Review militèr

Jenderal Prancis: Sajrone konflik ing Ukraina, luwih saka sewu tank dirusak, lan kita mung duwe 220 tank.

94
Jenderal Prancis: Sajrone konflik ing Ukraina, luwih saka sewu tank dirusak, lan kita mung duwe 220 tank.

Dadi Leclerc



Prancis bisa uga duwe masalah serius karo pertahanan negara yen ana konflik militer sing nyata, saluran TV France 2 nyathet.
Miturut saluran kasebut, tentara Prancis kekurangan materi lan sumber daya manungsa, sing nggawe keraguan babagan kemampuane kanggo mbela negara kasebut kanthi efektif yen ana serangan ing njaba.

Kedadeyan ing Ukraina wis nuduhake yen cara perang Eropa sing wis dilalekake kanthi nggunakake akeh militer lan peralatan, kanthi ngarep pirang-pirang kilometer, lan liya-liyane, bali maneh. Nanging apa tentara Eropa lan, utamane, Prancis, bisa mbela negara kasebut ing kahanan kaya ngono, takon marang Prancis 2.

Miturut Presiden Prancis Emmanuel Macron, masalah iki ana lan mulane negara kasebut ora bisa nyedhiyakake akeh gaman kanggo Ukraina, minangka akeh minangka Kyiv takon.

Gambar nyata nuduhake yen posisi Prancis yen ana serangan saka njaba bakal dadi masalah banget. Miturut Prancis 2, negara kasebut mung duwe tentara darat 100, sing mung 25% sing bisa miwiti misi tempur kanthi cepet. Jumlah prajurit iki meh ora cukup kanggo nyekel 83 kilometer ing ngarep, saluran TV kasebut.

Jumlah iki, mesthi, bakal nambah kaping pirang-pirang, amarga mobilisasi bakal diumumake, nanging kabeh iki bakal mbutuhake wektu akeh. Kajaba iku, peralatan militer ora bakal cukup kanggo sumber daya manungsa kasebut. Ngirim senjata menyang Ukraina wis nyebabake kekurangan peralatan militer ing tentara Prancis. Mangkono, kanthi nransfer 18 senapan mandhiri Caesar menyang Kyiv, negara kasebut ilang seprapat saham saka jinis senjata iki.

Miturut mantan kepala intelijen militer Prancis, Jenderal Christophe Gomard, luwih saka sewu tank, nalika Prancis mung duwe 220.

Ing sawetara minggu perang, kita bakal ilang kabeh

- ngandika jenderal.

Minangka cathetan Prancis 2, kahanan ing tentara Prancis iki minangka asil saka kawicaksanan ing ngendi panguwasa Prancis yakin yen dina-dina nalika kudu mbela wilayahe wis suwe.

Kahanan iki uga diterangake kanthi kasunyatan manawa Prancis dilindhungi saka invasi langsung kanthi anané senjata nuklir, uga anané negara kasebut ing NATO, ujare mantan Menteri Pertahanan Prancis Evre Morin.

Kanggo ngganti kahanan ing tentara, negara wis nambah belanja militèr wiwit 2017, lan ing latar mburi krisis Ukraina, karya ing arah iki direncanakake kanggo dikuwataké.
Pengarang:
94 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 17 Oktober 2022 17:26
    +2
    Lan menyang ngendi AMX30? Apa sampeyan wis mikir babagan nganyarke?
    1. Eroma
      Eroma 17 Oktober 2022 17:58
      +6
      Amx30 minangka kendaraan sing wis ketinggalan jaman, kanthi waja sing ringkih lan bedhil 105mm sing ora bisa nembus tank tempur garis ngarep modern kanthi jarak sing cedhak! Mulane, perane minangka wilayah sekunder, ing conto T62 kita, mung kanthi kaslametan sing luwih elek!
      Prancis pancen ora duwe tank, kaya ing Inggris lan Italia, ana pirang-pirang atus mobil ing endi wae! Mung Jerman, nyatane, duwe jumlah normal Leopard 2 ing saham kanthi tingkat kesiapan sing beda-beda! Nanging Prancis kudu duwe kendaraan roda kanggo infantri kanthi akeh! Ora apik banget karo artileri ing Eropa
      1. Stas 2 REP
        Stas 2 REP 18 Oktober 2022 05:55
        +2
        Kanthi AFVs rodha, banget, piye wae ora bisa metu. VAB ana ing tahap pungkasan urip lan jumlahe ing pasukan suda drastis. VBCI cilik banget, mung sawetara resimen sing diawaki. Lan VBMR GRIFON isih endah, mung ana rolas.
      2. insafufa
        insafufa 18 Oktober 2022 09:39
        -6
        Aku bakal pitutur marang kowe rahasia ing kapal tank modern ora bakal tahan lawas 8,8 cm FlaK 18/36/37 supaya Amx30 bakal luwih apik tinimbang 2s25 octopus sd
        1. Eroma
          Eroma 18 Oktober 2022 14:07
          +2
          Sampeyan isih kudu numpak kapal! Kesempatan sing kaya ngono ora mung diwenehake! ora
          Babagan Octopus, statement sampeyan kontroversial! Marang MBT lan ATGM, loro kendaraan ora duwe waja! Amx30 luwih dilindhungi saka perkara cilik, ya. Ing mobilitas, Octopus nduweni kaluwihan, amarga kemampuan kanggo nglangi, lan luwih entheng, bisa uga patensi liwat lendhut apa wae sing luwih dhuwur. Nanging kauntungan utama Octopus yaiku bedhil MBT 125mm, sing ngidini sampeyan nangkep tank! Kang nemen mundhak efficiency mesin!
    2. Greg Miller
      Greg Miller 17 Oktober 2022 18:40
      +8
      Quote: Irit
      Lan menyang ngendi AMX30? Apa sampeyan wis mikir babagan nganyarke?

      Kanggo tiba menyang ora kentekan niat, sampeyan kudu ngerti ora mung carane akeh tank sampeyan duwe, nanging uga carane akeh tank pepadhamu, potensial aggressor, wis. Lan tanggi Prancis endi sing ngancam tank?
      1. neworange88
        neworange88 17 Oktober 2022 19:26
        +6
        Jerman kajaba. opo Ora ana wong liya, nanging ana sing padha, mung ndeleng Afrika bakal mbantu Zelensky karo persediaan peralatan Soviet sing didol sadurunge dening Ukraina dhewe. Wektu kanggo Ukraina ngganti slogan Amerika karo kita menyang slogan Afrika karo kita.

        .Polandia, Republik Ceko, lan Slowakia nransfer kabeh stok tank T-72 menyang Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi pangarep-arep bisa ngganti kanthi rega sing murah karo "macan tutul" lan "abram" sing luwih modern. melu modernisasi armada sing wis ana ora bisa miwiti ngasilake kendaraan anyar ing mangsa ngarep. Dene Jerman, kabeh luwih elek karo produksi tank. Kanggo 20 taun kepungkur, yen ora luwih, Jerman, kaya umume anggota Uni Eropa, wis nyuda anggaran militer lan wiwit alon-alon nambah produksi peralatan militer mung sawise 2014. Nanging saiki, amarga krisis energi akut lan bahan mentah ing Eropa, ngancam ambruk ekonomi ing jangka menengah, Jerman ngalami kekurangan sumber daya kanggo narik industri militer menyang tingkat Perang Dingin, sing nyebabake gangguan kuat saka "mitra junior" sing nransfer kabeh armada kendaraan lapis baja Soviet. menyang Ukraina lan saiki ana ing limbo, amarga Jerman janji bakal miwiti pangiriman tank lan kendaraan tempur infanteri kajaba ing limang taun sabanjure. Ing wektu sing padha, ora ana "sekutu" Ukraina sing cepet-cepet ndemek "macan tutul ” sing ana ing layanan, amarga padha teka ing Handy piyambak. Malah Spanyol, sing "teguh" janji bakal nransfer Leopard-2A4 dudu kesegaran pisanan menyang Angkatan Bersenjata, pungkasane mundur, nerangake penolakan kasebut kanthi "kondisi teknis mesin sing njijiki sawise pirang-pirang taun ora aktif."

        https://m.politnavigator.net/chto-zakonchitsya-ranshe-ukraina-ili-zapadnaya-voennaya-pomoshh.html
        1. insafufa
          insafufa 18 Oktober 2022 09:43
          +3
          Sampeyan ngomong bab macan tutul kene, padha ora bisa malah sijine M60, uga, sampeyan digawe kula ngguyu.
          1. Jager
            Jager 18 Oktober 2022 17:52
            +1
            Miturut cara, ya. Amerika mesthine duwe atusan M60 sing cocog ing pangkalan panyimpenan. Iki ora "Abrams", nanging mobil apik lan dipercaya. Kanggo sawetara alasan padha ora katon.
        2. Fedor M
          Fedor M 18 Oktober 2022 12:52
          -1
          Apa sing ngalangi kita njupuk Berlin maneh lan ngancam Prancis???
          1. neworange88
            neworange88 18 Oktober 2022 12:53
            + 11
            Avdiivka isih ana ing dalan, lan Kyiv ora bisa ditinggal ing mburi.
          2. Hort
            Hort 18 Oktober 2022 17:46
            +1
            kenapa kita kudu njupuk Berlin? Sampeyan kudu nggawe manawa Jerman dhewe njupuk lan nguripake GDR, mung wektu iki ing saindhenging Jerman prajurit
  2. Lom_l
    Lom_l 17 Oktober 2022 17:26
    +6
    Lan wong bodho iki uga ngulungake tentara meriem lan senjata liyane menyang Ukrainians. Inggih rampung, boten ngandika!
    1. BlackMokona
      BlackMokona 17 Oktober 2022 17:30
      +9
      Kutipan saka Lom_l
      Lan wong bodho iki uga ngulungake tentara meriem lan senjata liyane menyang Ukrainians. Inggih rampung, boten ngandika!

      Lan ana sing bakal nyerang dheweke ing mangsa ngarep? Lan kompleks industri militer bakal seneng ngeculake senjata anyar ing jumlah sing dikarepake.
      1. Lom_l
        Lom_l 17 Oktober 2022 18:51
        +1
        Lan ana sing bakal nyerang dheweke ing mangsa ngarep?
        Banjur tentara ora perlu metu? Apa babagan tank uga? Apa Prancis wis ngeculake akeh tank akhir-akhir iki? Lan produksi mbokmenawa kiwa?
        1. BlackMokona
          BlackMokona 17 Oktober 2022 20:52
          0
          Kutipan saka Lom_l
          Lan ana sing bakal nyerang dheweke ing mangsa ngarep?
          Banjur tentara ora perlu metu? Apa babagan tank uga? Apa Prancis wis ngeculake akeh tank akhir-akhir iki? Lan produksi mbokmenawa kiwa?

          Produksi tetep, mundhak ora dadi masalah.
          1. vadimtt
            vadimtt 18 Oktober 2022 08:55
            0
            Saiki ana masalah gedhe, utamane ing Prancis. Ora ana bumi langka sing cukup (China kikir, nanging padha padu karo Afrika), industri baja mung proses dhuwur (kabeh jinis baja paduan super duper ing volume cilik, kanthi piring waja kanggo sandwich ing skala industri masalah) lan katergantungan nemen ing sumber energi (sing meh ora ana). Personil uga ana ing volume minimal, butuh 3 taun kanggo nambah kanthi cepet kanggo ngasilake 5-10 ewu tank, lan tank kasebut bakal nindakake 20 taun maneh, yen ana apa-apa. ngguyu
            Iku misale jek sing kabeh kamakmuran ngrambah adhedhasar kontribusi cilik banget kanggo pertahanan lan sumber daya energi arang banget mirah lan logam Rolling saka "mitra wétan wiwit 90s."
            1. insafufa
              insafufa 18 Oktober 2022 09:51
              +1
              Wis ngrembug ing Jerman babagan miwiti maneh tambang batu bara energi sing bakal diwenehake kanggo awake dhewe. Nang endi wae, Gretta nangis lirih. Dheweke uga ngembangake pangolahan limbah nuklir dadi bahan bakar. saiki lagi mbangun unit nuklir kuat anyar kanggo 1600 MW. Aja lali konflik ing Ruin dibutuhake kanggo miwiti maneh industri Eropa lan Amerika.Amerika Serikat nyoba, kaya 91, 2003, kanggo ngrampok wong supaya bisa ngempet awake dhewe. Eropah serves dina kanggo wong-wong sing saiki lagi ambruk, otak lan aset financial wis lemes, lan ora bakal ana wong sing perlu Eropah mlarat, lan bakal bali menyang negara biasanipun.
              1. vadimtt
                vadimtt 18 Oktober 2022 10:08
                +2
                Dheweke ora duwe pangolahan industri bahan bakar sing disinari dadi anyar, lan MOX, ing umum, minangka setengah ukuran (lan kondisi finansial AREVA minangka indikator iki). Kanggo siklus lengkap, reaktor cepet dibutuhake, lan mung ana ing proyek, luwih-luwih, konsep lan tanpa kabeneran. Regulator ngirim desainer kasebut kanthi rutin lan adoh (lan bener). Lan 6 pamblokiran anyar (konstruksi wiwit 28 lan isih karo prospek samar) karo 56 karyawan - iki mung panggantos kanggo kapasitas pensiun. Nanging umume, ya, Prancis dadi luwih pinter tinimbang akeh babagan iki lan ora ngrusak industri nuklir (sanajan utamane demam).
              2. panambang
                panambang 19 Oktober 2022 08:19
                0
                Saka apa sing dakkandhakake babagan industri batu bara ing Jerman, kaya sing dakmangerteni, batu bara sing gampang diakses lan berkualitas tinggi wis digali ing kana. Ana lignite, nanging ana keraguan manawa para aktivis lingkungan bakal ngidini panggunaan sing nyebar. Ana sethitik panas saka iku, nanging akeh sampah.
      2. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 17 Oktober 2022 19:58
        +1
        Apa sampeyan yakin babagan iki? Aku ora ngomong babagan krisis gas, nanging sawetara taun kepungkur aku ndeleng grater karyawan saka pabrik Peugeot karo administrasi dhewe. Kanggo ngatur release saka moneybags kudu garpu metu, kaya kita uga. Lan iku ora dadi luwih bab mbayar luwih, senajan uga.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 17 Oktober 2022 20:53
          0
          Quote: Alexander Salenko
          Apa sampeyan yakin babagan iki? Aku ora ngomong babagan krisis gas, nanging sawetara taun kepungkur aku ndeleng grater karyawan saka pabrik Peugeot karo administrasi dhewe. Kanggo ngatur release saka moneybags kudu garpu metu, kaya kita uga. Lan iku ora dadi luwih bab mbayar luwih, senajan uga.

          90% + energi ing Prancis diasilake dening pembangkit listrik tenaga nuklir.
          1. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 18 Oktober 2022 07:21
            0
            Apa sebabe Macron wiwit bengok-bengok babagan rega gas? Sawise maneh, aku ora ngomong babagan krisis energi, nanging babagan kualifikasi, kanthi cara, kita duwe masalah sing padha.
          2. vadimtt
            vadimtt 18 Oktober 2022 08:59
            0
            Pira unit anyar sing wis ditindakake Prancis sajrone 10 taun kepungkur? Kepiye AREVA nindakake finansial?
            1. insafufa
              insafufa 18 Oktober 2022 10:21
              0
              Minangka adoh aku elinga, padha wis mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir Oukilute wiwit pungkasan 2000s
              1. vadimtt
                vadimtt 18 Oktober 2022 15:54
                +1
                Iki minangka salah sawijining konstruksi jangka panjang sing paling misuwur ngguyu
                Luwih elek mung Westinghouse (utawa ora rampung).
          3. wong pinter
            wong pinter 18 Oktober 2022 10:59
            0
            Tenaga nuklir ngasilake 70,6% listrik ing Prancis.
            https://is.gd/pN9c8f
      3. ora nyenengake
        ora nyenengake 18 Oktober 2022 07:27
        0
        Sampeyan duwe alesan aneh sawise kedadeyan. Pranyata tentara, arsenal lan peralatan ing pangkalan panyimpenan dibutuhake SAIKI lan ora sawise siklus produksi limang taun, luwih-luwih pabrik-pabrik sing wis ana kanthi produksi sing apik. hi
    2. lucul
      lucul 17 Oktober 2022 17:40
      +1
      Lan wong bodho iki uga ngulungake tentara meriem lan senjata liyane menyang Ukrainians. Inggih rampung, boten ngandika!

      Aku nonton pers Barat, lan mulane, dheweke yakin banget ing kana (minangka siaran propaganda) yen NATO bakal gampang ngalahake Rusia, dheweke mung pengin. Lan padha ora nindakake iki, mung amarga miturut omongane uwong filantropi (ya).
      ))))
      1. Lykases1
        Lykases1 17 Oktober 2022 17:54
        + 10
        Dheweke ora nindakake amarga senjata nuklir. Dadi dheweke ora bakal kekacoan, kaya sing ditindakake ing Ukraina.
        1. Petr_Koldunov
          Petr_Koldunov 17 Oktober 2022 20:48
          -2
          Kutipan saka Lykases1
          Dheweke ora nindakake amarga senjata nuklir.

          Sing bab apa sing padha nindakake. Lan dheweke nindakake tanpa nyisihake sumber daya lan ngrugekake awake dhewe ... nanging ora bisa ditindakake kanthi cara apa wae. Lan dudu babagan senjata nuklir. Dheweke wis mbuwang kabeh sing bisa kanggo numpes Rusia ... nanging isih ora bisa.
          1. penasehat level 2
            penasehat level 2 17 Oktober 2022 23:25
            +3
            Kutipan: Peter_Koldunov
            Padha wis kabeh sing bisa dibuwang menyang karusakan saka Rusia ...

            Aku wis ora ndeleng video karo ewu pesawat, tank lan armada NATO .. ​​sampeyan bisa uncalan link? sawise kabeh, kowe setuju sing iki utama, kekuatan nyata, lan ora saperangan rolas highmars lan satus bedhil modern? mung duwe 29 tank, 000 pesawat.. sanajan setengah "ora bisa" .. uga cetha karo armada.. kabeh uga mikir
            Kutipan: Peter_Koldunov
            Dheweke wis mbuwang kabeh sing bisa
            ?
      2. Plate
        Plate 17 Oktober 2022 18:14
        +7
        Kita duwe propaganda babagan Ukraina nyiarake perkara sing padha lan isih menehi pikirane kaya ngono. Aku iki bener kanggo kabeh wong. Kita, yen ana, bakal nindakake kabeh kanthi tangan siji, nanging apa jenis "yen ana apa-apa", kita kudu njlentrehake ing kantor, nanging ora duwe wektu, jadwal sing ketat, lan pancen ...
      3. Piramidon
        Piramidon 17 Oktober 2022 18:22
        +4
        Kutipan saka lucul
        Aku nonton pers Barat, lan mulane, dheweke yakin ana (minangka siaran propaganda) yen NATO bakal gampang ngalahake Rusia, sanalika dheweke pengin

        Lan saben anggota NATO nganggep padha. Amerika bakal nindakake kabeh kanggo kita.
      4. kanggo
        kanggo 17 Oktober 2022 18:35
        0
        Kutipan saka lucul
        Aku nonton pers Barat, dadi

        Aku percaya dheweke yen cocog karo aku lan aku uga ora percaya.
  3. Buyan
    Buyan 17 Oktober 2022 17:27
    +7
    Kodhok wiwit curiga wassat langsung nyerah
  4. faterdom
    faterdom 17 Oktober 2022 17:30
    +5
    Kasus Prancis iku prasaja lan ora mbutuhake akeh tank: sampeyan kudu ngira sapa sing nyerah ing wektu. Emmanuelle ora mung presiden lanang, nanging ... Emmanuelle wis kene, kanggo music apik dheweke mati kanggo ngendhokke lan seneng.
    1. novel66
      novel66 17 Oktober 2022 18:06
      +8
      ora mung nyerah, nanging uga melu mengko ing konferensi pemenang
      1. insafufa
        insafufa 18 Oktober 2022 10:28
        0
        Ya, muspra sampeyan ngomong babagan Prancis, dheweke wis suwe promosi tentara pan-Eropa Uni Eropa. Iki bakal ngidini dheweke miwiti maneh industri pertahanan. Dadi ing tentara Uni Eropa, kanthi cara, 6030 tank ana ing layanan kanthi cara. Lingkaran ora lara banget.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Egoza
    Egoza 17 Oktober 2022 17:39
    +2
    Sapa sing ngerti apa sing dibutuhake! Lan ngendi NATO? Utawa carane nerangake - "saben wong kanggo awake dhewe"!
    1. novel66
      novel66 17 Oktober 2022 18:09
      +4
      nanging perlu kanggo nonton kartun Soviet!
  7. ALARI
    ALARI 17 Oktober 2022 17:42
    0
    Ya, wong Prancis sing perang lan tilar donya ing Perang Donya I, ngowahi ing kuburan lan ngipat-ipati putu-putune. Apa sing digawa dening Macron lan presiden liyane wiwit kekalahan ing Dien Bien Phu.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 17 Oktober 2022 17:55
      0
      Kutipan saka ALARI
      Ya, wong Prancis sing perang lan tilar donya ing Perang Donya I, ngowahi ing kuburan lan ngipat-ipati putu-putune.

      Lan wong-wong sing perang ing WWII ngelingi Hitler karo tembung apik.
  8. Altman
    Altman 17 Oktober 2022 17:43
    -1
    Sajarah mbaleni dhewe, mungsuh diganti. Apa jenderal ngandika, dheweke mbokmenawa lulus saka sawetara sekolah khusus, Rusia, Ceko utawa Hungaria lètnan kolonel ing cadangan miturut kekuatan. Kita isih bisa ngetung nganti 1000. am
  9. Normann
    Normann 17 Oktober 2022 17:47
    0
    Dadi perlu kanggo nransfer kabeh kendaraan lapis baja kanggo Ukraina ing umum, banjur ora ana masalah.
    1. Piramidon
      Piramidon 17 Oktober 2022 18:26
      +1
      Kutipan saka Norman
      Dadi perlu umum kanggo nransfer kabeh kendaraan lapis baja menyang Ukraina

      Ing wektu sing padha, metu saka kabeh jinis "nats" lan nyatakake dhewe minangka negara netral. Mungkin banjur bakal nggawa (nanging cair) lol .
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 17 Oktober 2022 20:00
        0
        Ana sawetara masalah ing kene, kertas jamban bisa uga ora cukup, malah bisa digunakake maneh.
        1. pak wolf
          pak wolf 18 Oktober 2022 09:56
          +2
          Wong Tionghoa bakal nulungi, dheweke wis repot ...
  10. tihonmarine
    tihonmarine 17 Oktober 2022 17:48
    +2
    Jumlah prajurit iki meh ora cukup kanggo nyekel 83 kilometer ing ngarep, saluran TV kasebut.

    Utawa Mungkin, uga, Ukraina iki, lan pindhah langsung menyang Paris, amarga ana mung 85 kilometer saka ngarep.
    1. Plate
      Plate 17 Oktober 2022 18:18
      +1
      Sampeyan kudu ngliwati Polandia lan Jerman sadurunge. Mungkin ora ing Jerman, nanging ing Polandia padha bisa nolak, Aku. Ya, dheweke nesu karo kita ing kana, sing wis medeni (lan ora jelas kenapa, sing paling penting). Sanajan ... sawise Ukraina, tapel wates karo Hongaria bakal katon, lan Orban nuduhake yen bisa rembugan karo dheweke. Tuku Austria kanggo gas murah - lan saiki, akses menyang Italia!
      1. Dhokter lawas
        Dhokter lawas 17 Oktober 2022 18:41
        +4
        Kok ora jelas? Miturut asil WWII lan upaya saka Comrade Stalin, Polandia nampa wilayah anyar lan akses normal menyang segara, lan ora Piece cilik saka pesisir. Sawise perang, USSR nandur modhal ing pemugaran saka Polandia. Kita ngelingi kawicaksanan - sawise nindakake tumindak sing apik, nyoba nyingkiri tendangan syukur. Lan ora ana tumindak becik sing ora ana paukuman.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 17 Oktober 2022 19:09
          +1
          Dadi kabeh padha ngenteni Joseph Vissarionovich mati. Lan karo dheweke padha wedi ngucapake tembung
      2. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 17 Oktober 2022 20:01
        0
        Aku uga mikir sing Polandia bakal nolak, nanging sing 240 nawakke kiwa kanggo Ukraina, apa fellow gedhe, digunakake aku maca kene sadurunge District Military Utara carane akeh brigade waja saka Polandia mbentuk, limang, misale jek.
      3. campursari
        campursari 23 Oktober 2022 20:50
        0
        Sejarah ngelingi carane Polandia nglawan Jerman, sanajan dheweke duwe tentara sing ora ringkih
  11. Tuzik
    Tuzik 17 Oktober 2022 17:52
    -1
    "Miturut mantan kepala intelijen militer Prancis, Jenderal Christophe Gomard, luwih saka sewu tank wis dirusak ing konflik Ukrainia, dene Prancis mung duwe 220."
    Kita isih butuh puluhan Leclerc, ing Eropa voltase 230
  12. dementor873
    dementor873 17 Oktober 2022 17:53
    0
    Apa sing sampeyan wedi? Ingkang utama yaiku masak croissant Prancis karo kopi ing lurung-lurung ing Paris, lan mbukak sawetara Distrik Red Light.
    1. Nexcom
      Nexcom 17 Oktober 2022 19:49
      0
      figali apa kanggo mbukak ana? Wanita Prancis kanggo pemanasan ing tank bakal diwenehake marang kita. lan yen padha uga pour 100 gram - malah luwih.
    2. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 17 Oktober 2022 20:03
      0
      Sampeyan lali babagan tradhisi, kabeh iki apik, nanging babagan bistro?!
      1. Alexander Emris
        Alexander Emris 18 Oktober 2022 11:36
        +1
        Quote: Alexander Salenko
        Sampeyan lali babagan tradhisi, kabeh iki apik, nanging babagan bistro?!


        Ayo kula ngelingake yen ing ngarepe "bistro" diobong Moscow.

        Umumé, mesthi, jubilation saka pedunung lokal ora utamané cetha - mungsuh resmi negara wis ditemokaké shortcoming ing tentara lan plans kanggo mbenerake. Iki banget ala kanggo kita. Sawise kabeh, cacat sing ora dikoreksi yen ana konflik bakal bisa digunakake kanggo kita, lan sing didandani bakal nglawan kita.
        Nalika ing jaman tentrem ana kekurangan ing Angkatan Bersenjata RF lan rencana diumumake kanggo mbenerake, iki nggawe aku seneng, amarga tegese masalah kasebut ora disapu ing karpet, nanging wiwit ditanggulangi, nguatake pertahanan negara. kapabilitas. Lan, sanajan SVO ngungkapake akeh kekurangan, nanging yen ora ana koreksi wektu tentrem, mesthine bakal luwih elek tinimbang saiki. Ya, sawetara reformasi ora kasil, nanging isih akeh perkara apik sing ditindakake.
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 18 Oktober 2022 12:16
          0
          Dadi dudu cara liya, lan umume kabeh Eropa sing bersatu wis kena kuping, kajaba Inggris, mula pitakonan ing kene luwih kenapa kita isih tekan Paris, apa ora?
  13. bingo
    bingo 17 Oktober 2022 18:05
    +1
    Ya, bajingan, meh 80 taun kabeh Eropa ana ing sangisore Amerika Serikat, dadi koloni - lan sapa lan kapan ngidini koloni duwe tentara dhewe?!!!
    Saiki esuk wis teka - lan sampeyan ngerti yen sampeyan ora menehi panganan marang tentara sampeyan - lan saiki sampeyan lagi mangan wong liya! Ing pangertèn sing paling langsung, harfiah !!!
    Wit Natal, dheweke wis suwe ngomong babagan awake dhewe - siji-sijine unit tentara Prancis sing bisa nglawan yaiku Legiun Asing! Lan iki mercenary. iki dudu tentara nasional sing kurang ajar
    1. Alexander Emris
      Alexander Emris 18 Oktober 2022 11:40
      0
      AS tansah gegaman satelite. Iki minangka bagean saka strategi kanggo nylametake wong Amerika sing dadi warga negara lan ora mung pakan meriam. Lan kanggo matine akeh wong lanang, politisi Amerika duwe risiko mabur metu saka kursi lan kelangan kekuwatan ing salawas-lawase - iki stimulasi kanggo nglindhungi. Ngomong sing politisi "Wanita Amerika nglairake sing anyar" bakal mabur sadurunge screech lan dibatalake.
      Mulane, Amerika Serikat mbayar persenjataan sekutu lan satelit ing saindenging jagad supaya bisa nindakake sebagian besar kerja perang kanthi proksi.
      Ukraina saiki lagi dipompa kanthi gaman miturut prinsip iki, lan prajurite dilatih kanthi biaya Amerika Serikat.
    2. Alexander Emris
      Alexander Emris 18 Oktober 2022 11:42
      0
      lan aku bakal nyathet babagan koloni - ALL kekaisaran kolonial gedhe duwe pasukan kolonial. Contone, tentara paling gedhe ing Kakaisaran Inggris yaiku tentara India, sing kalebu instruktur Inggris lan prajurit Hindu.
  14. roket757
    roket757 17 Oktober 2022 18:07
    +1
    Kanggo ngganti kahanan ing tentara, negara wis nambah belanja militèr wiwit 2017, lan ing latar mburi krisis Ukraina, karya ing arah iki direncanakake kanggo dikuwataké.
    . Inggih, pas wektune padha mutusake kanggo miwiti!
    Kaya-kaya ora duwe masalah liyane?
    1. Reptiloid
      Reptiloid 17 Oktober 2022 19:13
      +2
      Wis, Victor, apa sing kedadeyan
      Kutipan saka roket757
      ..... ing latar mburi krisis Ukraina ....

      Sing krisis Ukrainia mung latar mburi kanggo mujudake impen kabeh negara Eropah, carane ngrampok lan ngalahake Rusia.
      1. roket757
        roket757 18 Oktober 2022 08:23
        +1
        Hi Dmitry prajurit
        Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan bisa nganggep yen nyatane, ora ana sing ngarep-arep bisa ngalahake Rusia ... ora ana tentara gedhe lan liya-liyane, ora ana pimpinan serius sing bisa nyawiji lan nggawe sesuatu!
        Sing. tingkat hotelok cilik, dagang, huckster ...
        Sing. wong-wong sing kudu ngelingi kabeh, ngerti, mung ora ngerti carane tumindak beda, padha ora bisa ... kudu tetep apa sing duwe.
        Umumé, kita nindakake bisnis, aja santai lan nindakake apa sing kudu kita lakoni.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 18 Oktober 2022 09:06
          +1
          Kutipan saka roket757
          .... bisa dianggep nyatane, ora ana sing ngarep-arep bisa ngalahake Rusia ... .

          Sugeng Victor keprungu ! Sampeyan nganggep, "test of the pen"‽ing wektu sing padha, laporan yen kapentingan anggota staf ing tapel wates kita terus lan mundhak, pesawat sing dadi luwih kerep ...... nalika ing Moscow Forum (utawa konferensi ) saka globalis) ..... miturut pandhuane
          paceklik, perang, epidemi

          ----- cara paling apik lan paling tuwa kanggo nyuda populasi .....
          Akeh banget perkara sing kedadeyan ing wektu sing padha ....
          1. roket757
            roket757 18 Oktober 2022 09:25
            0
            Dmitry, kita bisa kalah mung kanggo awake dhewe!
            Iki sing kudu diwaspadai...
            Senajan paus minke duwe sawetara plans kanggo bakteriologi, padha ora ndhelikake maneh iki lan digunakake ing.
            Nanging kelet, kaya biasane, duwe rong ujung.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 18 Oktober 2022 09:48
              +1
              Kutipan saka roket757
              Dmitry, kita bisa kalah mung kanggo awake dhewe!
              Iki sing kudu dingerteni....

              Iki minangka kerugian paling awon, Victor. Lan ana akeh sing main nglawan. Lan padha--- ing ndhuwur.
              1. roket757
                roket757 18 Oktober 2022 10:05
                0
                Nglawan, nglawan, ora akeh ... mung ana wong sing ora peduli sing nyumbang kanggo proses negatif lan ngrusak, sayangé.
                Lan sing paling dhuwur, dudu duweke, mung nganti KITA ing ngisor iki digabung dadi siji kekuatan utama!
                Dadi tansah, dadi ing endi wae.
  15. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 17 Oktober 2022 18:13
    +2
    Ora mung tank ora bakal bisa nglindhungi, nanging uga wong transgender, karo pejuang LGBT ing tentara Prancis.
    Vaabsche muspra yen Stalin menehi status negara sing menang ing Perang Donya II.
    ora pantes
  16. Jaket sing digawe panas
    Jaket sing digawe panas 17 Oktober 2022 18:28
    +4
    Ing briefing dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia tanggal 15 Juli, Jenderal Igor Konashenkov ngumumake karusakan saka 253 pesawat, 137 helikopter, 1 UAV, 543 tank lan kendaraan tempur lapis baja liyane, 4 MLRS, 060 artileri lapangan lan morta.
    aja nganggo basa Prancis
    1. Nexcom
      Nexcom 17 Oktober 2022 19:55
      -2
      Kok ngono? Apa macro-gerontophile bledosan nangis, ngubur sideburns ing dhengkul pikun wrinkled saka mbah putri?
    2. chekushka
      chekushka 17 Oktober 2022 22:31
      -1
      Ya, aku kira saka 4, 1000 wong Prancis, ta?
  17. Dhokter lawas
    Dhokter lawas 17 Oktober 2022 18:38
    +2
    Apa ana sing arep nyerang Prancis? Aku babar pisan ora ahli. Kawruhku babagan kendaraan lapis baja diwatesi kanggo hobi - "gluing tank". Inggih, ing wektu sing padha aku katon - apa tank nyata duwe ana. Tank modern minangka struktur sing rumit lan larang. Lan energi intensif. Lan yen ana ora cukup batu bara, gas, listrik, carane smelt waja baja? Aku ora ngomong babagan elektronik tank. Katon - 50% saka biaya "Leclerc" - elektronik.
    1. bingo
      bingo 17 Oktober 2022 19:15
      +2
      Dadi, dheweke nindakake Leclercs ora kanggo awake dhewe, nanging kanggo para sheikh, mula regane dibandhingake karo MBT ing wektu kasebut - kaya Ferrari balap ing jejere Honda Civic) Lan setengah saka lonceng lan singsot ora dibutuhake dening sheikh - lan mesthi ora dibutuhake dening Prancis)))
      1. Nexcom
        Nexcom 17 Oktober 2022 19:52
        +1
        Syekh mesthi ora butuh akeh perkara. nanging sawise kabeh, padha supaya, padha tuku: supaya bool!
        mulane dheweke butuh tank ing ara-ara samun - mesthi ora bakal liwat ana - dheweke bakal macet ing pasir. utamané Abrashka. karo bobote.
  18. Mauritius
    Mauritius 17 Oktober 2022 19:09
    -2
    Minangka cathetan Prancis 2, kahanan ing tentara Prancis iki minangka asil saka kawicaksanan ing ngendi panguwasa Prancis yakin manawa wektu kasebut perlu. mbela wilayahe lunga menyang kepungkur.
    Lha yen ora ayem, Gusti Allah piyambak ingkang dhawuh. aranPangiriman senjata tanpa wates menyang Ukraina bakal nyebabake karusakan arsenal, banjur Buryats sing elek, ing tank gila ... Nyuwun Fini de la komedi, komedian.
    1. Nexcom
      Nexcom 17 Oktober 2022 19:54
      0
      niii, ana maneh Cossacks bisa diijini ing - kaping pindho kanggo njupuk Paris
  19. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 17 Oktober 2022 20:52
    0
    Dheweke ngusir kodhok saka Afrika, serangan nasional teka ing negara kasebut, ing Ukraina senjatane dipotong, tank utawa ora cukup, monsieurs ... (ora cukup, cendhak :)))
    Dadi aku pengin getun. Nanging ngelingi apa jenis sapi sing padha dadi, dipimpin dening kanguru Macron - ora ana tega!
  20. EMMM
    EMMM 17 Oktober 2022 22:25
    0
    Yen Prancis pengin nylametake nyawa para tanker, mula kudu nyumbang LeClerks menyang Ukraina. Iki minangka langkah menyang perdamaian ing Eropa. Khokhlam teknik iki kaya granat kanggo kethek.
  21. Vasyan1971
    Vasyan1971 17 Oktober 2022 22:42
    0
    Miturut mantan kepala intelijen militer Prancis, Jendral Christophe Gomard, luwih saka sewu tank wis dirusak ing konflik Ukrainia, dene Prancis mung duwe 220.

    Lan bakal malah kurang nalika Melnik frantic muntah, sawise kabeh, "dheweke" (ngandelake Ukraina) tank, "kang" nuduhake tank! wassat
  22. VLAD-96
    VLAD-96 17 Oktober 2022 23:07
    +1
    Kodhok, gaman sing paling apik kanggo sampeyan yaiku gendera putih!
  23. Born_in_Russia
    Born_in_Russia 18 Oktober 2022 11:09
    0
    Pasokan senjata bakal bali menyang sampeyan kanthi infrastruktur sing rusak.
  24. Sergey39
    Sergey39 18 Oktober 2022 11:29
    0
    Prancis wis nggawe peralatan militer sing larang! Caesar kuwi, Leclerc iku teknik sing larang! Iku angel kanggo nggawe kapitunan! Ora kanggo sebutno Tambah ing armada tank.
  25. Charik
    Charik 18 Oktober 2022 11:34
    0
    oh uga, yen sampeyan terus metu kaya ing WWII, banjur nimbang sing menang lol
  26. akurat
    akurat 18 Oktober 2022 12:05
    0
    Aku maca akeh sorak komentar patriotik lan muncul pitakonan kenapa T-62 dimodernisasi ing kene? Rusia kehabisan tank sing luwih modern?
  27. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 18 Oktober 2022 14:55
    -1
    Ora ana wong sing waras sing bisa mbayangake manawa negara-negara tanggane Prancis bakal nyerang kanthi pasukan darat. Prancis minangka negara NATO, lan sanajan tanpa senjata nuklir ing saubengé, sekutu ing blok militer. Nyatane, Prancis mung mbutuhake pasukan ekspedisi 150 ewu bayonet kanggo nglindhungi kepentingane ing luar negeri lan ora luwih.
    Dadi kabeh tangisan iki ora liya mung nglobi pesenan anyar kanggo kompleks industri militer.
  28. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 18 Oktober 2022 15:01
    +1
    Kutipan saka insafufa
    Wis ngrembug ing Jerman babagan miwiti maneh tambang batu bara energi sing bakal diwenehake kanggo awake dhewe. Nang endi wae, Gretta nangis lirih. Dheweke uga ngembangake pangolahan limbah nuklir dadi bahan bakar. saiki lagi mbangun unit nuklir kuat anyar kanggo 1600 MW.


    Lan saka ngendi asale informasi babagan pangolahan sampah nuklir dadi bahan bakar? Miturut pendapatku, mung Federasi Rusia sing duwe teknologi iki. Ya, Prancis duwe pangembangan sing meh cocog kanggo implementasine. Apa aku ora ngerti apa-apa? Enlighten?
  29. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 18 Oktober 2022 15:07
    +1
    Kutipan saka certero
    Aku maca akeh sorak komentar patriotik lan muncul pitakonan kenapa T-62 dimodernisasi ing kene? Rusia kehabisan tank sing luwih modern?

    Kepiye babagan maknane? Gampang kanggo mulang kru ing T-62 lan kebak pre-pensiunan sing bisa goyangake dina lawas lan / utawa mulang. Murah lan cepet. Kajaba iku, T-62 digunakake ora minangka tank dhewe, nanging minangka instalasi artileri seluler sing dilindhungi kanggo dhukungan infantri langsung. Assault Self-Propelled Instalasi. Nyatane, kanggo panggunaan saiki, anane menara sing berlebihan. Kajaba iku, ing Federasi Rusia ana akeh cangkang 115mm. Bisa digunakake kanggo U., utawa bisa dibuwang kanggo dhuwit (yaiku, uga biaya pembuangan lan risiko sajrone implementasine)
  30. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 18 Oktober 2022 15:15
    +2
    Kutipan: Fedor M
    Apa sing ngalangi kita njupuk Berlin maneh lan ngancam Prancis???

    Apa sing sarkasme kanggo sampeyan?

    Ora ana wates umum karo Jerman ngganggu. Kita kudu ngremehake U., banjur Polandia, banjur Jerman, lan mung bisa ngancam Prancis.

    Lan apa sampeyan dadi wani kok ora ing SVO? Bareng wis tekan Prancis, bakal dadi jendral. Lan ana wong Paris lan jenderal sing anyar dipanggang! \neng/ :)
  31. Suslik_2
    Suslik_2 19 Oktober 2022 15:19
    -1
    Papan medis ora ngaco - paningal jenderal apik. Kabar ala kanggo dheweke yaiku tank-tank kasebut lan bakal tetep dadi bahan bakar, kaya kabeh properti liyane lan sing diarani, mung pitakonan yaiku suwene properti iki lan sing diarani bakal tahan ing medan perang, yen modern lan dilatih - banjur kanggo wektu sing relatif dawa yen padha ora dilatih lan lungse - banjur banget sawetara, i.e. mung pitakonan punika kaunggulan saka efektifitas saka sumber sing kasedhiya liwat sumber daya sing kasedhiya saka mungsuh. Sawetara tank AMX-56 wis cukup kuna, lan ing syarat-syarat kemampuan padha ora tekan T-90, mbutuhake upgrade larang. Kayane aku isih kudu mangan kodok ...
  32. Grigory_78
    Grigory_78 23 Oktober 2022 08:48
    0
    Kutipan saka BlackMokona
    Kutipan saka Lom_l
    Lan wong bodho iki uga ngulungake tentara meriem lan senjata liyane menyang Ukrainians. Inggih rampung, boten ngandika!

    Lan ana sing bakal nyerang dheweke ing mangsa ngarep? Lan kompleks industri militer bakal seneng ngeculake senjata anyar ing jumlah sing dikarepake.

    Iku mung katon. Ing Eropah lan Amerika Serikat, ora ana sing wis suwe nyiapake kanggo ngasilake senjata massal, maksimal rong rolas kendaraan saben taun - iki wis ramalan banget optimistis. Kanggo ngalih menyang produksi atusan kendaraan (utamane tank) saben taun, bengkel, peralatan, lan spesialis anyar dibutuhake. Ora kasunyatan manawa kabeh iki bisa ditambah kanthi cepet - teknik kasebut saiki luwih rumit tinimbang nalika Perang Dunia II. Lan wong Tionghoa, aku ora bakal langganan iki, dheweke kudu nindakake dhewe.
  33. Grigory_78
    Grigory_78 23 Oktober 2022 09:35
    0
    Kutipan: Vadim Topal-Pasha
    Kutipan saka insafufa
    Wis ngrembug ing Jerman babagan miwiti maneh tambang batu bara energi sing bakal diwenehake kanggo awake dhewe. Nang endi wae, Gretta nangis lirih. Dheweke uga ngembangake pangolahan limbah nuklir dadi bahan bakar. saiki lagi mbangun unit nuklir kuat anyar kanggo 1600 MW.


    Lan saka ngendi asale informasi babagan pangolahan sampah nuklir dadi bahan bakar? Miturut pendapatku, mung Federasi Rusia sing duwe teknologi iki. Ya, Prancis duwe pangembangan sing meh cocog kanggo implementasine. Apa aku ora ngerti apa-apa? Enlighten?


    Wong Prancis sejatine dadi pangembang lan pimpinan ing panggunaan maneh bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir (nganti saiki). Telusuri bahan bakar mox (MOX - bahan bakar oksida campuran). Iki diprodhuksi ing Prancis lan ing Rusia. Nanging teknologi iki ngidini sampeyan kanggo daur ulang bahan bakar sapisan, reprocessing angel. Ilmuwan nuklir kita teka karo bahan bakar SNUP, saiki lagi nggarap teknologi, ing ngendi pangolahan dhewe luwih rumit, nanging jumlah siklus ora kudu diwatesi. Akibaté, volume lan aktivitas RW (sampah radioaktif) sing diasilake kudu dikurangi ora malah kaping pirang-pirang, nanging kanthi rong urutan gedhene. Rosatom wis nyetel dhewe tugas ambisi - minangka asil saka aktivitas industri nuklir, radioaktivitas ing bumi ngirim ora tuwuh. Tanpa mbusak sampah radioaktif saka planet kita. Tionghoa mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi skala gedhe, nanging nganti saiki ora ngganggu pangolahan limbah radioaktif, lan iki akeh akibat sing ala. Amerika kanthi sah nyathet bahan bakar apa wae minangka sampah lan ora melu pangolahan - hukum dhewe ora ngidini.
    Nanging. Reaktor konvensional kanggo nggunakake bahan bakar mox bisa digunakake, nanging kudu disiapake lan diuji khusus. Nganti saiki, bahan bakar SNUP mung digawe kanggo reaktor neutron cepet. Saiki mung kita duwe editor industri babagan neutron cepet, Prancis wis dipeksa ninggalake reaktor neutron cepet industri, minangka asil, Prancis wis ketinggalan ing teknologi kanggo pangolahan bahan bakar nuklir sing dibuwang.

    Ora ana wong Jerman ing topik iki lan ora tau ana, aku ora ngerti saka endi fantasi kasebut.