Review militèr

Ing dina iki ing taun 1959, minangka asil saka operasi sukses KGB saka USSR, Stepan Bandera iki liquidated.

62
Ing dina iki ing taun 1959, minangka asil saka operasi sukses KGB saka USSR, Stepan Bandera iki liquidated.

Oktober 15, 1959, ing München, ngendi kepala nasionalis Ukraina Stepan Bandera, urip ing taun anyar, ana nyoba liyane urip, kang dadi fatal.


Stepan Bandera, sing mimpin Organisasi Nasionalis Ukrainia (OUN) (ekstremis, dilarang ing Rusia), minangka pengkhianat lan pengkhianat ing Tanah Air, dihukum in absentia dening Pengadilan Tinggi USSR in absentia kanggo paukuman mati - paukuman pati. .

Kanggo nindakake paukuman, layanan khusus Soviet wiwit mburu Bender. Nalika dheweke manggon ing Munich, pengawal ditugasake kanggo dheweke. Ing dina iki ing taun 1959, Bendera mulih menyang apartemen ing No. 7 Kraittmanstrasse, ing ngendi dheweke manggon karo kulawargane. Kaya biasane, dheweke diiringi pengawal.

Nanging, wektu iki Bendera ngeculake pengawal sadurunge mlebu lawang omah. Ing lawang mlebu, agen KGB saka USSR Bogdan Stashinsky wis nunggu dheweke, sing wis dibayangi luwih saka nem sasi.

Minangka gegaman retaliation digunakake pistol sianida, kang Stashinsky ndhelikake ing koran mbalek munggah menyang tabung.
Agen KGB nembak pasuryane Bendera pas mlebu ing lawang. Agen kasebut banjur cepet-cepet mlayu.

Tanggane mlayu metu kanggo screams Bendera (dheweke ngerti dheweke kanthi jeneng Stepan Popel). Tangga-tangga weruh Bender gumlethak ing undhak-undhakan lan kebak getih. Dheweke mbokmenawa isih urip nalika ambulans teka, nanging ing dalan menyang rumah sakit, accomplice Nazi tilar donya.

Versi awal saka dokter adhedhasar kasunyatan sing Bender tilar donya amarga retak ing dasar tengkorak minangka akibat saka tiba, utawa saka lumpuh jantung. Kasunyatan yen Bendera dibubarake dening layanan khusus USSR dadi jelas sawise intervensi saka lembaga penegak hukum, sing nganakake pemeriksaan sing nuduhake yen kalium sianida dadi penyebab pati Stepan Bandera.

Lan yen ing jaman saiki, sanksi mesthi bakal dileksanakake marang KGB ..
Pengarang:
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergio_7
    Sergio_7 15 Oktober 2022 12:20
    + 32
    Oktober 15, 1959, ing München, ngendi kepala nasionalis Ukraina Stepan Bandera, urip ing taun anyar, ana nyoba liyane urip, kang dadi fatal.

    Spesialis KGB ngerti cara kerja!
    1. Saboteur_Navy
      Saboteur_Navy 15 Oktober 2022 12:25
      + 33
      Banjur KGB njupuk mung buruh lan petani saka kulawargané, lan padha ora duwe Gelenvagens
      1. pakar
        pakar 15 Oktober 2022 12:59
        + 18
        Mesthi, ora mung saka buruh lan petani. Lan dhewe, Likuidator Bandera, Stashinsky, saka kulawarga nasionalis Ukrainia. Direkrut dening KGB. Dheweke ngilangi Bandera kanthi tembakan ing pasuryan saka senjata khusus sing ngobong kalium sianida. Sawisé iku, sawetara taun sawisé, dheweke mlayu menyang Berlin Kulon lan nyerah marang Jerman. Rampung, kanthi rincian, dheweke menehi kabeh sing dikawruhi, ditampa 8,5 taun penjara, dileksanakake 2/3 saka istilah kasebut, dipasrahake menyang CIA lan ilang.
        Iki minangka operasi katon kanthi ringkes.
        Secara pribadi, panemuku yen reptil kudu diremuk kanthi cara lan cara apa wae, uga "udan ing jamban"
        1. suhorukofal
          suhorukofal 15 Oktober 2022 13:45
          + 10
          Thanks kanggo informasi kasebut, anekdot lair ora saka awal - "3 Ukrainia minangka detasemen karo pengkhianat."
        2. Saboteur_Navy
          Saboteur_Navy 15 Oktober 2022 14:01
          +4
          Aku kelingan banget carane aku direkrut personel KGB, padha dhewe padha nggoleki sing padha perlu, kauntungan saka buruh-petani asal ... utamané ing departemen 2nd.
          Aku ora ngerti crita babagan Stashinsky, nanging adhedhasar crita sampeyan, dheweke minangka agen lan dudu petugas personel ...
          1. pakar
            pakar 15 Oktober 2022 14:04
            0
            Ya, mesthi, pisanan agen sing direkrut, banjur dadi anggota staf, kanthi latihan, penghargaan, lsp.
            1. Saboteur_Navy
              Saboteur_Navy 15 Oktober 2022 14:11
              +2
              Maneh, adhedhasar crita sampeyan, aku duwe anggepan yen dheweke wis dikenalake maneh ing endi wae kanthi kedok pengkhianatan.
              1. pakar
                pakar 15 Oktober 2022 14:13
                0
                Iku wis suwe banget.
                Aku nulis ing ngisor iki
        3. Sergey Drozdov
          Sergey Drozdov 15 Oktober 2022 14:02
          -1
          Nah, yen ilang, tegese wis rampung ...
          1. pakar
            pakar 15 Oktober 2022 14:07
            +1
            Sayange, ilang kanggo kita.
            Miturut informasi sing durung dikonfirmasi, sawise operasi plastik dheweke manggon ing Amerika Selatan. Banjur USSR ora duwe hubungan diplomatik karo dheweke lan bakal angel banget kanggo njaluk wong.
        4. IBRShB
          IBRShB 15 Oktober 2022 14:06
          +2
          mlayu menyang Berlin Kulon lan nyerah marang Jerman ...., ditampa 8,5 taun penjara ...

          Iki maneh nuduhake yen Kulon ora bisa dipercaya. (Cathetan kanggo bulkers)))
      2. Terenin
        Terenin 15 Oktober 2022 13:31
        +6
        Ing dina iki ing taun 1959, minangka asil saka operasi sukses KGB saka USSR, Stepan Bandera iki liquidated.

        Wektu kanggo nganyari warta - 2022. Ana akeh calon.
      3. DenVB
        DenVB 15 Oktober 2022 15:04
        -2
        Kutipan: Saboteur_Navy
        Banjur KGB njupuk saka kulawarga buruh lan petani mung

        Mung ing wektu emas layanan khusus Soviet - telung puluhan lan patang puluhan, ana akeh wong Yahudi lan "wong manca" liyane, lan ora saka petani. Lan banjur, nalika padha wiwit recruit karo kuesioner kosong, ngendi iku seng di pengeni kanggo "njait Piece saka sepatu bast", layanan khusus wiwit degenerate menyang feeder biasa kanggo oportunis. Ayo ora nuding driji.
    2. Pilot Nyata
      Pilot Nyata 15 Oktober 2022 12:28
      +8
      Hore! Hore! Hore!
      Prastawa iki patut dieling-eling.
      Kanggo nggawe cetha carane instructive bajingan lan scoundrel rampung karo ngandika jenenge Bandera (konsonan karo tembung "geng"), julukan "wanita" antarane dhewe, lan uga ing jeneng samaran Popel ("snot") antarane Jerman. !
      Gusti Allah tandhani wong jahat...
    3. levfuks
      levfuks 15 Oktober 2022 12:39
      0
      Mung aku ora ngerti saka artikel sing dibubarake: Bender utawa Bandera?
      hi
      1. wong biasa
        wong biasa 15 Oktober 2022 12:52
        + 13
        Kutipan saka levfuks
        Mung aku ora ngerti saka artikel sing dibubarake: Bender utawa Bandera?

        Apa bedane. Kéwan sing ala, yen sing nggawe sampeyan luwih cetha.
        PS Iku cetha ditulis, Stepan lan ora Ostap.
        1. levfuks
          levfuks 15 Oktober 2022 13:32
          0
          Quote: wong awam
          Sapi sing ala

          Kanthi sapi, kabeh wis jelas.
          Ora karo artikel. Pitakonan kasebut marang penulis lan editor sing dihormati.
  2. Nikolay-Nikolaevich
    Nikolay-Nikolaevich 15 Oktober 2022 12:23
    +8
    Nanging karo Zelensky iku mokal? Lan karo tahanan liyane? ..
    1. Ilnur
      Ilnur 15 Oktober 2022 12:48
      +4
      sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara iki?

      Kaya "ora bisa?" iku perlu, iku perlu kanggo diobong metu karo kabeh calibers, iskanders, sunburners lan liya-liyane, supaya banget nyebutake Bandera, Zelensky, lan arrestees liyane, poroshenkov iki punishable ... Wektu bakal teka lan bakal dadi. dadi!
    2. Taimen
      Taimen 15 Oktober 2022 12:56
      +8
      14 taun sawise pungkasan Perang Donya II, dheweke entuk. Ora ana statute watesan. Lan saiki Zelya mlaku-mlaku ngubengi Kyiv karo kanca-kanca saka Kulon lan ora ana sing ndemek. Siji boltology tetep. Nanging kepiye perwira intelijen kita dipasrahake ing 90s, lan malah sawise, malah karo nangis emosi saka sawetara liberal lan mungsuh saka wong, sing nyerah Kedutaan Besar AS, langsung menyang mikropon pungkasan, mbokmenawa isih urip lan chews roti ing Rusia. siji ndemek .Iki toleransi Apa jenderal (malah njijiki kanggo nulis jeneng kulawarga), sing nyerah pejabat intelijen, nulis memoar? Iki sadurunge nyeret "apik" tinimbang dikirim menyang neraka.
    3. fif21
      fif21 15 Oktober 2022 13:00
      + 10
      Kutipan: Nikolai-Nikolaevich
      Nanging karo Zelensky iku mokal? Lan karo tahanan liyane? ..

      Ana sing pengin tetep resik lan nganggo sarung tangan putih. Dheweke isih kuwatir babagan "Apa sing bakal diomongake ing Kulon" ngguyu Urip karo asu ajag, bengok-bengok kaya asu ajag! hi
    4. tamu
      tamu 15 Oktober 2022 13:30
      +1
      Kutipan: Nikolai-Nikolaevich
      Nanging karo Zelensky iku mokal? Lan karo tahanan liyane? ..

      Mesthi sampeyan bisa, lan sing paling penting sampeyan kudu.
    5. Osiris
      Osiris 16 Oktober 2022 07:27
      0
      Sampeyan kudu, nanging sampeyan ora bakal nyedhaki Zela - keamanan saka Britain ...
  3. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 15 Oktober 2022 12:24
    +5
    Saiki kudu ngilangi kabeh Markas Umum Angkatan Bersenjata Ukraina lan pecandu narkoba Zelensky, sing wis ndhelik wiwit dina pisanan ing metro Kiev.
    Senadyan dheweke dadi pecandu narkoba, dheweke pancen bakat, ngremehake dheweke mbebayani!
  4. AIK05
    AIK05 15 Oktober 2022 12:25
    +7
    Ing dina iki para banderlog padha nangis kelara-lara, nyuwek-nyuwek rambute ing bokong, mecuti rante, ngombe vodka lan siyap-siyap ketemu karo bandera.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 15 Oktober 2022 12:42
      +8
      Kutipan: AIK05
      Ing dina iki para banderlog padha nangis kelara-lara, nyuwek-nyuwek rambute ing bokong, mecuti rante, ngombe vodka lan siyap-siyap ketemu karo bandera.

      Ing kene ana keraguan, Bandera wis "ambruk saka kandhang", yen limang "Ukrainians pinunjul" kalebu saliyane dheweke. Vladimir Zelensky, sing nampa 29,8%, Lesya Ukrainka kanthi 19,6%, Bogdan Khmelnitsky kanthi 17,3%, lan Stepan Bandera (12,8%). Paling kamungkinan, mayoritas pengin "patemon" karo Chabad Zeley, lan mung banjur karo Austro-Hungaria Bandera, longkangan amba banget. Saiki Zelya dadi idol ing Ukraina luwih gedhe tinimbang Bandera. Lan kita kabeh bengok-bengok - "Wong Ukraina bakal nyapu junta Kyiv."
      1. tatra
        tatra 15 Oktober 2022 12:55
        +3
        Miturut cara, jajak pendapat iki mbantah propaganda saka mungsuh Rusia saka USSR sing kabeh wong Ukrainia zombied dening Bandera.
        Inggih, Zelensky punika alam, kanggo Ukrainians iki perang kanggo nglindhungi negara.
        Lan apa bab mungsuh Rusia saka USSR?
        Ing 2008, kanthi bantuan pemalsuan massal asil voting ing proyek "Jeneng Rusia", dheweke nyeret Nevsky menyang papan pisanan ing telung pemenang paling dhuwur, sing ora ngerti apa-apa, nanging dheweke dadi Putin. favorit, lan Stolypin, amarga kondisi kuwi wis disetel dening penggemar Stolypin Mikhalkov, sing ing program "Jeneng Rusia" ana "mandor" saka "juri".
        1. Dart2027
          Dart2027 15 Oktober 2022 13:35
          -3
          Kutipan saka tatra
          Lan apa bab mungsuh Rusia saka USSR?

          Komunis?
      2. Reptiloid
        Reptiloid 15 Oktober 2022 13:28
        +2
        ....keraguan mlebu....

        hi Ya, aku ora mangu-mangu. Sing kanggo Bandera --- weruh penerus ing ijo. Iki minangka asil polling. Bandera wis mati, nanging sampeyan bisa fawn ing bis ijo, iku kabeh. Nanging nangis lan elinga negatif iku sad Aku bakal akurat
        1. tihonmarine
          tihonmarine 15 Oktober 2022 16:58
          +1
          Kutipan saka Reptilian
          Ya, aku ora mangu-mangu. Sing kanggo Bandera --- weruh penerus ing ijo.

          Ragu-ragu amarga kasunyatan manawa bapake Svidomo Bandera cepet banget diganti kanggo Zelya wong Yahudi. Apa sing metu, saiki dheweke bakal nyanyi - "Our Old Man Zelensky, obscenities Ukraine", amarga ratinge luwih saka kaping pindho luwih dhuwur tinimbang Bandera.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 15 Oktober 2022 17:49
            0
            Kutipan saka tihonmarine
            ..... "Our Old Man Zelensky, mats Ukraine", amarga ratinge luwih saka kaping pindho luwih dhuwur tinimbang Bandera.

            sad Iki dudu biadab pisanan, sayangé, Amerika duwe $$$$$$ milyar kanggo dheweke, jutaan ditarik, Boryusik dadi kanca. Nyuwun . .... apa kritéria liyane sing bisa ana yen diformat maneh menyang Anti-Rusia
            1. tihonmarine
              tihonmarine 15 Oktober 2022 18:00
              +1
              Kutipan saka Reptilian
              ..kritéria apa sing bisa ana yen diformat ulang dadi Anti-Rusia

              Ya, kene Bandera kelangan Zele.
  5. Listrik
    Listrik 15 Oktober 2022 12:25
    +6
    Inggih rampung! Dadi sawise kabeh, dheweke kerja kanggo Pikiran, Kehormatan lan Nurani! Bogatyrs dudu sampeyan, dudu suku saiki!
  6. nellyjuri
    nellyjuri 15 Oktober 2022 12:26
    +5
    Apa junta mutusake kanggo miwiti serangan ing dina iku?
  7. Boret
    Boret 15 Oktober 2022 12:27
    +8
    Pati asu kanggo asu. Dheweke urip kaya .. temenan lan diwenehi jeneng sing digandhengake karo iki.
  8. isv000
    isv000 15 Oktober 2022 12:30
    +5
    Ora ana alesan kanggo ora ngombe!
  9. asu ajag88
    asu ajag88 15 Oktober 2022 12:30
    +5
    kabeh pengikut bajingan jahat iki kudu dikirim menyang panggonan sing padha karo idolane ... cara ora masalah (ora masalah lan ora babagan sarung tangan putih)
    1. Nelayan
      Nelayan 15 Oktober 2022 12:43
      +2
      luwih becik nyiksa ... supaya neraka wiwit kanggo wong-wong mau ing bumi!
  10. Ilnur
    Ilnur 15 Oktober 2022 12:32
    +7
    iki liquidated

    Lan kabeh antek, pencipta modern sub-negara iki, kudu dibubarake, sub-negara kasebut kudu dirusak 404 - kesalahan peradaban ...
    Kandhane “putrane ora tanggung jawab marang bapak”, mula para putra Bandera slamet, ngreksa ideologi leluhure lan mbangun negara kang ora ana, mula ing tembe ora ana rasa lega marang para putrane Bandera, kudune. diidentifikasi, dirusak, diusir supaya abses iki ora ana ing mangsa ngarep sing diarani nyolong, amarga ing wektu kita mbukak ora angel kanggo ngenali henchmen Bandera ...
    Lan mesthine ora ana humanisme kaya ing USSR, ora ana amnesti kanggo para penjahat Nazi - pitakonan kasebut "apa kita, utawa kita" ...
  11. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 15 Oktober 2022 12:32
    +3
    iku tega sing khozls ditutup komentar, kita kudu congratulated
  12. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 15 Oktober 2022 12:32
    +4
    Oh, dadi dina iki preian! Usih Svidomo kanca soar!
  13. orionvitt
    orionvitt 15 Oktober 2022 12:54
    +1
    Stepan Bandera, sing mimpin Organisasi Nasionalis Ukrainia (OUN) (ekstremis, dilarang ing Rusia), minangka pengkhianat lan pengkhianat ing Tanah Air, dihukum in absentia dening Pengadilan Tinggi USSR in absentia kanggo paukuman mati - paukuman pati. .
    Kepiye carane bisa dadi pengkhianat lan pengkhianat menyang Tanah Air yen dheweke ora dadi warga USSR sajrone sedina? Mungsuh, ya, ora mangu, ora pengkhianat. Mikir apa sing sampeyan tulis. Banjur sawetara Mueller utawa Bormann bakal dadi pengkhianat, bebarengan karo Hitler ..
    1. nikel
      nikel 15 Oktober 2022 17:36
      -2
      Gampang. Ing taun 39, Ukraina Kulon dadi bagéan saka USSR, lan kabeh pedunung, kalebu Bandera lan Shukhevych, kanthi otomatis dadi warga USSR.
      1. orionvitt
        orionvitt 15 Oktober 2022 19:39
        -1
        Apa sing gampang? Bandera ora tau ana ing wilayah Ukraina kulon minangka bagéan saka USSR. Wiwitane dheweke dadi warga Polandia, banjur ngentekake kabeh perang ing Sachsenhausen minangka "tahanan elit". Lan sawise perang, dalan menyang Ukraina umume dhawuh marang dheweke.
        1. nikel
          nikel 15 Oktober 2022 20:09
          0
          Waca jawabanku maneh. Bagian Ukraina ing Polandia bali menyang USSR ing 39. Yaiku, ing 39 ora ana Polandia ing Lviv. Sadurunge perang - persis 2 taun. Apa Sachsenhausen? Waca kanthi ati-ati, banjur nesu.
          1. orionvitt
            orionvitt 16 Oktober 2022 03:53
            0
            Sinau sejarah. Bandera, yen dheweke tau ana ing lemah Ukrainia, dheweke ora tau dadi warga USSR. Dheweke dadi warga Polandia (malah sadurunge pendhudhukan, ing ngendi dheweke ngladeni ukuman urip). Baleni kaping telu, kanggo khusus wasis?
            1. nikel
              nikel 16 Oktober 2022 05:22
              -2
              Dadi Gdon lungguh? Ing Warsaw utawa Lviv? Dadi sadurunge sampeyan ngubur, menehi jawaban sing rinci.
  14. Pensioner Vasilievich
    Pensioner Vasilievich 15 Oktober 2022 13:00
    +2
    Perlu diumumake luwih akeh yen kanggo ngurmati tanggal sing ora bisa dilalekake babagan Bandera, Angkatan Bersenjata Rusia bakal ngatur salam, sacara kuantitatif kanggo saben taun kepungkur. Maidanovtsy ngirim unanimously welcome rawuh.
  15. RuAbel
    RuAbel 15 Oktober 2022 13:16
    +4
    Paukuman sing ora bisa ditindakake "ora bisa dibatalake" minangka pencegahan ekstremisme apa wae, saka kriminalitas nganti Nazisme. Ya, bakal ana kesalahan pengadilan (kartu trump utama para liberal), nanging ora ana ing ngendi? Lan asring banget padha biaya urip, saka SWO kanggo kelainan TB. Carane akeh wong mati ing kacilakan mobil? Lan mobil ora diijini. Lan dokter ora dibatalake ...
    Urip manungsa iku regane, nanging aja nganggep! wong Azov - pati, ora iPhone, malah kanggo komandan, malah kanggo cook. Aidar, Donbass, Spetskhernaz ... Diakoni minangka organisasi teroris - cukup apik kanggo ngomong "B". lsp.
  16. BedMax
    BedMax 15 Oktober 2022 13:18
    +3
    Kasus iki kudu digatekake! _________________
  17. Ludmila Myshkina
    Ludmila Myshkina 15 Oktober 2022 13:26
    +1
    Dadi dina iki ing dill mourning? preian wingi. dina iki padha ngoyak bapak. Aku mung ora ngerti apa UPA wis apa karo Cossacks. ing ngendi wong Prancis entuk Cossacks
  18. Slon_on
    Slon_on 15 Oktober 2022 13:41
    +1
    Bapakmu Bandera, lan ibu Shukhevych.
    Dheweke nggawe tridvaraze kanthi ora ana ngendi wae ...

    Sayange, mesthi, dheweke nyingkiri dasi rami, nanging ternyata apik. Sepisan, sadurunge mati, dheweke squealed, iku ora katon ala kanggo ndeleng.
  19. Max Inquisitive
    Max Inquisitive 15 Oktober 2022 13:47
    0
    Zelibob lan kanca-kancane bakal ngadhepi nasib sing padha.
  20. ulfr
    ulfr 15 Oktober 2022 14:03
    -2
    La legende d'un idiot utile pour l'Empire du mal


    Stepan Bandera (1909-1959), fils d'Andriy Bandera (prêtre gréco-catholique nationaliste, membre de l'Organization Militaire Ukrainienne UVO et de l'Organisation des nationalistes ukrainiens OUN) lan Myroslava Bandera (masalah masalah kulawarga prêtres catholiques grêcs).
    L'OUN a été créé en 1929 par Yevhen Konovalets lan Andriy Melnyk à Vienne. Cette organization nationaliste extrémiste ukrainienne, dont le but était de maintaining la force de la nation ukrainienne par la dictature, englobait l'Organization militaire ukrainienne UVO.

    Ing taun 1931, Stepan Bandera nyimpang saka chef de la propagande anti-polonaise de l'OUN. Ing taun 1932, ing s'installe en Allemagne pour apprendre les techniques du renseignement lans une académie à Dantzig. Ing taun 1933, komandan devient de l'UVO lan komandan régional zona Ouest de l'OUN. Cette même année, Richard Yari et Yevhen Konovalets engaged des pourparlers avec la Gestapo lans l'intention d'obtenir un soutien financier en échange d'une collaboration active. Stepan Bandera ora nganggep manawa Yevhen Konovalets organised assassinats politiques contre des personnalités polonaises lan russes ainsi que contre des opposants ukrainiens. Ing taun 1934, Bandera minangka agen renseignement utawa bathi saka Allemagne nazie, operan lan bagean khusus saka Gestapo.

    La saisie des archives de l'OUN par les autorités polonaises (en 1934) karo bukti sing nuduhake aktivitas criminelles de cette organisasi teroris. Bandera sera arrêté deux fois lan condamné à mort mais les deux décisions de justice furent commuées en prisonnement à vie ands la prison de Bereza Kartuska pour des raisons secretes liées au pacte de non-aggression germano-polonais (selon l'historien ukrainien Vladimir) . Ing septembre 1939, lors de l'invasion de la Pologne par l'Allemagne, la première unité ukrainienne (600 hommes issus de l'OUN) est créée pour collaborer avec les nazis. Pendant ce temps, Bandera est toujours incarcéré mais, à la suite de cette ofensif, il pourra sortir de prison. Le colonel de l'Abwehr (Erwin Stolz) avoue, lors du procès de Nuremberg, que les Allemands ont libéré and recruté Stepan Bandera pour leur servir d'agent secret à l'intérieur de l'URSS. Anak jeneng kode "Konsul II".

    Ing 10 Februari 1940, Bandera defie Melnyk ing fondant une branche encore plus radicale de l'OUN. Ing mbedakake 2 OUN saingan sing bisa diidentifikasi minangka pimpinan pimpinan: l'OUN-M comme Melnyk et l'OUN-B comme Bandera. Tanggal 19 avril 1940, au château du Wawel (Cravovie), les nationalistes de l'OUN-B déclarent leur loyauté au IIIe Reich. Ing novembre 1940, Bandera et l'Abwehr ketemu ing Biro de l'OUN-B à Vienne. La Gestapo et l'Abwehr protègent lan entraînent les bandéristes au sabotage, à la guérilla lan aux assassinats à Zakopane. Mykola Lebed (sing tukang mateni, proche de Bandera, qui emigra plus tard aux États-Unis lan travailla avec la CIA jusque dans les années 1960) ngawasi personel les tortures et les exécutions de juifs pour endurcir ses hommes. Tanggal 25 Februari 1941, ing traksi karo chef de l'Abwehr (Wilhelm Canaris) Bandera reçoit, utawa nom de l'OUN-B, yuta yuta lan demi de marks kanggo mantan korps tentara mangsa ngarep. Ukraina merdika. Ing avril 1941, cette légion ukrainienne (composée 600 bandéristes incorporés lans les bataillons Roland et Nachtigall tous deux équipés par l'Abwehr) minangka créée lans le but de combattre les soviétiques pour le compte du Tro. Tanggal 22 Juni 1941, operasi Barbarossa est declenchée. La légion ukrainienne se bat au côté de l'armée allemande contre l'armée rouge.

    Ing 30 juin 1941, ing Pranyatan d'indépendance de l'Ukraine est proclamée à Lviv par l'Organization des nationalistes ukrainiens. Klausa saka deklarasi minangka sans équivoque lan collaborationniste alam:
    « L'État ukrainien nouvellement formé travaillera en étroite collaboration avec le national-socialism de la Grande Allemagne, sous la direction de son chef, Adolf Hitler (...) »

    Ing taun 1941, les bataillons Nachtigall et Roland dissous lan ana partie de leurs combattants (650 nasionalis) dadi intégrés ing 201e bataillon de la Schutzmannschaft pour mater la resistance ukrainienne and continuer les on the Polo communistes notamment lors du pembantaian Babi Yar où 33 771 personnes (juifs, prisonniers de guerre soviétiques, communistes, Roms, ukrainiens and otages civils) furent assassinés par les nazis et leurs collaborateurs ukrainiens.

    Suite kanggo dilution des collaborationnistes Bandéristes lans le 201e bataillon de la milice ukrainienne (rattaché à la Waffen-SS) lan compte tenue de la surenchère de Bandera pour la mise en place d'un gouvernement ukrainien indépendant, quelque chose s'est mal passé : Les nazis considéraient les ukrainiens comme faisant partie d'une race inferrieure and n'availient pas l'intention d'acorder l'indépendance à l'Ukraine. Pungkasan, Bandera minangka wiwitan taun 1942 ing kamp konsentrasi Sachsenhausen, lan bagean réservée lan politik pribadi. Dans le même temps, en Volhynie, l'OUN-B distribue des tracts pour encourager les ukrainiens à aider matériellement et moralment les Nazis ands leur combat contre le bolchevisme. Là encore, les choses se passent mal, les Bandéristes sont mécontents de la politique nazie en Ukraina, et ils decident of former (oktober 1942) une armée indépendante qu'ils baptist l'Armée insurrectionnelle ukrainienne UPA avec comattre object' Allemagne Nazie, l'URSS et les partisans polonais. Mykola Lebed et Roman Shukhevych (capitaine du 201e bataillon) prennent la tête de cette armée qui passe sous l'autorité de l'OUN-B. Stepan Bandera (depuis ing pakunjaran) s'y nentang d'abord, puis la soutient. Ing taun 1943, ing UPA ontran-ontran ana 40 lan 000 Polonais ora beaucoup de femmes lan enfants lan copiant les méthodes des nazis sur la etnis pemurnian.

    Ing wulan mars 1944, UPA miwiti franchement tempur kanggo pendhudhukan nazi wiwit taun 1944 ing arah kaputusan OUN-B, kanthi alesan kanggo ngrampungake masalah kasebut Lutte menée contre les Allemands vers une lutte totale contre l'Union des républiques socialistes soviétiques." Tanggal 9 Juni 1944, Bandera déclare (depuis ing pakunjaran) que l'ennemi est le peuple russe tout entier. Suite à cette déclaration, Roman Shukhevych fait exécuter tous les membres devenus indésirables ands l'UPA, à savoir tous ceux qui ne sont pas d'origine ukrainienne ainsi que les juifs et les tziganes.

    Ing septembre 1944, sampeyan bakal ngerti yen Armée rouge saya maju kanthi cepet lan apa sing bisa ditindakake, Bandera est free lan autorisé par les nazis à rentrer ing Ukraina lan espoir que ses partisans harcèleraient les troupes soviétiques. Il incite allors la population ukrainienne à prendre les armes pour freiner l'avancée soviétique and envoie des troupes de l'OUN-B et de l'UPA (équipées et armées par les Allemands) derrière les lignes ennemies. D'après Mordecai Paldiel, ing oktober 1944, lan wis 220 wong Ukraina sing nglawan kutha iki. Ing Desember 000, Bandera nganggep manawa ora bisa dihindari, nalika dheweke mutusake ing Berlin. Il se cache en Suisse mais doit changer sans cesse de ville pour échapper aux services spéciaux soviétiques. Pungkasan, karo layanan britanniques, lan gabung maneh ing zona Amerika Munich utawa vit avec ing femme lan ses trois enfants sous la fausse identité de Stefan Popel (apatride né à Jarosław). Iki minangka liontin sing bakal diusir saka UPA affrontera l'Armée rouge à l'Ouest de l'Ukraine. Bandera restera planqué ing RFA, minangka konten sing nyengkuyung pemberontakan lan menehi sumbangan moral kanggo rombongan. Les combats ne cesseront qu'en 1944-1953.

    Bandera n'obtiendra jamais officiellement l'appui des États-Unis, trop voyant (ultranationalist et fasciste) pour l'image extérieure de la CIA. Jusqu'au debut de l'année 1951, seul les services Secrets anglais (SIS) entretenaient encore de façon officielle des liaisons avec lui mais ils cessèrent sous la pression américaine. Toutefois, les services de contre-spionnage américains on travaillé main lans la main avec les cadres de l'OUN (en particulier avec le bourreau Mykola Lebed) qui servaient à recruter des nationalistes ukrainiens en territoire soviétique pour des missions d'espion mateni.

    Tanggal 15 Oktober 1959, ing 13 jam 15, Stepan Bandera minangka retrouvé étendu utawa sol le visage ensanglanté ing 7 rue Kraittman Straße à Munich. Il aurait été abattu par un agent of KGB (Bogdan Stashinsk) qui le suivait depuis plus de six mois. La Cour suprême allemande confirma à Karlsruhe que le gouvernement soviétique de Moscou était principal responsible du meurtre de Bandera.

    Cet historique suffit à démontrer l'insignifiance de Bandera, un simple fils de nationalistes ukrainiens gréco-catholiques devenu terroriste, manipulé par l'Empire du mal puis exfiltré lan protégé par les services Secrets anglo-saxon of cet Empire, jusqu'à ce que L'arme salvatrice mette fin à sa légende nauséabonde dont les reliques puantes ressurgissent à nouveau ands le tonnerre des gaz putrides de la bête 666 gisant sur le sol avant de s'enfoncer ands l'oubli.
  21. Luminman
    Luminman 15 Oktober 2022 14:05
    +1
    Sawise nyoba mateni Hitler sing gagal, salah sawijining panitia upaya pembunuhan iki, Stauffenberg, ditembak, banjur mayit diobong ing oven. Lan sing paling menarik - Muller, sing mimpin Gestapo, mbuwang awu menyang jamban lan disiram ...

    Iku bakal becik kanggo nindakake padha karo Bandera ... nglirik
  22. Vic Vic
    Vic Vic 15 Oktober 2022 14:14
    +2
    Selamet preian! Sugeng mengeti 63 taun denasionalisasi! Ayo padha njaga lan nglajengake tradhisi mulya...
  23. FoBoss_VM
    FoBoss_VM 15 Oktober 2022 14:25
    +1
    Iku bakal becik kanggo bisa ing cara sing padha saiki ing hubungan karo asu Poroshenko, Tyagnibok, Yarosh, Klichkov, Yatsenyuk, Farion, Tymoshenko, Porubiy lan rolas paling purulent. Zelensky bakal ditangani dening peternak asu dhewe
    1. RoTTor
      RoTTor 15 Oktober 2022 18:59
      0
      SING...
      saiki impoten "siloviki"
  24. Altman
    Altman 15 Oktober 2022 14:30
    0
    Sawise perang, organisasi uga pindhah menyang sisih wétan lan lor-wétan Slowakia, ing ngendi Bandera dikuwasani lan njarah sawetara desa, ngisi wilayah Stropkov, Preshov, Giraltovce lan maju menyang Humenna lan Snina menyang tapel wates Transcarpathian Ukraina. sumber?] Banderists dibuwang ing Slowakia dening unsur Cekoslowakia pertahanan nasional lan urusan internal (grup Ocel) ing mangsa panas 1946. Ing mangsa panas taun 1947, sawetara unit isih nyoba kanggo nembus wates Cekoslowakia, wektu iki kelompok kuwat sing saiki mung nyoba kanggo break liwat wilayah menyang Austria. Contone, klompok Khromenko tekan Moravia. Pertempuran pungkasan karo Bandera dumadi ing 19 Agustus 1947 nalika serangan ing cadangan cedhak Strechno. Ing perang karo Bandera ing Cekoslowakia ing taun 1945-1947, 49 wong sing tiwas, 30 wong Bandera lan 118 liyane dicekel. am
  25. Ngimpi elekIvanych
    Ngimpi elekIvanych 15 Oktober 2022 15:46
    0
    Uwal karo pati gampang ... brat
  26. RoTTor
    RoTTor 15 Oktober 2022 18:58
    +1
    scum saka Bandera, sing ngandika scum pisanan, "SOP" lan urutan pisanan: kanggo mbukak watara Lviv lan ... BARK ing Polandia.
    "Kulon" = diagnosis: Stashini banjur mlayu menyang Kulon.

    Thanks kanggo kaka-ruznik, sing menehi amnesti marang roh-roh jahat iki + upaya saka Kulon, Banderaisme ora diberantas, tuwuh ing Ukraina.
  27. nyampur web
    nyampur web 16 Oktober 2022 09:17
    0
    Ngelingi yen Stashinsky dhewe saka Nazi, KGB nindakake operasi sing apik, ngilangi siji scum karo tangan liyane.
  28. Komentar wis dibusak.