Review militèr

Sekutu kanggo kerak roti. Ing statement Presiden Rahman

173
Sekutu kanggo kerak roti. Ing statement Presiden Rahman

Kakehan, para pamimpin negara-negara Asia Tengah wiwit ngelingi "masa lalu Soviet sing elek", ing ngendi republik kasebut minangka vassal saka USSR, sing wis menarik dhewe, lan ing wektu sing padha aktif nuntut investasi lan pitulungan anyar. saka Rusia ing macem-macem lapangan. Aku ora duwe gambar. Ing tangan siji, kita merdika lan "kanthi kumis dhewe", kita bisa nindakake apa wae sing dikarepake, lan ing sisih liya, "kirim tong jeruk", kaya sing ditulis dening karakter sastra sing misuwur.


Kita wong sing apikan. Kita mbantu akeh wong, sing asring nyebabake rasa nesu ing antarane bagean saka masyarakat kita. Kita malah ora ngelingi serangan anti-Rusia dening para pamimpin negara-negara sing kita bantu. Apa sampeyan bisa nindakake, tambah lara. "Tangan sing nyusoni" kita wis "dicokot" supaya aku rumangsa yen tangan wis ilang sensasi. Kita dicokot, lan kita isih ngarep-arep supaya sing biter ngerti maksud kita sing apik.

Jujur, Presiden Republik Tajikistan, "pendiri perdamaian lan persatuan nasional - Pemimpin Bangsa", meksa aku ngelingi topik sensitif iki, aku ngutip Konstitusi Republik Tajikistan, Emomali Rahmon. Luwih tepate, tembung kasebut diucapake ing KTT Rusia-Asia Tengah.

Lan mati liyane 11 wong lanang kita ing papan latihan ing wilayah Belgorod. Media kanthi kuat ngindhari pitakon sapa wong-wong bajingan iki, "warga salah sawijining negara CIS". Ing kene wis cetha yen wong-wong mau bisa didakwa njalari kebencian etnis. Lan wong-wong sing sesuk utawa sesuk bakal dikubur dening sanak-sedulur lan kanca-kanca, sing mati ing perang ora tekan perang, apa ora bakal disalahake? "Padha sepi, padha ndedonga kabeh wektu ...". Apa Presiden Rahmon pengin ngomong apa-apa babagan dheweke?

Sepi, nanging nalika sinyal teka, sawetara SMS utawa telpon, tanpa mangu-mangu, sijine mudhun comrades saka bedhil mesin. Thanks kanggo instruktur lan komando kanggo dikirim menyang neraka sakcepete. Bisa uga luwih saka 200. Mangkene apa sing ditulis dening blogger anti-Rusia lan "anti-Zelensky" Shariy babagan iki:

"Dheweke teka ing kantor registrasi lan pendaftaran militer, dheweke kandha, "Kita pengin nglindhungi Tanah Air, tulung." Padha diwenehi gaman, dikirim menyang unit, padha ana patang dina, banjur padha miwiti njupuk kabeh wong ing posisi tembak. Dheweke nembak 28 wong, petugas sing murub, penembak jitu - mateni wong-wong mau.

Carane wong Soviet ditindhes Tajiks


Aku tau lelungan menyang Dushanbe kaping pirang-pirang. Luwih trep kanggo pindhah menyang Moskow saka Termez utawa saka lapangan terbang Kakaity. Salah siji mabur menyang Tashkent, utawa 250 kilometer menyang ibukutha Tajik SSR lan penerbangan langsung menyang ibukutha USSR.

Banjur aku ora mbedakake antarane desa lan kutha Uzbek lan Tajik. Ya, padha ora beda. Wong-wong sing padha campuran saka macem-macem bangsa. Tajik, Uzbek, Crimean lan Kazan Tatar, Rusia, Ukrainia ... Kabeh padha ing ngendi wae ing USSR. Sawah katun sing padha, pabrik katun sing padha ... Nanging kanthi spesifik oriental, mesthine.

Lan dumadakan ternyata kabeh sing dakdeleng kanthi mripatku dhewe iku goroh. Miturut "pendiri perdamaian lan persatuan nasional", mesthine. USSR, ternyata, "ora ngormati" Tajikistan, lan mulane republik kasebut meh ora berkembang. Iki minangka sebab ambruk Uni Soviet! USSR global "ora ngajeni" ...

Lan kita, ing pangertèn Rusia, uga ora ngormati Tajikistan. Lan iki sing nyebabake akeh "squabbling" antarane negara-negara Asia Tengah sing saiki merdika. Ora mung bubar ing negara iki, Rusia diusir ing macem-macem cara, nganti paten pinaten, ora mung numpes sembarang nyebut pengaruh Rusia, ing pangertèn ditambahi, bangsa ing pembangunan negara iki.

Rahmon dina iki nuduh kita mung kasengsem ing gas lan lenga. Yaiku, kita nandur modal ing industri kasebut, ora nggatekake liyane. Sampeyan ndeleng, kita ora kasengsem ing kasugihan liyane saka negarane. Ngerti manawa Rusia kudu nggawe macem-macem ekonomi Tajikistan, amarga nalika kita "ora ngajeni" negara iki.

Iku bisa dingerteni. Dadi, ing cara, ternyata, kaya ing paling saka tilas republik Soviet, Tajiks wis lali carane mbangun. Wiwit taun 1991, ora ana sing dibangun sing bisa dibandhingake karo periode Soviet. Kabeh padha "Soviet" HPPs, 19 Unit, dening cara. Kabeh padha TadAZ (pabrik aluminium), Nanging, ganti jeneng State Unitary Enterprise "Tajik Aluminium Company" (TALCO).

Sampeyan uga bisa nyritakake babagan pabrik pertambangan lan peleburan ing Leninobad, babagan perusahaan liyane ing industri kimia, metalurgi, lan mesin. Babagan industri cahya lan panganan. Babagan Leninobad-30, saiki dikenal minangka Chkalovsk, aku ora bakal nulis. Industri nuklir, sawise kabeh. Ya, babagan pabrik tenun karpet sing padha ing Dushanbe lan Kairakum, pungkasane.

Ora ana wong ing Rusia sing ora bakal krungu keluhan saka mantan Balts Soviet, Ukrainians, Moldovans, Georgians, Armenians, Kazakhs lan liya-liyane sing Rusia invests sethitik dhuwit, lan mulane kekacoan ing republik iki berkembang. Kita isih kudu sabar lan mangan kabeh wong. Yen ora, padha bakal miwiti nglereni saben liyane.

Lan sampeyan wiwit ngerti lan dumadakan sampeyan ndeleng manawa republik-republik kasebut ing USSR mesthi nampa luwih akeh tinimbang RSFSR. Rusia nyoba mesthekake yen standar urip ing pinggiran cocog karo standar urip ing sisih tengah negara. Dheweke meksa wilayah dhewe supaya pinggiran urip luwih apik.

Wong Tajik sing "ora sopan", utamane, babagan investasi modal per kapita, mung nomer loro tinimbang Balt sing ora kurang "apes"! Yagene, aku kepengin weruh, luwih akeh republik sing ditampa ing USSR, luwih akeh njerit babagan pendhudhukan lan rampokan negara sawise entuk kamardikan?

Iku aneh yen "Pimpinan Bangsa", sadurunge nuduh Rusia sawetara intrik marang Tajikistan, ora keganggu kanggo mbandhingaké struktur ekonomi ing wektu kamardikan lan sak "mrentah fateful". Malah tanpa "mikroskop" kabeh wis jelas.

USSR: 40% ing industri, 45% ing tetanèn, 15% ing konstruksi lan perdagangan. Dina iki: 18,5% - industri, 31,9% - tetanèn, 35,4% - sektor layanan, perdagangan, aktivitas financial lan intermediary, 14,2% - transportasi lan komunikasi. Apa ora koloni?

Spekulasi babagan sejarah


Aja mikir yen Presiden Rahmon mung siji-sijine. Mung wae, presiden Tajik kasebut kanthi terang-terangan mratelakake posisine sawetara pimpinan negara-negara Asia Tengah, sing asring katon ing statement lan malah tumindak. Dheweke mung ngomong atas jenenge sawetara, ora luwih.

Iku misale jek kula sing iki minangka unsur blackmail didhelikake Moscow. Kita butuh investasi, butuh dhuwit, yen ora, kita bakal "ninggalake" menyang sekutu liyane. Kita wis weruh carane iki bisa kelakon. Pilihan saka negara iki ora gedhe, nanging iku.

Rusia, sing ngidinke kabeh trik sekutu, China, sing bakal banget pragmatis "nyedhot" sumber daya saka negara lan ninggalake nalika bumi dadi ara-ara samun, Turki, kang mung bakal subjugate elit politik lan agama kanggo dhewe lan praktis nyuda kamardikan negara-negara kasebut. Ana uga Amerika Serikat, nanging iki minangka varian saka Ukraina, lan para pamimpin negara ngerti iki.

Sadurungé, nalika kahanan internasional luwih tenang, ora ana aggravation saka hubungan antarane Amerika Serikat, Eropah, Rusia lan China, negara iki maneuvered sampurna antarane Rusia lan China. Ing wektu sing padha, dheweke nampa sawetara pilihan saka Amerika Serikat lan Turki kanthi pangarep-arep kesetiaan.

Dina iki AS lan Eropa sibuk karo kahanan ing Ukraina. Minangka Rusia. Kayane mung China lan Turki sing isih ana. Nanging kahanan ekonomi ing negara iki cukup angel. Utamané ing Turki. China nggoleki cara kanggo ngatasi masalah Taiwan. "Miring" ing sisih loro tegese nyebabake rasa ora seneng wong liya.

Lan nalika iku padha eling critane. Babagan "komunitas sajarah anyar" wong, babagan "komunitas sajarah Rusia lan negara liya sing dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia." Panjelasan sing gampang dicerna kanggo Kulon lan China. Kita mung sacara historis, tradisional, mental lan piye wae kepeksa ndhukung Rusia.

Saingan kita diwenehi dongeng babagan komunitas sejarah, lan kita kudu nambah investasi! Lan iki "Timur iku prakara peteng"? Tanpa lungguh ing ngendi wae, "mangan iwak"? Kanggo nampa investasi, ninggalake kanggo saingan Rusia kesempatan kanggo "njupuk" piyambak, lan ing wektu sing padha ngreksa kedaulatan lan kamardikan privasi manca. Menapa malih, ora menehi depositors sembarang njamin kasetyan! Ah, ya, tukang ngapusi.

Sayange, dina iki, nalika saben negara ngrampungake masalah dhewe, posisi kaya ngono mesthi kalah. Tetep adoh ora bakal bisa. Lan dadi "pedhet sing nyenengake ngisep rong guwa-garba" uga. Sampeyan kudu milih sisih sing negara bakal gabung, sampeyan kudu milih masa depan sampeyan. Blackmail ing politik larang banget. Nanging politisi modern luwih seneng ngurus awake dhewe lan kepentingane tinimbang karo wong sing dipimpin ...

Lan sekutu?.. Ing kene pitakonan ditanggulangi kanthi gampang. Yen menang politik, militer, ekonomi, ideologis, sekutu bakal teka. Lan yen kita kalah ... Sampeyan ora bisa njaluk allies nyata karo tepuk ing sirah lan handouts. Mung negara sing kuwat lan merdika sing pantes dadi sekutu.
Pengarang:
173 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 20 Oktober 2022 11:11
    + 57
    Kita kudu miwiti kanthi kasunyatan manawa saiki ora ana sing duwe utang marang sapa wae ...
    Mlayu menyang sisih, iku kabeh.
    Kita pengin kerja sama, kanggo sekutu, tegese kita mbangun hubungan kanthi cara anyar, kanthi istilah sing saling migunani ... ONLY THIS.
    1. bingo
      bingo 20 Oktober 2022 11:18
      + 25
      Persis. Ora mungkin kanggo mbangun hubungan ing jaman kepungkur, apa maneh yen "kita bakal mlebu SCO utawa CSTO - nanging sampeyan duwe utang marang kita!" Ora, sampeyan utang kita. Utawa ora ana sing duwe utang marang sapa wae, kita mbangun bebarengan, saka saben miturut kemampuane, lan saben wong miturut karyane, nandur modal dhuwit - aja ngaku rubel.
      1. Greg Miller
        Greg Miller 20 Oktober 2022 11:38
        + 26
        Kutipan saka bingo
        Persis. Ora mungkin kanggo mbangun hubungan ing jaman kepungkur, apa maneh yen "kita bakal mlebu SCO utawa CSTO - nanging sampeyan duwe utang marang kita!" Ora, sampeyan utang kita. Utawa ora ana sing duwe utang marang sapa wae, kita mbangun bebarengan, saka saben miturut kemampuane, lan saben wong miturut karyane, nandur modal dhuwit - aja ngaku rubel.

        Kabeh luwih gampang. Ideologi eksistensi negara apa wae sing muncul minangka akibat saka ambruk USSR mung bisa dadi anti-Sovietisme lan Russophobia. Ora ana ideologi liya sing bisa mbenerake anane republik merdika iki. Dadi, Rusia ora bisa duwe sekutu ing papan pasca-Soviet, kajaba siji - Ossetia Kidul, sing ngimpi gabung karo Rusia. Kabeh wong liya mung butuh Rusia minangka sponsor kamardikan.
        Dene tumindake Rahmon sing ora sopan, saiki wis dadi jaran greyhound amarga dheweke weruh kelemahane Rusia ing konflik Ukraina.
        1. nikolaevskiy78
          nikolaevskiy78 20 Oktober 2022 18:29
          +1
          Rahmon ora kurang ajar, amarga Kamentrian Luar Negeri ora nindakake apa-apa ing latar mburi 200 pengungsi ing pertengahan September, nalika Grads lan mortir nyerang kutha-kutha. Sanadyan Kementerian Luar Negeri, utawa sapa wae karo kita. Babagan kasunyatan "mobilisasi Muscovites", ketoke, kita uga bakal meneng. Ora rampung kaya ngono. Mesthine ana kabijakan sing jelas, ora ana sing ambigu. Narik tenaga kerja, mbayar, kita pengin luwih akeh - paling ora nuduhake apa sing dikarepake. Rembugan. Tampilake perspektif. Kepriye maneh yen urip karo tanggane, nanging padha tanggane lan ora bakal ana liyane. Ukraina ora cukup kanggo kita, ing ngendi dheweke nggawe setengah masalah karo ambiguitas - dheweke menehi panganan para elit, lan ing wektu kasebut Amerika Serikat njupuk wong menyang alas nasional. Lan saiki, sawise omong kosong Medvedchuk, njaluk munggah negara ageng bantuan metu. Ya. Tulungi aku, sampeyan ngaco kabeh ing kono, wong-wong padha nyekel dhuwit kanggo komplotan goblok marang rencana lan dhuwit sampeyan, dibagi dhuwit, lan saiki, wong Rusia, tangi. Lan saiki, nalika kabeh aib iki muncul - Rahmon sing disalahake, Lisa Truss, Johnson, Biden lan Osama bin Laden. Ing wolung sasi kita bakal ngirim Surovikin kanggo sampeyan ing wangun simulacrum Zhukov. Sirkuit.
          Kanthi tangan tengen, jenderal maca pituduh, lan kanthi tangan liyane nulis kontrak. Lan ing Asia Tengah, ketoke, wong wuta - ora weruh apa-apa.
          1. kaping
            kaping 21 Oktober 2022 06:24
            + 13
            Apa wong-wong Tajik sing kerja kanggo kita lan ngirim dhuwit bali menyang tanah air iku investasi ing Tajikistan? Utawa Rahmon pengin investasi liyane.. Apa dheweke menehi awake dhewe, kajaba wong Tajik loro iki sing nembak wong? Mungkin dheweke ngukum wong tuwane makhluk kasebut?
            1. nikolaevskiy78
              nikolaevskiy78 21 Oktober 2022 09:42
              -11
              1) Ora, iki dudu investasi. Iki minangka pembayaran kanggo layanan sing diwenehake. Pembayaran impor.
              2) i.e. kajawi penjahat kalih punika, menapa Tajikistan boten mènèhi malih bab kerjasama negari?
              3) Yen padha Rusia, sampeyan uga bakal takon apa bakal ngukum wong tuwane?
              1. kaping
                kaping 21 Oktober 2022 13:50
                +4
                Ora, iki dudu investasi. Iki minangka pembayaran kanggo layanan sing diwenehake. Pembayaran impor.

                Kayane wektune kanggo ninggalake "impor" iki kanggo, umpamane, wong Vietnam (umpamane) sing ora njaluk bantuan ...
                Sing. kajawi penjahat kalih punika, menapa Tajikistan boten mènèhi malih bab kerjasama negari?

                Apa maneh sing diparingake marang kita, kajaba nyoba njagong kaya reruntuhan ing kursi loro?
                Lan yen wong Rusia, sampeyan uga bakal takon, apa sampeyan bakal ngukum wong tuwa?

                Iki ditindakake ing negara-negara Islam, lan ora ing negara-negara sekuler, kaya negara kita.
              2. Adler77
                Adler77 21 Oktober 2022 13:56
                +5
                Kita ora butuh karyawan sampeyan. Iki ala kanggo kita. Saliyane loro iki, ana ewu liyane potensial pembunuh lan rudo pekso padha.
                Yen loro iki lokal, padha bakal wis dikunjara kanggo urip, paling.
              3. Hort
                Hort 24 Oktober 2022 10:54
                0
                ) Lan yen wong Rusia, sampeyan uga bakal takon, apa sampeyan bakal ngukum wong tuwa?
                Cukup manipulasi kasebut. Kasunyatan yen kita wis cukup saka ghouls kita ing babagan angkara ora ateges kita uga ngenteni sing diimpor ing kene kanthi tangan terbuka.
            2. Minus
              Minus 21 Oktober 2022 12:51
              +9
              Saliyane wong loro iki, apa sing diparingake? Atusan ewu liyane ing Rusia. Nambah angkara lan nyingkirake pakaryan Rusia!
          2. Yarik
            Yarik 21 Oktober 2022 10:01
            +5
            Aku setuju 110% !!! Nalika pin_dos urip maneh banderlogs lan rabble Nazi liyane ing Ukraina lan Baltik, pour milyar dolar menyang wong-wong mau, elite embezzling kita nglampahi Welasan kaping luwih dolar kanggo yacht, klub bal-balan, etc.
          3. Horus
            Horus 21 Oktober 2022 10:03
            +7
            Apa kasunyatan mobilisasi Muscovite sing sampeyan critakake? Apa sampeyan bisa menehi pencerahan?
            1. nikolaevskiy78
              nikolaevskiy78 21 Oktober 2022 10:49
              -3
              Ora, aku ora bakal menehi pencerahan. Artikel kasebut ditujokake kanggo nambah masalah, sing wis cukup. Nyalurake emosi tanpa menehi apa-apa.
              1. Horus
                Horus 21 Oktober 2022 10:59
                +6
                Inggih, sampeyan ora perlu nulis babagan apa sing ora bisa diterangake, yen ora, sampeyan mbengkongake intrik. Dina kapisan mobilisasi mung ana 400 wong ing siji kantor pendaftaran lan pendaftaran militer, ana 4 dinas pendaftaran lan pendaftaran militer ing kabupaten, banjur dietung jumlah kabupaten, ditambah akeh sukarelawan. Dadi aja lali
                1. Seal
                  Seal 21 Oktober 2022 11:56
                  +1
                  Kutipan saka Horus
                  ing distrik kasebut ana 4 kantor pendaftaran lan pendaftaran militer,
                  Ora mesthi kanthi cara kasebut. 4 komisariat militèr mung duwé rong distrik (SAO lan SWAD). Ing limang kabupaten ana 3 komisariat militèr saben (CAO, SVAO, VAO, SEAD, ZAO). Lan ing Distrik Administratif Kidul lan Distrik Administratif Lor-Kulon ana 2 kantor registrasi lan pendaftaran militer.
                  1. Horus
                    Horus 21 Oktober 2022 22:04
                    +1
                    Zelenograd lan TINAO, lan ana macem-macem registrasi militèr lan kantor enlistment ing distrik, aku nulis babagan Distrik Administratif Kidul-Kulon. Kathah tiyang ingkang sami nglumpuk saking Moskow, manawi taksih pêrlu mangkat, tamtu kathah ingkang ngungsi, nanging botên sagêd kacariyosakên cacahipun tiyang Moskow, awit botên wontên tiyang Moskow, botên wontên ing pundi-pundi. asli saka sawetara wilayah.
            2. Mishaca72
              Mishaca72 21 Oktober 2022 17:40
              0
              Aku njaluk ngapura yen sampeyan melu diskusi. Nanging aku pengin ngomong sawetara tembung babagan demobilisasi Moskow. Nalika pisanan padha ngomong, aku ora percaya. Lan dheweke ngomong babagan kasunyatan manawa dheweke ora demobilisasi lokal, nanging ngunjungi para pekerja keras saka wilayah kasebut. Nanging durung suwe, ana wong sing kerja ing Moskow ngandhani manawa buruh sing teka saka wilayah liya dicopot saka brigade kasebut.
              1. Horus
                Horus 21 Oktober 2022 21:59
                0
                Non-residents ditanggepi dening sukarelawan, iki dudu fitur Moskow, nanging ing saindenging negara kaya ngono. Masalah kewarganegaraan lagi dirampungake ing kana, aku ngerti yen dheweke bakal teka, nanging ora akeh. Sawijining buruh saka wilayah liya diajukake ing daftar menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer dening majikan, mula dheweke nampa panggilan.
        2. Mantan prajurit
          Mantan prajurit 22 Oktober 2022 10:45
          0
          Kabeh luwih gampang. Ideologi eksistensi negara apa wae sing muncul minangka akibat saka ambruk USSR mung bisa dadi anti-Sovietisme lan Russophobia.

          Umume wong ing 99% bisa nyawiji "nglawan" soko, tinimbang "kanggo" soko. Mula, pimpinan negara sing mentas kabentuk luwih dhisik nggoleki mungsuh supaya bisa nyawijikake rakyate kanthi rasa sengit marang dheweke. Dheweke ora duwe cara liya kanggo tetep kuwasa. Yen Rusia ninggalake Tajikistan kanthi lengkap, pimpinan lan rombongan bakal nemokake mungsuh anyar, lan bakal dadi salah sawijining tanggane.
      2. Tatiana
        Tatiana 20 Oktober 2022 11:47
        -13
        Run-up saka bangsa saka USSR ing kwartal nasional wis historis glethakaken mudhun dening Bolsheviks ing sesuai karo teori K. Marx bab kang disebut. "internasionalisme proletar" ing pitakonan nasional, sing ngemot kesalahan metafisika saka sudut pandang CORRESPONDENCE menyang metode materialis dialektik.
        Kanggo ngomong sing klasik m / l. lan Bolsheviks ora ngerti apa-apa bab iki - banjur aku ora bakal pracaya. Kabeh ditindakake kanthi sadar lan kanthi niat kanggo nyengkuyung kepentingan Barat. Yaiku.

        Ing m/l. teori, ana kasalahan metafisika dhasar sing komunis ora pengin ngakeni. Yaiku.
        Klasik m/l. nuding metu sing ch. pitakonan saka mbangun negara sembarang pitakonan saka daya, lan pitakonan iki wis mesthi wis mutusaké saka posisi kelas. Nanging, ing wektu sing padha kanthi metodologis, kudu dimangerteni yen pembagian masyarakat dadi kelas eksploitatif lan eksploitasi mung minangka karakter ABSTRAK, KONDISIONAL. Iki tegese kabeh wong nyata urip ing masyarakat preduli saka warga negara, umur, jenis kelamin, lsp, KONDISI dibagi dadi rong klompok gedhe mung kanthi dhasar sing wis ditemtokake, yaiku gegayutan karo sarana produksi sosial lan lemah. Kabeh fitur mbedakake liyane ora dijupuk menyang akun.
        Abstraksi iki ditindakake kanthi cara sing padha karo konsep "titik materi" sing dikenalake ing mekanika. Ing wektu sing padha, nalika awak fisik nyata kondisional (kanthi persetujuan) abstrak menyang konsep "titik materi", banjur kabeh sifat awak fisik nyata iki, mung massa lan posisi pusat gravitasi ing. papan dijupuk menyang akun, lan dimensi awak, etc. ora dijupuk menyang akun.
        Ing m/l. teori kondisional, divisi abstrak masyarakat dadi kelas eksploitatif lan eksploitasi wis bisa kanggo ngenalaken menyang kesadaran umum konsep kayata "PROLETARIAN INTERNASIONALISME". Ing panliten iki kanthi klasik masalah nasional ing negara sosialis ing m / l. teori wis rampung.
        Nanging, cara dialektik dhewe nyaranake watesan metafisik saka sinau masyarakat kuwi. Ing materialisme dialektis, ana prinsip sing mutlak saben SINGLE ana hubungane karo SINGLE liyane minangka. dialektika ngelawan yen mung amarga SINGLE iku soko sing ana kapisah saka saben liyane. Lan miturut hukum persatuan lan perjuangan opposites konflik bisa uga ana ing antarane.. Prinsip lan hukum dialektika-materialisme iki ngluwihi ora mung ing sesambetan antarane individu, nanging lan hubungan antarane kabeh bangsa, bangsa.
        Mulane, nalika nampilake inti masalah nasional, marisi kabeh prestasi teori Marxis-Leninis, kita mesthi bakal ngluwihi wates m / l sing digawe dening klasik. teori wates ilmiah ing bidang sinau hukum pembangunan sosial.
        TOTAL. Yen kita ngomong yen Ch. bab mbangun negara-va apa wae yaiku masalah kekuwatan, banjur gegayutan karo konstruksi multinasional. negara-va utama nat. pitakonan saka mbangun sembarang multinasional. state-va minangka pitakonan - "Kewarganegaraan apa sing dadi pimpinan negara multinasional iki? Utawa wakil saka kewarganegaraan apa sing didominasi kuwasa lan struktur negara administratif?
        Iki minangka cikal bakal munculé pitakonan Rusia ing negara kita, sing asalé saka wektu sing disebut. Agung. Okt. sosialis revolusi lan pambentukan USSR. Yaiku.

        Bareng karo Vel. Okt. sosial revolusi lan divisi administratif dening Bolsheviks saka Soviet Rusia ing basis saka sing disebut. nasionalitas "tituler" ing Rusia lan uga ana kudeta nasionalis geopolitik. Yaiku.
        Menapa malih, manawi rumiyin rumiyin rumiyin dikembangaken minangka negara ingkang rumiyin rumiyin RUSSIA, ingkang njagi bangsa sanes wonten ing pangayomanipun, ngupados pangayoman lan dhukungan, minangka asil saka divisi administratif saka wilayah Rusia dening Bolsheviks miturut nat. mlebu sawise Vel. Okt. sosialis. revolusi, negara wong Rusia ora ana - Rusia dadi negara MINORITIES NATIONAL.
        Lan mung saiki Putin, Kadyrov nyoba ndandani. Nanging, para pamimpin tilas republik Soviet nasional sing bubar pengin tetep nganggep republik kasebut minangka "negara ibu" nasional sing ana hubungane karo Rusia lan Rusia sing dadi donor.
        1. Tatiana
          Tatiana 20 Oktober 2022 12:29
          -11
          Presiden Republik Tajikistan, "pendiri perdamaian lan persatuan nasional - Pemimpin Bangsa", meksa aku ngelingi topik sensitif iki, aku ngutip Konstitusi Republik Tajikistan, Emomali Rahmon. <...>
          Présidhèn Tajik kanthi terang-terangan mratelakaken posisi sapérangan pamimpin negara-negara Asia Tengah, ingkang asring katingal ing pratelan lan malah tumindak. Dheweke mung ngomong atas jenenge sawetara, ora luwih.
          Ora ana sing nggumunake. Iki minangka eructation petty-bourgeois saka wakil saka mantan republik Soviet nasional, ditempelake ing kawicaksanan Bolsheviks saka awal saka daya Soviet ing Rusia. Yaiku.

          Pangembangan SOVIET Rusia, negara sosialis pisanan ing donya, nduweni karakter loro - kontradiktif.
          Ing tangan siji, wong Rusia, sing pracaya ing idea komunis saka Bolsheviks-Leninists, lan, minangka bearer saka mentalitas kedaulatan, ing kabeh ngarep saka construction sosial tenan nggawe sosialisme ing framework saka kabèh negara. kabeh Motherland multinasional sing. Nyatane, dheweke ora duwe apa-apa liyane. Nanging ing wektu sing padha, ing sisih liya, ing tilas pinggiran nasional tsarist, ing ngendi hubungan feodal isih didominasi lan ora ana proletariat nasional SENDIRI, borjuasi nasional cilik lan mantan penguasa feodal lokal nampa kekuwatan saka Bolshevik-Leninists lan ing kontrol. Industri nasional wis dibangun dening tangan wong Rusia lan Rusia-speaking. Ing wektu sing padha, kabeh sing bener digawe nasional sajrone taun-taun kekuwatan Soviet ing pinggiran nasional tsarist sing wis mundur - republik nasional - mung partai nasional lokal lan birokrasi Soviet, uga para intelektual kreatif nasional sing nglayani (sosial). ilmuwan, sastrawan, seniman, lsp). Birokrasi partai nasional lan intelijensia Soviet iki kanthi objektif nahan mentalitas borjuis-feodal nasional ora mung ing hubungane karo wong-wong sing kerja dhewe, nanging uga ana hubungane karo wong Rusia sing, miturut pendapate, teka kanggo "meluk" nganti wektu sing disebut "pemikiran anyar" Gorbachev.

          TOTAL. Masalah nasional ing Uni Soviet ora mung ana wiwit wiwitan kekuwatan Soviet, nanging uga nduweni karakter kelas nasional-BOURGEOIS ing hubungane karo wong Rusia.
          Counter-bourgeois kudeta ing USSR 1991 - relatif kanggo 1917 - mung ing umum wungu ing USSR saka ngisor menyang lumahing deformasi nasional-borjuis sing wis kedaden sak construction saka sosialisme ing Rusia.kang Kepemimpinan Soviet nyoba ora kanggo umum.
        2. Stas157
          Stas157 20 Oktober 2022 12:35
          + 12
          Kutipan: Tatyana
          Run-up saka bangsa USSR ing kwartal nasional sajarah didegaké déning Bolsheviks

          Lan carane ora! Kanthi kapitalis, komunis sing disalahake kabeh!

          Nanging ayo ngomong babagan basa Hamburg sing garing - ing ngisore para kapitalis. Lan komunis mung tuwuh wilayah. Liyane saka wong ala.
          1. Tatiana
            Tatiana 20 Oktober 2022 13:04
            -5
            Ing 1917-22, Bolsheviks ngumpulake Rusia, nanging ing wangun PROLETARIAN PERVERTED, njabut, ing dikarepake categorical saka Lenin piyambak, ètnis Rusia saka daya minangka negara mbentuk wong Rusia ing sih saka sing disebut. warga negara "tituler" ing pinggiran kraton!
            Stalin nglawan divisi administratif-wilayah Rusia Soviet miturut sing diarani. tandha kewarganegaraan "titular". Stalin, nglawan Lenin, mung ndhukung otonomi nasional budaya - lan ora liya.

            Prinsip "INTERNASIONALISME PROLETAR" kanthi mangkono dilanggar dening Lenin. Lan proletar Rusia dadi kanggo chauvinis minoritas nasional wong kelas loro.

            Saka kene kabeh Russophobia saiki lan saiki ana ing wilayah tilas SSR kanthi historis.

            1. Tatiana
              Tatiana 20 Oktober 2022 13:34
              +1
              Kutipan: Stas157
              komunis mung tuwuh wilayah. Liyane saka wong ala.

              Ayo dadi kanggo sampeyan kanggo smear kabeh kabeh komunis ing massa - sembarang - karo siji cat putih!
              Lan saka ngendi para revisionis borjuis lan degenerasi ing CPSU9b) lan CPSU teka saka?! Apa sampeyan mikir padha tiba saka langit?
              Bisa ngerteni hubungan sebab akibat dialektis (internal), lan ora mung sing katon saka njaba ing permukaan!

              Filsafat M/l kudu disinaoni ora dening juru artikel ing buku referensi filosofis, nanging kanthi maca sumber primer dhewe - kanthi maca karya klasik m/l dhewe. Mung banjur bakal ana ing paling sawetara pangertèn ing manajemen masyarakat lan negara. Yen ora, iku ora kawruh, nanging agama - iman wuta ing komunisme.

              1. Alex92
                Alex92 21 Oktober 2022 09:26
                0
                Awit kita ngomong babagan sumber utama: sampeyan wis maca Trotsky? Kanggo mesthekake yen dheweke ndeleng kahanan saka kabeh pihak, supaya bisa ngomong) Iki aku kanggo sapa lan apa Stalin ing 1917-1922. apa pendapat sampeyan nglawan pendapat Lenin? Dheweke mratelakake panemume mung amarga dheweke dadi kepala panitia babagan kewarganegaraan, ing ngendi Lenin dhewe ngangkat dheweke
                1. Tatiana
                  Tatiana 21 Oktober 2022 10:25
                  -4
                  Aku duwe koleksi karya Trotsky ing perpustakaan omahku. Lan, ing mratelakake panemume, ana nang endi wae koleksi karya Bukharin lan Rykov.
                  Trotsky ora ngematake aku kanthi teoritis.
                  Mriksa gagasan Marxis-Leninis kanggo kesesuaian konstruksi teori komunis karo metode dialektika-materialisme nuduhake inklusi metafisik ing teori M/L minangka kesalahan metodologis kasar saka sudut pandang metode dialektika-materialisme (diamat) minangka asil. saka panyimpangan manipulatif saka klasik m / l saka diamat. Dheweke ngapusi proletariat. A setengah bebener uga goroh ing umum.
                  Mung wae kesalahan SHAMEY sing digawe dening klasik M / L lan kabeh filsuf Soviet-komunis-marxis-lenins liyane saka dekade kepungkur sing dizombi dening Bolsheviks - malah periode burem mata ordo 1,5 abad kepungkur mundur. !

                  Umumé, ing uripku, aku ora nate nemoni profesor sing bisa ngetrapake metode dialektis-materialis (diamat) kanggo ngrampungake masalah politik. Malah iku gnigtnrnsgo kanggo wong-wong mau. Dheweke mung bisa nindakake transfusi dogmatis saka postulat klasik saka ember kosong menyang ember kosong.
                  Sauntara iku, kanthi bantuan diamat, bisa nambah rumus matematika saka hukum fisika, sing nyatane minangka model matematika fenomena alam.
                  Aku khusus nyinaoni cara kerjane metode materialis dialektik ing ilmu alam. Makarya kanthi kuat kanggo panemuan ilmiah anyar! Miturut cara, Lenin nyebutake kemungkinan diamat kanggo panemuan ilmiah ing ilmu alam ing karyane "Materialisme lan Empirio-Kritik".

                  Sampeyan seneng Trotsky, nanging aku nganggep dheweke minangka nauionalist Yahudi-Russophobe-globalist lan mungsuh Rusia.
                  1. Alex92
                    Alex92 21 Oktober 2022 15:43
                    0
                    Sampeyan ora fokus ing kono. Ya, aku ora ngerti setengah tembung ing kosakata sampeyan, nanging aku KELING yen ana guru filsafat ing sawijining universitas ngomong karo kita nganggo basa kaya ngono) Ora watu ing kebon sampeyan, mung kabeh demagogies filosofis iki ora ana apa-apa. kanggo nindakake tumindak nyata sing kudu ditindakake ing bidang politik lan ekonomi nalika ngatur negara, ideologi mung minangka alat, lan sampeyan nganggep minangka pungkasan dhewe chtol ... Mesthi padha ngapusi, apa ana ideologi sing becik. ? Mesthi ana "asumsi" nalika pemerintah ngomong karo rakyat. Lan aku ora bakal ngomong yen aku seneng karo Trotsky, aku mung mikir yen aku bisa dadi pimpinan sing pantes ing jamanku, tinimbang Stalin, nanging kepiye kedadeyan, luwih apik utawa luwih elek, sampeyan ora bakal ngerti.
                  2. Siluet
                    Siluet 21 Oktober 2022 17:03
                    0
                    Kutipan: Tatyana
                    Sampeyan seneng Trotsky, nanging aku nganggep dheweke minangka nauionalist Yahudi-Russophobe-globalist lan mungsuh Rusia.

                    Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen Lenin padha? Kaya sing dikandhakake, rong sepatu bot iku sepasang. Siji makili kapentingan wong Yahudi ing Amerika Serikat, liyane - Eropah.
                    Yen Stalin nglawan struktur nasional Lenin saka USSR (Rusia), banjur kenapa dheweke ora mbenerake kesalahane Lenin nalika masa pemerintahane?
                    1. Tatiana
                      Tatiana 21 Oktober 2022 22:12
                      0
                      Quote: Siluet
                      Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen Lenin padha? Kaya sing dikandhakake, rong sepatu bot iku sepasang. Siji makili kapentingan wong Yahudi ing Amerika Serikat, liyane - Eropah.
                      Bener dimangerteni!
                      Quote: Siluet
                      Yen Stalin nglawan struktur nasional Lenin saka USSR (Rusia), banjur kenapa dheweke ora mbenerake kesalahane Lenin nalika masa pemerintahane?
                      Amarga mung ing taun 1937 Stalin bisa nyingkirake negara kasebut saka lobi politik Zionis lan pro-Kulon ing kekuwatan USSR. Lan banjur WWII wis diwiwiti.
                      Trotsky diusir saka negara kasebut, nanging dheweke terus kerja ing luar negeri nglawan Rusia Soviet. Dipungkasi karo es pick ing sirahe.
                      Lan kapindho, Stalin babar pisan ora mrentah dhewe, negara iki dikuwasani bebarengan saka ndhuwur, lan Stalin isih dadi minoritas.
                      Lan ing taun 1953, "Khrushchevites" saka Stalin mung "dibuwang" saka wong urip lan banjur mbatalake tanggung jawab KRIMINAL saka anggota PARTY sing dikenalake ing Stalin amarga kegagalan lan sabotase ing karya ing posisi tanggung jawab ing negara kasebut.
                      Dadi motivasi kanggo mbusak Stalin saka revisionis "komunis" Khrushchev ketok banget.

                      Ing cara iki. Periode Stalinis saka taun 1967-38 nganti 1953, taun mbangun sosialisme, rampung karo kekuwatan Khrushchev. Bagian saka periode Stalinis minangka PEMIMPIN rakyat tiba ing Perang Donya II / WWII, persiapan kanggo perang lan periode pasca perang pemugaran negara lan nggawe negara-negara kamp sosialis saka karusakan.
                      Kajaba iku. Stalin nyiapake kudeta partai ing negara kasebut kanggo nransfer kekuwatan total saka birokrat partai kanthi demokratis menyang kabeh wong, lan ninggalake anggota partai mung minangka komponen ideologis, sing ora dikarepake para birokrat partai.
                      PEMIMPIN rakyat Stalin wis dadi luwih mbebayani kanggo para birokrat partai lan ora dibutuhake babar pisan. Ing Kawa saka preparation saka reformasi ing negara, Stalin sukses banget lan pas wektune kanggo Khrushchevites lan "mati"!
                    2. Tatiana
                      Tatiana 21 Oktober 2022 22:43
                      0
                      Stalin ora setuju karo Trotsky lan Lenin sing penting. Thanks kanggo posisi Stalin, USSR ngalahake Nazi Jerman ing taun 1945. Lan revisionisme conciliatory saka Trotskyist Khrushchev didhelikake karo Kulon mimpin USSR kanggo disintegration ing 1991.

              2. Maxim G
                Maxim G 22 Oktober 2022 02:45
                0
                Sampeyan ngapusi blatantly.

                "
                Ing kahanan kaya mengkono, iku banget alam sing "kabebasan kanggo mbatalake saka Uni", kang kita mbenerake dhéwé, bakal dadi kertas kosong, ora bisa kanggo nglindhungi wong manca Rusia saka invasi saka wong Russian bener, a chauvinis Russian Great, ing intine, scoundrel lan rapist, kang birokrat Rusia khas. Ora ana sangsi manawa persentase buruh Soviet lan Soviet sing ora pati penting bakal tenggelam ing segara sampah Rusia sing chauvinistic kaya lalat ing susu. "

                Iki sing diomongake Lenin ing karya iki.




                Artikel kasebut umume ngomong babagan liya, babagan aparat negara sing diwarisake saka tsarist Rusia kanthi arbitrariness.

                Artikel dening V.I. Lenin "Ing pitakonan nasionalitas utawa" otonomi.

                30 декабря 1922 г.
                Arsip Sejarah Sosio-Politik Negara Rusia
                F. 2. Op. 1. D. 24054. L. 1–3.
                Skripsi. Tèks ketik, disunting déning V.I. Lenin.




                30 декабря 1922 г.

                Ing pitakonan saka kewarganegaraan utawa "otonomisasi"

                Iku misale jek aku nemen kanggo nyalahke sadurunge buruh Rusia kanggo ora intervening energetically lan cukup cetha ing pitakonan kondhang otonomi, resmi disebut, misale jek, pitakonan saka Uni republik sosialis Soviet.

                Ing mangsa panas nalika pitakonan iki muncul, aku lara, banjur, ing musim gugur, aku duwe pangarep-arep sing gedhe banget kanggo pemulihan lan plenum Oktober lan Desember bakal menehi kesempatan kanggo campur tangan ing perkara iki. Nanging, sauntara iku, plenum Oktober (ing pitakonan iki) utawa plenum Desember ora kasil, lan kanthi mangkono pitakonan kasebut meh rampung.

                Aku mung duwe wektu kanggo ngobrol karo Comrade. Dzerzhinsky, sing teka saka Kaukasus lan ngandhani carane masalah iki ana ing Georgia. Aku uga bisa ngganti sawetara tembung karo Comrade. Zinoviev lan nyatakake marang dheweke keprihatinan babagan masalah iki. Saka apa Comrade. Dzerzhinsky, sing dadi kepala komisi sing dikirim dening Komite Pusat kanggo "neliti" kedadean Georgia, aku mung bisa nanggung rasa was-was sing paling gedhe. Yen teka ing titik sing Ordzhonikidze bisa pindhah adoh banget kanggo nggunakake panganiaya fisik, minangka Comrade marang kula bab. Dzerzhinsky, sampeyan bisa mbayangno apa rawa sing kita lewati. Ketoke, kabeh gagasan "otonomisasi" iki pancen salah lan ora tepat wektu.

                Dheweke ujar manawa kesatuan aparat dibutuhake. Nanging saka endi jaminan kasebut? Apa ora saka aparat Rusia sing padha, sing, kaya sing wis dakkandhakake ing salah sawijining masalah buku harianku sadurunge, dipinjam saka tsarisme lan mung rada smeared karo jagad Soviet.

                Mesthine, kita kudu ngenteni kanthi langkah iki nganti kita bisa ujar manawa kita njamin aparat kita dhewe. Lan saiki kita kudu, ing kabeh kalbu, ngomong ngelawan, sing kita nelpon apparatus kita, kang ing kasunyatan isih rampung asing kanggo kita lan minangka borjuis lan tsarist hodgepodge, kang bisa remade ing limang taun tanpa bantuan saka liyane. negara lan kanthi predominance "pendhudhukan" militer lan ora ana cara kanggo nglawan keluwen.

                Ing kahanan kaya mengkono, iku banget alam sing "kabebasan kanggo mbatalake saka Uni", kang kita mbenerake dhéwé, bakal dadi kertas kosong, ora bisa kanggo nglindhungi wong manca Rusia saka invasi saka wong Russian bener, a chauvinis Russian Great, ing intine, scoundrel lan rapist, kang birokrat Rusia khas. Ora ana sangsi manawa persentase buruh Soviet lan Soviet sing ora pati penting bakal tenggelam ing segara sampah Rusia sing chauvinistic kaya lalat ing susu.

                Padha ngomong ing nimbali saka langkah iki wis diparengake commissariats wong langsung related kanggo psikologi nasional, pendidikan nasional. Nanging ing kene ana pitakonan, apa bisa kanggo nemtokake commissariat wong-wong iki kanthi lengkap, lan pitakonan kapindho, apa kita wis njupuk langkah-langkah kanthi ati-ati kanggo nglindhungi wong manca saka omong kosong sing sejatine Rusia? Aku mikir yen kita ora nindakake langkah kasebut, sanajan kita bisa lan kudu nindakake.

                Aku mikir sing cepet-cepet lan passion administratif saka Stalin, uga bitterness marang "sosial-nasionalisme" kondhang, main peran fatal ing kene. Anger biasane main peran paling awon ing politik.

                Aku uga wedi yen Com. Dzerzhinsky, sing lelungan menyang Kaukasus kanggo neliti kasus "kejahatan" saka "sosial-nasionalis" iki, mbédakaké dhéwé ing kene, mung kanthi swasana ati Rusia sing bener (dikenal yen wong manca Russified tansah overdo ing syarat-syarat saestu. swasana ati Russian) lan sing impartiality saka kabeh Komisi cukup ditondoi "serangan" Ordzhonikidze. Aku sing ora provokasi, malah moyoki bisa mbecikake iki serangan Russian, lan sing Comrade. Dzerzhinsky ora bisa dibatalake guilty amarga njupuk serangan iki entheng.

                Ordzhonikidze minangka kekuwatan ing hubungane karo kabeh warga liyane ing Kaukasus. Ordzhonikidze ora duwe hak kanggo irritability sing diarani lan Dzerzhinsky. Ordzhonikidze, ing nalisir, iki kapekso kanggo nindakake karo restraint kang ora warga biasa kapekso kanggo nindakake, lan malah liyane sing dipuntudhuh saka "politik" angkara. Nanging ing intine, Social-Nationals padha warga dipuntudhuh saka angkara politik, lan kabeh kahanan saka tuduhan iki mung bisa kualifikasi wong ing cara iki.

                Ing kene ana pitakonan dhasar sing penting: kepiye ngerti internasionalisme?

                Lenin

                30. XII. 22 y.

                Direkam dening M.V.
                1. Tatiana
                  Tatiana 22 Oktober 2022 13:01
                  0
                  Praktisi Kabinet, Politikus, diilhami dening visi dhewe babagan pikiran khayalan saka revolusioner, nanging nyatane mungsuh masyarakat, kanggo nggayuh kakuwatan saka ambisi, egois, tujuan sing dhuwur, dheweke bisa nulis apa wae sing dikarepake lan apa sing dikarepake, nalika ngapusi kesadaran saka sedulur-sedulur sing dikarepake - mung saiki urip mesthi nggawe koreksi dhewe. .
                  Mulane, ing masalah nasionalitas iki kanthi ideologi Lenin babagan dugaan eksistensi ing Rusia saka absoluteness chauvinism Rusia ing antarane wong Rusia saka ndhuwur nganti ngisor lan, ing wektu sing padha, Lenin mutlak non-pangenalan saka eksistensi chauvinism antarane. minoritas nasional ing laku, supaya nganggo, ing baris saka lemah sak perjuangan ing lemah , lan ora saka jendhela saka kantor, Ordzhinikidze, utamané, uga ora setuju, lan Stalin, malah Dzerzhinsky, sabotage radikalisme Russophobic Lenin. karo wong, nalika, contone, pitakonan ngangap "kamardikan" saka Rusia kanggo Georgia padha - lan sabenere "kamardikan" padha Georgian nasional-chauvinists saka "pro-Bolshevik" persuasion karo pembantaian lengkap tumindak marang populasi Rusia lokal! Kabeh kaya ing Ukroreikh saiki!
                  Lenin, minangka Russophobe lan Marxis, cetha banget ing Rusia ing hubungane karo wong Rusia! Dheweke tumindak miturut pranatan saka Russophobe K. Marx lan demokrasi sosial Russophobic Barat klasik babagan isi Kulon sing padha. ing basis sing mesthine "Minoritas nasional ora duwe utang apa-apa marang wong Rusia, lan wong Rusia duwe utang kabeh marang minoritas nasional"!
                  Prinsip sing padha karo LENINISM ing pitakonan nasional ditindakake, kaya sing ditindakake, dening "komunis"-Leninists lan agen pengaruh asing, Sekretaris Jenderal USSR M. Gorbachev, sing pribadi ngandika metu kanggo ambruk saka Pakta Warsawa, marang sosialisme lan sistem komunis ing umum, lan ing laku kanggo ambruk USSR dhewe,
                  Lan rencana ambruk sistem sosialis lan USSR iki minangka salinan sajarah lengkap tumindak Lenin ing taun 1917-1922 kanggo Barat ing sisih ora komunis asli, nanging demokrat sosial, renegade lan pro-Kulon. revisionis borjuis M. Gorbachev. Yaiku.
                  Yen pseudo-komunis lan Westerner Lenin, kanggo teka menyang daya dhewe, preduli saka sapa wae, karo kaputusan cepet-cepet "ing kalenko" - dirilis Finlandia saka Rusia, banjur pro-Kulon "Humpbacked" Sekretaris Jenderal saka Komite Sentral CPSU Mikhail Gorbachev mbebasake GDR lan telung SSR Baltik menyang Kulon.
                  Ing cara sing padha, ing taun 1995, modern pseudo-komunis-Russophobes ngandika ing gaya Leninis kanggo legitimization saka rezim Dudayev, Chechen Russophobia lan pamisahan saka Dudayev Ichkeria saka Rusia. nalika ora gelem ngakoni anané pembantaian wong Rusia ing kana, terus ana pitakonan Rusia wiwit taun 1917 ing negara kita.

                  Lan sampeyan, Maxim, sing ketoke nganggep awake dhewe minangka Leninis, uga ngomong karo wong-wong mau - karo wong-wong Rusia lan Russophists sing dismembered - ing wektu sing padha!
                  Karya-karya Lenin kudu diwaca kanthi wicaksana - supaya bisa diucapake, supaya bisa maca kanthi metodologis kanthi bener, kanggo mangerteni makna ing antarane garis - apa sing bener-bener ditulis kanthi rahasia dening penulis lan apa sing ndadékaké ing negara kasebut.
                  1. Maxim G
                    Maxim G 22 Oktober 2022 13:04
                    0
                    Apa sampeyan ngomong babagan goroh sampeyan? Babagan kutipan Lenin?
                    1. Tatiana
                      Tatiana 22 Oktober 2022 13:32
                      +1
                      Aku wis mangsuli sampeyan ing ndhuwur lan kanthi rinci ing kabeh komentar babagan topik iki!
                      Aku ora duwe iman ing Lenin ing pitakonan nasional lan ora duwe!
                      И laku sajarah wis nuduhake nang endi wae sing Lenin pancen lan sengaja salah teori ing prakara iki ing cara Western. Kang kita duwe ing wayahe ing kahanan sajarah ing wangun bukti sajarah iki saindhenging papan pasca-Soviet!
                      Apa sampeyan bakal ngomong ora? Persis! Ya, lan maneh!

                      Lan sampeyan dhewe mung nolak mangertos iki mung amarga ora mikir - amarga aplikasi sampeyan ing praktik pemikiran logis kanggo mangerteni iki mung prinsip metafisik hubungan sebab-akibat (PPSS) antarane acara, lan dudu prinsip determinisme (PPSS). ) saka metode materialistik dialektik. Nanging, ketoke amarga sampeyan dhewe, ing kabeh kemungkinan, iku salah siji wong sing ora Rusia dening warga negara, utawa ora nganggep dhewe kaya kuwi. Amargi bab ingkang makaten punika saged dipunmangertosi malah namung ing tataran akal sehat.
          2. Humpty
            Humpty 21 Oktober 2022 09:52
            +6
            Kutipan: Stas157
            Nanging ayo ngomong babagan basa Hamburg sing garing - ing ngisore para kapitalis. Lan komunis mung tuwuh wilayah. Liyane saka wong ala.

            Turkmenbashi, Boris Sini, Nazarbayev, Shevardnadze, Rakhmonov... Apa sing padha karo wong-wong sing nakal iki ing kariré?
            Ora ana kasus apa aku mbuwang fekashki menyang jaman kepungkur sing umum ana ing sangisore tuntunan lan tuntunan, nanging kepiye sampeyan nerangake kenapa Bolsheviks, sawise nggawe USSR, mundur saka RSFSR, kira-kira 3.000.000 km2, bebarengan karo kutha-kutha Rusia, populasi. Wilayah sing wis dikuwasani dening akeh generasi Rusia lan ing ngendi paling asring mung asu ajag s.rali sadurunge Rusia?
            1. Maxim G
              Maxim G 22 Oktober 2022 13:50
              0
              SSR Ukrainia digawe ing wates wilayah sing sensus taun 1897 nuduhake dominasi Rusia Cilik.
              1. Tatiana
                Tatiana 22 Oktober 2022 15:06
                +3
                Saka negara ngendi sampeyan nulis iki kanggo aku? Ngendi sampeyan entuk buta huruf sejarah kaya ngono?!
                Apa sampeyan krungu apa-apa bab UKRAINIZATION gawean dening Bolsheviks nalika padha nggawe SSR Ukraina? Kajaba iku, kanggo nggawe SSR Ukrainia kanthi gabung karo wilayah primordial Rusia kanthi populasi umume Rusia nalika sensus taun 1922! Yaiku.

                Sajrone sensus taun 1922, akeh wong Yahudi dhewe, uga Polandia, Litvin, lan liya-liyane, dicathet minangka "Ukrainia" ing kolom "kewarganegaraan", saéngga nuduhake kasetyane marang kekuwatan anyar - Soviet ing negara kasebut, gumantung marang kekuwatane. kesempatan karir mbukak sadurunge.
                Lan ing wektu sing padha - sak sensus - njupuk menyang akun nitahaken dening Bolsheviks ing taun sing padha ing mangsa Ukrainia SSR, panguwasa lokal - Bolshevik lan nasionalis Barat sing didhelikake - DIPEKSA lan sengaja nyathet akeh etnis Rusia minangka "Ukrainia" ing kolom "kewarganegaraan", nalika ngganti jeneng lengkap Rusia dadi Maror Rusia.!
                Aku wis nulis babagan iki kaping pirang-pirang!

                Ora ana warga negara kayata - "Ukraina"! Yaiku.
                Konsep "Ukraina" minangka konsep LOKAL sacara geografis lan politik, lan dudu konsep NASIONAL ETNIS, sing nuduhake ing ngendi wong lair, ing ngendi dheweke manggon, negara apa sing diduweni dening kewarganegaraan.
                "Ukrainia" kira-kira konsep padha "Russian", "Muscovite", "Petersburg", "Siberian", "Volzhan", "Ural", etc. "Amerika" sawise kabeh! Kabeh padha duwe kewarganegaraan etnis dhewe-dhewe.
                А konsep "kewarganegaraan" kalebu: "Russian", "Yahudi", "Pole", etc.

                Bolsheviks sengaja dibagi wong Rusia dadi "Great Russian", "Belarusians" lan "Little Russian". Dadi luwih gampang kanggo Kulon kanggo misahake Rusia sacara administratif lan teritorial, lan uga luwih gampang kanggo Bolshevik sing nduweni kuwasa kanggo ngapusi rakyat Rusia minangka wong Rusia sing mbentuk negara kanggo milih minoritas nasional lan nundukake kabeh negara. Rusia menyang minoritas nasional ing sangisoré, minangka metropolis ing sistem kolonial.

                Kita wis biasa mikir kanthi metafisika, nggunakake conto Kakaisaran Inggris sing padha, yen koloni mung bisa ngliwati segara lan segara. Ora ana kedadeyan!
                Sistem kolonial uga bisa digawe ing watesan siji negara multinasional, break munggah dening kudeta pisanan menyang nasional wayang republik-pangeran, mangkono weakening negara, kaya bom wektu, lan nyiapake ing kasus iki kanggo disintegrasi lan subordinasi sing ora bisa dihindari saka kabeh negara kanthi potongan-potongan kanggo para pemimpin globalisasi, kanggo "dominasi donya".
                1. Maxim G
                  Maxim G 22 Oktober 2022 15:08
                  0
                  Kutipan: Tatyana
                  Saka negara ngendi sampeyan nulis iki kanggo aku? Ngendi sampeyan entuk buta huruf sejarah kaya ngono?!

                  1. Aku ora nulis kanggo sampeyan.

                  2. Goroh sampeyan, aku nuduhake ing conto siji kutipan.
                  1. Tatiana
                    Tatiana 22 Oktober 2022 15:31
                    +1
                    Kutipan: Maxim G
                    1. Aku ora nulis kanggo sampeyan.
                    Yagene kowe ngubungi aku?
                    Kutipan: Maxim G
                    Sampeyan ngapusi blatantly.

                    "Ing kahanan kaya mengkono, iku banget alam sing" kamardikan kanggo mbatalake saka Uni ", kang kita mbecikake dhéwé, bakal dadi Piece kosong saka kertas, ora bisa kanggo nglindhungi wong manca Rusia saka invasi wong sing bener Rusia. , a chauvinist Rusian Agung, ing intine, bajingan lan rudo pekso, yaiku birokrat Rusia sing khas. .

                    Iki sing diomongake Lenin ing karya iki.
                    Utawa
                    SSR Ukrainia digawe ing wates wilayah sing sensus taun 1897 nuduhake dominasi Rusia Cilik.
                    sepisanan. Ora adhedhasar sensus taun 1897, nanging adhedhasar sensus penduduk taun 1922!

                    Lan saiki ing ngarepku sampeyan ndhelikake saka aku "konco piano"!
                    Dadi, sapa sing ngapusi lan ngapusi pikirane wong kanggo milih Kulon lan Ukroreich?!
                    1. Maxim G
                      Maxim G 22 Oktober 2022 15:46
                      0
                      Kutipan: Tatyana
                      Dadi, sapa sing ngapusi lan ngapusi pikirane wong kanggo Ukroreich?!

                      Ternyata sampeyan).
                      Kutipan: Tatyana
                      Yagene kowe ngubungi aku?

                      Lan aku ngomong sampeyan ing pesen iki?
                      SSR Ukrainia digawe ing wates wilayah sing sensus taun 1897 nuduhake dominasi Rusia Cilik.
                      1. Tatiana
                        Tatiana 22 Oktober 2022 15:54
                        0
                        Mula kowe ora usah ngubungi aku wiwit wiwitan, awit kowe melu rebutan dadi lawanku. Yen sampeyan bakal nyimpen pendapat sampeyan dhewe - lan aku ora bakal mangsuli sampeyan.
                        Lan yen ora, ora ana sing bisa ditindakake - sabar! Amarga saben wong duwe hak ngomong.
                        Kajaba iku, aku nyoba nerangake pendapatku mung kanggo keuntungan sampeyan.
                      2. Maxim G
                        Maxim G 22 Oktober 2022 15:56
                        0
                        Ora ana kontroversi karo sampeyan - level sampeyan ora padha, siji ngapusi basa .
                      3. Tatiana
                        Tatiana 22 Oktober 2022 16:00
                        +1
                        Kutipan: Maxim G
                        kontrovèrsi karo kowe ora bisa - tingkat sampeyan ora padha, siji ngapusi basa .

                        Ing kene sampeyan, ora duwe pendidikan budaya, wis ana ing sangisore "piano"! Kanthi apa aku congratulate sampeyan!
                2. Humpty
                  Humpty 22 Oktober 2022 15:49
                  +1
                  Kutipan: Tatyana
                  minangka bom wektu, lan ing kasus iki nyiapake kanggo disintegrasi sing ora bisa dihindari lan subordinasi kabeh negara ing bagean kanggo pimpinan globalisasi kanggo "dominasi donya".

                  Ukrainisasi Rusia dening Bolsheviks ditindakake ora mung "ing Ukraina", nanging uga ing Kazakhstan. Kanggo sawetara alasan, wong saka Bolsheviks manic wanted supaya akeh.
              2. Humpty
                Humpty 22 Oktober 2022 15:58
                +1
                Kutipan: Maxim G
                SSR Ukrainia digawe ing wates wilayah sing sensus taun 1897 nuduhake dominasi Rusia Cilik.

                Babagan SSR Ukrainia ora nulis apa-apa ing kene. Ana cukup wong sing bisa luwih kompeten nyatakake iki. Nanging babagan ikisiator sensus umum taun 1897, aku ora duwe ilusi enom. Sanajan, ing pandang sepisanan, dheweke bisa disalahake minangka ilmuwan serius kanthi jenggot lan kacamata. Utamane, miturut "sensus" iki ing Kakaisaran Rusia, luwih saka yuta wong urip kanthi kewarganegaraan "Asu Kuning", yen diterjemahake menyang Rusia. Ing jaman Soviet, kewarganegaraan - kewarganegaraan, kaya sawetara liyane, dibuwang, nanging sawetara sing anyar diciptakake.
        3. IBRShB
          IBRShB 20 Oktober 2022 14:34
          + 14
          Rusia wis dadi negara MINORITI NASIONAL.
          Lan mung saiki Putin, Kadyrov nyoba ndandani.

          Apa sing kudu didandani? Apa Chechnya ora "negara ing negara"? Buruh tamu saka Sr. Apa Asia ora digawa mudhun ing droves kanggo bisa ing Rusia lan diganti dening populasi pribumi? Ing USSR, padha lungguh apik ing republik dhewe. Ya, RSFSR minangka donor. Lan saiki, apa Rusia federal ora kaya USSR, mung ing wangun "shrunken"? Kita duwe akeh wilayah sing disubsidi.
          1. Tatiana
            Tatiana 20 Oktober 2022 14:48
            -7
            Kutipan: MBRShB
            Apa sing kudu didandani?

            Kita ngadeg ing Ukraina kanggo Rusia! Kanggo hak etnis Rusia kanggo urip lan kamardikan ing negarane dhewe!
            Lan iki mung wiwitan kanggo ngrampungake pitakonan Rusia ing multinasional Rusia - lan iku worth a lot!
            1. IBRShB
              IBRShB 20 Oktober 2022 18:41
              +7
              Tatiana Sampeyan iki wong aneh, nasionalis. Ing Rusia, kita duwe meh siji yuta populasi alam saben taun. Gunggunge mung didhukung dening para imigran, kanthi getun banget. Mungkin iki cara kanggo nyedhaki pitakonan Rusia? Ngreksa lan nambah Rusia, pisanan kabeh, ing wates dhewe?
              Wong, aku wis mesthi wis kanggo bali saka Crimea lan luwih - kanggo pangenalan lan pangayoman saka Donbass. Lha kok padha nyeret ban nganti 8 taun? Padha campur tangan. Mung saiki padha ngadeg "liwat kursi mburi." Saiki ana luwih sithik wong Rusia, kalebu. lan amarga kasunyatan sing akeh ètnis Rusia ing Ukraina wis mandhek kanggo nimbang piyambak Rusia, metu saka asas! Aku ora ngomong bab losses ing ngarep. Saiki, mesthi, "daging cincang ora bisa dibalèkaké," kita kudu pindhah menyang mburi, mbok menawa menyang nuklir. Mung saiki Rusia bisa uga ora tetep.
              1. Tatiana
                Tatiana 20 Oktober 2022 23:26
                +4
                Kutipan: MBRShB
                Sampeyan iki wong aneh, nasionalis. Ing Rusia, kita duwe meh siji yuta populasi alam saben taun.

                Ya, nggawe kahanan kanggo Rusia ing pasar tenaga kerja Rusia! Mungkasi nyuda gaji wong Rusia ing Rusia kanthi nggawa buruh migran saka negara tanggane! Sing nganggur lan ora duwe nafkah ora duwe keluarga lan anak!!!

                TOTAL. Rusia ing Rusia isih ora duwe hak sing padha karo minoritas nasional!
                Mbalik ing revolusi 1917, diskriminasi dening Lenin lan Bolsheviks saka wong Rusia bisa wae isih bodho manipulatively sabdho, nanging iki ora bisa langgeng lan VERY!
                Yagene Zhirinovsky, negarawan lan wong Yahudi miturut kewarganegaraan, ngerti banget - malah luwih saka (!), Nanging komunis, sing ora adoh saka pikiran lan kawruh, isih ora?!!! Kenging punapa?

                "Kesetaraan Hak" saka minoritas nasional ora bisa ditindakake
                INFINITELY FOREVER ing punuk eksploitasi eksklusif saka etnis RUSIA kanggo kamakmuran minoritas nasional!

                Kawicaksanan nasional ing negara kudune wis suwe diganti! Nanging apa jenis "komunis" ing antarane wakil saka minoritas nasional bakal nilar hak istimewa?!
                Kene kita duwe apa kita duwe! Iki persis carane Marxis-Bolsheviks Originally dimaksudaké! Revolusi "proletar" donya ing punuk lan kobong ing geni perang sipil saka wong Rusia - sanajan wong Rusia kabeh dirusak sacara fisik!

                Lan saiki kita kaget amarga sawetara alasan kok etnis Rusia ing Ukraina mandheg pengin dadi Rusia lan pindhah menyang warga negara liya, dadi Russophobes!
                Iki kabeh minangka woh-wohan saka kabijakan demokratis sosial-demokratik pro-Barat Russophobic nasional-chauvinis saka Bolsheviks, umume warga negara non-Rusia, sing ndhukung minoritas nasional nalika wiwitan kekuwatan Soviet!
              2. Tatiana
                Tatiana 20 Oktober 2022 23:41
                +1
                Kutipan: MBRShB
                Sampeyan iki wong aneh, nasionalis. Ing Rusia, kita duwe meh siji yuta populasi alam saben taun.

                Sampeyan ora perlu kuwatir babagan kabeh wong Rusia - jumlah minoritas nasional ing Rusia mung saya tambah!
              3. Tatiana
                Tatiana 21 Oktober 2022 00:02
                +6
                Kutipan: MBRShB
                Wong, aku wis mesthi wis kanggo bali saka Crimea lan luwih - kanggo pangenalan lan pangayoman saka Donbass. Lha kok padha nyeret ban nganti 8 taun?

                Amarga "pesta perdamaian karo Kulon" ing Rusia diwakili dening wong kaya oligarki Abramovich! Ing Rusia, saka oligarki etnis Rusia, aku ngerti mung siji - iki Mikhail Prokhorov! Liyane iku kabeh non-Rusia.
                Takon pitakonan! Kenapa persis? Lan sampeyan kudu nggali sejarah saka Revolusi 1917 ing Republik Ingushetia.
                1. Tatiana
                  Tatiana 21 Oktober 2022 03:26
                  +9
                  Kutipan: Tatyana
                  Ing Rusia, saka oligarki etnis Rusia, aku mung ngerti siji lan mung siji - iki Mikhail Prokhorov! Liyane iku kabeh non-Rusia.

                  Aku njaluk ngapura! Aku mung ngerti yen oligarki Rusia Mikhail Prokhorov uga ora Rusia miturut kewarganegaraan, nanging wong Yahudi.
                  Mbah Prokhorov - ahli mikrobiologi terkenal Anna Belkina - ing sisih ibune yaiku Jereika kanthi kewarganegaraan - lan Mikhail Prokhorov wis suwe uga duwe paspor Israel.

                  Oligarki Rusia etnis Rusia! Ay! Wangsulana! Kita ora ngerti apa-apa babagan eksistensi sampeyan!

                  Deleng kanthi rinci - akar Yahudi Prokhorov. Diterbitake: 2012 - https://maxpark.com/community/4203/content/1960654?ysclid=l9hpdhke4765078049
                2. Piramidon
                  Piramidon 21 Oktober 2022 10:37
                  0
                  Kutipan: Tatyana
                  Ing Rusia, saka oligarki etnis Rusia, aku ngerti mung siji - iki Mikhail Prokhorov!

                  Ana uga Alexei Mordashov.
            2. Lyuba1965_01
              Lyuba1965_01 21 Oktober 2022 00:02
              +2
              Aku setuju karo sampeyan.
              Ing kabeh kajaba siji: ora ing Ukraina, nanging ing Ukraina.
              Dadi bakal bener historis lan sesuai karo norma-norma basa Rusia.
              Utawa sampeyan uga bejat ilat kanggo please Ukrainians?
              Apa dheweke bisa nglatih maneh sampeyan?
              Dadi, percaya marang aku, dheweke mesthi ora bakal ngormati upaya sampeyan.
              1. Alex92
                Alex92 21 Oktober 2022 09:33
                +2
                Norma-norma basa Rusia diganti lan diowahi kaya sing dikarepake saben dina. Kopi wis "iku", minangka conto, sanajan 15 taun kepungkur ora, kaya sing dakelingake. Lan ing kene aku luwih bener mung "ing". "Ing negara" - "Mula ing Ukraina", nanging ing - "ing wilayah", padha ngomong, Aku iku ora bener kanggo aplikasi iki kanggo negara sabenere saka titik tampilan saka norma-norma basa, tanpa malah tegese sawetara jinis disrespect
                1. akarfoxhound
                  akarfoxhound 21 Oktober 2022 11:40
                  0
                  Ing kene wong ing dialog "roulette" karo Ukrainia kanthi cetha mangsuli pikirane babagan aturan basa Rusia. Lan iku saka titik tampilan norma, lan ora fabrications Panjenengan
                  https://www.tiktok.com/@funnymadnesstv/video/7156685384359922949?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=ru-RU
                  1. Alex92
                    Alex92 21 Oktober 2022 15:46
                    +1
                    Maneh, sapa sing nyetel standar kasebut? Min. pendidikan? Ing sawijining wektu, norma-norma kasebut katon saka carane dheweke ngomong, lan suwe-suwe bakal owah yen wong bodho nolak ngomong miturut "norma", kaya sing wis kedadeyan karo sawetara tembung lan frasa.
                2. Lyuba1965_01
                  Lyuba1965_01 21 Oktober 2022 19:26
                  +1
                  Kabeh uripku padha ngomong IN Ukraina, lan ing wektu Republik Ingushetia, banget.
                  Banjur dumadakan padha nerusake babagan Ukraina, sing ora peduli carane ngomong, anggere ora apa sing diarani Rusia?
                  Menehi sing cilik, nyerah marang sing gedhe.
                  Tancepake driji menyang Ukrainia - dheweke bakal ngethok kabeh tangane lan ngomong, sho lan bulo.
                  Yagene dheweke kudu ngganti tembung lan kombinasi sing biasa kanggo nyenengake dheweke?
                  1. Alex92
                    Alex92 23 Oktober 2022 09:13
                    0
                    Aku mung nulis sing dadi metu sing saben wong mikir sing iki kanggo please wong, lan saka pangguna padha terus ngomong "ing". Lan sadurunge padha ngandika mangkono, amarga iku dudu negara, nanging "pinggir", saka negara dhewe
          2. Dedok
            Dedok 21 Oktober 2022 09:15
            -3
            Kutipan: MBRShB
            Buruh tamu saka Sr. Apa Asia ora digawa mudhun ing droves kanggo bisa ing Rusia lan diganti dening populasi pribumi?

            nanging ora perlu kaget, ana alesan:
            1. dheweke lan warga padha ndhudhuk sumur ing desa, tansah oleh banyu lan murah
            2. Wis 2 taun, hotel wis dirombak ing plataran - mung padha bisa - iku luwih murah, lan miwiti ing 7.00, kadhangkala rampung ing 22.00, ora ana dina libur.
            Inggih...
            1. Minus
              Minus 21 Oktober 2022 13:03
              +4
              Apa jenis hotel sampeyan ana sing wis dirombak rong taun saka 7 kanggo 23???? Iki carane sampeyan kudu nyoba kanggo nggambarake visibilitas karya kanggo rong taun ... Lan bab luwih murah, oh, ora faaaakt.
              1. Dedok
                Dedok 21 Oktober 2022 14:53
                -1
                Kutipan saka minus
                Apa jenis hotel sampeyan ana sing wis dirombak rong taun saka 7 kanggo 23???? Iki carane sampeyan kudu nyoba kanggo nggambarake visibilitas karya kanggo rong taun ... Lan bab luwih murah, oh, ora faaaakt.

                ana hotel lan saiki properti saka siji m .... arder, lan rong taun - supaya ana apa-apa ngiwa saka bangunan ing pungkasan 70s. Lan babagan visibilitas - sampeyan ngerti luwih apik, ketoke wis biasa kanggo sampeyan, nanging ing kene mandor wis ana ing situs konstruksi jam 6.00.
        4. Garik Gorkin
          Garik Gorkin 21 Oktober 2022 13:10
          +2
          Run-up saka wong-wong saka USSR ing kwartal nasional ing sajarah ditetepake dening Bolsheviks

          Aku maca versi rada beda. Bolsheviks ora disalahake. Revolusi Februari pamisah Rusia. Pamrentahan sementara ngluncurake proses disintegrasi Kakaisaran Rusia. Monarki ambruk - kontrak lan hubungan ambruk, kewajiban elit lokal menyang Pusat. Nasionalisme lokal ngrembaka, menehi saran marang populasi yen kabeh masalah kasebut saka Moskow, lan perlu kanggo nggayuh kamardikan.
          Nalika Bolshevik wiwit ngumpulake negara, iku ora bisa maneh kanggo nggawe monolithic, amarga. elit nasional lokal felt kaya raja lan ora setuju kanggo format liyane saka Uni republik. Bolshevik nindakake kabeh sing bisa.
          1. Tatiana
            Tatiana 21 Oktober 2022 15:34
            -1
            Nanging Bolsheviks, dipimpin dening Lenin, sing pisanan resmi ngakoni kamardikan negara Finlandia saka Republik Ingushetia, menehi nasionalis saka pinggiran tsarist kapercayan ing kamenangan ing perjuangan upacara kanggo misahake sawijining saka Rusia - lan malah karo rebutan tanah murni Rusia kanggo awake dhewe! Lan negara-negara Entente mbantu dheweke ing babagan iki.

            Kajaba iku, ing taun 1917 ana 10 partai politik utama ing Rusia, kalebu partai Bolshevik. lan ing program kabeh 10 partai iki, titik divisi administratif-wilayah pinggiran tilas pinggiran tsarist Republik Ingushetia tansah kalebu ing basis saka apa-apa. kewarganegaraan "titular" ing wangun kamardikan saka Rusia Anyar - lan ing panjalukan saka Kulon. Yen ora, Barat ora gelem ngakoni kekuwatan anyar - wayang sing pro-Kulon ing Rusia sawise ambruk minangka negara. Lan ing wektu sing padha, saka 10 partai kasebut iku Bolsheviks, dipimpin déning Lenin, sing FIRST sing tindak menyang ambruk negara - lan dikenali kamardikan Finlandia!

            Lan Lenin sing ngomong yen revolusi kudu berkembang dadi PERANG SIVIL. karo sapa? Yen pitakonan saka pamisahan saka minoritas nasional saka Rusia ditemtokake sabenere ing basis saka tandha nasional-chauvinis saka bangsa minoritas nasional saka negara sing mbentuk Rusia dening warga negara! Lan nang endi wae proses iki diiringi pembantaian wong Rusia ing dipisahake supaya disebut-. wilayah nasional karo dijupuk dening chauvinis lokal minoritas nasional saka tanah sajarah primordially Rusia ing panggonan ngendi ètnis Rusia padhet manggon! Lan panguwasa Soviet, dipimpin dening Legtny, ora ngganggu iki - padha ora metu kanggo nimbali saka populasi Rusia, nanging, ing nalisir, appeased lokal Nazi teroris, rudo pekso lan perampok saka wong Rusia.
            Apa ora RUSSOPHOBIA lan GENOCIDE wong Rusia karo tekane saka Bolsheviks kanggo daya Soviet?!
      3. roket757
        roket757 20 Oktober 2022 11:51
        +2
        Kutipan saka bingo
        Sampeyan ora bisa mbangun hubungan ing jaman kepungkur

        Kita bareng kepungkur ... macem-macem. Iku wong sing milih sing penting ana!
      4. DwellerNet
        DwellerNet 20 Oktober 2022 12:21
        +6
        Aku ora mikir utang bisa diapura. Memori sing cendhak banget. Ora ana dhuwit, sanajan dikreditake karo kita, miturut syarat kita. Lan mbayar utangan, nanging paling sethithik satus taun. Lan nalika padha miwiti ngomong, langsung njaluk kanggo extinguish silihan ing lengkap. Dadi kredit kasebut digantung kaya pedhang Damocles. Nalika iku bakal padha ngelingi. Lan yen wong Ukrainia bakal dianggep kaya iki, mesthine NWO ora bakal ana. Miturut hukum, kabeh bakal squeezed metu.
        1. Dauria
          Dauria 20 Oktober 2022 13:09
          +9
          Lan nalika padha miwiti ngomong, langsung njaluk kanggo extinguish silihan ing lengkap. Dadi kredit kasebut digantung kaya pedhang Damocles.

          Ora bakal bisa. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu dadi Amerika Serikat. Iki minangka cara, didhukung dening kekuwatan ekonomi, militer lan finansial. Supaya padha bisa ngatur standar lan mass impoverishment saka utang lan, minangka asil, pambrontakan saka wong lan owah-owahan saka regime objectionable. Apa kita wis bisa ngilangi utang sanajan saka Ukraina ing kabeh pengadilan lan arbitrase iki? Ora, lan kita ora bisa.
          1. DwellerNet
            DwellerNet 20 Oktober 2022 14:44
            +4
            Sampeyan mikir banget terus maju. Sampeyan bisa njupuk simpenan. Contone, simpenan, pabrik, energi, pangkalan militer lan pelabuhan laut, pungkasane. Bab liyane yaiku negara kudu dipimpin dening profesional, lan ora dening pejabat korupsi sing ditunjuk kanggo kasetyan lan pengabdian pribadi.
            1. Pilat2009
              Pilat2009 21 Oktober 2022 05:34
              +2
              Kutipan saka DwellerNet
              Sampeyan mikir banget terus maju. Sampeyan bisa njupuk simpenan. Contone, simpenan, pabrik, energi, pangkalan militer lan pelabuhan laut, pungkasane. Bab liyane yaiku negara kudu dipimpin dening profesional, lan ora dening pejabat korupsi sing ditunjuk kanggo kasetyan lan pengabdian pribadi.

              Elinga yen pirang-pirang taun Rusia wis nyoba njupuk janji utawa tuku barang ing Belarus
              1. Humpty
                Humpty 21 Oktober 2022 10:05
                -3
                Kutipan saka Pilat2009
                ing Belarus

                Apa sing arep sampeyan ungkapake babagan iki? Lan basa apa sing ditulis?
                1. Pilat2009
                  Pilat2009 21 Oktober 2022 12:46
                  0
                  Quote: Humpty
                  Kutipan saka Pilat2009
                  ing Belarus

                  Apa sing arep sampeyan ungkapake babagan iki? Lan basa apa sing ditulis?

                  Yen ora tekan sampeyan, mula iki nyatane yen dheweke pengin njupuk / tuku / perusahaan perusahaan Belarus, contone MZK, kanggo utang, banjur bapak mung njupuk silihan lan gas.
                  1. Humpty
                    Humpty 21 Oktober 2022 14:17
                    0
                    Kutipan saka Pilat2009
                    Yen ora tekan sampeyan, mula babagan apa sing dikarepake kanggo njupuk / tuku / nuduhake utang

                    Belarus, yen sampeyan nulis ing basa Rusia. Aku wis krungu akeh babagan karakter moral ekonomi saka wong sing aku percaya. Lan kita duwe foto sawetara kanca saka AHL ing departemen polisi ing Papan - padha wanted dening polisi.
                    1. Pilat2009
                      Pilat2009 21 Oktober 2022 21:26
                      0
                      Quote: Humpty
                      Belarus, yen sampeyan nulis ing basa Rusia.

                      Sampeyan kudu nulis ora kaya sing dikarepake, nanging minangka wong sing mutusake.
                      1. Humpty
                        Humpty 22 Oktober 2022 07:48
                        0
                        Kutipan saka Pilat2009
                        Sampeyan kudu nulis ora kaya sing dikarepake, nanging minangka wong sing mutusake.

                        Bangsaku, iki sing nganggo basa sing ditulis ing kene, ora mutusake.
              2. DwellerNet
                DwellerNet 21 Oktober 2022 12:46
                +1
                Elinga yen pirang-pirang taun Eropa ngenteni Rusia mbayar utang kerajaan. Lan sawise kabeh ngenteni! Lan malah ing Perang Donya II saka USSR utang iki ora diapura.
        2. evgen1221
          evgen1221 20 Oktober 2022 18:02
          +3
          Iki bakal dadi siji-sijine praktik sing bener, uga, kanggo komplain, sampeyan bisa nulis sawetara program preferensial, nanging ing gerakan pisanan ing sisih, langsung nuntut pembayaran, saham, lan ora ana pangerten. , njupuk wilayah ing akun utang, apa kanggo prescribe ing kontrak antar negara bagian. Sawise padha buck, deprive, loro, kanggo kaping telune mesthi bakal miwiti mikir karo sirah lan ora karo kanthong pribadi. Lan apik kanggo kabeh wong saka iki, sawetara otak bakal ditambahake lan prom bakal dipompa, liyane bakal duwe bathi lan njamin marang vzbriki.
      5. IBRShB
        IBRShB 20 Oktober 2022 14:18
        +3
        Persis. Sampeyan ora bisa mbangun hubungan ing jaman kepungkur, apamaneh ...

        Aku ora setuju ing kene. Investasi ing tanggi dibutuhake, sanajan beboyo. Kajaba, mesthi, kita wis nilar peran saka daya gedhe. Lan umume, saka 330 rubel ijo sing ngginakaken, bisa nandur modal sethithik ing tanggi, yen ora bisa ngentekake awake dhewe.
      6. Sebastian Aristarkhovich Pereira
        Sebastian Aristarkhovich Pereira 20 Oktober 2022 16:26
        +7
        Dheweke ora dibutuhake ing CSTO. Dheweke sampurna ana tanpa tumbak lan panah. Sekutu iki, sing tansah nyedhot saka Rusia, ora kudu nuntut, nanging takon kanthi sopan. Rahmon minangka kasur lawas lan ing impen dheweke mbayangake awake dhewe sing langgeng lan padha .... nganti para pemimpin anyar Tajikistan nuthuk gapura kraton lan ngowahi kraton dadi mausoleum!
      7. nikolaevskiy78
        nikolaevskiy78 20 Oktober 2022 18:16
        0
        Ya, penulis mung "ngobong nganggo napalm ing tren." Nanging sampeyan bakal mbangun ing USSR2.0 iki, bab kang dadi nostalgia? Aku dhewe lair ing USSR, nanging ing final saka Uni umur 13 taun. Apa aku duwe hak njaluk "bagean sedulur" tanpa nandur modal tenaga kerja pribadi ing kana? Amarga karyaku tiba ing taun 1997 lan sabanjure. Aku ora ngerti sepira penulis nandur modal tenaga kerja pribadi khusus ing USSR, nanging, mbokmenawa, ana wong ing Tajikistan sing nandur modal ora kurang, utawa luwih akeh. Kepiye carane dheweke ngusulake dibagi saham? Kanthi kaadilan utawa kanthi "senioritas" abstrak?
      8. SSR
        SSR 21 Oktober 2022 18:24
        -1
        Kutipan saka bingo
        kita bakal mlebu SCO utawa CSTO -

        Lan sawetara wong kepingin weruh kok Kyrgyzstan mbatalake latihan CSTO "Brotherhood", apa neraka iku persaudaraan, yen iki "sadulur" sawetara minggu kepungkur ndamel ing liwat 20 sipil ing Kyrgyzstan lan saiki ndhikte kanggo saben wong carane hubungi wong, plus lagi tuku drone kanggo serangan CSTO anyar "Bgat".
    2. Tatyana Makarova
      Tatyana Makarova 20 Oktober 2022 12:47
      +6
      Mbokmenawa kabeh wong ing kene ngerti babagan IKI ... Dadi ... mung pangeling
      //Ukraina ora resmi watese sawise ambruk USSR.

      Sekretaris Jenderal PBB ujar manawa Ukraina ora nglamar reresik wates wiwit taun 1991, mula negara Ukraina ora ana.

      07.04.2014/XNUMX/XNUMX Sekretaris Jenderal PBB Ban Ki-moon nggawe statement sing nggumunake, distribusi sing dilarang ing media Ukraina lan ing Internet. Ing rapat Dewan Keamanan PBB, konflik antarane negara loro kasebut diunggahake. Kesimpulan ing ngisor iki dijupuk saka iku:

      Ukraina durung ndhaptar watese wiwit 25.12.1991/XNUMX/XNUMX. Registrasi wates Ukraina minangka negara berdaulat ing PBB ora ditindakake.

      Mulane, bisa dianggep yen Rusia ora nglakoni pelanggaran marang Ukraina.

      Ing perjanjian CIS, wilayah Ukraina minangka unit administratif USSR. Mulane, ora ana sing bisa dituduh separatisme lan owah-owahan paksa ing wates Ukraina.

      Miturut hukum internasional, negara kasebut mung ora duwe wates sing diakoni sacara resmi.//
    3. aybolyt678
      aybolyt678 20 Oktober 2022 13:10
      +2
      Kutipan saka roket757
      tegese kita mbangun hubungan kanthi cara anyar, kanthi istilah sing saling migunani ... MUNG IKI.

      ora mung sing ... sampeyan bisa njupuk pengalaman saka Serikat, padha ora bantuan negara, padha milih oppositionist impudent lan kumpa karo dhuwit, nggawa wong kanggo daya, nanging supaya wong ing leash singkat. Iki diarani teori rod.
      1. roket757
        roket757 20 Oktober 2022 13:48
        +4
        Ana luwih saka siji opsi kanggo "kerjasama" ... nanging kudu migunani kanggo kita.
    4. alekc73
      alekc73 20 Oktober 2022 13:54
      +9
      Ora, kita ora kudu. Bisnis gedhe kita duwe tenaga kerja asrama. Elit Tajikistan duwe dhuwit lan pilihan saka Rusia. Yen sampeyan ora menehi cukup, dheweke bakal tiba ing China. dheweke ora ngerti. ora seneng Rusia, mesthi.
    5. IBRShB
      IBRShB 20 Oktober 2022 14:03
      +5
      Kita kudu miwiti kanthi kasunyatan manawa saiki ora ana sing duwe utang marang sapa wae ...
      Mlayu menyang sisih, iku kabeh.

      Muni kaya pangadilan. Iki carane kita ilang kabeh allies kita. Negara-negara luwih pinter: yen perlu, padha grease ana. Where kita disapu resik saka pepadhamu - padha tengen ana. Lan wong Cina ora turu. Iki diarani geopolitik.
      1. roket757
        roket757 20 Oktober 2022 14:14
        +2
        Kutipan: MBRShB
        Iki carane kita ilang kabeh allies kita.

        Sekutu dicekel / disambungake kanthi ideologi umum, tujuan umum, alasan ekonomi umum .... MUSUH UMUM ???
        Apa ing ngisor iki bisa dadi penting sawise ambruk USSR, sing bisa nyegah tendensi centrifugal.
        Rusia kapitalis kita, kanthi kelas penguasa sing rakus / bandit, ora banget .... kepemimpinan sing wicaksana nglayani kapentingan kelas penguasa.
        Miturut cara, kabeh wong duwe bab sing padha ... paling ora pimpinan siji kanggo siji.
        Lan apa sing bisa diarepake saka wong-wong mau???
        Lan saiki pitakonane ... pimpinan saiki beda banget karo sing durung suwe ???
        Sing. apa sing bisa diarepake saka saiki?
        Apa sing sampeyan tulis bisa dingerteni, dikarepake, TAPI ... nanging saiki bisa ???
        1. IBRShB
          IBRShB 20 Oktober 2022 18:03
          +4
          saiki bisa???

          Ya, saiki, miturut pendapatku, kita duwe siji tugas - kanggo mungkasi perang sanalika bisa, tanpa ngenteni ambruk ekonomi internal. Kamenangan, mesthi, sanajan ora lengkap. Iku isih ora bakal lengkap.
          Banjur ganti pamaréntahan sing nyukupi, sosial-demokratis. Lan maneh, meh saka awal, kanggo mbangun hubungan karo tanggi sing paling cedhak.
          1. roket757
            roket757 20 Oktober 2022 18:11
            +2
            KITA saiki ora mengaruhi panguwasa, ora ana cara ... ora ana WE iki, ana sampeyan, aku, dheweke, dheweke, banjur akun kasebut menyang unit sing kapisah. Ana asosiasi cilik sing ora ana artine ing proses politik gedhe ing sistem negara.
            Kuwi perasaanku.
    6. boni592807
      boni592807 20 Oktober 2022 20:47
      +1
      roket757 (Victor). Dina iki, 11:11. ANYAR - "... Kita kudu miwiti kanthi nyatane saiki ora ana sing duwe utang marang sapa wae ... Dheweke mlayu menyang sisih, tegese kabeh.
      Kita pengin kerja sama, dadi sekutu, tegese kita mbangun hubungan kanthi cara sing anyar, kanthi istilah sing saling migunani ... MUNG IKI ...."


      Bener !!! apik
      Lan ing sepisanan, elinga tembung Alexander 3- "... URussia mung duwe 2 sekutu, Angkatan Darat lan Angkatan Laut ... 1" prajurit
      Miwiti kanthi ngatur barang ing OMAH lan ing wates. aran
      Nalika "dipercaya" mitra sumpah keprungu ы supaya tabungan dana lan l \ s, padha ora "ngatur" Federasi Rusia liwat "sedulur" nanging gelo dening kasunyatan sing ana "sethitik DEENGI" loro ing tlatah Federasi Rusia lan ing ngarep (elinga dhasar) maneh. kaya ing taun 0-90-an, kerajinan rakyat sing paling disenengi yaiku "ukir kayu rakyat". am
      Ora usah ngenteni jago panggang!!! Nganti saiki, dheweke mung "crowed" (Belgorod) lan kacathet ing laporan Departemen Dalam Negeri lan FSB ... kanggo dangu.
      hi
      1. roket757
        roket757 20 Oktober 2022 20:56
        +1
        Pitik jago panggang wis suwe banget, kanthi temenan.
        Mung dheweke kesel pecking terus-terusan ... mulane, nalika dheweke maneh pecked, iku sing ngaso dicokot lan mudhun kanggo bisnis.
    7. tsvetahaki
      tsvetahaki 20 Oktober 2022 23:53
      +2
      Kita pengin kerja sama, dadi sekutu, tegese kita mbangun hubungan kanthi cara anyar, kanthi istilah sing saling migunani.

      Nanging iki masalah ... Apa kita bisa menehi wong, loro Negara lan China bisa menehi.
      Lan asring dheweke bisa menehi luwih akeh ...
      Mulane, saka sudut pandange, sethithik sing diparingake marang kita ing wangun persatuan resmi - malah luwih akeh tinimbang sing diwenehake. Lan ora babagan dhuwit. Kanggo ing sisih liya, dheweke bisa entuk luwih akeh ...
      1. roket757
        roket757 21 Oktober 2022 07:49
        0
        Kutipan saka tsvetahaki
        Lan iki masalah karo iki ...

        Masalah?
        Sing nggoleki wong sing bisa didol kanthi rega sing luwih dhuwur, apa kita butuh kaya ngono?
        1. tsvetahaki
          tsvetahaki 21 Oktober 2022 19:22
          0
          Sing nggoleki wong sing bisa didol kanthi rega sing luwih dhuwur, apa kita butuh kaya ngono?

          Mesthi wae. Asring luwih apik kanggo mbuwang "kanca" tinimbang nglindhungi.
          Mercenaries uga digunakake kanggo efek apik.
          1. roket757
            roket757 21 Oktober 2022 20:34
            0
            "Tuku" sing ala, mbebayani, mbebayani, persis yen mungsuh bisa menehi luwih akeh, lan "kanca" sing ngrusak mung bakal seneng babagan iki ...
            1. tsvetahaki
              tsvetahaki 21 Oktober 2022 21:31
              0
              Bad "tuku", mbebayani, mbebayani

              Iku gumantung ing prices.
              Pembayaran kanggo wektu tundha - nganti mitra tuku, nganti infrastruktur dibangun, nganti tentara kebak senjata lan dilatih maneh - sawetara taun.
              Lan nalika tentara sampeyan ora cukup malah kanggo mungsuh aktif ora kuwat banget, iku pitakonan saka rega saben pilihan.
              1. roket757
                roket757 21 Oktober 2022 21:52
                0
                Saben kasus kudu dianggep individu ... ora ana resep sing tepat kanggo kabeh kesempatan.
                Sanadyan, ana sing paling kabukten, bisa dipercaya, kuwat, jelas, angel mbela kepentingane, banjur "kanca" sing korupsi bisa uga mikir babagan akibate.
    8. gelisah
      gelisah 21 Oktober 2022 08:23
      +4
      Yeltsin mabuk kudu nyalahke (bumi kaca kanggo wong), sadurunge njaluk break munggah karo apa padha teka ing USSR, ninggalake karo sing, digunakake mbagekke kabeh lan Rusia uga kanggo nyalahke kanggo kasunyatan sing padha duwe. kutha lan pabrik, nalika padha lunga, kabeh kudu digawa metu menyang Rusia bebarengan Ukroreich mesthi wis lungguh karo wong persis yen padha wis ditinggal karo apa sadurunge USSR, lan saiki Rusia kanggo nyalahke kanggo kabeh, scum ora matur nuwun, akeh. ora duwe status negara, saiki duwe kabeh, nanging Rusia sing kudu disalahake ...
      1. roket757
        roket757 21 Oktober 2022 08:52
        0
        Sapa sing disalahake, sing ditunjuk luput, ora ana siji loro.
        Pitakonan yaiku ... kepiye carane iki bisa mbantu kita saiki?
        Elingi kesalahan lawas, aja dibaleni, aja ngasilake sing anyar lan maju. Cara mung.
  2. hohol95
    hohol95 20 Oktober 2022 11:12
    +2
    Apa ora wektu kanggo miwiti ngumpulake Utang saka wong-wong mau ... hi
    1. Vladimir80
      Vladimir80 20 Oktober 2022 11:17
      +1
      utang saben wong wis suwe diapura, lan ora ngetung apa-apa ...
    2. Yngvar
      Yngvar 20 Oktober 2022 11:56
      +8
      Iki ora nyata - bais modern wis kanthong kabeh! Nanging ora ana sing bisa kerja (ora ana kepinginan kanggo nggarap dhuwit), utawa ora pengin - 70 taun kekuwatan Soviet wis ngasilake woh!
      Mbalik ing jaman Soviet, nalika ing Kyrgyzstan, aku ngobrol karo "sepuh" lokal, ujar kenapa sampeyan lungguh ing omah teh, lan ora nganggo katun, utawa sampeyan ngilangi rokok? Wangsulanku kaget - "Kalinka-Malinka" bakal teka lan njupuk!
      Ing taun 80-an ing Ferghana (Uzbekistan) aku lunga menyang Central Department Store, lan ana barang sing ora bisa ditemokake ing Federasi Rusia "kanthi narik" ing pangkalan - jas wulu zigeik (sampeyan ora bakal nemokake ing Siberia. ), buku paling langka, TV, kulkas, kamera, teleskop lan barang liyane! Ora ana keragaman kasebut sanajan ing Moskow!
      Ya, iku "ora apik" - "beys" ditindhes, "dekhans" ing teahouses padha abuh karo teh ... Sawetara Rusia (kabeh sing dudu warga negara lokal) "ngaso" ing sawah! Lan "ditindhes"!
      1. hohol95
        hohol95 20 Oktober 2022 12:11
        +5
        Apa sampeyan ora tau krungu crita kaya ngono saka wong tuwaku?
        Krungu!
        Mung dheweke ngomong babagan SSR Georgia lan SSR Ukrainia!
        Lan dheweke kerja karo wong sing ngresiki reruntuhan Spitak.
        Bangunan dhuwur ambruk, lan sektor swasta kanthi aneh nolak ...
        Yen pusat tahanan pra-sidang dibangun saka pasir lan gipsum, lan semen didol "ing sisih kiwa" !!!
        Ana episode sing padha - panangkepan ing taun 1990 dening bandit saka pusat tahanan pra-sidang ing Sukhumi !!!
        Malah wong Azerbaijan iri karo wong Georgia ...
        Lan utang LAMA... wis dibusak, nanging mbokmenawa ana sing ANYAR ...
      2. aybolyt678
        aybolyt678 20 Oktober 2022 13:13
        +2
        Kutipan saka Yngvar
        Aku lunga ing taun 80-an ing Fergana (Uzbekistan) menyang Central Department Store,

        Ing taun 1986, aku uga menyang Tashkent Central Department Store, njupuk 2 koper sampah ing kana lan ing asrama ing Omsk, didol kanthi ngapusi kaping 2 ... Saiki dadi isin yen ngomong babagan iki, mesthi. ya
  3. vet
    vet 20 Oktober 2022 11:12
    -3
    Ing kene, miturut MK, Ukrainia ngadeg ing baris kanggo "reparasi pribadi saka Rusia." Mlebu kanggo wong-wong mau ing lomba. Bakal lucu yen ora sedih. Lan ing kabeh wates, ing ngendi wae sampeyan katon, pratelan marang Rusia. Iki carane Menteri Luar Negeri "agung" Lavrov wis kerja "apik" kanggo kita wiwit 9 Maret 2004. Iku banget padha karo aktivitas Nesselrode sadurunge Perang Krimea - asil sing padha: isolasi politik Rusia.
    1. Vladimir80
      Vladimir80 20 Oktober 2022 11:19
      -5
      MK - langka d ... oh, apa salah karo isolasi - kita bisa miwiti kanggo pindhah lan nindakake soko dhewe!
      1. Joaozinho
        Joaozinho 20 Oktober 2022 13:16
        +5
        Apa sampeyan bisa menehi conto nalika isolasi nyumbang kanggo kemajuan ilmiah lan teknologi?
    2. Joaozinho
      Joaozinho 20 Oktober 2022 13:15
      0
      Lan apa sing kudu ditindakake Lavrov supaya Rusia ora diisolasi?
      1. IBRShB
        IBRShB 20 Oktober 2022 15:50
        +2
        Joaozinho Pitakonan luwih kanggo Putin tinimbang kanggo Lavrov. Mbokmenawa, perlu kanggo nandur modal ing politisi pro-Rusia ing wilayah sekitar. Investasi ing produksi dhewe, lan ora nyimpen ing bank-bank Western. Lan akeh liyane.........
  4. Doccor18
    Doccor18 20 Oktober 2022 11:16
    +4
    sekutu bakal teka.

    Ragu padha bakal ...
    Dheweke wis berjuang kanggo wilayah pengaruh nganti pirang-pirang abad, kadhangkala angel banget. Ora ana sing bakal teka dhewe.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 20 Oktober 2022 11:41
      +1
      Kutipan saka doccor18
      Dheweke wis berjuang kanggo wilayah pengaruh nganti pirang-pirang abad,

      Timur iku masalah sing rumit!
  5. kursi
    kursi 20 Oktober 2022 11:19
    0
    Rusia ora bisa duwe kanca saiki miturut definisi - mung kapentingan dhewe! Kabeh negara nindakake iki, lan mung kita wis ngomong babagan sawetara kekancan antarane negara sajrone setengah abad pungkasan.
    1. skeptik2
      skeptik2 20 Oktober 2022 11:53
      +5
      Kutipan saka sofa
      Kabeh negara nindakake iki

      Apa sampeyan yakin? Yagene kabeh negara nindakake iki?
      Omong kosong.
      Kasunyatan modern kaya mengkono malah negara-negara sing kuwat lan kuwat kanthi ekonomi kepeksa mlebu kerjasama internasional ing bidang ekonomi, lan yen ana konfrontasi militer, mbentuk koalisi. Malah Amerika Serikat tumindak kanthi cara iki.
      Apa sampeyan menehi saran manawa Rusia, kanthi 2% PDB jagad, ngasingake awake dhewe? Lan suwene suwene Rusia bakal tahan ekonomi? Rusia ing sanksi? Senadyan kasunyatan sing wis Integrasi menyang ekonomi donya ing volume owahan?
      Lan apa sekutu Rusia kanthi militer? Apa padha malah ana? Apa iki CSTO sing padha karo NATO? Kang wis bledosan ing jahitan?
      Utawa bakal kesatuan Belarus karo Federasi Rusia nglawan kabeh NATO?
      Apa sing bisa dakkandhakake, deleng wae asil voting Majelis Umum PBB babagan referendum. Total papat negara ngandika ing sih ndhukung Rusia - Belarus, Suriah, Korea Utara lan Nikaragua. Bakal lucu yen ora sedhih banget. Iki minangka kegagalan lengkap Rusia ing ideologi, politik lan diplomasi.
      Lan ora bisa ngetung sekutu kaya China lan India. Iki dudu sekutu. Iki sekutu. Malah luwih tepat - fellow lelungan kahanan. Kanggo wektu, kanggo wektu. Nganti saiki, hidrokarbon dipompa metu saka Rusia kanthi murah. Ing arah endi sekutu-sekutu kasebut bisa nguripake ora dingerteni.
      Stalin bisa dianggep kaya sing dikarepake. Nanging ing wektu angel kanggo negara, sakperangan alesan, allies dadi negara paling kuat ekonomi. Nanging ora ateges Nicaragua karo Suriah.
      1. kuku
        kuku 20 Oktober 2022 22:56
        +3
        Gagal ing ekonomi lan pembangunan industri saka Federasi Rusia padha parried dening Zaputinists karo "sukses" gedhe diplomasi geostrategist lan mentri luar negeri kang paling apik. Saiki, sawise gagal ing diplomasi lan operasi militèr, nalika khanates Asia Tengah wis ngidini piyambak blackmail, ngendi saiki kudu golek "kamenangan"?
      2. gelisah
        gelisah 21 Oktober 2022 08:40
        0
        Nanging ing wektu angel kanggo negara, sakperangan alesan, allies dadi negara paling kuat ekonomi. Nanging ora ateges Nicaragua karo Suriah.

        Sekutu iki wedi yen Rusia tiba, banjur Hitler bakal nutup kanthi cepet. Banjur ngarep kapindho dibukak mung ing taun 1944, nalika balung mburi Wehrmacht wis rusak, maneh padha ngrebut kabeh Eropah Kulon lan sijine NATO ing, supaya adoh padha partners, minangka sing paling dhuwur kita argue lan ora. mungsuh ing kabeh, iku mung ridiculous, kita sumber daya , lan padha senjata kanggo ukreoyhu matèni pejuang kita. Lan iki dudu pengkhianatan, nanging mung bisnis lan ora ana pribadi, mung dhuwit, iki hukum bisnis, mung bathi, borjuis kita adol kabeh wong lan kabeh, malah para prajurite, kabeh iki njijiki ...
        1. filibuster
          filibuster 28 Oktober 2022 23:47
          +1
          Британия начала первой воевать с Гитлером еще в 39 году, в то время как СССР усиленно торговал с Германией, а товарищ Молотов критиковал Британию за войну с гитлеризмом, это слова Молотова в 39 году:
          В последнее время правящие круги Англии и Франции пытаются изобразить себя в качестве борцов за демократические права народов против гитлеризма, причем английское правительство объявило, что будто бы для него целью войны против Германии является, не больше и не меньше, как "уничтожение гитлеризма". Получается так, что английские, а вместе с ними и французские, сторонники войны объявили против Германии что-то вроде "идеологической войны", напоминающей старые религиозные войны.

          Но в 41 году Молотов “запел” уже совсем по-другому. И первый конвой из Британии в СССР вышел уже 21 августа 41 года.
          А вот слова Сталина в 43 году
          «Я хочу сказать вам, что, с советской точки зрения, сделали Президент и Соединенные Штаты для победы в войне. Самые важные вещи в этой войне – машины. Соединенные Штаты доказали, что могут производить от 8.000 до 10.000 самолетов в месяц. Россия может производить, самое большее, 3000 самолетов в месяц. Англия производит 3000 — 3500 в месяц, в основном тяжелые бомбардировщики. Таким образом, Соединенные Штаты – это страна машин. Без этих машин, поставлявшихся по ленд-лизу, мы бы проиграли эту войну».
    2. aybolyt678
      aybolyt678 20 Oktober 2022 13:16
      +2
      Kutipan saka sofa
      lan mung kanggo setengah abad pungkasan kita wis ngomong bab sawetara jenis kekancan antarane bangsa

      udakara satus taun, kita wis ngomong babagan iki .... lan yen kita ora ngomong babagan iki, yen kita ora ngimpi manungsa mlebu ing Great Cosmos, kita ora bakal dadi Rusia lan ora bakal. dadi.
  6. Barbulator
    Barbulator 20 Oktober 2022 11:22
    + 10
    Ing taun 1982 aku ana ing Pyanj, aku duwe wektu luang, aku lunga menyang toko karo kanca-kancaku lan kaget karo akeh barang sing ana ing rak-rak. Mung ing departemen sepatu ing Juli ana boots mangsa wanita. Lan ora mung sepatu bot, nanging saka Finlandia, Prancis, Austria lan negara liya, sing ing Rusia mung bisa ditemokake ing Moskow ing antrian gedhe. Lan ing Dushanbe, toko omben-omben ing tengah kutha wis akeh omben-omben sing ora ana sing nate weruh. Iki minangka conto primitif babagan cara urip ing republik-republik wétan iki lan apa sing diduweni. Dadi ayo padha ngembangake kabeh dhewe saiki. Dene yen “pemimpin bangsa” iku ora bisa mbenakake uripe para wargane, ayo padha ngosongake panggonane Sultan.
    1. aybolyt678
      aybolyt678 20 Oktober 2022 13:22
      +3
      Quote: Barbulator
      Dene yen “pemimpin bangsa” iku ora bisa mbenakake uripe para wargane, ayo padha ngosongake panggonane Sultan.

      ombenan apik +++ Muga-muga Kamentrian Luar Negeri bisa nuduhake dalane Sultan kanthi cepet kaya sing sampeyan lakoni ... Departemen Luar Negeri saiki ana sing kudu digarap. ngguyu
    2. IBRShB
      IBRShB 20 Oktober 2022 16:08
      +3
      Barbulator Kakangku kerep lelungan bisnis lan ngomong babagan iki. Kabeh diterangake kanthi gampang - ing Uni padha mbagekke barang kanthi merata, "per kapita." Nanging ing kasunyatan, ing Tajikistan padha ana siji TV kanggo kulawarga 10 wong. Mung ana kulawarga liyane ing kana. Sandhangan Eropa luwih disenengi kanggo domestik, jeroan lan luwih praktis, asring kanthi rasa nasional. Mulane sepatu bot lan anggur Finlandia ing toko kanthi bebas. Amarga wong-wong mau malah ora butuh.
  7. kor1vet1974
    kor1vet1974 20 Oktober 2022 11:24
    + 11
    Iku misale jek kula sing iki minangka unsur blackmail didhelikake Moscow.
    Sing aneh, ta? Anggota Uni Eropa, kanthi cara iki ora saling meres, ujare, kita bakal menyang liyane. Mungkin amarga ora ana sing bisa dituju. Nanging sing utama pengin mlebu EU, nanging CIS mlayu, ora ana negara Baltik, salah siji saka negara iki salah siji gabung karo EU, wong aspires Ora .. EU, ora gula .. iku pancene, tanpa ironi. Ora ana sing mabur menyang Negara Uni Rusia lan Belarus, ing kene wis meh telung puluh taun lan ora ana sing nuthuk? Wong, wong sing manggon ing teremochka? Ayo kula manggon karo sampeyan. Ing wulan Juni 1991, nalika kamardikan diproklamasiake, dheweke ujar, kita ora bakal menehi panganan marang sapa wae. dadi hard, nanging sampeyan katon lan tekan metu kanggo saben liyane, ngerti sing iku hard kanggo urip loro.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 20 Oktober 2022 11:42
      -4
      Kutipan: kor1vet1974
      Nanging sing utama yaiku dheweke ngupayakake Uni Eropa, nanging CIS wis mlayu. Ora ana maneh Georgia, Azerbaijan, Ukraina, Moldova, ora ana negara Baltik, salah sawijining negara kasebut utawa gabung karo EU, ana sing kepengin.

      Gampang banget, kanthi gabung karo Uni Eropa, dheweke bakal nampa pitulung kanthi bentuk lan dhuwit, sawetara bakal tetep karo sing duwe kekuwatan, lan uga macem-macem dana lan dana Eropa, lan ing wektu sing padha (nganti 25 Februari) dheweke duwe energi murah. operator saka Rusia (luwih murah tinimbang Eropah), uga bahan mentahan lan barang liyane, kang akeh republik limitrophic (mantan republik USSR) wis nganti 50% saka Rusia. Iki minangka pupuk, logam sing beda-beda, nanging kita ora ngerti babagan glepung gandum lan produk glepung, sereal, tekstil lan alkohol saka vodka sing diprodhuksi, lan malah mustar dhasar, uyah, ngombe soda karo gula - kabeh dadi murah saka Rusia. Inggih, kok ora manggon nalika nyedhot loro ratuning, lan sampeyan ora tanggung jawab kanggo sapa kanggo mbuwang dhuwit.
  8. tihonmarine
    tihonmarine 20 Oktober 2022 11:25
    + 13
    Kita isih kudu sabar lan mangan kabeh wong. Yen ora, padha bakal miwiti nglereni saben liyane.


    Aku ora tau krungu saka wong saka negara Asia Tengah "wong lanang ayo urip bebarengan, urip bebarengan", yaiku, nggawa kita menyang Federasi Rusia supaya urip kaya sampeyan. Dadi ora- "Kita pengin urip kanthi kapisah, nanging kita mrentah, lan sampeyan menehi panganan".
    Saben uwong pengin kamardikan lan kamardikan, utamane bais cilik, emir, khan.
  9. yuta
    yuta 20 Oktober 2022 11:27
    +3
    Ana unen-unen kang bener: Aja nglakoni kabecikan, ora bakal oleh piala.
  10. Roman_2022
    Roman_2022 20 Oktober 2022 11:57
    +4
    Sayange, kabeh nasionalis saka negara merdika saiki nuduh Rusia nasionalisme, kabijakan kolonial lan ambisi kekaisaran. Kita kudu kanthi tegas ngandhani kabeh wong lan ngerti dhewe: Rusia mung duwe utang marang wargane, lan dheweke duwe utang marang Rusia! Ora perlu, kaya sadurunge, kanggo mbangun sosialisme gratis lan ngapura utang, kita mung disengiti utawa dianggep lemah. Nanging nempel irung ing endi wae, kaya Amerika Serikat, ora ana gunane. Kita kudu duwe cara dhewe, China ngerti iki, wektune kita ngerti. Ya, lan minangka digression: Aku nganggep aku Rusia, sanajan ibuku wong Ukrainia (kanggo aku, iki minangka bagéan saka wong Rusia) lan aku bisa ngomong yen ing taun 80-an wong ing SSR Ukrainia urip luwih apik tinimbang ing tengah Rusia. . Dadi ora ana sing nindhes sapa-sapa, ora perlu nyipta-nyipta lan ngrusak sejarah
    1. IBRShB
      IBRShB 20 Oktober 2022 16:34
      +1
      Ora perlu, kaya sadurunge, kanggo mbangun sosialisme gratis lan ngapura utang ...

      wis ditinggal dangu, kaya 5 taun. Ya, lan ditulis mati kanggo wong-wong sing ora bisa menehi fisik, kayata Irak lan Suriah. Kajaba iku negara Afrika diwenehi 20 lards, nalika iku bisa kanggo njupuk mineral.
  11. Nefilim
    Nefilim 20 Oktober 2022 11:59
    + 10
    Liyane nangis ing topik: "Inggih, kok padha ora tresna kita?", wektu iki dileksanakake dening perwira politik-propagandis saka kasunyatan podo. Alamiah, everyone watara lan wong liya kanggo nyalahke, kahanan, luck ala, Pushkin, nanging ora dhewe "virtuoso" privasi manca.
    Minangka psychoanalyst Robert Neuburger ngandika: "Cara paling gampang kanggo njaluk nyisihaken saka kaluputan iku kanggo mbucal ing soko njaba." Yaiku, gunakake mekanisme proyeksi. Cara kasebut gampang lan trep. Mung tanpa woh. Dalan menyang endi wae.
  12. tukang baja
    tukang baja 20 Oktober 2022 12:45
    +4
    , "Emomali Rahmon. Luwih tepate, tembung-tembunge diucapake ing KTT Rusia-Asia Tengah"
    Kasunyatan manawa Asia kanthi terang-terangan wiwit nesu, Putin dhewe sing kudu disalahake amarga tumindake sing biasa-biasa wae. Saben uwong wis ngerti yen Putin nawakake Turki dadi hub gas. Erdogan meh "mlumpat" kanthi bungah ing puncak ing proposal kasebut. Nanging apa sing ditawakake kanggo Asia? Saben uwong mung ngerti yen puncak iki sing dibutuhake Putin amarga Turki. Lan liyane ing "drum" !!! Mula Rahmon nesu lan ora mung dheweke. Masalah karo Putin lan pamrentahane yaiku dheweke nganggep awake dhewe paling cerdas, lan wong-wong iku ala, sing ora ngerti apa-apa. Lan sampeyan kudu njupuk tembung kasebut.
    Aku duwe pangarep-arep kanggo Surovikin, nanging sawise wicara, aku ilang kabeh khayalan. Dheweke komandan biasa-biasa wae, kaya Lapin lan kabeh rombongan Putin. Kanggo duwe kekuwatan kaya ngono, tentara !! Lan sambat, ngelingake lan nggawe alesan luwih dhisik kanggo tumindak lan keputusan sing ora populer - mung mediocrity !! Kang ing advance "sijine jerami" kanggo awake dhewe!
    Aku nonton NTV Norkin saiki. Ing kana, pakar Sivkov ujar manawa biaya nuklir taktis wis dikirim menyang Nikolaev. Banjur nyalahake Rusia. Lan saiki sapa sing bakal ngomong yen wektu main ing Rusia, iki pengkhianat !! Lan tangan ora bakal gumeter!
    1. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 20 Oktober 2022 21:11
      +1
      Ing kana, pakar Sivkov ujar manawa biaya nuklir taktis wis dikirim menyang Nikolaev.
      Lan sampeyan pracaya iki "ahli"?
    2. entropi
      entropi 20 Oktober 2022 22:11
      +3
      Aku duwe pangarep-arep kanggo Surovikin, nanging sawise wicara, aku ilang kabeh khayalan. Dheweke komandan biasa-biasa wae


      Pangarep-arep sing aneh, amarga Surovikin minangka wong sing ngubur konferensi video modern
  13. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 20 Oktober 2022 13:17
    0
    Aja menehi pitulungan, supaya padha mati, ora karuwan. Dheweke ora ndhukung Rusia, kabeh, banjur pasar lan bathi. Dheweke bakal nyusup njaluk tulung, kanggo ngelingake taun 2022.
  14. Max1995
    Max1995 20 Oktober 2022 13:20
    +5
    Kaya sing diomongake Goblin, Kapitalisme ana ing pekarangan, ing ngendi ana dhuwit, ana wong.
    Lan ing Rusia, sajrone 30 taun iki, dhuwit kanggo yacht lan pipa wis ilang. Ing kene padha ora kesusu. Malah wong tuwa ora ngenali Krimea, utawa Republik, utawa aksesi. Amarga Saben wong wis kapisah saka ekonomi ...

    Dhuwit kasebut asale saka panuku sumber daya. China, Eropa, Arab, Amerika, Asia lan Rusia ...
    Sing mentas mbantah panyedhiya batu bara lsp saka republik Asia .... Lan akeh para Kapitalis sing mikir, yen .....
  15. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 20 Oktober 2022 13:24
    +2
    Kayane kita bisa dipisahake, lan kanggo wong-wong mau lan kanggo awake dhewe, wewenange wong dikira kanthi bobote dompet. Lan bakat ditaksir dening kagungane Estate lan kanggo partai anjog. Kita mung duwe guru Western, padha mulang wong-wong mau lan kita ing cara sing padha bakal kelet metu lambé ing saben liyane, puff metu pipi lan ngalahake chests. Nanging bakal teka nalika wong bakal ngomong - "Ya, sampeyan bakal lunga kanthi mistis lan janji-janji mukjijat saka swarga." Iku bakal dadi, sampeyan bisa ngapusi wong kanggo wektu cendhak. Banjur oracles dhewe bakal entek.
  16. IBRShB
    IBRShB 20 Oktober 2022 13:55
    +3
    TadAZ (pabrik aluminium), nanging, jenenge State Unitary Enterprise ...

    Kita al. Prospect pisanan dadi karo Deripaska, lan banjur rampung diduweni dening Amerika Serikat. Lan kita uga nggodha Az Tengah. republik. Kabeh perusahaan pertambangan lan pangolahan kudu dadi perusahaan kesatuan negara federal!
  17. Kanca Kim
    Kanca Kim 20 Oktober 2022 15:56
    0
    Kutipan saka bingo
    Ora, sampeyan utang kita.


    Dadi mikirake kabeh Turkestan sing cerah.
    Rahmon kayane wis mabur menyang PRP (planet poni jambon), pungkasane mbingungake pesisir.
    Apa sing apik banget sing ditindakake.
    Dheweke nulis maneh Quran nganggo getihe dhewe.
    Isi garasiku karo mobil premium.
    Lan kabeh kuwi.
    Nanging, sajrone sepuluh taun pemerintahane, dheweke nggawe kahanan kanggo wong Tajik sing 80% saka populasi lanang menyang wilayah Moskow.
    Perusahaan-perusahaan Cina sing operasi ing Tajikistan nggawa buruh lan nyurung wong Tajik metu saka negara kasebut.
    Nanging saiki, sawetara wong Tajik sing seneng karo paspor Rusia wis mlayu saka omah mobilisasi menyang Tajikistan.
    Tajik tanpa kewarganegaraan Federasi Rusia, ing Rusia, iku apik banget, padha piye wae ora ana kanggo panguwasa, polisi lan komisaris militèr.

    Prayoginipun, kanthi tekad ingkang kiyat, badhe wangsulaken para "sangsara" dhateng kulawarganipun, dhateng Tajikistan, mugi-mugi sami ngaturaken panuwun, kanthi cara punapa kemawon, lan kanthi cara punapa, "Rahmon ingkang minulya" awit saking wicaranipun ingkang tanpa pikir.

    Apa sing bakal kelakon karo Rahmon lan rezime nalika gerombolan Turkestan bali ora dadi urusan kita maneh.
    1. gelisah
      gelisah 21 Oktober 2022 09:12
      +1
      Apa sing bakal kelakon karo Rahmon lan rezime nalika gerombolan Turkestan bali ora dadi urusan kita maneh.

      Sampeyan, sayang, wis mbingungake wong Turkestan karo Tajik, sawetara wong Turki - wong Persia liyane, lan manggon ing wilayah sing beda-beda ...
  18. Hantu Teran
    Hantu Teran 20 Oktober 2022 16:32
    0
    USSR: 40% ing industri, 45% ing tetanèn, 15% ing konstruksi lan perdagangan. Dina iki: 18,5% - industri, 31,9% - tetanèn, 35,4% - sektor layanan, perdagangan, aktivitas financial lan intermediary, 14,2% - transportasi lan komunikasi. Apa ora koloni?

    Inggih, pisanan, kanggo USSR, taun apa data kasebut? 45% saka prodhuk domestik bruto amarga tetanèn minangka tandha saka ekonomi kurang berkembang ing umum.
    Kanggo taun 1985, ing struktur produk domestik bruto USSR: 36% - industri (total pertambangan lan manufaktur), 17 persen - tetanèn, 39 persen - layanan lan 8% construction. Kanggo 1990: 32% - industri (total pertambangan lan manufaktur), 18% - tetanèn, 40% - layanan lan 10% konstruksi (sumber data - "Ekonomi Nasional USSR taun 1990. Buku Tahunan Statistik" https: //istmat.org /node/435)
    Kanggo 2021, ing struktur produk domestik bruto Federasi Rusia: 12,8% - industri ekstraktif, 16,1% - industri manufaktur (yaiku, total industri 28,9% saka produk domestik bruto), 4,2% - tetanèn, 5,1 % - konstruksi, layanan (kalebu keperluan - sumber banyu, dadi panas) + listrik - 61,8%.
    Lan apa tandha ekonomi "kolonial"?
    1. IBRShB
      IBRShB 20 Oktober 2022 16:53
      0
      Lan apa tandha ekonomi "kolonial"?

      kanthi bener, tingkat kolonialisasi ora ditemtokake dening struktur PDB. Kene kita kudu katon ing ngendi PDB iki pindhah - kanggo pangembangan negara lan kesejahteraan rakyat, utawa mili liwat gunung. Yen kita ngelingi 330 milyar sing bubar, disimpen ing sekuritase saka mungsuh potensial (lan iki mung bagean negara bocor), banjur kasunyatan iki katon kaya kolonialisme.
  19. nikolaevskiy78
    nikolaevskiy78 20 Oktober 2022 17:45
    0
    Bravo!
    Yen penulis pengin ngandhani tanggane yen dheweke, minangka pewaris junior USSR, duwe utang marang dheweke minangka Pak Pewaris Senior, mula dheweke entuk gol. Iku tetep kanggo mbenerake jumlah sing kudu ditransfer menyang akun karo Bank Sentral saben negara Asia Tengah.
    Dadi ing ngendi kita arep nganggo pendekatan iki? Nanging, iku cetha ngendi. Kanggo "kesepian strategis". Miskin, ketoke, iku batyr sing ora pengin nggawe USSR piyambak, mung alangan iku, USSR ana Persemakmuran saka bangsa. Lan - bravo.
  20. Aleprok
    Aleprok 20 Oktober 2022 19:53
    +1
    Nalika USSR ambruk, meh langsung dadi cetha sing kabeh adhedhasar sumber daya saka RSFSR. Sadurunge, padha ngandika "mandheg dipakani Rusia", nanging kabeh dadi ngelawan. Para oligarki dhewe nyolong kabeh kanthi cepet. Mung wae wong-wong Rusia mau nguncalake barang-barang, banjur mandheg, mula rasa nesu ... Kita ora duwe utang maneh. Kita bakal nulungi yen dheweke bakal ngadhepi kita, lan yen bakal migunani kanggo kita.
  21. Jus Oorfene lan prajurit kayu
    Jus Oorfene lan prajurit kayu 20 Oktober 2022 20:00
    +1
    Rahmon minangka mantan pejabat partai saka jaman USSR, para pamimpin republik nasional nampa luwih akeh dana saka anggaran USSR kanggo pembangunan, lan Rahmon ngelingi iki. Bedane mung dheweke kepengin dadi panguwasa independen ing kesultanane, lan nampa roti jahe kaya sadurunge ing USSR, nanging freebie sing saiki wis ilang, saiki rasa nesu, sing pecah nalika Rusia saya lemah lan sampeyan bisa. nyepak singa sing tatu. Ya, lan kanggo 30 taun pamaréntahan, otokrat dadi edan, mandheg mikir ing donya apa sing saiki urip.
  22. Vlad-mir
    Vlad-mir 20 Oktober 2022 20:21
    +2
    Ya, ing Tajikistan Soviet, 10 persen Rusia menehi 80 persen produksi industri. Lan liyane 30 persen saka income saka RFSR dadi istimewa kanggo pendanaan tambahan kanggo republik Asia, Kaukasia lan Baltik. Lan republik iki ora menehi dhuwit kanggo budget USSR. Mung RFSR lan kadhangkala Belarus mbayar. Ing taun-taun iki, kabeh pimpinan negara "republik sing ditindhes ing jaman biyen" ujar. Negara-negara sing aneh banget.
  23. Aleks Sarkisov
    Aleks Sarkisov 21 Oktober 2022 00:10
    +1
    Iku aneh, iku dadi metu sing kabeh wong ing USSR secara harfiah mbalek ing lenga, lan Rusia nyuwek dhewe lan keluwen. Lan pratelan sing Tajikistan, miturut omongane uwong ngadeg, miturut penulis, sanalika sawise negara Baltik, umume ngisor kritik. Aku kelingan kenangan salah sawijining pejabat pemerintah sing mriksa sekolah-sekolah ing kana, mula ana sing ora duwe kaca ing jendela! Lan saiki, nalika Rakhmonov ngritik panguwasa Rusia, dheweke ora nindakake saka urip sing apik, negara kasebut perang, lan saka artikel kasebut pancen ora bisa dimangerteni kenapa Rakhmonov "diganti" karo kritik. Ana cetha akeh sing ora dicritakake ing artikel kasebut. Babagan aliansi Rusia. Apa sampeyan tau ndeleng senjata sing didol dening AS menyang negara liya sing digunakake nglawan sekutu? Aku ora kelingan. Lan Rusia nindakake. Mesthine, dheweke duwe hak kanggo nindakake iki, nanging ora ngandhani mengko babagan rasa syukur para sekutu kanggo nanggepi.
  24. Kanca Kim
    Kanca Kim 21 Oktober 2022 00:47
    +1
    Kutipan: Vlad-mir
    Ing taun-taun iki, kabeh pimpinan negara "republik sing ditindhes ing jaman biyen" ujar.


    Sampeyan ngomong kanthi bener!
    Sing nggumunake, sapa sing menehi minus?

    Kabèh Turkestan wis ngombé getih saka RSFSR nganti pirang-pirang dekade.
    Lan saiki, Bais anyar mbutuhake kelanjutan infus kasebut.
    Padha bakal trample ing.
    Perlu kanggo ngenali pembantaian Rusia ing taun 90-an, ing republik kasebut.
    Mbayar pajeg kanggo wong-wong mau.
    Nalika iku sing nduweni negara-negara kasebut ora bakal duwe pikiran seditious.
  25. Kemakmuran
    Kemakmuran 21 Oktober 2022 02:28
    0
    Aku maca komentar lan kepingin weruh yen kabeh wong wis mikir babagan bekas republik liyane? Saka ngendi asale nasionalisme iki? Sawise kabeh, malah saiki Rusia wis multinasional.! Yen iki cara mikir, banjur bakal ana sawetara sekutu, Rusia ora mung Rusia.
  26. lintang-62
    lintang-62 21 Oktober 2022 07:24
    +1
    Aku ngeweruhi sing suwene rong taun pasokan woh wis dadi akeh Samsaya Awon, kualitas uga tiba. Dheweke nggawa daging asem sing durung mateng, ora ana sing tuku. Ayo wong-wong mau ndandani apa sing diwenehake alam dhewe, dheweke bakal tuku kabeh saka kita ing Siberia, njupuk. Lan padha pengin freebies, Cut, jancok ing warga.
  27. Komentar wis dibusak.
  28. shinobi
    shinobi 21 Oktober 2022 09:43
    +3
    Logika Freeloader - Sampeyan wajib ndhukung aku mung amarga aku ana! Biyen, aku mung ilang saka kurang ajar kaya ngono. Saiki, aku mung ngirim aku menyang tur hiking sing seksi. Sampeyan kudu mencet, kadhangkala kanthi brutal. Sayange, ing politik donya, iku arang bisa kanggo stupidly hit pasuryan.
  29. Revolver
    Revolver 21 Oktober 2022 10:10
    +1
    Kanthi "sekutu" kuwi ora perlu mungsuh.
  30. asetofenon
    asetofenon 21 Oktober 2022 10:19
    +1
    Ya, ya, sampeyan nindakake apa sing didhawuhake LAN AJA ngoceh, utawa buruh tamu lan pedagang menyang Turki lan Iran. Lan ing kana dheweke adol kaos kaki lan apricot garing. Diplomasi keluwih.
  31. tanpa mbalikke
    tanpa mbalikke 21 Oktober 2022 11:08
    +7
    Utawa kabeh wong ing negara padha maneh.. utawa dhuwit ing wayah esuk, kursi ing wayah sore! A priori.
  32. Altman
    Altman 21 Oktober 2022 13:05
    -2
    Masalahku yaiku aku salah nelpon kabeh pedunung Rusia gedhe Rusia. Wong Yahudi iku salahku lan aku nyoba ngerti kabeh kanthi bener. Dheweke percaya yen malah wong Jerman bisa wedi karo Rusia, sing njupuk kewarganegaraan Rusia lan negara bakal menehi keuntungan iki. Iku salah yen dibagi bangsa dadi Rusia lan bangsa liyane. Sampeyan lara banget, sampeyan ndeleng dhewe lan luwih apik. kita kudu ngakoni. am
  33. Komentar wis dibusak.
  34. Alexander X
    Alexander X 21 Oktober 2022 14:29
    0
    Blackmailers! Inggih, paling ora menehi soko kanggo Rusia. Lan kabeh wong takon. Kabeh ora cukup kanggo dheweke, kabeh wong duwe utang ...
    Ora ngucapke matur nuwun!
    Nanging aku mikir sing perlu ora kanggo menehi hasil karo semi-kriminal buruh hard Tajik, nanging, contone, karo detasemen buruh Korea Utara. Lan disiplin lan diatur. Lan siap kerja. Lan bantuan kanggo Korea Lor bakal liwat penghasilan para pekerja kasebut. Sampeyan katon, lan pimpinan Tajik sawise iku bakal mikir apa sing kudu diomongake lan apa sing ora ...
  35. isv000
    isv000 21 Oktober 2022 15:39
    +1
    "Sekutu" lagi turu lan ndeleng dadi bais lan khan, nyopir bahan mentah menyang China lan mangan ing moncong siji. Lan kasunyatan sing kabeh wis dibangun lan njelajah Rusia - supaya padha ngapura kita!
  36. renyah
    renyah 21 Oktober 2022 20:32
    +1
    Pengisap getih. Dheweke nyedhot jus saka Republik, ngalang-alangi pembangunan. Aku ngerti langsung. Aku kudu mlayu saka kono ing taun 1990, nalika tanggal 12 Februari diwiwiti ing Dushanbe. Strictly ngandika, iku diwiwiti sadurungé. Rong taun sadurunge, dheweke ngetrapake hukum babagan basa. Tajik mung negara sing alami. Dirembug. Nulis artikel kanggo koran. Diterangake mundhut. Ditampa persis kaya sing dikarepake. Dokter lan guru sing pertama kelangan pakaryan. "Kepiye carane dokter bisa komunikasi karo wong sing dioperasi yen dheweke ora ngerti basa lokal?" Lan iki ana ing republik ing ngendi, kanthi pendidikan lan kesehatan bangsa - ...... Dheweke ngimpi, ngusir kita - Kita bakal njupuk apartemen sampeyan, kita bakal urip kaya sampeyan "Ora, dheweke ora bakal. Kasunyatane, kulawarga Eropa biasa ana telu utawa papat Yen ibune Eropa rewel karo bayine, nggegem tangane, hoots, nuduhake manuk mabur, nembangake lagu lullabies, bapak nggawa ing tangane kanggo mlaku-mlaku supaya ibune bisa ngaso, ngandhani. dongeng. , lan kemampuan kanggo ngerti donya? Apa bisa kanggo spesialis lokal kanggo saingan karo Russian-speaking siji? Pramila hukum basa minangka instrument pamindahan. Apa padha aspired kanggo, padha entuk.

  37. renyah
    renyah 21 Oktober 2022 20:48
    0
    Kutipan: nikolaevskiy78
    1) Ora, iki dudu investasi. Iki minangka pembayaran kanggo layanan sing diwenehake. Pembayaran impor.
    2) i.e. kajawi penjahat kalih punika, menapa Tajikistan boten mènèhi malih bab kerjasama negari?
    3) Yen padha Rusia, sampeyan uga bakal takon apa bakal ngukum wong tuwane?

    Lan apa Tajikistan menehi kerjasama? Penambangan Gratis: Keuntungan kanggo Penambangan Iki? Partisipasi ing karya CSTO, nampa pangkalan lan laboratorium mungsuh kita ing wilayah kasebut? Apa dheweke wis ngakoni hak warga Ukraina kanggo netepake diri, ngakoni asil referendum? Apa dheweke wis mandheg melu kabijakan sanksi, gabung karo sawetara AS? Yen dheweke nelpon supaya dianggep ora kaya ing USSR, banjur kesetaraan hubungan ekonomi bakal bener. Ora ana isi kanthi biaya anggaran Rusia. Apa angel ndeleng gambar ing ndhuwur?
  38. renyah
    renyah 21 Oktober 2022 20:52
    0
    Kutipan saka Altman
    Masalahku yaiku aku salah nelpon kabeh pedunung Rusia gedhe Rusia. Wong Yahudi iku salahku lan aku nyoba ngerti kabeh kanthi bener. Dheweke percaya yen malah wong Jerman bisa wedi karo Rusia, sing njupuk kewarganegaraan Rusia lan negara bakal menehi keuntungan iki. Iku salah yen dibagi bangsa dadi Rusia lan bangsa liyane. Sampeyan lara banget, sampeyan ndeleng dhewe lan luwih apik. kita kudu ngakoni. am

    Ya, ndandani. Kita kabeh ana ing Rusia, RUSIA. Lan kita duwe atusan negara. Gedhe. Cilik. Cilik.
  39. renyah
    renyah 21 Oktober 2022 20:55
    0
    Kutipan saka: withoutreverse
    Utawa kabeh wong ing negara padha maneh.. utawa dhuwit ing wayah esuk, kursi ing wayah sore! A priori.

    Ah, IKI ora perlu. Sepisan maneh, masalahe dadi masalah kita. Maneh bakal njagong ing gulu, lan sikil bakal mudhun. Yen sampeyan pengin nampa menyang kulawarga, nampa. Nanging ngirim kula. Aku ora bakal lali 1990 lan pesawat saka Dushanbe. Saka perang. Sampeyan dudu raja. Kowe- ....... (mat).
  40. prahara
    prahara 21 Oktober 2022 21:57
    0
    Kanthi sekutu kaya ngono, ora ana mungsuh sing dibutuhake ....
  41. Vyacheslav Krylov
    Vyacheslav Krylov 21 Oktober 2022 22:04
    0
    "pendiri perdamaian lan persatuan nasional - pimpinan bangsa" - iki apik banget, nanging ora ana hubungane karo Presiden Rahmon, karo Tajikistan. Kertas sing dicithak konstitusi Tajikistan bakal tahan kabeh.
  42. Ranis
    Ranis 22 Oktober 2022 00:24
    0
    elit kabeh negara sing ketemu ing Dushanbe looking menyang kulon, kalebu Rusia. Mulane, iku mbokmenawa menarik kanggo republik Asia Tengah kanggo ndeleng carane kita "butting" karo Kulon - dhuwit dipasrahake $ 350 milyar, anak ing Kulon, dhuwit saka oligarki lan pejabat ing panggonan sing padha - ing lepas pantai. utawa bank-bank Western, ekspor dhuwit $ 1 yuta saben sasi, iki ora ing siji republik Asia. Kita ora ngembangake ilmu - ora ana perkembangan, pendidikan saya mudhun, obat-obatan ana, umur pensiun wis diunggahake. Wong sing ngganti konstitusi kanggo awake dhewe, pucuk sing ngatur kaya Politbiro - 1984. Sampeyan kudu ngganti, ngembangake industri, nutup ekspor dhuwit saka negara, lan ngukum paukuman kanggo korupsi. Cedhak akses menyang kekuwatan kanggo oligarki lan sanak-sedulure. Coba maneh asil privatisasi - yen ora, ora ana sing bakal berkembang ing negara kasebut.
  43. garik77
    garik77 22 Oktober 2022 01:13
    0
    Kutipan saka krot
    Kayane wektune kanggo ninggalake "impor" iki kanggo, umpamane, wong Vietnam (umpamane) sing ora njaluk bantuan ...

    wong Korea Lor. Disiplin lan kerja keras. Melek rampung. Wong Vietnam ora bakal lunga maneh, dheweke wis ngluwihi tahap iki.
  44. Kemakmuran
    Kemakmuran 22 Oktober 2022 02:04
    -1
    Panemuku, 1,) panyerat wis adoh banget ngrugekake TPA, kita maca yen ana padudon amarga agama lan kecerobohan tembung nyebabake tragedi, 2) apa sampeyan nonton lan krungu apa sing diomongake Rahmon ing Russian, karo logat menowo,? Apa dheweke njaluk dhuwit? Aku ngira iki rasa nesu saka patemon trilateral sing ditindakake ing wayah wengi ing puncak antarane presiden Rusia, Kyrgyzstan lan Tajikistan. Dheweke duwe masalah tapel wates ing antarane awake dhewe. Mungkin soko ora dijupuk menyang akun ing sih saka Tajikistan? Lan umume, ing tilas republik USSR wis akeh generasi anyar, lan padha ora duwe ideologi sing ana ing USSR. Aku durung nate menyang Tajikistan, lan aku ora ngerti apa pendapat penduduk ing kana, nanging "pekerja tamu" teka menyang sampeyan kanggo nyambut gawe, amarga ing wayah awan padha sober lan entuk dhuwit, ora ana sing salah, tenaga kerja murah. . Kabeh bangsa padha lan kabeh duwe moral sing ora cukup.
  45. Komentar wis dibusak.
  46. Komentar wis dibusak.
  47. Kanca Kim
    Kanca Kim 22 Oktober 2022 15:09
    0
    Kutipan saka Prosperity
    sawise kabeh, padha sober sak dina lan entuk dhuwit, ana apa-apa salah karo sing, pegawe mirah. Kabeh bangsa padha lan kabeh duwe moral sing ora cukup.

    Lan sampeyan menyang kantor polisi ing Moskow lan wilayah, deleng orientasi kanggo penjahat sing dikarepake. Saka 20 sing dikarepake, 17-28 dudu warga Federasi Rusia. Lan dudu Swedia utawa Inggris, khe khe.
    Pangembang lan pemilik pasar lan armada taksi entuk manfaat saka tenaga kerja murah.
    Lan warga biasa nemu wutah longsoran sing "serius" (pembunuhan, perkosaan, lan liya-liyane).
    Juragan mbukak ngomong: "Aku luwih seneng njupuk gatera, lan aku bakal nyimpen 15,2% ing potongan kanggo dana, lan yen iku, aku bakal ngusir ing ....".
    Sawise wiwitan kovil, sawetara imigran ilegal mlayu menyang Turkestan, ing tanah air, dheweke wiwit nindakake apa sing wis dilakoni ing pirang-pirang dekade ing Rusia: kanggo mateni, ngrampog lan rudo pekso bocah-bocah lan mbengkongake wanita tuwa (kaya ing Sergiev Posad. ).
    Semono uga sing cocog.
    Ing collegium Kementerian Dalam Negeri ing Moskow, menteri Turkestan ngganti menteri kita: "Sawise bali menyang tanah air, tuwuhing kasus serius wiwit ing negara kita, saka 17% dadi 34%.

    Apa sing kudu kita lakoni, saiki nggawa wong-wong mau bali lan ngambung para imam?
    1. Kemakmuran
      Kemakmuran 22 Oktober 2022 22:21
      0
      Sedulur Muromets, aku ora ngerti statistik kutha Moskow, kita lagi ngrembug luwih global ing kene, ta?
    2. Kemakmuran
      Kemakmuran 22 Oktober 2022 22:24
      0
      Uga, aku bisa nambah jujur, wong-wong sing mentas pindhah saka Rusia, supaya padha ngomong bebener bab angkara, amarga padha urip sampurna, malah nyamuk ora cokotan, kaya "tamu".
  48. Maxim G
    Maxim G 22 Oktober 2022 16:04
    -1
    Quote: Humpty
    Nanging babagan ikisiator sensus umum taun 1897, aku ora duwe ilusi enom. Senajan ing kawitan marketing siji bisa njupuk wong kanggo ilmuwan serius dening jenggot lan kaca tingal

    Apa Lenin nganggo kacamata? ngguyu
  49. Himenes
    Himenes 22 Oktober 2022 19:35
    0
    Kutipan saka: skeptik2
    Apa sampeyan menehi saran manawa Rusia, kanthi 2% PDB jagad, ngasingake awake dhewe?

    Miturut PPP, ekonomi Rusia kanthi yakin ing posisi kaping 6, kanthi nganggep prilaku Jerman sesuk bakal ana ing posisi kaping 5.
  50. Cvgt23
    Cvgt23 22 Oktober 2022 20:49
    0
    Dear. Penulis artikel. Pendapat sampeyan duwe hak kanggo ana. Nanging judhul artikel. Tulis ing forum utawa kene nang endi wae. Ketik sebutno jeneng lan kita bakal nggawe soko kanggo sampeyan. A crust saka roti. Iki piss lengkap