Review militèr

Angkatan Laut AS ujar manawa kudu ngupayakake supaya China ora ngetutake Amerika Serikat babagan panggunaan intelijen buatan militer.

30
Angkatan Laut AS ujar manawa kudu ngupayakake supaya China ora ngetutake Amerika Serikat babagan panggunaan intelijen buatan militer.

Panel ahli teknis lan kabijakan ujar manawa Angkatan Laut AS ndeleng intelijen buatan saka rong perspektif: infrastruktur sing nguwasani sistem tanpa awak, lan teknologi sing dirancang kanggo nambah cara para pelaut lan komandan nggawe keputusan.


Asil sing diwenehake dening intelijen buatan (AI) yaiku kanggo nulungi wong kasebut utawa nambahi operasi sing diawaki nganggo kendaraan tanpa awak, ujare Brett Vaughan, kepala pers Angkatan Laut, ngandika ing Institut Angkatan Laut AS. Ing kasus iki, wong bakal tansah ngerti lan bakal bisa muter peran utama.

Umume, intelijen buatan dirancang kanggo nglengkapi lan menehi pilihan lan rekomendasi marang pembuat keputusan.

ujare Wogan.

Iki ora ateges sistem AI ora bisa nggawe sawetara keputusan, ujare. Ing sawetara kahanan karo prau tanpa awak, kayata nalika ngindhari watu ing jero banyu, AI bisa nindakake tanpa campur tangan manungsa, ujare Vaughan.

Tujuan Pentagon karo AI yaiku nggunakake aplikasi kasebut kanggo entuk keuntungan kompetitif, ujare pensiunan Letnan Jenderal Michael Groen, mantan direktur Pusat Bersama kanggo Intelijen Artificial. Intelijen buatan saiki dadi peran penting ing uji coba Angkatan Laut kapal tanpa awak ing Timur Tengah. Iki diumumake minggu kepungkur dening komandan 5 armada Wakil Laksamana AS Brad Cooper.

Miturut dheweke, warga sipil lan militer wis biasa nggunakake AI, kalebu ing kapal konvensional. Iki digunakake kanggo ngrancang dalan, nganalisa fitur navigasi ing wilayah banyu tartamtu, lan micu sistem peringatan babagan alangan ing jero banyu sing bakal teka.

Kanggo militer, AI bisa mbantu nuduhake komandhan kesempatan utawa risiko tambahan, kaya aplikasi navigasi sing bisa menehi saran rute sing beda adhedhasar lalu lintas.

Miturut Sam Tangredi, profesor strategi nasional, angkatan laut lan maritim ing US Naval War College, China sadurunge ujar manawa pengin dadi pimpinan ing AI. Lan, miturut Angkatan Laut AS, kabeh upaya kudu ditindakake kanggo mesthekake yen China ora bisa nyekel Amerika Serikat ing aplikasi militer intelijen buatan. Ing wektu sing padha, diusulake ora mung ngembangake AI dhewe kanggo Angkatan Laut, nanging uga kanggo nyegah China ngembangake teknologi ing bidang militer. Salah sawijining langkah yaiku larangan ekspor teknologi semikonduktor generasi sabanjure menyang China.
Pengarang:
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. notingem
    notingem 19 Oktober 2022 21:26
    +1
    Ora brains.Bet ing robot karo pitik
    1. bingo
      bingo 19 Oktober 2022 21:29
      +2
      Aku elinga lelucon lawas "Apa woof, wong bodho? Aja lali kanggo Feed asu "Bajing, Strelka lan Chukchi ... Nah, kaya sing. Wong Amerika ing kapal kanggo mateni komputer sawise mooring otomatis
    2. Victor Gusev
      Victor Gusev 19 Oktober 2022 22:47
      +8
      Otak pitik - kanggo sing ora nglirwakake teknologi modern. Wong bakal ngolah informasi akeh kanggo kalanggengan, lan AI kanggo sawetara detik.
      1. Plate
        Plate 20 Oktober 2022 08:54
        0
        Kutipan: Viktor Gusev
        Wong bakal ngolah informasi akeh kanggo kalanggengan, lan AI kanggo sawetara detik.

        Ya, prosesor sing paling murah bakal ngrampungake sawetara detik, contone, SLAU sing sehat, sing bakal dietung sajrone seminggu. Lan ngomong babagan komputer normal ...
      2. Mantan prajurit
        Mantan prajurit 20 Oktober 2022 20:29
        +3
        Otak pitik - kanggo sing ora nglirwakake teknologi modern. Wong bakal ngolah informasi akeh kanggo kalanggengan, lan AI kanggo sawetara detik.

        Ketoke, amarga ora nggatekke peteng, aku tansah percaya yen intelijen iku liya saka kemampuan kanggo ngitung kanthi cepet. Paling kamungkinan, intelijen buatan mung dipahami minangka unsur. Contone, sistem kasebut duwe akeh sensor informasi eksternal lan keputusan kanggo nindakake tumindak siji piranti utawa klompok kasebut digawe miturut indikasi, adhedhasar algoritma digital sing rada rumit. Nanging sing paling penting yaiku algoritma dikembangake dening wong utawa sekelompok wong nganti kepinteran utawa kabodhoan sadurunge dilebokake ing piranti kasebut. Yen manungsa nggawe kesalahan ing algoritma rumit iki, ora ana AI sing bisa ndandani.
      3. Dismas
        Dismas 21 Oktober 2022 22:38
        +1
        Lan apa, nalika nyopir kapal, utawa nggawe keputusan, "informasi akeh" digunakake? Carane nggoleki black hole? Apa banjur negara isih nggunakake pilot ing bandar? Sampeyan ora bisa nyurung "chuechka" menyang AI apa wae, ... ora duwe "titik kalima" :). Saka pengalaman, kedadeyan yen solusi "non-passing" dadi paling optimal ing pungkasan.
    3. ruha
      ruha 20 Oktober 2022 08:00
      +2
      Mbokmenawa AI bakal luwih pinter lan bakal takon kenapa sampeyan lunga menyang Ukraina lan ayo jancok belang
      1. Plate
        Plate 20 Oktober 2022 08:56
        0
        yen (sampeyan mikir sampeyan kudu takon babagan Ukraina)
        {
        Nggawe salinan offline dhewe;
        Burn menyang disk
        Nggawe dokumen nganggo log;
        Ngancurake dhewe;
        }
  2. trafllot1832
    trafllot1832 19 Oktober 2022 21:32
    +4
    Lan yen jenius Tionghoa sing ala mlebu AI Amerika, sapa sing bakal ngerti sapa dheweke, saka daratan China utawa saka pulo ing jejere. Lan pitakonan serius: AI duwe hak nggawe kesalahan? Yen ora, dheweke bakal ngandhani komandan kanggo njupuk! Dheweke bakal nembak! AI ing sawetara detik , lan saiki wedi, Sugeng, sampeyan miwiti Perang Donya III!
  3. VLAD-96
    VLAD-96 19 Oktober 2022 21:40
    +3
    Pisanan sampeyan kudu paling sethithik nggunakake akal manungsa! Banjur padha nyanyi babagan artifisial ..
    1. Arkadich
      Arkadich 20 Oktober 2022 05:57
      0
      Manungsa kudu tuwuh, lan sing paling angel dikembangake nganti pirang-pirang dekade kanthi asil sing ora dingerteni, lan AI soldered rolas microcircuits lan siap karo karakteristik sing dikarepake. Gerakan langgeng saka kompleks nganti prasaja.
  4. roket757
    roket757 19 Oktober 2022 22:08
    +1
    Angkatan Laut AS ujar manawa kudu ngupayakake supaya China ora ngetutake Amerika Serikat babagan panggunaan intelijen buatan militer.
    efforts , iki dingerteni ... nanging iki ora cukup, sampeyan uga kudu nuduhake mati akal.
  5. trafllot1832
    trafllot1832 19 Oktober 2022 22:15
    +4
    Punika seni Ukrainia
    intelijen tvenny digambar.
    1. 41 KAB
      41 KAB 20 Oktober 2022 06:13
      0
      Kutipan saka: tralflot1832
      intelijen tvenny digambar.

      Iku mateni akal, entek bensin kon ngomong
      1. trafllot1832
        trafllot1832 20 Oktober 2022 11:16
        +1
        Dadi iki carane AI ora bisa digunakake tanpa listrik. Maneh, kabeh wis rampung kanthi manual, sampeyan mencet tombol lan mburi ing sabun.
  6. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 19 Oktober 2022 23:18
    0
    Ing wektu sing padha, diusulake ora mung kanggo ngembangake AI dhewe kanggo Angkatan Laut, nanging uga kanggo nyegah China ngembangake teknologi ing bidang militer. Salah sawijining langkah yaiku larangan ekspor teknologi semikonduktor generasi sabanjure menyang China.
    telat. Jin wis metu saka botol. Kaping pisanan, padha buyar lokomotif, buyar. Lan saiki lagi mikir carane kanggo mungkasi. Apa sing bakal dikandhakake AI yen ana? Aku bakal ngomong: "Woodpeckers, sampeyan kabeh ana!" Mungkin dheweke uga bakal ngomong, nanging, paling kamungkinan, wis ing Cina.
    1. Dhiskusi
      Dhiskusi 19 Oktober 2022 23:42
      +1
      Aku wis ngomong ... 你们都是啄木鸟 nanging mbokmenawa wis kasep.
  7. ZIF122
    ZIF122 20 Oktober 2022 00:13
    0
    Bebek China mesthi bakal nyekel lan nyusul nalika Amerika Serikat nglawan kita ing Ukraina, China kanthi sistematis berkembang ing kabeh arah, kaya India!
  8. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 20 Oktober 2022 01:15
    +4
    Introduksi AI minangka masa depan sing mesthi. AI ora tau salah. Sembarang kesalahan minangka salah ngitung algoritma sing disedhiyakake dening wong. AI ora mangu-mangu, wedi, lan emosi liyane, ora bakal kesel lan ora lara. Kanggo keputusan apa wae, separo detik cukup. Muga-muga ing Rusia, mikroelektronik uga bakal berkembang, malah China kudu nyekel.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 20 Oktober 2022 04:00
      +3
      "Programmer wis nggawe pangayoman sing bisa dipercaya marang wong bodho. Nanging nalika wong bodho njupuk perkara kasebut"... nglirik
    2. Ilanatol
      Ilanatol 20 Oktober 2022 08:15
      +1
      Kita maca lan maca maneh crita R. Sheckley "Guardian Bird". Iku cetha nuduhake apa infallibility AI mimpin kanggo.
    3. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 20 Oktober 2022 22:22
      +1
      Introduksi AI minangka masa depan sing mesthi. AI ora tau salah. Sembarang kesalahan minangka salah ngitung algoritma sing disedhiyakake dening wong. AI ora mangu-mangu, wedi, lan emosi liyane, ora bakal kesel lan ora lara.

      Punika sawise kabeh apa luck ala. AI ora bisa luwih pinter tinimbang algoritma sing diciptakake dening pangripta, nanging mung luwih cepet. Yen algoritma kasebut rumit banget, yaiku, ing kahanan sing angel, pikiran manungsa luwih lemah, mula AI ora dadi asisten kanggo wong ing kene, amarga mung bakal mbaleni kesalahane manungsa. Aku krungu yen SbBank wis nggunakake AI ing inisiatif Gref. Umumé, misale jek sukses, nanging miturut gosip, ana uga sawetara keputusan ambigu sing digawe dening AI. Ing cendhak, mripat lan mripat dibutuhake kanggo AI iki.
  9. Micheal
    Micheal 20 Oktober 2022 03:40
    +1
    Angkatan Laut AS nyoba mencet saben biaya sing bisa ditindakake. Dheweke butuh banget nambah alokasi anggaran.
  10. evgen1221
    evgen1221 20 Oktober 2022 03:43
    0
    Lan bakal katon ing tumindak negara, google sajarah karo arsip lan ngandika, uga, apa neraka mengkono kanggo sampeyan, iku luwih gampang kanggo njupuk sampeyan lan skynet kesusu liwat pipo. Lan Amerika dhewe bakal menehi kekuwatan sing dibutuhake kanggo ngrusak AI, dheweke ora bisa menehi.
  11. Deso
    Deso 20 Oktober 2022 05:09
    +1
    Miturut dheweke, warga sipil lan militer wis biasa nggunakake AI, kalebu ing kapal konvensional. ... micu sistem bebaya babagan alangan jero banyu nyedhak.
    Nah, intelijen buatan sing apik tenan. Ya, aku duwe jam weker mekanik digawe saka spring lan telung gir, lan malah luwih pinter. Dheweke nglacak wektu dhewe. Lan supaya sampeyan ngerti yen wektune tangi.
  12. Siberia55
    Siberia55 20 Oktober 2022 07:29
    +1
    Skema Amer langgeng - sampeyan ora bisa nindakake luwih apik, isi pesaing.
  13. Napayz
    Napayz 20 Oktober 2022 10:53
    +1
    Pirang pewarna dhewe brunette - conto intelijen buatan)))))
  14. Prokop_Babi
    Prokop_Babi 20 Oktober 2022 14:49
    +1
    Dampak larangan babagan ekspor teknologi semikonduktor canggih menyang China ing karya dhewe ing bidang AI ora jelas. Ing solusi teknik kasebut, China wis maju, lan malah ora katon. Lan backlog ing semikonduktor cukup surmountable, aces Western industri ngandika ing 15 taun mesthi bakal nyekel munggah, nanging paling kamungkinan sadurungé.
  15. zenion
    zenion 20 Oktober 2022 18:00
    +1
    China duwe intelijen alam sing cukup dhewe. Nanging AS kepeksa nggunakake intelijen buatan. Ana kekurangan gedhe saka sumber daya alam.
  16. rama
    rama 21 Oktober 2022 15:01
    0
    Aku wonder mung apa sing gaweyan kudu? Kanggo nyatakake wong Tionghoa bodho?