Review militèr

Kanthi palu lan arit: Kongres PKC kaping XNUMX dibukak ing China kanthi latar mburi perang teknologi sing diluncurake dening Amerika Serikat

51
Kanthi palu lan arit: Kongres PKC kaping XNUMX dibukak ing China kanthi latar mburi perang teknologi sing diluncurake dening Amerika Serikat

Ing China, tanggal 16 Oktober, kongres ulang taun kaping XNUMX Partai Komunis miwiti karyane. Kaping pisanan, Presiden China Xi Jinping, sing ngandika ing kongres, nyatakake yen China bakal nindakake kabeh kanggo pembangunan sosialis, "kanthi lan conscientiously nglamar filsafat anyar ing kabeh fronts."


Miturut pimpinan Republik Rakyat China, China bakal terus ningkatake keterbukaan ing kabijakan domestik lan manca, nggedhekake upaya kanggo nggawe model pangembangan sing, fokus ing ekonomi domestik, ing wektu sing padha bakal ditondoi kanthi interaksi positif karo manca. ekonomi.

Xi Jinping:

China bakal nambah produktivitas faktor produksi, nggawe rantai produksi, kalebu rantai pasokan, luwih lestari lan aman. China bakal terus ngembangake wilayah kutha lan deso, kanthi efektif modernisasi produksi, nambah volume sesuai karo kabutuhan ekonomi.

Kabeh tembung iki babagan fokus China kanggo pangembangan luwih lanjut - ing tenggorokan panguwasa Amerika. Ing dina liyane, pamrentahan Biden bener-bener ngluncurake perang teknologi nglawan China. Presiden AS kanthi blak-blakan nyatakake yen Amerika Serikat "bakal nindakake kabeh supaya China ora bisa nyekel Amerika ing babagan pangembangan teknologi, kalebu industri kayata nggawe chip semikonduktor." Elinga yen Amerika Serikat nglarang ekspor chip modern menyang China.

Nanging, ketua RRC, sing ngomong ing kongres, ora fokus ing demarche Amerika iki, kanthi tenang nyatakake yen komponen industri China bakal terus modern. Modernisasi bakal mengaruhi transportasi, aerospace, pangembangan digital lan liya-liyane. Kanthi tembung liyane, PKC nanggapi ancaman sanksi anyar Biden kanthi kekarepan kanggo terus kerja, preduli saka apa sing dipikirake AS.

Mikhail Leontiev komentar babagan kahanan ing program "Nanging" ing Channel One:



Pembukaan Kongres XX CPC (kanthi palu lan arit lan gendera abang - atribut utama Partai Komunis China):

51 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 16 Oktober 2022 19:51
    +9
    Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi
    1. srengenge sampeyan 66-67
      srengenge sampeyan 66-67 16 Oktober 2022 20:34
      +5
      Kutipan saka Buyan
      Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

      ya. Yen ora kanggo mendem bongkok, kita bakal urip ora Samsaya Awon saiki!
  2. antivirus
    antivirus 16 Oktober 2022 19:52
    +5
    .. Lan padesan.
    Apa kita bakal duwe program "mbukak 1000 klub desa"? Sanajan multifungsi, kanthi pub lan surat ..
    Eksploitasi petani semi-melek diatur kanthi cekap.
    Nganti 2030 bakal dadi sing pertama ing donya? Tanpa mangu, yen institusi finansial ngluwihi Fed. Pungkasan Amerika Serikat dumunung ing brankas kasebut.
    Jumlah modal manungsa, R&D, teknologi + rampokan ing macem-macem wujud, kalebu awis, minangka terobosan ing abad kaping 21.
    Sawise paceklik lan misfortunes liyane ing pertengahan abad kaping-20 - kamenangan cetha kanggo China
  3. Alien Saka
    Alien Saka 16 Oktober 2022 19:58
    +3
    Aja wedi karo wong sing mendem irung, amarga dheweke nganggo spanduk abang warna sing padha))) nanging serius, wong Cina pancen hebat.
  4. Dmitry Donyakin
    Dmitry Donyakin 16 Oktober 2022 19:59
    +1
    Kita uga duwe kongres kaping 20. Ayo ndeleng kepiye pungkasane.
    1. Ryusei
      Ryusei 16 Oktober 2022 20:50
      -9
      Kasunyatan yen wong Cina wis kesel moncong, kabeh dadi iki.
  5. Sergeyj1972
    Sergeyj1972 16 Oktober 2022 20:06
    +3
    Xi ngandika ing kongres minangka Sekretaris Jenderal Komite Pusat CPC, dudu minangka Presiden Republik Rakyat China. Umumé, ing RRC, pangareping yaiku sing mimpin Dewan Militer Komite Pusat CPC ing sadawane garis partai, lan Dewan Militer Pusat RRC ing garis negara. Loro-lorone Dewan kasebut kanthi komposisi sing padha; sawise Deng, ing seprapat pungkasan abad, dipimpin dening Sekretaris Jenderal Komite Pusat, sing, maneh ing seprapat pungkasan abad, uga kapilih dadi Ketua RRC. Luwih tepate, wiwit taun 1993, Sekjen wis kapilih dadi Ketua RRC. Wong-wong sing beda-beda bisa manggoni papat jabatan kasebut mung sajrone transisi kekuwatan saka pimpinan siji menyang pimpinan liyane. Contone, nalika Hu Jintao mindhah kakuwasan marang Xi Jingping, Xi pisanan dadi Sekretaris Jenderal, ora suwe dadi Ketua Dewan Militer Komite Pusat, lan mung nem sasi sabanjure dheweke njupuk jabatan Ketua RRC (sadurunge dheweke wis Wakil Ketua RRC kanggo sawetara taun) lan Ketua Dewan Militer Pusat RRC. Miturut cara, yen Hu nyerahke kabeh kiriman paling dhuwur marang Xi sajrone setengah taun, banjur Jiang nyerahake jabatan paling dhuwur marang Hu nalika taun 2003-2005. Kaping pisanan, dheweke mindhah jabatan Sekretaris Jenderal, banjur dadi Ketua RRC, lan pungkasane, jabatan Ketua Dewan Militer Komite Pusat lan Dewan Militer Pusat.
  6. t200404
    t200404 16 Oktober 2022 20:06
    -8
    AS ngremehake China, kita overestimate awake dhewe. Nanging Amerika Serikat kuwat banget, kudu ana force majeure kanggo mindhah.
    1. hwostatij
      hwostatij 16 Oktober 2022 20:28
      +2
      Nanging Amerika Serikat kuwat banget, kudu ana force majeure kanggo mindhah.
      Ya, kaya ilang peran dolar, stagflasi, satelit Fronde ...
      1. t200404
        t200404 16 Oktober 2022 20:32
        -1
        Kanggo salah siji saka ndhuwur kelakon, kudu ana panggantos, donya wis digunakake kanggo pamukiman ing mata uang siji lan ora bakal nolak, ekonomi bakal rodo tuwuh, mili saka Eropah menyang Amerika Serikat.
        1. hwostatij
          hwostatij 16 Oktober 2022 20:40
          +3
          Kanggo salah siji saka ndhuwur kelakon, kudu ana panggantos, donya wis digunakake kanggo pamukiman ing mata uang siji lan ora bakal nolak, ekonomi bakal rodo tuwuh, mili saka Eropah menyang Amerika Serikat.

          Pitakonan ora pakulinan, nanging biaya. Kanthi inflasi dolar ora nggatekake tingkat Fed sing dhuwur banget, ambruk sistem finansial saiki wis diwiwiti. Lan aliran industri saka Eropah, sing digandhengake, kanthi cara, kanthi biaya liar - iki dudu panacea kanggo Amerika Serikat, nanging sangsara saka dominasi ekonomi Kulon.
          1. t200404
            t200404 17 Oktober 2022 16:03
            -1
            Yen ekonomi mili menyang papan sing luwih tentrem (USA), banjur kepiye carane ngomong babagan penderitaan AS ???? Dolar wis suwe ora diikat karo materi apa wae, nanging ing wektu sing padha dikarepake lan Amerika Serikat duwe kesempatan sing apik kanggo menehi tekanan marang wong sing nolak. Sampeyan bisa ngalahake dhewe kanthi patriotik ing endi wae, nanging saiki lagi ngalahake kita ing Ukraina (kalebu kanthi biaya wong liya) - Federasi Rusia saiki meh mung lan supaya bisa ngalahake Amerika Serikat (jelas karo sapa sing kita geluti. ) langkah-langkah tambahan dibutuhake.
    2. nikel
      nikel 17 Oktober 2022 01:04
      +2
      kosok baline. We overestimate China lan underestimate dhéwé.
      1. t200404
        t200404 17 Oktober 2022 16:06
        -1
        Apa sebabe kita ngremehake awake dhewe? Maca kapak carane operasi arep
        1. nikel
          nikel 17 Oktober 2022 17:20
          +1
          Kita luwih kuwat tinimbang sing katon. Aku ora ngomong bab Topvar lan ahli.
          1. t200404
            t200404 17 Oktober 2022 18:43
            0
            Gusti Allah, aku ora percaya maneh karo janji lan panggilan, nanging tumindak bakal nuduhake.
            1. nikel
              nikel 17 Oktober 2022 20:35
              0
              Mesthi bakal. Kaya sing dikandhakake, percaya marang Gusti Allah, nanging aja nganti salah.
    3. yuriy55
      yuriy55 17 Oktober 2022 04:04
      0
      Kutipan: t200404
      Nanging Amerika Serikat kuwat banget

      Kabeh kekuwatan AS gumantung ing lampiran buta ing donya karo dolar. Suwe banget dheweke ngajar yen ora bisa luwih apik.
      Ora duwe wektu kanggo nonton minangka bocah - nonton saiki:
      1. t200404
        t200404 17 Oktober 2022 18:47
        -1
        Ora mung siji dolar - dolar, ekonomi (2 ing donya), tentara (+ NATO) lan cara urip. Sawetara negara bisa nggabungake kabeh.
        1. yuriy55
          yuriy55 17 Oktober 2022 20:35
          0
          Kutipan: t200404
          Sawetara negara bisa nggabungake kabeh.

          Sampeyan ora kudu ngumpulake telek ing saindenging jagad. Ana akeh kekaisaran sadurunge Amerika Serikat, lan dheweke dudu sing pertama ing kene. Ayo ora ngomong babagan tentara. Taktik sing digunakake AS ing perang kanggo hak dadi hegemon banget primitif. Lan wis ana pasukan sing siap nglawan tentara iki.
  7. Bonifasius
    Bonifasius 16 Oktober 2022 20:21
    +1
    Kangge, China milih sapa sing bakal dadi ketua anyar, Xi Jinping utawa Xi Jinping. Nanging ana kemungkinan yen Xi Jinping uga bisa dadi siji. wassat
    1. Charik
      Charik 17 Oktober 2022 03:57
      -1
      Sapa yen dudu Xi? Aku kepengin weruh yen bakal ana slogan, ora munggah ing umur pensiun
  8. Buyan
    Buyan 16 Oktober 2022 20:39
    -1
    Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
    Kutipan saka Buyan
    Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

    ya. Yen ora kanggo mendem bongkok, kita bakal urip ora Samsaya Awon saiki!

    Ngarep-arep kanggo "dewa", nanging aja nggawe kesalahan dhewe wassat awake dhewe nggawe donya kita luwih apik, mbangun, puff lan nyoba kanggo mindhah ing paling piye wae
  9. roket757
    roket757 16 Oktober 2022 21:01
    +1
    Kanthi palu lan arit: Kongres PKC kaping XNUMX dibukak ing China kanthi latar mburi perang teknologi sing diluncurake dening Amerika Serikat
    . Saiki sing menang!
    Apa ana pilihan liyane???
  10. Alexander_Schlidt
    Alexander_Schlidt 16 Oktober 2022 21:38
    +1
    Retorika tenang China. Lha, kethek negesake kepinginan kanggo terus lungguh ing wit. Kangge, China duwe masalah. Perang semikonduktor, penurunan ekonomi ing Eropa (lan sedhela iki minangka mitra ekonomi utama China, milyaran investasi lan pasar dodolan) Perang dagang kalah karo Amerika. Raksasa liyane tuwuh ing wilayah kasebut. Tingkat pertumbuhan saiki luwih dhuwur ing negara kasebut tinimbang ing China. Pasar dodolane rada sithik, nanging kalah. China, kanthi pasifisme, ora bakal ngetrapake perang sing padha karo AS. Ora let suwe banjur dijupuk, diunyah lan diuntal. Yen dheweke ora ngganti dalan ing kabijakan manca, ora bakal ana kemenangan. Lan kepinginan kanggo ngarahake kabeh sumber daya ing negara mung kepinginan. Cukup kanggo ndeleng gerakan ibukutha Cina.
  11. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 16 Oktober 2022 22:07
    0
    Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
    Kutipan saka Buyan
    Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

    ya. Yen ora kanggo mendem bongkok, kita bakal urip ora Samsaya Awon saiki!

    Ing taun 90-an, ana usulan kanggo ngetutake dalan Cina. Nanging ketoke akeh penasehat saka Washington nindakake tugase. Gaidar. "Pasar bakal ngrusak kabeh", Chubais "Manajer efektif" lan liya-liyane.
  12. speed4fun
    speed4fun 16 Oktober 2022 23:54
    0
    Mratelakake panemume, perpecahan blok negara-negara sing diserang dening AS minangka alasan AS bisa urip kanthi picik ... lan negara sing paling bodho ing babagan iki yaiku China ... saiki ana ing posisi sing paling apik kanggo ngatasi masalah kasebut. Pitakonan Taiwanese, sanajan manawa referendum dianakake ing pulo kasebut, para separatis bakal menang ... kahanan kasebut ora padha karo Donbass, nanging iki ora mbenerake kasepen China ing konflik karo Ukraina ... Tionghoa iku pitik pengecut .... yen padha nyengkuyung kanthi cetha Rusia ing konflik, perang wis rampung saiki.
    1. Charik
      Charik 17 Oktober 2022 04:01
      -1
      kenapa wong Tionghoa kudu ndhukung oligarki Federasi Rusia, dheweke dhewe bakal nyusup ing dhengkul, njaluk tuku sumber daya sing dicolong saka wong Rusia kanthi setengah rega.
  13. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 17 Oktober 2022 00:42
    -1
    Gendéra abang iku kita, loro Dmitry Donskoy lan Alexander Nevsky perang ing gendero saka werna iki, lan ing gendéra abang karo Pethel lan arit, kita buyar interventionists lan numpes fascism ... Bener, gen cocog simbol kanggo wong - 75 persen saka Kamenangan ing tenaga kerja lan perang ... Wong Tionghoa ngerti iki, lan elit omong kosong kita, nanging uga ...
  14. akurat
    akurat 17 Oktober 2022 00:50
    -3
    Kutipan saka Buyan
    Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

    kepriye mbayangake alignment panguwasa kita sing makili kepentingane para kapitalis ing China sing kekuwatane ana ing komunis?
    Bakal luwih resik tinimbang skizofrenia
    1. kula 1970
      kula 1970 17 Oktober 2022 02:59
      +3
      Kutipan saka certero
      Kutipan saka Buyan
      Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

      kepriye mbayangake alignment panguwasa kita sing makili kepentingane para kapitalis ing China sing kekuwatane ana ing komunis?
      Bakal luwih resik tinimbang skizofrenia

      Masalahe, ing jejere wong-wong mau ana miliarder Cina. Waca kapitalis ..
      Kanthi kepemilikan sarana produksi lan eksploitasi buruh ...
      Dadi salah siji Marx / Engels muter ing kuburan utawa ora cukup komunis ing China
  15. Charik
    Charik 17 Oktober 2022 03:51
    -1
    ing China ora bodho, mateni maling, dadi ora bakal mbantu oligarki eref perang nglawan oligarki dill, dheweke bakal mesem ngenteni nganti ana sing kalah.
    1. nikel
      nikel 17 Oktober 2022 17:23
      +1
      Inggih, inggih. Banjur bakal teka kanggo wong-wong mau. Iku kaya pisanan padha teka kanggo wong Yahudi, lan banjur kanggo kula. Lan ora ana sing ngadeg kanggo aku. Sampeyan bisa eseman kaya sing dikarepake. Nanging ora ngerti yen sampeyan bakal dadi sabanjure yaiku kabodhoan.
      1. Charik
        Charik 17 Oktober 2022 18:04
        -1
        Lha trus si mbah ngomong kalih, wong Tionghoa dhewe wis "teka", neng amerika pira, nek kentut kabeh, amerika separo mati gas.
        1. nikel
          nikel 17 Oktober 2022 20:43
          +1
          Wong Tionghoa ing Amerika sengit marang wong Tionghoa lan ora gelem bali menyang perbudakan beras. Sampeyan ketoke ora ngerti Cina Amérika uga. Utamane ana wong Tionghoa kidul saka Guangdong, Yunnan, Hong Kong lan Makau. Beijing ana ing sisihe.
          1. Charik
            Charik 17 Oktober 2022 23:35
            -1
            MAYBE SO, nanging aku seneng ana Cossacks mishandled
            1. nikel
              nikel 18 Oktober 2022 01:09
              +1
              Mesthi ana telik. Nanging wong-wong Amerika dhewe bakal nyedeki wong-wong mau. Karo wong Arab iku beda. Wong Arab ora bakal nyerah.
    2. DKuznecov
      DKuznecov 19 Oktober 2022 00:58
      0
      Dikandhakake kanthi bener, mung China sing ora peduli non-Cina jagad,
      lan sing ngoyak sapa ing panggonan, gde nganti ora ana kapentingan Cina.
      Kanggo dheweke (wong Tionghoa) kabeh acara minangka rustle saka perusahaan reresik,
      nyiapake kamar kanggo rawuh saka turis ing hotel.

      China minangka peradaban sing kapisah (kaya kanggo aku),
      lan wong bisa manggon ana kanggo ngerti iki.
      A little lan ora nang endi wae: Shanghai, Hangzhou, Guangzhou, Hainan, Sichuan.
  16. akurat
    akurat 17 Oktober 2022 19:45
    -2
    Kutipan: my 1970
    Kutipan saka certero
    Kutipan saka Buyan
    Inggih Cina, apa sing bisa dakkandhakake. Panguwasa kita bakal padha karo China, kekuwatan China lan sikape kanggo ngrampungake tugas sing disetel kanggo periode limang taun ... hi

    kepriye mbayangake alignment panguwasa kita sing makili kepentingane para kapitalis ing China sing kekuwatane ana ing komunis?
    Bakal luwih resik tinimbang skizofrenia

    Masalahe, ing jejere wong-wong mau ana miliarder Cina. Waca kapitalis ..
    Kanthi kepemilikan sarana produksi lan eksploitasi buruh ...
    Dadi salah siji Marx / Engels muter ing kuburan utawa ora cukup komunis ing China

    Ora ana sing muter ing endi wae, Lenin dhewe ngidini NEP ing tahap tartamtu. Bener, ing China, iki kedadeyan.
    gagasan kanggo mbangun sosialisme yaiku kanggo njupuk basis produksi sing kuat sing dibangun dening para kapitalis.
    Ing Rusia, iki ora ketemu, iku perlu kanggo mbangun ing sosialisme, iku ora dadi banget uga. Saiki wong Tionghoa nggunakake kapitalisme kanggo mbangun basis produksi iki.
    Nanging, konstitusi Cina isih nglarang kepemilikan pribadi kanggo alat produksi lan mbangun komunisme minangka tujuan lan tujuan negara.
    1. nikel
      nikel 18 Oktober 2022 01:12
      0
      Apa ora sukses, mung sukses. Lan kasunyatan sing Gorbachevs lan Yakovlevs wanted kanggo enrich piyambak dening njarah-rayah negara ora ana sing aman saka iki. Ing China, parsley sing padha bisa kedadeyan. Ana cukup pengemis kanggo Eropah karo geser. Lan ing sawijining dina bom iki bakal njeblug lan ngrusak kabeh China.
  17. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 18 Oktober 2022 11:37
    0
    Kabijakan sing paling bisa ditebak yaiku China. Saka negara liya sampeyan ora ngerti apa sing bakal dikarepake.
  18. lokasi
    lokasi 18 Oktober 2022 11:50
    -2
    Kutipan: my 1970
    Masalahe, ing jejere wong-wong mau ana miliarder Cina. Waca kapitalis ..
    Kanthi kepemilikan sarana produksi lan eksploitasi buruh ...
    Dadi salah siji Marx / Engels muter ing kuburan utawa ora cukup komunis ing China


    Malah Lenin ngenalake NEP menyang USSR, nanging ora ana desas-desus yen Marx bakal "ngowahi kuburan" babagan iki. "Masalah" - mungkin ing persepsi sampeyan? Utawa sampeyan luwih pinter tinimbang Marx lan Engels? Iki minangka lompatan karakteristik ing antarane "Rusia sing ditresnani" .... sing saka pikiran gedhe babagan ..... USSR, lan mulane saiki dheweke mulang kabeh wong.
    Engels nyerat bilih manawi hakekat sosialisme dipunpendhet dados wujud kepemilikan, mila Napoleon kedah dipunkenal minangka sosialis lan komunis. Dheweke melu nasionalisasi perusahaan.
    Ing kasunyatan, sosialisme ... ora ketompo carane luar biasa bisa katon kanggo "Rusia sing ditresnani" kita, pisanan kabeh, langkah anyar ing pangembangan demokrasi. Iki pancen asing kanggo pemahaman Rusia, sing kabeh ing jagad iki ana ing karsane Master, Tsar. Ing China, daya paling dhuwur belongs kanggo congresses saka Kongres Rakyat Nasional, ing USSR, iku kagungane sesi Supreme. Dewan USSR lan Kongres Soviet. Ing Federasi Rusia, kongres kasebut dilarang, lan sing pungkasan ditembak ing Oktober 1993. Ing kono asu kasebut dikubur ....... kekuwatan gedhe saka badan sing dipilih - iki minangka dalan kanggo sosialisme. .


    Dadi aja kuwatir karo Marx lan Engels. Padha wis suwe nyatakake sikap marang Slavs ing umum lan Rusia ing tartamtu, lan ing kesempatan iki padha ora kamungkinan kanggo "muter ing kuburan".

    PS Pendekatan ing kene beda.. Rusia nyalahake kabeh marang Marx. Lan ing Kulon, umume ditampa manawa perkara kasebut ora ana ing Marx. Lan nyatane yen wong Rusia mudhun menyang bisnis, banjur mlayu lan nylametake dhewe. Amarga iku cetha lan landak carane bakal mungkasi. Kuwi carané wong-wong kuwi ndelok barang!
  19. Armen Sologyan
    Armen Sologyan 18 Oktober 2022 16:48
    0
    Aku mikir yen Vladimir Vladimirovich Putin teka tinimbang Gorbachev, mula kita ora bakal ngalami ambruk USSR, perang ing Kaukasus Lor lan karusakan ing 90s !!! Lan ora bakal ana sikil pitik sing diowahi sacara genetis kanthi julukan "kaki semak", lan uga ora ana pandemi koronavirus. Akeh sing ora ana. Lan aku ngormati China, ana pimpinan sing wicaksana lan padha ngelingi lan ngurmati sejarahe. Kita kudu kerja sama luwih cedhak karo China. Bulikku ngomong akeh babagan wong Tionghoa sing sinau karo dheweke. Lan kaya mangkono anggone sinau, mula negarane saiki padha saingan karo Amerika Serikat lan Inggris.
    1. DKuznecov
      DKuznecov 19 Oktober 2022 01:11
      +1
      "Lan ora ana sikil pitik sing diowahi sacara genetis"
      Sampeyan ora bakal percaya - kabeh alam wis diowahi sacara genetis,
      ora mung ayam broiler. Gandum, jagung, kentang,
      kopi. Anggur.

      Lan omong-omong, aku dadi pinter (pungkasan taun 90an)
      banjur sikil iki kudu dimuat dening truk menyang MSC,
      dadi certified engineer PGS (MISI),
      amarga negara asale dumadakan ambruk ing sisihe.
      Kontribusi 18 ewu nganti nol dibakar ing reformasi Pavlovian,
      kang uga ora seneng. Aku tangi saka kabeh papat ing 2004, 10 (sepuluh)
      Aku ora bisa nglairake sapa-sapa nganti pirang-pirang taun, mung mytnya ing hostel.
      Anak pisanan (saka telu) - ing 2002,
      lan banjur - ing risiko, ing kamar disewa.
      1. Armen Sologyan
        Armen Sologyan 20 Oktober 2022 15:32
        0
        mbah putri manggon ing Georgian SSR lan disewakake metu kamar. Iku ora supaya gampang, sawise nyewo ninggalake, kanggo tangan wisuh sheets lan linen liyane. Saiki luwih gampang, ana mesin cuci, nanging mbah putri nindakake kabeh nganggo tangane, mbayar pajak lan nyimpen dhuwit. Kanggo adhine bapakku, dheweke menehi dhuwit kanggo apartemen koperasi. Kabeh apik lan saiki ambruk USSR. Ana, ing bank tabungan, ana 486000 rubel ing buku siji lan 380000 rubel ing liyane. Kabeh wis entuk mengko. Ing kono padha diobong. Intine, kabeh kerja keras lan dawa saka mbah putri saya mudhun. Ing pesta, para tamu menehi dhuwit kanggo aku lan bojoku 4000 rubel kanggo tuku headset. Sadurunge reformasi, iku dhuwit lan sampeyan bisa tuku pesawat, nanging kita rada telat, reformasi diwiwiti lan kanggo dhuwit iki sampeyan mung bisa tuku roti sosis Ana yuta kaya aku!
        1. DKuznecov
          DKuznecov 20 Oktober 2022 20:54
          0
          Dhuwit kanggo 40 (patang puluh) apartemen koperasi.. Ora percoyo, dhuwite edan.
          Mbokmenawa salah.
          Motor abot Izh Planet 5 (500 meter kubik) regane 1000 rubel.
          Omah ing kutha kanthi gas (monolith beton slag) regane 1986 ewu rubel ing taun 12.
          Iki wilayah Moscow, pusat kutha.
          1. Armen Sologyan
            Armen Sologyan 24 Oktober 2022 12:44
            0
            Nah, ora percaya! Lan iku supaya!!! Saben-saben aku lunga menyang simbah ing mangsa panas ing jaman Soviet saka 1967 nganti 1973, aku weruh dhewe carane mbah putri nyewa kamar kanggo nyewo lan carane dheweke Hung out wisuh sandhangan ing yard, iku mokal kanggo njaluk liwat. Lan kabeh karo tangane dhewe ing trough. Kerja keras, lan negara ngilangi krim kasebut. Simbah ora nyingkiri pajak lan mbayar, lan dana sing saya kumpul banjur diobong. Lan padha ngomong sing ala ing Georgia. Bisnis pribadi ngrembaka ing Georgia, Ukraina lan Negara Baltik lan padha manggon luwih apik ing kono tinimbang ing RSFSR!!! Lan saiki kabeh wong ngritik Rusia!!!! Padha ngarani penjajah!!! Wow pendhudhukan, ngendi kabeh wong ing kono urip kaya keju ing butter!!!!
            1. DKuznecov
              DKuznecov 24 Oktober 2022 13:57
              0
              Aku ora maksud kanggo nyinggung sampeyan. Mung kanggo muda - dhuwit edan.
              1. Armen Sologyan
                Armen Sologyan 28 Oktober 2022 08:17
                0
                для меня тоже. Просто когда умерли бабушка и тётя, родная сестра отца, я обнаружил две сберегательные книжки с такими цифрами. Раньше не мог понять, почему у бабушки морщинистые руки и суставы на пальцах увеличены. Хотя помню, что когда ездил в юности в город Боржоми к дедушке и бабушке, то периодически висело постельное бельё, а бабушка в оцинкованном корыте мыла это белью. Как думаете на протяжении с 1966 года до 1983 год можно ли такую сумму накопить, сдавая 4 комнаты? Сдавались с мая по октябрь месяц, а в остальные редко кто приезжал.
                1. DKuznecov
                  DKuznecov 28 Oktober 2022 16:16
                  0
                  Моя бабушка сдавала две клетушки в своем доме за 70 руб. в месяц.
                  После смерти несколько тысяч на книжке оказалось конечно.
  20. tukang bajak
    tukang bajak 21 Oktober 2022 08:55
    0
    Ing taun 2-an, China nglebur baja ing oven lempung, lan mung ana beras sing cukup kanggo saben 3 kulawarga. Dina iki minangka ekonomi kaping XNUMX ing donya kanthi tingkat pembangunan sing dhuwur. Demokrat kita, sing ngrusak USSR, salivating kanthi nesu. Nanging sing bakal njawab kanggo Rusia.