Review militèr

Kapal siluman Angkatan Laut AS Zumwalt dikirim menyang kampanye Pasifik ing tengah-tengah hubungane karo China

47
Kapal siluman Angkatan Laut AS Zumwalt dikirim menyang kampanye Pasifik ing tengah-tengah hubungane karo China

Kapal perusak utama kelas Zumwalt bubar ninggalake Jepang, ing ngendi kapal kasebut dadi bagéan saka lelungan sing dawa ngliwati Samudra Pasifik. Sadurunge, tanggal 19 September, kapal kasebut ngunjungi pangkalan angkatan laut AS ing pulo Guam. Pelayaran saiki minangka pelayaran paling adoh saka pemusnah saka pelabuhan asal ing San Diego, wiwit kapal kasebut ditugasake ing taun 2016.


Salah sawijining tujuan utama kampanye kasebut yaiku kanggo nyoba kabeh kemampuan penghancur siluman kelas Zumwalt. Sanajan kapal kasebut duwe tugas biasa, prentah kasebut ngawasi kanthi ati-ati kepiye perjalanan kasebut. Angkatan Laut AS nyatakake yen iki penting banget kanggo mbangun strategi kanggo interaksi penghancur kelas iki karo kapal lan platform liyane.

Pangrusak kelas iki - USS Zumwalt, USS Michael Monsoor lan USS Lyndon B. Johnson - dikembangake kanthi sistem artileri sing luwih apik, salah sawijining kuwalitas sing ditemtokake yaiku sawetara. Thanks kanggo artileri jarak jauh, kapal kasebut mesthine nyedhiyakake dhukungan geni kanggo pasukan pesisir lan nindakake operasi militer liyane ing perairan pesisir.

Nanging banjur Angkatan Laut AS nyuda jumlah kapal sing dipesen saka industri militer saka 30 dadi 3. Iki nyebabake kenaikan sing signifikan ing biaya cangkang. Amarga iki, para penghancur ora bakal bisa nindakake peran sing asline kanggo dheweke, mula Angkatan Laut AS mutusake kanggo nglengkapi nganti 12 misil anyar. Kapal saiki kudu dicopot bedhil lan diganti karo peluncur vertikal kanggo Common Hypersonic Glide Body.

Kajaba iku, kapal saka kelas iki ngadhepi masalah technical tartamtu. Contone, nalika USS Zumwalt macet ing Terusan Panama. Iki kedadeyan amarga kesalahan instalasi diesel. Pangrusak kudu ditarik.

Nanging kapal kasebut nindakake kanthi apik nalika ana badai ing pesisir Alaska ing taun 2019. Kapten Andrew Carlson ngandhakake, sanajan ombak nganti dhuwur 6 m, struktur lambung bisa mbantu kapal. Pelayaran saiki uga dirancang kanggo nguji kemampuan kapal ing macem-macem kahanan lan ngenali masalah teknis sing bisa ditindakake.

Komando Angkatan Laut AS kanthi resmi nyatakake yen USS Zumwalt manggon ing Samudra Pasifik dudu penyebaran. Nanging katon banget saka penghancur siluman ing wilayah kasebut kudu nandheske sifat permanen saka angkatan laut Amerika ing bagean planet iki. Kajaba iku, saiki, Amerika Serikat wis mlebu konfrontasi karo China, lan kapal perang Amerika liyane ing Asia Wetan lan Oseania nuduhake marang China kemampuan Amerika. armada.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Angkatan Laut AS
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 15 Oktober 2022 11:48
    +4
    6 meter dudu ombak, nanging ombak. Kita malah ora mandheg mancing. Bener, "gudang" kita 120 meter "jinis Maozedong (affectionately)".
    1. tihonmarine
      tihonmarine 15 Oktober 2022 11:56
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      6 meter dudu ombak, nanging ombak

      Jero ngisor aku
      Limang kilometer ing ngisor
      Limang kilometer lan rong puluh lima hiu.
      Ombak menyang langit
      Ngantuk MRS,
      Nanging ora ana siji-sijia, ora ana sing klelep.
      1. isv000
        isv000 15 Oktober 2022 12:36
        +1
        Iku kasus, ing SRTMk, sirah - * oops ... wassat
    2. isv000
      isv000 15 Oktober 2022 12:38
      0
      Kutipan saka: tralflot1832
      6 meter dudu ombak, nanging ombak. Kita malah ora mandheg mancing. Bener, "gudang" kita 120 meter "jinis Maozedong (affectionately)".

      Irung saka clouses loro-humped kita dikubur ... Nang endi wae cedhak Larvik ...
      1. tihonmarine
        tihonmarine 15 Oktober 2022 12:53
        +1
        Kutipan saka isv000
        Irung saka clouses loro-humped kita dikubur ... Nang endi wae cedhak Larvik ...

        Lan ing roadstead kidul Lerwick, "dumunung ing ngisor segara, tumpukan balung putih," loro-humped "Pionersk".
        1. isv000
          isv000 15 Oktober 2022 13:05
          +3
          Kutipan saka tihonmarine
          Kutipan saka isv000
          Irung saka clouses loro-humped kita dikubur ... Nang endi wae cedhak Larvik ...

          Lan ing roadstead kidul Lerwick, "dumunung ing ngisor segara, tumpukan balung putih," loro-humped "Pionersk".


          Kita elinga, kita sedih:
          1. tihonmarine
            tihonmarine 15 Oktober 2022 17:03
            +1
            Kutipan saka isv000
            Kita elinga, kita sedih:

            Iku ing esuk, dina pisanan, karo turntables dipun damel film sadurunge esuk.
        2. isv000
          isv000 15 Oktober 2022 13:08
          +2
          Kutipan saka tihonmarine
          Lan ing roadstead kidul Lerwick, "dumunung ing ngisor segara, tumpukan balung putih," loro-humped "Pionersk".

          Eling...
          1. tihonmarine
            tihonmarine 15 Oktober 2022 17:06
            +2
            Kutipan saka isv000
            Eling...

            Iki wis sawetara minggu mengko, dek bledosan ing area superstructure mburi, lan minggu mengko, iku mudhun ing banyu.
            Iku angel kanggo nonton, dheweke mati kaya bruwang sing tatu. Nganti saiki, sadurunge mripatku, kaya ing video.
        3. trafllot1832
          trafllot1832 15 Oktober 2022 13:33
          +3
          Dadi wong telu iku ana ing roadstead kidul Lerwick, apa kita nemokake Lunokhod ing ngisor tambang? Yen ora amarga profesionalisme pilot helikopter Inggris, wong saka kru ora bakal bali menyang omah. Gantung ing sumbing, ing ngendi ombak mbuwang buritan Lunokhod ing ngarep, digantung ing prahara sanajan angin apik, apik yen ora miring.
          1. tihonmarine
            tihonmarine 15 Oktober 2022 17:09
            +1
            Kutipan saka: tralflot1832
            Lan "Lunokhod" ditemokake ing ngisor moyak?

            Ing roadstead sisih lor, RTMS isih klelep, salah siji "Borodino field", utawa "Kaliningrad field", wis weathered metu saka sirah, lan ing sisih lor "Tropic" dumunung.
            1. trafllot1832
              trafllot1832 15 Oktober 2022 17:18
              +1
              Aku weruh Papan ing Course saka RTMS. Kita cap Migda, lali jeneng lan patronymic.
              1. tihonmarine
                tihonmarine 15 Oktober 2022 17:33
                +1
                Kutipan saka: tralflot1832
                .Aku ora percaya ramalan.

                Iki alangan, sing caps sing menyang pulo iki lan Ullapool, tanpa laku makarya ing wilayah iki, utamané sing duwe ambisi. Ing dalan Ullapool, salah sawijining "Thomas sing ora percaya" ninggalake loro jangkar sekaligus.
                1. isv000
                  isv000 15 Oktober 2022 20:08
                  +2
                  Alhamdulilah tanggane nduwe seko kotak...
                  1. tihonmarine
                    tihonmarine 17 Oktober 2022 11:37
                    0
                    Kutipan saka isv000
                    Alhamdulilah tanggane nduwe seko kotak...

                    Ora, dheweke mlaku menyang Kaliningrad, sing ing Shetland bakal nyerahake jangkar - "Aku ora bakal menehi bojoku, tukang cuci lan jangkar kanggo sapa wae!"
                    1. isv000
                      isv000 17 Oktober 2022 13:22
                      +1
                      Kutipan saka tihonmarine
                      Ora, dheweke mlaku menyang Kaliningrad, sing ing Shetland bakal nyerahake jangkar - "Aku ora bakal menehi bojoku, tukang cuci lan jangkar kanggo sapa wae!"

                      We menehi adoh sadurunge njupuk mati kanggo Kiel. Yen memori digunakake, banjur ing "Chopin" ...
                      1. tihonmarine
                        tihonmarine 17 Oktober 2022 13:43
                        +1
                        Kutipan saka isv000
                        Yen memori digunakake, banjur ing "Chopin" ...

                        Ora, aku nginstal siji cadangan, sing nomer loro digawa saka Emeiden, lan sing katelu dipasang ing Tallinn.
                      2. isv000
                        isv000 17 Oktober 2022 14:25
                        +1
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka isv000
                        Yen memori digunakake, banjur ing "Chopin" ...

                        Ora, aku nginstal siji cadangan, sing nomer loro digawa saka Emeiden, lan sing katelu dipasang ing Tallinn.

                        Iku penting sing kita migunani kanggo wong! Kita kudu mulih - lan wong kudu kerja lan badai ...
          2. isv000
            isv000 16 Oktober 2022 20:42
            +1
            Kutipan saka: tralflot1832
            Dadi, aku telu ana ing sisih kidul dalan Lerwick.

            Saiki kita bakal lelungan nganggo "steamboat", aku mikir bakal ana sing bisa diomongake ing tong minyak anggur ijo!
            1. Komentar wis dibusak.
            2. trafllot1832
              trafllot1832 16 Oktober 2022 20:55
              +1
              Lan rakit ing botol 1,5 liter bir? hi ombenan
            3. tihonmarine
              tihonmarine 17 Oktober 2022 11:50
              +1
              Kutipan saka isv000
              Saiki kita bakal lelungan nganggo "steamboat", aku mikir bakal ana sing bisa diomongake ing tong minyak anggur ijo!

              Luwih becik yen kukusan kasebut ditandur ing papan sing apik lan ora katon, mula saperangan tong anggur sing apik ora bakal lara.
    3. isv000
      isv000 15 Oktober 2022 13:11
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      6 meter dudu ombak, nanging ombak. Kita malah ora mandheg mancing. Bener, "gudang" kita 120 meter "jinis Maozedong (affectionately)".

      ombenan Pitung kaki!

    4. solar
      solar 16 Oktober 2022 00:53
      0
      Kita mriksa carane tumindak ing gelombang, njupuk menyang akun wangun awak tartamtu. Miturut rencana, dheweke kudu njaga posisi sing rata ing gelombang, ngethok gelombang kasebut. Saka teks artikel kasebut, ternyata iki dikonfirmasi.
      Kapten Andrew Carlson ngandhakake, sanajan ombak nganti dhuwur 6 m, struktur lambung bisa mbantu kapal.

      Yen kita ngomong babagan dhuwur gelombang rata-rata, iku 8-9 TCTerms ing skala Beaufort, antarane angin kuwat banget lan badai. Yen kapal ing wektu sing padha tetep malah, minangka artikel ngandika, banjur asil apik banget.
  2. poquello
    poquello 15 Oktober 2022 11:48
    +1
    bakal ngambang?
    ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ
    1. isv000
      isv000 15 Oktober 2022 12:39
      +2
      Kutipan saka poquello
      bakal ngambang?
      ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ ЪУЪ

      Dheweke mutusake kanggo nyelehake palung kanthi pakurmatan, dheweke wis nandhang sangsara ...
  3. Dhiskusi
    Dhiskusi 15 Oktober 2022 11:49
    +3
    Piye wae, teknologi siluman babagan armada iki ora jelas. Pesawat beda. Nanging kanggo kapal kaya tapal sing mati. Kanggo ahli kursi - 27 taun layanan pelaut.
    1. Piramidon
      Piramidon 15 Oktober 2022 11:56
      +2
      Quote: Dhiskusi
      Piye wae, teknologi siluman babagan armada kasebut ora jelas.

      Ing kene wong Tionghoa bakal mriksa ana "kahuripan".
      1. yuriy55
        yuriy55 15 Oktober 2022 12:06
        +4
        Kutipan saka Piramidon
        Ing kene wong Tionghoa bakal mriksa ana "kahuripan".

        Apa yen dheweke ora weruh? Bakal padha njupuk sawetara lan sengaja tekan ngendi ora ana apa-apa? belay
        1. tihonmarine
          tihonmarine 15 Oktober 2022 12:48
          +3
          Kutipan saka: yuriy55
          Bakal padha njupuk sawetara lan sengaja tekan ngendi ora ana apa-apa?

          Ora, ora ana uji coba.
          1. isv000
            isv000 15 Oktober 2022 20:14
            +2
            Kutipan saka tihonmarine
            Ora, ora ana uji coba.

            Sampeyan duwe kesalahan - ora, lan ora ana kapal ... lol
    2. isv000
      isv000 15 Oktober 2022 12:40
      +1
      Quote: Dhiskusi
      Kanggo ahli sofa - 27 taun layanan seafaring.

      Lan apa kualifikasi?
      1. tihonmarine
        tihonmarine 15 Oktober 2022 12:50
        +1
        Kutipan saka isv000
        Lan apa kualifikasi?

        Ya, julukane ngomong dhewe - "Takon ngomong."
    3. Dauria
      Dauria 15 Oktober 2022 13:18
      -1
      .Lan kanggo kapal iku kaya tapal mati.

      Aneh. Pesawat kasebut kudu ndeleng target supaya bisa ngluncurake rudal anti-kapal. Lan luwih adoh saka penghancur, luwih akeh kemungkinan pesawat kasebut bisa urip.
      Kapal kasebut ora katon, nanging sampeyan kudu mabur luwih cedhak. Rudal kaya "Mabur menyang wilayah kasebut, muter ing kono. Yen sampeyan ndeleng sing padha - gouge" durung ditemokake.
      Saiki ing udhara lan ing segara, mung mata minangka locator aktif, kuping mung locator pasif lan STR. Optik kalah banget ing jarak lan kondisi cuaca.
      1. solar
        solar 16 Oktober 2022 00:59
        0
        Panginten wis, nanging ora ana sing bener-bener mriksa
        sistem kontrol LRASM kudu ngidini rudal kanggo nindakake macem-macem rencana golèk target (ula, spiral, etc.), Lan peralatan onboard kanggo ngenali obyek dideteksi ing lingkungan jamming Komplek. Dianggep manawa rudal sing diluncurake ing wilayah telusuran bakal bisa tetep ing udhara nganti suwe, ngenali obyek sing dideteksi nganti bisa ndeteksi kapal sing padha karo karakteristik target tartamtu, banjur nyerang.

        Sampeyan kudu ngerti manawa rudal anti-kapal kasebut bisa ndeteksi kapal kasebut, luwih akeh kemungkinan pertahanan udara kapal kasebut bisa ditembak.
        Lan luwih cilik EPR kapal, luwih efektif nggunakake perang elektronik lan jebakan nglawan misil anti-kapal.
      2. stankow
        stankow 17 Oktober 2022 00:55
        0
        Sing luwih penting - rudal anti-kapal karo RLGSM uga kudu ndeleng lan nahan target.
  4. tihonmarine
    tihonmarine 15 Oktober 2022 11:50
    0
    Kapal perusak utama kelas Zumwalt bubar ninggalake Jepang, ing ngendi kapal kasebut dadi bagéan saka lelungan sing dawa ngliwati Samudra Pasifik.

    Yen ora ana papan kanggo nyelehake "karya seni", mula bisa digunakake kanggo hiking lan pariwisata.
    Nanging katon, makhluk kikuk iki katon kaya palu, amarga ing sawijining wektu ana kapal anti-kapal selam cilik ing Angkatan Laut, sing, kaya Zumwalt, ana ayat ing antarane pelaut militer - "Pelu kasebut ngambang ing Volga. , ibune tindak mrana kanthi ayunan.”
    1. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 15 Oktober 2022 12:30
      +1
      Kutipan saka tihonmarine
      Nanging ing katon makhluk kikuk iki katon kaya palu,

      Ya, dheweke nglangi luwih apik. Kanggo enem taun operasi - telung kacilakan, lan iki ing kapal anyar!
      Nanging layang ing buritan iku bener!
      1. isv000
        isv000 15 Oktober 2022 12:44
        0
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Ya, dheweke nglangi luwih apik. Kanggo enem taun operasi - telung kacilakan, lan iki ing kapal anyar!

        Ngambang * ram ing bolongan, nanging ing kasus iki sampeyan bener!
  5. Joker62
    Joker62 15 Oktober 2022 12:06
    -1
    Kapal siluman Angkatan Laut AS Zumwalt dikirim menyang kampanye Pasifik ing tengah-tengah hubungane karo China

    Biasane tenggelam ing Segara China utawa ing Selat Taiwan .... nangis wassat
  6. Sadok
    Sadok 15 Oktober 2022 12:10
    0
    dheweke bakal teka? endi kapal tunda?
    Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
  7. Ukrainia Kidul
    Ukrainia Kidul 15 Oktober 2022 12:17
    0
    Kanggo alasan sing ora dingerteni, pembangkit listrik Zumvolt rawan overheating, mula ing musim panas kudu nglangi ing endi wae ing sisih lor, lan ing musim dingin, sampeyan bisa pindhah menyang kidul.
    1. isv000
      isv000 15 Oktober 2022 12:49
      0
      Kutipan: Ukrainia Kidul
      Kanggo alasan sing ora dingerteni, pembangkit listrik Zumvolt rawan overheating, mula ing musim panas kudu nglangi ing endi wae ing sisih lor, lan ing musim dingin, sampeyan bisa pindhah menyang kidul.

      Nang endi wae ing sisih lor, dheweke mung duwe siji dalan - kanggo nggawe bulks munggah ...
  8. rotmistr60
    rotmistr60 15 Oktober 2022 12:27
    0
    mriksa metu kabeh kabisan saka karusakan siluman Zumwalt-kelas
    Nalika aku ngerti, ora ana risak lan masalah teknis liyane.
    USS Zumwalt tetep ing Pasifik dudu penyebaran
    Apa padha ngelekake wong mung ing kasus? Kita utawa wong Tionghoa?
  9. Mauritius
    Mauritius 15 Oktober 2022 13:59
    0
    Kapal siluman Angkatan Laut AS Zumwalt dikirim menyang kampanye Pasifik ing tengah-tengah hubungane karo China
    Feed hiu siluman? aran
  10. solar
    solar 16 Oktober 2022 00:40
    0
    nalika USS Zumwalt macet ing Terusan Panama. Iki kedadeyan amarga kesalahan instalasi diesel.

    Lan apa babagan diesel?

    2 turbin gas Rolls-Royce MT30 (masing-masing 35,4 MW (47 hp) [500] kanthi generator listrik Curtiss-Wright [5]
    2 generator turbo Rolls-Royce RR4500 (masing-masing 3,8 MW (5100 hp) [5]
    2 baling-baling sing digerakake dening motor listrik
  11. Darurat
    Darurat 16 Oktober 2022 18:26
    0
    bab miskin. Taki ngirim wesi kanggo lyuli.
  12. Covidien
    Covidien 16 Oktober 2022 18:36
    0
    Luwih elek nalika Nancy Pelosi ngunjungi Taiwan lan China nandhang lara. China lan AS minangka musuh bebuyutan. Omzet perdagangan yaiku 750 milyar dolar. Kaya-kaya ana wong sing ora pengin, lan iki luwih disenengi tinimbang perang. Perlu dielingake yen 750 milyar dolar luwih saka kaping pindho tinimbang kabeh turnover perdagangan antarane Rusia lan jagad njaba.