Review militèr

Putra-putrane Gnaeus Pompey Magna sing kaya perang

161
Putra-putrane Gnaeus Pompey Magna sing kaya perang

Gnaeus Pompey the Elder (Great) nikah kaping lima lan duwe anak telu - loro lanang lan wadon. Kabeh mau lair ing marriage katelu - saka Muzia Tertia, karo kang Pompey pegatan amarga anggepan laku jina. Anak wadon siji-sijine ing pernikahané pisanan nikah karo putrane diktator Sulla. Dheweke seneng banget ing masyarakat, njaga jabatane ing Kaisar, lan ing Oktavianus, lan ing Tiberius.

Putra pambarep Pompey lan jeneng lengkape, Gnaeus Pompey the Younger, nikah karo putri mbarep Appius Claudius Pulchra lan dadi ipar Mark Junius Brutus.

Gnaeus Pompey sing luwih enom



Gnaeus Pompey sing luwih enom ing potret dening penulis sing ora dingerteni

В sajarah sumber informasi bab putra mbarep saka Pompey Magna katon mung ing 49 SM. e. (ing wektu iki mesthine umure kira-kira 30 taun). Ing taun kasebut, Caesar nyabrang Rubicon lan nguwasani Italia, lan Pompey Agung pindhah menyang Makedonia, ing ngendi dheweke wiwit nyiapake perang karo mantan mertuane (perkawinan kaping papat karo putri Caesar, nanging dheweke wis seda nalika iku. ). Pompey ngirim putra mbarep menyang Alexandria, ing ngendi raja enom Ptolemy XIII mrentah, sing garwane yaiku adhine, Cleopatra sing misuwur. Mangkono karsane bapakne, lan dheweke ngangkat Roma, ing pribadine Pompey Agung, minangka penjamin eksekusi. Miturut Plutarch, Gnaeus Pompey sing luwih enom nggawe kesan sing apik marang Cleopatra kanthi kaendahane sing wani, malah dheweke ngomong babagan hubungan asmara. Iku angel ngomong carane akeh urusan iki mbantu putra Pompey banjur, nanging nampa kapal saka Mesir - miturut macem-macem sumber, saka 50 kanggo 60 "quadriremes lan quinqueres, sampurna dilengkapi lan siap kanggo lelayaran." Pompey the Younger lan mimpin skuadron iki, sing dadi bagéan saka armada Mark Calpurnius Bibulus, sing nutupi pesisir Illyria lan Epirus. Skuadron Pompey ngobong kapal perang Caesarian ing Orik lan 30 kapal kargo ing Lissa.

Nanging Caesar, sing bali saka Spanyol minangka juara, nanging ngatur ing awal Januari 48 SM. e. ngirim bagéan saka tentara kanggo Epirus, lan ing April pasukan isih ndharat kene, diprentahake dening Mark Antony.

Sawisé kekalahan Pompey the Elder ing Peperangan Pharsalus (9 Agustus 48 SM), kapal Mesir budhal menyang Alexandria, ing ngendi Gnaeus Pompey the Elder, sing teka ing kana, banjur dipateni. Lan Pompey sing luwih enom pindhah menyang pulo Kerkyra. Akeh mungsuh Kaisar sing misuwur ing kene, kalebu Quintus Caecilius Metellus Scipio, Marcus Porcius Cato, Titus Labienus, Lucius Aphranius, Marcus Terentius Varro lan Marcus Tullius Cicero. Dheweke durung ngerti babagan pembunuhan Pompey the Elder. Dheweke duwe armada gedhe (kira-kira 300 kapal) lan provinsi Afrika, sing, ing aliansi karo raja Numidian Yuba, mbela saka utusan Kaisar, Publius Attius Var. Diputusake kanggo nransfer perintah kasebut menyang Cicero, nanging dheweke ora gelem lan malah ujar manawa dheweke siap manut karo Kaisar. Gnaeus Pompey sing luwih enom meh mateni dheweke, nanging dicegat dening Cato.

Sawisé iku, dheweke lunga menyang Afrika ing ngendi dheweke ketemu ibu tiri lan adhine, saka ngendi dheweke sinau babagan sedane bapake. Ing saran saka Cato, sing enggal teka, Gnaeus ing awal 47 SM. e. tindak menyang Spanyol. Dheweke banjur duwe 30 kapal lan detasemen rong ewu, sing utamane saka wong sing dibebasake. Nanging, Appian ngaku yen Gnaeus the Younger lunga menyang Spanyol saka Kerkyra lan karo dheweke wis ana pimpinan militer sing berpengalaman lan kolaborator paling cedhak Caesar nalika perang Gallic, Titus Labienus (sing, miturut penulis liyane, teka ing Spanyol sawise kalah. saka Republik ing Taps - April 6, 46 SM e.).

Salah siji cara, Pompey nguwasani Kapuloan Balearic, nanging banjur lara lan ora aktif nganti musim panas taun 46 SM. e. Akhire pasukane ndharat ing Baetica. Ing wektu iku, Caesar wis nelukake Afrika, lan Pompey sing enom ketemu piyambak piyambak marang kuwasane lengkap Republik Romawi. Nanging ing Spanyol dheweke nindakake kanthi apik. Pasukané kalebu mantan prajurit saka utusan Pompey the Elder, kolonis Romawi, wong saka suku lokal, lan malah budak. Korduba, Munda, Gispalis lan sawetara kutha liyane ing Spanyol Luwih nyerah tanpa perang. New Carthage, ibukutha provinsi, dikuwasani. Kalih legiun Gayus Trebonius, gubernur Kaisar, nyabrang ing sisih putrane Pompey. Akhire, sekutu sing wis dikalahake ing Afrika teka menyang dheweke, kalebu adhine Sextus. Gnaeus Pompey sing luwih enom nyatakake awake dhewe minangka kaisar lan nggawe dhuwit recehan dhewe.


Denarius saka Gnaeus Pompey sing luwih enom, Spanyol, 46-45 BC.

Miturut sawetara lapuran, dheweke bisa ngunggahake tentara 13 legiun lan 6 prajurit bersenjata entheng. Para utusan Romawi Quintus Fabius Maximus lan Quintus Pedias nandhang kekalahan, lan ing November 46 SM. e. Caesar piyambak rawuh ing Spanyol. Dheweke mung duwe 8 legiun, nanging dheweke duwe kaluwihan ing jumlah prajurit jaranan lan prajurit sing bersenjata entheng. 45 Fèbruari SM e. Caesar, sawise pengepungan sasi suwene, njupuk beteng penting Ateguia. Lan ing tanggal 17 Maret ing taun kang padha, mungsuh-mungsuh mlebu menyang perang nemtokake cedhak kutha Munda. Data babagan pasukan pihak kasebut kontradiktif. Sawetara ngomong yen kaunggulan angka ana ing sisih Pompeians, nalika liyane, ing nalisir, argue sing kauntungan ana kanggo Caesar. Rasa pait ing loro-lorone banget, lan, miturut Dio Cassius, para prajurit tentara Pompey "ora nganggep welas asih lan ora bakal menehi awake dhewe."

Tentara Pompey, kang manggoni posisi mupangati ing gunung, repelled serangan mungsuh kanggo dangu, kadhangkala mbebayani counterattacking, supaya Caesar piyambak malah kudu perang ing ngarep. Dheweke banjur ujar manawa mung ing Peperangan Munda dheweke berjuang kanggo urip lan ora kanggo kamenangan.


Giuseppe Rava. Caesar nyeret prajurite maju ing Pertempuran Munda

Peran penting dimainake dening kavaleri Moorish Caesar, sing nyuwil salah sawijining pinggiran Pompeian. Titus Labien kepeksa mundur 5 kelompok kanggo mbela kemah kasebut. Manuver iki dianggep dening kabeh wong minangka mundur, lan tentara Pompey goyah. Perang kasebut kalah, sawisé kekalahan iki, Korduba, Munda lan Hispalis nyerah marang Kaisar.

Gnaeus Pompey sing luwih enom mlayu saka paprangan kanthi mung 50 prajurit jaranan lan tekan Cartea, ing ngendi armadaé dumunung. Nalika ndharat ing kapal, dheweke nyekel sikile ing tali lan ana wong sing tatu, kanthi cepet-cepet mbebasake sikile. Iki, mesthi, minangka bukti saka cepet-cepet elek nalika munggah kapal kasebut.

Misadventures Gnaeus Pompey the Younger ora mungkasi ana. Sawise 4 dina, skuadrone kepeksa dharat ing pesisir kanggo ngisi banyu seger, lan ditemokake dening armada Aulus Didius. Gnaeus sing luwih enom nyoba oncat liwat darat, dicekel lan dipateni. Appian ngaku yen, sanajan tatu, putra pambarep Pompey Agung "menehi urip sing larang."

Kepala Gnaeus Pompey digawa menyang Roma, dituduhake marang wong lan prajurit, banjur dikubur.

Sextus Pompey


Saiki giliran putra ragil Pompey Agung, sing sadurunge ana ing ayang-ayangane kakang.


Potret Sextus Pompey, dhadha, tembaga, kuartal kaping telu ing XNUMXst c. BC e.

Sajrone perang antarane bapake lan Caesar, Sextus karo ibu tiri ing Mytilene ing pulo Lesbos. Sawisé asor ing Pharsalus, Pompey, njupuk kulawargané, tindak menyang Mesir, kono dipatèni - dinuga ing ngarepe garwane lan putra.


Pembunuhan Pompey sing digambarake dening G. Leutemann

Sextus tindak menyang Tirus, lan saka ing kono menyang Afrika. Sawisé asor Republik ing Peperangan Tapsa, dheweke pindhah menyang sadulure ing Spanyol, ing ngendi dheweke dadi kepala garnisun Corduba. Bareng ngerti kekalahane sadulure ing paprangan ing Munda, banjur mbagekake kabeh dhuwite marang para prajurit jaranan Romawi kang padha ngungsi menyang Corduba, lan dheweke dhewe tindak menyang suku Lacetan, grapyak marang kulawargane. Sawise Caesar mangkat menyang Roma, dheweke miwiti perang lan entuk sukses gedhe, nguwasani kabeh Baetica lan bagean saka Near Spanyol. Rauh ing tentara wis ana, miturut macem-macem sumber, saka 6 kanggo 7 legiun. Para prajurit ngakoni dheweke dadi kaisar.

Sawise mateni Caesar, Sextus Pompey diwenehi amnesti, nampa tawaran bali menyang Roma kanggo nampa warisan bapakne, lan malah, kanthi saran saka Mark Antony, sing banjur ngupaya aliansi karo Pompeians saka Senat, diangkat dadi komandan. saka armada Republik Romawi. Sawise pindhah menyang Massalia, Sextus njupuk komando armada, nanging kanthi ati-ati ora cepet-cepet bali menyang Roma, amarga perang Mutinskaya wis diwiwiti, sing ditindakake dening Senat marang Mark Antony lan Octavian, sing, ing siji, ora bisa. ngadeg saben liyane. Sextus Pompey bener ing mbiji kahanan, amarga wis ing 43 SM. e. Octavian, Mark Antony lan Lepidus sarujuk ing aliansi kanggo 5 taun, mbentuk Triumvirate kapindho. Kabeh peserta ing konspirasi, sajrone Caesar tiwas, dilarang. Putrane Pompey sing enom uga kalebu ing daftar larangan, sanajan dheweke ora ana hubungane karo pembunuhan Caesar. Sextus Pompey mimpin armada kasebut menyang pesisir kulon Sisilia lan wiwit nyegat kapal transportasi gandum, uga nyerang kutha-kutha pesisir Italia. Kajaba iku, dheweke ngumumake yen kanggo kawilujengan wong sing kalebu ing daftar larangan, dheweke bakal mbayar kaping pindho tinimbang triumvir kanggo sirahe, lan iki ndadekake dheweke ngurmati lan simpati saka akeh wong.

Ing Desember 43 B.C. Sextus Pompey ndharat ing Sisilia. Kaping pisanan, dheweke setuju karo gubernur Romawi babagan pembagian pulo kasebut, nanging ora suwe dheweke dieksekusi. Saben uwong sing ditindhes dening triumvir langsung mlayu menyang Sisilia, kalebu aristokrat sing kalebu ing daftar larangan. Nanging utamané akeh buronan iki minangka abdi, sing Pompey gelem ditampa. Dheweke milih wong kanggo posisi dhuwur mung ing kualitas bisnis, lan wong sing dibebasake Menodorus mrentah armada. Panglima skuadron individu uga dibebasake - Menekrates, Democharus lan Apollofan. Para pengkritik Pompey mratelakaken bilih ing jaman rumiyin inggih punika perompak ingkang nate dipunkalahaken dening bapakipun Sextus.

Ing artikel sabanjure, kita bakal nerusake crita Sextus Pompey, tantangan sing dibuwang menyang triumvirs, kamenangane, kesempatan sing ora kejawab lan pati sing ala.
Pengarang:
161 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 19 Oktober 2022 05:04
    +4
    Matur nuwun Valery kanggo siklus. Aku ngerteni manawa seri cilik dibentuk ing format "urip wong sing luar biasa", luwih tepat, kontemporer Gayus Julius Caesar!
    Sanadyan, ana panjaluk marang Penulis, "kanggo dig deeper." Nanging, jurnalisme populer ora ateges iki, nanging kanggo sawetara poin, aku pengin ngrungokake sikap pribadi Valery babagan acara kasebut.
    Sincerely, dina kabeh!
    1. Kandel
      Kandel 19 Oktober 2022 11:20
      +4
      hi Salam Vladislav, hello kolega. Siklus kasebut pancen apik tenan. Nanging, aku ora seneng karo ilustrasi layar cipratan. Yaiku, gambar saka Romawi liwat strata. Artis kasebut banget ceroboh. Kaping pisanan, wong Romawi mbangun dalan kanthi lurus. Bukit-bukit padha dipotong lan dataran rendah diisi. Yen perlu belokan, dalane digawe ambane kaping pindho tinimbang dalan gedhe supaya rong gerbong bisa liwat.
      Dalan kasebut kudu ana bulge sing katon ing sadawane sumbu trek, lan curb (curb) luwih dhuwur ...
      Dalan sing diaspal mung ing wilayah kutha utawa ing pinggiran (kajaba Via Appia sing diaspal kanthi lengkap) sedulur , nanging biasane ditutupi wedhi, puing-puing lan kerikil saka lubang terbuka sing cedhak.
      Ing gambar kasebut, dalan militer sing diaspal kaya dalan negara - Iki salah. eseman
    2. bk0010
      bk0010 19 Oktober 2022 14:11
      +2
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Aku ngerteni manawa seri cilik dibentuk ing format "urip wong sing luar biasa", luwih tepat, kontemporer Gayus Julius Caesar!
      Ya, nggumunake banget ... Aku pengin ngelingake sampeyan manawa perang sipil iki ditindakake sajrone pirang-pirang taun amarga kekuwatan pribadi.
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 19 Oktober 2022 18:53
        +2
        Ya, nggumunake banget ... Aku pengin ngelingake sampeyan manawa perang sipil iki ditindakake sajrone pirang-pirang taun amarga kekuwatan pribadi.

        sugeng sonten!
        Sebutake paling ora siji Perang Sipil diwiwiti kanthi alasan liyane?
        1. bk0010
          bk0010 19 Oktober 2022 19:47
          +3
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          Sebutake paling ora siji Perang Sipil diwiwiti kanthi alasan liyane?
          Perang Sipil Amerika babagan dhuwit.
          1. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 19 Oktober 2022 20:29
            0
            Kutipan saka: bk0010
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Sebutake paling ora siji Perang Sipil diwiwiti kanthi alasan liyane?
            Perang Sipil Amerika babagan dhuwit.

            Lan kekuwatan pribadi. Aja wong pisanan, nanging "pahlawan rencana kapindho" wis tekan pisanan lan kaloro!
  2. Korsar4
    Korsar4 19 Oktober 2022 05:27
    +6
    Matur nuwun, Valery!

    Iku misale jek sing kabeh patricians iku sederek. Lan njupuk menyang akun pegatan - ora miturut siji pilihan.

    Lan legionnaires duwe forelocks crackling.
    1. parusnik
      parusnik 19 Oktober 2022 05:48
      +5
      Iku misale jek sing kabeh patricians iku sederek.
      Ora koyo, kasunyatan.. Kum, jodoh, sedulur, anak tiri, lsp.
      1. Korsar4
        Korsar4 19 Oktober 2022 05:59
        +5
        Rasa sing dadi kasunyatan.
        Bangsawan kita uga akeh sing kudu ditindakake. Utamane sing saka Buku Beludru.
        1. parusnik
          parusnik 19 Oktober 2022 06:07
          +3
          Bangsawan kita uga akeh sing kudu ditindakake. Utamane sing saka Buku Beludru.
          Lan legionnaires duwe forelocks crackling.
    2. lele
      lele 19 Oktober 2022 05:57
      +5
      Iku misale jek sing kabeh patricians iku sederek.


      Ya, lan dheweke manggon ing apartemen komunal kanthi pawon sing dienggo bareng. ngguyu

      Sugeng enjang, lajeng! ombenan
      1. Korsar4
        Korsar4 19 Oktober 2022 06:02
        +4
        Sugeng enjing Konstantin!

        "Apa sampeyan yakin, kabeh Troy saka plataran iki,
        Kabeh Troy - saka papan dolanan iki ... "(c).
    3. 3x3z simpen
      3x3z simpen 19 Oktober 2022 07:03
      +4
      Iku misale jek sing kabeh patricians iku sederek
      Salah sethitik. Ana akeh kulawarga plebeian, eponymous karo patrician lawas, kang dadi equites ing awal republikanisme. Saka Anthony nganti Juniev.
      1. Korsar4
        Korsar4 19 Oktober 2022 07:47
        +3
        Sembarang struktur urip bisa nganyari maneh.

        Yen sampeyan ngerti - wis kanggo genera tartamtu.
  3. parusnik
    parusnik 19 Oktober 2022 05:57
    +7
    Ya, kaya iki babagan acara sing diterangake ing artikel kasebut:


  4. depressant
    depressant 19 Oktober 2022 07:13
    +7
    Gnaeus Pompey sing luwih enom meh mateni Cicero, nanging Cato nyegah dheweke supaya ora ngerti nilai materi referensi lumampah kanggo pamicara generasi sabanjure.

    Sugeng dina kanggo kabeh, nalika iki bisa!
    Aku ora turu wiwit jam setengah lima.
    Tekan ngendi-endi, huh...
    Nikolai (utawa Vlad?) Bakal teka lan menehi kula jotosan ing sirah kanggo iki migunani "m-ya." Sampeyan kudune wis krungu intonasi sing dakkarepake "m-ya"!
    Oh ora, dheweke lesu, iku intonasi. Nanging aku ora mangu-mangu yen Nikolai (utawa Vlad?), Wali saka integritas bagean sajarah, sing wis bludgeoned ArchiPhil dina iki, bakal vigilantly ora liwat sedition sandi ... Ha-ha ...
    wassat )))
    Lelucon, jinis.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 19 Oktober 2022 07:21
      +6
      Nanging aku ora mangu sing wali saka integritas divisi sajarah, Nikolai (utawa Vlad?),
      Jenengku Anton. Coba sing wis teka! Mikhail bakal katon, dheweke bakal nambah.
      Good morning
      1. depressant
        depressant 19 Oktober 2022 08:33
        +3
        Jenengku Anton.

        Hee hee s! Seneng ketemu sampeyan (ngikuti curtsy sing kikuk - kayata Liz Truss jongkok ing ngarepe Charles II nalika dheweke meh tiba) - Depressant dhewe wassat )))
        Pira lan asring wanita digebugi? entuk katrampilan?
        Aku wonder yen wanita padha diantemi ing Roma kuna? Apa sing diarani sejarah babagan iki?
        1. Korsar4
          Korsar4 19 Oktober 2022 08:43
          +4


          Ing sawijining sore para patrician
          Kumpul ing Capitol
          nuduhake warta lan
          Ngombe alkohol sethithik -

          Aja duwe obrolan sing angel:
          Mark the Patrician ora ngganggu -
          Ngombe nektar ing dosis gedhe
          Lan nectared banget.

          Lan ing sangisore kuna ing ngisor kolom
          Panjenenganipun wrestled saka tutuk ipat:
          “Wah, karo ibu sing mulya
          Aku bakal cepet lunga, para sedulur!

          Dheweke kecampur karo para pujangga
          Obsess karo teater -
          Dadi dheweke roams karo tiket
          Nalika ngunjungi gladiator!

          "Aku, - bengok, - saka kurang budaya
          Aku bakal histeris cepet!"
          Umumé, dheweke ngamuk kaya ngamuk,
          Semangat mbak!
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 19 Oktober 2022 08:44
          +7
          Carane akeh lan asring wanita diantemi?
          ora tau. Nanging kadhangkala sampeyan pengin banget. Lan kadhangkala bakal worth iku.
      2. Master Trilobit
        Master Trilobit 19 Oktober 2022 13:52
        +5
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Mikhail bakal katon, dheweke bakal nambah.

        Jujur, aku ora yakin bisa nambah apa-apa. Nyuwun
        Lyudmila Yakovlevna, misale jek kula, saiki ana ing sawetara jinis depresi sing abot, sing, kanggo penyesalanku, wis suwe ora ilang. Nyuwun pangapunten yen mantan entheng, ironi entheng lan humor sing ora mbebayani saka wong sing cerdas wis ilang saka komentare, ninggalake kita mung pait, kuciwane lan kanthi ati-ati ndhelikake iritasi lan gething kanggo soko sing ora jelas kanggo aku, nanging katon jelas. kanggo Lyudmila Yakovlevna dhéwé. Menapa malih, minangka adoh aku ngerti, ketoke ing karakter sajarah tartamtu, kang jeneng mburi "banget misuwur kanggo kula kanggo nelpon." eseman
        Aku ora ngerti arep ngomong apa.
        Ana rong pilihan kanggo ngatasi kahanan iki. Pisanan: ora ngerti apa sing kudu diomongake - meneng. Kapindho: ora ngerti apa sing kudu diomongake - ngomong apa sing sampeyan pikirake. Aku luwih seneng sing nomer loro.
        Aku pengin mantan Lyudmila Yakovlevna bali menyang kita. Nanging ora mungkin aku bisa nindakake khusus kanggo nyepetake proses iki. Sembarang kritik marang dheweke luwih cenderung nyebabake efek ngelawan. Mula aku nyoba meneng wae.
        Nyuwun pangapunten, Lyudmila Yakovlevna, lan aja nganggep apa sing dakkandhakake marang Anton minangka bisik-bisik ing mburimu, diskusi, kaya sing diucapake, "ing mburi mripatmu." Tembung-tembung iki uga ditujokake kanggo sampeyan, sanajan aku wedi, ora ana sing narik kawigaten sampeyan. Kehadiran sampeyan dina iki ing cabang menehi alesan kanggo percaya yen sampeyan ngeluh komentarku. hi
    2. lele
      lele 19 Oktober 2022 07:55
      +5
      Tekan ngendi-endi, huh...


      Sampeyan perlu kanggo ngumbah galoshes, lan ing wektu sing padha disinfect.

      Sugeng enjang, Luda (yen ora udan deres). eseman
      1. depressant
        depressant 19 Oktober 2022 08:36
        +3
        Sugeng enjing, Kostya!)))
        Kanggo galoshes, sampeyan bener. Utamane sawise mlaku-mlaku liwat Internet, lan wingi sore uga. Mbesuk aku bakal nganggo klambi angkasa sing digawe saka bahan improvisasi.
        1. lele
          lele 19 Oktober 2022 08:50
          +4
          Mbesuk aku bakal nganggo klambi angkasa


          Ora bakal nyimpen. Utamane ing kumpul "rompi pique". ngguyu

          1. depressant
            depressant 19 Oktober 2022 10:13
            +1
            Ora bakal nyimpen. Utamane ing kumpul "rompi pique".

            Kostya, sampeyan ora peduli! Nikolai (utawa Vlad?) Bakal teka lan ngresiki sampeyan perlu. Ora ana rompi pique maneh! Ana sing meneng, ana sing adoh. Lan aku ora dadi pengunjung ing macem-macem rapat amarga ironi sing ora cocog lan ora sopan babagan masalah apa wae.
            1. lele
              lele 19 Oktober 2022 17:13
              +3
              Nikolai (utawa Vlad?) Bakal teka lan ngresiki sampeyan perlu.


              Dadi apa? Lan ora ana sing bakal "ngresiki" apa wae kanggo aku, kita bisa nindakake tanpa. Saben uwong wis kesel kabeh, paling kanggo kula, kanggo dangu. Panopticon, sialan.
              1. depressant
                depressant 19 Oktober 2022 18:41
                +2
                Panopticon, sialan.

                Ora, dudu acara aneh. Komunitas panemu independen bangga. Asring kontradiksi. Mulane padha kuwat....
                Apa yen wedi?
                Kostya, ngendi humor sampeyan? nangis
                1. lele
                  lele 19 Oktober 2022 18:57
                  +2
                  Apa yen wedi?


                  Sapa utawa apa? Nanging nyatane, aku wis nulis yen "Mungkin Chamberlain wedi," lan ora liya. Nyuwun
                  1. depressant
                    depressant 19 Oktober 2022 20:42
                    +1
                    Chamberlain dadi wedi", lan ora liya.

                    "Kanggo njaluk bebener iku luwih gampang,
                    nalika sampeyan ngomong saka tank. "(c)
                    ombenan wassat )))
                    1. lele
                      lele 19 Oktober 2022 21:29
                      +3
                      Kene sampeyan ora sengaja ngelingi babagan "tembung sing apik lan revolver", lan ing wektu sing padha babagan kasunyatan sing "kita duwe Maxim, nanging sampeyan ora duwe." ngguyu

                      "Waja kuwat lan tank kita cepet,
                      Sanajan tanker mabuk lungguh ing kono" prajurit

        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 19 Oktober 2022 09:03
          +5
          Mbesuk aku bakal nganggo klambi angkasa sing digawe saka bahan improvisasi.
          "Aku bakal nyerahake tas botol kosong menyang Dana Perdamaian,
          Lan aku bakal ndhelikake parasut saka kasur "(C)
          1. depressant
            depressant 19 Oktober 2022 10:15
            +2
            Aku bakal nyumbang tas botol kosong kanggo Yayasan Perdamaian ...
            Cara nyoba? wassat )))
            1. dzvero
              dzvero 19 Oktober 2022 14:14
              +4
              Cara nyoba?

              Ngapa ora?
              ***
              Temu kanca kelas ing sepuluh taun. Ana sing ngegungake pendidikan, karir, bisnis ...
              - Piye kabare Nick?
              - Lan aku ngombe!
              ---
              XNUMX taun sabanjure, crita sing padha ...
              ---
              sepuluh taun liyane - isih padha ...
              ---
              liyane sepuluh taun liwati. Nick teka ing patemon ing mobil anyar, pinter disandangi, karo wong wadon enom, etc. Cithakan massal break - kepiye carane? apa sing kedadeyan?
              - Botol dipasrahake!
              ***
              eseman
    3. Korsar4
      Korsar4 19 Oktober 2022 08:41
      +4
      Sugeng sonten, Lyudmila Yakovlevna!

      Muga-muga nalika sampeyan "mlaku-mlaku nang endi wae", sampeyan bisa pindhah menyang musim semi lan ngujo musim gugur Oktober.
      1. depressant
        depressant 19 Oktober 2022 08:54
        +3
        Sergey, sugeng enjing!
        Ing musim gugur Oktober - apa iki pengin sampeyan apik? Ngirim tendhangan ing Internet iku biasa. Aku ngelus-elus lukaku...
        Aku kasengsem ing mergo.
        Dipakani dening asu ajag, mesthi, PR sing rada kikuk, nanging banjur ditampa lan ditemokake tenderness ing turunan.
        Lan apa jinis PR sing ditampa ing Roma kuno? Sawise kabeh, ana apa-apa kajaba promosi diri liwat kepinteran Ciceron lan ngliwati lengkungan triumphal.
        1. pemotong bolt
          pemotong bolt 19 Oktober 2022 12:34
          +8
          jinis PR diadopsi ing Roma kuna?

          Dheweke menehi piring panganan, ing sisih ngisor ditulis sapa sing milih (sing mbayar kabeh iki) Ing piring foto kampanye pemilihan Catiline lan Cato Jr.
          1. Liam
            Liam 19 Oktober 2022 14:02
            -2
            Quote: pemotong baut
            Dheweke menehi piring panganan, ing sisih ngisor ditulis sapa sing bakal milih (sing mbayar kabeh iki) Ing piring foto kampanye pemilihan Catiline lan Cato Jr.

            Apa sampeyan kira-kira mbayangno persentase sing bisa maca ing wektu kasebut?
            1. pemotong bolt
              pemotong bolt 19 Oktober 2022 16:45
              +2
              persentase sing bisa maca ing wektu iku
              Kaya ing wektu kita ing desa Moldova ya lan ora kurang, yen ora ana siji (malah Catiline) bakal melu ing Pabrik lan distribusi freebie asli kuwi.
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 19 Oktober 2022 17:45
              +3
              Mbok menawa sakumpulan karakter alfabet ditemokake dening wong-wong Roma sing buta huruf minangka piktogram sing nuduhake wong tartamtu. Iki jenis mnemonic.
              Hello Victor!
              1. Liam
                Liam 19 Oktober 2022 18:00
                0
                Hello!

                Palsu pseudo-historis iki uga wis diurutake ing kene ... kedadeyan sing padha uga kedadeyan ing Yunani Kuno kanthi sawetara jinis kotak suara.
                Anekdot sejarah iki nggawe kesan sing ora bisa diilangake babagan kawruh sing ora ana gandhengane karo wong sing ora ngerti maca lan cepet-cepet nemokake ing situs kasebut kaya nganggo karung sing ditulis.

                Kasunyatane, nedha bengi pemilihan kaya iki lumrah kanggo bagean paling miskin saka populasi, ing antarane buta huruf total, mula, ora ana sing ngrusak peralatan kasebut kanthi cara iki).
                1. Kandel
                  Kandel 19 Oktober 2022 18:19
                  +3
                  Victor, salam! Kasunyatan yen sampeyan mamang lan pesimis, Thomas sing ora percaya wis akrab. Sing ngerti kudu ngomong dhisik. Ing Alexandria, luwih saka 90% maca lan malah menyang teater ... Padha ing Apollonia ... uga, ing kono téater luwih cedhak karo pelabuhan ... lan Kirene dhéwé ... Wong Mesir pribumi manggon ing pidana. tengah, luwih cedhak karo pesisir .. Nah, babagan kidul-wétan arena ... ngguyu
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 Oktober 2022 18:50
                    +2
                    Kasunyatan bilih sampeyan mamang lan pesimis, Thomas ora pracaya
                    Aku uga, kanthi cara. Wiwit aku miwiti maca sumber utami lan riset normal ing wong.
                  2. Liam
                    Liam 19 Oktober 2022 19:29
                    +2
                    Quote: Tebal
                    salam!

                    hi
                    Quote: Tebal
                    Sing ngerti ngomong dhisik

                    Lan sapa sejatine iki .. ngumumake kabeh dhaptar julukan ... penasaran banget kanggo mriksa dhewe)
                    1. Kandel
                      Kandel 19 Oktober 2022 20:08
                      +1
                      Victor. Aku ora paling-paling .... Ora mangu luwih pinter. Contone, "pemilik trilobite" ...
                      Aku manawa sampeyan duwe soko kanggo ngomong - lay metu bantahan !, Lan sampeyan "peteng" kabeh wektu lan iki ora "monggo" kula ... Kanthi apa wedi? Apa sampeyan wis nggawe dhaptar? Aku durung ndeleng dhaptar "ku" lan aku ragu yen iku. eseman
                      Apik banget! Ora ana sing percaya karo sapa wae! kowe ngomong opo? wassat
                      1. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 20:19
                        0
                        Aku ora katon peteng, aku nelpon (lan nelpon ngguyu recourse ) kabeh iku tansah ing jeneng dhewe. Sampeyan mbuwang ing topik babagan sing ngerti / sing ora ngerti, sampeyan sing pisanan ngumumake dhaptar.

                        Ana rong wong sing ngerti ing cabang kasebut. Undechim lan Denis. Anton lan Trilobite duwe kawruh babagan topik tartamtu. Liyane luwih utawa kurang tambahan lan dekorasi.
                      2. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 20:45
                        +3
                        Victor, sampeyan (nuwun sewu) ora piyambak. Ora usah nesu. Kita kabeh rada pinter, sebagéyan frostbite
                        Aja pracaya marang aku.
                        Dipercaya dhewe. Sylph tuwuh saka tares eseman
                        Ora kabeh wong dadi saingan
                        kanthi hormat
                2. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 19 Oktober 2022 18:28
                  +2
                  soko padha dinuga kedaden ing Yunani kuna karo sawetara jinis kothak kertu suoro.
                  Hmmm...
                  Apa sampeyan mikir yen pecahan tembikar kanggo ostracism, kanthi jeneng sing ditulis awal, sengaja diwenehake menyang rabble Athena sadurunge prosedur kasebut diwiwiti?
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 18:42
                    +1
                    Anton! salam. Pancen, pecahan kanggo ostracism wis disiapake sadurunge, lan nyewa "mob" dituku ... ngguyu
                    Apa, nafik, sengaja ... Mesthi - pesenan.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 19 Oktober 2022 18:53
                      0
                      Inggih, apa banjur "kueschin" karo sing sampeyan nguripake kanggo Victor?
                      Hello Borisych!
                      1. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 19:23
                        +1
                        Iku ketoke kanggo kula sing ing jaman kuna motivasi luwih prasaja. Aku ngaku salah... ombenan eseman
                        Kabeh padha: cidra, kejahatan, dosa, perebutan kekuwatan, manipulasi ...
                        Lan ya, aku ora ngelingi inti saka masalah bandingku marang Victor .... Enlighten recourse
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 19:41
                        +1
                        Bebener demokrasi dirembug ing Roma lan Athena.
                  2. Liam
                    Liam 19 Oktober 2022 19:23
                    +1
                    Ing kana, sing dakeling-eling, kasunyatane ing pirang-pirang pecahan iki jeneng-jeneng ditulis nganggo tangan sing padha, sanajan ing teori wong-wong sing beda-beda kudu milih. metu kuesioner kaya iki)
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 19 Oktober 2022 19:34
                      +1
                      Isi pisang, "146 persen"?
                      Ngomong-ngomong, apa sampeyan milih ing pemilu kepungkur?
                      1. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 19:35
                        -1
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        milih

                        Alamiah
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 19:45
                        +2
                        ya wis. Aku bakal ninggalake pitakonan liyane, amarga padha dianggep ora sopan.
                      3. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 19:55
                        -1
                        Aku ora rentan kaya apa wae, aku meh milih ing kabeh pemilihan
                      4. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 20:03
                        +1
                        Iku ora masalah "ringan". Kasunyatane saiki ing Rusia pitakonan "kanggo sapa sing sampeyan pilih" dianggep minangka peringkat saru minangka pitakonan "pinten sampeyan entuk."
                      5. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 20:10
                        -1
                        Ing pemilihan Moldova, kanggo Sandu lan PAS)
                      6. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 20:17
                        +2
                        Jujur lan terus terang, matur nuwun!
                        Kancaku manggon ing Chisinau, dheweke ujar manawa sawise Sandu dadi kuwasa, kabeh dadi luwih elek.
                      7. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 20:34
                        -1
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        kabeh dadi luwih elek

                        Sapa sing peduli. Aku duwe pendapat sing ngelawan. Wong sing pantes lan presiden. Lan nglawan latar mburi pygmies korup sing ndhisiki dheweke, dheweke mung titan.
                      8. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 20:47
                        +2
                        Urip bakal nuduhake, Victor. Nalika sampeyan ngerti, aku komunikasi karo kanca-kanca ing macem-macem sisi barikade.
                      9. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 20:53
                        0
                        Mesthi wae, yen ora bisa ngatasi lan ora mbenerake pangarep-arep, kita bakal milih liyane. Kita ora milih raja utawa firaun sing urip kanggo awake dhewe, nanging mung pejabat sing dipilih kanthi pangkat dhuwur. 4 tahun. - lan matur nuwun kanggo kabeh, sampeyan gratis)
                      10. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 21:00
                        +1
                        Ora bakal ngrampungake lan ora bakal mbenerake pangarep-arep, kita bakal milih liyane.
                        Ngapunten, kanca, nanging Moldova, dudu Israel. Lan saiki, ora setengah kapindho abad pungkasan.
                      11. Liam
                        Liam 19 Oktober 2022 19:37
                        +1
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        isian

                        Ya ora isian, wong kasebut nyebutake jeneng boks lan dheweke nulis kanggo dheweke
                3. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 19 Oktober 2022 18:34
                  +3
                  ali ... klien padha disebut ilmiah
                  Miturut cara, ing St.
                  1. Liam
                    Liam 19 Oktober 2022 19:33
                    +2
                    Inggih, ing Roma kuna, saben patrician duwe cloaca kaya dhewe saka wong miskin lan semi-miskin kang panganan, padha menehi keplok ing acara umum, ngalahake saingan, agitated, etc.
                4. Kote Pane Kohanka
                  Kote Pane Kohanka 19 Oktober 2022 20:49
                  +4
                  Sapa sing bener-bener loman karo grub, dheweke ngerti banget ... dheweke diarani klien miturut ilmiah

                  Mbokmenawa kabeh padha - cartridges.
                  Ing bab plebs, ing pangertènku, dheweke ora duwe hak milih nalika Republik Romawi. Warga milih. Sing terakhir pancen ngerti sapa sing kudu dipilih.
                  Babagan Elada. Tradhisi sing terakhir ora jarang uga melu milih, kalebu ing pecahan lempung. Ngelingi kualifikasi kanggo mlebu ing Atena utawa Korintus, wong sing duwe kesempatan kanggo duwe katrampilan nulis diidini milih. Dadi aku ora mikir iki masalah nyata. Ora akeh peserta banal ing kampanye pemilihan (warga).
                  1. Liam
                    Liam 19 Oktober 2022 20:56
                    +1
                    Ing Yunani, babagan ostracism, kabeh wong melu ing kono
                    1. Kote Pane Kohanka
                      Kote Pane Kohanka 20 Oktober 2022 04:18
                      +3
                      Kutipan saka Liam
                      Ing Yunani, babagan ostracism, kabeh wong melu ing kono

                      Aku nemtokake - kabeh sing wis kewarganegaraan saka kawicaksanan. Yen babagan Athena, iki minangka 4 klompok warga miturut kualifikasi tartamtu kanthi tanggung jawab tartamtu.
                      Aku ora mikir yen "wajib ngladeni" minangka trierarki, kebijakan kasebut bisa milih warga sing buta huruf. Contone, sajrone Marathon, 10 hoplites (warga) melu lan jumlah budak wiwit ora ana. Ing sumber liyane, rasio malah luwih beda. Nganti 000 nganti 1.
          2. Kandel
            Kandel 19 Oktober 2022 14:05
            +2
            hi Alex... Apik banget! A cara buktiaken kanggo ewu taun. Malah sing menarik, akeh pemilih sing maca maca "fyer" iki. Temenan, para distributor "roti" nerangake marang para pemilih sing peduli karo dheweke kanthi lisan: "Pilih Cato Jr., saus iwak saka barang-barange yaiku paling apik ing Roma" ngguyu
            1. pemotong bolt
              pemotong bolt 19 Oktober 2022 18:19
              +2
              distributor "roti" diterangno kanggo pemilih
              Miturut sejarawan teknologi politik, kaya mangkene. Kanggo ngiyataken efek ya .
          3. depressant
            depressant 19 Oktober 2022 14:21
            +3
            Dheweke menehi piring panganan, ing sisih ngisor ditulis sapa sing bakal milih (sing mbayar kabeh iki) Ing piring foto kampanye pemilihan Catiline lan Cato Jr. .


            Woooot!
            Delengen, kabeh dalan tumuju Roma! Ing crita "The Way to Amalthea" dening Strugatskys, kasebut ing institusi kayata tavern cedhak kosmodrom Mirza-Charle, okroshka es sing apik banget disedhiyakake, sawise mangan, pengunjung nemokake logo perusahaan kasebut. diprodhuksi sajian iki ing ngisor piring.
            1. Aviator_
              Aviator_ 19 Oktober 2022 22:34
              +2
              mangan kang, manca ketemu ing ngisor piring logo perusahaan sing diprodhuksi sajian iki.
              Lan ing pinggir piring ana tulisan "mangan aku, ana kejutan ing ngisor"
              1. depressant
                depressant 19 Oktober 2022 22:37
                +1
                Lan ing pinggir piring ana tulisan "mangan aku, ana kejutan ing ngisor"

                apik ombenan hi ))))
        2. Korsar4
          Korsar4 19 Oktober 2022 13:44
          +4
          Nalika sampeyan ngrungokake ayat-ayat saka Cicero ing basa Latin, kanthi repulsion wektu iki, sampeyan dadi siap kanggo prestasi apa wae.
        3. Aviator_
          Aviator_ 19 Oktober 2022 22:31
          +2
          Saiki sampeyan uga bisa ngetrapake agitasi puisi. Contone, iki:
          Kanggo United Russia
          milih kaya mesias
          Bakal ana daging ing mangkuk sampeyan -
          ana ....... pisanan ing dhaftar.
          Lebokake pimpinan EP saiki menyang celah, apik kanggo kabeh wektu.
    4. ArchiPhil
      ArchiPhil 19 Oktober 2022 09:30
      +4
      Quote: depresi
      sing wali saka integritas bagean sajarah, Nikolai (utawa Vlad?), Sing wis bludgeoned ArchiPhil dina iki, ora vigilantly liwat sedition sandi ... Ha-ha ...

      Where? Kapan? Kanggo alasan apa?
      Quote: depresi
      Lelucon, jinis.

      Kaya, guyon. keprungu
      "Aku ora ngerti apa-apa!" (c) recourse
      1. depressant
        depressant 19 Oktober 2022 10:18
        +2
        Apike kancaku, lan sampeyan ngliwati topik kepungkur, aku lunga menyang endi wae, lan kanthi mripat elang aku weruh tamparan ing pasuryan)))
        1. depressant
          depressant 19 Oktober 2022 10:32
          +2
          Aku njaluk ngapura kanggo typo! Apik, apikan, apikan!)))
          1. ArchiPhil
            ArchiPhil 19 Oktober 2022 11:10
            +3
            Quote: depresi
            Apik, apikan, apikan!)))

            Ya, aku apikan. Nanging kepengin weruh. Apa iki * tamparan ing pasuryan * duwe koordinat? duka ngguyu
            1. depressant
              depressant 19 Oktober 2022 13:59
              +1
              Dijawab kanthi pribadi...
              Dadi, ing klambi, kanthi sirah sing disiram glepung (awu saka rokok ora cukup), aku mratobat kanthi umum lan tanpa pamrih njaluk welas asih. wassat )))
              Iku dudu Nikolay (utawa Vlad?), Iku Borisych!!!

              Sugeng rawuh, Sergey. Kanggo artikel Valery, dheweke mung nggawe kesalahan ing nomer kasebut. Lan supaya ora ngrembug rapat umum karo konser - mbok menawa kanggo pedunung wilayah anyar Rusia iku penting banget, sanajan IMHO durung wayahe.


              Nada kasebut katon ketat lan kadhemen, amarga sawetara alasan Nikolai (utawa Vlad kaya perampok?) muncul ing memoriku, lan aku tiba ing jaringan sel insidious - neuron otak. Iki carane ketidakadilan lair!
              Mercy - Aku njaluk!
              1. Kandel
                Kandel 19 Oktober 2022 14:58
                +3
                hi Sugeng Lyudmila! Sopo aku? Apa restraint dianggep minangka ora sopan?
                Sergey ngerti aku kanthi bener. Apa sing sampeyan deleng ing kana kanthi ketat?
                Ing kasus apa wae, aku njaluk ngapura amarga nyetel nada emosional (ora bisa ditampa). tresna
                - Kepriye panemune babagan kabijakan kepemimpinan negara?
                - Aku kanthi sarujuk!
                - Apa sampeyan ora duwe pendapat dhewe?
                - Mesthi duwe! Nanging aku ora setuju ...
                1. ArchiPhil
                  ArchiPhil 19 Oktober 2022 15:05
                  +2
                  Quote: Tebal
                  Kepriye panemune babagan kabijakan pimpinan negara?
                  - Aku kanthi sarujuk!
                  - Apa sampeyan ora duwe pendapat dhewe?
                  - Mesthi duwe! Nanging aku ora setuju ...

                  Ha, ha, ha, ha! / ngguyu ceria, dadi tanggane! /
                  Lyudmila Yakovlevna dadi banget, banget curiga. belay
                  Sugeng Borisych! hi
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 15:19
                    +3
                    hi Sugeng rawuh, Sergey. Dualisme rasional-emosional, minangka properti saka spesies ... Sayange kanggo mammoths, nanging ora ana sing bisa dipangan, lan sayuran ora tuwuh ing mangsa. wassat
                    Aku ora ngerti ngendi Lyudmila Yakovlevna ngumbara ing jembaré jaringan, nanging perantauan ing panelusuran informasi guncang kabeh cheerfulness kita dear rowange Ngartekno.
                    Iki kudu dilawan! sedulur ya
                    1. ArchiPhil
                      ArchiPhil 19 Oktober 2022 16:11
                      +3
                      Quote: Tebal
                      Aku ora ngerti ngendi Lyudmila Yakovlevna ngumbara ing jembaré jaringan, nanging perantauan ing panelusuran informasi guncang kabeh cheerfulness kita dear rowange Ngartekno.

                      Lyudmila Yakovlevna bakal ngatasi iki, aku percaya. Sampeyan mung kudu * sift * aliran informasi. Sing utama yaiku kurang * politik *. Aku ora bosen nulis babagan iki, nanging? recourse Ya, lan musim gugur iki ... efek taunan. ngguyu
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 16:22
                        +4
                        Ya, lan musim gugur iki ... efek taunan.
                        "Apa musim gugur? Iki minangka cabang,
                        Cabang sawn ing ngisor sikil.
                        Aku miwiti chainsaw lan mlaku liwat yard,
                        Autumn, aku lali ngombe pilku ... "
                      2. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 17:38
                        +3
                        Kutipan: ArchiPhil
                        Ora ngrungokake.

                        Apa sampeyan ngerti apa sing dijupuk? Lyudmila minangka komentator banget. Akeh sing bakal iri karo cathetane. Akurat, cerdas, kiasan lan emosional - makna sing dipadhetke ...
                        Banget angel .... Autumn-autumn. Musim gugur sing apik.
                        ....
                        Ora ngrungokake! Ha ha ping telu. Lyudmila luwih pinter tinimbang sampeyan lan aku. Wanita - asosiasi lan logika wesi.
                        Aja ndhudhuk ngguyu
                      3. ArchiPhil
                        ArchiPhil 19 Oktober 2022 18:13
                        +3
                        Quote: Tebal
                        Apa sampeyan ngerti apa sing dijupuk? Lyudmila minangka komentator banget.

                        Aku ngerti. Kepiye carane aku ngerti yen semangat politik saka penduduk biasa "umur kondisional rata-rata" ora bisa nyebabake kabecikan.
                      4. depressant
                        depressant 19 Oktober 2022 19:05
                        +1
                        Ya, lan musim gugur iki ... efek taunan.


                        Inggih, padha diganjar. loro-lorone.
                        Nalika ora kentekan niat tekan ndhuwur kemampuane, dadi ngguyu ceria kanthi gerakan tipis saka sistem kognitif, kang ciri iku, sistem, stabilitas. Mung gambar elek ing subcortex.
                      5. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 20:56
                        +2
                        Apik banget! Nanging aku ora bakal ngombe sing akeh sad
                      6. Aviator_
                        Aviator_ 19 Oktober 2022 22:38
                        +1
                        Nalika ora kentekan niat tekan ndhuwur kemampuane, dadi ngguyu ceria kanthi gerakan tipis saka sistem kognitif, kang ciri iku, sistem, stabilitas. Mung gambar elek ing subcortex.
                        Mulane sinekdoke jawaban kasebut muncul. Uga Strugatskys.
                2. depressant
                  depressant 19 Oktober 2022 18:46
                  +1
                  - Apa sampeyan ora duwe pendapat dhewe?
                  - Mesthi duwe! Nanging aku ora setuju ...

                  Andrei Borisovich! apik tenan! )))))))))
                  Aku pengin menehi saran babagan telegram sing ora kudu dituju, ing endi iki - apa sing ana ing ndhuwur. Banjur aku nyadari, ora kabeh wong sing penasaran banget kaya aku. wassat )))
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 19:12
                    +2
                    Sampeyan kudu njaga jarak. Sampeyan ora bisa ngukur kabeh ing awak dhewe ... Hmm ...
                    1. depressant
                      depressant 19 Oktober 2022 20:37
                      +1
                      Sampeyan ora bisa ngukur kabeh ing awak dhewe ... Hmm ...


                      "Aja pracaya kabeh bebener,
                      apa sing bakal dikandhakake marang kowe bab aku!” (c)
                      wassat )))
              2. ArchiPhil
                ArchiPhil 19 Oktober 2022 15:09
                +3
                Quote: depresi
                Nada kasebut katon ketat lan adhem,

                Kesalahan!
                Quote: depresi
                ketat Nikolai ngenalaken piyambak

                Iku apik yen dudu Nikolai the Wonderworker. Kanthi Nikolai kita / oh, arang banget dheweke wiwit muncul ing * Sejarah * / kita mesthi bakal setuju.
                Quote: depresi
                Mercy - Aku njaluk!

                Kanggo apa? Pancen ora ana kedadeyan. keprungu
                1. depressant
                  depressant 19 Oktober 2022 19:11
                  +1
                  Kanggo apa? Pancen ora ana kedadeyan.


                  Mulane aku njaluk. Aku njerit, nanging ora ana sing kedadeyan! Iki carane sampeyan goyangake Semesta kanthi pikiran sing ketat, nanging lintang-lintang ora padhang.
                  Ana rame, ora ana tumindak. Rega ala kanggo kesalahan sing apik.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 Oktober 2022 19:26
                    +1
                    Bola Schwarzschild nyerep energi.
                    1. depressant
                      depressant 19 Oktober 2022 20:29
                      +1
                      Luwih cedhak karo cakrawala acara
                      Nanging sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ing mburi dheweke ...

                      "Kita nyimpen kanggo dina udan -
                      lan ngenteni." (c)
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 20:35
                        +2
                        Luwih cedhak karo cakrawala acara
                        Nanging sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ing mburi dheweke ...

                        Sampeyan, Lyudmila Yakovlevna, aja maca Kurzweil. Sanajan aku menehi saran ...
                      2. depressant
                        depressant 19 Oktober 2022 22:30
                        +1
                        Sanajan aku menehi saran ...

                        Ala, sampeyan, Anton nangis
                        Aku meh ora bisa ndeleng kanthi mripat tengen. Lan, mbokmenawa, aku bakal pindhah menyang forum kurang lan kurang.
                        Lan sampeyan marang kula - bab Kutzweil.
                        Lan aja ngomong babagan dokter. Detasemen retina.
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 22:56
                        0
                        Ala, sampeyan, Anton
                        Bodho, sampeyan, Lyudmila Yakovlevna, luwih-luwih bodho banget.
                        Aku nawakake sampeyan masang lawang normal, kanthi biaya, rong taun kepungkur. Setahun kepungkur, aku nyaranake sampeyan menyang dokter mata ...
                        Lan dumadakan dina iki - detasemen retina ....
                      4. depressant
                        depressant 20 Oktober 2022 07:21
                        +2
                        Dadi ing ophthalmologist ana loro. Nikolai (utawa Vlad?) Ngajokaken kanggo nginstal lawang - sing siji bab.
                        Mungkasi nelpon jeneng - iku telu!
                        Aku dadi ora seneng.
                    2. Kandel
                      Kandel 19 Oktober 2022 21:09
                      +1
                      Ndhuwur lumahing "bolongan ireng" ana informasi luwih akeh tinimbang ing i-no eseman Biyen saiki Masa Depan...
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 21:17
                        0
                        Borisych, apa sampeyan yakin yen "bolongan ireng" ora mung minangka titik koleksi kanggo analisis babagan alam semesta kita.?
                      2. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 21:31
                        +1
                        Aku bisa guess akeh. Nanging piye wae aku ngadeg ing posisi ing baris kawruh lan asumsi. Iku akeh, ya ...
                        Langkah kanan, langkah kiri...
                        Pungkasane, aku nguwasani sekolah matematika. Lan ya, yen ana rumus, banjur ing urip nyata nduweni korespondensi fisik.
                        Mula, gampang kanggo aku kerja ing simpul antarmuka nggambar institut desain, sawise 5 taun ing "garis" ... Bocah-bocah wadon kita ora bisa mbayangake iki ...
                        Sampeyan katon - lan ... iku ora apik, mesthi, nanging ora siji superman tumpukan kuwi ing 20-150 m ndhuwur lemah ing sabuk soyo tambah.
                        Aku ora yakin apa-apa nganti aku wis rampung dhewe. aran
                        Silet Occam! Lawang kudu dibukak dhisik, banjur kita bakal ngerti, ratu ana, utawa uyahe tanggane wis entek ... keprungu
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 21:38
                        +1
                        Lawang kudu dibukak dhisik, banjur kita bakal ngerti, ratu ana, utawa uyahe tanggane wis entek ...
                        Iki minangka pitakonan saka kucing Schrödinger ...
                      4. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 21:52
                        +2
                        Dheweke isih mati, sanajan dheweke isih urip wassat
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 22:09
                        +1
                        "Dokter! Awake dhewe kalah!!!"
                  2. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 22:22
                    0
                    Apa angel sabar lan ngenteni tanggapan? Sampeyan nggawe rame wingi, Lan dina iki, ing dalan mulih saka toko ... Apa sampeyan kerep nguripake mata menyang zenith? Lan ana tandha
                    Lan kadhangkala adepts mbutuhake luwih akeh wektu lan pratandha ... ngguyu
              3. ArchiPhil
                ArchiPhil 19 Oktober 2022 15:14
                +3
                Quote: depresi
                lan aku ambruk menyang jaringan sel insidious - neuron otak. Iki carane ketidakadilan lair!


                Iki mbokmenawa cara kerja musim gugur Moscow sing insidious. ngguyu
                1. depressant
                  depressant 19 Oktober 2022 19:21
                  +1
                  Iki opo maneh!
                  Wis sampeyan ndeleng carane sawetara komentar ing ndhuwur insidious St. Petersburg Autumn kena pengaruh Anton?!?
                  Dheweke dadi lirik! Panjenenganipun ngandika ing ayat!
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 19 Oktober 2022 19:25
          +3
          Aku - tindak nang endi wae, lan karo mripat elang ngengkel weruh
          "Savannah kita apik banget saka mripat manuk !!!" (Saka)
          1. depressant
            depressant 19 Oktober 2022 20:33
            +1
            "Mung wis ilang keju, gagak
            Aku entuk kebebasan ngomong." (c)
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 19 Oktober 2022 20:39
              +2
              Kesimpulan: ora perlu ngomong maneh.
  5. Nefilim
    Nefilim 19 Oktober 2022 09:55
    +3
    Sajrone periode saka tengah abad kaping 140 SM nganti pungkasan abad kaping XNUMX Masehi, kira-kira XNUMX prastawa sajarah sing ana ing definisi "perang sipil" dumadi ing Roma Kuno, luwih-luwih, ing abad kaping XNUMX, kedadeyan kasebut meh terus-terusan. . Kayane penulis nemokake tambang emas lan nyedhiyakake topik kanggo artikel sajrone pirang-pirang taun.
    1. depressant
      depressant 19 Oktober 2022 10:29
      +2
      Banjur! )))
      Aku ora nyebut serigala kanggo apa-apa. Sing ngangkat Romulus lan Remus. Iku mung legenda sing dipercaya kaya halo ing sekitar kepala para pendiri Roma, nanging mung minangka klompok kejahatan sing diatur kulawarga. Elinga carane wong-wong iki ngremukake raja lokal ing sangisore wong-wong mau. Wiwit kuwi adat kasebut terus. Aku maca artikel lan weruh nemokake kuna efektif, sijine menyang sistem kabeh hubungan luwih. Mafia, kanthi tembung, perjuangan klan.
      1. Nefilim
        Nefilim 19 Oktober 2022 12:52
        +1
        Elinga carane wong-wong iki ngremukake raja lokal ing sangisore wong-wong mau.

        Dheweke ora ngremuk raja lokal. Wong-wong mau dibalèkaké dadi dhampar lan ditinggal dadi raja, lan mbangun kuthané dhéwé.
        1. depressant
          depressant 19 Oktober 2022 14:10
          0
          Kepiye carane? Lan aku njupuk legenda saka ngendi wae, yen dheweke nggawa dheweke menyang pesta ing omahe, lan ing wektu iku rombongan Romulus lan Rem teka menyang kraton menyang raja, lan mateni kabeh sedulure, para abdi lan setengah saka pasukan sing isih ana. njaga kraton. Lajêng sang prabu ingkang sowan dhatêng para wadyabala ingkang kalih, gampil dipun tumêkakên dening para sadhèrèk.
          Aku ngakoni yen aku maca Apocrypha.
          1. Nefilim
            Nefilim 19 Oktober 2022 14:15
            0
            Apocrypha - karya ing tema Kitab Suci, dikenali minangka unreliable lan ditolak dening pasamuwan. Ora ana hubungane karo topik sing dibahas. Mungkin sampeyan maksud sawetara sumber nyata, kayata "Sejarah Roma" dening Dionysius?
            1. depressant
              depressant 19 Oktober 2022 14:34
              +1
              Apa apokrifa, aku ngerti banget wassat )))
              Aku digunakake minangka lelucon (sepira surem donya iki! Bisa dingerteni).
              Nanging ora, iku dudu Dionysius. Iku regejegan sawetara ahli ing Internet, ngendi Romulus lan Remus padha rembugan. Sadurunge diskusi iki, aku duwe ide sing apik babagan dheweke, lan sawise - wong lanang isih padha. )))
              1. Nefilim
                Nefilim 19 Oktober 2022 14:38
                -1
                Iku regejegan sawetara connoisseurs ing Internet

                Ya, ing Internet umume, lan ing Runet khususe, "ahli" minangka sewelas. Malah miturut Shpakovsky, sing dihormati minangka nabi ing situs iki, paling ora 80 persen Runet minangka wong bodho.
                1. Nefilim
                  Nefilim 19 Oktober 2022 15:34
                  -1
                  Miturut cara, aku mikir penilaian Shpakovsky banget optimistis. Angka kasebut 99,9 persen luwih nyata.
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 17:01
                    +2
                    Yen sampeyan nggulung liwat "News", sampeyan ngerti ngguyu Ana sing ora nyukupi - wong anyar, utawa karyawan CIPSO, kanthi pengecualian sing langka. Assessment Shpakovsky ... Ora nemtokake ... Ana sawetara pinter, akeh licik, sawetara - mikir - rasionalis sing ngerti carane ngatur. Manajemen - ing dhewe "bisu" bab. Kadhangkala, amarga wedi, dibagi dadi 4 pilihan respon ....
                    Yen sampeyan kasengsem, sampeyan bisa nggulung Zlotnikov, nanging uga duwe rencana sing ora cedhak karo kasunyatan. Nanging ana nada umum kanggo analisis aran
                    1. Nefilim
                      Nefilim 19 Oktober 2022 19:00
                      -1
                      Ana salah siji cupet - wiwitan
                      , utawa wong tuwa sing ora nyukupi, mung ing jumlah 99 persen.
                      1. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 19:47
                        +2
                        Apa gelas setengah isi setengah kosong utawa setengah isi? Aja ngapusi awak dhewe. gampang kenek 0,01 isih bodho
                      2. Nefilim
                        Nefilim 19 Oktober 2022 19:51
                        -1
                        Temenan, sampeyan luwih ngerti apa persentasi sampeyan dadi kagungane, Aku ora weruh alesan kanggo tantangan pilihan.
                      3. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 20:38
                        +1
                        ya wis! Aku mung Genius, adoh saka mangu! wassat ngguyu sedulur
                        Yen sampeyan nganggep awake dhewe bosen, mula sampeyan salah - bosen yaiku aku ... apik ombenan
                      4. Nefilim
                        Nefilim 19 Oktober 2022 21:00
                        -1
                        iki aku...


                        Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
                      5. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 21:16
                        +1
                        Aku nggambar, ngethok, ngukir kanthi cara sing beda ... Lan ing endi wae aku, jejakku. Apa iku ala? Dheweke nindakake akeh perkara sing apik, sayang banget yen dheweke bisa nindakake luwih akeh, nanging ora kedadeyan.
                      6. Nefilim
                        Nefilim 19 Oktober 2022 21:33
                        0
                        Kita ora guyon -
                        Kita manggon ing Bumi.
                        Dheweke digebug nganggo wesi, dikumbah nganggo getih.
                        Lan apa kita arep lunga?
                        Kaya suket tanpa tilas
                        Lan dadi bledug?
                      7. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 21:50
                        +2
                        Nggawe omah, nglairake anak lanang, nandur wit? Dheweke ora bakal lali marang awake dhewe, wong liya ora bakal ngapura! ngguyu
                      8. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 Oktober 2022 22:24
                        +2
                        Ora lucu, Borisych. Wong iku perang. Lan, ing tangan liyane.
                        Lan dheweke ora bakal ngapura awake dhewe. Lan liyane ora bakal lali.
                      9. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 22:58
                        +1
                        Ora tembungku. Aku appreciate Kawicaksanan saka pengalaman, ora kasunyatan sing saben wong seneng, utamané ora kasunyatan sing kapinteran nginep ing wayah wengi nang endi wae, nanging pengalaman?! Dadi apa? Ora saben diploma bakal ngomong babagan pungkasan siklus universitas ... Saiki aku kadang mikir: apa aku nindakake perkara sing bener nalika mbangun obyek ing wilayah kasebut, utawa luwih becik njagong ing arsip ing kantor?
                      10. Korsar4
                        Korsar4 21 Oktober 2022 13:41
                        0
                        Dheweke mung beda dalan. Lan ora ana gunane nggoleki bedane. Minangka bocah, aku maca frasa saka dongeng oriental: "Aja nyesel apa sing wis ditindakake." Aku seneng banget karo dheweke.
    2. Kandel
      Kandel 19 Oktober 2022 22:40
      +1
      Apa iku ala? yen aku kecanthol (lan kecanthol ing njaga) kanggo siklus Preobrazhensky, Aku mung 1686 kanggo 1705, paling sawetara rolas siklus. Dadi, Valery andhap asor lan laconic. Inggih, "ALGA"!
  6. Seal
    Seal 19 Oktober 2022 12:00
    0
    Dongeng sing ayu, nanging ora ana buktine. Teng mriki
    Kote pane Kokhanka (Vladislav) nawakake sampeyan
    "ngeduk jero"

    Sayange dheweke ora nemtokake apa sing ditawakake sampeyan kanggo digali. Dadi apa sing sampeyan "digali" kanthi pribadi? Utawa apa sampeyan tumindak miturut cara sing diterangake dening Anatole France ing novel "Penguin Island" ???
    Apa sampeyan wis ndudhuk paling ora siji dokumen asli ing jaman sing sampeyan tulis, sing wis teka ing jaman materialisme sejarah ing asline?
    1. lisikat2
      lisikat2 19 Oktober 2022 15:49
      +3
      "ing asli" Sampeyan kudu teken pribadi: MARK ANTONIA?.
      Aku cukup wareg karo Tacitus utawa Pliny. Dheweke nulis babagan acara sing dheweke weruh dhewe, krungu saka peserta, sanajan acara kasebut kedadeyan, 89-100 taun sadurunge. Iku luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo ngerti inti.
      Miturut cara, pitakonan kanggo Valery: kang saka sejarawan ing wektu iku luwih Nilai?
    2. Kandel
      Kandel 21 Oktober 2022 14:00
      0
      Bezrolitno ... Aku muter - Aku ora urip sing kaping, Lan ya, sudut pandang saka Pencipta game, Ubisoft, ora bisa pas karo mine. Senadyan upayane patut diajeni.
  7. pelaut senior
    pelaut senior 19 Oktober 2022 12:47
    +3
    Sextus - kaya "nem" ... apa bocah-bocah liyane ora bisa urip?
    1. Nefilim
      Nefilim 19 Oktober 2022 13:49
      +1
      Sextus minangka praenomen Romawi klasik. Anak sing nomer enem, banjur sing lair ing sasi enem. Ing kasus iki, kemungkinan sing terakhir, amarga Sextus Pompeius Magnus Pius minangka anak nomer telu saka pernikahané Gnaeus Pompeius Magnus kaping telu.
      1. Kandel
        Kandel 19 Oktober 2022 14:40
        +2
        hi Saka kabeh anak Pompey Agung, mung telu sing bisa slamet saka garwane EMNIP katelu ... Putri saka plebeian Scaevola, Mucia Tertius ... Lan Gnei Pompey duwe 5 garwa ...
        1. Nefilim
          Nefilim 19 Oktober 2022 15:29
          0
          Saka kabeh anak saka Great Pompey, mung telung slamet saka garwa katelu EMNIP

          Lan dheweke ora duwe anak saka garwa liyane, kajaba bayi durung wayahe, sing umure sawetara dina, saka garwane kaping papat (sing mati nalika nglairake). Anane putri tartamtu, sing diomongake Settipani, dadi masalah sing bisa didebat.
          1. Kandel
            Kandel 19 Oktober 2022 15:41
            +2
            hi Suetonius nyritakake babagan dalan urip Pompeii Magna..."Urip saka Kaisar rolas
            (De vita Caesarum)"
            ...
            Utawa sampeyan ngomong babagan wong liya?
            1. Nefilim
              Nefilim 19 Oktober 2022 15:48
              0
              Utawa sampeyan ngomong babagan wong liya?

              Ora, ora bab liyane, bab Great Pomp. Bener, Suetonius ing hubungan karo biografi ora malah sumber secondary.
              1. Kandel
                Kandel 19 Oktober 2022 16:09
                +3
                Kepiye babagan sumber primer? Little wis mudhun saka sumber pisanan - asli. Kajaba Skema arah dalan Romawi, banjur amarga digawe ing watu ... ngguyu ombenan
                Ninggalake ... Apa jenis info ana, kita nggunakake iki. Kadhangkala sumber nglengkapi saben liyane, kadhangkala padha mbantah.
                Tujuane isih cilik banget, ora ketemu. Kabeh bisa digunakake kanggo nggawé ulang gambar jaman kuna.
                Malah sensus para biarawan ing Abad Pertengahan, sanajan ora peduli apa sing kudu ditransfer menyang parchment anyar, tinimbang gulungan bosok ...
                Kanggo nyegerake masyarakat saka rembugan kita, mesthi ana paedahe. Lan kanggo "search for truth" nggunakake nol eseman
                1. Nefilim
                  Nefilim 19 Oktober 2022 18:50
                  0
                  Ya, miturut minus, wong-wong padha seneng. Sanajan aku ragu manawa wong sing diuripake maneh duwe ide babagan inti masalah kasebut.
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Oktober 2022 19:50
                    +1
                    Dadi gampang kanggo ngumpulake informasi babagan masalah kasebut. Akeh, nanging ora kabeh, mesthi.
                    Ikhlas.
                    1. Nefilim
                      Nefilim 19 Oktober 2022 19:57
                      -1
                      Paradoxically, senadyan kasunyatan sing dina iki, yen dikarepake, sampeyan bisa ngakses meh kabeh informasi tanpa ninggalake omah, akèh-akèhé categorically ora pengin "scrape". Utawa ora bisa.
                      1. Kandel
                        Kandel 19 Oktober 2022 20:24
                        0
                        Kutipan saka Nephilim
                        mayoritas "scrape" categorically ora pengin. Utawa ora bisa.

                        Ora ana tembung. Mung ora kasengsem. Iwan sing ora ngelingi kekerabatan ....
  8. Sower
    Sower 19 Oktober 2022 14:36
    +2
    Informatif! Matur nuwun.. Urip wong mbuwang munggah lan mudhun.
    1. lisikat2
      lisikat2 19 Oktober 2022 16:30
      0
      "cah wadon rejeki, angin" (c)
  9. faterdom
    faterdom 19 Oktober 2022 15:06
    +2
    Ing kene ana pribadine. Gedhe-gedhe.
    Lan saiki ... Macrop, Scholz, tilase ... sawetara jinis dredge ... Ugh!
  10. astra wild2
    astra wild2 19 Oktober 2022 15:13
    +3
    Valery, kanca-kanca Sugeng siang.
    Donya ora diatur kanthi adil: wingi "Sejarah" kosong lan aku istirahat gedhe, nanging dina iki kosok balene. Aku wis suwe maca lan saiki aku nulis.
    Apa sampeyan mikir: cangkeme 3 + apa aku gampang dipangan?
    Iku tansah njupuk wektu dawa.
    1. lisikat2
      lisikat2 19 Oktober 2022 16:06
      +2
      Kaping pisanan, ora 3, nanging 2 cangkeme: putri lan aku: kita bakal ngatur mantu sampeyan kanggo kerja, lan aku bakal njupuk ing wayah sore. Aku bakal narik sejarah.
      Kapindho: "bebane dhewe ora narik"
  11. lisikat2
    lisikat2 19 Oktober 2022 15:32
    +1
    sugeng siang sedaya.
    Valery, jujur, aku ora ngerti topik iki, nanging aku ora pengin katon kaya ngguyu. Aku seneng dadi paling sethitik ing "topik", nalika aku ing "topik" aku bisa mirsani lan evaluasi sing bener.
  12. lisikat2
    lisikat2 19 Oktober 2022 16:22
    +1
    "pati inglorious" Valery, ing kene dadi pitakonan filosofis: yen wis menang, mesthi wis ing "halo kamulyan" ing kasus apa wae.
    "Sejarah ditulis dening pemenang"
  13. Seal
    Seal 19 Oktober 2022 21:59
    -1
    Kutipan saka lisikat2
    "ing asli" Sampeyan kudu teken pribadi: MARK ANTONIA?.
    Aku cukup wareg karo Tacitus utawa Pliny.
    Ing asas, mesthi, aku pengin ndeleng paling ora tembung sing ditulis dening paling ora siji saka "Yunani kuna" utawa "Romawi kuna" ing asli.нike. Tembung sing ditulis dening tangane sing diarani "Mark Antony" (utawa sing diarani "Antoni") pancen cocog karo aku. Nanging sampeyan ora kasengsem lan ora Matter kanggo sampeyan. Dadi, kepiye sampeyan kepenak karo Tacitus utawa Pliny? Nuwun sewu, mangga mangsuli pitakon prasaja: "Apa tulisan tangan paling ora siji saka wong-wong mau dikenal manungsa"?
    Lan luwih penting. Versi sejarah ora bisa digawe mung adhedhasar sumber sejarah naratif. Supaya wong-wong sing mikir bisa nampa versi sejarah, perlu informasi sing diklumpukake dening pangripta versi sejarah saka sumber narasi paling sethithik didhukung dening sumber sejarah dokumenter. Lan prinsip iki wis dikenal kanggo dangu. Aku ora nemokake sing anyar ing kene.
    Paradigma positivis ing studi sumber paling konsisten dikembangake ing karya Sh.-V. Langlois lan C. Segnobos "Introduction to the Study of History" (1898), sing adhedhasar kursus ceramah sing diwenehake ing Sorbonne ing taun ajaran 1896/97. Sh.-V. Langlois (1863-1929) - sejarawan abad pertengahan, profesor ing Sorbonne, nduwèni diploma saka National School of Charters, direktur Arsip Nasional (1912-1929), anggota (wiwit 1917), banjur presiden (wiwit 1925) saka Akademi prasasti lan belles-lettres. C. Segnobos (1854-1942) - profesor ing Sorbonne (1890), miwiti kegiatan riset kanthi sinau babagan sejarah kuno lan abad tengahan, banjur khusus ing sajarah modern, penulis karya "Sejarah Politik Eropa Modern" (1897) .
    "Introduction to Study of History" diwiwiti kanthi rumus sing suwe saya suwe dadi aphorism:
    Sejarah ditulis miturut dokumen. Dokumen minangka jejak sing ditinggalake saka pikiran lan tumindake wong sing biyen urip <…>. Saben pikiran lan tumindak sing ora ninggal jejak langsung utawa ora langsung, utawa jejak sing katon wis ilang, mesthi ilang ing sejarah, kaya-kaya ora tau ana <…>. Ora ana sing bisa ngganti dokumen: ora ana, ora ana sejarah
  14. Seal
    Seal 19 Oktober 2022 22:07
    -2
    Kutipan saka Nephilim
    Paradoxically, senadyan kasunyatan sing dina iki, yen dikarepake, sampeyan bisa ngakses meh kabeh informasi tanpa ninggalake omah, akèh-akèhé categorically ora pengin "scrape". Utawa ora bisa.

    Ing kene aku salah sijine. Inggih, aku ora bisa ngikis siji sumber sajarah dokumenter ing ngendi wae sing ditinggalake saka aliran dokumen negara sing diarani "Republik Romawi Kuno" utawa "Kakaisaran Romawi Kuno" (uga "republik utawa kekaisaran kuno) liyane. bisa scrape bebarengan lan mbokmenawa soko scraped bebarengan, dadi apik minangka kanggo menehi link ngendi sampeyan bisa ndeleng dekrit, pesenan utawa document administratif liyane sing wis teka mudhun kanggo kaping materialism sajarah paling sawetara konsul Romawi kuna, raja, tribun , caesar, Agustus, September, Oktober, etc. Inggih, utawa Mungkin sampeyan scraped bebarengan ing paling siji Protokol saka ing paling siji patemon Senat Romawi Kuno (utawa Areopagus Yunani Kuno) Inggih, ing paling soko, nanging mung dokumen. Sawise kabeh, aku percaya yen "Kakaisaran Romawi Kuno" isih dudu geng Old Man Angel lan tanpa njaga manajemen dokumen negara ora bisa ana.
    1. Kandel
      Kandel 19 Oktober 2022 23:19
      +1
      Ninggalake pangarep-arep. Ora akeh bukti perang sipil iki ...
    2. Kandel
      Kandel 19 Oktober 2022 23:47
      +1
      Kutipan saka Seal
      "Kakaisaran Romawi Kuno" isih dudu geng Malaikat Tua lan ora bisa ana tanpa tumindak manajemen dokumen negara. Wis ngono?

      Dadi! nanging transisi saka "republik" menyang "kekaisaran" njupuk sawetara wektu. Ana kekacauan. Ayo ndeleng apa sing bakal dituduhake Valery lan pitutur marang kita
  15. Seal
    Seal 20 Oktober 2022 08:08
    -2
    Quote: Tebal
    Ayo ndeleng apa sing bakal dituduhake Valery lan pitutur marang kita
    Iku bakal luwih apik kanggo nuduhake. Lan ...... ayo ngomong sing bener, kabeh wong bisa "nyritakake".