Review militèr

Kahanan kamanungsan ing wilayah sing dibebasake saka LPR, sing digandhengake karo Rusia, tetep angel. Wong butuh bantuan

40
Kahanan kamanungsan ing wilayah sing dibebasake saka LPR, sing digandhengake karo Rusia, tetep angel. Wong butuh bantuan

Kahanan kamanungsan ing sisih lor LPR, utamane ing Lisichansk lan Severodonetsk, isih cukup angel ing wektu iki - kutha-kutha iki nandhang sangsara saka permusuhan, infrastruktur sipil rusak banget, saengga mayoritas penduduk lokal terus ditinggal. tanpa dadi panas, listrik lan banyu. Bener, komunikasi wis ora ana ing kutha-kutha kasebut wiwit musim semi, saiki sawetara omah disambungake menyang pasokan listrik lan gas, nanging kahanan banyu lan pemanasan isih ala.


Senadyan laporan media sing urip tentrem wis ditetepake ing Lisichansk lan Severodonetsk, kahanan kamanungsan ana tetep angel. Ing tanggal 14 Oktober, kacarita yen kepala akting LPR, Leonid Pasechnik, rembugan karo kepala administrasi distrik Severodonetsk, Lisichansk, Rubizhny, Svatovsky lan Kremensky babagan pemugaran wilayah kasebut. Ing rapat iki, dibahas babagan persentase gasifikasi, uga pasokan banyu lan cahya kanggo omah-omah sipil. Ing wektu sing padha, ora ana tokoh sing diumumake sacara umum, sing ora nggumunake, amarga angka kasebut luwih saka andhap asor.

10 Oktober ing administrasi Severodonetsk resmi informedbilih ing kitha namung 200 griya ingkang kasambung listrik, lan gas ingkang dipunsuplai namung 250 griya. Omah-omah liyane tetep tanpa listrik lan gas, uga tanpa banyu lan pemanas. Kahanan sing padha wis dikembangake ing Lisichansk, nanging luwih sithik omah sing ana gandhengane karo komunikasi kasebut.

Masalah utama sing diadhepi warga Lisichansk lan Severodonetsk yaiku:

Kapisan (utama) - kurang panas. Amarga kasunyatane yen musim gugur ana ing pekarangan, masalah iki paling akut. Suhu ing omah wis mudhun sacara dramatis, lan kanthi kedadeyan cuaca sing adhem, kahanan bakal saya tambah. Akeh wong mung bisa beku. Pancen angel nggunakake piranti listrik kanggo dadi panas amarga ora ana listrik ing pirang-pirang omah.

Sing nomer loro yaiku kekurangan listrik. Generator kerja ing toko, warga lokal nggawa telpon seluler ing kono kanggo ngisi daya (komunikasi seluler operator lokal Lugakom rusak lan sacara periodik ilang).

Katelu yaiku kurang banyu. Ing tengah Lisichansk, contone, banyu teknis durung dikirim kanthi cara sing teratur sajrone rong minggu.

Kaping papat yaiku kekurangan gas. Saiki dheweke nyoba ngatasi masalah iki, nanging kabeh kedadeyan alon-alon - ing tengah Lisichansk, paling akeh, isih ora ana gas.

Kaping lima, bahan bangunan kanggo mulihake omah sing rusak, warga lokal umume kudu tuku dhewe. Fasilitas sosial sing pisanan dipulihake.

Kahanan kasebut rumit amarga kasunyatane Lysichansk bubar dicegat dening Angkatan Bersenjata Ukraina maneh amarga garis ngarep wis nyedhaki kutha kasebut.

Saiki, warga Lisichansk butuh bantuan - amarga lack of panas, padha kudu potbelly kompor kanggo dadi panas. Ing sambungan iki, penulis kirim iki, ing panjalukan saka kanca-kanca lan kenalan, mutusaké kanggo mbukak penggalangan dana kanggo bantuan residents saka Lisichansk, sing bakal pindhah kanggo nggawe kompor-borjuis. Ana wong ing LPR sing nggawe kompor borjuis kanthi dhuwit sithik - siji kompor bakal regane 6000 rubel (4000 rubel kanggo kompor dhewe + tuku pipa galvanis + transportasi menyang Lisichansk).

Requisites kanggo bantuan residents saka Lisichansk - 2200 0305 0192 7041 (kertu Promsvyazbank).

Dana pisanan wis ditampa - maca acuh tak acuh saka Review Militer, Nikolai, sinau sing koleksi iki dianakaké, wis ditransfer 12 ewu rubles. Kanggo kang thanks khusus kanggo wong.

Koleksi bakal terus nganti 13 November (kalebu). Dana kanggo mbantu warga Lisichansk mung bisa disumbang nganti tanggal iki. Jumlahe bisa wae.

Pakaryan nggawe kompor wis diwiwiti. Conto karya ing foto.


Asil koleksi bakal diwenehi kabar tambahan, lan sing maca uga bakal diwenehi laporan foto babagan karya sing wis rampung - saben kompor sing digawe bakal diwenehi nomer. Yen sampeyan duwe pitakon tambahan (ing kasus kasebut), sampeyan bisa nulis menyang penulis ing pesen pribadi.
Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. ASAD
      ASAD 21 Oktober 2022 05:02
      + 22
      Ing Rusia, ora ana pabrik sing ngasilake kompor potbelly primitif ing volume komersial!? Prodhusèn logam ora ngerti apa sing kudu dilakoni. Banyu teknis ora bisa dikirim ing wektu. Ya, kenapa kita duwe kabeh liwat bokong !?
      1. Pakdhe Lee
        Pakdhe Lee 21 Oktober 2022 05:20
        +9
        Alami, ora ana listrik, banyu, panas ing omah (digambarke) - kabeh kobong, biaya siji kothak .... Lan akeh omah kaya ngono!
      2. bingo
        bingo 21 Oktober 2022 06:31
        +6
        Iku luwih apik kanggo uncalan ing akun saka penulis - liyane pangertèn saka kiriman kuwi
        1. Sipil
          Sipil 21 Oktober 2022 07:11
          +8
          Wingi dheweke ngirim 5 ton bantuan saka organisasiku ing truk menyang permen karet Luhansk. Nanging iki gulung ing samodra, sampeyan kudu nyopir ana ing dalan sepur lan sepur barang.
        2. ASAD
          ASAD 21 Oktober 2022 11:11
          +2
          Mung kanggo bingo, sapa sing nggawe kabeh wasir iki, supaya wong cetha munggah karo kanca-kanca millionaires dollar. Aku ora bisa nransfer akeh saka pensiun bojoku 15 lan gaji 30. Ngomong-ngomong, sampeyan wis transfer pira?
          1. Kriso Sborshik
            Kriso Sborshik 21 Oktober 2022 13:33
            +3
            Dadi ora ana sing meksa sampeyan. Ora ana dhuwit - aja transfer.
        3. Maxim G
          Maxim G 22 Oktober 2022 16:35
          0
          Terangna kenapa warga biasa kudu melu?
          Lan ora negara kanggo nyedhiyani kabeh?
      3. aiguillette
        aiguillette 21 Oktober 2022 10:07
        +7
        "Lho, kok kita duwe kabeh liwat bokong !?"
        amarga panguwasa ora mbutuhake wong tartamtu sanajan kanggo sayuran. yen mung sadurunge pemilu..
  2. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 21 Oktober 2022 05:22
    + 10
    Aku ora ngerti babagan banyu lan gas, nanging sampeyan ora bisa menehi cahya - iki minangka indikator saka handlessness manajer.
  3. ximkim
    ximkim 21 Oktober 2022 05:34
    +2
    Kutipan saka ASAD
    Ing Rusia, ora ana pabrik sing ngasilake kompor potbelly primitif ing volume komersial!? Prodhusèn logam ora ngerti apa sing kudu dilakoni. Banyu teknis ora bisa dikirim ing wektu. Ya, kenapa kita duwe kabeh liwat bokong !?

    Lan kita tansah duwe sad
    1. BlackMokona
      BlackMokona 21 Oktober 2022 06:35
      + 13
      Kutipan saka ximkim
      Kutipan saka ASAD
      Ing Rusia, ora ana pabrik sing ngasilake kompor potbelly primitif ing volume komersial!? Prodhusèn logam ora ngerti apa sing kudu dilakoni. Banyu teknis ora bisa dikirim ing wektu. Ya, kenapa kita duwe kabeh liwat bokong !?

      Lan kita tansah duwe sad

      Negara apa sing dibangun dening wong siji, iki. Kabeh liwat J
  4. dementor873
    dementor873 21 Oktober 2022 06:06
    + 10
    Napa kita duwe gudang cadangan seluler yen ora digunakake? Utawa ing panggonan sing padha karo seragam? Ana sing ngandhani yen iki kabeh kelengkungan panguwasa ing lapangan, sing apik.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 21 Oktober 2022 06:36
      +8
      Kutipan saka dementor873
      Napa kita duwe gudang cadangan seluler yen ora digunakake? Utawa ing panggonan sing padha karo seragam? Ana sing ngandhani yen iki kabeh kelengkungan panguwasa ing lapangan, sing apik.

      Supaya sampeyan bisa "kalah" kanthi impunity 1.5 yuta set seragam sekaligus.
  5. sds87
    sds87 21 Oktober 2022 09:10
    + 10
    Shareholders saka negara gedhe ora pengin goyangake sethitik ing interaksi mbalikke? Endi dhaptar Forbes lan tokoh utama? Yagene wong biasa nanggung kabeh beban, lan para elit pura-pura ora peduli?
    1. aiguillette
      aiguillette 21 Oktober 2022 10:10
      + 10
      "Lan para elit nyamar yen ora peduli?"
      mesthi ora ditrapake. amarga iki dudu negarane. iku mung panggonan kanggo nggawe dhuwit
      1. jdiver
        jdiver 21 Oktober 2022 12:50
        +3
        padha bisa duwe iki saka imbalances ing imbangan saka bahan kimia ing awak, padha mikir ala lan mutusaké ala. lack saka sawetara unsur kimia penting ing awak mengaruhi ... timbal, contone, utawa sawetara liyane ... lan ora ana siji kanggo bantuan wong miskin.
        1. 30 ing
          30 ing 21 Oktober 2022 21:41
          +2
          Kutipan saka jdiver
          padha bisa duwe iki saka imbalances ing imbangan saka bahan kimia ing awak, padha mikir ala lan mutusaké ala. lack saka sawetara unsur kimia penting ing awak mengaruhi ... timbal, contone, utawa sawetara liyane ... lan ora ana siji kanggo bantuan wong miskin.

          Iki saka overeating caviar ireng lan jamon karo oysters ... We kudu diet sparing. Roti ireng lan banyu, nyedhiyakake kabeh panganan iki menyang sel tahanan.
          1. jdiver
            jdiver 21 Oktober 2022 23:48
            +1
            Miturut pendapatku, kasus ing kene angel, lan roti kudu diilangi. Dadi diet iki bakal banget sparing.
  6. Arnok
    Arnok 21 Oktober 2022 10:07
    +3
    Iki minangka wilayah cilik sing kudu dilampirake.
    Dheweke bakal dadi wilayah Federasi Rusia nalika panguwasa bisa:
    1. Nglindhungi
    2. Ngatur.
    Nalika kita sinau kanggo nindakake langkah 1. Iki minangka proses sing dawa lan nglarani. Nanging dheweke lunga
    Item 2 durung dileksanakake. Lan aku lara banget nalika takon dhewe pitakonan: "Kenapa?"
  7. Komentar wis dibusak.
  8. vet
    vet 21 Oktober 2022 10:50
    +4
    Apa sampeyan bisa ngomong? Iku sedih nalika wong biasa sing pracaya ing Rusia mbayar kesalahane lan incompetence saka manajemen ndhuwur.
  9. gromit
    gromit 21 Oktober 2022 14:03
    +4
    Aku suggest sing komentator ora nangis, nanging tindakake conto liberal lan nyumbang iku cilik kanggo sukarelawan. 100 - 500 - 1000 rubel ora bakal nylametake sampeyan. Lan kita ngumpulake kabeh bebarengan kanggo sawetara kompor.

    Aku bisa ngomong akeh babagan negara lan presiden lan babagan wong tuwa sing milih dheweke ... . Dheweke mung merengut yen wong enom, tanpa semangat, mbayar omong kosong lan mati.

    Sikapku marang apa sing kedadeyan ora ngalangi aku ngirim dhuwit marang para korban.
    1. Kronos
      Kronos 21 Oktober 2022 16:35
      0
      Wong-wong sing wis tuwa duwe pensiun sing padha ngetung dhuwit kasebut. Lan aku setuju kanggo mati kanggo omong kosong borjuis ora worth iku.
      1. gromit
        gromit 21 Oktober 2022 18:19
        +1
        Lan apa pensiun "kuwi"?
        Paket popok sing paling murah regane 260 rubel.
        Kaos kaki paling murah - 50 rubel.
        Bener ora?
        Sawise kabeh, ora mung babagan pembekuan bocah ing wilayah anyar. Ing St. Petersburg, sukarelawan ngumpulake bahan bakar kanggo wong sing tatu ing militer militer.
        Anehe, umume wong enom mbantu, sing ***
        Iku kelangan nalika pengusaha tuku copter utawa waja kanggo income ekstra.
        Nanging partisipasi saben wong bakal luwih adhem.
        Aku ora bisa nglampahi 20000 sasi kanggo sukarela, nanging 3000 aku bisa.
        Lan wong bisa 1 yuta, lan wong 150 rubles.
        Sampeyan ora luwih apik tinimbang wong liya yen sampeyan mbantu luwih akeh.
        Nanging sampeyan luwih ala tinimbang wong liya yen ora mbantu.
        1. Kronos
          Kronos 21 Oktober 2022 18:39
          -1
          Luwih elek tinimbang wong liya sing nyalahake wong miskin biasa amarga ora mbantu wong liya.
    2. amunisi
      amunisi 21 Oktober 2022 17:08
      +4
      Kutipan saka Gromit
      chip mati kanggo sukarelawan kanggo iku cilik. 100 - 500 - 1000 rubel ora bakal nylametake sampeyan. Lan kita ngumpulake kabeh bebarengan kanggo sawetara kompor.

      Nylametake sampeyan Gusti! 1000 rubel .. layak kanggo meh kabeh pembaca VO .. lan ewu iki .. bisa mbantu .. malah nylametake nyawa wong .. Mungkin malah bocah ... Ing mangsa panas, anget banget perlu.
  10. Alexey Z
    Alexey Z 21 Oktober 2022 18:31
    0
    Ora ana komunikasi nyata ing kutha-kutha kasebut wiwit musim semi

    Apa kabeh apik nganti musim semi? Lan kok dadi ala?

    Mungkin sing nggawa iki sadurunge lan kudu njawab.
    1. ViktorBiryukov
      21 Oktober 2022 19:47
      +5
      Bener, ing Lisichansk lan Severodonetsk, ana pertempuran kutha, yen sampeyan ora ngerti ... Sajrone infrastruktur sipil sing umume dirusak.
    2. amunisi
      amunisi 21 Oktober 2022 20:20
      +2
      Kutipan: Alexey Z
      Mungkin sing nggawa iki lan kudu mangsuli

      Dear sampeyan, kita .. Alexey!
      Saiki wong butuh bantuan sing cepet.. Ora masalah.. sing nggawa ("mbebasake") wong-wong iki. Dheweke butuh bantuan sing penting.. lan kita bisa nindakake apa wae. Lan matur nuwun ingkang kathah dhumateng panyerat.. bilih anggenipun nggampilaken perkawis menika. Saka kita, banjur trifles dibutuhake.. sethitik recehan.. mung iku. Apa atine dadi atos?
      1. Alexey Z
        Alexey Z 21 Oktober 2022 20:37
        +1
        Aku ngerti sampeyan sampurna. Yagene dheweke ora nindakake apa-apa sadurunge, yen kabeh wis dirusak ing kono setengah taun lan ora ana prospek nyata kanggo perbaikan. Mungkin ana sing wis mangsuli, lan ora mung diterusake menyang wong. Banjur kita duwe kabeh ngasingake diri, evakuasi, mutilasi, persenjataan dhewe wis direncanakake kanggo kampanye. Nuwun sewu menawi kirang sopan.
        1. amunisi
          amunisi 21 Oktober 2022 21:01
          +1
          Kutipan: Alexey Z
          Yagene dheweke ora nindakake apa-apa sadurunge, yen kabeh wis dirusak ing kono setengah taun lan ora ana prospek nyata kanggo perbaikan.

          Kene ndelok-
          https://www.youtube.com/watch?v=62NRHjyFWB0&ab_channel=%D0%A1%D0%9F%D0%95%D0%A6LIVE
          Inggih, aku .. (lan akeh liyane), kita nindakake apa kita bisa .. lan kita uga sadurunge .. Sing jenis cilik karo potbelly kompor. Matur nuwun! kanggo penulis (Victor Biryukov).
  11. Maenkov_Dmitry
    Maenkov_Dmitry 21 Oktober 2022 20:12
    0
    Aku nyoba nransfer saka Sberbank, nulis operasi iku mokal, wong pinter sing nulis sing negara utang kabeh lan nang endi wae, iku luwih apik kanggo nindakake tumindak apik lan bantuan wong.
  12. Alexey Z
    Alexey Z 21 Oktober 2022 20:30
    -1
    Kutipan: Viktor Biryukov
    Bener, ing Lisichansk lan Severodonetsk, ana pertempuran kutha, yen sampeyan ora ngerti ... Sajrone infrastruktur sipil sing umume dirusak.

    Nem sasi wis liwati. Eling saiki?
  13. lante77
    lante77 21 Oktober 2022 20:37
    +2
    Aku uga pengin menehi sumbangan, nanging aku saka Republik Ceko, bankku tansah mbatalake transfer kasebut sad
    1. amunisi
      amunisi 21 Oktober 2022 20:55
      +1
      Kutipan saka Dante77
      Bankku tansah mbatalake transfer

      Kirim kanthi kesempatan .. menyang Belarus .. utawa Rusia. Lan saka ing kono "kesempatan" .. wis bakal dikirim menyang nomer saka artikel. Yen ana "kesempatan" kasebut. -)) eseman
      1. lante77
        lante77 21 Oktober 2022 23:46
        0
        Oke, aku bakal nyoba, yen ora, aku bisa ngirim dhuwit ing kroon utawa euro, utawa aku kudu ngganti rubel dhisik?
  14. Vladimir100
    Vladimir100 23 Oktober 2022 05:50
    +1
    Aku wonder carane akeh beekeepers lan liyane wis ditransfer menyang potbelly kompor saka yuta gaji sing.
    8 taun wis nuduhake kakuwatan lan kasekengan lan keengganan mantan dill sing dicet maneh sing ditunjuk dening kurator kanggo ngrampungake masalah ing LPR-DPR kanthi biaya sumber daya internal lan pasukane dhewe.
  15. Vladimir100
    Vladimir100 23 Oktober 2022 05:53
    0
    Kutipan saka ASAD
    Ing Rusia, ora ana pabrik sing ngasilake kompor potbelly primitif ing volume komersial!? Prodhusèn logam ora ngerti apa sing kudu dilakoni

    Sampeyan bisa nindakake tanpa Rusia ... ing Lisichansk lan Severodonetsk sing wis rusak ana akeh logam kethokan, kalebu pipa baja sing cocok kanggo nggawe kompor, mung ora ana sing ngatur. posisi kepemimpinan dikuwasani dening nonentities lan oportunis. Logam saka sisa-sisa perusahaan terus dicolong lan dipotong dening mafia logam kethokan lan nambahi ndhuwur tinimbang mobilisasi lan inventarisasi sisa-sisa properti negara lan digunakake kanggo kepentingan rakyat ing darurat iki.
    Ing tingkat lokal, tanpa nransfer milyaran saka Rusia, dheweke ora pengin tumindak apa wae, lan dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake lan kepiye tumindak ing kahanan kaya ngono. Indifference lengkap, helplessness lan carelessness mrentah.
  16. Vladimir100
    Vladimir100 23 Oktober 2022 06:06
    0
    Quote: amunisi
    Ora masalah.. sing nggawa

    Kanggo 9 taun, wektu kanggo njawab. Mung saiki wis ora ana sing takon, amarga padha ditutupi wong sing padha karo awake dhewe.
  17. Kanca Kim
    Kanca Kim 24 Oktober 2022 13:21
    0
    Kutipan: Maxim G
    Terangna kenapa warga biasa kudu melu?
    Lan ora negara kanggo nyedhiyani kabeh?

    Iku murni sukarela.
    Mangkono ora cetha, kenapa ora wong sugih sing nanggapi, nanging wong-wong sing mangan donya lemu, kaya-kaya ora manggon ing Rusia?

    Ing Rublevo-Uspenskoe Highway, ing Barvikha, Nikolina Gora, Zhukovka, ana akeh wong sugih ora sopan sing terus revel ing kemewahan konco pager 6 meter, kang ora bisa dietung.
    Padha dihibur dening scum kaya Georgian-Meladze (sadulur Evonian dilengkapi interior bunker Zeli cedhak Lvov).
    Endi komisaris kita saka ONF?
    Apa ora padha nindakake karya panjelasan, ing omah gedhong sugih saru, adhep-adhepan.

    Ana precedents.
    Aku kelingan carane sheikh sing dihormati ngrampungake masalah kasebut.
    Klumpukne liyane (sheikh kurang dihormati) ing hotel prayoga.
    Lan dheweke tetep nganti dheweke menehi negara 50% saka rejeki.
    Ana sing ora gelem nyerah.
    Nanging ora ana sing akeh.
    Sawetara sing ora bisa ditindakake banjur ninggalake hotel kasebut, kanthi plester sing apik banget.
    Sawetara wong mung "ilang".
    Wong-wong mau banjur ujar manawa tukang pipa sing ngilangi alangan pipa saluran pembuangan nemokake sisa-sisa balung ing kana.
    Paling kamungkinan pitik - sing versi resmi.
  18. yowis
    yowis 25 Oktober 2022 15:22
    0
    Людей нужно забирать, фильтровать и (трудо)устраивать.