Review militèr

Dheweke bakal nambani kabeh wong, nambani: produk 1B76 "Penisilin" ing Ukraina

47
Dheweke bakal nambani kabeh wong, nambani: produk 1B76 "Penisilin" ing Ukraina
Foto: Institut Riset "Vektor"



"Sasaran Swara"


Kepiye cara pengintaian swara saka posisi artileri mungsuh? Kanggo pisanan, panelusuran tentara meriem mungsuh "kanggo swara" rembugan ing pesawat praktis ing taun 1909. Wiwit iku, dhasar ora ana owah-owahan.

Kanggo nemtokake arah menyang sumber dijupuk, utawa, kang uga disebut, "target muni", loro panrima swara dipasang ing lemah. Penerima gelombang swara saka bedhil artileri dipasang ing jarak sing ditemtokake saka saben liyane - biasane paling sethithik 1-1,5 km. Iki penting banget, amarga jarak sing tepat kalebu ing petungan luwih lanjut. Lan iki dijupuk.

Gelombang kejut saka laras bedhil nduweni wangun bunder, nanging penembak ing petungan kasebut minangka warata. Iki minangka asumsi cilik, sing ora ngganti arah nemokake bedhil mungsuh kanthi radikal. Saka titik apa wae sing ditembakake artileri, gelombang kejut saka tembakan bakal direkam pisanan dening siji panrima swara, lan banjur - sawise detik utawa fraksi detik - ing detik. Pangecualian sing luar biasa yaiku nalika rong panrima swara lan bedhil mungsuh mbentuk segitiga isosceles. Ing kasus iki, gelombang bakal tekan piranti panampa bebarengan, sing uga bakal ngidini sampeyan kanggo cepet nemtokake arah menyang target.

Wangsulan: Bab ingkang utama ing karya pengintaian artileri swara punika kanthi ndeteksi prabédan ing wektu fiksasi gelombang kejut saka bedhil ing rong stasiun. Iki bakal ngidini sampeyan nemtokake arah menyang target kanthi cepet, nanging dudu lokasi sing pas. Kanggo ngarahake artileri dhewe menyang penyusup, sampeyan butuh paling ora papat panrima swara sing disebar ing rong basis akustik. Prinsip klasik triangulasi ing kabeh kamulyan.

Sanalika saben pasangan stasiun nemtokake amba kanggo target, bedhil mungsuh dumunung ing titik persimpangan. Nanging ora persis. Kanggo linuwih luwih, pasangan katelu saka panrima swara diinstal. Mengko, saben kirim swara dilengkapi ora loro, nanging telung mikropon. Ing pusat sing diarani basis akustik dipasang panrima swara katelu, sing nambah akurasi nemtokake arah menyang sumber swara.


Iki minangka cara intelijen swara nalika Perang Patriotik Agung. Wiwit taun 1943 nganti pungkasan perang, nganti 90 persen saka kabeh baterei mungsuh sing dikonoter minangka manfaat saka pengintaian swara. Instrumen utama kanggo nemtokake posisi artileri mungsuh yaiku SChZM-36, sing banjur diupgrade lan dilebokake ing layanan ing taun 1953 kanthi jeneng SChZ-6.

Sistem iki bisa ndeteksi karya mortir 82 mm ing jarak 4,7 km, 120 mm lan 160 mm mortir - ing 8,3 km, bedhil nganti 100 mm dirungokake ing 12 km, bedhil luwih gedhe - ing 24 km. Sistem iki ora bisa digunakake kanthi cepet miturut standar saiki - rata-rata, tujuane ditemtokake ing menit 10-15. Self-propelled howitzers, lan malah liyane mortir saged evading bali geni, padha ora dadi umum ing dina, kang ngidini SCHZ-6 bisa cukup sukses ing beluk sawijining.




AZK-5 "Timbre". Sumber: vk.com

Langkah sabanjure ing évolusi peralatan swara-keno kanggo pengintaian tentara meriem ana Komplek mobile AZK-5 "Timbr" lan AZK-7 "Mesotron". Pisanan muncul ing 1976, kaloro - ing 1986. Saben stasiun kasebut nutupi jalur pengintaian 12-15 km kanthi area sekitar 300 sq. km. Mortir keprungu ing 8 km, bedhil ing jarak 16-20 km. Sistem diproses nganti 8 target saben menit. Reaksi kanggo tembakan yaiku 10 detik, liyane wis gumantung marang reaksi para penembak.

AZK-5 "Timbre" kasusun saka enem kendaraan bebarengan - telung stasiun basa karo panemu arah swara, kendaraan pos tengah, unit komunikasi radio lan pos pengamatan ing GAZ-66. Seri AZK diasah kanggo efisiensi ndeteksi voli mungsuh, yaiku, kanggo nggarap artileri self-propelled sing bisa cepet pindhah saka bali. Saka warisan Soviet, sistem paling maju yaiku produk 1B33M (AZK-7M), sing dirancang kanggo "pengintaian posisi tembak saka potongan artileri lan mortir kanthi pangopènan simultan saka tembakan artileri dhewe kanthi nemtokake koordinat nggunakake metode metrik swara. "

Modernisasi menyang tingkat "M" ditindakake kanthi basis JSC "NII" Vector "ing St. Petersburg ing 2015-2016. Saben instalasi AZK-7M kasusun saka telung S-1 base station lan siji S-2 pusat kontrol tengah ing sasis Ural. Saben titik dhasar ngemot sepasang panrima swara, prinsip operasi sing wis dibahas ing ndhuwur.

Apike, ora ana sistem ing ndhuwur sing bisa ndeteksi operasi MLRS kanthi efektif. Luwih tepat, sacara teoritis bisa nemtokake lokasi baterei Gradov kanthi cara metrik swara, nanging ing praktik kasebut angel banget. Kasunyatane yaiku nembak roket beda karo tembakan meriam meriam. Meriam utawa mortir minangka swara tunggal sing gampang dilokalisasi, lan MLRS minangka gemuruh terus-terusan saka mesin roket sing digunakake. Lan padha obah ing papan kanggo sawetara wektu. Bisa dideteksi, nanging kanthi kesalahan gedhe. Mulane, cara alternatif kanggo nemtokake peluncuran artileri dibutuhake.

Pangembangan pahlawan utama kita - produk 1B75 lan 1B76, luwih dikenal kanthi kode "Penisilin", Institut Riset Ilmiah "Vektor" diwiwiti ing 2006.

Dokter apik saka artileri


Apa kaluwihan saka pengintaian artileri swara tinimbang cara liya kanggo nggoleki mungsuh? Kaping pisanan, ing sifat pasif saka kompleks.

Secara teoritis, mungsuh bisa ndeteksi produk AZK-5 utawa 7 mung kanthi visual - sistem kasebut ora dilengkapi karo locator, sing tegese ora katon ing radio, lan perang elektronik ora ana gunane. Mesthine, ora bisa ngomong yen iki minangka prioritas eksklusif Rusia - negara-negara NATO wis suwe nggunakake gelombang swara saka tembakan kanggo nemtokake. Ing taun 90-an, Sistem BAE Inggris ngembangake kompleks Halo. Amarga sudut pandang sing luwih akeh, Halo digunakake kanggo target radar baterei kontra kanthi akurat. Kanthi kemungkinan nganti 95 persen, ARTILOC Israel ndeteksi baterei mungsuh - akurasi tekad ing jarak 10 km ora ngluwihi 100 m.

Sistem kelas pangukuran swara Rusia sing paling maju yaiku produk "Penisilin", sing, miturut Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, wis kabukten kanthi apik ing Ukraina. Wilayah kasebut seneng banget, utamane ing zona steppe kidul. Sistem jinis penisilin ora omnipotent - loro irregularities alam (contone, bukit utawa gunung) lan lanskap antropogenik, yaiku, pencakar langit kutha, ngganggu.

Pengembang kepala "Vektor" nampilake rong varian "Penisilin" bebarengan. Kaping pisanan kalebu kelas komplek swara-termal otomatis pengintaian tentara meriem (AZTK) lan nduwe indeks 1B75. Kapindho luwih prasaja lan diarani kompleks pangukuran swara otomatis pengintaian artileri tingkat resimen (AZK) utawa 1B76. Tegese, "Penisilin" beda, lan 1B76 sejatine minangka evolusi produk AZK-7M gaya Soviet.

Kapentingan paling gedhe, mesthi, yaiku "Penisilin", sing dumadi saka rong jinis mesin: produk 1B80 - stasiun termal swara, produk 1B81 - stasiun pangukuran swara. Sing nggumunake, pangembang sistem bisa nyedhiyakake kompleks mung saka rong mesin kasebut. Elinga yen swara-ukuran AZK-7M kasusun saka papat kendaraan bebarengan, telu kang tanggung jawab kanggo ndandani gelombang kejut saka dijupuk. Iki tegese telung panrima swara saiki bisa diselehake ing basis siji mesin hardware Penisilin. Solusi iki ngidini sampeyan nyebarake kompleks kanthi cepet.

Sumber sing dikirim ing domain umum nuduhake manawa pangembang wis ningkatake algoritma kanggo ndandani lan ngolah gelombang swara saka tembakan. Contone, dheweke ninggalake asumsi ngarep gelombang sing rata - saiki, kaya sing dikarepake, bunder. Iki ngidini sampeyan nemtokake posisi sumber swara kanthi luwih akurat.


"Penisilin". Pay manungsa waé menyang kompleks pengintaian optik-elektronik ing boom. Sumber: nii-vector.ru

Saliyane peralatan nggoleki arah swara sing luwih apik, teknologi pencitraan termal menehi kontribusi gedhe kanggo kacepetan lan akurasi kompleks kasebut. Saiki lokasi pas baterei MLRS ora masalah - obor roket katon sampurna kanggo sawetara kilometer ing sembarang wektu dina utawa taun. Kelip-kelip mortir, meriam lan howitzer uga bisa mbukak topeng mungsuh.

Penisilin nduweni kompleks optik-elektronik gabungan - loro pencitra termal lan kamera video konvensional diselehake ing rod sing bisa ditarik. Peralatan kasebut ngidini ora mung kanggo ndandani titik tembakan, nanging uga kanggo ngiringi amunisi ing penerbangan, ngitung lintasan. Siji komplek Penisilin bisa nyedhiyakake sebutan target kanggo kabeh batalyon artileri.

Jalur pengintaian tekan 27 km. Kanggo comparison, AZK-7M krungu mungsuh ing band saka 5 kanggo 7 km. "Penicillin" ndeleng lan krungu meriam meriem ing 17 km, mortir - ing 9 km, MLRS - ing 15 km, diluncurake saka anti-pesawat lan rudal taktis - langsung ing kadohan nganti 38 km.

Penting yen kompleks kasebut bisa nindakake pilihan kanthi kaliber, nalika ditembak lan nalika rusak ing target. Jeblugan proyektil 152 mm dideteksi ing jarak nganti 11 km, tambang 120 mm - nganti 7 km. Komponen panemuan arah panas nambah akurasi khusus kanggo nemtokake lokasi mungsuh. Kesalahan rata-rata koordinat ora ngluwihi 0,5 persen ing sawetara lan ora luwih saka rong divisi saka goniometer ing arah.

Masalahe tetep cilik - kanggo langsung ngarahake artileri supaya mungsuh ora duwe wektu kanggo mundur utawa bisa metu karo salvo kapindho. Ditilik dening kasunyatan manawa para penembak Angkatan Bersenjata Ukraina saya tambah akeh nyoba ora tetep ing posisi luwih saka 5-10 menit, Penicillin ngirim intelijen menyang papan sing bener.
Pengarang:
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Vrotkompot
    Vrotkompot 18 Oktober 2022 06:09
    -7
    Kacarita saka lapangan yen mungsuh duwe baterei kontra sing luwih apik tinimbang kita. Loro pinicilan ora ngrampungake?
    1. Eug
      Eug 18 Oktober 2022 06:26
      +7
      Aku bisa ngomong bab sing padha adhedhasar kedadeyan ing sekitar desa kita. Lan ora mung counter-baterei, nanging uga intelijen teknis ing umum - sanalika 4 kendaraan khusus diselehake ing desa, artileri ZSU wiwit "nail" kanthi cepet.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 18 Oktober 2022 09:38
        + 16
        Sampeyan mbokmenawa duwe penembak Svidomo ing desa sampeyan.
        1. Eug
          Eug 18 Oktober 2022 13:01
          +7
          Bisa uga, nanging para pengawal Ross ngusir banget lan ora nemokake sapa-sapa. Yen dideleng saka cara seri cangkang kasebut tiba, posisi kendaraan khusus kasebut persis "diraba", lan ora kena ing yard tartamtu.
          1. pemotong bolt
            pemotong bolt 18 Oktober 2022 13:09
            +5
            shmonali banget hard lan ora ketemu siji
            Inggris ngadhepi masalah sing padha ing Irak, Dickers (sing diarani spotters / informer lokal) mung mbuwang sarana komunikasi - lan iku, iku resik lan ora ana apa-apa kanggo njupuk.
            1. Eug
              Eug 18 Oktober 2022 14:11
              +5
              Mbok menawa aku dudu spesialis golek informan, miturut data ora langsung, aku mung bisa nganggep yen dheweke dituntun dening lalu lintas GSM sing metu. Paling ora sawise obrolan telpon karo putrane, sing ana ing "gedhe" Ukraina (ana sawetara titik ing desa ing ngendi komunikasi seluler Ukrainia kadhangkala dianggo), dheweke teka ing setengah jam.
              1. pemotong bolt
                pemotong bolt 18 Oktober 2022 14:16
                +2
                Uga pilihan, nanging kanggo tujuan kasebut, wong Ukrainia bisa nyedhiyakake satphone dhewe.
          2. Sergey79
            Sergey79 19 Oktober 2022 10:25
            +3
            nggih. Kebun Binatang kita gampang banget ditemokake kanthi nggunakake RTR. Beda karo AN/TPQ, sing ora ketok. Miturut artikel. Sing penting yaiku kesalahan median, sing ana ing jarak serif 15 km ing jarak 75 meter lan ing arah 30 meter. Makna fisik kaya ing ngisor iki. Ing 50 kasus saka 100, kesalahan jarak ora luwih saka 75 meter, ing 82 kasus ora luwih saka 150 meter, kesalahan maksimal nganti 250 meter. Akurasi kuwi, mesthi, ora marem. Amarga isih ana kesalahan ing kegiatan persiapan shooting liyane, kayata meteorologi, balistik, topografi lan geodetik, latihan teknis. Komplek iki apik mung ing mode operasi pasif. Iki kudu digabungake karo sarana pengintaian liyane, kayata UAV. Kang, ing siji, bakal mengaruhi timeliness geni. Ing mode pencitraan termal, kompleks kasebut asring ndeteksi kebakaran cordon, lan dudu bledosan cangkang. Mangkono, bisa disimpulake yen komplek kasebut ora bisa ditindakake. Laporan wis rampung ...
      2. Viktor Sergeev
        Viktor Sergeev 18 Oktober 2022 09:46
        0
        Ya, teknis, Svidomo lungguh lan mimpin, iku kabeh intelijen. Nanging sing ngandika sing iki ora kelakon ing sisih liyane?
    2. monster_lemak
      monster_lemak 18 Oktober 2022 06:39
      + 20
      Masalahe tetep cilik - kanggo langsung ngarahake artileri supaya mungsuh ora duwe wektu kanggo mundur utawa bisa metu karo salvo kapindho.

      Nyatane, iki ora "cilik", nanging mung sing utama. Apa gunane yen mungsuh bisa dideteksi yen ora bisa cepet ngarahake sarana penindasan sampeyan. Ing kahanan modern, iki kudu kedadeyan kanthi otomatis kanthi intervensi manungsa minimal. Ing kene kita duwe "plug" sing ora ngidini panggunaan efektif "Penisilin".
      1. Genry
        Genry 18 Oktober 2022 10:13
        -6
        Kutipan saka Monster_Fat
        Ing kahanan modern, iki kudu kedadeyan kanthi otomatis kanthi intervensi manungsa minimal. Ing kene kita duwe "plug" sing ora ngidini panggunaan efektif "Penisilin".

        Yen sampeyan menehi seni roda "Penisilin", mula dadi bodho.
        Mung bedhil mandhiri bakal menehi jawaban kanthi cepet lan tanpa input nomer manual ....
    3. Viktor Sergeev
      Viktor Sergeev 18 Oktober 2022 09:47
      0
      Apa padha ngirim saka ing kana utawa saka wilayah kita? Ing DNR lan LNR, mesthine luwih elek.
    4. xGhost
      xGhost 18 Oktober 2022 12:17
      0
      Ana produk saka Retheon misuwur koyone bisa
  3. insafufa
    insafufa 18 Oktober 2022 08:53
    +2
    AZK-5 "Timbre". Sumber: vk.com
    Ing unit kita, iki ora aktif ing perusahaan nomer loro ing Kaukasus. beda karo komplek Zoo
    1. rus71
      rus71 18 Oktober 2022 12:48
      +3
      Siji stasiun radar 1L261 saka komplek Zoopark-1M dijupuk dening pihak Ukrainia sajrone serangan balik.

      Saiki lagi sinau ing NATO!
  4. Gvardeetz77
    Gvardeetz77 18 Oktober 2022 11:14
    +5
    Kaka wrote sadurunge: Aku mbukak artikel seger ing "senjata" bagean, scrolled liwat kanggo penulis, weruh sing iku ora K. Ryabov, sawise aku maca karo kesenengan, thanks!
    1. Dr Vintorez
      Dr Vintorez 19 Oktober 2022 18:57
      +3
      solidaritas! ing 100%! kapan penulis bakal miwiti nulis ing wiwitan artikel?
  5. ZuekRek
    ZuekRek 18 Oktober 2022 11:50
    +5
    Kutipan saka Genry.
    Kutipan saka Monster_Fat
    Ing kahanan modern, iki kudu kedadeyan kanthi otomatis kanthi intervensi manungsa minimal. Ing kene kita duwe "plug" sing ora ngidini panggunaan efektif "Penisilin".

    Yen sampeyan menehi seni roda "Penisilin", mula dadi bodho.
    Mung bedhil mandhiri bakal menehi jawaban kanthi cepet lan tanpa input nomer manual ....

    Mesthine, iki dudu babagan nyelehake bedhil sing digerakake dhewe ing cedhak. Kita ngomong babagan sebutan target otomatis kanggo bedhil self-propelled, sing paling cocog kanggo karusakan geni. Aku ora ngerti yen Ukrainians nggunakake sistem, nanging HIMARS lan M777 (ing modifikasi tartamtu) duwe kemampuan kanggo otomatis nampa data nargetake saka UAV utawa pesawat pengintaian, utawa radar counter-baterei. Sing. Reconnaissance technical liya kesawang target - padha nemtokake cara kasedhiya saka karusakan geni lan ngirim koordinat kanggo wong-wong mau. Ing HIMARS, cukup kanggo ngonfirmasi peluncuran kasebut; ing M777, sampeyan kudu nuding target (nanging pointing sing bener dikontrol dening sistem panuntun digital). Bab sing padha kudu ana ing "Koalisi" kita. Nanging nalika iku bakal - ora cetha.
    1. roh
      roh 18 Oktober 2022 13:06
      +4
      Mung kabeh teknologi cerdas iki digawe minangka bagean saka program "bidang digital tunggal". Saiki aku angel mbayangake kaya ngono, sanajan ana peralatan. -apa bakal ngidini nggawe sistem otonom lan operasional kaya ngono. . hi nalika bisa ditrima, nanging ing 10-15 taun, bakal dadi cacat fatal nalika ngadhepi NATO sing padha.
    2. Demon_is_ada
      Demon_is_ada 19 Oktober 2022 00:24
      +5
      Sadurunge dipecat, sawetara bedhil self-propelled (msta) lan sethitik mengko mtlbu teka ing resimen kita, lan bab iki kanthi otomatis dumunung, mung loading lan diperlokaké kanthi manual. Inggih, ikatan mtlbu padha karo gagang. Para petugas padha bungah ing kelas.
      Koalisi, sawayah-wayah aku ngerti, ngisi daya dhewe lan paling kamungkinan dipasang. Dadi ing kana sampeyan mung bisa entuk koordinat ing kendaraan kontrol utawa ing bedhil dhewe.
      wus 89
  6. Ukrainia Kidul
    Ukrainia Kidul 18 Oktober 2022 13:05
    +3
    . Dheweke bakal nambani kabeh wong, waras: produk 1B76 "Penisilin"

    Jeneng sing apik kanggo kompleks sing nglawan "infeksi".
  7. uga-dokter
    uga-dokter 18 Oktober 2022 13:24
    +3
    Ayo mbandhingake sawetara hymarzes lan penisilin. Yen ana satelit utawa sebutan target liyane, penisilin ora duwe kesempatan!
    .
    Senjata apa wae kudu digunakake ing strategi lan taktik sakabèhé. Yen ora, bakal katon kaya tank BT ing taun 1941.
    1. chekushka
      chekushka 18 Oktober 2022 14:46
      +2
      Secara teoritis, mungsuh bisa ndeteksi produk AZK-5 utawa 7 mung kanthi visual - sistem kasebut ora dilengkapi karo locator, sing tegese ora katon ing radio, lan perang elektronik ora ana gunane.

      "Ing teori"? Ya, menara iki bisa dideleng nganti pirang-pirang kilometer. Lan njupuk menyang akun UAV, sistem iki ora duwe kesempatan ing kabeh.
  8. asetofenon
    asetofenon 18 Oktober 2022 14:19
    +3
    Mesthine apik tenan. Aku kepengin weruh apa jenis akurasi sing dipikolehi ... Secara teoritis, telung poin cukup. Nanging luwih bisa uga luwih apik. Lan miturut atine - kanggo poke sensor mirah sadawane kabeh baris ngarep sawise kilometer utawa loro, nyambung liwat jaringan lan duwe gambar sakabèhé ing server remot. Aku rega sensor ora bakal luwih larang tinimbang terminal satelit.
    Nanging iki - dadi, impen. Ratu lan muffled kita wis seda, nanging topeng durung lair.
    1. chekushka
      chekushka 18 Oktober 2022 14:48
      +1
      Ing kene masalah katon mung ana hubungane karo sensor kasebut. Kanthi kabel - dawa lan ora bisa dipercaya, kanthi radio - mbukak topeng.
    2. ASDASD
      ASDASD 20 Oktober 2022 11:52
      +3
      Kutipan saka acetophenone
      nyambung liwat jaringan

      Iku kabeh masalah - ora ana sambungan. Ukrov duwe starlink karo Topeng, dheweke bisa nindakake iki, nanging kita duwe Rusnano karo chubik (
  9. ZuekRek
    ZuekRek 18 Oktober 2022 14:42
    +3
    Kutipan saka roh
    Mung kabeh teknologi cerdas iki digawe minangka bagean saka program "bidang digital tunggal". Saiki aku angel mbayangake kaya ngono, sanajan ana peralatan. -apa bakal ngidini nggawe sistem otonom lan operasional kaya ngono. . hi nalika bisa ditrima, nanging ing 10-15 taun, bakal dadi cacat fatal nalika ngadhepi NATO sing padha.

    Beda sethithik. Ana sing diarani "kesadaran situasi" (Situation awareness). Kabeh langkah teknis lan organisasi kudu dituju kanggo nambah SS iki. Digital / analog utawa sawetara liyane - iki implementasine saka model tartamtu. Satemene aku ngerti, kita ora duwe model holistik - ana aspek kapisah sing ora digabungake kanthi lengkap.
  10. Aviator_
    Aviator_ 18 Oktober 2022 17:59
    +3
    Gelombang kejut saka laras bedhil
    Inggih, bener, nalika murub, kawangun loro gelombang kejut - siji moncong, kang penulis wanted kanggo pirembagan bab, lan balistik saka projectile mabur. Semono uga karo peluru. Conto foto sing dijupuk saka senapan mesin, dipikolehi kanthi metode bayangan langsung.
    Kanggo "imager termal", sing kudu nglacak lintasan kanthi ndhaptar awak proyektil sing digawe panas. Masalah kuwi kanggo kaliber 152 mm ditanggulangi ing 80s pungkasan abad, nanging akurasi banget kurang. Ana macem-macem opsi kanggo nambah akurasi, nanging kabeh dadi ora bisa ditrapake ing kahanan cuaca sing angel.
  11. Timur_kz
    Timur_kz 18 Oktober 2022 18:26
    +2
    Apa sampeyan isih bisa nguripake artileri anti-pesawat? Banjur sampeyan maca manawa kompleks pencitraan termal optik bisa ndeleng lan ngiringi cangkang ing penerbangan, lan sampeyan mung pengin nyepetake radar, bedhil karo programmer lan cangkang kanthi detonasi remot ...
  12. topol717
    topol717 18 Oktober 2022 20:47
    +1
    Aku ngerti kabeh, nanging kok sijine bab iki ing Urals? kok ora bisa pasangan iki mikropon diselehake ing pencakar langit ing Donetsk? utawa nggantung ing cagak ing pinggiran?
    lan sijine operator ing jejere platoon bedhil poto-propelled utawa pasangan MLRS?
  13. Prax1
    Prax1 18 Oktober 2022 22:13
    -2
    Kaya sing wis dakkandhakake kaping pirang-pirang ing kene babagan "ajaib" perang elektronik. Luwih kaya ngombe. Kontribusi kasebut ora ditemokake ing NWO. Dheweke njupuk mobil, macet antena, menehi dhuwit ...
    1. RussianPatriot
      RussianPatriot 19 Oktober 2022 23:30
      +3
      Minangka lulusan saka departemen perang elektronik, aku rada gelo, nanging ing sawetara cara sampeyan bener.
      Nglawan kabeh wong sing ora duwe omah Siria, stasiun perang elektronik kita wis mbuktekake kanthi apik.
      Nanging masalah wiwit ing Ukraina. Bayraktars meh ora bisa "dipencet", campur tangan kita ora ngganggu pakaryane. Dadi iki kabeh dongeng, babagan "pendaratan bayraktar". Sampeyan bisa lali babagan karusakan fungsional. Iku babagan UAV.
      Umumé, kabeh iku ala banget karo stasiun pertempuran counter-baterei, komunikasi mungsuh. Amarga ternyata karya Judoist, contone, ngganggu karya stasiun counter-baterei dhewe. Nalika nyoba macet, contone, sambungan Garda Nasional dipotong. Lan ngguyu, lan dosa.
      Lan ya, Topeng Internet ora keselak kanthi cara apa wae.
      Kanthi tekane Maviks, kita kudu lali babagan penindasan ukrodrons. Amarga ana risiko gedhe kanggo mateni mavics kita.
      Dadi dadi.
      EW perlu dipikirake maneh babagan perane. Ing kahanan perang ing Ukraina, dheweke ora ana gunane.
  14. renyah
    renyah 18 Oktober 2022 22:15
    +1
    Iku bisa dingerteni lan kanthi teknis. Sadurungé aku ketemu omong kosong karo sensor seismik. Aku kudu ana siji lotion liyane - reference sound parcels. Kanthi sumber swara diinstal metrologically diverifikasi. Iki perlu kanggo ngetung kesalahan ing kacepetan panyebaran swara ing atmosfer kanthi asor lan owah-owahan suhu sing beda.
    1. Alexey Lantuk
      Alexey Lantuk 19 Oktober 2022 21:15
      +1
      Ing wiwitan taun 70-an, dheweke dadi topografi ing misil taktis operasional. Kita hubungi topografi divisi pengintaian artileri. Dadi, ing wektu iku padha bersenjata karo piranti pangukuran swara kanggo pengintaian artileri. Penisilin paling mungkin beda-beda utamane ing digitalisasi pangolahan informasi, sing mesthi ngidini sampeyan nggolongake target sing luwih apik, ngilangi gangguan lan nambah akurasi nemtokake koordinat.
    2. Alexey Lantuk
      Alexey Lantuk 20 Oktober 2022 10:54
      +1
      Babagan sensor seismik. Ing 70s, nalika kita topographers saka RV disambungake sensor iki kanggo divisi pengintaian, iku ketok sing padha persis padha, amarga padha ana ing jugangan watara setengah meter lan pramuka takon kita ora stomp utamané cedhak pit iki. Ya, lan ora ana sing khusus ing eksplorasi artileri seismik nalika iku. Ahli geologi wis suwe nggunakake sistem iki kanggo nyelidiki usus bumi, lan arah iki mesthi wis dikembangake lan ditingkatake dening spesialis sipil. Miturut cara, ing taun 60-an, nalika kita isih lanang, eksplorasi minyak lan gas ditindakake ing wilayah kita. Kabeh kaya mangkene: sumur dibor, sensor dipasang, kabeh iki diikat karo kabel. Ing sawetara sumur, biaya diunekake. Lan kabeh iki dikirim liwat kabel menyang stasiun pangukuran. Aku mung bisa guess carane diproses lan carane akeh wektu dibutuhake kanggo iki.
  15. renyah
    renyah 18 Oktober 2022 22:20
    +1
    Kutipan: Aviator_
    Gelombang kejut saka laras bedhil
    Inggih, bener, nalika murub, kawangun loro gelombang kejut - siji moncong, kang penulis wanted kanggo pirembagan bab, lan balistik saka projectile mabur. Semono uga karo peluru. Conto foto sing dijupuk saka senapan mesin, dipikolehi kanthi metode bayangan langsung.
    Kanggo "imager termal", sing kudu nglacak lintasan kanthi ndhaptar awak proyektil sing digawe panas. Masalah kuwi kanggo kaliber 152 mm ditanggulangi ing 80s pungkasan abad, nanging akurasi banget kurang. Ana macem-macem opsi kanggo nambah akurasi, nanging kabeh dadi ora bisa ditrapake ing kahanan cuaca sing angel.

    Aku mikir yen karakter, spektrum, lan kekuatan swara beda-beda saka komponen beda lan program ngrungokake bisa diwulang kanggo mbedakake siji saka liyane. Submariner uga mbedakake cathetan saka arsip, ora mung jinis kapal. nanging uga jenenge. Lan, ora mung kapal, nanging uga prau liyane, torpedo, pesawat.
  16. Dilettante_broad_profile
    Dilettante_broad_profile 19 Oktober 2022 01:54
    +2
    Kasunyatan nuduhake manawa ngirim data kanthi cepet lan ngarahake artileri sampeyan dudu perkara "cilik"
  17. OLEG CZIGANOV
    OLEG CZIGANOV 19 Oktober 2022 05:39
    +3
    Minangka laku wis ditampilake, kita ora duwe senjata kanggo perang modern, utawa luwih, kita duwe, nanging ing salinan siji, kita perang karo senjata saka teknologi Soviet, yaiku, 70-80 taun, nanging ana analis kita, spesialis ing prédhiksi senjata, ngendi pusat riset kita, lan aku bakal mangsuli ngendi, padha durung bali saka parade. Kasuksesan kita utawa pertunjukan Shoigu ing parade, biathlon, maneuver ukrov saiki ora nyengsemake, nanging anggota NATO kuciwa.
  18. ZuekRek
    ZuekRek 19 Oktober 2022 10:45
    0
    Kutipan: OLEG CZIGANOV
    Minangka laku wis ditampilake, kita ora duwe senjata kanggo perang modern, utawa luwih, kita duwe, nanging ing salinan siji, kita perang karo senjata saka teknologi Soviet, yaiku, 70-80 taun, nanging ana analis kita, spesialis ing prédhiksi senjata, ngendi pusat riset kita, lan aku bakal mangsuli ngendi, padha durung bali saka parade. Kasuksesan kita utawa pertunjukan Shoigu ing parade, biathlon, maneuver ukrov saiki ora nyengsemake, nanging anggota NATO kuciwa.

    Sayange, masalah sing paling kamungkinan malah luwih jero - pimpinan militèr ndhuwur ora duwe lan ora nyoba kanggo mikir ahead ing hubungan kanggo pembangunan militèr-technical. Sawise aku nunggang falcon peregrine saka Moscow menyang St. Siji ngeluh marang liyane yen dheweke ana ing "telung admirals" lan saben wong mbantah kanthi beda babagan topik sing padha. Lan ing pungkasan kabeh metu: "Inggih, sampeyan menehi saran." Kita ngomong babagan robotika otonom. Sejatine apa sing diomongake? Pelanggan utama yaiku militer. Yen dheweke ora ngerti lan ora pengin ngerti - apa sing kudu diomongake?
  19. renyah
    renyah 19 Oktober 2022 19:21
    +1
    Kutipan saka Genry.
    Kutipan saka Monster_Fat
    Ing kahanan modern, iki kudu kedadeyan kanthi otomatis kanthi intervensi manungsa minimal. Ing kene kita duwe "plug" sing ora ngidini panggunaan efektif "Penisilin".

    Yen sampeyan menehi seni roda "Penisilin", mula dadi bodho.
    Mung bedhil mandhiri bakal menehi jawaban kanthi cepet lan tanpa input nomer manual ....

    Mung ngubungake macem-macem sistem, saka pengintaian kanggo dipatèni menyang jaringan komputer siji, nalika kabeh peserta duwe informasi nyata-wektu ing tangan, lan transfer koordinat kanggo cangkang dumadi tanpa partisipasi kalkulator karo aturan geser, target bakal ditutupi karo kecepatan penyebaran artileri. Lan ngadeg ing tugas - ing wektu sing padha.
  20. renyah
    renyah 19 Oktober 2022 19:23
    +2
    Kutipan: OLEG CZIGANOV
    Sukses kita utawa pertunjukan Shoigu ing parade, biathlon, manuver ukrov saiki ora nyengsemake

    Lan aku kesengsem ora mung karo hiburan iki, nanging uga dening jenderal ayu ing 25 taun, lingkungan kita, sampeyan ngerti, Menteri Pertahanan.
  21. renyah
    renyah 19 Oktober 2022 21:50
    +1
    Kutipan: Amatir_wide_profile
    Kasunyatan nuduhake manawa ngirim data kanthi cepet lan ngarahake artileri sampeyan dudu perkara "cilik"

    bener. Kesulitan utama ora teknis, nanging organisasi. Kanggo dasi menyang siji simpul spesialisasi militèr beda, kepala beda lan karo kapentingan beda kanggo saben jinis pasukan. Ora ngétung dislokasi kesadaran para pemain tartamtu. Apa ana sing wani, contone, nransfer pelaut kita menyang sistem metrik pangukuran? Kanggo ngubungake EVERYONE, kalkulator data otomatis uga kudu dilebokake ing program, utamane kanggo elit sing dikasihi iki, bali maneh kanggo kolonel ijo.
  22. Vladislav VITGEFT
    Vladislav VITGEFT 19 Oktober 2022 21:51
    0
    Thanks everyone kanggo komentar. Interesting lan informatif kanggo maca. Maca, sakperangan alesan, aku ngelingi komandan letnan saka mortir "Vasilyok" karo sawetara meja ing tangan reged lan carane gedhe kang cepet ngetung kabeh ana. Sorry, aku ora ngerti apa-apa ing seni. Aku rumangsa kudu mudhun menyang bumi. Ana rong buku abang "Peraturan Pertempuran" bagean 1 lan 2. "Buku Pegangan Sersan" saka macem-macem jinis lan arah. Lan konsep liyane sing ora penting minangka interaksi antarane cabang lan jinis pasukan. Manajemen sing kompeten. Yen wis dilalekake, "Penisilin" bakal kaya pelana sapi.
  23. renyah
    renyah 20 Oktober 2022 12:11
    0
    Quote: Alexey Lantukh
    Babagan sensor seismik. Ing 70s, nalika kita topographers saka RV disambungake sensor iki kanggo divisi pengintaian, iku ketok sing padha persis padha, amarga padha ana ing jugangan watara setengah meter lan pramuka takon kita ora stomp utamané cedhak pit iki. Ya, lan ora ana sing khusus ing eksplorasi artileri seismik nalika iku. Ahli geologi wis suwe nggunakake sistem iki kanggo nyelidiki usus bumi, lan arah iki mesthi wis dikembangake lan ditingkatake dening spesialis sipil. Miturut cara, ing taun 60-an, nalika kita isih lanang, eksplorasi minyak lan gas ditindakake ing wilayah kita. Kabeh kaya mangkene: sumur dibor, sensor dipasang, kabeh iki diikat karo kabel. Ing sawetara sumur, biaya diunekake. Lan kabeh iki dikirim liwat kabel menyang stasiun pangukuran. Aku mung bisa guess carane diproses lan carane akeh wektu dibutuhake kanggo iki.

    Aku ngerti. Dheweke makarya kanggo wektu cendhak ing Institut Konstruksi Seismic lan Seismology. Lan urusan karo sensor seismik, dibalèkaké sawise lindhu. Suspensions, tape, kang wesi sembrani rodo abot karo kumparan induksi Hung, nyuwil mati wis seismik saka 5 TCTerms.
  24. Pak Sapa
    Pak Sapa 20 Oktober 2022 19:58
    0
    Ngganti fisika sinyal lan ngerti masalah ......
  25. Oleg133
    Oleg133 21 Oktober 2022 18:13
    0
    Mesthine ana siji iki saben 10 km ing ngarep, lan ngarep 1100 km
  26. thermos
    thermos 27 Oktober 2022 16:43
    0
    Aku kepingin weruh yen nggawe pangertèn kanggo soar liwat definisi pas koordinat peluncuran? Kanggo miwiti sawetara jinis Lancet menyang area tembak sing dituju kanthi akurasi plus utawa minus kilometer, pengintaian saka papan sing dhuwur lan serangan cukup kanggo awake dhewe. Carane siram karo tentara meriem. Inggih, punika - pitakonan rodo ora praktis-militer, nanging teori, stupidly menarik.