Review militèr

Rega minyak, rega gas - dheweke pengin meksa Rusia mlumpat ing ndhuwur langit-langit

33
Rega minyak, rega gas - dheweke pengin meksa Rusia mlumpat ing ndhuwur langit-langit

Sampeyan bakal njawab hub



Jawaban kanggo ngrusak benang loro Nord Streams bebarengan yaiku kesiapan Gazprom sing meh cepet kanggo pindhah menyang sisih kidul. Kabeh iku cukup dingerteni. Kaping pisanan, amarga kasunyatane yen kerugian ing pipa bisa ditutupi karo gas cair mung sawise sawetara taun.

Ing wektu sing padha, Vektor Wétan, ing ngendi saham kasebut diselehake ing Power of Siberia, mung ora bisa kanthi teknis kanggo njupuk alih kabeh liya. Paling ora ing mangsa cedhak. Sampeyan ora bakal kepenak karo panjaluk domestik, utamane amarga pangembangan akeh sudhut bearish Rusia bisa biaya kaping pirang-pirang luwih saka pambangunan sawetara analog JV liyane.

Mesthi, Gazprom ora bakal diijini nolak kanggo ngrampungake tugas XNUMX% gasifikasi saka negara asale. Nanging iki ora malah kanggo sepuluh taun sabanjuré, sayangé, sanajan conjuncture saka rega gas ndhikte wani kanggo buruh gas kita. Dheweke, Nanging, dictates digunakake.

Bab liya yaiku pilihan cepet saka rute ekspor alternatif, supaya lapangan sing janji ora kudu ditutup, lan ora angel, kaya ing Yamal sing padha, ing ngendi infrastruktur kanggo LNG wis digawe.


Nanging sing utama yaiku ana, ing sisih kidul, kabeh bisa ditindakake kanthi cepet, ora larang banget, lan tanpa wedi karo akibat sing padha karo SP lan SP-2. Ing kahanan politik lan ekonomi sing angel saiki, Rusia duwe kesempatan kanggo ndhikte akeh lan ora serius marang Turki dhewe, nanging kanggo pimpinan sing energik banget.

Ora suwe kepungkur, dheweke alon-alon lan tanpa mundhut luwih akeh kanggo gambar kasebut nyebabake pernyataan yen Turki lan presiden dhewe ora nyetel tugas kanggo ngilangi rezim Bashar al-Assad ing Suriah. Ora suwe, kanthi kabeh indikasi, kedadeyan sing padha kudu diarepake ing mediasi kanggo ngrampungake krisis antarane Armenia lan Azerbaijan.

Ora, ora ana sing ngimpi babagan ngilangi ketegangan sing lengkap lan cepet, nanging Turki mung bakal kepeksa mbantu supaya ora ngalami masalah serius ing wilayah kasebut. Mung supaya Karabakh lan Zangezur karo Nakhichevan ora ngganggu ngrampungake tugas sing luwih penting, utawa luwih relevan ing wektu iki.

Ndeleng saka Ankara


Inggih, banjur, nanging ing wektu, paling kamungkinan, malah sadurungé, Erdogan mesthi kudu mutusaké bab Bayraktar lan ing menehi hasil gandum. Mutusake ora kanggo ngrugekake Rusia, nanging ing wektu sing padha nyimpen pasuryan. Kesempatan kanggo muter peran politisi gedhe sing wis njupuk langkah sukses pisanan kanggo ngrampungake konflik paling mbebayani ing wektu iki worth akeh.

Menapa malih, iki janji Erdogan ora mundhut ing gambar, nanging hasil, lan cukup owahan. Aneh kenapa akeh, utamane ing Rusia, yakin manawa hub ing Turki dudu ide sing paling apik. Nanging sapisan dipercaya yen pilihan sing luwih dipercaya tinimbang Jerman mung mokal, nanging nyatane kabeh dadi salah.

Turki ing hubungan karo Washington nuduhake kamardikan luwih akeh, lan ora duwe ekonomi maju kaya Jerman, nanging duwe tangan rampung free ing sawetara masalah.

Akeh politisi Timur yakin yen AS, kanthi nuntut rega langit-langit kanggo hidrokarbon Rusia, nggawe kekacauan ing jagad iki. Erdogan wis dadi salah siji saka wong-wong mau sajrone telung utawa patang taun kepungkur lan, kanggo wektu sing cukup suwe, nanging kanggo akeh wong, dheweke kanthi tenang mandheg obsesif karo EU, lan saiki dheweke uga mandheg karo Amerika Serikat.


Ing Turki, durung ana sing ngomong babagan langit-langit rega. Ora lenga utawa gas. Lan ora amarga dheweke ora pengin tuku loro-lorone kanthi murah, nanging Ankara jelas ora bakal ngremehake kanggo tetanggan sisih lor iki. Ankara ngerti manawa mung nyopir wong Rusia ing langit-langit yaiku mbuwang pasar menyang spekulasi lan skema abu-abu.

Timur iku urusane wong lemu


Iku pancene mokal kanggo drive everyone ing langit-langit, kang cetha bukti dening divorce saka Saudi sheikhs saka Washington. Iku Rusia sing bola-bali mbantu sheikhs, lan karo wong-wong mau lan kabeh blumbang saka prodhusèn lenga, perang ora dadi luwih kanggo dhuwur, nanging kanggo prices stabil.

Sawetara wartawan saka Timur wis nyebat spade a spade "Ide edan kanggo ngenalake langit-langit rega minyak Rusia nglanggar prinsip pamisahan politik lan ekonomi" Lan Amerika Serikat bisa "lentur otot" ing ngarep minyak liyane. prodhusèn minangka akeh minangka seneng, nanging ora ana maneh bisa kanggo crush everyone ing dollar. Paling ora amarga panuku minyak lan gas sing ora kalah padhet, kayata China lan India.

Kepinginan kanggo nggawe sawetara jinis kekacauan sing dikontrol ing pasar hidrokarbon dikuatake dening pimpinan AS ing pasokan gas menyang pasar donya, sanajan ora ana pitakonan babagan monopoli. Nanging ana kepinginan kanggo ngarahake pasar iki menyang posisi sing padha karo pasar finansial sajrone pirang-pirang taun, gaman lan ... obatan.

Ana akeh bukti babagan minat langsung Washington kanggo nggawe kekacoan ing saben wong sing ora ana sing ngelingi maneh. Kabeh wis dijupuk kanggo diwenehake. Lan minangka diwenehi, Irak dijupuk kanggo diwenehake, dikalahaké kanggo nul, Libya, kang mati minangka negara Luwih kontrol lan tentrem, Suriah, ambruk, nanging isih nolak, lan Afghanistan, kang wis tiba ing obscurantism abad tengah.

Lan iki mung Timur, kita bakal tetep bisu babagan bawana liyane, mung nyathet yen tekanan "langit-langit" ing Rusia, kaya sanksi, legalized, iku ora tanggung cetha miturut apa jenis hukum, rampokan. Nanging, sawise penahanan kondhang 300 milyar cadangan Rusia, ora ana sing kudu kaget maneh.

Nanging, iku Timur sing mbuktekaken paling angel kanggo Washington kanggo ngrampungake karo, amarga ana akeh banget aset sing ora bisa suda kanggo apa-apa dening ngremehake lenga lan gas, utawa malah rampung mbusak dollar. Ana akeh banget ora kertas, nanging aset nyata.

Sampeyan ora bisa ngelingi yen transfer bisnis Amerika ing Timur, kanthi "dompet lemak" lokal menyang format ilegal, durung mbenerake dhewe. Israel ora pantes disebutake ing kene - iki minangka masalah sing kapisah, lan ora ana watesan kanggo dhukungan Amerika miturut definisi.

Target ora ana?


Nanging kerugian bisnis cepet utawa mengko bakal dikompensasi yen "langit-langit rega" bisa digunakake, padha karo sing saiki dites ing Rusia. Kerugian ing wong, mula dheweke wis biasa ing Washington, utamane amarga ora bisa dibandhingake karo kerugian wong-wong sing tamed saka Washington.

Nanging, sanalika kerugian wiwit konvergen, kaya sing kedadeyan ing Afghanistan, Yankees mateni "bisnise." Kanggo njupuk pasar energi lan stabilitas ekonomi global ing Washington dipeksa. Kanggo nyelehake Rusia ing panggonane yaiku mbatesi ekspor energi menyang China, pesaing utama Amerika Serikat,

Kajaba iku, China uga bakal ditindhes dening masalah Eropa amarga kelangan pasar gedhe. Lan ing awake dhewe, penolakan Washington sing kondhang kanggo nggawe garis ing antarane minyak minangka komoditas lan minangka alat politik, sing asring analis sambat babagan saiki, katon sekunder kanggo kita.

Saiki, wis dadi cetha kanggo akeh sing nyuda pasokan hidrokarbon saka Rusia lan pangentukan ekspor bakal ora ana pengaruhe marang kahanan ekonomi negara kanthi sakabehe. Nanging ekonomi donya bisa kenek banget malah Ngartekno. Makna globalisasi gaya Amerika yaiku yen negara-negara maju liyane bakal ditarik menyang negara maju, nanging, nalika njaga teknologi, lan sing paling penting, kepemimpinan finansial Amerika Serikat.

Lan amarga dolar saiki ilang posisi utama, mula gerakan sing ora pati penting sing kudu ditindakake, kayata meksa wong "mlaku ing sangisore langit-langit." Nanging saiki, Rusia isih ngindari nggunakake gas minangka senjata tekanan politik.

Lan iki sanajan kabeh sing kedadeyan ing sawetara wulan kepungkur. Sumber daya energi Rusia, Nanging, meh dadi target utama sanksi Barat. Rusia durung nggunakake sanksi retaliatory ing pasar energi. Bisa uga mung kanggo saiki.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
rusdozor.ru, kremll.info
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir80
    Vladimir80 19 Oktober 2022 11:18
    +3
    Sawise maneh mlaku ing rake padha karo pipelines mung bisa ing negara kita!
    Ing 2014, sawise Crimea, ana proposal sing cukup kanggo nyuda pangembangan pipa lan ngembangake LNG.
    Lan sing paling penting, apa tujuan dodolan gas? - kanggo njaluk "wrappers", nanging kasunyatan sing padha ora bakal ngedol apa-apa kita perlu kanggo "wrappers" ora kapentingan sapa.
    1. kredo
      kredo 19 Oktober 2022 11:31
      +8
      LNG utawa pipa ora dadi panacea nalika loro-lorone kudu diwenehake menyang negara sing ora duwe wates umum karo Rusia.

      Amarga ora ana cara perang ekonomi sing dilarang kanggo Anglo-Saxon, dheweke uga bisa nyurung "syarat" khusus dhewe kanggo operator gas kanggo ramah lingkungan, safety, asuransi, lan liya-liyane supaya ora bisa ditanggung pemasok asing, utawa mung miwiti nindakake sabotase marang operator gas dening proxy.
      1. Sipil
        Sipil 19 Oktober 2022 13:02
        +6
        Mungkin iki wektu kanggo ikatan karo lenga lan gas?
        Mungkin iki wektu kanggo melu industri lan pendidikan dhewe?
        1. Alf
          Alf 19 Oktober 2022 19:39
          +1
          Quote: Sipil
          Mungkin iki wektu kanggo melu industri lan pendidikan dhewe?

          Kanggo "pengusaha" kita dawa, ora nguntungake lan surem. Iku luwih gampang kanggo babagan pipa liyane nang endi wae.
    2. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 19 Oktober 2022 16:07
      +1
      Lan sing paling penting, apa tujuane dodolan gas? - entuk "bungkus",

      Bungkus permen iki, sing butuh bungkus permen. Murni saka memori (perdagangan manca) iku taun: $ 500bn sale, $ 300bn tuku. Endi bedane?
      1. Alf
        Alf 19 Oktober 2022 19:41
        +1
        Quote: Mantan prajurit
        Murni saka memori (perdagangan manca) iku taun: $ 500bn sale, $ 300bn tuku. Endi bedane?

        Aja takon aku, anak, pitakonan sing ora nyenengake, sampeyan ora bakal entuk jawaban sing ora sopan ...
      2. Ilanatol
        Ilanatol 20 Oktober 2022 13:23
        +1
        Lan apa shisha
        1. Mbayar utang umum njaba.
        2. Apa sampeyan wis nglumpukake cadangan emas akeh?
        Bab liyane yaiku penghasilan bisa dibuwang kanthi entuk manfaat sing luwih gedhe kanggo negara, nanging sayange ...
        1. Mantan prajurit
          Mantan prajurit 20 Oktober 2022 13:55
          0
          Lan apa shisha
          1. Mbayar utang umum njaba.
          2. Apa sampeyan wis nglumpukake cadangan emas akeh?

          Utang USSR wis dibayar maneh ing 2006.
          Cadangan emas akumulasi - $ 600 milyar.
          surplus ing perdagangan manca saben taun $ 200 milyar kanggo 10 taun utawa luwih.
          Count luwih?
          1. Ilanatol
            Ilanatol 21 Oktober 2022 09:32
            0
            1. Lan sapa sing dadi kuwasa ing taun 2006? King Pea?
            2. 600 milyar - cukup apik, Nanging.
            3. Apa tingkat penghasilan lan gaji rata-rata Rusia ing taun 90-an, apa sing kedadeyan mengko - apa ana bedane?
            Apa ora ana sing dibangun, dimodernisasi, ora ana sing owah ing Angkatan Bersenjata sajrone 20 taun kepungkur? Apa kabeh menyang yacht lan villa para oligarki, utawa dhuwit menyang barang sing luwih migunani?
            Lan apa bagean saka bathi lenga lan gas menyang negara ing EBN, lan apa bagean - ing Putin?
            Aku dudu penggemar Putin, aku ora nate milih dheweke (umum, ing pemilihan sawise 1996 - ora nganggo sikilku), nanging aku isih nyoba objektif.
    3. monster_lemak
      monster_lemak 20 Oktober 2022 07:21
      +3
      Rusia durung nggunakake sanksi retaliatory ing pasar energi. Bisa uga mung kanggo saiki.

      Rusia ora duwe pengaruh ing pasar. Malah kesempatan kanggo pengaruhe pasar gandum wis aman "flushed mudhun jamban." Yen kita ngomong babagan pasar minyak lan gas, mula sanksi lan larangan para mitra wis nggawe pemasok Rusia ing stalemate ing ngendi dheweke kepeksa mbuwang supaya sumber daya kasebut bisa dikirim maneh liwat Cina menyang pasar manca. Ing wektu sing padha, rega minyak Rusia ora ngluwihi "langit-langit sing disaranake" $ 60. Kahanan sing nguntungake iki digunakake ing saindenging China, sing tuku sumber daya Rusia kanggo kabutuhan dhewe meh ora ana. Sampeyan kudu ngakoni yen ing watesan embargo lan mata uang, sumber daya Rusia bakal cepet ngurangi, sing bakal mengaruhi perkembangane. Nanging bener, minangka penulis wrote lan guessed, iki ora bakal mengaruhi urip ing negara akeh, amarga malah ing "jaman gemuk" panguwasa negara njupuk kabeh pangentukan devisa luar negeri, depriving negara saka dhuwit sing perlu kanggo pembangunan, ngendi padha aman diblokir "mitra". Apa babagan dhuwit lan sumber daya negara, apa tanpa wong-wong mau, minangka pengalaman nuduhake, ing kasus apa wae, wong Rusia biasa ora duwe apa-apa kanggo nambah urip lan ningkatake kualitase. Ora ana alesan kanggo optimisme lan ora dikarepake, kabeh bakal dadi luwih elek.
      1. Mantan prajurit
        Mantan prajurit 20 Oktober 2022 14:03
        +1
        Ayo kula mbaleni teks sampeyan amarga iku penting:
        Nanging bener, minangka penulis wrote lan guessed, iki ora bakal mengaruhi urip ing negara akeh, amarga malah ing "jaman gemuk" panguwasa negara njupuk kabeh pangentukan devisa luar negeri, depriving negara saka dhuwit sing perlu kanggo pembangunan, ngendi padha aman diblokir "mitra". Apa babagan dhuwit lan sumber daya negara, apa tanpa wong-wong mau, minangka pengalaman nuduhake, ing kasus apa wae, wong Rusia biasa ora duwe apa-apa kanggo nambah urip lan ningkatake kualitase.
      2. SanichSan
        SanichSan 24 Oktober 2022 16:23
        0
        Kutipan saka Monster_Fat
        Rusia ora duwe pengaruh ing pasar.

        tenan? belay banjur apa Biden sambat babagan OPEC lan Rusia? nglirik Saliyane lenga, ana uga energi nuklir.
        Kutipan saka Monster_Fat
        Yen kita ngomong babagan pasar minyak lan gas, mula sanksi lan larangan para mitra wis nggawe pemasok Rusia ing stalemate ing ngendi dheweke kepeksa mbuwang supaya sumber daya kasebut bisa dikirim maneh liwat Cina menyang pasar manca. Ing wektu sing padha, rega minyak Rusia ora ngluwihi "langit-langit sing disaranake" $ 60.

        dadi... mandeg. mandheg kabeh publikasi donya nulis babagan superprofit Rusia, laporan Gazprom babagan superprofit. kabeh wong ngakoni yen kanthi ngurangi dodolan, Rusia entuk bathi keluwihan saka tingkat rega.
        kok sampeyan ngapusi babagan sawetara jinis mbuwang karo China?
        Kutipan saka Monster_Fat
        Sampeyan kudu ngakoni yen ing watesan embargo lan mata uang, sumber daya Rusia bakal cepet ngurangi, sing bakal mengaruhi perkembangane.

        piye iku??? yaiku, ora ana keuangan utawa sumber daya sing bisa diekspor ing njaba, lan sumber daya lan keuangan iki bakal "nyuda kanthi cepet"? apa sing arep dikurangi? ora bisa dijupuk metu? amarga ora logis? lol
        Kutipan saka Monster_Fat
        kanggo sanajan ing "jaman gemuk" panguwasa negara njupuk kabeh pangentukan devisa tengen cordon, depriving negara saka dhuwit perlu banget kanggo pembangunan, ngendi padha aman diblokir dening "mitra"

        Nah, kabeh mung dibalik. ing "jaman gemuk" ekonomi mung adhedhasar ekspor kabeh. saiki arep digawa nang endi? SWIFT dipateni. koper kertas? lol seneng utawa ora, lan saiki mung nandur modal ing industri sampeyan. Nyuwun
  2. roket757
    roket757 19 Oktober 2022 11:25
    +5
    Rega minyak, rega gas - dheweke pengin meksa Rusia mlumpat ing ndhuwur langit-langit
    Dadi wis pada mlumpat ... kaya ngono lan bakal ndharat ing ngendi, isih durung jelas.
    Nanging sing utama yaiku ana, ing sisih kidul, kabeh bisa ditindakake kanthi cepet, ora larang banget, lan tanpa wedi karo akibat sing padha karo SP lan SP-2. Ing kahanan politik lan ekonomi sing angel saiki, Rusia duwe kesempatan kanggo ndhikte akeh lan ora serius marang Turki dhewe, nanging kanggo pimpinan sing energik banget.
    Yen sampeyan ndeleng kanthi tliti ... kahanan kasebut ora 100% mesthi ...
    Sepira mokal kanggo nyelehake endhog ALL ing siji kranjang ... umume, uga bakal ana kangelan lan ora sawetara!
  3. antipesawat
    antipesawat 19 Oktober 2022 11:30
    +2
    Sampeyan ora bakal kebak panjaluk internal,

    Utamane yen ora dikembangake.
    Aneh kenapa akeh, utamane ing Rusia, yakin manawa hub ing Turki dudu ide sing paling apik.

    Apa kita kudu hub ing Turki?
    Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa ngilangi pipa sing rusak lan mbungkus ing Kaliningrad. Kenapa hub Kaliningrad luwih elek tinimbang Turki? Lan nganti Kaliningrad, supaya padha narik pipa dhewe, yen padha pengin gas. Lan dheweke ora pengin, kaya sing dikarepake.
    1. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 21 Oktober 2022 10:51
      0
      Apa kita kudu hub ing Turki?

      Ing kawitan marketing, kita bakal duwe rake padha. Kajaba iku, Erdogan dadi presiden saiki, nanging sesuk? Nanging ing umum, ana alesan kanggo hub. Kaping pisanan, pipa gas anyar bakal luwih murah tinimbang usaha patungan lan luwih dikendhaleni. Kapindho, iki minangka kontradiksi sing ora perlu ing EU lan NATO. Kepiye babagan biaya? Ora ana bisnis tanpa resiko lan biaya. Ya, lan pro---ali wis akeh dhuwit lan +/- liyane $ 10 milyar marang 320 cadangan emas lan liyane wis katon kaya sen. Aku guyon mesthi.
  4. Eug
    Eug 19 Oktober 2022 11:33
    +6
    Kabeh artikel dibangun ing "saiki ..." lan asumsi liyane. Kanggo kula - ora Rusia bakal ndhikte syarat-syarat Turki, nanging kosok balene. Yen kerjasama karo Jerman sing katon banget janjeni wis crumbled, banjur karo Turki bab stabilitas lan keuntungan, siji ngirim ora malah ngimpi .. mung situationally, banget selektif lan cautiously.
  5. Taimen
    Taimen 19 Oktober 2022 11:42
    +4
    Hucksters lan hucksters "mung" ora kelakon. Padha terus-terusan duwe loot Spinning ing mripate, kaya paman Scrooge tau-paling. Lan nalika padha mbukak kita, ora bakal ana pangertèn, ora.
  6. Max1995
    Max1995 19 Oktober 2022 12:05
    +1
    Akeh tembung, sawetara nomer.
    Lan kita kudu ngelingi - dhuwit ora mambu, gas saka oligarki iku siji bab, Bayraktars kanggo wong biasa temen beda.
    Lan ora kaya ing artikel, kabeh dicampur dadi siji kekacoan.
    Sheikhs Arab, tawar-menawar kanggo ekstra atusan milyar, bakal tuku peralatan lan gaman saka amers padha ..
  7. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 19 Oktober 2022 12:43
    0
    "Dolar ilang posisi utama ... "Mungkin dheweke bakal nerangake sapa sing dadi pimpinan saiki. Ana krisis finansial global. Ing ngendi kabeh mata uang tiba. Paling gampang kanggo Arab Saudi setuju kanggo nyuda produksi. Kaya sing ana ing ngarep babagan produksi lan konsumsi minyak, bakal tetep kaya ngono. Konsumsi kita ora apik banget. Yen kita ngomong babagan Turki, kita mung bisa ngarep-arep integritas negara iki, sing direncanakake bakal dadi pemilik transit ing mangsa ngarep.
    1. Alf
      Alf 19 Oktober 2022 19:43
      +1
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      kita mung bisa ngarep-arep kanggo integritas negara iki,

      Pengalaman nuduhake yen iki pancen ora dikarepake.
  8. Som
    Som 19 Oktober 2022 15:53
    +1
    [Kutipan] [/ kutipan] Sampeyan ora bakal kesel karo panjaluk domestik, utamane amarga pangembangan akeh sudhut bearish Rusia bisa larang kaping pirang-pirang tinimbang pambangunan sawetara analog liyane saka usaha patungan.
    Luwih larang tinimbang apa? Pira regane pembangunan pipa gas lor, pira rega prasarana sing ora klebu regane. Pinten-pinten saluran pipa, pipa gas, kilang minyak lan rumah cuci sing disebut anak perusahaan ing saindenging Eropa. Nang endi wae maneh ngapusi ngenteni garu. Carane akeh kanggo kabeh iki ngginakaken iku bisa kanggo mbangun Enterprises, nggawe proyek.
    1. Hagen
      Hagen 20 Oktober 2022 08:15
      0
      Quote: lele
      Pira regane pembangunan pipa gas lor, pira rega prasarana sing ora klebu regane.

      Inggih, sepisanan, biaya SP-2 kanggo 55 milyar meter kubik saben taun ing proyek kasebut kira-kira 10 milyar euro. Amarga rega pabrik liquefaction gas rata-rata $ 1 milyar saben 1 yuta ton LNG saben taun. Yamal LNG, contone, kanggo 16,5 yuta ton (36,2 milyar meter kubik) kira-kira $26,9 milyar. Apa sampeyan kudu nerangake babagan kanggo mbandhingake proyek? Kajaba iku, rega titik saiki adhedhasar pasar, ora diitung. Akuntansi kanggo biaya produksi lan transportasi gas ditindakake kanggo nemtokake beban pajak, lan ora nyetel rega ing pasar. Lan pitungan iki penting kanggo nemtokake tingkat margin dodolan. Malah ing lawas, sistem Groningen, iku padha, mung kajaba volatility rega gedhe banget.
      1. Som
        Som 27 Oktober 2022 15:33
        0
        [b]
        Amarga rega pabrik liquefaction gas rata-rata $ 1 milyar saben 1 yuta ton LNG saben taun. Yamal LNG, contone, kanggo 16,5 yuta ton (36,2 milyar meter kubik) kira-kira $26,9 milyar. Apa sampeyan kudu nerangake babagan kanggo mbandhingake proyek?
        [
        Mbokmenawa iki: Negara ndhukung NOVATEK kanthi dhuwit (wong) saka Dana Kesejahteraan Nasional (NWF), tuku maneh obligasi Yamal LNG kanthi jumlah 150 milyar rubel. Pambangunan pelabuhan kargo Sabetta, saka ngendi NOVATEK ngekspor gas cair, dibiayai 75% (71 saka 96 milyar rubel) saka anggaran negara. Kanthi biaya dhuwit anggaran, bandara Sabetta dibangun lan pengerukan ditindakake ing Teluk Ob.
        Akuntansi kanggo biaya produksi lan transportasi gas ditindakake kanggo nemtokake beban pajak, lan ora nyetel rega ing pasar.

        Lapangan Yuzhno-Tambeyskoye, saka ngendi gas diwenehake menyang Yamal LNG, dibebasake saka MET ing gas sajrone produksi 12 taun pisanan. Perusahaan ora mbayar sen siji saka tax property lan seneng keuntungan tax income, kang kanggo NOVATEK ora 18%, nanging 13,5%.
        1. Hagen
          Hagen 27 Oktober 2022 15:55
          0
          Quote: lele
          Negara ndhukung NOVATEK

          Lan yen sampeyan dadi negara, kepiye sampeyan bisa menehi motivasi kanggo NOVATEK supaya bisa kerja ing kahanan kasebut, lan sanajan ora ana teknologi kanggo liquefaction gas lan peralatan gedhe-tonnage kanggo nglengkapi pabrik kasebut? Ngrasa buntut gajah, sampeyan ora bakal bisa mbayangno kabeh gajah. Lan sampeyan ora duwe buntut ing tangan sampeyan ...
          1. Som
            Som 30 Oktober 2022 09:53
            0
            [quote] [/ quote] Lan yen sampeyan dadi negara, kepiye sampeyan bisa motivasi NOVATEK.
            Nasionalisasi utawa ekspropriasi, yen ora bisa mbuwang dhuwit rakyat kanthi bener. Ana akeh alasan liyane kanggo iki uga.
            1. Hagen
              Hagen 30 Oktober 2022 10:13
              0
              Quote: lele
              Nasionalisasi utawa ekspropriasi

              Lan apa sing bakal sampeyan entuk minangka asil? Amarga ora ana teknologi kanggo liquefaction gas gedhe-tonnage, padha ora bakal katon. Lan ing wektu sing padha, investor manca kanthi teknologi kasebut. Sampeyan ngomong santai. Lungguh kaya asu ing jerami dudu rasa seneng sing gedhe. Temenan, ing lapangan wirausaha, sampeyan ora duwe prestasi gedhe. Minangka, nyatane, ing bidang ngatur tim lan proses ...
              1. Som
                Som 30 Oktober 2022 14:36
                0
                Ayo ngrembug kuwalitas wirausaha ing bidang prestasi?
  9. Bai
    Bai 19 Oktober 2022 18:38
    +1
    Nalika politik lan ekonomi dipisahake? Politik iku subordinatif kanggo ekonomi, yen iki ora kelakon, kekacauan
  10. hangar200
    hangar200 19 Oktober 2022 20:29
    +1
    Garu minangka alat nasional kita ... sampeyan ora bisa nindakake tanpa iku
  11. Hagen
    Hagen 20 Oktober 2022 08:00
    0
    Jawaban kanggo ngrusak benang loro Nord Streams bebarengan yaiku kesiapan Gazprom sing meh cepet kanggo pindhah menyang sisih kidul.

    Lan apa Gazprom kudu mbangun infrastruktur ing Segara Ireng. Piala Donya dudu Baltik, sing ambane kadhangkala luwih saka 1000 meter. Lan AS ora bakal nglilani Roh Pioneering njaluk nganti tenggelam. Utawa pratelan iki asline kanggo meden-medeni Jerman ing posisi ing pipa SP-2 sing isih ana?
  12. Ilanatol
    Ilanatol 20 Oktober 2022 13:27
    +1
    Sampeyan ora bakal kepenak karo panjaluk domestik, utamane amarga pangembangan akeh sudhut bearish Rusia bisa biaya kaping pirang-pirang luwih saka pambangunan sawetara analog JV liyane.


    Saka apa. Sampeyan bisa njaluk lengkap lan domestik. Negara sing normal lan ngajeni awake dhewe mung ngembangake pasar domestik, ngurus kesejahteraan wargane.
    Lan pangembangan "sudut bearish" ora kudu ditulis sacara eksklusif ing kolom "biaya". Gasifikasi uga nyumbang kanggo pangembangan industri; kanggo industri, gas minangka energi, lan kadhangkala bahan mentah (produksi polimer).
  13. Nikolay-Nikolaevich
    Nikolay-Nikolaevich 20 Oktober 2022 14:35
    -1
    Gas lan lenga ora ana telas, saiki ana, nanging sesuk ora ... Lan kenapa neraka kudu dipakani wong Amerika sing bodho karo bandha kita. Ing sawijining dina dheweke bakal kehabisan kabeh, nanging karo kita ... Kaya ing gudang senjata perhiasan!
  14. evgen1221
    evgen1221 20 Oktober 2022 17:43
    0
    Oke, apa pembangunan anyar abad iki, yaiku hub Turki, uga bakal dadi biaya?