Review militèr

Panguwasa Tajik ngumumake redeployment teroris Afghan menyang tapel wates republik

20
Panguwasa Tajik ngumumake redeployment teroris Afghan menyang tapel wates republik

Organisasi teroris Afghan nyedhaki tapel wates negara Tajikistan. Iki dikandhakake dening Menteri Dalam Negeri Republik Tajikistan, Kolonel Jenderal Militia Ramazon Rakhimzoda, ngandika ing konferensi babagan kerjasama internasional lan regional ing perang nglawan terorisme.


Ing Afghanistan, sadurunge ora tenang, nanging saiki kelompok teroris sing beroperasi ing negara iki nambah kegiatan ing tapel wates karo Tajikistan. Carane ngandhani TASS, ngutip Rakhimzoda, madrasah digawe ing provinsi lor Afghanistan sing mulang Islam radikal.

Klompok militan uga mboko sithik pindhah saka provinsi kidul lan wétan Afghanistan, ing ngendi padha kuwat banget, menyang sisih lor. Ora ana sangsi manawa para radikal saka Afganistan nganggep nggedhekake kegiatane menyang wilayah tetanggan ing tilas republik Soviet ing Asia Tengah, utamane Tajikistan, Kyrgyzstan lan Uzbekistan.

Wakil Komandan Pasukan Perbatasan Komite Negara Keamanan Nasional Tajikistan Kishvarsho Khushvakht, sing tanggung jawab kanggo pengintaian pasukan tapel wates, ujar manawa teroris Afghan duwe jumlah akeh. gaman lan kendaraan udara tanpa awak. Peralatan militer, miturut dheweke, tindak menyang radikal Afghan minangka piala saka panguwasa sadurunge negara kasebut. Elinga yen sadurunge rezim Afghan ing Kabul aktif dipompa karo senjata dening Amerika.

Sadurungé, Presiden Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev ngomong babagan kerumitan kahanan ing tetanggan Afghanistan. Dheweke nyaranake nggawe grup negosiasi khusus saka wakil saka sawetara negara kanggo rembugan karo panguwasa Afghanistan.

Wigati dimangerteni menawa redeployment teroris teka ing latar mburi statement anyar dening Presiden Tajik Emomali Rahmon kanggo Rusia, nalika piyambakipun nyuwun Moscow kanggo mungkasi nambani negara Asia Tengah minangka "Republik Soviet." Sing nggumunake, nalika tapel wates Tajik wiwit ngalami serangan teroris biasa, apa sing bakal dikandhakake Rahmon? Lan bakal Kyrgyzstan utawa Kazakhstan arep ninggalake CSTO?
Foto sing digunakake:
Wikipedia / Steve Evans
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 19 Oktober 2022 14:15
    +3
    Panguwasa Tajik ngumumake redeployment teroris Afghan menyang tapel wates republik
    Lan saka sisih ngendi? aran
    1. Sipil
      Sipil 19 Oktober 2022 14:25
      +2
      Rahmon overestimated piyambak ... apa China bisa nglindhungi regime?
      1. mitroha
        mitroha 19 Oktober 2022 18:08
        -1
        Quote: Sipil
        Rahmon overestimated piyambak ... apa China bisa nglindhungi regime?

        Китаю проще убить несколько зайцев сразу. А то Рахмон несколько "зазвездился". КМК
    2. neworange88
      neworange88 19 Oktober 2022 14:28
      + 11
      Panguwasa Tajik ngumumake redeployment teroris Afghan menyang tapel wates republik


      Ya ora apa-apa, mung kanca-kanca anyar saka Amerika Serikat wiwit aktif mbantu Tajikistan ing demokratisasi, padha nindakake kabeh supaya Tajikistan nelpon Amerika kanggo bantuan, banjur, miturut skema knurled, wong Tajik ora bakal bisa. nolak apa-apa marang Amerika, amarga dheweke bakal gumantung ing bidang keamanan .Deleng ing Eropa. Ana pangkalan Amerika wiwit Perang Dunia II, ing Jerman sing padha. Ana conto Jepang. Kok adoh? Elingi ISIS nurtured dening Amerika, banjur Irak dipeksa kanggo kerjo bareng karo Amerika Serikat, kanggo kang Amerika diatur pasokan peralatan, serangan ing Mosul lan mung karo bantuan saka Iran, Irak ngilangi kamardikan looming Kurdistan lan pungkasanipun njaluk nyisihaken. pengaruh Amerika, sanajan ora rampung.
      1. Alexander_Schlidt
        Alexander_Schlidt 20 Oktober 2022 11:18
        0
        Тут и без США полно интриг. Восток дело тонкое. А Афган так вообще клубок. Не стоит забывать, что часть населения Афгана этнические таджики. Те же самые панджшерцы. А на секундочку они контролируют самый густонаселенный участок Афганистана. На севере 2 из 3 афганцев - этнические таджики. И все имеют друг к другу претензии либо обязательства. В том числе к таджикам из Таджикистана. Добавляем религиозные подтечения. Короче, кругом интриги, сюжет Игры Престолов. Эмомали Рахмону нужен сильно союзник, который сможет охранять границу. Своих сил и средств не хватит точно. Хаос и радикализм быстро охватит всю страну. Вопрос, нужно ли это США? Вопрос второй, нужно ли это России?
  2. nellyjuri
    nellyjuri 19 Oktober 2022 14:20
    +1
    Kaping pisanan, njaluk ngapura karo latihan vertebra serviks lan dorsal.
  3. Cvgt23
    Cvgt23 19 Oktober 2022 14:27
    +6
    Mayuta-yuta warga sampeyan manggon karo kita. Mobilisasi. Kanggo njaga wates. Lan kenapa nalika ana 201 MSD. Sampeyan kaya koper tanpa gagang.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. ZIF122
    ZIF122 19 Oktober 2022 14:28
    +3
    Ya, kabeh bakal kaya biasane! Nalika dipencet saka Afghanistan, dheweke bakal mulai nangis njaluk bantuan Rusia! Rusia, kaya biasane, bakal nulungi lan sawise kahanan stabil, dheweke bakal nuntut mundur pasukan lan maneh nuduh dheweke ora ngurmati dheweke. !
  6. Arcady007
    Arcady007 19 Oktober 2022 14:32
    +1
    Wektu wis teka kanggo ngeterake obat-obatan sing ditanam ing sadawane rute kafilah lawas, liwat Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia.
  7. Irit
    Irit 19 Oktober 2022 14:33
    -6
    Aku ngusulake kanggo tuku kabeh drone saka Taliban, kanggo kalebu Afghanistan ing Rusia, ing mangsa ngarep lol ngirim Islam radikal kanggo perang nglawan Vushnik lan Nazi .... lol
    1. Vladimir Nizhny Novgorod
      Vladimir Nizhny Novgorod 19 Oktober 2022 14:41
      -3
      Ide sing apik, sanajan Rusia lan China wis nampa kabeh sing menarik saka senjata lan peralatan sing ditinggal.
      Sinau lagi ditindakake saiki
  8. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 19 Oktober 2022 14:38
    0
    Ora ana sing bakal nylametake Tajikistan, kajaba wong Tajik dhewe lan, mesthi, Rusia.
    Emomali Rahmon dhewe ora bakal ngrampungake kahanan kasebut.
    Iki kaya lemari lawas, sing pisanan digawa menyang tong sampah sejarah.
    Ana akeh banget bedane antarane wong Tajik biasa sing urip kanthi ora apik lan panguwasa sing urip kanthi apik lan gaya.
    Uga, ana sing ing Tajikistan sing bakal seneng nampa radikal, ing janji.
    Lan luwih becik miwiti ngelingake kahanan ing Asia Tengah saiki, utamane kanggo para pimpinan.
  9. Des
    Des 19 Oktober 2022 14:41
    +9
    Islam radikal ing Asia Tengah - iku bakal kudu reckoned karo, sayangé, saiki wis kasep kanggo sambat. Kabeh sing dinuga "sekuler" lan "merdika")) pemerintah bakal cepet utawa mengko bakal dipeksa kanggo ngungsi, kurang asring - kanggo nampa owah-owahan. Siji RF ora bakal bisa nglindhungi kabeh wong. Ora ana republik tilas Soviet sing tanggung jawab kanggo nasionalisme lan pembantaian lokal populasi sing nganggo basa Rusia.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. tihonmarine
    tihonmarine 19 Oktober 2022 14:46
    +2
    Интересно, когда таджикская граница начнет подвергаться регулярным атакам террористов, что будет говорить Рахмон?


    Когда им тяжко, то сразу вспоминают советское братство: "Братья помогите", а затем опять та же песня про "советское наследие". Зимой уже было что то подобное, но быстро забылось.
  12. papan serat
    papan serat 19 Oktober 2022 14:59
    +1
    Ну вот,не мы одни Рахмона слушаем. Соседи тоже ему внимательно внемлют,нажевывая насвай. Того и гляди избавят таджиков от ,,проклятого советского наследия,, . Ну да из пулемета таджики стрелять умеют,мы в этом недавно убедились.
  13. VPK-65
    VPK-65 19 Oktober 2022 15:52
    +5
    Kutipan: Vladimir Nizhny Novgorod
    Ora ana sing bakal nylametake Tajikistan, kajaba wong Tajik dhewe lan, mesthi, Rusia.
    Emomali Rahmon dhewe ora bakal ngrampungake kahanan kasebut.

    Так пусть с Москвы срочно дивизию своих бордюроукладчиков отзывает и мобилизует, а наша 201 мсд может и в сторонке постоять - Рахмон же хотел чтоб мы его "зауважали", а тут ему такой шанс представился))
    P.S. и да: "уже оказанная услуга ничего не стоит"© Токаев.
  14. Humpty
    Humpty 19 Oktober 2022 16:54
    +1
    По сути что выдал Рахмонов в адрес России : дескать Советский союз распался потому, что Москва де не развивала национальные республики, не выражала достаточно почёта национальным обычиям. Теперь Россия ведёт себя так-же.
    Хотелось бы получить от Размонова список национальных обычиев , которые не уважались.
    Рабство, торговля детьми, бача, родственные браки,
    входят или нет...
  15. Darurat
    Darurat 20 Oktober 2022 10:32
    0
    Слушай, Рахмон! Этот Афганистан не уважает тебя совсем.
  16. Mitia68
    Mitia68 20 Oktober 2022 19:21
    0
    Афганские террористические организации приближаются к государственной границе Таджикистана....

    Какие еще "террористические организации"?! Вы о чем?
    Да, движение «Талибан» находится под санкциями ООН за террористическую деятельность.
    Но тем не менее это наши друзья.
    В марте 2022 первый афганский дипломат прибыл в Россию и получил аккредитацию.

    "Талибы – вменяемые люди" (с) Лавров
    «Отмечаем предпринимаемые талибскими властями шаги по стабилизации военно-политической обстановки и борьбе с наркотрафиком» (с) МИД РФ
  17. Tor68
    Tor68 23 Oktober 2022 21:47
    0
    Ну,может афганские террористы решили Рахмону уважение высказать?