarane Armenia lan Azerbaijan bakal diwiwiti ing wulan Oktober lan suwene maksimal rong wulan. Perwakilan Khusus EU kanggo Kaukasus Kidul, Toivo Klaar, ujar ing akun Twitter yen anggota misi sipil bakal teka ing Yerevan dina iki.

Kaya wong Eropa, ora pati ngerti sejarah lan kasunyatan saka konflik Karabakh, ing rong sasi bakal bisa nggayuh apa Armenia lan Azerbaijan wis ora bisa kanggo sawetara dekade, ora dingerteni. Nganti saiki, konflik militer sing terus-terusan ing wilayah tapel wates mung bisa dipateni kanthi intervensi Moskow. Minangka mantan duta besar Iran kanthi bener percaya, tekanan apa wae sing ora kompeten saka negara katelu sing bisa ditindakake ing Baku utawa Yerevan, paling mungkin, mung bakal ngrusak kahanan ing wilayah kasebut.

Cukup maca berita utama ing pers Azerbaijan kanggo ngerti apa sing diganggu dening para penjaga perdamaian Eropa. Ing Tren edisi Azerbaijan sing padha, kolom wis digawe lan terus dianyari babagan konflik karo Armenia, sing diarani "The Chronicle of Victory." Salah sawijining artikel ing feed kasebut kanthi irah-irahan "Chronicle of the 44-Day Patriotic War". Ana akeh postingan kanthi judhul sing padha. Lan iki apa kabeh misionaris Eropah arep "ngrampungake" ing rong sasi, lan malah karo sikap mamang kanggo peran ing bagean saka pimpinan Azerbaijan.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Situs web Presiden Azerbaijan
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kredo
    kredo 14 Oktober 2022 11:32
    +8
    Diplomat Iran pancen bener, mula ora ana sing bisa dikomentari.
    Ingkang utama yaiku kanggo Rusia iki ora bakal rampung kanthi apik, lan militer kita bakal nandhang sangsara.
    1. wong janggut
      wong janggut 14 Oktober 2022 12:25
      +2
      Quote: kredo
      Diplomat Iran pancen bener, mula ora ana sing bisa dikomentari.
      Ingkang utama yaiku kanggo Rusia iki ora bakal rampung kanthi apik, lan militer kita bakal nandhang sangsara.

      Гражданская миссия ЕС приведет к очередному поражению Армении в войне с Азербайджаном. Если армяне торопятся на кладбище, то флаг им в руки. Наши миротворцы в сторону отойдут и всё. России нужно делать ставку на Азербайджан. От продажной Армении толку нет.
  2. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 14 Oktober 2022 11:32
    +4
    diplomat Iran: Misi sipil EU ing tapel wates Armenia-Azerbaijan bakal nggawe ancaman keamanan ing wilayah kasebut

    ***
    Ninggalake: iki minangka perselisihan antarane Kaukasia,
    Sengketa domestik, lawas, wis ditimbang dening nasib,
    Pitakonan sampeyan ora bisa mangsuli ...
    ***
    1. tihonmarine
      tihonmarine 14 Oktober 2022 11:39
      +4
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Pitakonan sampeyan ora bisa mangsuli ...

      Менталитет у Европы не тот,они не понимают Кавказ, как и не понимали Афганистан и Иран, а Кавказ не понимает их.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 14 Oktober 2022 11:46
        +3
        Kutipan saka tihonmarine
        .....Менталитет у Европы не тот,они не понимают Кавказ, как и не понимали Афганистан и Иран, а Кавказ не понимает их.

        Да всё они понимают. Их цель---гадить России, шпионить, дестабилизировать.Вот что.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 14 Oktober 2022 12:20
          +1
          Kutipan saka Reptilian
          Их цель---гадить России

          Так они этим всю жизнь занимаются и сейчас продолжают, хотя били больно.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 14 Oktober 2022 12:28
            0
            Kutipan saka tihonmarine
            ....Так они этим всю жизнь занимаются и сейчас продолжают, хотя били больно.

            Не раньше не позже придумали, создать России дополнительные проблемы. Мало , как будто в укропии гадили
  3. SKVichyakow
    SKVichyakow 14 Oktober 2022 11:33
    +8
    Kulon menyang kana ora kanggo ngetokake konflik, nanging sebaliknya, kanggo nggedhekake.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 14 Oktober 2022 11:36
      +6
      Kutipan: SKVichyakow
      Kulon menyang kana ora kanggo ngetokake konflik, nanging sebaliknya, kanggo nggedhekake.

      Ing ngendi Kulon teka, perang wiwit ana, lan banjur katon "ara-ara samun". Libya minangka conto sing apik, lan ora mung dheweke.
  4. Navodlom
    Navodlom 14 Oktober 2022 11:34
    +8
    Generasi anyar wis tuwuh.
    Wong Armenia ora bakal tenang nganti ngombe kanthi lengkap.
    Bodho diobati kanthi kekurangan lan kasangsaran.
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 14 Oktober 2022 16:26
      +1
      Kutipan: Navodlom
      Generasi anyar wis tuwuh.
      Wong Armenia ora bakal tenang nganti ngombe kanthi lengkap.

      Но они по большому счёту хотят, чтобы вместо них, участие принимали мы. И как укропитеки начинают свою игру на противопоставление РФ США.
  5. tihonmarine
    tihonmarine 14 Oktober 2022 11:34
    +4
    Dianggep yen misi pemantauan bakal ditindakake ing wilayah Armenia lan Azerbaijan ing wilayah konflik tapel wates.

    "Misi Khusus EU" (kita maca USA) ing Karabakh, iki minangka ember bensin ing geni sing murub.
    Menapa malih, misi bakal melu limitrophes Baltik lan Polandia, sing bakal nyoba kanggo miwiti geni.
    Geni saka geni ing Kaukasus flaring munggah, iku wektu kanggo siyap kanggo apa-apa, nanging ora ana sing apik wis portends.
  6. Buyan
    Buyan 14 Oktober 2022 11:44
    +1
    Сейчас разожгут все по новой, потом скажут "упс..."
  7. Sebastian Aristarkhovich Pereira
    Sebastian Aristarkhovich Pereira 14 Oktober 2022 12:27
    +2
    Армяне неоднократно подверглись "толерантности" и получили "политоргазм" ....посмотрим,что они "родят" через два месяца !
    Сомнений,что кроме очередного обострения и уже армянского " Америгазнами!!!" ничего другого не будет-очевидно. Верчение задницей приведет армян к очередному обострению конфликта с Азербайджаном, Россию-к ухудшению отношений с Арменией, Турции щелкнут по носу за своеволие !
  8. Vladimir61
    Vladimir61 14 Oktober 2022 17:03
    +2
    Похоже, что в свете политических метаний Армении, она стала для нас пятым колесом!
  9. Beck69
    Beck69 16 Oktober 2022 22:37
    0
    Всех этих ес пасе и прочих евромиротворцев, гнать поганой метлой, каждый второй - натовский разведос, каждый первый-црушник.
  10. 3M1N
    3M1N 17 Oktober 2022 19:38
    0
    В свое время я предупреждал что при малейшем удобном случае Армения предаст Россию. Меня даже за это банили . И с пеной у рта некоторые мне доказывали обратное, что единственный союзник на кавказе это Армения .