Review militèr

Terusan saka refleksi cedhak-teknis babagan topik militer

58
Terusan saka refleksi cedhak-teknis babagan topik militer



Pambuka


Andharan purwakanthi bakal dakbaleni supaya pamaca kang durung pati ngerti karo perangan kapisan, karya iki bisa dianggep minangka freethinking utawa fantasi lan ora digatekake. Panemu sing diwedharake bisa bias, salah, adoh lan malah mbebayani. Gagasan ora bisa diwujudake ing laku. Nanging ora persis. Ana sawetara asumsi penting ing teks kasebut.

Asumsi:

- wanita ora nglairake anak anyar. Ing kahanan kutha, bocah minangka kesenengan sing rada larang. Iku masalah kanggo ketemu bocah-bocah tanpa alas kaki sing manggon ing dugout ing desa. Yen bocah wis wasis lan nduweni pendhidhikan sing apik, negara kudu ngupayakake supaya dheweke ora tiba. Umumé, sikap kasebut marang wanita kita ora nyenengake. Kajaba iku, akeh pusat medis IVF lan reproduksi nuduhake masalah tartamtu karo reproduksi populasi. Lan program ibukutha ibu negara nandheske keprihatinan kasebut;

Ora ana prajurit ala, ana komandan ala. Kabukten dening Napoleon, Genghis Khan, Tamerlane lan sawetara pelatih bal-balan. Jarene Makhno duwe bakat dadi pimpinan militer. Nanging kabeh iki ora akurat;

- ing opus Fantastic sandi, dening "umum" Aku bakal tegese ora judhul tartamtu lan sing duwe, nanging gambar bebarengan sing wis dikembangaké ing pikiran umum. Malah kamanungsan sing duwe pakulinan pasifis, sing durung tau dadi tentara, bisa cocog karo definisi kasebut. gaman mung disimpen sajarah replika utawa ing game komputer. Ing donya kadhangkala disebut manajer efektif;

- "Jenderal" sing kondisional banget ora siap perang sadurunge pungkasan. Akeh ing impen ndeleng perang saka Perang Napoleon karo kavaleri, mercilessly udud meriam lan marching prajurit ing seragam haute couture karo epaulettes emas wajib, utawa perang segara ing sailing frigates ukuran brig limang masted lan asrama wajib;

- maneh sing padha kondisional "umum". Dheweke seneng pengintaian ing pertempuran. Kita luwih seneng mlaku. Iki getih lan daging, kabeh inti lan alam. Taktik liyane ora bisa ditampa lan ora pantes diwenehi perhatian;

- Prajurit biasa, pisanan kabeh, wong daging lan getih. Nduwe kabutuhan biologis alami sing penting. Amarga karakteristik organisme, bisa ana ing kahanan lingkungan tartamtu. Dheweke uga duwe sedulur, kanca, hubungan sosial lan tresno. Iki dudu terminator saka film favorit lan dudu pahlawan super;

- mbokmenawa bakal ana akeh huruf, kalimat majemuk lan kompleks;

- mbok menawa "kapten";

- Aku njaluk sampeyan kanthi tenang nambani saran lan rasionalisasi usulan-usulan minangka mbebayani lan kanthi ironi tartamtu;

- iku uga koyone sing akeh wis pegatan saka kasunyatan, Fantastic lan unrealizable.

Sofa ana ing papan sing padha, kucing ana ing endi wae, Internet urip.

5. Drone


Kabeh wis suwe banget ing kene, ora ana gunane nulis sing anyar. Aku ora pengin nggosok uyah ing tatu. Ayo dadi pirembagan bab awam nalika master militèr ing laku apa katon ing pasukan saka mungsuh potensial luwih saka 15 taun kepungkur.

Sektor sipil, ora kurang saka militer, butuh tanpa awak penerbangan. Ing tetanèn, iki mung minangka barang sing penting kanggo ngolah sawah lan kebon saka udhara. Ya, aku ngerti babagan "Jagung" kanthi sampurna. Apa ana sing mabur lan nyemprotake bahan kimia ing sawah? Ora mung mobil ora dadi hadiah, nanging nyemprotake dhewe bisa ditindakake ora luwih murah tinimbang dhuwur tartamtu supaya pesawat ora mudhun, nanging ora mesthi lan ora ana ing endi wae. Kajaba iku, iku larang banget. Ing cilik saka quadcopter padha, iku bisa kanggo proses secara harfiah saben wit pointwise, lan ora racun kabeh jalmo ing wilayah karo bledug, minangka kasus karo Cornflower. Sing mangu-mangu ukara pungkasan, ngomong karo beekeepers.

Penerbangan berawak minangka kesenengan sing larang, ing kahanan desa larang banget lan mbebayani. Ora saben peternakan kolektif yuta-plus bisa duwe lapangan terbang mini kanthi operator, pilot lan pesawat. Peralatan panen ing harvest kadhangkala ora cukup, lan wong.

Saliyane ing sektor tetanèn sing wiyar, ana kabutuhan gedhe kanggo pangiriman barang menyang papan sing angel digayuh, sing akeh banget. Negara kita rada gedhe, akeh papan sing angel digayuh. Ing sawetara wektu taun, umume ora bisa diakses, utawa amarga bencana cuaca. Iku apik yen wong duwe cukup saham. Lan nalika malah banyu kosong entek?

Kanthi wilayah, cuaca lan kahanan dalan sing ala, drone minangka sarana pangiriman, pengamatan, kontrol utawa pangolahan terrain kadhangkala ora bisa diganti. Ora ing endi wae lan ora tansah bisa nyambungake helikopter menyang iki. Panjaluk gedhe lan pasar luwe. Ana kabeh kahanan kanggo wutah. Mung saka apa ing sektor sipil, epik poto-nglereni saka Russian Post quadrocopter lan hukum ketat karo syarat. Iku luwih gampang kanggo njaluk lisensi lan tuku senjata. Kabeh ana ing layanan umum. Luwih saka copter karo kamera. Ora ana gunane kanggo ngomong babagan kabutuhan penting ing tentara.

Kabeh pesona drone wis diuji ing praktik luwih saka 15 taun kepungkur. Mung ora karo kita. Maneh, aku bakal mréntahaké karo usulan, bisa uga salah siji saka manufaktur pesawat militèr bakal guess ing materi lan basa technical kang kudu cap seri ageng UAVs. Biro Desain Sukhoi nggawe pesawat sipil lan ngisi ceruk sing kosong ing penerbangan sipil. Dheweke wis sibuk karo tugas sing penting. Iki ora ironi, nanging konfirmasi kasunyatan penting. Dear insinyur MiG, mandheg lungguh nganggur. Sadurunge sampeyan pasar gedhe, militer lan sipil. Lan sampeyan duwe potensial ilmiah lan teknis sing gedhe.

Penerbangan militer berawak wis suwe diwatesi dening kemampuan awak pilot. Sebagéyan gedhé saka massa pesawat tempur modern tiba ing kokpit lan sarana kanggo njaga kaslametané. Ora mung profil airframe optimal kudu diatur kanggo kokpit karo pilot, nanging pilot iki kudu dilatih kanggo saben pesawat, lan padha ora langgeng. Njupuk watesan awak manungsa pilot metu saka persamaan pesawat, lan sampeyan bisa nggawe kendaraan karo kapabilitas unprecedented lan karo swiwi sing kesapu.

Aku langsung foresee serangan saka "jenderal" sing setan iki soulless, amarga iku unmanned, mulane ora ana gunane, mulane mung levers lan traksi karo impact langsung ing kontrol pesawat. Kabeh kanthi tangan. Lan ora elektronik! Apa sebabe reaksi kasebut bisa dingerteni, digarisake ing pambuka. Nanging ana sing kudu dikandhakake. aku mangsuli.

Kadhangkala ing pertengahan nineties, watara taun 1995-1996, sawijining makalah teknis narik kawigaten babagan persentase biaya bagean pesawat militer Amerika. Pejuang Amerika modern ing taun-taun kasebut minangka conto. Ing wektu iku, nganti 75% saka biaya pesawat militer rampung tiba ing electronics.

Sanadyan mesin turbojet, utawa fuselage digawe saka bahan komposit, utawa sistem hydraulic duplikat kaping pirang-pirang, rampung ing komponen paling larang. Lan saka 75% biaya kasebut, 90% minangka piranti lunak. Iki minangka wahyu gedhe kanggo aku, lan aku rumangsa bingung karo guruku ing teknologi mikroprosesor kanthi pitakonan kenapa lan kenapa.

Saiki, papan utama dominasi elektronik ing pesawat yaiku kokpit. Kabeh indikator, tampilan, sensor, piranti kontrol dikonsentrasi ing kono. Sakumpulan data dikumpulake, dikurangi, diowahi dadi wujud sing bisa diwaca manungsa lan ditampilake. Jumlah data sing padha saka kokpit menyang aktuator pesawat.

Sawetara kontrol pesawat ora langsung mengaruhi aktuator buntut, nanging pisanan wis diproses kanggo nyegah pilot saka sengaja ngoper pesawat menyang mode pesawat kritis. Fitur desain airframe saka pesawat tempur modern, amarga syarat maneuverability, ndadekake kemampuan ngleyang sing padha karo bata. Mulane, elektronik bisa uga ora ngidini sampeyan nindakake maneuver sing ndadékaké kanggo skala pesawat. Kabeh wong ngerti babagan autopilot. Ana prototipe sing ngidini lepas landas lan landing otomatis tanpa campur tangan manungsa.

Lan saiki sethitik feint karo tangan. Yen sampeyan mbusak kokpit saka pesawat, mungkasi njupuk online saka kompresor turbin engine kanggo njaga ambegan pilot, mbusak akèh electronics perlu kanggo ngowahi informasi cocok kanggo pemahaman pilot, lan jumlah elektronik padha sing ngowahi tumindak. saka pilot dadi prentah kanggo ngontrol unsur pesawat. Pira papan sing bisa digunakake bakal dibebasake?

Ngelalikne. Kokpit dibusak, lan akeh elektronik dibuwang bebarengan karo catapult, tugas ngontrol pesawat ora ilang ing ngendi wae. Carane dadi? Iki minangka trep saka sudut pandang distribusi bobot lan tata letak pesawat. Ora ana watesan ing ngendi kanggo nyelehake komputer ing papan kanggo ngontrol pesawat, sing, ing babagan bobot lan dimensi, bisa dibandhingake karo volume gedhe Pushkin. Bisa dadi bagean buntut, malah swiwi, yen tata letak mbutuhake.

Nanging jagad drone ora mung muter glider, ana kulawarga quadcopter sing akeh banget. Mung ana siji masalah, utawa luwih, loro utawa malah telung masalah gedhe. Sanajan kontrol otonomi pesawat kasebut ora mbutuhake superkomputer utawa peternakan pertambangan. Kita ora duwe podho karo komputer lan piranti lunak kasebut. Saiki ora bakal. Kahanan sing padha karo mesin. Sanajan kita duwe masalah karo telung komponen kasebut ing kabeh peralatan militer lan sipil. Carane metu saka kahanan iki, aku propose kanggo takon wong-wong sing, foaming ing tutuk lan nguripake biru ing pasuryan, mbuktekaken futility saka UAV kanggo puluh. Aku bakal nulis babagan iki ing ngisor iki.

6. Robot


Ing wiwitan aku bakal ngenalake definisi kanggo nggawa kajelasan lan pangerten.

Sistem otomatis ora mbutuhake campur tangan operator. Conto: elevator ing pusat bisnis kelangan. Pass diwaca, sampeyan ngliwati turnstile, lan elevator wis nunggu sampeyan, sing bakal nggawa sampeyan menyang lantai sing dikarepake. Ora ana tumindak kontrol eksternal sing dibutuhake. Sampeyan mung pindhah menyang pusat bisnis lan elevator wis nunggu sampeyan, sing bakal nggawa sampeyan menyang ngendi sampeyan kudu pindhah.

Sistem otomatis mbutuhake campur tangan operator. Tuladhane yaiku lift biasa. Aku nelpon, menet lantai, ngenteni lawang ditutup lan mlayu. Mulane aku ngarani robot sistem otomatis, sing nindakake tugas tanpa campur tangan operator, yen ora, iku manipulator telekontrol. Robot demining kanggo sappers ora bisa diarani robot otomatis. Copot operator kontrol lan kabeh mandheg. Pembersih vakum robot ngarep luwih otonom.

Keuntungan saka robot:

- taat mutlak kanggo pesenan. Ngendi sing dituduhake, dheweke lunga. Apa sing dikandhakake, dheweke nindakake. Dheweke ora takon pitakonan, ora muter pinter, ora maca maneh;

- ora wedi, indefatigability, lack of free-think;

- ora tundhuk indoktrinasi dening unsur mungsuh;

- ora mbutuhake upah, tunjangan, pensiun, tunjangan moneter;

- Aku ora peduli babagan penghargaan, bonus, insentif, keuntungan. Dibuwang saka vanity lan zeal karir;

- ora bakal nulis layang marang ibune kanthi gambaran sing apik babagan kasusahan lan kasangsaran militer, ora bakal nampa layang pamitan saka kekasihe;

- ora bakal ngasah ski ing SOCHI, ora bakal ngatur crossbow utawa eksekusi ing njaga;

- ing kasus ngenali kekurangan lan kekurangan, kanggo ngilangi, sampeyan bisa ngubungi pabrik manufaktur utawa nganyarke ing pangkalan. Marriage bisa dikirim maneh kanggo remelting. Kanthi registrasi militer lan kantor pendaftaran utawa sekolah militer, nomer kasebut ora bakal bisa digunakake;

- kanggo bisa, sampeyan butuh sumber energi, amunisi, pangopènan periodik (sabanjuré diarani pangopènan) lan pesenan. Organisasi pangiriman panganan, langkah-langkah sanitasi lan higienis, papan istirahat, perawatan lan luang ora dibutuhake. Kajaba iku, personel militer kadhangkala mbutuhake perawatan khusus. Aku maca artikel dening ilmuwan Ukraina sak operasi khusus marang republik. Dheweke narik kawigaten marang akeh pejuang sing digigit ula lan laba-laba nalika mangsa panas. Serum "laba-laba" lan "vipers" ternyata ora ana ing endi-endi. Yen kita njupuk wilayah sing luwih kidul ing planet iki, rasa seneng iki luwih akeh.

- padha ora ngancam robot karo hipotermia lan frostbite karo amputasi sakteruse;

- ing wektu tentrem ora perlu omah, hipotek, silihan, preian lan petualangan;

- ora kena faktor kontaminasi kimia lan biologi. Rosatom nduweni perkembangan lan conto sing bisa digunakake ing wilayah kontaminasi radioaktif;

- ora bakal diracun dening sampah sing ora bisa dingerteni, ora bakal nginfeksi kolega. Punika dikenal sing disentri lan jaundice mow mudhun pejuang Samsaya Awon saka bedhil mesin;

- tanpa kleptomania;

- ora swell.

Kekurangan Robot:

- Dheweke ora ana ing kene. Kaya robot dhewe. Sing nesu ing basis saka "Invalidka" karo bedhil mesin ora bisa disebut robot tempur, uga robot. Utamané pertempuran;

- ora ngerti carane mars lan menehi salam militer.

Nyatane, iki minangka pejuang sing cocog kanggo "jenderal" lan ora mung. Robot kasebut bisa nindakake tugas tempur kanggo wektu sing suwe tanpa turu, istirahat, ninggalake lan wanita. Ing dhawuh pisanan, dheweke siap perang tanpa wektu tundha kanggo siyap lan pamitan karo sedulure. Mung ngimpi. Impen iku ora mokal kaya sing dikira.

Contone, aku bakal njupuk peralatan lemah. Apa sing dibutuhake saka robot kasebut? Selaras karo aturan lalu lintas, maca tandha lan pratandha dalan, ngati-ati watesan kacepetan utawa njaga jarak sing aman? Iki ora dibutuhake sanajan saka driver BMP bersyarat. Pindhah kanthi otomatis ing wilayah tartamtu, ngindhari alangan, sesambungan karo piranti liyane, bali menyang pangkalan. Iki dudu fiksi, iki minangka pembersih vakum robot omah utawa kurir robot kanggo ngirim sembako.

Gantung sensor akustik, kayata echo sounder, ing robot kondisional kasebut supaya bisa ngerti apa sing didhelikake ing lemah lan ana ing mburi tembok. Laser / maser / lidar - paling kabeh bebarengan kanggo ngerti lingkungan lan supaya alangan. Sistem navigasi lan orientasi. Produk rampung sing bisa mindhah kanthi mandiri, sesambungan karo robot liyane, UAV lan ngirim data menyang pangkalan. Kabeh iki bebarengan lan ing wektu nyata. Iki dudu fantasi. Akeh pembersih vakum robot omah sing kurang canggih bisa digunakake kanthi otomatis ing sistem omah sing cerdas tanpa campur tangan manungsa. Kajaba padha ngerti carane mbuwang sampah.

Robot tempur ora kudu drum kit. Kerep banget, unit maju kudu nindakake pengintaian wilayah ora ing peta, nanging ing titik, lan reresik tambang ing panggonan sing padha. Momen-momen kasebut ora tetep tanpa manungsa waé saka mungsuh lan barrage salutary saka sisih. Miturut tradhisi sing diadegake, operasi pengintaian lan demining kasebut ditindakake dening wong ing geni sing kandhel saka mungsuh karo kabeh sing diduweni. Menehi free rein kanggo "jenderal", padha bakal bali ing demining lawas apik ing mlaku. Mung wanita sing apik banget ora bisa ngatasi pasokan meriam.

Apa wae, tugas kasebut kudu dirampungake, lan tugas kasebut ora bisa ditindakake saka sudut pandang kemajuan ilmiah lan teknis saiki. Kabeh jinis kamera, sensor akustik, radar portabel lan sistem komunikasi ora mung kebak Aliexpress, nanging ana sawetara cukup sudhut. Iki nuduhake manawa akeh komponen sing biyen dadi akeh proyek komersial militer utawa larang saiki kasedhiya kanthi bebas lan ing macem-macem kanthi rega terjangkau.

Tèks kasebut bakal terus-terusan ngilangi ide babagan kabutuhan owah-owahan lan introduksi teknologi ing urip sipil. Semono uga robot. Dasha Cantik ing Forum St. Petersburg - lucu. Ora maneh. Amarga yen ora ana kemajuan ing sektor sipil, ora bakal ana kemajuan ing urusan militer. Nganti "Jenderal" sing kondisional disemprotake karo tampilan tukang sampah otomatis ing plataran tinimbang tukang jaga sing bali menyang negarane, ora bakal ana kemajuan. Nganti dachas lan Apartemen dibangun lan maintained dening robot, lan ora dening wong-wong sing teka kanggo bisa, ora owah-owahan samesthine. Apa maneh mbangun pabrik tepung yen ana kincir angin "ramah lingkungan"? Kahanan sing padha karo robot ing urusan militer.

Robot bisa digunakake kanthi apik ing produksi militer, nyuda dampak negatif saka faktor manungsa. Dheweke ora bakal mbukak rahasia ing kebab, ora bakal nggawe las sing bengkok, amarga wis kesel lan ora mangan, dheweke bisa kerja sajrone jam tanpa istirahat lan ngrokok. Dheweke ora butuh dhuwit dhisikan utawa gaji.

Industri minyak wis suwe nggunakake instalasi otomatis kanggo welding pipa. Baja sing kandel loro utawa telung sentimeter dilas kanthi instalasi khusus, weld sing diasilake langsung dicenthang lan, yen kabeh apik, pipa sing dilas bakal dicelupake ing segara. Ing negara kita, adoh saka kabeh peralatan militer, armoring wiwit saka rong sentimeter ing kekandelan, lan lapisan langit-langit kualitas dhuwur ora dibutuhake. Mung peralatan kasebut asring dibutuhake kanthi cepet lan kanthi jumlah akeh, amarga wis suwe dadi bahan sing bisa dikonsumsi ing permusuhan. Lan welder apik biasane ora ngapusi ing dalan, lan ora pitu-stranded kanggo plow, utawa rodo, cook, kabeh dina lan wengi.

Saliyane welding, perakitan lan karya lukisan ing industri otomotif sipil wis otomatis suwe banget. Iki minangka otomatisasi lan robotisasi produksi sing ndadekake bisa entuk jutaan salinan peralatan kanthi rega terjangkau kanggo wong awam sing sederhana. Kajaba iku, kanthi kualitas lan tingkat teknologi sing ora digunakake ing peralatan militer. Ing sawijining wektu, transisi menyang otomatisasi lan robotisasi produksi sing ngidini Jepang entuk terobosan sing signifikan ing industrialisasi tanpa narik tenaga kerja murah saka negara liya utawa nransfer produksi menyang negara kanthi buruh sing luwih murah.

7. Wangsulan


Ing alam, ana akeh umpan balik sing beda (sabanjure OS). Ing teknik, umpan balik positif (sabanjuré diarani POS) lan umpan balik negatif (sabanjuré diarani FOS) asring digunakake. Sing terakhir asring digunakake kanggo nyetabilake sistem supaya ora keganggu utawa tekan jenuh. Umpan balik negatif ndadekake sistem luwih tahan kanggo owah-owahan parameter acak. A Bunch saka respon nesu ing artikel iki minangka conto saka OOS kuwi.

Conto OS liyane. Tes HIV negatif minangka conto PIC sawise hubungan sembrono. Kanca-kanca kabeh padha sarujuk kanggo melu menyang museum. Iki minangka kasus PIC. Nalika garwane ketemu metu sing tinimbang museum padha piye wae rampung ing sauna, ngenteni OOS. Ngluwihi kacepetan ing ngarepe radar, ngenteni layang saka EPA karo foto lan denda. Ana akeh opsi kanggo manifestation saka OS, lan wong-wong sing menowo cybernetics, engineering radio lan electronics sampurna ngerti inti saka OS.

Ana crita bab mobil pribadi kanggo I. V. Stalin. Iku ora dadi penting carane iki dirancang, carane kualitas pesenan dicenthang. Miturut bukti, kabeh staf teknik lan desain diselehake ing kabin lan murub ing mobil kasebut. Priksa nuduhake pesenan kualitas. Kabeh tetep utuh. Yen ana kesalahan ing desain utawa pabrikan, staf teknik lan desain bakal nampa OS cepet ing wangun wutah negatif ing populasi diwasa.

Kepiye carane sampeyan bisa nggunakake OS? Aku bakal nerusake tema otomotif. Ana sawetara manufaktur peralatan otomotif, lan padha ora nindakake apa-apa. Padha wis sculpting lan planing miturut pola kuna semblance saka peralatan kanggo mestine digunakake ing kahanan pertempuran kanggo puluh. Sing padha manggon. Dheweke ora bisa ngembangake sing relevan, utamane terobosan. Dheweke ora duwe budaya produksi lan pangembangan. Apa sing kudu dilakoni karo wong-wong mau? Hukum Parkinson sing wis diuji wektu ujar manawa kudu diisolasi saka wong liya. Amarga padha banget nulari babagan dampening lan wrecking. Utawa nguripake kanggo saingan. Iki minangka conto OOS nalika sistem dadi rusak.

Sadurunge aku nulis babagan syarat wajib kanggo njaga peralatan. Contone, ing biro desain tartamtu padha mutusaké kanggo ngluwihi iPod modern ing syarat-syarat non-repairability ing produk sing? Sugeng rawuh ing lapangan terbuka, kene alat kanggo sampeyan saka apa sing sampeyan duwe, ndandani. Iki dudu guyonan utawa fitnah. Saka ilmuwan komputer aku ngerti crita nalika programer padha kudu melu ing mecahaken kedadosan, lan banjur kualitas program sing tambah banget. Pranyata ora saben wong seneng nglampahi sawetara jam ing wayah wengi kanggo nggoleki jambs.

Ing biro desain liyane, padha mutusaké sing platoon saka prajurit bakal tansah numpak ing awak tenda truk, sing, karo bantuan saka linggis lan sawetara jenis ibu, bakal ngluwari mobil saka sembarang genangan? Nanging ternyata mobil sing diisi cangkang, sing dibutuhake banget ing ngarep, macet. Mengkono. Insinyur, perancang lan asisten sing dihormati, nyelehake papan gambar, T-kotak, pola, aturan geser lan cepet-cepet ngluwari peralatan saka rawa. Conto pangayoman lingkungan sing nambah stabilitas sistem.

UAVs ora perlu malah ing wangun amunisi loitering! Asale saka kabeh retakan saka adepts latihan pengeboran lan kawruh saka charter dening jantung. dadi apa masalahe? Sugeng rawuh para priyayi! Iki minangka flyer, njagong, njupuk lan nuduhake kanthi conto pribadhi carane nindakake pengintaian lan koreksi kanthi bener ing garis ngarep kanthi wektu nyata. Lan iku seng di pengeni sing padha nindakake maneh ing wektu, supaya UAV bakal tahan maneh. Yen ana prentah operator, pindhah menyang mode kamikaze. Kanggo tugas nyetel tembakan artileri lan pengintaian sarang penembak jitu bersarang, penembak mesin utawa peluncur granat, pengebom tempur saka generasi kaping papat utawa kaping lima ora dibutuhake, apa wae sing bakal ditindakake malah AN-2. Mula, para priyayi, mesthi ana peralatan kanggo sampeyan. Miwiti. Conto perlindungan lingkungan sing nyuda osilasi parasit ing sistem saka resonansi parasit.

Adhedhasar pengalaman sampeyan dhewe, gawe versi OOS sampeyan dhewe kanggo pangembang sing cerdas sing nganggep proteksi marang senjata airsoft luwih saka cukup kanggo kendaraan roda lan malah dilacak.

Kasunyatan manawa pabrikan sepatu kanggo militer perusahaan Donobuv, diwiwiti karo direktur umum, kabeh wakil lan departemen akuntansi nganti asisten desainer pungkasan, kudu nganggo sepatu mung ing sembarang wektu taun, iki ora dibahas.

Bonus, tunjangan, mundhakaken kabeh conto PIC. Keanehan saka manifestasi OS iki yaiku sampeyan pengin luwih akeh. Fenomena kayata alkoholisme lan kecanduan narkoba minangka conto POS. Awak mbutuhake saben dosis tambah nganti tekan jenuh. Mulane, sindrom penarikan utawa overdosis. Dongeng iwak emas dening A. S. Pushkin minangka conto sastra sing apik babagan manifestasi POS. Ing tampilan saka bebaya OS iki, kanggo mesthekake stabilitas lan stabilitas, sistem kebungkus ing puteran saka OS. lokal lan umum.

8. Karya subversif


Ing wiwitan definisi, kanggo nggawa kajelasan lan pangerten.

Kanthi karya sabotase, aku bakal ngerti kegiatan ing mburi garis ngarep utawa ing mburi, ngarahake nyuda kemampuan mungsuh. Dheweke bisa uga duwe akeh kemungkinan. Iki minangka ekonomi, industri, manungsa, ideologi, transportasi, ilmiah, medis. Garis nalar punika prasaja. Yen kita weaken kemungkinan ing mburi, cepet utawa mengko bakal mengaruhi ngarep.

Aku siap kanggo reproaches sing iki kurang, njijiki, mung weaklings, pengecut lan kapitunan nindakake iki. Prajurit nyata ketemu ing perang terbuka sing jujur ​​lan perang miturut aturan. Bener, "Jenderal" sing dikasihi. Mung ing perang kabeh cara apik. Saiki dheweke mung mlaku kanthi pasukan persaudaraan kanthi pompa aktif entitas sing ora sedulur karo kita.

Risalah Sun Tzu babagan seni perang ora ditulis saka awal, lan yen ana kesempatan kanggo nyusup driji sikil, sing bakal alon-alon langkah mungsuh, kenapa ora njupuk kesempatan iki? Saliyane risalah kondhang, ana seri apik saka buku dening Ilya Grigorievich Starinov. Buku sing menarik banget lan operasi sing diterangake ing kono, sing kalebu ing akeh manual babagan sabotase. Sedhih banget yen "jenderal" kondisional diwaca dening D'Artagnan, Tolkien lan 50 Shades of Grey, lan dudu buku kasebut.

"Kaliber", "Daggers" lan jeneng umum liyane - iku apik banget, lan masyarakat seneng, mung larang banget. Lan gagang kurbel, sing bisa digunakake kanggo mindhah panah ing ngisor sepur kanthi peralatan militer, murah banget. Umumé, mbebayani kanggo penerjemah nerjemahake panah ing ngisor sepur sing mlaku. Mulane, iku bisa kanggo mlaku relay sing ngontrol turnout drive supaya kabeh iku kudu lan aman.

Patemon rong fase ing jaringan kontak ing haul bisa mateni gardu traksi kanggo dangu tanpa kalibrasi. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa ngobong kabeh jaringan kontak. Kajaba iku, rapat langsung saka rong sepur ing panggung banget nyuda throughput saka bagean saka rel sepur lan malah kesiapan pertempuran. Narik lokomotif, ngangkat mobil sing tiba, mulihake trek ing titik patemon bisa dadi acara sing surem lan mbutuhake tenaga kerja.

Kanggo sing kasengsem, rata-rata lokomotif listrik kobong sajrone 15-20 menit, lokomotif diesel bisa luwih cepet. Kanthi sistem pemadam geni ing lokomotif, kahanane padha karo drone. Ora ana sistem kanggo diagnosa negara lokomotif minangka kelas, mula ora ana sing bakal ngira alesan sing bener. Wiwit awal taun 2014-an, ana masalah karo ekonomi lokomotif ing "mandiri". Iku kaya sing malah peralatan ora bali. Wong-wong mau mung ninggalake lokomotif ing omah tanpa penjelasan. Lan sadurunge kedadeyan ing 1. Kanthi trek sepur sing bisa dilayani lan akeh rolling stock, lokomotif diesel lan lokomotif listrik ora bisa dipisahake. Sepur ora bakal narik 000 ton. Ana senyawa sing luwih abot.

Apa ana trowongan sepur sing dijaga banget sing nyedhiyakake hardware militer lan ngekspor gandum minangka ijol-ijolan? I. G. Starinov ngatasi masalah iki luwih saka pitung puluh taun kepungkur kanthi bantuan roda kanthi bahan peledak. Ing tingkat pangembangan kemajuan ilmiah lan teknologi saiki, helikopter sipil sing padha bisa nempel apa wae ing rute sepur. Bab sing padha bisa ditindakake ing kreteg sepur.

Napa sampeyan fokus ing sektor sepur? Amarga iku transportasi utama kanggo pangiriman peralatan militer lan kargo, malah kanggo ekspor sumber daya. Sampeyan ora bisa njupuk akeh ing aspal. Saiki aku wis diterangake mung bagean saka bisa. Nyatane, lapangan kanggo kegiatan sabotase gedhe banget, lan kegiatan iki luwih ngrusak tinimbang nggunakake senjata laut utawa dharat kanthi tliti dhuwur. Lan asring luwih murah.

Yen sawetara jamur khusus lan larva serangga kanthi tenang ditambahake menyang gandum sing diekspor kanthi jumlah sing akeh, mula Kaliber ora bisa bersaing karo wong-wong mau ing babagan efek sing bisa ngrusak.

Pira dina truk utawa gerbong bakal tetep ing srengenge nganti dibongkar? Gandum sawise pangolahan kasebut ora bisa dibuwang, mbutuhake pembuangan, lan ora ana sing bakal entuk bathi.

9. Komunikasi lan komponen elektronik


Aku kelingan anekdot saka jaman Soviet. Sawise ngleksanani sukses utama, komandan rama wareg arep sing kanggo ganjaran. Kebangkrutan sing apik, dheweke mung nuduhake awake dhewe kanthi sampurna, menehi ganjaran kanggo kabeh wong. Kapal tanker sing apik, ditembak kanthi akurat, uga menehi ganjaran. Sappers uga gedhe, padha nindakake proyek apik, menehi ganjaran. Sinyal... Sinyal ora kena diukum.

Saiki komunikasi umume ditemtokake dening kemungkinan teknologi lan ora gumantung marang faktor manungsa. Operator radio ora lagi lungguh ing tombol lan threshes pesen. Kanggo enkripsi, sampeyan ora perlu nggunakake teknologi gear. Akeh smartphone anggaran sing ora anyar duwe dhukungan enkripsi hardware, supaya sampeyan bisa nonton video kucing kanthi aman lan aja kuwatir yen sampeyan bakal dadi korban serangan spoofing lalu lintas. Kanggo 20 taun saiki, ora ana masalah karo implementasi hardware blok utawa enkripsi stream ing wangun bagean cilik saka prosesor.

Bagéan radio 30 taun wis lelungan adoh lan amba. Synthesizers frekuensi digital, saringan digital, panrima swara kurang lan pemancar kuat ing siji chip. Kabeh iki dileksanakake 30 taun kepungkur. Bener, ora karo kita.

Komunikasi minangka sistem saraf. Carane perlu iku sistem gemeter, katon ing
wong lumpuh. Badan sing lumpuh katon urip, mung ora manut babar pisan. Apa gunane sikil yen ora mlaku? CO sampeyan.

Kadhangkala ana kesan yen ing antarane pangembang peralatan komunikasi mung ana audiophile lan penggemar swara tabung sing anget. Mulane, malah stasiun radio portabel dadi abot lan massive. Nanging dheweke menehi kualitas sing paling cedhak karo swara tabung.

Ing latar mburi kabeh sing kedadeyan ing industri semikonduktor kita, ana kecenderungan kanggo plug bolongan karo rags ing wangun Gagal pembangunan adhedhasar gallium arsenide lan transfer urgent pasukan kanggo silikon. Bahan gallium arsenide luwih njanjeni tinimbang silikon lawas sing apik ing manufaktur semikonduktor. Kurang rame, luwih tahan kanggo radiasi ionisasi, beroperasi ing sawetara suhu sing luwih akeh, operator muatan luwih cepet tinimbang ing silikon, saengga piranti adhedhasar luwih cepet, kurang panas lan luwih stabil ing operasi. Wis akeh kaluwihan dibandhingake silikon, nanging pranyata unsur photonic uga bisa dipun ginakaken ing. Ing tembung liya, tanpa ninggalake kamar, sampeyan bisa nggunakake kaluwihan elektronik lan fotonik kanthi basis teknologi sing padha.

Kanggo sing ora ngerti, fotonik ngidini sampeyan ngetung kanthi paralel lan nransfer data tanpa wedi yen bakal ngganggu saben liyane. Foton ora ngganggu, ora kaya elektron, lan ora panas kabel. Kertu video adhedhasar teknologi fotonik bakal ngonsumsi energi kaping pirang-pirang luwih murah lan uga bakal dadi panas.

Sajrone ambruk ing industri semikonduktor, akeh manufaktur kita mutusake kanggo muter maneh menyang silikon. Iku kaya pindhah saka mesin diesel janji bali menyang mesin uap. Nanging mung kahanan saiki ing jagad iki minangka kesempatan gedhe kanggo nguwasani teknologi sing janjeni. Saiki jagad iki stubbornly lan sak tenane lungguh ing jarum silikon lan ora bakal pindhah menyang soko anyar ing dekade teka. Kakehan dhuwit dipompa menyang pambangunan FAB modern (pabrik kanggo produksi komponen semikonduktor).

Luwih gampang ngasilake prosesor miturut standar teknologi sing luwih apik tinimbang ngalih menyang materi liyane sing luwih janjeni. Prosesor karo saben generasi nggunakake liyane lan liyane energi lan panas munggah malah luwih. Amarga watesan fisik, silikon kanthi frekuensi dhuwur dadi unsur pemanasan sing apik kanthi parameter operasi target sing ora stabil. Ora gumun dheweke menehi conto mesin uap. Dibandhingake karo efisiensi energi komputasi, silikon bisa dibandhingake karo mesin uap. Efisiensi bakal kira-kira padha karo uap
mesin

Nanging ing kene ana bebaya dhuwur yen stoker obaran lawas, kanthi bantuan pengalaman ing drowning lan shovels, bakal mbuktekake janji mesin uap liwat mesin diesel. Kaya sing wis dadi tradhisi sing apik, kita bakal ngetutake wong-wong sing nyekel, tinimbang nggawe teknologi terobosan anyar.

Ana kaluwihan liyane kanggo nggunakake frekuensi dhuwur gallium arsenide. Saiki proses teknologi utama ing mikroelektronik dadi kanthi nyuda standar teknologi. Nanometer sing padha sing ditulis manufaktur lan para pemasar nambahake odes. Liyane lan liyane komponen elektronik sing dikempalken ing siji chip, manggonke sabisa kanggo saben liyane. Kanthi kabeh masalah sing kedadeyan saka boros panas lan pengaruhe. Kanggo produksi iki, peralatan sing larang banget digunakake, sing ora ana sing bakal ngedol marang kita. Apa sing bisa kita lakoni sadurunge yaiku sisa-sisa sing ora bisa dimainake.

Deleng karakteristik prosesor saiki. Nambah frekuensi kripik mandheg pirang-pirang taun kepungkur, industri global ngalami watesan dhasar silikon. Saiki kita ndeleng lomba ing nanometer lan nomer transistor ing chip, lan Tambah pancet ing konsumsi daya. Kanggo overclock prosesor nganti 10 GHz, sampeyan butuh cooling cair. Luwih becik karo nitrogen cair. Kajaba iku, overclocking kuwi cepet shortens urip prosesor, amarga ana ing negara nemen. Kanggo gallium arsenide, 10 GHz mung minangka wiwitan obrolan.

Uga, amarga karakteristik fisik, bisa operate ing sawetara suhu sing luwih gedhe, kurang kena pengaruh radiasi ionisasi tinimbang silikon. Yen kita nggawe chip ing 90-120 nm kasedhiya kanggo kita saiki, kita bisa entuk gain amarga kacepetan unsur utama, lan ora algoritma licik kanggo parallelizing petungan lan spekulasi karo sampling data.

Ana titik penting liyane. Akeh petungan sing dileksanakake strictly sequentially, lan iku banget angel utawa mokal ing asas kanggo parallelize mau. Cara mung kanggo nyepetake petungan mung bisa nambah kacepetan eksekusi. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung bisa ngunggahake frekuensi prosesor, sing padha gigahertz. Sawetara peralatan militer mbutuhake petungan sing cepet banget ing kecepatan hipersonik. Ing papan, resistensi dhuwur kanggo radiasi ionisasi dibutuhake. Mulane, yen ana kepinginan kanggo ngembangake mikroelektronika saka awal, lan iki minangka panemu ing ndhuwur amarga kahanan saiki, mula luwih becik ditindakake kanthi cara sing luwih modern.

Jaran Flint wis suwe mati, nyatane saiki dheweke nyoba nyepak ing saindenging jagad kanthi nanometer biaya ukuran sistem pendinginan lan konsumsi daya sing dhuwur. Wektu kanggo pindhah menyang jaran liyane. Banjur kencengake nanometer sing padha. Kajaba iku, karo kita, kanthi nanometer, proses kasebut bisa nyeret nganti sepuluh taun lan jumlah dhuwit sing luar biasa.

Ora perlu langsung nggawe prosesor kaya Intel. Iku cukup kanggo miwiti gawé sawetara FPGAs (programmable logic elements). Iki minangka desainer microcircuit sing ngidini sampeyan ngumpulake kabeh sing dikarepake pangembang. Padha asring banget dikarepake amarga versatility.

kesimpulan


Ing tulisane, dheweke nyebutake kaping pirang-pirang babagan kemajuan ilmiah lan teknologi. Tanpa iku, ing sembarang cara: ora ing perang, utawa ing tentrem. Kita kabeh ngelingi crita babagan carane prajurit Sparta kuno sing apik lan nekat lan babagan prentah Lycurgus sing kasar. Kita arang ngelingi utawa ora ngerti sing tanggi karo ekonomi maju lan teknologi dipencet Spartans ing kabeh ngarep. Akibaté, Sparta dadi legenda, lan ibukutha Laconia ambruk ing katergantungan Roma. A prajurit kuwat, trampil, unpretentious apik, nanging luwih adoh luwih apik kanggo ndeteksi jawata kuwi ing kadohan, lan sistem akurat kanggo ngirim trinitrotoluene utawa hexogen kanggo wong iku luwih apik.

Biasane sistem kasebut ing jagad produksi massal diprodhuksi lan apik kanthi cepet. Kanthi prajurit sing wani, proses iki ora cepet lan dipercaya kaya sing dikarepake. Salah sawijining alasan kanggo matine Sparta yaiku ora ana sing nglindhungi dheweke. Prajurit mung rampung, kanthi gampang lan alami bakal mati. Robot ora digawe nalika iku.

Paling anyar, aku ndeleng lowongan salah sawijining lembaga riset sing apik. Gaji insinyur kanthi pendidikan lan pengalaman sing luwih dhuwur yaiku 40-45 ewu. Katon kaya akeh, malah dina iki. Nanging ing lembaga riset sing padha, gaji sopir yaiku 50-55 ewu. Ahli kimia kanthi pendidikan sing luwih dhuwur lan pengalaman dijanjekake bakal dibayar 30-35 ewu, nanging tukang ledeng 45-50 ewu. Aku ora pengin ngomong yen karya sopir utawa tukang ledeng iku gula. Ing kene sampeyan butuh pengalaman lan kawruh. Nanging ing ngendi spesialis enom luwih cenderung ngasah ski sawise lulus? Ana, ngendi padha mbayar luwih, ana kurang tanggung jawab lan kamungkinan saka lembur, utawa ing beluk? Ora kabeh ijazah iku bodho.

Ilmuwan enom ora tansah tekan rubel gedhe. Ana akeh wong ideologis lan kasengsem ing antarane wong-wong mau, sing siap kanggo advance ilmu kanggo gaji cilik. Mung nalika padha ngadhepi karo laboratorium antediluvian lan peralatan ngukur, pendekatan kuna, lan malah karo birokrasi kita pipis aristokrasi kutha cilik, akeh ora cukup kanggo dangu.

Sawetara ngirim ilmu lan ora pengin melu maneh. Sapa sing luwih lincah - menyang luar negeri. Lan padha ora tansah nampa dhuwit ing luar negeri, nanging padha duwe akses kanggo pembangunan cocog lan peralatan laboratorium modern. Akibaté, mung sawetara unit tetep ing ilmu, kang ora bakal nggawe akeh cuaca. Saiki aku bakal nerangake apa.

Ana pengamatan sing ora diucapake sing ora pura-pura bener, bisa uga ing endi wae ora bisa ditindakake. Dadi, yen bagean karyawan enom ing umur 30-33 taun ora ngluwihi 25% ing tim riset, aja ngarep-arep apa-apa sing anyar lan janjeni. Kanthi kemungkinan gedhe, akeh perkara sing bakal ditindakake kanthi cara kuno "kaya sing diwarisake simbah."

Lan yen ing departemen lawas kuwi ana wong tau-rejuvenating cedhak umur leren, ana kamungkinan ora nyana apa-apa anyar saka departemen ing kabeh. Biasane wanita iki tiba ing protektorat njaba wong saka ndhuwur, lan ora ana gunane sanajan kepala departemen nglawan dheweke. Bakal ana obrolan cilik lan diskusi resep-resep ing saindhenging dina, warta, trik anak, serial. Ing preian liyane utawa kurang, kumpul perayaan bakal diatur. Kanthi kahanan sing cedhak karo omah.

Nalika ana loro utawa luwih wong enom langgeng ing departemen, lan padha converge ing gelombang padha, kajaba kanggo obrolan langgeng lan break kanggo teh lan warung, boten liya foreseen. Bakal ana tim sosial sing apik, sing saka wektu kanggo wektu padha nyoba ancang-ancang omah lan muter karo anggur gawean omah. Versi kutha cilik sing apik saka "Abang lan Putih" minangka bagean saka departemen sing pungkasane bisa nyerep kabeh biro desain.

Jadwal kerja departemen kasebut biasane katon kaya iki: saka jam 9:00 nganti 12:30 jinis kerja, jam 12:30 persiapan kanggo nedha awan, jam 13:00 nganti 14:00 nedha awan. Jam 17:30 sampeyan kudu anget mobil lan nyiapake dalan mulih. Mulane, mung njupuk kanggo diwenehake, mlebu menyang posisi lan aja nuntut sing mokal.

Aku ora ngerti carane akeh wong bisa pracaya gosip kuwi, padha ngomong sing ing kabeh Federal negara kesatuan Enterprises kahanan meh padha. Nanging bisa uga mung spekulasi utawa intrik. Nanging ora persis.

Perusahaan ilmiah minangka analog saka sharashkas ora kudu dibahas. Ora ana raos liyane saka wong-wong mau tinimbang saka wajib militer biasa. Pejuang kasebut mbaleni maneh layanan saka wajib militer nganti demobilisasi, apa sing kedadeyan sabanjure ora dadi prihatin.

Saliyane pangembangan industri militèr, kita kudu ora lali bab kita wong sipil dosa. Iku uga worth mikir bab sektor nyata saka ekonomi lan ngleksanakake soko saka kawruh-intensif dhewe. Saiki kita diubengi dening teknologi sing wiwitane dikembangake minangka militer. Iki minangka Internet, GPS, komunikasi seluler nggunakake prinsip sing dikembangake dening militer kanggo transmisi swara liwat digital, drone wiwitane dikembangake dening militer, Internet samubarang - saka kono. Akeh ngendi DARPA nyoba. Lan saiki kita njagong kanthi ketat babagan pangembangane, ngrampungake lan mbayar.

Aku ora ngerti apa pembangunan kita duwe, apa sing dileksanakake. Nganti saiki, dheweke ora bisa katon ing papan liya, kajaba ing TV, ing urip sipil aku durung weruh apa-apa sing anyar lan terobosan ing negara kita. Mbokmenawa, ana akeh perkara sing ora rahasia banget lan cocok kanggo industri sipil. Kaya sing dakcritakake sadurunge, nganti sawetara "jenderal" sing kondisional diisi karo teknologi anyar ing saben dinten, ing urusan militer, dheweke ora bakal luwih maju tinimbang conto pameran tunggal. Kayata robot otonom, drone, Internet of things, komunikasi satelit lan Internet, sistem intelijen buatan lan liya-liyane. Tambah ing komentar apa sing ora kejawab.
Pengarang:
58 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Penetes
    Penetes 19 Oktober 2022 16:18
    -17
    Kabeh wis jelas. Sampeyan nglangi lan nglangi - kaya poop karo aliran. PDB utawa "helmsman" liyane - apa bedane! Kayane - sampeyan bakal ngrampungake dhewe, utawa ijo bakal mbantu - underCountry sampeyan ..
    1. AVG
      AVG 19 Oktober 2022 16:41
      +1
      Sampeyan saka ngendi, celaka, pengantar tidur, ora nganggo jam? Koyone sampeyan, karo kabeh NATO, dipimpin dening hegemon, luwih cenderung nggulung dhewe. nglirik
      1. Penetes
        Penetes 19 Oktober 2022 16:45
        -6
        Bisa dingerteni, pahlawan mbok menawa? Lan ora ing trench.. Carane dadi?
        1. AVG
          AVG 19 Oktober 2022 16:52
          0
          Dadi wong kaya sampeyan - salah siji ing trench utawa ing kursi, nanging aku luwih seneng ing ngarep, ing jaran dashing ... Bodho beda Tobacco Cut. ya
          1. Penetes
            Penetes 19 Oktober 2022 16:57
            -8
            Aku saka negara NATO - nanging aku duwe otak. Ya, ing sofa. Layanan ing SA ing 81 rampung karo kunci platoon. LAN...
            1. SanichSan
              SanichSan 24 Oktober 2022 16:46
              -1
              Kutipan saka Dropper
              Kayane - sampeyan bakal ngrampungake dhewe, utawa ijo bakal mbantu - underCountry sampeyan ..

              sampeyan ngomong babagan EU? wassat mesthi kita bakal rampung undercountry Panjenengan! prajurit
            2. Munhausen
              26 Oktober 2022 21:10
              0
              Даже у дождевого червя есть мозги и не только у него. При этом многие живые создания даже при мозге с булавочное ушко ведут куда приличнее и назидательнее. Не всегда наличие того или иного органа вплоть до высших приматов указывает на грамотное применение к месту и по делу.
  2. Al Manah
    Al Manah 19 Oktober 2022 16:22
    +8
    Penerbangan berawak minangka kesenengan sing larang, ing kahanan desa larang banget lan mbebayani. Ora saben peternakan kolektif yuta-plus bisa duwe lapangan terbang mini kanthi operator, pilot lan pesawat. Peralatan panen ing harvest kadhangkala ora cukup, lan wong.

    Dadi, jet pribadi mabur ing saindenging AS, nyerbu sawah petani lan ngangkut wong / kargo. Mungkin iku ora biaya dhuwur, nanging watesan banget ketat?
    1. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 19 Oktober 2022 16:39
      +1
      Kita ora duwe pesawat cilik ing negara kita, mula regane dhuwur.
  3. ALARI
    ALARI 19 Oktober 2022 16:32
    0
    Sampeyan bakal krungu bab robot, iku mung ngiwa kanggo ngumpul. Nanging ana siji bab, nanging nganti AI sethitik wis nemokke karo fungsi mikir, sanadyan siji dilucuti-mudhun, kabeh robot iki bakal dadi dolanan larang karo program apik. Kita, miturut katrangan saka penulis, butuh mekanisme mandhiri sing nampa keputusan CAM sing dibutuhake.
    1. Sergey Kazarin
      Sergey Kazarin 19 Oktober 2022 17:03
      -2
      Kabeh ana, kabeh drone saka Orlan nganti Orion dikembangake ing Serdyukov.
      Robot lemah Uranus uga wis dikembangake.
      Nanging pimpinan saiki Wilayah Moskow lan parade jenderal ora butuh apa-apa.
      Militer malah ora bisa tuku Mavics Cina kanthi sah lan masang granat, amarga iki mbutuhake lisensi drone saka FSB.
      1. ALARI
        ALARI 19 Oktober 2022 17:17
        0
        Ungkapan Jenderal sing nyiapake perang pungkasan ora lair saka awal. Inggih, ing mangsa ngarep, misale jek aku drone bakal dadi rong jinis kanggo medan perang sing cedhak, iki minangka grombolan drone kamikaze cilik lan medium (kanggo wong lan peralatan) sing prasaja lan murah. Lan gedhe-gedhe apik karo AI kanggo mencet jero.
    2. chekushka
      chekushka 19 Oktober 2022 18:50
      0
      AI bisa alus lan angel, fungsi mikir ing tahap iki ora wajib lan isih ora bisa digayuh (lan nalika wis digayuh, wong bakal dadi superfluous). Lan mesin pertanian tanpa awak bebarengan karo drone isih ana. Tugas mbusak lapangan ora luwih angel tinimbang mbusak bledug saka kamar, sing utama yaiku kanggo nyegah darurat karo obyek urip.
    3. Munhausen
      26 Oktober 2022 21:18
      0
      Для многих военных нужд, где требуется постоянная монотонная работа, для примера приводил процесс разминирования, наличие даже слабого ИИ вещь не обязательная. Некоторые решения на основе кибернетики родом из 60-х и 70-х годов могут быть успешно применены.
      Во многих системах ПВО наличие ИИ не наблюдается, при этом они неплохо справляются с ложными целями пассивными и активными помехами, категоризируют и расставляют приоритеты целей, могут самостоятельно выбирать цели. Там из ИИ только оператор nglirik
  4. Foundling
    Foundling 19 Oktober 2022 16:43
    +5
    Lan iki loro, ora, telung lintang pati bungkus. Oh ora. ana apa? T-62
  5. gangsal
    gangsal 19 Oktober 2022 16:45
    +2
    Rudolf Petrovich Rachkov nggawe percoyo Katerina Alexandrovna sing ora ana perpustakaan lan bioskop, nanging mung televisi. Ing cara, dheweke bener. Nanging sanajan ing bagean sing bener, dheweke bener, kaya sing saiki katon, mung sebagian. Dheweke mung ora katon adoh menyang mangsa lan ora mbayangno Internet. Kita kudu ora nggawe kesalahane lan mikir kanthi jero. Lan iki perlu kanggo èlmu dhasar, conto pembangunan kang ing USSR kita ndeleng malah saiki, finalizing bagéan saka apa digawe sadurungé lan nelpon unparalleled. We kudu filsuf sing katon menyang masa depan ilmu, ora shearing dhuwit ing talk show saben dina. Lan kita dibutuhake ing VO, nyetel kabeh tugas lan nuding menyang kapal))))
  6. Konnick
    Konnick 19 Oktober 2022 16:45
    +3
    Ya, misale jek perang ing Karabakh nuduhake taktik anyar nggunakake UAV, nanging misale jek ana sing ora nggatekake militer, jinis swagger profesional.
    Kita kelangan ... lan saiki dheweke dhewe wis nemokake alasan kanggo kesalahane ing perencanaan kekurangan sumber daya manusia.
    Surovikin ngandika -

    Pesawat tanpa awak uga ngrampungake luwih saka wolung ewu sorties.


    Sajrone operasi, kru operasional-taktis, tentara lan penerbangan jarak jauh nindakake luwih saka 34 sorti.


    kanggo 8 sasi NWO, rata-rata 33 UAV sorties saben dina .... Aviation nggawe rata-rata 140 sorties saben dina ...
    Iku bab apa-apa ing kabeh.
    1. PavelT
      PavelT 20 Oktober 2022 23:48
      0
      Aku curiga yen Surovikin duwe data sing salah / ora lengkap babagan urutan UAV. Mungkin disinformasi khusus, bisa uga ana sing nyampur, dheweke lali nol ...

      Coba pikirake dhewe: Orlan-10 mung minangka tenaga kerja artileri kita, ana artikel sing Orlans iki nggarap sumber daya 3-4 kaping, ditambal lan ditambal maneh ... Digunakake terus-terusan, ing klompok 2-3 potongan. .
      Banjur ana macem-macem sukarelawan, Wagnerites, PMC liyane, DPR lan LPR - duwe atusan quadrocopter cilik sing dituku, disumbang, dicekel. Sapa sing ngetung budhal? Ya, operator dhewe ora ngelingi pirang-pirang sorties sing digawe sajrone seminggu!
  7. Helm AA22 Kab
    Helm AA22 Kab 19 Oktober 2022 16:46
    -2
    Lan carane gedhe nggunakake "brainstorming" bakal katon ing antarane analis militèr, amarga sampeyan ora perlu dana ing kabeh, lan banjur, nalika nggawe kaputusan siji, kewajiban kanggo nglakokaké, ing ngendi Klondike, saged leveling " resistance waja saka jenderal", nanging mung sing bakal nindakake kanggo rake iki "Stable Augean". Mbokmenawa, iku kaya karo armadillo, nganti padha klelep utawa karo UAV Israel, kang nuduhake efficiency Ultra-dhuwur bali ing 1973, cataclysms getih karo wong kudu liwat supaya wong nyoba kanggo nyelehake "jenderal" ing panggonane. Lan gambar ayu, tinimbang tumindak, sayangé lan ah, aku luwih seneng masalah sen karo pandelengan optik, first-aid kit, sepatu, etc . Lan nganti kabeh iki dianggep serius ing legislatif, eksekutif, badan yudisial, efek bakal nul, nanging mung mbayar banjur miturut akun sing bakal?
  8. Dmitry Rigov
    Dmitry Rigov 19 Oktober 2022 16:56
    +3
    Apa sing kudu ditulis ing kene? Ora ana upaya kanggo nylametake industri semikonduktor. Sanksi dikenalake ing 2014, lan pangembangan stepper 130nm diwiwiti mung taun kepungkur lan direncanakake rampung ing 2026, aku wedi yen kita bakal weruh produksi massal mung ing taun 2030. Apa sing nyegah diwiwiti nalika ana akses menyang manca. peralatane kurang jelas...
  9. Ohsetin
    Ohsetin 19 Oktober 2022 17:05
    0
    Kabeh sing ana ing artikel kasebut bener (aku ora mung konfirmasi babagan gallium arsenide). +100500
    1. Panemu 55
      Panemu 55 19 Oktober 2022 17:50
      -2
      Ya, artikel kasebut menarik, kabeh wis bener, kemajuan ilmiah lan teknologi ora bisa mandheg.
      Nanging kabeh perlu dengi, lan padha ora cukup.
      Lan kita butuh wong sing bakal ngatur lan ngatur kabeh, lan ing kene uga ana masalah, kaya dhuwit.
      Aku pengin ngelingake penulis.
      Infèksi gandum karo sawetara jinis bakteri, virus lan serangga minangka senjata biologis. Lan ana watesan tartamtu ing wangun perjanjian internasional.
      Mulane, panggunaan kasebut ilegal lan bakal disalahake.
      1. chekushka
        chekushka 19 Oktober 2022 18:53
        0
        Nanging kabeh butuh dhuwit, lan ora ana sing cukup.

        Ya, ing pirang-pirang artikel anyar babagan VO, pikirane ora ana yen sampeyan nyolong kurang lan mbuwang kanggo nguatake kekuwatane dhewe, mula bakal tetep kanggo pangembangan.
      2. Munhausen
        26 Oktober 2022 21:29
        0
        Спасибо за напоминание про биологическое оружие. Тут стоит напомнить про подготовку к полномасшабному заражению нашей территории со стороны СВУ, когда они готовили специально для этих целей беспилотники. Только где показательные суды и порицания со стороны международного сообщества? Ведь доказательств предоставили массу. Или мы такие глупые что должны понимать, что это другое?
        Другой момент связан с особенностью диверсионной работы. Это делается тише и незаметнее чем тать в ночи. Поэтому не пойман, не вор.
        На войне все средства хороши, не стоит из себя корчить благородного, честного и доблестного. Вообще с нашей стороны довольно вялые и однобокие ответки прилетают. Давно можно было откатить в 19 век участок суши от Днепра до Дуная без применения ЯО, ХО, БО.
  10. pemotong bolt
    pemotong bolt 19 Oktober 2022 17:31
    +1
    ora wareg karo crossbow utawa eksekusi ing njaga

    https://www.wired.com/2007/10/robot-cannon-ki/#:~:text=The%20South%20African%20National%20Defence,a%20shooting%20exercise%20on%20Friday.%22
    Robot tempur ing Afrika Kidul, kanthi alesan sing durung jelas, nembak wong, mateni 9 lan ciloko 14 ing papan latihan Lohata. Dadi aja ngremehake "potongan wesi" - dheweke isih bakal nuduhake kulit ing endi crayfish hibernate wassat .
  11. Sergey Valov
    Sergey Valov 19 Oktober 2022 17:39
    +3
    "Copot akeh elektronik sing perlu kanggo ngowahi informasi sing cocog kanggo persepsi pilot, lan jumlah elektronik sing padha sing ngowahi tumindak pilot dadi prentah kanggo ngontrol unsur pesawat. Pira papan sing bisa digunakake bakal dibebasake? - sawise aku mandheg maca artikel kasebut. Penulis ketoke ora ngerti yen informasi sing ora perlu ora ditampilake ing kokpit, lan mulane, yen pilot dibusak, kabeh informasi iki isih kudu dikirim menyang operator ing lemah, lan ing pesawat bakal perlu kanggo nginstal peralatan sing ngowahi printah saka operator lemah menyang printah saka pilot dibusak. Menang endi? Luwih kaya mundhut bobot. Aku ora ngerti apa sing ditulis penulis sabanjure, aku mung bisa curiga.
    1. chekushka
      chekushka 19 Oktober 2022 18:57
      +1
      plus, iku bakal perlu kanggo nginstal peralatan ing pesawat sing ngowahi printah saka operator lemah menyang printah saka pilot dibusak. Menang endi?

      Manfaate yaiku peralatan iki bobote pirang-pirang kilogram, lan dashboard kanthi instrumen satus, ditambah dhukungan urip + pilot dhewe + catapult = siji liyane ODAB-500 bisa digantung.
      1. stelltok
        stelltok 19 Oktober 2022 21:59
        0
        Keuntungane yaiku peralatan iki bobote pirang-pirang kilogram, lan dashboard kanthi instrumen bobote satus, ditambah dhukungan urip + pilot dhewe + ketapel.

        Lan tinimbang, sampeyan kudu nimbang sing mbutuhake tambahan akeh kg microelectronics. AI bakal nggarap mikroelektronik.
        1. chekushka
          chekushka 19 Oktober 2022 23:10
          0
          Yen iki elektronik modern, banjur kilogram ora akeh. Yen pungkasan 80s, banjur ya, iku luwih duwe bathi kanggo ninggalake pilot kene.
          1. stelltok
            stelltok 20 Oktober 2022 09:19
            0
            1) Saiki ora ana AI. Durung ana sing nglakoni
            2) Sanajan AI wis rampung. Iku kudu emulate karya otak. Mulane, sampeyan butuh akeh daya komputasi. Mulane, kita butuh akeh prosesor sing kudu digabung dadi siji kluster. Umumé, sampeyan butuh akeh wesi. Lan bakal abot banget. Cukup kanggo ndeleng sepira bobot superkomputer saiki ing kamar komputer ing sawetara pusat data.
    2. Munhausen
      26 Oktober 2022 22:16
      0
      Компьютер управлявший полетом Аполлона на Луну по производительности уступает контроллеру в вашей оптической мышке. Современный смартфон, который легко помещается у вас в кармане имеет вычислительные мощности, о которых мечтали производители суперкомпьютеров начала 80-х. При этом 70-80% объема смартфона приходится на аккумулятор, сенсорный экран и камеру. Оставшееся место приходится на платку с микроэлектроникой. Не зря привел сравнение размеров требуемого бортового компьютера с большой том Пушкина. В этом объеме можно очень много вычислительных мощностей разместить. Но в статье сделал оговорку. У нас нет мощностей для производства подобной электроники, у нас не выпускают программное обеспечение для таких мощностей и назначений.
      1. Sergey Valov
        Sergey Valov 26 Oktober 2022 22:59
        0
        Компьютер изготовленный по военным стандартам будет в разы, а то и на порядок объемнее и тяжелее гражданского. Это аксиома.
        Второе - основной вес и объём займёт не бортовой компьютер, а исполнительные элементы, которые будут переводить эл. сигналы компьютера в механические, для управления ЛА.
        1. Munhausen
          31 Oktober 2022 00:46
          0
          Не такие они заоблачные военные стандартны. В Эскалибуре электроника спокойно переживает перегрузки 200 Ж при старте снаряда и не занимает половину БЧ. Во время полета к цели связывается со спутником и немного управляет полетом снаряда.
          Года два назад у Пентагона были в проекте системы наведения для выстрелов 12,7 мм с корректировкой траектории полета по лазерному лучу. Зачем оно им такое не представляю. Скорее всего просто могут себе позволить такой проект на попробовть.
          Электроника и программное обеспечение действительно шагнули очень далеко в плане надежности. Только не у нас. Мы еще живем во времена ТА-57.
          Даже в наших пилотируемых ЛА где исполнительные механизмы могут быть многократно продублированы они не занимают невообразимо много места. В БПЛА это не всегда востребовано. Многие из них просто расходный одноразовый материал или не жалко потерять.
  12. kursi
    kursi 19 Oktober 2022 17:48
    -2
    artikel punika apik, informatif lan uga ndhukung. Mung drawback iku wis ditulis ing wektu salah (saiki kita kudu sijine lan sijine prajurit, lan ora nguber prosesor gallium arsenide) Rusia tansah trailed konco pembangunan ngelmu sakperangan alesan, nanging uga kanggo sawetara alesan iku. wis mesthi menang perang Kanggo pangembangan teknologi anyar perlu kompetisi sengit antarane partners, lan kita mung bisa tuku - ngedol (sayange) Thanks kanggo penulis kanggo mundhakaken topik iki!
    1. chekushka
      chekushka 19 Oktober 2022 18:58
      -2
      Lan ing Rusia, artikel kasebut mesthi ana ing wektu sing salah. Kaya salju ing mangsa.
  13. bk0010
    bk0010 19 Oktober 2022 18:25
    +5
    Babagan pesawat:
    Pira papan sing bisa digunakake bakal dibebasake?
    Sekedik sanget. Catapult bakal menehi luwih akeh tabungan.
    Babagan robot:
    - ora tundhuk indoktrinasi dening unsur mungsuh;
    Peretas bakal sukses ngganti.
    - ora mbutuhake upah, tunjangan, pensiun, tunjangan moneter;
    Nanging pangopènan biasa, mekanisme cranking lan ndandani dibutuhake.
    ora bakal ngatur crossbow utawa eksekusi ing njaga;
    Ora suwe kepungkur, bedhil anti-pesawat otomatis ngrusak akeh wong.
    - ing kasus ngenali kekurangan lan kekurangan, kanggo ngilangi, sampeyan bisa ngubungi pabrik manufaktur utawa nganyarke ing pangkalan. Marriage bisa dikirim maneh kanggo remelting. Kanthi registrasi militer lan kantor pendaftaran utawa sekolah militer, nomer kasebut ora bakal bisa digunakake;
    Bakal liwati: disbat lan eksekusi.
    - padha ora ngancam robot karo hipotermia lan frostbite karo amputasi sakteruse;
    Carane padha ngancam.
    - ing wektu tentrem ora perlu omah
    Gudang sing dijaga lan bengkel uga dibutuhake ing wektu tentrem.
    - ora bakal keracunan dening sampah sing ora bisa dingerteni
    Ya, solar awak utawa lonjakan daya bakal nyebabake akibat sing padha. Mung wong alkohol sing bisa oversleep dhewe.
    - tanpa kleptomania;
    Pamilik pembersih vakum robot ora setuju karo sampeyan.
    - ora swell.
    Iku nyedhot, ora luwih apik.
    Dheweke ora mbukak rahasia ing barbecue, ora nggawe las sing bengkok, amarga wis kesel lan ora mangan.
    Dheweke ora ngomong ing barbecue, nanging kabeh jinis dhasar bocor kanthi rutin. Jahitan sing bengkok ora bakal kesel, nanging amarga salah sensor - apa iki luwih gampang kanggo sampeyan?
    Babagan prosesor
    Luwih gampang ngasilake prosesor miturut standar teknologi sing luwih apik tinimbang ngalih menyang materi liyane sing luwih janjeni.
    Serius? Marang wong-wong sing ngalih menyang EUV, supaya padha ngguyu.
    Deleng karakteristik prosesor saiki. Nambah frekuensi kripik mandheg pirang-pirang taun kepungkur, industri global ngalami watesan dhasar silikon.
    We katon. Ora mandheg, mundhak frekuensi saya mudhun, nanging ora mandheg.
    Yen kita nggawe chip ing 90-120 nm kasedhiya kanggo kita saiki
    Apa sampeyan mikir sampeyan bisa ngukur apa wae kajaba silikon kanggo standar teknologi kasebut? Mung CMOS bisa skala, kabeh jinis ECLs kacepetan dhuwur lan TTLs conventional ora. Paling kamungkinan, sampeyan bakal entuk chip saka puluhan ewu transistor frekuensi dhuwur tinimbang milyar, kaya saiki.
    Ora perlu langsung nggawe prosesor kaya Intel. Iku cukup kanggo miwiti gawé sawetara FPGAs (programmable logic elements).
    Produk Intel duwe FPGA. Dheweke bisa kanthi cepet nindakake operasi tartamtu. Mung yen nindakake perkara sing rumit bakal dadi masalah. Titik rudal ing pesawat - mangga, sistem dhukungan kontrol pertempuran - ora.
    Gaji insinyur kanthi pendidikan lan pengalaman sing luwih dhuwur yaiku 40-45 ewu. Katon kaya akeh malah saiki.
    Akeh, serius? Oh inggih.
    Ana akeh wong ideologis lan kasengsem ing antarane wong-wong mau, sing siap kanggo advance ilmu kanggo gaji cilik.
    Ora akeh: ana kekurangan ing universitas teknis. "Yen sampeyan pengin dhuwit, pindhah menyang bisnis," elinga? Kene kita lunga.
    1. chekushka
      chekushka 19 Oktober 2022 19:01
      -1
      Babagan robot:

      Kritik, ing prinsip, bener, nanging saiki lan yen ora ana sing ditindakake. Dumaso uga mbandhingake kendharaan sing ditarik jaran lan gerbong dhewe ing wiwitan abad pungkasan.
    2. Munhausen
      26 Oktober 2022 21:37
      0
      Хороший коментарий, подробный и интересный. Попробую на него ответить аналогичным образом.
      Маловероятно что мамкины хакиры или серьезные хакерские организации смогут взломать робота при должном подходе к разработке и реализиции робота. Давайте для примера рассмотрим спутники на околозеной орбите. Многие из них изначально занимаются сбором, приемом, передачей крайне интересной для других информацией. И не только этим. Некоторые из себя представляют тщательно замаскированные под гражданские устройства двойного или даже тройного назначения. И вы хотите сказать, что серьезные государственные трехбуквенные организации не пытались хакнуть вражеский спутник? Взломанный спутник это настоящая манна небесная для разведки. Но пока их только тренируются сбивать. Обыкновенный взрыв на НОО получается дешевле комбинаторного на суперкомпьютере. Вообще пример с космическими спутниками интересный. Обычно они являются теми самыми otomatis установками, не требующими постоянных управляющих корректировок операторами. Чем не робот? При этом многие из них десятилетиями кружат вокруг земли в адских условиях. Половина витка может проходит при температурах порядка -100 гр. Цельсия, вторая половина на солнцепеке в +200 гр. Цельсия и выше. Под воздействием довольно жесткой радиации относительно земных условий и скачках солнечного ветра во время вспышек на солнце. Без всяких ТО и доработок в мастерских. Многие вполне себе спокойно работают или тихо ждут своего часа в мирное время без складов и охраны. Пока только у хакеров получется ломать закодированный сигнал платных телевизионных каналов и выставленных в интернет на всеобщее обозрение баз данных с пользовательскими данными. Не думаю, что гипотетические роботы будут постоянно подключаться к сети интернет для скачивания обновлений. Очень может быть процедура подключения к интерфейсам будет напоминать замену ключей в ЗАС. Это когда есть специальный посвещенный человек, особист, а все остальные идут куда подальше причем бегом.
      Американский иследовательский зонд Вояджер уже не первое десятиетие летит к границам солнечной системы при крайне низких температурах без всякого обморожения. У нас не всякий военный корабль с периодическим ТО столько служит в нормальных условиях. Это значит у человечества уже не одно и даже не три десятиления есть технлогии, позволяющие создавать довольно устойчивую и надежную технику. Только почему-то во время Конверсии случившейся на этапе Перестройки некоторые заводы решили, что делать кастрюли и сковородки из космического алюминия замечательная идея.
      Бодяжный дизель можно слить. От скачков напряжения и шарахающейся частоты сети давно существют блоки питания с двойным преобразованием. Давайте оставим за пределами обсуждения качество таких систем в отечественном исполнении и то что они почти целиком состоят из импортных комплектующих. Заглючившую систему можно перезапустить или перепрошить. Случай на Белгородщине с двумя приезжими из средней азии показывает, что и у людей может слететь прошивка. Сколько нас ждет подобных случаев в человеческом исполнении? Помните случаи сбоев некоторых популярных отечественных интернет сервисов в марте и апреле? Якобы по причине взлома злобными импортными хакерами. Красивая история для прессы чтобы хоть как-то сохранить лицо и окончательно не пасть в общественном мнении. Хотя по окольным слухам известно, не было никакой атаки, а была заготовленная акция вредительства с последующей сдачей ключей доступа. Если программу можно покрыть множеством тестов, верификаций и сторонним независимым аудитом, с людьми такой номер не пройдет. Кто его знает, что в самом деле в башке творится? Иногда мы сами себе не можем объяснить свои выходки.

      Prosesor
      Я не просто решил, что можно на базе арсенида галлия делать чипы по технологическим нормам 120-90 нм. У нас этим занимается пара небольших фабрик и даже планируют перейти на более тонкие нормы. Только процент выхода качественных изделий значительно ниже относительно кремниевых аналогов, а цены значительно выше. И это легко объяснимо. В мировом масштабе все силы брошены на оттачивание кремневой технологии, остальные плетутся по остаточному принципу.
      Технология КМОП уже себя порядком изжила в кремнии и в арсениде галлия она не уместна в силу ряда причин. Там прявят бал элементы на базе ПТБШ, которые проще КМОП и куда лучше. Но мы все также пытаемся заскочить в последний вагон поезда, который тянет за собой древний паровоз.
      Что до системы наведения или управления боем там большую часть сложности на себя берет программное обеспечение. Программное обеспечение можно перенести с одной архитектуры на другую. Кажется это портированием называется. Кто хороший компьютерщик, поправьте. Никто, я на это надеюсь, не реализовывает сейчас логику управления в виде аппаратной реализации. Хотя после фотографии обломков черного ящика со сбитого турками в Сирии нашего самолета, верю что наши на такое могут пойти.

      С последним вашим предложением в комментарии только соглашусь. Зачем нам инженеры, когда наши бизнесмены купят все что пожелают? Особенно когда так удачно продаются недры. Тольком недавно оказалось что деньги бизнесменов спрятанные в зарубежных банках уже не совсем их деньги и продавать критичное оборудование для их бизнеса никто не собирается. Кажется Наполеон говорил про народ, который будет кормить чужую армию, если не захочет кормить свою. С наукой ситуация аналогичная. Бросили кормить свою и хорошо кормим чужую.
      1. bk0010
        bk0010 27 Oktober 2022 20:29
        0
        Вообще пример с космическими спутниками интересный. Обычно они являются теми самыми автоматическими установками, не требующими постоянных управляющих корректировок операторами.
        Это не так: рабочие программы закладываются регулярно.
        При этом многие из них десятилетиями кружат вокруг земли в адских условиях.
        Десятилетиями - не многие, условия не адские, а главное - без сюрпризов.
        Американский иследовательский зонд Вояджер уже не первое десятиетие летит к границам солнечной системы при крайне низких температурах без всякого обморожения.
        Его РИТЕГ греет.
        Бодяжный дизель можно слить. От скачков напряжения и шарахающейся частоты сети давно существют блоки питания с двойным преобразованием. и т.д...
        Это всего лишь примеры для того, чтобы показать, что и с роботами будут проблемы.
        Я не просто решил, что можно на базе арсенида галлия делать чипы по технологическим нормам 120-90 нм. У нас этим занимается пара небольших фабрик и даже планируют перейти на более тонкие нормы.
        Ссылочку бы, очень интересно. В начале 90-х пытались улучшать нормы для всех вариантов, вышло только с КМОП.
        Никто, я на это надеюсь, не реализовывает сейчас логику управления в виде аппаратной реализации.
        Почему нет? Если быстродействия не хватает, то FPGA - вполне решение.
        1. Munhausen
          31 Oktober 2022 00:07
          0
          Не совсем понял про закладывание рабочих программ. Для меня закладывание новых программ сродни обновления винды или браузера. По другому себе не представляю. Был свидетелем как после обновления очередного в винде, компьютер превратился в черный ящик. Неужели со спутниками проделывают похожие вещи?
          Понимаю что средняя температура на орбите +4 гр Цельсия, безоблачно и мухи не кусают. С другой стороны есть бодрый солнечный ветер, который представляет собой плазму, может легко прилететь небольшой камешек на очень большой скорости, нередко бывают гости в виде элементарных частиц с энергией недостижимой на земле. Было бы там все так просто и без сюрпризов космонавты не готовили бы так долго свои выходы в космос и по два часа не дышали бы перед выходом чистым кислородом..
          С РИТЕГ не все просто. Он дает стабильно +300 гр Цельсия только существует проблема охлаждать его когда за бортом почти -300 гр. И он далеко не везде греет и далеко не все части спутника надо греть до такой температуры. Плутоний из которого он сделан неплохо излучает, поэтому от некоторых узлов его надо изолровать.
          Ссылочку дать не могу. Все закрыли и поудаляли. Даже в поисковиках пропало и старые статьи подверглись редакированию с удалением всех ссылок.
          На базе FPGA обычно строится некая вычислительная архитектура на которой потом исполняется программа. Программа может меняться и обновляться. С вычислительной архитектурой такой номер не пройдет. После описанного случая с черным ящиком нашего самолета верю. Наши и не такое могут.
          1. bk0010
            bk0010 31 Oktober 2022 11:14
            +1
            Kutipan saka Munhausen
            Для меня закладывание новых программ сродни обновления винды или браузера.
            Нет, это указания аппаратуре спутника когда, что и как делать. То, что описываете вы, бывает крайне редко, в основном на этапе ЛКИ.
            Kutipan saka Munhausen
            когда за бортом почти -300 гр
            Нет за бортом -300, там вакуум,у него нет температуры, это - термос. Именно поэтому с охлаждением спутника такие проблемы: конвекция и теплоперенос не работают (некуда), остается только охлаждение излучением.
            Он дает стабильно +300 гр Цельсия...Плутоний из которого он сделан
            РИТЕГИ разные бывают.
  14. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 19 Oktober 2022 18:31
    +1
    Gampang ngomong, luwih angel ditindakake! Ing kene Chubais nyoba NANize elektronik. Ya, ora bisa! 64 milyar dibuwang menyang kathok cendhak kuning ... Dadi, iki minangka tugas sing ora mungkin kanggo wong edan Rusia! Hukum alam! Nyuwun Sampeyan ora bisa nglawan alam! negatif
    1. Horon
      Horon 20 Oktober 2022 14:45
      0
      Ing kene Chubais nyoba NANize elektronik. Ya, ora bisa!

      Durung nyoba. Kabeh sing nandur modal ing pembangunan iku proyek manca lan mung nyamar nandur modal ing pembangunan kita. Ing dheweke, pabrik-pabrik kanggo produksi komponen radio-elektronik, kang glethakaken mata, pungkasanipun wiwit numpes. Dadi apa hukum alam sing sampeyan gunakake? Apa sampeyan dhewe mung mudhun saka cabang lan ora bisa kerja? Nanging banjur apa ing kene:
      Iki tegese iki minangka tugas dhasar sing ora mungkin kanggo wong edan Rusia
      am
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 20 Oktober 2022 17:42
        0
        Nalika aku ngomong babagan "hukum alam" lan "wong edan Rusia", aku ngucapake sarkasme! "Wong edan Rusia" dudu insinyur ing biro desain, ing pabrik-pabrik; nanging Chubais lan liyane, lan manajer "efektif" liyane! Sampeyan kudune ora njupuk komentarku kanthi harfiah!
        1. Horon
          Horon 20 Oktober 2022 17:56
          0
          Adhuh, nanging sarkasmemu ora jelas kanggoku. Iki disambungake karo industri iki lan iki minangka subyek sing lara kanggo aku, nalika tinimbang ngembangake lan tuku teknologi, dheweke tuku produk utawa kristal sing wis rampung lan didol minangka produk produksi dhewe, utamane sawise Chubais lan kanca-kancane wiwit "ngembangake" produksi kuwi Nyuwun
  15. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 19 Oktober 2022 18:40
    -2
    Kita duwe akeh panemu sing duwe bakat, lan akeh wong sugih, nanging ora ketemu. Ing Amerika, bab sing padha, nanging gambar beda, ing kana, bakat kaya komoditas. Lan yen kabeh dadi apik, inovator bakal nampa jumlah sing luwih gedhe. Supaya wong-wong sing beda-beda bisa kumpul, ana kontes TV lan komputer, akeh wong sugih sing duwe pendidikan teknis sing serius.
  16. junglers
    junglers 19 Oktober 2022 20:10
    -2
    Bravo Andrew!!! Bravo. Wis suwe ing VO aku ora maca artikel sing pantes kaya sampeyan. Matur nuwun! Kabeh dadi!!!... Aku wedi iki swarane wong nangis ing ara-ara samun..... Kabeh iku miturut Profesor Savelyev. Masyarakat berkembang miturut hukum BIOLOGIS... Pangan Sex Dominasi..... lan ora ana sing bisa mbatalake iki ing hubungane karo ilmu militer.. Sepisan maneh MATUR NUWUN!!! Aku bungah yen pangerten wong durung mati.
  17. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 19 Oktober 2022 20:27
    0
    Pikiran bab Gallium Arsenide iku menarik Nanging gallium cukup larang lan (bisa uga) isih beracun, arsenik temen beracun. Mangkono, kerikil, pabrikan lan pembuangan, bakal sengit marang para ahli lingkungan, mbok menawa ora tanpa alesan. Kerikil dhewe bakal biaya miturut masalah ing ndhuwur. Lomba kompetitif kanthi rega "piranti sampah" (kayata ponsel, tablet, jam tangan, lsp.) ArG bakal ilang garing dadi silikon mung amarga fungsi piranti kasebut kanggo wong awam wis keluwih, utamane ing segmen sing paling gedhe. . Lan isih perlu tuwuh nganti segmen mewah lan ngencengi produksi kabeh liya.
    Dadi, kemungkinan komersial ngalih menyang ArG (ing negara kita) diragukan. Pangembangan ora bakal mbayar dhewe ing ceruk konsumen sing paling "lemak". Ing ceruk kanggo produksi komputer sing kuat, ing mangsa ngarep, ya, MUNGKIN. Nanging prospek iki adoh banget, pesenan negara gedhe banget bakal dibutuhake ora mung kanggo nganyari kabeh kapasitas, nanging uga kanggo Bukak nomer pinunjul saka anyar. Apa sing ora bakal kelakon, sajrone 22 taun kita wis akeh ngomong babagan "spurt" lan wektu nalika kahanan kasebut trep kanggo dheweke, kita, supaya bisa ngomong, ngliwati ..
    Sejatine kanggo militer, kaendahan kasebut ora bakal ngganggu - mesthine, kita ora duwe anggaran militer cilik, nanging ora gedhe, ayo ngomong. Lan akeh sing bakal dikonsumsi ing taun-taun sing bakal teka dening rearmament klasik tank-pesawat-kapal lan operator rudal menyang tumpukan. Lan pasukan nuklir strategis. Lan rasi lintang satelit. Lan sateruse. Dadi aku ragu apa sing bakal tetep kanggo eksperimen seksual karo ArG.

    Aku mikir sing ing mangsa foreseeable kita bakal duwe gaya anyar - kita bakal nyoba kanggo cling kanggo China ing arah iki karo pancingan. Amarga beban kasebut ora bisa ditanggung para panitia lan ora kanggo ukuran pasar. Lan RRC seneng pangembangan teknologi sing wis kabukten lan ora seneng eksperimen.
    Dheweke bisa uga luwih seneng nguwasani silikon nganti topologi tartamtu, lan sawise tekan, dheweke bakal takon maneh - nanging iki wis ngluwihi ramalan ramalan. Ing sisih siji, RRC butuh superkomputer sing kuat, ing sisih liya, wong lanang biasane nyuda barang-barang konsumen ing segmen rega murah ..

    Babagan UAV lan robotika umume - tanpa elektronik dhewe, dilokalisasi paling ora 70%, sampeyan bisa lali babagan robotika. Dhukungan kuat ing P bakal dadi restrukturisasi industri lan taruhan kanggo nambah produktivitas tenaga kerja liwat P, lan banjur sawetara pesenan militèr minangka kompetensi dipikolehi lan rantai produksi internal dibangun. Ngelingi yen industri kita mandheg lan saham isih ana ing tenaga kerja sing murah, militer ora bakal nampa conto teknik R sing apik banget, lan rega sing ditampa bakal ngenalake dheweke menyang skeptisisme sing sengit.
    1. Munhausen
      26 Oktober 2022 21:47
      0
      Монокрасталл собственного кремния для производства микросхем по стоимости будет сравним со слитком золота того же размера. Сейчас есть модный графен с очень заманчивыми параметрами. Его кто только сейчас не пытается присобачить для нужд электроники. Попытки его применения очень напоминают возню со сверхпроводниками в 90-х. Их тоже пробовали по всякому втулить для нужд микроэлектроники. Сам графен это чистый углерод с плоской структурой. По цене сравним в алмазом. Поэтому ещё не известно насколько дорого выглядит арсенид галлия.
      Проблем с токсичностью быть не должно. Обычно вся микроэлектроника помещается в герметичные корпуса.
  18. Alexander_First
    Alexander_First 19 Oktober 2022 21:05
    -2
    Bener. Sedhih banget. Ing parade pungkasan, ing ngarepe Sam, padha nggawa, kaya-kaya moyoki, robot sing dilacak pertempuran (siji potongan). Hore!!!
  19. Max1995
    Max1995 19 Oktober 2022 21:52
    0
    Dadi, ing cendhak:
    cuci mata, ganti kaca, pilihan negatif, ....

    Miturut cara, iku katon ing ngendi wae, contone ing media. Babagan Omerika: apa sing diomongake / ditindakake dening pengusaha / pensiunan penting / politikus (Musk).
    Babagan Rusia: Apa sing dikandhakake lan dijanjekake dening pejabat tinggi / ilmuwan politik ...
  20. njupuk
    njupuk 20 Oktober 2022 13:38
    0
    Aku seneng artikel kasebut! Carane ala kabeh! Apa sing dipikirake pemerintah lan apa sing ditindakake! Sampeyan perlu kanggo uncalan kabeh pasukan menyang pangembangan electronics. Aja ngandelake China. Iku dudu sekutu. Apa kabeh dhewe. Teknologi ora isin nyolong. Lan ing Ukraina, sampeyan kudu nggunakake saboteurs. Iku mbebayani, dheweke bakal nyekel sampeyan. Nanging luwih efektif tinimbang nggunakake roket sing larang.
  21. asetofenon
    asetofenon 20 Oktober 2022 16:15
    0
    Artikel kasebut mbokmenawa apik. Nanging
    topik siseg ora dibeberke
    . Apa sing dikarepake penulis babagan perselisihan karo jenderal hipotetis? Utawa mung kanggo ngomong bab iki lan iku? Yen ya, banjur sukses. Utawa, kaya Vysotsky, kanggo nyebut kuatir lan keprihatinan umum?
    Lan weteng dolphin dipotong nganggo sekrup.
    Ora ana sing ngarepake tembakan ing mburi.
    Ora ana cangkang ing baterei.
    Perlu nguripake luwih cepet.

    Banjur uga - sukses.
    Yen liyane, banjur apa?
  22. Oleg Mikhailov_2
    Oleg Mikhailov_2 20 Oktober 2022 21:11
    0
    Ayo murah lan mung ora tansah ala. Conto Geran2, lan mantan narapidana ing Wagner PMC ora rodok olo kanggo robot ing efficiency.
  23. PavelT
    PavelT 20 Oktober 2022 23:56
    0
    Artikel iki sejatine sifate teoritis, nanging masalah utama diterangake: kekurangan wong lan biaya ageng saka pejuang motivasi dilatih modern (ora dipeksa disusun utawa nggodho dening kewarganegaraan free saka buruh tamu utawa pengungsi). Pira regane prajurit infanteri sing dilatih kanthi apik wiwit lair nganti siap kanggo layanan ing umur 19-20 taun kanggo negara lan kulawarga?
    Yen ana, aku ngetung ing artikelku ing September 2018: https://topwar.ru/146812-vremja-roboto-pehoty-prishlo-ili-net.html "Wektu kanggo infanteri robot: wis teka utawa ora?"
    Aku entuk jumlah iki:

    kanggo mundhakaken lan nglatih sing sehat, educated, cekap ing paprangan infanteri 20 taun ing Rusia saiki biaya 2 yuta rubles kanggo kulawarga lan 9 yuta rubles saka dana negara: bab 2,5 yuta kanggo tentara lan 6,5 yuta rubles kanggo loro. taun tentara.

    Data kasebut bisa ketinggalan jaman, sampeyan bisa mbantah lan ngitung maneh, nanging urutane bakal kaya mangkene. Cetha yen ana negara sing jumlah iki luwih dhuwur.
    Robot gelut ing mbesuk ora bisa dihindari mung amarga ukurane jumlah iki, mung amarga bakal dadi luwih murah ...
    1. Munhausen
      26 Oktober 2022 21:57
      +1
      Спасибо вам что уловили основную соль статьи. Мы до СВО находились не в совсем благоприятной демографиеской обстановке. В некоторых регионах она была даже удручающая и печальная. На нашей территории ну очень заманчивые залежи полезных ископаемых и пласт очень плодородной земли. И попытки этим завладеть никогда не прекратятся. Так же стоит всегда иметь в виду что у нас кошки с их крохотным мозгом более порядочны и преданны, чем некоторые сограждане
  24. Bayun
    Bayun 21 Oktober 2022 10:59
    +2
    Robot ngancam kekuwatan "jenderal" militer lan sipil - ora duwe fungsi UTAMA - kanggo LICK Kepala.
    1. Munhausen
      26 Oktober 2022 21:57
      +1
      Если вам так хочется, этот функционал можно довольно выстро добавить.